FANDOM


† Ronald Perenboom
Seizoenen 2627 Ronald27
Eerste verschijning Aflevering 5830 - 22 november 2016
Laatste verschijning Aflevering 6021 - 11 oktober 2017
Gespeeld door Dimitri Duquennoy
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenTriviaQuotesFoto's

Algemene informatie

Ronald Perenboom is een gastpersonage dat van 22 november 2016 tot en met 17 maart 2017 en van 30 juni tot en met 11 oktober 2017 vertolkt wordt door Dimitri Duquennoy.

Verhaallijnen

S26 afl5830 023
Schermafdruk 2017-02-10 18.51.34
17349993 10155202339777491 5146808006120677581 o

Guido Van den Bossche komt op zijn werk toe en discussieert met Kobe Vermiert over onderdelen die geleverd worden. Blijkbaar zijn er in het verleden al zaken gedaan waarbij gestolen auto-onderdelen betrokken waren en daar gaat Guido niet opnieuw mee akkoord. Wanneer Ronald terug in de garage staat om een deal met Kobe af te sluiten, beslist Guido zelf een overeenkomst te verzinnen: 65% van de opbrengst gaat naar Ronald en 35% naar Kobe en Guido.

Guido en Kobe slagen erin om meer dan de helft van de auto-onderdelen van Ronald te verkopen aan een goede prijs. Ondanks het feit dat een klant ermee dreigde om naar de politie te stappen, nemen Guido en Kobe een nieuwe klus aan van Ronald. Tot Guido's grote verbazing vindt Emma Verdonck het niet erg dat hij zwartwerk verricht. Even later staat Kobe voor de deur met slecht nieuws: de politie doet een onderzoek naar gestolen wagens in de buurt.

Enkele maanden later doen Kobe en Guido nog steeds zaken met Ronald. Guido wilt zijn mannetje staan tegenover Ronald en zijn deel van het geld achterhouden. Dat breekt hem echter zuur op wanneer Max, een kompaan van Ronald, hem aanvalt. Ondanks Guido grote blauwe plekken heeft valt hij Max ook aan en slaat zijn knieën kapot met een ijzere staaf. Niet veel later keert Ronald opnieuw terug met een nieuwe kompaan, Cas. Ronald is verassend genoeg niet boos op Guido voor wat hij Max heeft aangedaan. Hij wil zelfs meer met hun samenwerken.

Emma wilt op reis. Ze heeft reeds een vakantie naar Ijsland en New York geboekt, maar Guido vindt dit veel geld. Hij kan Kobe overhalen om Ronald te contacteren voor een nieuwe opdracht. Ronald luist zijn partners erin door hen medeplichtig te maken. Hij en Cas hebben namelijk een wagen naar Kobe's garage gebracht met een kogelgat in. Diezelfde avond hoort Guido op het nieuws dat iemand werd gecarjacked en vermoord en dat de wagen een kogelgat heeft. Guido beseft dat hij en Kobe medeplichtig zijn aan moord als ze de wagen van Ronald herstellen. Ondertussen houdt de politie een klopjacht naar de gestolen wagen. Emma ontdekt waar de twee mee bezig zijn en stelt hen voor om de wagen in brand te steken. Zo gezegd, zo gedaan maar plots komt de eigenaar van het privéterrein hen wegjagen en moeten ze de wagen daar laten. De avond nadien gaan Guido en Emma opnieuw naar het terrein met hetzelfde plan, maar vinden de wagen niet meer terug.

Emma en Guido maken zich zorgen nu dat Ronald de wagen wilt komen ophalen. Kobe gaat door het lint en valt Guido aan. Hij maakt Guido duidelijk dat het zijn schuld is en deze ook op hem moet nemen. Bij het bezoek van Ronald verminkt Cas Guido. Guido doet nadien zijn best om de auto terug te vinden. Wanneer Emma hoort dat er een tweedehandsbeurs is voor auto's contacteert ze Guido. Guido gaat hiernaartoe in de hoop de gestolen wagen hier terug te vinden. Guido is hier getuige van een aanhouding en ontsnapt op het nippertje. Wanneer hij en Emma op het nieuws vernemen dat ze gezocht worden, duikt Guido met zijn gezin en Kobe onder bij Niko Schuurmans. Kobe vertelt hun dat hij suikerziekte heeft en zijn spuiten nog in de garage liggen. Guido gaat naar de garage om deze voor Kobe te halen, maar Ronald en Cas staan hem hier al op te wachten. Guido kan opnieuw nipt ontsnappen aan hen.

Guido beseft dat het zo niet verder kan. Hij en Kobe lokken Ronald en Cas naar een afgelegen plek. Terwijl Guido de twee afleidt, saboteert Kobe hun wagen. Wanneer de politie plots in aantocht is en hun auto niet start, worden Ronald en Cas opgepakt door de politie. Vanuit de gevangenis probeert Ronald Guido alsnog te bedreigen. Enkele maanden later komt Ronald voorwaardelijk vrij uit de gevangenis.

Schermafdruk 2017-08-29 11.38.33
JOG&E-Aflevering35-5
2017-09-01 (12)
2017-09-06 (3)
2017-09-12 (17)
2017-09-12 (29)
2017-09-23 (2)
2017-10-08 (1)
Familie 6020 003
2017-10-11 (4)

Nu Ronald voorwaardelijk vrij is, beslist hij om wraak te nemen op Guido Van den Bossche. Ronald brengt een bezoekje aan de Jan en Alleman waar hij hoopt te achterhalen waar zijn rivaal verblijft, maar het café is gesloten.

Twee maanden later

Wanneer Guido en Emma Verdonck op vakantie naar de Ardennen vertrekken, stuurt hij een van zijn handlangers, Jasper Schoukens, achter hen aan om hen om te brengen. Daar komt Jasper echter zelf om het leven nadat hij van een rots is gevallen tijdens een confrontatie met Guido en Emma. Op Jaspers gsm zien ze dat Ronald een foto heeft gestuurd waarop te zien is dat hij bij hun dochter, Mila Van den Bossche, in de Jan & Alleman zit. Wanneer Guido naar Stan Lauwers belt om te vragen om te kijken of Mila veilig is, wordt duidelijk dat Ronald de dag ervoor enkel maar aan Jan Van den Bossche heeft gevraagd om een foto van hen te trekken en dat Mila momenteel veilig boven ligt te slapen. Omdat ze beseffen dat zowel zij als Mila gevaar lopen, beslissen Guido en Emma om onmiddelijk terug naar huis te keren.

Op een dag worden Emma en Evy Hermans achtervolgt door Ronald en Cas. De meisjes snellen naar huis, hierdoor moeten Guido en Emma ook wel opbiechten aan Evy en Stan wat er allemaal gaande is. Evy en Stan beslissen om hun te helpen van Ronald af te geraken. Stan stelt zelfs voor om hem te laten elimineren, maar dat is buiten de meisjes gerekend. Guido raapt al zijn moed bij elkaar en wil de confrontatie met Ronald aangaan. Stan zorgt ervoor dat Guido een wapen heeft. Wanneer Ronald en Cas in hun gestolen Mercedes door de straat rijde, duikt Guido op en bedreigt hen met zijn wapen. Ronald geeft Cas het bevel om Guido omver te rijden. Hij kan echter net op tijd aan de kant springen.

Niet veel later duikt Ronald plots op in de Foodbar om met Emma te spreken. Hij vertelt haar dat hij Jasper als zijn eigen zoon beschouwde. Ronald dreigt ermee Mila van hen af te pakken zodat zij weten hoe het voelt.

Via Localscoop komt Stan te weten dat Ronald zijn Mercedes in brand heeft gestoken. Ondertussen stuurt Ronald steeds foto's van Emma en Mila naar Emma. Ze dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van Ronald ontvangt. Stan heeft een spoor van Ronald en trekt er alleen op uit om hem te observeren.

Stan en Evy denken Ronald zijn woonplaats gevonden te hebben. Op een dag zien ze Ronald samen met een jonge vrouw uit het huis komen. Ze volgen hen. Ronald geeft haar een envelop af en hij verdwijnt weer. Stan en Evy zoeken uit wie de vrouw in het gezelschap van hem was. Die avond krijgt Emma in de Foodbar opnieuw bezoek van Ronald, maar deze keer is hij gewapend. Emma vlucht naar de keuken en belt de politie. Ronald verdwijnt nog voor de politie er is.

Stan komt erachter dat de jonge vrouw bij Ronald de vriendin van Jasper was. Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen wanneer enkel Rudi thuis is. In werkelijkheid neemt hij een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken. De volgende avond breekt Ronald in bij de friends. Guido weet Ronald buiten te jagen.

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Inspecteur Delaet zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends.

Stan zorgt ervoor dat Ronald zijn pistool terug wordt gevonden door de politie. Ronald wordt hierdoor opgepakt en Guido wordt vrijgelaten. Guido wordt echter opnieuw aangehouden wanneer blijkt dat zijn DNA terug gevonden is op het pistool. Inspecteur Delaet laat hem al snel terug vrij omdat er genoeg bewijzen zijn tegen Ronald. Guido beslist om zelfs te getuigen tegen Ronald. Wanneer Guido het politiebureau verlaat komt hij oog in oog te staan met Ronald, die dreigt hem neer te schieten met een pistool dat hij stal van een agent. Gelukkig snelt Delaet op tijd te hulp en kan ze Ronald neerschieten. Hij sterft aan zijn verwondingen.

Trivia

  • In een interview vertelt acteur Dimitri Duquennoy dat de oorspronkelijke bedoeling was om Ronald slechts een korte gastrol te geven, niet met de bedoeling om terug te keren. Door de populariteit van het personage beslisten de makers om Ronald even te laten terugkeren om Guido en Emma hun leven zuur te maken.
  • Pas in september 2017 komt de kijker te weten dat Ronalds achternaam 'Perenboom' is.

Quotes

Ronald komt Emma bedreigen in de Foodbar en Emma vlucht naar de keuken.
Ronald: Emmatje wa wil je doen? Gaan we verstoppertje spelen?
Emma: Ga weg!
Ronald: Nee 'k wil blijven. Want ik vind verstoppertje spelen ook een plezant spelletje!

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.