FANDOM


Rudi Verbiest
Seizoenen 2223242526272829 Familie portret2017 rudi 02
Eerste verschijning Aflevering 5004 - 7 februari 2013
Laatste verschijning -
Gespeeld door Werner De Smedt
Huidig beroep Hoofdontwerper Wolff & Bos
Huidige partner Zjef De Mulder
Kinderen Finn Vennens (biologisch)
Ouders Fons Verbiest en Francine Verbiest
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenWebisodesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Rudi Verbiest is een hoofdpersonage dat sinds 7 februari 2013 vertolkt wordt door Werner De Smedt.

Familie en Liefdesleven

Rudi is de zoon van Fons Verbiest en Francine Verbiest, maar hij heeft weinig contact met hen. Zijn ouders wonen namelijk aan de zee. Hij heeft wel een zus genaamd Carla Verbiest, met wie hij altijd een nauwe band heeft gehad.

Op het vlak van relaties is Rudi een laatbloeier. Hij had nooit echt tijd om langdurige relaties aan te gaan en leek ook niet geïnteresseerd in dat soort leven. Tot hij Veronique Van den Bossche beter leert kennen. De twee groeien dichter naar elkaar toe, ook al konden ze elkaar eerst niet uitstaan. Rudi vraagt haar uiteindelijk ten huwelijk, maar hun verloving wordt afgeblazen wanneer Rudi aan zijn geaardheid begint te twijfelen. Zo wordt hij verliefd op model Jonas Lybaert.

Om zijn eerste stappen in de homowereld te zetten, doet Rudi beroep op zijn goede vriend Zjef De Mulder. Rudi krijgt veel steun van Zjef tijdens zijn experimentele fase. Zjef neemt hem mee naar enkele homobars, maar Rudi heeft moeite om contacten te leggen met onbekenden. Omdat hij Zjef wel kent, belanden de twee samen in bed. Wat later worden de twee een koppel en neemt Rudi zijn intrek bij Zjef. Tijdens hun relatie heeft Zjef echter wel vele zorgen en komt het zelfs op verschillende momenten tot een vertrouwensbreuk. Zo had Rudi Zjef kortstondig bedrogen met Joachim Vaes, Rudi koos echter om steeds verder te gaan met Zjef en te werken aan hun relatie. In juni 2017 stappen Zjef en Rudi in het huwelijksbootje. 

In september 2017 wordt Zjef als zaaddonor gevraagd door zijn goede vriendin Eva Vennens. Wanneer er problemen opduiken en Zjef te horen krijgt dat zijn zaad van slechte kwaliteit is, is het uiteindelijk Rudi die de donor wordt. In augustus 2018 wordt na de tijdsprong duidelijk dat Finn Vennens tijdens de zomer geboren is.

Studies en Beroepsleven

Rudi is een jonge modeontwerper die al veel bereikt heeft in zijn leven. Zo werkte hij jarenlang voor Dior, tot hij alles geleerd had wat hij kon leren. Wanneer de VDB Holding op zoek gaat naar een nieuwe ontwerper, voelt Rudi zich meteen geroepen. Hij is vastberaden om ervoor te zorgen dat VDB Fashion enorm succesvol wordt. Wanneer Veronique Van den Bossche uit de holding stapt en modebedrijf Vero Bello opstart, neemt ze Hannah Van den Bossche mee als ontwerper. Peter Van den Bossche stelt zijn zus een ruil van ontwerpers voor: Rudi gaat voor Veronique werken en Hannah keert terug naar VDB. Door de joint venture tussen Vero Bello en Fashion, gaat Rudi opnieuw aan de slag in zijn oude atelier bij Fashion en nadien keert hij definitief terug door een fusie.

Later is hij freelancer voor de opera, samen met zijn oude schoolkameraad Geoffrey Maaskant. In januari 2015 opent Rudi zijn Eigen thuiswinkel: Rudimentair. In mei 2016 wordt deze winkel opgedoekt door CEO ad-interim June Van Damme. Niet veel later geeft Rudi zijn ontslag. Hij neemt tijdelijk het werk in de brouwerij van Niko Schuurmans over tijdens zijn afwezigheid.

In september 2016 begint Rudi terug te solliciteren voor een job in de moderichting. Zo gaat hij onder andere op sollicitatiegesprek bij edelconfectie Mina Fashion in het hoofdkantoor van Brussel voor de functie van het leiden van de ontwerpafdeling. Hij krijgt echter een job binnen hetzelfde bedrijf in Peking. Veronique kan Rudi echter ompraten om terug te keren naar VDB Fashion. In het najaar van 2016 gaat Rudi naar het hoofdkantoor van Mina Fashion in China om er een workshop te geven. Hij gaat er nadien enkele maanden aan de slag. Bij zijn terugkeer in 2017 gaat Rudi terug aan de slag bij Fashion en wordt hij een tijdje later terug benoemd tot hoofdontwerper.

In 2019 neemt Rudi ontslag bij VDB Fashion om als hoofdontwerper aan de slag te gaan bij Dress & Play. Tegenwoordig werkt hij opnieuw voor beide bedrijven als hoofdontwerper.

Verhaallijnen

Familie afl5004 04
Familie afl5035 04

Hoofdontwerper

Rudi maakt zijn opwachting bij VDB Fashion in de hoop de nieuwe hoofdontwerper te worden. Zowel June als Peter zijn enthousiast over de ervaring van Rudi en hij komt als de beste kandidaat uit de selectie. Enkele dagen later gaat Rudi aan de slag en hij is vastberaden om zijn unieke stempel te drukken op de nieuwe collectie. Hij neemt Peter mee naar een stoffenbeurs in Parijs om hem nog meer onder te dompelen in de modewereld. De eerste schetsen van Rudi worden met enthousiasme onthaald. De weken nadien werken Rudi en Peter nauw samen aan de nieuwe collectie. Peter is op van de zenuwen en Rudi ergert zich hieraan. Desondanks de strubbelingen, wordt de modeshow een succes.

Familie afl5077 02
Familie afl5077 01

Conflict met Veronique

Veronique is volop bezig met de Foodbar en June en Rudi vinden dat ze VDB Fashion op de tweede plaats zet door een zeer beperkt budget op te leggen. Rudi probeert meerdere malen Veronique hierover aan te spreken, maar ze negeert zijn opinie. Rudi dreigt met ontslag en omdat Veronique dit dreigement negeert, vertrekt hij ook werkelijk. Al snel heeft hij hier spijt van en vraagt hij Veronique om een tweede kans. Rudi wordt ingeschakeld om de schorten voor de foodbar te ontwerpen, al vindt Peter dat dit geen prioriteit mag zijn. Niet veel later krijgt Rudi een nieuwe collega: Evy wordt de nieuwe productiemanager van Fashion. Rudi kan het goed vinden met Evy en ze nodigt hem bij haar thuis uit om elkaar beter te leren kennen.

23-3-20
23-5-7

Rudi versus Veronique

Rudi kan het niet verkroppen dat Veronique liever geld steekt in een derde Foodbar dan in VDB Fashion. Samen met June probeert hij een oplossing te vinden om het tirannieke gedrag van Veronique te doen stoppen. Daarnaast kan hij er niet tegen dat Veronique zich steeds komt bemoeien met de wintercollectie. De volgende weken gaat het van kwaad naar erger tussen Rudi en Veronique. Zonder veel redenen kraakt Veronique de nieuwe collega van Rudi volledig af. Wanneer Veronique en Peter aan Rudi voorstellen om samen deel te nemen aan een wedstrijd van de gemeente, wijst Rudi dit idee af. Hij wil namelijk niet samenwerken met Veronique.

23-3-9
640px-Familie afl5120 01

Carla

Wanneer Rudi op een dag gespot wordt met een mooie, blonde dame in de Foodbar, beginnen zijn collega's zich af te vragen of ze zijn vriendin is. Het is echter zijn jongere zus: Carla. Carla is net haar job kwijt en hoopt via Rudi aan de slag te kunnen gaan bij Fashion. Hij zorgt er voor dat Carla de oude job van Liesbeth krijgt. Ook Veronique reageerde verbaasd op de aanwezigheid van Rudi en dat prikkelt zijn nieuwsgierigheid. Rudi besluit dan maar de eerste stap te zetten en toch met Veronique samen te werken aan de opdracht en die samenwerking verloopt vlotter dan verwacht. Rudi leert een andere kant van Veronique kennen en hij begint gevoelens voor haar te krijgen.

Familie afl5136 03
640px-Familie afl5131 01

Haat of liefde?

Veronique en Rudi gaan plots liefdevol met elkaar om, maar alleen als er niemand anders in de buurt is. Tijdens de werkuren gedraagt Veronique zich nog altijd als een bitch. Wanneer de resultaten van de wedstrijd dichterbij komen, besluit Veronique hem mee uit eten te vragen. Rudi probeert zijn enthousiasme te verstoppen en gaat met alle plezier mee. Tijdens het etentje klikt het weer goed tussen de twee, maar de dag erna is Veronique opnieuw koel en afstandelijk. Voor Rudi is dit het ultieme bewijs dat er nooit iets zal zijn tussen hem en Veronique; tot Rudi de moed bij elkaar raapt om Veronique voor een tweede keer uit te vragen. Stilletjes aan komt er toch een klik en durven ze allebei toe te geven dat ze gevoelens hebben voor elkaar.

Familie afl5127 01
1417566 10152021666142491 608476975 o

Het etentje

Het nieuws over Rudi en Veronique verspreidt zich al snel op de werkvloer. Veronique wil het professioneel houden op het werk, maar daar is Rudi het niet mee akkoord. Hij hoopt al snel haar familie te ontmoeten en Veronique organiseert een etentje bij haar thuis met Marie-Rose en Mathias. Ook de bomma maakt haar opwachting bij VDB Fashion om de nieuwe vriend van haar kleindochter te ontmoeten. Dankzij een verspreking van Marie-Rose komt Rudi te weten dat Veronique een zoon heeft die ze niet meer ziet. Hij probeert haar dan ook te overtuigen om Cédric naar België te halen, maar Veronique is bang dat zowel Cédric als Mario daar niet mee akkoord zullen gaan.

901367 10152018115472491 114610032 o

Cédric

Cédric keert dan toch enkele dagen terug naar België, maar Cédric aanvaardt Rudi niet in de familie en wil niet dat hij in de nieuwe familiefoto staat. Wanneer Cédric terug naar Milaan vertrekt, is Veronique er zeker van dat hun band volledig kapot is. Rudi overtuigt haar om het nog een tweede kans te geven en ze reizen met hun tweetjes naar Milaan.

640px-Familie 5208 001
Familie 5223 04

Verliefde puber

Hanne keert plotseling terug naar België en ze wil solliciteren voor een job bij VDB Fashion. Hanne is meteen onder de indruk van de ontwerpen van Rudi en ze heeft zelfs vlinders in de buik wanneer ze hem ziet. Rudi is ook onder de indruk van het talent van de jonge vrouw en hij aanvaardt maar al te graag haar sollicitatie. Veronique vindt haar ontwerpen te 'Amerikaans' en ze krijgt de job niet. Hanne kan wel aan de slag in de foodbar en ze neemt die job toch aan om bij Rudi in de buurt te kunnen zijn. Laat op de avond sluipt Hanne het atelier van Rudi binnen om zijn ontwerpen te bekijken. Ze maakt er ook zelf een paar. Plotseling hoort ze iets op de gang waardoor ze snel moet vertrekken en in alle haast vergeet ze haar ontwerpen.

640px-Familie 5225 01
Familie 5173 02

De assistente

De volgende morgen komt Rudi erachter dat er iemand is binnengebroken in het atelier en in zijn ontwerpen heeft gekeken. Rudi verdenkt al snel Hanne en zegt dat haar plaats in de keuken is. De modeshow komt plots dichterbij en Rudi heeft last van zijn inspiratie. Hij bekijkt nogmaals de ontwerpen van Hanne en moet toegeven dat hij zich vergist heeft. Hij vraagt, na overleg met Veronique, aan Hanne of ze toch bij Fashion wil komen werken als zijn rechterhand. Ze stemt toe. Rudi hoopt dat hij hiermee weer nieuwe inspiratie zal krijgen. Hanne, die nog steeds dolverliefd op Rudi is, geniet met volle teugen van hun intense samenwerking in aanloop van de modeshow.

Familie 5229 07
1622744 10152264307457491 1452821621 n

Verloofd

De dag van de modeshow verloopt vlotjes dankzij de goede samenwerking tussen Rudi en Hanne. Het doet Hanne dan ook veel verdriet wanneer Rudi in de pers vol lof over Veronique spreekt en vervolgens haar ten huwelijk vraagt. Hanne neemt tijd voor zichzelf en vraagt enkele weken verlof. Rudi kan niet meer goed functioneren zonder Hanne en doet er alles aan om haar terug te krijgen. Rudi krijgt van Liesbeth te horen dat Hanne stiekem verliefd is op hem en nu begrijpt Rudi eindelijk haar reactie. Er gaat een vervangster van Hanne aan de slag, maar Rudi kan niet met haar samenwerken en wil alleen nog maar Hanne terug. Henne heeft ondertussen een aanbieding gekregen van Dior en twijfelt aan haar keuze.

Familie 5230 02
640px-Familie 5286 001

Fashionaria

Veronique merkt dat Rudi nog nergens staat met de nieuwe collectie en volgens hem heeft hij de aanwezigheid van Hanne nodig om te kunnen functioneren. Veronique ergert zich aan zijn gedrag, maar doet haar best om Hanne te overtuigen om te kiezen voor het familiebedrijf. Veronique maakt ondertussen plannen om een eigen bedrijf te starten omdat ze telkens in de clinch gaat met Peter. Ze begint haar eigen modebedrijfje Fashionaria, maar wil wel nog als zelfstandige voor Fashion blijven werken. Wanneer Hanne uiteindelijk voor Fashion kiest, zorgt Veronique ervoor dat Hanne een contract bij Fashionaria tekent, niet Fashion... Rudi en Veronique verschillen duidelijk van mening over haar aanpak en groeien uit elkaar.

R&JocbJ
RbmJ

Verliefd op Jonas

Na een fotoshoot voor Fashion kan Rudi het goed vinden met model Jonas Lybaert. Zelfs na de shoot blijft Rudi hem contacteren en ze gaan samen iets drinken in de Jan en Alleman. Terwijl Veronique aan Rudi vraagt om bij haar in te trekken, twijfelt Rudi aan zijn gevoelens voor haar. Hij voelt zich goed bij Jonas en denkt na over zijn geaardheid. Rudi is helemaal begeesterd door Jonas, omdat die zijn creativiteit aanwakkert. Veronique is jaloers op zijn innige band met Jonas en haalt alles uit de kast om Rudi terug voor zich te winnen. Wanneer Jonas met zijn gezin op reis vertrekt, voelt Rudi zich rotslecht. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Veronique.

Familie 5300 004
Familie 5316 004

Onenightstand

Veronique heeft haar eigen bedrijf Vero Bello opgestart en heeft Hanne meegenomen als ontwerpster. Hanne kan het niet gewoon worden en wil liefst terug naar Fashion. Veronique en Peter maken een deal waarbij Rudi en Hanne van plaats verwisselen, zodat Rudi hoofdontwerper van Vero Bello wordt. Ondertussen heeft Rudi beter kennisgemaakt met de homoseksuele Zjef. Rudi vertelt over zijn twijfels en vindt in Zjef een luisterend oor. Zjef stelt aan Rudi voor dat hij gewoon eens met een man naar bed moet en het dan zeker zal weten. Rudi wil niet met een vreemde naar bed en doet het daarom met Zjef. Nadien haast Rudi zich naar de openingsmodeshow van Vero Bello.

640px-Familie 5326 003
S24E012 11

Vero Bello

Op de modeshow van Vero Bello wordt het duidelijk dat June mee in de zaak is gestapt. Rudi was hiervan niet op de hoogte, maar besluit zich niet te moeien met de zakelijke kant van het bedrijf omdat de collectie goed in de smaak valt bij de critici. Twee maanden later doet Vero Bello het nog steeds uitstekend. Dankzij een lovend artikel van modejournaliste Andrea De Praetere lijkt Vero Bello een succesverhaal te worden. Al kan Rudi het absoluut niet meer met June vinden. Zelfs wanneer Marie-Rose aan de slag gaat bij Vero Bello, blijft June zich als een bitch gedragen, vooral omdat ze zo Peter wil kwetsen. De sfeer bij Vero Bello bereikt een dieptepunt dankzij het diva-gedrag van June.

640px-Familie 5340 003

Friends with Benefits

Rudi en Zjef kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden sinds hun eerste nacht samen. De twee vinden het moeilijk om er een term op te plakken en houden het daarom op 'friends with benefits'. Feit is dat ze voortdurend bij elkaar zijn en dat Rudi nu ook vaak rondhangt bij Zjef thuis. Ze evolueren al snel naar een volwaardig koppel.

5366-02
S24 E090 023

De wedstrijd

June bemoeit zich met de schetsen van Rudi en geeft pakken kritiek. Rudi mist zijn oude collega's bij VDB Fashion en wanneer hij hoort dat er een vacature is, denkt Rudi er over na om weg te gaan. Veronique is bang dat ze haar ontwerper gaat verliezen, en probeert Rudi te overtuigen om toch te blijven. June heeft het bedrijf ingeschreven voor een modewedstrijd en wil valsspelen om te kunnen winnen. Rudi weigert hier aan mee te werken, maar hij wordt onder druk gezet door Veronique, die maar al te graag wil winnen van VDB Fashion. June heeft van haar informant een document gekregen met de richtlijnen en vraagt aan Rudi om er rekening mee te houden.

Afl68 07

Overwinning

Rudi begint aan zijn ontwerpen voor de wedstrijd en June is zeker van de overwinning. Ze heeft een plannetje heeft om VDB Fashion - hun enige concurrent - buitenspel te zetten. Wanneer Rudi en Veronique hun idee gaan voorstellen, is June de overwinning al aan het vieren. Niet veel later zijn Rudi en Veronique in de wolken wanneer ze de wedstrijd inderdaad gewonnen hebben.

Familie 5405 005
Familie 5404 001

Bijwerkingen

Zjef wil opnieuw gaan studeren, maar het toegangsgeld van de universiteit van Leuven is te hoog. Rudi stelt voor om een lening bij hem aan te gaan, maar Zjef wil deze keer zijn eigen boontjes doppen. Zjef gaat daarom deelnemen aan een studie voor een nieuw medicijn. Al is Rudi hier zeer ongerust over. Wat als er bijwerkingen optreden? Wanneer Zjef zijn eerste pilletje inneemt, heeft hij plots last van een lelijke hoest. Rudi vreest dat er iets aan de hand is, en eist dat hij naar de dokter gaat op controle. Eenmaal bij Leen aangekomen, is Zjef plotseling genezen en Rudi vraagt zich luidop af of Zjef niet een beetje overdreven heeft.

S24 E096 012
S24 E097 013

Joppe

Veronique en Rudi krijgen bij Vero Bello een lading leerlingen over de vloer. Rudi ziet dit eerst niet zitten, tot één van de leerlingen, genaamd Joppe, wel heel veel belangstelling heeft voor Rudi's werk en ontwerpen. Rudi toont enorm veel belangstelling en Joppe en nodigt hem nog een paar keer uit bij Vero Bello. Veronique vindt zijn belangstelling vreemd, tot Rudi de reden hiervan verteld. Toen hij zelf nog scholier was, had hij een beste vriend die gepest werd. In plaats van zijn vriend te helpen, sloot Rudi zich aan bij de pesters omdat hij bang was zelf gepest te worden. Joppe doet hem enorm hard denken aan zijn beste vriend, waardoor Rudi wat tijd met hem wil spenderen.

S24 E098 006
Familie 5428 001

Nieuwe huisgenoot

Joppe en Rudi krijgen een sterke band en Joppe is eerlijk over zijn seksuele geaardheid. Maar zijn vader kan het niet verkroppen dat zijn zoon homo is. Terwijl zijn moeder machteloos staat, wordt Joppe geslagen. Joppe komt bij Rudi en Zjef logeren, maar Joppe probeert iets te hard zijn best te doen om veel tijd met Rudi te spenderen. Joppe droomt luidop van een modellencarrière en Rudi organiseert een fotoshoot. Het wordt duidelijk dat Joppe allesbehalve talent heeft, maar Rudi durft hem dat niet rechtuit vertellen. Joppe krijgt de foto's te zien en is heel teleurgesteld. Joppe maakt bekend dat hij verliefd is op Rudi en voor Rudi is het duidelijk dat Joppe terug naar zijn ouders moet.

S24 E100 030
Familie 5433 003

Aanranding?

De volgende morgen is Joppe nergens te vinden. Rudi gaat ervan uit dat hij terug naar zijn ouders is gegaan, en probeert Martina te bereiken. Martina is echter razend op Rudi en wil niets meer met hem te maken hebben. Rudi begrijpt haar reactie niet, tot hij dezelfde dag nog bezoek krijgt van de politie. Hij wordt verdacht van aanranding van een minderjarige. Rudi moet het weekend in de gevangenis doorbrengen terwijl de politie de zaak onderzoekt. Zjef is op van de zenuwen, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Rudi onschuldig is. Thomas vraagt zich af hoe goed ze Rudi eigenlijk wel kennen. Joppe krijgt spijt van zijn leugen en vertelt de waarheid aan de politie.

Familie 5432 001
S24 E090 023

Chantage

De sfeer bij Vero Bello zakt opnieuw onder het vriespunt door het gedrag van de onuitstaanbare June. Zeker nu ze Veronique chanteert met enkele bezwarende foto's. Rudi kan onder deze omstandigheden niet langer werken en eist van Veronique dat ze er iets aan doet. Veronique vraagt aan Rudi om June weg te lokken zodat ze in haar laptop kan snuffelen. Rudi komt met het idee om een brandoefening uit te voeren en terwijl Veronique met June naar buiten gaat, zorgt Rudi ervoor dat de inhoud van Junes harde schijf gekopieerd wordt. Veronique wil de volledige laptop laten onderzoeken door Bart en Rudi lokt June weg om over zijn toekomst binnen Vero Bello te praten. June betrapt alsnog Veronique en Bart en gaat verder in haar chantage.

Familie 5481 04
Familie 5476 002

Gokverslaving

Zjef voelt zich al een hele tijd niet goed in zijn vel en ontwikkelt een gokverslaving. Hierdoor ontstaan er veel strubbelingen tussen Zjef en zijn naaste omgeving. Rudi staat verscheurd tussen twee keuzes: kiest hij voor de liefde, of voor zijn vrienden? Rudi wil vooral dat Zjef terug gezond wordt en probeert hem aan te sporen zijn leven terug op het goede spoor te krijgen. Zjef wil hier niets van weten en zondert zich van alles en iedereen af. Rudi kan het zo niet langer aanzien en maakt een einde aan hun relatie waardoor Zjef vertrekt. Enkele dagen later komt Niko te weten dat Zjef al die tijd op straat geslapen heeft. Rudi haalt Zjef terug en geeft hem nog een tweede kans zolang hij zich laat behandelen voor de gokverslaving.

Familie 5523 001
Familie 5506 002

Joint Venture

Veronique en Peter slaan opnieuw de handen in elkaar met een joint venture tussen Vero Bello en VDB Fashion. Hierdoor gaat Rudi terug aan de slag in zijn oude atelier bij VDB Fashion. Samen met Hanne werkt hij aan de nieuwe collectie van Vero Bello, tot Hannah voor enkele weken naar Milaan vertrekt om er een Fashion-winkel te openen. Rudi moet dan ook de collectie van Fashion maken, en die werkdruk is veel te hoog. Al wil Rudi dat absoluut niet toegeven. Evy vraagt versterking en Gunther Poucke komt de plaats van Hannah innemen. Een beslissing waar Rudi allesbehalve blij mee is. Hij wil Gunther aanvankelijk geen kans geven, en geeft hem alle ondankbare taakjes.

Familie 5523 002
Familie 5525 002

Wie is de beste ontwerper?

Rudi krijgt enkele schetsen van Gunther onder ogen en beseft dat de jongen toch wel talent heeft. Samen met Gunther gaat Rudi een wedstrijd aan. Zo veel mogelijk goede ontwerpen maken op een week tijd. Rudi vliegt er meteen in, terwijl Gunther zich veel relaxer opstelt. Rudi brengt het competitiebeest in zich naar boven, maar maakt zich toch zorgen dat Gunther effectief beter is dan hem. Veronique is in ieder geval tevreden over de ontwerpen van beide ontwerpers. Wanneer de modeshow van Vero Bello steeds dichterbij komt, staan Rudi, Gunther en Evy er alleen voor door omstandigheden binnen de familie Van den Bossche. De dood van zowel Thomas als Bart is een grote shock waardoor de sfeer allesbehalve goed is binnen de VDB Holding.

S24 E220 034

Het Charter

Peter werkt aan een fair trade charter tussen VDB Fashion en Vero Bello en hoopt ook dat andere bedrijven zullen meedoen. Tijdens een groot evenement wordt het idee voorgesteld en Rudi en Evy zijn aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.

5550 6

Fusie

Peter wordt tijdens de ondertekening van het charter naar het ziekenhuis gebracht door een CO-vergiftiging. Peters idee is echter zo goed dat Rudi en Evy er in slagen om iedereen het charter te laten ondertekenen. Nadien wordt Rudi door Veronique op de hoogte gebracht van haar nieuwe plan om Vero Bello met VDB Fashion te laten fusioneren. Zelfs June gaat akkoord en wanneer uiteindelijk ook Peter toestemt, is het nieuwe VDB Fashion geboren en kan Rudi weer in zijn atelier bij VDB Fashion aan de slag.

Familie s25 afl5552 003
Familie s25 afl5555 003
Familie 5567 002

Strijd voor hoofdontwerper

Na de fusie blijkt dat iedereen in het bedrijf een duidelijke functie heeft gekregen. Enkel bij de vacature 'hoofontwerper' staan nog vraagtekens. Zowel Rudi als Hanne stellen zich kandidaat. Wanneer ook Gunther solliciteert voor de job, barst er een strijd los tussen het drietal. Rudi beslist een vuil spel met hem te spelen, wat ervoor zorgt dat Gunther ontslag neemt bij VDB. Hanne heeft een pand gevonden in Milaan, wat ervoor zou kunnen zorgen dat VDB Fashion een eerste winkel in het buitenland opent. Wanneer dan ook nog eens uit een marktonderzoek blijkt dat Hanne haar ontwerpen beter verkopen, beslist Rudi om ook Hanne slecht te praten. Wanneer hij erin slaagt hoofdontwerper te worden, zet Rudi een stap opzij zodat zijn omgeving hem vergeeft en terug accepteert, aangezien zij kwaad waren voor de dingen die hij gedaan heeft.

Familie 5574 001
Familie 5576 001
Familie 5581 004

Operaproject

Veronique gaat samen met Rudi naar een operavoorstelling. Daar loopt hij Geoffrey, die kledij ontwerpt voor operagezelschappen, tegen het lijf. Wanneer hij Rudi het voorstel doet om ook te ontwerpen voor de opera, gaat hij akkoord onder de voorwaarden van Peter en Veronique. Al snel blijkt bij VDB dat Rudi de twee moeilijk kan combineren. Zjef merkt op dat Rudi zijn gezondheid verwaarloost. Rudi heeft heel veel stress omdat hij goed wil presteren voor zowel de collecties van VDB Fashion als voor de kledij voor de opera. Hij begint zichzelf uit te hongeren, geeft zijn eten over en is constant duizelig. Rudi beslist drugs te gebruiken en alcoholfeestjes te houden met Geoffrey en Alizee. Wanneer Geoffrey hem een mail stuurt met foto's van vroeger, vreest Rudi dat hij Zjef gaat vertellen over zijn drank- en drugsverleden.

Familie 5597 004

Anorexia

Rudi beseft dat het niet goed gaat met hem en neemt Veronique in vertrouwen. Zij neemt Rudi tijdelijk in huis zodat Zjef zijn lief niet in deze toestand moet zien. Rudi maakt Zjef wijs dat hij in Milaan zit met Alizee in verband met de operakostuums. Wanneer Zjef de waarheid ontdekt, beslist Rudi te vertellen over zijn vroegere en huidige anorexiaprobleem.

Familie 5606 003-30a4jcddpoguxiecahe32i

Innige vriendschappen

Wanneer Mieke zichzelf voor de grap inschrijft op een datingsite, merkt ze dat ze een opvallende match heeft met Rudi. De twee gaan samen op restaurant en merken dat ze eigenlijk enorm veel met elkaar gemeen hebben. Het is de start van een goede vriendschap, en dat zorgt snel voor jaloezie bij Zjef. Hij wil namelijk ook quality time met Rudi doorbrengen, maar hij heeft het altijd te druk voor hem en gaat liever met Mieke op stap. Ook Rudi's reünie met soulmate Jonas zint Zjefs niet en hij stapt op.

Familie 5622 003-30ehztckhz6jxebmfum5my

Zjefs verleden

Tussen Rudi en Zjef komt het tot een kletterende ruzie en de twee moeten serieus praten over hun toekomst als koppel. Wanneer Rudi een gevoelige snaar raakt door over Zjefs ouders te praten, komt hij eindelijk de volledige waarheid te weten. Zjef biecht op dat zijn vader een drankprobleem had en hem mishandelde. De twee groeien opnieuw dichter naar elkaar en geven hun relatie nog een kans. Ondertussen wordt Rudi opnieuw hoofdontwerper bij VDB Fashion omdat Hanne de druk niet langer aan kan.

Aflevering 5626-5
Aflevering 5628-1

Kledinglijn voor gehandicapten

Quinten en Sylvie komen bij de Friends op bezoek en Quinten brengt Rudi op het idee om een speciale kledinglijn te maken voor mensen met een beperking. Veronique is niet te vinden voor dit idee en wil Rudi geen toestemming geven. Rudi schakelt Quinten en zijn vrienden in om Peter en Veronique te overtuigen en krijgt dan toch hun goedkeuring. Rudi wil ook ontwerpen maken voor blinden en vraagt Arno om een prototype te maken van een app die ze hiervoor kunnen gebruiken. De app blijkt een groot succes te zijn en ook de kledinglijn voor gehandicapten is een schot in de roos.

Rudimentair3-Aflevering5644

Rudimentair

Rudi wilt een thuiswinkel openen en vindt met Zjef een gepast huis voor Rudimentair. Als blijkt dat Rudi in het huis ook meubels wil verkopen, moet Zjef zijn vriend temperen. Hoewel Zjef hem dwingt om te wachten met het huren van een huis, kan Rudi het niet laten om bij de eigenaar achter zijn rug het huurcontract te ondertekenen. Mieke schakelt Emma in om Rudi te helpen met de inrichting van Rudimentair. De opening wordt een success.

Aflevering 5647-1

Affaire

Rudi en Zjef hebben al een tijdje ups en downs in hun relatie. Na meerdere keren op stap te gaan komt Rudi Joachim tegen op café. Na enkele glazen alcohol beginnen de twee te kussen. De dag erna heeft Rudi spijt van zijn misstap en probeert hij Zjef te verwennen met een etentje, wat uitdraait op een hevige discussie. Dit zorgt ervoor dat hij terug begint af te spreken met Joachim. Wanneer Zjef hen dankzij Hanne in bed betrapt, komt het tot een breuk tussen hem en Rudi.

Familie 5660 001
Familie 5662 002-30s6p36bdjreldxwdr3yfe
62949708-30uj6llilcwd0boqr87m6i
Familie 5679 005

Zichtproblemen

Het gaat niet goed met Rudi's gezondheid. Hij begint zwarte plekken voor zijn ogen te zien en alarmeert Joachim. Rudi kan zijn hart luchten bij Hanne. Hij denkt dat hij blind aan het worden is door zijn langdurig alcoholgebruik. Ondertussen wil Zjef de zolder van de friends verbouwen om er een nieuwe kamer in te richten, omdat zijn huidige kamer hem te veel aan Rudi doet denken. Wanneer Rudi ontdekt dat Joachim hem bedriegt, is hij teleurgesteld en voelt hij zich eenzaam. Ondertussen licht Hanne Zjef in over Rudi's zichtproblemen en kan hem overtuigen zijn ex op te zoeken. De twee beslissen zich te verzoenen. Zjef en de friends beslissen Rudi te verrassen met de nieuwe kamer op hun zolder en geven een 'terugkeerfeestje'. Rudi ziet steeds minder en minder goed. Wanneer hij genoodzaakt is om een oogarts raad te plegen, wordt hem verteld dat fysiek alles in orde is met zijn ogen en dat het probleem van zijn ogen ook psychomatisch kan zijn. Rudi gelooft echter niet in psychologen en weigert om een afspraak te maken. Wanneer hij op een dag wakker wordt en niets meer kan zien, beslist hij toch een afspraak te maken bij de psycholoog.

Familie 5712 003
Familie 5713 001

Outing

Fons en Francine hebben Rudi indertijd niet gesteund in zijn studiekeuze en willen dit goedmaken door hem op te zoeken. Rudi heeft schrik om hen in te lichen over zijn relatie met Zjef en maakt hen wijs dat hij iets met Hanne heeft. Nadat hij beseft dat dit niet de oplossing is, beslist Rudi zijn ouders de waarheid te vertellen. Fons en Francine beslissen de outing van hun zoon te accepteren, omdat ze hem niet nog eens willen verliezen. Ondertussen geraakt Rudi's appartement verkocht. Achter zijn rug beslist Zjef een compromis van een herenhuis te tekenen als verrassing. Rudi wilt dit echter niet waardoor ze 7000 euro annulatiekosten moeten betalen.

Familie 5730 003
Aflevering 5735-3

Chantage

June krijgt steeds meer macht binnen de VDB Holding sinds Simon CEO is. Rudi kan hier maar moeilijk mee om en gaat meermaals met June in de clinch. Wanneer June besluit om Rudimentair op te doeken, neemt Rudi die zeer persoonlijk op. Rudi vertrekt naar de stoffenbeurs in Parijs voor het werk. June geeft een Franse ontwerper, die tevens een oude bekende van haar is, de opdracht om rohypnol in Rudi's drank te doen en om compromitterende foto's van hun tweëen in bed te maken. June maakt Rudi duidelijk dat hij vanaf nu in het gareel moet lopen, want anders toont ze het chantagemateriaal aan de wantrouwige Zjef. Voor Rudi is de maat vol en hij neemt ontslag.

AAhMdZI

Rudi's ontwerpen

Rudi is woest op June, omdat zij Hanne heeft ontslagen. Hij wilt kost wat kost zijn ontwerpen ophalen bij VDB Fashion, maar June weigert deze hem te overhandigen. Rudi's advocaat maakt hem duidelijk dat hij geen schijn van kans maakt om de ontwerpen terug te eisen. Later op de avond blijkt Rudi opeens niet meer thuis te zijn. Hij is zijn schetsen gaan stelen op VDB. Die avond wordt June vermoord in haar kantoor.

S26 afl5769 030
Familie 5769 005

De moord op June

Rudi keert terug van VDB Fashion met zijn ontwerpen en gedraagt zich zeer vreemd. Wanneer Zjef nadien te weten komt dat June vermoord is teruggevonden in haar kantoor, is hij in alle staten en pakt hij Rudi hard aan. Rudi smeekt bij Zjef om in alle talen te zwijgen over zijn bezoek aan June omdat hij niet als verdachte gezien wil worden. De politie bekijkt Rudi namelijk niet als verdachte en lijkt meer interesse te tonen in de piste dat Niko iets met de moord te maken heeft. Die wordt opgepakt en hij vraagt aan Rudi en Zjefs om de brouwerij draaiende te houden tijdens zijn aanwezigheid.

Familie 5779 002
Familie 5784 001

Gestolen ontwerpen

Niko wordt na twee maanden vrijgelaten en keert terug naar de brouwerij. Rudi en Zjef adviseren hem om de draad weer op te pikken en weer in de brouwerij te gaan werken. Hij wil echter bij Mieke zijn. Wanneer Niko vertelt aan Rudi dat er ook een voetspoor gevonden is naast het lijk van June dat niet van hem was, raakt Rudi in paniek. De nieuwe CEO van VDB Fashion wil dat Hanne hem de nieuwe collectie van juni 2016 bezorgt, maar ze kan die nergens vinden. Rudi heeft ze namelijk gestolen en hij probeert Hanne te helpen door de ontwerpen stiekem over te tekenen.

Familie 5779 006
Familie 5786 005
Aflevering 5794-1

Mina Fashion

Rudi begint terug te solliciteren. Zo gaat hij op sollicitatiegesprek bij edelconfectie Mina Fashion voor de functie van manager. Rudi wordt echter aangenomen binnen hetzelfde bedrijf voor een job in Peking. Zjef droomt al luidop van zijn eigen frituur in Peking. Lars en Veronique willen echter een stokje steken voor hun verhuis. Veronique gebruikt één van zijn mooiste creaties om Rudi emotioneel te chanteren. Haar opzet lukt, want Rudi beseft dat hij wil doen wat hij het liefste doet: ontwerpen. Hij verbreekt zijn contract met Mina Fashion en keert terug naar VDB Fashion. Zjef is kwaad en vindt Rudi egoïstisch. Rudi probeert het goed te maken en organiseert een weekendje Berlijn voor hen twee om de plooien terug glad te strijken. Bij hun terugkomst is Mieke ontwaakt uit haar coma, maar blijkt ze geheugenverlies te hebben en kent ze hen niet meer.

Familie 5805 003
Familie 5803 003

In de gevangenis

Stef en Ruth vinden eindelijk de schoenen waarnaar ze op zoek waren. De twee krijgen Zjef zo ver dat hij toegeeft dat Rudi op de avond van de moord op June wel degelijk kort op VDB Fashion verbleef om zijn ontwerpen te gaan stelen. Rudi vertelt de commissaris dat hij de persoon is die de bewakingscamera's heeft uitgeschakeld door de prise uit te trekken. Nadien hoorde hij een schot en vond het lijk van June terug in haar kantoor. Stef gelooft Rudi zijn verhaal niet en gaat op onderzoek uit. Hij hoort familie en vrienden uit over Rudi's gedrag gedurende de laatste jaren. Ondertussen gaan Lars en Veronique op zoek naar een tijdelijke vervanger van Rudi bij VDB Fashion. Ze stuiten op Arnold.

Familie 5808 003
Familie 5816 004
S26 afl5827 049

De bekentenis

Rudi krijgt bezoek van zijn bezorgde ouders, die zich vooral afvragen of hij inderdaad de schuldige is. Stef beslist het spel hard te spelen en zet Rudi onder druk door Zjef bij de zaak te betrekken. Stef gebruikt hem om Rudi tot bekentenissen te doen overgaan. Wanneer Rudi bekent dat hij June heeft vermoord, gelooft Stef hem niet meer en denkt zelfs dat Rudi iemand anders in bescherming neemt. Ondertussen herrinert Guido zich informatie die ervoor zorgt dat Zjef de gevangenis mag verlaten. Sindsdien eet Zjef niet meer en valt hij plots flauw in de Foodbar. Een tijdje later komen er echter uit onverwachte hoek plots volledige bekentenissen van Cédric. Rudi was ook aanwezig op VDB Fashion die bewuste avond en zag hoe Cédric June's kantoor verliet. Hij wou Cédric in bescherming nemen.

S26 afl5831 027

Naar Peking

Rudi gaat terug aan de slag bij VDB Fashion en kan op deze manier zijn goede vriendin Veronique het beste steunen. Het lukt Rudi echter niet meer om zich te concentreren en Lars wil daar iets aan veranderen. Hij zorgt ervoor dat Rudi een tijdje bij Mina Fashion aan de slag kan in Peking. Rudi vertrekt niet veel later met Zjef naar China, maar wanner Zjef twee weken later alleen terugkomt, wordt duidelijk dat de opdracht van Rudi verlengd is en dat hij nog enkele maanden in China zal blijven om er een workshop te geven.

Familie 5899 003
17015841 10155138440847491 9104804679494770918 o

De terugkeer

Rudi heeft nieuws voor Zjef: hij keert terug naar België. In België vertelt Rudi Lars dat er in China zeker 30 ontwerpers naar zijn pijpen moesten dansen. Wanneer Rudi merkt dat Veronique gespannen rondloopt op VDB Fashion gaat hij later op de dag bij haar langs. Veronique vertelt haar goede vriend dat ze al tweemaal gekust heeft met Lars. Zjef maakt zich zorgen wanneer hij merkt dat Rudi zich anders gedraagt na 3 maanden weggeweest te zijn. Rudi haalt fel uit naar de manier van leven bij hem thuis en maakt Zjefs duidelijk dat hij wil verhuizen, waarmee Zjefs akkoord gaat. Wanneer Niko erover nadenkt om de kamers in de brouwerij onder te verhuren, tonen zowel Mieke als Rudi en Zjefs interesse. Uiteindelijk beslissen Rudi en Zjef om toch nog een tijdje bij de friends te blijven wonen.

76392686
Familie 5906 001

Nieuwe collectie

Rudi en Hanne stellen een baanbrekend ontwerp voor om de nieuwe 9House-collectie extra cachet te geven. Simon is niet te vinden voor de mannenrok en laat dit duidelijk merken aan Paul Wils, die hierdoor op zijn beurt voor de eerder voorgestelde unisekslijn kiest. Tijdens een meeting met Paul duikt Lars plots op in zo'n mannenrok en kan hij hem overtuigen om dit toch in productie te laten gaan. Niet veel later wordt Rudi terug hoofdontwerper bij VDB. Ondertussen merkt Rudi dat er iets aan de hand is tussen Veronique en Lars. Hij maakt Veronique duidelijk dat ze haar hart moet volgen.

5957-06

De verloving

Zjef beslist Rudi ten huwelijk te vragen op de plaats waar ze elkaar leerden kennen: de Foodbar. Zjef is radeloos wanneer Rudi woest reageert op zijn aanzoek. Rudi vertelt Hanne dat hij degene wilt zijn die het aanzoek doet, omdat hij zich meer de man voelt in zijn relatie met Zjef. Uiteindelijk verrast Rudi Zjef op een originele manier. Hij vraagt zijn vriend in de Foodbar ten huwelijk na een flashmob bedacht door Mauro, een choreograaf en vriend van Rudi.

Familie 5970 002

Rudi's geheim lekt uit

Zjef wilt trouwen op 30 juni, omdat hij en Rudi dit aan elkaar beloofd hadden op 30 juni 2015. Op die dag in 2015 hadden de twee namelijk een leuke nacht meegemaakt in Nieuwpoort, waarbij een dronken Rudi was gaan skinnydippen en Zjef hem moest redden uit het water. Rudi vraagt Veronique om haar trouw te verzetten, maar die denkt er nog niet aan. Zjef en Rudi nodigen Fons en Francine uit om hen uit te nodigen voor hun trouw. Francine raakt bij Zjef een gevoelige snaar wanneer ze begint over zijn ouders. Rudi wil Pierre graag leren kennen.

S26 afl5977 098
Aflevering 5978-2

De kennismaking met Pierre

Zjef heeft het moeilijk om Fons en Francine te vertellen dat zijn vader nog leeft. Rudi krijgt ondertussen via Localscoop een belangrijke tip. Hij komt terecht op Camping Boslucht, waar Pierre in één van de woningen verblijft. Rudi maakt kennis met de vader van Zjef en voelt dat hij een gebroken man is met spijt van zijn daden. Rudi biecht Zjef op dat hij zijn vader heeft bezocht. Hij wil graag dat Pierre ook naar hun huwelijk komt. Na zijn bezoek aan Pierre wordt Rudi tegengehouden door de politie nadat hij geflitst werd op de baan. Op dat moment vindt hij zijn portefeuille niet terug en verdenkt hij Pierre ervan deze gestolen te hebben. De portefeuille wordt teruggevonden, maar er is 100 euro uit verdwenen. Nadien gaat Zjef bij Pierre langs om hem duidelijk dat hij Rudi met rust moet laten.

Familie 5988 seizoensfinale na 006

Het huwelijk

Zjef en Rudi moeten door een fout in het systeem op 29 juni voor de wet trouwen, maar willen hun onofficiële trouw nog steeds laten doorgaan op de pier. Ze vragen Mieke en Niko om hun ceremoniemeesters te zijn. De twee denken er op hun beurt aan om terug officieel te gaan samenwonen. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing: na veel tegenkanting kiest hij ervoor om zijn vader Pierre toch uit te nodigen voor hun trouw. Rudi's ouders, Pierre, Niko, Mieke, Stan en Evy zijn aanwezig tijdens de ceremonie aan de zee.

Familie 5989 005

Het huwelijksfeest

Na het succesvolle huwelijk van Rudi en Zjef volgt er nog een verrassingsfeest voor de twee in de brouwerij. Het geluk wordt echter al snel verstoord wanneer Pierre zich plots terugtrekt achter een muur met de handtas van Francine. Zjef betrapt hem en eist dat hij onmiddellijk vertrekt. Pierre vertrekt, maar Zjef doet alsof er niets gebeurd is en ze beslissen om gewoon verder te vieren.

Familie 5999 002

Zjef zaaddonor

Eva, een vriendin van Zjef op de humaniora, zoekt hem op. Zij en haar partner Manon willen graag een kindje en dachten aan Zjef als zaaddonor. Rudi is hier echter geen voorstand van en maakt dit duidelijk aan Zjef. Een gesprek met Emma doet Rudi de zaak van een andere kant bekijken. Hij vertelt aan zijn echtgenoot dat hij hem altijd zal steunen. Zjefs beslist om het niet te doen, maar bedenkt zich en kiest ervoor om toch donor te zijn.

2017-09-19 (3)
2017-09-19 (6)

Social media campagne

Bij VDB Fashion ontpopt Benny zich tot model nadat mannelijk model Otto laat weten dat hij te laat gaat zijn voor de fotoshoot. Hanne meet zijn lengtes op en laat hem de kleren passen. Hierdoor komt Rudi op het idee om een social media campagne te starten waarin normale mensen poseren als model. Lars is enthousiast over deze campagne, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel omdat hij zich beledigt voelt. Rudi probeert Benny jaloers te maken door Jenny in te schakelen als model, maar door deze actie wil Lars dat Benny en Jenny beiden te zien zijn op de campagne. Jenny haar grote droom komt uit om als model te poseren, in tegenstelling tot Benny. Uiteindelijk kan Jenny hem toch overtuigen de campagne online te laten zetten door Rudi.

2017-10-21 (12)
Familie 6036 002

Zjef onvruchtbaar

Eva en Manon willen liefst een kindje krijgen via zelfinseminatie. Wanner Eva hierdoor niet zwanger geraakt, doet Zjefs een vruchtbaarheidstest en blijkt hij onvruchtbaar te zijn. Eva komt echter op het idee om Rudi te vragen als spermadonor. Zjef heeft het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Rudi probeert hem op te vrolijken, maar Zjef wilt alsmaar alleen zijn. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op en smeekt aan Rudi of hij hem wilt helpen afkicken.

Familie 6048 002

Eva zwanger

Eva en Manon zijn blij wanneer Zjef zijn toestemming geeft aan Rudi om donor te zijn voor hun kindje. Ondertussen gaat hij naar bijeenkomsten van anonieme gokverslaafden om van zijn verslaving verlost te geraken. Een tijdje later is Rudi nog steeds in het ongewisse over het resultaat van de inseminatie. Wanneer hij te horen krijgt dat Eva zwanger is geraakt, is Rudi dolblij.

Familie 6068 004
Familie 6088 001

Problemen in de omgeving

Rudi is een grote steun voor zijn vriendin Veronique wanneer diens affaire met Lars uitkomt en Mathias hierdoor verbitterd raakt. Hanne heeft een nieuwe vriend, Ward. Er is echter een groot leeftijdsverschil en het koppel is bang voor de reacties van hun omgeving. Ward komt bij Hanne thuis eten en alle friends vinden Ward een leuke man. Alleen Zjef is een beetje jaloers op hem, omdat Rudi de hele tijd aan zijn lippen hing tijdens zijn verhalen. Zjef kleedt zich zelfs hetzelfde als Ward. Mieke duikt met Lieselot onder bij de friends en vraagt Rudi en Zjef om voor een tijdje in de brouwerij bij Niko te gaan logeren, zodat er geen erge dingen gebeuren en er niets uit de hand loopt.

Familie 6106 001

Huis van de friends te koop

Zjef en Rudi doen een bod van 280.000 euro op hun droomhuis. De eigenaar laat weten dat hij het bod accepteert. Ze vertellen de friends dat ze een koper zoeken om hun deel van het huis over te kopen. Wanneer ook Niko, Mieke en Evy hun deel van het huis willen verkopen, kopen Alfons en Stefanie het hele huis over, zodat iedereen er kan blijven wonen.

Familie 6100 002
Familie 6106 005

Kindercollectie

Rudi wordt gecontacteerd door Take Care For Kids. Er wordt hem gevraagd om een kindercollectie te ontwerpen voor het goede doel. Over 2 maanden vindt de kindermodeshow plaats, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel voor arme kinderen. Ook Hanne en Veronique zijn te vinden voor het idee en beslissen Rudi te helpen waar het kan. Mieke brengt Rudi op het idee om pleegkinderen te casten voor zijn project voor het goede doel. Veronique belt naar Pietro, een connectie uit Italië, voor stoffen voor de kindercollectie waar zij en Rudi aan werken voor het goede doel. Trudy biedt zich aan bij Veronique en stelt haar voor om de kindermodeshow te laten doorgaan in het kasteel van Rullingen. Veronique beseft dat Rudi haar creativiteit heeft getriggerd. Hij besluit Veronique niet te vergezellen op haar trip naar Italië.

Familie 6117 004
Familie 6119 003
Familie 6123 005

Het huis van Zjef en Rudi

Wanneer Benny enkele elektrische toestellen wilt aansluiten in het huis van Zjef en Rudi, stuiten ze op problemen met de elektriciteit. De twee trekken tijdelijk bij Mieke en Niko in totdat alles in orde is. Mieke begint zich echter al snel te ergeren aan hun gedrag en ze wordt door Rudi en Zjefs betrapt tijdens een discussie over hen met Niko. Uiteindelijk doet iedereen een beetje water bij zijn wijn, wardoor er snel terug een goede sfeer hangt in de brouwerij. Benny beslist enkele kluswerken voor zijn rekening te nemen. Hij ontdekt echter al snel dat de kelder onder water staat. Er zit ook schimmel en vocht in het huis. Wanneer het huis onbewoonbaar wordt verklaard, wil Rudi de verkoper aanklagen. Architect Verduin vertelt Zjef en Rudi dat de beste drastische beslissing is om hun huis te laten afbreken. Ondertussen krijgt Zjef nieuws over de zwangerschap van Eva. Eva's dochter is een meisje.

Familie 6137 005
Aflevering 6137-2

Kindermodeshow

Rudi krijgt op zijn beurt van Veronique te horen dat het kasteel van Rullingen geen optie meer is als locatie voor de kindermodeshow. Trudy vindt het oneerlijk dat zij de schuld krijgt van de dubbele boeking en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Emma beslist Rudi en Trudy te helpen met Facebookpagina voor hun kindermodeshow. Jenny komt af met een mogelijke locatie voor de show: de turnzaal van schooldirectrice Annemie, een vriendin van Jenny. Ondertussen vraagt Rudi Stan als fotograaf voor de kindermodeshow. Wanneer het bijna zover is, krijgt Rudi extra stress voor de kindermodeshow. Veronique, Trudy en Rudi halen 5306,86 euro binnen voor de vzw.

Familie 6207 007

De eerste huwelijksverjaardag

Zjef en Rudi zijn één jaar getrouwd en Zjef is boos omdat het lijkt alsof Rudi niets georganiseerd heeft. Wanneer hij die avond thuiskomt, heeft Rudi echter het huis versierd en voor een verrassing gezorgd. Ze beleven hun huwelijk van een jaar eerder opnieuw en genieten met volle teugen.

Familie 6210 002

De geboorte van Finn

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Eva, Manon en hun dochtertje Finn. Die is in de zomer geboren en Zjef vindt dat ze helemaal op Rudi lijkt. Ze zijn beiden dol op haar. Ondertussen gaat Hanne terug aan het werk bij VDB Fashion. Ze wordt echter al snel geconfronteerd met haar beperkingen. Rudi is nogal prikkelbaar omdat hij veel werk heeft, waardoor het al snel tot een conflict komt met Hanne. De ruzie wordt echter snel weer bijgelegd.

Familie 6231 002

De verkoop van het huis

Iemand wil het huis van Rudi en Zjef kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer bij Niko en Mieke in de brouwerij wonen. Wanneer de Foodbar afbrandt met Emma er nog in, is Rudi een grote steun voor Zjef. Uiteindelijk komt alles toch goed.

S28 afl6256 047
Familie 6259 002

Biologische kleindochter

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Rudi's ouders. Wanneer ze een geboortekaartje van Rudi's biologische dochter Finn zien liggen, wordt al snel duidelijk dat Rudi hen nog niets verteld heeft. Zjef vindt dat ze het recht hebben om dit te weten, maar Rudi is bang voor de reactie van zijn vader. Wanneer hij het hen vertelt, is Fons vooral teleurgesteld dat Rudi hem zo verkeerd inschat. Zjef zorgt er echter voor dat het terug goedkomt tussen Rudi en zijn ouders. Fons en Francine dromen ervan om hun kleindochter eens in het echt te zien, maar Rudi maakt hen duidelijk dat dit niet kan.

S28 afl6261 041
Familie 6267 004

De nieuwe Foodbar

De nieuwe Foodbar opent en ook Rudi is erbij als personeelslid van VDB Fashion en om Zjef te steunen. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan. Zjef voelt zich een zwakkeling wanneer hij enkele dagen lang gechanteerd is door Mick, een ex-gevangene. Rudi maakt hem duidelijk dat dat niet zo is. Zjef voelt zich nogmaals mislukt wanneer hij een reclamefilmpje maakt voor Gust, maar door iedereen uitgelachen wordt en ruzie heeft met Niko. Rudi probeert, net als Mieke, de gemoederen te bedaren en dat lukt uiteindelijk ook.

Familie 6323 002
Familie 6325 001
Familie 6329 003
Familie 6333 002

Rainbow project

Zjef laat Rudi een filmpje zien van een jongen die in elkaar geslagen wordt na zijn coming-out. Rudi beslist om samen met Hanne en met de steun van VDB Fashion het Rainbow project op te starten, om de holebi-gemeenschap en de jongen te steunen. Zo ontwerpen ze speciale t-shirts en wordt er een modeshow gepland. Rudi wordt echter bedreigd en er wordt hem gevraagd te stoppen met het project. Wanneer hij een video ontvangt waarop te zien is hoe de homo-haters 's nachts bij hem en Zjef in de kamer staan, is voor hem de maat vol. Hij wil alles afblazen. Rudi verzwijgt de bedreigingen voor Zjef tot hij door hen voor een tijdje ontvoerd wordt. Rudi wil uiteindelijk toch doorgaan met het project, maar Zjef wil niet langer presentator zijn en wil dat alles afgeblazen wordt. Ook Lars twijfelt aan de veiligheid van het evenement. De modeshow gaat toch door en wordt een groot succes, op een klein strubbelingetje na. Tijdens de show vallen de homo-haters binnen, maar ze worden tegengehouden door de politie en Zjef geeft een mooie speech. Een paar dagen later maken Rudi en Zjef in de Jan & Alleman voor het eerst kennis met de jongen die alles in gang zette, die hen persoonlijk wilt bedanken.

Familie 6348 002
Familie 6348 003
Familie 6353 005

De strijd om Rudi

Veronique biedt Rudi een job aan als hoofdontwerper bij Dress & Play. Lars wil hem echter niet verliezen bij VDB Fashion en biedt hem ook enkele extra voordelen aan. Rudi twijfelt en wanneer Hanne hierachter komt, is ze kwaad dat Rudi haar niets verteld heeft. Uiteindelijk kiest Rudi voor Dress & Play, waardoor Hanne hoofdontwerper wordt bij VDB Fashion. Dat ziet zij niet zitten en er wordt op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdontwerper. Ze kiezen voor Manuel Van Gelder, die samen met Rudi op school gezeten heeft en ooit één van Rudi's werken stal voor een opdracht. Lars is er echter van overtuigd dat hij veranderd is en houdt er geen rekening mee. Manuel wordt al snel weer zo arrogant als vroeger en wanneer hij geen inspiratie heeft, steelt hij opnieuw een ontwerp van Rudi. Wanneer dit uitkomt, wordt hij op staande voet ontslagen.

Familie 6375 002

Overwerkt

Rudi heeft het ontzettend druk als ontwerper van Dress & Play en de rivaliteit tussen Brigitte en Veronique maakt het er niet beter op. Daarnaast heeft hij ook een deadline te halen, waardoor Zjef zich na een tijdje verwaarloosd voelt. Brigitte gunt hem echter geen seconde rust en doet er alles aan om Dress & Play te laten falen.

Familie 6426 004

Aandelenverschuiving

De eerste collectie van Dress & Play blijkt een flop te zijn. Brigitte eist Veroniques aandelen op zoals afgesproken, maar Lars vraagt haar om dit niet te doen. Zij gaat akkoord, indien Veronique haar haar aandelen van VDB Fashion geeft. Ze vraagt het ook aan Peter, die ook verkoopt, in de hoop dat Dress & Play het nieuwe familiebedrijf wordt. Veronique wil echter met Lars verder, maar Rudi trekt zich terug.

6433 extra 002
6433 extra 003

Gestolen verkeersbord

Rudi en Zjef gaan op stap met Mieke en Niko. Terwijl Mieke en Zjef moe zijn en de avond willen stopzetten, gaan Rudi en Niko met hun tweetjes verder. Ze hebben allebei veel te diep in het glas gekeken, maar Niko stapt toch achter het stuur. Onderweg moet Rudi plassen neemt hij voor de grap een verkeersbord mee naar huis. De volgende morgen worden Rudi en Niko hard gewekt door hun wederhelften. Jan heeft een auto-ongeluk gehad met de dood van de kleine Kasper tot gevolg. Het angstzweet breekt bij Rudi uit wanneer hij te horen krijgt dat Jan een eenrichtingsstraat inreed omdat er geen verkeersbord stond…

Familie 6438 004
Familie 6444 001

Het dilemma

Het besef dat hij wel degelijk verantwoordelijk is voor de dood van Kasper, komt hard aan bij Rudi. Hij wil naar de politie stappen, maar wordt tegengehouden door een radeloze Niko. Volgens hem is het voor iedereen beter om gewoon te zwijgen en Niko verstopt het verkeersbord in de kelder van de brouwerij. Rudi kan zichzelf niet langer in de spiegel bekijken en blijft dagenlang in bed liggen. Hij beseft dat Veronique hem nu nodig heeft, maar kan het niet opbrengen om te werken. Veronique maakt haar opwachting bij Rudi en hij verzint een leugentje over de gezondheid van Finn.

Familie 6439 004
Familie 6449 005

De bekentenis

De begrafenis van Kasper komt eraan en Zjef verplicht Rudi om er zijn gezicht te tonen. Rudi is verteerd door zijn schuldgevoelens en Niko vreest dat hij zal zwichten en naar de politie zal stappen. Met hun tweetjes zorgen ze ervoor dat het het verkeersbord verdwijnt. Voor Rudi is de maat vol en hij stapt toch in zijn eentje naar de politie. Wanneer Niko dit te horen krijgt, kan hij ook niet langer zwijgen en hij vertelt de waarheid aan Mieke. Zjef is volledig gebroken dankzij dit nieuws en wil Rudi niet meer zien. Hij vertrekt en gaat logeren bij de ‘Friends’ en ook Mieke pakt haar koffers.

Familie 6454 003
Familie 6460 002

Ontslag of niet?

De confrontatie tussen Rudi en Veronique is keihard en Rudi beseft dat hij iedereen kwijt is. Hij en Niko blijven alleen achter in de brouwerij en Rudi besluit ook zijn job bij Fashion even on hold te zetten om na te denken. Voor Veronique is het duidelijk, zij wil een andere ontwerper. Lars is geneigd om Rudi nog een kans te geven, omdat hij nu eenmaal het gezicht van Fashion is. Rudi is Lars dankbaar voor zijn steun, maar wil liever zelf niet meer terugkomen door de harde reacties van zijn collega’s. Enkel Hanne staat achter de beslissing van Lars.

Familie 6458 001
Familie 6468 002

Verzoening en nieuwe kansen

Na verloop van tijd begint Zjef zijn echtgenoot te missen. Hij beslist daarom om Rudi terug in zijn leven toe te laten en hij kan hem vergeven. Mieke volgt het voorbeeld van Zjef en keert ook terug naar de brouwerij. Rudi beseft nu dat het leven gewoon verder gaat en hij gaat alsnog in op het voorstel van Lars om terug aan de slag te gaan. Rudi maakt opnieuw zijn opwachting bij Fashion, maar krijgt het meteen hard te verduren dankzij Veronique. Zij negeert hem volledig en Lars besluit het personeel bij elkaar te roepen om hen duidelijk te maken Rudi fair en eerlijk te behandelen.

Familie 6466 004
Familie 6462 004

De brouwerij

Veronique gooit het over een andere boeg en doet terug vriendelijk tegenover Rudi waardoor hij terug hoopt dat alles goedkomt. Lars maakt Rudi duidelijk dat Veronique gewoon een punt wil maken tegenover hem en Rudi nog absoluut niet vergeven heeft. Ondertussen maken Niko en Mieke bekend dat ze verhuizen nu Niko de brouwerij verkocht heeft aan Mathias en Peter. Rudi en Zjef blijven hierdoor alleen achter in de brouwerij en kunnen het absoluut niet vinden met Mathias. Zij geven hem de schuld dat hun vrienden moesten vluchten.

Familie 6509 003
Familie 6508 002

Weinig feestvreugde

Wanneer ‘Gust’ een prestigieuze prijs wint en Mathias en Peter hiervoor Niko niet de juiste erkenning willen geven, is ook voor Rudi de maat vol. Mathias hoeft van hem nu ook op geen sympathie te rekenen. Ondertussen zoekt Veronique terug toenadering tot Rudi en lijkt ze hem stilletjes aan te vergeven. Lars schakelt ook Rudi in om Veronique terug voor zich te winnen. Mieke en Niko organiseren een feestje in de foodbar voor hun huwelijksverjaardag en Rudi en Zjef stellen zichzelf op als entertainers van het feest. Het onaangekondigde bezoek van Mathias zorgt voor een domper op de feestvreugde.

Aflevering 6521 om 17.42.42
Familie 6529 002

Twee spoedgevallen

Zjef en Rudi ontdekken op de laptop van Mathias de reclamecampagne voor Gust, met een mannelijk model dat als twee druppels water op Niko lijkt. Ze besluiten Niko hiervan op de hoogte te brengen en hierdoor zakt hij helemaal weg in een depressie. Een tijdje later wordt Niko in het ziekenhuis opgenomen omdat hij met zijn auto tegen een muur gereden is. Zjef en Rudi voelen zich schuldig. Ook Lars belandt in het ziekenhuis omdat hij naar eigen zeggen neergeschoten is door Mathias. Vooral Zjef heeft bang wanneer Mathias plots weer in de brouwerij staat wegens te weinig bewijzen.

Aflevering 6545 om 11.21.38
Aflevering 6547 om 11.31.25

De teddybeertjes

Dankzij de vele emoties van de afgelopen weken, denkt Rudi weer veel aan de overleden Kasper. Hij gaat geregeld naar het kerkhof om er teddybeertjes op het graf van Kasper te leggen. Cédric ontdekt de beertjes en vraagt aan iedereen in de familie wie ze daar gelegd heeft. Hanne ontdekt dat de beertjes van Rudi zijn door de stoffen die hij ervoor gebruikt heeft. Cédric weigert eerst dat Rudi nog een voet op het kerkhof zet, maar verandert van mening. De twee gaan vervolgens samen naar het graf van Kasper om hem te bezoeken en begraven de strijdbijl.

Aflevering 6555 om 13.18.29
Aflevering 6555 om 13.25.57

Het peterschap van Zjef

Zjef wordt - samen met Jan - als peter gevraagd voor het kindje van Hanne en Quinten. Zjef wil zelfgemaakte zakjes breien om de suikerbonen in te doen, maar Rudi vreest dat hij te ouderwets is. Hij vraagt stiekem naar de mening van Hanne en krijgt gelijk. Rudi slaagt erin om Zjef op andere gedachten te brengen door zelf met een voorstel af te komen. Hij wil namelijk persoonlijke T-shirtjes maken. Zjef is in de wolken met dit idee en samen kunnen ze ook Jan overtuigen om te helpen. De verrassing is voor Hanne groot, maar ze is tevreden met het resultaat.

Familie 6563 002
Aflevering 6564 om 12.34.25

Terug hoofdontwerper

Na een gewelddadig filmpje besluit Lars zijn ontslag te geven als CEO. Hij wordt opgevolgd door Veronique, die meteen een paar veranderingen wil doorvoeren bij Fashion. Ze wil namelijk Rudi terug hoofdontwerper maken en Hanne een promotie geven als Hoofd van de Creatieve Cel. Hanne ziet dit niet zitten omdat ze dan niet meer kan ontwerpen. Rudi weigert de job aan te nemen, zonder het akkoord van Hanne, maar daar is Zjef niet mee akkoord. Hij wil Hanne op haar plaats zetten, maar Veronique is er ondertussen in geslaagd om Hanne er toch van te overtuigen.

Aflevering 6570 om 15.43.18
Aflevering 6578 om 09.02.49

Wolff & Bos

Rudi en Zjef vieren de promotie en vliegen er thuis stevig in. De volgende dag is Mathias niet te spreken over de rommel die ze achtergelaten hebben. Hij vliegt uit tegen Zjef en dreigt er zelfs mee de twee op straat te zetten. Ondertussen wordt Rudi als hoofdontwerper mee verantwoordelijk voor het kiezen van een nieuwe naam voor Fashion. De kaderleden slagen er niet in om tot een besluit te komen en vragen ook het advies van elk personeelslid. De suggestie van een bepaald persoon wordt unaniem goedgekeurd door iedereen en Wolff & Bos wordt de nieuwe naam.

Aflevering 6585 om 10.16.39
Aflevering 6587 om 09.53.16

Bierproeven

Benny vraagt Rudi advies over kunst omdat hij binnenkort naar een vernissage met Liesbeth moet. Nadien geeft hij aan Rudi toe dat Liesbeth precies een compleet andere persoon geworden is. Niko organiseert een bieravond bij Jan en nodigt ook Rudi en Zjef uit om te proeven. Rudi geeft een iets te eerlijke mening en vergelijkt het bier van Niko met mest. Zjef is beschaamd en wil dat Rudi zijn excuses aanbiedt tijdens het huwelijksaanzoek van Guido. Niko vergeeft Rudi meteen en is blij dat er toch iemand heel eerlijk durft zijn tegen hem.

Webisodes

Trivia

  • Rudi is geboren op 3 april 1971. Anno 2019 is hij dus 48 jaar oud.
  • In een interview met Dag Allemaal vertelt acteur Werner De Smedt dat het normaal de bedoeling was om Rudi vanaf zijn intrede al homoseksueel te maken. Maar omdat er een goede chemie was tussen hem en actrice Sandrine André (Veronique Van den Bossche), werd dit uitgesteld. 
  • Tijdens het 26ste seizoen verdwijnt Rudi enkele maanden uit de reeks omdat acteur Werner De Smedt het te druk had met de opnames van de film 'Het Tweede Gelaat'. 
  • Tijdens het 23ste maakte de zus van Rudi - Carla Verbiest - haar intrede en de twee hadden een sterke band. Nadien werd er nooit meer gesproken over Carla, zelfs niet wanneer de ouders van Rudi hun opwachting maken. Op het huwelijk van Rudi en Zjef is Carla ook niet aanwezig en wordt er niet over haar afwezigheid gepraat.

Generiek

Galerij

Foto's