FANDOM


Rudi Verbiest
Seizoenen 222324252627TdZ2829 Familie portret2017 rudi 02
Eerste verschijning Aflevering 5004 - 7 februari 2013
Laatste verschijning -
Gespeeld door Werner De Smedt
Huidig beroep Hoofdontwerper Dress & Play
Huidige partner Zjef De Mulder
Kinderen Finn Vennens (biologisch)
Ouders Fons Verbiest en Francine Verbiest
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Rudi Verbiest is een hoofdpersonage dat sinds 7 februari 2013 vertolkt wordt door Werner De Smedt.

Familie en Liefdesleven

Rudi is de zoon van Fons Verbiest en Francine Verbiest, maar hij heeft weinig contact met hen. Zijn ouders wonen namelijk aan de zee. Hij heeft wel een zus genaamd Carla Verbiest, met wie hij altijd een nauwe band heeft gehad.

Op het vlak van relaties is Rudi een laatbloeier. Hij had nooit echt tijd om langdurige relaties aan te gaan en leek ook niet geïnteresseerd in dat soort leven. Tot hij Veronique Van den Bossche beter leert kennen. De twee groeien dichter naar elkaar toe, ook al konden ze elkaar eerst niet uitstaan. Rudi vraagt haar uiteindelijk ten huwelijk, maar hun verloving wordt afgeblazen wanneer Rudi aan zijn geaardheid begint te twijfelen. Zo wordt hij verliefd op model Jonas Lybaert.

Om zijn eerste stappen in de homowereld te zetten, doet Rudi beroep op zijn goede vriend Zjef De Mulder. Rudi krijgt veel steun van Zjef tijdens zijn experimentele fase. Zjef neemt hem mee naar enkele homobars, maar Rudi heeft moeite om contacten te leggen met onbekenden. Omdat hij Zjef wel kent, belanden de twee samen in bed. Wat later worden de twee een koppel en neemt Rudi zijn intrek bij Zjef. Tijdens hun relatie heeft Zjef echter wel vele zorgen en komt het zelfs op verschillende momenten tot een vertrouwensbreuk. Zo had Rudi Zjef kortstondig bedrogen met Joachim Vaes, Rudi koos echter om steeds verder te gaan met Zjef en te werken aan hun relatie. In juni 2017 stappen Zjef en Rudi in het huwelijksbootje. 

In september 2017 wordt Zjef als zaaddonor gevraagd door zijn goede vriendin Eva Vennens. Wanneer er problemen opduiken en Zjef te horen krijgt dat zijn zaad van slechte kwaliteit is, is het uiteindelijk Rudi die de donor wordt. In augustus 2018 wordt na de tijdsprong duidelijk dat Finn Vennens tijdens de zomer geboren is.

Studies en Beroepsleven

Rudi is een jonge modeontwerper die al veel bereikt heeft in zijn leven. Zo werkte hij jarenlang voor Dior, tot hij alles geleerd had wat hij kon leren. Wanneer de VDB Holding op zoek gaat naar een nieuwe ontwerper, voelt Rudi zich meteen geroepen. Hij is vastberaden om ervoor te zorgen dat VDB Fashion enorm succesvol wordt. Wanneer Veronique Van den Bossche uit de holding stapt en modebedrijf Vero Bello opstart, neemt ze Hannah Van den Bossche mee als ontwerper. Peter Van den Bossche stelt zijn zus een ruil van ontwerpers voor: Rudi gaat voor Veronique werken en Hannah keert terug naar VDB. Door de joint venture tussen Vero Bello en Fashion, gaat Rudi opnieuw aan de slag in zijn oude atelier bij Fashion en nadien keert hij definitief terug door een fusie.

Later is hij freelancer voor de opera, samen met zijn oude schoolkameraad Geoffrey Maaskant. In januari 2015 opent Rudi zijn Eigen thuiswinkel: Rudimentair. In mei 2016 wordt deze winkel opgedoekt door CEO ad-interim June Van Damme. Niet veel later geeft Rudi zijn ontslag. Hij neemt tijdelijk het werk in de brouwerij van Niko Schuurmans over tijdens zijn afwezigheid.

In september 2016 begint Rudi terug te solliciteren voor een job in de moderichting. Zo gaat hij onder andere op sollicitatiegesprek bij edelconfectie Mina Fashion in het hoofdkantoor van Brussel voor de functie van het leiden van de ontwerpafdeling. Hij krijgt echter een job binnen hetzelfde bedrijf in Peking. Veronique kan Rudi echter ompraten om terug te keren naar VDB Fashion. In het najaar van 2016 gaat Rudi naar het hoofdkantoor van Mina Fashion in China om er een workshop te geven. Hij gaat er nadien enkele maanden aan de slag. Bij zijn terugkeer in 2017 gaat Rudi terug aan de slag bij Fashion en wordt hij een tijdje later terug benoemd tot hoofdontwerper.

In 2019 neemt Rudi ontslag bij VDB Fashion om als hoofdontwerper aan de slag te gaan bij Dress & Play.

Verhaallijnen

Familie afl5005 05
Familie afl5035 042
Familie afl5077 02
Familie afl5077 01

Rudi maakt zijn opwachting bij VDB Fashion in de hoop de nieuwe hoofdontwerper te worden. Zowel June als Peter zijn laaiend enthousiast over de ervaring van Rudi en hij komt als de beste kandidaat uit de selectie. Enkele dagen later gaat Rudi aan de slag en hij is vastberaden om zijn unieke stempel te drukken op de nieuwe collectie. Hij neemt Peter mee naar een stoffenbeurs in Parijs om hem nog meer onder te dompelen in de modewereld.

De eerste schetsen van Rudi worden met enthousiasme onthaald bij Peter en Veronique en ze gaan op zoek naar een naam voor hun nieuwe collectie. Ze kiezen voor 'Histoire de Louise'. De weken nadien werken Rudi en Peter nauw samen aan de nieuwe collectie en bereiden ze de voorstelling van de nieuwe collectie voor. Peter is op de zenuwen en Rudi ergert zich hieraan. Desondanks de strubbelingen, wordt de modeshow een succes en krijgt de nieuwe collectie veel lof van de pers.

Veronique is volop bezig met de Foodbar en June en Rudi vinden dat ze VDB Fashion op de tweede plaats zet door een zeer beperkt budjet op te leggen. Rudi probeert meerdere malen Veronique hierover aan te spreken, maar ze negeert zijn opinie. Ook June vindt dat het genoeg geweest is. Rudi dreigt met ontslag en omdat Veronique dit dreigement negeert, vertrekt hij ook werkelijk. Al snel heeft hij hier spijt van en vraagt hij Veronique om een tweede kans. Ze geeft hem die en hij gaat terug aan de slag bij VDB Fashion.

Het komt alweer tot een conflict wanneer Veronique aan Rudi vraagt om schorten te ontwerpen voor de Foodbar. Volgens Peter is dit niet de job van Rudi omdat hij voor Fashion werkt. Uiteindelijk legt Rudi er zich bij neer en ontwerpt hij de schorten. Niet veel later krijgt Rudi een nieuwe collega: Evy wordt de nieuwe productiemanager van Fashion. Rudi kan het goed vinden met Evy maar toch ontstaat er een conflict tussen de twee omdat Evy moeilijk doet over budgetten. Wanneer Rudi zich excuseert bij Evy, nodigt hij zichzelf uit bij haar thuis om elkaar beter te leren kennen.

Twee maanden later

640px-Familie afl5120 01
Familie afl5127 01
640px-Familie afl5131 01
Familie 5156 02
Familie 5173 02
640px-Familie 5208 001
Familie 5223 04
Familie 5229 07
640px-Familie 5229 06
Familie 5278 003
640px-Familie 5300 005
640px-Familie 5298 002
Familie 5316 005

Rudi kan het niet verkroppen dat Veronique liever geld steekt in een derde Foodbar dan in VDB Fashion. Samen met June probeert hij een oplossing te vinden om het tirannieke gedrag van Veronique te doen stoppen. Daarnaast kan hij er niet tegen dat Veronique zich steeds komt bemoeien met de wintercollectie. De volgende weken gaat het van kwaad naar erger tussen Rudi en Veronique. Zonder veel redenen kraakt Veronique de nieuwe collega van Rudi volledig af. Wanneer Veronique en Peter aan Rudi voorstellen om samen deel te nemen aan een wedstrijd van de gemeente, wijst Rudi dit idee af. Hij wil namelijk niet samenwerken met Veronique.

Wanneer Rudi op een dag gespot wordt met een mooie, blonde dame in de Foodbar, beginnen zijn collega's zich af te vragen of de vrouw zijn vriendin is. Het is echter zijn jongere zus: Carla. Carla is net haar job kwijt en hoopt via Rudi aan de slag te kunnen gaan bij Fashion. Hij zorgt er echter voor dat Carla de oude job bij ShoeDiscount van Liesbeth krijgt.

De ruzie tussen Rudi en Veronique wordt niet meteen opgelost en voor Peter is de maat vol. Hij wil dat ze allebei water bij hun wijn doen om de ruzie op te lossen. Rudi besluit dan maar de eerste stap te zetten en toch met Veronique samen te werken aan de opdracht. De dagen daarna verloopt de samenwerking tussen de twee beter dan verwacht. Rudi leert een andere kant van Veronique kennen en hij begint gevoelens voor haar te krijgen. Ook Veronique lijkt interesse te tonen in Rudi. Deze goede sfeer is alleen zichtbaar wanneer de twee alleen zijn want tijdens de werkuren gedraagt Veronique zich zeer koel tegenover Rudi.

Wanneer de resultaten van de wedstrijd dichterbij komen, besluit Veronique hem mee uit eten te vragen. Rudi probeer zijn enthousiasme te verstoppen maar gaat toch met alle plezier mee met Veronique. Tijdens het etentje klikt het weer enorm goed tussen de twee maar de dag erna reageert Veronique opnieuw zeer koel en afstandelijk. Voor Rudi is dit het ultieme bewijs dat er nooit iets zal zijn tussen hem en Veronique; Tot Rudi de moed bij elkaar raapt om Veronique voor een tweede keer uit te vragen. Stilletjes aan komt er toch een klik en durven ze allebei toe te geven dat ze gevoelens hebben voor elkaar.

Rudi en Veronique hebben een relatie met elkaar en al snel weet heel VDB het nieuws. Veronique wil het echter professioneel houden op het werk maar daar is Rudi het niet mee akkoord. Het gaat voor Veronique allemaal wat te snel wanneer Rudi vraagt om te gaan samenwonen. Veronique gaat wel akkoord om een etentje bij haar thuis te organiseren zodat hij haar moeder en Mathias kan leren kennen.

Dankzij een verspreking van Marie-Rose komt Rudi te weten dat Veronique een zoon heeft. Rudi vindt het enorm vreemd dat Veronique haar zoon niet meer ziet. Hij probeert haar dan ook te overtuigen om Cédric naar België te halen. Veronique vreest dat haar zoon dit niet ziet zitten maar ze kan Mario en Cédric toch overtuigen. Cédric keert enkele dagen terug naar België maar zijn zachtaardige karakter van vroeger is helemaal weg. Cédric aanvaardt Rudi dan ook niet in de familie en hij wil Rudi zelfs niet in de familiefoto. Wanneer Cédric terug naar Milaan vertrekt, is Veronique er zeker van dat de band tussen haar en Cédric volledig kapot is. Rudi ziet dit anders en hij wil Veronique overtuigen om het nog een tweede keer te proberen. Samen reizen ze naar Milaan om Cédric te overtuigen zijn moeder een tweede kans te geven.

Hannah Van den Bossche keert plotseling terug naar België en ze wil solliciteren voor een job bij VDB Fashion. Hannah is meteen onder de indruk van Rudi en ze heeft zelfs vlinders in de buik wanneer ze hem ziet. Rudi is ook onder de indruk van het talent van Hannah en hij aanvaardt maar al te graag haar sollicitatie. Veronique is echter minder tevreden over het talent van Hannah want ze vindt haar werk te 'Amerikaans'. Na overleg, besluiten Rudi en Veronique om Hannah niet aan te nemen als assistent van Rudi. Niet veel later krijgt Hannah wel een job aangeboden in de Foodbar waardoor Hannah nog geregeld Rudi tegen het lijf loopt binnen VDB.

Op een avond staan Hannah en Zjef nog te werken in de Foodbar. Rudi komt nog een koffie halen en vertrekt. Hannah weet nu dat er niemand meer in het atelier is. Ze sluipt binnen en bekijkt Rudi's ontwerpen. Ze maakt er ook zelf een paar. Plotseling hoort ze iets op de gang waardoor ze snel moet vertrekken en in alle haast vergeet ze haar ontwerpen. De volgende morgen komt Rudi erachter dat er iemand is binnengebroken in het atelier en in zijn ontwerpen heeft gekeken. Rudi vraagt aan Hannah of zij heeft binnengebroken, maar ze ontkent. Niet veel later bekent ze dan toch dat ze er is geweest en dat de ontwerpen van haar waren. Rudi is woedend en stuurt haar weg. Hij zegt ook nog dat haar plaats in de keuken is.

De volgende dagen heeft Rudi helemaal geen inspiratie meer voor nieuwe ontwerpen en de modeshow komt dichterbij. Hij vraagt, na overleg met Veronique, aan Hannah of ze tijdelijk bij Fashion wilt komen werken als zijn rechterhand. Ze stemt toe. Rudi hoopt dat hij hiermee weer nieuwe inspiratie zal krijgen.

Het is de laatste week voor de modeshow en Rudi en Hannah werken laat door om alles op tijd af te krijgen voor de grote modeshow. Hannah, die nog steeds dolverliefd op Rudi is, geniet met volle teugen van deze intense samenwerking. De modeshow is uiteindelijk een groot succes, maar vooral het onverwachte einde bereikt de pers. Rudi heeft Veronique op het einde van de modeshow ten huwelijk gevraagd en na even twijfelen heeft ze ja geantwoord. Hannah is hier niet zo blij mee. Ze heeft het de volgende dagen heel moeilijk om nog bij Fashion te werken nu Rudi en Veronique verloofd zijn.

Hannah neemt even tijd voor haar zelf en vraagt aan Peter een paar weken verlof. Rudi kan niet meer goed functioneren zonder Hannah en doet er alles aan om haar terug te krijgen. Uiteindelijk stemt ze toe, maar ze wil haar eigen collectie ook kunnen ontwikkelen. Via Liesbeth komt hij te weten dat Hannah stiekem verliefd op hem was en dat ze zich daardoor zo vreemd is beginnen gedragen.

Wanneer Veronique VDB achter zich wil laten om stiekem een eigen bedrijf op te richten, komt de relatie met Rudi onder druk te staan. Rudi wil immers dat Veronique eerlijk is ten opzichte van haar familie. Op datzelfde moment leert hij Jonas kennen, een model dat betrokken is bij een modeshoot. De twee kunnen het zo goed met elkaar vinden, dat Rudi aan zijn eigen geaardheid begint te twijfelen. Aanvankelijk gaat Rudi nog samenwonen met Veronique in haar nieuwe loft, maar hij besluit al snel om een punt achter hun relatie te zetten. Los van de breuk blijven Rudi en Veronique wel samenwerken, want hij wordt de ontwerper van haar nieuwe modehuis, terwijl Hanne zijn job bij Fashion krijgt.

Rudi raapt al zijn moed bij elkaar en vertelt Jonas over zijn gevoelens, maar Jonas blijkt gewoon hetero te zijn. Hij wijst bijgevolg Rudi af. De periode nadien zoekt Rudi steeds vaker het gezelschap op van de homoseksuele Zjef om zijn ontdekkingstocht verder te zetten. Zo gaan ze samen naar verschillende gaybars. Uiteindelijk besluit hij de proef op de som te nemen en een onenightstand met Zjef aan te gaan. Rudi zegt hiervan genoten te hebben en nu zeker te zijn dat hij biseksueel is.

Familie 5340 003
5365-45
5366-02
640px-Familie 5386 005
Afl68 07
640 (12)
Familie 5426 004
S24 E100 030
Familie 5428 001
Familie 5433 003
Familie 5432 001
Familie 5463 01
Familie 5476 003
Familie 5481 02
Familie 5506 002
Familie 5525 001
Familie 5523 002
Familie 5537 001
Familie 5543 002

Op de eerste modeshow van Vero Bello wordt het duidelijk dat niemand minder dan June mee in de zaak is gestapt. Rudi was hiervan niet op de hoogte, maar besluit zich niet te moeien met de zakelijke kant van het bedrijf omdat de collectie goed in de smaak valt bij de critici. Net als de rest van zijn vrienden, leert Rudi ook de echte Thomas kennen, die bovendien familie blijkt te zijn van de Van den Bossches.

Twee maanden later

Vero Bello doet het nog steeds uitstekend. Dankzij een lovend artikel van modejournaliste Andrea De Praetere lijkt Vero Bello een succesverhaal te worden. Al kan Rudi het absoluut niet meer met June vinden. Zelfs wanneer Marie-Rose aan de slag gaat bij Vero Bello, blijft June zich als een bitch gedragen, vooral omdat ze zo Peter wil kwetsen. Ondertussen hebben Rudi en Zjef opnieuw een goed gesprek over hun gevoelens. Ze besluiten dat ze geen relatie met elkaar beginnen, maar gewoon 'friends with benefits' blijven.

De sfeer bij Vero Bello bereikt een dieptepunt dankzij het diva-gedrag van June. Ze vindt zichzelf de belangrijkste persoon binnen het bedrijf omdat ze de grootste aandeelhoudster is, en laat dat duidelijk merken. Ze bemoeit zich met de schetsen van Rudi, en geeft pakken kritiek. Rudi mist zijn oude collega's bij VDB Fashion en wanneer hij hoort dat er een vacature is, denkt Rudi er over na om bij Vero Bello weg te gaan. Veronique is bang dat ze haar ontwerper gaat verliezen, en probeert Rudi ervan te overtuigen om toch te blijven.

Rudi en June blijven de weken nadien constant ruzie maken. Zeker wanneer June vals wil spelen om de wedstrijd van Airfree te winnen. Ze wil een zakenrelatie van haar aanspreken om informatie te krijgen over de richtlijnen waar de ontwerpen aan moeten voldoen. Rudi weigert hier aan mee te werken, maar hij wordt onder druk gezet door Veronique, die maar al te graag wil winnen van VDB Fashion. June heeft van haar informant een document gekregen met de richtlijnen en vraagt aan Rudi om er rekening mee te houden. Rudi vraagt zich luidop af wat ze moest doen om deze informatie te krijgen.

Ondertussen begint Rudi aan zijn ontwerpen voor Airfree en June is er zeker van dat Vero Bello de wedstrijd zal winnen. Zeker omdat ze een plannetje heeft om VDB Fashion - hun enige concurrent in de wedstrijd - buitenspel te zetten. Wanneer Rudi en Veronique naar Airfree vertrekken om hun idee voor te stellen, is June de overwinning al aan het vieren. Niet veel later zijn Rudi en Veronique in de wolken wanneer ze de wedstrijd inderdaad gewonnen hebben.

Zjef wil opnieuw gaan studeren, maar het toegangsgeld van de universiteit van Leuven is te hoog. Rudi stelt voor om een lening bij hem aan te gaan, maar Zjef wil deze keer zijn eigen boontjes doppen. Zjef gaat daarom deelnemen aan een studie voor een nieuw medicijn. Al is Rudi hier zeer ongerust over. Wat als er bijwerkingen optreden? Wanneer Zjef zijn eerste pilletje inneemt, heeft hij plots last van een lelijke hoest. Rudi vreest dat er iets aan de hand is, en eist dat hij naar de dokter gaat op controle. Eenmaal bij Leen aangekomen, is Zjef plotseling genezen en Rudi vraagt zich luidop af of Rudi niet een beetje overdreven heeft.

Veronique en Rudi krijgen bij Vero Bello een lading leerlingen over de vloer. Rudi ziet dit eerst niet zitten, tot één van de leerlingen, genaamd Joppe, wel heel veel belangstelling heeft voor Rudi's werk en ontwerpen. Rudi toont enorm veel belangstelling en Joppe en nodigt hem nog een paar keer uit bij Vero Bello. Veronique vindt zijn belangstelling vreemd, tot Rudi de reden hiervan verteld. Toen hij zelf nog scholier was, had hij een beste vriend die gepest werd. In plaats van zijn vriend te helpen, sloot Rudi zich aan bij de pesters omdat hij bang was zelf gepest te worden. Joppe doet hem enorm hard denken aan zijn beste vriend, waardoor Rudi wat tijd met hem wil spenderen.

Joppe en Rudi krijgen een sterke band samen, en Joppe is eerlijk over zijn seksuele geaardheid. Maar zijn ouders - vooral zijn vader - kan het niet verkroppen dat zijn zoon homo is. Terwijl zijn moeder machteloos staat, wordt Joppe geslagen door zijn vader. Op een dag staat hij bij Rudi en Zjef voor de deur. Rudi heeft een gesprek met Martina, de moeder van Joppe, en samen besluiten ze dat Joppe beter even bij hem blijft logeren tot zijn vader gekalmeerd is. Joppe is in de wolken met dit nieuws en maakt van elke gelegenheid gebruik om tijd met Rudi te spenderen. Iets wat Rudi's huisgenoten soms een beetje vreemd vinden.

Rudi komt bovendien te weten dat Joppe graag een modellencarrière wil beginnen, en hoopt dat Rudi hem hiermee kan helpen. Rudi vreest dat Joppe niet de juiste kwaliteiten heeft, maar toch organiseert hij een fotoshoot bij Vero Bello. Het wordt nog eens duidelijk dat Joppe allesbehalve talent heeft, maar Rudi durft hem dat niet rechtuit vertellen. Joppe droomt luidop van een grootste carrière, tot hij de foto's onder ogen ziet. Joppe voelt zich opnieuw slecht in zijn vel, en reageert zijn emoties af op Rudi's huisgenoten. Wanneer Joppe vertelt dat hij eigenlijk verliefd is op Rudi, is voor hem de maat vol. Het wordt tijd dat Joppe terug naar huis gaat.

De volgende morgen is Joppe nergens te vinden. Rudi gaat ervan uit dat hij terug naar zijn ouders is gegaan, en probeert Martina te bereiken. Martina is echter razend op Rudi en wil niets meer met hem te maken hebben. Rudi begrijpt haar reactie niet, tot hij dezelfde dag nog bezoek krijgt van de politie. Hij wordt verdacht van aanranding van een minderjarige. Rudi moet het weekend in de gevangenis doorbrengen terwijl de politie de zaak onderzoekt. Zjef is op van de zenuwen, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Rudi onschuldig is. Thomas vraagt zich af hoe goed ze Rudi eigenlijk wel kennen.

Joppe Hassaert krijgt spijt van zijn leugen en vertelt de waarheid aan de politie. Rudi wordt vrijgelaten en komt van Zjef te weten wat Thomas achter zijn rug allemaal verteld heeft. Rudi is razend en wil niet langer met Thomas onder hetzelfde dak wonen. Hij stelt Mieke en Niko voor de keuze: ofwel Thomas buiten, ofwel gaan hij en Zjef ergens anders wonen. Zo ver komt het echter niet wanneer Thomas het nieuws te horen krijgt dat hij waarschijnlijk een niertransplantatie moet ondergaan. Rudi en Zjef leggen de ruzie met Thomas weer bij om hem een hart onder de riem te steken.

De sfeer bij Vero Bello zakt opnieuw onder het vriespunt door het gedrag van de onuitstaanbare June. Zeker nu ze Veronique chanteert met enkele bezwarende foto's. Rudi kan onder deze omstandigheden niet langer werken en eist van Veronique dat ze er iets aan doet. Maar wat kunnen ze doen? Veronique vraagt aan Rudi om June weg te lokken zodat ze in haar laptop kan snuffelen. Rudi komt met het idee om een brandoefening uit te voeren en terwijl Veronique met June naar buiten gaat, zorgt Rudi ervoor dat de inhoud van Junes harde schijf gekopieerd wordt. Op de harde schijf staat echter geen bezwarend materiaal, dus Veronique wil de volledige laptop van June onder handen nemen. Rudi lokt June weg om over zijn toekomst binnen Vero Bello te praten en nodigt haar uit voor een etentje. Ondertussen komt Bart naar Vero Bello om de laptop te onderzoeken, maar June heeft het spelletje door en betrapt de twee in Veroniques kantoor. Om zich te wreken stapt June naar de politie met een foto van Veronique en Dario Rinaldi.

Zjef voelt zich al een hele tijd niet goed meer in zijn vel en ontwikkelt opnieuw een gokverslaving. Hierdoor ontstaan er veel strubbelingen tussen Zjef en zijn naaste omgeving. Vooral met zijn huisgenoten lukt het niet meer, omdat Zjef hun goede raad niet wil aanvaarden. Rudi staat verscheurd tussen twee keuzes: kiest hij voor de liefde, of voor zijn vrienden? Rudi wil vooral dat Zjef terug gezond wordt en probeert hem aan te sporen zijn leven terug op het goede spoor te krijgen. Zjef wil hier niets van weten en zondert zich van alles en iedereen af. Rudi kan het zo niet langer aanzien en maakt een einde aan hun relatie. Dat zorgt er echter voor dat Zjef nog dieper in de put geraakt en hij vertrekt.

Enkele dagen later komt Niko te weten dat Zjef al die tijd op straat geslapen heeft. Hij heeft medelijden met hem en brengt Zjef terug naar huis. Ook Rudi is vergevingsgezind en wil Zjef nog een kans geven. Maar het is wel op bepaalde voorwaarden. Rudi beheert vanaf dan de geldzaken van Zjef en zorgt en hij moet zich laten behandelen voor zijn verslaving.

Veronique en Peter slaan opnieuw de handen in elkaar met een joint venture tussen Vero Bello en VDB Fashion. Hierdoor gaat Rudi terug aan de slag in zijn oude atelier bij VDB Fashion. Samen met Hanne werkt hij aan de nieuwe collectie van Vero Bello, tot Hannah voor enkele weken naar Milaan vertrekt om er een Fashion-winkel te openen. Rudi moet dan ook de collectie van Fashion maken, en die werkdruk is veel te hoog. Al wil Rudi dat absoluut niet toegeven. Evy vraagt versterking en Gunther Poucke komt de plaats van Hannah innemen. Een beslissing waar Rudi allesbehalve blij mee is. Hij wil Gunther aanvankelijk geen kans geven, en geeft hem alle ondankbare taakjes. Tot Rudi enkele schetsen van Gunther onder ogen krijgt en beseft dat de jongen toch wel talent heeft.

Samen met Gunther gaat Rudi een wedstrijd aan. Zo veel mogelijk goede ontwerpen maken op een week tijd. Rudi vliegt er meteen in, terwijl Gunther zich veel relaxer opstelt. Rudi brengt het competitiebeest in zich naar boven, maar maakt zich toch zorgen dat Gunther effectief beter is dan hem. Veronique is in ieder geval tevreden over de ontwerpen van beide ontwerpers. Wanneer de modeshow van Vero Bello steeds dichterbij komt, staan Rudi, Gunther en Evy er alleen voor door omstandigheden binnen de familie Van den Bossche. De dood van zowel Thomas als Bart is een grote shock waardoor de sfeer allesbehalve goed is binnen de VDB Holding.

Wanneer Zjef en Mieke geregeld samen gaan joggen, komt Zjef opnieuw in contact met Quinten Godderis, een rolstoelpatiënt waarmee hij een verleden heeft. Mieke is vastberaden te achterhalen wat er juist gebeurd is tussen de twee en wil Zjef pushen om opnieuw contact met hem te zoeken. Rudi is razend op Mieke wanneer hij dit te weten komt en wil dat ze onmiddellijk stopt met zich bemoeien. Tot Zjef zelf de eerste stap zet en eerlijk vertelt dat het zijn schuld is dat Quinten in een rolstoel zit. De twee zoeken terug contact met elkaar en hernieuwen hun vriendschap. Met de hulp van Quinten, begint Zjef te trainen voor een marathon.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.15.19
5550 6
Familie s25 afl5555 003
Familie 5561 004
Familie 5568 003
Familie 5567 002
Familie 5574 001
Familie 5576 001
Familie 5597 004
Image56-305m2kq9le4onmny8esw7e
60480125
Familie 5606 003-30a4jcddpoguxiecahe32i
Familie 5616 001-30cuikndyl7njllsyb6kga
Aflevering 5626-5
Aflevering 5647-1
5b9650066dc9e649f19bc765df3c42f5
62158226-30nkbnv8e56dkgpjtxucju
Familie 5660 001
Familie 5712 003
Familie 5713 001
Familie 5730 003
Aflevering 5735-3
Familie afl5768 148

Rudi is samen met Evy aanwezig op de persconferentie om het charter van Peter voor te stellen aan het publiek en de partnerbedrijven. Peter wordt echter weggebracht naar het ziekenhuis door een CO²-vergiftiging waardoor Rudi en Evy het charter zonder Peter moeten laten ondertekenen. Alle aanwezigen zijn het er over eens dat het idee van Peter zo goed is, dat ze allemaal met plezier het charter ondertekenen. Rudi gaat vervolgens naar het ziekenhuis om Peter het goede nieuws te melden.

Nadien wordt Rudi door Veronique op de hoogte gebracht van haar nieuwe plan om Vero Bello met Fashion te laten fusioneren. Tot hun grote verbazing vindt zelfs June dit een geweldig idee, maar wat zal Peter daarvan zeggen? Wil hij June wel terug binnenhalen bij VDB? Het is uiteindelijk na lang overwegen pas dat Peter akkoord gaat en het nieuwe Fashion is geboren waardoor Rudi opnieuw definitief in zijn atelier bij Fashion aan de slag kan.

Twee maanden later

De fusie tussen Vero Bello en Fashion is vlot verlopen, maar nog niet alle functies zijn verdeeld. Rudi komt perongeluk te weten dat er nog geen naam staat bij de functie van hoofdontwerper en hij voelt zich gepasseerd. Hij ging er namelijk vanuit dat hij automatisch hoofdontwerper zou zijn, omdat Hannah veel minder ervaring heeft. Rudi stelt zich natuurlijk meteen kandidaat, maar ook Hannah en zelfs Gunther Poucke willen meestrijden. Rudi vindt het vooral niet kunnen dat Gunther ook kans maakt volgens Simon. Op aanraden van Zjef gaat Rudi op zoek naar een manier om Gunther in diskrediet te brengen. Hij verspreidt over heel VDB roddels over Gunther, dat hij steeds te laat toekomt en als eerste weer vertrekt 's avonds, maar zonder het gewenste resultaat. Wanneer Veronique Rudi een banale opdracht geeft, is dit voor Rudi het ultieme moment om Gunther een hak te zetten. Hij geeft Gunther de opdracht, maar vergeet er bij te zeggen dat hij er niet te veel werk moet insteken. Gunther neemt de opdracht zeer ernstig en laat zijn overig werk in de steek om elk vrij moment aan de opdracht te werken.

Veronique komt te weten dat Gunther met de opdracht bezig is en dat Rudi bovendien zwaar overdreven heeft. Gunther is razend en geeft onmiddellijk zijn ontslag omdat het vertrouwen tussen hem en Rudi volledig zoek is. Iedereen vindt dat Rudi zwaar over de schreef gegaan is en hij krijgt het deksel op de neus. Ook zijn huisgenoten vinden het ongehoord en negeren Rudi volledig. Rudi laat het niet aan zijn hart komen en gaat verder in zijn strijd en probeert nu Hannah uit te schakelen. Wanneer dat niet lukt, beseft Rudi dat hij zware maatregelen moet nemen, hij neemt ontslag om Veronique en Peter onder druk te zetten. Peter wil Rudi niet kwijt en stelt een compromis voor, maar het is uiteindelijk Hannah die zich niet langer wil bezighouden met de strijd en wanneer ze zich terugtrekt, wordt Rudi automatisch hoofdontwerper.

Rudi is door het dolle heen en tekent zijn contract. Hij wil dit onmiddellijk vieren met zijn vrienden en collega's, maar buiten Zjef komt er niemand. Ze hebben Rudi nog steeds niet vergeven voor alles wat hij uitgespookt heeft om aan die functie te geraken. Op het laatste nippertje komen nog wel June en Stan Lauwers om Rudi te feliciteren.

De volgende dag zit Rudi volledig in de put. Hij heeft nu wel de job van hoofdontwerper te pakken gekregen, maar hij is wel de vriendschap met zijn collega's kwijt. Rudi ziet maar één oplossing: hij trekt zich alsnog terug en geeft de job aan Hannah. Iedereen apprecieert deze knieval van Rudi en ze kunnen hem vergeven voor zijn stommiteiten van de afgelopen weken.

Wanneer Rudi samen met Veronique naar de opera gaat, komt hij in contact met zijn oude studiegenoot Geoffrey Maaskant. Samen met Veronique ontmoet hij de ster van de avond: Alizée Liebert en Rudi is vanaf dan volledig in de ban van alles dat met opera te maken heeft. Zjef irriteert zich verschrikkelijk en laat dit ook duidelijk merken. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Geoffrey aan Rudi de kans geeft om ontwerpen te maken voor Alizée. Rudi is door het dolle heen, maar moet toestemming vragen aan Veronique en Peter. Zij zijn bang dat Rudi dit niet kan combineren met Fashion, en ze krijgen al snel gelijk wanneer Rudi dag en nacht aan de operaontwerpen werkt, en zijn eigen werk laat liggen.

Rudi begint zichzelf helemaal te verliezen in zijn werk en begint zichzelf ook te verwaarlozen. Bovendien zijn Geoffrey en Alizée twee fuifbeesten en nemen ze Rudi steeds mee tot in de vroege uurtjes. Hun vermoeidheid lossen ze op met de hulp van drugs en peppilletjes en ze slagen erin om ook Rudi te overtuigen. Zjef merkt dat het niet goed gaat met Rudi en overtuigt hem om het kalmer aan te doen. Tot Geoffrey met foto's uit Rudi's verleden op de proppen komt. Wanneer Zjef met Mieke, Niko en Evy naar de Ardennen vertrekt, blijft Rudi thuis alleen achter. Hij slaat verschillende maaltijden over en blijft zwaar uitgaan met Geoffrey en Alizée. Rudi heeft het steeds moeilijker met eten en dreigt een eetstoornis te ontwikkelen.

De magerzucht van Rudi bereikt steeds gevaarlijkere proporties en hij brengt Veronique op de hoogte. Hij blijft enkele dagen bij haar logeren tot hij aan de beterhand is en vertelt ondertussen aan Zjef dat hij in het buitenland zit. Dankzij Alizée komt Zjef te weten dat Rudi helemaal niet in Milaan zit, maar gewoon bij Veronique logeert. Rudi moet de volledige waarheid vertellen en zegt tegen Zjef dat hij in het verleden anorexia gehad heeft. Zjef besluit zijn vriend extra in het oog te houden en ervoor te zorgen dat hij voldoende eet.

Wanneer Mieke zichzelf voor de grap inschrijft op een datingsite, merkt ze dat ze een opvallende match heeft met Rudi. De twee gaan samen op restaurant en merken dat ze eigenlijk enorm veel met elkaar gemeen hebben. Het is de start van een goede vriendschap, en dat zorgt snel voor jaloezie bij Zjef. Hij wil namelijk ook quality time met Rudi doorbrengen, maar hij heeft het altijd te druk voor hem en gaat liever met Mieke op stap.

Tussen Rudi en Zjef komt het tot een kletterende ruzie en de twee moeten serieus praten over hun toekomst als koppel. Wanneer Rudi een gevoelige snaar raakt door over Zjefs ouders te praten, komt hij eindelijk de volledige waarheid te weten. De twee groeien opnieuw dichter naar elkaar en geven hun relatie nog een kans. Ondertussen wordt Rudi opnieuw hoofdontwerper bij VDB Fashion omdat Hannah de druk niet langer aan kan.

Quinten Godderis en Sylvie komen bij de Friends op bezoek en Quinten brengt Rudi op het idee om een speciale kledinglijn te maken voor mensen met een beperking. Veronique is niet te vinden voor dit idee en wil Rudi geen toestemming geven. Rudi schakelt Quinten en zijn vrienden in om Veronique én Peter te overtuigen en krijgt dan toch hun goedkeuring. Rudi wil ook ontwerpen maken voor blinden en vraagt Arno om een prototype te maken van een app die ze hiervoor kunnen gebruiken. De app blijkt een groot succes te zijn en ook de kledinglijn voor gehandicapten is een schot in de roos.

Het duurt niet lang voor Rudi opnieuw met een idee komt: een thuiswinkel. Hij kan deze keer Veronique iets sneller overtuigen en neemt Trudy aan als verkoopster. Rudimentair opent niet veel later de deuren en kan op veel belangstelling rekenen van buitenaf. Rudi komt zo in contact met Joachim Vaes, die meteen een oogje op Rudi heeft laten vallen. Hij nodigt Rudi uit om samen iets te gaan drinken, en Rudi kan zijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken en gaat in op zijn voorstel. De twee belanden samen in bed en blijven elkaar nog meerdere keren zien.

Dankzij Joachim komt Rudi weer op het slechte pad terecht en komt hij meerdere keren volledig dronken thuis. Zjef zoekt aandacht van zijn lief en komt op social media te weten dat Rudi vaak contact heeft met een zekere Joachim Vaes. Ondertussen zijn er al verschillende werknemers binnen VDB op de hoogte van Rudi's affaire en sporen ze hem aan om eerlijk te zijn tegen Zjef. Hannah besluit Zjef de waarheid over Rudi op te biechten. In volle woede gaat Zjef naar het appartement van Rudi waar hij Joachim in zijn bed aantreft. Voor Zjef is dit de druppel en hij maakt een einde aan hun relatie. Rudi is razend op Hannah omdat zij hem verklikt heeft.

Met de gezondheid van Rudi gaat het nu een tijdje slecht en sinds zijn breuk met Zjef is het nog erger geworden. Hij ziet voortdurend zwarte vlekken voor zijn ogen en vreest dat hij blind aan het worden is. Rudi zoekt steun bij Joachim, maar die wil hun relatie liever gewoon casual houden. Hannah voelt zich schuldig en wil er persoonlijk voor zorgen dat Rudi naar de dokter gaat, maar Rudi wil eigenlijk maar één ding: dat Zjef terugkeert en hem vergeeft. Hannah zorgt ervoor dat Zjef op de hoogte wordt gebracht en de twee maken het terug goed met elkaar. Rudi neemt nadien definitief zijn intrek bij Zjef en zijn vrienden.

Eén van de voorwaarden van Zjef is dat Rudi naar een psycholoog gaat om over zijn problemen te praten. De dokter heeft namelijk geen fysieke klachten waargenomen dat zijn blinde vlekken kunnen verklaren. Zjef probeert een romantische avond met Rudi te plannen, maar hij moet overwerken. Tot hij verneemt dat Rudi helemaal niet laat bij Fashion gebleven is. Hij gaat naar het appartement van Rudi waar hij een tweede persoon ziet in de kamer. Hij stormt binnen en leert zo Rudi's ouders Fons Verbiest en Francine Verbiest kennen. Tot zijn grote verbazing heeft Rudi nog niet verteld dat hij homo is, waardoor hij Zjef gewoon voorstelt als een collega.

Rudi krijgt het niet over zijn lippen dat Zjef zijn lief is en zoekt naar een oplossing wanneer zijn ouders zijn lief willen leren kennen. Hij duidt Hannah aan als zijn vriendin en zijn ouders zijn in de wolken. Zjef legt er zich bij neer en hoopt dat Hannah het spelletje zal blijven meespelen. Op restaurant kant Hannah de leugens niet langer volhouden en ze vertrekt. De volgende dag is Rudi voor het eerst eerlijk en stelt hij Zjef officieel voor. Fons en Francine leggen zich neer bij de keuze van hun zoon, want ze willen hem gewoon gelukkig zien.

Binnen de VDB Holding krijgt June steeds meer macht sinds Simon als CEO aangesteld is. Zowel Peter als Veronique werken er niet langer, dus June heeft vrij spel. Rudi vindt de sfeer allesbehalve optimaal en gaat meerdere keren met June in de clinch. Wanneer June besluit om Rudimentair op te doeken, neemt Rudi dit zeer persoonlijk op. Wanneer Rudi naar een stoffenbeurs gaat in Parijs, zorgt June ervoor dat er iets in zijn drinken gedaan wordt waardoor hij de volgende ochtend wakker wordt met verschillende mannen in zijn bed zonder dat hij er iets van herinnert. June wil die foto's gebruiken tegen Rudi als hij niet kalmeert en doet wat ze wil op het werk. Voor Rudi is de maat vol en hij neemt ontslag.

Rudi wil kost wat kost zijn ontwerpen ophalen bij VDB Fashion, maar June weigert deze hem te overhandigen. Wanneer Rudi blijft aandringen, schakelt June de security in. Rudi beslist echter vrijwillig het bedrijf te verlaten en verzint een ander plan, waarbij Zjef zich zorgen maakt. Rudi contacteert zijn advocaat om te polsen of het mogelijk is om zijn ontwerpen terug te eisen. Hij krijgt echter te horen dat hij geen schijn van kans maakt. Wanneer Rudi opeens niet meer thuis blijkt te zijn rond de tijd dat Frank arriveert bij de friends, denkt Zjef dat hij zijn schetsen is gaan stelen op het kantoor van VDB. Later op de avond wandelt Rudi rond met zijn ontwerpen in zijn jaszak. Niet veel later geeft hij over in de struiken...

S26 afl5769 030
Familie 5769 005
S26 afl5774 067
Familie 5783 004
Familie 5786 005
S26 afl5791 022
Aflevering 5794-1
Familie 5803 003
S26 afl5805 009
Familie 5808 003
S26 afl5825 048
S26 afl5827 049
S26 afl5832 018
$ (8)
Familie 5899 003
Familie 5906 001
5957-02
5957-01
Familie 5970 002
S26 afl5977 098
Familie 5981 001
Familie 5988 seizoensfinale na 002

Peter treft op VDB het lijk van June aan. Ondertussen komt Rudi terug thuis aan nadat hij zijn schetsen is gaan stelen op het kantoor van VDB. Wanneer hij onmiddellijk naar boven rent, gaat Zjef hem achterna en houdt een persoonlijk verhoor. Rudi maakt Zjef duidelijk dat hij niets verkeerd gedaan heeft en vraagt om te zwijgen over wat er gebeurd is. Simon beseft ondertussen dat June hem gedrogeerd heeft op de avond van de aanrijding van Mieke en hij beslist om naar de politie te stappen om zich vrij te pleiten. Hij probeert Rudi te overtuigen om ook zijn verhaal te doen over de drogering in Parijs, maar Rudi houdt zich er liever buiten.

Niko wordt aangehouden voor de moord op June. Nadat hij ontsnapt is, voeren commissaris Stef Mortier en hoofdinspecteur Ruth Delaet een huiszoekingsbevel uit. Ook bij de friends komen ze langs en ondervragen ze de inwoners, Waaronder Rudi. De politie kan Niko oppakken en hij verdwijnt voor gedurende twee maanden achter de tralies. Niko vraagt aan Rudi en Zjef om de brouwerij draaiende te houden tijdens zijn afwezigheid.

Twee maanden later

Wanneer Niko vrijgelaten wordt wegens gebrek aan bewijzen adviseren Rudi en Zjef hem om de draad weer op te pakken en weer in de brouwerij te gaan werken. Wanneer Niko vertelt aan Rudi dat er ook een voetspoor gevonden is naast het lijk van June dat niet van hem was, raakt Rudi in paniek.

De nieuwe CEO van VDB Fashion, Lars, beslist het contract met 9House te behouden en hiervoor een extra lening aan te gaan bij de bank. Hij wilt tevens dat Hanne hem de nieuwe collectie van juni 2016 bezorgt, zodat hij deze zo snel mogelijk kan voorleggen aan 9House. Wanneer Hannah de collectie niet meer terugvindt op de computer, zoekt ze hopeloos contact op met Rudi. Zjef kan er niet tegen dat Rudi de ontwerpen heeft gestolen en twijfelt zelfs aan diens oprechtheid over de moord op June. Rudi probeert Hannah te helpen door de ontwerpen opnieuw te tekenen (in werkelijkheid over te tekenen).

Nadat Niko terug aan de slag gaat in zijn brouwerij, begint Rudi te solliciteren voor een nieuwe job. Hij tekent een contract bij Mina, een groot Chinees modebedrijf, maar zal daarom naar China moeten verhuizen om er de productieafdeling te leiden. Zjef ziet dit helemaal zitten en geeft zijn ontslag in de foodbar. Lars en Veronique willen hier een stokje voor steken omdat ze liefst Rudi terug bij Fashion zien. Veronique gebruikt één van zijn mooiste creaties om Rudi emotioneel te chanteren. Haar opzet lukt, want Rudi beseft dat hij wil doen wat hij het liefste doet: en dat is ontwerpen. Hij verbreekt zijn contract met Mina en keert terug naar Fashion.

Zjef is allesbehalve blij met deze beslissing en vindt dat Rudi opnieuw egoïstisch is en alleen maar aan zijn eigen belangen denkt. Rudi zag het China-avontuur helemaal zitten en wou er zelfs een frituur openen. Rudi probeert het goed te maken en vraagt Zjef mee op een weekendje Duitsland om de plooien terug glad te strijken.

Mieke is eindelijk uit haar coma ontwaakt, maar herinnert zich niets meer van de afgelopen jaren. Hierdoor herkent ze ook Zjef en Rudi niet meer, en daar heeft vooral Zjef het moeilijk mee. Tijdens een verrassingsfeestje wil Mieke dan ook niets te maken hebben met de gasten en ze stuurt iedereen naar huis.

Inspecteurs Ruth Delaet en Stef Mortier lopen opnieuw vast in hun onderzoek. Verdachten in overvloed, maar wie is de echte dader? De politie is er wel eindelijk in geslaagd om de voetafdruk, die gevonden is in het kantoor, te onderzoeken. Stef en Ruth houden een huiszoeking bij de Friends en ontdekken dat de afdruk overeenkomt met schoenen van Rudi. Hij wordt opgepakt en verhoord. Rudi vertelt dat hij die schoenen nog maar net nieuw gekregen heeft van Zjef, maar Zjef vertelt op zijn beurt aan de politie dat hij ze opnieuw gekocht heeft omdat zijn vorige paar 'verdwenen' was. Rudi wordt naar de gevangenis overgebracht.

Terwijl iedereen zich begint af te vragen of Rudi inderdaad de dader is, blijft Rudi zijn onschuld uitschreeuwen. Het lukt Stef en Ruth niet om Rudi te laten bekennen. Ondertussen begint Rudi door te hebben dat hij in een zeer slechte situatie zit en hij probeert Zjef van zich weg te duwen zodat hij met zijn leven kan verdergaan. Rudi krijgt ook bezoek van zijn bezorgde ouders die zich vooral afvragen of hij inderdaad de schuldige is.

Stef beslist het spel hard te spelen en zet Rudi onder druk door Zjef bij de zaak te betrekken. Stef gebruikt hem om Rudi tot bekentenissen te doen overgaan door Zjef ook aan te houden wegens medeplichtigheid. Rudi kan het niet langer aanzien en bekent dat hij inderdaad June vermoord heeft. Zowel Stef als Ruth geloven zijn verhaal niet en denken daarom dat Rudi iemand anders in bescherming neemt. Ondertussen herinnert Guido zich informatie die ervoor zorgt dat Zjef de gevangenis mag verlaten.

Stef en Ruth onderzoeken een nieuwe piste en viseren nu Veronique en Mathias. Zeker omdat ze te weten gekomen zijn dat verkrachter Gert Beysen door June ingehuurd was en Mathias en Veronique hiervan op de hoogte waren. Wanneer er een tijdje later uit onverwachte hoek volledige bekentenissen komen van Cedric voor de moord op June, is ook Rudi aanwezig op zijn verhoor. Rudi was inderdaad aanwezig op Fashion die bewuste avond en zag hoe Cédric het kantoor van June verliet. Nadien ging hij zelf een kijkje nemen en vond hij het levenloze lichaam van June terug. Cédric wordt gearresteerd en Rudi wordt vrijgelaten. Zjef vindt het ongelooflijk schoon van zijn vriend dat hij Cédric in bescherming nam. Ook Veronique is Rudi enorm dankbaar.

Rudi gaat terug aan de slag bij VDB Fashion en kan op deze manier zijn goede vriendin Veronique het beste steunen. Het lukt Rudi echter niet meer om zich te concentreren en Lars wil daar iets aan veranderen. Hij zorgt ervoor dat Rudi een tijdje bij Mina Fashion aan de slag kan in Peking. Rudi vertrekt niet veel later met Zjef naar China, maar wanneer Zjef twee weken later alleen terug komt, wordt duidelijk dat de opdracht van Rudi verlengd is en dat hij nog enkele maanden in China zal blijven om er een workshop te geven.

3 maanden later

Rudi heeft nieuws voor Zjef: hij keert terug naar België. In België vertelt Rudi Lars dat er in China zeker 30 ontwerpers naar zijn pijpen moesten dansen. Wanneer Rudi merkt dat Veronique gespannen rondloopt op VDB Fashion, gaat hij later op de dag bij haar langs. Veronique vertelt haar goede vriend dat ze al tweemaal gekust heeft met Lars. Zjef maakt zich zorgen wanneer hij merkt dat Rudi zich anders gedraagt na 3 maanden weggeweest te zijn.

Rudi en Hanne stellen een baanbrekend ontwerp voor om de nieuwe 9House-collectie extra cachet te geven. Simon is niet te vinden voor de mannenrok en laat dit duidelijk merken aan Paul Wils, die hierdoor op zijn beurt voor de eerder voorgestelde unisekslijn kiest. Lars vindt dit spijtig, maar wilt het ontwerp niet weggooien. Tijdens een meeting met Paul duikt hij plots op in zo'n mannenrok en kan hem overtuigen om dit toch in productie te laten gaan. Ondertussen merkt Rudi dat er iets aan de hand is tussen Veronique en Lars. Hij maakt Veronique duidelijk dat ze haar hart moet volgen.

Rudi haalt fel uit naar de manier van leven bij hem thuis en maakt Zjef duidelijk dat hij wilt verhuizen, waarmee Zjef akkoord gaat. Het stoort Zjef enorm dat Emma de kamer van hem en Rudi wilt innemen na hun vertrek. Ondertussen heeft Niko 2 nieuwe brouwketels gekocht en twijfelt of hij de gastenkamers van de voormalige Mie&B moet verbouwen. Mieke doet haar ex het voorstel om de kamers onder te verhuren. Zowel zij als Rudi hebben interesse om te huren. Uiteindelijk beslissen Zjef en Rudi om toch nog een tijdje bij de friends te blijven wonen. Mieke heeft terug gevoelens voor Niko en ze stort haar hart bij Rudi. Hij vindt dat Mieke haar best moet doen om Niko terug te winnen na alles wat er tussen hen gebeurt is.

Wils komt erachter dat er een verkeerde kleur is doorgegeven voor de productie van het nieuwe mantelpakje, hij gaat hiermee naar Fashion en confronteert Simon en Lars. Hij is razend en vertelt hen dat hij wil weten wie de fout gemaakt heeft. Lars heeft al een sterk vermoeden wie de fout maakte, namelijk Hanne. Hij trekt zijn conclusies en maakt Rudi terug hoofdontwerper bij VDB.

Zjef beslist Rudi ten huwelijk te vragen op de plaats waar ze elkaar leerden kennen: de Foodbar. Zjef is radeloos wanneer Rudi woest reageert op zijn aanzoek. Rudi vertelt Hanne dat hij degene wilt zijn die het aanzoek doet, omdat hij zich meer de man voelt in zijn relatie met Zjef. Uiteindelijk verrast Rudi Zjef op een originele manier. Hij vraagt zijn vriend in de Foodbar ten huwelijk na een flashmob bedacht door Mauro, een choreograaf en vriend van Rudi. De reactie van Zjef is echter niet wat Rudi verwacht, want er komt helemaal geen reactie. Rudi is ervan overtuigd dat hij afgewezen wordt en blaast alles af. Uiteindelijk geeft Zjef toe dat hij graag degene wou zijn die op zijn knieën gaat. Vervolgens vraagt Zjef Rudi ten huwelijk en zegt Rudi volmondig ja.

Rudi brengt zijn ouders op de hoogte van zijn aankomende huwelijk en de vader van Zjef komt ter sprake. Zjef vertelt aan Fons en Francine dat zijn ouders allebei overleden zijn, maar daar wil Rudi het niet bij laten. Hij gaat eigenhandig op zoek naar de vader van Zjef, met de hulp van Stan en Evy. Ondertussen kiezen Rudi en Zjef een datum voor hun trouw: 30 juni, net dezelfde dag als de trouw van Veronique en Mathias. Rudi hoopt stiekem dat Veronique haar trouw nog wil verzetten, maar stuit op een duidelijk nee. Rudi en Zjef willen echter ook niet wijken, omdat de datum zeer belangrijk is voor hen. Op die dag hadden ze namelijk een uiterst romantisch momentje aan de zee. Rudi en Zjef houden dan maar een intieme ceremonie aan de zee met enkel de belangrijkste mensen.

Rudi is Pierre - de vader van Zjef - op het spoor en gaat hem opzoeken in een camping. Uiteindelijk staat Rudi oog in oog met Pierre en krijgt hij het volledige verhaal nogmaals te horen. Rudi is ervan overtuigd dat Pierre en Zjef hun problemen kunnen oplossen, maar wanneer Zjef te weten komt dat Rudi zijn vader gaan opzoeken is, is hij razend en wil hij onmiddellijk dat Rudi hiermee stopt. Rudi luistert niet naar zijn toekomstige bruidegom en blijft Pierre opzoeken. Rudi merkt echter snel dat Pierre nog steeds te veel drinkt en zelfs agressief wordt. Pierre zet Rudi duidelijk op zijn plaats en steelt ondertussen zijn portefeuille. Voor Rudi is het nu duidelijk dat Pierre niet meer te redden valt.

Op de dag van het huwelijk is Zjef op van de zenuwen, maar is hij van het ene moment op het andere verdwenen. Tot Rudi's grote verbazing staat Zjef een tijdje later terug in het huis met niemand minder dan zijn vader naast hem. Samen met Rudi's ouders, Evy, Stan, Mieke en Niko vertrekken Rudi en Zjef naar de zee waar ze uiteindelijk in het huwelijksbootje stappen.

Familie 5989 005
2017-09-06 (30)
Familie 5999 002
2017-09-15 (5)
2017-09-19 (6)
Familie 6017 001
Familie 6030 003
Familie 6036 002
Familie 6048 002
Familie 6055 001
Familie 6068 004
2018-01-20 (23)
Familie 6100 002
Familie 6114 002
Familie 6117 004
Familie 6119 003
Familie 6123 005
Aflevering 6137-2
Familie 6207 007

Na het succesvolle huwelijk van Rudi en Zjef volgt er nog een verrassingsfeest voor de twee in de brouwerij. Het geluk wordt echter al snel verstoord wanneer Pierre zich plots terugtrekt achter een muur met de handtas van Francine. Zjef betrapt hem echter en hij wilt dan ook dat hij onmiddellijk vertrekt. Pierre vertrekt. Zjef doet echter of er niets gebeurt is en ze beslissen om gewoon verder te vieren.

Twee maanden later

Hanne gaat in de Jan & Alleman iets drinken met Rudi, maar heeft ook Quinten stiekem uitgenodigd. De twee hebben het zo gezellig dat Rudi hen alleen achterlaat. Wanneer Rudi vertrokken is, biecht Quinten zijn verlangens naar Hanne op in het café.

Zjef komt zijn vroegere vriendin van de humaniora, Eva, tegen in de Foodbar en ze praten bij tijdens zijn pauze. Al snel wordt Eva uitgenodigd door Zjef bij hem thuis voor een etentje. Wanneer ze terug opduikt in de Foodbar, biecht Eva Zjef op dat hun ontmoeting toch niet zo toevallig was. Zij en haar partner Manon willen graag een kindje en dachten aan Zjef als zaaddonor. Niet veel later maken Zjef en Rudi ook kennis met Manon. Rudi is geen voorstander van Zjef als zaaddonor. Hij maakt Zjef dan ook duidelijk dat ze er samen heel goed over moeten nadenken. Een gesprek met Emma doet Rudi de zaak van een andere kant bekijken. Hij vertelt aan zijn echtgenoot dat hij hem altijd zal steunen. Die avond maakt Zjef bekend dat hij het niet gaat doen. Ze beslissen Eva en Manon te verrassen met een cadeau voor Eva's verjaardag: 'een bon voor 1 baby'. De twee zijn superblij dat Zjef toch kiest om donor te zijn.

Bij VDB Fashion ontpopt Benny zich tot model nadat mannelijk model Otto laat weten dat hij te laat gaat zijn voor de fotoshoot. Hanne meet zijn lengtes op en laat hem de kleren passen. Hierdoor komt Rudi op het idee om een social media campagne te starten waarin normale mensen poseren als model. Lars is enthousiast over deze campagne, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel omdat hij zich beledigt voelt.

Rudi probeert Benny jaloers te maken door Jenny in te schakelen als model, maar door deze actie wil Lars dat Benny en Jenny beiden te zien zijn op de campagne. Jenny haar grote droom komt uit om als model te poseren, in tegenstelling tot Benny. Uiteindelijk kan Jenny hem toch overtuigen de campagne online te laten zetten door Rudi.

Eva en Manon vertellen dat ze liefst een kindje willen krijgen via zelfinseminatie. Dan moet Zjef zijn sperma in een potje doen en spuit Manon dit bij Eva in. De twee zoeken Zjef echter op met slecht nieuws: het is Eva niet gelukt om zwanger te geraken en vragen Zjef een vruchtbaarheidstest te doen. Wanneer blijkt dat Zjef onvruchtbaar is, wilt Manon alsnog naar de spermabank gaan. Eva komt echter op het idee om Rudi te vragen als spermadonor.

Zjef heeft het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Rudi probeert hem op te vrolijken, maar Zjef wilt alsmaar alleen zijn. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op en smeekt aan Rudi of hij hem wilt helpen afkicken. Niet veel later volgt er een Halloweenfeestje bij de friends. Ze willen Zjef verrassen bij zijn thuiskomst, maar die is echter niet gelukkig en verpest de sfeer door zijn slecht humeur. Rudi gaat hem meteen achterna, waarna er verder gefeest wordt zonder Zjef.

Eva en Manon zijn blij wanneer Zjef zijn toestemming geeft aan Rudi om donor te zijn voor hun kindje. Ondertussen gaat hij naar bijeenkomsten van anonieme gokverslaafden om van zijn verslaving verlost te geraken. Een tijdje later is Rudi nog steeds in het ongewisse over het resultaat van de inseminatie. Wanneer hij te horen krijgt dat Eva zwanger is geraakt, is Rudi dolblij.

Wanneer Lars' en Veroniques affaire uitkomt, staat Rudi zijn vriendin zo goed mogelijk bij. Ook wanneer Mathias een nieuw familiebedrijf wilt oprichten staat hij altijd met raad en daad paraat voor Veronique. Hij raadt haar dan ook aan om alles over de affaire te vertellen aan Mathias, al kan dat wel grote gevolgen hebben.

Hanne heeft een nieuwe vriend, Ward. Er is echter een groot leeftijdsverschil en het koppel is bang voor de reacties van hun omgeving. Tot hun grote verbazing neemt iedereen hun relatie echter goed op, alleen Jan werkt wat tegen. Wanneer Hanne Ward meevraagt naar het kerstfeest bij de familie, krijgt ze daar al snel spijt van. Rudi raadt haar aan om hem gewoon de waarheid te zeggen. Dat doet ze dan ook uiteindelijk en ze is Rudi heel dankbaar voor zijn hulp en medeleven.

Terwijl Mieke en Lieselot, de dochter van Wim, bij de friends onderduiken voor Maura en Daniël, vraagt Mieke Rudi en Zjef om voor een tijdje in de brouwerij bij Niko te gaan logeren, zodat er geen erge dingen gebeuren en er niets uit de hand loopt. Zjef is niet meer op zijn gemak in de brouwerij en wilt naar huis. De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Gelukkig heeft Daniël noch Wim noch Zjef gevolgd naar het huis van de friends. Twee dagen later wordt Wim echter dood teruggevonden op zijn werkplaats. Lieselot wordt geadopteerd.

Rudi wordt gecontacteerd door Take Care For Kids. Er wordt hem gevraagd om een kindercollectie te ontwerpen voor het goede doel. Over 2 maanden vindt de kindermodeshow plaats, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel voor arme kinderen. Ook Hanne en Veronique zijn te vinden voor het idee en beslissen Rudi te helpen waar het kan. Mieke brengt Rudi op het idee om pleegkinderen te casten voor zijn project voor het goede doel. Ondertussen doen Zjef en Rudi een bod van 280 000 euro op hun droomhuis. De eigenaar laat weten dat hij het bod accepteert. Hiervoor moeten ze echter wel hun deel van het huis verkopen. Wanneer ook Niko, Mieke en Evy hun deel van het huis willen verkopen, kopen Alfons en Stefanie het hele huis over, zodat iedereen er kan blijven wonen.

Veronique belt naar Pietro, een connectie uit Italië, voor stoffen voor de kindercollectie waar zij en Rudi aan werken voor het goede doel. Ondertussen spoort Peter Trudy aan om iets te ondernemen. Zij biedt zich aan bij Veronique en stelt haar voor om de kindermodeshow te laten doorgaan in het kasteel van Rullingen. Veronique beseft dat Rudi haar creativiteit heeft getriggerd. Hij besluit Veronique niet te vergezellen op haar trip naar Italië.

Wanneer Benny enkele elektrische toestellen wilt aansluiten in het huis van Zjef en Rudi, sluiten ze echter op problemen met de elektriciteit. De twee trekken tijdelijk bij Mieke en Niko in totdat alles in orde is. Benny beslist enkele kluswerken voor zijn rekening te nemen. Hij ontdekt al snel dat de kelder onder water staat. Er zit ook schimmel en vocht in het huis. Wanneer het huis onbewoonbaar wordt verklaard, wilt Rudi de verkoper aanklagen. Tijdens Veroniques verblijf in Italië vervangt Mieke haar bij VDB Fashion. Rudi vertelt Veronique dat Mieke uit is op haar job en later krijgt Mieke de job van personeelsdirecteur ook.

Architect Verduin vertelt Zjef en Rudi dat de beste drastische beslissing is om hun huis te laten afbreken. Ondertussen krijgt Zjef nieuws over de zwangerschap van Eva. Eva's dochter is een meisje. Rudi krijgt op zijn beurt van Veronique te horen dat het kasteel van Rullingen geen optie meer is als locatie voor de kindermodeshow. Trudy vindt het oneerlijk dat zij de schuld krijgt van de dubbele boeking en gaat op zoek naar een nieuwe locatie.

Emma beslist Rudi en Trudy te helpen met Facebookpagina voor hun kindermodeshow. Jenny komt af met een mogelijke locatie voor de show: de turnzaal van schooldirectrice Annemie, een vriendin van Jenny. Ondertussen vraagt Rudi Stan als fotograaf voor de kindermodeshow. Wanneer het bijna zover is, krijgt Rudi extra stress voor de kindermodeshow. Veronique, Trudy en Rudi halen 5306,86 euro binnen voor de vzw.

Zjef en Rudi zijn één jaar getrouwd en Zjef is boos omdat het lijkt alsof Rudi niets georganiseerd heeft. Wanneer hij die avond thuiskomt, heeft Rudi echter het huis versierd en voor een verrassing gezorgd.

Rudi verrast Zjef. Hij heeft een mobilhome gehuurd om met hun tweetjes een doorreis te maken. Wat Zjef echter niet weet is dat Rudi ook Pierre heeft meegevraagd en dan krijgt Rudi ook nog eens telefoon vanuit Berlijn. Hij moet voor enkele dagen naar Berlijn voor het werk en laat Pierre en Zjef alleen achter met de mobilhome. Pierre belooft aan Zjef om er het beste van te maken met zijn zoon. Twee dagen later krijgt Zjef slecht nieuws te horen van Rudi. Hij verneemt dat Rudi nog tot morgenavond in Berlijn zal blijven om de kleding te ontwerpen voor de opera.

Uiteindelijk keert Rudi terug uit Berlijn en vervoegt hij Pierre en Zjef, die ondertussen een andere reisgenoot hebben: Fleur Devries. De mobilhome heeft platte band waardoor het gezelschap tijdelijk verblijft bij een zekere Rosie. Zjef vertrouwt haar echter niet. Nadat ze afscheid hebben genomen van Fleur en haar echtgenoot nodigt Pierre Rosie uit op een etentje in een chic restaurant. Zjef gaat akkoord, maar enkel op de voorwaarde dat hij en Rudi ook meegaan. Rosie vraagt aan Rudi advies over wat ze moet aandoen, terwijl Zjef duidelijk maakt aan zijn vader dat ze hierna echt wel vertrekken. Op restaurant probeert Pierre aan Rosie te vertellen dat hij verliefd is op haar.

Familie 6210 002
Familie 6231 002
S28 afl6256 047
S28 afl6261 041
Familie 6267 004

Twee maanden later

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Eva, Manon en hun dochtertje Finn. Hanne gaat terug aan het werk bij VDB Fashion. Ze wordt echter al snel geconfronteerd met haar beperkingen. Rudi is nogal prikkelbaar omdat hij veel werk heeft, waardoor het al snel tot een conflict komt met Hanne. De ruzie wordt echter snel weer bijgelegd. Wanneer Hanne zich forceert op het werk krijgt ze van de dokter te horen dat ze het rustiger aan moet doen en ze moet haar korset terug aandoen.

Iemand wilt het huis van Rudi en Zjef kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer bij Niko en Mieke wonen. Wanneer de Foodbar afbrandt met Emma er nog in, is Rudi een grote steun voor Zjef. Uiteindelijk komt alles toch goed.

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Rudi's ouders. Wanneer ze een geboortekaartje van Rudi's biologische dochter Finn zien liggen, wordt al snel duidelijk dat Rudi hen nog niets verteld heeft. Zjef vindt dat ze het recht hebben om dit te weten, maar Rudi is bang voor de reactie van zijn vader. Wanneer hij het hen vertelt, is Fons vooral teleurgesteld dat Rudi hem zo verkeerd inschat. Zjef zorgt er echter voor dat het terug goedkomt tussen Rudi en zijn ouders. Fons en Francine dromen ervan om hun kleindochter eens in het echt te zien, maar Rudi maakt hen duidelijk dat dit niet kan.

De nieuwe Foodbar opent en ook Rudi is erbij als personeelslid van VDB Fashion en om Zjef te steunen. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan.

Zjef voelt zich een zwakkeling wanneer hij enkele dagen lang gechanteerd is door Mick, een ex-gevangene. Rudi maakt hem duidelijk dat dat niet zo is. Zjef voelt zich nogmaals mislukt wanneer hij een reclamefilmpje maakt voor Gust, maar door iedereen uitgelachen wordt en ruzie heeft met Niko. Rudi probeert, net als Mieke, de gemoederen te bedaren en dat lukt uiteindelijk ook.

Trivia

  • Rudi is geboren op 3 april 1971. Anno 2017 is hij dus 46 jaar oud.
  • In een interview met Dag Allemaal vertelt acteur Werner De Smedt dat het normaal de bedoeling was om Rudi vanaf zijn intrede al homoseksueel te maken. Maar omdat er een goede chemie was tussen hem en actrice Sandrine André (Veronique Van den Bossche), werd dit uitgesteld. 
  • Tijdens het 26ste seizoen verdwijnt Rudi enkele maanden uit de reeks omdat acteur Werner De Smedt het te druk had met de opnames van de film 'Het Tweede Gelaat'. 
  • Tijdens het 23ste maakte de zus van Rudi - Carla Verbiest - haar intrede en de twee hadden een sterke band. Nadien werd er nooit meer gesproken over Carla, zelfs niet wanneer de ouders van Rudi hun opwachting maken. Op het huwelijk van Rudi en Zjef is Carla ook niet aanwezig en wordt er niet over haar afwezigheid gepraat.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Rudi, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Rudi, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.