FANDOM


Sabine Vanammel
Seizoenen 20 SabinePortret
Eerste verschijning Aflevering 4540 - 4 februari 2011
Laatste verschijning Aflevering 4568 - 9 maart 2011
Gespeeld door Nicoline Dossche
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Sabine Vanammel is een gastpersonage dat van 4 februari 2011 tot en met 9 maart 2011 vertolkt werd door Nicoline Dossche.

Verhaallijnen

De ongehuwde Sabine maakt haar opwachting in het Algemeen Ziekenhuis met vreemde symptomen. In het ziekenhuis staan de artsen voor een raadsel, want de bloeddruk en hartslag van patiënte Sabine schommelen zonder aanwijzing. Paul Jacobs wordt de vaste dokter van Sabine, die meteen vlinders in de buik krijgt wanneer ze Paul voor het eerst ontmoet. Wanneer Paul op consultatie komt, gedraagt Sabine zich ongepast en Paul besluit haar links te laten liggen. Sabine kan de afwijzing maar moeilijk accepteren en vertelt aan verpleegster Mieke Van den Bossche dat Paul haar lastig valt. Mieke denkt meteen dat Paul weer in zijn oude gewoontes is hervallen en besluit Victor Praet in te lichten.

Nadien probeert Sabine in het ziekenhuis te blijven, ondanks dat ze geen symptomen van ziekte meer vertoont. Ze doet alsof er iets ernstigs met haar aan de hand is om in de buurt van Paul te blijven. Paul weigert echter Sabine nog te behandelen, omdat ze niets anders doet dan leugens verspreiden. Sabine voelt zich opnieuw afgewezen en vertelt aan Victor dat ze Paul wilt aanklagen voor seksuele intimidatie. Victor neemt de klacht zeer ernstig en stelt onmiddellijk een onderzoek in. Paul is het geroddel over zijn losse handjes beu en wilt patiënte Sabine duidelijk maken dat ze te ver is gegaan met haar klacht. Maar dat is buiten Victor gerekend, Paul wordt geschorst.

Uiteindelijk vertrekt Sabine toch naar huis, maar vergat haar dagboek waarin de waarheid over haar obsessie voor Paul staat. Wanneer Victor haar hierover aanspreekt, draait Sabine helemaal door. Victor zijn vermoeden dat Sabine lijdt aan erotomanie wordt bevestigd. Ze wordt overgebracht naar de psychiatrische afdeling. Victor verontschuldigt zich bij collega-dokter Paul. Ook Mieke praat alles uit met hem.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.