FANDOM


Sasha Verhegstraete
Seizoenen 1819NODV26 SashaProfiel
Eerste verschijning Aflevering 4054 - 11 maart 2009
Laatste verschijning Aflevering 5771 - 31 augustus 2016
Gespeeld door Maarten Goffin
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Sasha Verhegstraete is een nevenpersonage dat van 11 maart 2009 tot en met 17 april 2010 en van 12 juli 2016 tot en met 31 augustus 2016 vertolkt wordt door Maarten Goffin.

Familie en Liefdesleven

Sasha had een lange tijd een relatie met Malika Van Gils. Wanneer Malika samen met Pierrot Van den Bossche, Niko Schuurmans en Iljo de muziekgroep The Project begint, breekt ze met Sasha en gaat ze voor een muziekcarrière. Nadien blijven de twee wel contact met elkaar hebben en hoopt Sasha steeds dat Malika terug thuis komt wonen. Wanneer Sasha naar het buitenland trekt om instrumenten te gaan halen, gaat Malika hem achterna in de hoop hem terug voor haar te winnen.

Verhaallijnen

Pierrot Van den Bossche wil zich persoonlijk bezig houden met twee groepjes van hangjongeren die van een pleintje in het stad hun thuisbasis gemaakt hebben. Langs de ene kant staat Niko Schuurmans, die al geruime tijd in conflict leeft met de leider van de andere bende: Sasha. Pierrot komt ook in contact met Malika Van Gils, de vriendin van Sasha die liefst van al de koude oorlog tussen de twee bendes wil zien verdwijnen. Wanneer de basketbalring verdwenen is, ontstaat er een hevig gevecht waar Pierrot een einde aan probeert te maken. Pierrot speelt voor bemiddelaar tussen Sasha en Niko, maar daar wil Sasha niets van weten. Voor hem zijn Niko en Pierrot de grootste vijanden.

Pierrot komt te weten dat zowel Niko als Malika gebeten zijn door muziek en krijgt het idee om een muziekgroepje op te richten. Hij organiseert een free podium, al zijn zowel Niko als Sasha daar geen voorstander van. Sasha wil er alles aan doen om zijn vriendin bij de twee gasten weg te houden, maar zij ziet een muziekcarrière wel zitten. Pierrot probeert het pleintje terug in een goed daglicht te stellen en haalt er de regionale pers bij in de hoop het gemeentebestuur te overtuigen het pleintje heraanteleggen. Nadien blijven de spanningen echter tussen Niko en Sasha en Pierrot weet nog steeds niet hoe hij de twee kan samenbrengen. Pierrot organiseert een basketbalmatch tussen de twee bendes, maar dat draait uit tot een ware ravege op het pleintje. De burgemeester geeft Niko en Sasha een taakstraf voor de vernielingen.

Pierrot maakt opnieuw werk van zijn muziekgroepje en 'The Project' wordt opgericht, met Malika als frontzangeres. Ze moet echter steeds excuses verzinnen om te komen repeteren omdat ze absoluut niet wil dat Sasha dit te weten komt. Sasha wordt al snel achterdochtig en komt het toch te weten. Hij verbiedt haar om nog langer te repeteren, maar Malika wil zich niet langer laten beïnvloeden. Wanneer The Project zijn eerste concert geeft, dreigt Sasha ermee dit volledig te boycotten. Niko en zijn vrienden pakken Sasha echter hard aan en hij komt niet opdagen, wat Pierrot dan weer ongerust maakt wanneer hij Sasha niet kan contacteren.

Vlak voor het concert van The Project werd Sasha in elkaar geslagen door Niko Schuurmans en zijn bende. Malika Van Gils pikt dit niet en is van plan om volledig te stoppen met het muziekproject. Pierrot Van den Bossche aanvaardt niet dat Malika haar muzikale droom wil opgeven en gaat met Sasha praten in de hoop hem te overtuigen. Sasha beseft nu maar al te goed dat zijn vriendin echt talent heeft. Sasha legt de ruzie met Niko bij omdat hij wil dat Malika doorgaat met haar muziek, maar de zangeres blijft koppig weigeren. Dankzij de bemiddelingen van Pierrot, Sasha en Evy Hermans kunnen Malika en Niko het ook bijleggen en Sasha beslist om zijn relatie met Malika stop te zetten zodat zij zich volledig kan focussen op haar muziekcarrière.

Nadien blijft Sasha eerder op de achtergrond, maar hij, Pierrot en Niko worden tegen alle verwachtingen in goede vrienden. Samen met Pierrot laat Sasha zich inschrijven in een proefproject in het ziekenhuis. Ze moeten er een geneesmiddel testen tegen betalingen. Ondertussen vertelt Pierrot zijn plan om muziekinstrumenten te verzamelen om ze nadien met een container naar Afrika te sturen. Wanneer Pierrot een slippertje begaat met Malika, strandt zijn relatie met Evy. Hij hoopt een tijdje bij Sasha te kunnen intrekken in zijn kot. Samen met Niko en Pierrot helpt Sasha nadien mee in de Jan en Alleman om het benefietconcert van Pierrot op poten te zetten.

Het concert is een groot succes en er is veel geld ingezameld om muziekinstrumenten aan te schaffen. Nu komt nog de vraag hoe die instrumenten in Afrika zullen geraken. Pierrot en Sasha kunnen uiteindelijk genoeg geld in zamelen om een container met de muziekinstrumenten te verschepen. Sasha wil persoonlijk met de container meegaan en neemt tijdelijk afscheid om naar Afrika te trekken. Nadien neemt Malika dezelfde beslissing en besluit ze Sasha achterna te reizen om hun relatie nog een kans te geven.

June Van Damme wordt dood aangetroffen op VDB Fashion. Niko Schuurmans dumpt het moordwapen nog snel in een container en vlucht weg. Al snel is de politie ter plaatse. Hoofdinspecteur Ruth Delaet denkt dat June haar moordenaar persoonlijk kende. Eén dag na de moord op June zijn er al vier verdachten: Niko, Peter Van den Bossche, Simon Feyaerts en Stan Lauwers. Elk met z'n eigen motieven. Terwijl Ruth denkt dat Stan schuldig is, denkt inspecteur Stef Mortier dat Niko de dader is. Beiden zijn ervan overtuigd dat ze met harde bewijzen moeten afkomen bij de rechter en dus niet met vermoedens. Meneer De Prins, een getuige, heeft iemand het moordwapen in de container zien droppen. Terwijl Stef beslist zelf het wapen in de container te zoeken, ondervraagt Ruth de getuige. Meneer De Prins slaagt erin om Niko te identificeren op het politiebureau, tot grote vreugde van Stef.

Niko is opgepakt en wordt ondervraagd door Stef. Alle bewijzen wijzen in zijn richting maar hij blijft ten stelligste ontkennen dat hij June heeft vermoord. Niko's vingerafdrukken staan namelijk op het pistool dat de politie heeft teruggevonden in de container naast VDB Fashion. Stef en Ruth confronteren hem met deze feiten. Nadien wordt Niko door Jef Lits en twee collega's vervoerd in een politiewagen. Wanneer er een misverstand gebeurd op de weg, ziet Niko zijn kans om te ontsnappen. Hij valt Jefs collega aan en verlaat de politiewagen. Nu Niko ontsnapt is, gaat de politie hem meteen achterna. Hij beslist een auto te carjacken en de bestuurder onder schot te houden. Ondertussen zitten Stef en Ruth Niko op de hielen. Hij slaagt erin om zijn handboeien los te krijgen. Stef en Ruth slagen erin om de gecarjackte auto te stoppen, maar ontdekken dat Niko reeds de auto verlaten heeft. Niko slaagt erin om uit de handen van de politie te blijven. Hij beslist de fiets van een tiener af te pakken en op de vlucht te slaan.

Nu Niko gezocht wordt, beslist hij zich schuil te houden in een kraakpand. Hij legt zich er neer op een oude matras en valt in slaap. Wanneer Niko wakker wordt met een onbekende voor zijn neus, schrikt hij. Deze persoon begint hem aan te vallen. Tijdens het gevecht met de junkie is Niko gewond geraakt. Plots komt er een oude bekende binnengewandeld: Sasha. Hij vertelt dat Thijs overal is gaan rondbazuinen dat hij iemand heeft neergestoken met een mes. Sasha voelde aan dat dit om Niko ging en besliste om naar het kraakpand toe te gaan. Hij verzorgt de wonde van Niko en voorziet hem van water, kledij en de nodige medicatie. Ondertussen wordt Thijs opgepakt door de politie. Stef krijgt hem zo ver dat hij de schuilplaats van Niko onthult. Net op dat moment beslist beslist Niko het kraakpand te verlaten. Voordat hij vertrekt, krijgt hij nog een Pay&Go-gsm van Sasha mee, zodat ze contact kunnen houden. In de traphal van het gebouw komt Niko echter een gewapende Stef en Ruth tegen. Hij is de politie echter weer te slim af.

Stef en Ruth slagen er wel in om Sasha op te pakken. Nu hij opgepakt is, wordt Sasha aan de tand gevoeld door Stef en Ruth. Hij wilt echter geen informatie lossen over Niko. Niko beslist op zijn beurt om terug naar De Proeverij te keren. Daar ontdekt hij dat deze in de gaten gehouden wordt door 2 agenten. Niko probeert alsnog de brouwerij binnen te geraken, maar wordt door de agenten ontdekt en achtervolgd. Terwijl de agenten in de brouwerij naar Niko zoeken, heeft Niko zelf reeds het gebouw verlaten. Hij beslist de wagen van de politieagenten te stelen en weg te rijden. Aangezien Niko nog steeds niet door heeft dat Stef met Sasha's gsm hem wijsgemaakt heeft dat Mieke Van den Bossche's toestand achteruit gaat, rijdt hij naar het Algemeen Ziekenhuis toe. Daar wachten Ruth en Stef Niko echter op, samen met enkele andere undercoveragenten. Niko is hen echter te slim af. Hij laat een man zich voordoen als zichzelf zodat hij in de tussentijd Mieke's ziekenhuiskamer kan binnenglippen. Daar wordt Niko betrapt door een dokter. Hij slaat hem neer, steelt diens doktersjas en verlaat het gebouw.

Sasha hielp Niko Schuurmans nadat hij beschuldigd werd voor de moord op June Van Damme. Niko kan ontsnappen aan de politie. Maar commissaris Stef Mortier slaagt er wel in om Sasha op te pakken. Nu hij opgepakt is, wordt Sasha aan de tand gevoeld door Stef en Ruth. Hij wilt echter geen informatie lossen over Niko. Stef maakt duidelijk dat Sasha er niet goed voor staat. Hij is namelijk op het moment voorwaardelijk vrij door een paar andere zaken die nog lopen.

Trivia

  • Na een afwezigheid van 6 jaar kwam Sasha onverwachts terug in beeld tijdens de webisodes rond het personage Niko Schuurmans en kort in het 26ste seizoen van Familie.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.