FANDOM


Seizoen 18 Seizoen 19 Seizoen 20

Seizoen 19 is de reeks die loopt van 31 augustus 2009 tot 25 juni 2010. Het seizoen telt 257 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Victor Praet, Arianne Balencourt, Pieter De Deyn, Francis De Ridder, Gerda Donckers en Remko Willaert.

Het personage dat kort terugkeert is Francine Laenen.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Balencourt, Gaston Veugelen, Wim Veugelen, Annelies De Vos, Renaat Bosman, Malika Van Gils, Sasha Verhegstraete en Jennifer Verjans.

Verhaallijnen

Familie4147

Confrontatie met Latour (deel 2)

Peter heeft tijdens de confrontatie met Latour een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy en Louise te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven.

Afl4147 7

De bevrijding

Louise vindt een weg om bijna te kunnen ontsnappen, maar botst op een rooster. Ondertussen zijn Peter en Bert hun dichter dan ooit op het spoor. Peter kan Louise bevrijden door het rooster te openen en ook Trudy wordt gered. Enkele dagen later vindt de politie het lijk van Sebastien.

Bart is onschuldig

Bart geniet van zijn vrijpleiting voor de dood van Van Loo en de bedrijfsspionage. Bert ziet een opportuniteit om de jacht te openen op de aandelen van Jet. Hoewel Bart al twee maanden thuis zit, heeft hij nog geen zin om terug aan de slag te gaan bij Van den Bossche Electronics. Die wonde is duidelijk nog niet geheeld.

Dyn003 original 640 418 jpeg 2565769 e6274e8120c0778eca4910bd3482e5f3

De scheiding

De affaire van Mieke met dokter Paul is voor haar huwelijk de doodssteek. Wim en Gaston pakken hun spullen. Mieke brengt haar vader en Leen op de hoogte van het stuklopen van haar huwelijk. Ze heeft nog altijd de kracht niet om aan Leen op te biechten dat haar toekomstige echtgenoot wekenlang een affaire had.

Familie4152

Bemiddelen

Malika geeft haar muzikale droom op omdat Sasha tijdens haar concert in elkaar werd geslagen door Kenny en Driss. Sasha legt de ruzie met Niko bij omdat hij wil dat Malika doorgaat met haar muziek, maar de zangeres blijft koppig weigeren. Pierrot vraagt Evy om te bemiddelen, maar die krijgt ondertussen slecht nieuws. Haar vader is overleden.

Familie4149

Afkickcentrum

Peter heeft Trudy verplicht naar een afkickcentrum gestuurd. Wanneer hij haar voor het eerst in twee maanden gaat opzoeken, merkt hij dat Trudy er slecht aan toe is. Peters bezoek aan Trudy blijft door zijn hoofd spoken en hij hoopt op duidelijke antwoorden van haar psychiater. Trudy probeert te ontsnappen, maar Peter stuurt haar terug.

Familie4155

De intrede van Victor

In het ziekenhuis heeft iedereen de mond vol over Victor, de nieuwe chirurg die meteen gebombardeerd wordt tot afdelingshoofd. Paul doet deze job al jaren ad interim en hij voelt zich gepasseerd. Ook de rest van het personeel kan niet meteen overweg met het nieuwe, serieuze en koele diensthoofd. Victor wil functioneringsgesprekken houden met het personeel.

Familie4154

Peter en June

Peter krijgt in zijn loft het bezoek van June, die wil weten of hij op korte termijn terug aan het werk gaat. Blijkt dat Berts manier van zaken doen haar niet echt ligt. Haar wantrouwen is niet onterecht. Tijdens een gezellig avondje bij Peter thuis maakt June hem duidelijk dat ze gevoelens heeft voor hem. Peter kiest voor zijn gezin.

Familie4157

Huwelijksvoorbereidingen

Mieke krijgt het Spaans benauwd wanneer Leen haar vraagt als huwelijksgetuige en haar verplicht om samen de trouwjurk te gaan kopen. Leen spendeert elk vrij moment aan de organisatie van haar huwelijk en ze gaat zelfs op zoek naar een suitepartner voor Mieke. Mieke laat zich op sleeptouw nemen door Morgane en bekent dat ze iets gehad heeft met dokter Paul.

Een eigen label

Jennifer polst bij Mario hoe hij tegenover de ontwikkeling van een nieuwe, eigen label staat. Mario is enthousiast en legt het samen met het businessplan van Jennifer voor bij Marie-Rose. Zij ziet het wel zitten om het geld van de verzekering te gebruiken voor een eigen label en gaat akkoord.

Veronique gaat bezinnen

Veronique lijkt op alle fronten de pedalen te verliezen en beslist naar Benidorm te vertrekken om de chaos in haar hoofd te ordenen. Anna stelt voor dat Veronique bij haar en Albert blijft logeren. Wat later verrast ze hen met het nieuws dat ze een klooster in Granada wil doorreizen om er tot rust te komen.

Schermafbeelding 2016-08-23 om 20.43.33

Gedaan met studeren

Evy slaagt er niet in om Pierrot te motiveren om voor zijn herexamens te blokken. Pierrot kiest ervoor om met zijn studies te stoppen en zich volledig op The Project te focussen. Pierrot gaat vervolgens op zoek naar een muziekstudio en sponsors zodat ze een demo kunnen opnemen. Pierrot wil een contract tekenen bij de gladde muziekproducer Tino.

Jan fabriek 02

Een nieuwe uitdaging

In de fabriek van VDB Electronics krijgen Maarten en Jan het zwaar aan de stok met de ploegbaas, met als gevolg dat Maarten ontslagen wordt. Ondertussen is Dimi's café al drie maanden te koop en krijgt Maarten het idee om dit over te nemen. Jan geeft zijn ontslag bij VDB Electronics om mee in het café te stappen.

Familie4168

Voor wie kiest Peter?

Trudy wil de instelling verlaten en deze keer is Peter het met haar eens. De situatie is thuis niet optimaal en Peter en Trudy zijn volledig vervreemd van elkaar. Peter lucht zijn hart bij Rob en bekent dat hij nood heeft aan een sterke vrouw. Hij kan June maar niet uit zijn hoofd zetten. June wil van Peter weten of ze een kans bij hem maakt.

Familie4161

Aandelenkwestie

Na Barts vrijpleiting wil Peter de aandelen die in Jets bezitting zijn terugkrijgen. June maakt duidelijk dat de Japanners dit niet vanzelfsprekend vinden en willen dat VDB Electronics deze terugkoopt. Peter vindt het onredelijk dat hij voor zijn eigen aandelen moet betalen en schakelt Balencourt in.

Familie4166

De waarheid

Dokter Paul heeft veel aandacht voor een nieuwe stagiaire in het ziekenhuis. Mieke houdt hem in de gaten en gaat de confrontatie met hem aan. Op Leens huwelijksdag beslist Mieke haar zus in te lichten over haar affaire met Paul, nadat hij haar de dag zelf nog probeerde aan te randen. Leen blaast haar huwelijk af en verbreekt het contact met allebei.

Familie4169

De slechte manager

Evy laat het contract van Tino nalezen door haar advocaat. Nadat blijkt dat hij alle rechten en winst voor zichzelf wil houden, beslist Pierrot het niet te ondertekenen. Pierrot wil een showcase organiseren ter promotie van de band en hij gaat op zoek naar financierders. Malika en Niko willen Pierrot aan de kant schuiven als manager en strikken een vervanger.

Bertenlisa

De zwangerschap

Lisa heeft goed nieuws voor Bert, ze is zwanger. Bert reageert furieus omdat hij onvruchtbaar is. Lisa ontkent dat ze met iemand anders geslapen heeft en stelt een DNA-test voor. Bert is heel ongeduldig naar de uitslag. Voor hem is het duidelijk dat Lisa moet vertrekken als blijkt dat ze een scheve schaats heeft gereden.

Beslissingen bij MVM

Mario heeft het er moeilijk mee dat Veronique niets van zich laat horen. Veronique verblijft nog altijd in Granada, waar ze een culturele uitstap maakt met haar minnaar professor Rodriguez. De twee belanden met elkaar in bed. Jennifer geniet van de afwezigheid van Veronique om enkele beslissingen te maken bij MVM, tot ongenoegen van Marie-Rose.

Familie4185

Onderhandelingen met Jet

Advocaat Balencourt zet een professionele stap opzij en hij stelt zijn opvolgster, zijn dochter Arianne, voor aan Peter. Peter kan haar hulp goed gebruiken want hij moet June op liefdesvlak afwijzen. Zij neemt het nieuws niet goed op en stelt zich zeer vijandig op tijdens de onderhandelingen met Jet.

Bijbedoelingen

Alain is de nieuwe manager van The Project en zorgt voor een nieuw optreden. Dit doet Alain blijkbaar niet zonder bijbedoelingen: wanneer hij Malika een lift naar huis aanbiedt, probeert Alain haar te verkrachten. Aangezien Malika geen klacht wil neerleggen, beslissen Niko en Iljo hem stevig aan te pakken.

Familie4172

Terug aan de slag

In het ziekenhuis wordt de jonge voetballer Gert Blondeel opgenomen na een ongeval. Mieke ontfermt zich over de knappe sportman. Leen is er nog niet klaar voor om Paul en Mieke onder ogen te komen en gaat dagenlang niet werken. Victor geeft Linda de boodschap dat hij verwacht dat Leen terug aan de slag gaat in het ziekenhuis.

Mieke 07

Leen versus Mieke

In het ziekenhuis trekt Mieke zich het lot van de jonge voetballer Gert aan. Victor Praet stelt Leen aan als zijn persoonlijke assistente en geeft haar de opdracht uit te zoeken hoe de jonge voetballer geholpen kan worden. Leen geniet ervan om haar halfzus te kleineren. Paul is jaloers op de samenwerking tussen Leen en Victor.

Familie4174

De maquette

Bert wil de maquette van de nieuwe kantoren onthullen tijdens een grote receptie en hij eist een optreden van The Project. Brenda dringt bij Bart aan om zijn trots opzij te zetten en naar de receptie te gaan. Trudy is kribbig omdat ze Peter niet mag vergezellen. Ze wil zich niet langer als een kind laten behandelen en trekt in haar eentje de stad in.

Familie4176

Kasteelheer

Peter wil het Trudy opnieuw naar haar zin maken en heeft grote plannen. Hij neemt Rob in vertrouwen over zijn plan om definitief te stoppen met VDB Electronics en om met Trudy en Louise naar een kasteel te verhuizen. Trudy barst in tranen uit bij haar psychiater. Ze onthult aan Marie-Rose dat ze vroeger door haar grootvader mishandeld is geweest.

Veronique keert terug

In Granada laat Veronique in haar ziel kijken en voert ze met het grootste gemak lange intieme gesprekken met professor Rodriguez. Veronique is tot rust gekomen en ze voelt dat het tijd is om naar Vlaanderen terug te keren. Mario heeft ondertussen een relatie met Jennifer, maar wil het geheimhouden voor Veronique.

Familie4193

Platenlabel

De spanningen bij The Project raken maar niet opgelost. Malika heeft het gevoel dat Pierrot haar onder druk zet en Niko staat op het punt om op te stappen. Pierrot doet zijn plannen uit de doeken. Hij wil een platenlabel opstarten met het geld dat Evy van haar vader gekregen heeft. Evy moet wel nog overtuigd worden.

Familie4192

Appartement te koop

De plannen van Jan en Maarten vallen niet in de smaak bij Linda. Rita stapt mee in het project en Linda kan overhaalt worden. Jan, Maarten en Linda houden grote schoonmaak in hun appartement, want de eerste potentiële kopers komen kijken. Jan en Maarten hebben ook een afspraak bij de notaris om de aankoop van het café te tekenen.

Familie4194

Bert en June

Bert krijgt eindelijk het resultaat van de vaderschapstest in handen. Hij kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de vader blijkt te zijn. Ondertussen gaat hij de samenwerking aan met June om de aandelen van Peter in handen te krijgen. Lisa wil met Bert hun zwangerschap vieren, maar Bert blaast hun etentje af om met June op restaurant te gaan.

Familie4105

Bart neemt ontslag

Bart gaat met veel tegenzin terug aan de slag bij VDB Electronics. Zijn goesting is helemaal over wanneer Bert hem vernederende taken geeft. Brenda vraagt aan Peter om haar echtgenoot terug te motiveren, maar met het tegenovergestelde resultaat. Bart geeft zijn ontslag. Brenda pikt het niet langer dat Bart thuis zit te lanterfanten.

Familie4188

Pierrot als manager

Pierrot volgt de raad van Evy op en hij vraagt producer Tino om tips voor het opstarten van zijn platenlabel. Na zijn gesprek met Tino gelooft Pierrot niet langer dat hij in de wieg is gelegd om een firma te leiden. Evy heeft er nochtans het volste vertrouwen in dat hij van het platenlabel een succes kan maken.

Familie4182

Het verleden van Arianne

Arianne Balencourt kan er voor zorgen dat Peter sneller zijn aandelen terugkrijgt van Jet. Maar Bert heeft iets ontdekt in het verleden van de advocate en deinst niet voor chantage terug. June is in de wolken met wat Bert bereikt heeft, en Lisa betrapt hen in zijn kantoor. Voor haar is het nu genoeg geweest en ze verlaat Bert.

Experimentele operatie

Leen en Paul hebben hun rapport klaar over de verlamde voetballer Gert. Volgens Paul kan er niets meer voor de jongeman gedaan worden. Leen heeft echter nog een behandeling ontdekt in het buitenland. Victor en Leen zullen samen de operatie uitvoeren, die Gert zal ondergaan. Paul is van mening dat de twee met het leven van hun patiënt spelen.

Abortus

Het stoort Bert dat hij Lisa niet kan bereiken. Zij staat terug aan zijn deur met het nieuws dat ze voor een abortus gekozen heeft. Bert wil niets meer met haar te maken hebben. June zet Bert verder onder druk om de aandelen van Van den Bossche Electronics in handen te krijgen.

Uitdagende foto's

Mieke stelt haar appartement ter beschikking voor het verjaardagsfeestje van Morgane. Het is een geslaagde fuif, hoewel ook Paul komt opdagen. Zijn escapades tijdens haar feestje zijn voor Morgane reden genoeg om dokter Paul een lesje te leren. Ze lokt hem naar haar appartement en maakt uitdagende foto's die ze vervolgens in de kleedkamer ophangt.

Scheidingspapieren

Mario bekent aan zijn vrouw dat hij zijn hart verloren heeft aan Jennifer en met haar wil gaan samenwonen. Marie-Rose wil het huwelijk van haar dochter redden en ze overweegt om stoorzender Jennifer te ontslaan. Veronique heeft echter de papieren voor de echtscheiding al laten opstellen en vertrekt terug naar Granada om haar gestolen collectie te zoeken.

Het ontslag van Paul

Leen is getuige van een fout die Paul heeft gemaakt en ze gaat klikken bij Victor Praet. Samen met de foto's die overal verspreid werden, is dat reden genoeg om hem te ontslaan. Linda vindt dat dokter Paul onterecht is ontslagen en ze roept bij de collega’s op tot een staking. Victor is niet van plan om zich te laten chanteren.

De verdwenen collectie

Mathias betrapt zijn chauffeur Mon op een dure leugen en op hetzelfde moment ontdekt Veronique in een winkel in Granada een deel van haar gestolen collectie. Veronique gaat op zoek naar de chauffeur die de collectie van Linea Veronica heeft gestolen en verkocht. Ze geeft Mathias duidelijk de schuld.

Huisgenoten

Morgane heeft problemen met haar appartement en neemt tijdelijk haar intrek in het appartement van Jan en Linda. Jan vindt het plezant nu Morgane bij zijn gezinnetje logeert. Het is de vraag of de verpleegster het zelf zo fijn vindt. Morgane houdt haar logeerpartij bij Linda en Jan voor bekeken en mag bij Mieke intrekken.

Manager Tino

De muzikanten van The Project zijn er niet over te spreken dat ze doodgezwegen worden in de kranten en dat hun song niet gedraaid wordt op de radio. Ze mogen wel repeteren in het appartement van Mieke, tot die de groep ook op straat zet. Niko gelooft er niet meer in en hij contacteert in het geheim producer Tino.

Familie4195

Televisieoptreden

Sinds Tino gebombardeerd is tot manager van The Project wil hij Malika restylen en de demo opnieuw mixen. Deze ingrepen baren Niko grote zorgen en hij vreest dat The Project zijn ziel zal verliezen. Tino slaagt erin om een televisieoptreden te regelen voor de groep. Evy en Pierrot zijn er van overtuigd dat The Project eindelijk uit de startblokken is geschoten.

Strijd om Gert

Morgane vertelt aan dokter Paul dat Mieke en de jonge voetballer Gert verliefd zijn. De vonk is Leen evenmin ontgaan en ze probeert haar halfzus de loef af te steken. Mieke zit in zak en as nadat ze Gert met Leen heeft betrapt en ze gaat de confrontatie met hem aan. Gert wordt ontslagen uit het ziekenhuis.

Familie4202

De rijke weduwe

Jan bekijkt hoe zijn gezin kan besparen en ondertussen stampt Maarten een traiteurdienst uit de grond. Maarten komt terecht bij een rijke weduwe die niet alleen in de wolken is met zijn kookkunsten. Jan ziet een unieke kans wanneer haar bestelling steeds groter worden. De rijke weduwe probeert Maarten te versieren en Jan heeft veel geld geroken.

Familie4206

Aandelen

Bij VDB Electronics bekijken de aandeelhouders het overnamebod van Jet. Bert en June lijken hun slag te hebben thuisgehaald, want Peter is bereid om zijn aandelen te verkopen om het kasteel te kunnen kopen. Trudy volgt eindelijk de raad op van haar psychiater en ze vertelt aan Peter waarom ze niet in het kasteel wil gaan wonen.

Familie4204

Boezemvrienden

Bart ontmoet op café zijn oude celgenoot Filip Van Waaienberg. Samen trekken ze er op uit. Brenda vertelt aan de kinderen dat hun vader even alles op en rijtje moet zetten. Wanneer hij eindelijk boven water komt, moet Brenda er zijn nieuwe boezemvriend Filip bij nemen. Brenda gaat akkoord dat Bart terug gaat zeilen met Filip.

Familie4207

Het ultimatum van Veronique

De puzzel van de gestolen collectie valt voor Veronique in elkaar en ze komt lijnrecht tegenover haar moeder te staan. Veronique verdenkt haar moeder van fraude en ze geeft haar ontslag bij MVM. Mathias krijgt in zijn bedrijf het bezoek van de politie omdat er een onderzoek naar de gestolen collectie van Linea Veronica is ingesteld.

De split van The Project

Pierrot heeft het er moeilijk mee dat Tino alleen oog heeft voor Malika. Tino vermoedt dat Pierrot verliefd is op Malika en waarschuwt hem professioneel te blijven. Niko vindt de veranderingen te ver gaan en wil stoppen met de groep. Pierrot is er kapot van dat The Project nu al gesplit is en zeker wanneer hij verneemt dat Tino dubbelspel heeft gespeeld.

Familie4217

Op stap met Morgane

Morgane leert Mieke zichzelf minder verplichtingen op te leggen en meer van het leven te genieten. Ze wil Mieke aan een man helpen en ze bezoeken samen een datingsite. Morgane sleurt Mieke ook mee naar een flamencoles, waar ze dansleraar Pedro ontmoeten. Mieke is geïrriteerd omdat Morgane een vriendje heeft meegenomen naar het appartement.

Familie4197

Twijfels

Peter vertelt aan zijn moeder en zus dat hij afziet van de aankoop van het kasteel. Dit betekent dan ook dat hij zijn Van den Bossche Electronics-aandelen niet verkoopt. Hij gaat terug aan de slag bij VDB, tot groot ongenoegen van Bert. Maar door een voorval met Trudy begint Peter terug te twijfelen of hij het wel kan maken om haar met Louise alleen te laten.

Familie4224

Jan en Alleman

Maarten en Jan hebben dan wel beslist om samen het café van Dimi over te nemen, feit is dat ze over het interieur, de menukaart en zelfs de naam van hun zaak van mening verschillen. Maarten blijft het moeilijk hebben met ’Jan en Alleman’ als naam voor het café. Maar Jan blijft koppig vasthouden aan de naam en is vastbesloten om zaterdag de zaak te openen.

S19 afl61 01

Slippertje met Malika

Pierrot is teleurgesteld omdat Malika met Tino blijft samenwerken, zelfs nu ze weet dat hij niet te vertrouwen is. Hij moet toegeven dat hij iets voelt voor de zangeres en gaat met haar naar bed. Malika hoopt dat ze terug aan de slag kan bij The Project, maar Pierrot verbergt hun afspraakjes. Evy achterhaalt dat Pierrot over verschillende zaken liegt.

Een nieuwe woning

De opening van ’Jan en Alleman’ is een succes. In het café maakt Maarten handig gebruik van Jans gebroken duimen en hij eist steeds iets nieuws in ruil voor zijn hulp. Binnen drie weken moeten Jan en zijn gezin het appartement verlaten, maar toch gaat hij niet op zoek naar een nieuwe woning. Hij treft namelijk een aparte regeling met Dimi.

Familie4215

De terugkeer van Els

Er wacht Rob een grote verrassing in de loft van Peter. Els is teruggekeerd uit Cyprus om enkele zaakjes te regelen. Els heeft een goede invloed op Trudy en dat ontgaat Peter niet. Rita vertrouwt Els nog steeds niet en ze is bang dat Rob opnieuw zal worden gekwetst. Trudy is in de ban van het boek over spiritualiteit dat ze van Els heeft gekregen.

Familie4207

Bezwaren

Veronique wil de echtscheiding snel achter de rug hebben en ze schuift Mario de documenten voor. Jennifer is van mening dat hij niet overhaast mag tekenen en een goeie regelen met Cédric uit de brand moet slepen. Veronique heeft bezwaren tegen de studio die Mario op het oog heeft.

Geldproblemen

De stoffenleverancier dreigt een deurwaarder naar MVM te sturen als de betaling van de factuur uitblijft. Marie-Rose ziet geen andere oplossing dan een lening te vragen aan Bert. Marie-Rose zou graag hebben dat haar dochter terug bij MVM komt werken, maar Veronique heeft andere plannen. Jennifer zoekt ondertussen naar nieuw kapitaal om MVM van de ondergang te redden.

Een oogje op Victor

Leen zit er helemaal door. Ze overslaapt zich en stelt een verkeerde diagnose. Victor Praet geeft haar een serieuze uitbrander. Paul neemt het echter voor haar op. Leen loopt op wolkjes wanneer Victor haar een goede evaluatie geeft. Ze vraagt zich zelfs af of hij misschien een beetje verliefd is op haar. Het antwoord krijgt ze sneller dan voorzien.

Familie4222

De investeerder

Mathias is bereid om Marie-Rose geld voor te schieten, zodat ze de stoffenleverancier kan sussen. Jennifer zet haar kennis Francis De Ridder onder druk om snel te beslissing of hij al dan niet wil investeren in MVM. Mario vraagt zich af welke relatie Jennifer en Francis hebben en hij heeft het moeilijk om zijn jaloezie te onderdrukken.

Familie4221

De wereldreis

Bart en Filip gaan samen een boot bewonderen in de jachthaven. Brenda is er niet over te spreken dat Bart en Filip plannen om een wereldreis te maken met de boot. Filip maakt Bart duidelijk dat hij niet altijd naar de pijpen van Brenda moet dansen en zet hem onder druk om snel te beslissen over de aankoop van de boot.

Repetitiekot

Pierrot is er niet over te spreken dat Niko een repetitiekot heeft geregeld. Evy vindt dat haar vriend zich kinderachtig gedraagt. Hij heeft het ook moeilijk met de aanwezigheid van Malika, die van Tino de toelating heeft gekregen om met The Project op te treden. Malika voelt zich gekwetst door Pierrot zijn bezorgdheid om Evy.

Familie4226

Dubbelspel

June wil Peter spreken over de overname van Van den Bossche Electronics. Tijdens hun ontmoeting vertelt ze hem ook dat Bert dubbelspel speelt. Peter confronteert Bert met de beschuldiging van June aan zijn adres. Bert valt op zijn pootjes en geeft toe dat hij dubbelspel heeft gespeeld tegenover June. Het resultaat is dat Peter niet meer weet wie hij kan vertrouwen.

Interesse in spiritualiteit

Els weet dat Peter niets liever wil dan dicht bij Trudy te staan en ze raadt hem aan interesse te tonen in haar spirituele bezigheden. Tijdens de yogasessie met Bert en Els komen er bij Trudy herinneringen uit haar jeugd naar boven en ze kan haar emoties niet de baas. Peter geeft Bert de schuld van de uitbarsting van zijn echtgenote.

Familie4248

Koppelaarster

Morgane wil Mieke koppelen aan de dansleraar. Ze kijkt met verbazing hoe Mieke zich almaar meer aangetrokken voelt tot Pedro. Morgane is van mening dat Mieke eerst nog wat moet fladderen voor ze aan een relatie begint. Na zijn babbel met Maarten is Jan er zeker van dat zijn oudste dochter lesbisch is. Morgane vertelt aan Pedro dat Mieke niet toe is aan een nieuwe relatie.

Familie4250

De plannen van Hanneke

Brenda verbiedt Hanneke om naar een fuif te gaan, maar dat is buiten Bart en Filip gerekend. Bart heeft bovendien de boot dan toch gekocht. Voor zijn dochter Hanneke is hij een echte held. Brenda denkt er helemaal anders over. Bart en Filip knappen met veel enthousiasme de boot op. Hanne heeft grote plannen want ze wil haar vader vergezellen op wereldreis.

Familie4229

Betrapt op de zetel

Veronique krijgt een verrassend telefoontje van Julio. Haar Spaanse professor bevindt zich in Vlaanderen en zit op haar te wachten op café. Ze is in de wolken en stuurt Mario meteen op weekend. Veronique en Julio worden al vrijend betrapt door Cédric. Veronique mag er niet aan denken dat haar zoontje haar nog eens betrapt en ze wil dat Julio vertrekt.

Familie4232

Het congres met Victor

Victor vraagt Leen mee naar een congres in Keulen. Eenmaal daar aangekomen zoekt Leen hem in zijn hotelkamer op. Leen maakt Victor duidelijk dat ze verliefd is. Zijn negatieve reactie doet haar zwaar doorzakken op café. Leen biedt Victor haar excuses aan, maar hij is van mening dat ze haar boekje te buiten is gegaan en wil niet langer haar stagementor zijn.

Trudy vertrekt

Trudy pikt het niet dat Peter met haar interesses lacht en de spanningen tussen hen lopen op. Peter spreekt met June af om een ritje met de moto te maken. Peter stelt Trudy voor om als PR-verantwoordelijke bij VDB Electronics aan de slag te gaan. Trudy wijst Peter af, waardoor hij het gezelschap van June opzoekt. Trudy wil vervolgens Els vergezellen naar Cyprus.

Familie4216

Het geheim van Rob

Rob wordt in de parking van VDB Electronics zwaar aangepakt door enkele mannen. Bert ontdekt bovendien dat Rob geld gestolen heeft van Van den Bossche Electronics en hij gaat de confrontatie aan. Rob wordt door zijn schuldeisers bedreigd en moet dus snel met geld over de brug komen. Bert is bereid hem te helpen, maar stelt wel twee voorwaarden.

Familie4249

Jennifer en Francis

Bij haar terugkeer uit Milaan krijgt Marie-Rose meteen een koude douche. Blijkt dat Francis het nu toch niet ziet zitten om in MVM te investeren. Marie-Rose wil dat Jennifer Francis op andere gedachten brengt. Hij ziet een etentje met de jonge ontwerpster helemaal zitten. Francis vreest dat Mario in de weg staat van zijn vriendschap met Jennifer.

Gokverslaving

Het ziet er naar uit dat Rob opnieuw naar de fles zal grijpen. In de overtuiging dat Els de oorzaak van alle ellende is, maakt Rita haar duidelijk dat ze Rob met rust moet laten. Rob wil met Peter open kaart spelen over zijn gokverslaving, maar Bert raadt hem dat af. Rob krijgt een paniekaanval als blijkt dat Peter een meeting heeft met de boekhouder.

Het contract

Malika heeft een fantastisch concert gegeven en het resultaat is dat ze bij een groot label mag tekenen. Pierrot is bang dat ze daardoor niet meer met The Project zal mogen samenwerken. Malika kan een platencontract tekenen bij GM. In de kleine lettertjes staat dat ze kan optreden met The Project, maar geen cd mag opnemen met de muzikanten.

Mieke 12

Het plan van Leen

Leen vraag Victor op de man af wie de vrouw op zijn foto is én confronteert hem met zijn eenzaamheid. Leen besluit de moeder van Victor te bezoeken en ze belt naar het rusthuis. Leen heeft dienst met oudjaar, maar ze vindt dit niet erg. Ze heeft trouwens ook al een goed voornemen: Victor redden en hem leren genieten.

Bert zet een stap opzij

Bert verrast Peter door vrijwillig een stap opzij te zetten. Ook bij Rob slaat het nieuws in als een bom. Hij is vooral bang dat Peter nu zijn geheim zal ontdekken. Peter laat Bert het nieuwe project indienen en dat is zijn manier om duidelijk te maken dat hij alle vertrouwen heeft in het werk van Bert.

Familie4238

Besparingen

Linda gaat het appartement boven het café inspecteren en komt tot de conclusie dat ze er zeker niet wil wonen. Jan hoopt met zijn gezin tijdelijk bij Mieke te kunnen gaan logeren, maar zij heeft geen plaats. Linda en Jan proberen hun zoontje Guido duidelijk te maken dat ze het even met minder gaan moeten doen. Er zal zelfs bespaard moeten worden op het eten.

Veronique 42

Jennifer onder druk

Veronique wil snel een contract zien van Francis en ze zet Jennifer onder druk om dit geregeld te krijgen. Maar de ontwerpster laat zich niet dirigeren. Veronique misbruikt het bezoek van Anna en Albert om Mario langer thuis te houden. Mario wil Jennifer uitnodigen voor het etentje dat Marie-Rose en Veronique organiseren met oudjaar.

Familie4263

Het platenlabel van Evy

Pierrot en Evy hebben een plan om Malika terug bij The Project te krijgen. Ze richten eindelijk hun eigen platenlabel op met Evy als manager en doen Malika een voorstel. Tino kan er niet bij dat Malika er de voorkeur aan geeft om een platencontract bij Evy te ondertekenen. Hij is echter niet van plan om de zangeres uit zijn handen te laten gaan en gaat over tot chantage.

Familie afl4260 001

Samenwonen met Dimi

Dimi vertelt aan Jan en Linda dat hij nog geen nieuwe woning heeft gevonden. Hij hoopt dat het koppel hun verhuis nog even zullen uitstellen, maar Linda houdt het been stijf. Ze zijn genoodzaakt om een tijdje samen met Dimi in het appartement te wonen. Linda is in alle staten wanneer ze op Dimi botst terwijl hij een bad neemt. Jan probeert de gemoederen te bedaren.

S19 afl128 01

De affaire lekt uit

De affaire van Pierrot en Malika is aan het licht gekomen. Evy is niet van plan om Pierrot nog een kans te geven en ze wil dat hij samen met Malika snel verhuist. Niko is ontgoocheld en boos wanneer Evy hem de waarheid over Pierrot en Malika vertelt. Pierrot is er zeker van dat zijn relatie met Evy nog te redden is, maar Leen heeft daar haar bedenkingen bij.

Bloedtest

Brenda is het gedrag van Filip meer dan beu en ze eist dat Bart zijn verantwoordelijkheid neemt. Bart laat zich ompraten door Filip en besluit vroeger dan voorzien op wereldreis te vertrekken. Brenda gaat tot het uiterste om hier een stokje voor te steken. Brenda gaat met Jelle naar het ziekenhuis voor een bloedtest. Bart maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn zoon.

Familie afl4261 001

Staking

Peter stelt de premies voor de arbeiders uit zonder dat te bespreken met de vakbondsman. June is niet te spreken over deze zet. De vakbond eist dat Peter een stap opzij zet. Voor Bert is dit reden genoeg om de pers te alarmeren. June vraagt aan Veronique en Bert om met de aandeelhouders samen te komen om zo aan de eis van de stakers te voldoen. De positie van Peter staat onder druk.

S19 afl129 01

Veronique versus Jennifer

Mario verhuist naar zijn appartement. Veronique kan geen goed woord meer over Jennifer over haar lippen krijgen. Jennifer ziet haar plannen met Mario in het water vallen omdat hij voor zijn zoontje moet zorgen. Ze heeft ook geen goed gevoel bij de modeshow die Marie-Rose en Veronique op een truck willen organiseren. Veronique wil niet langer met Jennifer samenwerken.

Familie4272

Ontmoeting met Estelle

Paul vraagt zich luidop af of Leen en Victor een relatie hebben en hij volgt zijn ex-verloofde naar het bejaardentehuis. Leen heeft een plan om Victor uit te horen over zijn moeder. Tijdens een bezoekje aan Estelle verneemt Leen dat Victor een operaliefhebber is. Het avondje uit met Victor is niet geëindigd zoals Leen had gehoopt.

Familie4263

Pierrot moet verhuizen

Niko probeert Evy te overtuigen om de samenwerking met Malika te hervatten. Evy kan Pierrot niet meer in haar buurt verdragen. Ze wil het woonprobleem van Pierrot snel opgelost zien en ze contacteert Bert. Ondertussen vraagt Rob aan Pierrot om bij hem in te trekken. Malika is de kluts kwijt als blijkt dat Evy nu toch met haar in zee wil gaan.

Trudy en Els zijn terug

Trudy en Els keren terug uit Cyprus en Trudy probeert Peter te overtuigen om samen met haar een cursus spiritualiteit te volgen. Hij heeft andere katten te geselen. De werknemers van VDB Electronics leggen nog altijd het werk neer. Trudy wil van Peter weten of hij verliefd is op een ander. Peter verneemt dat June misschien terug naar Japan vertrekt.

Familie4261

Vochtproblemen

Dimi heeft een creatieve oplossing voor zijn woonprobleem gevonden. Jan wil dat Dimi de kosten in het appartement voor zijn rekening neemt. Linda maakt zich zorgen wanneer Guido koorts maakt en ze krijgt alleen meer spijt van dat ze met haar gezin naar het vochtig appartement boven het café is verhuisd.

In het ziekenhuis geslagen

Rob is nog lang niet van zijn schuldeisers verlost. Hij wordt hard aangepakt en belandt in het ziekenhuis met serieuze wonden. Leen brengt Peter op de hoogte over de toestand van Rob. Pierrot voelt aan dat Rob in de problemen zit en hij probeert zijn stiefvader aan het praten te brengen. Rob vertelt eindelijk de waarheid aan Pierrot.

Vuil spel van Bert

Het vuil spel van Bert wordt aan het licht gebracht. Peter maakt hem duidelijk dat hij zijn carrière kan vergeten. June blijft het Peter kwalijk nemen dat hij haar ervan heeft verdacht het perslek te zijn en ze wil alleen nog op een zakelijke manier met hem omgaan. Peter krijgt het moeilijker dan voorzien om Bert op professioneel vlak te raken.

Familie4266

Stalking

Leen voelt zich ellendig omdat ze door Victor is aangeklaagd voor stalking en ze gaat met haar zus babbelen. Mieke grijpt elke kans om Leen bij Victor te verdedigen, maar hij blijft bij zijn beslissing dat Leen haar stage in een ander ziekenhuis moet afmaken. Toch vraagt hij aan Leen om hem te vergezellen naar het bejaardentehuis om afscheid te nemen van Estelle.

Bart trekt zijn staart in

Bart en Filip vertrekken toch op hun wereldreis. Hanne is nog altijd van plan om haar vader te vergezellen en verstopt zich stiekem op de boot. Brenda is in paniek omdat haar tienerdochter Hanneke niet thuis heeft geslapen. Bart keert terug naar huis met Hanne en moet aan zijn echtgenote toegeven dat hij toch niet op wereldreis vertrokken is.

Familie4277

Linda vertrekt

Sinds Jan het café heeft overgenomen en Dimi heeft ontslagen, draait alles vierkant. Hij vergeet bestellingen te plaatsen en is onvriendelijk tegen de klanten. Ook in zijn privéleven krijgt hij een nieuwe tegenslag te verwerken. Linda gelooft niet dat Guido zal genezen in het vochtig appartement en ze besluit met de jongen bij Brenda en Bart te gaan wonen.

Brenda 31

Brenda stapt op

Bart is gefrustreerd omdat hij de brokken met Brenda niet meteen kan lijmen. Brenda vertrekt met de kinderen richting Luxemburg en Linda geeft Bart weinig hoop op een snelle verzoening. Hanne wil echter bij haar papa blijven. Brenda verplicht Hanneke om terug mee te gaan naar Luxemburg, maar ze weigert.

Rob als chauffeur

Het geheim van Rob is aan het licht gekomen en hij wordt ontslagen bij VDB Electronics. Peter polst bij Mathias of hij een job heeft voor hem. Rita wil Rob helpen om zijn verslaving het hoofd te bieden en stelt voor dat ze terug gaan samenwonen. Rob kan als chauffeur aan de slag bij Mathias, maar ontdekt dat die met illegale praktijken bezig is.

Familie4282

Modeshow in Milaan

Het ziet er naar uit dat het Italiaans avontuur van MVM op een fiasco zal uitdraaien. Jennifer daagt niet op en de collectie is spoorloos. Wanneer het allemaal om een misverstand draait, vertrekken ze richting Milaan. De modeshow is een succes, maar Mario is jaloers omdat Jennifer met een andere man flirt. Hoewel de collectie in Milaan goed is onthaald, blijven de bestellingen uit.

S19 afl154 01

Spanningen in het café

Dimi bemoeit zich met de renovatiewerken in het appartement, waardoor Jan op is van de zenuwen. Jan wil het appartement snel in orde krijgen zodat Linda en Guido kunnen terugkeren. In het café lopen de spanningen hoog op wanneer Rita aan Dimi vraagt om een nieuw vat te steken. Dimi maakt duidelijk dat hij niet meer in dienst is.

Familie4281

Ontdooi Victor

Leen mag terug in het ziekenhuis aan de slag gaan en ze is best wel nerveus. Morgane en Mieke bedenken nieuwe opdrachten in het kader van de missie "Ontdooi Victor Praet". Leen wil haar stageplaats niet op het spel zetten en weigert Victor te testen.

S19 afl146 01

Testen in het ziekenhuis

Pierrot loopt een oude bekende tegen het lijf die hem op een idee brengt om gemakkelijk geld te verdienen. Samen met Sasha gaat hij medicijnen testen in het ziekenhuis. De lange gesprekken met Sasha hebben geen goed effect. Hij beseft eindelijk dat hij Evy uit zijn hoofd moet zetten. Samen bedenken ze een benefiet om muziekinstrumenten in te zamelen voor Zuid-Afrika.

Het plannetje van Peter en Bert

Nu de aanbesteding binnen is, wil Bert werk maken van de renovatiewerken bij VDB Electronics. Peter wil de verbouwingen echter uitstellen. Hij probeert via June te weten te komen waarom Jet zijn aandelen niet wil teruggeven. June vermoedt dat Bert opnieuw dubbelspel speelt. In werkelijkheid spelen Peter en Bert onder 1 hoedje om de aandelen terug te krijgen.

Huwelijksvoorbereidingen

Bert weet het even niet meer wanneer Lisa op de stoep staat. Haar bolle buik verraadt dat ze niet voor abortus heeft gekozen. Hij vraagt Lisa nog een kans en vraagt haar ten huwelijk. Hij neemt alle voorbereidingen voor zijn rekening en houdt geen greintje rekening met zijn toekomstige vrouw. Bert wil niet dat Lisa risico’s neemt en hij verbiedt haar huishoudelijk werk te doen.

Familie4288

Fitheidstest

Victor Praet maakt aan het personeel bekend dat ze allemaal een fitheidstest moeten ondergaan. Morgane probeert zich voor te bereiden door extreem te sporten. Leen stelt Morgane voor om een sportdieet te volgen, zodat ze haar overtollig kilo’s kwijt kan geraken. Victor wil controleren of zijn medewerkers gesport hebben en hij organiseert een nieuwe fitheidstest.

De leugens

Peter heeft moeite met het relaxatiegroepje waar Trudy deel van uitmaakt. Hij vindt het geen goed idee dat Trudy hun dochtertje meeneemt naar haar cursussen. Peter verzint een leugentje om afstand te kunnen nemen van June. Hij vindt het moeilijk om tegen haar te blijven liegen over de aandelenkwestie.

Familie4289

De eerste bestelling

Jennifer geeft Veronique de schuld dat de bestellingen achter blijven. Mario is van mening dat Veronique wel een goeie PR heeft gedaan en hij neemt het op voor zijn ex. Marie-Rose haalt opgelucht adem wanneer ze de eerste grote bestelling mag noteren. De aandeelhoudersvergadering van MVM verloopt anders dan verwacht voor Jennifer.

Familie4293

De dochter van de brouwer

Jan begrijpt niet dat Maarten er een groot probleem van maakt dat er geen bier meer is in het café. Maarten maakt kennis met Kicky, de dochter van de brouwer, en wil haar meteen imponeren. Hij vertelt haar dat hij de eigenaar is van het café. Maarten heeft het zwaar te pakken voor Kicky en hij wil indruk op haar maken met een witte cabrio.

S19 afl143 01

Een andere aanpak

Marie-Rose en Veronique vernemen van Mario dat Jennifer met een ander modehuis aan het onderhandelen is. Veronique besluit een andere aanpak te hanteren als het over Jennifer gaat. Mario is aangenaam verrast door Veronique en dat zint Jennifer niet. Jennifer heeft er haar plezier in dat Veronique haar taken binnen MVM maar half kan afwerken.

Hannah afl 4290

De bomma komt zich moeien

Hanneke is van mening dat samenleven met Bart een grote hel is. Ze mag niet uitgaan van haar vader en heeft bovendien twee weken huisarrest gekregen. Anna heeft de noodkreet van Hanneke duidelijk gehoord en ze is teruggekeerd naar Vlaanderen. Bart probeert de bomma duidelijk te maken dat het momenteel geen zin heeft om met Brenda over een verzoening te praten.

S19 afl139 01

4x4 trophy

Morgane en Mieke overtuigen Leen om samen deel te nemen aan een 4x4-trophy. Zelfs Victor zet zich achter het idee. Mieke is van mening dat Morgane de 4x4-trophy zwaar onderschat. Na de kennismaking met de trainer van de 4x4-trophy blijft er van Morganes motivatie niet veel over. Ze haakt zelfs af voor de eerste training.

Familie4302

Benefietconcert

Jan wil niet dat Pierrot in het café affiches ophangt voor zijn benefietconcert. En Niko is woest omdat The Project niet gevraagd is om op te treden. Malika vraagt aan Evy waarom ze Pierrot het bedrog niet kan vergeven. Hij laat zich tijdens de benefiet trouwens van zijn muzikale kant zien.

Familie4312

Pierrot als zanger

Niko en Evy zijn nog altijd onder de indruk van Pierrot zijn optreden. Malika heeft spreekverbod gekregen van de dokter en dat is ook een drama voor de band. Pierrot besluit in te vallen als zanger. De gelegenheidszanger heeft het moeilijk met de Engelse teksten en zou het liefst in het Nederlands zingen. Evy wil dat hij in het Engels zingt omdat dat commerciëler is.

Familie4304

Indruk op Kicky

Maarten heeft met Kicky in het café afgesproken, wat betekent dat hij zijn vader buiten moet werken. Hij moet almaar meer leugens verzinnen om er voor te zorgen dat Kicky niet achter de waarheid komt. Rita en Dimi wringen zich in bochten om te verhinderen dat Kicky met Jan kan praten. Ze moeten noodgedwongen Jan voorstellen als 'Nonkel Jean'.

Het ongeluk op de scheepswerf

Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias, maar hij maakt haar duidelijk dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Mathias heeft namelijk problemen op zijn scheepswerf dankzij de illegalen die hij in dienst genomen heeft. Een hoogoplopende ruzie op de werf heeft grote gevolgen wanneer een van de illegale krachten naar beneden valt en sterft.

De illegale werkkrachten

De ruzie op de werf heeft grote gevolgen, maar toch alarmeert Mathias de politie niet. Mathias moet naar Polen rijden, waar één van zijn chauffeurs tegengehouden wordt aan de grens omdat hij niet alle documenten kan voorleggen. Rob moet er tijdens zijn afwezigheid voor zorgen dat de Albanezen, die illegaal aan het werk zijn op de scheepswerf, hun loon krijgen.

Het interview van Jennifer

Veronique heeft een interview geregeld en dat is niet naar de zin van Jennifer. De ontwerpster is vastbesloten stokken in de wielen te steken en rekent hiervoor op de hulp van Francis. Ze laat haar eigen interview publiceren en glimt van trots wanneer het verschijnt. Veronique daarentegen is in alle staten omdat MVM slechts in een voetnoot wordt vermeld.

Familie4311

Aanbesteding

June biecht aan Peter op dat Jet de aanbesteding niet heeft binnengehaald door het dubbelspel van Bert. Haar bekentenis brengt Peter in een nog lastiger parket. Bert probeert via June achter de professionele plannen van Peter te komen. June dringt bij Peter aan om Bert te confronteren met zijn bedrog.

S19 afl165 01

Het einde van Peter en Trudy

Trudy en Peter beseffen dat hun huwelijk doodgebloed is en praten voor het eerst openlijk over de toekomst. Feit is dat Trudy voor een tijdje bij Els in Cyprus wil blijven om alles op een rijtje te zetten. Hoewel ze het met elkaar eens zijn dat hun huwelijk over is, hebben Trudy en Peter het er toch moeilijk mee om elkaar los te laten.

Familie4314

Nonkel Jean

Kicky wil een etentje organiseren voor de eenzame nonkel Jean. Maarten verwacht van zijn vader dat hij niet uit zijn rol valt. Jan repeteert zijn rol als nonkel Jean bij zijn oudste zoon Bart. Het etentje verloopt niet zonder slag of stoot. Maarten zit er mee dat Kicky hem negeert sinds het verjaardagsfeestje. Jan besluit als Nonkel Jean de brokken te lijmen.

Hoederecht

Anna keert terug naar Benidorm omdat ze Albert mist. Die staat plots ook in België. Bart probeert de band met zijn puberdochter Hanneke aan te halen. Hij neemt ook contact op met Brenda omdat hij zijn zoontje Jelle meer wil zien. Bart wil het hoederecht over Jelle krijgen en hij neemt contact op met zijn advocaat.

Familie4313

Het damesclubje

Victor maakt Leen duidelijk dat ze niets te zoeken heeft op de 4x4 adventure trophy. Linda krijgt een gelijkaardige reactie van Jan. Die vraagt aan Leen om Linda te overtuigen niet mee te doen. Linda is boos en wil nu zeker doorzetten. Het damesclubje mag verder gaan in de 4x4-wedstrijd, maar Morgane haakt af omdat er te weinig knappe gasten aan deelnemen.

Zwangerschapscursus

Lisa wil samen met Bert een zwangerschapscursus volgen. Bert heeft de cursus achter haar rug afgebeld, maar heeft een vroedvrouw uitgenodigd om hem en Lisa voor te bereiden op de bevalling. Bert blijft overbezorgd en hij gaat op zoek naar een poetsvrouw omdat hij bang is dat Lisa een stofallergie heeft. Lisa wordt onwel tijdens het bezoek van Mieke en Morgane.

Familie4317

Subsidiedossier

Pierrot zet Evy onder druk om het subsidiedossier voor de verscheping van de muziekinstrumenten in orde te brengen. Malika vindt dat Pierrot niet in zijn gewone kleren op het podium kan staan en ze wil zijn look veranderen. De muzikanten van The Project maken zich klaar voor een fotosessie. Malika vangt ondertussen de ambtenaar op die beslist over de subsidies.

Het modemagazine

Veronique wacht ongeduldig op de tekst van het interview, dat Mario en Jennifer gegeven hebben aan een vooraanstaand modemagazine. Wanneer ze het artikel enkele uren later in het modemagazine leest, is ze in alle staten. Ze alarmeert Francis, maar die ziet het probleem niet. Veronique wil Jennifer weg bij MVM, maar dan dreigt Mario ook met ontslag.

Familie decorvdb

Prille relatie

June vraagt zich af hoe het nu verder moet tussen Peter en haar. Ze windt er geen doekjes om dat het voor haar belangrijk is dat hij zijn naaste familie op de hoogte brengt van hun relatie. Wanneer Anna en Albert afscheid komen nemen, merken ze dat Peter gezelschap heeft gehad van een vrouw. June verhuist ook meer en meer spullen naar de loft van Peter.

Familie4326

Adventure Trophy

Morgane heeft er spijt van dat ze opgegeven heeft voor de adventure trophy en ze wil de plaats van Linda innemen. Maar zij is supergemotiveerd en niet van plan om af te haken. Leen en Mieke hebben een tijdrovend werkje gekregen van Victor, met als gevolg dat ze de selectieproeven zullen missen. Maar dat is buiten hun collega’s gerekend.

Familie4324

Een verhit gesprek

Rob zit in de problemen tijdens de afwezigheid van Mathias. Het geld waarmee hij de buitenlanders moet betalen, is gestolen. Marie-Rose krijgt het bezoek van een van de werkkrachten, die beweert dat Mathias zijn broer kent. Marie-Rose luistert het verhit gesprek af tussen Mathias en de broer van de dode Albanees. Ze heeft het akelig gevoel dat ze achtervolgd wordt.

Familie4331

Jobaanbod bij Scarlet

Veronique heeft een goed gesprek met een journalist van het modeblad Scarlet. Hij wil haar namelijk een jobaanbod doen. Jennifer is er niet gerust in en vertrouwt Veronique niet. Francis confronteert Jennifer met het interview waarin ze laat uitschijnen dat ze bij een ander modehuis aan de slag wil gaan. Ook Marie-Rose zegt de ontwerpster waar het op staat.

Familie4329

Bodyguard

Mathias geeft Marie-Rose eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnig gedrag van de afgelopen weken. Maar hij vertelt niet echt de waarheid en verzint een verhaaltje over een Arabier die uit is op wraak. Hij zorgt er wel voor dat Marie-Rose een bodyguard krijgt om haar te beschermen. Veronique gelooft het verhaal niet en ze vraagt haar broer om raad.

Familie4306

De waarheid

Jan wil met Rita de krachten bundelen om een aprilgrap uit te halen met Maarten en Kicky. Maarten wil Kicky trakteren op een romantische avond en dan de waarheid opbiechten over zijn functie bij "Jan en Alleman", de cabrio en Nonkel Jean. Kicky begint door te krijgen dat Maarten niet altijd eerlijk is. De waarheid komt hard aan en ze maakt een einde aan hun relatie.

Gewonde arbeider

Een van de illegalen op de scheepswerf van Mathias krijgt een ongeval. Mathias vraagt aan Leen om naar zijn scheepswerf te komen en de gewonde arbeider te verzorgen. Hoewel hij niet het achterste van zijn tong laat zien, beseft Leen dat ze haar diploma in gevaar brengt door hulp te bieden.

[[File:|thumb|left|200px]]

Onderduiken

Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Marie-Rose belandt in een carjacking en voor Veronique is de maat vol. Mathias vertrouwt het niet dat de politie zijn vriendin in het ziekenhuis wil ondervragen. Mathias ziet maar één oplossing: onderduiken in het buitenland.

Online gokken

Rob ziet hoe Hanneke op het internet een kaartspel speelt. Het duurt niet lang voor hij opnieuw de smaak van het gokken terug te pakken heeft. Rob geeft Pierrot het geld dat hij nodig heeft voor de dispatching van de muziekinstrumenten in Zuid-Afrika. Het valt Veronique op dat Rob opeens merkkleding draagt en ze spreekt haar broer Peter hierover aan.

Het verhaal van Dimi

Dimi besluit om een documentaire over zijn leven te maken. Jan, Linda, Rita en Maarten ondervinden dat Dimi geen blad voor de mond neemt wanneer hij met zijn camera aan de slag gaat. Hij wil alle mensen in zijn leven aan het woord laten, maar stoort zijn vrienden er alleen mee.

S19 afl177 01

Een hart voor muziek

Evy voelt een steek van jaloezie wanneer ze Pierrot en Malika samen ziet zingen. Niko maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de goed doelactie "Een hart voor muziek" stopt en te weinig in The Project. Pierrot en Sasha hebben eindelijk genoeg geld verzameld om de container met muziekinstrumenten te verschepen. Sasha vertrekt mee met de container naar Afrika.

De aanklacht

Peter geeft toe aan de druk van Bert en hij geeft advocate Arianne Balencourt de opdracht om Jet aan te klagen voor bedrijfsspionage. June is aangeslagen wanneer ze het nieuws verneemt. De meeting tussen Peter en June verloopt zeer moeizaam en levert Peter niet zijn aandelen op. Komt daarbij dat June zich door hem bedrogen voelt.

S19 afl202 01

Hobby of carrière?

Victor stelt Leen voor een moeilijke keuze: deelnemen aan de 4x4-trophy of hem vervangen tijdens een symposium over neurochirurgie. Kiest ze voor haar hobby of voor haar carrière? Mieke wordt onder druk gezet door Victor om ervoor te zorgen dat Leen de juiste keuze maakt. Mieke, Linda en Morgane doen met hun drietjes mee aan de trophy.

Vetorecht

Marie-Rose ziet het niet zitten om een jaar in het buitenland te gaan wonen en zolang het contact met haar kinderen en kleinkinderen te verbreken. Jennifer is er niet over te spreken dat Veronique de algemene leiding over MVM zou krijgen en ze eist dat Mario en Francis hun veto stellen. Mathias wil niet langer dat Marie-Rose afscheid moet nemen.

S19 afl195 01

Modejournaliste

Jennifer verdenkt er Veronique van voor de rechtstreekse concurrent van MVM te werken. Veronique krijgt ondertussen een interessant voorstel van journalist Karel. Marie-Rose gaat zeer ver om haar dochter bij MVM te houden. Veronique vertrekt toch bij MVM om een carrière als modejournaliste uit te bouwen. Jennifer heeft nu vrij spel...

Aan de slag bij VDB

Het zit Peter dwars dat June zijn berichten negeert. Advocaat Arianne Balencourt suggereert aan Peter om June bij VDB Electronics binnen te halen. Peter zoekt June thuis op om haar te overtuigen terug bij hem in te trekken en aan de slag te gaan bij het familiebedrijf. Ook Bart krijgt terug een jobaanbod van Peter.

De scheiding

Bart is geïrriteerd wanneer Brenda onaangekondigd in de woonkamer staat en hij wil dat ze haar huissleutel teruggeeft. Hanneke ontdekt dat haar ouders gaan scheiden en confronteert haar vader met zijn leugen. Brenda neemt het Bart kwalijk dat hij hun dochter nog niets verteld heeft over de scheiding. Hanne wil een verzoening forceren.

Familie4356

Malika vertrekt

Malika pikt het niet dat Evy haar kleineert en ze besluit een punt te zetten achter The Project. Ze reist Sasha achterna om hun relatie nog een kans te geven. Pierrot is het beu om bij zijn moeder te logeren en hij polst bij Evy of hij terug in het studentenhuis mag intrekken. Pierrot en Evy bieden ook Niko een verblijfplaats aan.

Familie4345

Zwangerschapsvergiftiging

Bert maakt zijn vriendin het verwijt dat ze alles doet om het leven van hun ongeboren kind in gevaar te brengen. Lisa voelt zich echter niet lekker en moet in het ziekenhuis worden opgenomen. De onderzoeken wijzen uit dat Lisa een zwangerschapsvergiftiging heeft. Victor wil moeder en kind redden en hij besluit meteen tot een keizersnede over te gaan.

S19 afl204 01

De dood van Michaël Van den Bossche

De Van den Bossches leven mee met Bert, die het overlijden van zijn zoontje moet verwerken. Het nieuws komt hard aan bij Mieke en ze wijst een beschuldigende vinger naar Bert. Bert bezoekt Lisa in het ziekenhuis om haar te vertellen over de begrafenis van hun zoontje. Zij barst in tranen uit wanneer hij onthult dat hij hun kind Michaël heeft genoemd.

Familie4347

Overbruggingskrediet

De brouwer zet alle leveringen stop zolang de achterstallige facturen niet betaald zijn. Een café zonder bier is een regelrechte ramp en de verwijten tussen Jan, Rita en Maarten vliegen over en weer. Feit is dat er dringend vers geld nodig is en Jan besluit een overbruggingskrediet bij de bank te vragen. Peter wil zijn nonkel uit de nood helpen, maar Jan is te trots.

Familie4351

Samenwonen?

Jennifer Verjans wil in haar relatie met Mario een nieuwe stap zetten en stelt voor om te gaan samenwonen. Veronique zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. De zorg voor Cédric is ook geen evidente zaak voor de jonge ambitieuze vrouw. Jennifer heeft haar plan afgeblazen om te gaan samenwonen met Mario en ze probeert Francis terug gunstig te stemmen.

Verjaardagsetentje

Brenda geeft aan Linda toe dat ze Bart nog altijd graag ziet en dat ze het er moeilijk mee heeft om te aanvaarden dat hun huwelijk voorbij is. Ook Bart heeft zijn twijfels over de scheiding en praat over zijn gevoelens met Peter. Hanne wil een etentje organiseren voor haar verjaardag, maar Brenda wil niet met Bart rond de tafel zitten.

Grootmoeders keuken

Jan heeft de financiële steun van Peter afgewezen en moet bijgevolg een andere oplossing vinden om "Jan & Alleman" te redden. Feit is dat de brouwer nog altijd weigert om bier te leveren. Jan hoopt dat de authentieke recepten uit zijn moeders keuken soelaas kunnen brengen. Maar wil Anna haar recepten vrijgeven aan Maarten?

S19 afl210 01

Schedelbreuk

Leen ontfermt zich in het ziekenhuis over patiënte Sien. Wanneer Leen haar niet kan redden, wordt haar echtgenoot Joris De Belder uitermate agressief. Leen komt ten val en heeft een schedelbreuk. Ze moet een spoedoperatie ondergaan. De aanvaller zelf heeft allergisch gereageerd op het kalmeermiddel dat hem werd toegediend en dat baart Victor Praet zorgen.

Alibi

Mathias krijgt de politie over de vloer in verband met een lijk dat is gevonden. Aansluitend zoeken de agenten Marie-Rose thuis op om zijn alibi te controleren. Zij weet echt niet meer of ze Mathias kan vertrouwen en neemt afstand van hem. Ze kan via Rob achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Het komt tot een relatiebreuk.

Familie4373

Zakenreis naar Londen

Bert ziet er tegen op dat June bij VDB Electronics komt werken en hij raadt Rob aan om geen contact meer met haar te zoeken. June en Peter vertrekken samen op zakenreis naar Londen en doen er een goede deal. Bert bewijst June dat de zakelijke deal in Londen fake was. Zijn vermoedt dat de vergadering met de nieuwe klant ook fake is en hangt het uit.

Huis te koop

Bart en Brenda moeten een beslissing nemen over hun huis. Brenda komt tijdelijk terug bij Bart wonen. Het is duidelijk dat ze het moeilijk heeft met de verkoop. Hanneke heeft een verrassing geregeld voor haar ouders. Brenda apprecieert de goede bedoelingen van haar tienerdochter, maar is van mening dat zij en Bart hun kinderen geen hoop op een verzoening mogen geven.

Familie4362

Trudy is terug

Trudy keert met Louise terug naar België en ook Els heeft nog wat zaakjes te regelen. Peter maakt er meteen gebruik van om zijn relatie met June bekend te maken. Trudy en Els willen hun brood verdienen met het geven van shiatsumassages.

Familie4366

Lisa's aanklacht

Lisa heeft een aanklacht ingediend tegen Bert. Advocate Arianne Balencourt praat met Bert over de ernst van Lisa’s aanklacht. Hij onderneemt een poging om met Lisa te praten, maar ze wil niets meer met hem te maken hebben. Anna wil een verzoening forceren en vraagt aan Mieke om haar getuigenis in te trekken. Bert heeft dringend getuigen in zijn voordeel nodig voor de rechtszaak tegen Lisa en hij probeert Pierrot voor zijn kar te spannen.

S19 afl222 01

De aanvaller

Leen ligt nog altijd in het ziekenhuis en ze maakt zich zorgen over haar toekomst. Bovendien dwaalt haar aanvaller door de gang. Mieke vindt het niet kunnen dat Victor Praet niet omkijkt naar Leen en wel zeer close is met haar aanvaller. Morgane geeft Mieke overschot van gelijk en ze krijgt Paul zover dat hij bij Victor Praet gaat pleiten voor de overplaatsing van Joris.

S19 afl219 01

Anna aan het fornuis

Anna en Albert maken totaal onverwacht hun opwachting in het café van Jan en Maarten. Zij wil niet meteen haar geheime recepten aan Maarten doorgeven. Ze staat erop om zelf als kokkin aan de slag te gaan of ze keert onmiddellijk terug naar Benidorm. Een slechte timing want er zijn al twaalf reservaties voor haar stoofvlees met frieten.

Het vreemde gedrag van Rob

Rita vreest dat Rob terug aan het gokken is. Dat is volgens haar de enige verklaring voor zijn grillig gedrag van de laatste tijd. Els vindt het opmerkelijk dat Rob onbetaald verlof heeft genomen terwijl hij een hoop schulden heeft en ze polst bij Rita of ze er het fijne van weet. Rob laat zich behandelen in een instelling.

De beste ontwerpen

Jennifer Verjans kan niet tegen de kritiek die Mario over haar ontwerpen geeft. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe collectie van Jennifer en Mario. De ontwerpen zijn heel gewaagd en het is de vraag of de collectie verkoopbaar is. Marie-Rose besluit de collectie van Jennifer te produceren. Veronique kan niet overweg met de plotse band tussen haar moeder en Jennifer.

Het recept

De Van den Bossches zien de bomma graag terug naar Benidorm vertrekken. Maarten is blij dat hij terug baas is in zijn eigen keuken, maar zijn stoofvlees valt niet in de smaak bij de klanten. Jan en Maarten gaan tot het uiterste om het recept van de stoverij in handen te krijgen voor Anna en Albert naar Benidorm terugkeren. Anna maakt het hen niet gemakkelijk.

S19 afl223 01

Cultuurdienst

Pierrot heeft een job in de supermarktketen van Francis en hij levert vanaf vandaag kant en klare maaltijden aan huis. Het wordt snel duidelijk dat de job niets voor hem is en hij zoekt verder. Hij vindt zijn droomjob bij de cultuurdienst van de stad, maar het probleem is dat hij geen diploma heeft. Hij begint als een gek te studeren.

Hannah afl 4374

De mysterieuze ziekte

Een val van Jelle zorgt voor een mooi moment tussen Bart en Brenda. Dat brengt Hanne op ideeën. Ze maakt haar ouders ongerust als blijkt dat ze geen kracht in haar benen heeft. Hanneke moet voor onderzoeken naar het ziekenhuis gaan. Dat is een afknapper, maar de meevaller is dat haar ouders dichter naar mekaar groeien.

Familie4369

Zelfmoord

Leen trilt van angst wanneer ze op de gang oog in oog komt met haar aanvaller Joris. Mieke besluit een advocaat onder de arm te nemen om te bekijken hoe de situatie in het ziekenhuis het beste kan worden aangepakt. Joris De Belder wordt door de politie weggeleid uit het ziekenhuis. Hij pleegt zelfmoord in de gevangenis en Mieke voelt zich schuldig.

Familie4377

Ontmoeting met Remko

Hanne verveelt zich stierlijk thuis en ze zoekt een manier om ongezien de stad te kunnen intrekken met haar beste vriendin Helen. Tijdens een feestje in het jeugdhuis ontmoet ze Remko Willaert. Ze moet telkens stiekem er vanonder muizen om hem te kunnen zien en rekent op de hulp van Helen en Maarten.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 21.49.12

Op straat gezet

Bij MVM is de spanning tussen Mario en Jennifer te snijden sinds zij volledige carte blanche heeft gekregen van Marie-Rose. Jennifer wordt daarop buitengegooid door Mario, waarna ze bij Marie-Rose gaat aankloppen. Die gaat op haar beurt Mario gaat opzoeken om haar verontwaardiging te uiten. Ze besluit Jennifer bij haar te laten logeren. Veronique pakt ook haar koffers.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 19.40.07

Het einde van Marie

Leen vertrekt voor een tijdje naar het buitenland om de emoties van de afgelopen dagen te verwerken. Marie-Rose is jarig, maar ze is niet in de stemming om te vieren. Ze heeft een probleem met de nieuwe relatie van haar zoon en de ruzie met Veronique is ook nog altijd niet opgelost. Trudy en Louise schrikken wanneer ze merken dat Peter en June al samenwonen.

Familie4383

He aanbod van Bruyninckx

Veronique en Mario kunnen het plots weer goed met elkaar vinden. Wanneer Mario een aanbod krijgt van modeconcurrent Bruyninckx, wil Veronique dat hij deze kans niet laat schieten. De reactie van Jennifer zet Veronique aan het denken. Jennifer probeert Marie-Rose weer voor haar kar te spannen bij het organiseren van de nieuwe modeshow.

Zelfmoordpoging

Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar maar ze wimpelt hem af. Hij hangt de onschuldige koorknaap uit nadat Lisa hem heeft afgewezen en probeert Trudy voor zijn kar te spannen. Bert laat zich helemaal gaan en probeert zijn miserie weg te drinken. Hij neemt een overdosis slaapmiddelen en is opgenomen in het ziekenhuis. Na haar gesprek met Mieke denkt Lisa eraan haar klacht tegen Bert in te trekken.

Familie4384

Hanneke betrapt

Hanneke houdt nog steeds vol dat ze ziek is om zo haar ouders bij elkaar te houden. Bart betrapt zijn dochter wanneer zij binnensluipt na een nachtje stappen. Brenda denkt eraan Hanneke te laten testen in andere ziekenhuizen omdat dokter Jacobs nog steeds geen uitsluitsel kan geven over haar vreemde ziekte. De waarheid komt aan het licht.

Familie4393

Rita en Dimi

Linda is de drukte in haar appartement beu. Ze wil dat de keuken van het café naar beneden verhuist. Het gekibbel tussen Rita en Dimi brengt Maarten op een idee. Wat als de twee toch stiekem verliefd zijn op elkaar? Maarten en Jan proberen Dimi ervan te overtuigen dat Rita gevoelens heeft. Dimi wil nog altijd op wereldreis vertrekken, maar opent zijn hart voor Rita...

Familie4394

Verliefde pubers

Miekes nieuwe vlam, Pedro, is terug uit Spanje en daar is ze heel gelukkig mee. Morgane is jaloers omdat alle aandacht van Mieke naar Pedro gaat. Mieke gedraagt zich als een verliefde puber, tot grote ergernis van Morgane. Zij voelt zich achteruitgeschoven door haar beste vriendin. Morgane neemt daarom Linda op sleeptouw.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 20.45.57

Blokken voor examens

Pierrot is druk in de weer met zijn examens, zijn thesis en het componeren van nieuwe liedjes. Zijn collega Gerda blijft aan zijn mouw trekken om een kopie van zijn diploma. Pierrot geraakt oververmoeid maar blijft doorblokken en verwaarloost The Project. De cultuurfunctionaris roept Pierrot op het matje. Hij is gemotiveerder dan ooit om zijn diploma te behalen.

Familie4390

Verloofd

Marie-Rose en June proberen mekaar te ontlopen, maar daar brengt Peter verandering in. Trudy laat Peter verstaan dat ze ook niet achter hun relatie staat, vooral omwille van hun dochter. Bert denkt ook dat Junes gevoelens voor Peter niet oprecht zijn en spreekt Veronique daarover aan. Wanneer Peter zijn verloving met June aankondigt, is dat voor iedereen even slikken.

Familie4388

Lisa laat de klacht vallen

Lisa brengt Peter een bezoekje en vraagt of de vacature van directiesecretaresse nog steeds open staat. Op die manier wil ze Bert in het oog kunnen houden. Bert vertelt Lisa dat hij nog steeds van haar houdt. Mieke waarschuwt haar en vertelt over haar vermoedens dat de zelfmoordpoging maar schijn was. De rechtszitting wordt geopend en Lisa laat de klacht vallen.

Familie4391

Bye Bye Jennifer

Marie-Rose blijft twijfelen aan de collectie van Jennifer en zet haar aan de deur. Mario tekent bij Bruyninckx en voor Marie-Rose wordt het een en ander duidelijk. Ze besluit te stoppen met MVM. Jennifer barst bij Mario in tranen uit, maar krijgt bij hem geen gehoor. Ook Francis laat de jonge ontwerpster vallen wanneer haar smerig spel uitkomt.

Lindajanfrancine afl4390 2

De dood van Miel

Francine verrast Jan met een bezoekje. Ze vertelt hem dat Miel inmiddels overleden is en nodigt hen uit voor de begrafenis. Ze geeft ook aan dat ze zeker niet van plan is om bij te pakken te blijven zitten. Na de begrafenis zal ze op eigen houtje de wereld gaan rondreizen, want ze is er zeker van dat Miel dat zou gewild hebben.

209531fcd398a2c5873f8d7ef8564564

Bart rukt op

Bart heeft nu toch besloten om terug te keren naar VDB Electronics, maar June zit ondertussen op zijn stoel. Bert en Brenda sporen Bart aan om zijn job weer op te eisen, ten nadele van June. Bart en Brenda beleven ondertussen een romantische avond en Brenda denkt eraan om de verkoop van het huis toch uit te stellen. Maar geeft Bart haar nog een kans?

Familie4396

Huwelijkscontract

Rob is ontslagen uit de instelling en verrast Pierrot. Peter wil Rob terug als personeelsdirecteur, maar Bert is het er niet mee eens. Peter wil Rob ook vragen als de huwelijksgetuige van June, omdat zij geen familie heeft. Marie-Rose wijst haar zoon op de gevolgen van zijn huwelijk voor het familiebedrijf. Veronique komt bij Peter aandraven met een huwelijkscontract.

Afl4402-8

De fatale huwelijksreis

Bert blijft de relatie van June en Peter afkeuren. Hij probeert de familie te overtuigen dat Peter een grote fout begaat door te trouwen met June. Hij gaat graven in het verleden van de vrouw en gaat met de zus van Junes overleden echtgenoot naar Marie-Rose. De vrouw verdenkt June ervan haar broer vermoord te hebben tijdens hun huwelijksreis.

Familie4399

Getuige

De huwelijksvoorbereidingen worden voor Peter en June een hel. Peter vraagt Mieke als getuige. Mieke bijt van zich af wanneer Veronique haar de les komt lezen. Veronique kiest resoluut partij voor haar manier, wanneer te weten komt dat Peter niet haar, maar Mieke, als getuige heeft gevraagd. Veronique gaat de confrontatie met Peter aan.

Diploma

Pierrot moet nu nog alleen zijn thesis afwerken en gebruikt hiervoor Niko als onderwerp, tot groot ongenoegen van de jongeman. Het is wel dankzij dit onderwerp dat Pierrot geslaagd is en zijn diploma in ontvangst mag nemen. Tussen Pierrot en Evy lijken de plooien gladgestreken, maar ze wil gewoon vrienden blijven. Toch vraagt hij haar mee naar het huwelijk van Peter en June.

Schermafbeelding 2016-08-23 om 20.46.31

Een verdeelde familie

Anna en Albert komen in een verdeelde familie terecht wat betreft het huwelijk van Mieke. Mieke wil een vrijgezellenfeest organiseren voor June. Anna probeert te bemiddelen tussen June en Marie-Rose. Bert wil dat Rob met Peter gaat praten over wat hij te weten is gekomen over June. Jan wil een act brengen op het huwelijk.

Huwelijkpeter 3
Finale seizoen 19

Het verboden huwelijk (deel 1)

Iedereen leeft op zijn eigen manier naar het huwelijk toe. Marie-Rose grijpt naar de grote middelen om het huwelijk van haar zoon te verhinderen. June is onvindbaar nadat Peter haar confronteert met het nieuws van haar overleden echtgenoot. Peter voelt zich machteloos. Onheilspellend nieuws gaat in de familie als een lopend vuurtje rond. Marie-Rose en Veronique zijn bang dat Peter haar volgende slachtoffer wordt. June vertelt Peter hoe haar vorige man is omgekomen. Marie-Rose besluit toch om naar het stadhuis te gaan. De familie is bij elkaar gekomen voor het grote moment. Wanneer Peter 'Ja' moet zeggen, komt er twijfel in zijn stem. Kiest Peter voor de liefde of voor zijn familie?

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Voor een overzicht van de gastpersonages die geen eigen pagina hebben, zie hier.

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.