FANDOM


Seizoen 19 Seizoen 20 Seizoen 21

Seizoen 20 is de reeks die loopt van 30 augustus 2010 tot 24 juni 2011. Het seizoen telt 257 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Roos Sterckx, André Beynens, Gilbert Vandersmissen, Axel De Meester, Caroline De Meester en Anita Degeling.

De personages die na jarenlange afwezigheid terugkeren zijn Dirk Cockelaere en Maxim De Pauw. Ook Jef LitsMarthe Vermeir en Albertine Solie komen even terug in beeld.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Leen Van den BosscheEls D'hollander, Brenda Vermeir, Mario Van de Caveye, Cédric Van de Caveye, Morgane Maes, Lisa Deruyter en Pieter De Deyn.

Verhaallijnen

Familie 4405

Het verboden huwelijk (deel 2)

In het stadhuis is de spanning te snijden wanneer Peter gevraagd wordt zijn jawoord te geven. Hij kiest resoluut voor de liefde en stapt in het huwelijksbootje met June. Marie-Rose wil het niet langer aanzien en vertrekt. Peter heeft zich voorgenomen om alle contact met zijn moeder te verbreken zolang June niet aanvaard wordt als zijn vrouw.

Schermafbeelding 2016-08-26 om 15.40.00

Rita en Dimi

Pierrot heeft zijn moeder en Dimi zien zoenen en moet toch even slikken. Rita wil haar relatie met Dimi niet langer verstoppen en ze speelt open kaart over haar gevoelens met haar ex-man Rob en met haar moeder. Dimi wil genieten van hun pensioen samen en eindelijk die wereldreis maken met de mobilhome. Jan eist dat zijn zus een vervanger zoekt voor de Jan en Alleman.

Familie4409

Wie is Kathy?

Veronique is blij dat haar zoontje zich geamuseerd heeft tijdens de vakantie met zijn papa, maar ontdekt dat dit misschien iets te maken heeft met een zekere Kathy. Veronique kan zich niet verzoenen met de gedachte dat Mario al een nieuwe vriendin heeft. Het blijkt allemaal een misverstand te zijn, want het gaat om de nieuwe kat van Cédric.

Afl4406-1

Morgane jaloers

Morgane heeft last van jaloerse oprispingen. Het stoort haar hoe langer hoe meer dat Mieke al haar vrije tijd met haar vriend Pieter doorbrengt. De enige troost voor Morgane is dat zij en Mieke allebei op de spoedafdeling werken. Anders zouden ze mekaar nooit meer zien.

S20 afl4407 004

Professionele keuken

Linda is de rommel in haar keuken beu en wil dat Maarten op zoek gaat naar een andere oplossing. Maarten schiet in een zesde versnelling om geld te zoeken voor de aankoop van een professionele keuken én om zijn tante Rita te overtuigen een testreis met Dimi te maken in zijn mobilhome. Zo kan hij haar leeg appartement als keuken laten ombouwen.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.17.50

Verzoeningspogingen

Bert slaagt er niet in om Lisa uit zijn hoofd te zetten en hij vraagt haar nogmaals een kans om te bewijzen dat hij veranderd is. Zij windt er geen doekjes om dat ze hun relatie puur zakelijk wil houden. Lisa klaagt tegen June dat ze niet kan ademen met Bert in de buurt. Ondertussen vraagt hij raad aan Marie-Rose om Lisa terug te winnen.

Familie4408

Saaie Pierrot

Pierrot heeft het gevoel dat zijn leven op het goede spoor zit sinds hij op de cultuurdienst van het stadhuis werkt en hij neemt het bij zijn huisgenoten zelfs op voor zijn saaie collega Gerda. Evy en Niko houden een videomarathon terwijl Pierrot gaat werken. Niko is ook van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project

Schermafbeelding 2016-09-07 om 14.39.13

De aandelen

Niko gaat aan de slag bij Jan en Alleman als vervanger van Rita. Jan staat er op om Niko zelf op te leiden, te beginnen met de houding achter de bar. Rita en Maarten gaan op zoek naar iemand die haar aandelen kan overkopen en Bert toont zijn interesse. Jan is er als de dood voor dat hij het niet meer voor het zeggen zal hebben bij Jan en Alleman.

Schermafbeelding 2016-09-07 om 14.40.37

Toenadering tot Mathias

Marie-Rose krijgt van Bruyninckx een verbazingwekkend laag bod voor MVM. Ze heeft met haar ex-vriend Mathias een afspraak gemaakt om het voorstel te bestuderen. Veronique kan niet geloven dat haar moeder alleen de verkoop van MVM ter sprake wil brengen. Voor het eerst sinds lang hebben Marie-Rose en Mathias een goed gesprek.

Schermafbeelding 2016-09-24 om 17.09.15

Hevige emoties

Morgane maakt een verkeerde beweging wanneer ze met een stagiair een patiënt moet optillen en ze bezeert haar rug. Morgane voelt zich thuis eenzaam nu Mieke zowat al haar vrije tijd met Pieter doorbrengt. Trudy zorgt voor een shiatsumassage om de stress in haar rug weg te werken. Er komen heel wat emoties los bij Morgane.

Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.13.02

Inbraakgolf

Een zwaar onweer trekt over Benidorm. Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is en ze onderwerpt het appartement aan een inspectie. Dankzij de recente inbraakgolven in de buurt, voelen Anna en Albertine zich niet meer veilig. Albert plaatst zelf een alarminstallatie, met weinig succes. Anna loopt er hierdoor zeer gespannen bij.

Hannah afl 4421 1

Het etentje met Remko

Bart heeft er moeite mee dat zijn dochter Hanne een jonge vrouw wordt en vooral haar vriendje Remko baart hem zorgen. Brenda en Bart willen de vriend van hun tienerdochter beter leren kennen en ze nodigen Remko uit voor een etentje. Hanne vindt dat haar ouders hard van stapel lopen. Remko maakt de mededeling dat hij wil studeren in Amerika.

Schermafbeelding 2016-09-25 om 10.56.16

Het ontslag van Lisa

Lisa gaat de confrontatie aan met Bert en geeft geen enkele hoop meer op verzoening. Bert heeft het moeilijk met de beslissing van Lisa en hij laat zich gaan. Marie-Rose leeft met hem mee en wil er voor hem zijn. Het conflict tussen Bert en Lisa verplaatst zich naar Van den Bossche Electronics. Lisa geeft haar ontslag.

Schermafbeelding 2016-09-25 om 10.57.21

Thesis

Evy krijgt de toestemming om voor haar thesis interviews te doen in de gevangenis. Pierrot heeft hier zijn bedenkingen bij. Ze probeert zich voor haar thesis in te leven in de wereld van de gedetineerde Serge.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.14.39

Gevoelige onderwerpen

Trudy heeft een plan om Peter en zijn moeder te verzoenen. Moeder en zoon praten weer met elkaar, maar het onderwerp June is nog altijd iets dat ze uit de weg gaan. Veronique is blij dat haar moeder en broer terug met elkaar praten, maar ze vindt wel dat Marie-Rose de gevoelige onderwerpen zoals het huwelijkscontract niet uit de weg kan blijven gaan.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 15.25.11

Het studentenhuis

Anna en Albert voelen zich niet veilig in Benidorm en willen een tijdje in België logeren. De familie moet op zoek naar een verblijfplaats en Pierrot stelt voor om ze te laten logeren bij hem in het studentenhuis. Niko kijkt er niet naar uit dat Anna en Albert in het studentenhuis komen logeren en hij eist een tegenprestatie van Pierrot.

Familie4424

Mislukte proefreis

Rita en Dimi zijn op proefreis vertrokken met de mobilhome naar de Ardennen. Jan ziet hoe Maarten en Bert duidelijke plannen hebben met de Jan en Alleman en vreest het ergste. Hij reist Rita en Dimi achterna om hun reis te saboteren. Hij krijgt hulp van enkele 'oude vrienden' en samen duwen ze 's nachts de caravan tot in het water. Rita wil niet langer op wereldreis.

Familie4425

Morgane verdwenen

Mieke maakt zich grote zorgen omdat Morgane van de aardbol lijkt verdwenen. Mieke is erg ongerust en haar schuldgevoel groeit met de minuut. Mieke besluit de afwezigheid van Morgane in het ziekenhuis eigenhandig op te vangen. Ze wil niet dat haar vriendin haar job verliest. Mieke is al snel oververmoeid door dubbele shiften en Pieter vindt dat het zo niet verder kan.

Schermafbeelding 2016-10-14 om 21.13.47

Huwelijksreis

Peter en June vertrekken op huwelijksreis, maar Marie-Rose is er niet gerust in. In Egypte probeert Peter zijn echtgenote te overtuigen om te gaan duiken. Wanneer Marie-Rose dit te weten komt, vreest ze voor het leven van haar enige zoon. Marie-Rose zoekt een zoveelste manier om Peter en June uit elkaar te drijven en vraagt aan Trudy om terug bij haar in te trekken.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.08.38

Geheime aanbidder

Onder impuls van Brenda zoekt Mario contact met Veronique, maar omdat Veronique zijn nieuwe gsmnummer niet herkent, denkt ze dat het berichtjes zijn van een geheime aanbidder. Bart kan Mario overtuigen om verder te doen met de berichtjes. Veronique geniet van de aandacht van haar geheime aanbidder...

Schermafbeelding 2016-10-01 om 15.47.23

Hanne verhuist

Bart maakt zijn tienerdochter duidelijk dat het nu niet de juiste moment is om een relatie met Remko te hebben. Hanne hakt een belangrijke knoop door en wil bij Remko intrekken tot hij naar Amerika vertrekt. Voor Brenda en Bart is het slikken dat Hanne het ouderlijk nest verlaat.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 15.42.21

Iedereen tegen June

Bij VDB Electronics verloopt de samenwerking tussen June en de rest van de familie nog niet vlot. Ze gaat meermaals in de clinch met Bart en Bert. Die laatste maakt van de afwezigheid van June gebruik om haar professionaliteit in vraag te stellen bij Veronique en Marie-Rose.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.15.11

Streetrace

Niko overtuigt Evy om samen iets spannends te ondernemen. Evy krijgt tijdens de streetrace met Niko een adrenalinekick om U tegen te zeggen.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Voor een overzicht van de gastpersonages die geen eigen pagina hebben, zie hier.

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Hoewel in dit seizoen bepaalde personages (waaronder Leen, Malika en Morgane) of combinaties (waaronder Peter en Trudy) uit de generiek niet meer van toepassing zijn, wordt de versie van seizoen 19 alsnog behouden.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.