FANDOM


Seizoensfinale 21: Drama op teambuilding

Algemene Informatie

De seizoensfinale van seizoen 21 is de 225ste aflevering van het seizoen en de 4885ste aflevering in totaal. De spannende cliffhanger vond plaats op vrijdag 29 juni 2012. Het overgrote deel van de aflevering gaat over de teambuilding van de VDB Holding en de ultieme confrontatie tussen Marie-Rose De Putter en Caroline De Meester.

Inhoud

Familie afl4885 04
Familie afl4885 14

De teambuilding

De teambuilding van de VDB holding in de Ardennen gaat van start. Caroline wil een goede indruk maken op het kaderpersoneel. Veronique, Peter, Mathias, June, Bart en Dirk zijn ook van de partij. Al snel verzuurt de sfeer wanneer Veronique en Peter vertellen dat ze Caroline uit het bedrijf willen. Mathias probeert haar te verdedigen, maar zorgt er daarmee voor dat Veronique nog chagrijniger wordt. Caroline besluit om hier gebruik van te maken om Mathias eens en voor altijd voor haar te winnen en ze vertelt hem over haar gevoelens. Toch wordt ze afgewezen.

Familie afl4885 08

De verrassing van Maarten

Ondertussen beleven Maarten en Roos een zeer romantische dag. Maarten neemt haar mee naar de boerderij die hij gekocht heeft en vraagt haar ten huwelijk. Roos zegt ja en het koppel is doodgelukkig.

Familie afl4885 15

Glenn ontvoert Mieke

Mieke beleeft een iets minder leuke dag wanneer ze na haar werk ontvoerd wordt door Glenn. Hij neemt haar mee naar een verlaten fabriek en houdt haar heel de tijd onder schot. Mieke is helemaal in paniek. In opdracht van Glenn moet ze Niko bellen en die vertrekt zo snel als hij kan om Mieke te komen redden.

Familie afl4885 10
Familie afl4885 12

Caroline draait door

Dankzij een gesprek met Rita, beseft Marie-Rose dat Mathias nog steeds van haar houdt. Ze besluit om toch naar de Ardennen te gaan. Daar wordt ze opgewacht door Caroline. Wanneer Caroline beseft dat Marie-Rose gekomen is om het weer goed te maken, draait ze helemaal door en probeert ze Marie-Rose van een berg te duwen. Dit mislukt, maar Caroline komt zelf in de problemen. Wanneer Marie-Rose haar probeert te helpen, probeert Caroline om haar mee te sleuren. Ze vallen allebei van de berg...

Familie afl4885 01
Seizoensfinale7

Andere verhaallijnen

Guido komt thuis met een slecht rapport. Hij heeft een B-attest en moet dus blijven zitten of zakken van richting, wat betekent dat hij naar een technische richting zou moeten gaan. Guido heeft 3 buizen, waarvan één 0, omdat hij betrapt werd bij het spieken dat hij van Jan had geleerd. Jan geeft Guido 10 euro om te zwijgen tegen Linda, wat hij uiteindelijk toch niet doet en Linda is razend op Jan en Guido.

Paul en Nathalie hebben een afspraakje bij Paul thuis en ze maken het gezellig. Ze belanden zelfs samen in bed en beiden laten de volgende dag aan hun vrienden weten dat ze het zalig vonden.

Cliffhangers


  • Overleven Caroline en Marie-Rose hun valpartij?
  • Zal de familie Mathias kunnen vergeven?
  • Zal Niko op tijd zijn om Mieke te redden? Wat is Glenn van plan?
  • Hoe zal Jan reageren op het aankomende huwelijk van zijn zoon Maarten?
  • Zal Guido blijven zitten of naar TSO zakken?
  • Zullen Paul en Nathalie een koppel worden?

Aanwezige Personages

Galerij

Seizoensfinale10
Afbeeldingen kunnen hier bekeken worden.

Vervolg

Marie-Rose overleeft de valpartij en moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. In tegenstelling tot Caroline die de valpartij niet overleeft heeft. Marie-Rose heeft het moeilijk om Mathias te vergeven en weer vredig samen te leven met hem. Wanneer Niko in de loods aankomt, wordt ook hij overmeesterd en onder schot gehouden. Steve redt hen uit de klauwen van Glenn. Mieke en Niko gaan om van het avontuur te bekomen voor een tijdje naar het buitenland. Zowel Jan als de rest van de familie reageert heel enthousiast wanneer Maarten en Roos vertellen dat ze verloofd zijn.

Trivia


  • Maarten vraagt Roos deze aflevering ten huwelijk, maar later vertrekken ze op wereldreis. Pas twee jaar later zal het duidelijk worden dat ze hun huwelijk hebben uitgesteld.
  • Deze aflevering werd heruitgezonden op 3 juli 2018

Voorganger

Volgende

Seizoen 20: Vuur en wraak Seizoen 22: Buurtfeest in mineur


Seizoensfinales
Seizoen 1: Verkrachting en ongevalSeizoen 2: Adoptie eindigt in dramaSeizoen 3: Auto in het kanaalSeizoen 4: Collectieve zelfmoordSeizoen 5: Rita ontvoert PierrotSeizoen 6: De ontploffingSeizoen 7: Schietpartij op zeeSeizoen 8: VoedselvergiftigingSeizoen 9: Drama in het kasteelSeizoen 10: De terugkeer van BartSeizoen 11: De vliegtuigkapingSeizoen 12: De vliegtuigcrashSeizoen 13: Huwelijk op MaltaSeizoen 14: Cédric is vermistSeizoen 15: Huwelijk in KroatiëSeizoen 16: De ondergang van VDBSeizoen 17: Ontvoering en valpartijSeizoen 18: Confrontatie met LatourSeizoen 19: Het verboden huwelijkSeizoen 20: Vuur en wraakSeizoen 21: Drama op teambuildingSeizoen 22: Buurtfeest in mineurSeizoen 23: De strijd om PeterSeizoen 24: Het wraakplan van JuneSeizoen 25: De strijd met JuneSeizoen 26: Dubbelhuwelijk en ontvoeringSeizoen 27: Stans ondergang, verdrinking en zussenruzieSeizoen 28: Strijd om Kasper
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.