Familie_VTM Wiki
Seizoen 23 Seizoen 24 Seizoen 25

Seizoen 24 is de reeks die loopt van 25 augustus 2014 tot 26 juni 2015. Het seizoen telt 220 afleveringen.

In de loop van het seizoen wordt Generiek 7 ingevoerd en hier worden veel personages aan toegevoegd. Stefanie Coppens, Rudi Verbiest, Agnes Moelaert, Arno Coppens, Thomas Van den Bossche en Mathias Moelaert krijgen voor het eerst een plekje. Evy Hermans, Maarten Van den Bossche en Hannah Van den Bossche worden na afwezigheid terug toegevoegd.

We maken dit seizoen kennis met Jenny Versteven, Kobe Vermiert, Emma Verdonck, Frank Verdonck, Estee Eeckelaert, Freddy Steenhoudt, Stan Lauwers, Simon Feyaerts en Quinten Godderis.

Personages die kort terugkeren zijn Kristina Delcourt, Pierrot Van den Bossche (enkel stem), Bert Van den Bossche en Greet Baele.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Bas Van Opwyck, Andreas Schillewaert, Roos Sterckx, Charlotte Kennis, Elias Bernaerts, Rita Van den Bossche, Maarten Van den Bossche en Thomas Van den Bossche.

Verhaallijnen

Aflevering 5326 om 07.42.02.png
Aflevering 5326 om 07.45.30.png

Wie is Thomas Feyaerts?

Bij de confrontatie met de echte Thomas Feyaerts geeft Bas toe dat hij diens identiteit gestolen heeft. Hij had op café een dronken Thomas ontmoet, die hem een aantal vage dingen vertelde over de zoektocht naar zijn familie. Bas raakte geïntrigeerd, waarna hij op eigen houtje het mysterie trachtte te ontrafelen. Thomas blijft napraten bij de bende en vertelt over het dodelijk ongeluk van zijn ouders. Bij het opruimen van de zolder ontdekte Thomas papieren die erop wijzen dat zijn vader geadopteerd werd en op zoek was naar zijn echte ouders.

Aflevering 5328 om 08.57.57.png
Aflevering 5328 om 09.02.42.png

De grootvader van Thomas

Tijdens de zoektocht naar zijn familie, kwam Thomas bij Anna terecht. Zij stuurde hem toen wandelen, maar Mieke en Hanne regelen een nieuwe ontmoeting. Anna geeft toe dat Thomas wel degelijk haar achterkleinzoon is. Jan had op 16-jarige leeftijd zijn vriendinnetje Isabelle zwanger gemaakt. In overleg met haar ouders, beviel Isabelle in een klooster waarna het kindje geadopteerd werd. Anna heeft spijt van haar fouten en zorgt voor een ontmoeting tussen Thomas en Jan. Die verwelkomt zijn kleinzoon officieel binnen de familie.

Aflevering 5327 om 08.36.01.png
Aflevering 5328 om 08.50.20.png

Delphine doorgedraaid

Peter wordt op de hoogte gebracht van de dood van Elise. Louise is de laatste persoon die met Elise gebeld heeft en is nu verdwenen. Inspecteur Derijcke zoekt een verband tussen beide zaken en wil van Peter weten of Louise verantwoordelijk kan zijn voor de dood van Elise. Wanneer de naam Delphine valt, gaat er een lichtje branden bij Mathias. Hij brengt zijn zus op de hoogte en die kan Delphine nergens vinden. Agnes slaagt erin om haar dochter te contacteren en samen gaat ze naar de garage waar Louise vastgeketend werd. Agnes laat Louise vrij en Delphine laat zich vrijwillig opnemen.

Aflevering 5328 om 08.57.09.png
Aflevering 5329 om 09.33.12.png

De strijd

De grote onthulling op de modeshow van Vero Bello zorgt voor wrevel binnen de familie. Marie-Rose kan het niet geloven dat Veronique haar broer zo behandelt. Ze maakt June duidelijk dat zij niet welkom is bij haar thuis. De strijd tussen Vero Bello en VDB Fashion is nu pas echt losgebarsten, maar vooral June zal over lijken gaan om de winst binnen te halen. Veronique heeft ondertussen andere problemen, wanneer Cédric plots in België staat. Hij wil niet langer bij zijn vader in Milaan blijven, omdat ze geregeld ruzie maken met elkaar.

Aflevering 5326 om 07.52.15.png
Aflevering 5327 om 08.35.44.png

Dubbelspel

Maarten volgt de raad op van Roos en blijft in België. Faroud en zijn team hebben het hele gesprek gevolgd en Faroud brengt Bart op de hoogte van de beslissing van zijn broer. Wanneer Maarten vervolgens ook bij Bart op bezoek komt, vreest die uit Barts reactie te verstaan dat hij al op de hoogte was. Maarten denkt niet dat hij zijn broer nog kan vertrouwen en probeert hem te testen. Hij verzint een smoesje om Faroud en zijn team naar een verzonnen locatie te sturen en wacht af of ze effectief opdagen. Wanneer Maarten zijn theorie blijkt te kloppen, geeft hij zijn broer er flink van langs.

Familie 5330 001.jpg
Aflevering 5336 om 14.53.38.png

Kinderwens eindigt in drama

Op een dag roepen Liesbeth en Benny de familie bij elkaar en vertellen hen dat Liesbeth zwanger is. Benny schrikt wanneer Liesbeth op een dag in zijn bijzijn plots hevige buikkrampen krijgt. De gynaecoloog vertelt hen dat Liesbeth te maken heeft met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het kindje heeft geen overlevingskans. Tijdens de operatie van Liesbeth komt aan het licht dat ze een baarmoedergezwel heeft. De dokter raadt aan om haar baarmoeder weg te laten halen. Dit betekent dat ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Daarbovenop krijgt Liesbeth ook nog eens een ziekenhuisbacterie.

Familie 5336 002.jpg
Aflevering 5336 om 14.54.12.png

De terrorismezaak

Maarten weet niet meer wie hij kan vertrouwen. Hij wil Bart niet meer zien en Faroud gaat op zoek naar iemand anders binnen de familie om contactpersoon te zijn. Hij kiest voor leen. Maarten krijgt een boodschap van de terroristen en ze stellen hem verschillende keren op de proef. Dankzij de afluisterapparatuur kan het team van Faroud telkens alles volgen en ze verliezen Maarten geen moment uit het oog. Tijdens een ritje met de terroristen, komt Maarten oog in oog met Roos. Maarten ontdekt dat hij al wekenlang afgeluisterd wordt en vernietigt de apparatuur die in het appartement verstopt is.

Aflevering 5334 om 14.06.39.png
Familie 5345 006.jpg

De hoofdrol

Linda heeft de hoofdrol in de musical aan Maud overgelaten, maar regisseur Martijn krijgt hier al snel spijt van wanneer Maud plankenkoorts blijkt te hebben. Linda probeert Maud meer zelfvertrouwen te geven en Linda organiseert een try-out in de Jan en Alleman om Maud verder te trainen. Martijn krijgt meer twijfels en vraagt opnieuw aan Linda om het over te nemen. Tijdens de repetities beseft Maud dat ze niet op haar plaats staat en ze geeft de hoofdrol aan Linda. Die accepteert het aanbod en steekt een tandje bij tijdens de repetities. De première is een succes en Linda krijgt een staande ovatie.

Familie 5337 001.jpg
Aflevering 5339 om 09.58.40.png

Puberende Cédric

De plotse terugkeer van Cédric is een doorn in het oog voor Veronique. Zij wil zich focussen op Vero Bello en schakelt Marie-Rose in om op Cédric te letten. Ook Rita biedt haar hulp aan en ontfermt zich over de jongen. Zij is duidelijk de enige die echt doordringt tot hem. Hierdoor verslechtert de band tussen Veronique en Cédric nog meer. Cédric gedraagt zich opstandig, spijbelt, maakt zijn huiswerk niet en hangt elke dag tot 's avonds laat rond op café. Cédric overhoort zijn moeder ook geregeld slecht spreken over hem en hij blijft dan ook liever bij zijn grootmoeder.

Aflevering 5331 om 09.56.27.png
Aflevering 5333 om 13.39.43.png

Familievete (deel 1)

Modejournaliste Andrea De Praetere regelt een dubbelinterview tussen Peter en Veronique. Ze willen allebei op een goed blaadje bij haar staan en halen alles uit de kast. Peter zet Hanne onder druk om werk te maken van de nieuwe collectie en Andrea is onder de indruk. In het uiteindelijk artikel vertelt ze een ander verhaal en dat is dankzij June, die Andrea omgekocht heeft voor goede publiciteit. Peter verliest het doel van VDB Fashion uit het oog en wil maar één ding: beter zijn dan Veronique en haar Vero Bello. Hij verwacht een tandje bij van Trudy en Evy.

Aflevering 5336 om 14.50.26.png
Aflevering 5337 om 09.12.04.png

Het huwelijk van Mieke en Niko (deel 1)

Sinds het huwelijksaanzoek van Niko, ergert Mieke zich aan zijn desinteresse omtrent hun huwelijksvoorbereidingen. Na twee maanden is er nog steeds niet geregeld. De twee zitten eindelijk samen en ze kunnen tenminste al een datum prikken: 19 december. Niko merkt dat zijn verloofde er stresserend bijloopt en belooft haar dat hij alles in orde zal brengen met de hulp van familie en vrienden. Tussen Zjef en Rudi zit er ook een haar in de boter omdat ze niet goed weten wat ze nu van elkaar zijn. Rudi geeft aan Zjef toe dat hij een relatie best wel ziet zitten.

Aflevering 5343 om 21.11.05.png
Familie 5348 003.jpg

Bomaanslag

Maarten wordt gecontacteerd door de terroristen met een speciale opdracht. Uiteindelijk sluiten ze hem op in een verlaten kelder en moet hij op verdere instructies wachten. De verdwijning van Maarten is verontrustwekkend voor Jan en het team van Faroud kan niets anders doen dan afwachten. Maarten verneemt dat hij een bom moet leggen in een winkelcentrum. Als hij de opdracht tot een goed einde brengt, krijgt hij Roos levend terug. Faroud slaagt erin om Maarten te localiseren en de bom van hem over te nemen. Hij kan het net op tijd onschadelijk laten maken door een specialist.

Aflevering 5345 om 15.25.33.png
Familie 5346 004.jpg

Stalkster

Agnes verblijft nu al een tijdje terug in Frankrijk en Mathias probeert contact te zoeken met zijn zus via Skype. Hij voegt Agnes Moelaert toe, maar tijdens hun eerste gesprek merkt hij dat hij per ongeluk bij een jonge vrouw terechtgekomen is met exact dezelfde naam. Desalniettemin geraken de twee aan de praat en spreken ze ook met elkaar af in de Jan en Alleman. Een onschuldig gesprek verandert plots naar meer wanneer Agnes zich begint uit te kleden voor haar webcam en nadien verschillende pikante filmpjes doorstuurt. Mathias is ondertussen op zoek naar een secretaresse en Agnes biedt zichzelf aan.

Familie 5348 008.jpg
Aflevering 5351 om 09.19.15.png

Verboden liefde (deel 1)

Thomas heeft zijn plaats binnen de familie Van den Bossche gevonden en kan het goed vinden met Stefanie. Die maakt haar gevoelens voor hem bekend, maar ze wordt afgewezen. Thomas heeft namelijk een oogje op iemand anders, zijn nicht Hanne. Thomas helpt haar met de voorbereidingen van de fotoshoot voor Andrea De Praetere en probeert haar te kussen. Hanne schrikt hiervan en wil Thomas niet meer zien. Die kan de afwijzing niet verwerken en wil verhuizen. Hanne geeft toe aan haar gevoelens, maar is bang dat de familie hier schande van zal spreken. Ondertussen gaat Thomas aan de slag bij VDB Fasion.

Aflevering 5348 om 09.55.21.png
Aflevering 5350 om 18.25.35.png

Een nieuwe liefde

Leen en Faroud zijn door de terrorismezaak van Maarten meer en meer naar elkaar toegegroeid. Na de mislukte bomaanslag, heeft Faroud het moeilijk met zijn gevoelens en hij zoekt steun bij Leen. Faroud geeft toe dat hij zich aangetrokken voelt tot Leen en er volgt een passionele kus. Hij reageert eerder terughoudend als Leen polst naar de mate waarin hij een relatie wilt, maar zijn opluchting is groot wanneer blijkt dat ook Leen het rustig aan wil doen. Maarten komt ondertussen bij Leen wonen zodat zij hem wat in het oog kan houden.

Familie 5348 001.jpg
Aflevering 5351 om 09.08.37.png

De niet-volledige waarheid

De terrorismezaak is niet voor iedereen goed afgelopen. Het team van Faroud en Sam Renders kon de terroristen oppakken, maar tijdens de huiszoeking vonden ze het lichaam van Roos in een diepvriezer. Ondertussen heeft Faroud een volledig verhaal op poten gezet, namelijk dat Roos in Pakistan reeds vermoord werd. Alleen hij, Maarten, Leen, Bart en Trudy kennen de waarheid. Maarten heeft het moeilijk met het feit dat Faroud de originele versie uit de handen van de pers wil houden. Ook wil Faroud geen herdenking van Roos. Maarten zoekt contact met een journalist, maar wordt tegengehouden door Leen.

Aflevering 5351 om 09.14.15.png
Aflevering 5352 om 09.42.32.png

Het bedrog van Andreas

Evy werkt nog steeds aan haar boek in samenwerking met haar vriend Andreas. Die woont nog altijd in Amsterdam en hun lange afstandsrelatie begint zwaar te wegen voor Evy. Wanneer Evy merkt dat Andreas nogal te enthousiast spreekt over zijn nieuwe schrijfster Vanessa, kan ze haar jaloezie maar moeilijk verbergen. Ze vermoedt dat er iets gaande is tussen de twee en gaat op zoek naar antwoorden in de spullen van Andreas. Wanneer Evy hen op een passionele kus betrapt, wil ze niets meer met Andreas te maken hebben.

Aflevering 5349 om 11.16.01.png
Familie 5351 004.jpg

Familievete (deel 2)

Wanneer Veronique haar moeder vraagt of ze vast in dienst wil komen werken voor Vero Bello, hapt Marie-Rose toe. Maar dit wordt niet in dank afgenomen door Peter, die het verraad van zijn moeder maar moeilijk kunnen verkroppen. De familieruzie bereikt ook de oren van Anna die op haar eentje voor een verzoening tussen broer en zus wil zorgen. Zowel Veronique als Peter zijn niet van plan om te luisteren. Tijdens een etentje bij Marie-Rose verklaart Peter oorlog met haar en Veronique en verbiedt hij Louise om nog langer met hen om te gaan.

Aflevering 5356 om 16.06.09.png
Aflevering 5363 om 16.55.50.png

De schoencollectie

Peter heeft de oorlog verklaard aan VDB Fashion, maar zowel Louise als Trudy vinden dat hij te ver gaat. Vero Bello start een restylingcampagne en Peter kookt van woede wanneer hij merkt dat Liesbeth en Zjef hieraan meegedaan hebben. Bovendien ontdekt Peter dat Trudy een jobaanbod gekregen heeft van Veronique. Peter komt tot inkeer en beseft dat hij het personeel aan het demotiveren is. Hij start met een nieuw schoenenaanbod voor Fashion en maakt een deal met Zapatero. Hun ontwerper Gunther Poucke vervoegt het team van Fashion en gaat samenwerken met Hanne.

Familie 5357 001.jpg
Aflevering 5360 om 15.46.22.png

Stalkster (deel 2)

Agnes heeft ervoor gezorgd dat ze de nieuwe secretaresse van Mathias wordt en nestelt zich volledig in zijn privéleven. Dankzij haar mooie praatjes kan ze Marie-Rose rond haar vinger draaien. Agnes kent haar grenzen niet en blijft zelfs overnachten wanneer ze met Marie-Rose te diep in het glas gekeken heeft. Mathias wil Agnes ontslaan, maar zij dreigt ermee hun 'affaire' te onthullen. Agnes jaagt Marie-Rose de stuipen op het lijf door de knuffel van Arthur in een kookpot te stoppen. Mathias zet haar aan de deur. Agnes doet een laatste poging en vertelt al haar leugens aan Marie-Rose, maar zij gelooft er niets van.

Aflevering 5356 om 16.02.25.png
Aflevering 5359 om 15.09.17.png

Op internaat

Cédric vindt dat zijn moeder te weinig tijd voor hem vrijmaakt. Hij stelt een to do lijst op voor het weekend. Er komt echter zeer weinig van in huis omdat Veronique het werk bij Vero Bello niet kan loslaten. Cédric zet zich stiekem achter de laptop van Veronique en wist al haar afspraken van de komende week. Veronique ontdekt wat er gebeurd is en Cédric legt uit waarom hij dat gedaan heeft. Veronique verliest haar zelfcontrole en geeft hem een mep. De twee zijn aan het einde van hun latijn en samenleven gaat niet meer. Cédric stelt zelf voor om op internaat te gaan.

Aflevering 5372 om 16.17.27.png
Aflevering 5374 om 19.23.59.png

Hallucinaties

Faroud doet zijn uiterste best zodat Maarten op een gepaste manier afscheid kan nemen van Roos. Op aanraden van Leen zoekt Maarten hulp om haar dood te verwerken. Hij neemt hiervoor medicatie en gaat geregeld langs bij een psychiater. Maarten begint in zijn hoofd Arabische stemmen te horen, ontploffingen, de stem van Roos en ziet zelfs schimmen. Op een dag worden de hallucinaties zo realistisch dat hij werkelijk Roos voor zich ziet staan. Maarten wil zijn medicatie blijven innemen zodat hij Roos kan blijven zien. Het is 'Roos' zelf die Maarten aanspoort om verder te gaan met zijn leven.

Aflevering 5361 om 10.15.51.png
Aflevering 5363 om 16.51.35.png

Geheime relatie

Hanne en Thomas beleven romantische momenten, maar moeten hun relatie geheim houden. Thomas plaagt Hanne graag op het werk, maar zij wil vooral door niemand betrapt worden. Thuis is niet iedereen blind voor hun goede band en Mieke vraagt Hanne op de man af of ze een relatie hebben. Haar reactie zorgt ervoor dat Hanne en Thomas eerlijk voor hun relatie uitkomen. Alleen Zjef reageert slecht, maar zelfs Jan gunt zijn kleinkinderen het geluk in de liefde. Bart is dan weer minder open-minded en vraagt zich luidop af wat er van hun kinderen zal komen.

Aflevering 5364 om 11.51.15.png
Aflevering 5361 om 10.18.42.png

De wraak van June (deel 1)

June kan de breuk tussen haar en Peter niet verwerken en gebruikt nog altijd Vero Bello om zich te wreken op haar ex-man. Haar harde aanpak zorgt voor frustraties bij Rudi en Marie-Rose, die niet langer met de vrouw kunnen samenwerken. Veronique denkt na over de verhuis naar een grotere locatie, maar June ligt dwars en vindt dat overbodig. Veronique moet June voortdurend op haar plaats zetten om duidelijk te maken wie er eigenlijk de baas is. June laat op haar beurt weten dat het bedrijf alleen bestaat dankzij haar financiële inbreng.

Aflevering 5359 om 15.12.52.png
Familie 5365 004.jpg

Leen en Faroud

Leen en Faroud komen naar buiten met hun relatie en krijgen meteen heel wat kritiek te verwerken. Maarten begrijpt hun ontluikende liefde niet en wil Faroud eigenlijk niet in zijn buurt. Hij vindt steun bij Bart die dezelfde mening deelt. Bart gaat in de aanval, maar wordt zelf hard aangepakt door Faroud. Leen is niet van plan om Faroud op te geven en wil dat haar broers hier zich bij neerleggen. Tijdens een misverstand blijft Arthur alleen achter omdat Faroud plots weggeroepen werd door het werk. Leen is eerst razend, maar het is Maarten die de twee terug bij elkaar brengt.

Aflevering 5362 om 11.09.50.png
Aflevering 5370 om 15.25.10.png

Diploma

Liesbeth gaat terug aan de slag in de foodbar en heeft grootste plannen dankzij de goede invloed van Thomas. Ze wil het oude plan van Veronique om de foodbar uit te breiden naar een keten opnieuw van onder het stof halen. Peter wil een goed businessplan zien, maar Liesbeth heeft niet de juiste kennis. Ze heeft zelfs nooit haar middelbaar diploma behaald. Met de hulp van Thomas duikt ze terug met haar neus in de boeken. Zjef steunt Liesbeth en wil haar zelfs helpen door extra studietijd te geven op het werk. Tot hij via Benny haar echte plannen ontdekt. En wat Liesbeth kan, kan hij toch ook zeker?

Aflevering 5362 om 11.26.26.png
Aflevering 5364 om 11.56.25.png

Madame Delcourt

Een zekere mevrouw Delcourt wil haar huis openbaar verkopen in de Jan en Alleman. Jan vindt het een eer, maar hoort dat de vrouw een oude kennis van de Van den Bossches moet zijn. Samen met Rita gaat Jan op zoek naar wie die mevrouw Delcourt wel kan zijn. Niemand binnen de familie heeft enig idee. Tot hun grote verbazing maakt plots Kristina haar opwachting als mevrouw Delcourt. Jan wil haar liefst zo snel mogelijk terug zien vertrekken, maar Rita wil naar haar excuses luisteren. Kristina was getrouwd met de rijke Jean-Pol Delcourt, maar is pas gestorven aan een hartaderbreuk.

Aflevering 5363 om 16.54.21.png
Aflevering 5369 om 12.11.02.png

De komst van Menno

Ondanks haar relatiebreuk met Andreas, slaagt Evy erin om professioneel te blijven. Samen zorgen ze ervoor dat haar boek over Menno Van Calster alsnog op de markt komt. Evy moet naar verschillende boekenhandels om signeersessies te geven en komt in aanraking met Menno, die aan Evy wil duidelijk maken dat hij niet meer dezelfde jeugddelinquent is zoals hij neergeschreven wordt in haar boek. Menno verdiept zich in het leven van Evy en begint haar overal te achtervolgen en foto's te nemen. Hij nodigt Evy een paar keer uit bij hem thuis en de 'friends' vinden dat ze met een gevaarlijk spelletje bezig is. Zjef maakt zich ernstige zorgen.

Familie 5364 002.jpg
Aflevering 5371 om 14.19.40.png

De zoektocht naar Isabelle (deel 1)

Thomas gaat op zoek naar Isabelle en schakelt daarvoor de hulp van Anna in. Zij vindt het eigenlijk beter dat Thomas het verleden laat rusten. Zij is vooral bang dat het alleen miserie met zich zal meebrengen. Thomas ontdekt dat zijn grootmoeder in Keulen woont en nog een broer heeft, genaamd Lucien. Hij krijgt de man ook aan de lijn, maar Lucien laat weten dat Thomas niets te zoeken heeft bij de familie De Groot. Hij wil alles laten zoals het is. Thomas besluit om naar Keulen te gaan om Isabelle zelf te zoeken, maar keert terug van een kale reis. Hij geeft niet op en stuurt haar een brief.

Familie 5369 004.jpg
Aflevering 5371 om 14.22.23.png

Nieuwe secretaresse

Na de ontmaskering van de ziekelijke Agnes zit BioPro-Made opnieuw zonder secretaresse. Benny helpt Mathias met het zoeken naar een vervangster en maakt een keuze uit enkele dames die hem zeker niet kunnen verleiden. Jenny Versteven komt op sollicitatiegesprek en neemt in principe zichzelf aan. Meteen wordt duidelijk dat ze een harde tante is en alles naar haar zin moet gaan. Mathias doet alles wat Jenny vraagt zodat ze zo snel mogelijk van thuis uit kan werken. Ondertussen heeft Marie-Rose last van een knobbel op haar voet en spoort Jenny haar aan om meteen naar de dokter te gaan.

Familie 5370 002.jpg
Aflevering 5373 om 09.31.56.png

De start van Fashion Agency

Peter ontdekt dat Casters Agency - het modellenbureau van zijn overleden vriendin Elise - het faillissement heeft aangevraagd. Hij wil het bedrijf helpen door een overname te regelen. De komst van de modellen wordt niet door iedereen met open armen ontvangen, want Thomas vindt dat Peter zich te hard laat leiden door emoties. Stefanie is ambitieus en vraagt persoonlijk een job aan Peter. Ze kan aan de slag als management assistant en krijgt hiervoor de hulp van de vorige secretaresse van Elise. Peter ontdekt al snel dat de modellenwereld heel apart is en wordt rondgeleid door Margot.

Aflevering 5369 om 12.07.59.png
Aflevering 5373 om 09.27.12.png

Dansmarathon (deel 1)

Trudy komt te weten dat Gunther een dansleraar is en bovendien een dansmarathon organiseert. Ze ergert zich aan het luie gedrag van Bart tegenwoordig en laat zich door Gunther meeslepen naar de dansschool. Trudy, Marie-Rose en Linda kunnen Gunther overtuigen om de opbrengt van de dansmarathon te schenken aan de vereniging Wij Samen. Bart denkt dat Trudy zich verveelt en spoort haar aan om ook verder te studeren zoals Liesbeth. Trudy heeft daar echter geen zin in en neemt het Bart kwalijk dat hij niet wil dansen met haar.

Familie 5373 01.jpg
Aflevering 5374 om 19.26.29.png

Evy ontvoerd

Evy kan niet weerstaan aan de drang om Menno op te bellen, ondanks de waarschuwingen van haar vrienden dat ze misschien gevaar loopt. Menno vraagt vervolgens aan Evy of ze een rechtzetting wil publiceren met zijn echte verhaal, maar Evy gaat daar niet op in. Menno stelt voor om zijn aantekeningen te komen afhalen bij hem thuis voor het geval dat Evy ooit toch van plan zou zijn om zijn waarheid neer te schrijven. Hij kan haar overtuigen om binnen te komen en samen een wijntje te drinken. Menno drogeert Evy en houdt haar gevangen. Ze mag de villa niet verlaten voordat ze Menno's waarheid heeft neergeschreven.

Aflevering 5377 16.17.23.png
Aflevering 5380 20.01.30.png

Het verhaal van Menno (deel 1)

Terwijl Evy wordt vastgehouden door Menno, schakelen haar vrienden de politie in. Een huiszoeking van inspecteur Derijcke in de villa van Menno levert niets op, want net op dat moment slaagt Evy erin om te ontsnappen. Dankzij de verkeerde instructies van Menno loopt ze volledig verloren in het bos en wacht Menno haar op om ze terug naar zijn woning te brengen. Evy kan niet anders dan ingaan op de eisen van Menno en luistert elke dag naar zijn verhaal om het nadien in een boek te kunnen gieten.

Aflevering 5376 20.49.40.png
Aflevering 5378 08.43.31.png

Spreekbeurt

Jelle moet een spreekbeurt geven over de Eerste Wereldoorlog en vraagt de hulp van Albert. Samen met de bomma gaan ze naar de Westhoek en nadien zoekt Albert heel wat informatie bij elkaar om Jelle te kunnen helpen. Het enthousiasme van Albert zorgt er voor dat Jelle te veel informatie krijgt en niet meer kan volgen. Albert gooit het over een andere boeg en neemt samen met Jelle een filmpje op waarin hij zich verkleedt als zijn grootvader Jozef De Block. De spreekbeurt van Jelle is op deze manier een groot succes.

Aflevering 5380 19.53.42.png
Aflevering 5379 09.30.07.png

Oude kennis

Niko komt in contact met zijn oude jeugdkennis Jurgen Dens, die compleet veranderd is en nu goed de kost verdient als aannemer. Niko denkt na over zijn eigen toekomst, zeker wanneer Jan hem trots als zijn opvolger benoemt. Niko neemt een weekje verlof om Jurgen te helpen en hoopt zo een extra centje te verdienen om zijn huwelijksfeestje met Mieke te kunnen betalen. Jurgen neemt Niko op sleeptouw en toont hem hoe hij te werk gaat. Samen gaan ze ook naar de openbare verkoop van Kristina's huis en Jurgen stelt Niko voor aan zijn arbeiders.

Aflevering 5379 09.22.29.png
Aflevering 5380 19.43.05.png

Airfree

Luchtvaartmaatschappij Airfree organiseert een wedstrijd waarbij een modebedrijf de kans krijgt om de outfits van het personeel te ontwerpen. Thomas krijgt binnen VDB Fashion de verantwoordelijkheid voor het project en gaat samen met Hanne aan de slag. Bij Vero Bello wil June zeker winnen van Peter en ze stelt aan Veronique voor om haar connecties raad te plegen. Veronique gaat nog een stap verder en wil nieuwe winkels openen in Knokke en Brussel. Marie-Rose gaat akkoord om een hypotheek op haar huis te nemen om haar dochter te helpen.

Aflevering 5378 08.42.37.png
Aflevering 5379 09.35.15.png

Het nieuwe model

Het succesvolle model Floor Hintjens komt zichzelf aanbieden bij Peter en Fashion Agency en krijgt een contract. Zij werkt echter in opdracht van June om Peter in diskrediet te brengen. Floor schakelt model Margot uit door ervoor te zorgen dat ze ontslagen wordt. Nadien sleurt ze Peter mee van het ene feestje naar het andere met als bedoeling contacten te leggen in de modewereld. Peter verandert volledig van karakter en daagt vaak bij VDB Fashion op met kater, tot ongenoegen van het personeel.

Aflevering 5379 09.11.29.png
Aflevering 5383 19.47.23.png

Rhodos

Op een nacht wordt Linda wakker gebeld vanuit het buitenland met de boodschap dat het niet goed gaat met haar moeder en ze zich op het ergste moet voorbereiden. Gilberte woont al jarenlang in Rhodos en heeft al jarenlang geen contact meer gehad met Linda sinds haar huwelijk met Jan. Linda kan haar moeder niet in de steek laten en vertrekt met het eerste vliegtuig naar Griekenland. Terwijl Jan en Guido alleen achterblijven, staat Thomas plots aan de deur met zijn grootmoeder Isabelle, de ex-vriendin van Jan.

Aflevering 5378 08.45.36.png
Aflevering 5381 12.57.49.png

Dansmicrobe

Dankzij Benny begint Bart jaloers te worden op de vele dansrepetities van Trudy en Gunther en hij komt ook een kijkje nemen. Nadien heeft Bart ook de dansmicrobe te pakken, maar hij heeft het moeilijk om dit toe te geven. Gunther gaat akkoord om Trudy en Bart danslessen te geven, zodat ze samen op de dansmarathon een demonstratie kunnen geven. Wanneer Bart ontdekt dat er ook een danswedstrijd aan de marathon gekoppeld is, begint hij plots zeer competitief uit de hoek te komen en heeft Trudy er nog weinig plezier in.

Aflevering 5389 14.59.51.png
Aflevering 5383 19.37.28.png

Een businessplan

Zjef heeft een volledig businessplan voor de uitbreiding van de Foodbar in elkaar gestoken en stapt ermee naar Peter. Die is onder de indruk van het plan, maar wil Zjef geen kans geven omdat hij in zijn leven nog nooit iets heeft afgemaakt. Zjef is teleurgesteld en denkt na over zijn toekomst. Hij wil zijn master in de Economie behalen om te bewijzen dat hij iets van zijn leven. Liesbeth studeert ondertussen ook ijverig verder voor haar examens en gaat een tijdje bij Agnes logeren voor een Frans taalbad.

Aflevering 5383 19.53.04.png
Aflevering 5390 17.17.55.png

Basic Instinct

Elias studeert momenteel aan de filmschool en gaat langs bij de familie Pauwels om wat dvd's van Benny te lenen. Hij komt eigenlijk vooral om Stefanie te zien en heeft een boontje voor haar. Wanneer Elias zijn eigen filmproject aanhaalt in een gesprek bij Stefanie, vraagt hij haar als visagiste voor de film. Wat later vraagt Elias zelfs om te acteren in zijn film. Wat Stefanie niet weet, is dat ze een scène zonder slipje moet spelen. Wanneer Benny dit te weten komt, gooit hij Elias buiten.

Aflevering 5382 16.49.33.png
Aflevering 5387 16.05.08.png

Breuk met Charlotte

Guido heeft het gevoel dat zijn relatie met Charlotte geen toekomst meer heeft sinds ze studeert in Leuven. Niko geeft hem het advies om wat tijd vrij te maken voor haar en Charlotte te verrassen in Leuven. Charlotte wil echter liever naar een museum en ook met haar nieuwe vrienden voelt Guido geen enkele klik. Hij maakt de moeilijke beslissing om een einde te maken aan zijn relatie, maar wil het eerst gewoon vertellen via een sms. Dankzij Niko heeft Guido toch het lef om Charlotte face to face de waarheid te vertellen.

Aflevering 5382 16.37.49.png
Aflevering 5391 16.43.30.png

Het verhaal van Menno (deel 2)

Evy wordt eindelijk vrijgelaten door Menno en besluit na enige twijfel toch naar de politie te stappen. Wanneer de politie bij zijn villa aankomt, is de vogel al gaan vliegen. Hoewel Evy's vrienden bang zijn voor haar veiligheid, is Evy er zeker van dat Menno haar geen pijn wil doen. Een tijdje later wordt Menno toch opgepakt en besluit Evy zijn boek te schrijven. Ze stuurt een kopie naar de gevangenis en houdt via mail contact met Menno. Zij is er nog altijd van overtuigd dat Menno nooit de intentie had om haar kwaad te doen.

Aflevering 5383 19.58.42.png
Aflevering 5384 15.36.50.png

Het ongeval van Kristina

Tot ongenoegen van Jan, hebben Rita en Kristina nog veel contact. Na haar openbare verkoop komt Kristina de bloemetjes buitenzetten in de Jan en Alleman en ze stapt dronken in haar auto. De dag nadien krijgen Jan en Rita de politie over de vloer, want Rita heeft een dodelijk ongeval gehad. Rita is ontroostbaar en Jan vreest voor de gevolgen. Hij kan aansprakelijk gesteld worden. Gelukkig blijkt dat Kristina pas veel later het ongeval had en dus thuis nog gedronken had. Rita krijgt een andere verrassing te verwerken wanneer ze Kristina's volledig fortuin erft.

Aflevering 5391 16.43.03.png
Aflevering 5392 11.16.03.png

Hallux Valgus

Leen heeft geen goed nieuws voor Marie-Rose en haar hallux valgus. Een operatie lijkt onvermijdelijk dus Marie-Rose moet onder het mes. Jenny komt een tijdje terug bij Mathias thuis werken om Marie-Rose in de gaten te houden. Zij wil namelijk de voorbereiding van de dansmarathon niet zomaar uit handen geven. Alle vrijwilligers komen samen in de Jan en Alleman om de taken voor de marathon te verdelen. Marie-Rose neemt de supervisie op zich en zorgt ervoor dat iedereen zijn taken goed uitvoert.

Aflevering 5385 18.52.33.png
Aflevering 5386 11.47.40.png

Compromitterende foto's

June geeft Floor de opdracht om Peter in diskrediet te brengen. Floor organiseert in de loft van Peter een wild feestje met veel drank en zorgt ervoor dat er compromitterende foto's van Peter genomen worden. June brengt Peter een bezoekje en vraagt hem om zich terug te trekken uit de wedstrijd van Airfree. Peter gaat niet in op haar chantage en de volgende dag worden de foto's op Facebook gezet. Thomas vreest voor de imagoschade van VDB Fashion en Trudy vreest dat hun dochter hier ook de gevolgen van zal dragen.

Aflevering 5392 11.18.22.png
Aflevering 5390 17.15.47.png

Oude gevoelens

De terugkeer van Isabelle wekt heel wat oude gevoelens op bij Jan. De twee spenderen veel tijd samen en Jans kinderen maken zich zorgen. Ze willen niet dat hij Linda bedriegt nu ze in het buitenland zit, maar Jan stelt ze allemaal gerust dat er gewoon vriendschap is. Guido heeft het er extra lastig mee en maakt het zijn vader niet gemakkelijk. Jan en Isabelle gaan samen het graf van hun overleden zoon Willem bezoeken en Isabelle kan haar emoties niet onder controle houden. Thomas vreest nu ook dat er meer aan de hand is.

Aflevering 5386 11.31.51.png
Aflevering 5389 15.15.41.png

Illegale arbeiders

Jurgen vraagt aan Niko of hij een tijdje de chauffeur wil zijn die de werkmannen oppikt om naar de werf te rijden. Zo leert Niko o.a. Bodé Ouattara en zijn vader kennen. Al snel ontdekt Niko dat een aantal van de mensen illegaal in het land zijn, maar Jurgen maakt Niko duidelijk dat het nu eenmaal zo gaat in de bouwsector. Hij geeft illegalen werk, zodat ze er allebei financieel beter van worden. Jurgen gebruikt dit excuus echter om zijn mannen extra hard te laten werken. Hij doet zij voortdurend overuren kloppen om renovatiewerken op tijd klaar te krijgen.

Aflevering 5391 16.51.04.png
Aflevering 5392 11.03.26.png

Drugsfeestje

Hoewel Peter zich even op de achtergrond wil houden, kan Floor hem ervan overtuigen om een feestje te houden om zijn zinnen te verzetten. Het komt opnieuw tot een incident wanneer een jongeman in het ziekenhuis belandt met een overdosis drugs. Deze keer wordt de politie ingeschakeld en start er een onderzoek naar Peter. In de media wordt Peter nu afgeschilderd als een drugsverslaafde en ook de foto's krijgen nog een staartje. VDB Fashion verliest de wedstrijd van Airfree in het voordeel van Vero Bello.

Aflevering 5391 16.49.25.png
Aflevering 5393 12.04.01.png

Het lijk

Op een avond is Maarten er getuige van hoe Jurgen een lijk in het kanaal dumpt. Wanneer Niko dit te weten komt vertelt Jurgen dat het om Bodés vader Dieumerci gaat, die tijdens de werken van een stelling viel. Niko wil naar de politie stappen, maar Jurgen reageert dreigend dat hij dat maar beter niet zou doen om de illegale arbeiders niet in de problemen te brengen. Een dag later staat Bodé Ouattara bij Niko voor de deur omdat hij door Jurgen in elkaar geslagen is. Niko wil naar de politie stappen, maar Jurgen is spoorloos verdwenen.

Aflevering 5390 17.05.43.png
Aflevering 5395 19.24.33.png

Examens

Liesbeth gebruikt elk vrij moment om te studeren voor haar examens van Frans en Economie, maar Benny ergert zich aan de afwezigheid van zijn vrouw en Patrick vreest dat er relatieproblemen zullen ontstaan. Ze proberen over verschillende manieren Liesbeth te doen temperen, maar zij vindt altijd een manier om haar studieboeken terug boven te halen. Het ijverige werk van Liesbeth kent resultaat, want ze heeft uitstekende scores op haar examen. Tijdens het feestje thuis, daagt Agnes plots op om Patrick te verrassen.

Aflevering 5393 11.50.25.png
Aflevering 5395 19.26.30.png

Afscheid van Isabelle

In de Jan en Alleman gaat de dansmarathon van start. Isabelle wil ook een handje helpen, maar het komt tot een moeilijke confrontatie met Anna. Isabelle kan haar kalmte niet bewaren en wil eindelijk eens haar mening vertellen over wat er allemaal gebeurd is in het verleden. Anna maakt zich zorgen om Jan en vraagt aan Rita om een oogje in het zeil te houden. Isabelle geeft ondertussen aan Jan toe dat ze wel degelijk gevoelens heeft, maar Jan kiest voor Linda en zijn gezin. Isabelle neemt afscheid en vertrekt terug richting Keulen.

Aflevering 5393 12.01.31.png
Aflevering 5395 19.42.15.png

De dansmarathon

Alle Van den Bossches, hun vrienden en kennissen, zijn afgezakt naar de Jan en Alleman voor de dansmarathon van Gunther en Wij Samen. Twee dansers van 'So You Think You Can Dance' bijten de spits af en ook Jelle en Louise hebben met de hulp van Hanne een dansact in elkaar gestoken. Marie-Rose komt toch een handje helpen, ondanks haar operatie. Veronique zorgt voor de verrassing van de avond door de danswedstrijd te winnen met haar danspartner Filip. Bart en Trudy zijn teleurgesteld, maar dans dansmarathon heeft wel bijna 5.000 euro opgebracht.

Aflevering 5395 19.44.49.png
Aflevering 5396 09.17.01.png

Ondergedoken

Op een dag komt een bebloede Faroud bij Leen aankloppen. Eén van zijn geheime operaties is foutgelopen en zowel Leen als Arthur lopen gevaar. Een collega van Faroud brengt de twee in veiligheid, maar wanneer Maarten thuiskomt, en het bloed aantreft, vreest hij het ergste. Faroud legt uit dat er een terrorist vrij rondloopt die hem en zijn omgeving wil treffen. Na enkele dagen mogen Leen, Arthur en Maarten terug naar huis, omdat Faroud de terrorist heeft kunnen oppakken. Leen twijfelt aan haar relatie met Faroud, omdat ze niet continue gevaar wil lopen.

Familie 5398 003.jpg
Aflevering 5401 11.05.31.png

GAS-boete

Agnes is nog niet lang terug in het land en krijgt al een GAS-boete voor wildplassen. Ook Guido wordt op de bon gegooid voor het aanplakken van affiches voor zijn schoolfuif. Patrick wil het beleid van de burgemeester met harde acties aanpakken en lanceert een oproep op Facebook om mensen bij elkaar te krijgen in de Jan en Alleman. De opkomst is magertjes en Agnes is bang dat Patrick zelf in de problemen komt met zijn protesten en interview. Mathias wil het diplomatischer aanpakken en kan een gesprek met de burgemeester regelen. Ze gaan met hun tweetjes naar de afspraak, maar Agnes moet haar boete nog altijd betalen.

Aflevering 5397 13.03.04.png
Aflevering 5399 13.47.18.png

Het geheim van Rita

Op aanraden van notaris Van Roose houdt Rita haar erfenis geheim, maar ze koopt voor zichzelf wel enkele nieuwe spulletjes. De familie stelt zich vragen bij de dure uitgaven van Rita. Door de leugens die ze vertelt, voelt ze zich niet goed en heeft ze last van haar maag. Na een goed gesprek bij Leen beslist ze de erfenis niet langer geheim te houden. Veronique ziet meteen een kans om June uit te kopen. Ook Jan vraagt Rita om te 'investeren' in het café. Ze weigert steeds. Anna wil dat Rita stopt met de erfenis rond te bazuinen.

Familie 5399 003.jpg
Aflevering 5397 13.11.19.png

Haatcampagne tegen Peter

Peter blijft CEO van VDB Fashion, maar de publieke opinie blijft dalen. Er duiken overal haatpagina's op en ook de verkoopcijfers van de winkels gaan flink achteruit. Ondertussen triomfeert June, terwijl Veronique moet toezien hoe de lastercampagne tegen Fashion het succes van Vero Bello overschaduwt. Marie-Rose kan niet langer aan de zijlijn toekijken. Ze wil niet meer samenwerken met June en geeft haar ontslag. Peter kan echter zijn moeder nog altijd niet vergeven. Stefanie wil Peter helpen en gaat met Floor praten. Het valt haar op dat de problemen pas begonnen zijn toen zij haar intrede maakte.

Familie 5397 001.jpg
Aflevering 5398 15.12.22.png

Wang Li

Arno keert terug van een stage in China. De verrassing is groot wanneer hij een Chinees meisje, Wang Li, mee naar huis brengt en zegt dat hij met haar een relatie is begonnen. De familie kijkt raar op en de rare gewoontes van Wang Li zorgen voor gefronste wenkbrauwen. Wanneer Benny Chinees eten gaat halen, ziet hij Wang Li daar werken. Arno vertelt de waarheid: Wang Li is een meisje uit de buurt en woont al haar hele leven in België. Om het goed te maken, nodigt Wang Li hen uit om op haar kosten te gaan eten in het restaurant. Daar maakt Liesbeth een ongelukkige val waardoor ze zes weken buiten strijd is.

Familie 5405 003.jpg
Aflevering 5397 13.18.09.png

Toekomst in Ivoorkust

Niko en co proberen een manier te zoeken om Bodé in België te houden. Ze gaan zich bevragen bij de vluchtelingendienst. Wat later krijgen ze te horen dat Bodé het land uit moet. Dit komt hard aan bij Bodé, die absoluut in België wil blijven werken. Thomas wil een hulpfonds voor Bodé oprichten, zodat hij een toekomst in Ivoorkust kan opbouwen. De vrienden en familie dragen hun steentje bij en nemen afscheid van Bodé. Ook Evy neemt afscheid van haar vrienden. Zij kan een tijdje op rondreis met Pierrot door Honduras.

Aflevering 5398 14.58.02.png
Aflevering 5397 13.09.02.png

Huwelijksvoorbereidingen

Het huwelijk van Mieke en Niko komt dichterbij en Mieke heeft het moeilijk om alles zomaar uit handen te geven. Niko verzamelt zijn vrienden en samen bedenken ze het thema van de trouw: klavertje vier. Niko wil de nieuwsgierige Mieke beetnemen en schakelt Hanne in om een shortlist van lelijke trouwkleedjes te voorzien. Niko gedraagt zich na het vertrek van Bodé zeer vreemd en Mieke vreest dat hij niet langer wil trouwen. Maar Niko heeft stiekem het perfecte huwelijk in elkaar gestoken met financiële hulp van Rita.

Aflevering 5403 11.20.14.png
Aflevering 5404 13.50.34.png

Jobzoektocht

Nu Arno teruggekeerd is uit China, start hij de zoektocht naar een job. Al vindt zijn familie dat hij iets te kieskeurig is en te weinig moeite doet. In de foodbar zit Zjef zonder hulp en Liesbeth kan haar zoon overtuigen om haar te vervangen. Arno gaat tegen zijn zin helpen in de foodbar, maar lijkt daar niet veel aanleg voor te hebben. Na één dag geeft hij er al de brui aan. Op aanraden van Hanne wil Zjef aan Maarten vragen of hij de job van Liesbeth kan overnemen. Ondertussen heeft Arno een sollicitatiegesprek bij de school van Louise om de leerkracht Informatica te vervangen.

Familie 5401 002.jpg
Aflevering 5401 11.06.37.png

De aanrijding

Guido en zijn klasgenoot Kobe hebben samen een oude auto opgekocht. Deze proberen ze zelf te herstellen. Wanneer de wagen klaar is, wil Kobe een proefritje maken. Kobe weet Guido te overhalen, maar door zijn zware voet rijdt hij een fietsend meisje aan. Kobe pleegt eerst vluchtmisdrijf en zet het daarna op een lopen. Ondertussen wordt Guido opgepakt en verhoord door de politie. Jan en Linda kunnen hun oren niet geloven wanneer ze op het politiekantoor aankomen. Guido vindt het vooral jammer dat zijn ouders twijfelen aan zijn verhaal. Kobe en zijn vader beweren dat Guido achter het stuur van de auto zat.

Aflevering 5403 11.16.27.png
Aflevering 5403 11.18.34.png

Persconferentie

Peter, Mathias en Thomas willen een persconferentie geven om VDB Fashion terug in een positief daglicht te plaatsen. Het duurt echter niet lang vooraleer Peter een nieuwe klap moet verwerken. De man die in het ziekenhuis opgenomen werd met een overdosis is namelijk overleden. Thomas heeft geen andere keuze dan de persconferentie te annuleren, maar dat zorgt voor vragen bij de journalisten. De media is opnieuw hard voor Peter en de vakbonden van VDB Fashion zijn bang voor de gevolgen. Peter besluit dan toch een stap opzij te zetten als CEO en geeft de job aan Thomas.

Aflevering 5404 14.04.40.png
Aflevering 5405 14.36.56.png

Bijwerkingen

Zjef heeft nog altijd plannen om terug te gaan studeren, maar zijn financiële situatie strooit roet in het eten. Rudi spoort Zjef aan om zijn geldprobleem snel aan te pakken. Zjef schrijft zich daarom in als proefkonijn voor een medisch project. Hij moet hiervoor gedurende enkele weken elke dag een pilletje innemen. De lijst met bijwerkingen is heel lang en dankzij het geplaag van zijn vrienden maakt Zjef zich zorgen. Plots heeft hij last van heel wat bijwerkingen, maar bij de dokters wordt er niets gevonden. Rudi vindt dat Zjef onmiddellijk moet stoppen.

Aflevering 5405 14.42.33.png
Aflevering 5408 19.20.34.png

Joppe

Rudi en Veronique krijgen enkele leerlingen over de vloer voor een rondleiding en kennismaking met Vero Bello. Nadien trekt één bepaalde jongen de aandacht van Rudi, Joppe Hassaert. Hij doet Rudi denken aan een jongetje waarmee hij in de klas gezeten heeft. Timmy werd altijd gepest en Rudi heeft het toen nooit voor hem opgenomen. Hierdoor heeft Rudi het gevoel dat hij Joppe onder zijn hoede moet nemen omdat het ook een timide jongeman is. Joppe is heel gefascineerd door Rudi en zijn levensstijl en geeft toe dat hij ook homoseksueel is, maar daar thuis niet voor kan uitkomen.

Aflevering 5405 14.52.03.png
Aflevering 5409 19.55.44.png

Het plan van June

Floor eist een vergoeding van June in ruil voor geheimhouding. June laat haar het afgesproken bedrag bij Veronique afhalen. Wat Veronique en Floor niet weten, is dat ze gefilmd worden. Ook krijgt Veronique te horen dat June een bankrekening heeft geopend op haar naam en daarmee stortingen heeft gedaan naar Floor. June contacteert drugsdealer Dario Rinaldi voor een volgende stap in haar masterplan. Ze laat Veronique stoffen bestellen bij Dario. Ondertussen wordt ze gefilmd bij het ondertekenen van het contract met Dario.

Aflevering 5411 15.52.24.png
Aflevering 5409 19.53.30.png

Verdwenen passie

Hanne lucht bij Stefanie haar hart over haar relatie met Thomas. De passie is verdwenen sinds Thomas aan de leiding van de VDB Holding staat en hij maakt nog amper tijd voor haar. Stefanie wil graag een handje helpen, maar Thomas is kwaad omdat Hanne over hun relatie praat met iemand anders. Stefanie organiseert een reisje zodat Thomas en Hanne nog eens met hun tweetjes alleen op stap kunnen. Patrick maakt zich zorgen om zijn kleindochter omdat het duidelijk is dat ze nog altijd met Thomas in haar hoofd zit. Het reisje is voor Hanne en Thomas echter geen succes.

Aflevering 5407 14.37.50.png
Aflevering 5406 08.28.19.png

Relatieproblemen

Leen is het beu dat Faroud nooit eerlijk kan zijn over zijn werk en wil hun relatie even 'on hold' zetten. Faroud is de wanhoop nabij en probeert via Bart en Maarten toenadering te zoeken tot Leen. Die vindt ondertussen in de persoonlijke spullen van Faroud illegale medicatie en wijst hem op de feiten. Voor haar is dit nog een bewijs dat hun relatie voorbij is, maar Leen heeft het moeilijk zonder Faroud. Zeker wanneer ze opnieuw met haar gevoelens geconfronteerd wordt door een knuffel van Arthur, die Faroud hem gegeven heeft.

Aflevering 5407 14.36.58.png
Familie 5413 01.jpg

Het onderzoek van Guido

Guido gaat op zoek naar getuigen in de buurt van het ongeval, maar heeft weinig succes. Vooral buurtbewoners Koen en Ilse trekken zijn aandacht. Guido gaat Emma - het verongelukte meisje - opzoeken in het ziekenhuis. Zij gelooft zijn verhaal, maar Emma's vader wil niet dat Guido nog langer op bezoek komt bij zijn dochter. Tijdens zijn buurtonderzoek herkent Guido een getuige, maar die wil Guido niet helpen. Op aanraden van Emma besluit Guido het huis van Koen en Ilse te bespioneren. Hij ontdekt dat de onbekende getuige een minnaar is van Ilse, die ze ontvangt wanneer echtgenoot gaat werken.

Familie 5410 018.png
Aflevering 5410 20.26.27.png

Klavertje Vier

Op haar grote dag valt Mieke van de ene verrassing in de andere door het thema 'klavertje vier'. Jammer genoeg dient er zich ook één bijzonder onaangename verrassing aan: Niko wordt meegenomen naar het politiebureau omdat hij beschuldigd wordt van mensenhandel door de uitbetalingen van Jurgen aan Niko. Uiteindelijk wordt hij op tijd terug vrijgelaten en kan hij zonder zorgen trouwen met Mieke. Het feest is een groot succes en heel de familie is aanwezig om deze speciale dag te vieren. Op het einde vertrekken Mieke en Niko op huwelijksreis voor 4 dagen naar Berlijn.

Aflevering 5412 12.13.32.png
Familie 5414 03.jpg
Aflevering 5412 12.15.07.png

Gekantelde Tankwagen

Door een gekantelde tankwagen zijn er giftige stoffen vrijgekomen. Iedereen moet binnen blijven. Terwijl Peter samen met Veronique en Marie-Rose opgesloten zit bij Vero Bello na een hevige discussie, zitten Mathias, Albert, Benny, Patrick en Arthur bij Jan. Niko moest terug naar de luchthaven, omdat hij zijn portefeuille daar vergeten was. Mieke maakt zich zorgen over Niko en Leen over Arthur. Ook Anna, Linda en Rudi verblijven bij Mieke. Stefanie en Thomas zijn opgesloten in de woning van Leen en proberen er het beste van te maken. Beiden genieten met volle teugen van elkaars gezelschap. Guido is genoodzaakt de nacht door te brengen bij Emma. Zij gaat akkoord om voor Guido te getuigen. Rita voelt zich alleen in de villa van Marie-Rose en belt naar Pierrot, die haar vrolijke feestdagen toewenst. Liesbeth, Agnes en Arno zitten opgesloten in hun koud huis. Maarten en Zjef proberen de klanten van de Foodbar het zo comfortabel mogelijk te maken. Opeens gaat het slecht met diabetespatiënt Fred. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Er volgt nog een extra probleem: het leidingwater is vergiftigd.

Aflevering 5415 21.06.04.png
Aflevering 5416 21.36.02.png

Waterverdeling

De quarantaine wordt opgeheven en iedereen kan terug naar zijn eigen woning. Alleen het leidingwater is nog niet in orde. De waterbedeling gaat door in de Jan en Alleman. Dit verloopt niet altijd even vlot en eerlijk, aangezien er eenzelfde naam meerdere keren verschijnt op de lijst van de afgehaalde bidons met water. Wanneer er te weinig bidons zijn waardoor Mathias en co de mensen maar de helft van waarop ze recht hebben kunnen meegeven, jut Luc de mensen op om het daar niet bij te laten. Mathias zet hem meteen schaakmat door blufpoker te spelen.

Aflevering 5416 21.43.20.png
Aflevering 5418 09.49.40.png

Thomas en Stefanie

De quarantaine heeft ervoor gezorgd dat Stefanie en Thomas dichter naar elkaar zijn toegegroeid en ze kunnen hun gevoelens voor elkaar niet ontkennen. Hanne beseft des te meer dat haar relatie met Thomas op zijn einde loopt wanneer hij haar niets eens komt opzoeken. Ze wil een goed gesprek met Thomas en ze besluiten als vrienden uit elkaar te gaan. Thomas en Stefanie geven ook toe dat ze verliefd zijn op elkaar, maar Stefanie voelt zich onzeker. Als Hanne al niet goed genoeg was voor Thomas, hoe kan zij dan ooit het perfecte lief zijn voor hem?

Aflevering 5417 14.59.33.png
Aflevering 5418 10.03.02.png

Eindejaar

Marie-Rose slaat in paniek omdat ze de verjaardag van de bomma bijna vergeten was. Er moet snel nog iets georganiseerd worden of er dreigt een grote ramp. Maar Anna wil maar één cadeau voor haar verjaardag: een nieuwjaarsfeestje met de hele familie. Marie-Rose gaat akkoord om een deel van de familie bij haar thuis uit te nodigen. Leen en Faroud hebben hun relatie nog een tweede kans gegeven en gaan samen naar het eindejaarsfeestje dat bij de 'friends' gegeven wordt. Thomas hoopt dat Stefanie met hem oudjaar wil vieren terwijl zijn huisgenoten het wel heel snel vinden na zijn breuk met Hanne.

S24 E094 041.png
S24 E095 044.png
Familie 5420 04.jpg
S24 E095 026.png
Familie 5422 06.jpg
Familie 5422 07.jpg
Familie 5424 02.jpg
S24 E091 035.png
S24 E098 027.png
S24 E100 028.png
Familie 5425 02.jpg
S24 E101 006.png
S24 E099 007.png
S24 E105 25.jpg
S24 E105 31.jpg
S24 E105 21.jpg
Familie 5433 001.jpg
S24 E101 014.png
Familie 5431 006.jpg
Familie 5437 001.jpg
S24 E094 027.png
S24 E106 014.png
Familie 5431 002.jpg
S24 E107 027.png
S24 E108 007.png
S24 E108 014.png

Zatte Anna

Anna zit met een probleem wanneer ze niet één, maar vier keer uitgenodigd wordt om Nieuwjaar te vieren. Ze wil absoluut niemand teleurstellen. Marie-Rose komt met de oplossing: voor elk gerecht gaan Anna en Albert bij iemand anders langs. Op het einde van de dag is het te merken dat Anna iets te diep in het glas heeft gekeken. De alcohol stijgt al snel naar haar hoofd, met alle gevolgen van dien.

Nieuwjaarke Zoete

Louise, Jelle en Cédric schuimen samen de buurt af om Nieuwjaarke Zoete te zingen en weten een aanzienlijke buit bij elkaar te sprokkelen. Wanneer het drietal ontdekt dat Jelle een deel van het geld is kwijtgeraakt, ontvangt hij een slag in het gezicht van Cédric en loopt weg. Trudy en Bart halen Peter en Veronique erbij.

Het einde van Floor

Het politiewerk rondom de drugszaak vindt Thomas te traag gaan en overtuigt Peter en Mathias om de zaak zelf in handen te nemen. Ze gaan de confrontatie met Floor aan. June slaat alarm bij Dario, die Floor aanrijdt wanneer ze onderweg is naar de politie. Ze is op slag dood. De Van den Bossches zijn ten einde raad.

Open kaart

Op aanraden van Rudi beslist Joppe open kaart te spelen met zijn ouders over zijn geaardheid. Joppe's vader kan dit nieuws niet vatten en slaat zijn zoon. Wanneer Rudi dit te horen krijgt, gaat hij zijn beklag doen bij Martina. Er wordt besloten dat Joppe tijdelijk in het huis van Mieke, Evy, Niko en Zjef verblijft. Ondertussen probeert Joppe Rudi te overtuigen dat hij een ideaal model zou kunnen zijn, maar Rudi denkt het tegenovergestelde.

Meneer Coppens

Na een dagje inspringen in de Foodbar weet Arno dat dit soort werk niet voor hem weggelegd is. Wat later krijgt hij te horen dat de leraar informatica van Louise een tijdje afwezig zal zijn en de school op zoek is naar een vervanger. Arno solliciteert en krijgt de job. Maar hij zit met een probleem: de leerlingen vinden zijn lessen niet boeiend. Arno beslist op aanraden van Liesbeth om de leerlingen te laten werken aan een eigen game.

De operatie van Emma (deel 1)

Hendrik is naar de politie gestapt om te getuigen dat Guido niet achter het stuur zat op het moment van het ongeval. Hierdoor is Guido slechts medeplichtig. Hoewel hij dit nieuws hoort, is Guido niet al te blij. Hij denkt aan Emma, die later die dag een operatie moet ondergaan. De kans bestaat dat ze nooit meer zal kunnen lopen.

De wraak van June (deel 6)

Veronique komt te weten dat Dario in de gevangenis is beland door de ontdekking van drugs in zijn stoffen. Wanneer ze June met dit nieuws confronteert, krijgt ze een stick van haar waarop bewijzen staan dat Veronique, en dus Vero Bello, in zee gegaan is met Dario. Veronique zoekt en vernietigt de verborgen camera. June verplicht haar om te gehoorzamen. Veronique liegt zelfs tegen iedereen en zegt dat June onschuldig is.

De drugszaak (deel 2)

De resultaten van het bloedonderzoek van Peter tonen aan dat er geen sporen zijn van drugs. Peter gaat met dit bewijs naar de politie. Wat later krijgt hij bezoek van inspecteur Hoste met het nieuws dat Peter volledig onschuldig verklaard wordt en de zaak afgerond is. Hij pikt de draad terug op bij VDB.

Geheim agent (deel 1)

Faroud heeft zijn job als geheim agent opgegeven en dus gekozen voor Leen en Arthur. Hij wordt overgeplaatst naar de dienst van Bart, waar hij de saaiste werkjes voorgeschoteld krijgt van Sam. Wanneer Leen ziet dat Faroud eraan kapot gaat, beslist ze dat hij zijn oude job terug mag oppakken.

Polycysteuze nieren (deel 1)

Thomas komt te weten dat Willem voor zijn dood onderzoeken heeft laten doen in het ziekenhuis in verband met zijn nieren. Hij had namelijk polycysteuze nieren, een aandoening dat erfelijk kan zijn. Thomas brengt Isabelle en Jan op de hoogte. Ook hun nageslacht moet zich laten testen om te weten of ze de ziekte ook hebben geërfd.

Rudi beschuldigd

Na alle steun en kansen die Rudi Joppe aanbood, wordt hij verliefd op Rudi. Wanneer Rudi hem afwijst, stuurt Joppe de politie op hem af. Rudi wordt beschuldigd voor aanranding op een minderjarige en belandt zelfs in de gevangenis. Wat later beseft Joppe dat hij fout bezig is en trekt zijn beschuldigingen in. Rudi wordt vrijgelaten.

Opvangouder

Wanneer Rita via Peter verneemt dat Vera op zoek is naar een opvangouder voor Lientje, biedt Rita zich aan. Na een aantal goede gesprekken met vrienden en familie van Rita, beslissen Vera en haar collega's bij Xelios dat ze haar een kans willen geven. De familie maakt kennis met Lientje.

De operatie van Emma (deel 2)

Emma's operatie is goed verlopen. Stilletjes aan begint ze terug te revalideren. Guido gelooft zijn ogen niet wanneer ze Emma ziet wandelen in de gang met de hulp van Kristine. Kobe voelt zich schuldig voor zijn daden en zou zich willen verontschuldigen bij Emma. Maar Emma heeft zowel Guido als Kobe al lang vergeven. Ondertussen heeft de rechter beslist dat Kobe ervan af komt met een werktaak.

Straathoekwerker (deel 1)

Niko geraakt in de Jan & Alleman aan de babbel met Cis. Cis is iemand die mensen begeleidt. Momenteel springt hij enkel in, want ze zitten met een tekort aan personeel. Niko biedt zich aan als straathoekwerker en krijgt de job. Zijn eerste kennismaking met de hangjongeren verloopt niet zoals hij gehoopt had. Niko wordt bekogeld.

De overplaatsing van Delphine

Agnes begint de aanwezigheid van Delphine te missen. Patrick stelt haar voor om Delphine te laten overplaatsen naar een instelling in België. Agnes slaagt erin haar dochter over te brengen naar een instelling dichter bij huis. Patrick is bang voor de reacties van de Van den Bossches.

Guido en Emma

Emma is blij dat ze Guido heeft leren kennen. Ze heeft zoveel steun gehad aan hem tijdens haar verblijf in het ziekenhuis dat ze verliefd is geworden. Ook Guido is verliefd op Emma geworden en kust haar. Tot de grote verbazing van Guido wil Emma al snel overgaan tot de volgende stap: de liefde bedrijven.

Polycysteuze nieren (deel 2)

Leen heeft zich laten onderzoeken en brengt het nieuws dat ze de nierziekte niet heeft. Thomas krijgt wel slechts nieuws: hij heeft de ziekte van Willem geërfd. Hij heeft al enkele cysten en moet dus zo snel mogelijk op zoek naar een nierdonor. Thomas wil zich echter niet laten behandelen, omdat hij voorrang wil geven aan zijn carrière.

Fashion versus Vero Bello (deel 3)

VDB Fashion heeft zijn slag binnengehaald, want de campagne Van-Kop-Tot-Teen en de kleuradviseurs in de winkels van Fashion hebben gezorgd voor betere verkoopscijfers sinds de crisis. Ondertussen wil June gebruik maken van Thomas' ziekte door een tegenzet van Vero Bello. Veronique en Rudi zien hiertegen op.

Cruise (deel 1)

Lientje is opgegroeid in de binnenschepen. Wanneer ze op televisie iets over boten ziet, is ze gefascineerd. Rita laat Lientje enkele foto's zien van haar vroegere carrière als zangeres op cruiseschepen. Lientje gaat akkoord wanneer Rita vraagt of ze samen met haar op cruise zou willen gaan.

S24 E110 008.png
S24 E113 005.png
S24 E111 005.png
S24 E111 016.png
S24 E111 024.png
S24 E112 020.png
Familie 5439 004.jpg
Familie 5436 001.jpg
Familie 5439 002.jpg
S24 E116 026.png
Familie 5438 004.jpg
S24 E114 039.png
S24 E115 038.png
Familie 5445 01.jpg
S24 E116 012.png
Familie 5448 01.jpg
S24 E117 001.png
Familie 5446 02.jpg
S24 E117 025.png
Familie 5444 01.jpg
Familie 5452 04.jpg
Familie 5450 01.jpg
Familie 5451 03.jpg
Familie 5449 04.jpg
Familie 5449 02.jpg
Familie 5459 003.jpg
Familie 5455 01.jpg
10983541 10153154108652491 8297608913642305747 o.png
Familie 5457 006.jpg
Familie 5455 03.jpg
Familie 5462 05.jpg
Familie 5462 01.jpg
Familie 5451 04.jpg

Aandelen (deel 1)

Peter, Mathias en Bart zijn zeer tevreden over Thomas zijn werk bij VDB. In de tijden van crisis heft hij alles op een goede manier aangepakt. Ze belonen Thomas door 20 procent van de aandelen aan te bieden. Aangezien hij net het huis van zijn ouders heeft verkocht, is dit financieel mogelijk. Thomas gaat akkoord en koopt de aandelen.

Avatar X

In het programma Second World maakt Arno een nieuwe avatar aan: Avatar X. Via deze avatar laat hij anoniem Louise en haar klasgenoten weten wat ze moeten doen om te protesteren tegen de lessen van hun wiskundeleraar Goossens. Leo beschuldigt Louise ervan Avatar X te zijn. Arno moet kiezen: de permanente schorsing van Louise of het behouden van zijn job. Arno geeft toe en wordt ontslagen.

CO-vergiftiging

Evy wil een bad nemen. Wat ze niet weet, is dat er een probleem is met de boiler in de badkamer. Evy krijgt al snel te maken met een CO-vergiftiging en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is kritiek. De dag erna gaat het al veel beter met Evy en mag ze, samen met de friends, terug intrekken in hun huis.

Onthaalvader Maarten

Leen komt thuis met het nieuws dat onthaalmoeder Kathleen voor enkele dagen ziek is. Maarten beslist om op de kinderen te passen. Faroud ontdekt dat Arthur gebeten heeft in een giftige plant en brengt hem onmiddelijk naar het ziekenhuis. Volgens de dokter waren ze er net op tijd bij. Leen gooit de plant meteen weg.

Fashion versus Vero Bello (deel 4)

De Raad van Bestuur van VDB komt met het idee om samen te werken met Veronique. Mathias doet haar een voorstel dat gunstig is voor beide partijen. Veronique ziet het voorstel wel zitten totdat June onverwachts binnenkomt en Mathias wegjaagt. Wanneer Veronique Peter opbelt om te zeggen dat ze het voorstel weigert, is de Raad van Bestuur er zeker van dat June Veronique in haar macht heeft.

Schorsing

Na een goed gesprek met Arno ziet Leo in dat hij niet alles correct heeft aangepakt en belooft om beter zijn best te doen in de toekomst. Leo beslist dat Louise haar schorsing wordt opgeheven. Ook doet hij Arno het voorstel om terug bij hem te beginnen als informaticaleerkracht. Arno stemt toe.

Islamitische familie (deel 1)

Leen vraagt aan Faroud of hij officieel bij haar wilt komen wonen, maar Faroud weigert haar voorstel omdat dat niet mag van zijn geloof. Leen komt te weten dat de familie van Faroud niets weet over hun relatie en dat Faroud dat ook zo wil houden. Hij wil zelfs alleen naar het trouwfeest van zijn zus in Albanië gaan. Leen brengt een bezoekje aan een moskee om zich te verdiepen in Farouds geloof.

Cruise (deel 2)

Rita en Lientje amuseren zich goed op het cruiseschip. Lientje heeft reeds het schip mogen besturen, meegedaan aan kienavonden en meegezongen met de optredens van Dave en Daisy. Wanneer Daisy worstelt met haar stem tijdens de optredens, komt Dave naar Rita toe met het voorstel om het van haar over te nemen totdat Daisy's stem terug in orde is. Zowel Rita en Lientje genieten met volle teugen.

Chantage (deel 1)

Andy zit met geldproblemen en vraagt aan Thomas om van hem 30 000 euro te mogen lenen. Wanneer hij weigert, gaat Andy op zoek naar bewijsmateriaal uit Thomas zijn verleden om hem ermee te chanteren. Wanneer Thomas stiekem geld van VDB wil stelen om Andy uit te betalen, wordt hij op de rooster gelegd door Mathias.

Lientje vermist

Een fan van de shows van Dave en Rita vraagt om met hen op de foto te gaan. Terwijl Dave en Rita een foto maken, gluipt Lientje stiekem weg. Wanneer Rita Lientje niet meer terugvindt, slaat ze in paniek. Het hele schip wordt afgezocht, maar zonder resultaat. Er wordt beslist om reddingsploegen in het water te laten zoeken. Lientje wordt teruggevonden en keert terug naar Monique.

Seminarie management (deel 1)

Thomas en Peter doen Liesbeth het voorstel om in april, nadat ze haar middelbaar diploma heeft behaald, voor een paar maanden op seminarie in Reading (Engeland) te gaan. De seminarie management gaat specifiek over het managen van winkelketens. Benny is woest wanneer hij ontdekt dat Liesbeth dit voor hem heeft verzwegen.

Het escortverleden van Thomas

Thomas kan geen kant meer op en moet zijn verleden onthullen. Hij werkte vroeger namelijk als escortstudent voor rijke, eenzame vrouwen. Mathias beseft dat Thomas zijn verleden het imago van VDB zou kunnen schaden en wil hem helpen, op voorwaarde dat alles gaat volgens Mathias zijn regels. Stefanie kan Thomas zijn verleden geen plaats geven en maakt een einde aan hun relatie.

De wraak van June (deel 7)

Tijdens een discussie met June stuit Veronique op een onderwerp waarvan June toch eventjes stil wordt: de dood van haar eerste man. Veronique denkt dat ze June haar zwakke plek gevonden heeft en graaft met de hulp van Rudi en Bart in haar duister verleden. Wanneer June hen betrapt, neemt ze wraak door een foto van Veronique en Dario aan de politie te bezorgen en dreigmails te sturen naar Bart.

Geheim agent (deel 2)

Maarten ziet Faroud samen met een islamitische vrouw en 2 kinderen een huis binnengaan en verdenkt hem meteen van vreemdgaan. Uiteindelijk blijkt het te gaan over een gevaarlijke familie die deel uitmaakt van een undercoveropdracht. Leen is jaloers en wil weten hoe ver hij moet gaan in het aanpappen bij die onbekende vrouw. Na de missie zorgt Faroud voor duidelijkheid en stabiliteit door officieel te gaan inwonen bij Leen.

Rita neemt afscheid

Rita roept haar familie samen in de Jan & Alleman om hen iets aan te kondigen: ze heeft gesolliciteerd als cruisezangeres bij verschillende cruiseschepen en is aangenomen. Hierdoor zal ze vele weken of zelfs maanden weg van huis zijn. Rita zorgt ervoor dat Anita aan de slag kan als poetsvrouw bij Jan, Leen, Peter en Marie-Rose. De familie wenst Rita het beste toe en neemt afscheid van haar.

Chantage (deel 2)

Angelo wil vlugger uitbetaald worden door Andy dan verwacht. Hierdoor zet hij Thomas onder druk. Bij het vragen naar uitstel vertelt Andy Thomas dat hij hem 10 000 euro extra moet bezorgen. In een woordenwisseling ontstaat er op de boot een gevecht. De volgende keer dat Thomas bij Andy langs wil gaan, blijkt hij niet op zijn boot te zijn. Thomas zoekt en vernietigt de bewijsmaterialen die Andy gebruikt om hem te chanteren.

Nena's levensverhaal (deel 1)

Nena heeft te maken gehad met drugs, diefstal, gevangenis, verschillende instellingen enzovoort. Haar moeder heeft Nena afgestaan en haar vader kent ze niet. Nena draagt wel de achternaam van haar moeder. Momenteel verdient ze haar geld als prostituee omdat ze geen ander werk vindt. Niko wil haar helpen. Samen met Evy gaat hij op zoek naar Nena's familie.

Ongewenste zwangerschap (deel 1)

Emma doet al een tijdje vreemd tegen Guido. Op een dag vertelt ze hem het belangrijke nieuws dat ze al een drietal weken zwanger is, wat wil zeggen dat er iets is misgelopen bij de eerste keer dat ze gevreeën hebben. Frank wil absoluut dat Emma gaat studeren en ziet enkel abortus als optie.

De ontsnapping van Bert lekt uit

Bart wil het er niet bij laten en probeert via collega's het dossier van June te bemachtigen om in haar verleden te kunnen graven. Onverwacht stuit hij op een onrechtstreekse gebeurtenis: Bart ontdekt dat een jaar eerder Bert ontsnapt was uit de gevangenis en voor het huis van Peter terug is opgepakt. Het nieuws verspreid zich en zorgt voor onrust in de familie.

De verdwijning van Andy

Stefanie ontdekt in de krant dat Andy vermist is sinds 12 februari 2015. Ze krijgt meteen flashbacks over een gesprek tussen haar en Thomas van die dag. Omdat Thomas net die dag met schrammen bij VDB aankwam, denkt Stefanie dat hij iets met de zaak te maken heeft. Uiteindelijk merken voorbijgangers het levensloze lichaam van Andy op en brengen de politie op de hoogte.

De wraak van June (deel 8)

Ook June geraakt op de hoogte van de ontsnapping van Bert. Hoewel ze geschokt lijkt te zijn van het nieuws dat Veronique haar vertelt, neemt ze toch contact op met Bert. Bart ontdekt dat er vanuit Vero Bello een telegram werd verstuurd naar de gevangenis. Bert gebruikt Stan als tussenpersoon en stuurt hem op June af om ervoor te zorgen dat ze een nieuwe identiteit krijgt: Veronique Van den Bossche.

Chantage (deel 3)

Thomas vindt zijn brief over de aandelen van VDB niet meer terug. Thomas gaat naar Andy's boot, waar hij Angelo tegenkomt. Hij toont Thomas de brief en chanteert hem met zijn verleden. Angelo wil dat Thomas hem zo snel mogelijk 60 000 euro bezorgt door voor hem te gaan werken als escort. Thomas gaat hierop in, maar zorgt voor een valstrik waardoor Angelo wordt opgepakt door de politie. Angelo bekent alles.

Familieslaatje

Zjef sprokkelt wat bij elkaar in de Foodbar om iets gezonds te kunnen klaarmaken. De friends zijn overenthousiast over het slaatje dat Zjef heeft klaargemaakt. VDB wil het slaatje op de menukaart van de Foodbar zetten. Nadat er promotie rond Familieslaatje gemaakt wordt, krijgt Zjef wat later zelfs de kans om internationaal door te breken.

Nena's levensverhaal (deel 2)

Niko komt te weten dat Gina nog in leven is en vindt het adres van Nena's moeder terug. Samen met Nena gaat hij naar het huis van Gina toe. Daar krijgt ze te horen dat Gina niets van haar moet weten. Na de zoveelste afwijzing in haar leven, verdwijnt Nena samen met het geld van de friends. Niko gaat dagenlang op zoek naar haar in de hoop dat Nena nog ergens in Mechelen rondloopt.

Familie 5461 03.jpg
Familie 5462 07.jpg
10401611 10153187376922491 7849014673723538177 n.jpg
Familie 5464 01.jpg
10999412 10153180445902491 1826867079997583276 n2.png
Familie 5462 02.jpg
Familie 5462 04.jpg
ZwangerschapEmma.jpg
Familie 5470 005.jpg
Familie 5470 006.jpg
BertJune 4.jpg
Familie 5470 001.jpg
S24 E093 008.png
Familie 5466 002.jpg
Familie 5468 002.jpg
Familie 5479 002.jpg
Familie 5471 001.jpg
Familie 5478 005.jpg
EsteeArnoS24.png
11052021 10153222347522491 9091876674478652905 o.png
Familie 5475 001.jpg
Familie 5482 01.jpg
Familie 5484 02.jpg
JuneBert Seizoen24.jpg
Familie 5479 004.jpg
Familie 5480 005.jpg
Familie 5478 001.jpg

Nieuwe cafémedewerker

Nadat Niko uit de Jan en Alleman is gestapt, is Jan op zoek naar een nieuwe cafémedeweker. Anita weigert om te helpen in het café, waardoor Jan weer hulp vraagt aan Mathias. Wanneer Agnes zich aanbiedt voor de job, maak Jan haar duidelijk dat ze er de leeftijd en conditie niet voor heeft. Agnes daagt Jan uit voor een fietswedstrijd om zich te bewijzen. Ze wint en mag meteen beginnen werken in het café.

De wraak van June (deel 9)

June brengt in naam van Veronique een bezoek aan Bert, die met haar hulp wil ontsnappen om wraak te nemen op de Van den Bossches. Berts plan wordt in actie gezet: hij begint met een dorst- en hongerstaking en eist een minder streng gevangenisregime. Tijdens een overplaatsing naar Brugge slaagt Bert erin om te ontsnappen.

Tigerkidnapping

Cédric is ziek en logeert in de villa van Marie-Rose en Mathias. Wanneer er twee vreemden aanbellen en Mathias hen binnen laat komen, blijft dat niet zonder gevolgen. Beiden zijn gewapend en zorgen ervoor dat Mathias, Marie-Rose en Cédric het slachtoffer worden van een tigerkidnapping. De twee mannen eisen 200 000 euro.

Campagne

Herman is op zoek naar de uitvinder van Familieslaatje: Zjef. Hij heeft een castingbureau en is op zoek naar een nieuw gezicht voor een pan-Europese sensibiliseringscampagne over stinkende adem. Herman stelt Zjef voor om auditie te doen. Wanneer hij te horen komt dat Herman iemand anders uitgekozen heeft, voelt Zjef zich mislukt.

Straathoekwerker (deel 2)

Na het bekogeld worden door de hangjongeren, de dood van Rik en alle gebeurtenissen in verband met Nena, denkt Niko dat hij toch niet gemaakt is voor de job van straathoekwerker. Hij begint te twijfelen aan zichzelf en aan zijn keuze. Cis brengt Niko een bezoek nadat hij een ontslagbrief van hem ontvangt. Hij verontschuldigt zich omdat hij Niko niet goed heeft opgevangen wanneer dat effectief nodig was. Cis kan hem overtuigen om de job te behouden. Hij laat Niko participeren aan een vierdaagse training.

Ongewenste zwangerschap (deel 2)

Mieke ziet een kans om Niko's kinderwens in vervulling te laten gaan: adoptie. Toch kiezen Emma en Guido om het kindje te houden. Frank kan zich niet neerleggen bij de beslissing waardoor het koppel wegloopt van huis. Anna kan hem op andere gedachten brengen. Frank stelt voor om Emma en Guido bij hem te laten inwonen.

Arno en Estee

Nadat Angelo bekend heeft en Thomas zijn verleden volledig achter zich kan laten, wil Stefanie hun relatie opnieuw een kans geven. Ondertussen heeft Arno een grote verrassing in petto: hij heeft een nieuwe vriendin genaamd Estee. Liesbeth vraagt aan Arno om haar eens uit te nodigen. De familie maakt kennis met Estee.

De wraak van June (deel 10)

De politie gaat de familie 24 op 24 bescherming bieden totdat Bert terug opgepakt is. Ondertussen hebben Stan en June alles in gereedheid gebracht om Bert te ontvangen op hun geheime locatie. Aangezien hij helemaal uitgepit is door de dorst- en hongerstaking, moet June hem verzorgen. Veronique wil aan de hand van een gps June achtervolgen om de schuilplaats van Bert te kunnen ontdekken.

Kost- en inwoon

Agnes beslist om voorgoed in te trekken bij Patrick. Ze wil haar huis in Frankrijk verhuren of verkopen. Nu er nog iemand extra in het huis van Patrick komt wonen, zet dit Stefanie aan het denken. Aangezien dat zij en Arno redelijk veel verdienen, willen beiden hun ouders maandelijks betalen voor kost- en inwoon.

Fashion versus Vero Bello (deel 5)

Peter, Thomas en Mathias komen tot de conclusie dat de inkomsten bij VDB Fashion flink gedaald zijn. Het drietal denkt dat dit komt door de concurrentie van Vero Bello. Veronique zit echter met geldproblemen: ze staat achter met de afbetalingen van haar bedrijf en krijgt geen uitstel van de bank. Ze wil de winkel in Brussel sluiten. June stelt voor om zich in te kopen bij Vero Bello voor de meerderheid van de aandelen, maar Veronique weigert.

Black-out

Bart en Benny zijn samen een avondje uit geweest. De dag nadien ontdekken Trudy en Liesbeth dat hun mannen gewond zijn en een kater hebben. Bart en Benny hebben een black-out van de avond voordien. Trudy komt toch te weten wat er is gebeurd: de twee hebben met elkaar gevochten nadat Bart luidop fantaseerde over Liesbeth. Eerst is ze woedend, maar kan hem wat later dit voorval echter vergeven.

De financiële problemen van Marie-Rose (deel 1)

De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose aansprakelijk wordt gesteld om de kosten te betalen aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Zo verkoopt Marie-Rose haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ondertussen besteedt ze haar geld aan onder andere verbouwingen, kledij en een tablet.

Gokverslaving (deel 1)

Zjef voelt zich mislukter dan ooit sinds hij de rol niet gekregen heeft voor de campagne over stinkende adem. Sinds de afwijzing gedraagt Zjef zich vreemd, liegt tegen zijn omgeving en steelt geld. Wat later wordt duidelijk dat hij zijn zinnen weer heeft gezet op gokspelletjes en hierdoor meer dan 500 euro schulden heeft. Rudi stelt Zjef voor een ultimatum: ofwel kiest hij voor zijn lief, ofwel kiest hij voor zijn gokverslaving.

Liesbeth versus Estee

Bijna heel de familie kan het goed vinden met Estee, behalve Liesbeth. Ze vraagt zich dagenlang af waarom Estee enkel tegenover haar zo afstandelijk doet en confronteert haar hiermee. Nadien wordt duidelijk dat Estee vindt dat Liesbeth haar zoon te veel bemoedert. Arno beslist bij zijn lief in te trekken.

De schuilplaats van Bert

Na enkele keren met haar gps June te achtervolgen, slaagt Veronique erin om de schuilplaats van Bert te vinden. Daar maakt ze met haar gsm een foto van June en Bert. Veronique is opgelucht dat ze nu eindelijk een middel heeft om June onder te druk te zetten en confronteert haar hiermee.

Bedorven voedsel

Trudy geeft zich op om Liesbeth te vervangen in de Foodbar, gecombineerd met haar job als winkelmanager bij VDB Fashion. Het wordt al snel duidelijk dat Trudy moeite heeft met de combinatie en zelfs Benny smeekt om bij te springen. Door de drukte en de onoplettendheid van Trudy wordt er bedorven voedsel verkocht. Een ontevreden klant doet zijn beklag in de Foodbar en ook Peter krijgt een mail van een ontevreden klant.

De financiële problemen van Marie-Rose (deel 2)

Marie-Rose trekt zich de problemen van Vero Bello hard aan en wil er alles aan doen om haar dochter te helpen. Ze beslist stiekem geld te verdienen via de beurs om Veronique financieel te kunnen bijstaan. Marie-Rose gaat net iets te ver op in de beurs waardoor ze zelfs al haar geld verliest. Wat later zet ze haar villa te koop.

Bert naar Zuid-Korea

Wanneer Veronique anoniem de schuilplaats van Bert meedeelt aan de politie, kan Stan Bert op tijd wegvoeren. Terwijl Bert in de koffer van zijn wagen zit, verwisselt Stan het geld van Bert met vals geld. Nadien geeft hij Shin Hae de opdracht om de container waarmee Bert zich normaal naar Zuid-Korea ging verplaatsen, te dumpen. Bert wil een zestal weken in Azië verblijven om daar te geraken aan een valse identiteit en voor plastische chirurgie.

Vernieuwing Jan en Alleman

Agnes wil de Jan en Alleman in een nieuw jasje steken. Ze vindt dat het café enkel oudere mannen aantrekt. Jan vindt zijn café goed zoals het is en wil er absoluut geen meisjes- of homobar van maken. Door het smeden van een complot, slaagt Agnes erin om samen met Trudy, Mieke en Hanne het café een opknapbeurt te geven.

Gokverslaving (deel 2)

Zjef scheurt zich meer en meer af van zijn omgeving. Ondanks de nepoverval ontslaat Peter hem niet. Zjef belooft dat hij niet meer zal gokken, maar kan het toch niet laten waardoor hij opnieuw in de problemen komt. Wanneer de friends ontdekken dat Zjef zijn bijdrage van de huur niet betaald heeft, vallen er harde woorden. Rudi kan niet langer aanzien hoe Zjef zich de dieperik in werkt en maakt een einde aan hun relatie. Ook de friends zijn hard tegen hem en eisen dat Zjef verhuist.

Familie 5448 02.jpg
Familie 5483 02.jpg
Familie 5483 01.jpg
Familie 5480 003.jpg
11121780 10153263585342491 759634082728437539 o.png
TrudyDrugsS24.png
Familie 5495 01.jpg
Familie 5490 002.jpg
Familie 5489 002.jpg
Familie 5491 01.jpg
MarieRoseDepressieS24.png
Familie 5493 03.jpg
Reading1.jpg
Familie 5494 03.jpg
Familie 5494 01.jpg
11187225 10153322726372491 8756233912037140652 o.png
Familie 5497 002.jpg
Delphine aflevering 5500.png
Familie 5504 001.jpg

Familievete (deel 3)

Marie-Rose roept haar kinderen samen om hen het slechte nieuws te vertellen. Peter geeft de volledige schuld aan Veronique, maar is ook woedend op zijn moeder. Door Vero Bello te helpen, en dus niet Veronique persoonlijk, ging Marie-Rose in tegen VDB Fashion. Ondertussen wordt Mathias op het matje geroepen, omdat hij dit geheim hield voor Peter.

Maarten undercover (deel 1)

Maarten krijgt een job aangeboden in de Foodbar. Hij weigert deze echter, omdat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging. Maarten wilt graag een spannende job, zoals die van Faroud. Wanneer hij Faroud hoort bellen over snookercafé De Komma, gaat Maarten er aan de slag onder de naam van Jeroen Smits. Evy helpt hem met de voorbereidingen van zijn undercoverwerk.

De kennismaking met Facebook

Patrick is teleurgesteld wanneer hij verneemt dat er een klasreünie had plaatsgevonden en hij er niets van af wist. Wanneer Patrick te horen krijgt dat dit georganiseerd werd via Facebook, voelt hij zich uitgesloten en beledigd. Zijn omgeving kan hem echter overtuigen om een Facebook-account aan te maken.

Seminarie management (deel 2)

Liesbeth behaalt haar middelbaar diploma, waardoor ze haar plannen om op seminarie in Reading (Engeland) te gaan kan verderzetten. Peter en Thomas stellen haar voor om VDB het grootste deel van de kosten te laten betalen. Wanneer ze met een gerust hart de Foodbar kan achterlaten, neemt Liesbeth afscheid van haar familie.

Trudy terug aan de drugs (deel 1)

Terwijl Louise en Cédric hun ouders kunnen overtuigen om hen tijdens het Paasverlof naar Milaan te laten reizen, gaat Jelle op voetbalkamp. Ondertussen bevindt ook Bart zich buitenshuis, want hij moet naar een congres in Amsterdam. Omdat Trudy zich zo alleen voelt, vraagt ze aan Mieke om samen met haar op stap te gaan. Dit loopt echter slecht af wanneer Trudy in een zatte bui zich terug stort op drugs.

Fashion versus Vero Bello (deel 6)

Zowel bij VDB Fashion als bij Vero Bello blijkt men slechte verkoopscijfers te halen. Achter de rug van June contacteert Veronique Mathias om in te gaan op zijn vorig voorstel: een joint venture tussen de twee modebedrijven. Wanneer June hierachter komt, wil ze haar veto stellen tegen de samenwerking.

Maarten undercover (deel 2)

Maarten krijgt het moeilijk om zijn undercoverwerk geheim te houden. Samen met Evy besluit hij de familie wijs te maken dat hij glazenwasser is geworden. Ondertussen heeft Maarten zijn zinnen gezet op de geheimzinnigheid rondom de keus. Hij denkt dat daar de drugs in verstopt zitten. Wanneer Faroud Maarten achtervolgt en ontdekt waar hij werkt, verplicht hij Maarten ontslag te nemen.

Depressie

Marie-Rose krijgt het zeer moeilijk met de verkoop van haar villa. Ze zou het liefst van al al haar spullen willen meenemen naar haar volgende woonst, maar Mathias maakt haar duidelijk dat dit niet mogelijk is. Ondertussen stelt Peter zijn moeder en Mathias voor om bij hen in te trekken. Marie-Rose kan hierdoor slechts een deel van haar spullen meenemen naar de loft van zijn zoon, waardoor ze steeds dieper en dieper wegzakt in een depressie.

Thomas versus Peter

Thomas wil met de hulp van Vero Bello zich richten op de internationalisering van VDB Fashion. Wanneer Peter zijn idee afkeurt, zet Thomas zijn plannen stiekem verder. Hij verplicht Hanne om naar Milaan te gaan om daar op zoek te gaan naar panden en er inspiratie op te doen voor de collectie. Wanneer Peter dit ontdekt, dreigt hij Thomas te ontslaan. Ondertussen vindt Thomas dat er verandering aan de top moet komen.

Seminarie management (deel 3)

In Reading kan Liesbeth het niet zo goed vinden met haar medestudenten. Ze voelt zich niet goed in haar vel en denkt dat ze veel te oud is om cursussen te volgen aan de universiteit. Ze ontmoet al snel Kitty die een grote steun is voor Liesbeth. Wanneer Liesbeth Ben leert kennen, wil ze niet meer terugkeren naar België.

Trudy terug aan de drugs (deel 2)

De Van den Bossches worden ongerust wanneer niemand weet waar Trudy is. Wanneer ze Mieke opbelt, is ze ongerust en gaat Trudy halen in de bar van de dag voordien. Mieke vindt haar schoonzus in slechte staat terug en neemt haar mee naar huis. Ze maakt Trudy duidelijk dat ze dood had kunnen zijn. Terwijl Trudy zich laat opnemen in een afkickcentrum, verzinnen Mieke en Peter een geloofwaardig verhaal om de gebeurtenissen geheim te kunnen houden.

Maarten en Evy

Na de vele weken dat Evy Maarten geholpen heeft met zijn undercoverwerk, heeft ze terug gevoelens gekregen voor haar ex-lief. Wanneer Evy Maarten inlicht over haar gevoelens en hem kust, kust hij haar terug. Nadien heeft Maarten hier spijt van, omdat hij Evy moet vertellen dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

De terugkeer van Delphine

Agnes krijgt een telefoontje van de instelling waar Delphine verblijft. Volgens de specialisten doet haar dochter het heel goed waardoor ze voor een weekend naar huis mag komen. Het nieuws over Delphine haar terugkeer slaat in als een bom bij de familie Van den Bossche. Ook Freddy kan het niet laten om de boel op te blazen.

Oldtimerbedrijf

Wanneer Mathias met Agnes hun vroegere scheepswerf gaat bezoeken, ontdekt hij dat deze te koop staat. Tot grote ergernis van Marie-Rose is hij geïnteresseerd om de loods van de werf te kopen, maar laat dit idee vallen. Samen met Patrick begint Mathias in het atelier oude motoren te herstellen, omdat dit iets is wat hij altijd graag gedaan heeft. Mathias stelt zijn schoonbroer zelfs voor om zijn atelier uit te breiden tot een nieuw oldtimerbedrijfje. Guido, Jan en Agnes kunnen Mathias helpen om Patrick te overtuigen.

Liesbeth ben aflevering 5500.png
S24 E176 016.png
Familie 5503 002.jpg
Familie 5509 001.jpg
Familie 5499 002.jpg
Familie 5506 001.jpg
Familie 5510 004.jpg
S24 E182 026.png
S24 E181 004.png
Familie 5509 002.jpg
S24 E182 017.png
S24 E182 004.png
Familie 5514 006.jpg
Familie 5515 001.jpg
Familie 5517 002.jpg
S24 E196 018.png
S24 E197 010.png
Familie 5522 003.jpg
Familie 5511 002.jpg
BartDood.jpg
Familie afl5525 6.jpg
S24 E198 015.png

Seminarie management (deel 4)

Ben brengt veel tijd door met Liesbeth. Kitty begint zich zorgen te maken wanneer ze beseft dat Liesbeth een crush heeft op haar docent. Ze stelt zich steeds meer en meer vragen bij de bijbedoelingen van Ben. Ondertussen probeert Veronique via Benny meer te weten te komen over de uitbreiding van de Foodbar.

Pesterijen (deel 1)

Freddy kan het niet laten om Agnes uit te dagen. Tot grote ergernis van Agnes komt hij dagelijks in het café vertellen wat hij van Delphine vindt en hoe gevaarlijk ze wel niet is. Ook op Facebook laat Freddy zich gaan en stookt de mensen op. Wanneer hij in het café de mensen wil overtuigen om zijn petitie tegen Delphine te tekenen, draait Agnes door.

Maarten naar India

Omdat Faroud vindt dat Maarten zijn undercoverwerk goed is verlopen en zijn schoonbroer absoluut als informant aan de slag wil, doet hij een goed woordje voor hem op zijn werk. Ondanks de fysieke en mentale trainingen met Faroud faalt Maarten op de loodzware proeven van de geheime dienst. Hij vindt dat het leven in België hem niets meer te bieden heeft en vertrekt naar India om daar een nieuw leven op te bouwen.

Joint venture

Door de afwezigheid van Hanne vinden Thomas en Veronique dat er teveel werk is voor Rudi alleen en er tijdelijk een tweede ontwerper moet aangenomen worden. Tot de grote ergernis van Rudi wordt Gunther achter zijn rug hulpontwerper bij VDB. Na een tijdje beseft Rudi dat Gunther werkelijk talent heeft en geeft het idee een kans.

Het huwelijk van Thomas en Stefanie

Thomas krijgt een brief van de gemeente en gedraagt zich sindsdien vreemd tegenover zijn omgeving. Stefanie is in de wolken wanneer hij haar plots verrast met een citytrip. Nadien vertelt Thomas haar dat het geen citytrip is, wanneer hij Stefanie te huwelijk vraagt. De twee vertrekken samen naar Schotland om in Gretna Green te trouwen, zonder medeweten van familie en vrienden.

Seminarie management (deel 5)

Liesbeth maakt kennis met Cato, door wie ze wordt uitgenodigd om te gaan shoppen. Benny merkt dat Liesbeth zich niet enkel anders begint te kleden maar zich ook anders begint te gedragen. Terwijl hij schrik heeft om zijn vrouw kwijt te geraken, vraagt Veronique aan Benny om Liesbeth te overtuigen de internationalisering van de Foodbar aan haar over te laten.

Pesterijen (deel 2)

Delphine wordt het slachtoffer van verregaande pesterijen. Agnes besluit om klacht neer te leggen tegen Freddy bij de politie. In de Jan en Alleman komt Freddy nog maar eens Agnes treiteren, want haar klacht tegen hem werd geseponeerd. Arno wordt door haar benaderd om het Facebook-profiel van Delphines belager te hacken, maar scheept haar af. Agnes wil Freddy aanpakken en lanceert een gemene roddel over hem: 'Freddy, de pedofiel'.

Hoge cholesterol (deel 1)

Leen deelt Jan de uitslagen van het bloedonderzoek mee, waaruit blijkt dat zijn cholesterolwaarden aan de te hoge kant liggen. Leen raadt haar vader aan om op zijn eten te letten en meer te bewegen. Mieke stelt voor om samen met haar en Zjef te beginnen met joggen.

Ecologische voetafdruk

Peter maakt zijn kantoor leeg en stort zich vanop afstand op een studie van de impact van kledij op de ecologische voetafdruk. Ook Louise toont interesse in de materie. Peter stuurt zijn personeel een mail met de boodschap dat hij een tijdje afwezig zal zijn. Intussen laat hij de dagelijkse leiding over aan Thomas en Mathias. Louise bereidt haar spreekbeurt voor en maakt een afspraak met een medewerkster van FreEco, een radicale organisatie die zich onder andere inzet voor dierenwelzijn.

Polycysteuze nieren (deel 3)

Thomas voelt zich niet lekker en belandt in het ziekenhuis. Wanneer blijkt dat hij dringend een donornier nodig heeft, onthult Thomas dat hij nog een broer heeft. Tijdens de nierdialyse treedt een complicatie op waardoor zijn hart het even begeeft. Stefanie zoekt inderhaast contact met Thomas' broer Simon, die op zijn beurt beslist te helpen. Alle hulp komt te laat wanneer blijkt dat het lichaam van Thomas niet meer in stabiele staat verkeert en opereren geen zin meer heeft. Hij sterft in de armen van Stefanie.

Ontwerpcompetitie

Rudi stelt Gunther voor om van hun samenwerking een wedstrijd te maken. Beiden proberen in één week zoveel mogelijk ontwerpen te maken. Op het einde van de week worden de beste ontwerpen uitgekozen. De week erna gaat Rudi een stap verder, wanneer hij het atelier van VDB Fashion verdeelt in twee delen. Zo werken Gunther en Rudi afzonderlijk aan de collecties van zowel VDB Fashion als Vero Bello.

Pesterijen (deel 3)

Freddy bedreigt Agnes nadat ze met spuitbussen 'pedofiel' op Freddy zijn gevel is gaan spuiten en stapt naar de burgemeester. Deze maakt duidelijk dat hij vertrouwen heeft in de beslissing van de instelling waar Delphine verblijft. Freddy legt zich bij de beslissing neer en stopt met de familie Moelaert lastig te vallen. Agnes ziet dit als een kans om haar dochter terug contact te laten leggen met de buitenwereld en laat Louise op bezoek komen. Delphine is blij met dit gesprek, maar vindt dat Agnes haar te veel pusht. Ze beslist terug te keren naar Frankrijk om er in te gaan wonen bij een vriendin genaamd Charlotte.

Het auto-ongeluk van Bart en Greet

Bart heeft een zware fout gemaakt op het werk waardoor hij levens in gevaar heeft gebracht. Faroud komt hem bezoeken en voert een mysterieus gesprek met Bart. Het blijkt dat Bart bevelen wordt door de Geheime Dienst om onder te duiken en zijn eigen dood in scène te zetten. Ondertussen ontdekt Trudy dat Greet ook aanwezig zal zijn op het congres in Luxemburg en maakt zich zorgen. De avond voor Bart zijn vertrek beleeft Trudy met hem een passionele nacht. Hierdoor heeft Bart slechts 2 uren geslapen. Wat later blijkt dat Greet en Bart een auto-ongeluk hebben gehad. Hoewel Bart niet meer te zien is, vertelt de politie aan Trudy dat haar man is overleden.

FreEco (deel 1)

Louise gaat verder dan haar spreekbeurt en wordt lid van FreEco. Haar eerste grote opdracht is een protest tegen Galmego, een cosmeticabedrijf dat volgens FreEco haar make-up test op dieren. Louise schakelt de hulp van Cédric in. Wanneer de hond van CEO meneer Vertommen ontvoerd wordt, komt de politie langs bij haar en Cédric. Louise ontdekt dat FreEco het hondje heeft ontvoerd om zich te wreken door een fake-video van dierenproeven te maken met in de hoofdrol de hond van Vertommen.

Familie afl5525 5.jpg
Familie 5526 01.jpg
Familie 5531 003.jpg
Familie 5529 001.jpg
Familie 5523 003.jpg
Familie 5528 001.jpg
Familie 5535 001.jpg
Familie 5535 005.jpg
Familie 5531 002.jpg
Familie 5539 002.jpg
Familie 5531 004.jpg
Familie 5535 000.jpg
Familie 5534 005.jpg
Familie 5535 006.jpg
Familie 5532 004.jpg
Familie 5534 003.jpg
Familie 5534 01.jpg
Familie 5543 001.jpg
Familie 5539 004.jpg
Familie 5531 001.jpg
Familie 5545 001.jpg
Familie 5545 010.jpg
Familie 5545 020.jpg
Familie 5545 022.jpg
Familie 5545 002.jpg
Familie 5545 030.jpg
Familie 5545 034.jpg

Rouwproces

Stefanie, Jan, Trudy, Jelle, Hanne en de rest van de familie zit in zak en as na de dood van Bart en Thomas. Terwijl Stefanie Simon probeert te ontlopen, zakt Trudy steeds dieper en dieper in de put. Wanneer ze te horen krijgt dat Bart en Greet opnieuw een affaire hebben gehad, krijgt Mieke schrik dat haar schoonzus zich terug op drugs gaat storten. Ook Jan ontloopt zijn eigen emoties en vliegt steeds uit tegen iedereen. Trudy en Jelle krijgen onverwachte steun van Mathias.

FreEco (deel 2)

Louise vertrouwt de leden van FreEco terug na hun uitleg over de ontvoering van Vertommens hond. Mirthe en Hannes gooien hun interesses over een andere boeg en dagen Louise uit om te bewijzen dat VDB Fashion, de modetak uit het bedrijf van haar vader, duurzaam onderneemt. Stiekem steelt Louise enkele stoffen uit het atelier, waaronder de stoffen die June indertijd bij Dario Rinaldi had aangekocht, en bezorgt deze aan FreEco voor onderzoek.

De wraak van June (deel 11)

Nadat June niets meer van Bert heeft gehoord en Stan de waarheid over Junes geld verzwijgt, doet ze er alles aan om Stan tot haar kant te krijgen. June doet alles volgens het masterplan van Stan en zoekt toenadering tot de familie Van den Bossche na de dood van Bart en Thomas. Peter vraagt zich af waarom June plots terug van karakter is veranderd.

Hoge cholesterol (deel 2)

Na weken op zijn eten te letten en te joggen zijn de cholesterolwaarden van Jan gezakt. Leen is trots op het dieet en het doorzettingsvermogen van haar vader. Ondertussen komen Mieke en Zjef een rolstoelpatiënt tegen tijdens het joggen. Wanneer Zjef de patiënt aankijkt en herkent, zet hij het op een lopen.

Seminarie management (deel 6)

Benny mist zijn vrouw steeds meer en meer. Hij kan Veronique niet overtuigen om de internationalisering van de Foodbar van Liesbeth over te nemen. Ondertussen leren Benny en Veronique elkaar beter kennen. Ook Liesbeth wordt met de tijd closer met Ben. Zowel Benny en Veronique als Liesbeth en Ben beleven met elkaar een passionele nacht. De dag nadien zijn hebben zowel Liesbeth als Benny spijt van hun overspel en biechten elkaar hun affaire op.

Aandelen (deel 2)

Simon ontdekt aan de hand van een gevonden trouwakte dat zijn broer reeds enkele weken getrouwd was met Stefanie. Dit betekent dat hij geen erfgenaam meer is en Stefanie de bezittingen van Thomas, inclusief zijn aandelen bij VDB, erft. Ondertussen willen Mathias en Peter te weten komen hoe de aandelen van Bart verdeeld gaan worden, aangezien hij niet getrouwd was met Trudy maar het koppel slechts een samenlevingscontract heeft ondertekend. Terwijl Stefanie de aandelen voor zichzelf houdt, probeert June de aandelen van Bart te bemachtigen.

Charter

Na een tijdje bezig te zijn met geheime dingen in Griekenland, heeft Peter besloten om een fair trade-charter in te voeren én een eigen katoenplantage te stichten in Griekenland. Hij heeft reeds deals gesloten met mensen van daar die zich zullen bezighouden met de plantage. Peter wil proberen andere modebedrijven proberen te overtuigen om de charter te ondertekenen om samen te duurzaam tewerk te gaan. Zijn plannen staan echter in schrik contact met de giftige producten die FreEco in de stofstalen van VDB Fashion en Vero Bello heeft aangetroffen.

Simon bij VDB

De laatste wens van Thomas was dat zijn broer, Simon, zijn werk bij VDB zou verderzetten. In alle stilte probeert Simon te bestuderen hoe VDB in elkaar zit en vraagt onder andere Evy hierover uit. Stefanie geniet niet van Simons aanwezigheid, omdat hij haar te veel aan Thomas laat denken. Ook de familie Van den Bossche en vrienden stellen zich vragen bij de bedoelingen van Simon. Wanneer Peter aankondigt dat hij Simon heeft aangeworven, is niet iedereen meteen gelukkig maar kan men er wel aan wennen. Ondertussen neemt hij zijn intrek bij Jan en Linda.

FreEco (deel 3)

Hannes en Mirthe blijven Louise opstoken. Wanneer ze bij de winkels van VDB Fashion en Vero Bello gaan protesteren tegen de zogezegde giftige stoffen, laat Peter hen oppakken door de politie. Louise heeft spijt van haar daden, maar Peter voelt zich gekwetst en geeft niet aan haar toe. Ondertussen heeft Veronique een onderzoek laten doen rondom de gebruikte stoffen en krijgt van het labo gelijk. Dit kondigt ze aan op een persconferentie.

De confrontatie met Quinten

Zjef was 15 jaar geleden verliefd geworden op Quinten en besloot hem te kussen. Het kwam tot een achtervolging waarbij Quinten van een muur viel en twee wervels brak. Hij geraakte verlamd en belandde in een rolstoel. Tot op heden voelt Zjef zich verantwoordelijk voor het ongeluk en beslist Quinten zijn verhaal van de feiten te vertellen. Quinten vergeeft Zjef en wil zelfs samen met hem trainen om hem klaar te stomen voor een marathon. Hij wil dat Zjef een dagboek bijhoudt over zijn trainingen.

Nieuwe zwangerschappen

Evy is naar de gyneacoloog geweest en vertelt Mieke dat ze reeds drie maanden in verwachting is van een kindje. Wanneer Mieke naar de vader van het kind vraagt, weet Evy niet meteen het antwoord. Ondertussen concludeert Leen uit de bloedresultaten van Veronique dat haar nicht opnieuw zwanger is.

Deadline collecties

Dat Gunther en Rudi afzonderlijk aan de collecties van zowel VDB Fashion als Vero Bello hebben gewerkt, heeft zijn vruchten afgeworpen. Het is het tweetal succesvol gelukt om de deadline voor de collecties van VDB Fashion en Vero Bello te respecteren.

Islamitische familie (deel 2)

Nu dat Faroud begonnen is aan de Ramadan, een periode waarin vrede en rust centraal staat, lijkt dit voor Leen het geschikte moment voor een kennismaking met Farouds ouders. Wanneer Fatmir zijn zoon voorstelt om hem uit te huwelijken aan een moslima, vertelt Faroud hem dat hij reeds een vrouw heeft. Fatmir reageert geschokt als hij verneemt dat het om een Belgische vrouw met een buitenechtelijk kind gaat en niet om een Albanese vrouw. Dafina accepteert wel de relatie en wil proberen haar man te overtuigen.

Het ultieme wraakplan (deel 1)

Na het incident rondom FreEco en de giftige stoffen van Dario Rinaldi wil Stan dat June het vertrouwen van Peter en Veronique terugwint door een interview op de regionale zender af te leggen. Stan werkt een plan uit waarbij Peter zal sterven aan de gevolgen van een CO-vergiftiging. Net voor zijn presentatie voor de ondertekening van het fairtrade charter dreigt Peter recht in de val van zijn rivalen te lopen.

De keuze van Liesbeth (deel 1)

In Reading stoomt Liesbeth zich klaar voor haar presentatie over de Foodbarketen. Ze is er populair geworden en uitgegroeid tot een volwaardig student. Zelfs Monika en Thibaut komen hulp vragen aan haar. Wanneer Ben Liesbeth vertelt dat er een delegatie van topmanagers aanwezig zal zijn gedurende de presentaties, wordt ze zenuwachtig. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken wanneer ze een aanbod krijgt om als manager te werken bij Finevine, een Amerikaans wijnbedrijf, onder leiding van CEO Jack Dean.

Affaire

Trudy is blij met de steun van Mathias en bedankt hem hier voor. Wanneer Marie-Rose haar in het slecht daglicht probeert te plaatsen, beslist Mathias Trudy te verdedigen. Ondertussen komt hij geregeld over de vloer en beleeft hij intieme momenten met Trudy. Ze beslist Mathias te kussen en met hem te vrijen. In een hevige vrijpartij komt Marie-Rose de kamer binnen en betrapt hen.

Cédric in coma (deel 1)

Louise vermoedt dat FreEco meer weet over de verdwijning van Cédric en probeert Faroud en zijn team naar hun lokaal te leiden. Wanneer ze er binnenvallen, blijkt dat de vogel reeds gaan vliegen is. Hannes en Mirthe zijn kwaad op Louise omdat ze de locatie van FreEco verraden heeft bij de politie. Ondertussen krijgt Veronique te horen dat Cédric zich reeds enkele dagen in het ziekenhuis bevindt. Hij ligt in coma na een alcoholintoxinatie.

De schijndood van Bart (deel 1)

De Van den Bossches zijn reeds een maand aan het rouwen om de dood van Bart. Toch stelden sommigen zich vragen bij het hele verhaal, maar accepteerden dit uiteindelijk. Wanneer Bart levend te zien is op een strand, wordt het duidelijk dat zijn dood in scène werd gezet. Wat er met hem is gebeurd of nog gaat gebeuren, is onbekend.

Cast

(op volgorde van generiek of verschijningsdatum)

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 24ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

  • Sky Piasecki neemt vanaf 3 april 2015 de rol van Arthur Van den Bossche over van Noah Verswijver. Van 23 maart tot en met 2 april 2015 werd Arthur tijdelijk door een 'interim'-peutertje vertolkt.

Recycling

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Laatste seizoen met Jordi Rottier als Guido Van den Bossche. De rol wordt vanaf Seizoen 25 overgenomen door Jelle Florizoone.
  • Actrice Monika Dumon moest omwille van haar kankerbehandeling een zwarte pruik dragen om geen verwarring te veroorzaken. Na verloop van tijd werd de pruik achterwege gelaten en kreeg Agnes Moelaert ook een kort kapsel.
  • Tijdens dit seizoen werd er aangekondigd dat twee anciens binnenkort uit de reeks zullen verdwijnen: Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) en Jacky Lafon (Rita Van den Bossche). Terwijl Martine ontslagen wordt door de makers van Familie, besloot Jacky zelf om een einde te maken aan haar carrière in Familie. Het is al de tweede keer dat beide actrices tijdens dezelfde periode uit de reeks verdwijnen. In seizoen 6 was de situatie echter omgekeerd: Martine besloot zelf om uit de reeks te stappen, terwijl Jacky ontslagen werd door een geschil met de makers van Familie. Hoewel Rita halverwege dit seizoen al uit de serie verdween, zal Marie-Rose voor het laatst te zien zijn in het begin van het 25ste seizoen. Niet veel later na haar vertrek vertelt Lafon in de pers dat ze spijt heeft van haar beslissing en hoopt dat ze nog eens op de set mag staan. De makers van Familie contacteren haar om op te duiken als gastpersonage in de kerstperiode van 2015.
  • In 2015 krijgen we te horen dat ook acteurs Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche) en Michael Vroemans (Maarten Van den Bossche) na vele jaren dienst binnenkort uit de reeks zullen stappen. Beide personages keerden nadien echter nog verschillende keren terug.
  • Na de seizoensfinale volgt er een app genaamd De Zaak Bart, waarin van 26 juni 2015 tot 14 augustus 2015 korte afleveringen verschenen die plaatsvonden gedurende het 24ste seizoen. Het is de eerste keer dat Familie een reeks van webisodes uitbrengt omtrent ! bepaald personage. Vanaf nu wordt het een jaarlijkse gewoonte.

Lees Meer