FANDOM


Seizoen 23 Seizoen 24 Seizoen 25

Seizoen 24 is de reeks die loopt van 25 augustus 2014 tot 26 juni 2015. Het seizoen telt 220 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Estee Eeckelaert, Ben Kelly, Jenny Versteven, Kobe Vermiert, Emma Verdonck, Frank Verdonck, Freddy Steenhoudt, Stan Lauwers, Simon Feyaerts en Quinten Godderis.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Pierrot Van den Bossche, Maarten Van den Bossche, Bert Van den Bossche, Roos Sterckx, Charlotte Cornelis, Elias Bernaerts, Greet Baele en Thomas Van den Bossche.

Verhaallijnen

Aflevering 5326 om 07.42.02
Aflevering 5326 om 07.45.30

Wie is Thomas Feyaerts?

Bij de confrontatie met de echte Thomas Feyaerts geeft Bas toe dat hij diens identiteit gestolen heeft. Hij had op café een dronken Thomas ontmoet, die hem een aantal vage dingen vertelde over de zoektocht naar zijn familie. Bas raakte geïntrigeerd, waarna hij op eigen houtje het mysterie trachtte te ontrafelen. Thomas blijft napraten bij de bende en vertelt over het dodelijk ongeluk van zijn ouders. Bij het opruimen van de zolder ontdekte Thomas papieren die erop wijzen dat zijn vader geadopteerd werd en op zoek was naar zijn echte ouders.

Aflevering 5328 om 08.57.57
Aflevering 5328 om 09.02.42

De grootvader van Thomas

Tijdens de zoektocht naar zijn familie, kwam Thomas bij Anna terecht. Zij stuurde hem toen wandelen, maar Mieke en Hanne regelen een nieuwe ontmoeting. Anna geeft toe dat Thomas wel degelijk haar achterkleinzoon is. Jan had op 16-jarige leeftijd zijn vriendinnetje Isabelle zwanger gemaakt. In overleg met haar ouders, beviel Isabelle in een klooster waarna het kindje geadopteerd werd. Anna heeft spijt van haar fouten en zorgt voor een ontmoeting tussen Thomas en Jan. Die verwelkomt zijn kleinzoon officieel binnen de familie.

Aflevering 5327 om 08.36.01
Aflevering 5328 om 08.50.20

Delphine doorgedraaid

Peter wordt op de hoogte gebracht van de dood van Elise. Louise is de laatste persoon die met Elise gebeld heeft en is nu verdwenen. Inspecteur Derijcke zoekt een verband tussen beide zaken en wil van Peter weten of Louise verantwoordelijk kan zijn voor de dood van Elise. Wanneer de naam Delphine valt, gaat er een lichtje branden bij Mathias. Hij brengt zijn zus op de hoogte en die kan Delphine nergens vinden. Agnes slaagt erin om haar dochter te contacteren en samen gaat ze naar de garage waar Louise vastgeketend werd. Agnes laat Louise vrij en Delphine laat zich vrijwillig opnemen.

Aflevering 5328 om 08.57.09
Aflevering 5329 om 09.33.12

De strijd

De grote onthulling op de modeshow van Vero Bello zorgt voor wrevel binnen de familie. Marie-Rose kan het niet geloven dat Veronique haar broer zo behandelt. Ze maakt June duidelijk dat zij niet welkom is bij haar thuis. De strijd tussen Vero Bello en VDB Fashion is nu pas echt losgebarsten, maar vooral June zal over lijken gaan om de winst binnen te halen. Veronique heeft ondertussen andere problemen, wanneer Cédric plots in België staat. Hij wil niet langer bij zijn vader in Milaan blijven, omdat ze geregeld ruzie maken met elkaar.

Aflevering 5326 om 07.52.15
Aflevering 5327 om 08.35.44

Dubbelspel

Maarten volgt de raad op van Roos en blijft in België. Faroud en zijn team hebben het hele gesprek gevolgd en Faroud brengt Bart op de hoogte van de beslissing van zijn broer. Wanneer Maarten vervolgens ook bij Bart op bezoek komt, vreest die uit Barts reactie te verstaan dat hij al op de hoogte was. Maarten denkt niet dat hij zijn broer nog kan vertrouwen en probeert hem te testen. Hij verzint een smoesje om Faroud en zijn team naar een verzonnen locatie te sturen en wacht af of ze effectief opdagen. Wanneer Maarten zijn theorie blijkt te kloppen, geeft hij zijn broer er flink van langs.

Familie 5330 001
Aflevering 5336 om 14.53.38

Kinderwens eindigt in drama

Op een dag roepen Liesbeth en Benny de familie bij elkaar en vertellen hen dat Liesbeth zwanger is. Benny schrikt wanneer Liesbeth op een dag in zijn bijzijn plots hevige buikkrampen krijgt. De gynaecoloog vertelt hen dat Liesbeth te maken heeft met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het kindje heeft geen overlevingskans. Tijdens de operatie van Liesbeth komt aan het licht dat ze een baarmoedergezwel heeft. De dokter raadt aan om haar baarmoeder weg te laten halen. Dit betekent dat ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Daarbovenop krijgt Liesbeth ook nog eens een ziekenhuisbacterie.

Familie 5336 002
Aflevering 5336 om 14.54.12

De terrorismezaak

Maarten weet niet meer wie hij kan vertrouwen. Hij wil Bart niet meer zien en Faroud gaat op zoek naar iemand anders binnen de familie om contactpersoon te zijn. Hij kiest voor leen. Maarten krijgt een boodschap van de terroristen en ze stellen hem verschillende keren op de proef. Dankzij de afluisterapparatuur kan het team van Faroud telkens alles volgen en ze verliezen Maarten geen moment uit het oog. Tijdens een ritje met de terroristen, komt Maarten oog in oog met Roos. Maarten ontdekt dat hij al wekenlang afgeluisterd wordt en vernietigt de apparatuur die in het appartement verstopt is.

Aflevering 5334 om 14.06.39
Familie 5345 006

De hoofdrol

Linda heeft de hoofdrol in de musical aan Maud overgelaten, maar regisseur Martijn krijgt hier al snel spijt van wanneer Maud plankenkoorts blijkt te hebben. Linda probeert Maud meer zelfvertrouwen te geven en Linda organiseert een try-out in de Jan en Alleman om Maud verder te trainen. Martijn krijgt meer twijfels en vraagt opnieuw aan Linda om het over te nemen. Tijdens de repetities beseft Maud dat ze niet op haar plaats staat en ze geeft de hoofdrol aan Linda. Die accepteert het aanbod en steekt een tandje bij tijdens de repetities. De première is een succes en Linda krijgt een staande ovatie.

Familie 5337 001
Aflevering 5339 om 09.58.40

Puberende Cédric

De plotse terugkeer van Cédric is een doorn in het oog voor Veronique. Zij wil zich focussen op Vero Bello en schakelt Marie-Rose in om op Cédric te letten. Ook Rita biedt haar hulp aan en ontfermt zich over de jongen. Zij is duidelijk de enige die echt doordringt tot hem. Hierdoor verslechtert de band tussen Veronique en Cédric nog meer. Cédric gedraagt zich opstandig, spijbelt, maakt zijn huiswerk niet en hangt elke dag tot 's avonds laat rond op café. Cédric overhoort zijn moeder ook geregeld slecht spreken over hem en hij blijft dan ook liever bij zijn grootmoeder.

Aflevering 5331 om 09.56.27
Aflevering 5333 om 13.39.43

Familievete (deel 1)

Modejournaliste Andrea De Praetere regelt een dubbelinterview tussen Peter en Veronique. Ze willen allebei op een goed blaadje bij haar staan en halen alles uit de kast. Peter zet Hanne onder druk om werk te maken van de nieuwe collectie en Andrea is onder de indruk. In het uiteindelijk artikel vertelt ze een ander verhaal en dat is dankzij June, die Andrea omgekocht heeft voor goede publiciteit. Peter verliest het doel van VDB Fashion uit het oog en wil maar één ding: beter zijn dan Veronique en haar Vero Bello. Hij verwacht een tandje bij van Trudy en Evy.

Aflevering 5336 om 14.50.26
Aflevering 5337 om 09.12.04

Het huwelijk van Mieke en Niko (deel 1)

Sinds het huwelijksaanzoek van Niko, ergert Mieke zich aan zijn desinteresse omtrent hun huwelijksvoorbereidingen. Na twee maanden is er nog steeds niet geregeld. De twee zitten eindelijk samen en ze kunnen tenminste al een datum prikken: 19 december. Niko merkt dat zijn verloofde er stresserend bijloopt en belooft haar dat hij alles in orde zal brengen met de hulp van familie en vrienden. Tussen Zjef en Rudi zit er ook een haar in de boter omdat ze niet goed weten wat ze nu van elkaar zijn. Rudi geeft aan Zjef toe dat hij een relatie best wel ziet zitten.

Aflevering 5343 om 21.11.05
Familie 5348 003

Bomaanslag

Maarten wordt gecontacteerd door de terroristen met een speciale opdracht. Uiteindelijk sluiten ze hem op in een verlaten kelder en moet hij op verdere instructies wachten. De verdwijning van Maarten is verontrustwekkend voor Jan en het team van Faroud kan niets anders doen dan afwachten. Maarten verneemt dat hij een bom moet leggen in een winkelcentrum. Als hij de opdracht tot een goed einde brengt, krijgt hij Roos levend terug. Faroud slaagt erin om Maarten te localiseren en de bom van hem over te nemen. Hij kan het net op tijd onschadelijk laten maken door een specialist.

Aflevering 5345 om 15.25.33
Familie 5346 004

Stalkster

Agnes verblijft nu al een tijdje terug in Frankrijk en Mathias probeert contact te zoeken met zijn zus via Skype. Hij voegt Agnes Moelaert toe, maar tijdens hun eerste gesprek merkt hij dat hij per ongeluk bij een jonge vrouw terechtgekomen is met exact dezelfde naam. Desalniettemin geraken de twee aan de praat en spreken ze ook met elkaar af in de Jan en Alleman. Een onschuldig gesprek verandert plots naar meer wanneer Agnes zich begint uit te kleden voor haar webcam en nadien verschillende pikante filmpjes doorstuurt. Mathias is ondertussen op zoek naar een secretaresse en Agnes biedt zichzelf aan.

Familie 5348 008
Aflevering 5351 om 09.19.15

Verboden liefde (deel 1)

Thomas heeft zijn plaats binnen de familie Van den Bossche gevonden en kan het goed vinden met Stefanie. Die maakt haar gevoelens voor hem bekend, maar ze wordt afgewezen. Thomas heeft namelijk een oogje op iemand anders, zijn nicht Hanne. Thomas helpt haar met de voorbereidingen van de fotoshoot voor Andrea De Praetere en probeert haar te kussen. Hanne schrikt hiervan en wil Thomas niet meer zien. Die kan de afwijzing niet verwerken en wil verhuizen. Hanne geeft toe aan haar gevoelens, maar is bang dat de familie hier schande van zal spreken. Ondertussen gaat Thomas aan de slag bij VDB Fasion.

Aflevering 5348 om 09.55.21
Aflevering 5350 om 18.25.35

Een nieuwe liefde

Leen en Faroud zijn door de terrorismezaak van Maarten meer en meer naar elkaar toegegroeid. Na de mislukte bomaanslag, heeft Faroud het moeilijk met zijn gevoelens en hij zoekt steun bij Leen. Faroud geeft toe dat hij zich aangetrokken voelt tot Leen en er volgt een passionele kus. Hij reageert eerder terughoudend als Leen polst naar de mate waarin hij een relatie wilt, maar zijn opluchting is groot wanneer blijkt dat ook Leen het rustig aan wil doen. Maarten komt ondertussen bij Leen wonen zodat zij hem wat in het oog kan houden.

Familie 5348 001
Aflevering 5351 om 09.08.37

De niet-volledige waarheid

De terrorismezaak is niet voor iedereen goed afgelopen. Het team van Faroud en Sam Renders kon de terroristen oppakken, maar tijdens de huiszoeking vonden ze het lichaam van Roos in een diepvriezer. Ondertussen heeft Faroud een volledig verhaal op poten gezet, namelijk dat Roos in Pakistan reeds vermoord werd. Alleen hij, Maarten, Leen, Bart en Trudy kennen de waarheid. Maarten heeft het moeilijk met het feit dat Faroud de originele versie uit de handen van de pers wil houden. Ook wil Faroud geen herdenking van Roos. Maarten zoekt contact met een journalist, maar wordt tegengehouden door Leen.

Aflevering 5351 om 09.14.15
Aflevering 5352 om 09.42.32

Het bedrog van Andreas

Evy werkt nog steeds aan haar boek in samenwerking met haar vriend Andreas. Die woont nog altijd in Amsterdam en hun lange afstandsrelatie begint zwaar te wegen voor Evy. Wanneer Evy merkt dat Andreas nogal te enthousiast spreekt over zijn nieuwe schrijfster Vanessa, kan ze haar jaloezie maar moeilijk verbergen. Ze vermoedt dat er iets gaande is tussen de twee en gaat op zoek naar antwoorden in de spullen van Andreas. Wanneer Evy hen op een passionele kus betrapt, wil ze niets meer met Andreas te maken hebben.

Aflevering 5349 om 11.16.01
Familie 5351 004

Familievete (deel 2)

Wanneer Veronique haar moeder vraagt of ze vast in dienst wil komen werken voor Vero Bello, hapt Marie-Rose toe. Maar dit wordt niet in dank afgenomen door Peter, die het verraad van zijn moeder maar moeilijk kunnen verkroppen. De familieruzie bereikt ook de oren van Anna die op haar eentje voor een verzoening tussen broer en zus wil zorgen. Zowel Veronique als Peter zijn niet van plan om te luisteren. Tijdens een etentje bij Marie-Rose verklaart Peter oorlog met haar en Veronique en verbiedt hij Louise om nog langer met hen om te gaan.

5363-gunther

De schoencollectie

Om Vero Bello te beconcurreren beslist Peter de collecties van VDB Fashion aan te vullen met schoenen. Er wordt een deal gesloten met schoenmakersbedrijf Zapatero. De hoofdontwerper achter het bedrijf blijkt Gunther te zijn. De samenwerking tussen hem en Hanne verloopt goed.

S24e039 06
5365-23

Madame Delcourt

Een zekere mevrouw Delcourt wil haar huis openbaar verkopen in de Jan & Alleman. Wanneer Jan en Rita te weten komen dat het over Kristina gaat, wil Jan haar liefst zo snel mogelijk zien vertrekken. Rita stelt zich vergevingsgezind op en wil luisteren naar haar verhaal. Kristina was getrouwd met de rijke Jean-Pol Delcourt, maar is pas gestorven aan een hartaderbreuk. Ze biedt haar excuses aan door het gestolen geld terug te betalen.

Familie 5371 01

De komst van Menno

Menno is een jeugddelinquent waarmee Evy tijdens haar studies criminologie in aanraking kwam. Enkele jaren later schrijft ze zijn verhaal neer in een boek, zonder hem daar vooraf in te kennen. Maanden later wordt het op de markt gebracht en maakt hij plots zijn opwachting. Menno verdiept zich in het leven van Evy.

S24e039 02
S24e039 03

De wraak van June (deel 1)

June kan de breuk tussen haar en Peter niet verwerken. De lieve June is veranderd in een wraakzuchtige June. Ze ziet de concurrentie tussen Vero Bello en VDB Fashion als een strijd om Peter kapot te maken. Om dit waar te kunnen maken, gebruikt ze meestal haar geld en charmes om anderen om te kopen. Zo kocht ze Andrea om.

5367-roos2

Hallucinaties

Maarten kan de dood van Roos moeilijk verwerken. Hij neemt hiervoor medicatie en gaat geregeld langs bij een psychiater. Maarten begint in zijn hoofd Arabische stemmen te horen, ontploffingen, de stem van Roos en ziet zelfs schimmen. Op een dag worden de hallucinaties zo realistisch dat hij werkelijk Roos voor zich ziet staan. Maarten wil zijn medicatie blijven innemen zodat hij Roos kan blijven zien. Uiteindelijk beseft hij dat zijn tijd met Roos tot het verleden behoort en neemt afscheid.

640px-Familie 5364 002

De zoektocht naar Isabelle (deel 1)

Thomas gaat op zoek naar Isabelle. Hij krijgt Lucien, de broer van Isabelle, aan de lijn. Hij laat weten dat Thomas niets te zoeken heeft bij de familie De Groot. Lucien wil alles laten zoals het is. Thomas besluit om naar Keulen te gaan om Isabelle zelf te zoeken, maar keert terug van een kale reis. Hij geeft niet op en stuurt haar een brief op.

Familie 5356 004
5365-08

Diploma

Liesbeth wil de Foodbar uitbouwen tot een keten. Om een businessplan te kunnen uitwerken, heeft ze een diploma nodig. Maar Liesbeth heeft haar middelbaar diploma nooit behaald. Met de hulp van Thomas duikt ze terug met haar neus in de boeken. Stiekem beslist Zjef om zelf een businessplan te maken en af te geven aan Peter. Wanneer Peter hem wijst op zijn slechte CV, motiveert dit Zjef om te gaan voor zijn master in de economie.

Familie 5369 002

Nieuwe secretaresse

Na de ontmaskering van de ziekelijke Agnes zit BioPro-Made zonder secretaresse. Benny helpt Mathias met het zoeken naar een vervangster. Jenny wordt aangenomen. Meteen wordt duidelijk dat ze een harde tante is en alles naar haar zin moet gaan. Mathias doet alles wat Jenny vraagt zodat ze zo snel mogelijk van thuis uit kan werken.

Familie 5374 03
Afl54 04

De Grote Oorlog

Jelle moet een spreekbeurt voorbereiden over De Grote Oorlog. Wanneer Anna en Albert bij hem op bezoek zijn, toont hij hen zijn voorlopig gevonden research. Albert ziet meteen dat er veel meer te vertellen valt over deze oorlog en neemt Jelle mee op sleeptouw naar de Westhoek. Bart laat Albert weten dat zijn uitleg veel te moeilijk is voor een kind van Jelle's leeftijd en Albert verontschuldigt zich. Wat later krijgt hij het idee om iets persoonlijkers te doen en zich in Jelle's klas voor te doen als zijn grootvader Jozef De Block. Jelle haalt een uitstekende score.

Familie 5370 002

De start van Fashion Agency

Het bedrijf heette voordien Casters Agency en werd geleid door Elise Casters. Voor haar dood had ze een relatie met Peter, die na enkele maanden beslist om het modellenbureau van zijn geliefde over te nemen en onder te brengen in de VDB holding. Sindsdien heeft het bedrijf de naam Fashion Agency en werken de modellen enkel nog voor VDB Fashion. Niet veel later solliciteert Stefanie bij Fashion Agency als visagiste en krijgt de job.

TrudyGunther24

Dansmarathon (deel 1)

Trudy komt te weten dat Gunther een dansmarathon organiseert. De opbrengst van het dansbenefiet gaat naar vzw Wij Samen. Trudy droomt van de Argentijnse tango. Gunther kan haar overhalen om een tango te proberen en Trudy krijgt meteen de danskriebels. Ondertussen beslist een deel van de familie om zich ook in te schrijven.

Familie 5380 002
S24E063 001

Evy ontvoerd

Menno stelt voor om zijn aantekeningen te komen afhalen bij hem thuis voor het geval dat Evy ooit toch van plan zou zijn om zijn waarheid neer te schrijven. Hij kan haar overtuigen om binnen te komen en samen een wijntje te drinken. Menno drogeert Evy en houdt haar gevangen. Ze mag de villa niet verlaten voordat ze Menno's waarheid heeft neergeschreven. Wanneer Evy wordt vrijgelaten, geeft ze Menno aan. Menno wordt opgepakt en vliegt de gevangenis in.

Afl54 11
Afl54 02
Afl54 03
Familie 5390 001
Familie 5378 001
Verobello
1625554 10152910623757491 9124886820670526407 n
Familie 5385 005
5364-kristina2
Familie 5396 006
Afl57 45
Familie 5388 002
Dieumerci-lijk
Familie 5395 001
Familie 5395 003
10402620 10152922425527491 5564865849958798209 n
5357 01
Familie 5401 001
33 Afl70
53 Afl70

Een oude bekende van Niko

Vroeger zag niemand een mooie toekomst voor Jurgen weggelegd. Ondertussen heeft hij het tegendeel bewezen en is de baas van een succesvolle werf. Niko beslist de wereld van Jurgen te verkennen, maar zijn methoden om huizen te verkopen lijken toch niet helemaal in orde. Ook zijn werkkrachten blijken illegaal te zijn.

Gilberte is stervende

Op een nacht wordt Linda wakker gebeld vanuit het buitenland met de boodschap dat het niet goed gaat met haar moeder en ze zich op het ergste moet voorbereiden. Linda's wens is om de plooien tussen haar en Gilberte glad te kunnen strijken voordat ze zou sterven. Ze vertrekt naar Rhodos. Wat later sterft Gilberte.

De zoektocht naar Isabelle (deel 2)

Isabelle reist naar België, waar ze terecht komt in de omgeving van de Van den Bossches. Jan is blij met haar komst, in tegenstelling tot de familie. Wanneer Jan verneemt dat zijn familie zich vragen stelt bij de 'vriendschap' tussen hem en Isabelle, roept hij meteen zijn kinderen en Thomas bijeen voor een familiebijeenkomst. Hij maakt duidelijk dat hij geen gevoelens meer heeft voor zijn ex. Toch twijfelt Jan hier zelf over.

Fashion versus Vero Bello (deel 2)

Zowel VDB Fashion als Vero Bello een brief van luchtvaartmaatschappij Airfree, waarin wordt geschreven dat er verschillende modebedrijven zijn geselecteerd om nieuwe outfits te ontwerpen. Bij VDB Fashion vinden Hanne en Thomas dat ze deze opdracht moeten binnenhalen. Bij Vero Bello zijn Veronique en Rudi minder enthousiast door de mislukte opdracht van een jaar eerder, maar June wil toch deze opdracht binnenhalen.

De breuk tussen Guido en Charlotte

Sinds Charlotte op kot zit in Leuven, ziet ze Guido heel weinig. Guido vindt dat ze uit elkaar zijn gegroeid en wil het definitief gedaan maken met zijn lief. Alleen weet hij niet goed hoe hij dat moet aanpakken. Op een avond praat Guido hierover met Charlotte en maakt haar duidelijk dat hij een punt wil zetten achter hun relatie. Charlotte is gekwetst door de woorden van Guido en verdwijnt voorgoed uit zijn leven.

De wraak van June (deel 2)

June huurt model Floor in om peter een hak te zetten. Ze betaalt haar om te solliciteren bij Fashion Agency en vertrouwelijke informatie door te spelen. Floor slaagt er van bij de eerste ontmoeting in om Peter in te palmen en wordt aangenomen. Wanneer ze hem drogeert en daarvan foto's op het internet verspreidt, reageert de familie geschokt.

Erfenis (deel 1)

Kristina is in een zatte bui verongelukt en gestorven. Rita en Patrick gaan naar haar begrafenis, maar daar zijn niet veel mensen aanwezig. Blijkbaar had Kristina meer cafévrienden dan echte vrienden. Enkel Rita was een goede vriendin voor haar. Wanneer notaris Van Roose Rita meedeelt dat zij de enige erfgename is van Kristina's bezittingen, is ze in de wolken. Jan bekijkt deze situatie anders en waarschuwt haar voor schulden.

Filmproject

Elias studeert momenteel film. Wanneer hij zijn filmproject aanhaalt in een gesprek bij Stefanie, vraagt hij haar als visagiste voor de film. Wat later vraagt Elias zelfs om te acteren in zijn film. Wat Stefanie niet weet, is dat ze een scène zonder slipje moet spelen. Wanneer Benny dit te weten komt, gooit hij Elias buiten.

Familievete (deel 2)

Veronique en Marie-Rose zoeken naar een manier om June uit te kopen. Wanneer Veronique voorstelt om de villa van Marie-Rose en Mathias borg te stellen, gaat haar moeder hiermee akkoord. Peter, die nog steeds ruzie heeft met Veronique en Marie-Rose, is woedend op hen. Hierdoor verliest hij zijn erfdeel.

Het gedumpte lijk

Dieumerci maakt een dodelijke val op de bouwwerf. Jurgen dumpt zijn lijk in het water om zichzelf uit de problemen te houden, maar weet niet dat Maarten getuige is hiervan. Nadat Niko hem hiermee confronteert, geeft hij Jurgen aan bij de politie. Jurgen blijkt verdwenen te zijn. Ondertussen wordt Bode opgevangen door Niko en co en wordt er een oplossing voor hem gezocht.

Dansmarathon (deel 2)

Tijdens de dansmarathon is de hele familie aanwezig. Anneke en Danny van So You Think You Can Dance bijten de spits af. De verassingsdans van Hanne, Louise en Jelle komt aan bod. Ook Veronique heeft een verassing in petto. Na de marathon volgt er een danswedstrijd. Veronique en haar danspartner Filip winnen.

De wraak van June (deel 3)

Wanneer June inziet dat de vorige klus van Floor niet veel effect heeft gehad, broedt ze op een nieuw plannetje. Floor organiseert een feestje in de loft van Peter en drogeert één van de aanwezigen tot een overdosis. Dit nieuws komt al snel bij Airfree terecht waardoor de deal niet doorgaat. Peter wil zijn ontslag als CEO geven.

Hallux valgus

Marie-Rose ontdekt een dikke knobbel aan de zijkant van haar voet. Ze gaat hiermee naar Leen en krijgt te horen dat ze te maken heeft met Hallux valgus, een verworven standsafwijking van de grote teen dat het gevolg is van het dragen van ongeschikt schoeisel. Marie-Rose moet 's nachts een spalk dragen. Uiteindelijk zal ze toch een operatie moeten ondergaan en nadien rondlopen met krukken.

Tussen twee vuren

Terwijl Linda in Rhodos verblijft, komt Isabelle dagelijks langs bij Jan. Zowel Isabelle als Jan krijgen terug vlinders in de buik. Ondertussen worden beiden in de gaten gehouden door Anna en Rita. Jan weet niet wie hij moet kiezen: Isabelle of Linda. Na lang twijfelen kiest hij voor zijn gezin. Isabelle keert terug naar Keulen.

Misgelopen operatie

Een gewonde Faroud komt binnengevallen bij Leen. Zij en Arthur moeten onmiddelijk onderduiken. Een terroristenbende wil wraak nemen op Faroud en zijn geliefden. Na drie dagen te vrezen voor hun dood, mogen ze terug naar huis. De bendeleden zijn opgepakt. Maar Leen begint te twijfelen over haar relatie met Faroud.

Familie 5396 003
Familie 5397 001
Afl5397-arno wangli
Familie 5398 003
Familie 5399 001
Familie 5399 003
Familie 5399 004
Familie 5405 003
Familie 5401 002
Familie 5405 002
Familie 5406 01
Familie 5411 01
Familie 5400 001
Familie 5404 001
Afl54 17
S24 E084 015
Afl83 1
Huwelijknicomieke
Familie 5412 03
S24 E088 022
Familie 5414 01
S24 E088 008
Familie 5419 03
S24 E091 033
Familie 5416 07
Screenshot Afl84 02
S24 E091 032

Evy naar Honduras

Na alles wat ze de laatste tijd heeft meegemaakt, wil Evy er even tussenuit. Hoewel het crisis is bij VDB, krijgt ze toestemming van Peter om verlof te nemen. Evy krijgt de kans om een maand te gaan rondtrekken met Pierrot in Honduras. De vrienden organiseren een afscheidsdiner.

De terugkeer van Arno

Arno keert terug van een stage in China. De verrassing is groot wanneer hij een Chinese vrouw, Wang Li, mee naar huis brengt en zegt dat hij met haar een relatie is begonnen. Wanneer Benny Chinees eten gaat halen, ziet hij Wang Li daar werken. Arno vertelt de waarheid: Wang Li is een meisje uit de buurt en woont al haar hele leven in België. Om het goed te maken, nodigt Wang Li hen uit om op haar kosten te gaan eten in het restaurant. Daar maakt Liesbeth een ongelukkige val waardoor ze zes weken buiten strijd is.

GAS-boetes

Agnes is nog niet lang terug in het land en krijgt al een GAS-boete voor wildplassen. Ook Guido wordt op de bon gegooid voor het aanplakken van affiches voor zijn schoolfuif. Patrick botst met zijn harde actieplannen tegen de GAS-boetes op Mathias, die het beleid liever op een diplomatische manier wil aanklagen.

Crisis

Peter blijft CEO, op aanraden van zijn personeel, en vecht terug. Het slechte imago van Peter en VDB, de dalende verkoopcijfers van VDB Fashion, de haatpagina tegen Peter ... moeten opgelost worden. Tijdens de crisisvergadering wordt er beslist mails te sturen naar de winkels om hen gerust te stellen. Wanneer blijkt dat dit niet voldoende is, organiseert VDB een persconferentie.

Erfenis (deel 2)

Op aanraden van notaris Van Roose houdt Rita haar erfenis geheim. De familie stelt zich vragen bij de dure uitgaven van Rita. Door de leugens die ze vertelt, voelt ze zich niet goed. Na een goed gesprek bij van Leen beslist ze de erfenis niet langer geheim te houden. Veronique ziet meteen een kans om June uit te kopen. Ook anderen vragen Rita om te 'investeren'. Ze weigert steeds. Anna wil dat Rita stopt met de erfenis rond te bazuinen.

Verblijfsvergunning

Niko en co willen proberen een manier te zoeken om Bodé in België te houden. Ze gaan zich bevragen bij de vluchtelingendienst. Wat later krijgen ze te horen dat Bodé het land uit moet. Dit komt hard aan bij Bodé, die absoluut in België wil blijven werken. Thomas wil een hulpfonds voor Bodé oprichten, zodat hij een toekomst in Ivoorkust kan opbouwen. De vrienden en familie dragen hun steentje bij.

Aanrijding (deel 1)

Guido en Kobe hebben samen een oude auto opgekocht. Deze proberen ze zelf te herstellen. Wanneer de wagen klaar is, wil Kobe een proefritje maken. Kobe weet Guido te overhalen, maar door zijn zware voet rijdt hij een fietsend meisje aan. Kobe pleegt eerst vluchtmisdrijf en zet het daarna op een lopen. Ondertussen wordt Guido opgepakt en verhoord door de politie. Hij gaat op zoek naar een alibi.

Relatieproblemen

Na de misgelopen operatie van Faroud wil Leen eventjes afstand nemen van hem. Ze wil de tijd nemen om na te denken over haar relatie. Leen wil niet dat zij en Arthur constant gevaar lopen door de job van Faroud. Wanneer Leen illegale verslavende pillen vindt in de kleren van Faroud, maakt ze hem duidelijk dat de relatie voorbij is en zet hem met pijn in het hart aan de deur. Ook tussen Hanne en Thomas gaat het steeds minder goed.

De drugszaak (deel 1)

Na de gebeurtenissen omtrent drugs in zijn loft, heeft Peter eventjes genoeg van feestjes. Een tijdje later krijgt Peter, net voordat hij een persconferentie wil geven over de voorbije gebeurtenissen, bezoek van inspecteur Hoste met het nieuws dat die man van in zijn loft net overleden is. Peter krijgt de schuld van zijn dood en wordt verhoord op het politiebureau. Hij beslist een stap opzij te zetten bij VDB en duidt Thomas aan als CEO.

Proefkonijn

De studies van Zjef blijken een pak duurder te zijn dan verwacht. Zjef wil niet dat Rudi hem financieel ondersteunt en zoekt naar een oplossing. Hij schrijft zich in voor een medisch proefproject in ruil voor geld. Wanneer er te veel bijwerkingen zich voordoen, laat Rudi Zjef het proces stopzetten.

De wraak van June (deel 4)

Floor eist een vergoeding van June in ruil voor geheimhouding van haar plannetje. June laat haar het afgesproken bedrag bij Veronique afhalen. Wat Veronique en Floor niet weten, is dat ze gefilmd worden. Ook krijgt Veronique te horen dat June een bankrekening heeft geopend op haar naam en daarmee stortingen heeft gedaan naar Floor.

De komst van Joppe

Een groep schoolstudenten komen bij Vero Bello over de vloer voor een rondleiding en kennismaking met ontwerper Rudi. Joppe lijkt wat meer interesse te tonen dan de rest van de groep. De jongen doet Rudi denken aan Timmy, een vroegere klasgenoot. Joppe wil graag model worden. Wanneer hij te horen krijgt dat Rudi hem mooi vindt, is hij in de wolken. Joppe vertelt hem dat hij homoseksueel is en vraagt raad.

Het huwelijk van Mieke en Niko (deel 2)

Op haar grote dag valt Mieke van de ene verrassing in de andere door het thema 'klavertje vier'. Jammer genoeg dient er zich ook één bijzonder onaangename verrassing aan: Niko wordt meegenomen naar het politiebureau omdat hij beschuldigd wordt van mensenhandel door de uitbetalingen van Jurgen aan Niko. Uiteindelijk wordt hij terug vrijgelaten en trouwt met Mieke. Op het einde vertrekken ze op huwelijksreis voor 4 dagen naar Berlijn.

Gekantelde tankwagen

Door een gekantelde tankwagen zijn er giftige stoffen vrijgekomen. Iedereen moet binnen blijven. Terwijl Peter samen met Veronique en Marie-Rose opgesloten zit bij Vero Bello na een hevige discussie, zitten Mathias, Albert, Benny, Patrick en Arthur bij Jan. Niko moest terug naar de luchthaven, omdat hij zijn portefeuille daar vergeten was. Mieke maakt zich zorgen over Niko en Leen over Arthur. Ook Anna, Linda en Rudi verblijven bij Mieke. Stefanie en Thomas zijn opgesloten in de woning van Leen en proberen er het beste van te maken. Beiden genieten met volle teugen van elkaars gezelschap. Guido is genoodzaakt de nacht door te brengen bij Emma, aan wie hij de waarheid van het ongeval vertelt. Emma gaat akkoord om voor Guido te getuigen. Rita voelt zich alleen in de villa van Marie-Rose en belt naar Pierrot, die haar vrolijke feestdagen toewenst. Liesbeth, Agnes en Arno zitten opgesloten in hun koud huis. Maarten en Zjef proberen de klanten van de Foodbar het zo comfortabel mogelijk te maken. Opeens gaat het slecht met diabetespatiënt Fred. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Er volgt nog een extra probleem: het leidingwater is vergiftigd.

Thomas en Stefanie

Het vuur tussen Thomas en Hanne is al een tijdje gedoofd. Wanneer Thomas Hanne vertelt dat hij verliefd is geworden op Stefanie, beslissen ze onderling om hun relatie stop te zetten en als vrienden uit elkaar te gaan. Ondertussen voelt Stefanie zich schuldig, maar ziet nu eindelijk een kans weggelegd voor een relatie met Thomas.

Aanrijding (deel 2)

Guido vertelt Emma de waarheid over het ongeval. Ze gelooft hem en wil helpen om zijn onschuld te bewijzen. Op aanraden van Emma besluit Guido het huis van Koen en Ilse te bespioneren. Guido ontdekt dat de onbekende getuige een minnaar is van Ilse, die ze ontvangt wanneer Koen gaat werken. Emma stelt voor hem te volgen.

Waterbedeling

De waterbedeling gaat door in de Jan & Alleman. Dit verloopt niet altijd even vlot en eerlijk, aangezien er eenzelfde naam meerdere keren verschijnt op de lijst van de afgehaalde bidons met water. Wanneer er te weinig bidons zijn waardoor Mathias en co de mensen maar de helft van waarop ze recht hebben kunnen meegeven, jut Luc de mensen op om het daar niet bij te laten. Mathias zet hem meteen schaakmat door blufpoker te spelen.

De wraak van June (deel 5)

June contacteert drugsdealer Dario Rinaldi voor een volgende stap in haar masterplan. June laat Veronique stoffen bestellen bij Dario, maar weet niet dat er ook een koerier langs de woonst van June gaat om Dario's drugs af te leveren. Ondertussen wordt ze gefilmd bij het ondertekenen van het contract met Dario. June houdt de camerabeelden ervan bij om een chantagemiddel tegen Veronique te hebben.

S24 E094 041
S24 E095 044
Familie 5420 04
S24 E095 026
Familie 5422 06
Familie 5422 07
Familie 5424 02
S24 E091 035
S24 E098 027
S24 E100 028
Familie 5425 02
S24 E101 006
S24 E099 007
S24 E105 25
S24 E105 31
S24 E105 21
Familie 5433 001
S24 E101 014
Familie 5431 006
Familie 5437 001
S24 E094 027
S24 E106 014
Familie 5431 002
S24 E107 027
S24 E108 007
S24 E108 014

Zatte Anna

Anna zit met een probleem wanneer ze niet één, maar vier keer uitgenodigd wordt om Nieuwjaar te vieren. Ze wil absoluut niemand teleurstellen. Marie-Rose komt met de oplossing: voor elk gerecht gaan Anna en Albert bij iemand anders langs. Op het einde van de dag is het te merken dat Anna iets te diep in het glas heeft gekeken. De alcohol stijgt al snel naar haar hoofd, met alle gevolgen van dien.

Nieuwjaarke Zoete

Louise, Jelle en Cédric schuimen samen de buurt af om Nieuwjaarke Zoete te zingen en weten een aanzienlijke buit bij elkaar te sprokkelen. Wanneer het drietal ontdekt dat Jelle een deel van het geld is kwijtgeraakt, ontvangt hij een slag in het gezicht van Cédric en loopt weg. Trudy en Bart halen Peter en Veronique erbij.

Het einde van Floor

Het politiewerk rondom de drugszaak vindt Thomas te traag gaan en overtuigt Peter en Mathias om de zaak zelf in handen te nemen. Ze gaan de confrontatie met Floor aan. June slaat alarm bij Dario, die Floor aanrijdt wanneer ze onderweg is naar de politie. Ze is op slag dood. De Van den Bossches zijn ten einde raad.

Open kaart

Op aanraden van Rudi beslist Joppe open kaart te spelen met zijn ouders over zijn geaardheid. Joppe's vader kan dit nieuws niet vatten en slaat zijn zoon. Wanneer Rudi dit te horen krijgt, gaat hij zijn beklag doen bij Martina. Er wordt besloten dat Joppe tijdelijk in het huis van Mieke, Evy, Niko en Zjef verblijft. Ondertussen probeert Joppe Rudi te overtuigen dat hij een ideaal model zou kunnen zijn, maar Rudi denkt het tegenovergestelde.

Meneer Coppens

Na een dagje inspringen in de Foodbar weet Arno dat dit soort werk niet voor hem weggelegd is. Wat later krijgt hij te horen dat de leraar informatica van Louise een tijdje afwezig zal zijn en de school op zoek is naar een vervanger. Arno solliciteert en krijgt de job. Maar hij zit met een probleem: de leerlingen vinden zijn lessen niet boeiend. Arno beslist op aanraden van Liesbeth om de leerlingen te laten werken aan een eigen game.

De operatie van Emma (deel 1)

Hendrik is naar de politie gestapt om te getuigen dat Guido niet achter het stuur zat op het moment van het ongeval. Hierdoor is Guido slechts medeplichtig. Hoewel hij dit nieuws hoort, is Guido niet al te blij. Hij denkt aan Emma, die later die dag een operatie moet ondergaan. De kans bestaat dat ze nooit meer zal kunnen lopen.

De wraak van June (deel 6)

Veronique komt te weten dat Dario in de gevangenis is beland door de ontdekking van drugs in zijn stoffen. Wanneer ze June met dit nieuws confronteert, krijgt ze een stick van haar waarop bewijzen staan dat Veronique, en dus Vero Bello, in zee gegaan is met Dario. Veronique zoekt en vernietigt de verborgen camera. June verplicht haar om te gehoorzamen. Veronique liegt zelfs tegen iedereen en zegt dat June onschuldig is.

De drugszaak (deel 2)

De resultaten van het bloedonderzoek van Peter tonen aan dat er geen sporen zijn van drugs. Peter gaat met dit bewijs naar de politie. Wat later krijgt hij bezoek van inspecteur Hoste met het nieuws dat Peter volledig onschuldig verklaard wordt en de zaak afgerond is. Hij pikt de draad terug op bij VDB.

Geheim agent (deel 1)

Faroud heeft zijn job als geheim agent opgegeven en dus gekozen voor Leen en Arthur. Hij wordt overgeplaatst naar de dienst van Bart, waar hij de saaiste werkjes voorgeschoteld krijgt van Sam. Wanneer Leen ziet dat Faroud eraan kapot gaat, beslist ze dat hij zijn oude job terug mag oppakken.

Polycysteuze nieren (deel 1)

Thomas komt te weten dat Willem voor zijn dood onderzoeken heeft laten doen in het ziekenhuis in verband met zijn nieren. Hij had namelijk polycysteuze nieren, een aandoening dat erfelijk kan zijn. Thomas brengt Isabelle en Jan op de hoogte. Ook hun nageslacht moet zich laten testen om te weten of ze de ziekte ook hebben geërfd.

Rudi beschuldigd

Na alle steun en kansen die Rudi Joppe aanbood, wordt hij verliefd op Rudi. Wanneer Rudi hem afwijst, stuurt Joppe de politie op hem af. Rudi wordt beschuldigd voor aanranding op een minderjarige en belandt zelfs in de gevangenis. Wat later beseft Joppe dat hij fout bezig is en trekt zijn beschuldigingen in. Rudi wordt vrijgelaten.

Opvangouder

Wanneer Rita via Peter verneemt dat Vera op zoek is naar een opvangouder voor Lientje, biedt Rita zich aan. Na een aantal goede gesprekken met vrienden en familie van Rita, beslissen Vera en haar collega's bij Xelios dat ze haar een kans willen geven. De familie maakt kennis met Lientje.

De operatie van Emma (deel 2)

Emma's operatie is goed verlopen. Stilletjes aan begint ze terug te revalideren. Guido gelooft zijn ogen niet wanneer ze Emma ziet wandelen in de gang met de hulp van Kristine. Kobe voelt zich schuldig voor zijn daden en zou zich willen verontschuldigen bij Emma. Maar Emma heeft zowel Guido als Kobe al lang vergeven. Ondertussen heeft de rechter beslist dat Kobe ervan af komt met een werktaak.

Straathoekwerker (deel 1)

Niko geraakt in de Jan & Alleman aan de babbel met Cis. Cis is iemand die mensen begeleidt. Momenteel springt hij enkel in, want ze zitten met een tekort aan personeel. Niko biedt zich aan als straathoekwerker en krijgt de job. Zijn eerste kennismaking met de hangjongeren verloopt niet zoals hij gehoopt had. Niko wordt bekogeld.

De overplaatsing van Delphine

Agnes begint de aanwezigheid van Delphine te missen. Patrick stelt haar voor om Delphine te laten overplaatsen naar een instelling in België. Agnes slaagt erin haar dochter over te brengen naar een instelling dichter bij huis. Patrick is bang voor de reacties van de Van den Bossches.

Guido en Emma

Emma is blij dat ze Guido heeft leren kennen. Ze heeft zoveel steun gehad aan hem tijdens haar verblijf in het ziekenhuis dat ze verliefd is geworden. Ook Guido is verliefd op Emma geworden en kust haar. Tot de grote verbazing van Guido wil Emma al snel overgaan tot de volgende stap: de liefde bedrijven.

Polycysteuze nieren (deel 2)

Leen heeft zich laten onderzoeken en brengt het nieuws dat ze de nierziekte niet heeft. Thomas krijgt wel slechts nieuws: hij heeft de ziekte van Willem geërfd. Hij heeft al enkele cysten en moet dus zo snel mogelijk op zoek naar een nierdonor. Thomas wil zich echter niet laten behandelen, omdat hij voorrang wil geven aan zijn carrière.

Fashion versus Vero Bello (deel 3)

VDB Fashion heeft zijn slag binnengehaald, want de campagne Van-Kop-Tot-Teen en de kleuradviseurs in de winkels van Fashion hebben gezorgd voor betere verkoopscijfers sinds de crisis. Ondertussen wil June gebruik maken van Thomas' ziekte door een tegenzet van Vero Bello. Veronique en Rudi zien hiertegen op.

Cruise (deel 1)

Lientje is opgegroeid in de binnenschepen. Wanneer ze op televisie iets over boten ziet, is ze gefascineerd. Rita laat Lientje enkele foto's zien van haar vroegere carrière als zangeres op cruiseschepen. Lientje gaat akkoord wanneer Rita vraagt of ze samen met haar op cruise zou willen gaan.

S24 E110 008
S24 E113 005
S24 E111 005
S24 E111 016
S24 E111 024
S24 E112 020
Familie 5439 004
Familie 5436 001
Familie 5439 002
S24 E116 026
Familie 5438 004
S24 E114 039
S24 E115 038
Familie 5445 01
S24 E116 012
Familie 5448 01
S24 E117 001
Familie 5446 02
S24 E117 025
Familie 5444 01
Familie 5452 04
Familie 5450 01
Familie 5451 03
Familie 5449 04
Familie 5449 02
Familie 5459 003
Familie 5455 01
10983541 10153154108652491 8297608913642305747 o
Familie 5457 006
Familie 5455 03
Familie 5462 05
Familie 5462 01
Familie 5451 04

Aandelen (deel 1)

Peter, Mathias en Bart zijn zeer tevreden over Thomas zijn werk bij VDB. In de tijden van crisis heft hij alles op een goede manier aangepakt. Ze belonen Thomas door 20 procent van de aandelen aan te bieden. Aangezien hij net het huis van zijn ouders heeft verkocht, is dit financieel mogelijk. Thomas gaat akkoord en koopt de aandelen.

Avatar X

In het programma Second World maakt Arno een nieuwe avatar aan: Avatar X. Via deze avatar laat hij anoniem Louise en haar klasgenoten weten wat ze moeten doen om te protesteren tegen de lessen van hun wiskundeleraar Goossens. Leo beschuldigt Louise ervan Avatar X te zijn. Arno moet kiezen: de permanente schorsing van Louise of het behouden van zijn job. Arno geeft toe en wordt ontslagen.

CO-vergiftiging

Evy wil een bad nemen. Wat ze niet weet, is dat er een probleem is met de boiler in de badkamer. Evy krijgt al snel te maken met een CO-vergiftiging en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is kritiek. De dag erna gaat het al veel beter met Evy en mag ze, samen met de friends, terug intrekken in hun huis.

Onthaalvader Maarten

Leen komt thuis met het nieuws dat onthaalmoeder Kathleen voor enkele dagen ziek is. Maarten beslist om op de kinderen te passen. Faroud ontdekt dat Arthur gebeten heeft in een giftige plant en brengt hem onmiddelijk naar het ziekenhuis. Volgens de dokter waren ze er net op tijd bij. Leen gooit de plant meteen weg.

Fashion versus Vero Bello (deel 4)

De Raad van Bestuur van VDB komt met het idee om samen te werken met Veronique. Mathias doet haar een voorstel dat gunstig is voor beide partijen. Veronique ziet het voorstel wel zitten totdat June onverwachts binnenkomt en Mathias wegjaagt. Wanneer Veronique Peter opbelt om te zeggen dat ze het voorstel weigert, is de Raad van Bestuur er zeker van dat June Veronique in haar macht heeft.

Schorsing

Na een goed gesprek met Arno ziet Leo in dat hij niet alles correct heeft aangepakt en belooft om beter zijn best te doen in de toekomst. Leo beslist dat Louise haar schorsing wordt opgeheven. Ook doet hij Arno het voorstel om terug bij hem te beginnen als informaticaleerkracht. Arno stemt toe.

Islamitische familie (deel 1)

Leen vraagt aan Faroud of hij officieel bij haar wilt komen wonen, maar Faroud weigert haar voorstel omdat dat niet mag van zijn geloof. Leen komt te weten dat de familie van Faroud niets weet over hun relatie en dat Faroud dat ook zo wil houden. Hij wil zelfs alleen naar het trouwfeest van zijn zus in Albanië gaan. Leen brengt een bezoekje aan een moskee om zich te verdiepen in Farouds geloof.

Cruise (deel 2)

Rita en Lientje amuseren zich goed op het cruiseschip. Lientje heeft reeds het schip mogen besturen, meegedaan aan kienavonden en meegezongen met de optredens van Dave en Daisy. Wanneer Daisy worstelt met haar stem tijdens de optredens, komt Dave naar Rita toe met het voorstel om het van haar over te nemen totdat Daisy's stem terug in orde is. Zowel Rita en Lientje genieten met volle teugen.

Chantage (deel 1)

Andy zit met geldproblemen en vraagt aan Thomas om van hem 30 000 euro te mogen lenen. Wanneer hij weigert, gaat Andy op zoek naar bewijsmateriaal uit Thomas zijn verleden om hem ermee te chanteren. Wanneer Thomas stiekem geld van VDB wil stelen om Andy uit te betalen, wordt hij op de rooster gelegd door Mathias.

Lientje vermist

Een fan van de shows van Dave en Rita vraagt om met hen op de foto te gaan. Terwijl Dave en Rita een foto maken, gluipt Lientje stiekem weg. Wanneer Rita Lientje niet meer terugvindt, slaat ze in paniek. Het hele schip wordt afgezocht, maar zonder resultaat. Er wordt beslist om reddingsploegen in het water te laten zoeken. Lientje wordt teruggevonden en keert terug naar Monique.

Seminarie management (deel 1)

Thomas en Peter doen Liesbeth het voorstel om in april, nadat ze haar middelbaar diploma heeft behaald, voor een paar maanden op seminarie in Reading (Engeland) te gaan. De seminarie management gaat specifiek over het managen van winkelketens. Benny is woest wanneer hij ontdekt dat Liesbeth dit voor hem heeft verzwegen.

Het escortverleden van Thomas

Thomas kan geen kant meer op en moet zijn verleden onthullen. Hij werkte vroeger namelijk als escortstudent voor rijke, eenzame vrouwen. Mathias beseft dat Thomas zijn verleden het imago van VDB zou kunnen schaden en wil hem helpen, op voorwaarde dat alles gaat volgens Mathias zijn regels. Stefanie kan Thomas zijn verleden geen plaats geven en maakt een einde aan hun relatie.

De wraak van June (deel 7)

Tijdens een discussie met June stuit Veronique op een onderwerp waarvan June toch eventjes stil wordt: de dood van haar eerste man. Veronique denkt dat ze June haar zwakke plek gevonden heeft en graaft met de hulp van Rudi en Bart in haar duister verleden. Wanneer June hen betrapt, neemt ze wraak door een foto van Veronique en Dario aan de politie te bezorgen en dreigmails te sturen naar Bart.

Geheim agent (deel 2)

Maarten ziet Faroud samen met een islamitische vrouw en 2 kinderen een huis binnengaan en verdenkt hem meteen van vreemdgaan. Uiteindelijk blijkt het te gaan over een gevaarlijke familie die deel uitmaakt van een undercoveropdracht. Leen is jaloers en wil weten hoe ver hij moet gaan in het aanpappen bij die onbekende vrouw. Na de missie zorgt Faroud voor duidelijkheid en stabiliteit door officieel te gaan inwonen bij Leen.

Rita neemt afscheid

Rita roept haar familie samen in de Jan & Alleman om hen iets aan te kondigen: ze heeft gesolliciteerd als cruisezangeres bij verschillende cruiseschepen en is aangenomen. Hierdoor zal ze vele weken of zelfs maanden weg van huis zijn. Rita zorgt ervoor dat Anita aan de slag kan als poetsvrouw bij Jan, Leen, Peter en Marie-Rose. De familie wenst Rita het beste toe en neemt afscheid van haar.

Chantage (deel 2)

Angelo wil vlugger uitbetaald worden door Andy dan verwacht. Hierdoor zet hij Thomas onder druk. Bij het vragen naar uitstel vertelt Andy Thomas dat hij hem 10 000 euro extra moet bezorgen. In een woordenwisseling ontstaat er op de boot een gevecht. De volgende keer dat Thomas bij Andy langs wil gaan, blijkt hij niet op zijn boot te zijn. Thomas zoekt en vernietigt de bewijsmaterialen die Andy gebruikt om hem te chanteren.

Nena's levensverhaal (deel 1)

Nena heeft te maken gehad met drugs, diefstal, gevangenis, verschillende instellingen enzovoort. Haar moeder heeft Nena afgestaan en haar vader kent ze niet. Nena draagt wel de achternaam van haar moeder. Momenteel verdient ze haar geld als prostituee omdat ze geen ander werk vindt. Niko wil haar helpen. Samen met Evy gaat hij op zoek naar Nena's familie.

Ongewenste zwangerschap (deel 1)

Emma doet al een tijdje vreemd tegen Guido. Op een dag vertelt ze hem het belangrijke nieuws dat ze al een drietal weken zwanger is, wat wil zeggen dat er iets is misgelopen bij de eerste keer dat ze gevreeën hebben. Frank wil absoluut dat Emma gaat studeren en ziet enkel abortus als optie.

De ontsnapping van Bert lekt uit

Bart wil het er niet bij laten en probeert via collega's het dossier van June te bemachtigen om in haar verleden te kunnen graven. Onverwacht stuit hij op een onrechtstreekse gebeurtenis: Bart ontdekt dat een jaar eerder Bert ontsnapt was uit de gevangenis en voor het huis van Peter terug is opgepakt. Het nieuws verspreid zich en zorgt voor onrust in de familie.

De verdwijning van Andy

Stefanie ontdekt in de krant dat Andy vermist is sinds 12 februari 2015. Ze krijgt meteen flashbacks over een gesprek tussen haar en Thomas van die dag. Omdat Thomas net die dag met schrammen bij VDB aankwam, denkt Stefanie dat hij iets met de zaak te maken heeft. Uiteindelijk merken voorbijgangers het levensloze lichaam van Andy op en brengen de politie op de hoogte.

De wraak van June (deel 8)

Ook June geraakt op de hoogte van de ontsnapping van Bert. Hoewel ze geschokt lijkt te zijn van het nieuws dat Veronique haar vertelt, neemt ze toch contact op met Bert. Bart ontdekt dat er vanuit Vero Bello een telegram werd verstuurd naar de gevangenis. Bert gebruikt Stan als tussenpersoon en stuurt hem op June af om ervoor te zorgen dat ze een nieuwe identiteit krijgt: Veronique Van den Bossche.

Chantage (deel 3)

Thomas vindt zijn brief over de aandelen van VDB niet meer terug. Thomas gaat naar Andy's boot, waar hij Angelo tegenkomt. Hij toont Thomas de brief en chanteert hem met zijn verleden. Angelo wil dat Thomas hem zo snel mogelijk 60 000 euro bezorgt door voor hem te gaan werken als escort. Thomas gaat hierop in, maar zorgt voor een valstrik waardoor Angelo wordt opgepakt door de politie. Angelo bekent alles.

Familieslaatje

Zjef sprokkelt wat bij elkaar in de Foodbar om iets gezonds te kunnen klaarmaken. De friends zijn overenthousiast over het slaatje dat Zjef heeft klaargemaakt. VDB wil het slaatje op de menukaart van de Foodbar zetten. Nadat er promotie rond Familieslaatje gemaakt wordt, krijgt Zjef wat later zelfs de kans om internationaal door te breken.

Nena's levensverhaal (deel 2)

Niko komt te weten dat Gina nog in leven is en vindt het adres van Nena's moeder terug. Samen met Nena gaat hij naar het huis van Gina toe. Daar krijgt ze te horen dat Gina niets van haar moet weten. Na de zoveelste afwijzing in haar leven, verdwijnt Nena samen met het geld van de friends. Niko gaat dagenlang op zoek naar haar in de hoop dat Nena nog ergens in Mechelen rondloopt.

Familie 5461 03
Familie 5462 07
10401611 10153187376922491 7849014673723538177 n
Familie 5464 01
10999412 10153180445902491 1826867079997583276 n2
Familie 5462 02
Familie 5462 04
ZwangerschapEmma
Familie 5470 005
Familie 5470 006
BertJune 4
Familie 5470 001
S24 E093 008
Familie 5466 002
Familie 5468 002
Familie 5479 002
Familie 5471 001
Familie 5478 005
EsteeArnoS24
11052021 10153222347522491 9091876674478652905 o
Familie 5475 001
Familie 5482 01
Familie 5484 02
JuneBert Seizoen24
Familie 5479 004
Familie 5480 005
Familie 5478 001

Nieuwe cafémedewerker

Nadat Niko uit de Jan en Alleman is gestapt, is Jan op zoek naar een nieuwe cafémedeweker. Anita weigert om te helpen in het café, waardoor Jan weer hulp vraagt aan Mathias. Wanneer Agnes zich aanbiedt voor de job, maak Jan haar duidelijk dat ze er de leeftijd en conditie niet voor heeft. Agnes daagt Jan uit voor een fietswedstrijd om zich te bewijzen. Ze wint en mag meteen beginnen werken in het café.

De wraak van June (deel 9)

June brengt in naam van Veronique een bezoek aan Bert, die met haar hulp wil ontsnappen om wraak te nemen op de Van den Bossches. Berts plan wordt in actie gezet: hij begint met een dorst- en hongerstaking en eist een minder streng gevangenisregime. Tijdens een overplaatsing naar Brugge slaagt Bert erin om te ontsnappen.

Tigerkidnapping

Cédric is ziek en logeert in de villa van Marie-Rose en Mathias. Wanneer er twee vreemden aanbellen en Mathias hen binnen laat komen, blijft dat niet zonder gevolgen. Beiden zijn gewapend en zorgen ervoor dat Mathias, Marie-Rose en Cédric het slachtoffer worden van een tigerkidnapping. De twee mannen eisen 200 000 euro.

Campagne

Herman is op zoek naar de uitvinder van Familieslaatje: Zjef. Hij heeft een castingbureau en is op zoek naar een nieuw gezicht voor een pan-Europese sensibiliseringscampagne over stinkende adem. Herman stelt Zjef voor om auditie te doen. Wanneer hij te horen komt dat Herman iemand anders uitgekozen heeft, voelt Zjef zich mislukt.

Straathoekwerker (deel 2)

Na het bekogeld worden door de hangjongeren, de dood van Rik en alle gebeurtenissen in verband met Nena, denkt Niko dat hij toch niet gemaakt is voor de job van straathoekwerker. Hij begint te twijfelen aan zichzelf en aan zijn keuze. Cis brengt Niko een bezoek nadat hij een ontslagbrief van hem ontvangt. Hij verontschuldigt zich omdat hij Niko niet goed heeft opgevangen wanneer dat effectief nodig was. Cis kan hem overtuigen om de job te behouden. Hij laat Niko participeren aan een vierdaagse training.

Ongewenste zwangerschap (deel 2)

Mieke ziet een kans om Niko's kinderwens in vervulling te laten gaan: adoptie. Toch kiezen Emma en Guido om het kindje te houden. Frank kan zich niet neerleggen bij de beslissing waardoor het koppel wegloopt van huis. Anna kan hem op andere gedachten brengen. Frank stelt voor om Emma en Guido bij hem te laten inwonen.

Arno en Estee

Nadat Angelo bekend heeft en Thomas zijn verleden volledig achter zich kan laten, wil Stefanie hun relatie opnieuw een kans geven. Ondertussen heeft Arno een grote verrassing in petto: hij heeft een nieuwe vriendin genaamd Estee. Liesbeth vraagt aan Arno om haar eens uit te nodigen. De familie maakt kennis met Estee.

De wraak van June (deel 10)

De politie gaat de familie 24 op 24 bescherming bieden totdat Bert terug opgepakt is. Ondertussen hebben Stan en June alles in gereedheid gebracht om Bert te ontvangen op hun geheime locatie. Aangezien hij helemaal uitgepit is door de dorst- en hongerstaking, moet June hem verzorgen. Veronique wil aan de hand van een gps June achtervolgen om de schuilplaats van Bert te kunnen ontdekken.

Kost- en inwoon

Agnes beslist om voorgoed in te trekken bij Patrick. Ze wil haar huis in Frankrijk verhuren of verkopen. Nu er nog iemand extra in het huis van Patrick komt wonen, zet dit Stefanie aan het denken. Aangezien dat zij en Arno redelijk veel verdienen, willen beiden hun ouders maandelijks betalen voor kost- en inwoon.

Fashion versus Vero Bello (deel 5)

Peter, Thomas en Mathias komen tot de conclusie dat de inkomsten bij VDB Fashion flink gedaald zijn. Het drietal denkt dat dit komt door de concurrentie van Vero Bello. Veronique zit echter met geldproblemen: ze staat achter met de afbetalingen van haar bedrijf en krijgt geen uitstel van de bank. Ze wil de winkel in Brussel sluiten. June stelt voor om zich in te kopen bij Vero Bello voor de meerderheid van de aandelen, maar Veronique weigert.

Black-out

Bart en Benny zijn samen een avondje uit geweest. De dag nadien ontdekken Trudy en Liesbeth dat hun mannen gewond zijn en een kater hebben. Bart en Benny hebben een black-out van de avond voordien. Trudy komt toch te weten wat er is gebeurd: de twee hebben met elkaar gevochten nadat Bart luidop fantaseerde over Liesbeth. Eerst is ze woedend, maar kan hem wat later dit voorval echter vergeven.

De financiële problemen van Marie-Rose (deel 1)

De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose aansprakelijk wordt gesteld om de kosten te betalen aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Zo verkoopt Marie-Rose haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ondertussen besteedt ze haar geld aan onder andere verbouwingen, kledij en een tablet.

Gokverslaving (deel 1)

Zjef voelt zich mislukter dan ooit sinds hij de rol niet gekregen heeft voor de campagne over stinkende adem. Sinds de afwijzing gedraagt Zjef zich vreemd, liegt tegen zijn omgeving en steelt geld. Wat later wordt duidelijk dat hij zijn zinnen weer heeft gezet op gokspelletjes en hierdoor meer dan 500 euro schulden heeft. Rudi stelt Zjef voor een ultimatum: ofwel kiest hij voor zijn lief, ofwel kiest hij voor zijn gokverslaving.

Liesbeth versus Estee

Bijna heel de familie kan het goed vinden met Estee, behalve Liesbeth. Ze vraagt zich dagenlang af waarom Estee enkel tegenover haar zo afstandelijk doet en confronteert haar hiermee. Nadien wordt duidelijk dat Estee vindt dat Liesbeth haar zoon te veel bemoedert. Arno beslist bij zijn lief in te trekken.

De schuilplaats van Bert

Na enkele keren met haar gps June te achtervolgen, slaagt Veronique erin om de schuilplaats van Bert te vinden. Daar maakt ze met haar gsm een foto van June en Bert. Veronique is opgelucht dat ze nu eindelijk een middel heeft om June onder te druk te zetten en confronteert haar hiermee.

Bedorven voedsel

Trudy geeft zich op om Liesbeth te vervangen in de Foodbar, gecombineerd met haar job als winkelmanager bij VDB Fashion. Het wordt al snel duidelijk dat Trudy moeite heeft met de combinatie en zelfs Benny smeekt om bij te springen. Door de drukte en de onoplettendheid van Trudy wordt er bedorven voedsel verkocht. Een ontevreden klant doet zijn beklag in de Foodbar en ook Peter krijgt een mail van een ontevreden klant.

De financiële problemen van Marie-Rose (deel 2)

Marie-Rose trekt zich de problemen van Vero Bello hard aan en wil er alles aan doen om haar dochter te helpen. Ze beslist stiekem geld te verdienen via de beurs om Veronique financieel te kunnen bijstaan. Marie-Rose gaat net iets te ver op in de beurs waardoor ze zelfs al haar geld verliest. Wat later zet ze haar villa te koop.

Bert naar Zuid-Korea

Wanneer Veronique anoniem de schuilplaats van Bert meedeelt aan de politie, kan Stan Bert op tijd wegvoeren. Terwijl Bert in de koffer van zijn wagen zit, verwisselt Stan het geld van Bert met vals geld. Nadien geeft hij Shin Hae de opdracht om de container waarmee Bert zich normaal naar Zuid-Korea ging verplaatsen, te dumpen. Bert wil een zestal weken in Azië verblijven om daar te geraken aan een valse identiteit en voor plastische chirurgie.

Vernieuwing Jan en Alleman

Agnes wil de Jan en Alleman in een nieuw jasje steken. Ze vindt dat het café enkel oudere mannen aantrekt. Jan vindt zijn café goed zoals het is en wil er absoluut geen meisjes- of homobar van maken. Door het smeden van een complot, slaagt Agnes erin om samen met Trudy, Mieke en Hanne het café een opknapbeurt te geven.

Gokverslaving (deel 2)

Zjef scheurt zich meer en meer af van zijn omgeving. Ondanks de nepoverval ontslaat Peter hem niet. Zjef belooft dat hij niet meer zal gokken, maar kan het toch niet laten waardoor hij opnieuw in de problemen komt. Wanneer de friends ontdekken dat Zjef zijn bijdrage van de huur niet betaald heeft, vallen er harde woorden. Rudi kan niet langer aanzien hoe Zjef zich de dieperik in werkt en maakt een einde aan hun relatie. Ook de friends zijn hard tegen hem en eisen dat Zjef verhuist.

Familie 5448 02
Familie 5483 02
Familie 5483 01
Familie 5480 003
11121780 10153263585342491 759634082728437539 o
TrudyDrugsS24
Familie 5495 01
Familie 5490 002
Familie 5489 002
Familie 5491 01
MarieRoseDepressieS24
Familie 5493 03
Reading1
Familie 5494 03
Familie 5494 01
11187225 10153322726372491 8756233912037140652 o
Familie 5497 002
Delphine aflevering 5500
Familie 5504 001

Familievete (deel 3)

Marie-Rose roept haar kinderen samen om hen het slechte nieuws te vertellen. Peter geeft de volledige schuld aan Veronique, maar is ook woedend op zijn moeder. Door Vero Bello te helpen, en dus niet Veronique persoonlijk, ging Marie-Rose in tegen VDB Fashion. Ondertussen wordt Mathias op het matje geroepen, omdat hij dit geheim hield voor Peter.

Maarten undercover (deel 1)

Maarten krijgt een job aangeboden in de Foodbar. Hij weigert deze echter, omdat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging. Maarten wilt graag een spannende job, zoals die van Faroud. Wanneer hij Faroud hoort bellen over snookercafé De Komma, gaat Maarten er aan de slag onder de naam van Jeroen Smits. Evy helpt hem met de voorbereidingen van zijn undercoverwerk.

De kennismaking met Facebook

Patrick is teleurgesteld wanneer hij verneemt dat er een klasreünie had plaatsgevonden en hij er niets van af wist. Wanneer Patrick te horen krijgt dat dit georganiseerd werd via Facebook, voelt hij zich uitgesloten en beledigd. Zijn omgeving kan hem echter overtuigen om een Facebook-account aan te maken.

Seminarie management (deel 2)

Liesbeth behaalt haar middelbaar diploma, waardoor ze haar plannen om op seminarie in Reading (Engeland) te gaan kan verderzetten. Peter en Thomas stellen haar voor om VDB het grootste deel van de kosten te laten betalen. Wanneer ze met een gerust hart de Foodbar kan achterlaten, neemt Liesbeth afscheid van haar familie.

Trudy terug aan de drugs (deel 1)

Terwijl Louise en Cédric hun ouders kunnen overtuigen om hen tijdens het Paasverlof naar Milaan te laten reizen, gaat Jelle op voetbalkamp. Ondertussen bevindt ook Bart zich buitenshuis, want hij moet naar een congres in Amsterdam. Omdat Trudy zich zo alleen voelt, vraagt ze aan Mieke om samen met haar op stap te gaan. Dit loopt echter slecht af wanneer Trudy in een zatte bui zich terug stort op drugs.

Fashion versus Vero Bello (deel 6)

Zowel bij VDB Fashion als bij Vero Bello blijkt men slechte verkoopscijfers te halen. Achter de rug van June contacteert Veronique Mathias om in te gaan op zijn vorig voorstel: een joint venture tussen de twee modebedrijven. Wanneer June hierachter komt, wil ze haar veto stellen tegen de samenwerking.

Maarten undercover (deel 2)

Maarten krijgt het moeilijk om zijn undercoverwerk geheim te houden. Samen met Evy besluit hij de familie wijs te maken dat hij glazenwasser is geworden. Ondertussen heeft Maarten zijn zinnen gezet op de geheimzinnigheid rondom de keus. Hij denkt dat daar de drugs in verstopt zitten. Wanneer Faroud Maarten achtervolgt en ontdekt waar hij werkt, verplicht hij Maarten ontslag te nemen.

Depressie

Marie-Rose krijgt het zeer moeilijk met de verkoop van haar villa. Ze zou het liefst van al al haar spullen willen meenemen naar haar volgende woonst, maar Mathias maakt haar duidelijk dat dit niet mogelijk is. Ondertussen stelt Peter zijn moeder en Mathias voor om bij hen in te trekken. Marie-Rose kan hierdoor slechts een deel van haar spullen meenemen naar de loft van zijn zoon, waardoor ze steeds dieper en dieper wegzakt in een depressie.

Thomas versus Peter

Thomas wil met de hulp van Vero Bello zich richten op de internationalisering van VDB Fashion. Wanneer Peter zijn idee afkeurt, zet Thomas zijn plannen stiekem verder. Hij verplicht Hanne om naar Milaan te gaan om daar op zoek te gaan naar panden en er inspiratie op te doen voor de collectie. Wanneer Peter dit ontdekt, dreigt hij Thomas te ontslaan. Ondertussen vindt Thomas dat er verandering aan de top moet komen.

Seminarie management (deel 3)

In Reading kan Liesbeth het niet zo goed vinden met haar medestudenten. Ze voelt zich niet goed in haar vel en denkt dat ze veel te oud is om cursussen te volgen aan de universiteit. Ze ontmoet al snel Kitty die een grote steun is voor Liesbeth. Wanneer Liesbeth Ben leert kennen, wil ze niet meer terugkeren naar België.

Trudy terug aan de drugs (deel 2)

De Van den Bossches worden ongerust wanneer niemand weet waar Trudy is. Wanneer ze Mieke opbelt, is ze ongerust en gaat Trudy halen in de bar van de dag voordien. Mieke vindt haar schoonzus in slechte staat terug en neemt haar mee naar huis. Ze maakt Trudy duidelijk dat ze dood had kunnen zijn. Terwijl Trudy zich laat opnemen in een afkickcentrum, verzinnen Mieke en Peter een geloofwaardig verhaal om de gebeurtenissen geheim te kunnen houden.

Maarten en Evy

Na de vele weken dat Evy Maarten geholpen heeft met zijn undercoverwerk, heeft ze terug gevoelens gekregen voor haar ex-lief. Wanneer Evy Maarten inlicht over haar gevoelens en hem kust, kust hij haar terug. Nadien heeft Maarten hier spijt van, omdat hij Evy moet vertellen dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

De terugkeer van Delphine

Agnes krijgt een telefoontje van de instelling waar Delphine verblijft. Volgens de specialisten doet haar dochter het heel goed waardoor ze voor een weekend naar huis mag komen. Het nieuws over Delphine haar terugkeer slaat in als een bom bij de familie Van den Bossche. Ook Freddy kan het niet laten om de boel op te blazen.

Oldtimerbedrijf

Wanneer Mathias met Agnes hun vroegere scheepswerf gaat bezoeken, ontdekt hij dat deze te koop staat. Tot grote ergernis van Marie-Rose is hij geïnteresseerd om de loods van de werf te kopen, maar laat dit idee vallen. Samen met Patrick begint Mathias in het atelier oude motoren te herstellen, omdat dit iets is wat hij altijd graag gedaan heeft. Mathias stelt zijn schoonbroer zelfs voor om zijn atelier uit te breiden tot een nieuw oldtimerbedrijfje. Guido, Jan en Agnes kunnen Mathias helpen om Patrick te overtuigen.

Liesbeth ben aflevering 5500
S24 E176 016
Familie 5503 002
Familie 5509 001
Familie 5499 002
Familie 5506 001
Familie 5510 004
S24 E182 026
S24 E181 004
Familie 5509 002
S24 E182 017
S24 E182 004
Familie 5514 006
Familie 5515 001
Familie 5517 002
S24 E196 018
S24 E197 010
Familie 5522 003
Familie 5511 002
BartDood
Familie afl5525 6
S24 E198 015

Seminarie management (deel 4)

Ben brengt veel tijd door met Liesbeth. Kitty begint zich zorgen te maken wanneer ze beseft dat Liesbeth een crush heeft op haar docent. Ze stelt zich steeds meer en meer vragen bij de bijbedoelingen van Ben. Ondertussen probeert Veronique via Benny meer te weten te komen over de uitbreiding van de Foodbar.

Pesterijen (deel 1)

Freddy kan het niet laten om Agnes uit te dagen. Tot grote ergernis van Agnes komt hij dagelijks in het café vertellen wat hij van Delphine vindt en hoe gevaarlijk ze wel niet is. Ook op Facebook laat Freddy zich gaan en stookt de mensen op. Wanneer hij in het café de mensen wil overtuigen om zijn petitie tegen Delphine te tekenen, draait Agnes door.

Maarten naar India

Omdat Faroud vindt dat Maarten zijn undercoverwerk goed is verlopen en zijn schoonbroer absoluut als informant aan de slag wil, doet hij een goed woordje voor hem op zijn werk. Ondanks de fysieke en mentale trainingen met Faroud faalt Maarten op de loodzware proeven van de geheime dienst. Hij vindt dat het leven in België hem niets meer te bieden heeft en vertrekt naar India om daar een nieuw leven op te bouwen.

Joint venture

Door de afwezigheid van Hanne vinden Thomas en Veronique dat er teveel werk is voor Rudi alleen en er tijdelijk een tweede ontwerper moet aangenomen worden. Tot de grote ergernis van Rudi wordt Gunther achter zijn rug hulpontwerper bij VDB. Na een tijdje beseft Rudi dat Gunther werkelijk talent heeft en geeft het idee een kans.

Het huwelijk van Thomas en Stefanie

Thomas krijgt een brief van de gemeente en gedraagt zich sindsdien vreemd tegenover zijn omgeving. Stefanie is in de wolken wanneer hij haar plots verrast met een citytrip. Nadien vertelt Thomas haar dat het geen citytrip is, wanneer hij Stefanie te huwelijk vraagt. De twee vertrekken samen naar Schotland om in Gretna Green te trouwen, zonder medeweten van familie en vrienden.

Seminarie management (deel 5)

Liesbeth maakt kennis met Cato, door wie ze wordt uitgenodigd om te gaan shoppen. Benny merkt dat Liesbeth zich niet enkel anders begint te kleden maar zich ook anders begint te gedragen. Terwijl hij schrik heeft om zijn vrouw kwijt te geraken, vraagt Veronique aan Benny om Liesbeth te overtuigen de internationalisering van de Foodbar aan haar over te laten.

Pesterijen (deel 2)

Delphine wordt het slachtoffer van verregaande pesterijen. Agnes besluit om klacht neer te leggen tegen Freddy bij de politie. In de Jan en Alleman komt Freddy nog maar eens Agnes treiteren, want haar klacht tegen hem werd geseponeerd. Arno wordt door haar benaderd om het Facebook-profiel van Delphines belager te hacken, maar scheept haar af. Agnes wil Freddy aanpakken en lanceert een gemene roddel over hem: 'Freddy, de pedofiel'.

Hoge cholesterol (deel 1)

Leen deelt Jan de uitslagen van het bloedonderzoek mee, waaruit blijkt dat zijn cholesterolwaarden aan de te hoge kant liggen. Leen raadt haar vader aan om op zijn eten te letten en meer te bewegen. Mieke stelt voor om samen met haar en Zjef te beginnen met joggen.

Ecologische voetafdruk

Peter maakt zijn kantoor leeg en stort zich vanop afstand op een studie van de impact van kledij op de ecologische voetafdruk. Ook Louise toont interesse in de materie. Peter stuurt zijn personeel een mail met de boodschap dat hij een tijdje afwezig zal zijn. Intussen laat hij de dagelijkse leiding over aan Thomas en Mathias. Louise bereidt haar spreekbeurt voor en maakt een afspraak met een medewerkster van FreEco, een radicale organisatie die zich onder andere inzet voor dierenwelzijn.

Polycysteuze nieren (deel 3)

Thomas voelt zich niet lekker en belandt in het ziekenhuis. Wanneer blijkt dat hij dringend een donornier nodig heeft, onthult Thomas dat hij nog een broer heeft. Tijdens de nierdialyse treedt een complicatie op waardoor zijn hart het even begeeft. Stefanie zoekt inderhaast contact met Thomas' broer Simon, die op zijn beurt beslist te helpen. Alle hulp komt te laat wanneer blijkt dat het lichaam van Thomas niet meer in stabiele staat verkeert en opereren geen zin meer heeft. Hij sterft in de armen van Stefanie.

Ontwerpcompetitie

Rudi stelt Gunther voor om van hun samenwerking een wedstrijd te maken. Beiden proberen in één week zoveel mogelijk ontwerpen te maken. Op het einde van de week worden de beste ontwerpen uitgekozen. De week erna gaat Rudi een stap verder, wanneer hij het atelier van VDB Fashion verdeelt in twee delen. Zo werken Gunther en Rudi afzonderlijk aan de collecties van zowel VDB Fashion als Vero Bello.

Pesterijen (deel 3)

Freddy bedreigt Agnes nadat ze met spuitbussen 'pedofiel' op Freddy zijn gevel is gaan spuiten en stapt naar de burgemeester. Deze maakt duidelijk dat hij vertrouwen heeft in de beslissing van de instelling waar Delphine verblijft. Freddy legt zich bij de beslissing neer en stopt met de familie Moelaert lastig te vallen. Agnes ziet dit als een kans om haar dochter terug contact te laten leggen met de buitenwereld en laat Louise op bezoek komen. Delphine is blij met dit gesprek, maar vindt dat Agnes haar te veel pusht. Ze beslist terug te keren naar Frankrijk om er in te gaan wonen bij een vriendin genaamd Charlotte.

Het auto-ongeluk van Bart en Greet

Bart heeft een zware fout gemaakt op het werk waardoor hij levens in gevaar heeft gebracht. Faroud komt hem bezoeken en voert een mysterieus gesprek met Bart. Het blijkt dat Bart bevelen wordt door de Geheime Dienst om onder te duiken en zijn eigen dood in scène te zetten. Ondertussen ontdekt Trudy dat Greet ook aanwezig zal zijn op het congres in Luxemburg en maakt zich zorgen. De avond voor Bart zijn vertrek beleeft Trudy met hem een passionele nacht. Hierdoor heeft Bart slechts 2 uren geslapen. Wat later blijkt dat Greet en Bart een auto-ongeluk hebben gehad. Hoewel Bart niet meer te zien is, vertelt de politie aan Trudy dat haar man is overleden.

FreEco (deel 1)

Louise gaat verder dan haar spreekbeurt en wordt lid van FreEco. Haar eerste grote opdracht is een protest tegen Galmego, een cosmeticabedrijf dat volgens FreEco haar make-up test op dieren. Louise schakelt de hulp van Cédric in. Wanneer de hond van CEO meneer Vertommen ontvoerd wordt, komt de politie langs bij haar en Cédric. Louise ontdekt dat FreEco het hondje heeft ontvoerd om zich te wreken door een fake-video van dierenproeven te maken met in de hoofdrol de hond van Vertommen.

Familie afl5525 5
Familie 5526 01
Familie 5531 003
Familie 5529 001
Familie 5523 003
Familie 5528 001
Familie 5535 001
Familie 5535 005
Familie 5531 002
Familie 5539 002
Familie 5531 004
Familie 5535 000
Familie 5534 005
Familie 5535 006
Familie 5532 004
Familie 5534 003
Familie 5534 01
Familie 5543 001
Familie 5539 004
Familie 5531 001
Familie 5545 001
Familie 5545 010
Familie 5545 020
Familie 5545 022
Familie 5545 002
Familie 5545 030
Familie 5545 034

Rouwproces

Stefanie, Jan, Trudy, Jelle, Hanne en de rest van de familie zit in zak en as na de dood van Bart en Thomas. Terwijl Stefanie Simon probeert te ontlopen, zakt Trudy steeds dieper en dieper in de put. Wanneer ze te horen krijgt dat Bart en Greet opnieuw een affaire hebben gehad, krijgt Mieke schrik dat haar schoonzus zich terug op drugs gaat storten. Ook Jan ontloopt zijn eigen emoties en vliegt steeds uit tegen iedereen. Trudy en Jelle krijgen onverwachte steun van Mathias.

FreEco (deel 2)

Louise vertrouwt de leden van FreEco terug na hun uitleg over de ontvoering van Vertommens hond. Mirthe en Hannes gooien hun interesses over een andere boeg en dagen Louise uit om te bewijzen dat VDB Fashion, de modetak uit het bedrijf van haar vader, duurzaam onderneemt. Stiekem steelt Louise enkele stoffen uit het atelier, waaronder de stoffen die June indertijd bij Dario Rinaldi had aangekocht, en bezorgt deze aan FreEco voor onderzoek.

De wraak van June (deel 11)

Nadat June niets meer van Bert heeft gehoord en Stan de waarheid over Junes geld verzwijgt, doet ze er alles aan om Stan tot haar kant te krijgen. June doet alles volgens het masterplan van Stan en zoekt toenadering tot de familie Van den Bossche na de dood van Bart en Thomas. Peter vraagt zich af waarom June plots terug van karakter is veranderd.

Hoge cholesterol (deel 2)

Na weken op zijn eten te letten en te joggen zijn de cholesterolwaarden van Jan gezakt. Leen is trots op het dieet en het doorzettingsvermogen van haar vader. Ondertussen komen Mieke en Zjef een rolstoelpatiënt tegen tijdens het joggen. Wanneer Zjef de patiënt aankijkt en herkent, zet hij het op een lopen.

Seminarie management (deel 6)

Benny mist zijn vrouw steeds meer en meer. Hij kan Veronique niet overtuigen om de internationalisering van de Foodbar van Liesbeth over te nemen. Ondertussen leren Benny en Veronique elkaar beter kennen. Ook Liesbeth wordt met de tijd closer met Ben. Zowel Benny en Veronique als Liesbeth en Ben beleven met elkaar een passionele nacht. De dag nadien zijn hebben zowel Liesbeth als Benny spijt van hun overspel en biechten elkaar hun affaire op.

Aandelen (deel 2)

Simon ontdekt aan de hand van een gevonden trouwakte dat zijn broer reeds enkele weken getrouwd was met Stefanie. Dit betekent dat hij geen erfgenaam meer is en Stefanie de bezittingen van Thomas, inclusief zijn aandelen bij VDB, erft. Ondertussen willen Mathias en Peter te weten komen hoe de aandelen van Bart verdeeld gaan worden, aangezien hij niet getrouwd was met Trudy maar het koppel slechts een samenlevingscontract heeft ondertekend. Terwijl Stefanie de aandelen voor zichzelf houdt, probeert June de aandelen van Bart te bemachtigen.

Charter

Na een tijdje bezig te zijn met geheime dingen in Griekenland, heeft Peter besloten om een fair trade-charter in te voeren én een eigen katoenplantage te stichten in Griekenland. Hij heeft reeds deals gesloten met mensen van daar die zich zullen bezighouden met de plantage. Peter wil proberen andere modebedrijven proberen te overtuigen om de charter te ondertekenen om samen te duurzaam tewerk te gaan. Zijn plannen staan echter in schrik contact met de giftige producten die FreEco in de stofstalen van VDB Fashion en Vero Bello heeft aangetroffen.

Simon bij VDB

De laatste wens van Thomas was dat zijn broer, Simon, zijn werk bij VDB zou verderzetten. In alle stilte probeert Simon te bestuderen hoe VDB in elkaar zit en vraagt onder andere Evy hierover uit. Stefanie geniet niet van Simons aanwezigheid, omdat hij haar te veel aan Thomas laat denken. Ook de familie Van den Bossche en vrienden stellen zich vragen bij de bedoelingen van Simon. Wanneer Peter aankondigt dat hij Simon heeft aangeworven, is niet iedereen meteen gelukkig maar kan men er wel aan wennen. Ondertussen neemt hij zijn intrek bij Jan en Linda.

FreEco (deel 3)

Hannes en Mirthe blijven Louise opstoken. Wanneer ze bij de winkels van VDB Fashion en Vero Bello gaan protesteren tegen de zogezegde giftige stoffen, laat Peter hen oppakken door de politie. Louise heeft spijt van haar daden, maar Peter voelt zich gekwetst en geeft niet aan haar toe. Ondertussen heeft Veronique een onderzoek laten doen rondom de gebruikte stoffen en krijgt van het labo gelijk. Dit kondigt ze aan op een persconferentie.

De confrontatie met Quinten

Zjef was 15 jaar geleden verliefd geworden op Quinten en besloot hem te kussen. Het kwam tot een achtervolging waarbij Quinten van een muur viel en twee wervels brak. Hij geraakte verlamd en belandde in een rolstoel. Tot op heden voelt Zjef zich verantwoordelijk voor het ongeluk en beslist Quinten zijn verhaal van de feiten te vertellen. Quinten vergeeft Zjef en wil zelfs samen met hem trainen om hem klaar te stomen voor een marathon. Hij wil dat Zjef een dagboek bijhoudt over zijn trainingen.

Nieuwe zwangerschappen

Evy is naar de gyneacoloog geweest en vertelt Mieke dat ze reeds drie maanden in verwachting is van een kindje. Wanneer Mieke naar de vader van het kind vraagt, weet Evy niet meteen het antwoord. Ondertussen concludeert Leen uit de bloedresultaten van Veronique dat haar nicht opnieuw zwanger is.

Deadline collecties

Dat Gunther en Rudi afzonderlijk aan de collecties van zowel VDB Fashion als Vero Bello hebben gewerkt, heeft zijn vruchten afgeworpen. Het is het tweetal succesvol gelukt om de deadline voor de collecties van VDB Fashion en Vero Bello te respecteren.

Islamitische familie (deel 2)

Nu dat Faroud begonnen is aan de Ramadan, een periode waarin vrede en rust centraal staat, lijkt dit voor Leen het geschikte moment voor een kennismaking met Farouds ouders. Wanneer Fatmir zijn zoon voorstelt om hem uit te huwelijken aan een moslima, vertelt Faroud hem dat hij reeds een vrouw heeft. Fatmir reageert geschokt als hij verneemt dat het om een Belgische vrouw met een buitenechtelijk kind gaat en niet om een Albanese vrouw. Dafina accepteert wel de relatie en wil proberen haar man te overtuigen.

Het ultieme wraakplan (deel 1)

Na het incident rondom FreEco en de giftige stoffen van Dario Rinaldi wil Stan dat June het vertrouwen van Peter en Veronique terugwint door een interview op de regionale zender af te leggen. Stan werkt een plan uit waarbij Peter zal sterven aan de gevolgen van een CO-vergiftiging. Net voor zijn presentatie voor de ondertekening van het fairtrade charter dreigt Peter recht in de val van zijn rivalen te lopen.

De keuze van Liesbeth (deel 1)

In Reading stoomt Liesbeth zich klaar voor haar presentatie over de Foodbarketen. Ze is er populair geworden en uitgegroeid tot een volwaardig student. Zelfs Monika en Thibaut komen hulp vragen aan haar. Wanneer Ben Liesbeth vertelt dat er een delegatie van topmanagers aanwezig zal zijn gedurende de presentaties, wordt ze zenuwachtig. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken wanneer ze een aanbod krijgt om als manager te werken bij Finevine, een Amerikaans wijnbedrijf, onder leiding van CEO Jack Dean.

Affaire

Trudy is blij met de steun van Mathias en bedankt hem hier voor. Wanneer Marie-Rose haar in het slecht daglicht probeert te plaatsen, beslist Mathias Trudy te verdedigen. Ondertussen komt hij geregeld over de vloer en beleeft hij intieme momenten met Trudy. Ze beslist Mathias te kussen en met hem te vrijen. In een hevige vrijpartij komt Marie-Rose de kamer binnen en betrapt hen.

Cédric in coma (deel 1)

Louise vermoedt dat FreEco meer weet over de verdwijning van Cédric en probeert Faroud en zijn team naar hun lokaal te leiden. Wanneer ze er binnenvallen, blijkt dat de vogel reeds gaan vliegen is. Hannes en Mirthe zijn kwaad op Louise omdat ze de locatie van FreEco verraden heeft bij de politie. Ondertussen krijgt Veronique te horen dat Cédric zich reeds enkele dagen in het ziekenhuis bevindt. Hij ligt in coma na een alcoholintoxinatie.

De schijndood van Bart (deel 1)

De Van den Bossches zijn reeds een maand aan het rouwen om de dood van Bart. Toch stelden sommigen zich vragen bij het hele verhaal, maar accepteerden dit uiteindelijk. Wanneer Bart levend te zien is op een strand, wordt het duidelijk dat zijn dood in scène werd gezet. Wat er met hem is gebeurd of nog gaat gebeuren, is onbekend.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 24ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

  • Sky Piasecki neemt vanaf 3 april 2015 de rol van Arthur Van den Bossche over van Noah Verswijver. Van 23 maart tot en met 2 april 2015 werd Arthur tijdelijk door een 'interim'-peutertje vertolkt.

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Gedurende dit seizoen verandert Guido Van den Bossche zijn look. Acteur Jordi Rottier draagt sinds dit seizoen een bril tijdens de opnames van de serie. Actrice Monika Dumon heeft omwille van haar kankerbehandeling in het echte leven kort haar in tegenstelling tot het personage Agnes Moelaert. In de serie draagt de actrice tijdelijk een pruik om niet voor verwarring te zorgen bij de kijker.
  • Tijdens dit seizoen werd er aangekondigd dat twee anciens binnenkort uit de reeks zullen verdwijnen: Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) en Jacky Lafon (Rita Van den Bossche). Terwijl Martine ontslagen wordt door de makers van Familie, besloot Jacky zelf om een einde te maken aan haar carrière in Familie. Het is al de tweede keer dat beide actrices tijdens dezelfde periode uit de reeks verdwijnen. In seizoen 6 was de situatie echter omgekeerd: Martine besloot zelf om uit de reeks te stappen, terwijl Jacky ontslagen werd door een geschil met de makers van Familie. Hoewel Rita halverwege dit seizoen al uit de serie verdween, zal Marie-Rose voor het laatst te zien zijn in het begin van het 25ste seizoen. Niet veel later na haar vertrek vertelt Lafon in de pers dat ze spijt heeft van haar beslissing en hoopt dat ze nog eens op de set mag staan. De makers van Familie contacteren haar om op te duiken als gastpersonage in de kerstperiode van 2015. Verdere plannen omtrent het personage Rita Van den Bossche zijn tot op heden onbekend.
  • In 2015 krijgen we te horen dat ook acteurs Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche) en Michael Vroemans (Maarten Van den Bossche) na vele jaren dienst binnenkort definitief uit de reeks zullen stappen.
  • Na de seizoensfinale volgt er een app genaamd De Zaak Bart, waarin van 26 juni 2015 tot 14 augustus 2015 korte afleveringen verschenen die plaatsvonden gedurende het 24ste seizoen.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.