FANDOM


Seizoen 25 Seizoen 26 Seizoen 27

Seizoen 26 is de reeks die loopt van 29 augustus 2016 tot 30 juni 2017. Het seizoen telt 220 afleveringen.

Dit seizoen maken we kennis met Lars De Wulf, Viv NeyskensLieselot Veugelen, Alfons Coppens, Wout Raaffels, Amelie De Wulf en Marie Devlieger.

De personages die na afwezigheid terugkeren zijn Bart Van den Bossche, Wim Veugelen en Stefanie Coppens. Ook Greet Baele, Maarten Van den BosscheSasha Verhegstraete en Ben Kelly komen even terug in beeld.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn June Van Damme, Agnes Moelaert en Freddy Steenhoudt.

Verhaallijnen

Familie 5769 002
Familie 5769 011

De moord op June

Peter treft bij VDB Fashion het lijk van June aan. Hoofdinspecteur Delaet en commissaris Mortier openen het onderzoek naar de dader van de moord op June en starten met de ondervragingen. Terwijl Mortier graaft in het verleden van Peter met June, begint Simon te beseffen dat er een verband is tussen de drogering van Rudi in Parijs, de aanrijding aan het laboratorium en de hartstilstand van Mieke. Rudi keert volledig overstuur terug naar huis en wordt op het matje geroepen door Zjef. Evy zit ook met veel vragen door het gedrag van Stan. Niko wordt door Mortier opgepakt als verdachte nummer 1.

Familie 5769 008
Familie 5772 003

Het hoederecht

Emma gaat de confrontatie aan met haar vader en eist Mila terug. Frank is nog er nog altijd van overtuigd dat het huis van de friends geen goede plaats is om een kind op te voeden. Hij steekt het dan ook niet onder stoelen of banken dat hij zelfs via de rechtbank het hoederecht zou aanvechten. Jan en Guido schakelen onmiddellijk de politie in, waardoor later op de dag Mila terug naar haar ouders wordt gebracht. Nadien zoekt Frank Emma op om zich te verontschuldigen. Hij biecht haar dochter op dat hij haar en Mila enorm mist, maar Emma gooit hem alsnog buiten. Linda ontdekt dat Frank zich gewoon eenzaam voelt.

Familie 5771 001
Familie 5771 003

Een mogelijk faillissement

Peter ontdekt dat het contract met 9House een faillissement zou kunnen betekenen voor VDB Fashion. De aandeelhouders gaan rond de tafel zitten op zoek naar mogelijke oplossingen om het bedrijf te redden van een ondergang. Mathias probeert Paul Wils te overtuigen om het contract te laten ontbinden, maar hij weigert. Simon krijgt een nieuwe kans van de familie. De beveiligingscamera's tonen aan dat June achter het stuur zat bij de aanrijding van Mieke. Simon krijgt de functie van personeels- en financieel directeur. De directie van Fashion moet het personeel inlichten over het mogelijke faillissement...

Familie 5771 004
Familie 5770 002

Niko op de vlucht

Niko is aangehouden voor de moord op June. Alle bewijzen wijzen in zijn richting, maar hij blijft ontkennen. Tijdens het vervoer in de politiewagen ziet Niko zijn kans om te ontsnappen. Hij kan schuilen in een kraakpand en wil ondertussen zijn onschuld bewijzen. Niko zoekt naar mogelijke getuigen en komt terecht bij buurman Erik. Wanneer Erik de politie opbelt over zijn bezoek, beslist Niko hem en Maaike te gijzelen. Maar hij heeft niet door dat de politie ondertussen alles kan volgen via Maaikes gsm. Terwijl Niko terug wordt opgepakt, verklaart Maaike dat ze iemand zag inbreken in de brouwerij.

Familie 5770 005
Familie 5773 003

De plannen van Agnes

Patrick kan zijn oren niet geloven wanneer Liesbeth hem vertelt over de plannen van Agnes. Agnes maakt nogmaals duidelijk dat ze het huis wil laten verbouwen en dat Liesbeth en Benny moeten verhuizen. De discussie tussen haar en Patrick evolueert in een ferme ruzie. Zelfs Liesbeth moet even slikken van Agnes haar opmerkingen ten opzichte van haar en Benny. Het viertal beslist een volwassen gesprek te organiseren waarbij ieders mening en eisen worden gerespecteerd. Agnes stelt voor dat Benny en Liesbeth vanaf nu maandelijks huur betalen. Het bedrag is zo hoog dat Liesbeth en Benny niet akkoord gaan.

Familie 5774 004
Familie 5786 011

De metamorfose van Mieke

Niko wordt vrijgelaten door nieuwe elementen in het onderzoek. Hij bezoekt Mieke, die nog steeds in coma ligt. Stef en Ruth zetten hun onderzoek verder. Na enkele maanden in coma te hebben gelegen ontwaakt Mieke plots. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen jaren en denkt dat het nog altijd 2009 is. Hierdoor heeft Mieke geen flauw benul wie Niko is en is ze in haar hoofd nog getrouwd met Wim. Bovendien is Mieke helemaal van persoonlijkheid veranderd. Ze wil geen verpleegster meer zijn en gaat voor een nieuwe look omdat ze er niet meer als een seut wil uitzien.

Familie 5776 001
Familie 5778 003

Dries opgepakt

Na twee maanden duikt Stan plots terug op in Evy's leven. Dries is nog altijd spoorloos, maar staat plots bij Evy thuis in de woonkamer. Dries maakt haar wijs dat hij in ruil voor 20.000 euro naar de politie zal stappen om zijn samenwerking met June uit de doeken te doen. Evy slaagt er niet in om tijdig het geld bij elkaar te rapen en schakelt Stef en Ruth om hem in de val te lokken. Wanneer Dries toegeeft een vals alibi te hebben verleend aan June, gaat Stan vrijuit voor de moord op Kirsten en wordt Dries opgepakt als medeplichtige voor deze moord.

Familie 5774 007
Familie 5779 005

De nieuwe CEO

Lars De Wulf, een oude bekende van Peter en Veronique, investeerde een hoop geld in VDB om ervoor te zorgen dat het bedrijf niet failliet ging en neemt het roer over. Hij kocht meer dan de helft van de aandelen van het bedrijf om het te redden van een faillissement. Al op zijn eerste dag laat hij zijn gezag duidelijk gelden wanneer hij Simon Veroniques kantoor geeft en Veronique, net als Peter, in het landschap moet gaan plaatsnemen. Op zijn tweede dag kondigt de kersverse CEO het systeem van glijdende uren aan, waarbij men eender waar mag werken zolang het werk maar gedaan is.

Familie 5774 008
Familie 5784 003

Liesbeth in de war

Liesbeth werkt niet langer als poetsvrouw, maar heeft een job bij het Ministerie in Brussel. Samen met Benny woont ze al een tijdje in een kleine studio. Agnes mist Patrick, die ook het huis heeft verlaten nadat zij Benny en Liesbeth heeft buitengegooid. Agnes zegt de verbouwingen af, waardoor het terug koek en ei is tussen haar en Patrick. Liesbeth integendeel voelt zich minder goed in haar leven met Benny. Ze voelt zich afgeleefd en oud, heeft het gevoel dat ze nergens voor leeft en dat Benny te voorspelbaar is geworden met de tijd. Niet veel later krijgt Liesbeth plots een sms'je van Ben...

S26 afl5775 050
S26 5780 015

Frank verliefd

Plots staat Frank aan de deur om met zijn dochter te praten. Wanneer Stan plots verschijnt in hetzelfde huis als waar Mila woont, maakt Frank foto's als bewijsmateriaal van een slechte omgeving en slaat op de vlucht. Nadien kan Emma alsnog Frank overtuigen om de rechtszaak te laten vallen. Emma belooft dat ze zeker twee zondagen per maand bij hem op bezoek zal komen. Frank heeft ondertussen een boontje voor Linda en maakt dit duidelijk door haar te kussen. Zij schrikt en duwt hem van zich af. Linda maakt Frank duidelijk dat zij een gelukkig getrouwde vrouw is.

Familie 5780 003
Familie 5780 005

Veronique gefrustreerd

Evy brengt een nieuw idee aan bij Lars in verband met displays. Ze wilt deze introduceren in de winkels waar ze de kleren van VDB Fashion verkopen. Eigenlijk is dit soort werk de job van Veronique, maar Lars geeft echter Evy de opdracht om dit idee verder uit te werken. Veronique geraakt gefrustreerd wanneer ze dit verneemt, maar blijft de schijn houden om haar en Peters plan om VDB terug over te nemen niet in duigen te laten vallen. Lars wil het contract met 9House behouden en gaat een lening vragen bij de bank. Veronique wil haar vetorecht gebruikt, maar Mathias en Peter gaan wel akkoord.

Familie 5781 003
Familie 5782 002

Hanne in de problemen

Wanneer Hanne de nieuwe collectie niet meer terugvindt op haar computer, zoekt ze hopeloos contact op met Rudi. Zjef kan er niet tegen dat Rudi de ontwerpen heeft gestolen en twijfelt zelfs aan diens oprechtheid over de moord op June. Rudi begint terug te solliciteren en gaat op gesprek bij Mina Fashion voor de functie van manager. Rudi wordt aangenomen binnen hetzelfde bedrijf voor een job in Peking. Hanne heeft een boontje voor Lars, maar beseft niet dat haar job aan een zijden draadje hangt. Lars beseft dat Hanne niet sterk genoeg in haar schoenen staat als hoofdontwerper en iemand nodig heeft boven haar.

Familie 5782 006
Familie 5783 006

Freddy in de put

Tussen Freddy en Faroud komt het tot de zoveelste confrontatie en Faroud wil met Freddy op stap gaan om te ontdekken wat hem nu eigenlijk dwarszit. Benny stelt de mannen voor om op vistrip te gaan en de winnaar van de dag krijgt een bak bier. Dat betekent dat hij Liesbeth niet kan vergezellen naar de vernissage waar ze zo graag naartoe wil. Freddy vertelt zijn vrienden dat hij relatieproblemen heeft met zijn vrouw Christiane en daarom gefrustreerd was in de Jan en Alleman. Volgens zijn vrouw maakt Freddy te veel rommel en gaat hij door de ambras altijd op café.

Aflevering5784-2
Familie 5792 003

Troost bij Ben

Liesbeth spreekt af met haar oude liefde Ben. Hij vertelt Liesbeth dat hij nog steeds doceert in Reading, maar in de tussentijd ook een groot deel van de wereld heeft mogen afreizen met zijn werk. Zijn relatie met Cato is echter tot een einde gekomen. Ben geeft toe dat hij sinds de affaire altijd van Liesbeth is blijven houden. Bij VDB Fashion komt het tot een harde confrontatie tussen Benny en Veronique, wanneer die eerste er achter komt dat Veronique een jaar geleden zwanger van hem was. Wanneer Liesbeth dit ook te weten komt, gaat ze troost zoeken bij Ben. Ze kussen met elkaar.

Familie 5787 003
Familie 5792 001

Stan versus Simon

Stan blijft in de gevangenis omdat hij verdacht wordt voor de moord op June. Hij toont Evy bewijzen dat Simon liegt over de arsenicumvergiftiging. Stan heeft namelijk Simons dokter opgebeld en zich voorgedaan als diens broer. Het hele gesprek heeft hij opgenomen en aan Evy laten beluisteren. Zij en Stan verzinnen een plan om Simon te laten bekennen voor de moord op June. Evy doet alsof ze toch gevoelens heeft voor Simon zodat ze een relatie met elkaar beginnen. Ondertussen doet Evy haar uiterste best om de waarheid te achterhalen en de onschuld van Stan te bewijzen.

Familie 5797 005
Familie 5797 002
Familie 5795 004
Famile david michiels 003
Aflevering 5799-3
S26 afl5798 056
Familie 5800 004
Familie 5799 006
S26 afl5801 044
Familie 5804 004
Aflevering 5806-2
Familie 5808 004
Familie 5804 003
Familie 5805 003
Aflevering 5806-5
Aflevering 5806-1
Familie 5806 003
S26 afl5809 045
Aflevering 5807-1
Familie 5809 004
S26 afl5809 048
14556740 10154720757612491 6129329377585607160 o
Familie 5813 004
Familie 5814 002
Familie 5815 003
S26 afl5817 052
Familie 5816 004
Familie 5817 001

Het ontslag van Simon

Nu dat Quinten een nieuwe job heeft, beslist Stan bij Lars te solliciteren voor zijn oude job bij VDB. Tot grote ergernis van Simon wordt hij aangenomen en laat dit duidelijk merken. Ondertussen gaat Simon meermaals in de clinch met Peter en Veronique. Voor Lars is de maat vol en roept de Van den Bossches op het matje. Hij zet Simon op zijn plaats en ontslaat hem op staande voet.

De breuk tussen Benny en Liesbeth

Benny en Liesbeth besluiten uit elkaar te gaan. Liesbeth verlaat haar ouderlijk huis en vertrekt voor enkele weken naar Stefanie in Nieuw-Zeeland, met de bedoeling daar alles eerst op een rijtje te zetten voordat ze verder gaat met haar leven. Ondertussen wordt Benny door Stef op de rooster gelegd over de dreigende sms die hij naar June stuurde. Van Niko krijgt hij te horen dat Trudy zijn wapen terug heeft gebracht nadat ze Cédric en Jelle ermee betrapt had.

De terugkeer van Wim

Mieke verlangt nog steeds naar haar ex-man Wim en beslist hem op te zoeken. Wim doet echter afstandelijk, omdat hij er lang heeft over gedaan om het bedrog van Mieke te verwerken. Mieke krijgt te horen er in 7 jaar tijd veel gebeurd is in Wims leven: Gaston stierf 2 jaar geleden, hij heeft een dochter genaamd Lieselot en de relatie tussen hem en de moeder van Lieselot kwam tot een einde. Mieke begaat echter een one-night-stand met Wim en hoopt op een relatie.

Hersenschudding

Simon ontdekt dat Evy buiten VDB nog contact heeft met Stan en flipt door. Hij valt haar aan met als gevolg dat zij in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding. Wanneer inspecteur Verhelst Simon ondervraagt, beschuldigt Stan hem van een moordpoging. Enkele seconden later vliegt Simon hem in de haren en geeft hij tevens een agent een kopstoot. Niet veel later voeren ze hem af. Evy dient een klacht in tegen Simon, maar laat deze wat later vallen.

De komst van Alfons

Benny wordt vastgehouden voor de moord op June. Een onverwacht bezoek van zijn vader Alfons geeft de zaak een nieuwe wending: op het moment van de moord op June was een zatte Benny naar Alfons woning toegegaan. Niet veel later wordt Benny vrijgelaten. Ondertussen komt hij van Stef informatie te weten die hem helemaal door het lint doen gaan: Agnes is de mol in de adoptieprocedure. Een woedende Benny stormt naar huis en vliegt haar in de haren.

Agnes naar Frankrijk

Patrick vertelt Arno dat Agnes de mol is achter de adoptieprocedure van Benny en Liesbeth. Arno kan zijn oren niet geloven en hoopt dat zijn ouders zich opnieuw kunnen verzoenen van zodra Liesbeth hierover is ingelicht. Maar Benny maakt zijn zoon duidelijk dat dit geen verschil zal uitmaken. Ondertussen beseft Agnes dat ze de brokken met Patrick niet meer kan lijmen en verhuist voorgoed terug naar haar dochter Delphine in Frankrijk.

Gehoorproblemen

Linda merkt op dat Jan zijn hoorapparaten niet meer werken. Ze maakt voor haar man een afspraak, want Jan heeft dringend een nieuw apparaat nodig. Ondertussen beginnen Guido en Emma te merken dat hun financiële gezonde situatie achteruit aan het gaan is. Doordat de vaste kosten van het huis van de friends stijgen, zal de huurprijs ook stijgen. Emma beslist de job van Agnes bij de Jan & Alleman over te nemen om een centje bij te verdienen.

Rudi in de gevangenis (deel 1)

Stef en Ruth vinden eindelijk de schoenen waarnaar ze op zoek waren. De twee krijgen Zjef zo ver dat hij toegeeft dat Rudi op de avond van de moord op June wel degelijk kort op VDB Fashion verbleef om zijn ontwerpen te gaan stelen. Rudi vertelt de commissaris dat hij de persoon is die de bewakingscamera's heeft uitgeschakeld door de prise uit te trekken. Nadien hoorde hij een schot en vond het lijk van June terug in haar kantoor.

Uitstap naar de Ardennen

Louise vertelt Trudy dat de ouders van haar vriendin Silke een huisje in de Ardennen hebben en ze met vriendinnen daar naartoe willen gaan in de herfstvakantie. Trudy komt er echter achter naast Louise, Silke en Saartje ook Bram en Wout meegaan. Bram is het liefje van Silke en Wout is crush van Louise. Peter maakt zich echter zorgen wanneer Trudy over de pil en het seksleven van hun dochter begint. Ze geeft Louise dan ook de nodige voorlichting.

Fitnessbuddy's

Lars wilt Mathias beter leren kennen en daagt hem uit om samen met hem te gaan fitnessen. Lars zet hem echter aan het denken over zijn relatie met Veronique, met als gevolg dat Mathias haar ten huwelijk vraagt. De ontgoocheling is groot wanneer Veronique aangeeft dat ze niet wilt trouwen. Ondertussen maken Mathias en Patrick een einde aan hun repairatelier omdat de zaak niet genoeg opbrengt. Ook merkt hij op dat Patrick dringend een poetsvrouw nodig heeft.

Rudi in de gevangenis (deel 2)

Stef gelooft Rudi zijn verhaal niet en gaat op onderzoek uit. Hij hoort familie en vrienden uit over Rudi's gedrag gedurende de laatste jaren. Ondertussen gaan Lars en Veronique op zoek naar een tijdelijke vervanger van Rudi bij VDB Fashion. Ze stuiten op Arnold. Terwijl Rudi in de gevangenis moet blijven, wordt Simon vrijgelaten. Hij is er het hart van in dat hij niet welkom is bij de friends. Ook op de sympathie van de familie kan hij niet meer rekenen.

Audit

In de boekhouding van VDB worden verdwenen facturen vastgesteld. Simon is degene die expres met de boekhouding heeft gefoefeld en de fiscus heeft getipt. Hij doet Lars een voorstel: Simon krijgt zijn job terug en Lars geraakt van de fiscale audit af. Wanneer Lars hem buitengooit, beslit Simon foto's van hem en Alexandra te maken en te gebruiken als chantagemiddel. Lars geeft Simon een uitvoerende functie bij de boekhouding van VDB.

Nieuwe poetsvrouw

Leen kan Mieke overtuigen om mee te lopen als verpleegster bij woonzorgcentrum De Toren. Ook springt ze tijdelijk bij in de Foodbar om Trudy te helpen. In het café maakt de familie kennis met Viv, een vriendin van Linda uit het zangkoor, die op zoek is naar een job. Linda kan Benny overtuigen om Viv aan te nemen als poetsvrouw, tot grote ergernis van een dolverliefde Jenny.

Huisarrest

Veronique vindt dat ze te hard van stapel aan het lopen is met haar werk. Ze verrast Mathias met een weekendje Brugge. Dit is de eerste keer dat ze Cédric alleen laten sinds hij zich in coma heeft gedronken. Cédric kan het niet laten om een halloweenfeestje te geven voor een tiental vrienden. Veronique is er niet over te spreken dat haar zoon weer alcohol heeft gedronken en geeft hem huisarrest voor de hele herfstvakantie.

Louise en Wout

Louise mag van Peter en Trudy op weekend gaan met haar crush Wout nadat hij bij hen thuis kennis is komen maken. Wanneer Louise terug thuis aankomt, merkt Trudy op dat haar dochter niet in haar normale doen is en alarmeert Peter. Louise biecht aan Hanne op dat haar eerste keer seks met Wout nogal misging, omdat beiden nog geen ervaring hadden. Wout stelt zijn liefje voor om hun weekendje Ardennen achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

Rudi bekent

Stef beslist het spel hard te spelen en zet Rudi onder druk door Zjef bij de zaak te betrekken. Stef gebruikt hem om Rudi tot bekentenissen te doen overgaan. Wanneer Rudi bekent dat hij June heeft vermoord, gelooft Stef hem niet meer en denkt zelfs dat Rudi iemand anders in bescherming neemt. Ondertussen herrinert Guido zich informatie die ervoor zorgt dat Zjef de gevangenis mag verlaten. Sindsdien eet Zjef niet meer en valt hij plots flauw in de Foodbar.

Familie 5814 005
Familie 5817 002
Familie 5816 005
Familie 5817 004
S26 afl5818 027
Familie 5823 004
Familie 5819 004
S26 afl5822 025
S26 afl5819 054
S26 afl5819 049
S26 afl5813 016
S26 afl5813 018
Familie 5815 004
Familie 5821 006
S26 afl5820 077
14976570 10154750030497491 6095237832193448535 o
S26 afl5822 003
Familie 5822 001
Familie moord cedric 002
Familie 5825 004
Familie 5825 003
Familie 5828 003
Familie 5830 003
Familie 5836 002
Familie 5833 001
15137485 10154814062557491 1623170100488198856 o
Familie 5833 004

Benny versus Alfons (deel 1)

Patrick vraagt zich af waarom Benny en Alfons 20 jaar geen contact meer hebben gehad. Alfons vertelt dat hij wel jarenlang kaartjes naar zijn zoon heeft gestuurd, maar Benny deze met opzet steeds terugstuurde. Ellie kan Benny overtuigen om de brieven van zijn vader te lezen. Wanneer hij leest dat Alfons ooit een attaque heeft gehad, zoekt Benny contact met hem.

Nieuwe directiesecretaresse

Mieke is het beu om verpleegster te zijn. Alle jobs die te maken hebben met 'mensen helpen' kunnen haar niet meer boeien. Ze beslist dan ook om hier definitief mee te stoppen. Ondertussen vinden er sollicitatiegesprekken plaats bij VDB voor de functie van directiesecretaresse. Jenny gaat ervan uit dat Lars haar zal kiezen. Mieke besluit het advies van Mathias en Peter op te volgen, solliciteert voor de job en wordt tot ieders verbazing aangenomen.

De verjaardag van Mila

De eerste verjaardag van Mila nadert. Emma is teleurgesteld dat niemand van de familie of vrienden aan de verjaardag van haar dochter heeft gedacht, zelfs vader Guido niet. Maar in werkelijkheid heeft Guido hen opgetrommeld om stiekem een verassingsfeestje te organiseren in de Jan & Alleman. Emma's geluk kan niet op wanneer ze er al haar vrienden en familie treft. Ze hebben met z'n allen samengelegd voor een groot poppenhuisje voor de kleine Mila.

De scheiding van Benny en Liesbeth

Na enkele weken in Nieuw-Zeeland bij Stefanie te verblijven, beslist Liesbeth Benny op te bellen. Terwijl Benny hoopt op een terugkeer naar België van zijn vrouw, krijgt hij echter te horen dat Liesbeth de scheidingspapieren in orde heeft gemaakt en verhuist naar Ben in Nederland. Ze wilt de relatie van haar en Ben een kans geven en zal daar op zoek gaan naar nieuw werk. Benny heeft het moeilijk met de officiële breuk tussen hem en Liesbeth.

Zelfverminking

Veronique krijgt te horen dat haar zoon Cédric gevochten heeft op school. Igor, het slachtoffer, ligt in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. Cédric wordt definitief van school gestuurd. Niet veel later pleegt hij diefstal in een nachtwinkel. Hij komt ervan af met een waarschuwing. De dagen erna geraakt Cédric nog dieper in de put. Leen schrikt wanneer ze ontdekt dat haar neefje doet aan zelfverminking. Ze stelt psychologische hulp voor.

Bierwedstrijd

Niko heeft meegedaan met een bierwedstrijd. Hij zit met zijn bier Gust bij de top 5 potentiële winnaars. Een dag later krijgt Niko te horen dat hij met Gust een prijs gewonnen en geeft een feestje voor de vrienden. De friends vinden het spijtig dat Mieke en Rudi er niet bij kunnen zijn. Ondertussen mag Simon van Niko in de Mie&B intrekken. Hij probeert terug aan Peter zijn kant te geraken door hem chantagefoto's van Lars en Alexandra te overhandigen.

Abortus

Leen doet een verrassende ontdekking: ze is opnieuw zwanger. Leen verzwijgt dit heuglijk nieuws echter voor Faroud, die graag een kind van zichzelf zou willen, en neemt enkel Mieke en Evy in vertrouwen. Ze vertelt haar dat ze het kind absoluut niet wilt houden, omdat ze te veel miserie heeft meegemaakt met huilbaby Arthur. Wanneer Faroud erachter komt dat Leen een abortus heeft laten uitvoeren, is hij woedend op haar en verhuist.

Relatieproblemen

Linda is kwaad op Jan omdat hij haar geaffronteerd heeft voor alle mensen in het café. Jan merkt de gevolgen hiervan wanneer hij merkt dat Linda niets warms heeft klaargemaakt om te eten. De dagen nadien krijgt Linda nog altijd het gevoel dat ze maar niets goed kan doen voor haar man en blijft ze alsmaar zagen en klagen over haar man. Door de goede raad van Viv komt het terug goed tussen de twee en zijn ze terug stapelzot van elkaar.

Serieverkrachter

Net voordat ze het politiekantoor wilt verlaten, komt Veronique terug oog in oog te staan met haar verkrachter van enkele maanden geleden: Gert Beysen. Ze is in shock wanneer ze verneemt dat hij terug opgepakt is voor een verkrachting. Ruth vraagt haar om een officiële verklaring af te leggen. Ze heeft meer details nodig over hoe Gert tewerkging om een seriedader van hem te kunnen maken.

Mieke en Lars

Niko zit in zak en as nadat Mieke hem totaal negeerde op het verjaardagsfeestje van Mila. Ondertussen spreekt Lars met zijn nieuwe directiesecretaresse Mieke af in de hotelbar van Dolce. Het gesprek evolueert al snel tot flirten, maar toch gebeurt er niets tussen de twee. Nadien blijft Mieke alsmaar flirten met Lars op de werkvloer. Hij laat haar op haar vrije dag opdraven naar VDB Fashion, waar de twee van bil gaan in Lars' kantoor.

De arrestatie van Mathias

Ruth ondekt dat Gert op 28 juni in het ziekenhuis heeft gelegen met een hersenschudding, kaakbeenbreuk, wurgsporen in de hals en kneuzingen ter hoogte van het strottenhoofd. Mathias wordt aangehouden voor slagen en verwondingen, maar Gert beslist geen klacht tegen hem in te dienen. Wanneer er uit onverwachte hoek volledige bekentenissen komen van Cédric voor de moord op June, mogen zowel Mathias als Rudi de gevangenis verlaten.

De belastingsinspectie

Bij VDB gaat de gevreesde belastingsinspectie door. Wanneer de afschrijvingen en provisies verdwenen blijken te zijn, kan Lars hier niet mee lachen. Hij denkt dat Simon de boel probeert te saboteren. Uiteindelijk kunnen zij en Jenny ervoor zorgen dat Hilde van FOD Financiën tevreden is en dat het bedrijf kan blijven voortbestaan. Niet veel later zet Lars Simon echter op straat, omdat hij alsnog foto's van hem en Alexandra aan andere mensen toont.

Stand-up comedy avond

Jan wilt een stand-up comedy avond organiseren in zijn café. Benny stelt zich kandidaat. Ondertussen maakt Patrick kennis met frituuruitbaatster Ellie, die haar kapotte oventje komt brengen naar het atelier. Hoewel hij het repairatelier reeds opgedoekt heeft, maakt Patrick een uitzondering voor Ellie. Benny scoort op de comedyavond. Zijn aandacht gaat in het bijzonder naar Ellie, die hem kust voor Patricks ogen. Ze blijft zelfs bij hen thuis slapen.

Gestolen auto-onderdelen

Guido komt op zijn werk toe en discussieert met Kobe over onderdelen die geleverd worden. Blijkbaar zijn er in het verleden al zaken gedaan waarbij gestolen auto-onderdelen betrokken waren en daar gaat Guido niet opnieuw mee akkoord. Wanneer Ronald terug in de garage staat om een deal met Kobe af te sluiten, beslist Guido zelf een overeenkomst te verzinnen: 65% van de opbrengst gaat naar Ronald en 35% naar Kobe en Guido.

Nepprofiel

Jelle denkt dat hij zijn doodgewaande vader Bart op straat heeft zien staan. Wanneer Faroud dit te horen krijgt, contacteert hij onmiddelijk zijn ex-collega van de Geheime Dienst: Pieter. Pieter vertelt hem dat Bart niet meer in de Verenigde Staten verblijft, aangezien hij vliegtuigtickets naar Brussel heeft geboekt. Onder de naam Suzanne Jonckers volgt Bart al maanden het reilen en zeilen van Trudy, Hanne en Jelle op Facebook.

Cédric naar gesloten jeugdinstelling

Cédric moet naar een gesloten instelling tot minstens augustus 2017. Veronique komt te weten dat haar zoon in de instelling geslagen wordt en schakelt de hulp van Alexandra in om in beroep te kunnen gaan tegen de uitspraak van de jeugdrechter. Mathias en Rudi slagen erin om haar dit af te raden. Wanneer niet veel later de pers lelijke dingen over haar zoon schrijft, wilt Veronique hier iets aan doen. Lars stelt haar voor om een interview te doen.

S26 afl5831 027
SoepAanHuisSeizoen26
Familie 5839 002
Familie 5839 005
Familie 5827 003
Afl71Seizoen26-2
S26 afl5830 022
Familie 5838 002
Familie 5837 003
Afl71Seizoen26
15252761 10154831666407491 5205648305373889323 o
Familie 5841 001
Familie 5842 004
Familie 5841 004
Familie 5841 002
Familie 5843 003
Familie 5841 003
Familie 5844 002
Aflevering 5843-4
Familie 5844 001
Aflevering 5845-5
Aflevering 5843-9
Aflevering 5844-1
Aflevering 5846-7
Familie 5846 004
Familie 5849 001
Aflevering 5845-6
Familie 5850 002
Familie 5852 002
Familie 5851 002
Familie 5853 004
15625819 10154923765682491 4377961028046420532 o
Familie 5848 003
Familie 5853 002
Familie 5853 001
Aflevering 5852-3
Aflevering 5855-4
Aflevering 5856-2
S26 afl5858 002
Familie 5858 004
S26 afl5858 156
S26 afl5858 078
Familie 5858 006
Familie 5858 k 006
Familie 5858 k 009

Nieuwe jobs

Lars wilt dat Rudi en Zjef voor 2 weken naar Peking vertrekken om de gebeurtenissen van de afgelopen tijd te kunnen verwerken. Rudi mag daar een workshop geven bij Mina Fashion en meelopen met de beste designers. Wat later blijkt dat hij nog tot en met januari in China zal verblijven, omdat zijn contract bij Mina wordt verlengd. Emma geeft haar job als leverancier bij Soep aan Huis op en springt in bij de Foodbar. Faroud neemt ontslag in de Jan & Alleman.

Tv-interview

Veronique wordt benaderd door journalist Tom Mertens over de moord die Cédric gepleegd heeft. Na het verschijnen van het artikel wordt Cédric in de jeugdinstelling in elkaar geslagen. Veronique wilt haar zoon uit de instelling krijgen, want hijzelf wilt de daders niet verraden. Mathias stelt een interview op televisie voor. Lars kent toevallig een geschikte tv-journaliste hiervoor: Nele Hendrickx. Sinds het interview wordt Cédric niet meer gepest.

De scheiding van Mieke en Niko

Niko krijgt een dagvaarding in de brievenbus over de feiten die hij gepleegd heeft wanneer hij op de vlucht was na de moord op June. Een tijdje later krijgt Niko opnieuw slecht nieuws te verwerken: Mieke heeft besloten om de scheiding aan te vragen. Ze wilt het verleden achter zich laten en verder gaan met haar leven, een leven met Wim en Lieselot. Evy stelt Niko voor om Mieke jaloers te maken door te flirten met elkaar, maar hun plannetje mislukt.

Zwartwerk

Guido en Kobe slagen erin om meer dan de helft van de auto-onderdelen van Ronald te verkopen aan een goede prijs. Ondanks het feit dat een klant ermee dreigde om naar de politie te stappen, nemen Guido en Kobe een nieuwe klus aan van Ronald. Tot Guido's grote verbazing vindt Emma het niet erg dat hij zwartwerk verricht. Even later staat Kobe voor de deur met slecht nieuws: de politie doet een onderzoek naar gestolen wagens in de buurt.

Benny versus Alfons (deel 2)

Een tijdje later spreken vader en zoon terug met elkaar af, waarbij Benny Alfons aanduidt als de schuldige van de dood van zijn moeder en duidelijk maakt dat hij haar heeft laten creperen. Terwijl Benny's moeder aan kanker leed, bedroog Alfons haar namelijk met een andere vrouw genaamd Betty. Alfons wilt de plooien met Benny voor eens en voor altijd gladstrijken. Hij vertelt hem het ware verhaal over het kankerverleden van zijn moeder.

Trudy en Faroud

Bart werd op camera's gezien in de luchthaven van Brussel. Faroud bespioneert Greet om te controleren of zij contact heeft met Bart. Hij denkt namelijk dat ze Bart in bescherming neemt. Ondertussen apprecieert Trudy het gezelschap van Faroud en het komt tot een kus tussen de twee. Hoewel ze zich bij elkaar hiervoor verontschuldigen, beslissen ze achteraf te daten. Wanneer Faroud voor enkele dagen weg moet, beseft Trudy dat ze gevoelens voor hem heeft.

Lunchdate-evenement

Linda besluit Viv aan te nemen om Jan te helpen in het café. Jan slaagt er al snel in om Viv buiten te werken. Emma organiseert achter Trudy haar rug een lunchdate-evenement in de Foodbar. Tijdens het evenement leert Viv de flamboyante George kennen. De twee blijven er hangen tot sluitingstijd en gaan nadien nog naar de Jan & Alleman. De avond musical van Jan en Linda valt echter in duigen wanneer Jan in de zaal in slaapt valt en begint te snurken.

Het faillisement van Kitchtech

Mathias en Veronique nodigen Lars uit om bij hen te komen eten. Tijdens het etentje wordt het Lars duidelijk waarom Veronique zo giftig tegen hem doet sinds zijn komst: ze is kwaad omdat hij jaren geleden uit het niets verdween. Lars biecht op dat het bedrijf van zijn moeder, Kitchtech, failliet was gegaan. Ze raakten een groot deel van hun rijkdom kwijt en moesten plots verhuizen naar een huurhuis. Veronique verontschuldigt zich.

Stalking

Simon mist Stefanie en spreekt meermaals voicemailberichten in. Niko maakt hem duidelijk dat het op stalking begint te lijken. Louise, die opmerkt dat Simon zich laat hangen, probeert hem op te peppen. Ze brengt hem op het idee om een groot feest te organiseren voor de 90ste verjaardag van bomma Anna. Peter denkt op zijn beurt aan een verjaardagsweekend. Lars wilt zijn landhuis in Kalmthout ter beschikking stellen voor de Van den Bossches.

De breuk tussen Benny en Ellie

Wanneer Ellie Benny voorstelt om te gaan samenwonen, schrikt hij even. Nadien geraakt Benny in de war over zijn gevoelens voor Ellie. Hij organiseert een mannenavond om 'na te denken'. Patrick geeft aan dat zijn schoonzoon misschien te rap begonnen is aan een nieuwe relatie. Benny komt tot de conclusie dat hij Liesbeth probeert te vervangen door Ellie, die vele gelijkenissen vertoont met zijn ex-vrouw. Hij beslist om het uit te maken met Ellie.

Viv en George (deel 1)

Viv kan er niet mee lachen wanneer ze van Linda verneemt dat Jan tegen haar liegt over zijn personeel en gaat haar gedacht zeggen tegen Jan. Ondertussen begint ze een relatie met George. Wanneer Jan hem in het café ziet smossen met Mireille, brengt hij Viv hiervan op de hoogte. Hierna chanteert George Jan en dwingt hem te liegen tegen Viv, want anders zal hij Linda vertellen dat Jan een oogje heeft op diens beste vriendin.

PR-evenement van VDB Fashion

Mathias heeft nog één investeerder nodig om de aandelen van Lars terug te kunnen overkopen. Hij heeft een afspraak geregeld met projectmanager Filip De Keersmaeker. Hij maakt Mathias echter duidelijk dat hij geen geld kan vrijmaken voor hem omwille van fiscale problemen. Ondertussen is het PR-evenement van VDB Fashion, dat door Veronique werd georganiseerd, een succes. Paul Wils, zijn vrouw en nog andere zakenmensen komen langs.

De Italiaanse maffia

De Italiaanse maffia komt erachter dat Bart anderhalf jaar geleden zijn dood in scène heeft gezet en dus nog in leven is. Wanneer Jelle denkt opnieuw zijn vader te hebben gezien, snelt Faroud het huis uit. Hij ziet een persoon razendsnel in zijn wagen stappen en wegrijden. Pieter komt erachter dat de auto van een verhuurbedrijf komt, waar Bart onder een valse naam de wagen huurde. Faroud vermoedt dat Trudy, Hanne en Jelle in gevaar zijn.

Niko versus Wim

Mieke zou Wim, die zich voorzichtig en terughoudend gedraagt, meer willen zien. Voor haar kan alles niet snel genoeg gaan en beslist hem mee te nemen naar het familiediner ten huize Jan en Linda. De confrontatie met Niko in het café blijft niet zonder gevolgen. Niko duwt Mieke's vriend van zich af, waarbij hij pijnlijk ten val komt en bewusteloos op de grond blijft liggen. Wim wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar houdt hier niets ernstigs aan over.

Viv en George (deel 2)

Viv en George vertrekken voor een weekendje naar Parijs. Linda krijgt 's nachts een bijzonder verontrustend telefoontje van haar beste vriendin. Jan rijdt speciaal naar Parijs en terug voor Viv. Eens thuisgekomen vertelt ze haar verhaal aan hem en Linda. In Parijs heeft Viv George zien kussen met een andere vrouw in de bar van hun hotel en wilde onmiddelijk daar weg. Ondertussen beslist Jan om Viv terug aan te nemen in zijn café.

Faroud terug bij Staatsveiligheid

Pieter wilt dat Faroud de bescherming van Trudy en Jelle op zich neemt en neemt hem tijdelijk terug aan bij staatsveiligheid. Terwijl Pieter hen naar een safehouse wilt sturen, stelt Faroud hem voor om voor een paar dagen naar de Lommelse Sahara te gaan. Hij wilt echter meteen terugkeren naar huis wanneer Jelle op Facebook plaatste waar ze zich bevinden. Wanneer Faroud zijn auto aan het inladen is om te verhuizen naar Trudy, wordt hij ontvoerd.

Diefstal

Patrick krijgt bijna een hartaanval wanneer hij 's ochtends een groot Mariabeeld in huis ziet staan. Benny heeft dit in een dronken bui gestolen uit een kerststal. Niet veel later staat de wijkagent voor de deur. Patrick kan zelfs voor Liesbeth niet verbergen dat de situatie uit de hand loopt. Een dag later staat ze voor de deur. Liesbeth komt Kerstmis vieren bij haar vader en probeert Benny terug op het goede spoor te krijgen.

Aandelen

Mathias heeft met vastgoedmakelaar Deflandre een geldschieter gevonden om Lars uit te kopen. Veronique raakt tijdens de voorbereidingen van de fotoshoot overtuigd dat Lars beter nog even CEO blijft. Peter en Mathias snappen er niets van. Ondertussen probeert Veronique Lars te ontlopen door van thuis uit te werken. Cédric mag het weekend van Kerstmis naar huis, maar zijn moeder vreest dat een nieuw afscheid hen te zwaar zal vallen. En gelijk heeft ze.

Enkelband

Meneer De Wachter komt een bewakingsbox in zijn huis plaatsen om hem onder elektronisch toezicht te houden. Gedurende 1 maand zal de enkelband op bepaalde tijdstippen een signaal naar de box uitzenden en moet Niko dus thuis zijn. Enkel op werkdagen mag hij van 14 uur tot 16 uur het huis uit. De voorwaarde is dat Niko binnen de stadsgrens blijft. Hij gaat meteen op zoek naar een interimkracht die buiten de stadsgrens Gust kan leveren.

De dood van Greet

Faroud kan ontsnappen uit de handen van de ontvoerders. Tegen Trudy vertelt hij dat een motorrijder hem heeft aangereden. Farouds verbazing is groot wanneer hij Greet in de auto voor Trudy's huis ziet. Ze vertelt dat ze van Bart een ontmoeting tussen hen moest regelen. Een dag later wordt Greet gevolgd en doodgefolterd in haar eigen huis. De bende van Gallo laat een bloedspoor van Bart achter.

Benny versus Alfons (deel 3)

De diagnose van kanker bij Benny's moeder kwam ter sprake vlak voor Benny's 10de verjaardag. Alfons kreeg te horen dat de kanker bij zijn vrouw reeds uitgezaaid was, dat ze terminaal was. Om hun zoon geen verdriet aan te doen, hebben Benny's ouders in alle stilte gezwegen hierover. Pas kort voor haar dood werd de 16-jarige Benny ingelicht over de ziekte, maar hij heeft nooit geweten dat de diagnose al op zijn 9de werd vastgesteld.

De 90ste verjaardag van Anna (deel 1)

Marie-Rose gaat met haar vriend Kerstmis vieren in Zuid-Afrika en zal dus niet naar de 90ste verjaardag van Anna kunnen komen. De familie wilt Simon niet op het feest van de Bomma, tot ergernis van Jan. Viv doet haar uiterste best om Jan en Linda terug dichter bij elkaar te brengen. Ze legt een compromis op tafel voor het feest van Anna. Linda wilt echter dat Jan stopt met zijn café en op pensioen gaat. Veronique en Lars leven op gespannen voet. Wanneer ze elkaar kussen, vlucht Veronique weg. Ondertussen is het feest in aantocht. Jelle bezorgt Anna de eerste verrassing: een videoboodschap van Maarten. Maarten, die momenteel in Indië verblijft, wenst zijn grootmoeder een gelukkige verjaardag toe. Anna heeft echter last van maagklachten. Leen maakt duidelijk dat ze geen Dompericaps 10 mg mag innemen, omdat de combinatie van die pillen met Anna's bloeddrukpillen dodelijk kan zijn. Simon komt ladderzat toe op het feest van zijn overgrootmoeder. Niko ontdekt dat zijn huisgenoot Dompericaps 10 mg heeft meegenomen uit de brouwerij en denkt dat hij de bomma wilt vermoorden. Niko probeert de familie te contacteren, maar er is gebrek aan bereik in het landhuis. Ondanks het feit dat hij van De Wachter de stadsgrens niet mag oversteken met zijn enkelband, rijdt hij naar het landhuis toe om een moordpoging te voorkomen. Tot grote vreugde van Simon mag hij van Anna de familie vergezellen op haar feest. Hij bergt zijn wraakplan op. Voor Jan heeft hij een speciaal cadeau in petto: Simon heeft namelijk zijn achternaam veranderd van 'Feyaerts' naar 'Van den Bossche'. Amelie overtuigt Lars dat hij zijn hart moet volgen om gelukkig te kunnen zijn. Hij vertrekt meteen naar zijn landhuis in Kalmthout om Veronique te vertellen over zijn gevoelens voor haar. Wanneer Veronique Mathias voor zijn ogen plots ten huwelijk vraagt, verlaat Lars het gebouw. Jan is enthousiast dat Viv de catering van het familiefeest verzorgt. Maar niet enkel om die reden geniet hij van haar aanwezigheid. Jan en Viv hebben namelijk gevoelens voor elkaar. Tijdens het feest zonderen de twee zich meermaals van de rest af om van bil te kunnen gaan. Faroud kan zijn ogen niet geloven wanneer Bart voor de deur staat. Hij beslist hem te brengen naar het familiefeest. Trudy, Jelle, Hanne en de rest van de familie zijn in shock wanneer Bart plots binnenwandelt. Bart licht de familie in over maffiafamilie Gallo, die hem anderhalf jaar geleden wilde vermoorden. Wanneer Trudy te horen krijgt dat Faroud hiervan op de hoogte was, geeft ze hem een klap in het gezicht. Anna, Jan en Peter zonderen zich af. Anna deelt mee dat ze zich niet meer op haar gemak voelt sinds de komst van Niko. De bomma staat erop dat Simon het feest verlaat. Volgens haar hoort hij niet bij de familie. Wat Anna echter niet weet, is dat achterkleinzoon Simon dit gesprek heeft opgevangen. Hij beslist zijn wraakplan toch uit te voeren en gooit stiekem een pil in haar glas. Voordat ze haar glas wilt leegdrinken, valt Anna echter neer op de grond.

S26 afl5859 022
S26 afl5859 037
S26 afl5863 051
S26 afl5859 013
Familie 5860 001
S26 afl5863 110
S26 afl5859 025
Familie 5861 001
S26 afl5861 032
Aflevering 5864-1
S26 afl5863 015
Familie 5864 002
S26 afl5863 089
Familie 5864 004
Familie 5866 004
S26 afl5866 039
Aflevering 5867-1
S26 afl5868 024
15972559 10154985017097491 7924757672780695356 o
Familie amelie erikavantielen 002
Familie 5868 002
S26 afl5868 064
S26 afl5868 048
Familie 5870 002
Familie 5871 005
S26 afl5870 077
16178793 10155013991637491 4407978499918558186 o
Schermafdruk 2017-01-31 18.32.07
Familie 5874 004
Familie 5875 005
Familie 5867 001
Familie 5877 001
S26 afl5872 030
Familie 5879 003

De 90ste verjaardag van Anna (deel 2)

De familie bekomt van het bewogen verjaardagsfeest. Anna wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Albert maakt zich zorgen om zijn vrouw, die onlangs slechts last had van een hoge bloeddruk. Simon wordt opgepakt door de politie voor verhoor. Uit het bloedonderzoek van Anna blijkt dat ze geen Dompericaps in haar lichaam heeft en slechts een inzinking heeft gehad omwille van een te hoge bloeddruk. Albert maakt duidelijk dat zijn vrouw van haar sus is gevallen voordat ze van haar glas dronk. Dat glas is stukgevallen op de grond, waardoor men nooit zal weten als Simon zijn overgrootmoeder werkelijk wilde vergiften of niet. Anna moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Tot grote ergernis van Peter en Niko gaat Simon vrijuit voor zijn daad, die niet bewezen kan worden. Ook is Niko boos omdat hij door hem mogelijk een zwaardere penitentiaire straf krijgt. Uiteindelijk maakt De Wachter zijn opwachting. Door de tussenkomst van Simon wordt Niko's straf niet verlengd en moet hij niet naar de gevangenis. Ondanks zijn hulp wordt Simon nog steeds niet geapprecieerd door Niko. Niko wilt hem zelfs het huis uit, maar Pieter van Staatsveiligheid steekt een stokje tussen de verhuisplannen. Staatsveiligheid wilt namelijk de Van den Bossches groeperen in huizen en de nodige bescherming geven tegen de maffiafamilie Gallo sinds Bart zich heeft vertoond. Peter maakt Simon duidelijk dat hij uit de buurt moet blijven van Louise. Simon voelt zich verraden als hij van de familie een onverwacht aanbod krijgt. Hij krijgt het aanbod om bij Mina Fashion in China te gaan werken. Bij Simon slaan de stoppen compleet door. Dit zorgt voor aanvaringen met zowel Jan als Peter. Trudy, Jelle, Hanne en de rest van de familie zijn nog steeds in shock met Barts plotse verrijzenis uit de dood. Maar Bart moet al snel terug afscheid nemen van hen, want hij heeft een plan om Alfredo Gallo voor eens en voor altijd uit te schakelen. Tijdens zijn verblijf in Amerika is hij erin geslaagd om Alfredo's huidige schuilplaats te ontdekken: Limburg. Hanne is woedend op haar vader en wilt hem niet meer zien. Tot grote ergernis van Faroud en Pieter biecht Bart zijn masterplan op aan Trudy. Het wordt er eentje op leven en dood. Bart is verrast wanneer hij zijn wraakzuchtige aartsvijand ontmoet als een oude man in een rolstoel. Ondertussen voelt de rest van de familie zich opgesloten en gefrustreerd met de lijfwachten van Staatsveiligheid voor hun deur. Overal waar de Van den Bossches naartoe gaan, worden ze gevolgd door een bodyguard. Mathias voelt dat Veronique spijt heeft van haar beslissing om zich met hem te verloven. Hij denkt dat ze hem te dik vindt en gaat squashen met Lars, die zijn liefdesconcurrent tot het uiterste drijft. Veronique wilt afstand nemen van Lars. Tot Paul voorstelt om hen de gezichten te maken van zijn promocampagne. Jan wilt niet over zijn gevoelens praten met Linda. Bij Viv vindt hij wel een luisterend oor. Maar Viv maakt hem meteen duidelijk dat ze slechts vrienden wilt blijven.

De ontmoeting met Isabella

Isabella ontmoet Bart. Ze vertelt dat Alfredo een beroerte heeft gehad na de dood van Paolo en Umberto en sindsdien niet meer spreekt. Isabelle woont en studeert nu in België, waar ze tevens haar grootvader verzorgt. De wapen- en drugshandel van de familie is definitief stopgezet. Isabella stelt Bart voor om ook de vete tussen hun families stop te zetten. Bart gaat akkoord en viert het begin van een veilig leven met zijn gezin. Maar Faroud vertrouwt haar niet.

De operatie van Alfons

Patrick maakt Alfons duidelijk dat hij stap voor stap een band met zijn zoon moet heropbouwen. Hij beslist Benny te verrassen door een kapotte lamp bij hem thuis te vervangen. Dat loopt echter verkeerd af. Alfons krijgt een stroomschok en valt tegen de grond neer. Hij breekt zijn heup en pols, met als gevolg dat hij onder het mes moet. Tijdens de operatie plaatsen de dokters een nieuwe heup. Alfons hoopt tijdens zijn herstel bij Benny te mogen wonen.

Klasreünie

Emma haalt het in haar hoofd om haar klasreünie van het 6de leerjaar door te laten gaan in de Foodbar. Achter de rug van Zjef laat ze er de fuif doorgaan. De politie komt ter plekke voor geluidsoverlast. Zjef, de tijdelijke baas van de Foodbar, wordt door Lars op het matje geroepen. De CEO vertelt hem dat het idee van pop-upfeestjes in de Foodbar een topidee is, maar dit in het vervolg op voorhand wilt weten.

Buikgriep

Mieke is zenuwachtig omdat ze voor het eerst Lieselotje, de dochter van Wim, zal ontmoeten. Zjef wilt haar helpen om er een fijne ontmoeting van te maken en zorgt voor pizza van de Italiaan op de hoek. Later op de dag krijgt Mieke van Wim te horen dat zijn dochtertje buikgriep heeft en ze niet naar de cinema kunnen gaan. Lars vindt het idee van échte Italiaanse pizza's in de Foodbar ook een topidee.

Schietpartij

Wanneer Bart naar de jarige Hanne wilt gaan, gaat Faroud met voldoende beveiliging mee. Plots slaan de Gallo's toe en bevinden ze zich in een schietpartij. Luciano en zijn kompaan worden opgepakt door de politie. Luciano vertelt dat Isabella indertijd met haar familie had gebroken en Alfredo dit nooit te boven is gekomen. Pas toen hij een beroerte kreeg, dook ze terug op. Luciano vertelt ook over zijn intense vriendschap met de overleden Paolo.

Cédric gewond

Mathias merkt op dat Veronique niet bezig is met de trouw en neemt het heft in eigen handen. Mathias prikt een trouwdatum vast: 26 augustus 2017. Veronique maakt zich zorgen over Cédric en brengt hem een bezoek. Cédric maakt haar moeder duidelijk dat ze hem niet meer moet komen bezoeken. Veronique ontdekt een wonde aan zijn hand, namelijk geschaafde knokkels. Cédric trekt zijn hand los en duwt haar tegen de grond. Veronique vlucht in shock weg.

Mevrouw De Wulf

Bij VDB duikt een onbekende vrouw op die zich uitgeeft voor "mevrouw De Wulf". Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Het personeel bij VDB is alvast nieuwsgierig naar haar ware identiteit. Lars biecht Veronique op dat het gaat om Amelie, zijn jongere zus. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen. Een tijdje later neemt Amelie terug afscheid van Lars wanneer ze opnieuw aan de slag kan in een café.

De ontvoering van Trudy, Jelle en Louise (deel 1)

Nu Luciano opgepakt is en blijkt voor zichzelf te werken, denkt Staatsveiligheid dat Bart en zijn familie terug veilig zijn. Uit het ballistisch onderzoek blijkt echter dat Luciano en zijn kompaan met losse flodders schoten en hun enige bedoeling was dat Bart zou denken dat het gevaar verdwenen zou zijn. Ondertussen wordt Trudy haar auto tegengehouden en worden zij, Jelle en Louise ontvoerd. Isabella eist 5 miljoen euro losgeld voor het gezin van Bart.

Het verdict van de rechter

Niko heeft het moeilijk om zich aan zijn uurrooster te houden. Hij overtreedt meermaals de gemaakte afspraken en wordt opnieuw in de rechtbank verwacht na de misstappen die hij beging. Niko krijgt meteen het harde verdict te horen: de enkelband wordt met 2 maanden verlengd. De friends merken aan zijn gestalk dat Niko zich erg verveelt nu hij constant alleen thuis moet zitten. Zjef beslist bij hem in te trekken totdat Rudi terug is uit China.

De overval

Bart en Peter zoeken financiële steun bij de familie. Samen komen ze aan 600 000 euro. Omdat Rita niet tijdig aan het geld van Kristina kan geraken, wilt Peter de 4 miljoen euro om Lars uit te kopen gebruiken als losgeld. Lars zelf schenkt de familie 400 000 euro. Peter wordt op weg naar Isabella overvallen. Mathias is paniekerig wanneer hij een telefoontje krijgt van de hoofdfinancierder, die binnen de 48 uur het geld van de investeerders terug wilt zien.

Insomnia

Niko lijdt aan insomnia. Na al alles geprobeerd te hebben, kan hij de slaap nog steeds niet vinden. Hij vraagt Leen om hem zware slaappillen voor te schrijven, op voorwaarde dat hij deze slechts 1 keer per dag inneemt en niet combineert met alcohol. Maar aan die voorwaarden lijkt Niko zich niet te kunnen houden en blijft last ondervinden van zijn slaapgebrek. Hij worstelt zelfs met hallucinaties van June. Zjef maakt zich zorgen om zijn goede vriend.

De ontvoering van Trudy, Jelle en Louise (deel 2)

Isabella wilt Bart straffen omdat er politie ter plekke was bij het afleveren van het losgeld. Bart, Peter, Faroud en Pieter worden door haar naar een autokerkhof gestuurd. Daar slagen zij, Trudy en de politie erin om Jelle en Louise te bevrijden en Isabella en haar bende voor eens en voor altijd op te rollen. Ook het gestolen losgeld wordt teruggevonden, tot grote vreugde van Veronique en Mathias. Zij en Peter riskeerden namelijk een gevangenisstraf.

Brandveiligheid

Emma krijgt te horen dat de crèche niet in orde is met de brandveiligheid en dus moet toeblijven. Ze zoekt verwoed naar opvang voor Mila. Frank, Linda en Jan vangen tijdelijk hun kleindochter afwisselend op. Ook Stan biedt zich aan als babysit-voor-één-dag. Guido slaat in paniek wanneer hij zowel Stan als Mila niet thuis aantreft. Niet veel later wordt hem duidelijk dat zijn dochtertje mee was met Stan naar VDB om de server te herstellen.

Plusmama

Mieke brengt tijd door met Lieselot, maar dat loopt niet van een leien dakje. Wims dochter wilt graag haar zin hebben en eist dat haar vader haar op school afzet in plaats van Mieke. Mieke maakt Wim duidelijk dat ze niet weet wat haar plaats is in zijn leven in in die van Wim. Ze denkt dat ze niet voldoet als plusmama. Tussen Mieke en Wim zit er een haar in de boter nadat ze een halve nacht bij Niko is blijven gamen. Wim eist dat ze Niko niet meer ziet.

Simon bij 9House (deel 1)

Simon vertelt zijn grootvader dat hij een appartement voor zichzelf heeft gevonden. De Van den Bossches zijn verrast wanneer ze ontdekken dat Simon de nieuwe rechterhand van Paul is bij 9House. Veronique en Lars zijn verbaasd als blijkt dat Paul dankzij hem het contract met VDB Fashion wilt verlengen. Peter wilt echter weten wat Simon van plan is. Simon vertelt Jan dat VDB sowieso kapot zal gaan, zonder dat hij er iets voor zal moeten doen.

Familie 5881 004
Familie 5882 004
Familie 5883 003
Afl116-Cas-Ronald
Niko-en-Wim
Peter-en-Veronique
Schermafdruk 2017-02-08 13.11.28
Familie 5883 004
Aflevering5886-1
257088392691000
Afl123-s26
16707466 10155081122282491 547682965261016221 o
16716012 10155084145542491 2525449290577251976 o
Lars-Dewulf-1
Aflevering5890-1
Niko5889
Afl125-s26
16602536 10155071732817491 9218439777624806573 o
Sandrine-André-Véronique-en-Gunther-Levi-Peter-
Simon2
Jan45
Viv65
Aflevering 5895-3
16487133 10155071733137491 6673739048284910872 o
Aflevering 5895-2
16819060 10155124338872491 615470380887811018 o
Niko-en-Zjef
16819375 10155126662557491 4055425883378591308 o

Verhuisplannen

Alfons beslist terug naar zijn eigen woning te verhuizen wanneer Benny ontdekt dat hij helemaal geen pijn heeft en slechts doet alsof om tijd met hem te kunnen doorbrengen. Trudy wilt met haar gezin verhuizen naar Los Angeles, dicht bij Noa en Zoë, om er met een schone lei te beginnen. Peter mag gedurende één jaar lang haar huis huren. Tijdens het afscheid verrast Zjef Trudy met een nieuw broodje op de kaart van de Foodbar: de Trudy Deluxe.

Guido versus Ronald

Guido wilt zijn mannetje staan tegenover Ronald en zijn deel van het geld achterhouden. Dat breekt hem echter zuur op wanneer Max, een kompaan van Ronald, hem aanvalt. Sinds hij een grote, blauwe plek heeft op zijn ribben, weigert Guido seks te hebben met Emma. Emma maakt zich zorgen en denkt dat hij haar bedriegt. Niet veel later maakt Guido haar wijs dat hij de blauwe plek heeft nadat hij werd overvallen.

De breuk tussen Mieke en Wim

Mieke eist meer vrijheid in haar relatie met Wim. Hij verrast haar met het voorstel om bij hem te komen inwonen, maar Mieke heeft nog steeds niet gereageerd op Wims voorstel. Ook blijkt dat Niko de scheidingspapieren nog niet ondertekend heeft. Leen moeit zich met de zaak en ontdekt dat Mieke bewust Niko niet aan heeft gesproken over de scheidingspapieren. Niet veel later beslist Mieke het uit te maken met Wim, omdat hij haar opnieuw te saai vindt.

Simon bij 9House (deel 2)

Lars en Veronique komen te weten dat Simon de aanbevelingsbrief van Mina Fashion heeft gebruikt om binnen te geraken bij 9House. Veronique vreest dat hij de contractonderhandelingen met 9House zal saboteren. Lars wilt dat ze zich gedeisd houdt, maar dat lukt haar niet. Veronique zorgt ervoor dat de situatie verergert, meer bepaald dat Simon vanaf nu op de afdeling van VDB Fashion zal werken. Daar moet hij hoofdzakelijk observeren, adviseren en rapporteren.

Burenruzies

Niko is toevallig getuige van een slaande ruzie bij overburen Erik en Myriam. Door zijn slaapkamerraam ziet hij hoe Erik, onder invloed van alcohol, zijn vrouw mishandelt. Niko maakt zich zorgen over de hoog oplopende ruzies en beslist op Facebook te chatten met Myriam. Hij ontdekt dat Erik tegen hem liegt en nodigt hen uit om bij hem te komen aperitieven. Wanneer Erik naar wc gaat, probeert Niko Myriam duidelijk te maken dat hij haar wilt helpen.

Affaire (deel 1)

Viv moet steeds lijdzaam toekijken hoe Linda altijd tussen haar en Jan komt te staan. Tijdens een gesprek in de Jan & Alleman confronteert Benny Viv over haar loverboy. Viv maakt hem en Linda wijs dat ze af en toe naar een gigolo gaat. Ondertussen blijft Benny Viv pushen om een vriend te zoeken. Wanneer er een knappe, onbekende man genaamd Alex het café binnenstapt, laat Viv zien hoe snel ze iemand kan versieren.

De moordpoging op Leen (deel 1)

Leen ruziet opnieuw met Faroud. Een gesprek met Jan eindigt in mineur. Jans dochter wordt voor zijn ogen neergestoken door een gemaskerd persoon. Leen bloed hevig en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later blijkt dat ze geluk heeft gehad met de mikplaats van de messteek met andere woorden dat ze buiten levensgevaar verkeert en enkele dagen later alweer naar huis mag. De dader loopt echter nog vrij rond.

2Wear (deel 1)

Veronique heeft een alternatief gevonden voor de deal met 9House, namelijk een contract aan gaan met 9House's rechtstreekse concurrent: 2Wear. Op die manier kan VDB Fashion verlost geraken van Simon. Maar Lars springt niet mee op de kar. Wanneer Veronique niet van plan is om naar de meeting met Paul te komen, wordt Simon achterdochtig en laat hij haar stiekem achtervolgen en fotograferen bij 2Wear. Paul breekt de onderhandelingen met VDB Fashion af.

Inbraak

Erik bedreigt Niko en wilt dat hij stopt met hem te bespioneren. Niko wordt beticht van voyeurisme. Hij kan de zaak echter niet loslaten. Tot grote ergernis van inspecteur Goris probeert Niko krampachtig te bewijzen dat Erik Myriam mishandelt. Zjef wilt hem tegen zichzelf beschermen. Hij is ervan overtuigd dat Niko de inbraak van Erik volledig gehallucineerd heeft. Hij probeert hem te overhalen om zich te laten opnemen in een instelling.

De moordpoging op Leen (deel 2)

Leen belandt terug in het ziekenhuis na een hevige bloeding. Ze krijgt er te horen dat er een scheurtje in haar lever is. De bloedophoping rond de lever kan wijzen op een leverreptuur, maar moet nog verder onderzocht worden. Door een nachtmerrie vermoedt Leen dat Faroud haar dit heeft aangedaan. Ruth beslist hem op te pakken voor ondervraging. Ondertussen stelt het scheurtje in Leens lever het goed en mag ze het ziekenhuis verlaten.

2Wear (deel 2)

Veronique krijgt 2Wear zover om te onderhandelen over een contract. Wanneer het bedrijf de onderhandelingen met VDB Fashion echter afblaast na een gesprek met Paul van 9House, leven Lars en Veronique op gespannen voet. Veronique vindt dat Lars de nakende ondergang van VDB Fashion op zijn geweten heeft, terwijl iedereen de schuld bij haar legt. Veronique blijft niet bij de pakken zitten en handelt op eigen houtje om de problemen opgelost te krijgen.

Affaire (deel 2)

Viv slaagt erin om Jan jaloers te maken met haar date. Benny besluit naar Amsterdam te trekken voor de verjaardag van Liesbeth. Hij gaat even langs het café van Jan om te kijken of hij zijn portefeuille daar is kwijtgespeeld. Wanneer Benny het café binnenstapt, betrapt hij Jan en Viv tijdens het kussen. Sindsdien chanteert hij Jan en eist dat hij gratis mag consumeren in ruil voor geheimhouding van de affaire. Jan zit eronderdoor en is het geplaag beu.

Nieuwe collectie (deel 1)

Veronique probeert haar fouten recht te trekken en smeekt bij Simon voor hulp. Uiteindelijk duikt Lars terug op tijdens een gesprek met 9House, die niet meer wilt werken met de ontwerpen die aan 2Wear werden getoond werden. Paul eist een nieuwe collectie tegen het einde van de week in ruil voor een nieuw contract met VDB Fashion. Hanne krijgt hulp bij het ontwerpen van Julie, een laatstejaarsstudente aan de modeacadamie.

Huiszoekingsbevel

Na een goed gesprek met Niko beslist Zjef hem niet te laten colloqueren. Wanneer Niko alsnog een camouflagetent in zijn kamer wilt installeren om ongezien de buren te kunnen filmen, kan Zjef hem overtuigen dit niet te doen. De dag nadien worden de twee opgeschrikt wanneer er plots een huiszoeking voor stalking en voyeurisme bij hen plaatsvindt. Wanneer er foto's van Myriam worden teruggevonden in zijn lade, is Niko er zeker van dat Erik hem erin wilt luizen.

De wraak van Arben

Faroud biecht Ruth op dat hij na het afscheidsfeestje van Bart en Trudy zijn neef Arben tegengekomen is en samen iets zijn gaan drinken. Hij vertelde hem over de abortus die Leen heeft gepleegd. Faroud maakt de inspecteur duidelijk dat Arben veel traditioneler is opgevoed dan hijzelf en niet zal rusten voordat er bloedwraak wordt genomen. Na zijn vrijlating gaat Faroud op zoek naar Leen en kan net op tijd voorkomen dat Arben haar neersteekt.

De aanhouding van Erik

Zjef smokkelt Niko's laptop buiten tijdens de huiszoeking. Wanneer Niko door zijn raam Myriam bewusteloos op de grond ziet liggen, gaat hij er naartoe. Daar blijkt dat Erik, die reeds de politie heeft gebeld, Niko wilt laten opdraaien voor Myriams verwondingen. Na al die tijd praat Myriam eindelijk met de politie en zorgt ze ervoor dat Erik wordt aangehouden en de aanklachten tegen Niko worden vervallen. Ze gaat tijdelijk bij haar zus logeren.

76390727
17015841 10155138440847491 9104804679494770918 o
76392686
Aflevering 5901-1
Aflevering 5901-2
4ea444ef7913ab107d2fb2b293f7e228
76393874
76660478
76389375
Aflevering5909-1
76656109
17192030 10155168643582491 6007959236481826634 o
Emma-en-Guido-1
Simon-1
Aflevering 5907-1
Vtm 20170314 VM067891E vtmwatch
Ac3a377d78eb1a97fc0420580e81cfb1
17349993 10155202339777491 5146808006120677581 o
76660469
Familie 5913 001
Rudi-Zjef-en-Hanne
Aflevering 5917-1
Aflevering 5917-3
Aflevering 5911-2
Aflevering 5916-1
Aflevering 5914-1
Aflevering 5915-1
Aflevering 5913-1
Aflevering 5918-1
Aflevering 5918-4
Aflevering 5918-2
Aflevering 5911-1
76391644
DaveFreyaSeizoen26
Aflevering 5922-1
5920-06
5919-07

Nieuwe collectie (deel 2)

Simon komt af met het idee om gouden accenten toe te voegen aan de nieuwe collectie. Lars vindt dit een goed idee en zet Hanne aan het werk. Bij VDB Fashion houdt iedereen zijn adem in als Paul een beslissing neemt in verband met een eventueel nieuw contract. Wanneer hij niet overtuigd blijkt te zijn van de gouden toevoeging aan de collectie, verzint Lars een verhaal hierrond. Paul verandert van mening en belooft Lars en Veronique een nieuw contract.

De terugkeer van Rudi

Rudi heeft nieuws voor Zjef: hij keert terug naar België. In België vertelt Rudi Lars dat er in China zeker 30 ontwerpers naar zijn pijpen moesten dansen. Wanneer Rudi merkt dat Veronique gespannen rondloopt op VDB Fashion, gaat hij later op de dag bij haar langs. Veronique vertelt haar goede vriend dat ze al tweemaal gekust heeft met Lars. Zjef maakt zich zorgen wanneer hij merkt dat Rudi zich anders gedraagt na 3 maanden weggeweest te zijn.

Gestolen wagen (deel 1)

Emma wilt op reis. Ze heeft reeds een vakantie naar Ijsland en New York geboekt, maar Guido vindt dit veel geld. Hij kan Kobe overhalen om Ronald te contacteren voor een nieuwe opdracht. Ronald luist zijn partners erin door hen medeplichtig te maken. Hij en Cas hebben namelijk een wagen naar Kobe's garage gebracht met een kogelgat in. Diezelfde avond hoort Guido op het nieuws dat iemand werd gecarjacked en vermoord en dat de wagen een kogelgat heeft.

Gust gaat internationaal (deel 1)

Niko vraagt Mieke, mede-eigenaar van De Proeverij, om hem te vertegenwoordigen bij contractbesprekingen van Gust. Mieke heeft op de meeting met Sofie Biesmans van Delhaize het voorstel gekregen om Gust in Nederland in te voeren. Niko besluit te onderhandelen op de winstmarge van Gust en sluit uiteindelijk een succesvolle deal. Wat later zijn de plannen voor de brouwerijuitbreiding concreet en viert Niko dit met een trotse Mieke en hun familie en vrienden.

Gestolen wagen (deel 2)

Guido beseft dat hij en Kobe medeplichtig zijn aan moord als ze de wagen van Ronald herstellen. Ondertussen houdt de politie een klopjacht naar de gestolen wagen. Emma ontdekt waar de twee mee bezig zijn en stelt hen voor om de wagen in brand te steken. Plots komt de eigenaar van het privéterrein hen wegjagen en moeten ze de wagen daar laten. De avond nadien gaan Guido en Emma opnieuw naar het terrein met hetzelfde plan, maar vinden de wagen niet meer terug.

De start van Localscoop

Stan en Evy beginnen aan een nieuwssite genaamd Localscoop. Evy mag van Lars een halfjaar parttime bij VDB blijven werken om haar site een kans te geven. Stan daarentegen neemt volledig ontslag om zich op zijn wild idee te kunnen focussen. Hij moet zijn opzegtermijn niet uitdoen van Lars. Evy heeft aan Ruth gevraagd of er niemand is die aan regionaal nieuws kan helpen bij de politie. Ze belooft Evy te kijken wie haar intern kan helpen.

Nieuwe collectie (deel 3)

Rudi en Hanne stellen een baanbrekend ontwerp voor om de nieuwe 9House-collectie extra cachet te geven. Simon is niet te vinden voor de mannenrok en laat dit duidelijk merken aan Paul, die hierdoor op zijn beurt voor de eerder voorgestelde unisekslijn kiest. Lars vindt dit spijtig, maar wilt het ontwerp niet weggooien. Tijdens een meeting met Paul duikt hij plots op in zo'n mannenrok en kan hem overtuigen om dit toch in productie te laten gaan.

Gestolen wagen (deel 3)

Emma en Guido maken zich zorgen nu dat Ronald de wagen wilt komen ophalen. Kobe gaat door het lint en valt Guido aan. Hij maakt Guido duidelijk dat het zijn schuld is en deze ook op hem moet nemen. Bij het bezoek van Ronald verminkt Cas Guido. Guido is getuige van een aanhouding op een tweedehandsbeurs van auto's en motoren. Wanneer de hij en Emma op het nieuws vernemen dat ze gezocht worden, duikt Guido met zijn gezin en Kobe onder bij Niko.

Paul versus Simon

Simon neemt een ingrijpende beslissing in afwezigheid van Paul, die in Parijs verblijft, namelijk dat VDB Fashion door noodzaak met een andere stofleverancier mag onderhandelen voor de collectie. Dit betekent dat 9House een meerprijs zal moeten betalen. Bij zijn terugkeer constateert Paul dat hij een andere assistent wilt. Simon krijgt steun uit onverwachte hoek nadat Paul hem heeft aangepakt. Lars kan ervoor zorgen dat hij niet ontslaan wordt.

Verkeersongeval (deel 1)

In de Jan & Alleman vangt Evy een gesprek op over een getrouwde schepen die volgens de media gesjoemeld heeft. Evy heeft via Mathias een interview geregeld met de vrouw van de schepen en krijgt zo waarschijnlijk een eerste scoop. Evy en Stan onderscheppen een ernstige oproep. Een fietsend kindje is gestorven in een verkeersongeval. Stan kan Evy overtuigen om moeder Marijke te gaan interviewen en haar verhaal neer te schrijven op Localscoop.

De arrestatie van Ronald

Niko overhandigt Mieke de ingevulde echtscheidingspapieren. Op 17 maart mag zijn enkelband er eindelijk af. Ondertussen beseft Guido dat het zo niet verder kan. Hij en Kobe lokken Ronald en Cas naar een afgelegen plek. Terwijl Guido de twee afleidt, saboteert Kobe hun wagen. Wanneer de politie plots in aantocht is en hun auto niet start, worden Ronald en Cas opgepakt door de politie. Vanuit de gevangenis probeert Ronald Guido alsnog te bedreigen.

Affaire (deel 3)

Veronique beslist voor enkele dagen naar Italië te gaan om na te denken over haar toekomst. Bij haar terugkeer is ze woedend op Lars wanneer blijkt dat zowel Peter als Simon op de hoogte zijn van hun gevoelens voor elkaar. Veronique wilt een open gesprek aangaan met Lars. Tot ze ontdekt dat hij een date heeft met een onbekende vrouw. Jan probeert zijn huwelijk weer op de rails te krijgen. Mieke, Guido en Emma betrappen hem wanneer hij met Viv aan het kussen is.

Contactverbod

Na een tijdje bij haar zus te hebben gelogeerd, duikt Myriam opnieuw op bij Niko. Ze vertelt dat Erik contactverbod heeft gekregen en zij binnenkort tegen hem moet getuigen. Myriam wilt Niko bedanken en verrast hem met een ontbijt. Sindsdien komt ze regelmatig over de vloer en is ze niet verlegen voor lichamelijk contact met Niko. Niko heeft al spijt dat hij de eenzame Myriam een huissleutel, die bedoeld is voor noodgevallen, heeft gegeven en eist deze terug.

Verkeersongeval (deel 2)

De emoties bij het interview met Marijke lopen hoog op, omdat Evy weet wat het is om een kind te verliezen. Het artikel zorgt ervoor dat het aantal bezoekers van Localscoop verdubbelt. Evy heeft het moeilijk met het artikel dat ze heeft geschreven, maar besluit toch om haar eigen verhaal over Alex te delen. Wanneer ze ontdekt dat Stan dit achter haar rug online plaatste op hun nieuwssite, is Evy woedend en gooit hem buiten.

De aanhouding van Louise

Vanuit LA skypet Louise met haar papa en laat merken dat ze België mist. Ze heeft het gevoel dat ze in Amerika door iedereen wordt genegeerd. Peter maakt zich zorgen wanneer Louise van plan is om drugs te dealen, zodat ze meer aandacht krijgt. Enkele dagen later verneemt hij van Trudy dat hun dochter is opgepakt door de politie. Trudy krijgt van de politie te horen dat Louise alcohol had gekocht met een valse identiteitskaart van een vriend.

Cédric versus Trevor

Cédric wordt overgeplaatst naar een nieuwe afdeling. Sammy maakt hem duidelijk dat hij zijn gedrag zal moeten aanpassen om te kunnen omgaan met de nieuwe leefgroep. Door het verliezen van een weddenschap met Trevor biecht Cédric de moord op June op. Bij een incident bij het basketballen krijgt hij er een flashbackmoment van en flipt helemaal door, met als gevolg dat hij moet afkoelen in een isoleercel.

Social detox

Hanne vindt dat haar boezemvriendin Emma een 'gsm-junkie' is aan het worden met haar constant posts op sociale media. Ze daagt Emma uit om een social detox in te lassen. Dat betekent concreet dat ze het een week moet uithouden zonder internet. Als het Emma lukt, wordt Hanne haar slaafje voor een week. Zo niet, dan wordt Emma Hanne's slaafje voor een week. Uiteindelijk dreigt Emma's social detox uit te draaien op een mislukking en wint Hanne de weddenschap.

Antidepressiva

Linda dringt haar stiefdochter Leen er op aan om dokter De Coster, een specialist, te raadplegen. Na dagenlang barstende hoofdpijn te hebben, gaat ze naar de neuroloog. Hij vertelt dat Leen beschadigde zenuwbanen heeft die prikkels geven die niet echt zijn. De neuroloog schrijft haar antidepressiva voor. Eerst probeert Leen deze te vermijden en te gaan joggen, maar neemt uiteindelijk toch de medicatie in omwille van de pijn en slaapproblemen.

Mental breakdown

Sinds Benny het echte verhaal kent achter de dood van zijn moeder, komt Alfons regelmatig over de vloer. Maar stilaan begint Benny zich te ergeren aan zijn aanwezigheid. Hij voelt zich niet goed, omdat Alfons hem kleineert voor iedereen. Benny gaat op zoek naar zijn diploma's om zijn vader aan te tonen dat hij wel degelijk iets heeft bereikt. Maar Alfons slaagt er alsnog in om zijn zoon met de grond gelijk te maken.

De dood van Freya (deel 1)

Mathias en Veronique prikken een nieuwe datum voor hun huwelijk: 30 juni 2017. Wat later loopt Mathias zijn oude vriend Dave en jeugdliefde Freya tegen het lijf. Wanneer Dave voor enkele dagen in Parijs verblijft, biecht ze Mathias op dat ze hem nooit heeft kunnen vergeten. Een dag later wordt Freya dood teruggevonden in haar villa. Evy en Stan hebben een scoop te pakken en brengen het nieuws als eerste naar buiten. De twee denken aan een roofmoord.

Relatieproblemen

Anna valt helemaal overstuur de Jan & Alleman binnen. Ze vertelt dat Albert haar heeft laten vallen voor een zekere Josee in het rusthuis. Albert komt te weten wat Anna dwars zit, namelijk dat hij met Josee was gaan walsen nadat Anna ging slapen. Hij maakt het goed door zijn vrouwtje te beloven dat hij zijn dansschoenen voor eens en voor altijd zal weggooien als zij dat wenst. Viv blijft zich ergeren aan Jan, die hun relatie alsmaar geheim wilt houden.

3f919cf5bc96418ff4514ca342628069
Familie 5929 003
5795d85c8b5f2b9b095d7851b98e3d24
8ec73453535a2a166a65ef7c7a365873
3aff45f3bb7d8f553a748240c94d0601
2086de03fbd9c8d9f2ab5899f26ade1d
IMG 1656
17632416 10155244150602491 1463461786484183705 o
Aflevering 5925-1
Aflevering 5917-5
IMG 1675
17834345 10155282619007491 7083780539410073046 o
5931-04
Aflevering 5931-1
Familie 5932 003
Familie 5930 001
Aflevering 5929-1
A2de11e2c4aaca71003bcfffa240ce42
18056523 10155311901237491 7069461193502691956 o
486f18dd73f1683d52a276f8635f13ae
E2cb3f5b200ca6b0bb4cc7b8c32dbbe8
IMG 1735
78690262
Schermafdruk 2017-04-26 12.53.50
IMG 1734
B70a945125f1dad232d93559aec17c1c
Familie 5942 002-3
5941
$ (7)

Psychologische test

Lars wilt VDB laten doorlichten door een mental coach. Benny heeft de antwoorden van zijn psychologische test gesaboteerd door te liegen en wordt doorgestuurd naar een jobcoach. Wanneer hij de resultaten van zijn test krijgt, is Benny overstuur. Na zijn karakteranalyse maakt Benny Lars duidelijk dat hij andere jobs binnen VDB wilt uitproberen. Als hij merkt dat Jenny met vakantie is, waagt hij zijn kans aan de onthaalbalie.

Nachtmerries

Cédric krijgt bezoek van psycholoog Hans na het opsteken van een sigaret in de instelling, maar weigert mee te werken. Sammy maakt Veronique duidelijk dat haar zoon iemand anders nodig heeft om mee te praten dan haar. Veronique vraagt Louise om met Cédric te gaan praten. Cédric biecht zijn nichtje op dat hij wordt geplaagd door nachtmerries waarin hij Veronique doodschiet in plaats van June. Hij wilt dit dan ook verborgen houden voor zijn moeder.

De dood van Freya (deel 2)

Stan neemt een interview af van Dave en plaatst het artikel online. Mathias merkt op dat Dave niet de volledige waarheid vertelt over zijn eerste kennismaking met Freya. Hij beslist naar Freya's begrafenis te gaan, waar Stan fotografeert hoe Mathias en Dave ruzie aan het maken zijn. Wanneer Evy en Stan de anonieme tip krijgen dat er geen roofmoord aan de gang was maar een hoogoplopende ruzie, vermoedt Evy dat Mathias iets te maken heeft met de zaak.

Gust gaat internationaal (deel 2)

Niko wilt Mieke een voorstel doen i.v.m. de verbouwingen van de brouwerij. Hij wilt haar namelijk uitkopen om de uitbreiding van zijn zaak te vergemakkelijken, zonder steeds een schriftelijke toestemming aan Mieke te moeten vragen voor elke stap die hij wilt zetten. Mieke vindt het spijtig, want ze begint Niko meer en meer te apprecieren. De twee amuseren zich samen en praten heel open over hun seksleven.

Valse identiteitskaart

Simon nodigt de friends uit voor een drink, maar enkel Hanne komt opdagen. Guido verontschuldigt zich en vraagt hem mee naar een rockconcert. Bij een alcoholcontrole reageert Guido verbaasd wanneer de agent Simon 'meneer Feyaers' noemt. Simon biecht op dat zijn aanvraag voor naamverandering indertijd werd afgewezen en een valse identiteitskaart liet maken om bij de familie te horen. Guido vergeeft hem en neemt Simon mee naar een familiediner bij Jan en Linda.

Verhuisplannen

Rudi haalt fel uit naar de manier van leven bij hem thuis en maakt Zjef duidelijk dat hij wilt verhuizen, waarmee Zjef akkoord gaat. Het stoort Zjef enorm dat Emma de kamer van hem en Rudi wilt innemen na hun vertrek. Ondertussen heeft Niko 2 nieuwe brouwketels gekocht en twijfelt of hij de gastenkamers van de voormalige Mie&B moet verbouwen. Mieke doet haar ex het voorstel om de kamers onder te verhuren. Zowel zij als Rudi hebben interesse om te huren.

De terugkeer van Amelie

Amelie keert terug naar de omgeving van Lars. Haar ex-vriend Gijs heeft haar op straat gezet. Lars biedt zijn zus de tijdelijke job van onthaalbediende bij VDB aan, nu dat Jenny op vakantie is. Met de toelating van CEO Lars mag Benny stagiair-ontwerper zijn op VDB Fashion. Amelie wilt op eigen benen staan en bezichtigt de gastenkamers van Niko, bij wie ze intrekt. De twee amuseren zich rot. Niko beslist Amelie te helpen om aan een nieuwe job te geraken.

De arrestatie van Dave (deel 1)

Plots liggen er constant anonieme pakjes voor de friends hun deur, met daarin steeds nieuwe informatie over de dood van Freya. Zelfs het hele gerechtelijk dossier van de zaak wordt Evy en Stan bezorgd. Van Mathias, die later toegeeft dat hij de anonieme bezorger was, vernemen ze dat het huwelijk van Dave en Freya allesbehalve rooskleurig was. Freya wilde namelijk scheiden, maar Dave wilde dit niet omdat zij de erfgenaam was van de scheepswerf.

RBA Clothing

Terwijl Mathias Lars heeft gevraagd als getuige, kiest Veronique voor Peter. Simon beslist Veronique te chanteren om een uitnodiging voor haar huwelijk met Mathias te verkrijgen. Hij dreigt namelijk de kus met Lars aan Mathias te vertellen als ze in de toekomst niet meegaat in de ideeën die hij aanreikt voor VDB Fashion. Veronique danst naar Simons pijpen wanneer hij voorstelt om met RBA Clothing, een goedkopere leverancier uit Indië, samen te werken.

De breuk tussen Jan en Linda (deel 1)

Linda ontdekt de affaire van haar man Jan en beste vriendin Viv. Ze is helemaal de kluts kwijt en confronteert Jan hiermee. Mieke heeft respect voor Jans keuze om bij Viv te blijven slapen en haar lief te hebben, in tegenstelling tot Leen en Guido, bij wie Linda nu logeert. Wanneer Linda Viv aantreft in haar appartement, beslist ze zich niet te laten doen. Linda keert terug naar haar woning en eist dat Jan zijn koffers pakt. Jan gaat logeren bij Peter.

Niko en Amelie

Niko wilt speciaal bier brouwen, meer bepaald 'Ameliebier'. Mieke heeft het moeilijk met de nieuwe situatie in de brouwerij en probeert Niko's aandacht voor zich te winnen. Amelie ontwijkt Niko sinds hij haar gekust heeft. Aan Lars geeft Mieke toe dat ze iets begint te voelen voor Niko. Nadien zoekt Mieke toenadering tot Niko en gooit alles in de strijd om hem terug voor zich te winnen. Niko wijst haar echter af.

Chantage

Veronique is van plan om de chantage van Simon stop te zetten. Wanneer ze beslist RBA te screenen, vindt ze bezwarend materiaal terug van RBA Clothing dat wijst op slavernij. Lars maakt Simon duidelijk dat zijn idee niet doorgaat en geeft een blaam. Ook maakt Veronique Simon duidelijk dat hij haar niets kan maken en dat Mathias en de rest van de familie uiteindelijk haar verhaal zullen geloven in plaats van het zijne. Simon trekt zich terug.

De arrestatie van Dave (deel 2)

Evy besluit op eigen houtje speculaties op Localscoop te publiceren, waardoor Dave begint te panikeren. Zijn vader wilt namelijk de moordzaak hierdoor heropenen. Op een afgelegen plek houdt Dave Mathias onder schot en eist dat Evy via haar nieuwssite live laat zien hoe hij eerst Mathias en nadien zichzelf neerschiet. Hij verwijt Mathias dat hij Freya inpraatte te scheiden van hem. Stan kan hem echter tegenhouden. Dave wordt gearresteerd voor de moord op Freya.

Depressie (deel 1)

Cédric skypet met Louise en is de wanhoop nabij. Ze is bang dat haar neef afstevent op een depressie. Om hem beter te leren begrijpen neemt Louise contact op Hans. Louise maakt Peter wijs dat ze een contact heeft met een andere psycholoog dan die van Cédric en dit moet doen in het kader van een schoolopdracht van humane wetenschappen met als thema 'psychologie'. Hans laat Louise op gesprek komen en leert haar hoe ze met Cédric moet omgaan.

Het verwarmingsdefect

Benny wilt Lars laten zien dat hij ook geschikt is als personal assistant, maar zijn idee wordt meteen afgeketst. Nadien dringt hij zich op als zijn bodyguard. Lars is zijn werknemer stilaan beu aan het worden. Benny is opnieuw gemotiveerd nadat hij een defect aan de verwarming bij VDB heeft hersteld. Alfons is eindelijk trots op zijn zoon. Hanne heeft de verkeerde kleur doorgegeven voor het mantelpak van de collectie. Paul eist een schadevergoeding.

Driehoeksverhouding

Leen neemt nog steeds zware pijnstillers, maar houdt dit angstvallig verborgen voor haar omgeving. Ze lijkt niet meer zonder medicatie te kunnen leven. Linda neemt het verrassend besluit om Jan nog een kans te geven en laat hem terug in het appartement komen wonen. Viv confronteert haar met het voorstel dat ze Jan heeft gedaan, namelijk een driekhoeksverhouding beginnen. Benny praat zijn mond voorbij tegen Guido, die de nieuwe situatie schandalig vindt.

Familie 5943 006
9c6ab7eb596a1cc75ee6ab895a4e213b
5940
$ (2)
Schermafdruk 2017-04-30 20.05.54
Aflevering 5946-2
F4c6717c4d48f1d263c61c0f7ee7efc3
Seizoen26-Week36-Mieko
Aflevering 5949-1
18278727 10155361695572491 2492484508835517160 o
Aflevering 5950-1
Aflevering 5949-3
61aba08050f20e50961dd4e492ca0df8
5950
Aflevering5959-3
$ (3)
Schermafdruk 2017-05-13 14.51.49
Aflevering 5955-1
Aflevering 5961-2
18699508 10155419409852491 8418161876494662225 o
105290802
Be869cfed1167c4bfc53622d02b87301
Aflevering 5961-3
5957-06
Aflevering5959-1
AppartementViv
106101439

Marie zwanger

Lars heeft contact met één van zijn oude vlammen: Marie. Marie is een vrouw die hem gezelschap hield in februari in Bilbao. Niet veel later staat ze in Lars' kantoor en heeft verrassend nieuws voor hem: ze is zwanger. Zowel Lars als Marie zijn verrast met de komst van hun zoontje, omdat Marie onvruchtbaar werd verklaard in het verleden. Amelie maakt haar broer duidelijk dat hij zijn verantwoordelijkheid als vader op moet nemen.

De schadeclaim (deel 1)

Paul komt met het idee om de VDB Holding over te kopen. Hij speelt een vuil spel door Veronique wijs te maken dat ze dan CEO mag worden. Niet verkopen wilt zeggen dat ze bij VDB met een schadeclaim zitten en er ontslagen zullen vallen. Wanneer hij ontdekt dat Paul de hele holding in de etalage wilt zetten en er dus niets van het bedrijf zal overblijven, beslist Simon de schuld op zich te nemen en zijn job bij 9House op te offeren voor Hanne en het bedrijf.

Depressie (deel 2)

Louise doet er alles aan om Cédric op te beuren, maar bereikt het tegenovergestelde. Ze zoekt hulp bij Hans en heeft een openhartig gesprek met hem. Een nieuwe tiener komt aan in de jeugdinstelling: Leon. Cédric merkt meteen op dat Leon zich laat doen door Trevor en neemt het voor hem op. Sammy kan net op tijd voorkomen dat Trevor Cédric neersteekt. Nadien wordt duidelijk dat Trevor is overgeplaatst.

Mieke en Niko (deel 1)

Mieke beslist een halfjaar onbetaald verlof te nemen bij VDB om naar Australië te reizen. Ze wilt er even tussenuit. Net voor haar vertrek vindt ze haar echtscheidingspapieren terug. Aangezien Mieke deze niet heeft ingediend, is ze officieel nog steeds getrouwd met Niko. In de Jan & Alleman ontstaat een hevige discussie tussen de twee en vallen er zelfs rake klappen. Enkele seconden later hebben beiden hier al spijt van en kussen ze elkaar voor een vol café.

De schadeclaim (deel 2)

Lars wilt eerlijk zijn ten opzichte van Paul, want hij ziet liegen namelijk als fraude. Jenny duikt extreem goedgezind op bij VDB, na haar weekje vakantie in Tenerife. Ze is er namelijk verliefd geworden op animator Dieter. Ondertussen wordt een nietsvermoedende Simon wordt naar het huis van de friends voor een drink, als bedankje om het bedrijf te redden van haar ondergang. Ook wordt hem een reis naar Ibiza cadeau gedaan.

Stalker (deel 1)

Emma's selfie met Mila is een hit op Instagram. Ze is van 150 naar 2000 volgers gegaan in 1 dag tijd. Een tijdje later merkt Emma op dat Instagramgebruiker 'Jochem007' verdacht veel foto's op haar profiel liket en privéberichten begint te sturen. Wanneer Emma een vreemde, griezelige klant in de Foodbar ontmoet, beslist ze haar Instagram-fan te blokkeren. Maar hij komt alsnog naar de zaak om stiekem foto's van Emma te nemen en deze op Instagram te posten.

Mieke en Niko (deel 2)

Niko is in de war met zijn gevoelens en heeft schrik om terug gekwetst te worden door Mieke. Zij kan hem echter overtuigen om samen helemaal opnieuw te beginnen. De twee laten er geen gras over groeien en beleven hun eerste date. Niko uit zijn twijfels over Mieke bij Amelie. Zij maakt Mieke duidelijk dat ze meer moeite moet doen voor Niko. Ondertussen deelt Niko zijn huisgenote mee dat het Ameliebier klaar is.

Stalker (deel 2)

Wanneer Guido te weten komt dat er een klant handtastelijk is geweest ten op zichte van Emma, gaat hij hem opzoeken. Daar blijkt het om een misverstand te gaan en hij niet de stalker te zijn. Een tijdje later wordt Emma aangevallen en gefotografeerd door haar stalker Jochem. Wanneer ze een wazige foto van hem online post, komt zijn vader samen met Jochem naar de zaak om zich te verontschuldigen bij Emma. Jochem krijgt van zijn vader één maand huisarrest.

Het Laatste Nieuws (deel 1)

Evy maakt zich zorgen over de lage bezoekersaantallen op Localscoop. Plots krijgt ze een vaste job aangeboden als schrijfster bij Het Laatste Nieuws. Evy houdt haar afspraak met de krant verborgen voor Stan en doet meneer Vergauwen het tegenvoorstel om zowel haar als Stan aan te nemen, respectievelijk als schrijfster en fotograaf. Vergauwen gaat hier niet in mee, maar maakt Evy duidelijk dat zijn eigen aanbod blijft gelden.

Autobusongeval

Guido blijft zich verzetten tegen de situatie tussen Jan, Viv en Linda. De kinderen merken dat Linda het moeilijk heeft. Zij wilt het liefst dat iedereen stopt met zich te moeien. Jan krijgt van de politie te horen dat Anna en Albert het slachtoffer zijn van een ongeval met de autobus. De twee komen er vanaf met slechts enkele bulten en blauwe plekken. De chauffeur van de autobus was namelijk al vertrokken voordat Anna en Albert waren gaan zitten.

De terugkeer van Stefanie

Stefanie meldt haar vader dat ze sneller dan voorzien terugkeert naar België. Alfons maakt kennis met zijn kleindochter. Patrick merkt dat Stefanie niet in haar gewone doen is. Ondertussen is Simon teruggekeerd uit Ibiza en ziet hij zijn ex-lief terug. Stefanie biecht hem op dat Jason Drake, de regie-assistent van op de set in Nieuw-Zeeland, haar probeerde te dwingen tot seks. Niet veel later ontstaat er terug een vonk tussen de twee en kussen ze.

Het Laatste Nieuws (deel 2)

Evy doet hoofdredacteur Vergauwen een nieuw voorstel, namelijk om met Localscoop de regio Mechelen te coveren voor ziin krant. Voor het nieuws dat Het Laatste Nieuws van de Localscoop-site haalt, betaalt de krant haar en Stan hiervoor als freelancers. Hierdoor hebben ze dus een netwerk, maar blijven onafhankelijk met Localscoop. Vergauwen gaat akkoord. Evy beslist te stoppen met haar parttime-job bij VDB Fashion en fulltime te gaan voor Localscoop.

Depressie (deel 3)

Cédric heeft nood aan doorgedreven steun van Hans nadat hij Sammy per ongeluk een gekneusde rib bezorgde bij het ontwaken uit een nachtmerrie. Samen met hem stelt Cédric een 'safety plan' op voor moeilijke periodes. Op aanraden van Louise probeert hij contact te zoeken met Leon. Veronique is blij wanneer ze eindelijk toestemming van haar zoon heeft gekregen om hem te gaan bezoeken. Cédrics advocaat laat weten dat Cédric enkele dagen verlof kan krijgen.

De verloving van Zjef en Rudi

Zjef beslist Rudi ten huwelijk te vragen op de plaats waar ze elkaar leerden kennen: de Foodbar. Zjef is radeloos wanneer Rudi woest reageert op zijn aanzoek. Rudi vertelt Hanne dat hij degene wilt zijn die het aanzoek doet, omdat hij zich meer de man voelt in zijn relatie met Zjef. Uiteindelijk verrast Rudi Zjef op een originele manier. Hij vraagt zijn vriend in de Foodbar ten huwelijk na een flashmob bedacht door Mauro, een choreograaf en vriend van Rudi.

Overstressed

Anna en Mathias maken Jan duidelijk dat het zo niet verder kan en hij moet kiezen tussen Linda en Viv. Jan blijft worstelen met zijn keuze. Wanneer hij Linda inlicht dat hij van haar wilt scheiden, loopt de stress bij haar hoog op. Op één dag tijd krijgt ze een bloedneus én valt ze neer op de grond. Linda moet een weekend in het ziekenhuis verblijven ter observatie. Guido beslist de kant van zijn moeder te kiezen en dit zijn vader duidelijk te maken.

De dood van Leon (deel 1)

Op een dag gebeurt er een vreselijk ongeluk bij het basketten waarbij Leon met zijn hoofd tegen de muur valt. Hoewel hij aanvankelijk slechts een hersenschudding bleek te hebben, krijgt Cédric te horen dat er complicaties waren en zijn beste vriend gestorven is. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar Hans kan hem net op tijd overtuigen dit niet te doen.

Aflevering 5960-6
18839435 10155444507702491 7467380739375024188 o
Aflevering 5961-1
18620873 10155419759142491 3525292420719584075 o
Aflevering 5963-1
Aflevering 5962-1
Aflevering 5966-3
Aflevering 5960-1
Aflevering 5960-5
106101461
5969-12
D7151abb289d354a574d08729513c32a
Aflevering 5967-3
Aflevering 5968-1
96a0a99da93c0b7c5b752952d08e2cea
19225420 10155485267457491 3998426521354463625 n
Aflevering 5968-3
Aflevering 5973-2
Aflevering 5970-2
Familie 5978 002
JasonDrakeFacebook2017
Familie 5980 Hannah Patrick Simon Benny Liesbeth Arno
Aflevering 5978-2
Familie 5982 Zjef Pierre 4
Familie 5980 Elke Leen
Familie 5980 002
19222752 10155485666082491 3281395983123373734 o
Familie 5980 Veronique Rudi 1
Familie 5984 004
Familie 5984 Louise Davy
19400491 10155515692462491 2311532314626371934 o
Familie 5984 VanAecken Scheerlinck
Schermafdruk 2017-06-23 17.45.04
Aflevering 5979-1
Familie 5985 001
Familie 5988 seizoensfinale na 007
19467996 10155539575957491 3884535722235503548 o
5988-5
5988-1
Jason-dood-2
Familie 5988 seizoensfinale 002
Familie 5988 seizoensfinale na 001
Familie 5988 seizoensfinale 007
19510550 10155539572647491 2057563578667268483 n
Sf-2017 extra 05
Familie 5988 seizoensfinale 012

Elektrostimulatietherapie

Mieke krijgt te horen dat dokter Huisma uit Nijmegem gedoofde hersendelen terug tot leven kan wekken via de techniek 'brainstimulation'. Hiermee zou ze haar geheugen kunnen terugkrijgen. Mieke beslist een afspraak met de neuroloog te maken. Niko is bang dat voor wat er zou gebeuren en wilt liever alles laten zoals het nu is. Tijdens de elektroshocks besluit Mieke alles af te trekken en de behandeling stop te zetten.

Mila model

Meneer Hendriks, marketingverantwoordelijke van kledingmerk Kididream, wilt Emma gratis kleding opsturen in ruil voor reclame op haar Instagram met Mila als model. Wanneer ze een foto van Mila met braaksel online plaatst, eist Hendriks dat ze de foto verwijdert. Emma doet dit niet omwille van de vele likes. Ondertussen krijgt ze een nieuw aanbod van Little Rascals, die haar 200 euro per shoot aanbiedt. Emma had Guido nochtans beloofd ermee te stoppen.

Rudi's geheim lekt uit

Zjef wilt trouwen op 30 juni, omdat hij en Rudi dit aan elkaar beloofd hadden op 30 juni 2015. Op die dag in 2015 hadden de twee namelijk een leuke nacht meegemaakt in Nieuwpoort, waarbij een dronken Rudi was gaan skinnydippen en Zjef hem moest redden uit het water. Zjef en Rudi nodigen Fons en Francine uit om hen uit te nodigen voor hun trouw. Francine raakt bij Zjef een gevoelige snaar wanneer ze begint over zijn ouders. Rudi wilt Pierre graag leren kennen.

De bekentenissen van Simon

Veronique biedt Simon de job van productmanager bij VDB aan. In de Jan & Alleman onthult een dronken Simon dat hij met oudjaar 2016 Anna probeerde te vergiftigen. Jan heeft het moeilijk met de bekentenissen van zijn kleinzoon en wilt dat hij gecolloqueerd wordt. Veronique slaagt er niet in om zich aan haar nonkels plan te houden en ontslaat Simon onmiddelijk. Ook bij Anna en de rest van de familie lijkt hij het verkorven te hebben.

Lars en Marie

Aanvankelijk wilt Marie haar kind alleen opvoeden en is ze ermee akkoord dat Lars hen af en toe komt bezoeken. Na enkele intieme momenten beslist Lars hun relatie een kans te geven. Uiteindelijk kan hij haar overtuigen haar job in Londen op te zeggen en te solliciteren voor de oude job van Simon bij 9House. Ook Mieke blokt keihard voor de sollicitatieproef. Ondertussen gaat Amelie in het zwart aan de slag in De Proeverij, de brouwerij van Niko.

Pillenverslaving

Mieke ontdekt dat Leen medicatie inneemt. Zij houdt echter vol dat er niets aan de hand is. Nadien lijkt Leen haar pillenverslaving onder controle te hebben. Tot er een jonge patiënt van haar overlijdt door een tragisch ongeval. Leen beslist terug pillen in te nemen en valt neer op de grond. Mieke wilt haar zus helpen om van haar verslaving af te geraken. Ook Faroud zoekt terug toenadering tot haar. Hij maakt Leen duidelijk dat hij haar wilt helpen.

De kennismaking met Pierre

Zjef heeft het moeilijk om Fons en Francine te vertellen dat zijn vader nog leeft. Rudi krijgt ondertussen via Localscoop een belangrijke tip. Hij komt terecht op Camping Boslucht, waar Pierre in één van de woningen verblijft. Rudi maakt kennis met de vader van Zjef en voelt dat hij een gebroken man is met spijt van zijn daden. Rudi biecht Zjef op dat hij zijn vader heeft bezocht. Hij wilt graag dat Pierre ook naar hun huwelijk komt.

De aanrijding (deel 1)

Faroud stelt Leen voor een ultimatum dat haar helemaal overdondert. Hij wilt haar namelijk nog een kans geven, op voorwaarde dat Leen Faroud een kind van zichzelf geeft. Door de stress beslist Leen enkele pillen in combinatie met alcohol in te nemen en rijdt vervolgens de 53-jarige Karel aan. Karel verkeert momenteel in een coma maar is buiten levensgevaar. Aan de politie vertelt Leen echter dat ze denkt aan iemand die vluchtmisdrijf heeft gepleegd.

Nieuwe opdracht

Stefanie moet terug naar Nieuw-Zeeland voor haar werk. Productieassistente Jane heeft laten weten dat Jason niet gevraagd werd voor deze opdracht. Simon heeft het moeilijk wanneer ze opnieuw voor korte tijd naar het buitenland moet. Benny maakt zich zorgen over zijn dochter, omdat ze hem geen sms heeft gestuurd voor zijn verjaardag en vaderdag. Wat Benny niet weet, is dat Stefanie ontvoerd is en opgesloten werd in iemands kelder.

De breuk tussen Jan en Linda (deel 2)

Linda verwijt Viv dat ze haar huwelijk kapot heeft gemaakt. Niet veel later ontvangt ze een brief van Jans advocaat in verband met de scheiding. Linda reageert geschokt wanneer Anna Jans keuze respecteert en gooit haar en Albert buiten. Ze heeft het gevoel dat enkel Guido haar nog steunt. Veronique en Mathias ontdekken dat Jan overweegt om Viv mee te nemen naar hun trouwfeest. Rita en Marie-Rose laten weten dat ze niet zullen komen.

De dood van Leon (deel 2)

Hans probeert Cédric te overtuigen dat June de schuldige is in het verhaal en niet Veronique. Birgit maakt Cédric duidelijk dat Leon hem graag had en hij zichzelf niet de schuld moet geven van het ongeluk. Ze doet Cédric Leons basketbal cadeau als dank voor zijn trouwe vriendschap. Veronique is niet tevreden met het ontwerp van haar trouwkleed. Rudi beslist bruidsjurken te laten overkomen voor haar.

De aanrijding (deel 2)

Leen informeert zich bij Chantal over hoelang Morfinodon traceerbaar blijft in het lichaam. Ze krijgt van Linda te horen dat ze in het artikel op Localscoop als heldin wordt omschreven. Leens geweten knaagt en krijgt het terug moeilijk wanneer ze Elke, de vrouw van Karel, ontmoet in het ziekenhuis. Ondertussen twijfelt Leen nog steeds over het ultimatum van Faroud. Ze krijgt steun van Mieke. Tussen Mieke en Amelie komt het tot een aanvaring.

De ontvoering van Stefanie (deel 1)

Simon licht Hanne in over het verhaal dat Stefanie hem heeft toevertrouwd. Hij start met de familie en vrienden van Stefanie een onderzoek. Stefanie zelf doet een verrassende ontdekking: ze wordt niet vastgehouden in het buitenland, maar in Mechelen zelf. Ondertussen krijgt Liesbeth oogarts Emily Turner uit Auckland aan de lijn. Emily is de moeder van Jason en vertelt Liesbeth dat haar zoon reeds even lang weg is als dat Stefanie vermist is.

De verdwenen portefeuille

Na zijn bezoek aan Pierre wordt Rudi tegengehouden door de politie nadat hij geflitst werd op de baan. Op dat moment vindt hij zijn portefeuille niet terug en verdenkt Pierre deze gestolen te hebben. De portefeuille wordt teruggevonden, maar 100 euro is eruit verdwenen. Nadien gaat Zjef bij Pierre langs om hem duidelijk dat hij Rudi met rust moet laten. Toch maakt Zjef zich zorgen om Pierre's gezondheid en verplicht hem naar een dokter te gaan.

De hartstilstand van Karel

Leen komt van Elke te weten dat Karel een harstilstand heeft gehad en overgebracht werd naar de dienst cardiologie. Ze overweegt om haar verhaal tegen de politie te doen. Tussen Linda en Leen lopen de gemoederen thuis hoog op. De druk op Leen wordt steeds groter en beslist terug pillen in te nemen. Ondertussen komt Faroud haar opzoeken om te weten wat Leens beslissing is. Ze hakt de knoop door en zegt dat ze op dit moment geen kind wilt.

Trouwzaal afgebrand

Lars overweegt een DNA-test om zeker te zijn van het vaderschap door het toedoen van Veronique. Marie verwijt haar dat zij haar relatie kapot probeert te maken. Veronique beseft dat ze werkelijk gevoelens heeft voor Lars en durft geen open kaart te spelen tegenover Mathias. Ondertussen krijgt Mathias te horen dat hun trouwzaal is afgebrand. Hij kan echter een andere zaal vastkrijgen en stelt Viv voor om de catering van het feest voor haar rekening te nemen.

Louise en Wout naar Walibi

Louise sluit een deal met haar vader. Als ze minstens 75 procent haalt op haar examens, mag ze 2 dagen naar Walibi gaan met Wouts verjaardag. Wout is in de zevende hemel met de verrassing van Louise. Tot ze een oude bekende tegen het lijf loopt: Louise's ex-lief Davy. Wout heeft het niet naar zijn zin tijdens het uitstapje met Louise. Wanneer hij een VIP-etentje wint, verrast Wout Louise hiermee. Zijzelf geeft toe dat Davy een 'eikel' is.

De komst van Jason

Benny schakelt de hulp in van inspecteur Tom Scheerlinck, die zich met collega Kevin Van Aecken vastbijt in de zaak. Zijn verdachtmakingen ten op zichte van Simon leiden tot heel wat discussies. Wat later komt het politieonderzoek in een stroomversnelling. Tom ontdekt ook dat Stefanie nooit op een vliegtuig is gestapt én dat Jason zich in een hotel in Brussen heeft ingecheckt. Wanneer Jason plots in het atelier staat, valt Liesbeth hem aan en belt de politie op.

Oude liefdes keren terug

Emma zet Hanne weer actief op een datingapp. Hanne ontdekt dat Quinten ook actief is op de app en gaat op date met hem. Hoewel Quinten hun relatie graag zou willen verderzetten, beslissen de twee om vrienden te blijven. Bij Mieke en Niko staan plots Wim en Lieselot aan de deur. Wim vertelt over het drankprobleem waar Maura mee kampt en reeds twee keer voor opgenomen is geweest in het verleden. Wim is op zoek naar opvang voor Lieselot.

De ontvoering van Stefanie (deel 2)

Jason wordt met zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna wordt hij op het politiebureau verwacht voor ondervragingen in verband met de verdwijning van Stefanie. De onderzoeksrechter beslist Jason vrij te laten, omdat er geen bewijzen zijn tegen hem. Benny zoekt hem op en pakt hem hardhandig aan. Tot ieders verbazing blijkt Stefanies werkelijke ontvoerder niemand minder dan Simon te zijn.

Affaire

Lars en Marie treffen regelingen om naar Londen te verhuizen. Marie is reeds naar daar om een gesprek te hebben met haar vorige werkgever Steve. Veronique zoekt Lars op en vertelt dat ze niet wilt trouwen. De twee geven toe aan hun gevoelens voor elkaar en beleven samen een passionele nacht. Intussen viert Peter Mathias' vrijgezellenavond samen met Bart en Trudy, die voor het huwelijk even zijn teruggekeerd uit Amerika. Jelle is er niet bij omdat op kamp is.

Het huwelijk van Zjef en Rudi

Zjef en Rudi moeten door een fout in het systeem op 29 juni voor de wet trouwen, maar willen hun onofficiële trouw nog steeds laten doorgaan op de pier. Ze vragen Mieke en Niko om hun ceremoniemeesters te zijn. De twee denken er op hun beurt aan om terug officieel te gaan samenwonen. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing: na veel tegenkanting kiest hij ervoor om zijn vader Pierre toch uit te nodigen voor hun trouw.

De dood van Jason

Jason vermoedt dat Simon de ontvoerder van Stefanie is en achtervolgt hem. Wanneer Simon wegrijdt, vindt Jason haar terug en proberen de twee te ontsnappen. Plots staat Simon, die Stefanie pen en papier komt brengen zodat ze haar gedachten kan opschrijven, voor hun neus. Stefanie valt van de trappen en Jason wordt gewurgd door Simon voor haar ogen. Simon slaat in paniek wanneer hij ontdekt dat Jason niet meer leeft en beslist de man te begraven in het bos.

Het huwelijk van Veronique en Mathias

Voor Veronique en Mathias breekt de grote dag aan. Mathias heeft Peter als dubbelgetuige gevraagd nadat Lars afhaakte. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar. Lars beslist Veronique een lift te geven naar het kasteel. Daar doet hij haar het voorstel om voorgoed met hem te verdwijnen.

De ontvoering van Stefanie (deel 3)

Stefanie slaagt erin om met pen en papier de sleutel van de kelder in handen te krijgen. Ze probeert onmiddellijk haar vader te alarmeren, maar net dan valt haar gsm uit. Stefanie beslist het op een lopen te zetten, maar wordt onderweg overmeesterd. Intussen heeft de politie Stefanies gsm-signaal ontvangen. Simon gaat tijdens de zoektocht naar het verlaten huisje en twijfelt even om Stefanie neer te steken of te 'redden'. Hij beslist haar te verlossen.

Andere verhaallijnen

VDB Fashion krijgt een prachtaanbod van modeverdeler Van Dyck uit Nederland en sluit een contract af. Leen gaat op bezoek bij Karel, de man die ze heeft aangereden. Hij is uit de coma ontwaakt en bedankt Leen om hem te redden van de dood. Emma wilt op vakantie naar de Ardennen. Ondertussen heeft Guido het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Dit heeft te maken met Ronald, die voorwaardelijk vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Jans hemd is vuil door te sleuren met de soepketels en gaat bij Linda thuis van hemd wisselen. Daar vertelt Linda dat ze een hersentumor heeft. De behandelingen beginnen binnenkort. Faroud en Leen hebben beslist om samen voor een kindje te gaan. Hoewel Faroud haar wilt helpen met het afbouwen van de pillenverslaving, beslist Leen samen met hem alle pillen weg te gooien. Wanneer Mieke haar eigen trouwkus herinnert, is iedereen in de war...

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 26ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

Recycling

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Dit seizoen kent ook enkele technische aanpassingen. Door een vernieuwing van de soap zullen de afleveringen nog maar 25 minuten duren. Ook kiest men voor een kleinere cast en bekendere namen. Via nieuwe cameratechnieken zal 'Familie' vanaf dit seizoen er trouwens nog beter uitzien.
  • Ter gelegenheid van 25 jaar Familie werd er op 30 december 2016 voor de eerste keer ooit in de soap een midseizoensfinale uitgezonden. Niet veel later laten de makers van Familie weten dat ze dit vanaf nu in elk seizoen gaan doen.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.