FANDOM


Seizoen 26 Seizoen 27 Seizoen 28

Seizoen 27 is de reeks die loopt van 28 augustus 2017 tot 29 juni 2018. Het seizoen telt 220 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Eva Vennens, Brigitte De Wulf, Lucas Van Bellingen en Milou Van Bellingen.

De personages die na afwezigheid terugkeren zijn Maarten Van den Bossche en Jelle Van den Bossche. Ook Guido Van den Bossche en Herwig Verleyen komen even terug in beeld.

Vaste gezichten die verderop het seizoen verdwijnen zijn Leen Van den Bossche, Linda Desmet, Wim Veugelen, Liesbeth Pauwels, Arthur Van den Bossche, Faroud Kir, Simon Feyaerts, Paul Wils, Lieselot Veugelen en Viv Neyskens.

Verhaallijnen

Familie 5989 001
Familie 5991 004

De ziekte van Linda

Jan roept de kinderen bij elkaar en licht iedereen in over Linda's toestand. Hij neemt bovendien de drastische beslissing om voorgoed te breken met Viv zodat hij voor Linda kan zorgen tot haar dood. Wat de familie echter niet weet, is dat Linda in werkelijkheid kerngezond is en hen dit slechts voorliegt om Jan voor zich terug te winnen. Linda komt in nauwe schoentjes terecht wanneer Jan wilt dat zijn vrouw zich verder laat onderzoeken en mee wilt gaan naar de oncoloog. Zij probeert hem van zich af te wimpelen door een afspraak te maken op het moment dat Jan een vergadering heeft.

Familie 5989 na 002
Familie 5990 004

Het huwelijk

Veronique hakt een moeilijke knoop door. Ze beslist, ondanks haar liefde en affectie voor Lars, te trouwen met Mathias. Cédric verpest de sfeer van het trouwfeest door een preek naar zijn moeder toe. Lars krijgt nieuws over Marie: ze heeft haar zoontje, Daan, verloren na plotse buikkrampen en bloedingen. Marie besluit terug naar Londen te verhuizen. Twee maanden later staat ze plots terug bij VDB Fashion. Ze kan haar contract met Paul niet verbreken en moet nog zeker een jaar de job uitoefenen voor ze terug naar Londen kan keren. De affaire tussen Lars en Veronique is nog altijd niet gedaan.

Familie 5989 002
Familie 5991 003

Stefanie terug thuis

Nu Stefanie veilig thuis is, wordt Simon overal als een held onthaald. De politie besluit haar opnieuw te verhoren in de hoop zo meer details over de dader te weten te komen. Het lijk van Jason is nog niet teruggevonden. Twee maanden later krijgt Stefanie te horen dat er een dader is gevonden, maar ze heeft nog altijd last van flashbacks. Simon heeft terug een relatie met Stefanie én volgt een opleiding als makelaar om binnenkort in een immobiliënkantoor te kunnen beginnen. Stefanie krijgt te horen dat de verdachte ontvoerder vrijgelaten wordt door een sluitend alibi en reageert onthutst.

Familie 5989 003

De dief

Rudi en Zjef genieten met volle teugen van het trouwfeest dat hun vrienden in de brouwerij hebben georganiseerd. Toch verloopt niet alles zoals gehoopt. Wanneer Pierre geld probeert te stelen uit de handtas van Francine, gooit Zjef hem buiten en maakt zijn vader duidelijk dat hij hem nooit meer wilt zien. Zowel Mieke als Niko zijn er niet blij mee dat Mieke's verloren geheugen stilaan aan het terugkomen is.

Familie 5991 002
Familie 5991 001

Dreigementen

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind. Evy en Stan willen Guido en Emma helpen om van Ronald af te geraken. Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Guido ziet Ronald opduiken en stapt resoluut op hem af met zijn pistool.

Familie 5992 004

Exclusiviteitscontract

Paul wil dat Marie de Van den Bossches een exclusiviteitscontract aanbiedt om enige samenwerking tussen VDB Fashion en Van Dyck tegen te gaan. Lars weigert in te gaan op het exclusiviteitscontract van 9House, tot grote ergernis van Veronique.

Familie 5993 003
Familie 5994 004

Strijd met Ronald

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt.

Familie 5998 002
Familie 6003 004

Flashbacks

Marie raadt Stefanie aan om een psycholoog te consulteren. Daar is Simon natuurlijk allesbehalve gelukkig mee. Hij probeert haar op andere gedachten te brengen, maar slaagt niet in zijn opzet. Ondertussen heeft Stefanie nog regelmatig last van flashbacks. Ze houdt op aanraden van haar psycholoog een dagboek bij. Benny kan Marie overhalen om zijn dochter verder te behandelen. Simon probeert uit te vissen wat Stefanie zich precies herinnert. Wanneer Stefanie duidelijk maakt dat Simon niet welkom is tijdens de therapie met Marie, probeert hij zijn lief opnieuw te ontvoeren.

Familie 5996 001
Familie 5999 002

Zaaddonor

Zjef komt zijn vroegere vriendin Eva tegen in de Foodbar. Al snel wordt Eva uitgenodigd door Zjef bij hem thuis voor een etentje. Wanneer ze terug opduikt in de Foodbar, biecht Eva Zjef op dat hun ontmoeting toch niet zo toevallig was. Zij en haar partner Manon willen graag een kindje en dachten aan Zjef als zaaddonor. Tijdens een gesprek met Rudi geeft Zjef toe dat hij schrik heeft om de genen van zijn vader door te geven. Rudi praat op hem in. Ze beslissen Eva en Manon te verrassen met een cadeau voor Eva's verjaardag: 'een bon voor 1 baby'. De twee zijn superblij dat Zjef toch kiest om donor te zijn.

Familie 5999 001
Familie 6008 003

Alternatieve behandeling

Leen lucht haar hart bij Mieke over Linda's internetzoektocht naar mirakelgenezingen van tumoren. Linda is boos omdat haar stiefdochter zich te veel bemoeit met haar ziekte. Linda biecht Jan op dat ze niet meer naar de oncoloog gaat en haar tumor wil bestrijden met een alternatieve behandeling. Ondertussen krijgt Linda het steeds moeilijker om haar geheim te bewaren. Leen blijft echter aandringen op chemo. Diezelfde avond betrapt ze haar stiefmoeder op het wegspuiten van de vitamine-injecties. Ze stelt haar stiefmoeder voor om contact op te nemen met dokter Van Weena.

Familie 6001 003
Familie 6008 002

Blufpoker

Van Dyck wil zijn bestelling verdubbelen. Door Mathias komt Marie te weten dat de deal tussen VDB Fashion en Van Dyck nog niet rond is en licht Paul in. Wat later organiseert Lars een aandeelhoudersvergadering over de dubbele bestelling van Van Dyck. Lars speelt - tot grote ergernis van Veronique - gevaarlijke blufpoker tegen Paul wanneer ook hij zijn bestelling wilt verdubbelen. Paul wilt dat VDB Fashion ingaat op zijn exclusiviteitsaanbod. Hij laat Marie de Van den Bossches voor de keuze stellen: exclusiviteit of 9House breekt volledig met VDB Fashion.

Familie 6002 001
Familie 6007 001

Social Media Campagne

Bij VDB Fashion ontpopt Benny zich tot model nadat mannelijk model Otto laat weten dat hij te laat gaat zijn voor de fotoshoot. Rudi komt met het idee om een social media campagne op te starten voor mensen die geen modelmaten hebben. Lars is alvast enthousiast over Rudi's idee, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel wanneer hij ontdekt waarover de campagne gaat. Jenny, die ook als model wordt gevraagd, kan Benny overtuigen om alsnog samen deel te nemen aan de social media campagne van Rudi. De twee genieten van het resultaat van hun campagne. Benny wordt zelfs herkend in de Foodbar.

Familie 5999 003
Familie 6001 002

Guido aangehouden

Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek.

Familie 6008 001
Familie 6010 003

Stefanie en Tom

Simon wil met Stefanie drie weken op vakantie naar Rio, in de hoop dat dat haar tot rust zal brengen. Marie vindt dat geen goed idee. Tom vraagt Marie om de sessies met haar verder te zetten. Stefanie lijkt zich plots een belangrijk detail te herinneren over haar ontvoerder: het zwarte kaartje van de pizzadoos uit Mechelen. Tom hoopt dat de herinnering het onderzoek in een stroomversnelling kan brengen. Simon ontdekt dat er een klik is tussen Tom en Stefanie. Hij blijft zich ontzettend jaloers gedragen. Stefanie lucht haar hart bij Tom en ze kussen met elkaar.

Familie 6011 002

Stoppen met de pil

Faroud kan niet wachten totdat Leen opnieuw zwanger is. Hij doet echter een onaangename ontdekking: Leen neemt nog steeds de pil. Ze biecht dit Faroud op met de reden dat ze niet zwanger wil zijn terwijl ze nog verslaafd is. Faroud wil dat Leen gaat afkicken in een afkickcentrum.

2017-09-23 (17)

Betrapt op kantoor

Lars treedt doortastend op naar Paul toe, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Hij wil Lars absoluut buiten als CEO van VDB en chanteert Marie met haar - nog onbekend - verleden om klaar te spelen dat zij hiervoor zal zorgen. Marie betrapt Lars en Veronique al vrijend op kantoor, maar wordt niet opgemerkt.

Familie 6009 004

Op vrije voeten

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder op en vertelt dat hij geslaagd is. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling.

Familie 6013 002

Peter en Amelie

Peter ziet Amelie wel zitten en wil met haar afspreken. Wanneer zij doorgaat, kust Amelie Peter op de mond. Nadien lokt hij haar voor een lunchdate. De twee kussen opnieuw. Tijdens een onderonsje in de Jan & Alleman krijgt Amelie het plots moeilijk wanneer ze ziet hoe Peter met Arthur omgaat en loopt het café uit zonder iets te zeggen.

Familie 6018 002
Familie 6018 006

Linda vertrekt

Linda slaat in paniek wanneer ze verneemt dat Leen naar een lezing van professor Van Weena wil gaan. Leen is namelijk van plan om de behandeling van haar stiefmoeder met de dokter te bespreken. Linda kan de druk van haar leugens niet langer aan en ze biecht haar stiefdochter en de rest van de familie haar geheim op. Anna spreekt klare taal tegen Linda. Jan zet zijn echtgenote aan de deur en wil niets meer met haar te maken hebben. Ook de rest van de familie is woedend op Linda, zelfs haar eigen zoon Guido. Ze pakt haar koffers en trekt de deur van de Jan & Alleman voor de laatste keer achter haar toe.

Familie 6018 003
Familie 6014 003

De vermoedens van Tom

Stefanie wil een pauze in haar relatie met Simon. Tijdens zijn verjaardagsdrink doet Simon haar echter een sleutel cadeau van zijn nieuw appartement. Ondertussen zet een plotse herinnering van Stefanie het onderzoek naar haar ontvoerder op een nieuw spoor. Tom vertelt aan Marie dat hij Simon verdenkt de ontvoerder. Stefanie is helemaal in de war over haar gevoelens en beslist Tom een kans te geven. Wanneer dit gebeurt en ze afstand neemt van Simon, beslist Tom op aanraden van Marie op zijn beurt afstand te nemen van Stefanie.

Familie 6016 003
Familie 6019 001

Lars in diskrediet

Lars en Veronique krijgen een anonieme mail van iemand die op de hoogte is van hun affaire. Ondertussen gebruikt Marie haar kennis om Veronique te chanteren. Zo hoopt ze Lars in diskrediet te brengen. Ze ontkent wel dat ze iets met de mail te maken heeft. Lars heeft het gevoel dat iemand hem een hak probeert te zetten wanneer iemand een mail naar Paul heeft gestuurd over verlaagde tarieven voor Van Dyck. Ondertussen ontvangt hij een nieuwe dreigmail. Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij ook nog eens een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul.

Familie 6020 003
Familie 6021 001

De dood van Ronald

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Ronald wordt opgepakt door inspecteur Ruth Delaet en uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht met een schotwonde, maar verkeert buiten levensgevaar.

Familie 6015 002
Familie 6030 003

Rudi als donor

Eva en Manon vertellen dat ze liefst een kindje willen via zelfinseminatie. De eerste inspuiting is geen succes en ze willen dat Zjef zijn vruchtbaarheid eerst laat testen. Zjef is onvruchtbaar en Eva stelt aan Rudi voor om donor te zijn. Zjef heeft het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op.

Familie 6027 003
Familie 6027 002

Ontwenningskliniek

Leen liegt tegen haar familie dat ze naar een werkcongres moet in Canada. Faroud vindt het niet kunnen dat ze hen voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan. Leen beslist om open kaart te spelen naar de familie toe en laat zich opnemen in een ontwenningskliniek. Leen begint aan de eerste fase van haar afkickprogramma. Ze leert er patiënte Tessa kennen, die wordt aangesteld als meter. De bedoeling hiervan is om Leen wegwijs te maken in de groep. 's Nachts wordt Leen echter geplaagd door nachtmerries, dankzij de aanrijding van Karel Van Baert eerder dit jaar.

Familie 6022 003
Familie 6028 003

In de handen van Simon

Simon gaat een stap verder om Stefanie af te luisteren tijdens haar sessies met Marie en plaatst ten huize Coppens afluisterapparatuur. Simon kan Stefanie overtuigen om met hem op vakantie te vertrekken. Marie en Tom proberen Stefanie tegen te houden maar zijn te laat. Tom biecht Benny en Patrick op dat alle aanwijzingen tot nu toe wijzen in de richting van Simon. Ook Stefanie haar geheugen komt terug op weg naar de luchthaven en belt haar vader op met de onthulling dat Simon haar ontvoerder is. Simon beslist haar neer te slaan en opnieuw te ontvoeren.

Familie 6033 004
Familie a050 2017 extra 001

Simon opgepakt

De stoppen lijken bij Simon volledig door te slaan. Nadat hij Stefanie vasthoudt in een motel, neemt hij haar mee naar VDB Fashion om er een videoboodschap op te nemen voor de familie. Benny ontdekt dat Simon Stefanie vasthoudt op VDB en gaat er meteen naartoe. Daar komt het tot een gevecht tussen Simon en Stefanie waarbij zij hem neersteekt met een mes. Simon wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Simon weigert mee te werken aan het gerechtelijk onderzoek. Jan zoekt zijn kleinzoon op en maakt duidelijk dat hij niet langer de grootvader wilt zijn.

Familie 6035 002
Familie 6033 002

De moeilijke scheiding

Jan komt via Guido te weten dat Linda een appartementje gevonden heeft en het goed stelt. Ondertussen wil Jan van Linda scheiden via de rechtbank, wat zijn omgeving hem afraadt. Wanneer hij ontdekt dat Linda in plaats van een paar spullen alle meubels én de zwarte kas van het café heeft meegenomen, is voor Jan de maat vol. Niet veel later wordt de Jan & Alleman geïnspecteerd op vlak van brandveiligheid. Jan stelt zich vragen en denkt dat Linda hier voor iets tussen zit. Het ziet er niet naar uit dat Linda een eerlijke echtscheiding wil.

2017-10-23 (9)

Het geheim

Op de vijfde verdieping in hetzelfde gebouw als VDB zijn er verbouwingen aan de gang. Een nieuwsgierige Jenny kan het niet laten er een kijkje te gaan nemen. Wanneer Lars hierachter komt, geeft ze haar de geheime opdracht om af en toe koffie te brengen aan de werkmannen boven. Op VDB vermoedt men dat Jenny iets voor hen verbergt.

2017-10-27
2017-11-01 (11)

Louise gaat op stap

Louise is niet blij wanneer Wout op uitwisselingsweek naar Berlijn vertrekt. Ze is jaloers wanneer de dochter van zijn opvanggezin een lingeriemodel blijkt te zijn. Een jaloerse Louise beslist Wout een lingeriefoto van zichzelf mee te geven als cadeau. Louise ontmoet Martijn, de broer van een van haar vriendinnen. Wanneer Wout niets van zich laat horen en Louise op Facebook ontdekt dat hij zich amuseert in Berlijn, gaat ze samen met Cédric op stap in de Kubus. Daar voert Martijn haar dronken. Nadat Martijn er in slaagt om Louise mee op stap te krijgen, worden de twee al kussend betrapt door Peter.

Familie 6031 002
Familie 6035 003

Het geheim van Amelie

Amelie vertelt Peter over de verzuurde relatie met haar moeder, omdat zij nooit heeft willen vertellen wie Amelies biologische vader is. Ook deelt Amelie een groot geheim met hem: toen de familie De Wulf indertijd verhuisde, kreeg Brigitte met de graag geziene Hubert nog een dochter genaamd Charlotte. Toen Amelie 11 jaar was en op 'Charlie' moest babysitten, viel haar zusje van de keldertrap en stierf. Amelie heeft dit nooit kunnen verwerken. Deze toenadering heeft grote gevolgen, want ze willen hun relatie een kans geven. Amelie neemt zelfs haar intrek bij Peter.

Familie 6042 001
Familie 6044 002

Goodwill

Jan krijgt een nieuwe opdoffer te verwerken: Linda eist goodwill, een financiële vergoeding voor het cliënteel van de Jan & Alleman. Wanneer Linda ook nog eens de helft van het café eist en iemand van de sociale inspectie arriveert in het café voor controle op zwartwerk, gaat Jan naar haar toe en verwondt Linda per ongeluk met een gebroken neus als gevolg. De politie staat al vlug voor de deur. Linda wil een klacht tegen Jan neerleggen wegens slagen en verwondingen, ondanks het feit dat ze aan Guido heeft toegegeven dat het werkelijk een ongeluk was. Jan stelt Guido de moeilijke vraag om voor hem te getuigen.

Familie 6041 001
Familie 6049 003

Het geheim achter de dreigmails

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

2017-11-09 (1)
Familie 6046 001

De gijzeling

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik wil Myriam aantonen dat hij zijn leven heeft gebeterd en vraagt haar adres. Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wil zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en omdat Erik hem niet naar het ziekenhuis wil laten gaan, gijzelt hij Niko en Mieke. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie.

Familie 6049 001
Familie 6050 003

Datingsite

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader ook een nieuwe liefde verdient en wil dat hij van straat geraakt. Benny laat zich door Viv en Stefanie overhalen om zich in te schrijven op een datingsite. Zo komt hij in contact met PR-manager Katja, de zus van een vroegere kameraad. De twee spreken af in de Jan & Alleman voor een date en hebben het beiden naar hun zin. Nadien lijkt Benny toch een probleem te hebben met het libido van Katja. Benny maakt haar duidelijk dat hij liever een vaste relatie wil met een vrouw en niet slechts een fuckbuddy.

Familie 6049 004
Familie 6053 001

Verliefd op Ward

Stefanie wint 400 euro met een kraslotje en deelt de helft met Hanne. In een schoenenwinkel leert Hanne shopmanager Ward kennen. De twee spreken af om na het werk iets te gaan doen en leren zo elkaar beter kennen. Emma ontdekt dat Ward getrouwd is en gaat er vanuit dat hij gewoon kickt op vreemdgaan met jonge meisjes. Hanne geeft Ward een kans om zijn verhaal te doen. Zo komt ze te weten dat zijn vrouw, Els, reeds 10 jaar geleden overleden is en hij alleen instond voor de opvoeding van hun zoon Anthony. Hanne biedt haar excuses aan en de twee delen een eerste kus samen.

Familie 6048 002

Eva zwanger

Eva en Manon zijn blij wanneer Zjef zijn toestemming geeft aan Rudi om donor te zijn voor hun kindje. Ondertussen gaat hij naar bijeenkomsten van anonieme gokverslaafden om van zijn verslaving verlost te geraken. Rudi en Zjef krijgen een tijdje later te horen dat Eva zwanger is.

Familie 6043 002
Familie 6048 003

De waarheid

Leen probeert in een groepssessie de fouten uit haar verleden onder woorden te brengen. Uiteindelijk slaagt Leen erin om de aanrijding van Karel op te biechten aan zowel de groep als Faroud. Hij is zwaar teleurgesteld in Leen. Niet veel later krijgt Leen te horen dat ze de instelling mag verlaten. Ze wil meteen na de vrijlating naar de politie stappen om zichzelf aan te geven. Faroud kan haar tegenhouden, maar Leen vertelt wel de waarheid aan Karels vrouw Elke. Die heeft het nieuws over Leen niet goed opgenomen en gaat ervoor zorgen dat iedereen te weten komt wat voor een onverantwoorde arts ze is.

Familie 6039 001
Familie 6056 004

De onthullende foto's

Louise blijft Martijn contacteren, waardoor de twee steeds weer letterlijk en figuurlijk met elkaar in aanraking komen. Wout keert terug uit Berlijn en Louise dumpt hem voor Wout. Louise wilt niet overhaast te werk gaan met Martijn. Ondertussen vertelt ze Jasmien over haar eerste sekservaring met Wout. Jasmien kan het niet laten om zijn geklungel door te vertellen. Wout ontdekt dat Louise's vriendinnen hem uitlachen en zint op wraak. Op school doet Louise de schokkende ontdekking dat haar lingeriefoto overal op de muren hangt.

Familie 6051 001
Familie 6058 003

Het geheim van Brigitte

Amelie gaat aan de slag als barvrouw in de Jan en Alleman. Ondertussen nodigt Lars haar uit voor een etentje met hun moeder. Brigitte kan het niet laten om haar dochter het gevoel van 'een mislukkeling' te geven. Toch bezoekt ze de Jan & Alleman om de werkplek van haar dochter te inspecteren. Ze ontdekt er dat Amelie een relatie heeft met Peter en maakt haar duidelijk dat hij crapuul is. Amelie is na hun gesprek verdwenen en Peter kan haar niet bereiken. Uiteindelijk komt Amelie terug naar België en onthult ze dat Brigitte in het verleden een relatie had met Guido en zij dus Peters halfzus is.

Familie 6050 004
Familie 6052 001

Het voorstel van Mathias

Mathias doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wil dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wil investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Veronique is bang dat de familie haar de rug zal toekeren. Veronique wil dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen stelt Veronique Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag.

Familie 6045 002
Familie 6052 002

De toegeving van Jan

De scheiding van zijn ouders wordt Guido teveel. Hij begint te hyperventileren en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Jan ziet in dat het zo niet verder kan, belt naar zijn advocaat en hakt een moeilijke knoop door: als Linda de klacht wegens slagen en verwondingen laat vallen, mag ze alles hebben wat ze wil. Mieke probeert Jan duidelijk te maken dat hij zichzelf in nesten heeft gewerkt. Jan beseft dat hij Linda meer zal moeten uitbetalen dan hij in kas heeft. Wanneer Jan geen lening lijkt te krijgen, vraagt ze of zij en Niko het café willen overkopen.

Familie 6051 003
Familie 6056 003

Geschorst

Volgens Faroud riskeert Leen een boete van 30.000 euro en een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar plus de schadevergoeding die Karel eist. Jan doet zijn dochter het voorstel om een interview te doen voor Localscoop. In afwachting van het onderzoek wordt Leen geschorst door de Orde van Artsen. Ondertussen zegt Evy een interview met de regionale televisie af wanneer ze ontdekt dat Leen heel wat haatberichten ontvangt op sociale media. Faroud vindt dat Leen zich niet mag opsluiten. Wat later krijgt Leen te horen van de Orde van Artsen dat ze zich persoonlijk moet gaan verdedigen bij de raad.

2017-11-30 (29)
Familie 6058 001

Kindermishandeling

Maura - de ex-vrouw van Wim en moeder van Lieselot - heeft een nieuwe vriend en is terug beginnen drinken. Volgens Wim wil Maura het hoederecht over Lieselot om met haar en Daniël naar Corsica te vertrekken. Ze heeft zelfs een klacht tegen Wim ingediend wegens kindermishandeling van hun dochtertje. Hij komt de hulp van Mieke en Niko vragen en hoopt dat Lieselotje een paar kan kan blijven logeren. Lieselot maakt Mieke duidelijk dat het Daniël is die haar pijn doet. Lieselot houdt er blauwe plekken en een gekneusde arm aan over. Mieke gaat een verklaring afleggen bij de politie.

Familie 6059 003
Familie 6061 001

Photoshop

Louise schaamt zich voor de foto's die iedereen op school gezien heeft en blijft enkele dagen weg van school. Wanneer ze terugkeert naar school, doet ze er een akelige ontdekking. Haar lingeriefoto's hangen opnieuw op, maar ditmaal een gefotoshopte versie. Louise wil Wout aanvallen, maar maakt een ongelukkige val op de trap. Ondertussen komt Martijn zich excuseren voor zijn gedrag tegenover Wout. Wat later ontdekt Louise dat de gefotoshopte foto op het internet werd gezet. Peter licht Trudy in, die haar dochter vanuit de VS een berisping geeft.

Familie 6060 003
Familie 6068 002

Zorgen om het café

Mieke en Niko laten Jan weten dat ze het café niet kunnen overkopen. Jan klopt overuren in een poging om het café rendabel te houden. Jan wimpelt de bezorgdheid van zijn entourage af. Jan krijgt een nieuwe slag in het gezicht te verwerken: Linda wil de Jan & Alleman openbaar verkopen. Hij is bang om zijn café te verliezen. Ondertussen vindt Leen dat Jan op controle moet in het ziekenhuis door zijn aanhoudende hoestbuien. Anna doet Jan een financieel voorstel zodat hij Linda kan uitkopen en het café kan houden. Na een zoveelste ophemeling over zijn broer Guido wilt Jan het geld niet meer.

Familie 6059 001
Familie 6063 002

DNA-test

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Veronique weigert het nieuws te geloven. Zowel Peter als Amelie zijn van mening dat een DNA-test de enige oplossing is tot duidelijkheid. Veronique vreest dat Amelie uit is op het geld van de familie. Amelie voelt zich slecht en moet overgeven. Wat later krijgt Peter schokkend nieuws te horen van haar: ze is overtijd. Veronique hoort dat Jan van plan is DNA af te geven voor Amelie en roept de familie bijeen om dit te voorkomen. Amelie is echter helemaal niet zwanger, maar probeerde zo wel het DNA van Peter te bemachtigen.

Familie 6066 002
Familie 6078 002

Toekomstmogelijkheden

Leen is zenuwachtig om voor de Orde der Artsen te verschijnen. Uiteindelijk krijgt ze de uitkomst van de hoorzitting te horen: ze wordt 2 jaar geschorst. Dit betekent dat ze haar job bij WZC De Toren kan vergeten. Faroud, Jan en Guido proberen haar op te beuren door haar andere mogelijkheden te laten inzien, bijvoorbeeld terug een eigen praktijk openen als dokter of elders aan de slag te gaan als verpleegster of kinderverzorgster. Leen wordt gecontacteerd door één van de dokters uit de Orde der Artsen met de vraag of ze wilt deelnemen aan een opleidingsproject in Afrika.

Familie 6067 003
Familie 6068 003

Hoederecht

Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe dat Daniël haar pijn doet. Wat later bezoekt Maura Mieke en komt ze vertellen dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wil opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven. Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Wim gaat haar van school afhalen en licht de politie in over Maura's plannen. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg.

Familie 6064 003
Familie 6072 001

Relatiebreuk

Wanneer Hanne beslist om Ward mee te nemen naar het kerstfeest met de familie, krijgt ze meteen spijt van de beslissing. Ze heeft namelijk Jan en de rest van de familie nog niet ingelicht over haar relatie met Ward en is bang voor de reacties. Hanne leert de zoon van Ward kennen: Anthony en polst bij Ward naar zijn kinderwens. Het gesprek loopt niet zoals verwacht. Ward laat duidelijk merken dat hij geen kinderen meer wil. Hanne vindt troost bij Anthony, die haar op een zwak moment kust. Ward biecht Hanne op dat hij heeft opgemerkt wat er tussen haar en zijn zoon speelt en zet een punt achter hun relatie.

Familie 6070 002
Familie 6073 003

De komst van Robyn

Benny krijgt van Lars de opdracht om de verlichting bij VDB Fashion te vervangen. Wanneer hij door een stom toeval plots het alarm laat afgaan, maakt hij kennis met beveiligingsagente Robyn. Het ontgaat Viv niet dat Benny een boontje heeft voor de beveiligingsagente. Stefanie probeert haar vader alsnog met Viv te koppelen. Benny en Robyn kussen voor het eerst met Kerstmis onder de maretak. Stefanie geeft haar vader een duwtje in de juiste richting. Hij ontdekt dat Robyn alle contact mijdt door Stefanie en pakt zijn dochter hard aan. Benny merkt niet dat Viv het moeilijk heeft met zijn gevoelens voor Robyn.

Familie 6066 004
Familie 6071 003

Het definitieve einde

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest. Mathias ergert zich aan de houding van Veronique wanneer Lars weigert om het volledige bedrag van zijn aandelen uit te betalen. Veronique biecht Mathias op dat zij met Lars verdwenen zou zijn als Marie geen miskraam had gehad. Het gesprek blijft echter niet zonder gevolgen. Mathias maakt Veronique duidelijk dat hij haar nooit meer wil zien en gooit haar buiten.

Familie 6064 001
Familie 6078 007

De openbare verkoop

Leen vreest dat haar vader zijn bronchitis een longontsteking geworden is. Ondertussen broedt Jan op een plan voor zijn café. Hij wilt de affiches gaan aftrekken en de lokale kranten gaan opkopen zodat niemand weet dat het café openbaar verkocht zal worden. Jan spreekt zijn mond voorbij tegenover Anna over Guido's bastaardkind. Ze scheldt Jan de huid vol. Peter probeert op haar in te praten. Uiteindelijk wordt het café voor 530.000 euro verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp krijgt van Peter en Mathias. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar.

Familie 6070 001
Familie 6077 002

De dood van Wim

Mieke neemt Lieselot in bescherming bij de friends. Niko zorgt ervoor dat Wim en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overlijdt aan zijn verwondingen. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin. Maura en Daniël worden opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij en krijgen Lieselot terug.

Familie 6075 003
Familie 6078 004

De plannen van Amelie

Lars brengt Amelie op het idee om aan Peters DNA te geraken door hem in de loft van een glas wijn te laten drinken. Wanneer Peter dit verneemt, is hij woedend op haar. Ondertussen krijgt Amelie de resultaten van de test die ze heeft aangevraagd. Ze is werkelijk de dochter van Guido. Maar Amelie wilt een officieel en rechtsgeldig document waarin staat wie haar vader is en doet een aanvraag bij de burgemeester om Guido's lichaam te laten opgraven. Veronique draait helemaal door wanneer ze verneemt wat Amelie van plan is en wil er alles aan doen om het tegen te houden.

Familie 6080 008
Familie 6083 001

De terugkeer van Maarten

De gebeurtenissen op de openbare verkoop van het café zinderen nog na. Jan krijgt in het ziekenhuis onverwacht bezoek van zijn zoon Maarten. Maarten nam het vliegtuig naar België nadat Leen hem opbelde over de toestand van hun vader. Aan de familie vertelt hij dat hij dat hij maximum een maandje hier blijft om daarna terug naar India te gaan. Maarten kiest ervoor om Jans afwezigheid in de Jan & Alleman op te vangen. De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Hij heeft koorts en de dokters hebben ziekenhuisbacteriën gevonden in zijn bloed, wat in zijn situatie levensbedreigend kan zijn.

Familie 6083 004
Familie 6087 003

Viv neemt afscheid

Viv gaat samen met Benny rolschaatsen. Wanneer Robyn plots opduikt, beslist ze naar huis te gaan. Stefanie probeert Viv te overtuigen om open kaart te spelen tegenover Benny, maar ze krabbelt op het laatste moment terug. Patrick praat zijn mond voorbij en vertelt Benny dat Viv gevoelens heeft voor hem. Hij en Viv hebben de grootste moeite om de draad weer op te pikken. Viv neemt een moedige beslissing. Ze gaat verhuizen naar Hasselt in Limburg om daar met een propere lei te beginnen. Ze kan er aan de slag als inwonende nanny.

Familie 6083 na 003
Familie 6083 002

Leeft Guido nog?

De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Terwijl hij door de dokters wordt gereanimeerd, kijkt zijn zoon Guido hopeloos toe. Jan heeft last van hallucinaties en is ervan overtuigd dat hij met zijn overleden broer Guido gepraat heeft. Uiteindelijk wordt zijn toestand terug stabiel en mag Anna naar haar zoon toe. Jan vertelt de familie dat zijn overleden broer, Guido, hem is komen bezoeken in het ziekenhuis. Wanneer Anna van Peter verneemt dat de opgegraven kist leeg was, gelooft ze dat Guido de afgelopen 18 jaar nog in leven is geweest.

Familie 6083 006
Familie 6084 003

De waarheid over Guido

Peter komt te weten dat er na de dood van Guido een proces-verbaal is opgemaakt geweest omdat er een bladzijde uit het autopsierapport van Guido ontbrak. Dit was uitgerekend de pagina met de eindconclusie van de wetsdokter. Het is echter Veronique die meer weet. Jaren geleden heeft ze begrafenisondernemer De Gendt 1 miljoen Belgische frank gegeven voor zwijgplicht ten opzichte van de familie, maar hij eist nu nog eens 25.000 euro schadevergoeding. Herwig verneemt de chantage van De Gendt en rekent met hem af. Hij maakt Veronique duidelijk dat zij hem de opdracht gaf Guido te vermoorden.

Familie 6084 005
Familie 6087 001

Afscheid van Lieselot

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wilt graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen.

Familie 6085 002
Familie 6086 005

Het geheim van Veronique

Veronique doet Peter een bekentenis. Ze wilde haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Herwig nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart om de familie de waarheid te zeggen. Hij liegt en zegt dat Els indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren.

Familie 6090 005
Familie 6091 002

Het probleem van Jelle

Voor Leen, Faroud en Arthur begint een nieuw hoofdstuk in hun leven. Het drietal verhuist naar Afrika. Hun vertrekt wordt opgevangen door de plotse terugkeer van Bart, Jelle en Trudy. Ze vertellen de familie dat Jelle zich in de problemen heeft gewerkt. Hij is namelijk verliefd op Audrey, een meisje van school. Audreys stiefvader heeft losse handjes. Toen Jelle hierachter kwam, is hij hem gaan opzoeken. Sindsdien heeft hij het op Jelle gemunt. Audreys stiefvader heeft zelfs ingebroken bij hen thuis om ervoor te zorgen dat Jelle wordt opgesloten.

Familie 6087 002
Familie andreacroonenberghs 2018 001

De fikse geldboete

Guido is bezorgd omdat zijn zaak binnenkort voorkomt. Emma stelt Mieke voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. In Antwerpen maakt Guido kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is. Guido maakt geen goede beurt bij de rechter. De procureur eist een geldboete van 32.000 euro. De friends komen op het idee om een fuif te organiseren om geld in te zamelen. De winst van de fuif is echter niet groot genoeg om de geldboete te betalen. Guido vraagt aan Kobe om meer uren te kloppen in de garage.

Familie 6089 001
Familie 6099 001

De erfenis

Amelie wordt verteerd door schuldgevoel over wat er vroeger is gebeurd met haar zusje Charlotte. Ze begint zelfs te hallucineren dat Charlie voor haar staat en knijpt een glas kapot. Marie beslist haar te helpen. Ondertussen komt Marie erachter dat Lars met Veronique lag te vrijen terwijl zij haar kindje verloor in het ziekenhuis en slaat hem in het gezicht. Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf, ze kiest voor het geld.

Familie 6100 002
Familie 6088 001

Kindermodeshow

Rudi wordt gecontacteerd door Take Care For Kids. Er wordt hem gevraagd om een kindercollectie te ontwerpen voor het goede doel. Over twee maanden vindt de kindermodeshow plaats, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel voor arme kinderen. Ook Hanne en Veronique zijn te vinden voor het idee en beslissen Rudi te helpen waar het kan. Mieke brengt Rudi op het idee om pleegkinderen te casten voor zijn project voor het goede doel. Trudy stelt voor om de modeshow te laten plaatsvinden in het kasteel Van Rullingen. Ze heeft nog altijd contact met de eigenaars.

Familie 6092 003
Familie 6097 003

Evy en Maarten

Evy verneemt dat haar ex-lief Maarten terug in het land is. Ze zoekt hem op in de Jan & Alleman. Ondertussen gaat het financieel niet goed met Localscoop en dit weegt door op de relatie van Evy en Stan. Achter haar rug vraagt Stan Lars of hij en Evy terug bij VDB aan de slag mogen. Wanneer ze dit verneemt, vraagt Evy hem om een tijdje afstand te nemen van haar. Stan laat een reeks kwade voicemailberichten achter voor Evy, die haar hart lucht bij Maarten. Ze beseft dat ze nog altijd gevoelens heeft voor Maarten en dat haar relatie met Stan niet veel meer voorstelt.

Familie 6094 003
Familie 6095 004

Alleenreizende minderjarige

Jelle maakt duidelijk dat hij terug naar Amerika wil om Audrey te helpen. Hij heeft een handtekening van een meerderjarige nodig om een 'alleenreizende minderjarige' te zijn, maar Hanne weigert dit. Bart krijgt telefoon dat zijn zoon is opgepakt door de politie. Hij werd opgepakt omdat hij op de luchthaven aan vreemde mensen smeekte om een handtekening te zetten, zodat hij naar LA kon vertrekken. Trudy denkt dat al de veranderingen in Jelle's leven de laatste jaren hem niet goed doen en stelt Bart voor om met diens zoontje in België te blijven wonen. Bart verhuist naar Dubai voor zijn job.

Familie 6108 006
Familie 6117 003

Mathias versus Lars

Mathias besluit Lars te dagvaarden. Op de raad van bestuur ligt Mathias dan ook dwars en vecht hij een kinderachtige oorlog uit met Lars. Stefanie heeft al snel spijt dat ze aandeelhoudersvergadering nog eens heeft bijgewoond. Wat later laat Lars Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen. Mathias zit samen met twee jonge gasten in verband met de start-up van een nieuwe firma. Niet veel later wordt Mathias benaderd door Paul, die hem de job van Marie aanbiedt. Maar Mathias gaat Lars persoonlijk vertellen dat hij het voorstel van Paul heeft geweigerd.

Familie 6103 003
Familie 6107 004

Het huis van Alfons en Stefanie

Zjef en Rudi doen een bod van 280.000 euro op hun droomhuis. Ze vertellen de friends dat ze een koper zoeken om hun deel van het huis over te kopen. Wat later beslist Evy ook haar deel van het huis te verkopen omwille van haar financiële problemen. Hanne probeert Stefanie te overtuigen haar aandelen van VDB te verkopen en een deel van het huis over te kopen. Alfons doet Stefanie het voorstel om samen met hem de helft van het huis van de friends te kopen, met de bedoeling dat Stefanie er intrekt en huurder wordt. Stefanie doet een bod van 450.000 euro op het volledige huis.

Familie 6109 001
Familie 6113 003

Gehackte computer

Evy schakelt Maarten in als fotograaf voor Localscoop. Wat later biecht Evy op dat hij de vader is van de overleden Alex. Stan kan er niet tegen dat Evy zijn berichtjes niet beantwoordt en beslist haar gsm-camera te hacken. Wanneer Maarten en Evy alleen zijn in het huis van de friends, komt het tot een kus tussen de twee. Ondertussen heeft Stan Evy's computer en gsm gehackt. Wat hij te zien krijgt, bevalt hem niet. Bij Stan thuis vangt Niko een glimp op van gehackte beelden op diens computer. Maarten maakt ondertussen Evy duidelijk dat hij niet van plan is om in België te blijven.

Familie 6105 001
Familie 6104 003

Het voorstel van Griet

Griet zoekt Guido op en maakt hem duidelijk dat ze héél geïnteresseerd is in hem. Ondertussen beslist de rechter dat Guido een geldboete van 30.000 euro moet betalen binnen twee maanden. De geldboete van Guido wordt omgezet in een gevangenisstraf als hij deze niet tijdig kan betalen. Frank kan er niet mee lachen dat Guido geld durft vragen aan zijn schoonvader voor iets dat zijn eigen fout is én zijn dochter en kleindochter hier de dupe van zijn. Ondertussen doet Griet Guido het voorstel om haar gezelschap te houden tegen betaling. Emma heeft het moeilijk met het voorstel, maar gaat akkoord.

Familie 6104 002
Familie 6105 004

Challenges

Louise brengt Jelle op het idee om challenges te filmen om geld te verdienen. Wout ontdekt dat Louise ondertussen op date gaat met andere jongens en wil terug indruk op haar maken door Jelle te helpen. Wout loopt echter tweedegraads brandwonden op door een challenge. Peter en Trudy zijn er niet mee gediend dat Louise en Jelle toe hebben gekeken hoe Wout zich heeft verwond. De twee houden de lippen stijf op elkaar als ze vragen waarvoor hij dit deed. Louise maakt Wout duidelijk dat hij geen challenges moet doen om indruk op haar te maken.

Familie 6101 002
Familie 6104 005

Citytrip naar Brugge

Benny wil Robyn verrassen voor Valentijn. Stefanie komt te weten dat ze ooit haar hart verloren heeft aan Venetië. Benny ontdekt al snel dat een reisje naar Venetië niet goedkoop is en moet een andere oplossing zoeken. Hij kiest dan voor Brugge - het Venetië van het noorden - maar is bang dat Robyn teleurgesteld gaat zijn. De twee vertrekken toch naar hun citytrip, maar hebben moeilijkheden. In Brugge maakt Robyn Benny duidelijk dat ze wat ruimte nodig heeft. Hij maakt zich zorgen. Terug in Mechelen komt de familie erachter dat Benny spullen uit het hotel heeft gestolen.

Familie 6117 001
Familie 6117 005

Stalking

Stan is woedend van jaloezie en gaat steeds verder in zijn stalking. Met een vervormde stem vertelt hij Maarten dat Evy in gevaar is als hij haar blijft zien. Omdat Evy voordien lastig gevallen wordt door iemand in de Jan en Alleman, denkt Maarten dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. Door zijn bezorgdheid wordt hij geplaagd door herinneringen aan de dood van Roos en neemt afstand van Evy. Wanneer Stan erachter komt dat er terug contact is tussen hen, broedt hij op een nieuw plan. Maarten heeft in de gaten dat hij achtervolgd wordt door iemand.

Familie 6109 005
Familie 6113 001

De vluchteling

Vluchteling Ayo duikt op in de Jan & Alleman en vertelt zijn levensverhaal aan Maarten en Benny. Hij is namelijk op de vlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram, die vernieling en verderf zaait in zijn thuisland Nigeria. Ze vermoordden zijn vriendin en ook zijn familie is spoorloos. Zo komt hij na een helse tocht terecht in België. Hij durft geen asielprocedure aanvragen omdat hij al zijn geld kwijtspeelde aan de mensensmokkelaars. Benny beslist Ayo in huis te nemen. Hij bouwt een goede band op met de familie en is hen eeuwig dankbaar.

Familie 6118 004
Familie 6114 005

1 nacht met Guido

Emma heeft het moeilijk met het feit dat Guido op Valentijnsdag Griet gezelschap gaat houden. Wanneer Griet hem vraagt mee naar de wellness te gaan tegen betaling, vindt Emma dit een stap te ver. Wat later wordt het afbetalingsplan van Guido en Emma afgewezen. Met de moed der wanhoop gaat het koppel op zoek naar maatregelen om te besparen. Uiteindelijk geeft Emma Guido haar zegen om in te gaan op Griets voorstellen. Tijdens een vernissage kust Griet Guido onverwachts, maar hij gaat niet in op haar avances. Wanneer zij Guido 20.000 euro biedt voor één nacht met hem, staat het koppel voor een dilemma.

Familie 6118 002
Familie 6114 002

De slechte aankoop

Rudi en Zjef zijn er in geslaagd om hun droomwoning te kopen. Er zijn nog wat renovatiewerken en ze vragen de mening van Benny. Wanneer Benny enkele elektrische toestellen wil aansluiten in het huis van Zjef en Rudi, stuiten ze echter op problemen met de elektriciteit. De twee trekken tijdelijk bij Mieke en Niko in totdat alles in orde is. Benny beslist enkele kluswerken voor zijn rekening te nemen. Hij ontdekt al snel dat de kelder onder water staat. Er zit ook schimmel en vocht in het huis. Wanneer het huis onbewoonbaar wordt verklaard, wil Rudi de verkoper aanklagen.

Familie 6115 006
Familie 6118 005

Aan het werk in de carwash

Patrick helpt Ayo aan een job bij een carwash. Wanneer Stefanie erachter komt dat Ayo slechts 10 euro gekregen heeft voor een werkdag, is ze woedend. Plots staat de politie voor Patricks deur. Ze werden getipt dat er een illegale vluchteling bij hem thuis zou verblijven. Stefanie kan Ayo tijdig verstoppen. De familie denkt dat de eigenaar van de carwash de politie getipt heeft. Ze kunnen Ayo overtuigen om asiel aan te vragen in België en zijn reis naar Engeland uit zijn hoofd te praten. Vanaf nu heeft Ayo een tijdelijke verblijfsvergunning en blijft hij overnachten in een opvangcentrum in Brussel.

Familie 6124 002
Familie 6121 002

Een nieuwe vlam

Lars heeft een nieuwe vlam leren kennen op de wijnafdeling van een supermarkt. Marie is verbaasd wanneer ze verneemt wie de nieuwe date van Lars is. Het is niemand minder dan Inge, een jeugdvriendin van haar. De twee woonden in dezelfde straat en gingen naar dezelfde school. Marie is bezorgd dat Inge haar verleden uit de doeken zal doen tegen Lars. Ze spreekt haar erover aan. Lars is hierdoor getriggerd en hoopt via Inge meer te weten te komen. Inge heeft al snel in de gaten dat er meer aan de hand is tussen Lars en Marie en voelt zich het vijfde wiel aan de wagen.

Familie 6126 006
Familie 6130 002

Afspraak op hotel

Emma wil Anna en Albert om een lening vragen. Hun afspraak neemt echter een abrupte wending. Albert is op zijn hoofd gevallen en werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Emma en Guido durven Anna en Albert niet meer om geld te vragen en zien maar één mogelijkheid om een einde te maken aan hun problemen: Griet. Terwijl Guido naar zijn afspraak met Griet gaat, blijft Emma gebroken achter. Bij zijn thuiskomst vertelt Guido dat er niets is gebeurd tussen hem en Griet. De dag nadien staat zij met 24.000 euro voor Guido's neus. Griet vertelt Emma dat ze Guido het geld gaf uit medelijden.

Familie 6126 003
Familie 6139 004

Personeelsmanager

Veronique zit nog altijd in Italië en heeft weinig zin om terug naar huis te keren. Wanneer Veronique laat weten dat ze nog drie extra weken onbetaald verlof neemt, kan Mieke Lars overtuigen om haar tijdelijk de job van Personeelsdirecteur te geven om de afwezigheid van Veronique op te vangen. Mieke wil een 'feedbackloop' organiseren met de teams binnen VDB om het te hebben over hun functioneren binnen het coreteam en een eventuele loonsverhoging. Lars is heel tevreden van het werk dat Mieke levert als HR-manager. Rudi vertelt Veronique dat Mieke uit is op haar job.

Familie 6123 003
Familie 6122 001

De gevaarlijke challenge

Wout heeft een gevaarlijke challenge op het oog, namelijk de wagen van zijn moeder stelen om tegen 100 kilometer per uur naar een container te rijden en op 70 meter afstand beginnen remmen. Louise stapt bij Wout in de auto om hem om te praten, met als gevolg dat hij beslist de challenge uit te voeren met haar erbij. De challenge eindigt in een auto-ongeval waarbij Louise en Wout worden overgebracht naar het ziekenhuis. Wout wordt echter in een kunstmatige coma gehouden. Wat later krijgt Louise te horen dat Wout uit de coma is ontwaakt en zoekt hem op. Dankzij haar wordt de site van Cash or Crash ook platgelegd.

Familie 6123 001
Familie 6131 004

Maarten vertrekt

Stan gaat een stap verder om Maarten stokken in de wielen te steken en zorgt ervoor dat Evy een foto van zijn zogezegde vriendin uit India te zien krijgt. Evy stelt zich vragen over de vrouw op Maartens laptop. Wanneer Maarten te horen krijgt dat alles aan het overstromen is in het weeshuis waar hij werkt, keert hij terug naar India. Hij belooft Jan en Evy snel terug te komen naar België. Stan gebruikt de modeshow van Rudi als excuus om terug in contact te komen met Evy. Hij verwijdert de foto's die zij genomen heeft zodat ze hem moet contacteren.

Familie 6139 001
Familie 6135 002

Gevoelens voor Ayo

Stefanie is met Ayo meegegaan om hem in te schrijven in een school voor anderstaligen. Wat later pakt Stefanie haar spullen om te verhuizen naar het huis van de friends, maar ze blijft zich inzetten voor Ayo. Ondertussen denkt Stefanie eraan om bij de brandweer aan de slag te gaan. Alfons kan zich niet verzoenen met de vriendschap tussen haar en Ayo en maakt duidelijk dat hij hem niet vertrouwt. Ayo wil Stefanie helpen met de fysieke opdrachten voor het toelatingsexamen bij de brandweer. Op een dag probeert Stefanie Ayo te kussen, maar hij trekt zich terug.

Familie 6134 002
Familie 6130 001

De kassadief

Jan merkt dat er geld uit de kassa van de Jan en Alleman verdwenen is. Amelie kan er niet mee lachen dat ze wordt beschuldigd en eist Jans excuses. Ondertussen probeert een klant de schuld in Ayo's schoenen te schuiven. Benny wil geen voet meer in de Jan en Alleman zetten wanneer hij hoort dat ook Jan Ayo verdenkt. Anna eist dan dat er bewakingscamera's in het café geïnstalleerd worden. Op een avond lijkt Jan de kassadief op heterdaad te betrappen. Het is niemand minder dan Albert. Die gedraagt zich heel verward sinds zijn val. Anna beslist samen met hem naar de dokter te gaan.

Familie 6131 005
Familie 6132 002

Het verleden van Marie

Lars worstelt met zijn gevoelens. Hij heeft een openhartig gesprek met Marie, waarbij ze haar verleden opbiecht. Marie werd als 6/7-jarig meisje dagelijks in de kelder opgesloten terwijl haar moeder boven klanten ontving als prostituee. Deze bekentenis brengt veel gevoelens naar boven en Lars en Marie worden terug een koppel. Ondertussen blijft Paul vasthouden aan zijn onredelijke voorwaarden. Hij vindt de geproduceerde collectie van VDB Fashion niet goed en eist een nieuwe collectie tegen dezelfde deadline. Paul blijft ook Marie chanteren met haar verleden.

Familie 6131 003
Familie 6133 004

Oude liefde

Amelie komt een oude bekende tegen in de Jan en Alleman: haar ex-lief Gino. Ze halen samen herinneringen op aan vroeger. Wanneer de twee kussen, worden ze betrapt door Peter en Lars. Amelie schaamt zich tegenover hen en legt Peter uit dat Gino haar eerste serieuze lief was. Gino vraagt Amelie om opnieuw samen met hem in de drugsbusiness te stappen. Hij vertelt dat hij aan goed spul kan geraken en Amelie dit enkel moet leveren, net zoals vroeger. Ze is namelijk al jaren van de radar, dus moet het volgens hem wel lukken. Amelie gooit hem buiten, omdat ze dacht dat hij veranderd was tegenover vroeger.

Familie 6133 005
Familie 6141 005

Paul vermoord

Lars zoekt een manier om Paul te chanteren zodat hij Marie met rust laat. Op persoonlijk vlak lukt niet meer, want hij staat op scheiden met zijn vrouw Celine. Ondertussen moet VDB Fashion door het stopzetten van de samenwerking met 9House haar collectie proberen kwijt te geraken aan een ander bedrijf. Paul wil Marie haar geheim blootleggen aan de wereld. Volgens hem is Marie een moordenares die haar eigen moeder vergiftigd heeft met medicatie, waardoor ze wekenlang aftakelde tot ze uiteindelijk stierf. Op een dag wordt Paul dood teruggevonden in zijn huis, neergestoken.

Familie 6130 003
Familie 6141 002

Leermeisje

Mieke raadt Niko aan om een leerjongen in dienst te nemen. Hij maakt kennis met Gertjan, die geen goede indruk maakt op zijn eerste werkdag. Wanneer Gertjan ongeïnteresseerd overkomt en ook nog eens een pallet op zijn voet laat vallen, heeft Niko er genoeg van en gooit hem buiten. Een dag later leert hij Sanne kennen, het nieuwe leermeisje en is wild enthousiast over haar. Ze heeft namelijk al zelf bier gebrouwen en weet van aanpakken. Mieke heeft in de gaten dat Sanne aan Niko's lippen hangt en denkt dat het meisjes een crush heeft op Niko.

Familie 6140 003
Familie 6143 005

De moordenaar

Door Pauls dood is weduwe Celine erfgename geworden van diens aandelen bij 9House. Ze maakt Lars duidelijk dat hun contract blijft doorlopen tot aan de verkoop. Zodra Celine de kans krijgt 9House te verkopen, zal ze dat doen. Ze wil namelijk een nieuw leven beginnen. Ondertussen legt Lars valse verklaringen af bij de politie. Hij verbiedt zijn werknemers om met de pers te praten. Tom beslist een huiszoeking te organiseren op VDB Fashion. Lars wil Marie in bescherming nemen en doet het bewijsmateriaal van de moord op haar moeder verdwijnen. Celine wordt opgepakt als moordenaar van Paul.

Familie 6142 003
Familie 6142 001

Wat is er met Quinten?

Eva geniet volop van haar zwangerschap en brengt Zjef een bezoekje in de foodbar. Zjef krijgt van haar te horen dat Quinten er niet goed uitzag. Zjef beslist zijn goede vriend op te bellen. Quinten belt Zjef met de vraag om af te spreken. In de Foodbar vertelt hij dat hij een nieuw lief heeft en als Project Manager bij Fix Solutions werkt. Stan is er nochtans 100% zeker van dat de vacature naar iemand anders is gegaan, aangezien hijzelf ook had gesolliciteerd indertijd. Zjef vraagt zich af waarom zijn goede vriend tegen hem liegt.

Familie 6148 004
Familie 6150 003

De drugsdeal

Gino heeft 47.000 euro geleend van drugsdealer Michelle en moet dit nog terugbetalen. Michelle geeft Gino nog een laatste opdracht: coke naar Londen brengen. Maar daar steekt Amelie een stokje voor en tipt de politie. Michelle eist dat Amelie haar fout rechtzet en zij de coke naar Londen moet brengen. Terwijl Gino zich schuilhoudt, beslist Amelie de coke naar Londen te brengen. Achteraf blijkt dit slechts een plan te zijn in samenwerking met de politie om Michelle en haar bende te strikken. Gino is echter medeplichtig en wordt alsnog opgepakt door de politie.

Familie 6151 002
Familie 6153 001

Het voorstel voor Ayo

Patrick slaagt er in een advocaat te vinden voor Ayo. Alfons wantrouwt hem nog steeds, wat zorgt voor conflict tussen hem en Stefanie. Ondertussen oefent Stefanie hard voor de vaardigheidsproef van haar brandweerexamen. Ayo is boos op Stefanie omdat ze zijn advocaat heeft ingelicht over Ayo's idee om zijn verhaal dramatischer voor te stellen. Als Ayo hiermee verdergaat, wilt zijn advocaat hem niet meer verdedigen. Wat later laat Ayo zich oplichten door een contactpersoon die zogezegd zijn familie in veiligheid kan brengen. Stefanie is het beu en stelt Ayo voor om te trouwen, zodat hij in België kan blijven.

Familie 6154 005
Familie 6157 003

De onverwachte kus

Sanne en Niko hebben een aanvaring. Zij is namelijk met een klant gaan praten achter zijn rug. Niko houdt voet bij stuk en wil Sanne niet meer zien. Mieke praat op hem in en kan ervoor zorgen dat Sanne haar leercontract kan verderzetten. Benny wint tickets voor 'Ladies at the movies' en geeft deze cadeau aan Mieke. Wanneer Hanne afbelt, beslist ze Sanne mee te vragen. Wanneer ze terugkomen van de film, bedankt Sanne Mieke voor de leuke avond met een kus. Al snel wordt duidelijk dat Sanne lesbisch is en dus niet op Niko valt maar op Mieke.

Familie 6156 001
Familie 6158 002

De bloedtesten

Mathias vertelt Jan dat de bloedinzameling van het Rode Kruis niet door kan gaan in de sporthal omwille van een lek in het dak en vraagt of deze kan doorgaan in zijn café. Jan gaat akkoord en probeert iedereen hiervoor warm te maken. Mieke doet een schokkende ontdekking na de bloedinzameling in de Jan & Alleman. Ze ontdekt aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Guido beschuldigt Kobe Emma zwanger gemaakt te hebben. Emma heeft geen idee waar Guido het over heeft en laat ook haar bloed testen. Volgens het resultaat is Mila ook niet haar dochter.

Familie 6152 004
Familie 6145 003

Veronique ontevreden

Lars heeft schrik dat Marie terug naar Londen wil verhuizen en biedt haar een job bij VDB aan, namelijk als nieuwe go-betweenmanager tussen VDB en haar klanten. Veronique kan zich niet vinden in het voorstel van Lars, omdat ze pas haar functie als personeelsdirecteur heeft doorgegeven aan Mieke om de liaison tussen VDB en de nieuwe partners te worden. Mathias heeft een handtekening van Veronique nodig voor een lening bij de bank en spreekt met haar af om de echtscheiding te regelen. Ondertussen doet Mathias Veronique opnieuw het zakelijk voorstel om met hem in zee te gaan.

Familie 6144 004
Familie 6148 006

De overwinning van Stan

Evy heeft al een tijdje niets meer van Maarten gehoord. Dit komt om Stan ervoor zorgt dat er geen contact kan zijn tussen te twee. Evy zoekt troost bij Stan. Het komt tot een kus. Ze neemt opnieuw afstand van hem, omwille van haar relatie met Maarten. Stan ziet zijn kans om Evy weer voor zich te winnen wanneer Maarten Hanne laat weten dat hij niet meer terug zal komen. Hij vertelt dat hij niets meer verloren heeft in België. Stan vertelt Evy dat zijn zogezegde relatie met Karolien voorbij is en beslist Evy mee uit te vragen. De twee worden als snel terug een koppel.

Familie 6159 004
Familie 6163 003

De IT-verantwoordelijke

VDB Fashion moet op zoek naar een nieuwe IT-verantwoordelijke. Zjef regelt een sollicitatie voor Quinten bij VDB. Stan probeert Quinten voor te zijn en gaat eerder bij Lars langs dan hem. Mieke steekt hier een stokje voor en laat beide kandidaten een sollicitatieproef doen. Stan daagt niet op op de sollicitatieproef, omdat hij van mening is dat hij sowieso de beste kandidaat is. Evy stelt zich vragen bij het gedrag van Stan. Ondertussen krijgt Hanne van Maarten een foto doorgestuurd waarop Evy staat met een andere man, maar Evy maakt haar duidelijk dat de foto getrukeerd is.

Familie 6163 004
Familie 6160 001

Schijnhuwelijk

Het tweede interview van Ayo is slecht gegaan, wat betekent dat hij zal worden uitgewezen. Maar daar wil Stefanie een stokje voor steken en doet hem het voorstel om in het huwelijksbootje te stappen voor een verblijfsvergunning te verkrijgen. Benny en Patrick zien dit plan niet zitten en willen het aangeven als een schijnhuwelijk. Stefanie en Ayo zoeken manieren om te bewijzen dat hij al drie maanden in België verblijft, zodat ze voor de wet kunnen trouwen. Benny's vaderhart breekt als hij een gesprek van Stefanie opvangt. Hij beslist een geldig huurcontract voor Ayo op te stellen.

Familie 6160 004
Familie 6161 003

Dress & Play

Mathias wil een bedrijfje opstarten voor het maken van kinderkleding. Tot zijn grote verbazing hapt Veronique deze keer wél toe. Ze heeft het gehad met de vriendjespolitiek van Lars bij VDB Fashion en beslist haar ontslag te geven. Peter neemt met tegenzin de taken van Veronique als financieel directeur over. Veronique start met Mathias het nieuwe modebedrijf Dress & Play op,. Veronique wil de ontwerpen van Rudi overkopen om een kindercollectie in handen te hebben. Ondertussen ligt Lars overhoop met zijn gevoelens door het vertrek van Veronique bij VDB Fashion. Hij bedriegt Marie meermaals met andere vrouwen.

Familie 6161 002
Familie 6161 005

Zoektocht naar de waarheid

Guido en Emma hebben zich weer verzoend nu ze te weten gekomen zijn dat Mila niet hun biologische dochter is. Mieke doet er alles aan om Emma en Guido te helpen met hun zoektocht naar de waarheid. Anna komt Emma een troostende schouder bieden. Emma probeert zich te herpakken en plaatst een oproep op Localscoop. Ondertussen krijgen Emma en Guido meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en stuiten op de dochter van een zekere Els Jacobs.

Familie 6167 005
Familie 6169 001

De klikker

Stefanie en Ayo gaan naar het stadhuis om hun huwelijk aan te geven. Ze moeten echter een bewijs hebben dat Ayo al 3 maanden in België verblijft. Ze gaan opzoek naar verklaringen en bewijzen, maar hebben er niet genoeg. Benny legt zich na een gesprek met Patrick dan toch neer bij Stefanie haar beslissing om met Ayo te trouwen en helpt hen aan een geldig bewijs. Na een tweede interview in verband met hun huwelijk krijgen Ayo en Stefanie een verontrustend telefoontje van de dienst burgerzaken: iemand heeft hen getipt dat het om een schijnhuwelijk zou gaan. Stefanie denkt meteen dat Alfons de beller is.

Familie 6166 003
Familie 6169 005

Evy ontdekt de waarheid

Evy betrapt Stan op een avond terwijl hij een wachtwoord zet op een map op zijn computer. Ze denkt dat hij iets verbergt voor haar en lucht haar hart bij Hanne. Die denkt dat Stan degene is die de foto van Evy en een onbekende man bewerkt heeft en naar Maarten heeft gestuurd. Evy blijft echter in Stan zijn onschuld geloven, maar na verloop van tijd begint ze toch te twijfelen. Ze vragen aan Quinten om Stan zijn computer te hacken zodat ze te weten komen wat hij verbergt in de map. Ze ontdekken dat hij Evy de afgelopen maanden heeft gefilmd en hij degene was die Maarten stalkte.

Familie 6165 001
Familie 6167 003

Van wie is Mila?

Emma en Guido beslissen om hun zoektocht naar Els Jacobs stop te zetten en Mila te aanvaarden als hun echte dochter, totdat Els hun komt opzoeken in de Foodbar om te zeggen dat ze met rust gelaten wil worden en zeker is dat haar Mila wel degelijk haar dochter is. Ondertussen krijgt Emma de hele tijd anonieme telefoontjes en ze denkt dat dit ook Els is, maar al snel blijkt dat dit om een misverstand ging. Emma en Guido zoeken daarom opnieuw contact met Els via Facebook in de hoop dat ze wil afspreken met hen.

Familie 6168 004
Familie 6177 001

Quinten verslaafd

Op Fashion dringt Jenny zich op bij Quinten en ze vraagt hem zelfs mee op een picknick. Wanneer hij op een dag te laat aankomt op Fashion en Jenny zich weer opdringt, vliegt hij uit tegen haar. Hierdoor merkt Hanne dat Quinten de laatste tijd niet zichzelf is. Ze vraagt Zjef om hem in de gaten te houden. Die ontdekt dat Quinten al enkele maanden aan de drank zit. Zjef haalt alle drank weg uit zijn appartement en nodigt Quinten verschillende keren uit op etentjes in de brouwerij, zodat hij niet alleen is. Quinten is de bemoeienissen van Zjef beu en wil dat hij hem met rust laat.

Familie 6178 002
Familie 6179 002

Groen licht

Alfons zweert dat hij niets te maken heeft met de inlichting en voelt zich beledigt. Wanneer Benny ontdekt dat Jan de verklikker is, verdedigt hij Alfons ook. Stefanie wil echter weten wie dan wel de verklikker is, maar Benny heeft Jan belooft om te zwijgen. Ondertussen worden Benny, Patrick en Alfons ondervraagd door mevrouw Verhoeven van de cel schijnhuwelijken. Ayo begint dan toch echt gevoelens te krijgen voor Stefanie en kust haar. Ze krijgen eveneens groen licht om te trouwen. Tijdens de vrijgezellenavond ontvangt Ayo plots een telefoontje: zijn ouders zijn veilig en wel.

Familie 6177 003
Familie 6175 002

Verrassingsfeestje

Via Benny verneemt Jenny dat Patrick zijn verjaardag nadert. Ze beslist om samen met Benny een verrassingsfeest te organiseren, maar Patrick laat hen duidelijk weten dat hij geen verrassingen wil. Jenny is koppig en zet haar plan verder. Wanneer het feest aanbreekt, stuurt Patrick iedereen naar huis. Tot teleurstelling van Jenny. De volgende dag krijgt Patrick schuldgevoelens wanneer blijkt dat ook Jenny jarig was en ze eigenlijk ook har verjaardag wou vieren. Daarom organiseert Patrick een feestje voor haar om zich te excuseren.

Familie 6186 004
Familie 6187 003

Lucas en Milou

Emma belt uit wanhoop alle ouders van de lijst, die ze van Katrien kregen. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen en het ziekenhuis dient klacht in tegen Emma en Guido. Op een dag staat een zekere Lucas bij hun voor de deur, die vertelt dat hij onlangs heeft vernomen dat zijn dochter, Milou, niet zijn biologische dochter is. Hij kent iemand die in een labo werkt en laat een DNA-test uitvoeren, waaruit blijkt dat hij wel degelijk de vader is van Mila en Guido en Emma de ouders zijn van Milou. Emma en Guido maken kennis met Milou.

Familie 6178 006
Familie 6183 002

Stan geeft niet op

Niko en Guido vergeven Stan niet voor zijn daden, maar beslissen om hem niet te laten vallen. Ondertussen ziet Evy in dat ze haar relatie met Maarten nog een kans moet geven en ze wil tickets boeken naar India. Net wanneer ze haar tickets wil bestellen, staat Maarten voor de deur. Hij is teruggekeerd uit India om eindelijk met Evy samen te zijn. Hoewel Niko hem waarschuwt, kan Stan het niet laten om Maarten uit te dagen. Op een avond staat Stan zelfs in het appartement van Jan, wanneer Evy en Maarten hier liggen te kussen.

Familie 6179 001
Familie 6180 005

In therapie bij Marie

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij sluit zich op op zijn kamer. Amelie raadt Veronique aan om hulp te zoeken bij Marie. Wanneer hij naar de loft wil gaan voor zijn eerste sessie met Marie krijgt hij een paniekaanval in de lift. Marie voelt zich schuldig. Cédric besluit een stap verder te zetten en wil het kantoor van June betreden. Het lukt Cédric om het kantoor te betreden, maar het botst weer met zijn moeder. Veronique voelt zich opnieuw tekortgeschoten als moeder. Ze lucht haar hart bij Mathias.

Familie 6172 004
Familie 6181 004

Voetbalcarrière

Na een match wordt Jelle gevraagd om bij een professionele ploeg te komen spelen. Hij zegt meteen toe en begint volop te trainen. Bart en Trudy zijn bang dat Jelle hierdoor zijn studies zal verwaarlozen en willen hem verbieden om bij de ploeg te gaan. Jelle is razend op hen en verwijt zijn vader niet naar hem om te kijken. Bart en Trudy zien in hoe graag hij wil blijven voetballen en stemmen dan toch toe. Jelle stort zich helemaal op zijn trainingen en koopt zelfs een hartslagmeter van 100 euro.

Familie 6186 001
Familie 6188 001

Galabal

Rayan, een vriend van Jelle, heeft een oogje laten vallen op Louise en vraagt haar mee naar het galabal. Ze vindt hem een playboy en gaat liever met haar vriendinnen. Jelle helpt Rayan aan Louise haar gegevens en zo blijft Rayan volhouden, zonder succes. Peter heeft ondertussen een mooi kleedje voor zijn dochter kunnen regelen op VDB Fashion. Op de dag van het galabal is Louise ziek. Rayan beslist om ook niet te gaan en komt naar haar thuis om haar te verwennen. Jelle volgt ondertussen een streng voedingsprogramma om een topsporter te worden, tot ergernis van Trudy.

2018-05-22 (5)
Familie 6185 001

Amelie op eigen benen

Brigitte ontmoet haar nieuwe schoondochter, Marie, op VDB Fashion. De twee lijken zich verrassend genoeg te verstaan, tot jaloezie van Amelie. Ze voelt zich nog steeds aan de kant geschoven door haar moeder. Brigitte vindt het niet kunnen dat Amelie inwoont bij Lars en Marie en wil dat haar dochter een eigen appartement huurt. Amelie is de bemoeienissen van haar moeder beu en trekt in bij Jan.

Familie 6188 006
Familie 6192 001

Afpersing

Wanneer Ayo niet komt opdagen op de trouwceremonie, begint Alfons luidop zijn racistisch getinte meningen te uiten. In werkelijkheid geraakte Ayo verzeild in een gevecht met twee mannen. Ayo belooft aan Stefanie om het goed te maken en ze zoeken een nieuwe trouwdatum. Stefanie ontdekt dat de cel Schijnhuwelijken een nieuw onderzoek heeft geopend na de uitval van Alfons. Mevrouw Verhoeven vraagt 5.000 euro in ruil voor een positief rapport. Ze wordt echter in de val gelokt en door de politie gearresteerd op verdenking van afpersing. Ook Ayo wordt meegenomen en geplaatst in een gesloten asielcentrum.

Familie 6188 008
Familie 6188 004

Hanne aangereden

Evy plaatst thuis een camera omdat ze zich niet langer veilig voelt met Stan in de buurt. Evy's plan werkt en ze kan Stan spotten op de camerabeelden. Maarten en Evy zijn blij dat ze eindelijk bewijsmateriaal in handen hebben, maar toch laat de politie Stan vrij. Evy neemt de beslissing om met Maarten mee naar India te gaan. Wanneer Stan dit verneemt, draait hij door. Hij probeert Evy aan te rijden, maar wijkt op het laatste nippertje uit zodat hij niet Evy, maar Hanne omver rijdt. Hanne belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Ze wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Familie 6189 005
Familie 6192 003

De gevolgen

Bart keert onmiddellijk terug uit Dubai om er te zijn voor zijn dochter. Ook Quinten heeft het moeilijk en heeft de neiging om terug naar de fles te grijpen. Zjef kan zijn vriend overtuigen deel te nemen aan een bijeenkomst van de AA. Daar komt Quinten een oude bekende tegen: Pierre. Die is de gespreksleider bij de AA geworden. Ondertussen slagen de dokters er in om Hanne te laten ontwaken uit de coma. Maarten is opgelucht als blijkt dat Stan met de noorderzon is verdwenen. Evy blijft echter argwanend en zoekt excuses om Maarten uit de weg te gaan.

Familie 6191 001
Familie 6192 004

Problemen in de liefde

Cédric beleeft met Marie een emotioneel moment op het dak van VDB. Amelie wil het met Veronique hebben over Lars, omdat hij volgens haar nog altijd gevoelens heeft voor haar. Marie vertrouwt Lars niet meer en ontdekt dat hij voortdurend met andere vrouwen naar bed gaat. Veronique vraagt het advies van Lars voor een zakelijke beslissing en krijgt hierdoor ruzie met Mathias. Veronique maakt hem duidelijk dat het definitief gedaan. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt. Ondertussen laat Marie Cédric weten dat ze hem niet langer kan behandelen.

Familie 6189 001
Familie 6194 003

Co-ouderschap

Guido en Emma hebben de grootste moeite om afstand te nemen van Mila. Guido biecht op dat hij geen band heeft met Milou en hij vertrouwt Lucas niet, wat tot strubbelingen met Emma leidt. Lucas wil meer tijd doorbrengen met Mila en Guido voelt zich niet goed met de situatie. Emma stelt voor om te kiezen voor co-ouderschap. Lucas ziet dit echter niet zitten, maar besluit om een datum vast te leggen waarop ze een beslissing moeten nemen. Emma gaat Lucas confronteren, maar gaat zwaar over de schreef wanneer ze zijn overleden vrouw beledigt. Lucas wilt naar de rechter stappen om zijn gelijk te halen.

Familie 6196 003
Familie 6197 001

Vluchteling aan boord

Ayo komt in slechte papieren te zitten en zet het op een lopen. Terwijl de politie hem zoekt om hem terug naar Nigeria te sturen, kan Ayo een lift regelen naar Engeland, in een koelvrachtwagen. Wanneer Stefanie maar geen geruststellend telefoontje krijgt van haar lief, gaat Robyn via haar securitybedrijf op zoek naar de vrachtwagen. Benny en Stefanie vinden Ayo bewusteloos en onderkoeld terug in één van de vrachtwagens en bellen een ziekenwagen op. Wanneer het beter met hem gaat, wordt Ayo naar een gesloten asielcentrum overgebracht.

Familie 6198 003
Familie 6207 007

Een mogelijke verzoening

Quinten woont nu al een paar weken in de brouwerij bij Zjef en zijn huisgenoten. Hij vraagt aan Zjef om eens mee te gaan naar de AA. Zjef schrikt wanneer hij Quinten vergezelt naar de AA-sessie en zijn vader er tegenkomt. Achteraf verontschuldigt Quinten zich bij Zjef, die duidelijk niet opgezet is met een verzoening. Pierre komt zijn zoon alsnog opzoeken in de Foodbar, maar wordt door Zjef buitengezet. Ondertussen voelt Quinten zich sterk genoeg om weer naar zijn appartement te verhuizen. Zjef en Rudi zijn één jaar getrouwd en Rudi heeft het huis versierd en voor een verrassing gezorgd.

Familie 6206 005
Familie 6207 002

Afspraak met Stan

Evy denkt nog altijd dat Stan haar in de gaten houdt, maar Maarten denkt dat hij al lang in het buitenland zit. Toch belooft hij haar niet meer alleen te laten. Evy krijgt een telefoontje van Stan, maar kan niet antwoorden op zijn vragen omdat ze niet alleen is. Ze verzint een smoesje om weg te gaan en Maarten blijft bij zijn vader die last heeft van zijn gezondheid. Eenmaal thuis belt ze met Stan, maar hij geeft alleen een cryptische omschrijving. Hanne hoort het hele gesprek en smeekt Evy om thuis te blijven. Evy beseft ondertussen waar Stan het over heeft en gaat erop af. Hanne slaagt erin om Maarten te bellen.

Familie 6205 002
Familie 6206 003

De Azoren

Na een bezoek aan Veronique stort Lars volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen. Veronique komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Ze vertrekt alleen terug naar België. S'Nachts staat Lars plots aan haar deur en de twee worden een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt. Wanneer Lars Marie in de loft aantreft, komt het tot een harde confrontatie. Ze verlaat de loft met haar koffers, waarna ze door Cédric wordt getroost. Mathias wil Veronique eindelijk loslaten.

Familie 6202 003

Fitnessproducten

Jelle stort zich vol overgave op zijn trainingsschema. Hij wordt door Trudy betrapt bij het online bestellen van fitnessproducten. Wanneer Louise een pakje onderschept voor Jelle vermoedt ze meteen iets, maar er zit alleen een muts in het pakje. Later spreekt Jelle af met een vriend in de Foodbar en ruilen de twee van pakje...

Familie 6202 009
Familie 6208 seizoensfinale kranten 004

Vertrekt Stefanie of niet?

Inspecteur Van Damme laat Stefanie weten dat Ayo nu sowieso op een vliegtuig naar Nigeria wordt gezet. De twee hebben een emotioneel afscheid in de instelling. Ayo belooft Stefanie dat hij een manier zal blijven zoeken om terug bij haar te geraken. Stefanie vraagt haar visum aan en staat klaar om te vertrekken naar Nigeria. Hanne probeert haar nog tegen te houden, maar besluit Benny te bellen. Stefanie luistert zelfs niet naar de goede raad van haar vader en maakt hem duidelijk dat het haar beslissing is. Diezelfde avond staat Stefanie terug in het huis van haar vader.

Familie 6208 seizoensfinale kranten 005
Familie 6207 008

Waar is Milou?

Emma gaat naar de school van Milou om Milou af te halen achter de rug van Lucas. Samen met Mila gaan de drie naar Planckendael. Lucas - volledig in paniek wanneer ze hem vertellen dat Milou door Emma is meegenomen - belt naar Guido. Die kan Emma niet overtuigen om terug naar huis te keren en gaat haar achterna. Voor Lucas is dit de druppel, hij belt de politie. Emma geniet ondertussen van een zonnige dag met haar twee dochters. Na een fijn dagje met de meisjes, wordt Emma 's avonds plots wakker in haar auto. Het is al donker en ze merkt dat Milou nergens te vinden is...

Familie 6207 011
Familie 6208 001

Confrontatie met Stan

Na een moeilijk begin slaagt Evy erin om Stan te kalmeren en vertelt ze eindelijk waarom ze zo abrupt een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Stan gaat ermee akkoord om zichzelf aan te geven voor de aanrijding van Hanne, maar hoopt nog steeds dat hij en Evy terug samen komen. Plots komt Maarten tussenbeide en geeft hij Stan een flinke mep op zijn hoofd. Stan valt neer, en Evy is razend op Maarten. Tijdens hun ruzie, lukt het Stan om terug recht te komen en hij valt Maarten aan. Hij wil een zware steen op hem laten vallen, maar Evy pakt het pistool en richt het op Stan.

Familie 6207 006
Familie 6208 seizoensfinale embargo 002

Amelie neergestoken

Veronique en Amelie gaan samen iets drinken voor Amelies verjaardag. De twee amuseren zich rot, maar kijken iets te diep in het glas. Wanneer een man avances probeert te maken op de twee, kunnen ze hem afwimpelen. De twee blijven drinken, maar eenmaal thuis voelt vooral Veronique zich niet goed. Door de alcohol beginnen de twee vrouwen elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Later die avond wordt Veronique wakker op de grond met bloed aan haar handen en een keukenmes naast haar. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen uren. Ze ziet Amelie liggen in een plas bloed...

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 27ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

Recycling

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Dit seizoen telt het meeste aantal hoofdpersonages van alle seizoenen tot nu toe, met maar liefst 33 hoofdpersonages.
  • De 6000ste aflevering van de reeks werd niet op het scherm gevierd omdat de aflevering niet lang na de start van het seizoen verscheen, en die aflevering was ook al een dubbelaflevering.
  • Dit is één van de weinige keren dat de makers van 'Familie' verborgen hebben kunnen houden dat er een acteur of actrice, in dit geval Braam Verreth, de serie ging verlaten. Ook bij actrice Katrien De Becker was dit in het verleden al het geval.
  • Ook dit seizoen gaat de vernieuwing van 'Familie' verder. Vanaf maandag 6 november (aflevering 6039) krijgt 'Familie' een volledige facelift. Er wordt een nieuwe generiek en een nieuw logo in gebruik genomen, beeld, belichting en decors krijgen een facelift en er zijn nieuwe stockbeelden. In plaats van huizen die tussen twee scènes in getoond worden, zijn er nu stadsbeelden te zien met een meer hedendaagse aanpak. Met al deze aanpassingen en verbeteringen moet 'Familie' moeiteloos naar het volgende decennium kunnen gaan.
  • Dit seizoen bevat de tweede midseizoensfinale ooit van Familie, die vond plaats op vrijdag 5 januari 2018. De eerste midseizoensfinale speelde zich af op 30 december 2016, ter gelegenheid van 25 jaar Familie.
  • In dit seizoen keert het legendarische personage Guido Van den Bossche terug na een afwezigheid van bijna 20 jaar. Het personage speelde een grote rol in de midseizoensfinale.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.