FANDOM


Seizoen 27 Seizoen 28 Seizoen 29

Seizoen 28 is de reeks die loopt van 27 augustus 2018 tot 28 juni 2019. Het seizoen telt 220 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Jonas Versteven, Inspecteur De Pelsmaeker, Iris Massant, Inez Theunynck, Gloria Theunynck, Elias Van Wilder en Kasper Van de Caveye.

De personages die in de loop van het seizoen terug hun opwachting maken, zijn Marie-Rose De Putter, Hans Deschutter, Freddy Steenhoudt, Estee Eeckelaert en Francesca Hermans.

Dit seizoen nemen we afscheid van Stan Lauwers, Frank Verdonck, Maarten Van den Bossche, Trudy Tack de Rixart de Waremme, Evy Hermans, Louise Van den Bossche en Jelle Van den Bossche.

Verhaallijnen

Familie 6209 k 003

Veronique op de dool

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. Ze maakt haar opwachting bij Peter en vertelt wat er aan de hand is. Veronique verdwijnt weer en wordt later op straat gearresteerd door de politie voor de moordpoging op Amelie.

Familie 6209 k 002

Verdrinking

Emma duikt het water in op zoek naar Milou. De meisje was echter gewoon de auto uitgestapt en is volledig ongedeerd. Emma en de meisjes keren terug naar huis, waar Guido en Lucas al urenlang zitten te wachten. Lucas besluit geen klacht in te dienen bij de politie. De drie bepalen een regeling waarbij ze om de week voor de 2 meisjes mogen zorgen.

S28 afl6209 132

Relatiebreuk

Evy en Maarten komen thuis, maar hebben hevige ruzie. Evy verwijt hem aanleiding te hebben gegeven voor de schietpartij. Mocht hij Stan niet hebben neergeslagen, dan zou hij zichzelf hebben aangegeven volgens haar. De ruzie loopt verder op en Maarten vertrekt. Evy houdt hem echter niet tegen.

Familie 6209 k 007

In de gevangenis (deel 1)

2 maanden later. Veronique bevindt zich al een tijdje in de gevangenis. Lars doet zijn uiterste best om Veronique vrij te krijgen en gelooft in haar onschuld. Amelie is aan de beterhand, maar herinnert zich niets meer van de bewuste avond. Ook bij Veronique is het een groot zwart gat. Brigitte is op haar beurt zeer duidelijk: Veronique is schuldig en Lars loopt in zijn ongeluk. In de gevangenis maakt Veronique kennis met haar agressieve kamergenote Vicky.

Familie 6212 005

De verloren zoon (deel 1)

Jenny krijgt telefoon van haar zoon Jonas: hij mag de gevangenis verlaten en zoekt onderdak. In de Jan en Alleman lopen Jonas en Benny elkaar tegen het lijf en worden goede vrienden. Jenny hoopt dat er nu eindelijk een verzoening komt tussen Robyn en haar broer.

Familie 6211 003

Vereecken

Niko loopt in de Jan en Alleman een oude bekende tegen het lijf, namelijk wijkagent Andy Vereecken. Het wordt al snel duidelijk dat Niko het absoluut niet met de man kan vinden en hij zoekt zijn oude vriend Michiel op zodat ze samen voorgoed kunnen afrekenen met Vereecken.

Familie 6210 002
Familie 6213 001

Twee maanden later

Veronique en Amelie hebben last van dromen over de bewuste nacht. Lars gaat geregeld op bezoek bij Veronique, wiens moed haar stilaan in de schoenen zakt. Lars verdenkt Marie als dader en gaat met de inspecteur praten. Marie maakt van de afwezigheid van Veronique gebruik om Mathias en Cédric rond haar vinger te draaien. Beiden twijfelen aan Veroniques onschuld. Eva en Manon hebben een dochter gekregen: Finn. Rudi en Zjef zijn dol op haar. Hannes korset is uit en ze loopt nu op krukken. Enkele vingers aan haar linkerhand zijn nog gevoelloos. Stefanie heeft niets meer gehoord van Ayo en vreest dat hij in Nigeria is opgepakt. Het co-ouderschap van Mila en Milou verloopt vlekkeloos en Lucas, Guido en Emma komen goed met elkaar overeen.

Familie 6219 006

Veronique geterroriseerd (deel 1)

Vicky stelt Veronique voor de keuze: stikken of zwijgen. Veronique beslist om te zwichten voor haar celgenote en laat zich door Vicky terroriseren. Peter merkt dat Veronique niet in haar gewone doen is na een bezoekje aan zijn zus en praat erover met Lars. Ook Lars merkt dat Veronique het moeilijk heeft en denkt dat Vicky er iets mee te maken heeft. Hij overweegt om de gevangenis hierover in te lichten, maar Amelie is bang dat Veronique dit niet wil.

Familie 6214 003
Familie 6222 001

De verloren zoon (deel 2)

Jenny probeert Jonas en Robyn terug in contact te brengen door stiekem met hen allebei op hetzelfde moment af te spreken in de Foodbar, maar wanneer de twee elkaar zien, gaan ze allebei lopen. Jenny hoopt vurig op een verzoening, maar vreest het ergste. Ondertussen gaat Jonas met Benny een weddenschap aan. Hij wedt dat hij Amelie binnen de week kan kussen. Benny amuseert zich goed met Jonas, maar weet echter nog niet dat hij de broer is van Robyn en ook Jonas weet niet van Benny's relatie met Robyn.

Familie 6219 001

Hanne en Quinten (deel 1)

Hanne praat met Quinten over haar gevoelens voor hem, maar die maakt haar duidelijk dat hij haar niet meer terug wilt. Nadat Hanne hem in het verleden gedumpt had, is hij beginnen drinken en vreest dat dit opnieuw zal gebeuren. Hanne is er kapot van en ze probeert zonder kruk de trap op te gaan, maar ze komt ten val. Wanneer Quinten dit te horen krijgt, voelt hij zich schuldig.

S28 afl6214 042
Familie 6216 001

Michiel's wraakactie

Niko probeert te onderhandelen met Vereecken om hem te doen bekennen, maar door een tussenkomst van Michiel loopt het helemaal fout. Hij wilt het op zijn eigen manier oplossen en is zelfs bereidt om Vereecken te laten uitdrogen tot hij zijn daden bekent. Ondertussen ziet Mieke op de televisie een opsporingsbericht van Vereecken en is bang dat Niko meer weet. Hij ontkent. Wanneer Niko overweegt om Vereecken te bevrijden ontdekken hij en Michiel dat Vereecken ontsnapt is.

Familie 6232 004

Veronique geterroriseerd (deel 2)

Veronique bijt van zich af, maar dat komt haar duur te staan. In de douche wordt ze neergeslagen door Vicky. Veronique kan niet langer zwijgen tegen Lars en die licht de gevangenisdirecteur in. Vicky wordt meegenomen, maar Veronique ontkent dat er iets gebeurd is. Wanneer Vicky haar 's avonds opnieuw wilt aanvallen, komt het tot een gevecht tussen de twee, waarna Vicky in de ziekenboeg belandt en Veronique een tijdje in afzondering moet. Lars voelt zich schuldig.

Familie 6221 001
Familie 6224 003

De bingoavond

Door omstandigheden kan de wekelijkse bingoavond niet doorgaan in het rusthuis en Anna en Albert willen het in het zaaltje van de Jan & Alleman organiseren. Dat is echter al bezet op die dag, maar uiteindelijk kunnen ze toch in de Foodbar terecht. Albert kan ook Alfons overtuigen om mee te doen, maar wanneer die hoort dat er een prijs mee te winnen is, probeert hij ballendraaier Zjef om te kopen. Die trekt zich echter terug op het laatste moment. Anna gaat langs bij Veronique in de gevangenis en maakt haar duidelijk dat de familie haar nog niet opgeeft.

Familie 6223 003
Familie 6226 001

Niko's trauma

Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Mieke voelt zich schuldig, maar Niko wordt echter al snel weer vrijgelaten. Hij gedraagt zich anders dan normaal, maar wilt niets zeggen tegen Mieke. Uiteindelijk biecht hij haar op dat ook hij vroeger bijna misbruikt is door Vereecken. Na een zatte avond en waanbeelden, raadt Mieke hem aan om naar een psycholoog te gaan. Na een tijdje stemt hij in en voelt hij zich al veel beter.

Familie 6221 005
Familie 6232 002

De vete tussen Jonas en Robyn

Benny neemt Jonas mee naar huis en zo ontdekt het drietal van elkaar wie ze zijn. Jonas wilt Benny niet meer zien, die het Robyn op zijn beurt kwalijk neemt dat ze dingen voor hem verzwegen heeft. Ze leggen hun ruzie al snel weer bij en Benny gaat ook met Jonas praten, maar die blijft hem ontlopen. Uiteindelijk leggen ook zij hun conflict bij, waarna Benny hem en Robyn opnieuw dichter bij elkaar probeert te brengen. Een etentje bij hen thuis lijkt voor een verzoening te zorgen.

Familie 6223 004
Familie 6226 002

Veronique onder druk

Na de aanval op Vicky begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen. Op aanraden van Lars ondergaat ze een leugendetectortest, maar door haar twijfels zijn de resultaten niet goed en dit kan tegen haar gebruikt worden in de rechtbank. Brigitte bezoekt Veronique in de gevangenis en eist haar om Lars met rust te laten. Dit doet ze ook en Lars is er kapot van. Wanneer hij te weten komt dat zijn moeder hierachter zit, komt het tot een fikse ruzie en wilt hij haar niet meer zien. Ook Marie was op de hoogte van Brigittes plan en houdt haar op de hoogte.

Familie 6225 001

Stefanie bij de brandweer

Stefanie kijkt uit naar haar eerste dag bij de brandweer. Haar mannelijke collega's lachen echter met haar en ze krijgt alleen maar simpele en saaie taken. Ze besluit meer van zich af te bijten en confronteert commandant Joris Leffun, maar die houdt voet bij stuk. Robyn raadt haar aan om geduldig af te wachten. Uiteindelijk biecht Joris haar op dat in het verleden één van zijn stagiaires om het leven is gekomen bij een interventie.

Familie 6227 001
Familie 6229 004

Schoenenontwerp

Omdat Hanne nog altijd moeilijkheden heeft met stappen, brengt Quinten haar op het idee om een eigen schoen te ontwerpen. Dat doet ze en zowel Rudi als Emma brengen haar op het idee om Ward te contacteren. Eerst twijfelt ze, maar uiteindelijk spreekt ze toch met hem af. Hij is laaiend enthousiast over haar ontwerp en zal haar schoen in productie laten gaan. Niet veel later krijgt ze het eerste prototype te zien. Ondertussen zoekt Ward opnieuw toenadering tot Hanne en dat is ook Quinten niet ontgaan. Hoewel Hanne voor Quinten lijkt te kiezen, neemt hij steeds meer afstand van haar.

Familie 6231 005
Familie 6235 001

Alfons verward (deel 1)

Op een dag verlaat Alfons zijn huis zonder de deur achter zich dicht te trekken. Hij laat een tijdje niets van zich horen, waardoor Benny en zijn gezin zich zorgen beginnen te maken. Hij duikt echter al snel weer op, maar maakt meermaals een verwarde indruk en vergeet veel dingen. Hij weigert echter om zich te laten onderzoeken, maar Patrick lokt hem met een smoesje mee naar de dokter. Wanneer hij doorheeft wat er echt aan de hand is, voelt hij zich verraden door zijn familie. Ook een gesprek met Anna en Albert over het rusthuis kan niet baten. Op een dag komt hij zelfs niet opdagen voor een lunch met Stefanie, omdat hij verdwaald was.

Familie 6238 003

Jan en Jenny

Jenny gaat een paar keer op stap met Patrick omdat ze vindt dat ze beiden eenzaam zijn. Na een leuke avond in de Jan & Alleman bedankt ze Patrick en Jan elk met een cake. Robyn confronteert haar hiermee, maar ze ontkent dat er iets meer is dan vriendschap. Wanneer ze ontdekt dat Jan ongezond eet, gaat ze voor hem koken, waarna ze meer met elkaar beginnen afspreken. Toch blijven de twee erbij dat er niets meer is dan vriendschap, wanneer ze geconfronteerd worden door Benny en Jonas.

Familie 6230 002

De verkoop van Dress & Play

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Cédric brengt Lars op het idee om Mathias' aandelen over te kopen. Die wilt echter enkel verkopen aan Fashion als Lars opstapt als CEO. Lars bedenkt een plan en huurt iemand in om de aandelen van Mathias over te kopen.

Familie 6231 003

Een nieuwe liefde voor Peter

Bij Fashion maakt Peter kennis met Lynn, een model. Hij kan zijn ogen niet van haar af houden en ze stelt hem voor om samen iets te gaan eten. Peter en Lynn worden al snel verliefd en starten een relatie. Lynn vindt het wel raar dat hij bij zijn ex woont. Ze voelt zich er al snel thuis en Trudy heeft het er moeilijk mee. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens voor Peter heeft en ze gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet meer akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Familie 6231 004
S28 afl6218 013

Andere verhaallijnen

Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn wilt ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn. Cédric uit opnieuw zijn gevoelens voor Marie. Mathias hoort dit gesprek en geeft hem goede raad. Louise moet een studiekeuze maken en na lang twijfelen kiest ze voor psychologie. Iemand wilt het huis van Rudi en Zjef kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer bij Niko en Mieke wonen. Emma geeft een feestje om haar vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

Familie 6258 003

De verzoening van Vicky en Veronique

Vicky keert terug uit de ziekenboeg, maar verblijft niet langer in dezelfde cel als Veronique. Ze maakt Veronique meteen duidelijk dat het nog niet voorbij is. Die vangt een telefoongesprek op tussen Vicky en haar dochter en dat brengt haar op een idee. Ze zorgt ervoor dat Vicky's dochter mag solliciteren voor de job van hoofdboekhouder bij Fashion.

Familie 6236 005

Lars beschuldigd van aanranding

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten.

Familie 6237 002

Alfons verward (deel 2)

Benny en zijn gezin maken zich zorgen om Alfons, die steeds meer vergeet. Ook Alfons zelf heeft door dat er iets mis is en is bang dat hij snel achteruit zal gaan. Stefanie zorgt ervoor dat hij zich laat onderzoeken en niet veel later moet hij onder de scan in het ziekenhuis, omdat het mogelijk is dat hij een hersentumor heeft. Dit blijkt gelukkig niet waar te zijn, maar dat betekent wel dat hij waarschijnlijk alzheimer heeft.

Familie 6241 004

De vete tussen Trudy en Lynn (deel 1)

Lynn brengt Louise op het idee om op kot te gaan en ook Peter zoekt mee. Trudy vindt dat Peter zich door Lynn laat manipuleren. Ze wilt Peter echter niet verliezen en daarom nodigt ze hem en Lynn uit voor een etentje bij haar thuis. Wanneer Peter de twee even alleen laat, laat Lynn zich echter van een heel andere kant zien en boort ze Trudy de grond in. Trudy duwt Lynn, die op de grond belandt. Peter heeft er genoeg van en gaat op hotel.

Familie 6239 003
Familie 6243 001

Jonas ontslagen

Enkele medewerkers van het slachthuis mishandelen de dieren en Jonas licht op aanraden van Benny de directeur in. Wanneer de andere medewerkers erachter komen dat Jonas gaan klikken is, pakken ze hem hard aan. Het komt tot een gevecht, waarna Jonas ontslagen wordt. Hij moet tegen het einde van de week werk zien te vinden, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht voor een ex-gevangene. Na een tijdje wordt hij aangenomen in een houtzagerij, maar die trekken zich toch terug. Op het laatste nippertje kan hij bij Niko in de brouwerij aan de slag.

Familie 6242 004

De manipulatie van Marie (deel 1)

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze verspreidt bij VDB Fashion de roddel dat Lars Nora geld zou betaald hebben om haar aanklacht in te trekken. Niet veel later ontdekken Lars en Amelie in de lift een poster, waarom staat dat hij moet bekennen, niet betalen. Benny denkt dat Jenny er voor iets tussenzit en licht Lars in. Hij pakt Jenny hard aan, maar die zegt dat Marie het haar verteld heeft.

Familie 6240 003

Ward of Quinten

Hanne wilt haar schoen graag bij Fashion in productie laten gaan en na tussenkomst van Quinten, stelt Lars haar een pitch voor. Ze weet echter niet wie ze moet vragen om haar te helpen: Ward of Quinten. Ze kiest uiteindelijk voor Ward. Hoewel de pitch heel overtuigend was, slaat Lars het idee voorlopig af, omdat er niet genoeg geld is. Hanne is er kapot van en Ward beurt haar op. Het komt tot een kus, die ook Quinten te zien krijgt. Hanne maakt hem echter duidelijk dat ze nog altijd gevoelens heeft voor Quinten, maar Ward wilt haar niet zomaar opgeven.

Familie 6243 006
Familie 6242 001

De vete tussen Trudy en Lynn (deel 2)

Lynn gaat met Louise naar enkele koten kijken, tot grote ergernis van Trudy. Lynn stelt haar een appartement voor, dat veel meer kost dan een kot. Louise is in de wolken en Lynn kan ook Peter overtuigen, enkel Trudy doet moeilijk. Ze zoekt Lynn op en maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien met haar gezin. Lynn laat opnieuw haar ware aard zien, maar deze keer heeft Trudy alles opgenomen. Ze laat het aan Peter en Louise horen, maar die zien het probleem niet en vinden dat ze te ver is gegaan. Na een ruzie met Louise, heeft ze er genoeg van. Ze belt naar Bart en besluit om een maand naar Dubai te gaan.

Familie 6240 004
Familie 6245 005

Veronique bij de psychiater

Veronique moet onderzocht worden door een gerechtspsychiater en een persoonlijkheidstest ondergaan. Carl Dekens onderzoekt haar en Veronique is erg gestresseerd. Ze praat over haar jeugd en de slechte relatie met haar vader. Ze vertelt ook dat ze met haar moeder altijd een goede band had, hoewel die haar nog niet is komen bezoeken in de gevangenis. Ook de relatie met Cédric wordt besproken en Carl legt de link tussen de moord op June en Veroniques zaak. In zijn rapport omschrijft hij Veronique als een koelbloedige moordenares, die een gevaar vormt voor de samenleving.

Familie 6245 003
Familie 6247 004

Vooroordelen

Jonas mag aan de slag in de brouwerij van Niko. Niko ontvangt een envelop met 500 euro cash geld, maar wanneer die plots verdwijnt, verdenkt Mieke meteen Jonas. Niko gelooft dit niet, maar toch confronteren ze hem. Hij ontkent er iets mee te maken hebben en Robyn overweegt om hen het bedrag terug te betalen. Niko en Mieke bellen de politie en beschuldigen Jonas, tot Zjef erachter komt dat de envelop gewoon mee bij het oud papier is beland.

Familie 6248 001

De manipulatie van Marie (deel 2)

Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk.

Familie 6245 004

Hanne en Quinten (deel 2)

Nu Trudy voor een maand naar Dubai gaat, zoekt ze opvang voor Jelle. Hij wilt bij Hanne gaan logeren en die gaat akkoord. Ondertussen duwt Quinten haar nog meer van zich weg, zelfs wanneer ze erachter komt dat hij ervoor gezorgd heeft dat ze kon gaan pitchen bij Lars. Ward vraagt haar mee uit eten, maar hun etentje wordt verstoord door Quinten, die zijn liefde betuigt voor Hanne. Ze kiest dan ook voor hem.

Familie 6248 007
Familie 6255 002

Appartement verzegeld

Trudy vertrekt naar Dubai en neemt afscheid van Jelle en Louise. Peter komt tijdelijk in Trudy's huis wonen om voor de kinderen te zorgen, tot ergernis van Lynn. Niet veel later stinkt haar hele appartement en aangezien ze niet vinden vanwaar het komt, trekt ze tijdelijk in bij Peter. Ze bemoeit zich echter met alles en eist Peter volledig voor zich op. Louise begint zich stilaan te ergeren aan Lynn, tot ze op haar gsm leest dat de stank weg is uit haar appartement.

Familie 6248 005
Familie 6256 003

Evy's boek

Nu Evy gestopt is met Localscoop weet ze niet wat ze moet aanvangen met haar leven. Uiteindelijk beslist ze om een boek te schrijven over de moordpoging op Amelie. Ze bezoekt Veronique in de gevangenis, maar die weigert mee te werken aan het boek. Evy gooit het dan maar over een andere boeg en zal aan de hand van getuigenissen proberen uitzoeken wie de dader is. Ze vraagt Peters medewerking, maar die weigert omwille van Veronique. Amelie wilt wel graag meewerken en kan ook Lars overtuigen.

Familie 6251 001
Familie 6253 004

Overval

Jonas wordt in de Jan & Alleman opgepakt door de politie. Hij wordt ervan verdacht een overval gepleegd te hebben op een krantenwinkel in de buurt. Hij geeft Robyn als vals alibi op, die na lang twijfelen besluit om mee te werken. Jonas biecht aan Benny op dat een vriend van hem Mick de overval gepleegd heeft en hij vlak daarvoor bij hem was. Hij weigert echter om hem te verraden bij de politie. Benny, Robyn en Jenny zetten hem onder druk om het toch te doen en dreigen ermee anders zelf naar de politie te gaan.

Familie 6248 006
Familie 6253 k extra na 02

Cédric en Marie

Wanneer Marie haar bureau na de werkuren gaat leegmaken op Fashion, wordt ze nogmaals vernederd door Lars. Zij zweert het hier niet bij te laten. Cédric komt haar troosten en tijdens een zwak moment in de lift, kust ze hem. Ze maakt hem echter al snel duidelijk dat het een vergissing was. Cédric begrijpt het echter niet en blijft toenadering zoeken tot Marie. Wanneer ze door Lars genegeerd wordt, gaat ze hem opzoeken en doet ze haar verhaal. Ze besluiten de strijdbijl te begraven, maar wanneer Marie Lars probeert te kussen, trekt hij meteen weg. Marie beseft dat ze stom is geweest en wanneer Cédric plots voor haar deur staat, duiken ze samen in bed.

Familie 6252 001
Familie 6253 k na 007

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar maakt een raar geluid en Zjef en Emma zitten met de handen in het haar. Zjef roept de hulp in van Benny om de koelkast te repareren, maar die is hier niet genoeg gespecialiseerd in en weet ook niet wat er mis is. Zjef krijgt van Lars de toestemming om een gespecialiseerde firma te bellen, maar nog voor die kan komen, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Emma vergat 's morgens haar gsm en sleutels thuis en door een misverstand wordt ze door Zjef per ongeluk opgesloten in de Foodbar. Ondertussen schiet de koelkast in brand en verspreidt het vuur zich al snel over de hele Foodbar. Emma probeert het vuur te blussen, maar bezwijkt al snel onder de rook.

Familie 6251 003
Familie 6257 002

Relatieproblemen

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelde zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag.

S28 afl6254 001
Familie 6253 k na 010

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie vermoedt dat Emma nog binnenzit en loopt tegen het protocol in naar binnen. Ze vindt Emma en redt haar uit het brandende gebouw. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich. Lars beslist om een nieuwe Foodbar te openen, aangezien de renovatie van het oude gebouw te duur is.

Familie 6254 001
Familie 6257 004

Louise jaloers

Peter verneemt van Louise dat Lynn gelogen heeft en confronteert haar. Ze draait Peter echter weer rond haar vinger en zorgt er zelfs voor dat ze bij hem kan blijven wonen. Lynn pakt Louise hard aan en laat haar haar ware aard zien. Louise voelt zich achteruitgestoken door Peter en probeert hem tot rede te brengen, zonder succes. Ze vindt dat hij maar eens goed moet nadenken over de opofferingen die hij wilt maken voor zijn relatie en contacteert Trudy. Die maakt Peter duidelijk dat Lynn niet in haar huis moet blijven wonen. Lynn gaat op zoek naar dure huizen.

Familie 6256 001

Biologische kleindochter

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Rudi's ouders. Wanneer ze een geboortekaartje van Rudi's biologische dochter Finn zien liggen, wordt al snel duidelijk dat Rudi hen nog niets verteld heeft. Zjef vindt dat ze het recht hebben om dit te weten, maar Rudi is bang voor de reactie van zijn vader. Wanneer hij het hen vertelt, is Fons vooral teleurgesteld dat Rudi hem zo verkeerd inschat. Fons en Francine dromen ervan om hun kleindochter eens in het echt te zien, maar Rudi maakt hen duidelijk dat dit niet kan.

Familie 6258 004
S28 afl6258 023

Verboden relatie

Cédric en Marie hebben samen de nacht doorgebracht. Ze worden een koppel, maar besluiten om het rustig aan te doen en hun relatie voorlopig geheim te houden. Het duurt niet lang voor het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt met Veronique. 's Nachts draait ze helemaal door en probeert ze een ingebeelde Marie te vermoorden in haar cel.

Familie 6258 002
Familie 6261 002

Huishoudregels

Jenny is het beu om de meid van Jonas te zijn en wil dat hij meehelpt in het huishouden. Jonas heeft hier echter geen oren naar en vindt het vanzelfsprekend dat Jenny voor hem zorgt, net zoals vroeger. Jonas gaat klagen bij Benny en Robyn en die laatste brengt hem op het idee om eens voor Jenny te koken. Jenny gaat op haar beurt klagen bij Jan en net op het moment dat Jonas voor haar gekookt heeft, blijft ze bij Jan eten. Jonas wil alleen gaan wonen, maar heeft niet genoeg geld en krijgt ook nog geen opslag van Niko. Hij heeft het idee op bij Patrick, Benny en Robyn te gaan wonen, maar Robyn houdt de boot af.

Familie 6260 003
S28 afl6263 073

Evy's onderzoek (deel 1)

Na een vreselijke droom, waarin ze door haar entourage schuldig wordt verklaard, beslist Veronique om toch mee te werken aan Evy's boek. Ze schrijft haar dromen nu op in een boekje en deelt dat ook met Evy, die niet gelooft dat Veronique schuldig is. Aangezien voor de politie het onderzoek al is afgerond, start Evy met haar eigen onderzoek. Hanne maakt op basis van de beschrijving van Amelie een robotfoto van de man die haar en Veronique in de bar heeft lastiggevallen. Daarmee gaat Evy naar de beruchte bar, maar de barman houdt de boot af. Later blijkt dat de barman in contact staat met de man van de robotfoto en die hem zelfs zwijggeld betaalt.

S28 afl6259 052
S28 afl6260 028

Milou allergisch

Mila en Milou zijn jarig en dat wordt samen met Lucas gevierd bij Guido en Emma thuis. De meisjes mogen cupcakes eten voor hun verjaardag. 's Nachts krijgt Milou last van koortsaanvallen en rode plekken. Guido en Emma brengen haar meteen naar spoed en ook Lucas haast zich naar daar. Na onderzoek blijkt het een allergie te zijn. In de cupcakes zaten peren en dus hebben ze al een vermoeden, maar om zeker te zijn, wordt het nog eens getest. Deze testen zijn gevaarlijk en Emma zoekt troost bij Lucas. Dat kan Guido maar moeilijk verkroppen. Uiteindelijk blijkt dat Milou inderdaad een allergie voor peren heeft.

S28 afl6259 023
S28 afl6261 041

De nieuwe Foodbar

De nieuwe Foodbar op de benedenverdieping van het gebouw van VDB Fashion is klaar en wordt ingericht door Zjef en Emma. Zjef heeft stress wanneer hij van Mieke te horen krijgt dat Lars dinsdag de Foodbar al officieel wil openen, terwijl ze eigenlijk pas woensdag open zou gaan. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan.

Familie 6263 003
Familie 6266 005

Duur huis

Lynn heeft een duur huis op het oog en laat dit aan Peter zien. Ze kan hem overtuigen om samen naar het huis te gaan kijken. Ze zijn beiden enthousiast, maar Peter wil ook de mening van Louise. Wanneer ze hoort dat Lynn het idee heeft om haar in een apart deel in de tuin te laten wonen, is ze razend. Ze vindt dat haar vader het huis enkel wil kopen omdat Lynn het mooi vindt en laat duidelijk merken dat zij hier niet mee opgezet is. Lynn doet een laatste poging om Peter te overtuigen en probeert hem ondertussen ook af te zonderen van zijn omgeving. Peter vindt het huis te duur, maar kan uiteindelijk toch een deel van prijs afkrijgen en koopt het. Lynn is in de wolken wanneer ze dit hoort.

Familie 6261 003
S28 afl6263 027

Marie draait door

Na een verschrikkelijke nacht raadt Peter Veronique aan om opnieuw contact op te nemen met Lars. Ze twijfelt, maar volgt uiteindelijk toch zijn raad op en het komt tot een liefdevol weerzien. Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Wanneer Lars Cédric tot rede probeert te brengen, botst hij echter op een muur. Hij dreigt ermee om met Maries geheim naar de politie te stappen, maar Marie maakt hem duidelijk dat hij de bewijzen zelf vernietigd heeft en dus ook medeplichtig is. Lars deelt zijn geheim met Amelie, die hem aanraadt het aan Cédric en Veronique te vertellen. Wanneer hij bij Marie binnenstormt en Cédric probeert te bellen, gooit zij echter alles in het rond en doet ze alsof Lars haar aangevallen heeft. Ze snijdt zichzelf zelfs met een stuk glas.

S28 afl6262 028
Familie 6262 005

Mick op vrije voeten (deel 1)

Mick, Jonas' kennis uit de gevangenis, wordt alweer vrijgelaten en brengt Jonas een bezoekje in de Jan & Alleman. Hij is kwaad dat hij hem verklikt heeft bij de politie en deelt hem rake klappen uit. Later gaat hij naar de Foodbar, waar hij doet alsof hij zijn portefeuille thuis vergeten is en zegt dat hij het later wel zal komen betalen. Zjef maakt hem duidelijk dat dit niet kan, maar hij kan hem niet tegenhouden. De volgende dag verschijnt hij er opnieuw, maar doet hij alsof hij van niets weet. Emma zorgt ervoor dat Mick toch betaalt. Wanneer Zjef 's avonds alleen in de Foodbar is, zoekt Mick hem op en pakt hij hem hard aan. Zjef kan niet anders dan zijn geld terug te geven. Ondertussen moet hij zwijgen tegen de rest.

Familie 6264 na 003
S28 afl6266 028

De terugkeer van Marie-Rose

Veronique krijgt te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt van poging tot moord en dat ze voor assisen zal moeten verschijnen. Peter licht zijn moeder in. Niet veel later staat Marie-Rose plots voor zijn deur. Ze is teruggekomen om Veronique te steunen. Het komt tot een blij weerzien met haar kleinkinderen. Ze leert ook Lynn kennen en heeft meteen door dat ze slechte bedoelingen heeft. Wanneer ze Marie ontmoet, is ze tegen hun relatie. Lars kan haar overtuigen om Veronique te gaan bezoeken en dat geeft haar weer hoop. Ze probeert Cédric te overtuigen om bij hem te komen wonen, maar hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft. Het komt tot een pijnlijke ontmoeting en met Amelie en ook wanneer Mathias en Marie-Rose elkaar tegen het lijf lopen, verloopt dat allesbehalve hartelijk.

Familie 6267 002
S28 afl6267 030

Nieuwe liefde

Door de problemen met Jonas gaat Jenny bij Jan slapen, in de logeerkamer. Ze neemt buiten koken nog enkele andere huishoudelijke taken voor haar rekening en Jan apprecieert haar werk. Wanneer Amelie dit ziet, verspreidt ze een roddel dat de twee een koppel zijn, waarom Jonas en Mieke heftig reageren. Mieke ziet uiteindelijk haar fout in en gaat zich excuseren bij haar vader. Jan en Jenny besluiten om wat minder af te spreken, maar al snel wordt duidelijk dat ze elkaar niet meer kunnen missen. Robyn waarschuwt Jenny voor Jans woelig liefdesverleden. Ze heeft een goed gesprek met hem, waarbij alles wordt uitgeklaard. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is.

Familie 6266 002

Alfons verliefd

Alfons is er niet bij met zijn hoofd en Stefanie vraagt hem wat er aan de hand is. Hij biecht haar op dat hij verliefd is op Lily uit het dagcentrum. Stefanie besluit haar grootvader te helpen en samen maken ze cake en schrijven ze een gedicht voor haar. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Niet veel later krijgen ze de resultaten van de onderzoeken. Alfons heeft een kleine hartaanval gehad en lijdt daardoor nu aan een speciale vorm van dementie.

763 (2)
S28 afl6268 041

Louise aangerand

Lynn palmt Peter steeds meer in, maar wordt op haar plaats gezet door Marie-Rose en Louise. Terwijl Peter en Lynn op een feestje zijn in de brouwerij, gaat Louise op café met een vriendin. Ze wordt echter lastiggevallen door een jongen en wijst hem af. Wanneer ze naar huis wilt gaan, merkt ze dat haar fietsband plat is. Ze belt naar haar vader, maar krijgt Lynn aan de lijn en die maakt haar duidelijk dat ze haar eigen problemen moet oplossen. Ze gaat te voet naar huis, maar wordt klemgereden door de jongen die haar lastigviel en hij randt haar aan. Ze kan zich losrukken en wordt naar huis gebracht. Wanneer Peter hoort wat er gebeurd is, zet hij Lynn aan de deur en maakt hij het uit.

Familie 6266 001
S28 afl6268 059

Mick op vrije voeten (deel 2)

Mick blijft Zjef 's avonds lastigvallen in de Foodbar. Wanneer Zjef zich probeert te verweren met een mes, kan Mick hem overmeesteren en worden de rollen omgedraaid. Bij Zjef zijde schrik er goed in en hij doet de volgende dagen alsof hij ziek is. Mick valt hem ook thuis lastig, maar wordt betrapt door Jonas. Hij krijgt argwaan, maar Zjef houdt de lippen stijd op elkaar. Samen met Robyn bedenkt hij een plan om Mick in de val te lokken. Ze gebruiken de camerabeelden en installeren geluidsapparatuur, waarna ze hem op heterdaad betrappen en hij wordt opgepakt. Zjef is hen eeuwig dankbaar en voelt zich een zwakkeling.

Familie 6272 001
Familie 6277 001

Volledige bekentenis

Veronique denkt dat de dromen over de avond van de steekpartij geen dromen zijn, maar herinneringen. Ze deelt haar twijfels met haar advocaat, aangezien ze niet zeker is van haar eigen onschuld. Veronique beslist om tot volledige bekentenissen over te gaan, tegen de zin van Lars. Cédric en Marie-Rose zijn trots op Veronique en ook Marie is blij met deze ommezwaai. Veronique zet een grote stap en bekent. Amelie wilt antwoorden en gaat de confrontatie aan met Veronique. Ze gelooft haar echter niet.

Familie 6269 004

Epilepsie

Stefanie is geslaagd voor haar brandweerexamen en is nu officieel brandweervrouw. Tijdens haar rituele doop in de Jan & Alleman krijgt Joris plots een epilepsieaanval. Stefanie is geschrokken, maar Joris wilt zich niet verder laten onderzoeken. Na een tijdje wordt duidelijk dat het al zijn derde aanval was en dat hij dus epilepsie heeft. Stefanie gaat klikken bij de brandweer, omdat ze bang is voor de gevolgen die het kan hebben bij zijn werk. Hij wordt onmiddellijk geschorst.

Familie 6271 001
Familie 6273 001

Evy's onderzoek (deel 2)

Evy ontdekt dat er één buurvrouw van Veronique op reis was op het moment van het onderzoek en ze daarom dus niet ondervraagd is door de politie. Evy gaat met haar praten en de vrouw vertelt haar dat er op de avond van de steekpartij een donkere auto in de straat stond die ze niet kende. Meer weet ze echter niet. Evy vertelt dit aan Lars en die wilt dat ze zich meer concentreert op het buurtonderzoek. Veronique wilt na haar bekentenissen niet langer meewerken en Evy krijgt een aanbod van een uitgeverij voor haar boek.

Familie 6276 003

Samenwonen

Quinten en Hanne willen gaan samenwonen en Quinten stelt haar voor om bij hem op zijn appartement te komen wonen. Hanne zal haar vrienden missen en deelt haar frustraties met Emma. Er is echter geen andere oplossing, aangezien Quinten niet op de trap naar boven kan. Guido draagt hem, maar ook dat kan niet blijven duren. De friends beslissen om het rommelkot op het gelijkvloers om te bouwen naar een kamer met badkamer voor Quinten en Hanne. Benny helpt hen met de verbouwingen.

Familie 6275 001

Nieuwe auto

Jonas is het beu om alles met de bus te moeten doen en wil een auto kopen. Hij vraagt aan Niko om extra uren te kloppen, maar die weigert. Jonas start met online gokken en ook Benny is geïnteresseerd. Patrick waarschuwt hen voor de gevaren. Niet veel later gaat Jonas in het echt pokeren. Hij wint wat geld en ook Benny gaat mee pokeren. Die wint veel geld en doet Robyn een weekendje Parijs cadeau, zonder te vertellen vanwaar hij het geld haalt.

Familie 6275 extra 001

Confrontatie

Nu Veronique bekend heeft, wilt Amelie te weten komen waarom ze haar neergestoken heeft en ze vraagt om een confrontatie. Veronique maakt haar duidelijk dat ze het niet zeker weet en dat ze niet kan geloven dat ze haar neergestoken heeft, maar Amelie gelooft haar niet meer. Brigitte probeert haar zoon tevergeefs de ogen te openen, maar krijgt geen gehoor. Het komt tot een harde confrontatie met Marie-Rose, die niet kan verkroppen dat zij en Guido vroeger iets gehad hebben met elkaar.

Familie 6273 extra 001
Familie 6277 extra 004 0

Evy's onderzoek (deel 3)

Marie ontdekt dat ze zwanger is. Lars vertelt Evy over zijn vermoedens dat Marie misschien de dader is. Hij licht haar in over de moord op haar moeder en Evy belt haar op voor een gesprek. Na lang aandringen zegt ze uiteindelijk toe. Wanneer Evy onelegante vragen stelt, stuurt ze haar echter weg. Evy blijft haar onder druk zetten en komt erachter dat ze zwanger is. Wanneer ze op een avond op Maries appartement twijfelt of Marie wel een goede moeder zal zijn, draait Marie door. Ze benadrukt dat ze wel een goede moeder zal zijn en stikt Evy met een kussen. Ze heeft echter al snel spijt, maar het is al te laat.

Familie 6275 004

Matchfixing (deel 1)

Jelle mag voor de eerste keer meespelen met de A-ploeg wanneer er plots een speler geblesseerd is. Hij wordt op de training benaderd door een talent scout, Jeremy. Het wordt echter al snel duidelijk dat die geen goede bedoelingen heeft en in opdracht van anderen Jelle aanzet tot matchfixing, voetbalmatchen in ruil voor geld beïnvloeden. Jelle wilt eerst niet meewerken, maar Jeremy maakt hem duidelijk dat ze er niet voor terugdeinzen om de carrière van spelers die moeilijk doen voorgoed kapot te maken.

Familie 6278 008
Familie 6278 009

Het vertrek van Bart, Trudy en Louise

Trudy keert terug uit Dubai. Ze heeft echter al snel heimwee en wanneer ze van Bart verneemt dat hij pas over een half jaar terug naar België zal kunnen komen, is ze er kapot van. Jelle en Louise beslissen om haar te helpen en niet veel later staat Bart plots voor de deur. Hij zal een weekje in België verblijven, waarna hij samen met Trudy in Dubai zal gaan wonen. Trudy heeft het echter moeilijk om de kinderen achter te laten, maar Peter belooft goed voor Jelle te zorgen en Louise vertelt dat ze stopt met studeren en op wereldreis gaat. Peter en Trudy zijn eerst tegen, maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord en niet veel later neemt ze afscheid van haar familie en vertrekt ze naar Australië.

Familie 6274 004
Familie 6277 004

Geldproblemen (deel 1)

Na zijn glansrijke overwinning gaat Benny opnieuw pokeren bij Jim, maar deze keer verliest hij en moet hij in een korte tijd een grote som geld terugbetalen, geld dat hij niet heeft. Hij moet noodgedwongen zijn weekendje Parijs met Robyn afzeggen en hij liegt haar iets voor. Hij klopt ook veel overuren bij Fashion en vraagt Mieke om zijn eindejaarspremie vroeger te storten, maar dit is niet mogelijk. Jim maakt hem met geweld duidelijk dat hij het geld zo snel mogelijk moet terugbetalen.

Aflevering 6267-00001
Familie 6274 extra 001

Andere verhaallijnen

Mieke trommelt al haar vrienden op om Niko te verrassen voor zijn verjaardag. Het feestje is een groot succes. Marie-Rose gaat langs bij Jan en het komt tot een blij weerzien met de bomma en Albert. Anna vindt dat ze er als familie moeten zijn voor elkaar. Op een dag staat Stan plots in de Foodbar. Hij loopt er Zjef, Emma en Evy tegen het lijf. Met die laatste heeft hij echter contactverbod. Hij is tijdelijk met een enkelband vrijgelaten in afwachting van zijn proces.

Familie 6279 004
Familie 6281 001

Evy vermist (deel 1)

Wanneer Evy 's nachts niet thuis komt slapen, vragen de friends zich af waar ze is. Ze beslissen nog even af te wachten, maar na een paar dagen is er nog altijd geen teken van leven van Evy. Ze vinden het niets voor haar om zomaar te vertrekken zonder iets te zeggen en contacteren de politie. Die zien het echter niet als een onrustwekkende verdwijning en kunnen hen niet helpen. De friends beslissen om dan maar zelf een zoekactie op te starten.

Familie 6281 005

Concurrentie

Niko ontdekt dat een concurrent al zijn klanten probeert af te snoepen. Het bier van een zekere Deprez is veel goedkoper dan Gust en andere bieren en hij eist exclusiviteit van zijn klanten. Volgens Jan werkt hij onder de prijs en is dat illegale concurrentievervalsing. Niko schakelt Mathias in, die hem aanraadt om meer in te zetten op promotie. Zjef wilt een reclamefilmpje maken voor Niko, al heeft die wel zijn twijfels.

Familie 6279 005

Geldproblemen (deel 2)

Ondanks al zijn pogingen om geld bijeen te krijgen, lukt het Benny niet om zo snel aan 3000 euro te geraken. Patrick licht Robyn ondertussen in over Benny's geldproblemen, maa wanneer Benny haar niet het achterste van zijn tong wil laten zien, is ze woest. Jim bezorgt Benny gekneusde ribben en eist het geld tegen vrijdag. Met een leugen kan hij Mieke overtuigen om hem wat geld te lenen. Dat is echter nog niet genoeg.

Familie 6281 002
Familie 6279 003

Liefdesperikelen

Stefanie mist Ayo. Ze spreekt opnieuw af met Joris, die haar alles vergeven heeft. Zijn vrouw is weg bij hem en heeft zijn kinderen meegenomen. 's Nachts komt Joris Stefanie in een zatte bui opbiechten dat hij gevoelens voor haar heeft. Zij breekt met hem. Ondertussen proberen Anna en Albert voor een verzoening te zorgen tussen Mathias en Marie-Rose. Na een goed gesprek lijkt dat ook te lukken. Marie-Rose heeft het uitgemaakt met haar vriend in Frankrijk. Ze hebben besloten om goede vrienden te blijven.

Familie 6279 002

Matchfixing (deel 2)

Jelle moet van Jeremy tijdens de volgende match een gele kaart pakken. Dat lijkt te lukken tot hij een rode kaart krijgt voor natrappen. Hij krijgt een straftraining en wordt voor 1 match geschorst. Peter vraagt Hanne om eens met haar broer te praten, maar die wordt alsmaar zenuwachtiger en snauwt Hanne af. Niet veel later zijn de banden van Peters auto plots alle 4 plat gestoken. Guido en Marie-Rose denken dat er kwaad opzet in het spel is.

Familie 6284 003
Familie 6285 004

Evy vermist (deel 2)

De friends plaatsen op Facebook opsporingsberichten. Ze verdenken eerst Stan, maar die ligt al langer dan een week in het ziekenhuis met een nierinfectie. Hij is dus onschuldig. De friends zijn ten einde raad en plaatsen nu ook een opsporingsbericht in de krant. Vooral Hanne heeft het moeilijk. Lars verdenkt Marie, maar wanneer Hanne hem om hulp komt vragen, kan hij haar niets zeggen om haar niet in gevaar te brengen.

Familie 6287 003

Marie in nauwe schoentjes

Lars toont Cédric een foto die Evy in Maries appartement genomen heeft met daarop een treinticket met enkele reis naar Londen. Hij confronteert haar hiermee, maar zij weet er opnieuw een draai aan te geven. Lars licht Veronique ondertussen in over de moord van Marie op haar moeder. Veronique confronteert Marie, maar die laat zich niet uit haar lood slaan en vertelt haar dat Lars de bewijzen vernietigd heeft. Thuis valt ze van de trap en vreest ze dat ze haar kindje kwijt is. Er is echter niets aan de hand.

Familie 6284 004

Getuige Marnix (deel 1)

Amelie merkt iets vreemds op in het dossier van het onderzoek. Barman Bram verklaart dat hij niet heeft gezien dat een man haar en Veronique lastigviel, terwijl zij zeker weet dat dat wel zo was. Ze gaan hem confronteren en hij chanteert Lars. Lars betaalt en gaat een gesprek aan met Marnix De Vadder, de man die Veronique en Amelie op 29 juni lastigviel.

Familie 6285 002
Familie 6288 002

Reclamefilmpje

Zjef gaat na een lange brainstormsessie op zoek naar acteurs voor zijn promofilmpje. Hij heeft eerst Guido en Emma op het oog, maar Guido weigert. Vervolgens vraagt hij het aan Jonas en Amelie, die wel willen meedoen. Jonas wil echter wel dat Zjef dan meedoet aan zijn pokeravond. Na een gesprek met Rudi weigert Zjef gelukkig toch. Hij gebruikt dan maar Alfons, maar iedereen lacht Zjef uit met zijn filmpje. Niko is razend door de slechte reclame en Zjef is er kapot van.

2018-12-12 (6)

Getuige Marnix (deel 2)

Marnix vertelt Lars dat hij vrouwen eerst zat voert om ze dan te verkrachten. Hij biecht hem ook op dat hij Veronique en Amelie allebei gedrogeerd heeft. Nadien is hij hen gevolgd tot bij hun huis, maar net nadat zij binnen waren, stapte er een vrouw een donkere auto die er ook is binnengegaan. Hij wilt echter niet getuigen om niet zelf in de problemen te komen. Lars licht Veronique in en belooft haar hem te doen getuigen. Zij trekt haar bekentenis in.

Familie 6288 003
Familie 6288 k 002

Gewapende overval

Jonas werkt aan een plan om Benny op tijd aan genoeg geld te doen geraken. Ze organiseren een pokeravond in de Jan & Alleman, maar Jim brengt hen een bezoekje en laat hen weten dat hij hier niet mee gediend is. Ten einde raad biecht Benny alles op aan Jonas, die hem zoveel geld als mogelijk leent. Ze raadt hem aan de rest van Patrick te lenen, maar dat wilt hij niet. Jonas heeft nog een laatste plan om aan geld te geraken en pleegt een gewapende overval met een nepwapen op een tankstation met Benny als chauffeur.

Familie 6283 005
Familie 6288 k 001

Getuige Marnix (deel 3)

Marie-Rose bezoekt Veronique in de gevangenis en krijgt van haar te horen dat Lars via een getuige de dader op het spoor is. Ze gaat langs bij Lars om samen met hem met Marnix af te spreken, zodat ze hem kunnen overtuigen om toch te getuigen. Marie-Rose spreekt echter al vroeger met hem alleen af en vraagt hem hoeveel geld hij moet hebben om te verdwijnen en niet te komen getuigen op het proces van Veronique. Hij beseft dat Marie-Rose de mysterieuze vrouw was die bij Veronique is binnengegaan op 29 juni.

Familie 6292 002

Matchfixing (deel 3)

Jelle ontvangt in de brievenbus een enveloppe met 500 euro van Jeremy. Hij beslist deze door Peter gevonden te laten worden, zodat zijn kapot gestoken autobanden terugbetaald zijn. Jelle vraagt Jeremy om hem met rust te laten en door de vele problemen gaat die akkoord, als Jelle hem de 500 euro teruggeeft. Die heeft hij echter niet meer. Jan heeft door dat er iets mis is en confronteert Jeremy. Hij licht ook Peter in, maar volgens hem is er geen vuiltje aan de lucht.

Familie 6290 005
S28 afl6291 051

Jonas opgepakt

Benny en Jonas gaan hun schuld afbetalen bij Jim. Niet veel later wordt Jonas opgepakt voor de overval op het tankstation. Jenny is er kapot van en weigert Jonas te bezoeken. Robyn bezoekt hem wel en Jonas liegt hem voor dat hij degene was met schulden. Hij raadt Benny aan niets te vertellen. Die heeft echter last van een schuldgevoel en vertelt uiteindelijk alles aan Patrick en Robyn. Die laatste is verbijsterd en vertrekt.

S28 afl6289 050
Familie 6291 003

Marnix spoorloos

Marnix zal enkel zwijgen als Marie-Rose hem binnen de 2 dagen 10.000 euro bezorgt. Zij ziet zich genoodzaakt om de hulp van Mathias in te roepen. Ze maakt hem wijs dat ze haar geld is kwijtgeraakt aan haar ex-vriend in Frankrijk en dat ze zo snel mogelijk 10.000 euro nodig heeft om de deurwaarders van haar af te houden. Mathias gaat akkoord en bezorgt haar het geld. Marnix is sindsdien spoorloos. Wanneer Veronique dit te horen krijgt, is ze bang voor de gevolgen. Lars voelt zich schuldig.

S28 afl6295 025

Joren

Stefanie brengt een collega mee naar huis, Joren. De dagen daarna blijft hij meermaals terugkomen en hij lijkt een oogje te hebben op Hanne. Quinten is jaloers, maar Hanne maakt hem duidelijk dat hij zich geen zorgen moet maken. Na een tijdje heeft Stefanie door dat Joren geen crush heeft op Hanne, maar wel op Guido.

Familie 6291 004
Familie 6292 005

Geheim

Veroniques advocaat wil haar ontoerekeningsvatbaar pleiten op het moment van de steekpartij, met het gevaar geïnterneerd te worden. Cédric denkt erover na om te stoppen met zijn studies, maar Marie vindt dat geen goed plan. Ondertussen laat ze bij de gynaecoloog een eerste echo maken van hun kindje, al verzwijgt ze het nog steeds voor Cédric. Ze krijgt ook last van een schuldgevoel en nachtmerries over Evy.

Familie 6292 001

Zakelijk partner

Niko moet zich excuseren bij Zjef wanneer zijn reclamefilmpje ervoor zorgt dat er plots veel meer bestellingen van Gust zijn. Door de vele aanvragen wilt Niko Mathias als zakelijk partner aanwerven. Hij vindt het een aanlokkelijk voorstel en wanneer Niko hem meevraagt tijdens onderhandelingen met meneer Ackaert, die Gust op de Chinese markt wilt brengen, stemt hij in.

Familie 6295 001
Familie 6296 005

Kerstmis

Jan nodigt zijn kinderen op het laatste moment uit voor Kerstmis. Niemand kan echter komen. Quinten en Hanne zitten in Parijs, Guido en Emma gaan eten voor Guido's verjaardag en Niko en Mieke hebben het druk met de bestelling voor Gust. Jan is ontgoocheld en ziet het niet zitten om enkel met de bomma en Albert te vieren. Hij nodigt ook Jenny en Robyn uit, maar wanneer Anna over Jonas veroordeeld, vertrekken Jenny en Robyn kwaad. Guido voelt zich schuldig en organiseert samen met Emma op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie.

Familie 6297 005
S28 afl6297 025

Strategie

Lars vindt het idee van Marianne om Veronique tijdelijk ontoerekeningsvatbaar te pleiten een slecht idee, omdat ze dan het risico lopen dat ze geïnterneerd wordt. Hij stelt haar voor om met moraliteitsgetuigen te werken. Zij geeft het een kans en vraagt Lars, Peter, Marie-Rose en Cédric om te getuigen. Cédric doet moeilijk, maar na manipulatie van Marie zegt hij uiteindelijk toch toe. Marie brengt Veronique een bezoekje, waardoor ze al haar moed verliest.

Familie 6298 005

Benny's geheim

Robyn neemt afstand van Benny en vertelt alles tegen Jenny. Die is woedend en bezoekt Jonas. Ze denkt eraan om Benny aan te geven, maar Stefanie kan haar tegenhouden. Benny zoekt opnieuw toenadering tot Robyn, maar zij blijft terughoudend. Ze maakt hem duidelijk dat ze hem nooit zal kunnen vergeven en dat hun relatie over is.

S28 afl6293 012
S28 afl6298 034

Gust internationaal

Meneer Ackaert wilt Gust op de markt brengen in China. Ondanks de vroege deadline zeggen Mathias en Niko toch toe, maar het wordt nog moeilijker wanneer de bestelling plots verdubbeld wordt en Niko zonder medeweten van Mathias toezegt. Hierdoor moet hij tijdens de feestdagen doorwerken en heeft hij de hulp van zijn huisgenoten en Guido nodig. Wanneer het zogezegde voorschot op Niko's rekening gestort wordt, ontdekt Mieke dat er in het definitieve contract staat dat dat het volledige bedrag is. Ze zijn dus opgelicht.

Familie 6282 005
Familie 6287 001

Andere verhaallijnen

Bij de friends is Sinterklaas langs geweest voor Mila en Milou. Nadat ze samen hebben meegespeeld in het reclamespotje van Zjef wilt Alfons Amelie leren dansen. Ze hebben een date bij Amelie thuis en Patrick lijkt jaloers te zijn. Ook Lars weet niet wat hij ziet. De date blijkt heel succesvol te zijn. Guido en Emma missen Mila en Milou tijdens de feestdagen. Op het kerstfeest duikt Lucas plots op met de meisjes. Nu Evy al een tijdje weg is, moeten de friends een oplossing zoeken om uit de kosten te komen.

Familie 6300 002
Familie 6301 004

Aanloop proces

Enkele dagen voor het proces wordt de volksjury gekozen en Veronique is er niet gerust in. Vicky probeert haar te kalmeren. Ze probeert Cédric te bereiken, maar die sluit zich volledig af van haar door toedoen van Marie. Veronique schrijft dan maar een brief naar Cédric, die Vicky achter haar rug opstuurt naar haar thuis. Lars probeert Marnix tevergeefs te bereiken en Amelie vindt dat hij het moet loslaten. Marie-Rose spoort haar familie aan de waarheid over Veronique te vertellen en is niet gerust in Lars' onderzoek.

Familie 6300 004
Familie 6301 001

Evy dood (deel 1)

Hanne probeert opnieuw contact op te nemen met Evy, zonder succes. Op Nieuwjaar krijgen de friends bezoek van twee inspecteurs, die hen vertellen dat Evy in het bos dood teruggevonden is. Er wordt een onderzoek geopend naar haar doodsoorzaak. Iedereen is er kapot van, ook Niko en Mieke hebben het moeilijk. Wanneer Marie het nieuws opvangt, krijgt ze schrik en probeert ze naar Londen te vluchten. Ze botst vlak voor haar vertrek echter op Cédric.

Familie 6303 k 004

Het proces van Veronique (deel 1)

Veronique panikeert voor haar proces, wanneer ze te horen krijgt wat er met Evy gebeurd is. Er is veel mediabelangstelling en een groot deel van de familie is aanwezig om Veronique te steunen. Marie volgt het proces in Cédrics plaats. Wanneer de feiten worden verteld, rakelt dat bij Marie-Rose herinneringen op over de steekpartij. De voorzitter en de procureur pakken Veronique hard aan. Thuis krijgt Marie bezoek van de politie in verband met de dood van Evy.

S28 afl6301 076
Familie 6302 002

Het onderzoek van Lars (deel 1)

Hanne wilt van Lars exact weten waar Evy mee bezig was. Na lang aandringen vertelt hij haar alles en zij besluit hem te helpen bij zijn onderzoek. Tijdens haar verklaring bij de politie haalt ze de piste Marie aan, die uiteindelijk op niets uitdraait. Ook Lars probeert hen te overtuigen van zijn vermoedens. Lars en Hanne overlopen hun laatste opties en Hanne brengt hem op het idee om alle autoverhuurbedrijven te controleren. Marnix contacteert Lars.

S28 afl6302 011
Familie 6302 001

Het proces van Veronique (deel 2)

Marnix maakt Marie-Rose duidelijk dat als zij hem niet meer biedt dan Lars, hij alles aan hem zal vertellen. Ze probeert aan geld te geraken via Peter, maar die kan haar niet helpen. De tweede dag van het proces gaat van start met een getuigenis van inspecteur Toegaert. Marianne probeert te bewijzen dat het onderzoek eenzijdig gevoerd is. Daarna is het de beurt aan Cédric, de eerste moraliteitsgetuige. Hij schetst een negatief beeld van zijn moeder, maar heeft later spijt en werkt zijn frustraties uit op Marie. Wanneer hij Veroniques brief leest, breekt hij helemaal.

S28 afl6303 057

De terugkeer van Hans

Benny loopt geïrriteerd rond en werkt zijn frustraties uit op Patrick en Alfons, die hem proberen op te beuren. Wanneer Alfons uit het rusthuis een vierde man meebrengt om te kaarten, blijkt dat Hans te zijn, het ex-lief van Liesbeth en Stefanie. Benny is hier niet mee gediend. 's Nachts blijft hij echter bij hen slapen, aangezien hij ruzie heeft met zijn vriendin en zijn moeder in het rusthuis zit, waardoor hij geen dak meer boven zijn hoofd heeft. Op een avond drinken Benny en Hans zich zat op café.

S28 afl6303 006
S28 afl6303 013

Het onderzoek van Lars (deel 2)

Lars en Hanne zetten alles op alles om Marie te ontmaskeren. Wanneer Quinten een telefoongesprek hoort tussen Lars en Hanne, biecht ze hem alles op en besluit hij hen te helpen. Marnix geeft Lars in ruil voor geld extra informatie. Hij liegt echter dat Marie de derde persoon was en vertelt hem dat de auto van autoverhuurbedrijf Hertz was. Marie-Rose' geluk kan niet op wanneer ze hoort wat Marnix gezegd heeft.

Familie 6303 004
Familie 6303 k 009

Het proces van Veronique (deel 3)

Op dag 3 van het proces wordt tijdens een getuigenis van een professor toxicologie duidelijk dat Veroniques bloed veel later gecontroleerd is dan dat van Amelie en het dus logisch is dat er bij haar geen drugs zijn teruggevonden. Gerechtspsychiater Carl Dekens noemt Veronique een gevaar voor haar naaste omgeving, waarna de bomma haar kalmte verliest en wordt buitengezet. Amelie vertelt tijdens haar getuigenis dat ze na alles wat er gebeurd is niet meer weet of Veronique is staat is om iemand te vermoorden.

Familie 6302 k 002

Niko opgepakt

Op een dag staat Vereecken, die net is vrijgelaten, plots in de brouwerij. Hij krijgt een contactverbod. Desondanks zoekt hij Niko opnieuw uit tijdens een levering en daagt hij hem uit. Tijdens een schermutseling valt hij op de grond en blijft hij levenloos liggen. Niko vlucht eerst, maar bedenkt zich en belt de ambulance. Hij wordt ondervraagd door de politie en Vereecken wordt in een kunstmatige coma gehouden. Niet veel later wordt Niko opgepakt voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Familie 6303 na 001
Familie 6303 na 004

Het proces van Veronique (deel 4)

Peter schetst een louter positief beeld van zijn zus. Hij moet even terugdenken aan een jaar eerder, toen hij ontdekte dat Veronique een aandeel had in de dood van Guido, maar verzwijgt dit om haar te beschermen. Lars vertelt in de rechtbank over zijn eigen onderzoek, waardoor Marie-Rose het heet onder de voeten krijgt. Ze probeert te vluchten, maar het is net haar beurt. Plots komt Lars binnengestormd. Hij wijst voor een volle rechtbank Marie-Rose aan als schuldige van de steekpartij. Iedereen reageert geschokt.

S28 afl6307 020

Marie-Rose in de gevangenis

Marie-Rose bekent en vertelt de volledige waarheid. Het was eerder een ongeluk en ze was zo in paniek dat ze Veronique voor alles liet opdraaien. Marie-Rose wordt opgepakt en Veronique wordt vrijgelaten. Peter heeft het moeilijk om zijn moeder te vergeven. Ook Veronique gaat Marie-Rose bezoeken in de gevangenis. Ze wordt er echter niet wijzer van. Mathias is de enige die Marie-Rose min of meer begrijpt, wanneer ze hem vertelt dat Veronique altijd alleen aan zichzelf denkt.

S28 afl6306 051
S28 afl6307 044

Matchfixing (deel 4)

Peter ontdekt de pillen op Jelles kamer. Hij confronteert hem hiermee en heeft ook Jelle Jeremy geld zien geven. Hierna besluit Jelle ermee te stoppen, maar Jeremy is niet akkoord en pakt Jelle opnieuw hard aan. Wanneer Peter de blauwe plekken opmerkt, vertelt Jelle hem alles en vraagt hij om niet naar de politie te gaan. Samen met Mathias jaagt Peter Jeremy de stuipen op het lijf, maar die neemt wraak en wil Jelle aanvallen in de kleedkamer. Peter kan hem echter net op tijd tegenhouden, waarna Jeremy wordt opgepakt.

S28 afl6307 018
Familie 6307 huwelijksaanzoek 002

Veronique op vrije voeten

Veronique trekt in bij Lars. Ze heeft het moeilijk om alles te verwerken en ontloopt Amelie de eerste dagen. Ze gaat al snel terug werken, maar heeft het psychologisch moeilijk. Wanneer Lars haar tijdens een welkomstfeestje met de hele familie ten huwelijk vraagt, wijst ze zijn aanzoek af. Lars excuseert zich bij Marie, die op haar beurt beslist om het uit te maken met Cédric. Veronique gaat tijdelijk opnieuw in haar eigen huis wonen. Wanneer Marie haar er tegen het lijf loopt, daagt Veronique haar uit, waarna Marie haar vertelt dat ze zwanger is van Cédric. Veronique is geschokt.

Familie 6305 005
S28 afl6311 040

Afscheid van Evy

Volgens de politie is Evy gestorven aan een hartstilstand, ondanks haar inwendige defibrillator. Marie is opgelucht wanneer ze dit nieuws hoort. Rudi en Hanne halen herinneringen op. Een dag voor de begrafenis houden de friends thuis een wake met de vrienden van Evy en enkele leuke foto's. Daarna wordt Evy gecremeerd en begraven. De koffietafel is in de Jan & Alleman en ook Evy's moeder Francesca is aanwezig.

Familie 6306 na 001

Lucas en Emma (deel 1)

Lucas en Emma hebben al 2 maanden een affaire, sinds Milou in het ziekenhuis gelegen heeft. Wanneer Lucas de kinderen komt afzetten, betrapt Hanne hen al kussend. Ze eist dat Emma ermee stopt en alles aan Guido vertelt. Dat laatste krijgt ze niet over haar hart, maar het eerste wil ze wel proberen. De friends merken de spanning op tussen Emma en Hanne. Lucas wil er echter niet mee stoppen en blijft haar lastigvallen. Op een dag kust hij haar in het bijzijn van de kinderen.

Familie 6310 003
Familie 6315 001

Cédric wordt vader

Veronique is kwaad dat Cédric haar niets verteld heeft over Maries zwangerschap, tot ze ontdekt dat hij zelf van niets weet. Ze vertelt hem de waarheid en hij is geschokt. Veronique verhindert dat Marie contact kan maken met Cédric. Via Mathias geraakt ze toch tot bij hem en kan ze hem alles uitleggen. Cédric stelt Marie voor om terug bij hem in te trekken, maar Veronique steekt hier een stokje voor door terug thuis te komen wonen. Lars is het wachten beu.

Familie 6318 004

Robyn terugwinnen

Benny legt het bij met Jenny. Hij zoekt opnieuw contact met Robyn en begint haar meermaals per dag te bellen en berichten te sturen. Robyn wordt dit al snel beu. Stefanie raadt haar vader aan Robyn met rust te laten en haar te negeren. Dit plan lijkt te werken, maar Benny kan het niet laten om haar af en toe op te zoeken.

Familie 6314 005
Familie 6316 002

Lucas en Emma (deel 2)

Hanne blijft Emma pushen om Guido de waarheid te vertellen en neemt Quinten in vertrouwen. Na lang twijfelen biecht Emma Guido op dat ze een affaire heeft gehad met een oude schoolvriend. Hij is kwaad en sluit haar buiten, maar Hanne is trots op haar. Wanneer Quinten erachter komt dat het om een zekere Yannick zou gaan, praten ze opnieuw met Emma. Ook Lucas wil dat Emma alles opbiecht.

Familie 6313 001
Familie 6314 002

Gust café (deel 1)

Mathias raadt Niko aan om een café te kopen met Gust om het zo nog populairder te maken. Niko wil de Jan & Alleman kopen en ook Mathias vindt dat een goed idee. Achter de rug van Jan gaat Niko met de bomma praten. Die ziet er het voordeel echter niet van in en wil dat ze Jan inlichten. Die is razend en weigert om zijn café te verkopen. Na een gesprek met Mathias is Anna al meer te vinden voor het idee, maar Jan blijft koppig.

Familie 6317 001

Jelle geschorst

Jelle krijgt het moeilijke verdict te horen dat hij voor een half jaar geschorst is. Hij vindt het oneerlijk en gaat met zijn ploegmaten praten. Die geloven hem echter niet meer en ook de ploeg wil hem niet meer terug. Jelle is er kapot van en gedraagt zich als een onhandelbare puber. Peter licht Bart in, die wil dat hij bij hen in Dubai komt wonen. Jelle weigert echter resoluut en Hanne gaat met hem praten om hem op te beuren. Ze belooft dat ze er meer voor hem zal zijn vanaf nu.

Familie 6318 001
S28 afl6321 001

Lucas en Emma (deel 3)

Guido zoekt terug toenadering tot Emma. Lucas neemt het heft in eigen handen en vertelt Guido zelf de waarheid. Guido is geschokt en geeft Emma een uitbrander. Hij slaat Lucas bij hem thuis in elkaar, terwijl de meisjes staan te kijken. Guido vraagt Emma om meteen te kiezen tussen hem en Lucas. Zij antwoordt niet, waarna Guido tijdelijk in de brouwerij gaat wonen. Mieke overtuigt hem dat hij Emma nog altijd graag ziet, maar wanneer hij ontdekt dat ze bij Lucas geslapen heeft, loopt het opnieuw mis.

Familie 6321 001
Familie 6321 003

Veroniques paniekaanvallen

Veronique beseft dat ze Cédric moet laten doen als ze hem niet wil verliezen en trekt opnieuw in bij Lars, tot zijn grote vreugde. Veronique maakt zich echter steeds meer zorgen over Cédric, nu hij opnieuw samenwoont met Marie. Ze krijgt thuis een paniekaanval. Marie krijgt plots hevige buikkrampen en ontdekt ze dat ze zwanger is van een tweeling. Cédric begint te twijfelen, maar Mathias praat met hem. Op restaurant krijgt Veronique opnieuw een paniekaanval, maar ze weigert zich te laten helpen.

Familie 6320 002
S28 afl6322 051

That's Amore (deel 1)

Benny vindt dat hij lang genoeg gewacht heeft en bedenkt een plan om Robyn terug te winnen. Hij huurt een orkest van 3 personen in om het liedje 'That's Amore' te spelen met hem als zanger. Patrick en Stefanie vinden het oorspronkelijk geen goed idee, maar helpen hem dan toch. Benny begint echter aan zichzelf te twijfelen wanneer Alfons het liedje beter kan zingen dan hem. Stefanie achtervolgt Robyn voor de uitvoering van Benny's plan, maar blaast alles af wanneer ze ontdekt dat Robyn een date heeft in de Jan & Alleman.

Familie 6319 004
S28 afl6323 022

Gust café (deel 2)

Mathias en Niko vertellen Jan dat ze van plan zijn om een oud en onpopulair café in buurt van de Jan & Alleman over te kopen en dat helemaal te renoveren. Jan krijgt het heet onder zijn voeten, maar in werkelijkheid is het een plannetje van Mathias en Niko. Anna heeft hen door en kan Jan overtuigen om het café te verkopen. Ze stelt echter wel een paar voorwaarden, waaronder ook dat Jan er moet blijven werken en dat de ziel van het café behouden moet blijven.

S28 afl6306 061

Andere verhaallijnen

Op de bewakingscamera's is te zien dat Vereecken vanzelf valt, waardoor Niko wordt vrijgesproken. Hij is kwaad op Mieke wanneer die aan Jan vertelt wat er in het verleden gebeurd is. Stefanie is verbaasd om Hans terug te zien. Ze schudt hem en haar vader eens goed wakker, waarna Hans het weer goedmaakt met zijn vriendin. Marnix wordt gevonden en opgepakt.

Familie 6323 extra 001
Familie 6324 001

Tweeling met TTS

Na een onderzoek blijkt dat Cédric en Maries tweeling TTS heeft. Eén van de kindjes is zwakker omdat er te veel vruchtwater geproduceerd wordt. De beide kindjes houden is een risico waardoor ze het misschien allebei niet halen. De veiligste optie is om het zwakke kindje te laten sterven. Marie kiest voor de optie waarbij ze de twee kindjes houden, maar dat is tegen de zin van Cédric en Veronique. Cédric draait bij wanneer Marie duidelijk maakt dat het haar beslissing is. Ook Lars steunt Marie en daar heeft Veronique het moeilijk mee.

Familie 6323 002
Familie 6325 001

Rainbow project (deel 1)

Zjef laat Rudi een filmpje zien van een jongen die in elkaar geslagen wordt na zijn coming-out. Rudi beslist om samen met Hanne en met de steun van VDB Fashion het Rainbow project op te starten, om de holebi-gemeenschap en de jongen te steunen. Zo ontwerpen ze speciale t-shirts en wordt er een modeshow gepland. Rudi wordt echter bedreigd en er wordt hem gevraagd te stoppen met het project. Wanneer hij een video ontvangt waarop te zien is hoe de homo-haters 's nachts bij hem en Zjef in de kamer staan, is voor hem de maat vol. Hij wilt alles afblazen.

S28 afl6327 063

That's amore (deel 2)

Benny is niet van plan om de moed op te geven na zijn vorige mislukte poging en wacht Robyn en Jenny 's avonds bij hen thuis op voor zijn 'optreden'. Robyn is ontroerd, maar twijfelt nog altijd. Benny kan haar wel overhalen om opnieuw te beginnen daten. Zowel Jenny als Jonas stimuleren haar om terug een relatie te beginnen met Benny, maar zij blijft twijfelen en wilt voorlopig enkel vrienden blijven.

Familie 6327 003
Familie 6328 001

B&B bij de friends

Er staan al een tijdje enkele kamers leeg in het huis van de friends en Stefanie probeert naar een oplossing te zoeken. Ze overweegt om de kamer van Evy op airbnb te zetten, maar Hanne ziet dit niet zitten, omdat ze Evy nog altijd te hard mist. Na een goed gesprek met Stefanie gaat ze uiteindelijk toch akkoord. Niet veel later komt een vriendin van Stefanie uit Nieuw-Zeeland de B&B uitproberen en ook Benny is eens klant.

Familie 6330 003
Familie 6331 003

De verwerking van Veronique

Veronique sluit zich alsmaar meer af van Lars sinds ze vrij is uit de gevangenis. Lars voelt zich onzeker en Amelie gaat met haar praten. Die kan haar weer wat opbeuren en na een tijdje betert hun relatie weet. Ondertussen gaat ze terug aan de slag bij Dress & Play, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Ze probeert het bedrijf weer herop te starten en heeft daarvoor een fris nieuw idee. Op kantoor heeft ze echter nog altijd last van slechte herinneringen aan de gevangenis.

Familie 6333 002
Familie 6335 001

Rainbow project (deel 2)

Rudi verzwijgt de bedreigingen voor Zjef tot hij door hen voor een tijdje ontvoerd wordt. Rudi wilt uiteindelijk toch doorgaan met het project, maar Zjef wil niet langer presentator zijn en wil dat alles afgeblazen wordt. Ook Lars twijfelt aan de veiligheid van het evenement. De modeshow gaat toch door en wordt een groot succes, op een klein strubbelingetje na. Tijdens de show vallen de homo-haters binnen, maar ze worden tegengehouden door de politie en Zjef geeft een mooie speech. Een paar dagen later maken Rudi en Zjef in de Jan & Alleman voor het eerst kennis met de jongen die alles in gang zette, die hen persoonlijk wilt bedanken.

Familie 6328 004
Familie 6339 001

De komst van Iris

Twee maanden na de dood van Evy botst Hanne in de supermarkt op Iris Massant. Door de sprekende gelijkenis met Evy is Hanne compleet van haar melk en ze probeert haar vrienden te overtuigen van het feit dat Evy nog in leven moet zijn. Hanne kan met de hulp van Quinten een bericht naar Iris sturen via Facebook. Met een foto van Evy maakt ze Iris nieuwsgierig en ze spreken af. Hanne probeert contact op te nemen met Evy's moeder Francesca, maar die ontwijkt haar. Met de hulp van Mieke lukt het wel om Francesca en Iris samen te brengen, maar Francesca is duidelijk: Iris is geen zus van Evy.

Familie 6338 004
Familie 6343 005

Brigitte bij Dress & Play

Brigitte eist inspraak bij Dress & Play nu ze 30% van de aandelen in handen heeft. Veronique komt uit de lucht gevallen en Lars vertelt dat hij vorig jaar de hulp van zijn moeder vroeg om de aandelen van Mathias te kopen. Brigitte wou eerst een stille vennoot zijn, maar gebruikt nu haar aandelen om inspraak te krijgen. Ze slaagt er onmiddellijk in om ruzie te stoken tussen Lars en Veronique wanneer er gestemd moet worden over de nieuwe collectie. Brigitte kan Lars ervan overtuigen dat het geen goed idee is haute couture voor kinderen te maken. Ze stelt ook de kwaliteiten van Veronique in vraag en bereidt een heel dossier voor over haar vorige mislukkingen.

Familie 6336 002
Familie 6341 002

Huwelijksaanzoek

De relatie van Guido en Emma kent nog altijd veel barsten. Emma twijfelt eraan of het ooit nog volledig goed zal komen en denkt eraan om naar een relatietherapeut te stappen. Hun omgeving brengt hen op het idee om samen op weekend te gaan. Ze gaan daarom samen naar de Ardennen, maar ook daar krijgen ze al snel ruzie. Uiteindelijk volgt er toch een goed gesprek en alles wordt uitgepraat. Nadien besluit Guido om volledig met het verleden te breken en hij vraagt Emma ten huwelijk.

Familie 6341 001
Familie 6341 006

Het geheim van Francesca

Iris vindt dat ze niets meer te zoeken heeft bij de friends tot Francesca Hanne plots vraag een nieuwe ontmoeting te regelen met Iris. Ze vertelt eindelijk de waarheid, namelijk dat Iris wel degelijk haar dochter en de tweelingzus van Evy is. Francesca barst in tranen uit bij het vertellen van haar verhaal en Iris loopt weg. De dag nadien vertelt ze dat ze het moeilijk heeft met het verhaal en Hanne stelt haar voor om tijdelijk bij de friends te blijven logeren. Voorlopig wil Iris echter geen contact meer met haar moeder.

Familie 6337 002
Familie 6348 001

Lottowinnaar

Benny doet mee aan een loterij wedstrijd en baseert zich hiervoor op cijfers die zijn dierbaren hem voorstellen. Op een avond staat Robyn plots bij hem thuis en maakt ze duidelijk dat ze terug een relatie wilt door hem te kussen. Hij is dolgelukkig en scheurt het lotje in stukken. Later blijkt echter dat hij een miljoen euro gewonnen heeft. Het briefje was echter nog geldig en Benny's geluk kan niet op. Het duurt echter niet lang voor hij extreme uitgaven begint te doen. Hij geeft zelfs zijn job bij VDB Fashion op. Patrick en Robyn hebben zo hun twijfels bij zijn keuzes. Benny geeft ook een feestje om zijn prijs te vieren.

Familie 6343 006
Familie 6344 002

Aanrijding

Hanne en Stefanie gaan Guido en Emma's verloving vieren in de Ardennen. Wanneer ze 's avonds terug naar huis keren, rijden ze iets aan en plegen ze vluchtmisdrijf, omdat ze gedronken hebben. De volgende morgen wordt duidelijk dat er in die buurt een vrouw aangereden is en vecht voor haar leven. Ook is er schade aan Stefanies auto. Stefanie vraagt Guido om dat te herstellen en te zwijgen tegen de rest. Wanneer de vrouw overlijdt, wil Hanne naar de politie stappen. Uiteindelijk kan ook Stefanie overtuigd worden, maar het blijkt dat zij een hert aangereden hebben. Ze zijn erg opgelucht.

Familie 6344 001
Familie 6354 005

Brompot Jan

Jan heeft het moeilijk met de hervormingen van Mathias en Niko in het café en dreigt met zijn ontslag. Jenny vindt dat hij overdrijft en wanneer ook zij zich amuseert in het café voelt Jan zich helemaal alleen. Mieke probeert hem te overtuigen om zijn job terug te vragen, maar Jan is vastbesloten om op pensioen te gaan. Hij komt uiteindelijk terug op zijn beslissing, maar blijft het moeilijk hebben met de vernieuwingen. De gemoederen lopen hoog op tussen Jan en Niko, maar na een tijdje leggen ze alles weer bij.

Familie 6348 002
Familie 6348 003

De strijd om Rudi

Veronique biedt Rudi een job aan als hoofdontwerper bij Dress & Play. Lars wil hem echter niet verliezen bij VDB Fashion en biedt hem ook enkele extra voordelen aan. Rudi twijfelt en wanneer Hanne hierachter komt, is ze kwaad dat Rudi haar niets verteld heeft. Uiteindelijk kiest Rudi voor Dress & Play, waardoor Hanne hoofdontwerper wordt bij VDB Fashion. Dat ziet zij niet zitten en er wordt op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdontwerper.

Familie 6343 004
Familie 6347 001

Freddy met geldproblemen

Freddy duikt terug op in de Jan & Alleman en komt zo te weten dat Benny een miljoen euro gewonnen heeft. Hij zoekt opnieuw contact met hem en raadt hem af om het geld te sparen bij de bank. Immobiliën brengen volgens hem veel meer op. Hij vertelt ook dat het gedaan is met zijn vrouw en dat hij helemaal aan de grond zit. Benny besluit hem te helpen, tot grote ergernis van Patrick en Robyn, die hem te goedgelovig vinden. Benny trekt zich terug, maar later wordt duidelijk dat Freddy de waarheid sprak.

Familie 6346 001
Familie 6353 001

Verantwoordelijke Cédric

Cédric wil zich bewijzen als vader tegenover Marie en neemt rijlessen met Mathias en Veronique als begeleiders. Marie is aangenaam verrast, maar blijft hem kleineren. Cédric vraagt Mathias raadt over zijn huidige relatie met Marie en zoekt steun bij hem. Wanneer Cédric voor de zoveelste keer ruzie heeft met haar, vraagt hij aan Mathias om tijdelijk bij hem te komen logeren. Die beslist hem te helpen.

Familie 6350 002
Familie 6353 na 001

Marie en Iris (deel 1)

Iris komt in de spullen van Evy vaak de naam Marie tegen en zoekt haar op. Marie schrikt bij hun eerste ontmoeting, maar ze kan Iris al snel op haar gemak stellen en stelt haar voor haar als psychiater te helpen met de verwerking van Evy's dood. Iris gaat akkoord en de twee worden al snel goede vriendinnen, tot grote ergernis van Cédric, die Iris niet kan uitstaan. Op een avond komt het zelfs tot een kus tussen Marie en Iris. Marie maakt later echter duidelijk dat dat een vergissing was. Mieke en Hanne hebben zo hun twijfels bij Iris' band met Marie.

Familie 6350 001
Familie 6352 002

De terugkeer van Arno en Estee

Benny nodigt Arno en Estee uit om een tijdje bij hem thuis te komen logeren. Ook zij hebben het nieuws over het miljoen euro gehoord en gaan maar al te graag in op zijn aanbod. Estee droomt al van een grote schenking van Benny, aangezien ze graag een huis willen kopen. Benny doet Arno en Stefanie uiteindelijk elk slechts een laag bedrag cadeau, omdat hij vindt dat ze moeten leren omgaan met geld. Estee loopt kwaad weg, maar biedt uiteindelijk toch haar excuses aan. Benny belooft hen bij te staan bij het kopen van een huis.

Familie 6354 003
Familie 6355 003

Nieuwe hoofdontwerper

Lars en Mieke kiezen Manuel Van Gelder als nieuwe hoofdontwerper voor VDB Fashion na Rudi's vertrek. Rudi heeft echter samen met hem op school gezeten en hij stal ooit één van Rudi's werken voor een opdracht. Lars is ervan overtuigd dat hij veranderd is en houdt er geen rekening mee. Hanne kan het eerst goed vinden met Manuel, maar ontdekt hoe langer hoe meer zijn slechte kanten. Hij denkt namelijk altijd dat hij beter is. Manuel heeft geen inspiratie en steelt opnieuw een ontwerp van Rudi. Wanneer dit uitkomt, wordt hij op staande voet ontslagen.

Familie 6350 003
Familie 6356 003

After school party

Niko wil verdergaan met de verjonging van de Jan & Alleman en wil een after school party organiseren. Hij gaat promotie voeren op scholen en universiteiten en biedt een gratis drankje aan, waardoor het al snel een groot succes wordt. Jelle loopt er Wout tegen het lijf met zijn nieuwe vriendin Inez. Om hem zijn schorsing te doen vergeten, biedt Amelie hem, op vraag van Peter, een studentenjob aan in het café. Hij probeert indruk te maken op Wout en zijn vriendin, waar hij stiekem verliefd op is, waarna hij al snel ontslagen wordt.

Familie 6359 004
Familie 6360 002

Ontslagen

Lars wil minder en jonger personeel en vraagt Peter en Mieke de nodige voorbereidingen te treffen om mensen te ontslaan. Zij hebben zo hun twijfels bij Lars' beslissing. Wanneer er een man ontslagen wordt die nog onder Guido bij VDB Electronics gewerkt heeft, is die razend en hij stapt naar de pers. Peter voelt zich schuldig en schakelt de hulp van Jan in, die met Michel gaat praten. Ze komen uiteindelijk tot een compromis.

Familie 6360 001
Familie 6363 006

Marie en Iris (deel 2)

Iris wil het graf van Evy bezoeken en vraagt aan Marie om haar te vergezellen. Ze wil echter niet meegaan tot het graf zelf en wordt onwel. Iris vindt dat Marie zich raar gedraagt. Cédric waarschuwt Iris dat ze uit de buurt van Marie moet blijven, omdat ze een gevaar is voor de gezondheid van hun kindjes. Iris geeft echter niet af, zeker wanneer ze nog meer notities va Evy vindt. Ze haast zich naar Marie en vraagt haar op de man af of ze Evy vermoord heeft. Marie krijgt op dat moment hevige krampen in haar buik, maar Iris weigert een ziekenwagen te bellen. Mathias komt op dat moment binnen en kan Marie helpen.

Familie 6362 003
Familie 6363 005

Cédric vermist

Het gaat alsmaar slechter tussen Cédric en Marie en ze maken veel ruzie. De liefde die Iris voelt voor Marie maakt het er alleen maar erger op en na een tijdje bij Mathias te logeren, verdwijnt hij plots. Na een tijdje maakt Veronique zich ongerust, maar ook Mathias en Marie hebben niets meer van hem gehoord. Niet veel later duikt Cédric plots weer op bij Veronique en wordt duidelijk dat hij bij een vriend gelogeerd heeft en gevochten heeft. Hij ziet duidelijk af van de situatie.

Familie 6353 003
Familie 6358 005

Andere verhaallijnen

Cédric spreekt af met Guido om met hem te praten over het vroege vaderschap. Benny organiseert in de Jan & Alleman een verrassingsfeestje voor Stefanies verjaardag met al haar vrienden en familie. Na de diefstal van Manuel dreigt Veronique ermee op stappen te ondernemen tegen hem en VDB Fashion. Lars kan dat uiteindelijk uit haar hoofd praten.

Familie 6368 005
Familie 6369 004

Marie en Iris (deel 3)

Marie verliest in het ziekenhuis één van haar kindjes. Cédric is razend en steekt de schuld op Iris, die hij een bezoekje brengt en hardhandig aanpakt. Iris voelt zich schuldig, maar twijfelt nog steeds aan Maries onschuld. Wanneer ze op een avond met Marie gaat praten, biecht die haar op dat zij Evy vermoord heeft. Iris heeft echter geen bewijzen. Hanne is de enige die haar gelooft, waarna die met Marie gaat praten. Die ontkent dat echter in alle talen.

Afl159

Wout en Inez

Jelle voelt zich eenzaam nu al zijn vrienden hem hebben laten vallen na het matchfixing-schandaal. In de Jan & Alleman ziet hij Wout terug en leert hij diens nieuwe vriendin Inez kennen. Jelle wordt meteen verliefd op haar en weet met zichzelf geen blijf in haar bijzijn. Wout en Inez blijken geregeld pillen in te nemen tijdens een avondje uit en kunnen Jelle overtuigen om dat ook te doen. Die doet echter maar alsof.

Familie 6369 001
Familie 6377 004

Benny's huis

Benny verveelt zich thuis en zoekt een hobby die bij zijn nieuwe imago past. Hij nodigt Lars uit om samen te gaan golfen. Freddy raadt Benny aan om in vastgoed te investeren in plaats van zijn geld op de bank te zetten, waarna Robyn hem op het idee brengt om hun huis van Agnes over te kopen om zo iets terug te doen voor Patrick. Agnes doet echter moeilijk en wilt dat het huis eerst geschat wordt. Na de schatting slaagt Benny er uiteindelijk toch in om het huis van Agnes over te kopen. Patrick is hem heel dankbaar.

Familie 6373 002
Familie 6373 005

Iris' verleden

Iris is razend op Marie en begint haar te stalken. Ze wordt echter goed beschermd door Mathias en Cédric. Quinten begint in Iris' verleden te graven en komt zo te weten dat ze als kind in een psychiatrische instelling heeft gezeten. Zij wilt hier echter niets over vertellen en gaat logeren bij Mieke en Niko. Niet veel later breekt Iris in in het appartement van Marie op zoek naar bewijzen.

Familie 6375 002

Rudi overwerkt

Rudi heeft het ontzettend druk als ontwerper van Dress & Play en de rivaliteit tussen Brigitte en Veronique maakt het er niet beter op. Daarnaast heeft hij ook een deadline te halen, waardoor Zjef zich na een tijdje verwaarloosd voelt. Brigitte gunt hem echter geen seconde rust en doet er alles aan om Dress & Play te laten falen.

Familie 6370 004
Familie 6377 003

Mathias en Marie

Cédric doet zijn best om voor Marie te zorgen, maar laat het meermaals afweten door zijn jonge leeftijd. Mathias vangt Marie wel goed op en de twee groeien alsmaar dichter naar elkaar toe. Hij gaat ook mee met haar naar het ziekenhuis. Uiteindelijk geven ze toe aan hun gevoelens en worden ze een koppel. Wanneer Cédric dit te weten komt, is hij razend op Mathias en wil hij niets meer met hem te maken hebben. Ze leggen het al snel weer bij, waarna Marie terug in haar eigen appartement gaat wonen.

Familie 6369 003
Familie 6376 001

XTC-pillen

Jelle blijft afspreken met Wout en Inez en neemt uiteindelijk toch ook pillen, om indruk te maken op Inez. Jelle begint hierdoor echter heel raar te doen en wordt betrapt door Amelie. Die gaat met hem praten en zal niets tegen Peter zeggen wanneer Jelle belooft om ermee te stoppen. Wanneer Jelle op een avond alleen thuis is, nodigt hij Wout en Inez uit en nemen ze opnieuw pillen. Niet veel later blijkt Wout bewusteloos en komt Peter net thuis. Peter heeft niets door en Wout ontwaakt niet veel later. Onder invloed van de pillen kussen Jelle en Inez.

Familie 6375 003
Familie 6378 003

Insuline

Iris maakt Mieke duidelijk dat ze haar leven terug wilt opnemen en dat ze zelfs een nieuwe jobopdracht heeft gekregen. Stiekem zoekt ze online naar insulinespuiten, wat volgens het internet een goede manier is om iemand onverdacht te vermoorden. Wanneer Mieke dit te weten komt, waarschuwt die onmiddellijk Mathias en reppen ze zich naar Marie. Die weet echter van niets. Mieke vindt dat Iris dringend hulp nodig heeft, waarna die zich vrijwillig gaat aanmelden in een psychiatrische instelling om tot rust te komen.

Familie 6376 k.002 0
Familie 6383 002

De komst van Gloria

Gloria wordt na 3 jaar hard werken als poetsvrouw bij VDB Fashion door haar poetsbureau ontslagen omdat Lars het poetsbudget verminderd heeft. Ze valt binnen in Lars' kantoor om haar ongenoegen te uiten. Peter voelt zich schuldig en biedt Gloria een job aan als poetsvrouw bij hem thuis. Bovendien zorgt Peter ervoor dat ze ook aan de slag kan in de Jan & Alleman, waar ze zowel mag poetsen als opdienen. Gloria neemt geen blad voor de mond en geeft Jelle liefdesadvies wanneer die het nodig heeft.

Familie 6374 001
Familie 6382 005

Marbella (deel 1)

Nu alle plooien gladgestreken zijn, beginnen Guido en Emma aan de voorbereiding van hun huwelijk. Dat blijkt echter geen gemakkelijke klus te zijn, want ook nu blijven ze kibbelen. Ondertussen heeft Emma het moeilijk met het feit dat ze de meisjes elke keer een week moet missen. Lucas krijgt de kans om in Marbella te gaan werken en wil met Guido en Emma een regeling treffen waarbij Mila en Milou om de twee weken naar Spanje vliegen. Guido en Emma zijn hier absoluut niet mee akkoord, maar Lucas wil deze kans niet laten schieten.

6382-01

Cyberaanval (deel 1)

Op een dag wordt VDB Fashion gehackt en vallen alle computers plots uit. Dat is een grote ramp aangezien ook alle ontwerpen online worden bewaard. De hackers geven Lars enkele dagen de tijd om te betalen, anders zullen alle bestanden verloren gaan. Lars weigert echter te betalen en vertrouwt erop dat Quinten de hackers kan omzeilen. Na dag en nacht doorwerken lijkt dat te lukken, tot alles weer opnieuw begint.

Familie 6383 001

Iris in de psychiatrie

Het gaat beter met Iris in de instelling, zeker nu ze ook geregeld bezoek krijgt van haar mama Francesca. Het bezoek van Marie, die er plezier inschept om Iris uit te dagen, is de druppel die de emmer doet overlopen bij Iris. Ze gaat volledig door het lint en probeert Marie te wurgen. De volgende dag is iris verdwenen uit de instelling en is ze spoorloos. Mieke en Hanne komen uiteindelijk te weten dat ze bij haar mama is ondergedoken.

Familie 6386 001

Jelle en Inez

Jelle is volledig in de war door de kus met Inez en stuurt haar een berichtje om zijn gevoelens voor haar toe te geven. Hij krijgt geen antwoord en vreest dat hij het verpest heeft. Een tijdje later vertelt Wout echter dat Inez een einde gemaakt heeft aan hun relatie en bovendien wil ze nu wel afspreken met Jelle. Ze geeft toe dat ze iets voelt voor hem, maar vraagt om het rustig aan te doen omdat ze nog maar juist gebroken heeft met Wout.

Familie 6384 001
Familie 6386 002

Cyberaanval (deel 2)

Quinten doet er alles aan om de cyberaanval te stoppen, maar vreest ervoor sinds zijn mislukte eerste poging. Lars legt een enorme druk op hem en weigert nog altijd om te betalen, ondanks alle tegenkanting van het personeel. Peter besluit het heft in eigen handen te nemen en stelt Mieke voor om het bedrag zelf achter Lars' rug aan de hackers te betalen. Mieke vindt dat geen goed idee, maar Peter doet het toch. Hoewel Peter betaald heeft, gaan alle bestanden van VDB Fashion toch verloren.

Familie 6388 003
Familie 6388 005

Opstand bij VDB Fashion

Quinten en Hanne moeten hun vrije dag opofferen om te werken. Veronique steekt een handje toe, maar Quinten staat er nog steeds helemaal alleen voor. Hij brengt Jenny en andere collega's bij elkaar en samen spreken ze af om het werk neer te leggen tot Lars tot inzicht komt. Lars wil echter niet meteen toegevingen doen en pakt Quinten, Jenny en de rest hard aan. Veronique gaat praten met Quinten en Jenny en kan Lars tot inkeer brengen. Hij besluit zijn excuses aan te bieden.

Familie 6388 002

De eerste keer

Jelle wil een stapje verder gaan met Inez, maar hij weet niet hoe hij dat moet aanpakken. Hij zoekt online naar pornofilmpjes, maar wordt betrapt door Peter. Amelie wil Jelle goede raad geven. Jelle blijft Inez echter pushen en gaat op een avond iets te ver. Inez maakt hem duidelijk dat ze nog niet klaar is om meteen met hem naar bed te gaan.

Familie 6387 002

Terug aan de slag

Wanneer Benny te horen krijgt dat Freddy een voltijdse job gevonden heeft, komt Benny tot het besef dat hij ook opnieuw wil gaan werken. Dankzij de mooie woorden van Jenny, vraagt Benny zijn job terug aan Lars.

Familie 6386 005

De verdwijning van Marie (deel 1)

Marie en Iris spreken af aan de dokken, maar de volgende dag wordt Iris bewusteloos teruggevonden. Van Marie is er geen enkel spoor. Iris wordt ondervraagd door inspecteur Tess Houben, maar blijft beweren dat het Marie is die haar aangevallen heeft, en niet omgekeerd. Mathias en Cedric zijn ervan overtuigd dat Iris liegt en gaan op zoek naar de waarheid.

Familie 6392 003

Marbella (deel 2)

Emma en Guido slagen er niet in om het idee van Lucas om naar Marbella te verhuizen uit zijn hoofd te zetten. Lucas dreigt er zelfs mee naar de rechtbank te stappen om zijn gelijk te krijgen. Hij vertelt Emma dat hij nog altijd kan vertellen dat ze vorig jaar de meisjes ontvoerd heeft. Emma en Guido weten niet langer wat ze kunnen doen om Lucas hier te houden.

Familie 6390 007

De pyromaan (deel 1)

De buurt van Stefanie wordt al een tijdje geteisterd door verschillende autobranden. Duidelijk het werk van een pyromaan. Ondertussen krijgt Stefanie er een nieuwe collega bij: Laurens Gebreurs. Wanneer ook de auto van Stefanie door de pyromaan onder handen genomen wordt, vreest Stefanie dat het persoonlijk is. Benny geeft zijn dochter een nieuwe auto cadeau, maar Stefanie wil voorlopig niet meer rijden.

2019-05-08 (8)

Alfons in het ziekenhuis

Alfons is ziek en de familie moet om de beurt op hem letten. Wanneer Robyn aan de beurt is, laat ze Alfons een paar minuten alleen. Alfons is echter verward en neemt de te veel medicijnen in. Benny vindt hem bewusteloos op de grond en Alfons wordt naar het ziekenhuis gebracht. Hij herstelt snel, maar dankzij deze gebeurtenissen is hij nog verwarder als voordien. Benny en Patrick willen Alfons niet meer alleen laten en zoeken naar oplossingen.

Familie 6394 005

Het ontslag van Peter

Lars komt te weten dat Peter het geld van Fashion gebruikt heeft om de hackers te betalen en Peter wordt op staande voet ontslagen. De werknemers van VDB Fashion pikken dit niet. Jenny, Quinten en Hanne vertellen Lars dat ze ook vertrekken als Peter niet meteen zijn job terugkrijgt. Lars is niet onder de indruk en speelt de drie tegen elkaar uit, waardoor ze toch blijven.

Familie 6392 002

De verdwijning van Marie (deel 2)

Inspecteur Tess Houben onderzoekt de verdwijning van Marie, maar slaagt er niet in om Iris aan de praat te krijgen. Tijdens een zoekactie aan het kanaal, wordt er een schoen van Marie teruggevonden en een insulinespuit. Iris wordt opgepakt op verdenking van moord en verdwijnt in de gevangenis. Mathias maakt Cedric duidelijk dat Marie niet meer teruggevonden zal worden en wil dat hij verder gaat met zijn leven.

Familie 6398 001

Brigitte aan de macht

Peter wil zijn aandelen van VDB Fashion verkopen en vooral Brigitte is een zeer geïnteresseerde koper. Veronique doet haar uiterste best om haar broer van dit idee te behoeden en slaagt in haar opzet. Brigitte gaat vervolgens solliciteren voor de functie van financieel directeur en krijgt van Lars een kans om zich te bewijzen. De werknemers van VDB Fashion zijn allesbehalve blij met de komst van 'moeder De Wulf' en laten dit ook duidelijk merken.

Familie 6398 002

Wout is jaloers

Wout komt te weten dat Jelle en Inez nu een koppel zijn en kan zijn jaloersheid niet verbergen. Hij pakt Jelle hard aan waardoor hij een serieuze bult heeft op zijn hoofd en Peter denkt dat hij op school gevochten heeft. Inez begrijpt de reactie van Wout en dat kan Jelle niet begrijpen. Wanneer Wout verwijtende smsjes stuurt naar Inez, wil Jelle het daar niet bij laten.

Familie 6398 005
Familie 6399 001

De wanhoop van Emma

Emma is doodsbang dat Lucas op een dag verdwenen zal zijn naar Spanje met de kinderen en besluit hem extra hard in de gaten te houden. Ze staat voortdurend bij hem aan de deur om hem te controleren en dat vindt Guido allesbehalve ok. Lucas maakt Emma duidelijk dat ze voor elkaar gemaakt zijn en dat ze met hun viertjes gelukkig kunnen zijn in Marbella. Emma kust Lucas opnieuw en belooft hem dat ze deze keer voor hem zal kiezen. Maar kan Emma dat nieuws ook aan Guido meedelen nu hun trouw steeds dichterbij komt?

Familie 6387 003

De plannen van Peter

Peter zoekt naar een nieuwe uitdaging in zijn leven en wil een modebedrijf oprichten. Hij vraagt de hulp van Mathias, maar die ziet het niet zitten om hierin te stappen. Ook Mieke en Hanne weigeren het voorstel van Peter en hierdoor is Peter op zijn tenen getrapt. Hij kan zijn frustraties niet de baas en werkt het uit op poetsvrouw Gloria. Zij is hier niet blij mee en wil niet meer poetsen bij Peter.

Familie 6402 005

De nieuwe huurder

Elias Van Wilder maakt zijn opwachting als de nieuwe huurder in het huis van Stefanie Coppens. Zijn charmes gaan niet onopgemerkt voorbij bij Stefanie en Hanne. Elias slaagt er onmiddellijk in om het hart van Stefanie te veroveren daar haar te helpen met haar angst om in een auto te stappen.

Familie 6402 002

De plotse kus

Amelie en Niko kunnen het goed met elkaar vinden in de Jan en Alleman en hun gesprekken gaat vaak de flirterige kant op. Amelie begint Niko volop te kussen, maar daar is Niko niet blij mee. Hij probeert Amelie nadien te vermijden terwijl Amelie haar uiterste best doet om Niko te spreken zodat ze haar verontschuldigingen kan aanbieden. Lars komt te weten dat zijn zusje deze misstap begaan heeft en is niet mals voor haar.

Familie 6408 002

Johan en Rikske

Robyn heeft al een tijdje een goede band met haar collega Johan en neemt soms zijn shiften over zodat hij voor zijn zoontje Rikske kan zorgen. Rik heeft een ongeneselijke aandoening waardoor hij in een rolstoel zit. Robyn nodigt de twee uit en krijgt van Johan te horen dat er een experimentele behandeling mogelijk is in Amerika.

Familie 6413 003

Drugs

Inez vindt dat Jelle Wout ook moet begrijpen en laat een paar dagen niets van zich horen. Jelle is de wanhoop nabij en neemt opnieuw drugs in de Jan & Alleman, waarna hij bewusteloos op de grond valt. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis en wordt tijdelijk in coma gehouden. Amelie biecht aan Peter op dat ze hem eerder al betrapt had en die reageert razend. Jelle krijgt huisarrest. Wanneer Jelle uit zijn coma ontwaakt, maakt Inez hem duidelijk dat ze nog steeds verliefd op hem is.

Familie 6413 004

Op zoek naar Marie (deel 1)

Veronique vermoedt dat Marie nog leeft en slaat de handen in elkaar met Iris om haar en haar ongeboren kleinzoon te vinden. Niet veel later wordt Iris vrijgelaten. Veronique onderschept een telefoontje van Mathias waaruit ze kan afleiden dat Marie nog leeft. Iris komt te weten dat ze misschien in een Zwitsers ziekenhuis verblijft en reist af naar daar. Ze loopt er Marie tegen het lijf, die op de vlucht slaat en Mathias alarmeert.

Familie 6413 001

Laurens vs. Elias

Elias en Stefanie kunnen het heel goed met elkaar vinden en dat merkt ook hun omgeving op. Ze gaan meermaals op date en er lijkt iets te groeien tussen hen. Laurens is echter ook verliefd op Stefanie en probeert haar voor zicht te winnen. Zij is echter niet geïnteresseerd en denkt dat hij haar stalkt. Hij ontkent dat echter in alle talen.

Familie 6417 003

Afrika

Emma kan het niet over haar hart krijgen om Guido te dumpen en met Lucas te vertrekken. Lucas stelt haar voor om stiekem te vertrekken naar Congo in Afrika, aangezien dat land niet uitlevert aan België. Emma gaat akkoord, maar begint opnieuw te twijfelen wanneer ze ziet hoe gelukkig Guido is en Hanne haar vertelt dat zij en Quinten voor een kindje willen gaan.

Familie 6412 003

De benefiet (deel 1)

Benny en Robyn bieden Johan aan om de behandeling van Rikske te betalen. Die wil dat echter niet, dus bedenken ze het plan om een benefiet te organiseren voor Rikske. Hier gaat echter heel wat voorbereiding aan vooraf. Ook een locatie vinden blijkt niet zo gemakkelijk. De datum wordt vastgelegd op 28 juni, maar Niko wil de Jan & Alleman dan niet vrijgeven, aangezien er dan een studentenfuif is. Hij stelt voor om het tussen de bierketels in de brouwerij te doen, maar daar gaat Mieke niet mee akkoord. Zjef komt uiteindelijk met het plan om het in de Foodbar te doen.

Familie 6418 004

Runaway bride

Emma heeft beslist om niet mee te gaan naar Afrika, maar gaat naar haar vrijgezellenavond toch naar de luchthaven. Daar stapt ze samen met Lucas en de meisjes op het vliegtuig naar Congo. De volgende morgend kunnen Hanne en Stefanie haar nergens vinden, maar Guido wil niet geloven dat ze vertrokken is. Ze neemt ook haar gsm niet op en reageert niet op berichten. Niet veel later komt de politie hen vertellen wat er gebeurd is.

Familie 6407 001
Familie 6414 003

De pyromaan (deel 2)

Stefanie komt bijna in een ontploffing van een brandende auto terecht, maar Laurens kan haar net op tijd redden, hoewel hij op dat moment gaan dienst had. Stefanie vindt het raar en ontvangt niet veel later een anoniem bericht met de link naar een artikel over ene Bert Gebreurs die als brandweerman zelf een pyromaan was. Stefanie neemt Elias in vertrouwen en wanneer ook diens auto in brand wordt gestoken, stapt ze met haar vermoedens naar de politie. Laurens wordt een paar uur later echter alweer vrijgelaten en hij maakt aan Stefanie duidelijk dat hij niet de dader is, hoewel zijn vader dat vroeger wel was.

Screenshot 2019-06-14 at 11.06.25

Peter en Gloria

Peter excuseert zich bij Gloria en ze komt uiteindelijk toch terug poetsen bij hem. Hij lijkt zelfs gevoelens te krijgen voor haar en vraagt haar een paar keer uit. Gloria wijst hem echter af, omdat ze nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Ze lijkt niet veel later toch ook gevoelens te krijgen voor Peter en het komt tot een kus. De twee worden een koppel.

Familie 6416 004

Willy Sommers

Benny krijgt het idee om een grote artiest uit te nodigen op de benefiet om zo meer volk te lokken en stuurt een mail naar Willy Sommers, in de hoop dat die gratis zal willen komen optreden. Meteen na het versturen van de mail vermeldt hij op de Facebookpagina van het evenement echter al dat Willy Sommers aanwezig zal zijn. Dat zorgt later voor veel problemen wanneer blijkt dat hij niet kan komen. Patrick komt achter Benny's leigen en samen proberen ze Willy Sommers toch nog te overtuigen.

Familie 6423 002
Familie 6423 na 003

Op zoek naar Marie (deel 2)

Mathias vervoegt Marie en laat zijn omgeving in de steek. Lars, Veronique en Iris schakelen een privé-detective in, die erachter komt dat ze nu in een huis in Noord-Frankrijk verblijven. Al snel wordt duidelijk dat Marie niet meer zwanger is en wanneer Mathias de detective opmerkt, maakt die hem duidelijk dat het kindje gestorven is en hij laat de overlijdensakte zien. Veronique is er kapot van en beslist om alles te verzwijgen voor Cédric. Ondertussen biecht Marie zowel de moord op haar moeder als die op Evy op aan Mathias, waarna duidelijk wordt dat baby Kasper toch nog leeft.

Familie 6425 na 003

Jelle naar Dubai

Bart keert terug naar België voor de trouw van Guido en Emma. Hij pakt Jelle hard aan voor het gebruik van de xtc-pillen en hij wilt dat Jelle meegaat naar Dubai. Die weigert echter mee te gaan en wilt Inez niet achterlaten. Wanneer Bart voorstelt om Inez voor 2 maanden mee te nemen naar Dubai is hij wel enthousiast, maar Inez' moeder gaat niet akkoord. Bart spreekt af met Inez' moeder, die Gloria blijkt te zijn. Aangezien ze het gezin al goed kent, mag Inez toch mee en niet veel later stappen ze op het vliegtuig naar Dubai.

Familie 6421 001
Familie 6426 004

Aandelenverschuiving

De eerste collectie van Dress & Play blijkt een flop te zijn. Brigitte eist Veroniques aandelen op zoals afgesproken, maar Lars vraagt haar om dit niet te doen. Zij gaat akkoord, indien Veronique haar haar aandelen van VDB Fashion geeft. Ze gaat ook aankloppen bij Peter en die overweegt om te verkopen, zodat hij ook aandelen bij Dress & Play kan kopen en dat het nieuwe familiebedrijf kan worden. Veronique wil echter met Lars verder, maar Rudi trekt zich terug. Wanneer Mieke dit te horen krijgt, is ze razend. Nu Lars en Brigitte alle aandelen in handen hebben, droomt Brigitte al luidop van een DW Fashion.

S28 afl6428 032
S28 afl6428 073

Kasper ontvoerd

Iris gaat in Frankrijk op zoek naar Mathias en Marie. Nu Veronique denkt dat haar kleinzoon dood is, moet Iris op niet veel steun van haar meer rekenen. Ze vindt hen en dringt hun huis binnen, waar ze ontdekt dat Kasper nog leeft. Ze neemt hem mee en wilt hem naar Lars en Veronique brengen. Tijdens een tussenstop in een tankstation wordt ze echter neergeslagen door Marie, waarna die Kasper terug meeneemt. Veronique wilt met haar afspreken.

Familie 6427 001
Familie 6428 030

Confrontatie in Namibië

Guido wilt Lucas en Emma opzoeken, maar heeft geen idee waar ze zich bevinden sinds ze op een boot naar Namibië gestapt zijn. Hanne neemt contact met Emma op en raakt een gevoelige snaar. Emma stuurt haar haar locatie door en vraagt om af te spreken. Hanne deelt deze informatie met Guido, die niet veel later naar Namibië afreist. Hij vindt er al snel het hotel waar Lucas en Emma met de kinderen verblijven en wilt met Emma praten. Wanneer ze Guido's kamer binnengaan, begint hij tegen Emma te roepen.

Familie 6428 021

Benefiet voor Rikske

Willy Sommers heeft nog altijd niets van zich laten horen en Patrick maakt zich zorgen over Benny's plan B: zelf moppen tappen. Aan de start van de benefiet kan Robyn met trots mededelen dat het streefdoel van € 50.000 gehaald is en dat terwijl de crowdfunding nog volop loopt. Uiteindelijk valt Willy Sommers plots toch binnen in de Foodbar. Hij geeft een spetterend concert voor de aanwezigen.

Familie 6428 006

De pyromaan (deel 3)

Na lang flirten worden Elias en Stefanie eindelijk een koppel. Via een journalist komt Stefanie te weten dat Elias altijd aanwezig was bij de brandstichtingen van de pyromaan. Ze beseft dat hij de pyromaan is en achtervolgt hem naar een afgelegen loods. Elias heeft haar echter door en slaat haar neer. Hij bindt haar vast en overgiet haar met benzine. Ten slotte neemt hij een aansteker om haar in brand te steken.

Familie 6428 019
Familie 6428 003

Strijd om Kasper

Marie spreekt af met Lars en Veronique bovenaan een klif bij Cape Blanc-Nez. Veronique probeert een regeling te treffen voor Kasper, maar Marie wilt niet dat iemand haar kind afpakt en richt plots een pistool op Lars en Veronique. Mathias komt tussenbeide en richt nu zelf het pistool naar hen. Het duurt te lang voor Marie en tijdens een schermutseling met Mathias duwt Mathias Marie van de klif, waarna zij tientallen meters naar beneden valt.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 28ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recycling

 • David Cantens heeft voor de derde keer een rol in 'Familie'. Tijdens seizoen 16 was hij Dirk Seymens en tijdens seizoen 19 was hij Filip Van Waaienberg. Dit seizoen vervoegt hij de cast als Jonas Versteven.
 • Herbert Bruynseels speelt voor de tweede keer mee in 'Familie'. In seizoen 20 vertolkte hij een korte gastrol als Willy De Cock. Dit seizoen speelt hij opnieuw een korte gastrol als psycholoog Carl Dekens.
 • Bram De Maere speelt voor de derde keer een korte gastrol in in Familie. Deze keer gaat het om brandweercommandant Joris Leffun. Voordien vertolkte hij reeds belastinginspecteur De Geest en een Geheim Agent.
 • Tatyana Beloy vertolkte in Reeks 26 de rol van advocate Alexandra Verhaegen en keert dit seizoen terug, maar dan als model Lynn Lagrillière.
 • De rol van pedofiele wijkagent Andy Vereecken werd gespeeld door Peter Van Gucht, die voordien in meerdere seizoenen de rol vertolkte van inspecteur Derijcke.
 • Tot december 2018 vertolkte Marianne Devriese de rol van Evy Hermans. Drie maanden na de dood van dit personage duikt Marianne plots weer op in 'Familie', maar deze keer als Iris Massant. In tegenstelling tot andere gevallen van recycling van acteurs, is de gelijkenis en het gebruik van dezelfde actrice een onderdeel van de verhaallijnen.
 • Eind mei maakt acteur Christophe Stienlet terug zijn opwachting. Van 2005 tot 2006 was hij te zien als inspecteur Luc De Laet, deze keer vertolkt hij de rol van Johan.

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Geboortes en Sterftes

Trivia

 • Dit seizoen bereikt de vernieuwing van 'Familie' een laatste fase. Na de jaarlijkse vakantie voor de crew en acteurs verhuisde heel 'Familie' naar de AED Studios in Lint, waar Zodiak Belgium vanaf dan voor de productie van de soap instaat. Op het scherm gebeurt dit tijdens de eerste maanden van het 28ste seizoen, maar hier zou niets van te merken mogen zijn. Door de verhuis verdwijnen er enkele decors en worden dezen vervangen door 4 nieuwe decors, waaronder een gevangenis en een nieuwe loft voor Rudi en Zjef. Ook krijgen sommige decors een nieuw likje verf en wordt het ziekenhuisdecor 3 keer groter. Ten slotte is er nu ook een zogenaamde 'swingset', een decor dat kan worden omgebouwd naar iets helemaal anders.
 • Op 17 augustus stonden de eerste tien afleveringen in preview te koop.
 • Dit seizoen bevat de langste cliffhanger ooit in 'Familie'. De zoektocht naar de dader van de steekpartij op Amelie duurde maar liefst 4 maanden. De ontknoping volgde dan eindelijk in de midseizoensfinale.
 • Met de komst van VTM GO was dit het eerste seizoen om in 1080p bekeken te worden. Aangezien digitale televisie uitzendt in 1080i was dit de hoogste beeldkwaliteit waarin afleveringen tot nu toe gepubliceerd werden.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.