FANDOM


Seizoen 28 Seizoen 29 Seizoen 30

Seizoen 29 is de reeks die loopt van 26 augustus 2019 tot 24 april 2020. Het seizoen telt 175 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Kathleen Moens, Tony Bertels en Vanessa Mariën.

De personages die dit seizoen terug hun opwachting maken, zijn Liesbeth Pauwels en Gino Maes.

We nemen dit seizoen afscheid van Marie Devlieger, Emma Verdonck, Lucas Van Bellingen, Elias Van Wilder, Kasper Van de Caveye, Gloria Theunynck, Inez Theunynck en Robyn Versteven.

Verhaallijnen

Familie 6429 006
Familie 6429 005

Het einde van Marie

In Frankrijk is Marie dodelijk ten val gekomen dankzij de duw van Mathias. De emoties laaien vooral bij Lars hoog op en hij wil Mathias aangeven bij de politie. Veronique bedenkt een plan om ervoor te zorgen dat de val van Marie een zelfmoord wordt. Ze sleurt Mathias en Lars mee in de leugen en met hun drietjes zorgen ze voor voldoende bewijsmateriaal dat Marie van plan was om een wanhoopsdaad te begaan. Veronique en Lars keren terug naar België met baby Kasper en brengen Cédric het nieuws dat zijn zoon nog leeft.

Familie 6429 001
Aflevering 6429 17.19.08

Afscheid van Emma

In Namibië komt Guido oog in oog met Emma te staan. Hij eist dat ze onmiddellijk terugkeert naar huis met de kinderen. Emma maakt hem duidelijk dat ze akkoord gaat, maar dat ze terugkeert naar Lucas zodra ze een overeenkomst voor de kinderen bepaald hebben. Guido ziet hoe Emma en Lucas duidelijk echt gevoelens voor elkaar hebben. Guido maakt zelf de moeilijke beslissing om Emma en de kinderen los te laten. Hij geeft Emma de toestemming om in het buitenland te blijven met de kinderen, maar wil wel een goede regeling voor bezoekrecht.

Familie 5429 008
Familie 6429 003

Stefanie in shock

Elias staat klaar met zijn aansteker om Stefanie in brand te steken, maar ze kan Elias een duw geven wanneer hij afgeleid is. Hierdoor laat Elias zijn aansteker vallen en schiet hij zelf in brand door de olie rondom hem. Elias sterft in een zee van vlammen en Stefanie kan de politie verwittigen. Benny komt zijn dochter halen en Stefanie is volledig in shock door de gebeurtenis. Ze wil er niet over praten, maar kan haar hart luchten bij Robyn en Patrick. Ze voelt zich schuldig omdat zij de dood van Elias op haar geweten heeft.

Aflevering 6429 17.08.29
Aflevering 6429 17.27.09

Alfons ontdekt de waarheid

In de foodbar blijft het feestje met Willy Sommers doorgaan en de benefiet blijkt een zeer groot succes te zijn. Wanneer Alfons naar de wc gaat, ontdekt hij dat Johan een bedrieger is en dat Rikske wel kan stappen. Volledig overdonderd door wat hij gezien heeft, gaat Alfons meteen alles aan Robyn vertellen, maar zij is te druk bezig met de benefiet waardoor ze geen tijd heeft om naar Alfons te luisteren. Johan dringt er ondertussen bij Robyn op aan om het geld zo snel mogelijk op zijn rekening te storten omdat hij binnenkort al de eerste betalingen moet doen om naar Amerika te kunnen vertrekken.

Aflevering 6429 17.27.01
Aflevering 6432 08.22.40

Alfons vermist

Alfons is vergeten dat er een benefiet was met Willy Sommers, Robyn toont hem een filmpje. Alfons herinnert zich nu dat hij ook aanwezig was op de benefiet, hij krijgt een flashback van Rikske die zelfstandig kon staan in de toiletten. Hij vertelt dat aan Robyn maar die blijkt dat echter niet te geloven. Alfons is razend en verdwijnt. Benny werkt zijn frustraties uit op Robyn. Die ontdekt dat Johan en Rik nooit in Boston zijn aangekomen ze dus bedriegers zijn. Ze voelt zich schuldig en wil al het geld zelf terugbetalen. Ondertussen vinden Benny en Robyn Alfons terug in een caravan, compleet van de kaart.

Familie 6433 002
Familie 6430 002

Hanne zwanger

Quinten en Hanne proberen al twee maanden om een kindje te krijgen. Zjef denkt dat Hanne zwanger is door haar vreemde goestingskes en praat erover met Rudi, die bij Hanne zelf polst. Wanneer Hanne opnieuw haar regels lijkt te krijgen, twijfelt ze aan zichzelf. Ze besluit om toch een zwangerschapstest te doen en ontdekt dat ze al vier weken zwanger is. Zij en Quinten zijn in de wolken en kijken al uit naar 7 mei 2020. Voorlopig brengen ze wel nog niemand op de hoogte, maar Quinten kan niet wachten om zijn familie in te lichten.

Aflevering 6430 21.04.47
Aflevering 6431 21.05.11

Baby Kasper

Na twee maanden wordt het onderzoek naar de dood van Marie afgerond. Mathias werkt ondertussen opnieuw in de brouwerij. Cédric doet zijn best om voor Kasper te zorgen, al is dat niet gemakkelijk met zijn studies. Kasper is ook moeilijk in slaap te krijgen en Jan raadt hem aan om met hem te gaan rondrijden in de auto. Veronique is dol op Kasper en hoopt hem alles te kunnen geven wat ze bij Cédric niet gedaan heeft. Mathias verontschuldigt zich bij Cédric. Veronique legt Mathias de scheidingspapieren voor, maar die heeft nog wat tijd nodig.

6433 extra 003
Familie 6433 004

Het nieuwe circulatieplan

Er is een nieuw circulatieplan in Mechelen en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Het plan is nog in de testfase en Jenny start een petitie tegen het plan. Ook Jan helpt mee. Niko, Mieke, Zjef en Rudi gaan samen op stap, terwijl Jan naar een klasreünie gaat. Wanneer Niko en Rudi alleen achterblijven en ze nog iets gaan drinken, stelen ze in een dronken bui een verkeersbord van een eenrichtingsstraat. Niet veel later rijdt Jan deze straat vermoeid in, waarna hij frontaal botst op een tegenligger.

Familie 6434 na 004
Familie 6434 na 014

Auto-ongeval

Jan is als spookrijder op Cédric gebotst, die met Kasper aan het rondrijden was om hem in slaap te krijgen. Jan en Cédric komen er met enkele verwondingen vanaf, maar Kasper overlijdt. Wanneer Mieke Lars en Veronique tegenkomt in het ziekenhuis beseffen ze stilaan wat er gebeurd is. Jan is kapot van het nieuws en Guido en Mieke proberen hem bij te staan. Cédric is in shock. Ook de rest van de familie is geschokt. De politie stelt vast dat het verkeersbord van de eenrichtingsstraat niet aanwezig is en waarschijnlijk gestolen is door enkele zatte studenten.

Familie 6434 001
Familie 6438 004

Gestolen verkeersbord (deel 1)

Niko ontwaakt met een kater en hoort van MIeke wat er gebeurd is met Jan, Cédric, Kasper en het gestolen verkeersbord. Hij gaat meteen met Rudi praten en vraagt hem om te zwijgen omdat ze anders alles zullen verliezen. Rudi krijgt echter last van een enorm schuldgevoel en doet alsof hij ziek is. Hij is heel emotioneel, waardoor Zjef argwaan krijgt. Niko vindt dat hij de draad van zijn leven weer moet oppikken. Het wordt nog moeilijker wanneer Zjef een flyercampagne start om de daders te vinden.

Familie 6434 004
Familie 6439 002

Troubles in paradise

Hanne vindt het ongepast om gelukkig te zijn met haar eigen zwangerschap nu Kasper net gestorven is. Ze wil wachten tot ze drie maanden ver is om het te vertellen aan iedereen, maar Quinten blijft haar pushen met cadeautjes. Hanne ergert zich aan zijn gedrag en stelt haar bezoek aan de gynaecoloog alsmaar uit. Quintens frustraties lopen ondertussen op. Jenny en Stefanie vermoeden iets. Quinten versiert het huis samen met Stefanie om Hanne te verrassen en Guido officieel te laten weten dat Hanne zwanger is, nu Jenny en Stefanie het ook weten. Hanne komt echter niet opdagen.

Familie 6438 001
S29 afl6438 073

De dood van Kasper

Cédric zoekt Jan op en vergeeft hem. Wanneer de bomma en Albert op bezoek komen bij Peter vertelt hij hen het slechte nieuws. Cédric wil echter een intieme begrafenis met enkel hem en zijn moeder. De bomma ziet hier van af en Peter gaat met Cédric praten. Hij komt tot inkeer en nodigt de familie uit. Na de emotionele begrafenis biecht Anna aan Peter op dat ze de familie niet meer aankan. Ze vraagt hem of hij haar taak als steun en toeverlaat van de familie wil overnemen. Na Kaspers begrafenis wil Cédric plots al zijn spullen wegdoen en terug beginnen studeren. Veronique vreest dat hij te snel gaat.

Familie 6438 003
Familie 6440 001

De terugkeer van Iris

Na meer dan twee maanden niets van zich te laten horen, keert Iris plots terug naar Mechelen. Ze condoleert Veronique en heeft het ook moeilijk met Kaspers dood. Iris maakt Mathias duidelijk dat hij zichzelf niet schuldig moet blijven voelen over de dood van Marie. Het komt tot een vreemd weerzien met Mieke, die hun vriendschap nieuw leven wil inblazen. Iris beslist om in de buurt te blijven, aangezien ze zich er meer verbonden voelt met Evy. Ze gaat bij Cédric in Veroniques huis wonen en kan zo een oogje in het zeil houden.

Familie 6439 003
Familie 6442 001

Guido en Stefanie (deel 1)

Guido en Stefanie lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en zijn een grote steun voor elkaar. Ze flirten erop los. Stefanie heeft nog steeds last van paniekaanvallen en gaat regelmatig naar een psycholoog. Ze sluit haar familie echter volledig buiten en verlengt haar ziekteverlof bij de brandweer. Benny's vaderhart breekt. Guido lijkt Emma’s vertrek ondertussen wel erg goed te verwerken en Hanne en Stefanie vrezen dat hij zijn verdriet verdringt. Hij heeft ook Zjef nog altijd niet vergeven.

Familie 6438 002
Familie 6440 003

Tegendraadse Amelie

Amelie vindt dat Jan en Niko haar werk in de Jan & Alleman niet genoeg waarderen wanneer ze haar maar een ordinaire barvrouw noemen en vraagt opslag. Ze wil bovendien haar eigen keuzes maken en geen meeloper zijn, waardoor ze stilaan gaat overdrijven in het tegendraads zijn. Ze zet zich alsmaar meer af van Lars en gaat op zoek naar een eigen appartement. Maar hoe gaat. ze dat betalen? Zeker nu ze toegeeft dat ze haar volledige erfenis aan Gino gegeven heeft. Brigitte vindt dat Lars Amelie moet laten doen zodat ze eindelijk ook op eigen benen kan gaan staan.

Familie 6435 004
S29 afl6438 064

Alfons naar het rusthuis

Benny krijgt het bericht dat er een plaats is vrijgekomen in het rusthuis en Alfons de volgende op de wachtlijst is. Hij heeft het moeilijk om zijn vader nu weg te sturen en gaat een gesprek met hem aan. Alfons doet echter alsof hij er geen problemen mee heeft en verhuist naar het rusthuis. Patrick vermoedt dat Alfons alleen maar verhuist om niemand tot last te zijn. Robyn ontdekt dat Johan en Rikske inderdaad bedriegers zijn en panikeert. Ze wil alle schenkers hun geld zelf terugbetalen, maar Peter en Gloria kunnen dat idee uit haar hoofd praten.

Familie 6441 001
Familie 6441 004

Penitentiair verlof

Robyn heeft goed nieuws: Jonas krijgt penitentiair verlof. Als hij snel een job vindt, mag hij definitief vrijkomen en hij logeert bij Benny, Robyn en Patrick. Benny probeert hem aan een job te helpen bij VDB. Jonas doet zijn toekomstplannen uit de doeken en vertelt dat hij en Benny plannen hebben om een klusbedrijfje op te starten als hij definitief vrijkomt. Robyn denkt echter dat Benny dat alleen maar gezegd heeft uit schuldgevoel. Het komt ook tot een blij weerzien met Amelie, waarmee Jonas meteen een onenightstand beleeft. Lars is hier echter niet blij mee.

Familie 6433 003
Familie 6443 002

Samenwonen

Peter is dolverliefd op Gloria en verrast haar meermaals met geschenkjes. Hij mist haar echter wanneer ze niet bij hem is en vraagt haar om bij hem thuis in te trekken. Zij wil haar dochter niet alleen achterlaten en weigert. Peter stelt haar voor om Inez mee te nemen, maar Gloria twijfelt. Gloria stelt Veronique ondertussen voor om bij Cédric te komen poetsen. Peter gaat achter Gloria's rug om met Inez praten en tot zijn verbazing is zij razend enthousiast over het samenwonen. Gloria is daarentegen kwaad dat Peter stiekem met Inez gesproken heeft en beschuldigt hem van manipulatie.

Familie 6444 001
Familie 6439 004

Gestolen verkeersbord (deel 2)

Rudi kampt nog steeds met een enorm schuldgevoel en stort zich in de drank. Lars is zijn gedrag beu en zet hem tijdelijk op non-actief bij VDB Fashion. Wanneer Veronique hem uithoort, liegt Rudi dat Finn in het ziekenhuis ligt. Ondertussen ontdekt Niko’s medewerker Gertjan bijna het verkeersbord in de kelder, waarna Niko beslist om het met Rudi ’s nachts in het water te gaan dumpen. Ze worden echter betrapt door Zjef, maar weten zich er uit te praten.

Familie 6443 004
Familie 6448 001

Hanne's schuldgevoel

Hanne heeft het moeilijk dat Bart, Brenda en Jelle niet bij haar zijn en voelt zich schuldig over haar abortus van 2012. Guido heeft een vermoeden van wat er haar dwars zit en gaat ten rade bij Jan. Hij geeft haar ook goede raad. Op de eerste echo blijkt alles goed te gaan met de baby. Quinten vertelt zijn ouders en opa over de zwangerschap, maar Hanne gaat niet mee. Een gesprek met Jan doet Hanne inzien dat ze moet genieten en ze neemt Quinten eindelijk in vertrouwen over haar abortus van de kleine Louis.

S29 afl6443 043
Familie 6447 005

VDB Shoes

Peter komt met het idee om een nieuw familiebedrijf op te richten: VDB Shoes. De bedoeling is om online schoenen te verkopen die uit Milaan komen. Peter stelt Veronique voor om Dress & Play te laten vallen en mee met hem in het project te stappen. Hij heeft namelijk genoeg van de tirannie van de familie De Wulf. Zij weigert echter en maakt duidelijk dat zij en Lars binnenkort gaan trouwen, waardoor zij dus ook een De Wulf zal worden. Mathias gaat na even twijfelen wel in op Peters voorstel. Gloria kijkt al uit naar hun tripje naar Milaan.

Familie 6447 003
Familie 6448 002

De schuldige (deel 1)

De zaak van het auto-ongeval wordt geseponeerd, zonder schuldige. Cédric is er kapot van en stort zich in de drank. Ook Veronique heeft het moeilijk. Wanneer Rudi haar volledig gebroken ziet op VDB Fashion gaat hij zichzelf aangeven bij de politie. Hij vertelt echter dat hij het bord alleen gestolen heeft, om Niko niet te verraden. Zjef is er kapot van en weet met zichzelf geen blijf. Ook Veronique is geschokt. Cédric gaat op zoek naar Rudi. Het wordt ook Niko te heet onder zijn voeten en hij biecht alles op aan Mieke.

Familie 6448 004
Familie 6440 004

Mathias versus Lars

Lars wil Veronique steunen bij haar verdriet, maar zegt de foute dingen. Zij is kwaad en doet Lars twijfelen aan hun relatie. Hij zoekt Mathias op om over de scheidingspapieren te praten. Die is echter niet van plan om die te ondertekenen en drijft Lars tot het uiterste. Hij kan het nog altijd niet verkroppen dat Lars Veronique van hem afgepakt heeft. Later wordt duidelijk dat Lars het pistool van Marie nog steeds in een kluis in zijn loft bewaart.

Familie 6450 002
Familie 6452 001

Amelie op eigen benen

Amelie huurt een chique loft in een oud schoolgebouw en verlaat de loft van Lars. Ze wil geen hulp meer van haar broer. Peter helpt Amelie bij de verhuis en belooft haar designmeubels van een vriend van hem. Later blijkt hij hier echter niet aan te kunnen geraken, maar wanneer Gloria bij hem komt inwonen, belooft Peter Amelie Gloria's meubels. Wanneer Gloria echter geld vraagt, moet Amelie de meubels al niet meer hebben. Jonas zorgt voor enkele zelfgemaakte meubels. Brigitte kwetst haar dochter opnieuw door haar te zeggen dat iedereen voor haar wegloopt.

Familie 6452 004
Familie 6453 002

Tussen twee vuren

Niko en Rudi worden voorlopig niet vervolgd door de politie, maar Mieke en Zjef pakken toch hun koffers. Zjef gaat bij de friends logeren en Mieke trekt in bij haar vader. De reacties van de familie zijn zeer hard en ook Jan wil niets meer met zijn schoonzoon te maken hebben. Zjef weet niet hoe zich te gedragen tegenover Rudi. Hanne wil Rudi niet laten vallen. Niko doet zijn uiterste best om Mieke te contacteren, maar ze blokt elke poging tot communicatie van hem af.

Familie 6451 002
S29 afl6452 050

De komst van Vince

Jonas ontfermt zich over Vince, de zoon van een vriend in de gevangenis. Hij moet weg bij zijn grootouders en aangezien zijn vader nog een maand in de gevangenis zit, moet hij tijdelijk naar een instelling. Jonas belooft hem echter dat hij bij hem mag intrekken, maar moet Vince teleurstellen wanneer Robyn hem duidelijk maakt dat Jonas als ex-gevangenis geen kans maakt om hem te mogen opvangen. Robyn wil de jongen zelf in huis te halen, maar Benny is hier niet voor te vinden. Hij is de problemen met Johan nog niet vergeten.

Familie 6454 002
Familie 6454 004

Jonas op vrije voeten

Jonas komt definitief vrij uit de gevangenis en trekt in bij Benny, Robyn en Patrick. Benny geeft uiteindelijk toe dat hij zijn jobszekerheid en normale werkuren niet op het spel wil zetten voor een klusjesbedrijf en stelt Jonas zo teleur. Hij is razend en gaat opnieuw bij zijn moeder wonen. Na een tijdje leggen ze hun ruzie weer bij. Lars geeft Jonas een job als magazijnier bij VDB Fashion, op voorwaarde dat hij Amelie met rust laat. Hij lijkt zich van die voorwaarde echter niet veel aan te trekken. De eerste kennismaking met Brigitte verloopt ook niet van een leien dakje.

Familie 6455 002
Familie 6455 003

De wraak van Veronique (deel 1)

Veronique is razend op Niko en Rudi en wil niets meer met hen te maken hebben. Ze zoekt Niko op, maar Mathias kan haar kalmeren. Voor Lars sluit ze zich echter volledig af. Veronique wil een rechtszaak starten tegen Niko en Rudi en probeert Cédric te overtuigen om ook klacht neer te leggen. Die wil daar echter niets van weten en wil de zaak achter zich laten. Veronique wil het daar niet bij laten. Lars wil dat Rudi terugkeert naar VDB Fashion, maar Rudi maakt zich vooral zorgen over de reacties van de mensen in zijn omgeving. Brigitte vindt dat Lars een duidelijke keuze moet maken.

Familie 6458 003
Familie 6440 001

Iris aan de slag

Iris is nu al een tijdje werkloos, maar wil niet bij de pakken blijven neerzitten en gaat op zoek naar een nieuwe job. Ze krijgt meermaals een negatief antwoord op sollicitaties, maar laat de moed niet zakken. Wanneer ze in de Foodbar getuige is van het ontslag van de interim-kracht besluit ze Zjef een handje te helpen met de drukke middagshift. Hij is enthousiast en mede door tussenkomst van Veronique besluit Lars Iris aan te nemen als vaste werkkracht in de Foodbar.

Familie 6455 004
Familie 6460 002

Shoes to shoes

Mathias en Peter starten hun eigen online schoenenwinkel op, maar delen niet dezelfde mening over het doelpubliek. Ze roepen de hulp van Gloria in. Hanne heeft ondertussen veel werk bij VDB Fashion nu Rudi afwezig is. Wanneer ze over Peters schoenenbedrijfje hoort, is ze meteen enthousiast en overweegt ze om voor hem schoenen te gaan ontwerpen. Ze wil een gesprek aangaan met Lars, maar hij lijkt geen tijd te hebben voor haar. Lars is furieus wanneer hij het nieuws van Hanne toch verneemt en maakt dit duidelijk aan Peter. Hanne beslist om toch bij VDB Fashion te blijven.

Familie 6456 004
Familie 6460 004

De verkoop van de brouwerij (deel 1)

Niko zit in de put en door de afwezigheid van Mieke gaat het snel bergaf met hem. Hij heeft het gevoel dat hij niets meer heeft om voor te werken en verwaarloost zijn brouwerij en het café. Niko maakt de beslissing zijn brouwerij te verkopen en vindt in Peter en Mathias de geschikte kopers. Mieke is aangedaan door het nieuws en kan niet langer lijdzaam toekijken. Ze mist Niko en beseft dat ze er als vrouw moet zijn voor hem. Ze keert terug naar huis en geeft Niko nog een kans. Jan begrijpt de beslissing van zijn dochter echter niet en heeft het er zeer moeilijk mee.

Familie 6464 003
Familie 6464 004

Amelies investering (deel 1)

Amelie doet Jonas een zakelijk voorstel. Ze wil een gebouw kopen en het verbouwen tot vier appartementen om het dan door te verkopen en zo gemakkelijk rijk te worden. Ze vraagt Jonas om de verbouwingswerken voor zich te nemen en ze zal hem pas betalen nadat de appartementen verkocht zijn. Op de openbare verkoop wordt duidelijk dat Lars een stroman gestuurd heeft om ervoor te zorgen dat hij Amelie de appartement kan geven, maar Amelie wil geen hulp van hem en is razend. Ze koopt het gebouw, maar krijgt geen lening bij de bank aangezien ze niet genoeg startkapitaal heeft.

Familie 6460 003
Familie 6463 006

Guido en Stefanie (deel 2)

Wanneer Stefanie een outfit van Emma aantrekt, schrikt Guido en wordt duidelijk dat hij het toch nog moeilijker heeft met Emma's vertrekt dat hij laat uitschijnen. Stefanie blijft ondertussen last hebben van paniekaanvallen, maar beslist om haar therapiesessies toch stop te zetten door de hulp van Guido. Wanneer ze echter hervalt na een ontmoeting met Laurens en in het ziekenhuis belandt, hervat ze haar therapie opnieuw. Ze besluit om te stoppen als brandweervrouw en neemt haar vader opnieuw in vertrouwen. Guido probeert haar op te beuren met een uitstap naar de stad, waar het tot een eerste kus komt.

Familie 6461 005
Familie 6464 005

Dress & Work

Veronique heeft een nieuw zakelijk idee en wil met een nieuwe kledinglijn starten: Dress & Work. Brigitte heeft echter haar twijfels bij het idee, aangezien de eerste lijn van Dress & Play allesbehalve een succes was. Lars geeft Veronique toch meteen zijn goedkeuring omdat hij wil dat Veronique zich op iets anders focust dan de dood van haar kleinzoon. Hanne krijgt hierdoor nog meer werk en raakt stilaan gefrustreerd. Die frustraties werkt ze dan vaak op Quinten uit. De eerste ontwerpen en pasmodellen van de nieuwe lijn lijken veelbelovend.

Familie 6461 001
Familie 6463 003

Opvangouders (deel 1)

Benny geeft uiteindelijk toch toe om Vince voor een maand bij hen te laten intrekken. Hun eerste afspraak wordt al afgezegd omdat Vince ziek is en Benny vindt het al een slechte start. De eerste kennismaking tussen Vince, Benny, Robyn en Patrick verloopt nadien allesbehalve vlot en Robyn maakt zich al meteen zorgen. Vince brengt zoveel mogelijk tijd op zijn kamer door en verdwijnt meermaals naar een vriend zonder iets te verwittigen. Benny vindt dat het zo niet langer kan, maar Robyn blijft te hard proberen om Vince' vriend te zijn en is te soft voor hem. Ook een tussenkomst van Jonas kan niet baten.

Familie 6462 003
Familie 6453 005

Kritiek

Peter en Gloria wonen nu al een tijdje samen en dat verloopt goed. Ook Inex heeft het naar haar zin bij Peter thuis. Anna wil kennismaken met Gloria en Peter nodigt haar en Albert uit voor een etentje bij hem thuis. Gloria is echter zenuwachtig voor hun komst en de bomma is niet echt enthousiast over het nieuwe familielid. Ze vindt Peter en Gloria niet bij elkaar passen en Gloria denkt dat iemand opnieuw kritiek heeft op haar omdat ze 'maar' een poetsvrouw is. De onzekerheid is voor Gloria groot en dat heeft een effect op haar humeur en op haar relatie met Peter.

Familie 6464 002
Familie 6466 001

De verkoop van de brouwerij (deel 2)

Peter en Mathias krijgen een lening van de bank en kopen de brouwerij en het café van Niko over. Ze beslissen om Shoes to Shoes even te laten voor wat het is. Dankzij de terugkeer van Mieke beseft Niko weer waarvoor hij wil leven. Mieke overtuigt hem aan Peter en Mathias te vragen om het contract te verscheuren. Zij gaan hier echter niet mee akkoord en Mieke is razend op Peter voor deze beslissing. Ze voelt zich enorm schuldig omdat Niko door haar deze keuze gemaakt heeft. Ondertussen krijgen Niko en Rudi het nieuws van de politie dat ze niet vervolgd zullen worden voor onopzettelijke doodslag.

Familie 6467 005
Familie 6468 004

Amelies investering (deel 2)

Amelie vraagt Peter om hulp voor het startkapitaal, maar hij kan haar niet helpen aangezien hij net zelf een lening aangegaan is. Lars stelt haar voor om het geld bij hem te lenen en het dan terug te betalen zoals aan een bank, maar Amelie weigert dit resoluut. Een onbetrouwbare site wil haar het geld wel lenen, maar die vragen woekerinteresten achteraf. Ze beslist uiteindelijk om haar rekeningnummer op facturen voor VDB Fashion te zetten, zodat het geld op haar rekening gestort wordt. Op die manier pleegt ze echter fraude. Ondertussen kan ze het steeds beter vinden met Jonas.

Familie 6468 003
Familie 6469 001

Cédrics verdriet

Veronique kan het niet verkroppen dat Niko en Rudi enkel vervolgd worden voor diefstal en is er nu nog meer van overtuigd dat ze de twee aan de grond wil krijgen. Ook Cédric heeft het moeilijk met het nieuws over Niko en Rudi en hij probeert zijn verdriet te verdrinken. Tijdens een avondje stappen merkt Inez echter op dat enkele jongens een dronken Cédric lastigvallen. Ze ontfermt zich over hem en alarmeert Peter. Cédric wil stoppen met zijn studies, maar Peter heeft een goed gesprek met hem en maakt hem duidelijk dat hij zijn hoofd niet mag laten hangen. Hij besluit zijn leven weer op te pikken.

Familie 6466 004
Familie 6468 002

Rudi terug aan de slag

Na een gesprek met Lars en Mieke beseft Zjef dat hij Rudi niet kan laten vallen en ze worden opnieuw een koppel. Ondertussen gaat Rudi terug aan de slag bij VDB Fashion, tegen de zin van Veronique. Die negeert hem dan ook volledig. Ook de andere collega's kunnen het niet laten om te roddelen en hem scheelt te bekijken. Enkel Quinten en Hanne willen nog met hem samenwerken. Lars vindt dat het zo niet verder kan en roept het personeel bij elkaar om hen dit duidelijk te maken. Hij stelt ook Veronique voor de keuze om te vertrekken of met Rudi samen te werken. Ze lijkt tot inkeer te komen, maar niets is minder waar.

Familie 6467 003
Familie 6474 003

Opvangouders (deel 2)

Benny spelt Vince de les en zijn woorden lijken tot hem door te dringen. Het loopt echter opnieuw grondig mis wanneer Benny Vince' ouders in een opwelling, nadat Vince gespijbeld heeft, mislukkelingen noemt. Vince neemt wraak en verkoopt al Benny's dvd's. Die is razend en wil Vince een tijde niet meer zien. Hij heeft uiteindelijk toch een goed gesprek met hem, waarna Vince zich steeds beter lijkt te voelen in het gezin van Benny en Robyn. Hij gedraagt zich ook beter. Er komt echter een domper op de feestvreugde wanneer Robyn van Jonas het bericht krijgt dat Vince' vader na een vechtpartij nog wat langer in de gevangenis zal moeten blijven.

Familie 6467 004
Familie 6474 001

Brigitte's stagiair

Wanneer Brigitte opmerkt dat Amelie wel heel goed overeenkomt met Jonas gedraagt ze zich plots heel anders tegen hem. Ze ontdekt dat Jonas in de gevangenis een cursus boekhouden en bedrijfsbeheer gevolgd heeft en biedt hem een stage bij haar aan. Jonas gaat hierop in en Brigitte zoekt steeds meer toenadering tot hem. Lars is hier echter minder blij mee, net als Amelie, en hij vindt het ook niet kunnen dat hij nog steeds zoveel met Amelie omgaat. Lars dreigt ermee Jonas te ontslagen als hij hem niet regelmatig brieft over Amelie. Brigitte neemt het echter voor hem op.

Familie 6472 002
Familie 6473 003

De verkoop van de brouwerij (deel 3)

Jan fleurt weer op waneer hij te horen krijgt dat Mathias en Peter de brouwerij en het café overgekocht hebben. Hij zit met hen aan tafel om te praten over zijn toekomst en wil weer aan de slag gaan als barman. Mathias wil echter vooral dat Jan openstaat voor de verdere vernieuwingen van het café. Wanneer de bomma te horen krijgt dat de brouwerij verkocht is, maakt ze zich vooral zorgen over de toekomst, maar Peter is alle bemoeienissen beu. In het contract staat dat Mieke, Niko, Rudi en Zjef in de brouwerij mogen blijven wonen, maar ook dat Niko de nieuwe brouwer moet opleiden.

Familie 6471 001
Familie 6475 003

Geheime relatie

Guido en Stefanie beginnen een relatie na hun kus in de stad, maar Stefanie wil hun relatie voorlopig geheim houden. Guido heeft het hier echter moeilijk mee en Hanne heeft al snel iets door. Uiteindelijk beslissen ze het aan Quinten en Hanne te vertellen. Toch wil Stefanie nog steeds zwijgen tegen haar familie. In de Jan en Alleman kan Guido zichzelf niet inhouden en worden ze betrapt door Benny en Patrick. Stefanie is teleurgesteld in Guido en twijfelt nog te veel, waardoor ze hun relatie stopzet. Ze komt echter al snel tot inkeer en maakt Guido duidelijk dat iedereen het nu mag weten wanneer ze hem kust voor een vol café.

Familie 6475 001
Familie 6478 003

De wraak van Veronique (deel 2)

Net nu het weer beter lijkt te gaan tussen Rudi en Veronique geeft die laatste aan haar advocaat groen licht om de procedure tegen Niko en Rudi te starten. Lars is verrast door haar beslissing en zij voelt zich steeds meer in de steek gelaten door hem. Ze zoekt steun bij Mathias en maakt hem duidelijk dat ze het gevoel heeft dat ze de grip op haar leven aan het verliezen is. Hij wil haar echter helpen en gaat met Cédric praten. Iris maakt Veronique duidelijk dat ze Cédric niet langer mag betrekken bij haar wraakgevoelens voor Niko en Rudi.

Familie 6473 001
Familie 6477 002

Het verdriet van Jan

Mieke komt te weten dat Jan al twee maanden geen huur meer betaald heeft, maar kan hem niet op andere gedachten brengen. Mieke begrijpt haar vader niet en Jan wil zijn dochter liever niet meer zien. Niko blijft zich schuldig voelen en Mieke schakelt Guido in om eens met hun vader te gaan praten. Guido besluit Niko uiteindelijk toch te vergeven en gaat met hem praten. Wanneer Jan dit te horen krijgt, is hij teleurgesteld en krijgt hij ook ruzie met Guido. Anna probeert haar zoon te troosten. Jan vertelt haar dat hij zich nog altijd enorm schuldig voelt en vreest dat hij iedereen zal verliezen.

Familie 6479 002
Familie 6483 001

Ondankbare Vince

Vince neemt opnieuw meer afstand van Benny en Robyn sinds het bericht kwam dat zijn vader langer in de gevangenis moet blijven. Jonas probeert hem op te beuren, maar botst ook op een muur wanneer hij over de situatie begint. Het komt tot een harde confrontatie tussen Vince en Robyn wanneer hij haar zegt dat er een reden is waarom ze zelf geen moeder is. Benny heeft het moeilijk om zijn kalmte te bewaren en de volgende dag is Vince nergens te bespeuren. Benny vindt hem uiteindelijk terug en Vince ziet zijn fout in.

Familie 6479 003
Familie 6485 003

Te min voor Peter

Gloria wil Veronique beter leren kennen en nodigt haar uit voor een etentje. Ze praat echter alleen met Peter over het werk en Gloria vindt dat Peter haar als meid gebruikt. Wanneer Gloria bij Veronique thuis gaat poetsen en die laatste een gesprek afblokt, denkt Gloria dat Veronique haar te min vindt. Ze maakt haar duidelijk dat ze zich opgewaardeerd voelt, waarna Veronique haar ontslaat als poetsvrouw. Wanneer Peter op een avond niet komt opdagen en niet op Gloria's berichtjes antwoordt, wordt ze plots agressief en komt het tot een schermutseling met Peter, waarbij Gloria op de grond belandt.

Familie 6481 002
Familie 6486 003

Brigitte vs. Amelie

Brigitte blijft flirten met Jonas, al lijkt hij dat niet door te hebben. Amelie reageert jaloers. Het gaat er dan ook bitsig aan toe wanneer Brigitte haar dochter komt uitdagen in de Jan & Alleman en ze Amelie vertelt dat ze Jonas meer verantwoordelijkheid heeft gegeven. Jonas geeft aan Benny en Robyn ondertussen toe dat hij meer voelt voor Amelie. Robyn is bang dat Amelie haar broer zal kwetsen. Jonas heeft het gevoel dat zijn werk met Brigitte tussen hem en Amelie instaat. Ondertussen krijgt Amelie verschillende aanmaningen van All Cash om haar rekeningen te betalen.

Familie 6481 001
Familie 6481 003

Contractbreuk

Niko leidt Karel op als nieuwe brouwer van Gust, maar dat loopt niet van een leien dakje en Niko vreest voor de toekomst van zijn bier. Mathias en Peter hebben hier echter geen oren naar en willen internationaal gaan met Gust. Mieke is diep teleurgesteld in Peter en laat dat ook duidelijk merken. Ondertussen vindt Mathias dat Jan te oud wordt om nog in het café te staan, maar Peter durft het hem niet te zeggen. Niko kan niet langer zien hoe Karel Gust verpest en uit zijn frustratie bij Mieke. Hij pleegt contractbreuk door de stoppen met de opleiding en Niko en Mieke beslissen om te verhuizen.

Familie 6484 003
Familie 6487 002

Proefbaby

Guido waarschuwt Hanne en Quinten voor de gevolgen van een baby en stelt voor de grap een contract op voor de babysitregeling met hem en Stefanie. Niet veel later doen Guido en Stefanie Hanne en Quinten een proefbaby cadeau. Dat is een interactieve pop waar ze drie dagen voor moeten zorgen alsof het echt hun kindje is. Al snel wordt duidelijk dat een baby hebben toch niet zo gemakkelijk is, maar Quinten en Hanne geven niet op. Hanne moet de pop noodgedwongen meebrengen naar het werk, tot overlast van haar collega's toe.

Familie 6486 005
Familie 6487 extra 001

Mathias en Veronique

Veronique laat haar klacht tegen Rudi en Niko vallen, maar blijft zich afstandelijk gedragen tegenover Lars. Mathias vraagt Veronique om hem en Peter te helpen met een grootse reclamecampagne voor Gust. Ondertussen geeft hij haar ook de getekende echtscheidingspapieren, maar zij besluit om dat nog even verborgen te houden voor Lars en verstopt ze in de loft. Lars kan er niet tegen dat Mathias en Veronique blijven afspreken en ontdekt dat Veronique de echtscheidingspapieren verstopt heeft. Hij is razend, waarna Veronique de nacht doorbrengt met Mathias.

Familie 6498 002
Familie 6494 001

Verzoening

Mieke probeert een verzoening te forceren tussen haar vader en Niko. Zeker nu ze allebei het slachtoffer zijn geworden van de beslissingen van Peter en Mathias. Jan gaat akkoord met een etentje, dankzij de tussenkomst van Jenny, maar daagt de avond zelf niet op. Iedereen probeert op Jan in te praten en Mieke legt hem uit wat er allemaal in de brouwerij gebeurd is en dat ze zelfs moeten verhuizen. Jan gaat op zijn eigen initiatief met Niko praten en wil een spons vegen over het verleden. Hij stelt zelfs aan Mieke en Niko voor om bij hem in te trekken, maar ze kiezen ervoor om terug naar hun oude huis te gaan.

Familie 6491 002
Familie 6498 004

Arthrose

Patrick heeft de laatste tijd vaak last van zijn vingers en slaagt er niet meer in om zijn werk goed te doen. Hij probeert dit van zijn familie te verstoppen, maar zowel Benny als Robyn en Stefanie kennen hem beter dan dat. Stefanie praat met haar grootvader en wil dat hij op onderzoek gaat in het ziekenhuis. Daar krijgt hij de diagnose van arthrose en Patrick vreest dat hij een einde zal moeten maken aan zijn carrière als fietsenmaker. In het rusthuis van Alfons wordt Patrick geconfronteerd met zijn mogelijke toekomst en hij wil zich nog niet gewonnen geven. Jenny staat klaar met raad en heeft tijgerbalsem die de pijn verzacht.

Familie 6489 extra 002
Familie 6489 001

Veronique vertrekt

Veronique vertelt doodleuk aan Lars dat ze naar bed is geweest met Mathias. Lars kan zijn kalmte niet bewaren en het komt tot een gevecht tussen beide mannen in de Jan en Alleman. Veronique neemt dit niet in dank af en Lars heeft het nu helemaal verprutst. Mathias ziet alle acties van Veronique als liefde en heeft terug hoop voor hun huwelijk. Hij koopt een dure halsketting voor haar verjaardag, maar ook Lars wil haar imponeren. Veronique pakt haar koffers om terug in haar oude huis in te trekken. Ze wil zowel Lars als Mathias een tijdje niet meer zien.

Familie 6495 003
Familie 6491 003

Bucketlist

Na het fiasco met de oefenbaby, denken Hanne en Quinten na over de toekomst. Ze maken allebei een bucketlist op die ze nog willen afwerken voor hun kindje geboren wordt. Zo gaan ze bijvoorbeeld proberen om 24 uur lang te bingewachten, maar deze opdracht komt niet tot een goed einde. Ook gaan eten in een sterrenrestaurant heeft geen succes want dankzij de zenuwachtigheid van Quinten loopt alles in het honderd. Ze gaan daarom gewoon naar een frituur en besluiten het hele idee stop te zetten. Quinten heeft echter nog andere plannen en schakelt hiervoor Zjef in.

Aflevering 6516 om 08.52.04

Strijd om de brouwerij

Nu Mieke en Niko verhuizen, is Mathias van plan om wat vaker in de brouwerij te overnachten. Zjef is niet van plan om Mathias het naar zijn zin te maken en doet zijn uiterste best om hem weg te pesten. Ook Rudi ziet Mathias liever gaan.

Familie 6502 002
Familie 6503 003

Gloria jaloers

Sinds hun tripje naar het ziekenhuis is er duidelijk veel veranderd tussen Gloria en Peter. Via haar dochter komt Gloria te weten dat Peter sinds kort gaat fitnessen met Iris. Haar jaloezie neemt de bovenhand en ze gaat zelfs Peter confronteren op de parking van de fitness. Iedereen in de omgeving ziet hoe de twee weer agressief met elkaar omgaan. Ook thuis blijft de situatie gespannen. Tijdens een verhitte discussie wordt Gloria terug agressief en belt ze vervolgens naar de politie om Peter aan te geven voor partnergeweld.

Aflevering 6509 om 09.19.46
Aflevering 6521 om 17.44.43

De verrassing van Quinten

Quinten is met een geheim projectje bezig en vraagt aan Zjef om een alibi te verzorgen. Ze gaan zogezegd elke week samen squashen. Hanne is onder de indruk van de twee en samen met Rudi wil ze graag een keertje komen kijken. Quinten vraagt aan Zjef om het spelletje mee te spelen, maar Zjef heeft nog nooit een tennisraket vastgehouden. Tijdens de eerste minuten van het spel loopt het al fout omdat Zjef iets te enthousiast is en tegen de muur botst. Quinten kan niet langer liegen en neemt Hanne mee naar zijn verrassing. Hij is al wekenlang danslessen aan het volgen om haar te plezieren.

Aflevering 6512 om 08.51.26
Aflevering 6515 om 10.26.26

De nieuwe job

Stefanie helpt haar grootvader uit de nood in het atelier en is duidelijk een natuurtalent. Patrick wil haar best in dienst nemen, maar kan haar niet voltijds betalen. Stefanie krijgt ondertussen een aanbod als receptioniste, maar Patrick wil geen afscheid nemen van zijn kleindochter. Hij vraagt aan Jenny om in zijn boekhouding de nodige ruimte te vinden om een werkkracht aan te nemen. Stefanie gaat akkoord met het aanbod en begint voor Patrick te werken. Plots verandert er iets, want Patrick is het niet gewoon om zijn werk te delen. Hij controleert Stefanie voortdurend en kan het werk niet loslaten.

Aflevering 6509 om 09.18.24
Familie 6513 001

Het boekhoudsysteem

Jonas krijgt meer verantwoordelijkheid van Brigitte en krijgt haar wachtwoord tot het boekhoudsysteem van Fashion. Amelie vindt dit interessante informatie. Om haar rekeningen te kunnen betalen, fraudeert ze met de facturen van Fashion zodat het geld op haar eigen rekening komt te staan. Amelie logt met de gegevens van Jonas in op het systeem en sleept de openstaande facturen naar betaald. Brigitte heeft ondertussen problemen om in het systeem te geraken en roept er Quinten bij. Jonas wordt op de rooster gelegd en hij ontdekt dankzij Amelie wat er aan de hand is.

Aflevering 6516 om 18.41.19
Aflevering 6513 om 09.29.41

Huwelijksverjaardag

Wanneer Jan zelf ontslagen wordt door Peter en Mathias, kan Mieke hem ervan overtuigen dat hij en Niko in hetzelfde schuitje zitten. Jan stapt zelf op Niko af om het verleden te laten rusten. Mieke en Niko willen nu alleen aan de toekomst denken. In november vieren ze hun vijfde huwelijksverjaardag en Lars stelt aan Mieke voor om een groot feest te geven in de foodbar. De hele familie krijgt een uitnodiging, zelfs Peter. Alleen Mathias is niet welkom, maar die maakt de avond zelf toch zijn opwachting met bloemen. Niko zet hem eigenhandig terug aan deur.

Familie 6517 002
Aflevering 6521 om 17.45.05

Reclamecampagne

De situatie tussen Mathias en Lars escaleert nogmaals wanneer Amelie bekend maakt dat Mathias haar financieel gaat steunen in haar groots bouwproject. Lars is er zeker van dat Mathias dit alleen doet om hem te raken. Mathias heeft te horen gekregen dat hij met Gust een prestigieuze prijs gewonnen heeft, een prijs die eigenlijk toebehoord aan Niko. Peter nodigt Niko en Mieke ook uit voor de prijsuitreiking, maar Mathias weigert een toegeving te doen naar Niko toe. Mathias huurt vervolgens Kathleen Moens in om hem te helpen met een reclamecampagne voor Gust.

Aflevering 6511 om 09.51.58
Aflevering 6512 om 08.50.25

Relatiebreuk

Peter verbreekt het contact met Iris, maar de jaloezie van Gloria kent geen grenzen meer. Ze gaat Iris confronteren en krijgt nadien terug een verhittende discussie met Peter. Inez kan gelukkig tussenbeide komen en haar moeder kalmeren. Voor Peter is het de druppel en hij maakt een einde aan hun relatie. Gloria kan het niet aanvaarden en gaat terug volledig door het lint. Inez moet tussenbeide komen om Gloria en Peter uit elkaar te trekken. Peter geeft Gloria de mogelijkheid om rustig een nieuwe verblijfplaats te zoeken, maar een dag later zijn Gloria en Inez ingetrokken bij een kennis.

Aflevering 6522 om 11.25.54
Familie 6523 k 005

Veronique zwanger

Dankzij Mathias komt Veronique te weten dat Lars haar bedrogen heeft met Kathleen. Veronique maakt Mathias echter duidelijk dat ze hierdoor niet van plan is hem terug een kans te geven. Lars rijdt naar Frankrijk om Veronique persoonlijk zijn versie te vertellen, maar ze wil hem niet zien. Ondertussen voelt Veronique zich al een tijdje slecht en ze gaat naar de apotheker voor een zwangerschapstest. Tot haar grote verbazing is de test positief en ze neemt Iris hierover in vertrouwen. De grote vraag bij Veronique is nu: wie is de vader van haar ongeboren kindje?

Familie 6523 k 004
Familie 6523 na 002

Niko in de put

Rudi en Zjef ontdekken dat Mathias een reclamecampagne voor Gust heeft uitgewerkt met een poster maar daarop een man die als twee druppels water op Niko lijkt. Voor Niko is dit de zoveelste tegenslag op korte tijd en hij zakt helemaal weg in een depressie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VDB Fashion blijft Niko alleen thuis en besluit hij een ritje te gaan maken met zijn oldtimer. Een tijdje later krijgt Mieke van Guido te horen dat Niko in het ziekenhuis ligt omdat hij met de auto tegen een muur gereden is. Heeft Niko een wanhoopsdaad gepleegd of was het toch een ongeluk?

Aflevering 6524 om 09.05.22
Aflevering 6524 om 09.15.49

Lars neergeschoten

Lars wil een einde maken aan de terreur van Mathias en chanteert hem met het wapen waarmee Marie geprobeerd heeft hen neer te schieten. Wanneer Robyn bij VDB Fashion aan haar ronde begint, hoort ze een schot. Lars is neergeschoten door Mathias en Mieke probeert hem te helpen. Inspecteur Marc Toegaert komt de zaak onderzoeken en Mathias wordt aangehouden door de politie. Hij beweert dat hij er absoluut niets mee te maken heeft en begint te denken dat Lars en Mieke hem in de val gelokt hebben. Dankzij de getuigenis van Robyn ontdekt de politie dat de timing niet kan kloppen.

Aflevering 6526 om 09.49.04
Familie 6527 002

Het onverdiende ontslag

Brigitte bijt zich vast in het onderzoek naar de verdwenen 30.000 euro en komt te weten op welke rekening het geld gestort is. Ze legt haar dochter Amelie op de rooster, maar die ontkent alles en legt de schuld bij Jonas. Brigitte gelooft haar dochter niet, maar roept Jonas toch op het matje. Hij neemt alle schuld op zich en Brigitte heeft geen andere keuze dan Jonas op staande voet te ontslaan. Hij moet haar bovendien het gestolen geld allemaal terugbetalen. Jonas durft tegen zijn familie niet zeggen dat hij ontslagen is en vertelt dat hij een andere job aangenomen heeft bij een klusjesbedrijf.

Aflevering 6526 om 09.44.29
Aflevering 6530 om 08.00.25

Een nieuwe start

Veronique keert terug van Frankrijk om Lars in het ziekenhuis te bezoeken. Ze vertelt hem van haar zwangerschap en samen besluiten ze om het kindje te houden. Veronique is er namelijk zeker van dat hij de vader is. De twee geven hun relatie nog een kans en Veronique neemt terug haar intrek in de loft. Lars is dolgelukkig met zijn vaderschap en gebruikt deze informatie om Mieke te overtuigen om zichzelf niet aan te geven bij inspecteur Toegaert. Mathias wil Veronique echter overtuigen dat hij erin geluisd is door Lars en ze begint te twijfelen aan zijn verhaal.

Aflevering 6530 om 08.15.27
Familie 6535 001

Terug op de baan

Jan heeft nog altijd geen nieuwe auto gekocht en heeft bovendien nog altijd geen zin om achter het stuur te kruipen. Wanneer hij een verkeerde bus neemt, moet Patrick hem kon ophalen in de regen. Patrick wil Jan helpen om zijn angst onder ogen te komen en Guido stelt Jan ondertussen voor om een nieuwe tweedehandsauto bij hem in de garage te komen kiezen. Jan is geen gemakkelijke klant en heeft hoge eisen. Uiteindelijk kiest Jan voor een oldtimer, die nadien te veel kosten heeft. Guido stelt een andere auto voor en Jan gaat akkoord wanneer hij merkt dat Guido er een cassettenspeler in geïnstalleerd heeft.

Familie 6529 001
Aflevering 6532 om 09.25.31

Mieke en Lars ondervraagd

Mathias wordt vrijgelaten door de politie en nadien worden zowel Mieke als Lars ondervraagd door de politie. Ze moeten ook allebei een nachtje in de cel doorbrengen. Beiden blijven echter bij hun verhaal. Inspecteur Toegaert probeert met een bluftactiek Mieke in de val te lokken, maar ze blijft koelbloedig ontkennen. In het ziekenhuis ontdekken Jan en Niko de bebloede blouse van Mieke en ze moet toegeven dat ze inderdaad gelogen heeft over de schietpartij. Jan besluit de blouse in brand te steken om het bewijsmateriaal te laten verdwijnen. Veronique wordt ook ingelicht en stapt mee in het verhaal.

Aflevering 6541 om 11.46.02
Aflevering 6542 om 20.47.28

Een nieuwe job

Jenny en Brigitte gaan samen iets drinken in de Jan en Alleman en worden goede vriendinnen. Brigitte vertelt ook over het ontslag van Jonas en Jenny pakt haar zoon hard aan. Hij kan zijn leugen van zijn nieuwe job niet lang volhouden en probeert te solliciteren bij de garage van Guido. Hij mag wel enkele uurtjes in de week de boekhouding van het Fietsenatelier doen, maar dat is niet genoeg voor Justine van justitie. Amelie besluit haar ontslag te geven bij de Jan en Alleman en haar pand te verkopen. Jonas neemt zijn kans om te solliciteren als barman en krijgt de job van Peter.

Aflevering 6542 om 20.51.23
Aflevering 6543 om 14.02.17

Verliefd of niet?

Iris ontmoet in de foodbar Lenny Verstuyvt en ze wordt door haar vrienden aangespoord om met de mooie man op date te gaan. Iris geeft Lenny een kans, maar voelt geen klik en wil niet langer op date gaan met hem. Iedereen vindt dat ze veel te kieskeurig is en Lenny een eerlijke kans moet geven. Iris geeft echter aan Zjef toe dat ze gevoelens heeft voor Peter, maar volgens Zjef zit Iris in de friendzone. Iris geeft Lenny een kans wanneer hij zichzelf openstelt over het auto-ongeluk van zijn broer. Iris slaagt er echter niet in om Peter uit haar gedachten te zetten en maakt een einde aan haar relatie met Lenny.

Familie 6539 001
Familie 6543 001

De vaderschapstest

Veronique brengt Cédric op de hoogte van haar zwangerschap, maar die reageert niet echt positief. Hij vindt zijn moeder opnieuw egoïstisch en brengt Mathias op de hoogte. Mathias begint te tellen en ontdekt dat hij wel eens de vader van het ongeboren kindje kan zijn. Hij brengt Veronique en Lars een bezoekje met de vraag om een vaderschapstest. Na lang aarzelen gaat Veronique akkoord omdat ze er 100% zeker van is dat Lars de vader is. Na de test wordt ook duidelijk dat Lars effectief de vader is en dat is voor Veronique een grote opluchting. Mathias is diep teleurgesteld en ziet zijn kinderdroom weer aan diggelen vallen.

Familie 6540 001
Aflevering 6540 om 21.55.35

Het romantische tripje

Tussen Patrick en Jenny hangt er romantiek in de lucht. Patrick doet zijn uiterste best om Jenny te verrassen met een romantisch uitstapje naar Pairi Daiza. Jenny vraagt zich af wat ze ervan moet denken en zoekt advies bij haar goede vriendin Brigitte. Die geeft Jenny het advies om toch wat pikante lingerie mee te brengen op hotel. Patrick heeft echter twee kamers geboekt. Toch belanden de twee samen op de kamer en lijkt de vonk over te slaan. Iets te letterlijk, want Patrick was vergeten dat hij kaarsjes had doen branden op zijn eigen kamer. Het hotel moet ontruimd worden door het brandalarm.

Aflevering 6541 om 11.46.38
Aflevering 6543 om 14.09.38

Het voorstel van Mathias

Mathias wil nog altijd zijn naam zuiveren en lijkt het perfecte plannetje gevonden te hebben. Hij stelt aan Niko en Mieke voor dat Niko terugkeert naar de brouwerij terwijl hij zichzelf volledig zal terugtrekken. Er hangt wel een grote voorwaarde aan vast. Mieke moet naar de politie stappen en de volledige waarheid vertellen over het schietincident met Lars. Mieke twijfelt en wil dat Niko terug gelukkig wordt. Hij vindt het echter niet waard om terug brouwer te worden als zijn vrouw naar de gevangenis moet. Mieke maakt een afspraak met Mathias aan het politiekantoor, maar verscheurt het contract dat hij opgemaakt had.

Aflevering 6544 om 15.38.07
Aflevering 6545 om 11.21.38

Knuffelbeertjes

Cédric ontdekt dat er iemand knuffelbeertjes op het graf van Kasper komt leggen. Hij wil de persoon bedanken en vraagt in zijn omgeving of iemand weet wie de onbekende persoon is. Hanne heeft zo een idee wanneer ze bij Rudi dezelfde stoffen terugvindt die hij ook gebruikt heeft voor het beertje. Cédric pakt Rudi hard aan en verbiedt hem om nog langer naar het graf van Kasper te gaan. Uiteindelijk beseft Cédric dat Rudi evenveel verdriet heeft en hij laat toch toe dat Rudi naar het kerkhof komt. De twee gaan zelfs samen Kasper bezoeken.

Familie 6544 002
Familie 6548 005

Amelie vertrekt

Amelie ontdekt dat Jonas haar job gekregen heeft in het café en besluit hem hiermee te plagen. Amelie kijkt te diep in het glas en begint Jonas te beledigen waardoor hij haar aan de deur moet zetten. Amelie blijft vervolgens verder gaan met haar spelletjes en probeert Jonas telkens te provoceren. Op een avond probeert ze hem zelfs opnieuw te verleiden in het café. Jonas heeft genoeg van haar gedrag en maakt duidelijk dat hij haar nooit meer wil zien. Amelie pakt haar boeltje en laat alles achter. Ze vertelt aan niemand waar ze naartoe gaat en is plots spoorloos verdwenen.

Familie 6547 003
Aflevering 6548 om 11.43.33

Eindelijk een koppel

Na de mislukte citytrip wil Patrick het goedmaken met Jenny. Hij nodigt haar uit voor een fietstochtje, maar dat loopt ook in het honderd omdat hij vergeten is zijn elektrische fiets op te laden. Patrick besluit daarom Jenny uit te nodigen op het appartement van Jan zodat hij voor haar kan koken. Jenny is onder de indruk, maar het etentje eindigt wel op de spoedafdeling omdat ze allebei een voedselvergiftiging oplopen. De twee zien er het plezier nog in en geven eindelijk toe aan hun gevoelens. Ze worden een koppel en gedragen zich zelfs als verliefde pubers die geen moment zonder elkaar kunnen.

Familie 6550 001
Familie 6549 003

De afwijking

Veronique en Lars besluiten Brigitte op de hoogte te brengen van hun zwangerschap en die is tot hun grote verbazing enorm in de wolken met het nieuws. Ze ontpopt zich tot de beste grootmoeder. Veronique krijgt echter slecht nieuws na haar NIP-test. Het kindje heeft een afwijking en zal waarschijnlijk het eerste levensjaar niet overleven. Ze krijgen het advies om de zwangerschap te eindigen, maar daar wil Lars niets van weten. Hij wil hun dochter tot een kans geven. Mieke geeft Lars het advies dat hij het kindje moet loslaten en dat dit de beste oplossing is. Lars en Veronique kopen wel een gedenksteen voor hun dochtertje.

Aflevering 6547 om 11.23.34
Aflevering 6554 om 11.00.29

Zintuigen prikkelen

Sinds hij uit het ziekenhuis ontslagen is, heeft Niko geen smaakpapillen meer. Volgens de dokter kan dit misschien terugkomen als hij zijn zintuigen voldoende prikkelt. Niko zit in zak en as omdat hij net plannen heeft om een volledig nieuw bier op de markt te brengen. Iedereen spoort Niko aan om zijn droom niet op te geven en gewoon zijn geheugen te gebruiken. Niko schakelt de hulp in van Jan en samen beginnen ze aan het brouwproces van zijn 'bomma'-bier. De huisgenoten van Niko - vooral Hanne - kunnen niet tegen de stank, waardoor Niko het hele handeltje moet verplaatsen naar de garage van Jan.

Aflevering 6549 om 21.51.23
Aflevering 6550 om 11.14.12

Alfons in de put

Anna en Albert brengen Benny op de hoogte dat Alfons serieus in de put zit sinds zijn goede vriend Cyriel overleden is in het rusthuis. Benny besluit zijn vader wat meer op te zoeken en ontdekt dat hij zelfs zijn kamer niet meer wil uitkomen. Benny wil zijn vader opbeuren en brengt ook af en toe geschenkjes mee. Verpleger Tony zoekt naar een oplossing en regelt een ontmoeting tussen Alfons en Eulalie, zodat ze samen kunnen kaarten. Alfons is twijfelachtig, maar amuseert zich toch met Eulalie. Er hangt zelfs romantiek in de lucht en hij fleurt weer helemaal op.

Aflevering 6548 om 11.48.59
Familie 6554 001

Peter en Iris

Iris vertelt aan Peter dat ze gevoelens heeft voor hem, maar hij zegt gewoon bedankt en vertrekt opnieuw. Wanneer Peter haar wil bewijzen dat hij niet saai is, kust hij haar vol op de mond in de foodbar. Iris wil weten waar ze staat, maar de twee slagen er niet in om een goed gesprek aan te gaan. Hun smsjes lopen uit de hand en Iris wil een antwoord van Peter. Hij geeft toe dat er iets is, maar dat hij gewoon niet weet wat. De twee belanden alsnog in bed en worden een koppel. Het nieuws gaat al snel rond wanneer ze thuis betrapt worden door Cédric. Peter is vooral nieuwsgierig naar het verleden van Iris.

Aflevering 6554 om 10.53.21
Aflevering 6554 om 10.53.11

De terugkeer

Patrick krijgt onverwacht telefoon van Liesbeth. Ben heeft een dodelijk ongeluk gehad en ze kan de steun van haar vader nu goed gebruiken. Hij gaat voor enkele dagen naar Nederland, maar brengt nadien Liesbeth onverwacht mee naar huis. Benny heeft het moeilijk met de terugkeer van zijn ex-vrouw en gaat er niet meteen mee akkoord dat Liesbeth bij hen logeert. Robyn ziet er geen problemen in en maakt Liesbeth duidelijk dat ze welkom is. Benny reageert eerst ongeïnteresseerd in de plotse aanwezigheid van Liesbeth, tot groot ongenoegen van Robyn. Zij vindt dat Benny wel beter zijn best mag doen om haar op te beuren.

Aflevering 6558 om 18.27.44
Familie 6561 002

Jaloerse Guido

Jonas heeft al een tijdje niets meer van Amelie gehoord en stort zijn hart uit bij Stefanie. Guido ontdekt dat de twee plots veel met elkaar optrekken en verbergt zijn jaloezie niet. Hij vertrouwt Jonas niet en is er zeker van dat hij gewoon met Stefanie in bed wil duiken. Stefanie ergert zich aan het gedrag van Guido en maakt hem duidelijk dat er absoluut niets aan de hand is. Guido gaat zelf met Jonas praten en verbiedt hem om nog langer met Stefanie om te gaan. Wanneer er een quiz wordt georganiseerd in de Jan en Alleman, mag Stefanie presenteren en ontdekt ze wat Guido gedaan heeft. Ze wil hem een tijdje niet meer zien.

Familie 6555 002
Aflevering 6556 om 14.30.49

Exit Lars

Mathias beledigt Veronique door haar een slechte moeder te nemen, maar Lars vindt dat ze Mathias met rust moeten laten. Hij kan echter zelf zijn kalmte niet bewaren wanneer hij Mathias tegenkomt in de foodbar. Mathias doet enkele gemene opmerkingen op hun overleden kindje en dat is voor Lars het toppunt. Hij gaat helemaal door het lint en geeft Mathias enkele ferme klappen. Mathias belandt in het ziekenhuis, maar dient geen klacht in. Ondertussen circuleert er op het internet wel een video waarop het hele voorval te zien is. Lars beseft dat hij te ver is gegaan en vreest voor imagoschade van Fashion. Hij geeft zijn ontslag.

Familie 6558 003
Familie 6561 001

De nieuwe CEO

Na het plotse vertrek van Lars wordt Mieke aangeduid als CEO ad-interim tijdens de zoektocht naar iemand anders. Veronique wil intern bekijken of er een geschikte kandidaat is en wil zelf haar kans wagen. Ook Brigitte vindt dat ze recht heeft op de titel en gaat de strijd met Veronique aan. Het personeel van Fashion heeft zo zijn eigen mening over wie er CEO moet worden en er is duidelijk een kamp Veronique tegenover een kamp Brigitte. Benny besluit een weddenschap aan te gaan en wil van iedereen een naam horen. Veronique en Brigitte moeten hun visie toelichten en op basis hiervan kiest Lars voor Veronique.

Familie 6558 004
Aflevering 6555 om 13.23.56

Assistant Manager

Mathias en Peter besluiten opnieuw uit te breiden en kopen nog twee extra cafés om aan De Proeverij toe te voegen. Mathias wil een Assistant Manager aannemen om alle projecten te coördineren en denkt hierbij aan Cédric. Die is meteen enthousiast en heeft duizend ideeën. Peter gaat niet akkoord, omdat hij vindt dat zijn studies voorrang hebben. Cédric en Mathias komen met een compromis dat Cédric toelaat om beiden te combineren. Hij gaat meteen aan de slag, maar doet al snel te veel uitgaven. Cédric kan er wel voor zorgen dat Mathias een deal kan sluiten met Anderlecht.

Aflevering 6558 om 18.32.43
Familie 6563 001

Het vijfde wiel

De terugkeer van Liesbeth brengt heel wat emoties los, vooral bij Benny en Robyn. Arno komt zijn moeder ook een bezoekje brengen en het gezinnetje is weer compleet. Op vraag van Robyn doet Benny extra zijn best om zijn ex-vrouw zich thuis te doen voelen. Maar hij doet een beetje te veel zijn best en begint Robyn te verwaarlozen. Zij voelt zich plots niet meer thuis en merkt wat een sterke band Liesbeth en Benny hebben. Zeker wanneer hun twee kinderen in de buurt zijn. Robyn krijgt het plots heel moeilijk, omdat ze beseft dat ze nooit hetzelfde kan hebben met Benny.

Familie 6554 003
Familie 6556 003

De rusthuisdief

Er verdwijnen de laatste tijd veel spulletjes in het rusthuis van Anna, Albert en Alfons. Benny koopt geregeld aftershave voor zijn vader, die nadien telkens verdwenen is. Ook Anna verliest een erfstuk van haar moeder en is in alle staten. Het is telkens Tony die de reddende engel speelt en alle spullen terug naar hun eigenaars brengt, maar hij is dan ook degene die ze eerst steelt. Verpleegster Vanessa belooft een oogje in het zeil te houden. Wanneer Alfons dreigt te stikken in een kippenbotje, wordt hij gered door Vanessa. Ze wordt onthaald als een echte heldin, tot grote jaloezie van Tony als gevolg.

Aflevering 6560 om 16.44.35
Aflevering 6562 om 21.47.17

Hartaanval

Tijdens het jaarlijkse carnavalfeestje in het rusthuis, krijgt Eulalie een hartaanval. Tony slaagt erin om haar te reanimeren en is plotseling de grote held van het rusthuis. Hij was wel degene die voordien Eulalie de verkeerde pilletjes gaf waardoor haar hart het begeeft heeft. Alfons is in alle staten en wil haar kost wat kost bezoeken in het ziekenhuis. Hoewel Eulalie eerst aan de beterhand is, sterft ze een tijdje later. Dit nieuws komt hard aan bij Alfons, die opnieuw alle levenslust verliest. Benny slaagt er niet meer in om zijn vader op te beuren, maar kleindochter Stefanie kan Alfons weer aan het lachen krijgen.

Aflevering 6553 om 15.05.56
6563 005

De terugbetaling

Jonas heeft al wekenlang niets meer van Amelie gehoord en krijgt haar niet aan de lijn. Met de hulp van Brigitte en een slotenmaker, geraakt hij in haar appartement. Daar vindt hij haar GSM en de afscheidsbrief die ze achtergelaten heeft. Brigitte maakt Jonas duidelijk dat hij verder moet met zijn leven. Niet veel later krijgt Jonas echter een enveloppe met geld toegestuurd van Amelie, de eerste afbetaling die hij aan Brigitte kan geven. Jonas vraagt zich af hoe Amelie plots aan zoveel geld komt en vreest dat ze zichzelf in moeilijkheden zal brengen.

Aflevering 6564 om 12.30.15
Aflevering 6568 om 09.24.20

Terug verliefd?

Liesbeth en Benny hebben elkaar duidelijk teruggevonden en het lijkt alsof het gelukkige gezinnetje terug compleet is. Robyn voelt zich uitgesloten en Patrick heeft iets in de gaten. Hij vraagt aan Liesbeth of het niet tijd is om terug naar Amsterdam te gaan. Liesbeth gaat akkoord en neemt terug haar koffers. Ze staat een tijdje later echter terug in het land omdat Robyn vertrokken is en Benny alleen achtergelaten heeft. Liesbeth komt Benny een hart onder de riem steken en de vonk slaat nu echt terug over. Ze kussen en Liesbeth blijft stiekem bij Benny overnachten.

Familie 6564 003
Aflevering 6572 om 16.19.42

Betrapt

Jenny is razend op Benny omdat hij Robyn zomaar heeft laten gaan. Ook Patrick deelt in de klappen omdat Jenny het hem niet kan vergeven dat hij niet sneller ingegrepen heeft. Patrick maakt Jenny duidelijk dat hij aan zijn dochter gevraagd heeft om terug naar Nederland te gaan, maar dat het al te laat was. Jenny zoekt troost bij Patrick, maar Liesbeth keert toch terug naar België. Zij en Benny geven aan hun gevoelens toe en ze worden al kussend betrapt door Jenny en Patrick. Jenny gaat volledig door het lint. Ze wil Benny en Liesbeth nooit meer zien en maakt bovendien een einde aan haar relatie met Patrick.

6563 004
Aflevering 6569 om 16.59.39

Het escorte-leven

Amelie werkt ondertussen als luxe-escorte bij Florianne en verdient zo de kost. Ze kan het goed vinden met haar collega Alex, die het moeilijk heeft om telkens met mannen af te spreken. Gino is de enige die weet waar Amelie nu woont en geeft haar adres aan Lars en Jonas. Beide heren gaan haar opzoeken, maar Florianne stuurt ze wandelen. Amelie wordt vervolgens op haar vingers getikt. Alex wordt door een klant bijne gewurgd en Florianne moet tussenbeide komen. Amelie ontfermt zich over haar, maar Alex is er nu zeker van dat ze wil stoppen. Ze heeft bovendien een jongen leren kennen.

Familie 6563 002
Aflevering 6569 om 16.57.28

Promotie

Veronique heeft meteen enkele grote wijzingen in gedachten voor VDB Fashion. Ze wil Rudi terug hoofdontwerper maken en haar oude job als Hoofd van de Creatieve Cel aan Hanne geven. Hierdoor moet Hanne wel niet meer ontwerpen, waardoor ze de promotie niet met open armen ontvangt. Ze wil de job weigeren, tot Veronique haar duidelijk maakt dat ze de kans krijgt om een schoenenlijn te ontwerpen. Hanne gaat toch akkoord en vliegt er meteen in. Ze pakt ook samen met Veronique de inrichting van de winkels aan.

Aflevering 6569 om 16.58.15
Aflevering 6571 om 16.03.04

Verplichte rust

Hanne heeft last van krampen en van de gynaecoloog moet ze verplicht rusten tot haar bevalling. Ze heeft het moeilijk om Veronique de waarheid te vertellen, maar Quinten verplicht haar. Thuis geraakt Hanne niet tot rust dankzij het lawaai van de verbouwingen van de nieuwe buurman. Wanneer buurman Tony zichzelf komt voorstellen, is Hanne ook absoluut niet blij om hem te zien. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Tony ook een drumstel bovenhaalt en Niko probeert te onderhandelen met de man om het lawaai tot een minimm te beperken. Hanne blijft ondertussen thuis werken en krijgt Veronique geregeld over de vloer.

Aflevering 6575 om 14.43.28
Aflevering 6581 om 10.49.34

Een nieuwe naam

Brigitte komt met het idee om VDB Fashion van naam te veranderen, maar Veronique wil VDB niet opgeven. Omdat iedereen het wel een goed idee vindt, geeft Veronique het een kans. Brigitte huurt echter Kathleen in om enkele voorstellen te maken. De voorstellen van Kathleen zijn geen schot in de roos. Veronique geeft aan alle personeelsleden de kans om hun mening te geven. Uit de rondvraag is een naam naar voor gekomen die door iedereen meteen wordt goedgekeurd. VDB Fashion verandert naar Wolff & Bos, een voorstel dat nadien van Brigitte lijkt te zijn.

Aflevering 6569 om 16.57.02
Familie 6577 003

Verliefd op het eerste gezicht

Tijdens een vergadering in een hotel, loopt Cédric stewardess Alex tegen het lijf en het is liefde op het eerste zicht. Hij is erin geslaagd het telefoonnummer van Alex te bemachtigen, maar hij ontdekt dat ze gelogen heeft. Hij blijft elke combinatie van de nummers proberen in de hoop dat ze zich gewoon vergist heeft en krijgt haar uiteindelijk toch aan de lijn. Alex is onder de indruk van zijn vastberadenheid en gaat ermee akkoord om af te spreken. Alex komt naar Cédric thuis, maar laat nadien weer niets van zich weten.

Aflevering 6573 om 08.46.34
Aflevering 6576 om 13.25.34

Relatiebreuk

Patrick is kwaad op Benny en Liesbeth en kan niet meer thuis blijven. Hij pakt zijn koffers om bij Jan te gaan logeren. Jan, Jonas en Brigitte doen hun best om Patrick en Jenny terug aan het praten te krijgen, maar Patrick is te koppig en Jenny wil hem niet meer zien. Ze hebben een plannetje om Jenny in de Jan en Alleman te krijgen en ze stemt in met een gesprek. Patrick vraagt haar om een tweede kans, maar Jenny vreest dat Liesbeth altijd tussen hen in zal blijven staan.

Aflevering 6573 om 08.51.39
Aflevering 6576

Alex wil stoppen

Alex besluit zich open te stellen voor Cédric en de twee beginnen een relatie. Amelie betrapt de twee echter in de hotellobby waar ze afgesproken hebben. Florianne wordt op de hoogte gebracht en zij verwacht van Amelie dat er een oplossing komt. Alex blijft bij Cédric overnachten en daagt niet meer op op het werk. Ze laat aan Amelie weten dat ze ziek is. Cédric is smoorverliefd en kan zijn geluk niet wegsteken voor zijn vrienden en familie. Alex leert Guido en Stefanie kennen en Cédric vraagt haar zelfs mee naar zijn moeder en Lars.

Aflevering 6576 om 13.26.06
Aflevering 6584 om 10.29.59

Het aanbod

Een oude vriend van Lars heeft een interessant jobaanbod. Het gaat om een tweejarige topfunctie bij een multinational. Enige minpunt, de job is in Singapore. Lars wil Veronique niet achterlaten en stelt voor om gewoon mee te gaan. Veronique is sinds kort CEO en wil haar job niet opgeven. Ze vreest dat Lars niet objectief kan kiezen en besluit hem even ruimte te geven. Lars tekent het contract en gaat voor enkele dagen naar Singapore om kennis te maken met het bedrijf. Bij zijn terugkeer zitten hij en Veronique in een groot dilemma. Gaat hij effectief voor twee jaar naar het buitenland?

Aflevering 6580 om 11.05.03
Aflevering 6581 om 10.46.12

De bomma bezorgd

Anna verneemt via verpleger Tony, die eveneens de nieuwe buurman is van de friends, dat Hanne de laatste tijd veel krampen heeft door haar zwangerschap. Anna is meteen overbezorgd en brengt Hanne een bezoek met Albert. Ze verbiedt Hanne om nog werk te verrichten en laat haar rusten, terwijl Anna zelf kookt voor haar. Hanne vindt dat de bomma overdrijft en verwijt dit aan Tony. Die broedt een plan om Hanne te overtuigen van zijn goede bedoelingen en geeft Anna het verkeerde pilletje. Hierdoor krijgt ze een hartaanval. Tony kan Anna op tijd reanimeren, maar Anna moet toch naar het ziekenhuis.

Aflevering 6580 om 11.08.11
Aflevering 6582 om 21.15.13

Vernissage

Liesbeth blijft weer een tijdje in België, maar moet ondertussen wel de vernissage van haar kunstgalerij voorbereiden. Ze zou het enorm op prijsstellen als Benny ook aanwezig is. Tussen Benny en Jenny is het nog altijd oorlog, maar Patrick keert terug naar huis omdat hij niet langer bij Jan wil blijven logeren. Benny en Liesbeth gaan samen naar Amsterdam, maar Benny slaagt er niet in om een goede indruk na te laten tijdens de vernissage. Hij begrijpt niets van kunst en merkt dat deze Liesbeth niet meer dezelfde vrouw is als vroeger. Hij deelt zijn twijfels met haar en wil er terug een punt achter zetten.

Familie 6582 001
Familie 6583 002

Grote plannen

Zowel bij Guido als bij Cédric gaat het goed in de liefde en Guido denkt met hem na over de volgende stap. Hij wil Stefanie ten huwelijk vragen. Samen met Niko gaat hij op zoek naar een originele manier, maar zijn ideetjes vallen bij Niko niet in goede aarde. Cédric kan voor Guido een avond in een VIP-lounge van voetbalclub Anderlecht regelen. Guido ziet het volledig zitten en roept zijn familie en vrienden bij elkaar om die avond te komen supporteren. Hij regelt met Emma zelfs dat de kinderen een week vroeger naar België komen.

Aflevering 6583 om 13.24.33
Aflevering 6585 om 10.16.39

Bierproeven

Niko is nog altijd niet tevreden met zijn eigen zintuigen, maar ondertussen is de eerste versie van het 'bomma-bier' wel klaar. Jan is tevreden met het resultaat, maar Niko wil het grootschaliger testen. Hij nodigt enkele vrienden uit voor een bierproefavond bij Jan thuis. Iedereen vertelt eerlijk zijn mening over de verschillende biertjes die er geproefd worden - waaronder ook zijn eigen bier. De reacties zijn niet positief en het bier eindigt op de voorlaatste plaats. Vooral Rudi is hard en zegt dat zijn bier naar mest ruikt. Niko wil volledig stoppen met zijn bier en geeft de moed op.

Aflevering 6587 om 09.45.51
Familie 6587 extra 003

Huwelijksaanzoek

Guido gaat de bomma persoonlijk inlichten over zijn plannen en Anna wil er kost wat kost bij zijn. Ze geeft haar kleinzoon zelfs de trouwring van haar eigen grootmoeder om aan Stefanie te geven. De avond zelf verloopt met veel stress omdat het vliegtuig van Mila en Milou vertraging heeft, maar Guido is nog op tijd voor de aftrap van de match. Hij neemt Stefanie mee naar het veld en stelt de belangrijke vraag. Stefanie paniekeert en zet het op een lopen. Guido voelt zich vernederd en besluit een tijdje bij zijn vader te gaan logeren. Voor hem is hun relatie gedaan.

Familie 6587 003
Familie 6589 004

De waarheid van Alex

Veronique krijgt pikante foto's toegestuurd van Alex en verplicht haar om Cédric in te lichten. Alex staat met haar rug tegen de muur en vertelt de volledige waarheid aan Cédric. Die wil niets meer met haar te maken hebben. Alex is razend op Florianne en Amelie, maar kan nu zeker niet meer stoppen met haar werk. Ze gaat gewoon terug aan de slag, maar ondertussen verandert Cédric van gedachte. Hij kan Alex niet meer aan de lijn krijgen en vraagt de hulp van Mathias. Die maakt een afspraak bij Chateau F onder een valse naam. Cédric daagt op voor de afspraak en maakt Alex duidelijk dat hij wil vechten voor hun relatie.

Familie 6588 003
Familie 6589 002

Tony een moordenaar?

Vanessa ontdekt dat Anna een hartaanval heeft gehad en begint zich vragen te stellen. Ze spreekt met Albert en Alfons af in de foodbar om ze waar te schuwen voor verpleger Tony. Albert gelooft haar verhaal niet, maar Alfons wel. Hij is plots zeer wantrouwig en wil niet dat Tony nog in zijn buurt komt. Bovendien komt Alfons ook heel boos uit de hoek tijdens een ruzie met Anna over het mislukte aanzoek van Guido. Tony wil Alfons kalmeren, maar wordt een moordenaar genoemd. Tony kan niet anders dan Alfons een kalmeermiddel geven en hij licht Benny in dat Alfons op deze manier naar een gesloten afdeling moet.

Familie 6591 004
Familie 6593 005

Een duw uit het venster

Cédric en Alex hebben een relatie terug een kans gegeven en denken na over de toekomst. Veronique is verbaasd wanneer ze de twee samen ziet, maar wil gewoon dat haar zoon gelukkig is. Alex maakt een afspraak met Florianne om duidelijk te maken dat ze nu stopt. Ze heeft zelfs het geld om haar schulden af te betalen. Florianne eist meer geld voor de verloren klanten en toekomstige klanten die ze zal missen na haar vertrek. Alex probeert Florianne te chanteren met de moord die ze gepleegd heeft en Florianne duwt haar uit het venster. Alex is op slag dood en Florianne maakt Amelie duidelijk dat het een ongeluk was.

Familie 6591 001
Familie 6592 003

Terminaal

Mathias heeft grote plannen met Gust en wil de brouwerij uitbreiden met een grotere locatie en ontmoetingsruimtes voor zakenmensen. Hij hoopt hiervoor opnieuw de hulp van Kathleen in te schakelen. Kathleen voelt zich echter niet goed de laatste weken en heeft slecht nieuws voor Mathias. Ze is terminaal en krijgt van de dokter maar enkele maanden meer. Mathias schrikt wanneer Kathleen opbiecht dat ze een tienerzoon heeft, die bovendien een verrassende vader blijkt te hebben: Lars. Ondertussen geven Mathias en Peter de kans aan Mieke en Niko om de brouwerij terug te kopen.

Familie 6593 004
Familie 6594 006

Hanne opgesloten

Hanne heeft last van barstende hoofdpijn en net op dat moment begint Tony op zijn drumstel te spelen. Hanne gaat bij de buurman langs en glipt binnen langs de schuifdeur. Ze is verrast wanneer ze allemaal doodsprentjes terugvindt bij een soort gedenkmuur met kaarsjes. Tony betrapt Hanne en heeft in de gaten dat ze te veel gezien heeft. Hij is volledig in paniek en besluit haar op te sluiten. Quinten en Hannes familie ontdekken dat ze verdwenen is en schakelen de politie in. Ze komen bij Tony terecht en doen een huiszoeking, maar Tony heeft Hanne ondertussen verhuisd naar een andere locatie.

Familie 6595 002
Familie 6598 003

Zelfmoord of niet?

De dood van Alex laat een grote indruk na bij Cédric en hij kan het maar moeilijk verwerken. Hij is ervan overtuigd dat iemand haar uit het venster geduwd heeft. Amelie zorgt er ondertussen voor dat inspecteur De Pelsmaeker de zaak sluit en het officieel een zelfmoord noemt. Cédric wil op zoek naar een collega van Alex om haar verhaal te horen. Hij ontdekt dat Amelie ook een escorte is en voelt haar aan de tand. Amelie maakt Cédric duidelijk dat Alex veel leugens vertelde en waarschijnlijk nooit verliefd was op hem. Zij heeft bovendien gezien hoe Alex uit het venster sprong.

Aflevering 6597 om 16.12.24
Aflevering 6601 om 10.31.21

Thuisverpleegster

Benny kan het niet over zijn hart krijgen om Alfons naar de gesloten afdeling te brengen en haalt hem terug in huis. Vanessa is ondertussen op zoek naar een nieuwe job, maar krijgt nergens een kans door haar negatieve ontslag. Stefanie probeert Benny ervan te overtuigen om Vanessa als thuisverpleegster aan te nemen en Alfons doet het achter ieders rug. Benny vreest dat Vanessa thuis met alles aan de haal zal gaan, maar geeft haar toch een kans. Vanessa helpt Alfons met zijn geheugenprobleem door hem te trainen met oefeningen.

Aflevering 6601 om 10.27.28
Aflevering 6603 om 08.16.17

Waar is Hanne?

Na enkele dagen wordt duidelijk dat de verdwijning van Hanne ernstig is. Bart keert terug uit Dubai om de familie te helpen met de zoektocht. Quinten is op van de zenuwen en slaagt er niet langer in om zijn alcoholverslaving onder controle te houden. Bij Tony probeert Hanne tevergeefs te ontsnappen. Ze kan hem wel overtuigen om haar niet langer vast te binden aan het bed. Bovendien slaagt ze erin om Tony een briefje mee te geven om Quinten gerust te stellen dat ze nog leeft. De politie denkt nu dat Hanne op eigen overweging vertrokken is, maar daar wil Quinten niet aan denken.

Aflevering 6603 om 08.04.32
Aflevering 6603 om 08.10.40

Nieuwe start

Veronique wil Cédric helpen met zijn verdriet en wil samen met hem meeverhuizen naar Singapore met Lars. Die is natuurlijk in de wolken met het nieuws. Mathias ziet Cédric niet graag vertrekken. Hij hoopt dat Cédric ooit zijn opvolger wordt in de zaak, maar moet zich noodgedwongen neerleggen bij de beslissing van Cédric om zijn moeder te volgen. Mieke en Niko krijgen geen lening om de brouwerij terug te kopen omdat Niko geen goed businessplan heeft. Rudi en Zjef besluiten te helpen door het woongedeelte te kopen. Met hun viertjes kunnen ze een deal sluiten met Mathias en Peter.

Aflevering 6603 om 08.05.38
6603 01

Liefdesverdriet?

Jenny en Patrick kunnen terug vriendschappelijk met elkaar omgaan, maar is er nog sprake van liefde? Bij Guido en Stefanie is de liefde in ieder geval ver zoek. Guido heeft terug zijn intrek genomen bij zijn vader en wil Stefanie niet meer zien. Elk gesprek mondt uit tot ruzie en Guido stelt zich zeer vijandig op. Hij maakt Jonas duidelijk dat Stefanie nu volledig voor hem is en bovendien zegt hij aan Stefanie dat ze maar een rebound was. Amelie beseft eindelijk dat ze Jonas in de steek gelaten heeft en gaat hem opzoeken. Tot haar grote verbazing ziet ze hoe Jonas en Stefanie samen in bed liggen.

Cast

(op volgorde van generiek of verschijningsdatum)

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende Gastpersonages

Nieuwe Gastpersonages

Voor een overzicht van de gastpersonages die geen eigen pagina hebben, zie hier.

Recasts

Recycling

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en Scheidingen

Geboortes en Sterftes

Trivia

  • Vanaf dit seizoen is de slogan van 'Familie' niet meer 'Verbonden voor altijd', maar 'Eens Familie, altijd familie'.
  • Dankzij de wereldwijde Corona-epidemie in 2020 worden de opnames van Familie voor onbepaalde tijd stopgezet. De laatste aflevering van het seizoen staat daarom gepland op 24 april 2020. Op 23 april 2020 wordt beslist dat Familie vroegtijdig zal stoppen en pas terugkeert in september met het nieuwe 30ste seizoen.
  • Dit is sinds het eerste seizoen het seizoen met het minste aantal afleveringen. Het is bovendien de eerste keer dat een seizoen in april eindigt.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.