FANDOM


Seizoen 7 Seizoen 8 Seizoen 9


Op deze pagina vind je van enkele van de uitgezonden afleveringen in seizoen 8 de officiële inhoud. Deze pagina is niet volledig omdat vele inhouden niet meer terug te vinden zijn. Als je meer wil weten over de verhaallijnen van het achtste seizoen, kijk je best op de seizoenspagina.

Seizoen 8

  • Uitzendperiode: 31 augustus 1998 – 29 mei 1999
  • Uitzendritme: 6 afleveringen per week
  • Aantal afleveringen: 234
1443 - 31 augustus 1998
1444 - 1 september 1998
1445 - 2 september 1998
1446 - 3 september 1998
1447 - 4 september 1998
1448 - 5 september 1998

Enrique brengt het weekend door bij Guido en Els. De jongen heeft aanpassingsmoeilijkheden en hij krijgt voor het minste een woede-uitbarsting. Guido heeft twee verklaringen: of de jongen is bang voor Els of hij is hen aan het testen. Pierrot brengt het weekend door bij zijn grootouders. Rita heeft het hier moeilijk mee en ze is bang dat ze haar zoontje zal verliezen. Babette praat met Noortje over haar relatieproblemen.

1449 - 7 september 1998
1450 - 8 september 1998
1451 - 9 september 1998
1452 - 10 september 1998
1453 - 11 september 1998

Guido wil met Jef Lits gaan praten over de dood van Didier. Els vindt dat geen goed idee, maar respecteert de beslissing van haar man. Marthe en Monique houden grote schoonmaak in het appartement van Bart en Brenda. Zij verblijven nog altijd in de Elzas omdat ze Daniëlle Vinck de kans willen geven om afscheid te nemen van Hannah. Noortje is niet te spreken over Henks houding. Rikkert blijft Babette uit de weg gaan.

1454 - 12 september 1998
1455 - 14 september 1998
1456 - 15 september 1998
1457 - 16 september 1998
1458 - 17 september 1998
1459 - 18 september 1998

Bart en Brenda zijn met hun dochtertje Hannah eindelijk thuis. De ganse familie komt langs en er wordt een feestje gebouwd. Jan drinkt een paar borrels te veel en daar heeft Nele het moeilijk mee. Ze houdt pas op met zeuren als Jan haar over de ontdekking van Jef Lits vertelt. Ondertussen in Yerseke probeert Rob het goed met maken met Rita. Hoewel ze woedend is, is ze niet ongevoelig voor zijn lieve woorden. Jan bezoekt Daniëlle Vinck in het ziekenhuis.

1460 - 19 september 1998
1461 - 21 september 1998
1462 - 22 september 1998

Hoewel de klacht van Bart en Brenda is ingetrokken, wil het parket Daniëlle Vinck vervolgen. Jef Lits moet haar aanhouden. René vraagt Noortje uit over de gang van zaken op het FAIC. Marthe vindt dat Brenda opnieuw moet gaan werken en stelt voor om voor Hannah te zorgen. Na het werk gaan Jan en Jolien iets drinken. Rita is aangenaam verrast als blijkt dat Rob werk maakt van de organisatie van hun huwelijk.

1463 - 23 september 1998

Jef Lits heeft van de procureur de opdracht gekregen om Daniëlle Vinck aan te houden. Brenda vindt dat ronduit schandalig. Anna en Albert zijn verrast als Rita ‘s avonds nog op bezoek komt. Maar ze heeft dan ook groot en goed nieuws. Jan houdt het thuis niet meer uit. Zijn echtgenote Nele zit voortdurend te vitten en krijgt voor het minste een woede-uitbarsting. Ten einde raad stort Jan zijn hart uit bij secretaresse Jolien.

1464 - 24 september 1998

Nele is woedend omdat Jan pas om half twaalf ‘s nachts naar huis is gekomen. Ze gelooft niet dat haar man zo lang heeft moeten overwerken en polst bij Els of Guido het ook zo druk heeft. Bart en Brenda willen dat Daniëlle Vinck in alle rust kan sterven en vragen aan nonkel Walter om haar het sacrament van de zieken te geven. Henk gedraagt zich op kantoor als een klier en zoals gewoonlijk moet Noortje het ontgelden. Rikkert meldt dat hij er een weekje tussenuit trekt.

1465 - 25 september 1998

Nele weet dat haar man eergisteren niet heeft moeten overwerken. Brenda heeft al gemerkt dat Rikkert zichzelf niet is sinds de breuk met Babette en ze probeert hem moed in te spreken. Anna heeft Daniëlle Vinck nog altijd niet vergeven en ze wil de zieke vrouw eens goed haar gedacht zeggen. Babette zal vanavond voor Henk koken. Onder het motto ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ nodigt ze ook Noortje en René uit.

1466 - 26 september 1998

De toestand van Daniëlle Vinck gaat zienderogen achteruit. De vrouw kan de pijn niet meer aan en vraagt de dokter om in te grijpen. De laatste weken doen Jan en Nele niets anders dan discussiëren en elkaar verwijten naar het hoofd slingeren. Hij weet echt niet hoe hij zijn huwelijksproblemen moet oplossen en gaat te rade bij Nonkel Walter. Ook tussen Els en Guido zijn er spanningen en daar heeft Enrique’s gedrag alles mee te maken. In “De Lork” hebben Babette en Henk een openhartige babbel.

1467 - 28 september 1998

Anna en Albert bezoeken Enrique, die het weekend doorbrengt bij Els en Guido. Bart en Brenda bezoeken Daniëlle Vinck in het ziekenhuis. Guido is blij dat zijn zus eindelijk het geluk gevonden heeft, maar toch vertrouwt hij Rob niet. Guido heeft er een probleem mee dat Jan vaak het gezelschap opzoekt van Jolien.

1468 - 29 september 1998

Daniëlle Vinck is overleden. Bart organiseert de begrafenis en ondertussen ruimen Brenda en Monique de ziekenhuiskamer op. Tussen alle spullen vinden ze een fotoalbum, met daarin de eerste kiekjes van Hannah. Jef Lits heeft ook niet stilgezeten en onthult dat Daniëlle Vinck een vrouw van adel was. Nele vindt dat haar huwelijk een sleur is geworden en ze lucht haar hart bij Els.

1469 - 30 september 1998

Rob Gerrits moet zich aanmelden op het politiekantoor. Bart en Brenda willen in contact komen met de ouders van Daniëlle Vinck. Anna en Albert worden uitgenodigd voor een luchtdoop. Maarten en Leentje lijden onder de vele ruzies tussen hun ouders. Jan en René nemen een halve dag vrij en gaan samen pinten pakken.

1470 - 1 oktober 1998

Vandaag wordt Daniëlle Vinck begraven. Nele is niet van plan om de plechtigheid bij te wonen. Ze wil immers niet samen gezien worden met Jan, die gisteren dronken is thuisgebracht door Bart en Guido. Rita begint te twijfelen aan haar huwelijk met Rob. Babette raadt Jolien aan om op te passen met Jan.

1471 - 2 oktober 1998

Bart en Brenda zijn er nog niet in geslaagd om telefonisch contact te hebben met de ouders van Daniëlle Vinck. Brenda wil niet langer wachten en besluit vandaag nog naar het kasteel in Borgloon te gaan. Nele is er zeker van dat haar man een scheve schaats rijdt en gaat hierover met Monique praten. Rikkert is terug van zijn retraite in Westmalle.

1472 - 3 oktober 1998

Bart en Brenda zijn voor niets naar het kasteel van Borgloon gereden. De ouders van Daniëlle Vinck waren er gewoonweg niet. Rikkert wil zijn leven een andere wending geven en overweegt om priester te worden. Zijn vrienden reageren geschokt en vooral Babette heeft het moeilijk met zijn beslissing. Enrique brengt enkele dagen bij Els en Guido door.

1473 - 5 oktober 1998

Bart en Brenda krijgen al een paar dagen vreemde telefoontjes. Morgen vertrekken Rob en Rita naar Las Vegas waar ze in het huwelijksbootje zullen stappen. Nele en Jan slagen er niet in hun huwelijksproblemen op te lossen. Hun kinderen zijn de grootste slachtoffers. Brenda is de kluts kwijt als ze telefoon krijgt van Marie-Ange de Rixart de Waremme. De gravin nodigt haar en Bart uit op het kasteel.

1474 - 6 oktober 1998

Rob en Rita zijn alleen naar Las Vegas vertrokken. Pierrot heeft de mazelen gekregen en Anna en Albert hebben besloten voor de jongen te zorgen. Bart en Brenda worden in het kasteel van Rillingen ontvangen door gravin de Rixart de Waremme. De vrouw wil vooral weten hoe het met haar dochter Daniëlle is gesteld. Guido is woedend als Jan een verzending naar de knoppen helpt en hij roept zijn broer op het matje.

1475 - 7 oktober 1998

Een witte limousine heeft Rita en Rob naar de kapel van het Flamingo Hilton Hotel gebracht en daar heeft de kapelaan hen in de echt verbonden. Rita is de gelukkigste vrouw ter wereld. Zij en haar man genieten na met een glas champagne en ze wagen zich ook aan een gokje. Noortje gaat met René lunchen in "De Lork". Walter moet voor twee weken naar Rome. Ernestine wil van zijn afwezigheid gebruik maken om haar zus op te zoeken.

1476 - 8 oktober 1998

Bart begrijpt er niets meer van. Eerst belt graaf Ghislain de Rixart de Waremme op met het uitdrukkelijke verzoek hem en zijn vrouw met rust te laten en daarna nodigt de gravin Brenda uit voor een gesprek. In Las Vegas zijn Rob en Rita niet van de speeltafels weg te slaan. Het geluk zit hen niet mee en in een paar minuten draaien ze er de winst van gisteren door.

1477 - 9 oktober 1998

Rita en Rob zijn in Las Vegas in een nachtmerrie beland. Ze hebben al meer dan driehonderdduizend frank verloren aan de speeltafels. Walter geeft Jan de raad om zich niet door Nele op de kop te laten zitten. Gravin de Rixart de Waremme heeft een openhartige babbel met Brenda. René praat met Els over het drama dat zich enkele maanden geleden in Marbella heeft afgespeeld.

1478 - 10 oktober 1998

Rob en Rita hebben een fortuin verspeeld in de casino’s van Las Vegas. Ze kunnen zelfs hun hotelrekening niet meer betalen. Als dieven in de nacht vertrekken ze naar de luchthaven. Monique bekent aan Frie dat ze zich eenzaam voelt. Het huwelijksgeschenk voor Rita en Rob is voor Jan en Nele aanleiding voor een fikse ruzie. Bart en Brenda worden opnieuw op het kasteel ontboden.

1479 - 12 oktober 1998

Rita en Rob zijn terug van hun huwelijksreis. Anna verwelkomt hen niet met open armen. Ze is geschokt omdat het koppel in het vliegtuig te diep in het glas heeft gekeken. Ook Véronique is terug in België. Ze zit in de put. De breuk met Hugo heeft duidelijk sporen nagelaten. Flatgenoot Henk probeert haar op te vangen. Nele duikt op in “De Bananja”, waar ze op zoek is naar haar echtgenoot.

1480 - 13 oktober 1998

Nele heeft Jan uit het appartement gezet, nadat ze hem met Jolien betrapt heeft. Hoewel ze in Las Vegas meer dan vierhonderdduizend frank vergokt heeft, blijft Rita naar een huwelijksfeest verlangen. Rob wil haar droom realiseren. Bart en Brenda zijn door de graaf en de gravin uitgenodigd om het weekend door te brengen in hun kasteel.

1481 - 14 oktober 1998

Jolien trekt haar stoute schoenen aan en vertelt Guido dat Jan en zijn vrouw uit elkaar zijn. De secretaresse biecht ook op dat zij en Jan door Nele betrapt werden. Voor Guido is de maat nu meer dan vol en hij neemt maatregelen. Het samenwonen valt Véronique en Henk zeer goed mee.

1482 - 15 oktober 1998

Nele blijft Jan de toegang tot het appartement weigeren en verbiedt hem ook de kinderen te zien. René heeft medelijden met Jan, die tot overmaat van ramp ook door zijn broer geschorst is. Anna is zowat de enige die niet weet wat er aan de hand is. Véronique slooft zich uit voor haar flatgenoot.

1483 - 16 oktober 1998

Bart is verbaasd als zijn vader vertelt dat hij tijdelijk bij René logeert. Het was immers René die maandagavond Nele naar kantoor gestuurd heeft, met de dramatische gevolgen. Monique zit er mee dat het tweede huwelijk van haar ex op de klippen is gelopen. Bart en Brenda brengen samen met hun dochtertje het weekend in Borgloon door. Jolien voelt zich schuldig omdat zij aan de basis ligt van Jans schorsing. René nodigt Véronique uit voor een etentje.

1484 - 17 oktober 1998

Na Nele en Guido heeft ook Anna met Jan gebroken. Bart en Brenda verblijven met hun dochtertje opnieuw in Borgloon. Op het programma staan lange wandelingen met de graaf en de gravin. Véronique en René gaan uit eten. Els en Guido verschillen van mening over de opvoeding van Enrique.

1485 - 19 oktober 1998

Véronique heeft genoten van het etentje met René. Ze hebben openlijk met elkaar geflirt en hij heeft haar zelfs zijn liefde verklaard. Guido furieus als blijkt dat Enrique met de rolwagen gereden heeft. Het salontafeltje heeft de rit niet overleefd en er zijn ook glazen en flessen gesneuveld. Els tilt er niet zo zwaar aan, wat dan weer aanleiding geeft tot een discussie met haar man. Jan is nog altijd op de dool en zoekt steun bij zijn volwassen zoon Bart. In Marbella duikt Didier De Kunst weer op.

1486 - 20 oktober 1998

Guido verontschuldigt zich bij Jolien voor het wangedrag van zijn broer. Hij laat in het midden of Jan ooit nog naar de firma zal terugkeren. Zaterdag geven Rita en Rob hun feest op de mosselschuit. Niemand van de familie heeft zin om een ganse dag op zee door te brengen. Els en Guido hebben een open gesprek over de opvoeding van Enrique en over het drama in Marbella. Frie kan het niet laten om een man te zoeken voor Monique.

1487 - 21 oktober 1998

Albert is nog altijd boos op Anna omdat ze niet wil meegaan naar Nederland. Els is verrast als Véronique vertelt dat ze samen met René is gaan dineren in “De Lork”. Graaf en gravin de Rixart de Waremme beseffen dat ze Bart en Brenda onheus behandeld hebben door hen een cheque van 50.000 BEF te geven. Els en Guido hebben in “De Lork” een afspraak met Jef Lits.

1488 - 22 oktober 1998

Het gesprek met Jef Lits heeft Guido niet opgelucht. Nele weigert naar het huwelijksfeest van Rita en Rob te gaan nu aan het licht gekomen is dat het koppel in Las Vegas een fortuin heeft vergokt. Marthe weet dat Bart en Brenda vanavond met de graaf en de gravin gaan eten in “De Lork”. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet de baas en vraagt Monique om de gesprekken af te luisteren. In Marbella genieten Didier en Astrid van een avondje uit.

1489 - 23 oktober 1998

De familie Van den Bossche staat opnieuw in rep en roer. Dit keer heeft iedereen de mond vol over de som die Rita en Rob in Las Vegas vergokt hebben. Bart neemt het voor zijn vader op als blijkt dat Nele de bankrekening heeft geblokkeerd. Bart en Brenda besluiten met geen woord te reppen over de milde schenking van de graaf en de gravin.

1490 - 24 oktober 1998

Met Jan gaat het van kwaad naar erger. Leentje en Maarten werken hun teleurstelling op Nele uit. Bart vangt de kinderen op. Rita en Rob nodigen hun zakenrelaties uit zodat hun feestje alsnog kan doorgaan.

1491 - 26 oktober 1998

Albert is terug uit Nederland en nu is het nog niet goed voor Anna. Ze kan het vitten niet laten. Leentje en Maarten missen hun papa. Walter loopt Jan tegen het lijf, maar die vlucht zodra hij Anna ziet. Nele krijgt een onthutsende telefoon.

1492 - 27 oktober 1998

Leentje en Maarten zijn weg. Walter en Nele haasten zich naar de school en ook Jef Lits wordt ingeschakeld. Albert vertelt Anna waarmee ze hem ergert. Jan krijgt zijn hotelrekening gepresenteerd.

1493 - 28 oktober 1998

Jan krijgt pech met de wagen. Hij wordt door Rob opgepikt. Het is Guido opgevallen dat Henk zich de laatste tijd autoritair opstelt en ontzettend prikkelbaar is. De zakenman eist een verklaring. Walter bespreekt met de familie de situatie van Jan.

1494 - 29 oktober 1998

Walter probeert in te praten op Nele, die nog altijd woedend is. Jan ontbijt bij Rita en Rob en hoort hen discussiëren over onbetaalde facturen. Tussen Babette en Jolien botert het niet. De rijkspolitie van Nederland contacteert Nele.

1495 - 30 oktober 1998

Jan is verdwenen. Zelfs Rita komt naar de crisisbijeenkomst ten huize Guido. Noortje is jaloers op Jolien en voelt zich gepasseerd door René. Brenda probeert de aandacht van Anna af te leiden en stelt haar voor om het weekend door te brengen in het kasteel van Borgloon.

1496 - 31 oktober 1998

Rikkert heeft nood aan een luisterend oor. Jan werkt zich te pletter in het mosselrestaurant. Anna en Albert brengen de dag bij Guido en Els door. René zoekt steeds vaker het gezelschap van Jolien op.

1497 - 2 november 1998

De auto van Jan is eindelijk hersteld. Niets houdt hem nu nog tegen om naar huis terug te keren. Maar opnieuw krijgt hij pech. Ten huize Guido en Els wordt het ontvangstcomité ongeduldig. Jolien schrikt als ze het nieuws over Jan hoort.

1498 - 3 november 1998

Jan is terug thuis, maar zijn echtgenote Nele is de ‘zaak Jolien’ nog niet vergeten. Henk levert uitstekend werk. Babette gaat Rikkert uit de weg omdat hij weer ontzettend zeurt. De secretaresse houdt ook haar collega Jolien in de gaten. René speelt opnieuw vals.

1499 - 4 november 1998

Tussen Jan en Nele is het koude oorlog. Babette pakt Jolien hard aan en waarschuwt haar voor René. Nele krijgt een onverwacht telefoontje. Anna gaat op bezoek bij de graaf en de gravin de Rixart de Waremme.

1500 - 5 november 1998

Anna heeft het uitstekend naar haar zin in het kasteel van graaf en gravin de Rixart de Waremme. Nele ontmoet Jolien. Guido heeft een verrassing in petto voor Jan en Nele. Het valt Ernestine op dat Walter in een sombere bui is. Ze probeert hem op te beuren. Noortje is getuige als Henk René op zijn plaats zet.

1501 - 6 november 1998

De uitstap van Jan en Nele eindigt bij Rita, die volledig overstuur is. Jolien neemt de wijze raad van Babette ter harte en gaat René met andere ogen bekijken. Noortje praat weer eens haar mond voorbij.

1502 - 7 november 1998

Anna gaat op bezoek bij Bart en Brenda, waar de rust al snel zoek is. Rita heeft spijt van haar woede-uitbarsting. Henk en Véronique genieten van hun vrije dag.

1503 - 9 november 1998

Jolien blijft als een schaduw over de relatie van Jan en Nele hangen. Het plan van René valt in duigen. Graaf en gravin de Rixart de Waremme hebben een schitterend idee. Albert gaat nog altijd zijn echtgenote Anna uit de weg. Walter wacht vol ongeduld op zijn bezoeker.

1504 - 10 november 1998

Anna en Albert praten eindelijk over hun kleine ergernissen. Jolien plaagt Jan. In “De Bananja” worden plannen gesmeed voor een kasteelweekend. Pierrot zit te vaak alleen. Monique wordt uitgenodigd voor een etentje.

1505 - 11 november 1998

Monique is nog altijd verbaasd over de uitnodiging voor het etentje. Het kost Rita de grootste moeite om haar echtgenoot Rob uit de buurt van de drank te houden. René en Noortje gaan samen stappen. Walter is nog altijd in een sombere bui.

1506 - 12 november 1998

Walter gaat met de slachtoffers praten. Het is een hobby van René om mensen in diskrediet te brengen en vandaag moet Jan het ontgelden. Rita krijgt totaal onverwacht het bezoek van Jo.

1507 - 13 november 1998

Henk staat oog in oog met Lenka. Marthe maakt zich weer eens druk over futiliteiten. Het kost Walter de grootste moeite om zijn kalmte te bewaren. Jolien biedt Jan haar verontschuldigingen aan. De vrienden vertrekken naar Borgloon.

1508 - 14 november 1998

Walter beseft dat er ernstige fouten gemaakt zijn. Bart en Brenda genieten samen met hun vrienden van hun verblijf in het kasteel van Borgloon. Noortje is smoorverliefd op René. Hij is nog niet geraakt door Cupido’s pijlen. Rob kan het niet laten pinten te pakken. Monique aanvaardt de uitnodiging van rechercheur Lits.

1509 - 16 november 1998

Veronique en Henk kunnen het samen goed vinden. Graaf en gravin de Rixart de Waremme willen alle Van den Bossches uitnodigen op hun feest. Walter zet zich schrap voor de reacties op het krantenartikel. Didier verveelt zich in Marbella.

1510 - 17 november 1998

Brenda krijgt een bezorgde Monique over de vloer. Rita aarzelt om haar moeder te bellen. Pierrot begrijpt er niets van. Rikkert reageert op het getreiter van René. Bij Walter gaat het hard tegen hard.

1511 - 18 november 1998

De ruzie met haar moeder begint bij Rita zwaar te wegen. Monique stelt haar etentje met rechercheur Lits uit. Veronique vangt het gesprek tussen Bart en Henk op. Walter krijgt een nieuwe schok te verwerken. Ondertussen in Marbella trekken Didier en Astrid de natuur in.

1512 - 19 november 1998

Jan trekt zich de pedofiliezaak ontzettend aan en wil Lits hierover spreken. Anna mist haar kleinzoontje Pierrot. Jef Lits blijft aansturen op een afspraakje met Monique. Suzanne zet Jo voor een voldongen feit.

1513 - 20 november 1998

Jan stuurt de persconferentie van Theo Dikkens in de war. Brenda weet niet hoe ze moet reageren op het voorstel van gravin de Rixart de Waremme. Veronique haast zich naar huis omdat ze Henk wil zien. Monique en Lits gaan samen uit eten.

1514 - 21 november 1998

Monique doet haar relaas over het etentje met Jef Lits. Henk vertelt Bart het nieuws over Veronique. Een verongelijkte René probeert op Guido in te praten.

1515 - 23 november 1998

Rita en Rob hebben er een probleem mee om Pierrot naar zijn oma te brengen. Jo en Suzanne nemen een kijkje in hun nieuwe appartement en maken van de gelegenheid gebruik om Anna te bezoeken. Enrique vuurt vragen over zijn ouders af op Guido. Henk en Veronique zijn dolgelukkig.

1516 - 24 november 1998

Rob en Rita krijgen een nieuwe tegenslag te verwerken. René bereidt het bezoek van Noortje tot in de kleinste details voor. Guido heeft uitgerekend dat het kasteel een vergiftigd geschenk is.

1517 - 25 november 1998

Didier verveelt zich stierlijk in Marbella en hij belt met René. Met de hulp van Pierrot kan de vrachtwagen van Rob voor een prikje hersteld worden. Lits nodigt Monique opnieuw uit om samen een avondje te gaan stappen.

1518 - 26 november 1998

Walter, Anna en Albert komen als eersten in het kasteel aan. Albert herkent op een oude foto een bekende. Na de toespraak van de graaf krijgt Bart het laatste woord. Het leven van een 21-jarig meisje wordt helemaal ondersteboven gehaald.

1519 - 27 november 1998

In het kasteel zorgt het antwoord van Bart voor een ongemakkelijke stilte. In "De Bananja" profiteren Noortje, Babette en Jolien van de afwezigheid van hun bazen. Jan en Nele zijn de ooggetuigen van een diefstal.

1520 - 28 november 1998

Rita en Rob zoeken naar een oplossing voor hun financiële problemen. Het krantenartikel over het jubileum van de graaf en de gravin wordt druk besproken. Veronique en Henk hebben zich in geen tijden zo goed gevoeld.

1521 - 30 november 1998

Maarten en Enrique hebben het prima naar hun zin op het domein van graaf en gravin de Rixart de Waremme. René probeert van Guido meer te vernemen over de schenking van het kasteel. Totaal onverwacht maakt een meisje haar opwachting in het kasteel. Met haar komst is de gelukzalige rust verstoord.

1522 - 1 december 1998

Graaf en gravin de Rixart de Waremme, Bart en Brenda staan perplex door de komst van Trudy. Ze schrikken zich te pletter als ze haar verhaal vertelt. Het ziet er niet goed uit voor Walter. Guido roept Jan op het matje.

1523 - 2 december 1998

Graaf en gravin de Rixart de Waremme gaan na of Trudy de waarheid vertelt. De financiële kopzorgen drukken op de relatie van Rita en Rob. In Marbella leert Didier zijn vriendin Astrid golfen.

1524 - 3 december 1998

Iedereen reageert ontgoocheld op de hele toestand met het kasteel. Jan is kwaad en zet zijn volwassen zoon Bart onder druk. Jo geeft Rita de laatste details. De gravin wil meer weten over Trudy. Een dreigtelefoon bij Walter zorgt voor paniek.

1525 - 4 december 1998

Jef Lits zoekt Monique thuis op. Walter ontvangt een dreigbrief. Trudy loopt ongegeneerd het kasteel binnen. In Marbella leest Didier een artikel over graaf en gravin de Rixart de Waremme. Guido kan het drama van afgelopen zomer niet van zich afzetten. Nele vertrekt halsoverkop naar haar zieke moeder.

1526 - 5 december 1998

Monique loopt niet hoog op met graaf en gravin de Rixart de Waremme, die zich opstellen als de nieuwe grootouders van Hannah. Véronique ziet een toekomst met Henk helemaal zitten. Maar denkt hij er ook zo over? Graaf de Rixart de Waremme heeft een gesprek met de notaris over de erfenisrechten van Trudy.

1527 - 7 december 1998

Leentje vindt het niet leuk dat mama afwezig is op haar verjaardag. Graaf Ghislain neemt Bart in vertrouwen over de problemen met Trudy. Astrid is doodsbang voor Didier, en zeker als die een woede-uitbarsting krijgt. Noortje en René komen openlijk uit voor hun relatie. Nonkel Walter krijgt het bezoek van een advocaat.

1528 - 8 december 1998

Walter is gedagvaard. Hij vraagt Guido hem te helpen in zijn zoektocht naar een advocaat. Véronique geniet met volle teugen van haar relatie met Henk. Trudy is vastbesloten het bloedverwantschap te bewijzen en ze dreigt het lichaam van haar vader te laten opgraven. Rita wil de wanbetalers aanpakken.

1529 - 9 december 1998

Anna vreest dat het hele verhaal met Walter in de pers zal worden uitgesmeerd. Véronique toont Els een artikel over een nieuwe operatietechniek die Guido mogelijk kan helpen. Rita drinkt zich moed in om de wanbetalers aan te pakken.

1530 - 10 december 1998

Didier vermoedt dat Astrid zijn geheim kent. Walter zoekt pastoor Theo Dikkens in de gevangenis op. Graaf en gravin de Rixart de Waremme kijken uit naar het rustige weekendje ten huize Anna en Albert. Maarten en Leentje missen hun mama.

1531 - 11 december 1998

Anna heeft er een probleem mee dat Suzanne en Jo beslag leggen op Albert. Om een onduidelijke reden wil Didier met niemand contact. Rita lijkt de controle te zullen verliezen en grijpt naar de fles. Guido heeft over de nieuwe operatietechniek een gesprek met een specialist. Monique kan Didier niet vergeten, zeker niet nu Balencourt zich aangeboden heeft als advocaat van Walter.

1532 - 12 december 1998

Iedereen twijfelt aan de gevoelens van René voor Noortje. Theo Dikkens krijgt het in de gevangenis zwaar te verduren. Het bezoek van een van zijn slachtoffers heeft daar alles mee te maken. Astrid houdt het niet langer uit bij Didier. Graaf en gravin de Rixart de Waremme genieten van hun rustige weekendje bij Anna en Albert.

1533 - 14 december 1998

De buren beklagen zich over Enrique. De familie Van den Bossche gaat met graaf en gravin de Rixart de Waremme uit eten in “De Lork”. René vraagt Noortje om hun relatie meer tijd te geven. Astrid stelt het geduld van Didier zwaar op de proef.

1534 - 15 december 1998

Albert komt tussen twee vuren te staan en daar zijn enerzijds Jo en Suzanne en anderzijds Anna verantwoordelijk voor. Albert vindt trouwens dat zijn echtgenote de ruzie met Rita moet bijleggen. Graaf en gravin de Rixart de Waremme krijgen het bezoek van Trudy. Guido en Els overwegen om Enrique naar een internaat te sturen. René krijgt onverwacht bezoek.

1535 - 16 december 1998

Rita en Rob hebben een goede reden om een pintje te drinken want verschillende klanten hebben hun factuur betaald. Els en Veronique hebben een gesprek over Enrique. René gedraagt zich opvallend nerveus. Niemand, zelfs Noortje niet weet wat er met hem aan de hand is. Als Anna en Albert in Yerseke aankomen treffen ze Pierrot alleen thuis.

1536 - 17 december 1998

Rita is woedend omdat haar moeder Pierrot heeft meegenomen. Noortje doet een verschrikkelijke ontdekking als ze onverwacht René opzoekt. Maarten en Leentje bezoeken hun broer Bart.

1537 - 18 december 1998

Rita voelt zich schuldig omdat ze het opnieuw bij haar moeder verprutst heeft. Jan en Guido maken zich trouwens ook zorgen over de conflicten tussen Anna en Rita. Meester Balencourt heeft voor Walter nieuws over de beslissing van de raadkamer. Graaf en gravin de Rixart de Waremme ontvangen een brief van de rechtbank van eerste aanleg. Marthe beseft dat de relatie met haar dochter Brenda aan het verwateren is.

1538 - 19 december 1998

Nu het bijna kerstmis is, mist Monique haar dochter Mieke nog meer. Ondertussen werkt het constante gezeur van Marthe haar danig op de zenuwen. René en Noortje brengen de dag door in Damme. Guido, Els en Enrique versieren samen de kerstboom. Babette heeft reisplannen.

1539 - 21 december 1998

Didier blijft René terroriseren. Een telefoontje van Nele brengt slecht nieuws, waardoor het er naar uitziet dat Jan er nog een tijdje alleen voor zal staan. Trudy probeert aan de hand van foto’s de graaf en de gravin te overtuigen. Guido ontvangt een bericht over de nieuwe therapie vanuit Isla Margarita. In het bejaardentehuis worden wilde verhalen over Walter verteld.

1540 - 22 december 1998

Walter is aangeslagen door wat er over hem verteld wordt in het bejaardentehuis. Hij bespreekt de zaak met Balencourt. Jan heeft het moeilijk nu hij alleen voor de kinderen moet zorgen. Een uitnodiging voor kerstavond is voor de hele familie een welkome verrassing. Een collega-mosselhandelaar waarschuwt Rob voor Rita’s manier van zaken doen. Guido denkt na over de nieuwe therapie.

1541 - 23 december 1998

Rita wil met haar familie gaan praten. Anna zet Suzanne aan de deur als die krasse uitspraken over Walter doet. Maarten en Leentje schrijven een ontroerende brief naar hun zieke oma. Babette twijfelt aan de motivatie van Rikkert om priester te worden. Jan zoekt steun bij Monique. Anna ontvangt een luguber pakje.

1542 - 24 december 1998

De bedreigingen en verdachtmakingen aan het adres van Walter nemen buitensporige proporties aan. Trudy is vastbesloten haar gelijk te bewijzen. Rita drinkt meer dan goed voor haar is en verpest de sfeer bij de Van den Bossches. Tijdens het kerstdiner kampt de hele familie met gemengde gevoelens.

1543 - 25 december 1998

De stemming is bedrukt door het slechte nieuws over Neles moeder. Rob en Rita kampen met een kater. Ze proberen voor Pierrot te verbergen dat ze te diep in het glas hebben gekeken. Anna is van oordeel dat de familie zich meer moet ontfermen over Rita. René wil dat Didier zijn huis verlaat. In “De Bananja” en ten huize Guido worden kerstgeschenken uitgedeeld.

1544 - 26 december 1998

Babette loopt er tijdens haar vakantie alleen en verloren bij. Haar gedachten dwalen voortdurend af. René geeft Guido en Els een digitale camera cadeau. Ook graaf en gravin de Rixart de Waremme ontvangen een geschenk. Op straat krijgt Walter schunnige opmerkingen naar het hoofd geslingerd. Albert bespreekt met Guido en Els de zaak van Walter.

1545 - 28 december 1998

Didier reist naar Yerseke. In Spanje ontmoet Babette een jonge priester. Walter is de aantijgingen meer dan beu en hij legt klacht neer tegen onbekenden. Maarten en Leentje mogen naar hun mama. René ruimt de spullen van Didier op en legt de ruzie met Noortje bij.

1546 - 29 december 1998

Rob en Rita zijn in de wolken met hun nieuwe potentiële klant. De onderhandelingen met Ab Wijnhuizen gaan verder. René en Noortje genieten van een heerlijke nacht samen. Pierrot krijgt een nieuwjaarsgeschenk van nonkel Guido. Rikkert heeft gemengde gevoelens over zijn beslissing.

1547 - 30 december 1998

In het bedrijf van Rob en Rita gaan de werkzaamheden van start. Johan raadt Babette aan om met Rikkert over hun relatie te praten. Didier nodigt zichzelf uit voor een bezoekje aan het kasteel van Rullingen. Guido rekent op een nieuw leven. Jan en de kinderen zijn terug thuis.

1548 - 31 december 1998

Wanneer Rob en Rita de mosselen leveren, blijkt er een misverstand te zijn. Didier is dus in zijn opzet geslaagd. Na het telefoontje uit Spanje krijgt Rikkert medelijden met Babette. Toch overtuigt hij Bart van zijn roeping. Bart en Brenda vieren oudjaar met graaf en gravin de Rixart de Waremme. Ook in “De Bananja” wordt er een feestje gebouwd.

1549 - 1 januari 1999

De Van den Bossches vieren Nieuwjaar. Maarten krijgt een geschenk van zijn nieuwe meter. Ook Enrique wordt met cadeautjes verwend. Rita en Rob zitten met de handen in het haar. Ze weten niet wat ze moeten aanvangen met de grote lading mosselen. Graaf en gravin de Rixart de Waremme krijgen een nieuwsgierige man over de vloer.

1550 - 2 januari 1999

Guido heeft goed nieuws gekregen van dokter Coleman. Didier ontmoet Trudy. Hij voelt meteen aan dat zij de ideale persoon is om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel. Rita krijgt eindelijk bericht van Ab Wijnhuizen. Ernestine vindt dat Anna contact moet opnemen met haar dochter.

1551 - 4 januari 1999

Anna overweegt om naar Rita te bellen. Didier krijgt een geschenk van René. Tijdens een rustige wandeling in het kasteeldomein dringt Trudy zich terug op bij de graaf en de gravin. Plots neemt de hele toestand met Trudy een onverwachte wending. Meester Balencourt brengt Walter nieuws in verband met de rechtszaak. Monique maakt zich zorgen over de inhoud van Miekes brief. Bij Guido ligt een verrassend pakje op de stoep.

1552 - 5 januari 1999

Het postpakket dat bij Guido op de stoep lag, wordt zorgvuldig onderzocht door inspecteurs Lits en Janssens. Ook René wordt ondervraagd door Lits. Walter belt Rita met een verrassing voor Pierrot. René brengt Didier op de hoogte van Guido’s plan om zich opnieuw te laten opereren. De graaf en de gravin zijn geschokt als ze vernemen dat Trudy ziek is.

1553 - 6 januari 1999

Voor Lits en Janssens wijzen alle tekenen in de richting van Didier. Guido zwijgt als vermoord. Jan organiseert in “De Lork” een afscheidsfeestje voor Guido. Nele is hier niet zo gelukkig mee. Walter is op bezoek in Yerseke.

1554 - 7 januari 1999

Guido maakt zich klaar voor zijn vertrek naar Isla Margarita. Ondertussen zoekt Didier op het internet naar informatie over dokter Coleman. De graaf probeert Trudy te aanvaarden. Babette en Jolien kibbelen over de kantoormeubelen. Walter wordt door Rita op zijn plaats gezet.

1555 - 8 januari 1999

In Yerseke krijgen Anna en Rob een discussie. Rita trekt meteen de verkeerde conclusies. Henk en Veronique hebben een verhit gesprek over Guido's leiding van VDB Systems en het FAIC. Guido ontmoet dokter Coleman. Monique en Jan maken zich zorgen over Miekes nieuwe vriend.

1556 - 9 januari 1999

Noortje eist een uitleg van René. Véronique en Henk hebben een zwaar meningsverschil. Monique en Jan zijn doodongerust over de nieuwe vriend van Mieke. Zal ze ooit nog naar huis terugkeren?

1557 - 11 januari 1999

Bart en Brenda maken plannen voor Hannah's eerste verjaardag. Anna en Albert voelen zich plaatsvervangend beledigd door de vervelende opmerkingen aan het adres van Walter. Noortje heeft het weekend bij René doorgebracht. Guido heeft een eerste consultatie bij dokter Coleman. Het veelbesproken pedofilieproces gaat van start.

1558 - 12 januari 1999

Anna is van streek wanneer ze in de krant het verslag leest van de eerste zitting in de rechtbank. De zaak van Walter is trouwens het gespreksonderwerp van de dag. Monique maakt zich nog altijd zorgen over de nieuwe vriend van haar dochter. Trudy lijkt langzaam maar zeker haar houding te veranderen. Noortje wil gaan samenwonen.

1559 - 13 januari 1999

Vandaag wordt Hannah één jaar. Guido ondergaat de onderzoeken. Hij wacht ongeduldig op een eerste diagnose. Maarten en Leentje willen een kindje adopteren. Er wacht René een verrassende thuiskomst. Balencourt twijfelt aan de onschuld van Walter. Lits en Janssens doen een huiszoeking bij de bisschop.

1560 - 14 januari 1999

De ontdekking in Walters appartement brengt iedereen in de war. De erfeniskwestie met de graaf en de gravin is eindelijk geregeld. Bart en Brenda zijn opgetogen over de afloop. Dat kan niet van Jan gezegd worden. Walter zoekt Theo Dikkens in de gevangenis op. Didier beraamt een nieuw plan.

1561 - 15 januari 1999

Dokter Coleman krijgt vervelend nieuws. Walter twijfelt aan de oprechtheid van meester Balencourt. Guido krijgt de resultaten van de eerste onderzoeken. Jan kan zich niet verzoenen met de erfeniskwestie en hij begint een zware discussie met Trudy. Didier zint weer op wraak.

1562 - 16 januari 1999

René maakt zich opeens zorgen over Enrique. Bart apprecieert het niet dat zijn vader met graaf en gravin de Rixart de Waremme is gaan praten. In "De Bananja" wacht Noortje moedeloos op René.

1563 - 18 januari 1999

Jan is niet te spreken over de loze beloftes van graaf en gravin de Rixart de Waremme. Veronique stoort zich aan Henks kritische houding over de operatie van Guido. Rob en Rita hebben reden tot vieren. Dokter Coleman krijgt een bizar telefoontje.

1564 - 19 januari 1999

De familie Van den Bossche wacht op nieuws van Guido. René heeft een afspraak met een psychiater. Het gesprek van Jan en graaf de Rixart de Waremme eindigt in een scène.

1565 - 20 januari 1999

Nele en Bart zijn niet te spreken over Jans gedrag van gisterenavond. Rikkert is overtuigd van Walters onschuld. Dokter Bekaert stelt zich vragen bij René's interesse in schizofrenie. Suzanne is jarig. Els maakt plannen om Guido op te zoeken in het verre Isla Margarita.

1566 - 21 januari 1999

Dokter Coleman heeft bedreigingen ontvangen. Trudy onderneemt een nieuwe poging om met Jan te praten. Rob en Rita krijgen fantastisch nieuws. Didier heeft een afspraak met Theresa.

1567 - 22 januari 1999

Henk en Veronique zijn bereid voor Enrique te zorgen tijdens Els' afwezigheid. Zij wil namelijk haar man Guido opzoeken in Isla Margarita. Dokter Coleman wordt met zijn verleden geconfronteerd door Didier. Bart en Jan hebben voor het eerst sinds lang een gesprek, dat niet in ruzie eindigt. Walter probeert Balencourt van zijn onschuld te overtuigen.

1568 - 23 januari 1999

Dokter Coleman zit nog altijd in de greep van Didier. Monique maakt zich zorgen over Mieke en haar nieuwe vriend. Noortje vindt dat René zich zeer geheimzinnig gedraagt als er over Didier gepraat wordt. Enrique stelt zich vragen over zijn moeder.

1569 - 25 januari 1999

Didier nodigt Theresa uit voor een romantisch etentje. De orde legt Ernestine zwijgplicht op over het pedofilieproces. Guido wil er voor zijn operatie nog even tussenuit maar dokter Coleman heeft liever dat hij in de buurt blijft. In "De Bananja" ziet Bart zijn vader in het gezelschap van Jolien.

1570 - 26 januari 1999

Els ontvangt een pakje met een onrustwekkende inhoud. Anna en Albert verrassen Rita met hun bezoek. Monique wil met Jan praten over de nieuwe vriend van hun dochter. Bart weet niet wat hij met Jolien moet aanvangen en hij vraagt raad aan Guido.

1571 - 27 januari 1999

Pierrot is opgetogen over het voorstel van Anna en Albert om de krokusvakantie bij hen door te brengen. Jan klaagt bij zijn ex-vrouw Monique over het gedrag van hun zoon Bart. Walter vindt het zinloos om het proces uit te stellen. Guido vraagt Els om tijdens de operatie bij hem te blijven.

1572 - 28 januari 1999

Jan is razend op Bart en geeft zijn ontslag. Els brengt Walter op de hoogte van Guido's toestand. De andere Van den Bossches reageren verbijsterd als ook zij vernemen wat er aan de hand is.

1573 - 29 januari 1999

Henk dringt bij Veronique aan om naar La Isla Margarita te vertrekken. Suzanne en Jo bieden Anna hun hulp aan in het huishouden. Dokter Coleman neemt Theresa in vertrouwen en biecht op dat hij gechanteerd wordt. Theresa krijgt argwaan over de identiteit van Jacob.

1574 - 30 januari 1999

Enrique wil Veronique vergezellen naar La Isla Margarita. Dokter Coleman, Theresa en Els zijn op het nippertje aan een aanrijding ontsnapt. Noortje vindt dat René zich weer geheimzinnig gedraagt.

1575 - 1 februari 1999

René en Noortje hebben ruzie gehad. Ze verzoenen zich, maar Noortje blijft zich toch zorgen maken. Jan en Nele overwegen om via Plan International een kindje te adopteren. Maarten en Leentje raken het niet eens of het een zusje of een broertje moet worden. Enrique praat met Henk over zijn verleden.

1576 - 2 februari 1999

Bart doet bij Brenda zijn beklag over de situatie op het werk. Het proces tegen Theo Dikkens en Walter is begonnen. Na de ondervraging van Walter wordt Sven Mariën gehoord. Suzanne dringt zich op bij Anna en Albert.

1577 - 3 februari 1999
1578 - 4 februari 1999
1579 - 5 februari 1999

Nele is niet te spreken over Jans bezoek aan de disco. Lits en Janssens houden Walter op de hoogte over de vorderingen van het onderzoek. Els vreest voor de veiligheid van haar man en ze durft hem niet meer alleen te laten in het ziekenhuis. Didier ondervindt weerstand. Enrique mist zijn boezemvriend Ramon.

1580 - 6 februari 1999
1581 - 8 februari 1999
1582 - 9 februari 1999

Het is bang afwachten op de uitspraak in het proces van Walter. Bart is niet te spreken over Babettes gedrag en hij roept haar op het matje. In het kantoor van dokter Coleman komt het tot een dramatische climax tussen de arts, Theresa én Didier.

1583 - 10 februari 1999

Henk licht Bart en Brenda in over de schokkende gebeurtenissen op La Isla Margarita. Els, Veronique en Theresa proberen de echte identiteit van Jacob Goldblum te achterhalen. Henk is vastbesloten om Ramon op te sporen en begint zijn reis naar Cuba voor te bereiden. Anna krijgt slecht nieuws van Jan. Iedereen doet zijn uiterste best om Veronique, Els en Guido te helpen. René jaagt Noortje het huis uit.

1584 - 11 februari 1999

De sfeer is beter in de kantoren van Van den Bossche Systems. Lits en Janssens reizen naar La Isla Margarita. Hun opdracht: Guido beschermen. Els wil niet dat Henk met Enrique naar Cuba reist om er Ramon te gaan zoeken. Veronique is een andere mening toegedaan. Rikkert is razend op René omdat die Noortje de deur heeft gewezen. Els en Veronique blijven met Guido praten in de hoop dat hij alsnog zal reageren.

1585 - 12 februari 1999

Veronique is van streek als ze het nieuws over Guido doorbelt naar Henk. Het bericht bereikt binnen de kortste keren alle familieleden. Bij Van den Bossche Systems wordt overwogen om de stiptheidsactie te stoppen. Anna en Albert bezoeken Rob en Rita. Henk en Enrique bereiden hun reis naar Cuba verder voor.

1586 - 13 februari 1999

Jan en Nele zoeken voor hun kinderen opvang tijdens de vakantie. Nele vindt het spijtig dat de oude wagen verkocht is. Henk is vastbesloten om naar Cuba te vertrekken. Zelfs Bart kan hem niet stoppen. Jan gaat met de kinderen op zoek naar een carnavalspak.

1587 - 15 februari 1999

Bij hun aankomst op La Isla Margarita zoeken Lits en Janssens onmiddellijk Guido op. Hij is uit de coma ontwaakt, maar heeft problemen met zijn geheugen. Pierrot brengt de krokusvakantie bij Anna en Albert door. Nele is in de wolken met het Valentijnsgeschenk dat ze van Jan gekregen heeft. Jolien wil terug bij VDB Systems komen werken. Els blijft er rotsvast van overtuigd dat Didier dood is.

1588 - 16 februari 1999

Veronique wil Els blijven steunen en stelt haar reis uit. Jolien wil met Bart praten. Theresa doet haar verhaal aan Lits en Janssens. Pierrot voelt zich ziekjes en wil niet met Maarten en Leentje spelen. Didier en meester Balencourt bedreigen elkaar. Lits wil zekerheid krijgen over Didiers overlijden.

1589 - 17 februari 1999

Lits en Janssens starten hun onderzoek. Noortje trekt een vreemde conclusie uit het incident met de rat. René probeert haar het verhaal uit het hoofd te praten, maar Noortje heeft nog een verrassing in petto. Tijdens zijn gesprek met Lits en Janssens herinnert Guido zich opeens iets over de directeur van het FAIC, nl. over Didier De Kunst.

1590 - 18 februari 1999

Lits en Janssens zetten alle feiten op een rij. Meester Donders waarschuwt meester Balencourt. Plots wordt het duidelijk wie er verantwoordelijk is voor alle ellende. Bart moet er even tussenuit en hij gaat bij Walter langs. René lucht zijn hart bij Babette. Monique en Marthe krijgen het opnieuw met elkaar aan de stok. Lits gaat opnieuw met Theresa praten in de hoop dat ze nog meer onthullingen zal doen.

1591 - 19 februari 1999

René kan de druk niet meer aan en hij vraagt iets verschrikkelijks aan Noortje. Na haar ruzie met Monique gaat Marthe ook in de clinch met haar dochter Brenda. Bij hun terugkeer in België voelen Lits en Janssens René aan de tand. Veronique komt aan in Puerto Plata, waar ze slecht nieuws krijgt.

1592 - 20 februari 1999

Rikkert onderbreekt zijn bezinningsweek om met zijn zus te gaan praten. Door het gesprek met Noortje komt hij in een emotionele tweestrijd en hij vraagt raad aan Walter. Jan en Nele gaan zonder de kinderen uit eten in “De Lork”. Bart is blij dat Guido snel naar België zal terugkeren.

1593 - 22 februari 1999

Walter probeert te bemiddelen tussen Anna en Albert, die ruzie maken over Pierrots terugkeer naar Yerseke. Balencourt gaat met Bart praten. Henk verwittigt Bart dat hij langer dan voorzien in Puerto Plata blijft. Hij vertelt ook dat Enrique in het ziekenhuis ligt. René probeert Noortje te overtuigen dat een abortus de beste oplossing is.

1594 - 23 februari 1999

Noortje praat met Jolien en Babette over de hartverscheurende beslissing die ze genomen heeft. Didier pakt René aan over de zwangerschap van Noortje. Els en Guido geraken veilig thuis. Bart en Brenda stellen zich vragen over René. Jan heeft slecht nieuws voor zijn broer. Binnenkort mag Enrique het ziekenhuis verlaten. Hij wil meteen met Henk op zoek gaan naar zijn vriendje Ramon.

1595 - 24 februari 1999

René is in Guido’s achting gedaald. Lits en Janssens leggen de verdenkingen van Didier en René naast elkaar, maar zullen ze hun theorie kunnen bewijzen? René probeert Noortje opnieuw voor zich te winnen. Anna maakt zich nog altijd zorgen om Pierrot en praat over haar ongerustheid met Jo en Suzanne. Noortje gaat naar René, maar treft in de woning iemand anders aan. Henk verwittigt Guido over Enriques operatie. Guido is echter al op de hoogte.

1596 - 25 februari 1999

Noortje krijgt uit een totaal onverwachte hoek een aanzoek. René heeft een onaangename verrassing in petto voor Lits en Janssens. De onderzoekers blijven echter aan zijn oprechtheid twijfelen en confronteren Guido met de feiten uit hun onderzoek. Henk organiseert de zoektocht naar Ramon.

1597 - 26 februari 1999

Rikkert en Noortje praten met Bart en Brenda over alles wat er de laatste dagen gebeurd is. Lits en Janssens kunnen met de ondervragingen beginnen. Walter houdt een familieraad. Henk komt in contact met een zekere Georges, die meer kan vertellen over Ramon. Henk komt ook een en ander te weten over Salomon.

1598 - 27 februari 1999

René krijgt een woedeaanval als hij het nieuws hoort. Anna reageert relatief goed op het bericht, maar ze is wel bang voor de reactie van de mensen. Ze vindt ook dat Guido zich onverantwoord gedragen heeft en eist een verklaring. Bart wil aan Noortje zijn verontschuldigingen aanbieden. Henk en Veronique proberen Enrique uit te leggen waarom ze Ramon niet kunnen halen. De jongen moet zelfs alleen naar huis terugkeren.

1599 - 1 maart 1999

Henk biedt een zekere Pritt geld aan om de nodige informatie te verzamelen. Hij komt uiteindelijk bij een derde terecht. Jef Lits is radeloos als hij verneemt dat René opnieuw op vrije voeten is. Els en Guido halen Enrique af aan de luchthaven. René valt totaal onverwacht bij Els en Guido binnen. Ook Noortje ziet René terug.

1600 - 2 maart 1999

George vertelt één en ander over de sekte van Salomon. Hij is ook bereid om Henk en Veronique te helpen in hun zoektocht. Er wacht hen een schokkende ontdekking. René probeert Anna en Albert van zijn goede bedoelingen te overtuigen. Hij doet ook zijn best om de ruzie met Noortje bij te leggen.

1601 - 3 maart 1999

Henk, Veronique en George zoeken de verblijfplaats van Salomon en diens aanhangers. Het trio slaagt er in de ranch binnen te dringen. Guido weet niet wat hem overkomt als hij telefonisch op de hoogte wordt gebracht. Rechercheur Lits tikt Guido op de vingers omdat hij niets verteld heeft over de vermeende dood van Didier.

1602 - 4 maart 1999

Henk, Veronique, Georges en Pritt nemen hun plan nog eens door en gaan dan resoluut tot de actie over. Ze ondervinden geen problemen, dat is tot ze de ranch van sekteleider Salomon willen verlaten.

1603 - 5 maart 1999

Pritt regelt de terugkeer naar België. Op het thuisfront probeert rechercheur Jef Lits alle gevolgen rustig aan de Van den Bossches uit te leggen. Alle familieleden maken hun opwachting in de luchthaven, waar ze de reizigers zullen verwelkomen. Hun euforie slaat om in verslagenheid.

1604 - 6 maart 1999

Anna dringt aan om Enrique naar huis te laten komen. Na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen staat de familie Van den Bossche in rep en roer. Ook in “De Bananja” komt slechts één onderwerp ter sprake. René moet zijn frustraties aan iemand kwijt en hij lucht zijn hart bij Jolien.

1605 - 8 maart 1999

Peter heeft het ontzettend moeilijk om van zijn heroïneverslaving af te kicken. Hierdoor verloopt de confrontatie met Guido niet zoals verwacht. Henk en Veronique spelen een belangrijke rol in het onderzoek naar de sekte van Salomon.

1606 - 9 maart 1999

Bart, Henk, Guido en Veronique gaan op zoek naar Peter. Die is ondertussen in “De Bananja” verzeild geraakt. Hij maakt in het café kennis met René, die hem veilig naar huis brengt. Anna en Albert bezoeken Guido. Bij hun vertrek doen ze een vreemde ontdekking.

1607 - 10 maart 1999
1608 - 11 maart 1999
1609 - 12 maart 1999
1610 - 13 maart 1999
1611 - 15 maart 1999

In “De Bananja” vertelt Noortje aan Rik dat ze wil breken met René. Peter heeft last van de eerste ontwenningsverschijnselen.

1612 - 16 maart 1999

Guido weigert het ontslag van Noortje. Monique organiseert een diner dansant in “De Lork”. In “De Bananja” vertelt René hoe de situatie met Didier in mekaar zit. Die is ondertussen een nieuw duister plan aan het beramen.

1613 - 17 maart 1999

Didier wil zijn plan realiseren met de hulp van Balencourt. Els en Guido overwegen een narcosekuur om Peter van zijn verslaving af te helpen. De hele familie wordt hiervan op de hoogte gebracht. Guido bereidt een ontmoeting tussen René en Noortje voor.

1614 - 18 maart 1999

Rob en Rita blijven kibbelen over hun mosselhandel en over de opvoeding van Pierrot. Balencourt vraagt René meer uitleg over zijn nieuwe cliënt Didier. Iedereen is bekommerd om Noortje en Rik nog het meest.

1615 - 19 maart 1999

Jan wil het fijne weten over Jean Makonga. Bart vraagt Noortje om naar zijn kantoor te komen. Zal hij haar kunnen overhalen te blijven? Guido en Els wijken nog steeds geen duimbreed van Peter. Het diner in “De Lork” loopt verkeerd af voor Jo en Suzanne. Ook René en Rik hebben woorden.

1616 - 20 maart 1999

Rikkert is niet te spreken over de houding van René. Bart probeert René op een diplomatische manier aan te pakken. Ook nonkel Walter onderneemt een bemiddelingspoging. Alle Van den Bossches weten ondertussen dat Didier zich laat verdedigen door meester Balencourt. Monique lijkt in de wolken. Waarom? Ten huize Rob en Rita is de rust teruggekeerd. Enrique wil zo snel mogelijk, onmiddellijk liefst, zijn papa bezoeken.

1617 - 22 maart 1999

Noortje lucht haar hart bij Brenda. Ze heeft het gevoel een confrontatie met René aan te kunnen. De Van den Bossches willen voor geen geld het moment missen als Peter uit de narcosekuur ontwaakt. Er wacht de familie een grote teleurstelling.

1618 - 23 maart 1999

Enrique is teleurgesteld na de reactie van zijn vader. Peter ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij lijkt te zijn afgekickt, maar toch blijft hij vreemd reageren. Na een telefoontje van haar vader gaat Nele er halsoverkop vandoor.

1619 - 24 maart 1999

Peter mag het ziekenhuis verlaten. Anna en Albert doen Nele en Jan een schitterend voorstel. Dokter Bekaert praat met Didier over Astrid. Jean probeert Monique te overhalen om samen een cruise te maken.

1620 - 25 maart 1999

Is opa Dries wel zo ziek als hij laat uitschijnen? Guido gaat opnieuw aan de slag bij VDB Systems. Hij neemt Peter mee naar kantoor. Rikkert heeft niet langer zin om naar Israël te reizen.

1621 - 26 maart 1999

Dokter Bekaert heeft opnieuw een gesprek met Didier. Dries blijft het vrouwelijke gezelschap amuseren en charmeren. Walter hoopt op een verzoening tussen Anna en Rita. Peter is niet van plan om Enrique door Guido te laten opvoeden.

1622 - 27 maart 1999

Peter blijft Guido op stang jagen. Walter probeert Anna te overtuigen om Rita op te bellen. Noortje bezoekt Didier in de gevangenis. Het is overduidelijk dat hij haar probeert in te palmen. Monique is druk in de weer met de voorbereidingen van het diner-dansant in “De Lork”.

1623 - 29 maart 1999

Anna en Albert hebben Rita, Rob en Pierrot uitgenodigd. De gastvrouw heeft echter geen vriendelijk woord voor hen over. Peter ontmoet Noortje op kantoor. Opa Dries is nog altijd niet van plan om naar huis terug te keren.

1624 - 30 maart 1999

Bij zijn aankomst in Israël merkt Walter dat hij zijn persoonlijke aantekeningen voor de conferentie is vergeten. Nele en Jan voelen er niet veel voor om opa Dries in huis te nemen. Anna plant een tweede verzoeningspoging met Rita. Veronique vindt het vervelend dat ze niets om handen heeft. Peter verpest de sfeer bij VDB Systems. Jan krijgt het met Guido aan de stok.

1625 - 31 maart 1999

Jan wil zich niet meer op zijn kop laten zitten door Peter. Veronique voelt zich niet goed in haar vel. Opa Dries logeert in het appartement van Walter, zolang die in Israël verblijft. Didier beraamt een nieuw duivels plan.

1626 - 1 april 1999

Balencourt interesseert zich plots in Peter Van den Bossche. Brenda en Bart vermoeden dat Monique een boontje heeft voor Jean. Opa Dries gedraagt zich als een echte casanova. Zowel Jo als Suzanne vallen voor zijn charmes. Veronique besluit om opnieuw aan de slag te gaan en Linea Veronica naar België te halen.

1627 - 2 april 1999
1628 - 3 april 1999
1629 - 5 april 1999
1630 - 6 april 1999
1631 - 7 april 1999

Tegen alle verwachtingen in is Jan tevreden over Peters inzet bij VDB Systems. Suzanne fleurt op sinds Dries bij Anna en Albert logeert. Jolien is in de ban van Peter. Dokter Bekaert hoopt dat een gesprek met Noortje hem tot de juiste beslissing kan brengen i.v.m. Didier De Kunst. Walter en Rikkert bezoeken de kerk der zaligsprekingen aan het meer van Galilea.

1632 - 8 april 1999

Jean probeert Monique te overtuigen met hem mee te gaan naar het buitenland. Het is duidelijk dat Monique tot over haar oren verliefd is, maar kan ze het restaurant zomaar achterlaten? Iedereen vraagt zich af wat Didier met Noortje van plan is. Albert en Dries hebben een gesprek over de vrouwen in hun leven. Lits en Janssens hebben meester Balencourt gevraagd langs te komen op kantoor. Ze hebben het gevoel dat hij meer weet dan hij vertelt. Peter haalt zijn zoon op bij Henk en Veronique, maar die zijn daar niet zo gelukkig mee. Een vreemde jongeman blijft Walter en Rikkert volgen.

1633 - 9 april 1999

Guido en Els zijn bijzonder kwaad om wat er gebeurd is bij Veronique en Henk. Ook Enrique is erg geschrokken door de reactie van zijn papa. Bij VDB Systems probeert Jolien de hevige discussies over Peter te bedaren. Dries is niet altijd even blij met de aandacht die hij krijgt van Suzanne. Hij doet zijn beklag bij zuster Ernestine. Dokter Bekaert brengt nu ook Monique een bezoek voor meer informatie over Didier. Walters bisschopsring is nog steeds zoek.

1634 - 10 april 1999

Bart en Brenda treffen Jean ten huize Monique. Suzanne gaat bij Jan en Nele op zoek naar Dries. Nele weet waar haar vader is, maar kan niets zeggen. René vindt dat Peter voor eens en altijd op zijn plaats moet worden gezet. Ook Rita grijpt haar kans om Peter de les te spellen. Walter en Rikkert bezoeken Jeruzalem.

1635 - 12 april 1999

Dries en Albert drinken samen een borrel terwijl Anna naar de mis is. Maarten heeft vreemde geluiden gehoord in het appartement van nonkel Walter. Rita ontvangt eindelijk eens goed nieuws. Peter zal zich bij Guido moeten bewijzen wil hij diens vertrouwen terugwinnen. Walter en Rikkert sluiten in Israël hun bijbelse rondrit af.

1636 - 13 april 1999

Is Didier De Kunst gek? Dat is de vraag die dokter Bekaert, de procureur, Jef Lits en Jos Janssens nu al dagen bezighoudt. Jo doet bij Anna en Albert haar beklag over Suzanne. Balencourt en Noortje bezoeken Didier in de gevangenis. Walter en Rikkert zijn in Eilat aangekomen.

1637 - 14 april 1999

Guido is boos omdat Jan alle zendingen in het honderd heeft laten lopen. Peter maakt van de ruzie gebruik om er een schepje bovenop te doen. Henk en Veronique proberen Noortje aan het verstand te brengen dat ze Didier verkeerd inschat. Suzanne overrompelt Dries met haar liefdesverklaring. Meester Balencourt roept Monique op als getuige tegen Didier. Ondertussen in Eilat gaat Walter snorkelen.

1638 - 15 april 1999

Meester Balencourt vertelt Didier dat hij met Monique gepraat heeft. Enrique heeft een geschenkje voor zijn papa. Guido, Henk en Bart hebben een zakenlunch in “De Lork”. Dries blijft op twee paarden wedden. Peter gaat bij zijn zus langs. Walter en Rikkert maken in Israël een kamelentocht.

1639 - 16 april 1999

Noortje ontvangt een brief van Didier. Maarten heeft verdriet omdat hij niet binnen mag bij opa Dries. Rita en Rob zijn klaar voor hun vertrek naar Amsterdam. Het gaat er weer hard aan toe bij VDB Systems. Bart neemt het op voor zijn vader. Rikkert loopt nog steeds gespannen rond. Zal Walter hem dan toch kunnen overhalen om de duikcursus te volgen?

1640 - 17 april 1999

Het afscheid van Jean valt Monique zwaar. Anna is nog altijd niet te spreken over de houding van Dries. Hij weet dat hij iets goed te maken heeft en gaat met Jan, Nele en de kinderen pannenkoeken eten. Guido blijft Peter verdedigen. Noortje blijft Didier opzoeken in de gevangenis. Ondertussen in Eilat laat Rikkert zich overhalen om het water in te gaan. Wat hij te zien krijgt, overtreft zijn stoutste verwachtingen.

1641 - 19 april 1999

Rob en Rita zijn terug uit Amsterdam. Guido en Els vinden het de hoogste tijd om Peter aan te pakken. Het vertrek van Jean heeft een invloed op het humeur van Monique. Het blijft een mysterie wat René en Astrid met elkaar te maken hebben. Ondertussen in Eilat gaan Vera en Rikkert in de ‘Tuinen der Goden’ duiken. Alles gaat goed tot een nieuwsgierige haai zijn opwachting maakt.

1642 - 20 april 1999

Rikkert wordt met een gescheurde long in het ziekenhuis van Eilat opgenomen. De dokters doen alles wat in hun macht ligt om hem te redden, maar benadrukken dat zijn toestand zeer kritiek is. Duikinstructrice Vera voelt zich verantwoordelijk voor het ongeval. Walter heeft de moeilijke opdracht om Rikkerts ouders en zus op de hoogte te brengen.

1643 - 21 april 1999

Suzanne neemt haar taak als huishoudster ernstig op. De keuken is nog lang niet geïnstalleerd bij Suzanne en Jo. Ondertussen komt Babette in Eilat aan. Door het ongeval heeft ze zich gerealiseerd dat ze nog altijd zielsveel van Rikkert houdt. Walter vangt Babette op en vertelt haar tot in de details wat er fout is gelopen. De toestand van Rikkert is trouwens nog altijd kritiek.

1644 - 22 april 1999

Het zit Henk dwars dat Noortje voortdurend op bezoek gaat bij Didier. Peter is nergens te vinden. Suzanne is niet weg te slaan uit de buurt van Dries. In Eilat krijgen Walter, Vera en Babette eindelijk goed nieuws van de dokters. Rikkert zal het duikavontuur overleven. Babette wijkt geen seconde van zijn zijde en kijkt hem liefdevol aan als hij de ogen opent. Rikkert vindt het geweldig dat zij naar Eilat is gekomen, maar de reden ontsnapt hem. Babette is trouwens niet de enige bekende die de verre reis ondernomen heeft.

1645 - 23 april 1999

Dokter Bekaert probeert informatie te ontfutselen van Bart. Hij verneemt nu pas dat Monique officieel de echtscheiding heeft aangevraagd. Dries blijft van twee walletjes eten. In Eilat doet Walter zijn uiterste best om Peter, die gisteren totaal onverwacht is aangekomen, duidelijk te maken dat Rikkert en Babette bij elkaar horen. Peter heeft hier geen oren naar. Hij beweert dat hij de enige ware voor Babette is en hij is vastbesloten om haar terug te winnen.

1646 - 24 april 1999

Dries is door de mand gevallen en hij krijgt van Suzanne de rekening gepresenteerd. Rikkert is terug op de been. Stilaan wordt de ware toedracht van Peters bezoek aan Israël duidelijk. Gerechtspsychiater Bekaert verneemt dat Ricky, die indertijd met Didier uit de gevangenis ontsnapte, dood is.

1647 - 26 april 1999

Anna is in alle staten als Jo haar inlicht over wat er afgelopen vrijdag in “De Lork” is gebeurd. Babette en Rikkert trekken voor een weekje naar de Dode Zee. Ondertussen keren Walter en Peter naar België terug. Er zit voor Dries niets anders op dan naar Limburg terug te keren. Brenda probeert Monique op te vangen nu Jean voorgoed vertrokken is. Psychiater Bekaert voelt Didier aan de tand over Astrid.

1648 - 27 april 1999

Guido weet zich geen raad meer met Peter. Iedereen heeft spijt dat Dries zijn koffers heeft gepakt. Wie zal er nu de keuken installeren? Procureur Missotten wil dringend René ondervragen. Pierrot heeft ruzie met zijn boezemvriendje Pieter. Rikkert en Babette zijn in de zevende hemel.

1649 - 28 april 1999

Op kantoor kunnen Jolien en Peter het flirten niet laten. Rikkert en Babette bezoeken de ruïnes van Qumram. Monique kan Jean niet vergeten. Zou Peter er een probleem mee hebben als Enrique in het weekend bij Pierrot gaat logeren? Lits en Janssens keren terug uit Spanje. Is Didier De Kunst een psychopatische moordenaar?

1650 - 29 april 1999

Lits en Janssens hebben een lijk gevonden in de tuin van Didiers villa. Terug in België brengen de rechercheurs verslag uit bij de procureur. Noortje kan het niet hebben dat iedereen Didier van moord verdenkt. Rikkert en Babette maken een romantisch uitstapje. Jo en Suzanne ontvangen allebei bloemen. Monique heeft een verrassing in petto voor Jean.

1651 - 30 april 1999

Voor Lits en Janssens lijkt de zaak Didier De Kunst zo goed als afgehandeld. Maar het is nog altijd de vraag of Didier geïnterneerd zal worden. Guido en Els brengen Enrique naar Yerzeke. Walter heeft geen enkel probleem met de beslissing van Rikkert.

1652 - 1 mei 1999

Rita maakt zich zorgen als ze Pierrot en Enrique nergens vindt. Rikkert heeft eindelijk een beslissing genomen wat zijn religieuze roeping betreft. Nonkel Walter gaat met Jan, Nele en de kinderen uit eten in “De Lork”. Monique staat net op het punt om te vertrekken.

1653 - 3 mei 1999

In de raadkamer wordt over de internering van Didier beslist. Monique is op de Carraïben aangekomen en ze is onder de indruk van het cruiseschip. Bij het inschepen ontmoet ze een charmante man. Guido en Els halen Babette en Rikkert in de luchthaven van Zaventem af. Later op de avond zien de tortelduifjes hun vrienden in “De Bananja”

1654 - 4 mei 1999

Hoewel Monique ontzettend veel van Jean houdt, blijven Guy en Nicky haar intrigeren. Anna en Albert krijgen het bezoek van Walter. Noortje is overstuur omdat Didier is opgenomen. Babette verzet op kantoor bergen werk. Jolien profiteert hiervan en laat zich door Peter verwennen.

1655 - 5 mei 1999

Monique heeft in Guy de ideale gesprekspartner gevonden. Hun vriendschap drukt wel op haar relatie met Jean. Brenda voelt zich geroepen om Noortje op te vangen. Rikkert wil met Peter een en ander uitpraten. Rob heeft vakantieplannen.

1656 - 6 mei 1999

Monique, Jean, Guy en Nicky trekken voortdurend met elkaar op en bouwen gezellige feestjes. Maarten en Leentje zeuren hun ouders de oren van het hoofd. Brenda van haar kant is er zeker van dat Veroniques verveling zal smelten als sneeuw voor de zon van zodra ze een kind heeft. Maar voelt Henk zich geroepen om nu al papa te worden? Babette tenslotte maakt zich zorgen over Noortjes houding tegenover Rikkert.

1657 - 7 mei 1999

Jan kan zijn jaloersheid niet onderdrukken telkens het gesprek over Monique en Jean gaat. Zij bevinden zich nog altijd op het cruiseschip en praten met Guy en Nicky na over hun wilde nacht. Vooral de dames zijn zeer openhartig. Babette wil Henk spreken over Rikkert en Noortje.

1658 - 8 mei 1999
1659 - 10 mei 1999
1660 - 11 mei 1999
1661 - 12 mei 1999
1662 - 13 mei 1999
1663 - 14 mei 1999
1664 - 15 mei 1999
1665 - 17 mei 1999
1666 - 18 mei 1999
1667 - 19 mei 1999
1668 - 20 mei 1999
1669 - 21 mei 1999

Vandaag wordt Didier gecremeerd. Ondertussen worden de zeeklassen van de kinderen verder voorbereid. Rechercheur Lits brengt Guido op de hoogte over de resultaten van het onderzoek. René doet een verrassende ontdekking. Er bloeit iets moois tussen Monique en Guy...

1670 - 22 mei 1999
1671 - 24 mei 1999
1672 - 25 mei 1999
1673 - 26 mei 1999
1674 - 27 mei 1999
1675 - 28 mei 1999
1676 - 29 mei 1999

De zeeklassen draaien uit op een nachtmerrie. Vijftig kinderen en hun begeleiders hebben een voedselvergiftiging opgelopen. Op het domein is het een complete chaos. De familie Van den Bossche verneemt het slechte nieuws op de radio en vertrekt in allerijl naar de kust. Ondertussen worden de slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen overgebracht.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.