FANDOM


Shirley Van Kets
Seizoenen 131415161718 Portret-shirley
Eerste verschijning Aflevering 2828 - 25 mei 2004
Laatste verschijning Aflevering 4130 - 8 juni 2009
Gespeeld door Anneke Van Hooff
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Shirley Van Kets is een nevenpersonage dat van 25 mei 2004 tot en met 8 juni 2009 vertolkt wordt door Anneke Van Hooff.

Familie en Liefdesleven

Over Shirley haar privéleven is niet veel bekend, maar ze heeft wel een zus: Sammy Van Kets. Shirley lijkt daarnaast niet echt geïnteresseerd in mannen. Later wordt duidelijk dat ze in het verleden meermaals gekwetst werd op liefdesvlak en daarom steeds schrik heeft om een relatie aan te gaan. Na verloop van tijd komen toch vriendjes van haar in beeld, maar die relaties leken nooit lang leven te zijn beschoren.

Na de tijdsprong gedurende het zestiende seizoen krijgt Shirley gevoelens voor Bjorn Impens en geeft hun relatie een kans. Wanneer Bjorn zijn oude geliefde Veerle Suys terug tegenkomt, wordt hij verliefd op haar. Het komt tot een breuk tussen Shirley en Bjorn.

Nadien blijkt ze interesse te hebben in Bart Van den Bossche, maar wil slechts een goede vriendin voor hem zijn. Later heeft ze kort iets met Bert Van den Bossche, die achteraf toch geen relatie wil beginnen en Shirley gebruikte voor seks. Wanneer Jan Van den Bossche relatieproblemen heeft met Linda Desmet kan hij het niet laten om te flirten op kantoor met Shirley, die hier niet mee gediend is.

Beroepsleven

Een tijdje na het vertrek van Tinne Huysmans bij VDB wordt Shirley aangenomen als tweede directiesecretaresse. Ze maakt er kennis met haar collega en secretaresse Brenda Vermeir. Net als haar voorgangster heeft Shirley een ietwat stil en preuts karakter, wat niet wegneemt dat ze een prima kracht is voor het bedrijf.

Na het vertrek van Brenda komt Shirley er op kantoor alleen voor te staan. Ze klaagt regelmatig over de hoge werkdruk, maar directeur Peter Van den Bossche is ervan overtuigd dat ze het werk gerust alleen aankan. Na verloop van tijd krijgt Shirley toch een nieuwe collega: Noa de Rixart de Waremme. Noa geeft er al na enkele maanden de brui aan. Nadien krijgt Shirley tijdelijk versterking van Evy Hermans. In juni 2009 wordt Shirley ontslagen door Bert Van den Bossche. Ze wordt opgevolgd door Lisa Deruyter.

Verhaallijnen

Bij VDB Electronics maakt Shirley haar opwachting als de nieuwe directiesecretaresse en collega van Brenda Vermeir. Shirley is van karakter net zo stil als haar voorgangster Tinne Huysmans, maar kan het goed vinden met de rest van haar collega's. Samen met Brenda doet ze niets liever dan grapjes uithalen met een nietsvermoedende Jan Van den Bossche.

Binnenkort

Shirley wordt bij VDB Electronics nog altijd lastig gevallen door Xavier Latour. Hij probeert Shirley te verleiden om de vrouw zo voor zijn kar te kunnen spannen in de strijd tegen Peter Van den Bossche. Shirley vertrouwt de houding van Xavier Latour voor geen haar, maar heeft ondertussen ook schrik van hem. Ze weet maar al te goed tot wat hij allemaal in staat is.

Ondertussen duikt de zus van Shirley op in de omgeving van de Van den Bossche: Sammy Van Kets. Sammy gaat in de slag in de platenzaak van Rita Van den Bossche. Wanneer Sammy aan Rita verklapt dat ze misschien zwanger kan zijn, laat Rita onmiddellijk aan Shirley weten dat ze tante zal worden. De situatie is echter veel ingewikkelder dan verwacht. Sammy is namelijk smoorverliefd op Rob Gerrits en wil deze zogezegde zwangerschap gebruiken om zijn huwelijk met Rita kapot te krijgen. Wanneer Shirley dit ontdekt, weet ze niet welke houding ze moet aannemen bij Rob op VDB Electronics.

Shirley staat er nu al een tijdje alleen voor als directiesecretaresse en klaagt bij Peter. Ze krijgt uiteindelijk een nieuwe collega: Noa de Rixart de Waremme. Shirley begrijpt deze beslissing van Peter niet, want ze vindt Noa maar een losbol die het werk nooit serieus zal nemen. Wanneer Shirley amoureus advies krijgt van Jan Van den Bossche, neemt ze dit verkeerd op en denkt ze dat Jan avances maakt. Noa kan dit idee al snel uit haar hoofd zetten.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Na drie jaar is er in het leven van Shirley niet zo veel veranderd. Ze is nog steeds de directiesecretaresse van VDB Electronics, samen met haar collega Noa de Rixart de Waremme, met wie ze ondertussen goede vriendinnen geworden is. Shirley heeft zich aangesloten bij het vriendengroepje van Noa en haar zus Zoë doordat ze tijdens de middagpauze vaak samenkomen in de QV. Op deze manier ontmoet Shirley uiteindelijk Bjorn Impens, een vriend van Maarten Van den Bossche. De twee worden een koppel.

Een avondje uit met Bjorn en zijn vrienden eindigt voor Shirley in een nachtmerrie wanneer ze aangerand wordt door een man. Ze kan het voorval maar moeilijk verwerken, maar besluit de dag nadien wel gewoon te komen werken. Commissaris Jef Lits en zijn collega Luc De Laet onderzoeken de situatie omdat dit al de zoveelste aanranding is in de buurt in korte tijd. Dirk Seymens wordt opgepakt voor ondervraging, maar heeft niets met de zaak te maken. Ook Bjorn is verdacht bij de politie omdat de aanrandingen begonnen toen hij opdook in de buurt.

Het gaat niet goed met Shirley want ze kan de aanranding moeilijk verwerken. Ze vertrouwt haar vriendje Bjorn niet meer en heeft moeite met eten. Noa en Zoë houden haar goed in de gaten en halen er uiteindelijk Eline Vaerenbergh bij om Shirley te helpen. Noa is er namelijk van overtuigd dat Shirley een eetstoornis aan het ontwikkelen is door niet te eten. Shirley moet toegeven dat ze sinds de aanranding een zeer laag zelfbeeld heeft en Noa wil dit verhelpen door haar mee op sleeptouw te nemen.

Tussen Bjorn en Shirley zit er een haar in de boter wanneer hij samen met Maarten en Kobe Dierckx naar een nachtclub geweest is. Wanneer een paaldanseres nadien verkracht wordt, belanden de drie jongens op het politiekantoor. Voor Shirley is het feit dat Bjorn de nacht op het politiekantoor heeft doorgebracht het bewijs dat hij meer weet over de aanrandingen. Björn slooft zich uit om het vertrouwen van Shirley terug te winnen, maar wanneer de echte dader opgepakt wordt, is dat niet meer nodig. Het was namelijk al die tijd Kobe die achter de aanrandingen zat.

Wanneer Noa en Zoë met hun moeder en Guy Maeterlinck naar Amerika trekken, staat Shirley er weer alleen voor als secretaresse. Ze krijgt een nieuwe collega André, maar daar klikt het absoluut niet mee. Ze krijgt niet veel later een nieuwe collega, haar goede vriendin Evy Hermans. Wanneer VDB Electronics in financiële problemen terecht komt, begint Shirley zich zorgen te maken over Peter Van den Bossche, die de controle volledig aan het verliezen is. Ondertussen komt het tot een breuk tussen Shirley en Bjorn wanneer hij zijn oude jeugdliefde Veerle Suys terug tegenkomt.

Shirley probeert informatie te verzamelen over haar liefdesrivale Veerle Suys. Het wordt al snel duidelijk dat zij en Bjorn Impens een groot verleden hebben en het ziet er niet naar uit dat Shirley nog een kans maakt. De twee gaan definitief uit elkaar.

De problemen binnen VDB Electronics zijn opgelost nadat Peter Van den Bossche een stap opzij gezet heeft. Het is nu Bert Van den Bossche die op de CEO-stoel zit en hij laat dit meteen blijken door enkele veranderingen binnen het bedrijf door te voeren. Afdelingen worden gesloten en mensen worden ontslagen. Shirley wil haar job niet verliezen en probeert zo veel mogelijk bij Bert te slijmen, tot grote afkeer van haar collega Evy Hermans. Shirley is zelfs tot spionage bereid om haar job veilig te stellen. Na enkele weken keert de rust terug bij VDB wanneer Peter terug op zijn plaats komt te zitten. Shirley maakt van de gelegenheid gebruik om te solliciteren voor de functie van PR-verantwoordelijke, maar Peter wil haar liever op de plaats van directiesecretaresse behouden.

Shirley probeert opnieuw bij Bert op een goed blaadje te komen en daar maakt hij gretig gebruik van. De twee belanden meermaals met elkaar in bed en Shirley is ervan overtuigd dat haar een mooie toekomst te wachten staat als de toekomstige van Bert. Niets is minder waar wanneer blijkt dat Bert haar alleen gebruikt voor seks. Bert maakt Shirley snel duidelijk dat ze haar promotie op haar buik kan schrijven. Shirley is niet van plan om zich door Bert aan de kant te laten schuiven, maar staat machteloos.

Bjorn en Veerle gaan door een relatiecrisis en Bjorn lucht zijn hart bij Shirley. Ze ziet haar kans mooi en probeert Bjorn te kussen. Veerle ziet dit toevallig en is volledig over haar toeren. Bjorn is niet van plan om Shirley nog een kans te geven en hoopt dat Veerle hem kan vergeven. Nadien heeft ontwerper Jens Vermeer nog een oogje op haar, maar Shirley begint meer iets te voelen voor Bart Van den Bossche. Shirley is bereid om boodschappen te doen voor Bart en zijn kinderen nu Brenda Vermeir een tijdje vertrokken is naar het buitenland. Marthe stelt zich vragen bij de vriendschap tussen Bart en Shirley, maar volgens Bart is dat ook het enige dat er is: vriendschap.

Bij VDB Electronics wordt er een dossier vervalst op de computer van Shirley en Peter geeft haar de schuld. Shirley schreeuwt haar onschuld uit, maar wordt niet geloofd. Ze geeft haar ontslag en zowel Rob Gerrits als Jan Van den Bossche proberen haar zo snel mogelijk terug te krijgen. Shirley heeft er spijt van dat ze haar ontslag heeft gegeven, maar het is de vraag of Peter haar een nieuwe kans zal geven. Peter toont zich van goede wil en geeft Shirley haar job terug.

Bij VDB Electronics krijgt Shirley er een nieuwe collega bij: Patrick Holemans. Patrick heeft wel een oogje op Shirley, maar is te verlegen om dit toe te geven. Ondertussen krijgt Shirley ook veel aandacht van haar andere collega Jan Van den Bossche, zeker nu hij en Linda Desmet tijdelijk uit elkaar zijn gegaan. Shirley is niet gediend met de aandacht die ze van Jan krijgt en ze vertelt Rob Gerrits dat ze officieel klacht wil indienen.

Shirley hoopt dat Jan zich snel met Linda verzoent, want ze is zijn avances kotsbeu. Na alweer een romantische mail van Jan zoekt Shirley hulp en troost bij Patrick. Ze is de karamellenverzen van Jan meer dan beu en ze eist van Rob dat hij Jan stevig aanpakt. Shirley en Patrick gaan samen iets drinken in het café van Dimitri Roels en hij verklaart zijn liefde voor haar. Shirley voelt zich ongemakkelijk hierbij en probeert de dag erna Patrick zo veel mogelijk te mijden op het werk.

Alle werknemers van Van den Bossche Electronics hebben een pikante foto van Shirley in hun mailbox zitten. Jan wordt onmiddellijk als de schuldige aangeduid, maar hij beweert deze keer er niets mee te maken te hebben. Jan probeert zich bij Shirley te verontschuldigen, maar zij heeft daar geen oren naar. Shirley krijgt nadien alweer een vunzige mail van Jan. Voor haar is dit de spreekwoordelijke druppel en ze eist zijn ontslag. Hoewel de bewijzen tegen Jan zijn, gelooft Rita Van den Bossche in de onschuld van haar broer en ze trekt naar Van den Bossche Electronics om Shirley op haar plaats te zetten.

Zelfs na het ontslag van Jan, wordt Shirley nog altijd lastig gevallen. Ze is volledig over haar toeren na een hijgtelefoon en ze wijst terug een beschuldigende vinger naar Jan. Ze wil Jan aanklagen voor stalking nadat ze opnieuw enkele vunzige foto's in haar brievenbus terugvindt. Shirley krijgt ook foppralines en kan de situatie niet langer verdragen. Jan probeert Shirley te overtuigen dat hij met de foppralines niets te maken heeft, maar hij maakt het alleen maar erger. Wanneer Shirley zelfs 's nachts lastig gevallen wordt, belt ze de politie en die kunnen haar stalker eindelijk oppakken. Het blijkt dus niet om Jan te gaan, maar wel om Patrick. Shirley biedt haar excuses aan bij Jan en hij krijgt zijn job terug.

Shirley is woest omdat haar verlofaanvraag geweigerd is en ze maakt Rob harde verwijten. Het is echter Bert Van den Bossche die moeilijk doet. Wanneer Shirley een gesprek afluistert tussen Bert en Veronique Van den Bossche over een eventueel faillissement, geraakt ze in paniek en belt ze de vakbondsverantwoordelijke die dit verhaal verder vertelt in het bedrijf. Voor Bert is dit een goede reden om Shirley aan de deur te zetten en hij geeft haar ontslag. Shirley pakt haar boeltje en wordt opgevolgd door Berts nieuwe vriendin Lisa Deruyter.

Trivia

  • Aanvankelijk wordt het personage in de soap Shirley Pelickaen genoemd. Na verloop van tijd gebruikt men de familienaam Van Kets, wellicht een fout van de schrijvers.

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.