FANDOM


Stan Lauwers
Seizoenen 2425262728 Stan S28
Eerste verschijning Aflevering 5456 - 23 februari 2015
Laatste verschijning Aflevering 6275 - 27 november 2018
Gespeeld door Kristof Verhassel
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Stan Lauwers is een hoofdpersonage dat van 23 februari 2015 tot en met 29 juni 2018 en van 26 november 2018 tot en met 27 november 2018 vertolkt werd door Kristof Verhassel.

Familie en Liefdesleven

Stan had een hele tijd een relatie met Kirsten Caemerlinck. Toen hij naar de gevangenis moest, werd Kirsten verliefd op iemand anders en liet ze Stan vallen. Stan was extreem jaloers en na zijn vrijlating rijdt hij Kirsten in een vlaag van woede aan met zijn auto. Kirsten is volledig verlamd en belandt in een instelling. Uit schuldgevoel blijft Stan nadien nog een hele tijd bij haar langsgaan.

Dankzij Bert Van den Bossche leren Stan en June Van Damme elkaar kennen. June schakelt Stan in om haar te helpen in haar wraakactie en de twee worden een koppel. Wanneer June de waarheid te weten komt achter het ongeval van Kirsten, wil ze Stan uitschakelen om Kirsten te wreken. Wanneer dit mislukt, gaan de twee uit elkaar.

Stan zet zijn leven weer op het goede spoor en gaat samenwerken met Evy Hermans om June te ontmaskeren. Hun vriendschap groeit uit tot liefde en ze worden een koppel. Meer dan een jaar later maakt Evy plots een einde aan hun relatie na de terugkeer van haar ex-vriend Maarten Van den Bossche. Stan kan dit niet verkroppen en probeert Evy jaloers te maken door met andere vrouwen uit te gaan. Bovendien slaagt hij er met zijn sabotages in om Evy en Maarten terug uit elkaar te krijgen waardoor Evy terugkeert naar Stan. Wanneer de waarheid aan het licht komt, breekt Evy volledig met hem.

Studies en Beroepsleven

Stan heeft fotografie gestudeerd. Hij had ooit een eigen bedrijfje en maakte websites voor bedrijven en particulieren. Door de slechte economie moest hij zijn bedrijfje opdoeken. Ook heeft Stan als security agent gewerkt.

Tijdens het 25ste seizoen krijgt Stan een job aangeboden bij VDB Fashion als webdesigner en fotograaf. Wanneer hij naar de gevangenis moet tijdens het 26ste seizoen, wordt hij vervangen door Quinten Godderis. In oktober 2016 krijgt Stan zijn job terug bij VDB na het vertrek van Quinten.

In maart 2017 kan Stan Evy Hermans overtuigen om samen met hem een nieuwssite te starten: Localscoop. Stan neemt ontslag bij VDB Fasion. In januari 2018 gaan Evy en Stan uit elkaar waardoor de samenwerking tussen hen ook stopt. In maart 2018 schakelt Rudi Verbiest Stan in als fotograaf voor de kindermodeshow.

Verhaallijnen

Stan heeft een relatie met Kirsten Caemerlinck, maar ondertussen is hij met enkele dubieuze zaakjes bezig. Hij belandt in de gevangenis en Kirsten beslist niet op hem te wachten. Wanneer Stan uiteindelijk vrijgelaten wordt, betrapt hij Kirsten met een andere man in bed. Zijn stoppen slaan door en ze zet het op een lopen. Stan achtervolgt haar met de auto en rijdt haar aan. Kirsten wordt naar het ziekenhuis gebracht en is volledig verlamd voor de rest van haar leven.

BertJune 4
Familie 5535 000
Familie 5525 004
Familie 5542 001
Familie 5545 017
S24 E220 100

Stan is een handlanger van Bert Van den Bossche en zorgt voor zijn contact met de buitenwereld. Wanneer June Van Damme met Bert wil samenwerken, komt Stan haar een bezoekje brengen bij Vero Bello. Hij zorgt ervoor dat ze een valse identiteit krijgt om zo onopgemerkt de gevangenis binnen te kunnen. Hij maakt een identiteitskaart met de naam 'Veronique Van den Bossche'.

Enkele dagen later neemt Stan haar mee naar een verlaten gebouw, waar ze samen een ziekenhuiskamer inrichten. Ze doen dit om de komst van Bert voor te bereiden, die al geruime tijd verzwakt is door een hongerstaking. Tijdens zijn transportatie naar een gespecialiseerde instelling, zorgt Stan ervoor dat Bert kan ontsnappen en samen met June vangt hij hem op. Ze bereiden in alle rust de plannen verder uit, maar June wil weten wat Bert juist van plan is. Uiteindelijk zorgt Stan ervoor dat Bert kan vluchten naar Korea, waar hij plastische chirurgie zal ondergaan om een nieuw uiterlijk te krijgen. Stan speelt echter dubbelspel. Hij overhandigt Bert zogezegd het geld dat ze van June hebben gekregen, maar verwisselt het stiekem met vals geld. Even later heeft Stan nog een afspraak met de schipper en vraagt hij hem ervoor te zorgen dat de container met Bert zijn eindbestemming niet bereikt, maar onderweg gedumpt wordt.

Enkele weken later komt June terug in contact met Stan. Ze wil namelijk weten hoe het met de plannen van Bert gaat. Stan moet haar echter teleurstellen omdat hij zelf ook niets meer van Bert gehoord heeft. Wanneer June Stan vraagt om meer te vertellen over zichzelf, vertelt Stan haar over het feit dat hij in de gevangenis heeft gezeten voor vervalsingen, twaalf stielen, dertien ongelukken.

Nu Bert niets meer van zich laat horen, wil June terug overgaan naar haar eigen wraakplan tegen Peter Van den Bossche. Ze wil hiervoor de hulp van Stan inschakelen. Stan bedenkt een plannetje wanneer June vertelt dat Peter een evenement wil organiseren om zijn charter aan de pers voor te stellen. Stan heeft veel contacten, en kent iemand van het C-Mine in Genk. Hij stuurt een mail naar Peter met een zeer interessante aanbieding die hij absoluut niet kan afketsen. Stan krijgt gelijk wanneer Peter een zaal bij C-Mine boekt voor eind juni. Vervolgens zorgt Stan ervoor dat hij die dag als security aan de slag gaat in de gebouwen.

Pas de dag van het evenement zelf vertelt Stan zijn plan aan June. Hij prutst met de boiler in de badkamers en is van plan om Peter er naartoe te lokken zodat hij sterft aan een CO²-vergiftiging. Het plannetje van Stan verloopt zeer vlot en in een mum van tijd zit Peter opgesloten in de badkamer. Wanneer hij lijkt te bezwijken, komt Stan tot inkeer en sleept hij Peter terug naar buiten. Net op dat moment krijgt hij een sms'je van June met de vraag of de klus geklaard is.

5550 34
S25 E008 031
Familie 5565 003
Familie 5571 004
Familie 5582 004
Familie 5583 001
Image55-305m2gkztqjgy116itp98q
60454116
Familie 5633 003-30hp3l708wakp0rrujysju
Image7-30na3q67akh7qel1ly4j62
Stan 7
Familie 5724 002
Familie 5725 002
Aflevering 5733-5
Aflevering 5752-5
[[File:Familie_afl5766_39.png|thumb|200px]
Familie afl5768 70
Familie afl5768 123

Stan heeft Peter gered en belt de ambulance om hem naar het ziekenhuis te brengen. June steigert wanneer ze het nieuws verneemt. Stan stelt haar meteen gerust en vertelt dat hij veel grotere plannen heeft om Peter te laten afzien voor hij sterft. Hij wil vooral dat June verder doet met haar missie om terug op een groen blaadje bij de familie te komen. Ondertussen neemt Peter contact op met Stan omdat hij hem wil bedanken voor zijn snelle tussenkomst. Peter biedt Stan een job aan als webmaster en fotograaf.

Twee maanden later

Mathias is van plan om zijn aandelen te verkopen aan zowel Peter als Veronique, maar Stan denkt dat dit de ultieme kans voor June is om meer macht te krijgen. Hij vindt dat June moet proberen om Mathias te overtuigen om die aandelen aan haar te verkopen. Mathias wil hier niets van weten en wil alleen verkopen aan Peter of Veronique. Peter kan Mathias echter overtuigen om binnen de VDB Holding te blijven en zijn aandelen niet te verkopen.

Het plannetje van Stan en June om Peter te laten boeten dwaalt een beetje naar de achtergrond, maar telkens er een mooie kans ontstaat, wil Stan hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld wanneer de strijd om hoofdontwerper losbarst. June wil maar al te graag dat Hanne de overwinnaar is, omdat zij het meest plooibaar is. Ondertussen groeien hij en June steeds dichter naar elkaar toe en merken hun collega's ook op dat ze het wel goed met elkaar kunnen vinden. Wanneer er een zware storm voorspeld wordt, brengt dat ernstige gevolgen met zich mee voor de kantoren van VDB. Stan en Stefanie zitten vast nadat het dak van het gebouw instort door een hevige windhoos. Stan zit geklemd onder een balk. June is ongerust en wanneer Stan en Stefanie bevrijd worden, geeft June toe aan haar gevoelens en kust ze Stan.

Hoewel Stan in het verleden het geld van June heeft gestolen, begint hij een relatie met haar. June is vooral nieuwsgierig naar het verleden van Stan, maar krijgt slechts enkele antwoorden op haar vragen van Stan zelf. Bijvoorbeeld waarom hij in de gevangenis heeft gezeten. June begint te graven in het verleden en maakt kennis met Kirsten Caemerlinck, de ex-vriendin van Stan die volledig verlamd in een verzorgingstehuis verblijft. Stan wordt al snel door June gechanteerd in de hoop dat hij zijn plannetjes voor Peter toch laat doorgaan. June wil naar de politie stappen om de connectie tussen Stan en Bert aan de dag te leggen. Stan weigert echter mee te werken omdat hij er niet langer van overtuigd is dat Peter de vijand is zoals June wil uitschijnen. Ondertussen komt Stan ook te weten dat June geregeld op bezoek gaat bij Kirsten en zelfs met haar kan communiceren.

June is van plan om het ongeval van Kirsten te wreken en probeert Stan te vergiftigen. Stan heeft dit plannetje meteen door, maar besluit zijn dood in scène te zetten. Op VDB Fashion schrikt June wanneer ze een levende Stan tegenkomt. Stan confronteert haar en zegt dat hij haar plannetje al een tijdje doorhad en hierop voorbereid was. Bij deze eindigt hun relatie officieel. Hoewel Kirsten meestemde in het wraakplan van June tegenover Stan, beslist ze zich achteraf terug te trekken en Stan te waarschuwen. June beseft dat zij de oorzaak is dat haar moordpoging op Stan mislukt is en beslist Kirsten te verstikken met een kussen. Stan komt meteen tot het besef dat June de moordenaar van Kirsten is en gaat haar ten lijf in de foodbar. June dient een klacht in bij de politie en vertelt dat hij Kirsten vermoord heeft.

Stan wordt gearresteerd en ondervraagd door hoofdinspecteur Ruth Delaet voor de moord op Kirsten. Hoewel Peter in Stan gelooft en hem wilt helpen, geraakt hij volledig van de kaart nadat hij door Delaet wordt ingelicht over het zogezegde ongeluk op het congres één jaar geleden. Tijdens een gesprek in de gevangenis biecht Stan Peter op dat het een moordpoging was, beraamd door niemand minder dan zijn ex-vrouw June. Trudy gelooft in de onschuld van Stan en zoekt hem op in de gevangenis. Hij vraagt haar om hulp om te bewijzen dat hij Kirsten niet heeft vermoord. Trudy wordt door hoofdinspecteur Delaet echter niet au sérieux genomen. Trudy beslist samen met Hanne en Evy zelf op onderzoek te gaan en zoekt contact met Junes alibi: securityagent Dries Van Renterghem. Ondertussen wordt Stan stevig toegetakeld in de gevangenis.

Op VDB is Quinten niet content over het werk van voorganger Stan. Wanneer hij over hem begint te klagen tegen Evy, zegt Evy's buikgevoel om toch Stan op te zoeken in de gevangenis. Ze belt naar zijn advocaat om een afspraak te maken. In de gevangenis vertelt Stan dat Evy een nieuw boek kan schrijven en dat het zal beginnen met 'June zal sterven en ik zal u vertellen waarom'. Hij wilt dat ze een boek over zijn leven schrijft, omdat Stan wilt dat de mensen het juiste verhaal van de gebeurtenissen te horen krijgen. Evy denkt eraan om zijn aanbod te aanvaarden, maar stelt echter wel haar voorwaarden. Ze beslist het boek 'Stan Lauwers, achter het masker' te noemen. Stan vertelt Evy zijn kant van het verhaal rond de aanrijding op Kirsten. Zij beslist in Stans verleden te graven om zijn verhaal te kunnen bevestigen.

Evy verdiept zich volledig in het verhaal van Stan en begint met het schrijven van haar boek. June krijgt echter enkele pagina's onder ogen te zien en gaat Stan een bezoekje brengen in de gevangenis. Ze wil hem verwittigen dat Evy nu wel eens in gevaar kan zijn als de twee blijven samenwerken. Stan beslist om het contact met Evy volledig te verbreken, maar zij wil zich daar niet bij neerleggen. Ze stuurt enkele pagina's van haar boek zodat Stan al iets kan lezen en hij verandert van gedachte.

Peter heeft goed nieuws voor Evy: de advocaat van Stan heeft een manier gevonden om hem vrij te krijgen. Volgens de hoofdverpleegster van Kirsten was hij de enige die haar kamer binnen- en buiten liep. Maar de politie kan niet bewijzen dat er niemand anders meer de kamer is binnengegaan of niet. Na zijn vrijlating beslist Stan Peter en Evy te helpen om June buiten te krijgen bij VDB. Hij slaagt erin om June haar Cloud-systeem te hacken en het filmpje van Simon en Evy erop terug te vinden. Evy biedt op haar beurt Stan onderdak aan en geeft tevens toe aan haar gevoelens voor hem. De twee kussen. June zoekt Stan op en ensceneert een aanval. Nadien dient ze een klacht tegen hem in. Stan slaat op de vlucht na het incident en laat een hele tijd niets van zich horen.

Stan houdt zich op de achtergrond nadat hij beseft waar June allemaal toe in staat is. Evy en Stan willen het alibi van June op de avond van de moord op Kirsten uitpluizen. Stan houdt securityman Dries nauwlettend in de gaten. Hij beslist Dries te ontvoeren en tot bekentenissen te dwingen.

Evy maakt zich zorgen om Stan zijn plannen met Dries en beslist hem te achtervolgen. Daar ontdekt ze dat hij door Stan gemarteld wordt. Dries blijft weigeren om de waarheid te spreken over Junes alibi op de avond dat Kirsten werd vermoord. Evy maakt hem duidelijk dat hij Dries moet uitleveren, maar Stan heeft geen vertrouwen meer in de politie. Tijdens een discussie zet Dries het op een lopen, maar wordt al snel terug overmeesterd door Stan. Wat later wordt Dries opgebeld door een zekere 'J'. Via connecties komt Evy te weten dat de gsm waarmee June Dries opbelde enkel gebruikt werd tijdens de kantooruren en deze zich dus op VDB moet bevinden. Terwijl Evy haar autosleutels zoekt, beslist Stan op zijn eentje om naar VDB te gaan.

S26 afl5769 076
S26 afl5775 046
Familie 5787 003
S26 afl5791 040
S26 afl5796 002
Familie 5796 005
S26 afl5806 026
S26 afl5809 026
S26 afl5815 011
71966707
Familie 5841 003
Familie 5843 005
Familie 5877 003
Benny-en-Stan
IMG 1655
2086de03fbd9c8d9f2ab5899f26ade1d
Schermafdruk 2017-04-26 12.53.53
Familie 5982 004
Familie huwelijkRudi&Zjef 024

Wanneer Evy hoort dat June vermoord is, vreest ze al meteen dat Stan de dader is geweest. Evy probeert Stan te bereiken maar hij reageert niet. Een paar dagen later duikt Stan op wanneer Evy alleen thuis is. Hij vertelt dat hij Junes tweede gsm heeft gestolen op VDB waarmee ze contact had met Dries. Maar Stan beweert dat toen hij de gsm ging stelen June nog springlevend was. Hij wil naar de politie stappen om met deze gsm te bewijzen dat hij onschuldig is voor de moord op Kirsten. Evy houdt hem echter tegen en zegt dat hij beter niet naar de politie stapt omdat hij verdacht is voor de moord op June.

Twee maanden later

Stan is al twee maanden van de aardbodem verdwenen, tot hij terug contact zoekt met Evy. Hij maakt zijn opwachting in het huis van de friends en zorgt zo ongewild voor problemen tussen Emma en haar vader. Stan wil dan toch zelf naar de politie stappen met de GSM van June om te bewijzen dat hij Kirsten niet vermoord heeft. Stan wordt opgepakt op verdenking van de moord op June en belandt opnieuw in de gevangenis. Evy wil Stan helpen en krijgt Dries over de vloer. Hij wil naar de politie stappen in ruil voor 20.000 euro, maar Evy kan dat geld niet bij elkaar krijgen. Ze brengt inspecteurs Mortier en Delaet op de hoogte en ze kunnen Dries inrekenen. Hij bekent alles waardoor Stan niet langer verdacht is voor de moord op Kirsten.

Stan blijft aangehouden voor de moord op June, maar hij blijft zijn onschuld uitschreeuwen. Evy vindt op een dag bewijs dat Simon een motief heeft en gaat hiermee naar Stan. Hij probeert Evy te overtuigen om dit aan de politie te vertellen, maar Evy is ervan overtuigd dat Simon onschuldig is en wil hem niet verklikken. Stan is kwaad op Evy en wil haar een tijdje niet meer zien.

In het kantoor van June werd een bebloede voetafdruk gevonden, die na onderzoek niet van Stan blijkt te zijn. Stan wordt vrijgelaten en zoekt opnieuw Evy op. Hij is ervan overtuigd dat Simon de moordenaar is en wil dat bewijzen. Hij kan Evy overtuigen om zijn plannetje uit te voeren. Evy moet doen alsof ze een relatie met Simon wil om zo informatie los te peuteren.

Ondertussen maakt Stan een afspraak met Lars De Wulf om zijn job bij VDB Fashion terug te krijgen. Hij wordt terug aangenomen, tot groot ongenoegen van Simon, die nu in Stan zijn grote liefdesrivaal ziet. Hij maakt Stan duidelijk dat hij uit de buurt van Evy moet blijven. Wanneer Simon een tijdje later op staande voet ontslagen wordt, en nadien te weten komt dat Evy al die tijd een spelletje speelde met Stan, slaan zijn stoppen door en probeert hij Evy aan te vallen. Stan haast zich naar het huis van de 'friends', maar ziet Evy bewusteloos op de grond liggen. De politie pakt Simon op en Evy wordt naar het ziekenhuis gebracht met een hersenschudding.

Terwijl Simon naar de gevangenis gebracht wordt door het bewijsmateriaal in verband met de moord van June, begint Evy stilletjes te revalideren. Ze voelt zich schuldig tegenover Simon en trekt haar klacht in bij de politie, tot groot ongenoegen van Stan. Niet veel later neemt Stan definitief zijn intrek bij de 'Friends'. Wanneer zowel Rudi Verbiest als Zjef De Mulder opgepakt worden door de politie voor de moord op June, maakt Stan zijn huisgenoten duidelijk dat iedereen in staat is om een moord te plegen in de juiste omstandigheden. Door de aanhouding van Rudi, wordt Simon alweer vrijgelaten, maar hij is niet langer welkom bij de 'friends' en dat maakt Stan hem ook meteen duidelijk. Op VDB fashion gaan Stan en Simon dan ook op de vuist, wanneer Simon kwetsende woorden richt tot Evy.

Rond de periode van Allerheiligen begint Evy zich vreemd te gedragen en vraagt Stan zich af wat er aan de hand is. Zeker wanneer ze zogezegd een afspraak heeft met haar nicht, waar Stan nog nooit van gehoord heeft. Nadien geeft Evy eerlijk toe dat ze alleen moest zijn om de dood van Alex te verwerken.

Doordat Evy en Stan nu zowel samenwerken als samenwonen, vraagt Stan een beetje ademruimte omdat hij niet wil dat hun relatie zou mislukken hierdoor. Stan trekt hierdoor regelmatig op met Benny, die in de put zit na zijn scheiding met Liesbeth. Stan neemt Benny mee op stap en zorgt ervoor dat hij zich terug kan amuseren.

Stan gaat op zoek naar een eigen appartement, en met succes. Hij neemt afscheid van de friends en gaat alleen wonen. Wanneer Mieke wil scheiden van Niko, wil Evy haar goede vriend uit de nood helpen. Ze komt met het plannetje om te doen alsof ze een koppel zijn om Mieke jaloers te maken. Stan ziet het absoluut niet zitten, maar speelt het spelletje wel mee. Op Fashion doen Evy en Stan alsof ze uit elkaar zijn, maar het duurt niet lang voor Mieke hun plan doorheeft.

Niet veel later zorgt Niko alweer voor strubbelingen tussen Evy en Stan. Hij zit thuis vast door zijn enkelband en zoekt contact met zijn vrienden. Evy heeft medelijden met Niko en laat hierdoor Stan in de kou staan om Niko te steunen. Ondertussen helpt Stan ook iemand uit de nood, namelijk Emma. De crèche is gesloten en Stan biedt aan om een dagje op Mila te passen. Wanneer er diezelfde dag plots een IT-noodgeval is op Fashion, moet Stan beide jobs even combineren, maar hij slaagt in zijn opzet. Zowel Emma als Evy zijn onder de indruk.

Stan en Evy beginnen aan een nieuwssite genaamd Localscoop. Evy mag van Lars een halfjaar parttime bij VDB blijven werken om haar site een kans te geven. Stan daarentegen neemt volledig ontslag om zich op zijn wild idee te kunnen focussen.

Evy en Stan onderscheppen een ernstige oproep. Een fietsend kindje is gestorven in een verkeersongeval. Stan kan Evy overtuigen om moeder Marijke te gaan interviewen en haar verhaal neer te schrijven op Localscoop. De emoties bij het interview met Marijke lopen hoog op, omdat Evy weet wat het is om een kind te verliezen. Het artikel zorgt ervoor dat het aantal bezoekers van Localscoop verdubbelt. Evy heeft het moeilijk met het artikel dat ze heeft geschreven, maar besluit toch om haar eigen verhaal over Alex te delen. Wanneer ze ontdekt dat Stan dit achter haar rug online plaatste op hun nieuwssite, is Evy woedend en gooit hem buiten. De volgende dag staat Stan alweer voor de deur om zijn excuses aan te bieden en de twee verzoenen zich.

Evy maakt zich zorgen over de lage bezoekersaantallen op Localscoop. Plots krijgt ze een vaste job aangeboden als schrijfster bij Het Laatste Nieuws. Evy houdt haar afspraak met de krant verborgen voor Stan en doet meneer Vergauwen het tegenvoorstel om zowel haar als Stan aan te nemen, respectievelijk als schrijfster en fotograaf. Vergauwen gaat hier niet in mee, maar maakt Evy duidelijk dat zijn eigen aanbod blijft gelden. Evy doet hoofdredacteur Vergauwen een nieuw voorstel, namelijk om met Localscoop de regio Mechelen te coveren voor ziin krant. Voor het nieuws dat Het Laatste Nieuws van de Localscoop-site haalt, betaalt de krant haar en Stan hiervoor als freelancers. Hierdoor hebben ze dus een netwerk, maar blijven onafhankelijk met Localscoop. Vergauwen gaat akkoord. Evy denkt eraan om te stoppen met parttime-werken bij VDB Fashion en fulltime te gaan voor Localscoop.

Stefanie is ontvoerd nadat ze voor een tijdje terug naar Nieuw-Zeeland moest. Simon licht Hanne in over het verhaal dat Stefanie hem heeft toevertrouwd over een beruchte Jason. Simon start een onderzoek via Facebook. Alfons en Benny geloven niet dat dat iets zal opbrengen. Ondertussen herinnert Simon zich dat hij een tracker meegaf aan Stefanie voor ze vertrok. Ze moeten echter een wachtwoord hebben om binnen te komen op de site. Daarom vraagt Simon de hulp van Stan. Hij weigert eerst omdat hij niets wil doen voor Simon, maar Evy zegt dat hij het moet doen voor Stefanie. Hij doet het toch. Stan is erin geslaagd om de site van de tracker te hacken. Hij stuit echter op een nieuw probleem: ze hebben nog een code nodig. Benny en Arno gaan opzoek naar de code in Stefanie haar kamer, zonder succes.

Zjef en Rudi gaan trouwen en ook Stan en Evy zijn uitgenodigd. Op 30 juni houden ze hun trouwfeest. Ze huwen op de pier met Niko en Mieke als ceremoniemeester en Stan als fotograaf.

Schermafdruk 2017-08-29 15.29.32
Schermafdruk 2017-08-29 23.14.02
Familie 5991 001
Familie 5997 002
2017-09-01 (8)
2017-09-12 (1)
Familie 6000 004
Familie 6002 003
Familie 6004 001
Familie 6005 001
Familie 6006 001
Familie 6054 003
Familie 6055 002
Familie 6081 005
Familie 6097 003
Familie 6106 003
Familie 6110 001
Familie 6118 003
Familie 6137 003
Familie 6144 004
Familie 6163 003
Familie 6168 extra 006
Familie 6180 001
Familie 6183 extra 014
Familie 6188 008
Familie 6201 007
Familie 6208 seizoensfinale kranten 001

Na het succesvolle huwelijk van Rudi en Zjef volgt er nog een verrassingsfeest voor de twee in de brouwerij. Het geluk wordt echter al snel verstoord wanneer Pierre zich plots terugtrekt achter een muur met de handtas van Francine. Zjef betrapt hem echter en hij wilt dan ook dat hij onmiddellijk vertrekt. Pierre vertrekt. Zjef doet echter of er niets gebeurt is en ze beslissen om gewon verder te vieren. De volgende morgen worden Stan en Evy op de zetel van de brouwerij wakker met een kater.

Twee maanden later

Stan wordt opgebeld door Guido vanuit de Ardennen. Hij vraagt of Stan zo snel mogelijk naar het café wil gaan om te kijken of een zekere Ronald daar is bij Mila. Stan snelt naar de Jan en Alleman waar hij enkel Jan en Linda aantreft. Ze vertellen hem dat alles in orde is met Mila.

Wanneer Evy en Emma later gevolgd worden door een Mercedes, snellen ze naar huis. Hierdoor moeten Guido en Emma wel vertellen over de dreigementen van Ronald. Stan en Evy laten weten dat ze bereid zijn om te helpen. Stan stelt zelfs voor om Ronald te laten elimineren. Guido beslist om het op te nemen tegen Ronald zodat Emma en Mila veilig blijven. Hij laat Stan een wapen voor hem regelen. Guido wacht op straat tot Ronald voorbij komt met de auto. Hij stapt op hen af en richt het wapen naar hen. Ronald beveelt zijn handlanger om Guido omver te rijden, gelukkig kan Guido nog net op tijd aan de kant springen.

Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komt Stan te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Stan heeft een spoor van Ronald en trekt er alleen op uit om hem te observeren. Stan en Evy denken Ronald zijn woonplaats gevonden te hebben. Op een dag zien ze Ronald samen met een jonge vrouw uit het huis komen. Ze volgen hen. Ronald geeft haar een envelop af en hij verdwijnt weer. Stan en Evy zoeken uit wie de vrouw in het gezelschap van hem was.

Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen. In werkelijkheid neemt het een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken.

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in de ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends. Die zijn dan weer verbaasd dat ook Stan en Evy alles al lang wisten.

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends. Stan kan Guido's wapen echter op tijd verbergen en hij zorgt ervoor dat de politie Ronalds wapen vindt en zo dus bewijzen tegen hem heeft.

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door inspecteur Ruth Delaet.

Hanne wilt een Halloweenfeestje organiseren om de negatieve sfeer van afgelopen tijd te compenseren. Ze beslist ook Stefanie uit te nodigen. Stan wilt dat Evy Stefanie interviewt over haar ontvoering. Stefanie gaat akkoord met een exclusief interview voor Localscoop in ruil voor een kopie van Simons afscheidsvideo. Hiervoor moet Stan het politiesysteem hacken. Uiteindelijk hebben Evy en Stan een spraakmakend interview te pakken.

Maarten keert terug uit India om zijn vader tijdelijk te helpen in het café. Tussen hem en Evy lijkt er nog steeds een vonk te zijn. Ondertussen gaat het financieel niet goed met Localscoop en dit weegt door op de relatie van Stan en Evy. Achter haar rug vraagt Stan aan Lars of hij en Evy terug bij VDB aan de slag mogen. Wanneer ze dit verneemt, vraagt Evy hem om een tijdje afstand te nemen van haar. Stan laat een reeks kwade voicemailberichten achter voor Evy, die haar hart lucht bij Maarten. Evy vraagt Maarten zelfs als nieuwe fotograaf voor Localscoop.

Evy schakelt Maarten in als fotograaf voor Localscoop. Stan kan zijn jaloezie niet verbergen en slaat Maarten in het openbaar, maar hij komt zich de volgende dag al excuseren. Wat later biecht Evy Maarten na meer dan 2 jaar op dat hij de vader is van de overleden Alex. Stan kan er niet tegen dat Evy zijn berichtjes niet beantwoordt en beslist haar gsm-camera te hacken. Zijn stoppen slaan helemaal door wanneer hij verneemt dat Maarten en Evy een koppel zijn.

Stan is woedend van jaloezie en beslist Maarten te stalken. Met een vervormde stem vertelt hij dat Evy in gevaar is als hij haar blijft zien. Maarten vermoedt dat de stalker Olivier, een klant in de Jan & Alleman die Evy lastigviel, is. Door zijn bezorgdheid neemt Maarten afstand van Evy. Wanneer Stan erachter komt dat er toch terug contact is tussen hen, broedt hij op een nieuw plan.

Stan gaat een stap verder om Maarten stokken in de wielen te steken en zorgt ervoor dat Evy een foto van Claudia te zien krijgt. Evy stelt zich vragen over de vrouw op Maartens laptop. Claudia is namelijk een Belgische vriendin en collega van Maarten van het weeshuis in India waar hij werkt. Ze zijn echter gewoon goede vrienden. Wanneer Maarten te horen krijgt dat alles aan het overstromen is, keert hij terug naar India. Hij belooft Jan en Evy snel terug te komen naar België.

Stan belet contact tussen Evy en Maarten door hun Skype gesprekken te onderscheppen. Wanneer Maarten op zijn gsm een foto krijgt doorgestuurd waarop Evy iemand anders kust, is hij razend en verbreekt alle contact met haar. Wat hij niet weet, is dat Stan de foto bewerkt heeft. Stan probeert Evy jaloers te maken door op date te gaan met een zekere Karolien. Rudi vraagt Stan ondertussen om foto's te trekken voor de kindermodeshow van hem, Veronique en Trudy. Evy is hier echter ook aanwezig en trekt eveneens foto's voor Localscoop.

Het lukt Stan om onopgemerkt de foto's van Evy te wissen zodat ze haar trots moet overwinnen en zijn foto's moet vragen voor Localscoop. Uiteindelijk schakelt Evy hem terug in als fotograaf van Localscoop. Na enkele weken groeien Evy en Stan terug dichter naar elkaar toe en worden ze zelfs terug een koppel. Wanneer Stan te horen krijgt dat Quinten Godderis gaat solliciteren bij VDB als IT'er wordt hij jaloers. Hij gaat eveneens solliciteren bij Lars om dezelfde job. Lars en Mieke beslissen om hen beiden nog eens te testen in een tweede sollicitatieronde. Stan is echter op zijn tenen getrapt en komt niet opdagen tijdens de test, waardoor Quinten de job krijgt.

Hanne vindt echter dat Stan onbetrouwbaar is en waarschuwt Evy. Op een avond betrapt Evy hem terwijl hij een wachtwoord zet op een map op zijn computer. Ze denkt dat hij iets verbergt voor haar en lucht haar hart bij Hanne. Die denkt dat Stan degene is die de foto van Evy en een onbekende man bewerkt heeft en naar Maarten heeft gestuurd. Evy blijft echter in Stan zijn onschuld geloven, maar na verloop van tijd begint ze toch te twijfelen. Ze vragen aan Quinten om Stan zijn computer te hacken zodat ze te weten komen wat hij verbergt in de map. Ze ontdekken dat hij Evy de afgelopen maanden heeft gefilmd en hij degene was die Maarten stalkte. Evy is razend en gaat hem aangeven bij de politie. Die kunnen helaas niets doen zonder bewijzen.

Niko en Guido vergeven Stan niet voor zijn daden, maar beslissen om hem niet te laten vallen. Ondertussen ziet Evy in dat ze haar relatie met Maarten nog een kans moet geven en ze wil tickets boeken naar India. Net wanneer ze haar tickets wil bestellen, staat Maarten voor de deur. Hij is teruggekeerd uit India om eindelijk met Evy samen te zijn. Hoewel Niko hem waarschuwt, kan Stan het niet verkroppen om Maarten uit te dagen.

Evy schrikt wanneer ze Stan in Jans appartement aantreft. Ze praat erover met Hanne en besluit in te grijpen. Maarten vindt het erover dat Evy een camera heeft geplaatst in de hal van het huis van de friends. Maar Evy's plan werkt en kan Stan spotten op de camerabeelden. Maarten en Evy zijn blij dat ze eindelijk bewijsmateriaal in handen hebben, maar toch laat de politie Stan vrij. Ook staat ze voor een ander groot dilemma: meegaan naar India of niet.

Evy neemt de beslissing om met Maarten mee naar India te gaan. Wanneer Stan dit verneemt, draait hij door. Net zoals hij Kirsten indertijd heeft aangereden, plant hij Evy ook aan te rijden. Op het laatste nippertje wijkt Stan uit met zijn auto, maar rijdt per ongeluk Hanne aan. Hanne belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Na een operatie wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. Stan pleegt vluchtmisdrijf en verdwijnt daarna spoorloos.

Maarten is opgelucht als blijkt dat Stan met de noorderzon verdwenen is. Evy blijft echter argwanend en ze zoekt excuses om Maarten uit de weg te gaan. Maarten beslist om zijn relatie met Evy te beëindigen en vrienden te blijven. Hanne mag thuis verder revalideren en op een nacht staat Stan plots voor haar ziekenhuisbed, net nadat hij een illegaal wapen heeft overgekocht. De volgende morgen staat er een doosje pralines op Hannes bed.

Evy krijgt opnieuw een telefoontje van Stan, maar kan niet antwoorden op zijn vragen omdat ze niet alleen is. Ze verzint een smoesje om weg te gaan en Maarten blijft bij zijn vader die last heeft van zijn gezondheid. Eenmaal thuis belt ze met Stan, maar hij geeft alleen een cryptische omschrijving om hem te kunnen vinden. Hanne hoort het hele gesprek en smeekt Evy om thuis te blijven. Evy beseft ondertussen waar Stan het over heeft en gaat erop af. Hanne slaagt erin om Maarten te bellen en vertelt hem waar ze naartoe is.

Na een moeilijk begin slaagt Evy erin om Stan te kalmeren en vertelt ze eindelijk waarom ze zo abrupt een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Stan gaat ermee akkoord om zichzelf aan te geven voor de aanrijding van Hanne, maar hoopt nog steeds dat hij en Evy terug samen komen. Plots komt Maarten tussenbeide en geeft hij Stan een flinke mep op zijn hoofd. Stan valt neer, en Evy is razend op Maarten. Tijdens hun ruzie, lukt het Stan om terug recht te komen en hij valt Maarten aan. Hij wil een zware steen op hem laten vallen, maar Evy pakt het pistool en richt het op Stan. Stan legt de steen neer en komt dichterbij. Evy maakt duidelijk dat het moet stoppen, maar wanneer Stan te dichtbij is, vuurt ze een schot af. Stan wordt geraakt, waarna hij naar achter stapt en naar beneden valt. De hulpdiensten worden verwittigd en Stan wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Familie 6274 extra 001

Stan heeft het schot en de val overleefd. Hij wordt echter naar de gevangenis overgebracht voor de aanrijding met vluchtmisdrijf van Hanne en de stalking van Evy.

Op een dag staat Stan plots in de Foodbar. Hij loopt er Zjef, Emma en Evy tegen het lijf. Met die laatste heeft hij echter contactverbod. Hij is tijdelijk met een enkelband vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Niet veel later verdwijnt Evy plots. De friends gaan op zoek naar haar en verdenken eerst Stan, maar die ligt al langer dan een week in het ziekenhuis met een nierinfectie en kan er dus niets mee te maken hebben.

Misdrijven

Trivia

  • Stan is geboren op 3 maart 1982. Anno 2019 is hij dus 37 jaar oud.
  • Acteur Kristof Verhassel had tijdens het 22ste seizoen een kleine gastrol als kok Guy Rogiers
  • In de korte inhouden werd dit personage fout weergegeven als Piet Colpaert. Waarschijnlijk was de acteur die Piet vertolkte niet beschikbaar en werd Stan Lauwers in de plaats geïntroduceerd. Hetzelfde geval was met Didier Spinel, die uiteindelijk vervangen werd door Freddy Steenhoudt.
  • Aanvankelijk leek het alsof de rol van Stan slechts een gastrol was voor een korte periode. Enkele maanden later, bij de start van het 25ste seizoen, kreeg het personage meer diepgang en groeide uit tot een vast personage. Vanaf december 2016 tot juni 2018 maakt Stan deel uit van de hoofdcast.
  • Benny Coppens noemt Stan soms 'Stakke' of ook wel 'Stanneman'.
  • Op de groepsfoto van seizoen 28 krijgt Stan nog een plaatsje tussen de overige hoofdcast, maar hij is slechts in 2 afleveringen te zien. Zijn naam werd wel geschrapt uit de generiek.
  • In 2019 maakt Kristof Verhassel zijn debuut in concurrent 'Thuis' als boksleraar Jasper. Daar heeft zijn personage een vrouw die volledig verlamd is, ongeveer zoals het geval was bij Stan.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Stan, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.