FANDOM


Stefanie Coppens
Seizoenen 222324252627282930 Familie 27 portret wit Stefanie
Eerste verschijning Aflevering 4943 - 14 november 2012
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jasmijn Van Hoof
Huidig beroep Zaakvoerder Fietsen Pauwels
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Benny Coppens en Liesbeth Pauwels
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Stefanie Coppens is een hoofdpersonage dat van 14 november 2012 tot en met 1 april 2016, op 15 maart 2017 en sinds 16 mei 2017 vertolkt wordt door Jasmijn Van Hoof.

Familie en Liefdesleven

Stefanie is de dochter van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels. Ze is tevens de zus van Arno Coppens en de kleindochter van Patrick Pauwels en Alfons Coppens.

Stefanie heeft begin 2013 een relatie met Hans Deschutter, een oude schoolvriend van Benny en bovendien ook een ex-lief van Liesbeth. Het is vooral het leeftijdsverschil dat ervoor zorgt dat het koppel uit elkaar gaat. Een jaar later begint Stefanie een relatie met Jens Colpaert, die haar eigenlijk alleen wil gebruiken om zijn gokschulden af te lossen.

Voor Stefanie is het liefde op het eerste gezicht wanneer ze Thomas Van den Bossche leert kennen. Het duurt een tijdje voor de gevoelens wederzijds worden. Tijdens een lockdown springt de vonk over en worden ze een koppel. Ze stappen stiekem in het huwelijksbootje, maar hun huwelijk houdt niet lang stand. Thomas sterft door een erfelijke nierziekte. Hierdoor komt Stefanie voor het eerst in contact met Simon Feyaerts, de broer van Thomas. Hun relatie blijft niet lang duren omdat Stefanie haar overleden echtgenoot niet kan vergeten. Ze neemt afstand van Simon en vertrekt naar het buitenland.

In mei 2017 keert Stefanie terug naar België, maar wil ze gewoon vrienden blijven met Simon. Stefanie wil voor enkele weken terug naar Nieuw-Zeeland, maar wordt ontvoerd door een vermomde Simon op weg naar de luchthaven. Wanneer ze gevonden wordt, worden Stefanie en Simon toch opnieuw een koppel. Stefanie krijgt gevoelens voor inspecteur Tom Scheerlinck en wil een einde maken aan haar relatie met Simon. Die panikeert en probeert Stefanie opnieuw te ontvoeren. Na een harde confrontatie, slaagt Stefanie erin om Simon te overmeesteren. Hij wordt naar de gevangenis gebracht.

In 2018 ontfermt Stefanie zich over vluchteling Ayo Buhari. Ze wil hem helpen een verblijfsvergunning te krijgen en stelt voor om te trouwen. Stefanie wordt echt verliefd op Ayo, terwijl hij nog aan zijn vriendin denkt in Afrika. De twee worden toch een koppel, maar hun geluk is ook van korte duur omdat Ayo teruggestuurd wordt naar zijn eigen land. Stefanie wil single blijven, maar zoekt na enkele maanden toch toenadering tot haar nieuwe huisgenoot Elias Van Wilder. Die blijkt een gevaarlijke pyromaan te zijn en probeert Stefanie zelfs te vermoorden.

De traumatische gebeurtenissen van de afgelopen jaren brengen Stefanie bij een psycholoog. Ze vindt ook troost en steun bij haar huisgenoot en goede vriend Guido Van den Bossche. Ze worden een koppel en Guido vraagt haar zelfs ten huwelijk tijdens een voetbalmatch van Anderlecht. Stefanie panikeert en zet het op een lopen waardoor Guido een einde maakt aan hun relatie. Alle pogingen van Stefanie om de ruzie op te lossen, worden door Guido afgeblokt. Ze belandt vervolgens in bed met Jonas Versteven.

Studies en Beroepsleven

Stefanie heeft gestudeerd voor schoonheidsspecialiste en werkt geruime tijd in een schoonheidssalon. In haar vrije tijd is ze ook kapster. Stefanie volgt nadien een opleiding visagiste om zo een job op een Franse filmset te kunnen bemachtigen. Ze werkt ook eventjes als freelancer voor Vero Bello

Er ontstaat een nieuwe tak in de VDB Holding: Fashion Agency. Stefanie stelt Peter Van den Bossche voor om bij Fashion Agency te komen werken als visagiste. Peter accepteert haar voorstel en neemt haar aan. Wat later stelt hij Stefanie voor om zelfs secretaresse te worden van de nieuwe tak. Hierbij hoort ook het onderhouden en contacteren van modellen en klanten. Na de dood van Thomas Van den Bossche erft Stefanie de aandelen van VDB en wordt ze lid van de Raad van Bestuur. Ze krijgt ook de volledige verantwoordelijkheid over Fashion Agency.

In 2016 wordt Stefanie op eigen vraag ontslagen bij VDB. Ze verhuist voor enkele maanden naar Frankrijk om er aan de slag te gaan als schminkster op de set van een nieuwe Franse reeks van Canal+. Nadien wordt haar contract verlengd en verhuist Stefanie naar Nieuw-Zeeland voor langere tijd. In mei 2017 keert ze terug naar België.

Wanneer Peter Stefanie voorstelt terug bij VDB te komen werken als administratief bediende, weigert ze vriendelijk. Ze verkoopt ook haar aandelen aan Peter en Veronique. Ze kiest resoluut voor een nieuwe wending in haar leven en start haar opleiding tot brandweervrouw. Nadat ze de eerst keer niet geslaagd was, lukt het haar de tweede keer wel om te slagen. Ze gaat aan de slag als brandweervrouw. In 2019 krijgt de buurt van Stefanie te maken met een pyromaan, die nadien haar huisgenoot en vriendje Elias blijkt te zijn. Elias probeerde Stefanie levend in brand te steken waardoor Stefanie last heeft van PTSD. Ze geeft haar job bij de brandweer op.

Stefanie gaat terug solliciteren en krijgt een job aangeboden als receptioniste in een hotel. Ondertussen gaat Stefanie helpen in het fietsatelier van haar grootvader en Stefanie krijgt een job aangeboden door hem. Stefanie kiest voor haar grootvader en verbreekt het contract met het hotel. De samenwerking verloopt niet vlot omdat Patrick het niet gewoon is zijn werk uit handen te geven. Hij besluit de zaak aan Stefanie over te laten en als haar werknemer in dienst te komen.

Verhaallijnen

Familie afl4977 01
Familie afl5004 03

Liesbeth in het ziekenhuis

Stefanie probeert zich steeds buiten de ruzies van haar familie te houden. Haar leven staat volledig in het teken van haar werk bij het schoonheidsinstituut. Zo biedt ze bijvoorbeeld Rita een behandeling aan. Wanneer Liesbeth overvallen werd en enkele dagen in het ziekenhuis moet verblijven, krijgt Stefanie meteen alle huishoudelijke taken in handen. Ze protesteert en wil dat alle taken eerlijk verdeeld worden. Wanneer Stefanie op een dag kookt voor haar gezin, wordt het al snel duidelijk dat ze het kooktalent van haar moeder niet geërfd heeft. Stefanie is blij met de hulp van Rita in het huishouden, maar ze is vooral bang voor haar lijn omdat ze altijd zo lekker kookt.

Familie5011
Familie5013

Hans en Stefanie

Stefanie heeft een nieuwe vriend heeft, maar wanneer ze vertelt dat het Hans Deschutter is, een oude schoolvriend van Benny, ontstaat er een conflict binnen het gezin. Benny is niet blij dat zijn dochter een relatie heeft met Hans omdat de twee een moeilijk verleden hebben. De situatie wordt ingewikkelder als Liesbeth toegeeft dat zij en Hans ook iets gehad hebben samen. Stefanie heeft het hier moeilijk mee en wanneer Hans zijn moeder Diane meeneemt naar de familie Pauwels blijkt dat Benny als kind een gluurder was. Stefanie pakt haar koffers wanneer haar vader de ruzie met Hans niet wil bijleggen. Na een tijdje begint het leeftijdsverschil hen parten te spelen en gaan ze uit elkaar. Stefanie keert terug naar huis.

Familie afl5080 03
Seizoensfinale14

Het buurtfeest

De rust binnen de familie Pauwels is teruggekeerd, maar niet voor lang. Arno is smoorverliefd op de Amerikaanse Gail en wil haar gaan bezoeken in Miami. De hele familie wil hem helpen om het nodige geld bij elkaar te krijgen, maar een ongewenste storm gooit roet in het eten. Arno ziet zijn kansen somber in en zoekt troost bij zijn oudere zus. Hij steelt de kredietkaard van zijn moeder om een ticket te kopen en uiteindelijk laten Liesbeth en Benny hem toch gaan. Een tijdje later is Stefanie aanwezig op het buurtfeest van Mathias. Op vraag van Jan helpt ze mee in de feesttent, samen met Niko en Evy, maar Stefanie heeft duidelijk het tappen niet onder de knie. Ze staat ook aan de zijlijn van de wielerkoers om haar vader aan te moedigen.

Familie afl5143 01
Familie 5182 003

Nieuwe hobby's

Stefanie brengt Arno en Dirk op een goed idee voor de website van VDB Fashion, waarna ze zelf model staat voor de proefversie. Terwijl Arno en Dirk een eigen bedrijf opstarten, denkt Stefanie ook aan een bijverdienste. Ze tikt enkele oude kapperspulletjes op de kop en besluit om thuis mensen te ontvangen. Ze palmt bijna de volledige woonkamer in, en haar gezinsleden zijn niet echt opgezet met de drukte en rommel in huis. Stefanie wordt verplicht om haar spullen te verhuizen. Enkele weken later krijgen Liesbeth en Stefanie het idee om een breiclub te beginnen. Tijdens hun eerste samenkomst blijkt echter dat Stefanie helemaal niet kan breien en de breiclub is verder geen groot succes.

1493605 10152131025652491 644871806 o
Familie5194

Ontmoeting met Jens

Stefanie gaat op stap met haar vriendinnen en ontmoet een knappe aanbidder. Ze durft er niet op af te stappen, maar vindt toch de moed om toenadering te zoeken. Ze maakt kennis met Jens Colpaert en kan hem aan de haak slaan. De twee spreken nadien nog met elkaar af en Stefanie geeft aan haar ouders toe dat ze een nieuw lief heeft. Liesbeth staat erop dat ze Jens uitnodigt voor het kerstfeestje. Stefanie vindt het te snel, maar Jens verrast haar door toch op te dagen met kerstmis. Stefanie ontdekt dat Jens geen contact meer heeft met zijn familie en zelfs jaloers is op de goede band die Stefanie met haar ouders heeft. Liesbeth vreest dat de jongen misschien een te moeilijke jeugd heeft gehad.

Familie5203
Familie afl504 05

Gokschulden

Stefanie ontmoet Raf Neys, een goede vriend van Jens, maar kan het absoluut niet met hem vinden. Na nieuwjaar slaagt Stefanie er plots niet meer in om Jens aan de lijn te krijgen en ze is ongerust. Stefanie probeert te achterhalen wat hem dwarszit, maar hij sluit zich volledig af voor haar. Jens geeft toe dat hij meer dan 7.000 euro gokschulden heeft. Stefanie is ervan overtuigd dat ze met hun tweetjes een oplossing voor zijn geldprobleem kunnen vinden. Jens heeft trouwens al een oplossing in gedachten. Hij wil dat Stefanie met één van zijn schuldeisers naar bed gaat. Stefanie gaat natuurlijk niet akkoord en de schuldeiser in kwestie wordt handtastelijk. Stefanie slaagt erin te ontsnappen.

Familie afl504 04
Familie 5206 002

De moord op Jens

Wanneer Benny te horen krijgt wat Jens van plan was met zijn dochter, kan hij zijn kalmte niet bewaren. Hij brengt Jens een bezoekje en geeft hem enkele klappen. Benny komt volledig gehavend thuis, maar de schok wordt groter wanneer nadien de politie voor de deur staat. Jens is vermoord teruggevonden en Benny wordt opgepakt. Alle sporen wijzen naar Benny, maar hij kan ontsnappen tijdens het politietransport. Liesbeth zit in zak en as, maar ondertussen gaan Stefanie en Arno op zoek naar Raf Neys, die volgens Stefanie zeker meer weet. Ze krijgen hem niet te pakken. Benny duikt onder bij Rita en maakt een robotfoto van de man die hij de avond van de moord gezien heeft bij Jens. Stefanie herkent hem als Raf.

Familie 5223 01
42134243

De Franse filmset

Arno maakt een vals facebookprofiel als vrouw en zoekt contact met Raf Neys, de vermoedelijke moordenaar van Jens. Hij volgt hem naar zijn thuis en breekt hier in om bewijzen te verzamelen. Hij wordt echter opgepakt door de politie, maar heeft de juiste bewijzen in handen. De zaak wordt terug geopend en Benny wordt onschuldig bevonden waardoor hij terug naar huis kan keren. Stefanie wil zich op iets nieuws storten en start een opleiding tot filmvisagiste. Ze krijgt de kans om ervaring te doen op een professionele filmset in Frankrijk. Ze moet enkele slagen voor een examen. Een tijdje later mag Stefanie haar koffers pakken om voor enkele maanden naar Frankrijk te trekken.

640px-Familie 5329 002
StefanieThomas

De terugkeer

September. Stefanie is teruggekeerd uit Frankrijk en merkt meteen op dat haar vader extreem lief doet tegen haar moeder. Stefanie is er zeker van dat Liesbeth opnieuw zwanger is en niet veel later delen Liesbeth en Benny het goede nieuws mee aan hun gezin. In de Jan en Alleman ontmoet Stefanie voor het eerst Thomas, de nieuwste telg van de Van den Bossches. Thomas geeft een drink op zijn nieuwe familie en Stefanie is daar maar al te graag bij. Ze probeert Thomas voor haar te winnen door te doen alsof ze een eigen zaak wil starten, maar Thomas lijkt niet meteen toe te happen. Bovendien is Hanne plotseling jaloers wanneer ze merkt dat de twee veel met elkaar optrekken.

Familie 5340 005
S24e28 01

Verliefd op Thomas

Stefanie vertelt eindelijk aan Thomas dat ze gevoelens voor hem heeft, maar hij wil gewoon vrienden blijven. Stefanie kan de afwijzing van Thomas maar moeilijk verwerken en wil hem liever niet meer zien. Thomas wil de ruzie met Stefanie zo snel mogelijk oplossen, maar geeft haar zo verkeerde signalen. Thomas moet aan Stefanie toegeven dat hij gevoelens heeft voor Hanne en dat het tussen hen nooit iets zal worden. Het schoonheidssalon waar Stefanie werkt, wordt door Veronique en Vero Bello ingehuurd om make-overs uit te voeren als reclamecampagne. Veronique is zo tevreden met het werk van Stefanie dat ze haar aanneemt als freelancer en haar zal betrekken bij verdere projecten.

Familie 5376 001
640px-Familie 5381 006

Fashion Agency

Peter start binnen de VDB Holding een nieuwe afdeling op: Fashion Agency. Stefanie heeft veel interesse en vraagt Peter persoonlijk of hij een job voor haar heeft. Ze mag aan de slag als visagiste, maar moet ook de administratieve taken uitvoeren. Stefanie verdiept zich in de administratie van Fashion Agency en maakt een goede indruk bij Peter. Na een succesvolle proefperiode krijgt ze dan ook een vaste benoeming. Ze toont aan Peter dat ze initiatief durft nemen en samen verdiepen ze zich in de wereld van de modellen. Peter geeft Stefanie telkens meer verantwoordelijkheid omdat hij zich ook nog wil bezighouden met de andere afdelingen van de holding.

Afl57 44
Afl57 37

Basic Instinct

Stefanie krijgt op een dag bezoek van Elias Bernaerts, de beste vriend van Guido die nu aan het RITS studeert. Hij ziet Stefanie wel zitten en hoopt een afspraakje met haar te versieren. Stefanie gaat met Elias naar de bioscoop, maar enkel als vrienden. Nadien wil ze hem helpen met een filmproject, tot Benny te weten komt dat Elias de beroemde scène uit Basic Instinct wil naspelen met Stefanie. Daarin moet zij zonder slipje voor de camera kruipen. Stefanie vindt Elias maar een vetzak en Benny zet hem aan de deur. Ondertussen wordt Stefanie ingeschakeld als danspartner voor Albert, tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman.

Familie 5399 003
S24 E072 015

Peter in opspraak

Bij VDB komt Peter in opspraak door een drugsfeestje dat bij hem thuis georganiseerd werd. Peter krijgt het gevoel dat zijn ex-vrouw June een mol in het bedrijf heeft binnengebracht. Stefanie denkt dat het nieuwe model Floor in opdracht van June werkt, maar Peter wil bewijzen zien. Stefanie ontdekt op Facebook een haatpagina tegen Peter. Ze besluit om deze keer zelf iets te ondernemen en probeert Floor uit te horen. Peter wil een persconferentie houden om zijn imago op te schonen. Floor wil van Stefanie weten wat hij precies zal zeggen. Wanneer iemand van het drugsfeestje om het leven gekomen is, vreest Stefanie voor haar job. Zal VDB ten onder gaan door de slechte reclame? Thomas neemt de job van Peter over.

Familie 5416 02
Familie 5414 03

Quarantaine

Hanne lucht haar hart bij Stefanie. Sinds Thomas aan de leiding staat van de VDB Holding, is de passie uit hun relatie verdwenen. Thomas reageert fel nadat Stefanie haar mond voorbijpraat over zijn relationele problemen. Stefanie boekt een reisje naar Cadzand voor Hanne en Thomas, maar heeft het nog altijd moeilijk met haar gevoelens voor Thomas. Bij hun terugkeer, zijn ze allebei niet enthousiast over de reis. Ze luchten allebei hun hart bij Stefanie. Wanneer Thomas en Stefanie samen bij dokter Leen zijn, wordt in de buurt een quarantaine uitgevoerd door een giftige stofwolk. Ze zitten enkele dagen met hun tweetjes vast en maken er samen een gezellige kerstavond van. Het duurt niet lang voor er een kus komt.

Familie 5419 03
Afl57 34

Polycysteuze nieren

Thomas maakt een einde aan zijn relatie met Hanne om volledig voor Stefanie te kiezen. Hij nodigt haar ook uit voor het eindejaarsfeestje bij hem thuis. Stefanie voelt zich erg onzeker. Na nieuwjaar weet Stefanie niet hoe ze zich moet gedragen op het werk nu ze een relatie heeft met de grote baas. Thomas krijgt vervolgens plots slecht nieuws van Leen. Zijn vader leed aan polycysteuze nieren, een dodelijke ziekte die bovendien erfelijk kan zijn. Stefanie maakt zich zorgen om haar vriend, maar Thomas weigert zich te laten onderzoeken. De grootmoeder van Thomas komt langs zodat ze zich allemaal kunnen laten testen. Zij blijkt de drager van de ziekte te zijn. Jan is bereid om een van zijn nieren af te staan voor zijn kleinzoon.

S24 E105 25
S24 E110 015

Het verleden van Thomas

Bij VDB krijgt Thomas de kans om aandeelhouder te worden, maar Stefanie vindt dat hij eerlijk moet zijn over zijn aandoening. Op aanraden van Jan licht Stefanie Peter in over de ziekte van Thomas, en die is daar allesbehalve tevreden mee. Ook Hanne heeft zo haar eigen mening over de situatie en steunt Stefanie. Thomas is niet van plan om zijn carrière stop te zetten door een ziekte die hij misschien heeft en gaat in op het aanbod van Peter en Mathias. Stefanie stelt zich vragen over haar relatie met Thomas: hebben ze wel een toekomst samen? Bovendien wordt Thomas plots gechanteerd met informatie uit zijn verleden. Thomas vertelt haar over zijn verleden als escort. Stefanie heeft even tijd nodig om dit te verwerken.

S24 E118 014
Familie 5470 005

De chantage

Stefanie heeft het moeilijk na haar breuk met Thomas, maar kan de echte reden van hun breuk niet aan haar familie vertellen. Thomas doet er alles aan om het terug goed te maken, maar een nieuwe ontwikkeling in zijn chantagezaak zorgt voor extra complicaties. De man die hem chanteert, wordt dood teruggevonden. Stefanie gaat de confrontatie aan met Thomas. Hij heeft haar één en ander op te biechten over het lijkt dat teruggevonden werd. Thomas maakt haar duidelijk dat hij niet de schuldige is en vertelt hoe de vork aan de steel zit. Stefanie is opgelucht dat haar vriend voor één keer meteen eerlijk is geweest en wil hun relatie nog een kans geven. Thomas wil Stefanie verrassen voor haar verjaardag met een weekendje Venetië.

Familie 5510 004
S24 E189 006

Stiekem getrouwd

Thomas krijgt een brief van de gemeente en gedraagt zich sindsdien vreemd tegenover zijn omgeving. Stefanie is in de wolken wanneer hij haar plots verrast met een citytrip. Nadien vertelt Thomas haar dat het geen citytrip is, wanneer hij Stefanie te huwelijk vraagt. De twee vertrekken samen naar Schotland om in Gretna Green te trouwen, zonder medeweten van familie en vrienden. Thomas en Stefanie keren terug naar België. Zij wil hun huwelijk nog steeds geheim houden tot Liesbeth weer thuis is. Thomas voelt zich niet lekker en belandt in het ziekenhuis. Wanneer blijkt dat hij dringend een donornier nodig heeft, onthult Thomas dat hij nog een broer heeft: Simon Feyaerts.

Familie 5515 001
S24 E196 013

De dood van Thomas

Tijdens de nierdialyse van Thomas treedt een complicatie op waardoor zijn hart het even begeeft. Stefanie zoekt contact met diens broer Simon. De twee broers hebben al een tijdje geen contact meer met elkaar sinds de dood van hun ouders. Stefanie brengt ook Jan op de hoogte dat hij nog een tweede kleinzoon heeft. Simon maakt zijn opwachting in de Jan en Alleman. Jan en Stefanie trachten hem te overtuigen van de ernst van de situatie, maar dat lijkt weinig indruk op hem te maken. Alle hulp komt te laat wanneer blijkt dat het lichaam van Thomas niet meer in stabiele staat verkeert en opereren geen zin meer heeft. Stefanie wijkt geen moment van zijn bed. Niet veel later sterft Thomas in haar armen.

Familie 5526 01
S24 E205 040

De erfgename

De dood van Thomas zorgt voor een schokgolf binnen de familie van Stefanie en Jan. Wanneer nadien ook Jans zoon Bart om het leven komt, staat de wereld even stil. Stefanie kan het niet opbrengen om de begrafenis te organiseren en laat het over aan Jan en Simon. Stefanie wil Simon liever niet onder ogen komen, hij doet haar te veel denken aan Thomas. Ze herkent in Simon akelig veel eigenschappen van Thomas. Wanneer Simon de kamer van Thomas opruimt, ontdekt hij de trouwakte van zijn overleden broer. Dit betekent dat hij plots geen erfgenaam meer is, maar Stefanie alle bezittingen van Thomas erft, inclusief zijn aandelen bij VDB. Stefanie maakt Peter en Mathias duidelijk dat ze niet van plan is om de aandelen te verkopen.

Familie 5535 006
S24 E203 001

Een band met Simon

Wanneer Simon nog steeds blijft rondhangen bij VDB, maakt Stefanie hem duidelijk dat hij zo snel mogelijk terug naar Gent moet trekken. Maar dat is Simon niet van plan, want Peter heeft hem aangenomen om de job van Thomas verder te zetten. Stefanie kan dit niet verkroppen en denkt zelfs aan ontslag als Simon niet vertrekt. Tot ze tot inkeer komt en hem toch een kans wil geven. Ze ruimen samen de kamer van Thomas op en halen herinneringen op aan hem.

S25 E004 034
Familie s25 afl5554 004

Vriendschap met Peter

Stefanie neemt afscheid van haar moeder omdat Liesbeth voor enkele maanden op cursus gaat in Los Angeles. Ook Arno vertrekt een tijdje naar Amerika voor een rondreis. Door een fusie tussen VDB Fashion en Vero Bello zal Stefanie meer autoriteit krijgen binnen de VDB Holding, zeker nu ze aandelen heeft en in de Raad van Bestuur zit. Ze staat nu aan het hoofd van Fashion Agency en werkt lange dagen. Zo ontwikkelt ze een sterke band met Peter, omdat ze vaak samen overwerken. Iedereen heeft zo zijn mening over hun plotse vriendschap.

S25 E009 044
S25 E5562 001

Mannenverslindster

Stefanie en Peter spreken geregeld af in de Jan en Alleman om samen iets te drinken. Nadien spreken ze zelfs af bij Peter op de loft en Benny maakt zich zorgen. Hij wil van Peter weten wat hij van plan is met zijn dochter. Hij blijft erbij dat het puur vriendschappelijk is. De roddels binnen het bedrijf groeien waardoor Stefanie en Peter besluiten om wat afstand te houden. Zjef noemt Stefanie zelfs een mannenverslindster. Tussen Stefanie en Simon is er ook een mooie vriendschap ontstaan, maar hij heeft vooral oog voor de zwangere Evy.

Familie 5582 004
5582 005

Het dak stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen en zorgt voor ernstige gevolgen in het gebouw van VDB Fashion. Terwijl Stefanie samen met Stan in het kantoor van Peter is, stort een deel van het dak in. Bijna iedereen kon op tijd ontsnappen, maar Stefanie en Stan liggen bedolven onder het puin. June wil niet wachten op de hulpdiensten en gaat op zoek naar Stan. Dankzij de hulp van de brandweer worden Stefanie en Stan teruggevonden. Ze zijn allebei ongedeerd, maar Stefanie is in shock. Simon was doodongerust en geeft zijn gevoelens voor Stefanie toe. Zij wil gewoon vrienden blijven.

Familie 5566 004
Familie 5577 003

Jacht op aandelen

June en Stan worden een duivels koppel dat samen VDB Fashion wil overnemen. June probeert ruzie te stoken binnen het personeel, maar slaagt niet in haar opzet. Samen met Stan gaat ze op zoek naar iemand die ze gemakkelijk kunnen beïnvloeden. Stefanie is June dankbaar voor haar heldhaftig optreden tijdens de storm en daar wil June handig gebruik van maken. Ze vraagt aan Stefanie of ze haar aandelen wil verkopen. Stefanie gaat niet akkoord, omdat de aandelen het enige aandenken is dat ze nog aan haar overleden echtgenoot Thomas heeft.

Familie 5616 004-30cuil5hbrcenslahrx6ve
Aflevering5620

Aan het onthaal

Mieke spoort Stefanie aan om een datingprofiel te maken en ook Mieke maakt er eentje voor het plezier. Stefanie zet hun beide profielen online om Mieke te pesten. Mieke is stiekem nieuwsgierig naar haar matches en ziet dat Rudi de beste match is. Wanneer het personeel van VDB Fashion naar de nieuwe gebouwen verhuist, ontdekt Stefanie haar nieuwe plaats. Ze moet aan het onthaal plaatsnemen en die job combineren met Fashion Agency. Stefanie moet ook invallen als model en kan haar zenuwen niet de baas. Ze wordt lastiggevallen door een mannelijk model en Simon verdedigt haar eer.

Familie 5636 004-30ju3dfvduj0axp40hiioa
Familie 5579 003

De kus

Stefanie wil niet langer receptioniste zijn en op aanraden van Mathias wordt zijn oude secretaresse Jenny Versteven aangenomen als haar vervanger. Jenny werkt iedereen bij VDB op de zenuwen met haar bazige karakter. De samenwerking met Stefanie loopt stroef omdat Jenny haar behandelt als iemand zonder ervaring. Simon is het gedrag van Jenny beu en laat haar overplaatsen naar de boekhouding. Simon haalt vervolgens een grote opdracht binnen uit Nederland. In zijn euforie kust hij Stefanie. Zij besluit in te gaan op zijn kus en de twee worden een koppel.

Familie 5661 004-30s6opzd0tsmsakcxsp3wq
10557068 10153993479557491 2168891993106811135 o

Aandacht van Cédric

Veronique is de controle over Cédric helemaal kwijt. De jongen ontwikkelt op café een goede band met Benny en hij gaat een tijdje bij de familie Pauwels logeren. Cédric leert Stefanie kennen is heeft meteen een oogje op de jonge vrouw. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie kan overtuigen om hem te kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto. Simon reageert zeer jaloers op deze plotse aandacht van Cédric en hij zorgt ervoor dat de jongen zijn vriendin met rust laat.

Familie 5664 002-30s6pecw9l75xpdhnukb9m
Familie 5676 001

Simon aan de macht

Bij VDB Fashion wil Simon kost wat kost aan de macht komen. De positie van Peter staat onder druk en Veronique roept een aandeelhoudersvergadering bij elkaar. Simon stelt zich kandidaat om zijn positie over te nemen, maar ook Veronique. Omdat zowel Stefanie als Mathias voor Simon stemmen, wordt hij verkozen als de nieuwe CEO. Simon voelt zich geweldig en trakteert Stefanie op een romantisch weekendje in de nieuwe bed & breakfast van Mieke. Door de vastberadenheid van Simon, begint Stefanie Thomas te missen. Dankzij Hanne verliest ze een voicemailbericht van Thomas en ze is kapot van verdriet.

Familie 5686 001
Familie 5694 004

3 maanden naar Frankrijk

Stefanie kan Thomas niet uit haar gedachten zetten en probeert Simon te ontwijken. Wanneer er een teambuilding van VDB Fashion georganiseerd wordt, komt Stefanie ook niet opdagen. Simon is boos dat zijn vriendin zijn idee niet gesteund heeft. Hij nodigt Stefanie uit om iets te komen eten bij hem thuis, maar ze kan niet langer zwijgen. Ze maakt een einde aan hun relatie omdat ze Thomas niet kan vergeten. Wanneer Stefanie een aanbod krijgt om als schminkster te werken voor een nieuwe Franse reeks van Canal+, geeft ze haar ontslag bij VDB. Ze vertrekt voor drie maanden naar Frankrijk.

Aflevering 5911-1
Familie 5955 032

Nieuw-Zeeland

Na Frankrijk krijgt Stefanie een nieuwe opdracht in Nieuw-Zeeland. Ondertussen is het huwelijk van haar ouders kapot gesprongen en gaat Liesbeth een tijdje op bezoek bij Stefanie. Wanneer Stefanie haar verjaardag viert in 2017, skypet ze met haar vader en grootvader. Een tijdje later maakt ze aan haar familie bekent dat ze terugkeert naar België. Benny brengt iedereen op de hoogte en organiseert een verrassingsfeestje in de Jan en Alleman. Stefanie komt echter niet opdagen en laat weten dat ze eerst haar mama gaat bezoeken, die ondertussen in Nederland woont met haar nieuwe vriend.

Familie 5955 031
Week40-4

Terug thuis

Stefanie maakt plots haar opwachting thuis. Ze wordt meteen meegenomen door haar vriendinnen Hanne en Emma om een girlsnight. Stefanie komt ook terug in contact met Simon, die haar meteen duidelijk maakt dat zijn gevoelens voor haar nog niet veranderd zijn. Hij spendeert veel tijd met Stefanie omdat hij verder met zijn familie geen contact meer heeft. Thuis maakt Stefanie voor het eerst kennis met haar grootvader langs haar vaders kant, Alfons Coppens. Stefanie geeft aan Simon toe dat ze in Nieuw-Zeeland lastig gevallen werd door een collega die verliefd was op haar.

Familie 5956 001
18893421 10155465023267491 6406595704351588081 n

Verdwenen

Een tijdje later krijgt Stefanie te horen dat ze voor enkele weken terug naar Nieuw-Zeeland moet. Simon heeft het er moeilijk mee, maar maakt zich ook zorgen. Stefanie vraagt of Jason er ook zal zijn, maar krijgt een positief antwoord. Stefanie neemt afscheid van haar familie, maar laat nadien niets meer van zich horen. Benny maakt zich zorgen over zijn dochter, omdat ze hem geen sms'je heeft gestuurd voor zijn verjaardag en vaderdag. De familie van Stefanie komt te weten dat ze nooit aangekomen is in Nieuw-Zeeland en zelfs nooit het vliegtuig genomen heeft...

Familie 5976 002
5988-4

Ontvoerd en opgesloten

Stefanie zit al enkele dagen opgesloten in een kelder. Ze is volledig gedesorienteerd en weet zelfs niet waar ze is. Ze krijgt een pizza van haar ontvoerder en merkt dat het van een pizzeria in Mechelen komt. Simon vertelt aan iedereen het verhaal dat Stefanie hem verteld heeft over Jason. Liesbeth keert terug naar België en komt in contact met de moeder van Jason die haar verteld dat hij al een tijdje verdwenen is. Stefanie wordt dagenlang vastgehouden en is verrast wanneer Jason plots in de kelder staat om haar te bevrijden. De ontvoerder komt tussenbeide en wurgt Jason waardoor Stefanie terug alleen vastzit.

Familie 5988 seizoensfinale na 009
Sf-2017 extra 03

Het GSM-signaal

Tijdens de moord op Jason liet de ontvoerder zijn sleutel vallen en Stefanie heeft dat opgemerkt. Met een papiertje slaagt ze erin om de sleutel te pakken te krijgen. Ze kan zichzelf bevrijden uit de kelder en gaat op zoek naar haar GSM. Ze probeert haar vader te bellen, maar haar GSM valt uit. Stefanie zet het op een lopen, maar wordt terug overmeesterd door de ontvoerder. Gelukkig heeft de politie ondertussen haar locatie kunnen bemachtigen aan de hand van haar GSM-signaal. Plots staat Simon in de kelder en kan hij Stefanie bevrijden. Ook Benny en Patrick nemen haar in hun armen.

Familie 5989 002
Familie 5991 003

Paniekaanvallen

Stefanie keert veilig terug naar haar familie en wordt ondervraagd door inspecteur Tom Scheerlinck. Twee maanden later is de ontvoerder van Stefanie klaarblijkelijk opgepakt door de politie, maar ze heeft nog altijd last van flashbacks en paniekaanvallen. Stefanie en Simon zijn terug een koppel, maar de ontvoering staat duidelijk een gewone relatie in de weg. Stefanie gaat naar een psycholoog op aanraden van Marie, die ze leert kennen in de foodbar. Stefanie moet een dagboek bijhouden, maar plots komt haar psycholoog in een ongeval terecht bij het paardrijden. Marie neemt de sessies over.

Familie 5994 extra 001
Familie 6003 extra 017

Op gesprek bij Marie

Simon wil zijn vriendin beschermen voor de sessies met Marie, omdat de herinneringen haar telkens paniekaanvallen geven. Stefanie maakt hem duidelijk dat hij niet welkom is tijdens tijdens haar gesprekken met Marie. Simon vreest voor de uitkomst van de gesprekken en probeert Stefanie opnieuw te ontvoeren op straat. Ze slaagt erin om te ontsnappen voor hij haar in een auto sleurt. De mentale toestand van Stefanie gaat achteruit en Simon wil haar overtuigen om samen op reis te gaan om met hun tweetjes tot rust te komen. Marie spoort Stefanie aan om hun gesprekken verder te zetten.

Familie 6002 002
Familie 6006 002

Een belangrijk detail

Inspecteur Tom Scheerlinck opent de zaak van de ontvoering opnieuw en bekijkt samen met Stefanie de camerabeelden van de tweede ontvoeringspoging. De ontvoerder is niet herkenbaar. Tom en Stefanie voelen zich goed bij elkaar, maar Tom ontdekt dat Stefanie nu een relatie heeft met Simon en neemt afstand van haar. Hij vraagt wel aan Marie om zeker niet te stoppen met de therapie. Stefanie herinnert zich plots een belangrijk detail, namelijk het naamkaartje dat in de pizzadoos zat die ze van haar ontvoerder kreeg. Simon ontdekt dat Tom wel heel dichtbij Stefanie komt en gedraagt zich jaloers.

Familie 6014 003
Familie 6018 003

Simon of Tom?

Stefanie lucht haar hart bij Tom en de twee kussen. Ze wil dan ook een pauze inlassen bij Simon, maar die probeert Stefanie terug voor zich te winnen met een romantisch gebaar. Het naamkaartje van de pizza brengt Tom tot bij een pizzeria in Mechelen. Simon probeert Tom te achtervolgen en tijdens een confrontatie probeert Simon hem - weliswaar vermomd - uit te schakelen. Tom verzwijgt voor Stefanie wat er gebeur is, maar deelt wel zijn vermoedens met Marie. Namelijk dat Simon de dader is. Stefanie zit in de knoop met haar gevoelens en wil Tom een kans geven. Die beslist net op aanraden van Marie om afstand te nemen.

Familie 6023 001
Familie 6028 003

De ultieme flashback

Simon plaatst afluisterapparatuur in het huis van Benny zodat hij de sessies tussen Stefanie en Marie kan beluisteren. Tom laat Simon naar het politiekantoor komen voor een ondervraging. Voor Stefanie kan dit niet door de beugel en ze wil het contact met Tom verbreken. Ze gaat toch in op het aanbod van Simon om samen op reis te gaan. Onderweg naar de luchthaven krijgt Stefanie de ultieme flashback van haar ontvoering, waarbij ze gezien heeft dat Simon de dader is. Ze kan Simon doen stoppen en ze probeert naar haar vader te bellen. Simon heeft alles in de gaten en slaat Stefanie neer.

Familie 6029 extra 010
Familie 6033 004

De videoboodschap

Simon houdt Stefanie een tijdje vast in een hotelkamer. Stefanie speelt het spelletje mee en probeert zijn vertrouwen te winnen. Ze slaagt er niet in om Simon te kalmeren en hij verliest zijn controle. Hij rijdt met Stefanie naar VDB Fashion waar hij haar vastbindt in het kantoor van Lars. Hij neemt een videoboodschap op voor de familie waarin hij onthult dat hij samen met Stefanie zelfmoord zal plegen. Benny haast zich naar VDB, maar Stefanie slaagt er zelf in om Simon te overmeesteren. Ze steekt hem neer met een mes en Simon wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Thuiskomst-Stefanie 004
Familie 6066 003

Volledige bekentenissen

Wanneer de toestand van Simon stabiel genoeg is, wordt hij overgebracht naar de gevangenis. Hij wil niet meewerken aan het onderzoek en ontkent alles. Jan gaat zijn kleinzoon bezoeken en maakt hem duidelijk dat hij nooit familie was en nooit familie zal zijn. Simon breekt en legt volledige bekentenissen af. Stefanie probeert haar leven terug in handen te nemen en gaat naar het halloweenfeestje dat Hanne organiseert. Stan en Evy geven Stefanie de mogelijkheid om haar volledige verhaal te doen op Localscoop. Stefanie eist in ruil een illegale kopie van Simons afscheidsvideo.

Familie 6087 003
Familie 6089 k 001

Het liefdesleven van Benny

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader een nieuwe liefde verdient en schrijft hem samen met Viv in op een datingsite. Bij VDB Fashion komt Benny in contact met bewakingsagente Robyn. Stefanie wil eigenlijk haar vader koppelen met Viv en moeit zich met de zaak. Ze maakt aan Robyn duidelijk dat haar vader nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Ze spoort Viv ook aan om eerlijk te zijn over haar eigen gevoelens voor Benny. De situatie verloopt niet zoals Stefanie in gedachten heeft en Viv verhuist naar Hasselt terwijl Benny en Robyn een koppel worden.

Familie 6089 002
Familie 6092 001

Het nieuws over Simon

Benny kan er niet mee lachen wanneer hij te horen krijgt wat Stefanie allemaal uitgespookt heeft achter zijn rug. Stefanie kan het dan ook echt niet met Robyn vinden. Plots komt er ook slecht nieuws over Simon. Hij moet niet naar de gevangenis, maar wordt naar een psychiatrische instelling geplaatst omdat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. Het nieuws komt hard aan bij Stefanie en ze kan er niet met haar vader over praten omdat die alleen oog heeft voor Robyn. Robyn zorgt voor een hereniging van vader en dochter waardoor ze eindelijk door Stefanie aanvaard wordt.

Familie 6097 004
Familie 6107 004

Een eigen huis

Het huis van de 'friends' staat te koop omdat Zjef, Evy, Mieke en Niko allevier hun deel van het huis willen verkopen. Hanne probeert Stefanie te overtuigen om in het huis te investeren door haar aandelen van VDB Fashion te verkopen. Alfons doet zijn kleindochter een financieel voorstel en wil de helft betalen. Iemand anders doet een bod van 475.000 euro. Stefanie maakt de moeilijke beslissing om haar aandelen te verkopen en Alfons stapt ook mee in het project. Stefanie doet pakt ook haar spullen om in haar nieuwe huis te gaan wonen. Hanne, Evy, Guido en Emma mogen er ook gewoon blijven wonen.

Familie 6118 extra 003
Familie 6146 001

Ontmoeting met Ayo

In de Jan en Alleman komt Benny in contact met Ayo Buhari, een vluchteling uit Nigeria die op weg is naar Engeland. Benny geeft de jongen onderdak. Stefanie wil Ayo helpen door asiel aan te vragen en een plaats in een opvangcentrum te regelen. Ze schrijft hem ook in voor een cursus Nederlands en Patrick zorgt voor een job bij een carwash. Stefanie denkt zelf na over haar toekomst en schrijft zich in voor de toelatingsproeven van de brandweer. Ze moet hiervoor flink trainen en Ayo wil helpen. Alfons vertrouwt de vriendschap tussen Ayo en Stefanie niet en stelt zich racistisch op.

Familie 6145 004
Familie 6147 001

De kassadief

Jan verdenkt Ayo ervan een dief te zijn wanneer er geld uit zijn kassa verdwenen is. Benny wil geen voet meer in het café zetten als hij zich niet excuseert. Het komt tot een hevige discussie tussen Jan en Stefanie, maar het is een verwarde Albert die de kassadief blijkt te zijn. Hanne confronteert Stefanie met haar houding tegenover Ayo. Stefanie is eerlijk over haar gevoelens voor hem, maar Ayo heeft niet dezelfde gevoelens. Hij denkt nog steeds aan zijn overleden vriendin uit Nigeria en wil gewoon vrienden blijven met Stefanie.

Familie 6153 001
Familie 6160 001

Huwelijksaanzoek

Terwijl Stefanie de hulp krijgt van Ayo voor haar toelatingsexamen bij de brandweer, helpt zij hem met zijn gesprek bij het immigratiekantoor. Stefanie slaagt niet in haar eerste examen en laat haar hoofd hangen. Het gesprek bij Ayo ging ook niet goed en Stefanie doet hem een gewaagd voorstel. Als ze met elkaar trouwen, krijgt Ayo sowieso een verblijfsvergunning. Benny, Patrick en Alfons zien dat idee niet zitten, omdat er hoge straffen staan op een schijnhuwelijk. Stefanie maakt haar familie duidelijk dat dit de enige manier is om Ayo te helpen. Samen zoeken ze naar bewijzen om hun relatie aan te tonen.

Familie 6163 005
Familie 6167 005

De verklikker

Plots krijgt Stefanie een verontrustend telefoontje: iemand heeft de dienst burgerzaken getipt over haar schijnhuwelijk met Ayo. Stefanie denkt meteen dat Alfons de dader is, maar Benny ontdekt dat Jan de klikker is. Die belooft aan Jan om te zwijgen als hij zijn fouten terug rechtzet. De tip wordt ingetrokken, maar de Cel Schijnhuwelijk stuurt nu wel mevrouw Verhoeven naar de familie om iedereen te ondervragen. Niemand - zelfs Alfons niet - valt uit zijn rol. Stefanie en Ayo kunnen in het huwelijksbootje stappen.

Familie 6182 003
Familie 6188 006

Het mislukte huwelijk

Stefanie slaagt er de tweede keer wel in om haar toelatingsproef voor de brandweer succesvol af te ronden. Ayo is zo blij met het nieuws dat hij Stefanie kust. Van een schijnhuwelijk is nu geen sprake meer, want Stefanie en Ayo zijn echt verliefd. Het huwelijk komt snel dichterbij en Stefanie krijgt een trouwjurk cadeau van haar familie. De grote dag is aangebroken en iedereen wat op Ayo aan het gemeentehuis. Hij komt niet opdagen en Alfons kan zijn kalmte niet bewaren. Nadien maakt Ayo toch zijn opwachting want hij was in een gevecht verzeild geraakt met twee mannen op weg naar het gemeentehuis.

Familie 6192 001
Familie 6196 003
Familie 6197 004

Transport naar Engeland

Stefanie en Ayo willen snel een nieuwe datum kiezen, maar de Cel Schijnhuwelijken heeft een nieuw onderzoek geopend dankzij de uitval van Alfons in het gemeentehuis. Mevrouw Verhoeven vraagt 5.000 euro in ruil voor een positief rapport, maar ze wordt opgepakt door de politie. Ayo wordt meegenomen naar een gesloten asielcentrum. Hij zal waarschijnlijk terug naar Nigeria moeten en kan ontsnappen. Ayo kan een lift naar Engeland regelen in een koelwagen en brengt Stefanie op de hoogte. Wanneer de vrachtwagen vertrekt, wacht Stefanie ongeduldig op een geruststellend telefoontje. Robyn kan via haar securitybedrijf op zoek naar de vrachtwagen. Benny en Stefanie gaan er naartoe en vinden Ayo bewusteloos en onderkoeld terug. Ze kunnen niet anders dan een ziekenwagen te bellen. Ayo moet terug naar het gesloten asielcentrum.

Familie 6202 009
Familie 6208 seizoensfinale kranten 004

Het afscheid

Ayo wordt teruggestuurd naar Nigeria, maar Stefanie krijgt de kans om afscheid te nemen. Ze belooft hem dat ze een manier zal zoeken om terug bij elkaar te komen. Stefanie haar besluit staat vast. Ze maakt haar visum in orde zodat ze zelf naar Nigeria kan reizen om Ayo te helpen. Hanne probeert haar nog tegen te houden, maar besluit Benny te bellen. Stefanie luistert zelfs niet naar de goede raad van haar vader en maakt hem duidelijk dat het haar beslissing is. Ze vertrekt richting de luchthaven. Diezelfde avond staat Stefanie terug in het huis van haar vader en wordt duidelijk dat ze toch niet vertrokken is.

Familie 6212 002
Familie 6222 003

Stefanie bij de brandweer

Stefanie heeft niets meer gehoord van Ayo en vreest dat hij in Nigeria is opgepakt of dood is. Ze gaat uithuilen bij haar vader. Ondertussen is ze aan de slag als stagiair-brandweer op de brandweerschool. Na een grote rampoefening vreest ze echter dat ze het werk bij de brandweer onderschat heeft. Twee maanden later gaat Stefanie aan de slag in een echte brandweerkazerne. Ze komt terecht in een mannenwereld en van haar overste Joris Leffun krijgt ze enkel simpele, saaie taken. Ze krijgt geen enkel respect van haar mannelijke collega's en probeert meer van zich af te bijten.

Familie 6225 001
Familie 6254 004

Brand in de foodbar

Stefanie confronteert commandant Leffun met zijn gedrag en wil weten waarom hij haar niet serieus neemt. Joris biecht op dat er ooit een van zijn stagiaires om het leven kwam bij een interventie. Hij geeft zichzelf de fout en belooft aan zichzelf nooit meer dezelfde fout te maken. Stefanie wordt toch als brandweervrouw ingeschakeld wanneer de foodbar in brand staat. Stefanie vermoedt dat Emma nog binnen is en loopt tegen het protocol alleen naar binnen. Ze kan Emma uit het brandende gebouw redden. Joris wil het voor één keer door de vingers kijken omdat ze haar durf getoond heeft.

Familie 6231 005
Familie 6235 001

Alfons verward

Alfons maakt een verwarde indruk en vergeet veel. Op een dag komt Alfons zelfs niet opdagen voor een lunch met Stefanie, die zich grote zorgen maakt om haar bompa. Hij geeft toe dat hij verdwaald was. De familie wil dat Alfons zich laat testen in het ziekenhuis, maar Alfons geeft aan zijn kleindochter toe dat hij bang is voor de resultaten. Hij wil vooral niet in een rusthuis terechtkomen. Alfons heeft volgens de dokter een beginnende vorm van dementie. Benny wil zelf voor zijn vader zorgen, maar Alfons gaat wel akkoord met af en toe naar het dagcentrum van het rusthuis te gaan.

Familie 6260 001
Familie 6274 003

Epilepsieaanvallen

Stefanie heeft haar plaats verdiend in het team van Joris Leffun en trakteert haar collega's op een drankje in de Jan en Alleman. Ze is nu officieel brandweervrouw en wordt ritueel gedoopt. Plots krijgt Joris last van een epilepsieaanval. Stefanie is geschrokken, maar Joris stelt haar gerust dat het een eenmalig geval was. Stefanie maakt zich zorgen en ontdekt door zijn vrouw dat Joris al meerdere keren last heeft gehad van zulke aanvallen. Ze voelt zich verantwoordlijk voor haar collega's en kan zijn geheim niet voor haar houden. De gevolgen voor Joris zijn ernstig, hij wordt geschorst.

Familie 6265 004
Familie 6266 002

Alfons Verliefd

Alfons is er niet bij met zijn hoofd en Stefanie vraagt hem wat er aan de hand is. Hij biecht haar op dat hij verliefd is op Lily uit het dagcentrum. Stefanie besluit haar grootvader te helpen en samen maken ze cake en schrijven ze een gedicht voor haar. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Ondertussen is er paniek bij de 'friends' wanneer Evy plots niet meer naar huis komen. De politie wordt ingeschakeld, maar Evy is wekenlang vermist.

Familie 6270 002
Familie 6278 Extra 012 Quinten Hanne Stefanie

Liefdesverklaring

Stefanie mist Ayo nog steeds en komt terug in contact met Joris. Die zit in de put sinds zijn schorsing, maar neemt Stefanie niets kwalijk. Zijn vrouw heeft hem verlaten met de kinderen omdat hij gelogen heeft. Joris vliegt in de drank en komt in een dronken beu laat op de avond bij Stefanie aan de deur staan. Hij verklaart zijn liefde voor haar waardoor Stefanie het contact moet verbreken. Nadien neemt Stefanie haar collega Joren meermaals mee naar huis. Iedereen denkt dat hij een oogje heeft op Hanne, maar hij biecht aan Stefanie op dat hij eigenlijk eerder Guido ziet zitten.

Familie 6281 002
Familie 6322 003

Robyn terugwinnen

Het is tot een breuk gekomen tussen Benny en Robyn, maar Stefanie heeft nog altijd contact met haar. Benny doet dan ook zijn uiterste best om haar terug te winnen en wil een orkestje huren om samen een liedje te spelen aan haar deur. Stefanie spreekt met Robyn af om alles in goede banen te leiden, maar ontdekt dat ze op het punt staat om op date te gaan met iemand. Stefanie kan haar papa op tijd inlichten om alles af te blazen. Robyn geeft nadien aan Stefanie toe dat haar date niet zo goed verlopen is en dat ze Benny eigenlijk mist.

Familie 6328 001
Familie 6338 001

Airbnb

Evy is overleden en haar kamer staat al een tijdje leeg. Stefanie probeert bij haar huisgenoten voorzichtig aan te brengen dat ze het moeilijk heeft om uit de kosten te komen zonder die extra huuropbrengsten. Stefanie zoekt een creatieve oplossing en overweegt om de kamer te verhuren als airbnb. Hanne gaat niet akkoord omdat ze het te pijnlijk vindt om de kamer van Evy zo snel al te verhuren aan iemand anders. Iedereen beseft uiteindelijk dat ze verder moeten met hun levens. Stefanie gaat van start en haar eerste klant is een vriendin uit Nieuw-Zeeland.

Familie 6343 006
Familie 6344 002

Vluchtmisdrijf

Hanne en Stefanie gaan Guido en Emma's verloving vieren in de Ardennen. Wanneer ze 's avonds terug naar huis keren, rijden ze iets aan en plegen ze vluchtmisdrijf, omdat ze gedronken hebben. De volgende morgen wordt duidelijk dat er in die buurt een vrouw aangereden is en vecht voor haar leven. Ook is er schade aan Stefanies auto. Stefanie vraagt Guido om dat te herstellen en te zwijgen tegen de rest. Wanneer de vrouw overlijdt, wil Hanne naar de politie stappen. Uiteindelijk kan ook Stefanie overtuigd worden, maar het blijkt dat ze gewoon een hert aangereden hebben en zich daar schuldig over voelen.

Familie 6357 001
Familie 6353 003

Lottowinnaar

Benny wint 1 miljoen euro met de lotto en wordt zo opeens schatrijk. Arno en Estee keren voor enkele dagen terug naar huis in de hoop ook een deel van de winst mee te pikken. Benny doet Arno en Stefanie uiteindelijk slechts een laag bedrag cadeau, omdat hij vindt dat ze moeten leren omgaan met geld. Stefanie is desalniettemin blij met het bedrag, maar Estee helemaal niet. Benny verandert uiteindelijk van gedachte en geeft toch meer. Niet veel later organiseert Benny in de Jan en Alleman een feestje voor Stefanies verjaardag met al haar vrienden en familie.

Familie 6390 007
Familie 6399 Stefanie

Autobranden

Stefanie heeft haar handen vol bij de brandweer omdat de buurt al een tijdje geteisterd wordt door een pyromaan. Verschillende autobranden maken de buurt onveilig. Stefanie krijgt er daarom een nieuwe collega bij, Laurens Gebreurs, en probeert hem beter te leren kennen. Laurens praat echter niet zo graag over zichzelf, maar heeft duidelijk wel een oogje op Stefanie. Wanneer ook de auto van Stefanie door de pyromaan onder handen genomen wordt, vreest ze dat hij het persoonlijk op haar gemunt heeft. Benny geeft haar een auto cadeau, maar Stefanie durft voorlopig niet meer achter het stuur kruipen.

Familie 6404 003
Familie 6394 002

De komst van Elias

Elias Van Wilder maakt zijn opwachting als de nieuwe huurder in het huis van Stefanie. Zijn charmes gaan niet onopgemerkt voorbij bij Stefanie en Hanne. Elias slaagt er onmiddellijk in om het hart van Stefanie te veroveren daar haar te helpen met haar angst om in een auto te stappen. Elias en Stefanie kunnen het goed met elkaar vinden en gaan samen op date. Stefanie merkt Laurens op en nadien duikt hij nog verschillende keren op. Stefanie denkt dat hij haar stalkt, maar hij ontkent alles. Wanneer plots de auto van Elias ook in vlammen op gaat, vreest Stefanie dat Laurens de pyromaan is.

Familie 6407 001
Familie 6414 003

Het verleden van Laurens

Stefanie komt bijna in een ontploffing van een brandende auto terecht, maar Laurens kan haar net op tijd redden, hoewel hij op dat moment gaan dienst had. Stefanie vindt het raar en ontvangt niet veel later een anoniem bericht met de link naar een artikel over ene Bert Gebreurs die als brandweerman zelf een pyromaan was. Stefanie neemt Elias in vertrouwen en ze stapt met haar vermoedens naar de politie. Laurens wordt een paar uur later echter alweer vrijgelaten en hij maakt aan Stefanie duidelijk dat hij niet de dader is, hoewel zijn vader inderdaad een pyromaan is.

Familie 6416 005
Familie Seizoensfinale2019 Preview

De pyromaan

Het geflirt tussen Stefanie en Elias blijft duren en ze willen opnieuw op date gaan. Ze geraken zelfs de deur niet uit en belanden samen in bed. Nadien krijgt Stefanie thuis het bezoek van een journalist met enkele vragen. Hij toont Stefanie enkele foto's van de branden en Stefanie ontdekt dat Elias altijd tussen de mensenmassa stond. Ze beseft dat hij de pyromaan is en achtervolgt hem met de auto. Ze komen aan bij een verlaten loods omdat Elias in de gaten heeft dat hij gevolgd werd. Hij slaat Stefanie neer, bindt haar vast en overgiet haar met benzine. Vervolgens neemt hij zijn aansteker vast...

Aflevering 6429 17.13.00
Aflevering 6429 17.29.35

Stefanie in shock

Elias staat klaar met zijn aansteker om Stefanie in brand te steken, maar ze kan hem onderuit trekken met haar benen. Elias vliegt zelf in brand en sterft ter plaatse. De politie en ziekenwagen komt ter plaatse en ook Benny wordt op de hoogte gebracht. Stefanie heeft het moeilijk om deze traumatische gebeurtenis te vergeten en wordt door slachtofferhulp aangeraden om psychologische hulp te zoeken. Stefanie krijgt enkele weken ziekteverlof, maar krijgt nog altijd paniekaanvallen wanneer ze iets ziet dat met de brandweer te maken heeft.

Aflevering 6429 17.24.14
Familie 6439 001

Paniekaanvallen

Guido staat dag en nacht klaar om Stefanie te helpen en vervoert haar ook dikwijls naar haar sessies met de psycholoog. Stefanie heeft nog altijd last van slapeloze nachten en zoekt geregeld het gezelschap van Guido op. Ze krijgt van de psycholoog de toestemming om terug te gaan werken, maar wanneer ze Laurens in zijn uniform tegenkomt, krijgt ze opnieuw paniekaanvallen. Stefanie is duidelijk nog niet klaar om terug te gaan werken, maar durft het niet aan haar vader toegeven. Ze blijft de datum dus gewoon uitstellen.

Familie 6439 003
Familie 6460 003

Niet meer bij de brandweer

Benny probeert telkens Stefanie duidelijk te maken dat hij trots is op haar, maar het heeft het omgekeerde effect. Guido spoort Stefanie aan om toch de waarheid te vertellen en Benny probeert zijn dochter te steunen in haar beslissing. Benny probeert echter te vaak om Stefanie aan het praten te krijgen over haar trauma, waardoor ze het alleen moeilijker krijgt en haar vader van zich probeert af te duwen. Stefanie maakt uiteindelijk de beslissing om definitief te stoppen als brandweervrouw. Tussen haar en Guido gaat het dan weer zo goed dat ze op een bepaald moment kussen.

Familie 6465 005
Familie 6477 003

Stefanie en Guido

Stefanie en Guido weten niet hoe het nu verder moet, maar Guido toont zijn gevoelens. Stefanie heeft twijfels en wil voorlopig hun prille relatie geheim houden. Stefanie is vooral bang voor de reactie van haar vader. Hanne heeft al snel in de gaten dat er iets meer is tussen de twee en Stefanie kan niet langer liegen. Wanneer Stefanie en Guido in de Jan en Alleman iets te intiem met elkaar omgaan, worden ze betrapt door Benny. Die is woedend en vindt dat Stefanie nog niet klaar is voor een relatie, en al zeker niet met iemand die een paar maanden geleden nog op trouwen stond met iemand anders.

Familie 6512 003
Familie 6507 003

Beroepskeuzetest

Door de reactie van Benny begint Stefanie te twijfelen aan haar gevoelens voor Guido. Hebben ze wel een toekomst samen en is Guido er klaar voor? Guido doet zijn uiterste best om zijn liefde te tonen en gaat zelfs eigenhandig met Benny praten om hem op andere gedachten te brengen. Benny is plots heel enthousiast en vindt dat Guido heel oprecht is. Stefanie is dolgelukkig en geeft haar relatie een kans. Stefanie begint daarna na te denken over haar toekomst en vult een beroepskeuzetest in. Er komt niet echt een duidelijk resultaat en Stefanie solliciteert gewoon bij een aantal bedrijven.

Familie 6475 003
Aflevering 6512 om 08.51.26

Patrick in de problemen

Patrick heeft al een tijdje last van zijn vingers, maar wil niet naar de dokter gaan. Jenny staat klaar met alternatieve middeltjes, maar Stefanie wil dat hij zich laat onderzoeken. Patrick heeft arthrose waardoor er geen mogelijkheid meer is op verbetering. Patrick zit in zak en as en kan zijn werk niet meer fatsoenlijk doen. Stefanie springt bij in de zaak en wil blijven helpen tot ze een job gevonden heeft. Patrick is in de wolken en al snel wordt duidelijk dat Stefanie wel het nodige talent heeft om een goede fietsenmaker te worden. Hij kan haar echter niet fulltime betalen.

Familie 6527 004
Familie 6491 002

Een nieuwe job

Stefanie heeft eindelijk een goede sollicitatie achter de rug en kan aan de slag als receptioniste in een hotel. Patrick heeft ondertussen besloten om er mee op te houden als Stefanie vertrekt. Hij is echter tevreden over haar werk en Jan geeft hem het advies om Stefanie te vragen om gewoon de zaak over te nemen. Patrick merkt dat Stefanie staat te poppelen om te beginnen bij het hotel en zwijgt over het idee. Wanneer haar eerste werkdag dichtbij komt, begint Stefanie echter zelf te twijfelen. Patrick stelt haar daarom toch voor om bij hem in dienst te komen.

Aflevering 6515 om 10.26.26
Aflevering 6518 om 20.33.42

Moeilijke samenwerking

Benny vreest dat Patrick een vergissing begaat omdat Stefanie de laatste tijd nogal wispelturig is als het op jobs aankomt. Hij krijgt gelijk want de samenwerking tussen Patrick en Stefanie is plots niet meer zo vlot. Patrick kan de zaak moeilijk uit handen geven en blijft Stefanie voortdurend controleren. Zelfs tijdens zijn vrije dag met Jenny staat hij terug in het atelier omdat Stefanie haar GSM niet opnam. Stefanie beseft dat het op deze manier niet zal lukken en vertrekt. Patrick heeft er spijt van en vraagt of ze wil terugkeren, maar daar heeft Stefanie geen zin in.

Aflevering 6516 om 18.40.43
Familie 6522 001

Reünie met de meisjes

Patrick wil de zaak nog altijd niet opgeven en stelt aan Stefanie voor om zaakvoerder te worden in zijn plaats zodat hij als werknemer voor haar kan werken. Deze keer gaat Stefanie wel akkoord. Ze regelt al meteen enkele verbeteringen om het werken aangenamer te maken. Ondertussen komen Mila en Milou voor een tijdje terug naar België en vindt Guido het belangrijk dat ze Stefanie ontmoeten als zijn nieuwe vriendin. De meisjes hebben het echter meteen in de gaten nog voor ze het vertellen. Ze sluiten Stefanie in hun armen en hebben meteen een bijnaam voor haar: Nonnie.

Aflevering 6550 om 11.10.19
Aflevering 6542 om 20.45.18

Jaloerse Guido

Jonas is ontslagen bij VDB Fashion en mag van Stefanie de boekhouding van het atelier doen. Jonas is openhartig over zijn liefdesverdriet door Amelie en Guido kijkt raar op wanneer hij te weten komt dat de twee veel gesprekken met elkaar hebben. Guido is ervan overtuigd dat Jonas gewoon met Stefanie naar bed wil en is zeer jaloers. Stefanie ergert zich verschrikkelijk en het wordt nog erger wanneer ze volgens Guido verzwegen heeft dat Jonas blijven eten is. Guido gaat achter de rug van Stefanie met Jonas praten om hem af te dreigen. Jonas verbreekt zelf het contact.

Aflevering 6562 om 21.47.45
Aflevering 6560 om 16.35.06

De quiz

Liesbeth keert terug naar huis na de dood van haar vriend Ben. Stefanie is dolgelukkig dat haar mama terug is, maar moet haar ondertussen ook steunen. Cédric organiseert een quiz in de Jan en Alleman met Jonas en hij vraagt aan Stefanie of ze de presentatrice wil zijn. Stefanie probeert het met Jonas te regelen, maar die blijft afstandelijk. Ze krijgt van Jonas te horen dat Guido hem gevraagd heeft om het contact te verbreken. Stefanie is razend en maakt Guido duidelijk dat ze hier absoluut niet mee overweg kan. Guido ziet zijn fouten in en probeert het goed te maken.

Familie 6572 001
Aflevering 6574 om 10.06.55

Hereniging van Benny en Liesbeth

Liesbeth keer terug naar Nederland, maar een tijdje later moet Stefanie ook afscheid nemen van Robyn. Zij besluit een einde te maken aan haar relatie met Benny. Liesbeth staat daarna plots terug thuis en de vonk slaat weer over tussen haar en Benny. Stefanie komt te weten dat haar ouders terug samen zijn en voelt een soort tweestrijd. Natuurlijk is ze blij, maar hun nieuwe relatie zorgt wel voor veel miserie. Robyn is vertrokken en daardoor zijn nu ook Jenny en Patrick uit elkaar. Liesbeth neemt Benny mee naar haar vernissage in Amsterdam en is nadien zeer enthousiast tegen haar dochter.

Aflevering 6586 om 09.54.09
Familie 6587 extra 003

Huwelijksaanzoek

Stefanie krijgt van haar ouders te horen dat hun prille relatie weer gedaan is en Liesbeth neemt afscheid van haar dochter om terug naar Amsterdam te trekken. De mannen zijn ondertussen in de ban van voetbal en willen een avondje organiseren in de VIP-lounge van Anderlecht. Stefanie ziet zo een avondje ook wel zitten, maar de andere vrouwen dan weer niet. De avond zelf kent een vreemde afloop. Guido neemt haar mee naar het veld om Stefanie vervolgens ten huwelijk te vragen. Stefanie is in paniek en zet het op een lopen. Voor Guido is dit evenveel als nee zeggen en hij maakt een einde aan hun relatie.

Aflevering 6590 om 10.05.42
Aflevering 6599 om 11.11.57
6603 01

In bed met Jonas

Guido is met de kinderen bij Jan ingetrokken, en Mila en Milou vragen voortdurend naar Stefanie. Guido gaat elk gesprek met Stefanie uit de weg en blijft zich verschrikkelijk grof tegen haar gedragen. Wanneer Mila en Milou terug naar Afrika moeten, laat Jan aan Stefanie weten wanneer ze vertrekken zodat ze toch nog afscheid kan nemen. Op aanraden van Jan gaat Guido nogmaals praten met Stefanie, maar hun gesprek gaat alweer de verkeerde kant op. Guido legt opnieuw alle schuld bij Stefanie omdat zij hem nu eenmaal vernederd heeft. Bovendien blijft hij haar goede band met Jonas gebruiken in zijn voordeel. Stefanie kan niet geloven wat Guido allemaal tegen haar zegt en maakt er definitief een einde aan. Guido beseft dat hij het nu volledig verknoeid heeft en is dan ook nog altijd niet vriendelijk tegen haar. Stefanie zoekt troost bij Jonas en hij is de enige die een beetje begrijpt wat ze voelt. Na een gezellige avond in de Jan en Alleman belanden ze samen in bed...

Trivia

  • Stefanie verjaart op 15 maart.
  • Er waren verschillende kandidaten in de running voor de rol van Stefanie Coppens. Onder meer Helle Vanderheyden en Joëlle-Chloë Edelman maakten kans. De makers kozen voor de onervaren Jasmijn Van Hoof, terwijl zij zich slechts voor de grap had ingeschreven voor de audities.
  • Aanvankelijk combineerde actrice Jasmijn Van Hoof haar rol in Familie nog met hogere studies aan het RITS. In 2014 zou ze op haar eigen vraag tijdelijk uit de soap verdwijnen, om zich op haar laatste schoolsemester te kunnen focussen. Haar personage vertrok daarom in mei 2014 voor zes maanden naar Frankrijk. Uiteindelijk bleek Van Hoof geen extra vrije tijd nodig te hebben en kon ze weer sneller aan de slag op de set. Stefanie was hierdoor al terug te zien vanaf eind augustus 2014, zo'n twee maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.
  • Vanaf eind maart 2016 verdwijnt Stefanie voor een jaartje uit de reeks omdat Jasmijn Van Hoof een sabbatjaar neemt om een wereldreis te maken met haar vriend. Op 16 mei 2017 keerde ze weer terug in de reeks.
  • Stefanies wachtwoord op Facebook is 'Thomas4ever'. Dit is een verwijzing naar haar overleden echtgenoot Thomas Van den Bossche.
  • Oorspronkelijk hadden de makers van 'Familie' aan actrice Jasmijn Van Hoof gevraagd om haar haar heel kort te laten knippen voor de ontvoering van Stefanie, maar omdat de actrice dat niet zag zitten, hebben de schminksters ervoor gezorgd dat Stefanies haar heel vuil en vettig leek.
  • Stefanie heeft verschillende bijnamen

Quote

Stefanie kan haar verdriet na de dood van Thomas niet verwerken
Stefanie: Ik wil gewoon dat de wereld stopt met draaien. Dat iedereen even aan niks anders denkt dan aan Thomas en Bart!

Generiek

Galerij

Foto's