FANDOM


Stefanie Coppens
Seizoenen 2223242526272829 Familie 27 portret wit Stefanie
Eerste verschijning Aflevering 4943 - 14 november 2012
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jasmijn Van Hoof
Huidig beroep Medewerker Fietsatelier
Huidige partner Guido Van den Bossche
Kinderen -
Ouders Benny Coppens en Liesbeth Pauwels
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Stefanie Coppens is een hoofdpersonage dat van 14 november 2012 tot en met 1 april 2016, op 15 maart 2017 en sinds 16 mei 2017 vertolkt wordt door Jasmijn Van Hoof.

Familie en Liefdesleven

Stefanie is de dochter van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels. Ze is tevens de zus van Arno Coppens en de kleindochter van Patrick Pauwels en Alfons Coppens.

Tijdens het 22ste seizoen heeft Stefanie een relatie met de oudere Hans Deschutter, een schoolvriend van haar ouders. Wat Stefanie niet wist, is dat Hans vroeger een relatie had met haar mama. De twee gaan uit elkaar door het leeftijdsverschil. Een jaar later heeft ze een relatie met Jens Colpaert, die Stefanie wou gebruiken om zijn gokschulden af te lossen.

Tijdens het 24ste seizoen ontmoet Stefanie Thomas Van den Bossche en terwijl Stefanie meteen voor hem valt, duurt het bij Thomas iets langer voor hij gevoelens voor haar krijgt. In mei 2015 stappen ze in het huwelijksbootje. Hun leven samen is van korte duur wanneer Thomas sterft aan een erfelijke nierziekte. Na de dood van Thomas leert Stefanie diens broer Simon Feyaerts kennen. Na lange tijd delen ze een kus. Maar ze vindt hem te veel lijken op haar overleden echtgenoot Thomas. Later beginnen ze alsnog een relatie. Na enkele maanden een relatie te hebben met Simon, komt het echter tot een breuk omdat Stefanie Thomas maar niet kan vergeten.

Wanneer Stefanie in mei 2017 terugkeert uit het buitenland, wil ze Simon nog een kans geven. In augustus 2017 blijken de twee terug een relatie te hebben, nadat Simon haar zogezegd gered heeft uit de handen van haar ontvoerder. Eind september 2017 blijkt er iets moois te bloeien tussen Stefanie en Tom Scheerlinck, de inspecteur die op zoek is naar Stefanie's ontvoerder. De twee kussen terwijl Stefanie nog een relatie heeft met Simon. Wanneer Stefanie erachter komt dat Simon haar ontvoerder is, maakt ze een einde aan hun relatie.

In 2018 ontfermt Stefanie zich over vluchteling Ayo Buhari. Ze wil hem helpen een verblijfsvergunning te krijgen en stelt voor om te trouwen. Stefanie wordt echt verliefd op Ayo, terwijl hij nog aan zijn vriendin denkt in Afrika. De twee worden toch een koppel, maar hun geluk is ook van korte duur omdat Ayo teruggestuurd wordt naar zijn eigen land.

Nadien duurt het lang voor Stefanie terug op zoek gaat naar een nieuwe relatie. Ze begint iets met huisgenoot Elias Van Wilder, tot hij een pyromaan blijkt te zijn met een fascinatie voor haar. Stefanie en Guido Van den Bossche groeien nadien dichter naar elkaar toe en ze worden een koppel.

Studies en Beroepsleven

Stefanie heeft gestudeerd voor schoonheidsspecialiste en werkte geruime tijd in een schoonheidssalon. In haar vrije tijd is ze ook kapster. Stefanie volgde een opleiding visagiste om zo een job op een Franse filmset te kunnen bemachtigen. Ze werkte ook eventjes als freelancer voor Vero Bello

Er ontstaat een nieuwe tak in de VDB Holding: Fashion Agency. Stefanie stelt Peter Van den Bossche voor om bij Fashion Agency te komen werken als visagiste. Peter accepteert haar voorstel en neemt haar aan. Wat later stelt hij Stefanie voor om zelfs secretaresse te worden van de nieuwe tak. Hierbij hoort ook het onderhouden en contacteren van modellen en klanten. Na de dood van Thomas Van den Bossche erft Stefanie de aandelen van VDB en wordt ze lid van de Raad van Bestuur. Ze krijgt ook de volledige verantwoordelijkheid over Fashion Agency.

In 2016 wordt Stefanie op eigen vraag ontslagen bij VDB. Ze verhuist voor enkele maanden naar Frankrijk om er aan de slag te gaan als schminkster op de set van een nieuwe Franse reeks van Canal+. Nadien wordt haar contract verlengd en verhuist Stefanie naar Nieuw-Zeeland voor langere tijd. In mei 2017 keert ze terug naar België.

Wanneer Peter Stefanie voorstelt terug bij VDB te komen werken als administratief bediende, weigert ze vriendelijk. Ze verkoopt ook haar aandelen aan Peter en Veronique. Ze kiest resoluut voor een nieuwe wending in haar leven en start haar opleiding tot brandweervrouw. Nadat ze de eerst keer niet geslaagd was, lukt het haar de tweede keer wel om te slagen. Ze gaat aan de slag als brandweervrouw. In 2019 krijgt de buurt van Stefanie te maken met een pyromaan, die nadien haar huisgenoot en vriendje Elias blijkt te zijn. Elias probeerde Stefanie levend in brand te steken waardoor Stefanie last heeft van PTSD. Ze geeft haar job bij de brandweer op.

Stefanie gaat terug solliciteren en krijgt een job aangeboden als receptioniste in een hotel. Ondertussen gaat Stefanie helpen in het fietsatelier van Patrick en Stefanie krijgt een job aangeboden door hem. Stefanie kiest voor haar grootvader en verbreekt het contract met het hotel.

Verhaallijnen

Familie afl4977 01
Familie afl5004 03

Liesbeth in het ziekenhuis

Stefanie Coppens probeert zich steeds buiten de ruzies van haar familie te houden. Haar leven staat volledig in het teken van haar werk bij het schoonheidsinstituut. Zo biedt ze bijvoorbeeld Rita een behandeling aan. Wanneer Liesbeth overvallen werd en enkele dagen in het ziekenhuis moet verblijven, krijgt Stefanie meteen alle huishoudelijke taken in handen. Ze protesteert en wil dat alle taken eerlijk verdeeld worden. Wanneer Stefanie op een dag kookt voor haar gezin, wordt het al snel duidelijk dat ze het kooktalent van haar moeder niet geërfd heeft. Stefanie is blij met de hulp van Rita in het huishouden, maar ze is vooral bang voor haar lijn omdat ze altijd zo lekker kookt.

Familie5011
Familie5013

Hans en Stefanie

Stefanie heeft een nieuwe vriend heeft, maar wanneer ze vertelt dat het Hans is, een oude kennis van Benny, ontstaat er een conflict binnen het gezin. Benny is niet blij dat zijn dochter een relatie heeft met Hans omdat de twee een moeilijk verleden hebben. Hans was vroeger verliefd op Liesbeth en heeft dit nooit kunnen verkroppen. Stefanie heeft het hier moeilijk mee en wanneer Hans zijn moeder Diane meeneemt naar de familie Pauwels blijkt dat Benny als kind een gluurder was. Stefanie pakt haar koffers wanneer haar vader de ruzie met Hans niet wil bijleggen. Na een tijdje begint het leeftijdsverschil hen parten te spelen en gaan ze uit elkaar. Stefanie keert terug naar huis.

Seizoensfinale14

Het buurtfeest

Stefanie is ook aanwezig op het buurtfeest van Mathias. Op vraag van Jan helpt ze mee in de feesttent, samen met Niko en Evy, maar Stefanie is echter niet de beste werkkracht en het tappen lukt nog niet zo goed. Ze staat ook aan de zijlijn van de wielerkoers om haar vader aan te moedigen, die uiteindelijk wint.

Familie afl5143 01
50-4

Nieuwe hobby's

Stefanie brengt Arno en Dirk op een goed idee voor de website van VDB Fashion, waarna ze zelf model staat voor de proefversie. Stefanie tikt enkele oude kapperspulletjes op de kop en besluit om thuis mensen te ontvangen. De rest van het gezin is hier echter niet zo blij mee en Stefanie wordt verplicht om haar spullen te verhuizen. Enkele weken later krijgen Liesbeth en Stefanie het idee om een breiclub te beginnen. Tijdens hun eerste samenkomst blijkt echter dat Stefanie helemaal niet kan breien en de breiclub is geen groot succes.

1493605 10152131025652491 644871806 o
Familie afl504 05

De aanranding

Wanneer Stefanie met een vriendin iets gaat drinken, ontmoet ze Jens. Ze worden een koppel, maar al snel blijkt dat Jens iets dwars zit. Hij heeft namelijk gokschulden ter waarde van 7000 euro die alsmaar groter worden. Stefanie wil hem graag helpen, maar haar acties zijn niet genoeg. Jens wil dat Stefanie met één van zijn schuldeisers naar bed gaat om zo de helft van zijn schulden af te betalen en hij probeert haar te verkrachten. Stefanie kan echter ontsnappen en licht haar familie in. Benny brengt Jens een bezoekje en valt hem aan.

1557707 10152192943882491 709648582 n
Familie 5223 01

De moord op Jens

Jens wordt dood teruggevonden en Benny is de enige verdachte. Hij is namelijk de laatste persoon die Jens levend gezien heeft. Stefanie voelt zich schuldig, maar Benny kan ontsnappen en duikt onder bij Rita. Ondertussen gaan Arno en Stefanie op zoek naar de echte moordenaar van Jens. Via Facebook herkent Stefanie Raf, een vriend van Jens die ze eenmaal gezien had. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven en blijkt Raf inderdaad de dader te zijn. Benny wordt vrijgesproken en keert terug naar huis.

Familie 5251 02

Opleiding in Frankrijk

Stefanie start met een opleiding tot visagiste op een filmset en krijgt meteen de smaak te pakken. Ze krijgt zelfs de kans om ervaring te doen op een filmset in Frankrijk. Na een examen krijgt ze te horen dat ze de job heeft, maar plots wordt de film afgeblazen. Uiteindelijk kan dat de film toch nog doorgaan, waarna Stefanie haar koffers pakt en voor zes maanden naar Frankrijk vertrekt.

Familie 5330 001

De terugkeer

Eind augustus keert Stefanie weer naar huis. Haar opdracht zit erop en Stefanie ontdekt al snel dat de tijd niet is blijven stilstaan binnen haar gezin. Haar papa doet zeer geheimzinnig en is uiterst vriendelijk voor Liesbeth. Stefanie is er zeker van dat haar mama opnieuw zwanger is en niet veel later delen Liesbeth en Benny het goede nieuws mee aan hun gezin. Niet veel later krijgt Liesbeth echter een miskraam en vertrekt Stefanies broer Arno voor 3 maanden naar China.

5333 003
5339 02

De ontmoeting met Thomas

Stefanie leert de nieuwste kleinzoon van Jan kennen: Thomas. Stefanie is meteen onder de indruk en ze lijkt ook Thomas niet onberoerd te laten. Ze probeert hem bovendien voor haar te winnen door te doen alsof ze een eigen zaak wil starten, maar Thomas lijkt niet meteen toe te happen. Wanneer Stefanie en Thomas alleen zijn op zijn kamer, besluit Stefanie nog eens toe te slaan. Ze probeert hem aan het dansen te krijgen en vertelt openlijk over haar gevoelens voor hem. Thomas antwoordt echter dat verliefd is op iemand anders. Voor Stefanie is dit een enorme teleurstelling en ze wil Thomas een tijdje niet meer zien. Enkele dagen later probeert Thomas zijn excuses aan te bieden en kan Stefanie hem vergeven.

Familie 5381 006
Familie 5376 001

Fashion Agency

Het schoonheidssalon waar Stefanie werkt, wordt door Veronique en Vero Bello ingehuurd om make-overs uit te voeren als reclamecampagne. Veronique is zo tevreden met het werk van Stefanie dat ze haar aanneemt als freelancer en haar zal betrekken bij verdere projecten. Wanneer Peter Fashion Agency opstart, ziet Stefanie hierin een nieuwe uitdaging. Ze solliciteert bij Peter voor een job als visagiste. Hij apprecieert haar lef en neemt Stefanie aan, op voorwaarde dat ze ook administratieve taken uitvoert. Stefanie voelt zich al snel thuis binnen de VDB Holding en toont dat ze van aanpakken weet. Peter is onder de indruk van haar aanpak en geeft haar meer verantwoordelijkheid.

Afl57 44

Basic Instinct

Stefanie krijgt op een dag bezoek van Elias, de beste vriend van Guido die nu aan het RITS studeert. Hij ziet Stefanie wel zitten en hoopt een afspraakje met haar te versieren. Stefanie gaat met Elias naar de bioscoop, maar enkel als vrienden. Nadien wil ze hem helpen met een filmproject, tot Benny te weten komt dat Elias de beroemde scène uit Basic Instinct wil naspelen met Stefanie. Daarin moet zij zonder slipje voor de camera kruipen. Stefanie vindt Elias maar een vetzak en Benny zet hem aan de deur.

Familie 5414 03
Familie 5419 03
Familie 5419 02

Thomas en Stefanie

Stefanie regelt een tripje voor Thomas en Hanne, maar heeft het hier duidelijk moeilijk mee. Haar gevoelens voor Thomas worden steeds sterker. Op een dag hebben zowel Stefanie als Thomas een broodje met bedorven tonijnsalade gegeten, waardoor ze allebei hun opwachting maken bij Leen. Op hetzelfde ogenblik kantelt er een tankwagen in Mechelen met een giftige stof. Iedereen moet verplicht binnen blijven, waardoor Thomas en Stefanie enkele dagen met elkaar opgesloten zitten in het huis van Leen. Ze proberen er het beste van te maken en de twee groeien dichter naar elkaar toe. Thomas geeft toe dat zijn gevoelens voor Hanne verminderd zijn en wanneer ze terug naar buiten kunnen, maakt Thomas een einde aan hun relatie. Hij vraagt Stefanie meteen mee voor het eindejaarsfeestje bij hem thuis en ze maakt haar opwachting in het huis van de 'Friends'. Tijdens het aftellen naar het nieuwe jaar kussen ze en ze brengen samen de nacht door.

Familie 5460 001

De nierziekte

Stefanie loopt op wolken, maar hun relatie komt al snel onder druk te staan wanneer Thomas ontdekt dat zijn vader een erfelijke nierziekte had. Hij laat zich onderzoeken en blijkt de ziekte ook te hebben. Stefanies leven stort in wanneer Thomas een niertransplantatie weigert omdat hij zijn werk bij VDB op de eerste plaats wil zetten, nu hij aandeelhouder kan worden. Arno keert terug uit China en trekt niet veel later in bij zijn vriendin Estee Eeckelaert, waardoor Stefanie als enige thuis overblijft.

S24 E116 019
S24 E118 014

Het verleden van Thomas

Thomas wordt door een oude kennis, Andy Coseyns, gechanteerd met iets uit zijn verleden. Stefanie voelt zich onzeker in hun relatie en vreest dat Thomas haar ook al beu is. Uiteindeljk vertelt Thomas haar dat hij vroeger een escorte was. Stefanie kan echter niet leven met deze gedachte en wil hun relatie eventjes op pauze zetten om te kunnen nadenken. Na een tijdje probeert Thomas opnieuw toenadering te zoeken, maar Stefanie komt te weten dat Andy vermoord is teruggevonden, waarna twijfelt over de onschuld van Thomas. Hij blijkt er uiteindelijk niets mee te maken te hebben. Ze geven hun relatie nog een kans, maar Stefanie eist deze keer wel dat Thomas altijd eerlijk is tegen haar.

Familie 5510 004

Het huwelijk

Thomas krijgt een brief van de gemeente en gedraagt zich sindsdien vreemd tegenover zijn omgeving. Stefanie is in de wolken wanneer hij haar plots verrast met een citytrip. Nadien vertelt Thomas haar dat het geen citytrip is, wanneer hij Stefanie te huwelijk vraagt. De twee vertrekken samen naar Schotland om in Gretna Green te trouwen, zonder medeweten van familie en vrienden.

S24 E196 019
S24 E205 040

De dood van Thomas

Thomas voelt zich niet lekker en belandt in het ziekenhuis. Wanneer blijkt dat hij dringend een donornier nodig heeft, onthult Thomas dat hij nog een broer heeft: Simon Feyaerts. Tijdens de nierdialyse treedt een complicatie op waardoor zijn hart het even begeeft. Stefanie zoekt inderhaast contact met Thomas' broer Simon, die op zijn beurt beslist te helpen. Alle hulp komt te laat wanneer blijkt dat het lichaam van Thomas niet meer in stabiele staat verkeert en opereren geen zin meer heeft. Stefanie kan dit nieuws maar moeilijk verwerken en wijkt geen moment van zijn bed. Niet veel later sterft Thomas in de armen van Stefanie. Ze laat de organisatie van de begrafenis over aan Jan en Simon. Zelf wilt ze Simon niet meer zien, aangezien hij haar aan Thomas doet denken.

Familie 5526 01
Familie 5535 006

Simon

Simon ontdekt aan de hand van een gevonden trouwakte dat zijn broer reeds enkele weken getrouwd was met Stefanie. Dit betekent dat hij geen erfgenaam meer is en Stefanie de bezittingen van Thomas, inclusief zijn aandelen bij VDB, erft. Stefanie wil de aandelen niet verkopen, maar is ook niet van plan om actief in de Raad van Bestuur te zetelen. Wanneer Simon nog steeds blijft rondhangen bij VDB, maakt Stefanie hem duidelijk dat hij zo snel mogelijk terug naar Gent moet trekken. Maar dat is Simon niet van plan, want Peter heeft hem aangenomen om de job van Thomas verder te zetten. Stefanie kan dit niet verkroppen en denkt zelfs aan ontslag als Simon niet vertrekt. Tot ze tot inkeer komt en hem toch een kans wil geven. Ze ruimen samen de kamer van Thomas op en halen herinneringen op aan hem.

S25 E004 034

De keuze van Liesbeth

Na een korte terugkeer gaat Liesbeth voor enkele maanden terug naar Los Angeles. Stefanie moet ook afscheid nemen van Arno en Estee, die eveneens naar Amerika trekken. Door een fusie tussen VDB Fashion en Vero Bello zal Stefanie meer autoriteit krijgen binnen de VDB Holding, zeker nu ze aandelen heeft en in de Raad van Bestuur zit.

Familie s25 afl5554 004
Familie 5572 002

Nieuwe vriendschap

Twee maanden later... Nu Stefanie de volledige autoriteit heeft over Fashion Agency werkt ze steeds lange dagen. Zo komt ze in contact met Peter, die ook vaak overwerkt. Ze spreken vaker af en bouwen een goede vriendschap op. Er wordt al snel geroddeld over hen binnen VDB, maar zowel Peter als Stefanie zijn duidelijk: ze zijn enkel vrienden. Zjef noemt Stefanie zelfs een mannenverslindster, maar dat pikt zij niet. Ondertussen lijkt er iets moois te bloeien tussen Simon en Evy. Stefanie is blij voor hen.

Familie 5582 004
5582 005

VDB stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Terwijl vele mensen het gebouw verlaten, beslist Peter op zoek te gaan naar de anderen, want Stefanie en Stan zijn nergens te vinden. Zij zitten vast onder zware betonblokken. June vindt hen en krijgt al snel hulp van de brandweermannen, die ervoor zorgen dat de twee vanonder het puin gehaald worden voordat de rest van het dak instort. Stefanie is in shock door de gebeurtenissen en blijft enkele dagen thuis. Simon was doodongerust en beseft nu eindelijk dat hij gevoelens voor Stefanie heeft. Hij vertelt haar dit, maar Stefanie is nog niet klaar voor een nieuwe relatie en wil gewoon vrienden blijven.

Familie 5612 004-30b8n2fuv49rgahh081g5m

Aandelen

June wil meer inspraak binnen VDB en bedenkt met Stan wie ze gemakkelijk kan beïnvloeden. Ze komt uit bij Stefanie, die June nog steeds eeuwig dankbaar is voor het redden van haar leven en haar beloofde iets terug te doen. Wanneer ze Stefanie vraagt om haar aandelen te verkopen, weigert ze echter omdat die aandelen haar enige aandenken zijn aan de overleden Thomas.

12314672 10153840839747491 255072548041494772 o
Aflevering5620
12374914 10153854915922491 3234513812608521405 o

Onverwachte fotoshoot

Er worden nieuwe gebouwen aangekocht voor VDB. Stefanie is er niet mee gediend dat ze er aan de balie moet gaan zitten en Peter zoekt een oplossing. Er wordt een nieuwe collega aangenomen, Jenny. Het duurt echter niet lang voor ze iedereen op de zenuwen werkt en vooral Stefanie moet het ontgelden. Jenny wordt overgebracht naar de boekhouding, waardoor Stefanie er weer allen voor staat. Stefanie moet onverwacht invallen als model. Ze is zenuwachtig, maar Simon maakt haar duidelijk dat ze niet moet twijfelen aan haar uiterlijk. Ook model Dieter heeft zijn oog laten vallen op de visagiste en probeert Stefanie tegen haar zin te verleiden. Het is echter Simon die net op tijd tevoorschijn komt en Dieter op zijn grenzen wijst. Nadien haalt Simon een grote opdracht binnen voor VDB en in zijn euforie kust hij Stefanie. De twee worden alsnog een koppel.

Familie 5656 005-30qfhs5thqed86qyzt8jyi
10557068 10153993479557491 2168891993106811135 o

Cédric verliefd

Cédric neemt tijdelijk zijn intrek bij de familie Pauwels na een zoveelste ruzie met zijn moeder Veronique. Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric verliefd op Stefanie. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie kan overtuigen om hem te kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto. Simon reageert zeer jaloers op deze plotse aandacht van Cédric en hij zorgt ervoor dat de jongen zijn vriendin met rust laat.

Familie 5676 001

Simon en Stefanie

Liesbeth keer definitief terug naar huis en is opnieuw getrouwd met Benny in Las Vegas. Simon wordt mede door de stem van Stefanie de nieuwe CEO bij VDB Fashion. Ondertussen gaat het ook alsmaar beter tussen Simon en Stefanie. Hij doet haar voor Valentijn een nachtje in de Mie&B cadeau.

Familie 5686 001
Familie 5694 004
Familie 5697 003

Vertrek naar Frankrijk

Wanneer Stefanie haar voicemails checkt, hoort ze perongeluk een voicemail van Thomas. Ze wordt weer helemaal terug naar het verleden gekatapulteerd en beseft dat ze Thomas nog steeds niet vergeten is. Wanneer Hanne Thomas' voicemailbericht per ongeluk verwijdert, is Stefanie verdrietiger dan ooit en ook Simon merkt dat snel. Ze probeert Simon nog uit te nodigen bij haar thuis om samen iets te eten, maar ze kan het niet langer verzwijgen. Ze geeft toe dat ze nog steeds aan Thomas denkt en maakt een einde aan hun relatie. Stefanie neemt ontslag bij VDB en en vertrekt naar Frankrijk om er te werken als schminkster voor een nieuwe reeks van Canal+. Ze zal minstens 3 maanden daar verblijven. Enkele dagen later neemt ze afscheid van haar vrienden en familie.

Aflevering 5911-1

Nieuw-Zeeland

Stefanie blijft enkele maanden in Nieuw-Zeeland en vertelt nadien aan haar familie dat haar contract verlengd is. Ondertussen is het huwelijk van haar ouders kapot gesprongen en gaat Liesbeth een tijdje op bezoek bij Stefanie. Wanneer Stefanie haar verjaardag viert in 2017, skypt ze met haar vader en grootvader.

Familie 5955 033
Familie 5956 001
5964-19

De terugkeer

In mei heeft Stefanie belangrijk nieuws voor Benny: ze keert terug naar België. Benny brengt iedereen op de hoogte en organiseert een verrassingsfeestje in de Jan en Alleman. Stefanie komt echter niet opdagen en laat weten dat ze eerst haar mama gaat bezoeken, die ondertussen in Nederland woont met haar nieuwe vriend. Benny is teleurgesteld en vraagt zich af waarom Stefanie dit niet eerder heeft laten weten. Enkele dagen later is de verrassing bij Patrick groot wanneer Stefanie dan toch haar opwachting maakt. Ze komt terug in contact met Simon. Hij maakt haar meteen duidelijk dat hij haar gemist heeft en hij spendeert veel tijd bij haar omdat hij voor de rest niemand anders meer heeft nu de familie hem heeft laten vallen. Stefanie maakt ten laatste ook kennis met haar bompa Alfons Coppens, die ze voordien nog nooit gezien had.

18699508 10155419409852491 8418161876494662225 o
43

Simon en Stefanie

Stefanies omgeving merkt op dat ze niet in haar gewone doen is. Stefanie vertelt Simonover haar nare belevenissen in Nieuw-Zeeland. Ze was er goed bevriend met een collega, Jason Drake, die verliefd geworden was op haar. Stefanie wou niets meer, maar Jason wou niet luisteren en probeerde na een feestje Stefanie in zijn bed te krijgen. Simon troost Stefanie na dit verhaal en ze kussen. Wanneer Benny zijn dochter waarschuwt en haar vertelt wat er tussen Simon Evy gebeurd is, confronteert ze hem hiermee. Hij legt alles uit, waarna Stefanie begrijp toont.

18893421 10155465023267491 6406595704351588081 n
Familie 5976 002

Nieuwe opdracht

Stefanie moet terug naar Nieuw-Zeeland voor haar werk. Productieassistente Jane heeft laten weten dat Jason niet gevraagd werd voor deze opdracht. Simon heeft het moeilijk wanneer ze opnieuw voor korte tijd naar het buitenland moet. Alfons en Patrick strijden ondertussen om Stefanies favoriete bompa te worden. Benny maakt zich zorgen over zijn dochter, omdat ze hem geen sms heeft gestuurd voor zijn verjaardag en vaderdag. Wat Benny niet weet, is dat Stefanie ontvoerd is en opgesloten werd in iemands kelder.

Familie 5983 Stefanie 4
Familie 5986 004

De ontvoering

Simon licht Hanne in over het verhaal dat Stefanie hem heeft toevertrouwd. Hij start met de familie en vrienden van Stefanie een onderzoek. Stefanie zelf doet een verrassende ontdekking: ze wordt niet vastgehouden in het buitenland, maar in Mechelen zelf. Ondertussen krijgt Liesbeth oogarts Emily Turner uit Auckland aan de lijn. Emily is de moeder van Jason en vertelt Liesbeth dat haar zoon reeds even lang weg is als dat Stefanie vermist is. De politie wordt erbij gehaald en inspecteur Tom Scheerlinck ontdekt dat Stefanie nooit op het vliegtuig gestapt is en dat Jason in Brussel verblijft. Hij wordt opgepakt en ondervraagd, maar blijkt er uiteindelijk niets mee te maken te hebben. Tot ieders verbazing blijkt Stefanies werkelijke ontvoerder Simon te zijn.

Familie 5988 seizoensfinale na 009
5988-4
19510550 10155539572647491 2057563578667268483 n

De ontsnapping

Jason vermoedt dat Simon de ontvoerder van Stefanie is en achtervolgt hem. Wanneer Simon wegrijdt, vindt Jason haar terug en proberen de twee te ontsnappen. Plots staat Simon voor hun neus. Stefanie valt van de trappen en Jason wordt gewurgd door Simon voor haar ogen. Simon slaat in paniek wanneer hij ontdekt dat Jason niet meer leeft en beslist de man te begraven in het bos. Stefanie slaagt erin om met pen en papier de sleutel van de kelder in handen te krijgen. Ze probeert onmiddellijk haar vader te alarmeren, maar net dan valt haar gsm uit. Stefanie beslist het op een lopen te zetten, maar wordt onderweg overmeesterd. Intussen heeft de politie Stefanies gsm-signaal ontvangen. Simon gaat tijdens de zoektocht naar het verlaten huisje en twijfelt even om Stefanie neer te steken of te 'redden'. Hij beslist haar te verlossen.

Familie 5989 002

Ontvoering

Wanneer Stefanie na haar bevrijding en na een ondervraging door de politie eindelijk thuiskomt, staat haar familie haar al op te wachten. Ze wordt meteen in de armen gesloten door iedereen, al is ze zelf nog altijd een beetje verdwaasd. Ze wilt zelf dan ook meteen eerst een badje nemen.

Familie 5990 extra 006

Flashbacks

Twee maanden later. Stefanie is Simon heel dankbaar dat hij haar gered heeft en ze zijn terug een koppel geworden. Stefanie heeft last van flashbacks naar haar ontvoering. Het wordt alsmaar erger en treedt vooral op in Simons bijzijn. Ze wil terug naar slachtofferhulp gaan, maar wordt tegengehouden door Simon.

Familie 5991 003
2017-09-18

Psychologische begeleiding

Marie raadt Stefanie aan om een psycholoog te consulteren. Simon probeert haar op andere gedachten te brengen, maar slaagt niet in zijn opzet. Ondertussen heeft Stefanie nog regelmatig last van flashbacks. Ze houdt op aanraden van psycholoog Deneyer een dagboek bij. Het begint op te vallen dat Simon zijn lief niet steunt in haar beslissingen. Stefanie en Deneyer zijn van plan om EMDR te proberen. Plots krijgt Stefanie te horen dat haar psycholoog een ongeval heeft gehad tijdens het paardrijden. Zit Simon hier voor iets tussen? Benny kan Marie overhalen om zijn dochter verder te behandelen. Simon probeert uit te vissen wat Stefanie zich precies herinnert. Wanneer Stefanie duidelijk maakt dat Simon niet welkom is tijdens de therapie met Marie, probeert hij zijn lief opnieuw te ontvoeren.

Familie 6005 003
Familie 6006 002

Heropening onderzoek

Simon wil met Stefanie drie weken op vakantie naar Rio, in de hoop dat dat haar tot rust zal brengen. Marie vindt dat geen goed idee. Ondertussen wordt het onderzoek heropend en vindt de politie de winkel terug waar de ontvoerder zijn nieuwe motorhelm heeft gekocht. Samen met Stefanie bekijkt inspecteur Tom Scheerlinck de camerabeelden, waarop Simon echter onherkenbaar is. Op een avond staat Tom plots voor Stefanie's deur en komt hij te weten dat Stefanie pas een koppel vormt met Simon na de ontvoering.

29sept2017-1

Tom en Stefanie

Tom vraagt Marie om de sessies met haar verder te zetten. Zij lijkt zich plots een belangrijk detail te herinneren over haar ontvoerder: het zwarte kaartje van de pizzadoos uit Mechelen. Tom hoopt dat de herinnering het onderzoek in een stroomversnelling kan brengen. Simon ontdekt dat er een klik is tussen Tom en Stefanie. Hij blijft zich ontzettend jaloers gedragen. Stefanie lucht haar hart bij Tom, die ze beslist te kussen.

Familie 6018 003

Simon jaloers

Stefanie wilt een pauze in haar relatie met Simon. Tijdens zijn verjaardagsdrink doet Simon haar echter een sleutel cadeau van zijn nieuw appartement. Ondertussen zet een plotse herinnering van Stefanie het onderzoek naar haar ontvoerder op een nieuw spoor. Er is namelijk maar 1 pizzeria in Mechelen die pizza met truffel verkoopt. Buiten de zaak wordt een vermomde Simon plots achtervolgd door Tom, die vervolgens door Simon wordt uitgeschakeld.

2017-10-13 (16)

Simon vs. Tom

Tom verzwijgt voor Stefanie dat hij de dader heeft gezien. Aan Marie vertelt hij wel dat hij Simon verdenkt de ontvoerder van Stefanie te zijn. Stefanie is helemaal in de war over haar gevoelens en beslist Tom een kans te geven. Wanneer dit gebeurt en ze afstand neemt van Simon, beslist Tom op aanraden van Marie op zijn beurt afstand te nemen van Stefanie.

Familie 6023 001

Afluisterapparatuur

Simon gaat een stap verder om Stefanie af te luisteren tijdens haar sessies met Marie en plaatst ten huize Coppens afluisterapparatuur. Wat later nodigt Tom hem uit voor een verhoor. Dit gaat voor Stefanie te ver en ze beslist het contact met Tom te verbreken. Voordat Simon voor 2 weken naar Brazilië trekt met Stefanie wilt hij de afluisterapparatuur verwijderen, maar hij slaagt daar niet in. Marie en Tom proberen Stefanie tegen te houden maar ze zijn te laat.

Familie 6028 003

Simon ontmaskerd

Tom biecht Benny en Patrick op dat alle aanwijzingen tot nu toe wijzen in de richting van Simon. Ook Stefanie haar geheugen komt terug op weg naar Brazilië en belt haar vader op met de onthulling dat Simon haar ontvoerder is. Simon beslist haar neer te slaan en opnieuw te ontvoeren. Hanne en Jan krijgen een dreigende sms van hem. De stoppen lijken bij Simon volledig door te slaan. Hij beslist ook een videoboodschap op te nemen voor de familie waarin hij uit de doeken doet dat hij samen met Stefanie zelfmoord wil plegen.

Familie 6033 004

Simon versus Stefanie

Benny ontdekt dat Simon Stefanie vasthoudt op VDB en gaat er meteen naartoe. Daar komt het tot een gevecht tussen Simon en Stefanie waarbij zij hem neersteekt met een mes. Simon wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar ligt hij op intensieve, nadat blijkt dat Simon een ernstige steekwonde heeft in zijn slagader. Zijn toestand gaat alsmaar achteruit waardoor een tweede operatie noodzakelijk is. Uiteindelijk wordt zijn toestand alsnog stabiel. Simon legtonder invloed van Jan en Stefanie volledige bekentenissen af en wordt overgebracht naar de gevangenis.

S27 afl6036 001

Halloweenfeestje

Hanne wilt een Halloweenfeestje organiseren om de negatieve sfeer van afgelopen tijd te compenseren. Ze beslist ook Stefanie uit te nodigen. Stan wilt dat Evy Stefanie interviewt over haar ontvoering. Stefanie gaat akkoord met een exclusief interview voor Localscoop in ruil voor een kopie van Simons afscheidsvideo. Hiervoor moet Stan het politiesysteem hacken. Uiteindelijk hebben Evy en Stan een spraakmakend interview te pakken.

Familie 6066 003

Een lief voor Benny

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader ook een nieuwe liefde verdient en wilt dat hij van straat geraakt. Ook Viv regelt een date voor Benny, maar wanneer die hem niet veel later dumpt, zit hij in zak en as. Viv en Stefanie overhalen Benny om zich in te schrijven op een datingsite, maar ook daar komt alleen maar een fuckbuddy uit voort. Benny vindt dat Viv en Stefanie moeten stoppen met zich te moeien.

Familie 6074 003
Familie 6087 003

Viv of Robyn

Benny leert bewakingsagente Robyn kennen, de dochter van Jenny. Hij ontwikkelt al snel gevoelens voor haar. Stefanie wil Benny echter aan Viv koppelen, die na een tijdje ook gevoelens voor hem begint te ontwikkelen. Benny en Robyn groeien alsmaar meer naar elkaar toe en kussen voor het eerst onder maretak met Kerstmis. Stefanie moeit zich met de zaak en schrikt Robyn af. Wanneer Benny hier achterkomt, pakt hij zijn dochter hard aan. Niet veel later komt Benny erachter dat Viv gevoelens voor hem heeft, waarna ze allebei de grootste moeite hebben om de draad weer op te pikken. Viv besluit om met een propere lei te beginnen en naar Hasselt te verhuizen. Stefanie is er het hard van in, maar kan het ook goed vinden met Robyn.

Familie 6089 002

Simon naar de psychiatrie

Stefanie krijgt nieuws over Simon en haar ontvoeringszaak: Simon wordt geïnterneerd, omdat hij ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. Hij belandt dus in de psychiatrie in plaats van in de gevangenis. Het nieuws over Simon komt hard aan bij Stefanie. Ze wilt er met Benny over praten, maar moet wijken voor Robyn. Benny vindt dat zijn dochter hem niet moet verwijten het geluk in de liefde gevonden te hebben.

Familie 6101 003
Familie 6107 004
Familie 6108 001

Een eigen huis

Wanneer zowel Zjef als Evy door financiële problemen hun deel van het huis willen verkopen, wordt er gezocht naar een nieuwe koper voor het huis. Hanne probeert Stefanie te overtuigen om haar aandelen van VDB te verkopen en een deel van het huis over te kopen. Alfons doet Stefanie het voorstel om samen met hem de helft van het huis van de friends te kopen, met de bedoeling dat Stefanie er intrekt en huurder wordt. Alle plannen vallen in duigen wanneer Mieke en Niko aankondigen dat ook zij hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen. Willaert heeft een bod van 475 000 euro gedaan op het huis van de friends. Dit betekent dat iedereen moet verhuizen, omdat hijzelf er wilt komen wonen. Stefanie heeft een goed gesprek met haar grootvader. Alfons kan haar overtuigen haar aandelen van Thomas te verkopen en een lening te nemen. Hij beslist borg te staan voor haar. Stefanie doet een bod van 450 000 euro op het volledige huis, op voorwaarde dat iedereen er mag blijven wonen aan dezelfde huurprijs.

Familie 6126 002

De komst van Ayo

Ayo, een vluchteling uit Nigeria, komt aan in de Jan & Alleman en werd in de steek gelaten door een mensensmokkelaar die hem naar zijn familie in Engeland zou brengen. Benny beslist om hem in huis te nemen en ook Patrick en Stefanie gaan akkoord wanneer ze hem wat beter leren kennen. Wanneer de politie aan Benny's deur staat om Ayo te zoeken, helpt Stefanie hem te verstoppen, waarna hij beslist asiel aan te vragen en in een opvangcentrum verblijft.

Familie 6123 002

De verhuis

Stefanie is met Ayo meegegaan om hem in te schrijven in een school voor anderstaligen, zodat hij de Nederlandse taal stap voor stap begint te leren. Wat later pakt Stefanie haar spullen om te verhuizen naar het huis van de friends. Benny heeft het moeilijk. Ondertussen denkt Stefanie eraan om bij de brandweer aan de slag te gaan. Alfons kan zich niet verzoenen met de vriendschap tussen haar en Ayo en maakt duidelijk dat hij hem niet vertrouwt.

Familie 6129 005

De kassadief

Jan merkt dat er geld uit de kassa van de Jan & Alleman verdwenen is. Eerst wordt Amelie onterecht beschuldigd door Jan. Daarna probeert een klant de schuld in Ayo's schoenen te schuiven. Benny wilt geen voet meer in de Jan & Alleman zetten wanneer hij hoort dat ook Jan Ayo verdenkt. Het komt tot een hevige discussie tussen Jan en Stefanie in de Jan & Alleman. Uiteindelijk blijkt dat een verwarde Albert de kassadief is en Jan excuseert zich bij Ayo.

Familie 6135 002

Ayo en Stefanie

Stefanie denkt te weten wat ze met haar leven wil aanvangen: bij de brandweer gaan werken. Ayo beslist haar te helpen met de fysieke opdrachten. Hanne confronteert Stefanie met haar houding ten opzichte van Ayo. Zij biecht op gevoelens te hebben voor de vluchteling. Op een dag probeert Stefanie Ayo te kussen, maar hij trekt zich terug. Ayo zit nog steeds met Ifama in zijn hoofd.

Familie 6153 001

Brandweerexamen

Patrick slaagt er in een Pro Deo advocaat te vinden voor Ayo. Alfons wantrouwt hem nog steeds, wat zorgt voor conflict tussen hem en zijn nageslacht. Ondertussen oefent Stefanie hard voor de vaardigheidsproef van haar brandweerexamen. Ze praat ook openlijk met Hanne over haar gevoelens. Wanneer Stefanie laat weten dat haar examen slecht is gegaan en Ayo zijn interview slecht is afgelopen, hoopt Benny dat de twee zich snel herpakken.

Familie 6163 005

Ayo opgelicht

Ayo is boos op Stefanie omdat ze zijn advocaat heeft ingelicht over Ayo's idee om zijn verhaal dramatischer voor te stellen. Als Ayo hiermee verdergaat, wilt zijn advocaat hem niet meer verdedigen. Wat later laat Ayo zich oplichten door een contactpersoon die zogezegd zijn familie in veiligheid kan brengen. Hij verliest 500 euro en komt er van af met enkele verwondingen. Stefanie is het beu en stelt Ayo voor om te trouwen, zodat hij in België kan blijven.

Familie 6160 001
Familie 6164 001

Huwelijksaanzoek

Het tweede interview van Ayo is slecht gegaan, wat betekent dat hij zal worden uitgewezen. Maar daar wilt Stefanie een stokje voor steken en ze doet hem het voorstel om in het huwelijksbootje te stappen om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Benny en Patrick zien dit plan niet zitten en willen het aangeven als een schijnhuwelijk. Ondertussen krijgt Stefanie van Liesbeth te horen dat ze ten tijde van haar huwelijk in Australië zit. Patrick en Robyn proberen op Benny in te praten. Stefanie en Ayo zoeken manieren om te bewijzen dat hij al 3 maanden in België verblijft, zodat ze voor de wet kunnen trouwen. Wanneer Stefanie een vervalste versie van een hostel in Brussel op Ayo's naam wilt gebruiken, maakt Hanne haar duidelijk dat dit schriftvervalsing is. Benny's vaderhart breekt als hij een gesprek van Stefanie opvangt. Hij beslist een geldig huurcontract voor Ayo op te stellen.

Familie 6167 005
Familie 6170 003
Familie 6178 002

Schijnhuwelijk

Na een tweede interview in verband met hun huwelijk krijgen Ayo en Stefanie een verontrustend telefoontje van de dienst burgerzaken: iemand heeft hen getipt dat het om een schijnhuwelijk zou gaan. Stefanie denkt meteen dat Alfons de beller is. Alfons zweert dat hij niets te maken heeft met de inlichting en voelt zich beledigd. Patrick gelooft in zijn onschuld. Wanneer Benny ontdekt dat Jan de verklikker is, verdedigt hij Alfons ook. Stefanie wil echter weten wie dan wel de verklikker is, maar Benny heeft Jan belooft om te zwijgen. Uiteindelijk wordt alles uitgeklaard. Ondertussen worden Benny, Patrick en Alfons ondervraagd door mevrouw Verhoeven van de cel schijnhuwelijken. Ze maken alle drie duidelijk aan haar dat Stefanie en Ayo wel degelijk van elkaar houden.

Familie 6182 001

Ayo verliefd

Stefanie slaagt, ondanks een gekneusde schouder, voor haar brandweerexamens. Ayo begint dan toch echt gevoelens te krijgen voor Stefanie en kust haar. Ze krijgen eveneens groen licht om te trouwen. Benny, Robyn en Patrick leggen samen voor een trouwjurk voor Stefanie. Alfons gelooft niet dat het huwelijk van Ayo en Stefanie echt is, maar wordt door Benny op zijn plaats gezet. Tijdens de vrijgezellenavond ontvangt Ayo plots een telefoontje: zijn ouders zijn veilig en wel.

Familie 6188 004
Familie 6190 002

Het huwelijk van Ayo en Stefanie

Wanneer Ayo niet komt opdagen op de trouwceremonie, lijkt Alfons zijn theorie bevestigd te zien en begint luidop zijn racistisch getinte meningen te uiten. In werkelijkheid geraakte Ayo verzeild in een gevecht met twee mannen die hem lastigvielen op weg naar de gemeente. De trouwceremonie kan niet doorgaan en ze keren verontwaardigd terug naar het café. Ayo belooft aan Stefanie om het goed te maken en ze zoeken een nieuwe trouwdatum. Wanneer Hanne na het mislukte huwelijk per ongeluk wordt aangereden door Stan, voelt Stefanie zich schuldig.

Familie 6191 004
Familie 6192 001

De chantage van Verhoeven

Stefanie ontdekt dat de cel Schijnhuwelijken een nieuw onderzoek heeft geopend na de uitval van Alfons op het gemeentehuis. Mevrouw Verhoeven sms't Ayo om naar de Jan & Alleman te komen. Daar wordt Ayo gechanteerd. Verhoeven vraagt namelijk 5000 euro in ruil voor een positief rapport. Ze wordt echter in de val gelokt en door de politie gearresteerd op verdenking van afpersing. Ook Ayo wordt meegenomen en geplaatst in een gesloten asielcentrum.

Familie 6197 004
Familie 6202 004
Familie 6202 008

Ayo op de vlucht

Ayo komt in slechte papieren te zitten en zet het op een lopen. Terwijl de politie hem zoekt om hem terug naar Nigeria te sturen, beslist Ayo via Ngozi voor 2000 euro naar Engeland te gaan met een vrachtwagen om daar een nieuw leven op te bouwen met zijn ouders. Wanneer Stefanie maar geen geruststellend telefoontje krijgt van haar lief, beslist Robyn via haar securitybedrijf op zoek te gaan naar Ayo's vrachtwagen. Benny en Stefanie vinden Ayo bewusteloos en onderkoeld terug in één van de vrachtwagens en bellen een ziekenwagen op. Wanneer het beter met hem gaat, wordt Ayo naar een gesloten asielcentrum overgebracht. Inspecteur Van Damme laat Stefanie weten dat Ayo nu sowieso op een vliegtuig naar Nigeria wordt gezet. De twee hebben een emotioneel afscheid in de instelling. Ayo belooft Stefanie dat hij een manier zal blijven zoeken om terug bij haar te geraken.

Familie 6208 seizoensfinale embargo 011

Stefanie naar Nigeria

Stefanie heeft haar rugzak gepakt, haar visum is in orde, dus ze staat klaar om te vertrekken naar Nigeria. Hanne probeert haar nog tegen te houden, maar besluit Benny te bellen. Stefanie luistert zelfs niet naar de goede raad van haar vader en maakt hem duidelijk dat het haar beslissing is. Ze vertrekt richting de luchthaven. Diezelfde avond staat Stefanie terug in het huis van haar vader en wordt duidelijk dat ze toch niet vertrokken is.

Familie 6210 003

Groot gemis

Stefanie heeft niets meer gehoord van Ayo en vreest dat hij in Nigeria is opgepakt of dood is. Ze gaat uituilen bij haar vader. Ondertussen is ze aan de slag als stagiair-brandweer op de brandweerschool. Na een grote rampoefening vreest ze echter dat ze het werk bij de brandweer onderschat heeft.

Familie 6222 003

De brandweer

Stefanie kijkt uit naar haar eerste dag bij de brandweer. Haar mannelijke collega's lachen echter met haar en ze krijgt alleen maar simpele en saaie taken. Ze besluit meer van zich af te bijten en confronteert commandant Joris Leffun, maar die houdt voet bij stuk. Robyn raadt haar aan om geduldig af te wachten. Uiteindelijk biecht Joris haar op dat in het verleden één van zijn stagiaires om het leven is gekomen bij een interventie.

Familie 6235 001

Alfons verward

Alfons maakt meermaals een verwarde indruk en vergeet veel dingen. Zijn familie lokt hem tegen zijn zin mee naar de dokter en hij weigert ook naar het rusthuis te gaan. Op een dag komt Alfons zelfs niet opdagen voor een lunch met Stefanie, die zich grote zorgen maakt om haar bompa. Hij bleek verdwaald te zijn. Niet veel later beslist Alfons alsnog naar het dagcentrum te gaan, tot grote opluchting van Stefanie.

Familie 6253 k na 010

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie vermoedt dat Emma nog binnenzit en loopt tegen het protocol in naar binnen. Ze vindt Emma en redt haar uit het brandende gebouw. Joris wil het voor één keer door de vingers zien. Guido en Emma zijn haar ontzettend dankbaar, maar Stefanie is erg aangedaan door wat er gebeurd is en moet getroost worden door haar vader en Robyn. Stefanie wordt samen met haar collega's uitgenodigd op de opening van de nieuwe Foodbar.

Familie 6266 002

Alfons verliefd

Alfons is er niet bij met zijn hoofd en Stefanie vraagt hem wat er aan de hand is. Hij biecht haar op dat hij verliefd is op Lily uit het dagcentrum. Stefanie besluit haar grootvader te helpen en samen maken ze cake en schrijven ze een gedicht voor haar. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Niet veel later krijgen ze de resultaten van de onderzoeken. Alfons heeft een kleine hartaanval gehad en lijdt daardoor nu aan een speciale vorm van dementie.

Familie 6269 004

Epilepsie

Stefanie is geslaagd voor haar brandweerexamen en is nu officieel brandweervrouw. Tijdens haar rituele doop in de Jan & Alleman krijgt Joris plots een epilepsieaanval. Stefanie is geschrokken, maar Joris wilt zich niet verder laten onderzoeken. Na een tijdje wordt duidelijk dat het al zijn derde aanval was en dat hij dus epilepsie heeft. Stefanie gaat klikken bij de brandweer, omdat ze bang is voor de gevolgen die het kan hebben bij zijn werk. Hij wordt onmiddellijk geschorst.

Familie 6272 004
Familie 6305 003

De dood van Evy

Wanneer Evy 's nachts niet thuis komt slapen, vragen de friends zich af waar ze is. Na een tijdje contacteren ze de politie, aangezien het niets voor Evy is om zolang niets van zich te laten horen. Die zien het echter niet als een onrustwekkende verdwijning en kunnen hen niet helpen. De friends beslissen om dan maar zelf een zoekactie op te starten. Op Nieuwjaar krijgen de friends bezoek van twee inspecteurs, die hen vertellen dat Evy in het bos dood teruggevonden is aan een hartaanval. Iedereen is er kapot van, ook Stefanie heeft het moeilijk.

Familie 6280 004
Familie 6297 004

Liefdesperikelen

Stefanie mist Ayo. Ze spreekt opnieuw af met Joris, die haar alles vergeven heeft. Zijn vrouw is weg bij hem en heeft zijn kinderen meegenomen. 's Nachts komt Joris Stefanie in een zatte bui opbiechten dat hij gevoelens voor haar heeft. Zij breekt met hem. Niet veel later brengt Stefanie een collega mee naar huis, Joren. Hij blijft meermaals terugkomen en lijkt een oogje te hebben op Hanne. Na een tijdje heeft Stefanie door dat Joren geen crush heeft op Hanne, maar wel op Guido.

Familie 6322 003

Robyn terugwinnen

Benny wilt Robyn terugwinnen en huurt hiervoor een orkest in om samen met hem het liedje 'That's Amore' te spelen. Stefanie achtervolgt Robyn om zo Benny te verwittigen wanneer hij zijn plan kan laten doorgaan, maar blaast alles plots af wanneer blijkt dat Robyn een date heeft. Ondertussen brengt Stefanie bij de friends voorzichtig het probleem aan dat ze het moeilijk heeft om uit de kosten te komen nu de huur van Evy is weggevallen.

Familie 6328 001

B&B

Er staan al een tijdje enkele kamers leeg in het huis van de friends en Stefanie probeert naar een oplossing te zoeken. Ze overweegt om de kamer van Evy op airbnb te zetten, maar Hanne ziet dit niet zitten, omdat ze Evy nog altijd te hard mist. Na een goed gesprek met Stefanie gaat ze uiteindelijk toch akkoord. Niet veel later komt een vriendin van Stefanie uit Nieuw-Zeeland de B&B uitproberen en ook Benny is eens klant.

Familie 6343 006
Familie 6344 002

Vluchtmisdrijf?

Hanne en Stefanie gaan Guido en Emma's verloving vieren in de Ardennen. Wanneer ze 's avonds terug naar huis keren, rijden ze iets aan en plegen ze vluchtmisdrijf, omdat ze gedronken hebben. De volgende morgen wordt duidelijk dat er in die buurt een vrouw aangereden is en vecht voor haar leven. Ook is er schade aan Stefanies auto. Stefanie vraagt Guido om dat te herstellen en te zwijgen tegen de rest. Wanneer de vrouw overlijdt, wil Hanne naar de politie stappen. Uiteindelijk kan ook Stefanie overtuigd worden, maar het blijkt dat zij een hert aangereden hebben. Ze zijn erg opgelucht.

Familie 6353 003
Familie 6357 002

Benny lottowinnaar

Benny wint 1 miljoen euro met de lotto en wordt zo opeens schatrijk. Daarnaast wordt hij ook terug een koppel met Robyn. Arno en Estee keren voor enkele dagen terug naar huis in de hoop ook een deel van de winst mee te pikken. Benny doet Arno en Stefanie uiteindelijk slechts een laag bedrag cadeau, omdat hij vindt dat ze moeten leren omgaan met geld. Niet veel later organiseert Benny in de Jan & Alleman een feestje voor Stefanies verjaardag met al haar vrienden en familie. Ondertussen blijkt dat Evy een tweelingzus heeft, Iris, die tijdelijk bij de friends intrekt.

Familie 6390 007

De pyromaan

De buurt van Stefanie wordt al een tijdje geteisterd door verschillende autobranden. Duidelijk het werk van een pyromaan. Ondertussen krijgt Stefanie er een nieuwe collega bij: Laurens Gebreurs. Wanneer ook de auto van Stefanie door de pyromaan onder handen genomen wordt, vreest Stefanie dat het persoonlijk is. Benny geeft zijn dochter een nieuwe auto cadeau, maar Stefanie wil voorlopig niet meer rijden.

Familie 6401 013

De nieuwe huurder

Elias Van Wilder maakt zijn opwachting als de nieuwe huurder in het huis van Stefanie. Zijn charmes gaan niet onopgemerkt voorbij bij Stefanie en Hanne. Elias slaagt er onmiddellijk in om het hart van Stefanie te veroveren daar haar te helpen met haar angst om in een auto te stappen.

Familie 6413 001

Laurens vs. Elias

Elias en Stefanie kunnen het heel goed met elkaar vinden en dat merkt ook hun omgeving op. Ze gaan meermaals op date en er lijkt iets te groeien tussen hen. Laurens is echter ook verliefd op Stefanie en probeert haar voor zicht te winnen. Zij is echter niet geïnteresseerd en denkt dat hij haar stalkt. Hij ontkent dat echter in alle talen.

Familie 6407 001
Familie 6414 003

Laurens schuldig?

Stefanie komt bijna in een ontploffing van een brandende auto terecht, maar Laurens kan haar net op tijd redden, hoewel hij op dat moment gaan dienst had. Stefanie vindt het raar en ontvangt niet veel later een anoniem bericht met de link naar een artikel over ene Bert Gebreurs die als brandweerman zelf een pyromaan was. Stefanie neemt Elias in vertrouwen en wanneer ook diens auto in brand wordt gestoken, stapt ze met haar vermoedens naar de politie. Laurens wordt een paar uur later echter alweer vrijgelaten en hij maakt aan Stefanie duidelijk dat hij niet de dader is, hoewel zijn vader dat vroeger wel was.

Familie 6428 006

Elias en Stefanie

Na lang flirten worden Elias en Stefanie eindelijk een koppel. Via een journalist komt Stefanie te weten dat Elias altijd aanwezig was bij de brandstichtingen van de pyromaan. Ze beseft dat hij de pyromaan is en achtervolgt hem naar een afgelegen loods. Elias heeft haar echter door en slaat haar neer. Hij bindt haar vast en overgiet haar met benzine. Ten slotte neemt hij een aansteker om haar in brand te steken.

Aflevering 6429 17.13.00
Aflevering 6429 17.24.14

Stefanie in shock

Elias staat klaar met zijn aansteker om Stefanie in brand te steken, maar ze kan hem onderuit trekken met haar benen. Elias vliegt zelf in brand en sterft ter plaatse. De politie en ziekenwagen komt ter plaatse en ook Benny werd op de hoogte gebracht. Stefanie heeft het moeilijk om deze traumatische gebeurtenis te vergeten en wordt door slachtofferhulp aangeraden om psychologische hulp te zoeken. Stefanie krijgt enkele weken ziekteverlof, maar krijgt nog altijd paniekaanvallen wanneer ze iets ziet dat met de brandweer te maken heeft. Guido staat dag en nacht klaar om Stefanie te helpen en vervoert haar ook dikwijls naar haar sessies met de psycholoog. Stefanie heeft nog altijd last van slapeloze nachten en zoekt geregeld het gezelschap van Guido op.

Familie 6439 003
Familie 6460 003

Niet meer bij de brandweer

Wanneer Stefanie terug de toestemming krijgt om aan het werk te gaan, heeft ze het moeilijk om aan haar omgeving toe te geven dat ze er nog altijd niet klaar voor is. Ze wil vooral haar vader niet teleurstellen en daarom doet ze alsof ze gewoon terug naar de brandweer gaat. Guido spoort Stefanie aan om toch de waarheid te vertellen en Benny probeert zijn dochter toch te steunen in haar beslissing. Benny probeert echter te vaak om Stefanie aan het praten te krijgen over haar trauma, waardoor ze het alleen moeilijker krijgt en haar vader van zich probeert af te duwen. Stefanie maakt uiteindelijk de beslissing om definitief te stoppen als brandweervrouw. Tussen haar en Guido gaat het dan weer zo goed dat ze op een bepaald moment kussen.

Familie 6465 002
Familie 6475 003

Stefanie en Guido

Stefanie en Guido weten niet hoe het nu verder moet, maar Guido toont zijn gevoelens voor haar. Stefanie heeft twijfels en wil voorlopig hun prille relatie stil houden voor iedereen. Stefanie is vooral bang voor de reactie van haar vader. Hanne heeft al snel in de gaten dat er iets meer is tussen de twee en Stefanie kan niet langer liegen. Wanneer Stefanie en Guido in de Jan en Alleman iets te intiem met elkaar omgaan, worden ze betrapt door Benny. Die is woedend en vindt dat Stefanie nog niet klaar is voor een relatie, en al zeker niet met iemand die een paar maanden geleden nog op trouwen stond met iemand anders. Stefanie begint ook echt te twijfelen en vertelt aan Guido dat ze nog niet zeker weet of ze wel een toekomst hebben samen.

Familie 6465 005
Familie 6471 001

Beroepskeuzetest

Guido doet zijn uiterste best om zijn liefde te tonen en gaat zelfs eigenhandig met Benny praten. Stefanie geeft toch toe aan haar gevoelens en ze gaat voluit voor haar relatie met Guido. Ondertussen denkt Stefanie na over haar toekomst en vult ze een beroepskeuzetest in om te achterhalen waar ze moet solliciteren. Er komt niet echt een duidelijk besluit uit de test waardoor Stefanie al helemaal niet weet wat ze moet doen. Ze begint bij verschillende bedrijven te solliciteren, maar krijgt telkens een negatief antwoord en de moed zakt haar in de schoenen.

Familie 6491 002
Familie 6477 003

Patrick in de problemen

Patrick heeft al een tijdje last van zijn vingers, maar wil niet naar de dokter gaan om zich te laten testen op arthrose. Jenny staat klaar met raad en alternatieve middeltjes, maar Patrick laat zich toch onderzoeken. Hij heeft inderdaad arthrose waardoor er geen mogelijkheid meer is op verbetering. Patrick zit in zak en as en kan zijn werk niet meer fatsoenlijk doen waardoor hij fouten maakt. Stefanie springt bij in de zaak en wil blijven helpen tot ze een job gevonden heeft. Patrick is in de wolken en al snel wordt duidelijk dat Stefanie wel het nodige talent heeft om een goede fietsenmaker te worden. Stefanie stelt voor dat ze permanent in dienst kan komen bij hem, maar Patrick moet eerlijk zijn en kan haar niet betalen.

Aflevering 6510 om 21.11.02
Aflevering 6514 om 20.46.05

Een nieuwe job

Stefanie heeft eindelijk een goede sollicitatie achter de rug en kan aan de slag als receptioniste in een hotel. Patrick heeft ondertussen besloten om er mee op te houden als Stefanie vertrekt. Hij is echter tevreden over haar werk en Jan geeft hem het advies om Stefanie te vragen om gewoon de zaak over te nemen als hij ermee stopt. Patrick merkt dat Stefanie staat te poppelen om te beginnen bij het hotel en zwijgt over het idee. Wanneer haar eerste werkdag dichtbij komt, begint Stefanie echter zelf te twijfelen. Patrick stelt haar daarom toch voor om bij hem in dienst te komen. Benny hoopt dat zijn dochter nog van gedachte veranderd omdat hij bang is dat Stefanie te wispelturig is en uiteindelijk Patrick toch maar in de steek zal laten.

Trivia

  • Stefanie verjaart op 15 maart.
  • Er waren verschillende kandidaten in de running voor de rol van Stefanie Coppens. Onder meer Helle Vanderheyden en Joëlle-Chloë Edelman maakten kans. De makers kozen voor de onervaren Jasmijn Van Hoof, terwijl zij zich slechts voor de grap had ingeschreven voor de audities.
  • Aanvankelijk combineerde actrice Jasmijn Van Hoof haar rol in Familie nog met hogere studies aan het RITS. In 2014 zou ze op haar eigen vraag tijdelijk uit de soap verdwijnen, om zich op haar laatste schoolsemester te kunnen focussen. Haar personage vertrok daarom in mei 2014 voor zes maanden naar Frankrijk. Uiteindelijk bleek Van Hoof geen extra vrije tijd nodig te hebben en kon ze weer sneller aan de slag op de set. Stefanie was hierdoor al terug te zien vanaf eind augustus 2014, zo'n twee maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.
  • Vanaf eind maart 2016 verdwijnt Stefanie voor een jaartje uit de reeks omdat Jasmijn Van Hoof een sabbatjaar neemt om een wereldreis te maken met haar vriend. Op 16 mei 2017 keerde ze weer terug in de reeks.
  • Stefanies wachtwoord op Facebook is 'Thomas4ever'. Dit is een verwijzing naar haar overleden echtgenoot Thomas Van den Bossche.
  • Oorspronkelijk hadden de makers van 'Familie' aan actrice Jasmijn Van Hoof gevraagd om haar haar heel kort te laten knippen voor de ontvoering van Stefanie, maar omdat de actrice dat niet zag zitten, hebben de schminksters ervoor gezorgd dat Stefanies haar heel vuil en vettig leek.

Quote

Generiek

Galerij

Foto's