FANDOM


† Steve Schuurmans
Seizoenen 2122 Steve10
Eerste verschijning Aflevering 4743 - 14 december 2011
Laatste verschijning Aflevering 4980 - 4 januari 2013
Gespeeld door Hein Blondeel
Kinderen -
Ouders onbekend en † onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Steve Schuurmans is een nevenpersonage dat van 14 december 2011 tot en met 3 januari 2012 en van 15 juni 2012 tot en met 4 januari 2013 vertolkt wordt door Hein Blondeel.

Familie en Liefdesleven

Na de geboorte van Niko Schuurmans is zijn vader naar Griekenland vertrokken en heeft hij daar een nieuw leven opgebouwd en een nieuw gezinnetje gesticht. Jaren later komt Niko's halfbroer Steve plots naar België om hem in te lichten over de dood van hun vader. Hun vader heeft een schuldenberg van meer dan 22 000 euro achtergelaten.

Nadien leert Steve het lief van zijn halfbroer kennen: Mieke Van den Bossche. Mieke blijft trouw aan Niko en gaat niet in op Steve zijn avances. Steve probeert nadien ook Veronique Van den Bossche in te palmen, maar zij is allesbehalve onder de indruk van zijn charmes. Steve kan de afwijzing van Mieke in het verleden alsmaar niet verkroppen en beslist haar te stalken.

Beroepsleven

Bij zijn debuut wordt duidelijk dat Steve surfleraar en skimonitor is. In de zomermaanden werkt hij in Griekenland, het land waar hij is opgegroeid, en daarbuiten gaat hij naar de skigebieden.

In Griekenland hield Steve zich ook bezig met dubieuze zaken. Zo stond hij een tijdje in schuld bij een Bulgaarse bende. Wanneer hij beslist zich in België te settelen, gaat Steve aan de slag als barman in de Jan en Alleman. Daar vervangt hij zijn broer Niko.

Nadien solliciteert hij bij een poetsfirma, maar daar geeft hij al snel de brui aan. Uiteindelijk maakt Steve zijn droom waar en wordt reisorganistor.

Verhaallijnen

Familie s20 4743 heinblondeel 02
Familie4746
640px-Familie afl4875 01

Niko Schuurmans kan zijn ogen niet geloven wanneer Steve plots opduikt in de Jan en Alleman. Steve vertelt hem dat hun vader overleden is en hij graag zijn halfbroer wilde leren kennen. Niko gelooft niets van zijn praatjes en wil dat Steve hem met rust laat. Al snel blijkt dat Steve goed overeenkomt met Mieke Van den Bossche. Hij blijft zelfs bij haar overnachten wat ervoor zorgt dat Niko helemaal razend wordt op hem. Steve besluit om naar Spanje te vertrekken tot Niko tot inkeer komt en hem vraagt om bij hem te komen logeren.

Niko en Steve worden goede vrienden en leren elkaar beter kennen. Wanneer Steve zijn Porsch wil verkopen aan Niko, voor een zeer laag bedrag, denkt Niko dat er meer aan de hand is. Later verschijnt Steve plots in het ziekenhuis met twee gebroken vingers. Hij vertelt aan Mieke en Niko dat hij gechanteerd wordt door een Bulgaar die hij nog geld verschuldigd is. Steve probeerde aan geld te geraken door te gokken. Samen met Niko gaat Steve terug naar het café waar ze het geld aan de Bulgaar geven. De volgende morgen blijkt dat de Porsch verdwenen is. Niko is in alle staten en wil de politie bellen tot Mieke een briefje van Steve vindt: hij is naar Spanje vertrokken met de auto en komt niet meer terug.

Steve staat enkele maanden later plots weer voor de deur. Hij wil het goedmaken met Niko en Mieke door het geld terug te betalen. Wanneer hij te weten komt dat ze in gevaar zijn dankzij Glenn De Bock, besluit hij te blijven om zijn halfbroer en schoonzus te helpen. Wanneer Steve en Niko in de Jan en Alleman zijn, krijgt Niko plots een geheimzinnige telefoontje en hij racet naar buiten. Steve besluit hem te volgen...

280739 10151174293362491 783291387 o
Familie afl4903 02
Familie afl4935 05
Familie afl4930 04
Familie afl4961 01
9-51-20121228131131 0
Familie afl4980 03

Glenn heeft Mieke ontvoerd en meegenomen naar een verlaten terreingebouw. Niko racet de Jan en Alleman buiten om haar te redden en Steve merkt meteen dat er iets aan de hand is. Hij volgt hem met zijn wagen en zo kan hij voorkomen dat Glenn zowel Mieke als Niko vermoord. Steve lost een schot en Glenn wordt in de schouder geraakt. Hij wordt door inspecteur Anita Degeling ondervraagt maar hij wordt vrijgesproken.

Steve besluit om voorlopig in België te blijven en hij biedt zijn hulp aan wanneer Mieke en Niko naar Ibiza vertrekken op vakantie. Samen met Evy past hij op het appartement en hij neemt voorlopig de job van Niko over bij de Jan en Alleman tot ze terugkeren uit Ibiza. Hij geeft ondertussen een fuif op het appartement en na een ongelukje wordt de zetel van Mieke verwoest. Wanneer Mieke en Niko terugkeren, zijn ze in alle staten omdat de zetel verdwenen is. Ze willen dat Steve voor een nieuwe zetel zorgt, maar hij brengt steeds lelijke exemplaren mee naar huis. Mieke kiest er dan voor om zelf eentje te kiezen.

Steve vertelt dat hij zeker nog enkele weken in België wil blijven maar Niko wil dat hij een job zoekt. Steve gaat zich inschrijven bij een interimkantoor maar telkens wanneer hij werk heeft, geeft hij het alweer snel op. Hij begint uiteindelijk te werken bij een poetsfirma en gaat onder andere poetsen bij de VDB Holding. Hij leert er Veronique kennen en is meteen onder de indruk van haar charmes. Hij probeert haar te versieren maar Veronique laat hem al snel weten dat ze niet geïnteresseerd is.

Steve stopt met zijn job bij de poetsfirma en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mieke probeert hem aan te sporen om iets te doen dat hij echt graag wil doen. Steve besluit dan om reisorganisator te worden. Samen met de hulp van Mieke wordt dit zelfs een groots succes en hij organiseert zijn eerste reis naar Bulgarije. Terwijl Niko naar Bulgarije reist om de hotels te gaan inspecteren, blijft Steve alleen achter bij Mieke.

Langzaamaan begint hij gevoelens voor haar te krijgen maar hij begrijpt al snel dat die gevoelens onbeantwoord zullen blijven. Wanneer Niko terugkeert, maakt Steve alles in gereedheid om naar Bulgarije te vertrekken maar de groep blijkt groter te zijn dan verwacht. Mieke besluit om hem te helpen en ze wil meereizen naar Bulgarije. Tijdens de reis vertelt Steve dat hij gevoelens heeft voor Mieke maar hij wordt afgewezen.

Terug thuis is er nog steeds een ongemakkelijk gevoel tussen Steve en Mieke. Steve blijft ervan overtuigd dat Mieke wel gevoelens heeft voor hem. Niko lijkt al snel door te hebben dat er iets aan de hand is en dat gevoel wordt alleen maar versterkt wanneer Mieke wil dat Steve onmiddellijk verhuist. Ze stelt voor dat Steve in het appartement van Niko gaat wonen terwijl Niko dan definitief bij haar kan komen wonen.

Steve is razend en vertrekt opnieuw op skireis naar Bulgarije. Wanneer hij een week later opnieuw thuiskomt, staan zijn koffers klaar. Steve besluit om ruzie te stoken tussen Niko en Mieke en hij vertelt dat Mieke wel eens gevoelens voor hem zou kunnen hebben tegen Niko. Dit lijkt niet te lukken en Niko wil dat Steve hem en Mieke met rust laat. De weken daarna wordt Mieke gestalkt door een onbekende persoon. Iemand belt haar op voor erotische massages en ze krijgt hijgtelefoontjes.

Steve wordt meteen verdacht en Niko gaat met hem praten. Terwijl Steve alles ontkent, blijkt hij toch achter deze stalking te zitte, maar Niko gelooft hem en het komt zelf tot een ruzie tussen hem en Mieke. Steve blijft Mieke stalken en gaat telkens een stapje verder. Niko probeert een verzoening te forceren tussen de twee maar tijdens deze confrontatie loopt het slecht af voor Steve. Hij wordt aangereden door een auto en belandt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De volgende dag sterft hij door zijn verwondingen.

Trivia

  • Hein Blondeel speelde voor deze rol al eens mee in de serie. Hij vertolkte van december 2007 tot en met maart 2008 de rol van Daan De Wit, een vriend van Lobke Corneel.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het overlijden van Steve, zie hier
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.