FANDOM


Suzy Mariën
Seizoenen 1415161718 Familiesuzy3
Eerste verschijning Aflevering 3099 - 11 juni 2005
Laatste verschijning Aflevering 4112 - 18 mei 2009
Gespeeld door Nele Snoeck
Kinderen Milan Mariën en † Ruben Mariën
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Suzy Mariën is een hoofdpersonage dat van 11 juni 2005 tot en met 18 mei 2009 vertolkt wordt door Nele Snoeck.

Familie en Liefdesleven

Over de familie van Suzy is oorspronkelijk niet veel geweten. Wanneer Suzy tijdens het 15de seizoen een mysterieus telefoontje krijgt, wordt duidelijk dat de relatie met haar ouders is al jarenlang verwaterd. Haar vader belt haar op om opnieuw contact te zoeken. Suzy beslist uiteindelijk om bij hem en haar moeder op bezoek te gaan en de plooien glad te strijken. Langs vaders kant is geweten dat ze een nicht genaamd Kaat heet. Zij overlijdt echter en vraagt aan Suzy om in te staan voor de opvoeding van Kaats zoon Pim.

Suzy was getrouwd met een Tunesiër genaamd Medi en samen hadden ze een zoontje: Milan. Het huwelijk van Suzy liep op de klippen toen hun zoontje stierf. Suzy kon de dood van Milan maar moeilijk verwerken en ontwikkelde een psychologische storing. Nadien heeft Suzy nog een korte romance met Yussef, met wie ze vroeger ook al een relatie had. Ze werd zwanger van hem en liet een abortus uitvoeren.

Wanneer Suzy Elke leert kennen, begint ze te twijfelen aan haar geaardheid. Ze wordt verliefd op Elke en samen willen ze voor een kindje gaan. Suzy wordt zwanger en negen maanden later wordt hun zoontje geboren: Ruben. Tijdens de babyborrel sterft Ruben aan wiegendood en Elke en Suzy gaan uit elkaar. Nadien probeert Suzy nog te daten via het internet en geraakt ze zo bijvoorbeeld aan de praat met stamgast Lode

Beroepsleven

Suzy wordt aan het einde van het veertiende seizoen aangenomen als de vaste nanny van Louise, Cédric en Dieuwke. Ondertussen ging ze ook aan de slag in het bedrijfsrestaurant van VDB Electronics, samen met haar goede vriendin Els. Wanneer Els naar Cyprus verhuist, neemt Suzy tijdelijk haar plaats in bij De Lork, maar ze kan dat niet combineren met haar job als nanny. Uiteindelijk wordt Suzy ontslagen door Veronique, omdat ze na verloop van tijd alleen nog maar op Louise moest passen.

Verhaallijnen

Suzy heeft het nooit gemakkelijk gehad. Ze woont in een krotwoning en haar huwelijk liep op de klippen door de dood van haar zoontje Milan. Haar leven krijgt een nieuwe wending wanneer ze aangenomen wordt als nanny bij de familie Van den Bossche. Ze staat in voor de zorg van pasgeboren baby's Louise Van den Bossche, Cédric Van de Caveye en Dieuwke Mitsides. Ze komt onmiddellijk zeer goed overeen met Trudy Tack de Rixart de Waremme en Els D'hollander, maar tussen haar en Veronique Van den Bossche verloopt het minder makkelijk.

Trudy ontdekt dat Suzy in een krotwoning woont, en zorgt ervoor dat de nanny kan intrekken bij het gezin. Later blijkt dat Suzy leidt aan waanbeelden. Ze denkt dat ze een kind heeft, terwijl ze eigenlijk voor een pop zorgt. Veronique vindt dat Suzy direct ontslagen moet worden, maar de rest denkt hier anders over. Veronique krijgt haar zin omdat het duidelijk minder goed met Suzy gaat dan verwacht. Ze heeft het nog steeds moeilijk met de dood van haar zoontje Milan en ontwikkelde hierdoor een psychologische stoornis. Ze wordt ontslagen en moet noodgedwongen terug vertrekken. Wanneer Cédric enkele dagen later plots verdwenen is, denkt iedereen meteen dat Suzy de dader is.

Mario Van de Caveye en Peter Van den Bossche gaan langs bij Suzy in de hoop de kleine Cédric daar aan treffen. Suzy ontkent alles en uiteindelijk wordt Cédric gezond en wel teruggevonden en had ze hier helemaal niets mee te maken. Trudy Tack de Rixart de Waremme en Peter besluiten haar nog een kans te geven en ze toch in dienst te houden. Ze willen Suzy extra helpen en niet veel later komt ze terug inwonen bij de familie zodat ze steeds voor de kinderen kan zorgen.

Suzy krijgt op een dag een belangrijke brief in haar brievenbus: haar echtgenoot wil dan toch van haar scheiden. Suzy begint te twijfelen, maar gaat akkoord met zijn voorstel. Voor Suzy is dit het ideale moment om haar leventje opnieuw te beginnen en ze krijgt hiervoor de hulp van Trudy en Marie-Rose De Putter.

Tijdens een uitstapje in Hasselt komt Suzy een oude bekende tegen: Yussef. De twee voelden in het verleden al iets voor elkaar, en de oude gevoelens komen al snel terug. Suzy en Yussef hebben een korte romance en nadien komt Suzy te weten dat ze zwanger is. Ze voelt zich echter niet klaar voor een nieuw kindje en laat een abortus uitvoeren. Ondertussen breekt ze ook volledig met Yussef en wil ze liever geen nieuwe relatie meer aangaan.

Marie-Rose heeft een relatie met haar oude tennisleraar Nick Vandecasteele, maar achter de rug van Marie-Rose probeert hij ook Suzy te versieren. Wanneer ze meegaat naar de tennisclub, wordt ze lastig gevallen door Nick en het valt haar zeer zwaar. Ze besluit Marie-Rose in te lichten over zijn avances. De twee gaan uit elkaar en Marie-Rose begint een relatie met Raf Broos. Met hun drietjes gaan ze een paar dagen naar de Ardennen om te genieten van een vakantie.

Wanneer Suzy een mysterieus telefoontje krijgt, gedraagt ze zich heel vreemd en beginnen haar huisgenoten zich af te vragen wat er scheelt. Suzy geeft toe dat het haar vader was die opnieuw contact wil zoeken met haar, maar dat ziet Suzy niet zitten. De relatie met haar ouders is al jarenlang verwaterd en Suzy besluit uiteindelijk toch op bezoek te gaan. Het bezoek heeft haar deugd gedaan en de plooien zijn gladgestreken.

Mario heeft Veronique Van den Bossche ten huwelijk gevraagd en de twee trouwen in Kroatië. Suzy blijft echter alleen achter in België om voor de kinderen te zorgen en krijgt hulp van Noa de Rixart de Waremme en Zoë de Rixart de Waremme.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Suzy is nog steeds de vaste nanny van de Van den Bossches. Haar vriendschap met zowel Trudy Tack de Rixart de Waremme als Marie-Rose De Putter is nog steeds even groot. Wanneer ze samen met Trudy een avondje gaat stappen, krijgt ze van haar een vriendschappelijke kus op de mond en Suzy weet niet welke houding ze tegenover haar moet aannemen. Trudy probeert haar te overtuigen dat ze er niets moet achter zoeken.

Wanneer Suzy geregeld in de QV langskomt, leert ze cafébazin Elke Baertsoen kennen. De twee geraken aan de praat en kunnen het goed met elkaar vinden. Ze spenderen veel tijd met elkaar, en in hum omgeving beginnen de roddels de kop op te steken. Jan Van den Bossche is ervan overtuigd dat de twee een lesbische relatie hebben, maar Suzy overtuigt iedereen dat ze gewoon goede vriendinnen geworden zijn. Tot de ware reden van het vertrek van Rik Ghijselinck aan het licht komt en Elke eigenlijk lesbisch blijkt te zijn. Suzy reageert aanvankelijk afstandig, maar moet haar gevoelens onder ogen komen. De twee worden een koppel.

De villa van Peter en Trudy wordt volledig ingepalmd door de televisieploeg die het oudejaarsavondfeest van de familie zal opnemen. Het is een drukte van jewelste, met gasten die aankomen, Sien en Maria die op inspectie komen en de technische ploeg die alles installeert. Suzy staat in voor de catering, maar krijgt een paniekaanval als blijkt dat ze ook voor de televisieploeg eten moet voorzien.

Elke is klaar voor de volgende stap in hun relatie en ze hoopt dat Suzy bij haar komt inwonen. Suzy wil echter haar job bij Peter en Trudy niet opgeven en weigert. Wanneer Elke het hoederecht over haar dochtertje verliest, deelt ook Suzy in de klappen. Hun relationele problemen worden steeds groter en Suzy gaat ten rade bij haar vriendinnen. Suzy zorgt er uiteindelijk voor dat Elke enkele uren met haar dochtertje kan doorbrengen en dat brengt de twee opnieuw dichter naar elkaar.

Suzy en Elke maken samen plannen om een kindje te krijgen. Hun liefde is groter dan ooit en het duurt niet lang voor Suzy zwanger is dankzij een In-vitrobehandeling. Veronique Van den Bossche vindt dat er een nieuwe nanny moet worden aangetrokken nu Suzy zwanger is, maar volgens Suzy kan zij nog perfect voor de kinderen zorgen. Elke deelt de mening van Veronique en hoopt dat Suzy nu eindelijk bij haar intrekt. Suzy blijft weigeren en is al snel het bemoei van haar vriendin beu.

Na een zoveelste aanvaring met Veronique belandt Suzy in het ziekenhuis. Ze moet een tijdje volledig rusten en gaat naar een opvangtehuis om volledig te genezen. Ze krijgt bezoek van Trudy en Elke en de twee kunnen hun ruzie oplossen. Na enkele weken mag Suzy terug naar huis komen. Elke probeert Suzy opnieuw te overtuigen om bij haar te komen wonen, maar Veronique heeft andere plannen. Zij gaat samen met Mario Van de Caveye en Cédric Van de Caveye verhuizen en ze eist dat Suzy mee verhuist om voor Cédric te zorgen.

Elke Baertsoen onderneemt terug een poging om de brokken met Suzy te lijmen, nu Suzy in haar laatste trimester van haar zwangerschap zit. Suzy stelt zich plots veel inschikkelijker op en de twee leggen alles weer bij. Bij Veronique Van den Bossche thuis merkt Suzy dat het moeilijker is om het huishouden te doen, maar Veronique heeft alles behalve veel medelijden met haar nanny.

Andreas Mitsides is nu al een tijdje vermist en uiteindelijk wordt zijn levenloze lichaam gevonden. Er vindt een begrafenis plaats en Els D'hollander valt opnieuw in een zeer diepe punt na de dood van haar zoveelste echtgenoot. Suzy probeert haar vriendin in het oog te houden, maar Els neemt haar dit niet in dank af. Zeker wanneer Suzy beweert dat Els een drankprobleem aan het ontwikkelen is.

In december krijgt de hoogzwangere Suzy eindelijk weeën en ze bevalt van een zoontje: Ruben Mariën. Zij en Elke zijn in de wolken met hun zoontje, maar er komen al snel donderwolken opzetten wanneer Elke zich enorm bezorgd opstelt tegenover Suzy en Ruben. Wanneer Suzy en Elke een babyborrel geven, kunnen ze hun zoontje niet meer wakker krijgen. Hij sterft aan wiegendood. Elke stort volledig in, maar Suzy lijkt het veel makkelijker te verwerken. Iedereen vreest dat Suzy haar gevoelens volledig opkropt. Feit is dat Suzy dit volledig uitwerkt op Elke waardoor de twee uit elkaar gaan. Elke kan niet langer in de buurt blijven en verhuist naar Nederland.

Nadien gaan Suzy, Veronique en Mario Van de Caveye terug naar de woning van Peter en Trudy. Suzy wil haar oude leventje weer zo snel mogelijk oppikken. Trudy Tack de Rixart de Waremme probeert Suzy te helpen door op het internet naar een vriendin voor haar te zoeken. Suzy vindt het echter nog te vroeg om aan een nieuwe relatie te denken. Trudy regelt echter achter haar rug een blind date, maar die valt totaal niet in de smaak bij Suzy en het loopt op een sisser af.

Els merkt dat Suzy terug een doel in haar leven nodig heeft en ze biedt haar aan om aan de slag te gaan in de cafetaria van VDB Electronics. Ondertussen gaat Suzy terug op zoek naar een chatdate en komt ze in contact met een zekere Lodewijk, die niemand minder dan Lode Saggaert blijkt te zijn, die al even een oogje op Suzy had. De twee kunnen urenlang met elkaar blijven praten, maar het wordt uiteindelijk niets tussen de twee.

Op een dag krijgt Suzy plots bezoek van haar nicht Kaat Mariën. Kaat wil de banden terug aanhalen en stelt haar tienerzoon Pim Mariën voor. Kaat vraagt bovendien of Suzy een tijdje voor Pim wil zorgen en hij komt een tijdje bij de Van den Bossches logeren. Niet iedereen is hier mee opgezet, want Pim is een lastige puber die vooral Veronique op stang jaagt. Suzy komt ook te weten dat Kaat gelogen heeft over de reden dat Pim een tijdje bij haar moet logeren. Kaat onthult dat ze terminale kanker heeft en een behandeling moest ondergaan. Trudy wil alles doen wat in haar macht ligt om de nicht van Suzy te helpen, maar de toestand is uitzichtloos.

Suzy moet ook een bloedonderzoek laten uitvoeren, omdat ze misschien dezelfde stof in haar lichaam heeft die Kaat zo ziek gemaakt heeft. De testen zijn echter negatief. Kaat moet in het ziekenhuis blijven en vraagt aan Suzy of Pim voor een langere tijd bij haar kan blijven logeren. Suzy gaat akkoord en zelfs haar huisgenoten zien dit idee zitten. Wanneer de toestand van Kaat plots snel bergaf gaat, moeten Suzy en Pim een moeilijke beslissing nemen. Niet veel later overlijdt ze in het ziekenhuis.

Pim Mariën woont nog steeds in bij Suzy en de Van den Bossches, maar dat verloopt helemaal niet vlot. Pim gedraagt zich als een echte puber en kan het niet laten om met iedereen ruzie te zoeken. Ook Suzy krijgt veel verwijten naar haar hoofd geslingerd, en die doen haar ontzettend veel pijn. Feit is dat Pim de dood van zijn moeder niet kan verwerken en dat kwetst Suzy.

Suzy krijgt een brief van de vrederechter omdat ze de officiële voogd van Pim wil worden. Suzy begint aan zichzelf te twijfelen wanneer Pim zich nog steeds als een rebel blijft verzetten tegen alle contact. Suzy is bloednerveus voor haar gesprek met de sociaal assistente, die gestuurd wordt door de vrederechter. Vooral omdat ze bang is wat Pim allemaal zal vertellen. Het gesprek loopt voor Suzy niet helemaal als gepland, want Pim laat verstaan dat hij zich wil laten ontvoogden. Pim wil namelijk liefst van al terug naar Limburg verhuizen, om bij zijn vriendin te zijn. Suzy gaat uithuilen bij Els D'hollander en Peter Van den Bossche, maar wil zich verzetten tegen deze beslissing van Pim.

De situatie gaat van kwaad naar erger wanneer Pim op een avond niet thuis komt. Suzy is er zeker van dat hij bij zijn vriendin Lore is en schakelt de politie in. Ze probeert ook in contact met haar te komen, en vreest dat Lore wel eens een bedriegster zou kunnen zijn. Pim breekt met Lore en keert terug naar Suzy en de Van den Bossches. Suzy wil Pim echter helpen om een eigen stekje te zoeken en gaat op zoek naar een studio. Niet veel later verhuist hij definitief terug naar Limburg.

Na de feestdagen krijgt Suzy het aan de stok met Veronique Van den Bossche. Zij vraagt zich namelijk luidop af wat Suzy nog te doen heeft nu de kinderen alleen nog in het weekend thuis zijn. Peter Van den Bossche is namelijk met zijn dochter Louise Van den Bossche naar een eigen woning verhuist en ook voor Dieuwke Mitsides moet ze niet langer zorgen nu Els naar Cyprus gevlucht is. Veronique grijpt elke kans om Suzy duidelijk te maken dat ze overbodig is, maar Suzy blijft niet bij de pakken neerzitten.

Omdat Els langer in Cyprus blijft dan verwacht, vraagt ze aan Suzy om tijdelijk de leiding over De Lork over te nemen. Bovendien moet ze het bedrijfsrestaurant van VDB Electronics blijven runnen waardoor ze plots haar handen meer dan vol heeft. Veronique heeft weinig begrip voor de situatie en blijft Suzy hard aanpakken. Suzy krijgt het ook aan de stok met stagair Maarten Van den Bossche, die met zijn vrienden een privéfeestje in De Lork gegeven heeft. Suzy kan niet anders dan dit aan Els door te vertellen.

De situatie thuis blijft moeilijk omdat Veronique blijft aandringen dat Suzy niet meer welkom is. Ze moet nu enkel nog voor Cédric Van de Caveye zorgen en dat kan Marie-Rose De Putter perfect in haar eentje. Suzy wordt ontslagen en ze besluit niet langer in de buurt te blijven rondhangen. Ze verhuist naar Limburg om dichter bij Pim te zijn.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Suzy, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Mariën, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.