FANDOM


Tinne Huysmans
Seizoenen 910111213 Portret-tinne
Eerste verschijning Aflevering 1824 - 17 februari 2000
Laatste verschijning Aflevering 2780 - 18 maart 2004
Gespeeld door Veva De Blauwe
Kinderen Yu-Lin Van den Bossche
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Tinne Huysmans is een hoofdpersonage dat van 17 februari 2000 tot en met 18 maart 2004 vertolkt wordt door Veva De Blauwe.

Familie en Liefdesleven

Door haar job als directiesecretaresse bij VDB Electronics, leert Tinne klusjesman Bertje Baetens kennen. De twee worden eerst goede vrienden, maar ze voelen duidelijk meer voor elkaar. Tijdens een romantisch uitje volgt er een kus en worden ze een koppel. De twee stappen vervolgens in het huwelijksbootje in Lapland. 

Enkele maanden later komt Bertje plotseling om het leven. Hij kreeg een tetanusinfectie door een wonde die hij niet goed verzorgd heeft. Tinne heeft het enorm moeilijk, maar leert nadien Bert Van den Bossche kennen. Bert doet Tinne aan Bertje denken, en ze noemt hem dan ook vaak zo. De twee worden verliefd en beginnen een relatie. Ze denken aan kinderen, maar Bert is onvruchtbaar. Daarom adopteren ze een Chinees kindje: Yu-Lin Van den Bossche.

Tinne en Bert verhuizen naar China omdat hun dochtertje ontvoerd werd door haar echte familie, maar enkele jaren later komt Bert alleen terug naar België. Hun relatie liep op de klippen omdat ze Yu-Lin niet konden vinden en Tinne bleef alleen achter in China.

Beroepsleven

Tinne gaat aan de slag als directiesecretaresse bij VDB om de overleden Babette Van Tichelen te vervangen. Tinne kan het niet goed met haar collega Jolien Stijnen vinden, omdat ze allebei een verschillend karakter hebben. Nadien wordt ook Jolien vervangen en wordt Brenda Vermeir haar vaste collega.

Verhaallijnen

Familie1879

Na enkele slechte ervaringen, wordt Tinne aangenomen als de nieuwe directiesecretaresse van VDB Electronics, ter vervanging van de overleden Babette Van Tichelen. Tinne en haar collega Jolien Stijnen kunnen het niet goed met elkaar vinden, omdat ze allebei een verschillend karakter hebben. Tinne is redelijk preuts en verlegen van nature, en dat staat in schril contract met het sociale karakter van Jolien. Wanneer het duidelijk wordt dat Tinneke een oogje heeft op Bertje Baetens, vindt Jolien het dan ook enorm irritant dat ze niet gewoon eerlijk is over haar gevoelens.

1919-16
S10-047
S10-151

Bertje Baetens kan voor het eerst zijn kunstwerken tentoonstellen in de galerij van Cathérine Misotten. Hij is op van de zenuwen, en René D'hollander wil zijn goede vriend helpen door ook Tinneke uit te nodigen voor de officiële opening. Bertje voelt zich meteen meer op zijn gemak en vraagt aan Tinne of ze ooit model wil staan voor één van zijn schilderijen. Ze gaat akkoord en tijdens een romantisch uitje in de natuur, beginnen de twee te kussen. Nadien gaan Bertje en Tinne samen op vakantie in Lapland, waar de twee in het huwelijksbootje stappen. Ook René is aanwezig als getuige van het koppel.

De samenwerking tussen Tinne en haar collega Jolien Stijnen kan nog steeds niet vlotten. De twee hebben voortdurend discussies en Jolien kan niet langer samenwerking met haar. Ze dient haar ontslag in en Tinne voelt zich zeer schuldig. Na het plotse vertrek van Jolien, staat Tinne er helemaal alleen voor als secretaresse en die werkdruk kan ze niet lang volhouden. Ze vraagt versterking aan Vincent Misotten en krijgt uiteindelijk een nieuwe collega: Brenda Vermeir.

Tinne en Bertje krijgen van de dokter het goede nieuws dat ze een kindje verwachten. Hun geluk kan niet op, en ze gaan al meteen op zoek naar spulletjes voor de baby. Tot Tinne zich enkele dagen later helemaal niet goed voelt en een miskraam heeft. Bertje zich in zak en as nadat ze hun kindje verloren hebben, maar Tinne wil de moed niet verliezen dat ze toch ooit nog zwanger wordt.

Wanneer het koppel een wandeling maakt in het park, merkt Bertje op dat de jonge Maarten Van den Bossche in een vijver gesukkeld is. Hij spring er meteen achterna en kan de jongen van de verdrinkingsdood redden. Bertje heeft zich echter gekwetst aan een stuk ijzer, maar wil zich niet later verzorgen. Enkele dagen later wordt hij opgenomen in het ziekenhuis met een tetanusinfectie. Hij sterft niet veel later.

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Een aantal jaar later keert Bert zonder Tinne terug naar België. Hij vertelt de familie dat hij en Tinne na de mislukte zoektocht naar hun adoptiedochtertje uit elkaar zijn gegaan. Tinne komt tijdens het 24ste seizoen nog één keer aan bod wanneer Bert uit de gevangenis ontsnapt. Daaruit blijkt dat zij nog steeds in China woont.

Trivia

Generiek

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Tinne, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.