Familie_VTM Wiki
Tony Bertels
Seizoenen 2930 ProfielTonyS30-p2.png
Eerste verschijning Aflevering 6550 - 11 februari 2020
Laatste verschijning Aflevering 6789 - 10 mei 2021
Gespeeld door Jeroen Van Dyck
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Tony Bertels is een nevenpersonage dat van 11 februari 2020 tot 16 februari 2021 en op 10 mei 2021 vertolkt werd door Jeroen Van Dyck.

Familie en Liefdesleven

Tony verloor op jonge leeftijd zijn moeder. Jaren later sleept Tony dit trauma nog altijd met zich mee omdat hij het zichzelf verwijt dat hij zijn moeder niet kon redden.

Wanneer de hoogzwangere Hanne Van den Bossche onaangekondigd bij hem thuis staat, moet hij haar noodgedwongen opsluiten in de zolderkamer van zijn ouderlijke huis. Na verloop van tijd wordt Tony verliefd op Hanne, zeker omdat ze als twee druppels water op zijn moeder lijkt. Hij ontwikkelt ook een hechte band met haar zoontje Gaston dat hij helpt geboren worden. Door complicaties moet Hanne naar het ziekenhuis gebracht worden, maar Hanne blijft Tony in bescherming nemen en heeft ook gevoelens voor hem gekregen. Uiteindelijk worden de twee een koppel en trekt Hanne opnieuw bij Tony in. Wanneer Tony expres antivries gebruikt om Hannes grootvader te vergiftigen, valt hij uiteindelijk door de mand. Hij wordt opgepakt door de politie.

Vanuit de gevangenis blijft Tony contact zoeken met Hanne. Bij een ontmoeting geeft hij eindelijk toe dat hij haar en Jan vergiftigd heeft. Tony probeert Hanne nog ten huwelijk te vragen, maar zij verbreekt definitief het contact.

Studies en Beroepsleven

Tony is een bejaardenverzorger in het rusthuis waar Anna Dierckx, Albert Thielens en Alfons Coppens verblijven. Hij is enorm populair bij de bewoners en mocht meermaals de medaille voor 'Werknemer van het Jaar' mee naar huis nemen. Na 12 jaar trouwe dienst wordt hij ontslagen wegens besparingen en Tony slaagt er niet in om een nieuwe job te bemachtigen. In zijn vrije tijd speelt hij in een muziekgroepje als drummer.

Verhaallijnen

Aflevering 6554 om 10.55.57.png
Aflevering 6560 om 16.42.12.png

Held van het rusthuis

Tony werkt als verpleger in het Woon- en Verzorgingstehuis en wordt er op handen gedragen. Wanneer Anna haar dure ring verliest, vindt Tony hem terug. Hij had echter zelf de ring weggenomen om hem dan perongeluk te vinden. Tony staat graag in de spotlight en verbergt zijn jaloezie niet wanneer collega Vanessa als heldin wordt onthaald door Alfons te redden van verstikking. Tony geeft expres het verkeerde pilletje aan Eulalie waardoor ze een hartstilstand heeft en hij haar heldhaftig kan redden. Enkele dagen later sterft ze in het ziekenhuis.

Aflevering 6572 om 16.18.27.png
Aflevering 6572 om 16.19.42.png

Het ontslag

Tony gaat bij de bewoners van het rusthuis langs om iedereen uit te nodigen voor de herdenking van Eulalie. Een tijdje later ziet Vanessa met haar eigen ogen hoe Tony expres een horloge van een bewoner terugvindt. Tony maakt Vanessa wijs dat hij het enkel doet om de bewoners een opkikkertje te geven. Wanneer Vanessa ontdekt dat Tony een pilletje te veel aan Anna gegeven heeft, tikt ze hem op de vingers. Tony is de bemoeienissen van Vanessa beu en legt enkele gestolen spullen in haar locker. Ze wordt door de directeur ontslagen.

Aflevering 6574 om 10.05.50.png
Aflevering 6577 om 14.03.03.png

Nieuwe buurman

Vanessa neemt afscheid van de rusthuisbewoners met veel pijn in het hart. Albert en Alfons blijven in haar onschuld geloven. Vanessa maakt Tony duidelijk dat hij mentaal ziek is en ze het er niet bij gaat laten. Tony is ondertussen verhuisd en gaat zijn nieuwe buren een bezoekje brengen. De zwangeren Hanne zit niet te wachten op zijn bezoek, want ze ergert zich mateloos aan de geluidsoverlast door zijn verbouwingen. Tony dringt zich op bij de vrienden en Hanne vindt het een rare gast. Wanneer hij plots een drumstel gekocht heeft, wordt het nog erger.

Aflevering 6578 om 09.07.33.png
Aflevering 6581 om 10.52.19.png

Anna ongerust

Hanne heeft last van krampen en Quinten roept er Tony bij om haar te helpen. Volgens Tony is het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan, maar hij wil wel een extra oogje in het zeil houden. Tony en Hanne komen elkaar ook tegen in het rusthuis omdat Hanne de kleindochter van Anna is. Tony vertelt vervolgens over de moeilijkheden tijdens Hannes zwangerschap en dat maakt Anna ongerust. De volgende dag staat ze plots bij Hanne thuis om voor haar te zorgen. Hanne is razend op Tony en eist dat ze haar bomma met rust laat.

Aflevering 6583 om 13.25.12.png
Familie 6589 002.jpg

Hartaanval van Anna

Tony wil zichzelf bewijzen tegenover Hanne en geeft Anna een verkeerd pilletje. Hierdoor wordt ze in het ziekenhuis opgenomen met een hartaanval en is Tony degene die haar moet reanimeren. Albert is Tony dankbaar en Hanne biedt haar excuses aan. Wanneer Anna terug naar het rusthuis keert, wil ze kost wat kost naar het huwelijksaanzoek van Guido en ze vraagt een paardenmiddel van Tony. Het aanzoek loopt fout af en dat zorgt voor spanningen tussen Anna en Alfons. Tony moet tussenbeide komen, maar wordt een moordenaar door Alfons genoemd.

Familie 6593 001.jpg
Familie 6594 005.jpg

Alfons in opstand

Alfons wil niet langer door Tony verzorgd worden en gedraagt zich zeer opstandig. Tony moet een kalmeermiddel toedienen. Hij vertelt aan Benny dat hij Alfons naar een gesloten afdeling moet verplaatsen. Benny kan zich hier niet mee verzoenen en haalt zijn vader terug in huis. Ondertussen krijgt Tony plots onaangekondigd bezoek van Hanne. Tony was op zijn drumstel bezig en hoorde Hanne niet binnenkomen. Ze ontdekt dat Tony een soort herdenkingsplaats gemaakt heeft met alle overleden bewoners. Tony panikeert en sluit Hanne op.

Aflevering 6598 om 15.53.57.png
Aflevering 6601 om 10.27.37.png

Hanne opgesloten (deel 1)

Tony heeft Hanne ergens opgesloten op een zolderkamer. Hij maakt haar duidelijk dat ze nooit had mogen binnenkomen. Tony krijgt bezoek van inspecteur De Pelsmaeker, maar een huiszoeking levert niets op. Hij houdt Hanne dus niet bij hem thuis gevangen. Tony gaat wel de ongeruste buurman uithangen bij Quinten. Hij gaat akkoord om Hanne niet langer vast te binden aan het bed. Ze hebben ook een goed gesprek over de dood van haar moeder. Tony bezorgt op vraag van Hanne een briefje aan Quinten zodat hij weet dat alles ok is.

Aflevering 6605 08.40.59.png
Aflevering 6607 09.46.13.png

Hanne opgesloten (deel 2)

Hanne is het grondig beu dat Tony haar nog altijd niet wil vrijlaten. Tijdens een tripje naar de badkamer, slaagt ze erin om de woning te verlaten, maar ze valt vermoeid neer in het gras wanneer ze uit de enorme tuin probeert te ontsnappen. Tony brengt haar terug naar binnen, maar geeft Hanne nu wel meer toegang tot de woning zodat ze vrij kan rondlopen. Hij brengt alles in gereedheid voor de komst van het kindje en koopt de nodige spullen. Quinten blijft Tony geregeld bezoeken en Hanne is razend omdat hij opnieuw aan het drinken is.

Familie 6608 005.png
Aflevering 6614 08.15.21.png

De geboorte van Gaston

Tijdens een discussie over het alcoholgebruik van Quinten, breekt Hannes water. Met de hulp van Tony bevalt ze van Gaston. Hanne kan Tony overtuigen om een foto van haar en Gaston aan Quinten te bezorgen. De geboorte van Gaston heeft zijn sporen nagelaten bij Hanne en de vermoeidheid slaat toe. Bovendien heeft ze te weinig melkproductie waardoor Gaston telkens weer honger heeft. Tony neemt Gaston stiekem mee zodat hij hem een flesje kan geven. Hanne is woedend op Tony, maar moet haar ongelijk toch toegeven.

Aflevering 6617 08.34.41.png
Aflevering 6622 14.44.47.png

Frisse lucht

Beetje bij beetje begint Hanne zich bij de situatie neer te leggen en Tony geeft haar meer vrijheid. Haar deur moet niet meer op slot en ze kan vrij binnen het huis rondlopen zolang hij niet moet werken. Wanneer Tony terug aan de slag moet in het rusthuis, krijgt Hanne het opnieuw moeilijk. Ze slaat in paniek en heeft dringend nood aan frisse lucht voor haar en Gaston. Tony geeft Hanne de kans om mee te gaan naar een supermarkt. Hoewel Hanne belooft dat ze zichzelf zal gedragen, probeert ze meermaals een SOS-briefje in iemands handen te duwen.

Aflevering 6626 16.19.21.png
Aflevering 6627 15.07.37.png

Afscheid van Gaston

Tony is razend op Hanne en maakt haar duidelijk dat ze Gaston nooit meer zal terugzien. Hanne kan Tony ervan overtuigen om Gaston naar Quinten te brengen, omdat ze niet wil dat haar zoon opgroeit in gevangenschap. Tony gaat akkoord, maar Hanne heeft het heel moeilijk met het afscheid. Tony laat Gaston achter aan de voordeur bij de 'friends'. Tony blijft een oogje in het zeil houden en toont Hanne een foto om te bewijzen dat Gaston nu bij Quinten is. Hanne probeert opnieuw te ontsnappen, maar Tony kan haar tegenhouden...

Aflevering 6637 13.42.45.png
Aflevering 6638 17.53.47.png

Ontslagen

Tony ontdekt dat Quinten zichzelf heeft laten opnemen voor zijn drankprobleem, maar besluit dit te verzwijgen voor Hanne. Hij ontdekt dat Niko op Gaston moet passen en gaat langs in de brouwerij. Niko en Mieke vinden het vreemd dat hij zich zo opdringt. Thuis doet Tony zijn uiterste best om het Hanne wat meer naar haar zin te maken en ze krijgt opnieuw meer vrijheid. Hanne beloofde namelijk dat ze voor altijd bij hem zal blijven. Tony krijgt te horen dat hij ontslagen is in het rusthuis door besparingen en vindt troost bij Hanne.

Aflevering 6641 08.45.07.png
Aflevering 6643 08.26.24.png

Naar het ziekenhuis

Sinds zijn ontslag, gedraagt Tony zich veel opener tegenover Hanne en hij praat ook voor de eerste keer over de dood van zijn moeder. Hij kan eindelijk zijn hart luchten en Hanne probeert hem duidelijk te maken dat hij zijn fouten van vroeger moet rechtzetten. Tony probeert zijn excuses aan te bieden aan Vanessa, maar die zit hier niet te wachten. Plots voelt Hanne zich superslecht en valt ze flauw in de keuken. Tony heeft maar één mogelijkheid, hij moet Hanne naar het ziekenhuis brengen. Hij vermomt zich en laat Hanne achter...

Familie 6644 003.png
Aflevering 6646 08.46.16.png

Het verhaal van Hanne (deel 1)

Tony staat met zijn koffers klaar om te vertrekken uit angst dat de politie voor zijn deur zal staan. De volgende dag is er nog niets gebeurd en Tony polst bij Niko en Zjef naar de situatie van Hanne. Hij ontdekt dat Hanne doet alsof ze haar ontvoerder nooit gezien heeft. Tony doet zijn verpleegerspakje aan en gaat naar het ziekenhuis om Hanne te bezoeken. Het komt tot een emotioneel weerzien. Dankzij Guido heeft Quinten een vermoeden over Tony en hij legt de verpleger op de rooster. Tony panikeert en wil zichzelf gaan aangeven bij de politie.

Aflevering 6648 08.15.21.png
Familie 6648 extra 009 0.jpg

Het verhaal van Hanne (deel 2)

Hanne wil Tony niet verliezen terwijl Quinten nu 100% zeker weet dat Tony de ontvoerder is. Hij brengt inspecteur Toegaert op de hoogte en confronteert Hanne met de bewijzen. Toegaert gaat op zoek naar Tony, maar treft een lege woning aan. Hanne mag het ziekenhuis verlaten, maar de sfeer tussen haar en Quinten is ver zoek. Ze maakt hem duidelijk dat hij haar situatie nooit zal begrijpen. Onverwacht bezoek van Tony zorgt voor extra spanningen en Quinten heeft geen andere keuze dan inspecteur Toegaert te verwittigen.

Aflevering 6649 08.42.58.png
Aflevering 6651 08.30.50.png

Leugens

Zowel Tony als Hanne worden ondervraagd bij de politie, maar ze vertellen allebei hetzelfde verhaal. Van een ontvoering is dus plots geen sprake meer. Hanne is vrijwillig naar hem gegaan. Hanne beseft dat ze haar familie een uitleg verschuldigd is. Ze schudt vele leugens uit haar mouw en vertelt aan Jan, Mieke en Niko dat ze gevlucht is naar Tony door het agressieve karakter van Quinten. Hanne gaat logeren bij Peter en krijgt opnieuw geregeld bezoek van Tony. De twee geven toe aan hun gevoelens voor elkaar en Hanne trekt opnieuw bij Tony in.

Aflevering 6655 09.11.59.png
Aflevering 6658 16.47.21.png

Wrevel in de familie

De nieuwe situatie met Tony zorgt voor veel wrevel in de familie van Hanne. Quinten is razend, zeker wanneer Hanne samen met Tony naar een afspraak komt om het hoederecht van Gaston te bespreken. Zjef gaat openlijk in conflict met Tony en weigert hem te bedienen in de foodbar. Hanne vreest dat Tony zich niet welkom voelt door de familie en Jan nodigt de twee uit voor een etentje bij hem thuis. Tony krijgt slecht nieuws na een sollicitatie, en na de geslaagde avond bij haar opa, merkt Hanne dat hij zich nog niet helemaal durft geven aan haar.

Aflevering 6660 13.07.00.png
Aflevering 6661 15.44.25.png

Afscheid van Gaston

Hanne en Quinten vinden een gepaste regeling voor Gaston, maar Quinten heeft het toch moeilijk met Tony als pluspapa van zijn zoontje. Hanne gaat opnieuw aan de slag bij Wolff & Bos en Tony maakt geregeld zijn opwachting om haar een bezoekje te brengen. Zijn aanwezigheid valt niet in goede aarde bij Quinten en Mieke. Thuis zetten Tony en Hanne een belangrijke stap in hun relatie en ze gaat voor het eerst met elkaar naar bed. Tony loopt op wolkjes terwijl Hanne beseft dat ze alleen hem en Gaston nodig heeft om gelukkig te zijn.

Aflevering 6664 13.40.49.png
Aflevering 6665 16.28.48.png

Mislukt etentje

Hanne wil een etentje organiseren met Zjef en Rudi zodat ze Tony beter kunnen leren kennen. Zjef heeft geen zin om samen met Tony aan tafel te zitten, maar Mieke vindt dat hij het een kans moet geven om Hanne te helpen. Het etentje verloopt stroef en Zjef kan zich niet inhouden. Hij brengt het onderwerp Vanessa aan bod en wil weten waarom Tony haar valselijk beschuldigd heeft van diefstal. Hanne is boos omdat hij Tony provoceert en ze wil zelfs niet gaan werken om Rudi te vermijden. Hanne geraakt dankzij Tony meer en meer geïsoleerd van haar vrienden.

Aflevering 6672 20.51.12.png
Aflevering 6673 15.14.09.png

Sollicitatiestress

Zjef en Mieke komen zich excuseren bij Tony en Hanne en nodigen het duo opnieuw uit voor een etentje om het goed te maken. Tony heeft weinig zin om op het aanbod in te gaan en maakt Hanne duidelijk dat haar vrienden hen gewoon uit elkaar willen houden. Jan moet naar het ziekenhuis om zijn ontstoken talgklier te laten behandelen en Hanne stelt Tony voor om te helpen als thuisverpleger. Tony heeft opnieuw een belangrijk sollicitatiegesprek, maar moet een zoveelste teleurstelling verwerken. Hij wil niet naar het etentje en Hanne moet afbellen.

Aflevering 6677 18.22.36.png
Aflevering 6678 20.04.47.png

Argwanend

Hanne moet zich 's morgens afjagen aan de ontbijttafel en zou veel liever naar het huis van Tony verhuizen om dichter bij het werk te wonen. Tony zelf vindt dat geen goed idee en zet zelfs zijn eigen huis te huur. Hij geeft Hanne wel de mogelijkheid om zijn ouderlijke huis volledig onder handen te nemen en te restylen. Stefanie probeert de band met Hanne terug aan te halen, maar Tony vertrouwt haar niet. Stefanie nodigt Hanne en Tony uit, maar Tony heeft het gevoel dat Stefanie hem heel de tijd uitlacht en is nadien razend op Hanne.

Aflevering 6678 20.05.51.png
Aflevering 6682 14.08.19.png

De leugens van Hanne

Rudi wil een mannenavond organiseren zodat Stefanie met Hanne kan praten. Tony heeft er weinig zin in en maakt Hanne duidelijk dat haar vrienden niet te vertrouwen zijn. Hanne spreekt daarom stiekem af met Stefanie omdat die een cadeautje heeft voor Gaston. Tony ontdekt de leugen en is boos op Hanne. Ondertussen denkt Jan dat hij geen verzorging meer nodig heeft, maar Tony is daar nog niet zo zeker van. Via Jan ontdekt Tony dat Hanne opnieuw gelogen heeft en hij wil weer drastische middellen gebruiken om Hanne voor zich te houden.

Aflevering 6683 09.27.38.png
Aflevering 6684 09.58.36.png

Gembersap (deel 1)

Tony doet antivriesmiddel in een fles gembersap en geeft vervolgens Jan een glas om zijn weerstand te versterken. Het vergiftigde sap doet onmiddellijk zijn werk en Jan voelt zich verschrikkelijk slecht. Hij moet voortdurend overgeven en roept de hulp van Tony in. Tony staat aan de grond genageld wanneer Hanne de fles antivries terugvindt in de keuken, maar kan de situatie redden. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Jan zijn kleindochter ook een glas van het gembersap geeft. Hanne wordt ook doodziek en ze wordt door Tony thuis verzorgd.

Aflevering 6687 12.58.08.png
6687 001.jpg

Gembersap (deel 2)

Nu Hanne en Jan dezelfde symptomen hebben, denkt iedereen dat ze een ernstig griepje hebben. Hanne vraagt zich af waarom Tony niet ziek is, waardoor die drastische maatregelen neemt. Hij drinkt zelf van het gembersap zodat hij dezelfde symptomen vertoont. Tony wil niet dat Gaston naar Quinten gaat en belt hem persoonlijk op om te zeggen dat hij nog wat langer zal moeten blijven. Tony wil Hanne niet verliezen en blijft haar antivriesmiddel geven. Na een onderzoek van Jan wordt er glycol in zijn bloed gevonden. Hanne wil van Tony weten wat dat is.

Aflevering 6691 11.52.14.png
Aflevering 6691 11.59.27.png
Aflevering 6693 11.02.29.png

De waarheid aan het licht

Hanne vermoedt nu dat Tony iets te maken heeft met de vergiftigingen en wil dat hij haar de waarheid vertelt. Tony ontkent alles en legt zelfs een volledig ander verhaal op tafel. Volgens hem hebben Mieke en Zjef een poging gedaan om hem te vergiftigen en is hun plannetje uit de hand gelopen. Ze laten zich ook allebei testen in het ziekenhuis en Tony maakt Hanne duidelijk dat ze haar vrienden niet meer kan vertrouwen. Hanne gelooft er niet veel van en wantrouwt hem. Ze durft zelfs niets meer te eten en Tony verliest stilletjes aan zijn geduld. Mieke stuurt inspecteur Toegaert naar Tony omdat zij nu ook vermoedt dat hij achter de vergiftiging zit. Wanneer dat geen resultaat oplevert, wil ze samen met Stefanie persoonlijk Hanne weghalen bij Tony, maar ze krijgen haar niet te zien. Hanne gelooft de leugens van Tony niet langer waardoor hij haar moet vastbinden aan het bed. Hanne weigert nog altijd te eten en Tony panikeert. Hij kan geen kant meer op en geeft zichzelf aan.

Aflevering 6704 10.14.04.png
6728 003.jpg

Gevangenis

Tony belandt in de gevangenis, maar Hanne kan hem nog altijd niet uit haar hoofd zetten omdat hij nooit zijn daden heeft toegegeven aan haar. Tony geeft het zelf ook niet op en schrijft meerdere brieven. Hij mist Hanne en hoopt dat ze snel terug samen kunnen zijn met hun gezinnetje. Wanneer Hanne nooit terugschrijft, probeert Tony haar te bellen en gaat Hanne hem uiteindelijk opzoeken in de gevangenis. Tony geeft toe dat hij haar en Jan wou vergiftigen. Hij probeert Hanne nog ten huwelijk te vragen, maar ze verbreekt definitief het contact.

Misdrijven

Trivia

  • Jeroen Van Dyck maakt in Familie zijn opwachting samen met Karen Damen die in Tegen De Sterren Op vaak geïmiteerd werd door Jeroens ex-vrouw Nathalie Meskens.
  • De rol van Tony was oorspronkelijk bedoeld als een langdurige gastrol, maar naarmate de verhaallijnen vorderden, bleek er toch meer in zijn personage te zitten.

Galerij

Foto's

Lees Meer