FANDOM


† Veerle Suys
Seizoenen 161718 Portret-veerle
Eerste verschijning Aflevering 3632 - 29 juni 2007
Laatste verschijning Aflevering 3983 - 18 december 2008
Gespeeld door Bianca Vanhaverbeke
Kinderen Jurgen Impens
Ouders Hendrik Suys en Gerda Suys
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Veerle Suys is een nevenpersonage dat van 29 juni 2007 tot en met 18 december 2008 vertolkt wordt door Bianca Vanhaverbeke.

Familie en Liefdesleven

Veerle is de dochter van Gerda Suys en Hendrik Suys. Als tiener raakte ze zwanger van Bjorn Impens en beviel van een autistisch zoontje: Jurgen Impens. Het koppel ging al snel uit elkaar en Veerle moest van Hendrik haar kindje noodgedwongen afgeven, omdat hij de familie wilde sparen voor deze schande.

Jaren later komt Veerle Bjorn opnieuw tegen wanneer ze op punt staat te trouwen. Ze laat haar verloofde aan het altaar staan en kiest opnieuw voor Bjorn. Ze geraakt terug zwanger van hem, maar verliest het kindje. Samen komen ze ook opnieuw in contact met hun zoontje Jurgen, die in een speciale instelling verblijft. Na de dood van Veerle accepteert Bjorn het voorstel van Hendrik en Gerda om Jurgen bij hen te laten wonen.

Beroepsleven

Nadat ze bij haar ouders weggaat, gaat Veerle aan de slag als schildershulpje van Wim Veugelen. Ze geeft deze job op wanneer ze een aanbieding krijgt van Greenpeace. Ze kan er echter nooit aan de slag gaan omdat ze tijdens een uitstapje een zware val maakt en nadien volledig verlamd is. Ze pleegt euthanasie.

Verhaallijnen

SF16-11

Veerle loopt Bjorn Impens opnieuw tegen het lijf in de QV. Veerle staat op het punt om te trouwen, maar wanneer ze Bjorn terug ziet, komen oude gevoelens weer naar boven. Terwijl Bjorn nog een relatie heeft met Shirley Van Kets, komt het tot een kus tussen Bjorn en Veerle. Bjorn gaat de volgende dag Veerle opzoeken en hij kan haar overtuigen om hun relatie nog een kans te geven. Ze gaan er samen vandoor en Veerle blaast haar huwelijk af.

Familie3664
Familie3842
Familie3821
Familie3869 (2)

Hoewel de ouders van Veerle razend zijn, keuren de ouders van Bjorn haar weer goed. Ze besluiten om een tijdje bij Maarten Van den Bossche te gaan logeren, maar daar is zijn vader niet blij mee. Zo gaan ze een tijdje logeren bij de ouders van Bjorn.

Veerle raakt zelfs een tweede keer zwanger van Bjorn. Ze vertelt het hem met een klein hartje, maar blijkt dat die dolgelukkig is met het nieuws. Hun geluk kan niet op totdat Hendrik Suys aan Bjorn vertelt over Veerle's verleden. Ze heeft namelijk in een psychiatrische instelling gezeten doordat ze het afstaan van haar zoon niet kon verkroppen. Veerles vader chanteert haar om terug thuis te komen wonen. Hij maakt een scène bij Mieke Van den Bossche, die de adoptie van Jurgen regelt, en krijgt een lichte hartaanval. Later begint Veerle te werken als schildershulp voor Wim Veugelen.

Ondertussen is Veerle eventjes ingetrokken bij Mieke om alles eventjes op een rijtje te zetten. Maar Veerles vader kan het niet laten en blijft Mieke en Veerle opzoeken om zijn gedacht te zeggen. Veerle wil echt duidelijk en wil weten waarom ze haar kind moest afstaan voor hem, maar de waarheid blijkt niet zo simpel te zijn. Hendrik heeft vroeger een zoontje gekregen die na 4 maanden stierf en wou dat Veerle niet hetzelfde wou meemaken. Die laatste kan geen reden vinden in dit verhaal, waardoor Hendrik haar vertelt dat ze zijn dochter niet meer is.

Veerle verliest uiteindelijk haar tweede kind na een dom ongeluk: Bert Van den Bossche stoot haar per ongeluk in de maag, waardoor ze een miskraam krijgt.

Wanneer Veerle een garagist ziet banden opstoken, dient ze klacht in bij de politie. Die doen er echter niks aan en Veerle confronteert hem zelf enkele keren. De garagist wordt het zo beu dat hij alle banden platsteekt van Wims bestelwagen. Veerle is woest en confronteert hem opnieuw. De garagist volgt haar na haar werk op haar fiets. Hij snijdt haar de pas af en bedreigt haar. Veerle dient hier klacht voor in. Maarten en Bjorn maken zich ongerust als Veerle niet thuiskomt. Ze gaan haar zoeken en vinden haar terug naast de baan, aangereden. Ze komt er echter met weinig kleerscheuren vanaf.

Veerle krijgt de job van haar leven aangeboden bij Greenpeace. Enige dagen voor haar eerste werkdag trekt ze er echter op uit met Bjorn en zijn vrienden in de Ardennen. Ze komt zwaar ten val in een grottencomplex.

Familie3893
Familie3983
Veerle en Björn

In de Ardennen hebben Bjorn Impens, Maarten Van den Bossche en Caro Goossens de politie kunnen alarmeren. Hun eerste prioriteit is Veerle uit de grot halen en naar het ziekenhuis overbrengen. Ze wordt aan de rug geopereerd, maar er zijn complicaties en Veerle is over haar hele lichaam verlamd. Veerle neemt opnieuw haar intrek bij haar ouders, die zich over haar willen ontfermen. Veerle beseft al snel dat ze zo niet wil blijven leven en praat meteen over euthanasie, iets waar haar ouders meteen tegen zijn. Ondertussen probeert ze ook Bjorn af te stoten, omdat ze niet wil dat hij zijn leven vergooit met een verlamde vrouw.

Veerle wil niet langer tot last zijn en wordt naar het ziekenhuis overgebracht. Haar grote wens is nog steeds dat ze euthanasie kan plegen en ze hoopt dat Bjorn hier voor kan zorgen. De procedure voor een euthanasie is echter allesbehalve gemakkelijk en Veerle hoopt dat ook Leen Van den Bossche haar hierin kan helpen door een verzoeksschrift in te dienen. Hendrik Suys wil zijn dochter voor zichzelf beschermen en zorgt er via een psychiater voor dat zijn dochter wilsonbekwaam verklaard wordt, zodat haar verzoeksschrift geweigerd wordt.

Bjorn wil de laatste wens van zijn vriendin respecteren en schakelt een advocate in om de zaak van Veerle naar de rechtbank te brengen. Veerle wil er alles aan doen om te sterven en gaat zelfs in hongerstaking om haar ouders te overtuigen. De rechter spreekt uiteindelijk een uitspraak uit in het voordeel van Veerle, waardoor ze wel degelijk euthanasie kan plegen. Zowel Bjorn als haar ouders leggen zich bij de beslissing neer. Hendrik brengt zelf Jurgen Impens naar het ziekenhuis zodat Veerle nog afscheid kan nemen van haar zoontje. Niet veel later neemt Veerle afscheid van haar ouders, vrienden en Bjorn.

Trivia

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de euthanasie van Veerle, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.