FANDOM


Veronique Van den Bossche
Seizoenen 123467891011 • ... • 21222324252627282930 Familie portret 2019 veronique 01
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Sandrine André (voorheen Anne Somers en Ann-Christine Hendrickx)
Huidig beroep CEO VDB Holding
Huidige partner Lars De Wulf
Kinderen Cédric Van de Caveye en † Etta De Wulf
Ouders Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenWebisodesTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Veronique Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 1994 en van september 2001 tot en met 12 oktober 2012 vertolkt werd door Anne Somers, van 1996 tot en met februari 2001 door Ann-Christine Hendrickx en sinds 15 oktober 2012 door Sandrine André

Familie en Liefdesleven

Veronique is de dochter van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Ze is de jongere zus van Peter Van den Bossche en de halfzus van Amelie De Wulf.

Als 17-jarig meisje had Veronique een vluchtige relatie met Mark Oorschot. Ze werd zwanger en besloot het kindje te houden na het dodelijke motorongeval van Mark. Ze verliest haar ongeboren kindje na een auto-ongeval op weg naar Saint-Tropez met haar ouders. Veronique wordt verliefd op de Italiaanse modeontwerper Giancarlo Parducci wanneer ze bij hem stage loopt in Milaan. Ze hebben een tijdje een langeafstandsrelatie tot Veronique besluit om haar leventje in België vaarwel te zeggen en in Italië met Giancarlo in het huwelijksbootje te stappen.

Veronique keert terug naar België wanneer haar huwelijk met Giancarlo stukloopt. Ze flirt met Picasso, maar gaat ervandoor met de nieuwe vriend van haar moeder, Hugo Beckers. Veronique en Hugo zijn enkele jaren samen, maar het dominante karakter van Veronique drijft Hugo weer tot Marie-Rose. Veronique trekt in bij Henk Terjonck en begint een relatie met hem. Wanneer deze relatie ook stukloopt, begint ze iets met zakenman Herwig Verleyen. Nadien heeft ze nog iets met Thomas Maeterlinck en René D'hollander.

Na haar relatie met René wordt Veronique gekoppeld aan de Italiaanse ontwerper Mario Van de Caveye. De twee trouwen in Kroatië en krijgen samen één zoon: Cédric Van de Caveye. Na reeds enkele keren uit elkaar te zijn gegaan, besluiten ze in 2011 om definitief met elkaar te breken. Mario verhuist met Cédric naar Italië. Na de breuk met Mario begint Veronique een relatie met dokter Victor Praet. Veronique wordt in de steek gelaten door Victor wanneer hij door rugproblemen voor de rest van zijn leven verlamd zal zijn. Enkele maanden later voelen Veronique en ontwerper Rudi Verbiest zich tot elkaar aangetrokken. Rudi vraagt haar ten huwelijk, maar blaast hun verloving enkele maanden later af omdat hij aan zijn geaardheid twijfelt.

Na haar relatie met Rudi, kiest Veronique ervoor om alleen te blijven en zich op haar werk te focussen. Na een tijdje zoekt Benny Coppens troost bij Veronique, omdat Liesbeth Pauwels voor een half jaar naar het buitenland is. Ze belanden samen in bed en Veronique ontdekt dat ze zwanger is. Ze vertelt niets tegen Benny, maar krijgt enkele weken later een miskraam.

Een tijdje later worden Veronique en Mathias Moelaert een koppel. Een jaar later bedriegt ze hem meermaals met Lars De Wulf, haar oude buurjongen en eerste echte liefde. Ondanks haar gevoelens voor Lars, stapt ze met Mathias in het huwelijksbootje. Hun affaire blijft aanslepen en Mathias ontdekt het. De scheiding wordt in gang gezet en enkele maanden later worden Veronique en Lars alsnog een koppel. Eind 2019 vertoont hun relatie barsten door het overlijden van Veroniques eerste kleinzoon Kasper. Ze begaat een slippertje met Mathias en Veronique verlaat Lars, maar maakt Mathias ook duidelijk dat het eenmalig was.

In 2020 ontdekt Veronique dat ze al enkele weken zwanger is, maar wie is de vader? Samen met Lars besluit ze het kindje te houden en ze geven hun relatie een nieuwe kans. Nadat Mathias een DNA-onderzoek afdwingt, ontdekt ze dat Lars de vader is van haar kind. Een tijdje later moet ze de zwangerschap beëindigen omdat het meisje het syndroom van Edward heeft.

Studies en Beroepsleven

Door haar tienerzwangerschap moest Veronique haar middelbare studies stopzetten en haar diploma voor de examencommissie halen. Nadien verbleef ze een tijdje op internaat in Zwitserland. Op professioneel vlak heeft Veronique reeds veel bereikt. Als jonge vrouw ging ze aan de slag bij Maison Marie-Rose en ze mocht een prestigieuze stage volgen bij de Italiaanse modegigant Giancarlo in Milaan. Ze zorgt ervoor dat Giancarlo investeert in de zaak en Veronique krijgt plots de creatieve leiding.

Nadat ze door haar huwelijk met Giancarlo naar Italië verhuist, richt ze samen met haar schoonmoeder Bianca Parducci het modehuis Linea Veronica op. Veronique en Bianca blijven jarenlang samen aan het hoofd van het bedrijf staan, maar wanneer Veronique in België verblijft, is het vooral Bianca die het dagelijkse bestuur op zich neemt. 

Veronique vervangt haar vader als CEO van VDB Electronics wanneer die in een rolstoel belandt na een zware val in Malta. Ze blijft lange tijd deze functie behouden en wanneer Guido terugkeert naar het familiebedrijf, wordt Veronique zijn rechterhand. Uiteindelijk stapt ze uit het bedrijf om zich terug op Linea Veronica te focussen na de dood van zowel Giancarlo als Bianca. Uiteindelijk volgt er een fusie tussen Linea Veronica en Maison Marie-Rose: MVM wordt geboren. Veronique was tegelijk hoofd van MVM en aandeelhouder van VDB Electronics. Tijdens het 19de seizoen neemt ze ontslag bij MVM en gaat ze aan de slag als modejournaliste bij het modeblad Scarlet. Na de dood van Rob Gerrits wordt ze tijdelijk personeelsdirecteur bij VDB.

In het najaar van 2011 wordt er met de familie beslist om een holding op te richten. In deze holding zitten de volgende 4 familiebedrijven: VDB Technics (voorheen VDB Electronics), VDB Fashion (fusie tussen MVM en F@C), VDB Transport (het vroegere transportbedrijf van Mathias Moelaert) en een nieuwe familiezaak genaamd de KomEet. Zowel Peter als Veronique worden CEO van de volledige VDB Holding. In februari 2012 krijgt Marie-Rose De Putter via de Rotary Club het aanbod om te zetelen in de Raad van Bestuur van het Algemeen Ziekenhuis. Ze wijst het aanbod af en stelt haar dochter voor als kandidaat. Uiteindelijk wordt Veronique lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Tijdens de economische crisis binnen VDB wordt er beslist door de crisismangager dat twee CEO's overbodig is voor de holding. Peter beslist zich terug te trekken, waardoor Veronique als enige CEO overblijft. Een jaartje later mag Peter opnieuw CEO van VDB worden wanneer de Raad van Bestuur beslist om Veronique weg te stemmen als CEO. Veronique kan de beslissing van de Raad van Bestuur van VDB maar moeilijk verkroppen en besluit een eigen éénmansbedrijf op te richten: Fashionaria. Veronique wil echter groter gaan en richt samen met June Van Damme als investeerder modebedrijf Vero Bello op. Een jaar later sluiten Veronique en Peter de handen opnieuw in elkaar met een joint venture tussen Vero Bello en VDB Fashion dat uiteindelijk leidt tot een fusie. Veronique neemt binnen de fusie de taak van commercieel directeur op zich.

Na het ontslag van Simon neemt Veronique de functie van personeels- en financieel directeur voor haar rekening. In november 2017 is Lars woedend op Veronique wanneer ze haar verantwoordelijkheid als financieel directeur niet opneemt en VDB Fashion haar samenwerking met stoffenleverancier Schultze wordt stopgezet. Hij beslist haar job aan Peter door te geven. Wat later wordt dit weer veranderd nadat Veronique dreigde met ontslag. Vanaf februari 2018 neemt Mieke Van den Bossche de functie van personeelsdirecteur over van Veronique, die zich meer met het creatieve wil gaan bezighouden. Ze wil ook intermediair worden tussen de nieuwe partners, na de contractbreuk met 9House.

Wanneer Marie Devlieger aangeworven wordt als account manager, wordt Veronique weer gewoon financieel directeur, maar daar is ze niet mee opgezet. Ze geeft haar ontslag. Samen met Mathias begint ze een modebedrijfje voor kinderkleding: Dress & Play. Veronique belandt een tijdje later in de gevangenis en Mathias verkoopt zijn deel van Dress & Play aan Lars De Wulf en Brigitte De Wulf. Sindsdien is het bedrijf een onderdeel van VDB Fashion. Na haar vrijlating, gaat Veronique terug aan de slag bij Dress & Play en neemt ze Rudi Verbiest aan als ontwerper. In 2020 moet Lars een stap opzij zetten als CEO en wordt Veronique gekozen als zijn opvolgster.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 22.07.02

Ontmoeting met Mark

Veronique leert in Het Vissershuis Mark beter kennen, een goede vriend van haar broer Peter. In tegenstelling tot de andere vrienden van Peter, vindt Veronique dat Mark een zeer gevoelige en aangename jongen is. Ze leren elkaar beter kennen en worden verliefd. Tijdens het verjaardagsfeestje van Willy kussen ze, en gaan ze samen naar bed.

Schermafbeelding 2019-01-31 om 19.45.17

Liefdesverdriet

Peter is niet opgezet met de beginnende relatie van zijn zus en Mark en zegt tegen Veronique dat Mark tegen al zijn vrienden zit op te scheppen op haar. Veronique geeft Mark niet de kans om het uit te leggen en breekt volledig met hem. Veronique ziet er wel van af, en probeert toch nog toenadering te zoeken. Ze ziet Mark dan echter kussen met Chantal in het café en negeert hem nadien compleet.

Schermafbeelding 2019-03-12 om 21.27.21

Zwangerschap

Veronique voelt zich rotslecht en misselijk na de breuk met Mark, maar ze vreest al snel dat er meer aan de hand is. Ze gaat een zwangerschapstest halen en die is positief. Na verloop van tijd raapt ze de moed bij elkaar om haar moeder op de hoogte te brengen en Marie-Rose reageert gelukkig zeer begripvol. Ze vindt dat Veronique zelf de keuze moet maken wat ze wil doen en Marie-Rose licht op haar beurt Guido in.

Schermafbeelding 2019-03-21 om 21.31.37

Abortus of niet?

Guido wil niet dat Veronique een abortus laat uitvoeren en gaat in de clinch met Marie-Rose. Veronique wil niet zeggen wie de vader is van haar kindje en gaat te biecht bij pastoor Walter. Ze gaat ook op gesprek met Rita om te praten over haar eigen ervaringen als tienermoeder. Veronique maakt de beslissing: ze wil het kindje niet en Marie-Rose maakt een afspraak bij een abortuskliniek.

Schermafbeelding 2019-04-09 om 20.00.40

Mark verongelukt

Mark probeert nog verschillende keren contact te zoeken met Veronique, maar zij houdt steeds de boot af. Mark heeft het moeilijk en verongelukt tijdens een belangrijke motorcrosswedstrijd. Veronique leest dit nadien in de krant en valt flauw. Ze is kapot van verdriet en kan niet geloven dat Mark er niet meer is. Ze gaat naar zijn begrafenis en moet nu aan haar ouders toegeven dat Mark de vader was van haar kindje.

Schermafbeelding 2019-04-10 om 19.59.15

Mohammed

Na de begrafenis van Mark leert Veronique de Marokkaanse jongen Mohammed kennen. Wanneer Birgit hem in vertrouwen neemt over de zwangerschap van Veronique, maakt Mohammed haar duidelijk dat hij haar wil helpen als vaderfiguur moest ze toch beslissen om het kindje te houden. De dag van de afspraak bij de abortuskliniek verandert Veronique van gedachte en ze annuleert de afspraak.

Schermafbeelding 2019-04-28 om 17.15.51

Racisme

De hechte vriendschap tussen Veronique en Mohammed valt in het verkeerde keelgat bij Peter. Hij vindt het niet kunnen dat ze zo snel na de dood van Mark al omgaat met een andere jongen, al helemaal niet met een Marokkaanse jongen. Picasso en Birgit kunnen het wel goed vinden met Mohammed, maar worden hierdoor ook het mikpunt van pesterijen van Peter en zijn vrienden. De pesterijen evolueren al snel naar racisme.

Screenshot 2019-05-31 at 15.54.02

Saint-Tropez

De familie wordt ingelicht over de zwangerschap van Veronique en Marie-Rose en Guido nemen de beslissing om een vroegtijdig op reis te vertrekken met hun drietjes. Guido wil ook dat Veronique haar studies op pauze zet om zich te focussen op de zwangerschap en geboorte. Wanneer de drie met de auto vertrekken naar het Zuiden, slaat het noodlot toe..

Aflevering 111 09.50.53
Aflevering 125 om 10.03.38

Miskraam

Veronique, Marie-Rose en Guido hebben een auto-ongeluk gehad op weg naar Saint-Tropez. Veronique is opgenomen in het ziekenhuis omdat ze een miskraam heeft gehad. Het verlies van haar kindje is een grote klap en Veronique sluit zich wekenlang op in haar kamer omdat ze niemand wil zien. Ondertussen is Peter gearresteerd voor de verkrachting van Birgit en Veronique is ervan overtuigd dat Peter onschuldig is en ze gelooft het verhaal van haar vriendin niet. Veronique steunt haar broer tijdens zijn proces en is altijd aanwezig op de rechtbank. Veronique helpt ook haar vader met zijn revalidatie thuis en doet haar uiterste best om hem bovendien terug te herenigen met Peter. Guido is echter niet van overtuigd dat zijn zoon wel degelijk onschuldig is.

Aflevering 152 om 20.59.10
Aflevering 162 om 19.11.50

Examens

Wanneer Peter in de rechtbank wordt vrijgesproken, trekt iedereen richting Het Vissershuis om zijn onschuld te vieren. Alleen Birgit blijft eenzaam achter, maar probeert terug contact te zoeken met Veronique in de hoop dat ze terug vriendinnen kunnen zijn. Birgit kan echter Peter nog altijd niet in haar buurt verdragen en dat weegt op hun vriendschap. Veronique is ondertussen druk aan het studeren voor haar studies van de middenjury en ze krijgt hulp van schoolmeester Ben. Ze is geslaagd voor haar examens en denkt na over haar toekomst. Marie-Rose wil een tijdje op vakantie naar Zwitserland en verplicht Veronique om haar te vergezellen. Veronique gaat uiteindelijk tegen haar zin mee met haar moeder.

Aflevering 175 04.13.55
Aflevering 179 18.16.28

Zwitserland

In Zwitserland komen Marie-Rose en Veronique in contact met zakenman Gerard Van de Caveye en zijn dochter An-Sofie. Terwijl Marie-Rose en Gerard over zaken praten, probeert An-Sofie Veronique ervan te overtuigen om ook op internaat te komen in Zwitserland. Het gaat om een prestigieuze eliteschool en Marie-Rose is in haar nopjes. Veronique vraagt de toestemming van haar vader en blijft vervolgens in Zwitserland. Veronique krijgt een verrassende brief van Mohammed waarin hij zijn liefde voor haar verklaard, maar Veronique schrijft geen brief terug en negeert zijn liefdesverklaring. Een tijdje later keert Veronique voor enkele dagen terug naar België om het huwelijk van Marleen en Ben bij te wonen met haar familie.

Aflevering 204 20.57.19
Aflevering 216 11.21.00

Pillenverslaving

Veronique en An-Sofie amuseren zich in Zwitserland en gaan elke avond tot in de vroege uurtjes uit met hun vrienden. An-Sofie toont aan Veronique de pilletjes die ze neemt om wakker te blijven. Veronique probeert het ook, maar krijgt een paniekaanval en besluit het zeker geen tweede keer te proberen. An-Sofie is niet te stoppen en krijgt last van bloedneuzen. Veronique maakt zich zorgen, zeker wanneer ze haar vriendin op een dag aantreft op de grond. An-Sofie maakt haar wijs dat ze last heeft van epilepsieaanvallen, maar Veronique krijgt van Gerard te horen dat ze hier helemaal geen last van heeft. Veronique probeert An-Sofie de les te spellen over haar gedrag, maar ze krijgt geen vat meer op haar.

Aflevering 226 18.57.46
Aflevering 227 09.27.18

Overdosis

Op een dag staat Veronique terug bij haar ouders thuis. An-Sofie heeft een overdosis pillen genomen en is overleden. Gerard wordt op de hoogte gebracht en de dood van zijn dochter is een zware klap. Hij vraagt aan Veronique om samen met haar naar Zwitserland te gaan om de spullen van An-Sofie te verzamelen. Ze organiseren ook samen de begrafenis in België. Ondertussen is ook Birgit overleden nadat ze in het atelier van Picasso is neergeschoten. Veronique en Picasso zoeken steun bij elkaar. Veronique maakt de beslissing om niet terug te keren naar Zwitserland en ze krijgt van haar moeder de kans om aan de slag te gaan in haar modehuis Maison Marie-Rose als haar persoonlijke assistente.

Aflevering 230 15.57.10
Aflevering 243 13.47.20

Verliefd of niet?

Veronique voelt zich goed bij Maison Marie-Rose en maakt haar moeder trots door de perfecte werkkracht te zijn. Dit in grote tegenstelling met Babette, die het niet altijd zo nauw neemt met de regels en telkens met haar collega’s in de clinch gaat. Gerard heeft het moeilijk met de dood van zijn dochter en zoekt het gezelschap van Veronique op omdat hij het gevoel heeft dat zij hem dichter tot An-Sofie brengt. Veronique en Picasso zijn ondertussen heel goede vrienden geworden, maar de plotse terugkeer van Mohammed zorgt voor spanningen. Mohammed verklaart nogmaals zijn liefde voor Veronique, maar hij merkt meteen op dat zij en Picasso iets te close met elkaar omgaan. Veronique maakt Mohammed duidelijk dat er nooit sprake was van liefde langs haar kant.

Aflevering 255 09.22.25
Aflevering 258 09.17.50

Gerard gaat te ver

De positie van Gerard bij Maison Marie-Rose staat onder druk omdat hij geregeld de jonge modellen lastig valt. Op een dag valt Gerard bij Veronique binnen en probeert hij haar aan te randen. Picasso kan tussenbeide komen en samen vertellen ze alles aan Marie-Rose. Voor haar is dit de druppel en ze verbreekt de samenwerking met Gerard. Marie-Rose, Veronique en Maxim proberen met hun drietjes de collectie in veiligheid te brengen zolang Gerard niet volledig uitgekocht is. Veronique merkt al snel dat Babette nog altijd contact heeft met Gerard, vooral omdat ze de man blijft verdedigen tegenover haar collega’s. Marie-Rose roept iedereen bij elkaar en maakt het aan haar personeel duidelijk dat vanaf nu alleen zij de baas is en de naam Gerard verboden is.

Aflevering 275 19.10.52
Aflevering 279 14.52.38

Stageplaats

Veronique krijgt van nonkel Walter de vraag of ze wil komen spreken in het buurthuis over abortus. Veronique heeft veel twijfels omdat ze nooit de stap heeft gezet en vraagt de raad aan haar ouders. Ze besluit het uiteindelijk toch te doen en merkt dat haar woorden veel impact hebben bij de luisteraars. Veronique denkt vervolgens na over haar toekomst en vertelt aan haar ouders dat ze niet meer wil verder studeren en gewoon bij Maison Marie-Rose wil blijven werken. Marie-Rose is ontzettend blij met dit nieuws en vraagt aan Maxim om een stageplaats bij zijn Italiaanse modeconnectie Giancarlo te regelen. Veronique neemt een tijdje later afscheid van haar familie en vrienden om richting Milaan te trekken voor 6 maanden.

Aflevering 296 om 04.53.57
Aflevering 333 om 15.06.02

In het ziekenhuis

Terwijl in België de familie te maken krijgt met de ontvoering van Guido, heeft Veronique in Milaan een ongeval met haar paard. Ze moeten wekenlang revalideren en kan niet naar huis keren. Gelukkig vangt Giancarlo haar goed op. Wanneer Veronique eindelijk het ziekenhuis mag verlaten, neemt ze haar intrek bij Giancarlo waar ze nu ook een relatie mee heeft. Wanneer François en Liliane naar Milaan gaan, nemen ze ook van de gelegenheid gebruik om Veronique op te zoeken. Het wordt al snel duidelijk dat Veronique enorm veranderd is. Ze is zeer hard in haar uitspraken en lijkt zich niet meer druk te maken over de ontvoering van haar vader. Dankzij Giancarlo heeft ze naar eigen zeggen veel levenswijsheid bijgekregen.

Aflevering 343 om 16.33.00
Aflevering 352 om 11.06.11

De ondergang van Maison Marie-Rose

Een tijdje later keert Veronique terug naar huis, maar ze vertelt er meteen bij dat ze niet van plan is om langer dan enkele maanden te blijven. Ze wil zich vooral bezighouden met de ondergang van Maison Marie-Rose te voorkomen. Op kantoor pakt ze het personeel hard aan en ze is bijzonder hard voor Maxim. Ze vertelt hem dat Giancarlo hem een loser vindt. Er komt een deurwaarder over de vloer en Marie-Rose heeft nog twee weken de tijd om alle onbetaalde facturen in orde te brengen. Veronique wil ingrijpen en vraagt aan Giancarlo of hij geld in het bedrijf wil pompen. Marie-Rose is eerder geneigd om het bedrijf gewoon op te doeken. Veronique gaat op haar eentje verder met haar plannetjes en slaagt erin om Maxim een document te laten ondertekenen...

Aflevering 352 om 11.11.55
Aflevering 353 om 09.05.59

Ruzie met François

Ook bij VDB Electronics gaat het de verkeerde kant op wanneer Didier de macht lijkt over te nemen door de aandelen van Willem en Karel over te kopen. Wanneer François getuige is van enkele gemene roddels over hem ten huize Marie-Rose, maakt hij duidelijk dat hij zijn aandelen ook zal verkopen aan eender wie geïnteresseerd is. Veronique gaat haar excuses aanbieden bij François en Liliane, maar François vindt haar houding allesbehalve gepast. Veronique gooit het over een andere boeg en wil François paaien door tijd door te brengen met tante Simonne in het rusthuis. François heeft de plannen van zijn familie in de gaten en is hierdoor nog meer geneigd om zijn aandelen aan Didier te verkopen.

Aflevering 356 om 09.35.51
Aflevering 372 om 14.18.32

Het layoutprogramma

Veronique en Maxim zijn vier handen op één buik sinds ze hem een langdurige samenwerking met Giancarlo beloofd heeft. Het hele team van Maison Marie-Rose gaat aan de slag voor de nieuwe lentecollectie. De interne strubbelingen tussen het personeel groeien. Veronique gaat persoonlijk in de clinch met Babette, die ze nog altijd niet vertrouwd. Marie-Rose geeft Babette de kans om de folder van de nieuwe collectie te maken, maar Veronique is vernietigend over het resultaat. Babette wil een duur layoutprogramma aankopen, maar Veronique weigert er budget voor vrij te maken. De samenwerking tussen moeder en dochter lukt niet meer en Veronique stelt zich steeds vijandiger op binnen het bedrijf.

Aflevering 373 om 11.01.24
Aflevering 380 om 10.40.24

De feestdagen

De feestdagen zijn in aantocht, maar de sfeer tussen Veronique en Marie-Rose ligt nog steeds onder het vriespunt. Veronique zet zich volledig af van haar familie en zelfs de ontvoering van haar vader laat haar koud. Ze wil Peter dan ook niet helpen met zijn zoektocht in Brazilië. Zelfs niet wanneer hij er zeker van is dat hij vader gezien heeft op een CNN documentaire. Kerstdag wordt bij Marie-Rose thuis gevierd en Veronique stelt zich zeer onvriendelijk op tegenover nonkel Jan. Voor één keer neemt Marie-Rose het voor haar schoonbroer op. Marie-Rose maakt Veronique duidelijk dat ze met oudjaar zich beter gaat amuseren met Peter in Het Vissershuis. Veronique wil zich focussen op het werk, maar gaat toch naar het feestje van haar broer.

Huwelijk ver 8
Veronique en Giancarlo stappen in het huwelijksbootje. De familie van Veronique reist naar Italië voor het huwelijk, waar ze Veroniques schoonmoeder Bianca Parducci ontmoeten. Marie-Rose De Putter kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen, maar Guido Van den Bossche is trots op zijn dochter.

Veronique kan het enorm goed vinden met Bianca en samen maken ze wilde plannen. Ze doeken Maison Marie-Rose op en starten een volledig nieuw bedrijf met Veronique aan de leiding: Linea Veronica. Veronique beseft dat er haar niets meer in België houdt, en ze blijft in Italië.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique vertolkt door Ann-Christine Hendrickx

VerlorenDochter Seizoen6
VerlorenDochter5 Seizoen6

Het huwelijk van Veronique en Giancarlo is op de klippen gelopen en Veronique keert terug naar België om opnieuw bij haar familie te zijn. Ze houdt wel nog contact met Bianca Parducci omdat ze nog steeds samen Linea Veronica uitbaten. Bianca neemt echter het dagelijks bestuur op zich terwijl Veronique in België blijft. 

Relatie hugo

Veronique is niet meteen welkom in België, want niet al haar familieleden zijn even blij om haar te zien. Guido en Marie-Rose zijn nog steeds niet vergeten dat ze niet eens naar de begrafenis van haar eigen broer zijn gegaan. Desalniettemin is Marie-Rose blij dat haar dochter weer in het land is. Veronique is door haar tijd in Italië volledig van karakter veranderd. Ze is veel harder in haar aanpak en is bovendien een echte mannenverslindster geworden.

Ze probeert Picasso voor haar te winnen en wanneer dat niet lukt begint ze iets met Hugo Beckers, de ex-vriend van haar moeder Marie-Rose De Putter. De relatie tussen Veronique en Marie-Rose was al verzuurd en dit maakt het alleen maar erger. 

ArtsenZonderGrenzen15 Seizoen6

Nu ze niet langer voor Linea Veronica werkt, hoopt Veronique op een verantwoordelijke job binnen VDB Systems. Ze neemt de rol van CEO over wanneer Guido Van Den Bossche en Claire De Ruyter na een aanslag van een rots vallen in Malta. Alleen Guido heeft dit overleefd, maar belandt in een rolstoel. Veronique zorgt door haar houding dat ze niet erg geliefd is binnen de familie. Zeker wanneer ze simpelweg geen emotie toont wanneer ze het nieuws vernemen van Claires dood.

De serie maakt een sprong in de tijd van 7 jaar

Veronique staat nu al zeven jaar aan de leiding van VDB Systems, terwijl Guido zich heeft teruggetrokken in Knokke met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Veronique en Hugo zijn nog steeds een koppel, al ziet Veronique dit vooral als een zakelijke overeenkomst. Ze gebruikt het geld van Hugo om haar ex-man Giancarlo dwars te zitten. Met haar moeder heeft Veronique helemaal geen contact meer, want ze woont ondertussen in het buitenland.

Tijdens de seizoensfinale zijn Veronique en Hugo ook aanwezig op het trouwfeest van haar vader met Els. Maar het feest krijgt een onaangenaam einde wanneer een meedogenloze huurmoordenaar de Van den Bossches gijzelt in het Antwerpse Hilton Hotel. Een diplomaat wordt zonder meer afgemaakt en ook Hugo raakt zwaargewond. Uiteindelijk verliezen de gijzelaars hun geduld en blazen ze het hele hotel op.

DidierOntsnapt6 Seizoen7
Familie1289

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten Van den Bossche kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer. Veronique ontdekt in het ziekenhuis dat Hugo Beckers zijn aanslag overleefd heeft en is opgelucht daar haar vriend nog leeft.

Familie1332
MarieRoseDood Seizoen7

Didier De Kunst werd een tijd geleden opgepakt voor de moord op Claire De Ruyter en poging tot moord op Guido Van Den Bossche. Hij slaagt er echter in om met een kompaan uit de gevangenis te ontsnappen en steekt dezelfde dag 's avonds de kantoren van het FAIC in brand. Veronique is er samen met haar vader - die ondertussen terug de leiding heeft overgenomen - aanwezig.

De verlamde Guido slaagt er in zijn dochter te redden uit de brand. Ondertussen komt de brandweer toe. Ook Henk en Bart kom naar de kantoren. Guido en Veronique worden uit de gebouwen gehaald door de brandweer. De verwoesting van de gebouwen is een zoveelste zware tegenslag voor de familie Van den Bossche. Guido geeft de strijd niet op en voert VDB Electronics opnieuw naar de top. 

Het botert al een tijdje niet meer tussen Veronique en Hugo, want hij is het beu om gedomineerd te worden. Hugo beseft eindelijk dat Veronique hem gebruikt voor zijn geld en wil er een einde aan maken. Samen reizen ze naar Marie-Rose De Putter om haar op de hoogte te brengen dat ze een kleinzoon heeft, namelijk Enrique Van den Bossche. Wanneer Hugo en Marie-Rose elkaar terugzien, willen ze hun relatie nog een kans geven en Veronique keert alleen terug naar huis.

Samen willen ze aan een nieuw leven beginnen. Ze vertrekken naar de Canarische eilanden met een helikopter. Onderweg krijgt de helikopter motorpech en de twee storten in de zee. Veronique krijgt een telefoontje dat haar moeder en Hugo overleden zijn. Het lijkt haar niets te maken dat haar moeder overleden is, maar ze is meer van slag omdat ook Hugo dood is. Veronique brengt haar vader op de hoogte en nadien reizen ze naar Gran Canaria om haar en Hugo's graf te bezoeken.

Familie1583

Veronique verbleef een tijdje in het buitenland om het verlies van Hugo Beckers te verwerken. Zijn dood heeft duidelijk sporen nagelaten, en dat wordt zichtbaar wanneer ze terugkeert naar België. Haar harde karakter is verdwenen, en Veronique wil vooral genieten van het leven.

Seizoen8 41

Ze zoekt een flatgenoot en komt zo bij Henk Terjonck terecht. Tot ieders verbazing kunnen de twee het enorm goed met elkaar vinden, en al snel bloeit er iets moois tussen de twee. Maar ook René D'hollander ziet Veronique wel zitten. Toch kiest Veronique voor Henk en de twee worden een koppel.

Seizoen8 43

De band tussen Veronique en haar vader is opnieuw versterkt en ook met Els D'hollander lijkt het te klikken. Samen met Els gaat ze op zoek naar informatie over een nieuwe operatietechniek. Als Guido deze operatie zou ondergaan, bestaat de kans dat hij terug zal kunnen lopen. Veronique biedt ook een luisterend oor aan Els, die het niet makkelijk heeft met een onhandelbare Enrique Van den Bossche in huis.

Familie1603

Wanneer Guido en Els naar Isla Margarita vertrekken om dokter Coleman te raadplegen, reist Veronique mee om haar vader te steunen tijdens de operatie. Terwijl Guido onder het mes gaat, worden Els en Veronique bedreigt door een geheimzinnige man. Het blijkt om niemand minder dan Didier De Kunst te gaan, die dokter Coleman chanteert om Guido te vermoorden.

Hun avontuur in Isla Margarita loopt gelukkig goed af en Didier wordt opgepakt en naar de gevangenis gebracht in België. Ook voor Guido loopt het goed af, want de operatie was een succes.

Terwijl Veronique in Spanje was, volgde Henk een spoor in verband met de sekte van Salomon. Henk reist naar Cuba in de hoop dat hij daar Peter Van den Bossche zal vinden, die volgens ooggetuigen nog steeds wordt vastgehouden door Salomon zelf. Wanneer Veronique dit te weten komt, reist ze Henk meteen achterna. Samen slagen ze erin om Peter te bevrijden en hem veilig in België te kregen. De hereniging tussen broer en zus verloopt minder hartelijk dan verwacht, want Peter werd jarenlang zwaar gedrogeerd door Salomon. Er wacht hem een lange periode van afkicken.

Veronique wil opnieuw iets om handen hebben en probeert Linea Veronica terug naar België te halen. Bianca Parducci en Giancarlo Parducci willen niet zomaar toegeven, waardoor Veronique met lege handen achterblijft.

Seizoen9 74

Veronique slaagt er eindelijk in om Linea Veronica terug naar België te krijgen en ze opent een kantoor met de hulp van René D'hollander. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, wat zorgt voor jaloezie bij Henk Terjonck. Uiteindelijk groeien Veronique en Henk uit elkaar en zetten ze hun relatie stop.

Seizoen9 79

Terwijl Veronique zich volledig op haar werk stort, heeft ze ook een manager nodig om haar bij te staan in het dagelijkse bestuur. Ze neemt hiervoor Herwig Verleyen aan, een man waarmee Veronique het aanvankelijk zeer goed kan vinden. Tot de twee voortdurend meningsverschillen hebben over het dagelijkse bestuur van het modebedrijf. Veronique en Herwig hebben echter stiekem gevoelens voor elkaar, en wanneer Herwig haar een bezoekje brengt bij haar thuis slaat de vonk over.

SF09 19
SF09 52

Ondertussen slaat het noodlot toe binnen de familie Van den Bossche. Peter Van den Bossche is aan de beterhand, maar wordt nog steeds achtervolgd door enkele sekteleden van Salomon die zijn kunnen ontsnappen. Samen met zijn vader en zijn vriendin Femke Maeterlinck reizen ze naar Malta, waar Salomon zich schuilhoudt. Dankzij een valstrik van Guido, kan de Maltese politie het adres van Salomon achterhalen. Terwijl Peter, Femke en Joe Bonduono op zoek zijn naar Guido, wordt die neergestoken door een sektelid. Guido overleeft het niet en sterft aan zijn verwondingen. Hij wordt gerepatrieerd naar België en er volgt een zeer emotioneel afscheid.

Veronique leert nadien Cathérine Misotten kennen, de zus van Vincent Misotten. Vincent onderzocht de dood van Guido en kan het goed vinden met Els D'hollander. Cathérine heeft echter niet hetzelfde karakter als haar broer, en doet niets liever dan Veronique - en de andere Van den Bossches - pesten. Zeker wanneer Cathérine duidelijk interesse heeft in Herwig. Cathérine slooft zich uit om Herwig te charmeren en dat zint Veronique niet. Wanneer Veronique haar een bezoekje wil brengen, ziet ze haar kussen met Herwig. Veronique kan dit verraad niet verkroppen en probeert zelfmoord te plegen. Gelukkig kon Peter haar op tijd redden.

Het opgekropte verdriet van de dood van haar ouders, en haar breuk met Herwig, zorgen ervoor dat Veronique wegzakt in een depressie. Wanneer ze Thomas Maeterlinck leert kennen, fleurt ze weer helemaal op. Maar Thomas heeft bijbedoelingen. Hij wil namelijk de VDB-aandelen van Veronique overkopen. Veronique geeft toe, waardoor Thomas in zijn plannetje gelukt is.

Peter wordt nog steeds achtervolgd door de sekteleden van Salomon. Op een dag krijgen zowel Peter als Jan Van den Bossche, Rita Van den Bossche en Veronique vreemde berichten. Wanneer ze allevier samenkomen in het kasteel van Rullingen, worden ze opgesloten door een vreemde butler. Veronique wordt geconfronteerd met haar verleden en kan de druk niet langer aan. Terwijl Veronique, Jan en Rita alledrie overmeesterd worden, kan Peter de butler uitschakelen en zijn familie redden.

S10-020

Na haar bijna-doodervaring in het kasteel van Rullingen, beseft Veronique dat ze niet langer in België kan blijven. Ze neemt afscheid van haar familie en keert terug naar Italië, waar ze zich weer samen met haar ex-schoonmoeder Bianca Parducci op de modewereld stort. Onvermijdelijk komt ze opnieuw in contact met Giancarlo Parducci. Veronique schrikt wanneer die onthult dat hij besmet is geraakt met het hiv-virus, maar hij verzekert haar dat dit dateerde van na hun huwelijk. Veronique is er niet gerust is en laat zich toch testen.

Giancarlo sterft niet veel later. Hoewel ze al een aantal jaren gescheiden waren, heeft Veronique het schijnbaar wel moeilijk met zijn dood. Ze keert weer even terug naar België om enkele zaken op orde te stellen en nadien keert ze weer terug naar Italië. Na de perikelen rond Giancarlo verdwijnt Veronique voor een tijdje buiten beeld.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique opnieuw vertolkt door Anne Somers

Op een dag staat Veronique plotseling terug in België. Ze laat de dagelijkse leiding van Linea Veronica terug in handen van Bianca Parducci. Eenmaal in België gaat Veronique opnieuw op de verleidingstoer en deze keer is René D'hollander het volgende slachtoffer. Al lijkt die daar absoluut niets op tegen te hebben, ondanks zijn relatie met Cathérine Misotten. Cathérine verdenkt René er meteen van een affaire te hebben met Veronique en de twee dames belanden in een regelrechte bitchfight. Het is uiteindelijk René die een keuze maakt en resoluut voor Veronique kiest.

Wanneer Veronique zich gaat uitleven in de fitness met haar goede vriendin Els D'hollander, komt het tot een confrontatie met Cathérine. Veronique belandt in het ziekenhuis. Nadien maakt ze de beslissing om haar aandelen van Linea Veronica te verkopen aan Bianca. Veronique kan haar ogen echter niet geloven wanneer later Cathérine deze aandelen overkoopt van Bianca.

Samen met Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme zorgt Veronique voor een spetterende verrassing voor hun bomma, Anna Dierckx. Ze wordt 80 jaar en ze geven een groot feest voor heel de familie in de villa van Els en Peter.

De weken nadien blijft de relatie van Veronique en René onder druk staan door de constante jaloerse houding van Cathérine. Ze blijft het koppel op alle momenten dwarsbomen en heeft er plezier in dat die voor discussies zorgt. Ook René en Trudy kunnen het goed met elkaar vinden, en dat heeft Veronique al snel in de gaten. De twee gaan samen op weekend om hun problemen op te lossen.

De terugkomst van Veronique en René gebeurt in mineur wanneer ze van Els te weten komen dat Cathérine dood werd teruggevonden. Rechercheurs Jef Lits en Jos Janssens onderzoeken haar moord en komen al snel bij Veronique uit. Het is algemeen geweten dat de twee vrouwen elkaars bloed wel konden drinken. Maar er zijn nog andere verdachten, want ook Rita Van den Bossche en Sarah De Kunst zijn in de clinch gegaan met de vrouw. De moord op Cathérine wordt uiteindelijk opgehelderd. De dader was de papa van een kind dat Cathérine ooit in een dronken bui had aangereden.

Familie2432
Familie2433
Familie2535

Veronique is ondertussen terug aan de slag gegaan bij VDB Electronics en ze komt er terug in contact met Thomas Maeterlinck. Op een avond belanden de twee samen in een lift en komt het tot een passioneel moment. Veronique kan haar gevoelens voor Thomas niet ontkennen en begint een affaire met hem. René D'hollander krijgt al snel in de gaten dat Veronique zich vreemd gedraagt en wil weten wat er aan de hand is. Veronique biecht op dat ze iets met Thomas heeft en maakt een einde aan hun relatie.

Niet iedereen in de familie keurt de relatie van Veronique en Thomas goed. Vooral Els D'hollander en Jo Bervoets voorspellen grote problemen, omdat het geen geheim is dat Thomas vooral veel macht wil binnen het familiebedrijf. Iedereen krijgt uiteindelijk gelijk wanneer Thomas haar wil inschakelen in zijn plannetje om de Van den Bossches uit te schakelen. Veronique speelt het spel eerst mee, tot ze beseft dat hij wel héél ver wil gaan om aan de macht te komen. Ze maakt een einde aan hun relatie.

Bij Van den Bossche ontmoet Veronique Xavier Latour, die openlijk zijn haat voor Peter Van den Bossche en de andere Van den Bossches toont. Veronique kan het absoluut niet met hem vinden en aanvaardt het dan ook niet dat hij aandelen koopt van het bedrijf.

Op een dag krijgt Veronique plots bezoek uit Italië, want Bianca Parducci staat terug in het land. De dokters hebben bij haar terminale borstkanker vastgesteld en ze zal niet lang meer leven. Ze geeft haar aandelen terug aan Veronique waardoor ze weer aan de leiding van het modebedrijf komt te staan. Bovendien wil Bianca haar meenemen naar Italië om haar voor te stellen aan haar nieuwe ontwerper, de jonge Mario Van de Caveye. Bianca hoopt dat de twee verliefd worden en zo samen het bedrijf zullen runnen. Ze slaagt in haar opzet en Veronique en Mario worden een koppel. Niet veel later overlijdt Bianca en wordt ze in Italië begraven.

Binnenkort

Binnenkort

Finaleseizoen14
Marie-rose 2
Familie3226
Familie3372
Familie3227
1000px-Finaleseizoen15

Veronique en Mario wachten nog steeds op nieuws van hun zoontje Cédric. Hij is nog steeds niet teruggevonden door de familie en Veronique vreest het ergste. Mario kan de spanning niet meer aan en wordt in shock-toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een nietsvermoedende Suzy wordt aangepakt door Peter en Andreas maar al snel blijkt dat ze er niets mee te maken heeft. Jef Lits raadt Veronique aan om een videoboodschap de wereld in te sturen. Uiteindelijk wordt de kleine Cédric teruggevonden.

De videoboodschap van Veronique heeft echter nog meerdere gevolgen. In Gran Canaria kijkt een nietsvermoedende Marie-Rose mee, die blijkbaar haar helikoptercrash overleefde en al die tijd aan geheugenverlies leed. Door de krantenberichten en foto's rond haar dochter Veronique, begint het geheugen van Marie-Rose te komen. Ze besluit om naar België te reizen om haar familie te gaan zoeken en zo komt ze in de kantoren van VDB terecht waar ze Veronique tegen het lijf loopt.

Veronique is enorm gelukkig en verbaasd tegelijkertijd wanneer ze haar moeder ziet. Ze wil onmiddellijk heel de familie inlichten maar Marie-Rose twijfelt. Ze vraagt aan Veronique om te zwijgen en Marie-Rose keert terug naar Gran Canaria. Veronique kan dit geheim echter niet langer geheimhouden en vertelt het toch aan Peter. Samen met Trudy en Mario reizen ze naar Gran Canaria om Marie-Rose te overtuigen terug te keren naar België. Dit lijkt te lukken wanneer Marie-Rose haar leventje in Gran Canaria vaarwel zegt en mee naar België reist.

De huisgenoten van Veronique willen Suzy terug aannemen als nanny van de Van den Bossches. Veronique is daar helemaal niet mee opgezet, ookal had ze niets te maken met de verdwijning van Cédric. Dankzij Trudy en Peter komt Suzy toch terug werken bij hun thuis en moet Veronique er zich bij neerleggen.

Later denkt Veronique dat ze opnieuw zwanger is. Mario is in ieder geval in de wolken met dit nieuws maar Veronique denkt daat anders over. Wil ze wel een tweede kind? Mario hoopt vooral op een tweede kind zodat hij ook zijn achternaam kan geven. Later blijkt Veronique echt terug zwanger te zijn maar ze is er niet blij mee. Al snel komt het tot een ruzie tussen haar en Mario en dat loopt slecht af voor de ongeboren baby. Veronique valt van de trap en heeft een miskraam. Het koppel gaat eventjes uit elkaar maar ze komen toch terug samen. Mario hoopt nog steeds dat Veronique ooit een tweede kind zal willen.

Na verloop van tijd beginnen Veronique en René opnieuw gevoelens voor elkaar te krijgen en ze belanden met elkaar in bed. Zowel Mario als Heidi beginnen door te hebben wat er aan de hand is tussen de twee. Veronique wil echter niets meer beginnen met René en maakt er een einde aan. Aan het einde van het seizoen wordt Cédric opnieuw ziek. Zowel Veronique als Mario zijn enorm ongerust over de toestand van hun zoontje waardoor ze weer dichter bij elkaar toegroeien. Wanneer alles in orde blijkt te zijn met het jongetje is Mario zo euforisch dat hij Veronique ten huwelijk vraagt.

Na wekenlange organisatie vindt het huwelijk van Veronique en Mario plaats in Malta. Bijna heel de familie is meegevlogen met het koppel om het huwelijk daar te vieren. Op de dag zelf is Mario echter plotseling verdwenen omdat hij twijfelt over het huwelijk. Uiteindelijk komt hij toch op tijd opdagen en kan het koppel met elkaar trouwen.

Binnenkort

Familie3645
Familie3786
36312321
95

Het plannetje van Veronique en Bert wordt gedwarsboomd door Mario. Veronique is niet te spreken over het verraad van haar man maar ze wordt al snel het zwijgen opgelegt door de bomma, die een hartig woordje wil spreken met haar kleindochter.

Wanneer Cédric Van de Caveye opnieuw ziek wordt, wil Veronique hem kost wat kost naar een kostschool sturen in Zwitserland. De berglucht doet Cédric goed en Veronique reist onmiddellijk naar Zwitserland om alles te regelen. Ze keert uiteindelijk terug zonder Cédric maar het is vooral Mario die het hier zeer moeilijk mee heeft. Later moeten Veronique en Mario noodgedwongen terug naar de villa van Peter Van den Bossche verhuizen. Bert heeft namelijk anoniem een hoger bod gebracht op het huis van Guy.

Om te bekomen van alle emoties gaan Veronique en Mario samen op reis naar Toscane. Daar ontmoeten ze verschillende interessante modemensen waardoor er zakelijke voordelen gedaan worden. Later krijgt Veronique plotse concurrentie van haar moeder wanneer Marie-Rose De Putter besluit om Maison Marie-Rose opnieuw op te starten. Het wordt alleen maar erger wanneer Mario besluit om als ontwerper aan de slag te gaan bij zijn schoonmoeder. Waneer Maison Marie-Rose een prestigieuze award wint met een ontwerp van Mario, wordt de woede van Veronique alleen maar groter. Ze is er namelijk van overtuigd dat zij recht heeft op die award. 

De spanningen tussen Veronique en Mario zorgen ervoor dat het koppel uit elkaar gaat. Terwijl Veronique met een andere man omgaat krijgt ook Mario opnieuw een relatie. Door heel het goede met hem en Veronique zijn Mario en Trudy Tack de Rixart de Waremme namelijk dichter naar elkaar toegegroeid. Ze beginnen een relatie en proberen dit zo goed mogelijk verborgen te houden voor Peter en Veronique. 

De volgende weken gaat het slecht bij Línea Veronica. Zonder Mario kan het bedrijf bijna niet overleven en ook op de steun van Bert moet Veronique niet meer rekenen. Toch is ze te trots om de hulp van haar moeder in te roepen. Veronique kan uiteindelijk ontwerper Jens afsnoepen van het modehuis van Marie-Rose maar Jens blijkt toch niet de grote ontwerper te zijn zoals ze gedacht had. 

Veronique en Mario belanden terug samen in bed en Veronique denkt opnieuw dat ze zwanger is. Ze wordt echter in het ziekenhuis opgenomen met hevige buikpijn en ze verliest haar ongeboren kindje. Mario en Veronique worden terug een koppel maar daar is Trudy helemaal niet blij mee. Toch blijven Mario en Trudy elkaar zien maar ze krijgen toch spijt van affaire. Zullen ze de waarheid vertellen aan Peter en Veronique?

Familie3924
Familie4093

De samenwerking tussen Veronique en Marie-Rose De Putter verloopt niet altijd even vlot, maar Veronique heeft andere zorgen aan haar hoofd. Via ontwerper Jens Vermeer is ze te weten gekomen dat Mario Van de Caveye een affaire heeft met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ze gaat de confrontatie aan, maar verandert al snel van tactiek. Ze doet plotseling poeslief tegen Mario om hem terug te winnen. Ze verandert zelfs de achternaam van Cédric Van de Caveye van Van den Bossche naar Van de Caveye om hem te plezieren.

Mario en Veronique gaan in therapie, maar tijdens de sessies van Mario leert hij van zich af bijten. Veronique vindt het niet meer prettig dat Mario zich niet meer laat doen. Ondertussen start ze samen met Marie-Rose het modebedrijf MVM, dat een fusie is van Linea Veronica en Maison Marie-Rose. Wanneer Trudy en Peter uit elkaar gaan, besluit Veronique dat Trudy ook niet langer bij MVM kan blijven werken omdat het een familiebedrijf is.

Nadien gaat MVM in zee met zakenman Mathias Moelaert. Ze gebruiken zijn scheepswerf als locatie voor hun volgende modeshow. Marie-Rose is onder de indruk van de man en de twee beginnen een relatie. Bovendien wordt ontwerper Jens ontslagen en blijft Mario als hoofdontwerper aan de slag.

Tussen Veronique en Mario gaat het nog steeds niet beter. Wanneer Mario alleen nog maar Haute Couture wil maken, en Veronique ook confectie op de markt wil brengen, is dat goed voor een nieuwe discussie. Veronique gaat op zoek naar een tweede ontwerper en neemt Jennifer Verjans aan. 

Veronique 36

Confrontatie met Latour

Tijdens de schermutseling met Bert op het dak is Latour naar beneden gevallen. Hij is op slag dood. Veronique, Peter en Bert worden ondervraagd door de politie na de verdachte dingen die op het dak gebeurd zijn. Niet veel later worden Trudy en Louise teruggevonden.

Veronique 22
Veronique 46

Spanje

Veronique is onverwacht aan de kant geschoven bij MVM. Ze is het Belgische leven én haar familie beu en pakt haar koffers. Onverwachts duikt ze op bij Anna en Albert in Benidorm. Veronique heeft er een hartverwarmend gesprek met haar grootmoeder. Blijkt dat ze jaren geleden toch niet zo slecht behandeld werd tegenover haar broer Peter, als ze zelf dacht. Na een aantal dagen reist Veronique door naar Granada, waar ze zich gaat bezinnen in een klooster. Al snel ontdekt ze dat dit niet echt iets voor haar is en trekt ze de stad in, waar ze professor Julio Rodriguez de la Fuente ontmoet. De twee hebben een kortstondige affaire, totdat Veronique plots een Spaanse vrouw ziet opduiken met een kledingstuk uit haar gestolen collectie.

Familie4207
Veronique 27

Gestolen collectie

Halsoverkop keert Veronique terug naar België. Ze meteen een onderzoek instellen naar haar gestolen collectie. Uiteindelijk zal blijken dat niet Mathias en Marie-Rose de schuldigen waren, maar wel vrachtwagenchauffeur Mon. Ondertussen krijgt Veronique een telefoontje van Julio. Hij is in het land en wil haar zien. Met een smoesje weet Veronique Mario weg te lokken. Tijdens een stoeipartij betrapt Cédric echter zijn moeder en Julio, zodat Mario het verhaal te weten komt. Uiteindelijk zullen Mario en Veronique definitief met elkaar breken.

Familie4386

Regeling voor Cédric

Mario en Veronique zijn overeengekomen dat Mario zijn zoontje Cédric in het weekend mag zien. Dit is echter buiten Mario's vriendin Jennifer gerekend, die het kind liever kwijt dan rijk is. Wanneer Jennifer Cédric moederziel alleen laat en hij in zijn eentje in het donker naar huis wandelt, is voor Veronique de maat vol: Mario krijgt Cédric niet meer te zien.

Familie4402
Schermafbeelding 2016-08-24 om 21.12.11

Het verboden huwelijk

Peter en June zijn een koppel en willen met elkaar trouwen. Bert komt echter te weten dat de vorige man van June onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. Marie-Rose en Veronique zijn ervan overtuigd dat June haar echtgenoot vermoord heeft en proberen Peter te beschermen. Peter gelooft echter niets van het verhaal en de trouw gaat gewoon door. Op de dag zelf besluiten Veronique en Marie-Rose toch naar de trouw te komen, lokaal zijn ze er nog steeds tegen. Bij het ja-woord krijgt Peter echter plots zijn twijfels.

Schermafbeelding 2016-08-26 om 15.32.06

Het huwelijk van Peter en June

Het huwelijk van Peter en June kent dan toch een positieve afloop. Peter heeft zijn ja-woord gegeven, al zijn Marie-Rose en Veronique er nog steeds van overtuigd dat June een vuil spel speelt. Peter verbreekt alle contact met zijn moeder zolang ze June niet in de familie aanvaardt. Veronique draait uiteindelijk wel bij.

Familie4409
Familie4429

Kathy

Twee maanden later. Mario is samen met Cédric op vakantie geweest, maar bij hun terugkeer merkt Veronique dat de jongen een geheim voor haar verbergt. Ze komt te weten dat Mario niet alleen op vakantie vertrokken is, maar samen met een zekere Kathy. Veronique slikt wanneer ze dit nieuws hoort, want ze had niet verwacht dat Mario al zo snel iemand zou ontmoeten. Ze wil zich echter niet laten kennen en hoopt wat tijd met Cédric door te brengen, maar hij spendeert zijn dagen liever bij Mario en Kathy en is onuitstaanbaar bij Veronique. Kathy blijkt uiteindelijk een kat te zijn, maar Veronique is allergisch aan katten. Ondertussen beginnen de gesprekken voor de verkoop van MVM en Veronique hoopt dat haar moeder een deal kan sluiten met Bruyninckx.

Familie4470

Geheime aanbidder

Veronique krijgt al geruime tijd geheimzinnige smsjes van een aanbidder en ze voelt zich daar verbazingwekkend goed bij. Ze weet echter niet dat Mario achter deze smsjes zit. Na enkele dagen is Veronique het gedrag van haar 'geheime aanbidder' beu en belt ze hem op. Mario besluit ermee te stoppen en vraagt bovendien professionele raad aan zijn ex-vrouw, want hij heeft een uniek aanbod gekregen uit Italië. Marie-Rose vraagt ondertussen aan Trudy om met terug Louise terug in de villa te komen wonen om te spioneren bij Peter en June, tegen de zin van Veronique.

Familie4495
Veronique 24

MVM of VDB

De verkoop van MVM is nog altijd niet rond en dat zint Bruyninckx niet. Ook Veronique vindt dat de verkoop te lang aansleept en ze hoopt dat Mario of Francis De Ridder haar moeder een duwtje in de rug kan geven. Het is uiteindelijk Mathias die zich met de verkoop begint te moeien. Veronique blijft achterdochtig, zeker wanneer er een lijk gevonden wordt op het terrein dat Mathias juist gekocht heeft. Veronique vindt dat net iéts te toevallig en twijfelt aan zijn oprechtheid. Ondertussen beslist Veronique zich terug meer te mengen in het familiebedrijf, aangezien ze de gang van zaken bij VDB Electronics schandalig vindt. Wanneer Marie-Rose beslist om MVM toch niet te verkopen en Mathias' financiële hulp te aanvaarden, moet Veronique kiezen tussen haar carrière bij VDB of bij MVM. Ze beslist echter om de twee jobs te combineren.

Veronique 39
Familie4543
9a5e9fac01e37c3ef04f33d70b428005

Mario en Veronique

Mario gaat terug aan de slag als ontwerper bij MVM en deze keer verloopt de samenwerking met Veronique verbazingwekkend goed. De twee groeien terug naar elkaar toe en worden opnieuw een koppel. Mario wil het deze keer helemaal anders aanpakken en hoopt dat Veronique bereidt is om te praten over de problemen die ze vroeger hadden. De twee vertrekken samen op cruise. Veronique kan het echter niet laten om er te werken en Mario plant met landgenoot Willy een romantisch moment met Veronique. Ze genieten van een dag op een onbewoond eiland, tot blijkt dat het schip is weggevaren. Veronique is volledig in paniek, terwijl het bij Mario's plan hoorde om hun relatie terug spannend te maken. Hierna beseffen ze des te meer dat ze allebei andere dingen willen in het leven en ze gaan terug uit elkaar. Veronique keert alleen terug van de cruise. Uiteindelijk vertrekt Mario naar Italië, waar hij van plan is te blijven wonen.

Familie 0305 teaser 0

Afscheid van Mario en Cédric

Enkele weken later reizen Veronique en Cédric naar Milaan om Mario te bezoeken. Ze probeert hem nogmaals van haar liefde te overtuigen, maar voor Mario is hun relatie voorgoed gedaan. Bovendien wil hij graag in Italië blijven wonen en hoopt hij dat Cédric bij hem mag intrekken. Veronique wil het hier niet bij laten en schakelt een advocaat in. Ze ziet uiteindelijk in dat een gevecht niet goed is voor Cedric, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen.

Veronique 29
Aflevering 4642-1

F@C

Na het vertrek van Mario gaat Veronique op zoek naar een nieuwe ontwerper voor MVM. Ze schakelt hiervoor Maxime De Pauw in, die vroeger voor Maison Marie-Rose als ontwerper werkte. Het wordt echter meteen duidelijk dat zijn talent al lang verdwenen is en Veronique ergert zich al snel. Mathias ontmoet ondertussen de zakenman Gilbert Vandersmissen, die aan het hoofd staat van modebedrijf F@C. Mathias en Gilbert willen een samenwerking forceren tussen MVM en F@C en Axel De Meester, een jonge modeontwerper, gaat aan de slag bij MVM. Veronique ontmoet ook Caroline De Meester, de moeder van Axel en tevens de vriendin van Gilbert, en de twee vrouwen kunnen elkaars bloed meteen drinken.

S20 afl4660 212

Vuur en wraak

Bij Van den Bossche Electronics vindt er een feestje plaats om het succes van de testen met de oplaadpalen te vieren. Veronique is er aanwezig met Peter, June, Marie-Rose, Rob, Bart en secretaresse Gerda. Er wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de verjaardag van Bart te vieren. Het feestje wordt echter zwaar verstoord wanneer een dronken Rita haar opwachting maakt. Zij is volledig onder de invloed van Bert, die zich wil wreken op Peter na zijn oneervol ontslag. Hij steekt de gebouwen van VDB in brand...

D4873f0da92e203dda3b0ef4f5d345a5

Brand bij VDB

In het torengebouw van Van den Bossche Electronics woedt een hevige brand. Marie-Rose, Veronique en Gerda proberen via de buizen van de airconditioning te ontsnappen. Ze slagen er uiteindelijk in om buiten te geraken. Bart, Peter en June worden door de brandweer gered, maar voor Rob komt alle hulp te laat. Rita wordt aangewezen als schuldige en krijgt een proces. Daar blijkt later dat Bert de echte dader is.

Veronique 38
Veronique 33

Grote veranderingen

Veronique besluit eindelijk om haar ontwerper, Maxime De Pauw, te ontslaan en ze neemt Axel De Meester in dienst als vaste ontwerper. De goede relatie met F@C blijft bestaan, ondanks haar moeilijke relatie met Caroline. Naast haar werk bij MVM is Veronique nu ook personeelsdirecteur bij VDB, wat al snel tot conflicten lijdt tussen haar en June. Peter is gelukkig in staat om het vuur te koelen tussen de vrouwen. Wanneer Gilbert sterft, is Veronique niet overtuigd om F@C over te kopen. Marie-Rose kan haar uiteindelijk toch overtuigen van de grote investering. Na een vergadering wordt beslist dat Veronique samen met Peter de CEO wordt van de nieuwe VDB Holding.

Familie s20 afl4761 03
Familie s20 afl4761 04

Mediatraining

Na het grote openingsfeest van de Holding, blijkt al snel dat alle media-aandacht naar Peter gaat en Veronique is hier niet blij om. Ze wil ook meer in de belangstelling komen te staan en op aanraden van Caroline neemt ze een mediatraining. Stilletjes aan krijgt ze haar zelfvertrouwen weer terug en wordt ze weer de oude. In haar functie als CEO komt ze vaak in aanvaring met Caroline. Die is het nooit eens met haar beslissing en de twee kibbelen voortdurend. Wanneer Veronique de mode-afdeling wil verjongen en de kinderlijn laat stopzetten, wordt Caroline helemaal woedend. Zowel Veronique als June beginnen zo te twijfelen aan Caroline.

Familie4814
Familie4820

Victor en Veronique

Dankzij Marie-Rose wordt Veronique een lid van de Raad van Bestuur van het Algemeen Ziekenhuis. Zo leert ze ook Victor Praet kennen, die meteen onder de indruk is van haar verschijning en persoonlijkheid. Na enkele dagen volgt er een kus en ze starten een relatie. Veronique wil het voorlopig nog geheim houden voor haar familie, maar het nieuw verspreidt zich snel. Hun relatie begint al niet helemaal perfect wanneer Victor een bezoekje krijgt van Deleu, de voorzitter van de Raad van het ziekenhuis. Veronique en Victor worden beschuldigd van belangenvermenging en ze maken voortdurend ruzie met elkaar over dossiers die Victor voorstelt aan de raad. Veronique besluit om haar ontslag te geven bij de Raad. Wanneer Deleu haar persoonlijk vraagt om terug te komen, kan ze geen nee zeggen en komt alles terug in orde.

Familie4834
Familie afl4857 01

Onder druk

Veroniques relatie met Victor komt onder druk te staan door de bemoeienissen van haar familie. Marie-Rose probeert Victor te pushen om bij hen te komen wonen. Ook Anna doet moeilijk wanneer ze te weten komt dat Victor raad heeft gegeven aan Hanne in verband met haar abortus. Veronique verliest haar kalmte en vliegt uit tegen de bomma waardoor ze met ruzie vertrekt. Veronique komt ook op professioneel vlak onder druk te staan. Wanneer Peter een sabbatjaar neemt, heeft ze het moeilijk met deze beslissing. Mathias springt in als vervangend CEO, maar na een ernstige ruzie tussen Mathias en Marie-Rose begint Veronique hiervan de nadelen te zien binnen het bedrijf. Wanneer Caroline van deze situatie gebruik maakt om Mathias voor haar te winnen, is Veronique niet helemaal tevreden. Ze spreekt opnieuw over ontslag met June.

Familie afl4859 02

Fusie Algemeen Ziekenhuis

Er staat heel wat te gebeuren in het Algemeen Ziekenhuis wanneer bekend gemaakt wordt dat er een fusie zal komen met het St. Jan-ziekenhuis. Luc Parmentier, de hoofdarts van St.Jan, stelt zich kandidaat als de nieuwe hoofdarts van de twee ziekenhuizen en krijgt hierbij de steun van Deleu. Victor wil zich geen kandidaat stellen, maar Veronique vindt dat hij toch zijn kans moet wagen. Uiteindelijk wordt Victor, met de hulp van Veronique, verkozen als nieuwe hoofdarts.

Familie4839
Familie afl4885 04

Rotte appel Caroline

De sfeer binnen de VDB Holding wordt alsmaar slechter. Volgens Veronique komt dit door Caroline. Ze is ervan overtuigd dat zij ruzie probeert te stoken binnen de familie omdat ze Mathias wil inpalmen. Veronique is er dan ook niet over te spreken wanneer Peter haar mee vraagt naar het teambuildingweekend in de Ardennen. Daar gaat het van kwaad naar erger en Veronique beschuldigt Mathias ervan een relatie te hebben met Caroline. Tijdens een meeting besluiten Veronique en Peter om Caroline te ontslaan, maar hierdoor slaan haar stoppen door. Wanneer Marie-Rose plotseling opduikt, probeert Caroline haar van een berg te duwen. Veronique moet machteloos toekijken...

Familie afl4886 08

Drama op teambuilding

Veronique ziet samen met Mathias hoe Caroline en Marie-Rose in het ravijn vallen. Ze loopt onmiddellijk naar het hotel om de hulpdiensten te verwittingen. Tot haar grote opluchting heeft haar moeder de val overleefd, in tegenstelling tot Caroline. Marie-Rose wordt in verdenking gesteld van de moord op Caroline. Veronique is ervan overtuigd dat haar moeder onschuldig is en vertelt dit ook aan inspecteur Anita Degeling. Wanneer de hele zaak opgehelderd wordt, is Veronique maar al te blij dat haar moeder terug naar huis mag komen.

Familie afl4891 04
Familie afl4896 01

Problemen

Victor krijgt een hernia waardoor hij voor enkele weken thuis moet rusten. Hij blijkt echter geen gemakkelijke patiënt te zijn en weigert om te rusten. Op haar werk heeft Veronique problemen wanneer Axel zijn ontslag geeft en ze een vervanger moet zoeken voor Caroline. Later gaat ze ook op zoek naar een vervanger voor Maarten. Ondertussen barst de strijd voor PR-manager los tussen Nathalie en Evy. Veronique kiest uiteindelijk voor Nathalie. Tot slot krijgt ze ook bezoek van Anna en Albert, want de bomma is bereid om de ruzie met Victor bij te leggen. Veronique krijgt ook mannelijke aandacht van Steve Schuurmans, die ervan overtuigd is dat hij haar kan versieren, maar hij wordt al snel afgewezen.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique vertolkt door Sandrine André.

Familie afl4923 04

Hernia

Victor moet geopereerd worden aan zijn rug en Veronique is ongerust omdat er complicaties kunnen optreden. Ze waakt dan ook zowel voor als na de operatie aan zijn ziekenhuisbed. Ondertussen ontstaat er opnieuw een conflict tussen haar en Evy. Veronique zit met de handen in het haar wanneer er niemand naar Japan wil gaan om de overname van een bedrijf te regelen, waardoor ze het bedrijf verliezen.

Familie afl4981 02
Familie afl4994 02

Crisis

Door een financiële crisis beslissen Peter en Veronique VDB Transport op te doeken. Mathias neemt het hen kwalijk, maar blijft toch aandeelhouder van de holding. Niet veel later laten de twee een audit uitvoeren en schakelen ze crisismanager in om de problemen binnen de holding op te lossen. Hij constateert dat Peter en Veronique nog een afdeling binnen de holding moeten opdoeken. De keuze gaat naar VDB Technics. Dit zorgt voor wrevel met de vakbonden, waarop Veronique een voorstel uitwerkt om te onderhandelen. Peter is echter niet akkoord. Veronique heeft het gevoel dat er niemand in haar gelooft en zet een stap opzij bij de onderhandelingen.

Familie afl4978 01
Familie afl5000 29

Het huwelijk van Mathias en Marie-Rose

Mathias en Marie-Rose gaan trouwen, maar Veronique is op haar tenen getrapt dat Mathias enkel toestemming aan Peter vroeg en niets aan haar. Toch vergeeft ze hem en helpt ze haar moeder met de voorbereidingen van de trouw. Wanneer de Raad van Bestuur moet beslissen welke CEO er zal moeten verdwijnen, zegt Peter zijn kandidatuur op, waardoor Veronique als enige kandidaat overblijft en CEO wordt. Het geruzie tussen Peter en Veronique komt definitief tot een einde dankzij de trouw van Mathias en Marie-Rose. Ze besluiten om terug samen te werken zoals vroeger, als broer en zus. Die belofte wordt echter al meteen gebroken wanneer Veronique aan haar taak begint om 10% meer winst te krijgen en Peter haar niet betrekt bij de zoektocht naar een nieuwe ontwerper.

Familie afl5035 02

De Foodbar

Veronique gaat op zoek naar het gat in de markt en vindt dat ook: biologisch voedsel. Ze begint met de plannen voor een biologische foodbar. Ze beslist om hiervoor de KomEet te sluiten, tegen de zin van Maarten en Roos. Veronique biedt Maarten een job aan in de Foodbar, maar hij weigert dit. Ondertussen neemt ze een nieuwe werkkracht aan, Trudy.

Familie afl5051 04
Familie afl5053 01

Relatiebreuk

Terwijl Veronique zich op haar werk stort, merkt ze niet dat haar relatie met Victor onder druk staat. Die vindt dat ze te veel met haar werk bezig is en ze groeien uit elkaar. Wanneer Victor terug last krijgt van zijn hernia moet hij opnieuw geopereerd worden, maar er loopt iets mis waardoor hij voor de rest van zijn leven verlamd zal zijn en in een rolstoel zal moeten zitten. Hij kan dit nieuws niet verkroppen en stoot zich af van Veronique, maar zij wil hem blijven steunen. Victor durft geen einde te maken aan hun relatie en wordt daarom onuitstaanbaar. Hun relatie loopt ten einde wanneer Veronique zijn plannetje doorheeft.

Familie afl2083 05
Seizoensfinale19

Professioneel succes

Terwijl het op liefdesvlak niet al te vlot gaat, doet de Foodbar het zeer goed, waardoor Veronique meteen aan uitbreiding denkt. Wanneer de werklast voor Trudy te groot wordt, neemt Veronique Liesbeth aan als extra werkkracht. Ondertussen voelt Veronique zich alsmaar meer buitengesloten van VDB Fashion, waar Peter verschillende beslissingen maakt waar Veronique niets van af weet. Tijdens de seizoensfinale kan Veronique niet aanwezig zijn op het buurtfeest door de enorme drukte in de Foodbar. Omdat Liesbeth niet kan komen werken, moet Veronique immers zelf inspringen en mensen bedienen in de zaak.

Familie afl5108 01

Twee maanden later

Hoewel de tweede Foodbar in Antwerpen het niet schitterend doet, wil Veronique toch al een derde vestiging openen. Dit zorgt voor discussies tussen haar en Rudi en June. Die vinden dat Veronique zich enkel bezig houdt met de Foodbar en VDB Fashion verwaarloosd. Wanneer Pieter-Jan zijn ontslag geeft, neemt Veronique de vreemde Zjef De Mulder aan.

Familie afl5120 01
Familie afl5128 01

De clash met Rudi

Veronique stort zich op haar werk en heeft geen persoonlijk leven. Rudi krijgt dit door en kan Veronique duidelijk niet uitstaan. Het komt regelmatig tot een conflict tussen de twee. Toch moeten ze verplicht met elkaar samenwerken wanneer Veronique wil meedoen aan een wedstrijd van de gemeente. Tijdes deze samenwerking groeien ze dichter naar elkaar toe. Wanneer ze na enkele mislukte pogingen tot het perfecte ontwerp komen, volgt er een romantisch moment. Het valt ook Veroniques omgeving op dat ze de laatste tijd gelukkiger is. Rudi is dan weer verward omdat Veronique niet duidelijk is over haar gevoelens.

Familie afl5136 04
Familie 5156 02

Rudi en Veronique

De chemie tussen Rudi en Veronique wordt het gespreksthema bij VDB. Wanneer Anna het gerecht te horen krijgt, wil ze Rudi meteen ontmoeten, al is Veronique hier niet mee opgezet. Het komt uiteindelijk tot twee stroeve dates, waarna ze eindelijk een koppel worden. Veronique wil echter dat niemand op VDB het te weten komt, al weet iedereen het al lang. Rudi spoort Veronique aan om hun relatie openbaar te maken en uiteindelijk zwicht ze voor zijn charmes. Er komt echter al snel een obstakel in de weg te staan wanneer Rudi verneemt dat Veronique weinig contact heeft met haar zoon.

Week11 3

De terugkeer van Cédric

Rudi wil dat Veronique terug contact opneemt met Cédric, maar Veronique twijfelt of Cédric dat wel wil. Ze vraagt Mario om Cédric te laten overkomen naar België tijdens de vakantie. Het weerzien loopt echter niet zoals verwacht. Cédric is een verwende puber geworden en is duidelijk tegen zijn zin teruggekeerd. Veronique gelooft niet dat de relatie met haar zoon ooit nog goed komt, maar Rudi dringt erop aan om eraan te werken.

Familie 5183 002
40690420
Familie 5290 004

10% winst

Het gaat niet goed met de Foodbar in Antwerpen en na marktonderzoek blijkt dit aan de ligging te liggen. Hoewel ze op de rand van het faillissement staat, weigert Veronique de Foodbar te sluiten en wil ze zelfs een extra vestiging openen in Gent. Nathalie doet haar beklag bij Peter, die denkt dat Veronique vreest dat ze de vooropgestelde 10% meer winst niet zal halen. Dit blijkt te kloppen en Veronique panikeert wanneer ze ontdekt dat Peter bezig is een businessplan op te stellen voor de holding. Veronique besluit hetzelfde te doen, maar op de bestuursraad vlak na nieuwaar loopt het helemaal fout en wordt Veronique bij een vertrouwensstemming aan de kant geschoven, terwijl Peter word herbenoemd tot CEO. Veronique is razend en wil niets meer met het bedrijf te maken hebben, maar komt al snel tot inkeer en vraagt aan Peter of ze nog enkele weken CEO kan blijven om de lopende zaken af te werken. Peter wil dat ze ook daarbij bij VDB blijft werken als verantwoordelijke voor Fashion, maar zij blijkt echter andere plannen te hebben en richt plots haar eigen bedrijf op, Fashionaria.

1622744 10152264307457491 1452821621 n

Het huwelijksaanzoek

De grote modeshow van VDB Fashion vindt plaats en Rudi heeft een grote verrassing in petto. De modeshow is een groot succes, maar vooral het onverwachte einde haalt de pers. Rudi vraagt Veronique op het einde namelijk te huwelijk, waarop zij meteen instemt. Hanne is nog altijd stapelverliefd op Rudi en overweegt om ontslag te nemen bij VDB. Veronique vertelt haar echter dat ze niet onder contract staat bij VDB, maar wel bij Fashionaria. Veronique doet haar het aanlokkelijke voorstel om aan haar eigen collectie te werken, waarop Hanne instemt.

Familie 5286 001
Familie 5275 001

De start van Vero Bello

Veronique is al een tijd bezig met rare plannen die voor niemand, behalve zij zelf, bekend zijn. Ze wil zich losscheuren van VDB en haar eigen bedrijfje opstarten. Onder dit bedrijfje behoort ook de bvba Fashionaria. Ze koopt gebouwen en laat architecten haar bureau ontwerpen. Een paar weken later start ze haar bedrijf Vero Bello echt op. Hanne moet voor haar komen werken, maar Veronique maakt het haar niet makkelijk. Peter wil Hanne terug en stelt voor om Rudi te ruilen voor Hanne. Veronique gaat akkoord. Ondertussen komt Cédric weer even terug naar België en verhuist ze met Rudi naar een poepchique loft.

Familie 5300 004

Rudi's geaardheid

Op een fotoshootg leert Rudi model Jonas Lybaert kennen. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden, maar Rudi voelt meer dan vriendschap. Hij zit in de knoei met zijn geaardheid en weet niet hoe hij dit aan Veronique moet vertellen. Zij probeert er ondertussen alles aan te doen om Rudi weer voor zich te winnen. Wanneer Rudi opbiecht dat hij verliefd is op Jonas nemen ze afstand. Uiteindelijk beslissen ze een punt te zetten achter hun relatie.

Familie 5325 008
640px-Seizoensfinale23-1

Modeshow met een onverwacht staartje

Veronique bereidt zich voor op de eerste modeshow van Vero Bello. Maar dankzij haar aggresieve methodes ontstaat er al snel ruzie tussen haar en Peter. Veronique heeft namelijk verkopers van VDB afgesnoept, ook een deal met Shoe Discount gemaakt en bovendien tijdens een televisieinterview verteld dat Peter en Fashion bang zijn voor de modeshow van Vero Bello. Peter was eerst niet van plan om naar de modeshow te gaan, maar hij kan toch overhaald worden. Daar heeft Veronique een grote verrassing voor hem in petto. Na het overdonderende succes van de show, vertelt Veronique dat ze nog één iemand bijzonder wil bedanken en ze vraagt June Van Damme op het podium...

Familie 5326 003
Aflevering 5327 om 08.32.58

De strijd met Fashion (deel 1)

De eerste modeshow van Vero Bello is een groot succes, maar de samenwerking met June zorgt voor wrevel binnen de familie. Marie-Rose kan het niet geloven dat Veronique haar broer zo behandelt. Ze maakt June duidelijk dat zij niet welkom is bij haar thuis. Diezelfde avond komt Veronique te weten dat Elise vermoord is en dat bovendien Louise vermist is. Ze besluit Peter op te zoeken en hem bij te staan als bezorgde zus. Ondanks alles barst de strijd tussen Vero Bello en VDB Fashion toch los, maar vooral June zal over lijken gaan om de winst binnen te halen.

Aflevering 5331 om 09.53.04
Aflevering 5329 om 09.33.12

De verloren zoon

Twee maanden later. Veronique, June en Rudi klinken op het succes van Vero Bello en staan klaar om heel België te veroveren met hun collectie. June zorgt voor een lovend interview van modejournaliste Andrea De Praetere, maar opnieuw ten koste van VDB Fashion en Peter. Veronique heeft ondertussen andere problemen, wanneer Cédric plots in België staat. Hij wil niet langer bij zijn vader in Milaan blijven, omdat ze geregeld ruzie maken. Veronique kan de zorg voor Cédric niet combineren met haar job en krijgt hulp van Marie-Rose.

5333 001
Aflevering 5345 om 15.31.25

Opstandige Cédric

De plotse terugkeer van Cédric is een doorn in het oog voor Veronique. Zij wil zich focussen op de uitbreiding van Vero Bello. Rita biedt haar hulp aan en ontfermt zich over de jongen. Zij is duidelijk de enige die echt doordringt tot hem. Hierdoor verslechtert de band tussen Veronique en Cédric nog meer. Cédric gedraagt zich opstandig, spijbelt, maakt zijn huiswerk niet en hangt elke dag tot 's avonds laat rond op café. Cédric overhoort zijn moeder ook geregeld slecht spreken over hem en hij blijft dan ook liever bij zijn grootmoeder.

Aflevering 5339 om 09.55.00
640px-Familie 5351 004

Familievete

Marie-Rose komt een handje helpen bij Vero Bello en Veronique biedt haar meteen een job aan. Maar dit wordt niet in dank afgenomen door Peter, die het verraad van zijn moeder maar moeilijk kunnen verkroppen. De familieruzie bereikt ook de oren van Anna die op haar eentje voor een verzoening tussen broer en zus wil zorgen. Zowel Veronique als Peter zijn niet van plan om te luisteren. Tijdens een etentje bij Marie-Rose verklaart Peter oorlog met haar en Veronique en verbiedt hij Louise om nog langer met hen om te gaan.

Aflevering 5342 om 20.50.51
Aflevering 5355 om 14.23.49

De strijd met Fashion (deel 2)

De harde woorden van Anna hebben weinig vat op zowel Veronique als Peter en ze gaan verder met hun strijd. Veronique probeert Thomas binnen te halen, maar hij kiest voor een job bij Fashion. Ook Trudy krijgt een aanbieding, maar blijft trouw aan Peter. Vero Bello start een restylingcampagne en Peter kookt van woede wanneer hij merkt dat Liesbeth en Zjef hieraan meegedaan hebben. Bovendien wil Peter met een schoenencollectie beginnen en neemt hij zelfs het modellenbureau van Elise over.

Aflevering 5355 om 14.35.28
Aflevering 5358 om 19.45.14

Internaat

Cédric vindt dat zijn moeder te weinig tijd voor hem vrijmaakt. Hij stelt een to do lijst op voor het weekend. Er komt echter zeer weinig van in huis omdat Veronique het werk bij Vero Bello niet kan loslaten. Cédric zet zich stiekem achter de laptop van Veronique en wist al haar afspraken van de komende week. Veronique ontdekt wat er gebeurd is en Cédric legt uit waarom hij dat gedaan heeft. Veronique verliest haar zelfcontrole en geeft hem een mep. De twee zijn aan het einde van hun latijn en samenleven gaat niet meer. Cédric stelt zelf voor om op internaat te gaan.

Aflevering 5361 om 10.18.42
Aflevering 5364 om 11.51.15

De wraak van June

June steekt haar haat tegenover Peter en VDB Fashion niet weg en haar harde aanpak zorgt voor frustraties bij Rudi en Marie-Rose, die niet langer met de vrouw kunnen samenwerken. Veronique denkt na over de verhuis naar een grotere locatie, maar June ligt dwars en vindt dat overbodig. Veronique moet June voortdurend op haar plaats zetten om duidelijk te maken wie er eigenlijk de baas is. June laat op haar beurt weten dat het bedrijf alleen bestaat dankzij haar financiële inbreng.

Aflevering 5374 om 19.30.46
Aflevering 5379 09.19.35

Hypotheek

Luchtvaartmaatschappij Airfree organiseert een wedstrijd waarbij een modebedrijf de kans krijgt om de outfits van het personeel te ontwerpen. Bij Vero Bello wil June zeker winnen van Peter en ze stelt aan Veronique voor om haar connecties raad te plegen. Veronique gaat nog een stap verder en wil nieuwe winkels openen in Knokke en Brussel. Marie-Rose gaat akkoord om een hypotheek op haar huis te nemen om haar dochter te helpen. Ze doen dit vooral om de inbreng van June te verminderen. Zo kan Veronique haar op termijn misschien uitkopen.

Aflevering 5393 12.00.02
Aflevering 5395 19.42.15

Danswedstrijd

In de Jan en Alleman wordt een dansmarathon georganiseerd en Marie-Rose vraagt aan Veronique of ze wil meedoen. Veronique heeft geen tijd voor spelletjes en wijst haar moeder af. Tot ze te horen krijgt dat er ook een wedstrijd aan gekoppeld is. Ze kiest haarzelf een professionele danspartner uit en oefent tot de late uurtjes. Ze maakt aan Bart en Trudy duidelijk dat zij zeker niet kunnen winnen van haar. Veronique krijgt gelijk en gaat met de overwinning lopen. Nadien vertelt June dat Vero Bello ook de opdracht van Airfree gewonnen heeft.

S24 E088 006

Gekantelde tankwagen

Marie-Rose wil Peter en Veronique verzoenen en laat hen samenkomen bij Vero Bello. Net op dat moment kantelt er een vrachtwagen met een giftige stof, zodat er een cordon wordt ingeroepen in Mechelen. Niemand mag naar buiten gaan waardoor Veronique, Peter en Marie-Rose drie dagen opgesloten zitten bij Vero Bello. De sfeer is allesbehalve optimaal en ze kunnen hun ruzie niet oplossen. Alleen op kerstavond lijken de twee hun problemen eventjes te kunnen vergeten, maar dat duurt niet lang.

Familie 5426 002
Familie 5425 02
Familie 5446 01

De chantage van June

Veronique wordt erin geluisd door June wanneer ze 'in het zwart' model Floor in June plaats betaalt. Later contacteert June drugsdealer Dario Rinaldi. Ze laat Veronique stoffen bestellen bij Dario, maar weet niet dat er ook een koerier langs de woonst van June gaat om Dario's drugs af te leveren. Ondertussen wordt ze gefilmd bij het ondertekenen van het contract met Dario. June houdt de camerabeelden ervan bij om een chantagemiddel tegen Veronique te hebben. Veronique komt te weten dat Dario in de gevangenis is beland door de ontdekking van drugs in zijn stoffen. Wanneer ze June met dit nieuws confronteert, geeft die haar een stick waarop bewijzen staan dat Veronique, en dus Vero Bello, in zee gegaan is met Dario. Veronique zoekt en vernietigt de verborgen camera. June verplicht haar om te gehoorzamen. Veronique liegt zelfs tegen iedereen en zegt dat June onschuldig is. Wanneer VDB Vero Bello het voorstel doet om samen te werken, moet Veronique weigeren door June.

Familie 5502 001

Wraak op June

Tijdens een discussie met June stuit Veronique op een onderwerp waarvan June toch eventjes stil wordt: de dood van haar eerste man. Veronique denkt dat ze June haar zwakke plek gevonden heeft en graaft met de hulp van Rudi en Bart in haar duister verleden. Wanneer June hen betrapt, neemt ze wraak door een foto van Veronique en Dario aan de politie te bezorgen en dreigmails te sturen naar Bart. Veronique slaagt er echter in om de politie te overtuigen dat ze niets wist van Dario's illegale praktijken.

10869327 10153184862627491 2702045241694754463 o
11052021 10153222347522491 9091876674478652905 o

De ontsnapping van Bert

Veronique brengt June op de hoogte van de ontsnapping van Bert. Hoewel ze geschokt lijkt te zijn van het nieuws, neemt ze toch contact op met Bert. Ze bezoekt hem in de gevangenis onder een valse naam: Veronique Van den Bossche. Met Junes hulp slaagt Bert erin te ontsnappen tijdens een overplaatsing. Veronique wil June aan de hand van een gps volgen om de schuilplaats van Bert te vinden. Na meerdere pogingen slaagt ze er uiteindelijk in Berts schuilplaats te vinden. Daar maakt ze met haar gsm een foto van Bert en June. Veronique is opgelucht dat ze nu eindelijk een middel heeft om June onder druk te zetten en confronteert haar hiermee.

Familie 5432 001
Familie 5499 002

Financiële problemen

Veronique zit met geldproblemen. Ze staat achter met de afbetalingen van haar bedrijf en krijgt geen uitstel van de bank. Ze wil de winkel in Brussel sluiten. June stelt voor om zich in te kopen bij Vero Bello voor de meerderheid van de aandelen, maar Veronique weigert. Marie-Rose trekt zich de problemen van Vero Bello hard aan en beslist stiekem geld te verdienen via de beurs om Veronique financieel te kunnen bijstaan. Ze gaat echter net iets te ver op in de beurs waardoor ze zelfs al haar geld verliest. Wat later zet ze haar villa te koop. Veronique voelt zich schuldig. Peter reageert aanvankelijk furieus, maar legt zijn geschil met Veronique bij wanneer hij ziet hoe moeilijk ze het heeft.

Familie 5495 01

De joint venture

Zowel bij VDB Fashion als bij Vero Bello blijkt men slechte verkoopscijfers te halen. Achter de rug van June contacteert Veronique Mathias om in te gaan op zijn vorig voorstel: een joint venture tussen de twee modebedrijven. Wanneer June hierachter komt, wil ze haar veto stellen tegen de samenwerking. Ook Peter is hier niet voor te vinden. Uiteindelijk gaat June toch akkoord en om June op kantoor niet tegen het lijf te lopen, gaat hij op 'geheime missie' naar Griekenland.

Familie 5520 002
BennyVeronique

Benny en Veronique

Veronique spreekt af met Benny om te polsen naar de plannen van de Foodbar. Ze spreken elke dag af en zo komt Veronique te weten dat Liesbeth met de Foodbar internationaal wil gaan. Ze krijgt gevoelens voor Benny en kan het zelf niet geloven. De dagen nadien spreken Benny en Veronique nog een paar keer met elkaar af en ze vraagt hem mee uit eten om hem te bedanken voor zijn moeite. Na de plotse dood van zowel Bart als Thomas heeft Veronique het moeilijk en zoekt ze opnieuw steun bij Benny. Ze belanden samen in bed en later blijkt Veronique zwanger te zijn. Ze neemt echter afstand van Benny en besluit het te verzwijgen.

Familie 5532 004
Familie 5543 004

FreEco

Cédric en Louise werken samen met FreEco, een radicale beweging onder leiding van de manipulerende Hannes. Wanneer ze in aanraking komen met de politie is Veronique razend en verbiedt ze Cédric om nog met FreEco om te gaan. Met Louise komt het echter tot een zware strijd tussen FreEco enerzijds en VDB Fashion en Vero Bello anderzijds. FreEco probeert de twee bedrijven onderuit te halen door mee te delen dat ze werken met giftige stoffen. Peter en Veronique willen deze fout rechtzetten en laten al hun kleding nogmaals testen, waaruit blijkt dat ze helemaal clean zijn. Veronique zet Hannes openlijk voor schut tijdens een persconferentie.

Familie 5545 004
Familie 5545 030

Cédric vermist

Wanneer Veronique niet in contact kan komen met Cédric vreest ze meteen het ergste. Louise vreest dat FreEco mee weet omdat Hannes wraak wil nemen op Veronique. Ze schakelen de hulp in van Faroud en de politie, maar Veronique kan de stress niet aan en stort helemaal in. Met de hulp van Louise vinden ze het lokaal van FreEco, maar daar is geen spoor van Hannes of Cédric te vinden. Veronique vreest dat ze Cédric iets aangedaan hebben tot ze een telefoontje krijgt van het ziekenhuis. Cédric is er enkele dagen eerder opgenomen met een alcoholvergiftiging en ligt in coma. Veronique haast zich naar het ziekenhuis waar ze waakt over haar zoon.

BBlERiW
Familie s25 5548 003

Cédric in coma

Cédric vertoont complicaties en zou hersenschade kunnen oplopen. Veronique maakt zich zorgen over de toestand van haar zoon en valt flauw. De dokter constateert een lage bloeddruk. Wanneer ze in het ziekenhuis gezelschap krijgt van Benny wil ze hem vertellen over haar zwangerschap, maar ze krijgt het niet over haar liefde. De volgende dagen gaat het beter met Cédric en mag hij al naar huis. Veronique gaat akkoord indien haar zoon zich houdt aan één voorwaarde: therapie volgen zodat Cédric niet meer zal comazuipen. Mathias heeft een slippertje begaan met Trudy, waardoor Marie-Rose de scheiding aanvraagt. Ze neemt afscheid van haar familie en begint een nieuw leven in Frankrijk.

5550 6

Fusie

Op professioneel vlak heeft Veronique grote plannen. Ze stelt aan Peter een fusie voor tussen VDB Fashion en Vero Bello. Aanvankelijk ziet Peter dit niet zitten, omdat hij niet wil samenwerken met June, maar hij komt tot inkeer wanneer Veronique vertelt dat dit de ultieme kans is om June uiteindelijk buiten te werken.

Familie s25 afl5553 002
S25 E008 020

Miskraam

Twee maanden later heeft Veronique besloten om het kindje te houden. Ze krijgt het niet over haar lippen om Benny in te lichten over haar zwangerschap. Na maanden zwijgen biecht ze het op aan Cédric, die helemaal niet enthousiast is over het idee. Wat later krijgt Veronique een miskraam. Ze eist dat Cédric dit hele voorval geheim houdt, maar hij neemt Mathias in vertrouwen, waardoor die ook steun biedt aan Veronique. Ze kunnen het al snel terug goed met elkaar vinden.

Familie 5576 002
Familie 5579 002

Trudy versus Veronique

De band tussen Mathias en Veronique wordt alsmaar sterker. Trudy is extreem jaloers en eist al Mathias' aandacht op, waarna ze hem vraagt om bij haar te komen wonen. Mathias gaat akkoord, tot groot ongenoegen van Veronique. Nadien schrijft Veronique zich stiekem in op datingsite, net als Mathias. Wanneer het eerste afspraakje tegenvalt, houdt ze er echter al snel mee op. Mathias voelt zich ondertussen in een hoekje gedreven door Trudy en verhuist opnieuw. Trudy geeft Veronique de schuld van Mathias' vertrek. Ondertussen gaat Veronique samen met Rudi naar een operavoorstelling, waar hij een aanlokkelijk aanbod krijgt.

Familie 5583 005

VDB stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Iedereen komt er ongedeerd uit, maar deze instorting heeft grote gevolgen. De gebouwen van VDB zijn volledig vernield en dus zullen Peter en Veronique op zoek moeten gaan naar een nieuw gebouw.

59848770

Mathias en Veronique

Veronique en Mathias groeien naar elkaar toe. Wanneer het tot een kus komt, begint Mathias te twijfelen en denkt dat het beter is om afstand van haar te nemen. Veronique wil eventjes weg van alles en iedereen en beslist mee te gaan naar Marie-Rose in Frankrijk met Peter, Anna en Albert. Wanneer ze terugkeert, begint Veronique alsnog een relatie met Mathias. Vooral Trudy en Marie-Rose hebben het hier moeilijk hiermee.

Familie 5590 002-303r4ry2v5tch26okir11m
Familie 5611 004-30b8mribnnwdo2jmhuyeiy

Nieuwe gebouwen

Peter en Veronique verschillen in mening over de toekomst van de vernielde gebouwen van VDB. Zij, Mathias en Simon kunnen hem overtuigen om te investeren in nieuwe gebouwen. Stan en June zetten Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand voor VDB en proberen hem te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, voor Veronique terug is uit Frankrijk. Wanneer Veronique dit ontdekt, is ze razend op haar broer. Uiteindelijk legt ze zich toch neer bij de beslissing, omdat het een toplocatie is. De verhuis zorgt meteen voor spanningen. Zeker omdat enkel Veronique, Peter en Simon en eigen kantoor hebben.

Familie 5631 003-30hp3cwgpl459ti8fdrimi

Verhuis

Nu Leen met haar gezin verhuisd is, gaat ze op zoek naar potentiële kopers. Veronique laat echter haar oog vallen op het huis. Ze gaat de confrontatie aan met Leens huisbaas en pingelt hem af. Wanneer Cédric verneemt dat zijn moeder het huis reeds heeft gekocht zonder zijn mening te vragen, loopt hij woedend de deur uit. Hij wordt op straat aangereden door Leens huisbaas. Cédric komt er vanaf met een lichte hersenschudding. Ook Mathias neemt zijn intrek bij Veronique en Cédric.

Familie 5623 002-30ei0150o4888elobk2t56

Uitbreiding Foodbar

Wanneer Liesbeth stopt met haar opleiding, ziet Trudy een kans om hogerop te geraken en stelt ze Peter voor om zich bezig te houden met de uitbreiding van de Foodbar. Ze stuit echter op tegenkanting van Peter, omdat Veronique dezelfde de plannen heeft. De strijd loopt hoog op, waardoor Peter het project uitstelt. Simon bedenkt een nieuw concept van Foodcorners in de winkels van VDB Fashion. Hij slaagt erin het plan te verwezenlijken en Veronique krijgt hierover de leiding.

Familie 5640 004-30ju4y3wvswxotcaq5w8i2

Zatte Anna

Veronique en Mathias maken zich klaar om Anna en Albert te ontvangen. Wanneer Cédric te weten komt dat Anna vorig jaar stomdronken was met Nieuwjaar, bedenkt hij een plannetje om het feestje iets gezelliger te maken. Cédric slaagt erin om zijn overgrootmoeder zat te voeren, wat zorgt voor hilarische momenten. Hoewel ze eigenlijk kwaad moeten zijn op de uitgehaalde streken van de jongen, kunnen Veronique en Mathias er goed om lachen.

Familie 5649 003

Rookbom

Veronique krijgt op een avond een telefoontje van de directeur van Cédrics internaat. Hij vertelt haar dat Cédric voorgoed van het internaat wordt gestuurd als gevolg van het werpen van een rookbom. Doordat het brandalarm is afgegaan en bepaalde diensten ter plekke zijn moeten komen, moet Cédric hiervoor een schadeclaim betalen. Mathias kan ervoor zorgen dat Veronique strenger optreed tegenover haar zoon. Later blijkt hij onschuldig te zijn.

Familie 5660 003
Familie 5672 001

Strijd voor CEO

Wanneer Simon denkt dat Peter het bedrijf de dieperik in gaat sleuren door zijn onbetaalbare reclamecampagnes, alarmeert hij bij Veronique. Veronique gaat volledig mee in het verhaal van Simon en ze roept een aandeelhoudersvergadering bij elkaar om de aftreding van Peter als CEO te bespreken. Vooral omdat zij zichzelf als de nieuwe CEO ziet. Peter beslist zich terug te trekken als CEO-kandidaat en neemt wat later zelfs ontslag. Veroniques geluk is echter van korte duur wanneer ze van Simon te horen krijgt dat hij zich kandidaat stelt. Mathias maakt zich zorgen over Veroniques gezondheid aangezien ze reeds enkele keren onwel wordt door haar hoge bloeddruk, oververmoeidheid en tekenen van stress. Wanneer Simon tot CEO wordt verkozen doordat Mathias op hem stemt, voelt Veronique zich verraden en ze maakt een einde aan hun relatie.

12823494 10154058123207491 6141442880383063468 o

Lage bloeddruk

Na de waarschuwingen van zowel Mathias als Leen negeert Veronique haar fysieke uitputting en voelt zich eenzamer dan ooit in het familiebedrijf. Doordat ze geen zorg draagt voor haar gezondheid, begint Veronique op een avond thuis heel hard te zweten en valt ze tegen de grond. Na haar flauwte ontwaakt ze echter. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven.

Familie 5697 001

Burn-out

Tijdens een hevige discussie met Simon valt Veronique flauw. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt van de dokter te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is. Ze moet zeker een maand rusten. Cédric doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafd is en te maken heeft met een burn-out. Ondertussen probeert Mathias meermaals in contact te komen met Veronique. Tot zijn grote verbazing geeft ze toe dat Mathias gelijk had en kust hem.

Aflevering 5705-1

Geknoei met cijfers

Veronique kiest Mathias uit als haar persoonlijke therapeut. Leen merkt op dat Veroniques bloeddruk terug in orde begint te geraken. June slaagt erin om Veronique op te jagen door haar te beschuldigen van geknoei met de cijfers van Vero Bello. Volgens haar is het June die geknoeid heeft met de cijfers van het laatste kwartaal. Ze zou de cijfers van de voorraden hoger gezet hebben dan ze in werkelijkheid zijn waardoor de verkoopcijfers dalen. Ondertussen komt Cédric naar huis met een slecht rapport en gaat hij in de vakantie aan de slag bij VDB als jobstudent.

Familie 5717 002
Familie 5729 001

Hometrainer

Mathias en Veronique worden opnieuw een koppel. Veronique is aan de beterhand en Mathias doet haar een hometrainer cadeau zodat ze zich kan focussen op sport. Veronique is zeer sceptisch in het begin, maar krijgt al snel de smaak van het sporten te pakken, waardoor Mathias zich zorgen maakt over de té gedreven sporter. Ze denkt er zelfs aan om een hometrainer op VDB aan te schaffen om te trainen gedurende de pauzes. Na een discussie met Cédric ziet ze in dat ze alle aandacht dreigt te besteden aan de hometrainer en niet meer aan de belangrijkere dingen in het leven. Veronique wil dat de hometrainer weer verdwijnt.

Familie 5743 005
Familie 5745 002

Verkrachting

Veronique is er niet over te spreken dat June aan het roer zit bij VDB en zal haar nieuw contract aanvechten. June spreekt af met Dries zodat hij haar nog meer vergif kan overhandigen. Ze probeert Veronique meermaals te vergiftigen maar zonder succes. June bedenkt een nieuw plan en schakelt ex-gevangene Gert in om Veronique te laten verkrachten. Veronique wordt door Gert opgewacht in de ondergrondse parking van VDB. Daar wordt ze door hem bedreigd met een mes en verkracht in zijn camionette. Eenmaal thuisgekomen is Veronique een wrak. Aangezien Gert geen condoom heeft gebruikt tijdens de seks, heeft ze schrik om besmet te zijn geraakt door hem. Ook heeft Veronique het moeilijk met aanrakingen van anderen. Na een scène in de Jan & Alleman neemt ze contact op met slachtofferhulp.

BBtTkqK
Familie 5763 004

De verkrachtingszaak

Er werden verdachten opgepakt door de politie in verband met de verkrachtingszaak van Veronique. Veronique krijgt het moeilijk wanneer inspecteur Janssens haar vraagt om de schuldige aan te duiden. Ze slaagt er in om de gemaskerde Gert eruit te pikken wanneer hij luidop spreekt. Niet veel later laat de politie hem toch vrij bij gebrek aan bewijzen. Wanneer het onderzoek wordt stopgezet, gaan Veronique en Mathias zelf op zoek naar de verkrachter. Wanneer Veronique terug wil gaan werken, steekt June daar een stokje voor door op kantoor rond te strooien dat ze verkracht is, waarna Veronique een paniekaanval krijgt.

Familie 5768 magtv 005

De monsterdeal met 9House

Peter, Veronique en Hanne schakelen Quinten in om te weten te komen wat June haar nieuwe plannen zijn met VDB, nadat ze alle Van den Bossches ontslagen heeft. Op Junes kantoor vindt hij een map terug van een verkoopsovereenkomst van VDB Fashion. Peter en Veronique denken dat June de hele holding wil ontmantelen en haasten zich naar daar. In werkelijkheid heeft ze een monsterdeal gesloten. VDB Fashion wordt namelijk de hofleverancier van 9House.

Familie 5768 magtv 006 0
Familie 5768 na 011

De confrontatie met verkrachter Gert

Cédric komt thuis met een goed rapport. Veronique en Mathias verrassen Cédric door hem naar Rock Werchter te laten gaan. Later op de dag gaan Veronique en Mathias inkopen doen. In de supermarkt komt Veronique oog in oog te staan met haar verkrachter. Ze wil absoluut met Gert praten en achtervolgt hem tot bij zijn auto. Wanneer hij Veronique uitmaakt, gaat Mathias hem te lijf. Gert biecht hen op dat hij Veronique moest verkrachten in opdracht.

Familie 5769 003
Familie 5771 001

De moord op June

Mathias en Veronique zijn nog aan het bekomen van hun aanvaring met Gert Beysen wanneer ze van Peter te horen krijgen dat June vermoord is teruggevonden in haar kantoor. Veronique kan haar tevredenheid moeilijk onderdrukken. Dankzij het wurgcontract dat June nog afgesloten heeft tussen VDB Fashion en 9House, ziet het er niet goed uit voor het familiebedrijf. Peter en Veronique nemen opnieuw de leiding op zich en willen er alles aan doen om een faillissement te vermijden. Het lukt Mathias niet om Paul Wils te overtuigen het contract op te zeggen en ook de productiekosten verlagen is geen optie...

Familie 5776 009
Familie 5783 005

De nieuwe CEO

Lars De Wulf maakt zijn opwachting als de nieuwe CEO en grootste aandeelhouder van VDB Fashion. Hij heeft veel geld in het bedrijf gepompt om het faillissement te vermijden. Veronique blijft commercieel directeur, maar voelt zich al snel achteruit geschoven door Lars en wil hem zo snel mogelijk terug aan de kant schuiven. Zeker omdat de twee elkaar kennen van vroeger, maar dat wil Veronique liever geheim houden. Wanneer Peter duidelijk maakt dat het maar een tijdelijke situatie is, wil Veronique het hoofd recht houden en Lars steunen in zijn beleid. Zelfs wanneer hij voorstelt dat Simon het kantoor van Veronique krijgt, terwijl zij in het landschap moet gaan zitten. Ze moet ook akkoord gaan met het voorstel van Lars om extra geld te lenen bij de bank voor de collecties van 9House.

Familie 5785 002
Familie 5786 005

Rudi binnenhalen

Omdat Lars van mening is dat Hannah niet geschikt is als hoofdontwerpster, wil hij zo snel mogelijk Rudi terug binnenhalen. Hij heeft echter een andere aanbieding gekregen bij een bekend Chinees modebedrijf. Lars schakelt Veronique in om Rudi over de streep te trekken om terug te keren naar Fashion. Veronique beseft dat ze de emotionele kaart zal moeten trekken en haalt er een unieke creatie van Rudi bij om hem te overtuigen dat ontwerpen zijn passie is, iets wat hij in China niet zal kunnen doen als manager. Het verhaal van Veronique heeft zijn effect en Rudi kiest dan toch voor Fashion. Lars is dolgelukkig en maakt Veronique duidelijk dat ze een topteam kunnen zijn als ze elkaar maar vertrouwen.

S26 afl5788 044

De zwangerschap lekt uit

Veronique biecht Mathias op dat Lars bij haar in de buurt woonde en de eerste jongen is met wie ze een tongzoen gedeeld heeft. Het duurde niet lang voordat Veronique ontdekte dat Lars dit met meerdere meisjes deed, waardoor haar hart gebroken was. Ondertussen biecht ze ook aan Benny op dat ze een jaar geleden zwanger was van hem. Lars heeft de hulp van Veronique nodig om een grote deal binnen te halen en nodigt haar mee uit op restaurant. De man in kwestie maakt echter enkel seksistische opmerkingen en Veronique vindt het niet kunnen dat Lars haar als 'eye candy' gebruikt.

Familie 5797 002

Het ontslag van Simon

Ook tussen Veronique en Simon blijft de sfeer zeer gespannen. Simon maakt Veronique duidelijk dat ze gewoon jaloers is omdat hij een belangrijkere functie heeft en de ruzie escaleert. Lars voelt dat de situatie uit de hand aan het lopen is en roept de twee op het matje. Hij ontslaat Simon op staande voet en geeft nadien zijn functie aan Veronique terwijl Peter haar taken krijgt. Veronique is in haar nopjes door dit nieuws en verhuist terug naar haar oude kantoor.

Familie 5802 005
Familie 5815 005

Het huwelijksaanzoek

Veronique komt via Jenny te weten dat Lars in een hotel woont, waarop Lars haar uitnodigt. Lars wil Mathias beter leren kennen en zet hem aan het denken over zijn relatie met Veronique met als gevolg dat Mathias haar ten huwelijk vraagt. De ontgoocheling is groot wanneer Veronique aangeeft dat ze niet wil trouwen. Veronique vindt dat ze te hard van stapel loopt met haar werk. Ze verrast Mathias met een weekendje naar Brugge, maar wanneer ze thuiskomen treffen ze Cédric er in een ravage aan, waarna hij huisarrest krijgt.

Familie 5819 004
Familie 5825 005
Familie 5826 005

Moeder en zoon in Italië

Veronique krijgt te horen dat Cédric gevochten heeft op school, waarna hij definitief van school wordt gestuurd. Wanneer Leen ontdekt dat Cédric aan zelfverminking doet, stelt ze psychologische hulp voor. Psychologe Pam raadt Veronique aan er samen met Cédric een weekendje op uit te trekken. Ze gaan enkele dagen naar Italië, waar duidelijk wordt dat Veronique er indertijd de villa van Bianca heeft geërfd. In deze villa heeft ze naar eigen zeggen mooie momenten beleefd met haar toenmalige man Giancarlo. Ondertussen ontdekt Ruth dat Gert op 28 juni in het ziekenhuis heeft gelegen. Gert geeft toe dat hij Veronique heeft verkracht in opdracht van June. Mathias wordt aangehouden voor slagen en verwondingen op Gert. Veronique keert terug naar België en gaat zich aangeven voor de moord op June tot Cédric plots volledige bekentenissen doet.

S26 afl5831 039
Familie 5839 002
Familie 5843 001

Cédric naar gesloten jeugdinstelling

Cédric moet naar een gesloten instelling tot minstens augustus 2017. Veronique komt te weten dat haar zoon in de instelling geslagen wordt en schakelt de hulp van Alexandra in om in beroep te kunnen gaan tegen de uitspraak van de jeugdrechter. Mathias en Rudi slagen erin om haar dit af te raden. Wanneer niet veel later de pers lelijke dingen over haar zoon schrijft, wil Veronique hier iets aan doen. Lars stelt haar voor om een interview te doen. Veronique wordt benaderd door journalist Tom Mertens over de moord die Cédric gepleegd heeft. Na het verschijnen van het artikel wordt Cédric in de jeugdinstelling in elkaar geslagen. Veronique wil haar zoon uit de instelling krijgen, want hijzelf wil de daders niet verraden. Mathias stelt een interview op televisie voor. Lars kent toevallig een geschikte tv-journaliste hiervoor: Nele Hendrickx. Sinds het interview wordt Cédric niet meer gepest.

Familie 5845 003

PR-evenement van VDB Fashion

Veronique krijgt de kans om het PR-evenement te organiseren om de nieuwe collectie van VDB Fashion voor 9House aan hen voor te stellen. Na een mislukt eerste voorstel wordt het toch een groot succes. Op de voorstelling zelf verleidt Lars de vrouw van Paul Wils, zonder te weten dat het zijn vrouw is. Veronique kan hem nog net op tijd tegen houden om haar nog meer te verleiden.

Familie 5848 003
Familie 5857 004

Lars en Veronique

Wils dat Lars en Veronique model staan voor de nieuwe collectie. Mathias heeft met vastgoedmakelaar Deflandre een geldschieter gevonden om Lars uit te kopen. Veronique raakt tijdens de voorbereidingen van de fotoshoot overtuigd dat Lars beter nog even CEO blijft. Peter en Mathias snappen er niets van. Ondertussen probeert Veronique Lars te ontlopen door van thuis uit te werken. Cédric mag het weekend van Kerstmis naar huis, maar zijn moeder vreest dat een nieuw afscheid hen te zwaar zal vallen. En gelijk heeft ze. Lars en Veronique groeien ondertussen dichter naar elkaar toe. Wanneer ze op een avond samen eten, komt het tot een kus.

S26 afl5858 120
Familie 5858 011
Familie 5858 k 008

Het familiefeest

Mathias en Veronique gaan naar Lars' landhuis in Kalmthout om daar Anna's 90ste verjaardag te vieren. Amelie overtuigt Lars dat hij zijn hart moet volgen om gelukkig te kunnen zijn. Hij vertrekt meteen naar zijn landhuis in Kalmthout om Veronique te vertellen over zijn gevoelens voor haar. Wanneer Veronique Mathias voor zijn ogen plots ten huwelijk vraagt, verlaat Lars het gebouw. De grote verrassing volgt later op de avond wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt. Hij heeft al die tijd in het buitenland gezeten omdat hij op de vlucht is gegaan voor de gevaarlijke Italiaanse maffiafamilie Gallo. Simon beslist zijn wraakplan toch uit te voeren en gooit stiekem een pil in Anna haar glas. Voordat ze haar glas wil leegdrinken, valt Anna echter neer op de grond.

15972559 10154985017097491 7924757672780695356 o

Cédric gewond

Mathias merkt op dat Veronique niet bezig is met de trouw en neemt het heft in eigen handen. Mathias prikt een trouwdatum vast: 26 augustus 2017. Veronique maakt zich zorgen over Cédric en brengt hem een bezoek. Cédric maakt zijn moeder duidelijk dat ze hem niet meer moet komen bezoeken. Veronique ontdekt een wonde aan zijn hand, namelijk geschaafde knokkels. Cédric trekt zijn hand los en duwt haar tegen de grond. Veronique vlucht in shock weg.

Familie 5871 006
Familie 5872 001

De ontvoering van Trudy, Jelle en Louise

Trudy, Jelle en Louise worden ontvoerd door handlangers van de familie Gallo, die wraak willen nemen op Bart. Voor het losgeld zoeken Bart en Peter financiële steun bij de familie. Omdat Rita niet tijdig aan het geld van Kristina kan geraken, wil Peter de 4 miljoen euro om Lars uit te kopen gebruiken als losgeld. Als ze dat doen, lopen Peter en Veronique wel het risico om in de gevangenis te vliegen. Lars zelf schenkt de familie 400 000 euro. Peter wordt op weg naar Isabella overvallen. Mathias is paniekerig wanneer hij een telefoontje krijgt van de hoofdfinancierder, die binnen de 48 uur het geld van de investeerders weer wil zien. Uiteindelijk komt alles toch nog goed, wanneer het gestolen losgeld later wordt teruggevonden.

Familie 5884 002

Simon bij 9House

Lars en Veronique komen te weten dat Simon de aanbevelingsbrief van Mina Fashion heeft gebruikt om binnen te geraken bij 9House. Veronique vreest dat hij de contractonderhandelingen met 9House zal saboteren. Lars wil dat ze zich gedeisd houdt, maar dat lukt haar niet. Veronique zorgt ervoor dat de situatie verergert, meer bepaald dat Simon vanaf nu op de afdeling van VDB Fashion zal werken. Daar moet hij hoofdzakelijk observeren, adviseren en rapporteren.

Familie 5882 002
Familie 5892 001

2Wear

Veronique heeft een alternatief gevonden voor de deal met 9House, namelijk een contract aangaan met 9House's rechtstreekse concurrent: 2Wear. Op die manier kan VDB Fashion verlost geraken van Simon. Lars springt echter niet mee op de kar. Simon wordt achterdochtig en laat Veronique stiekem achtervolgen en fotograferen bij 2Wear. Paul breekt de onderhandelingen met VDB Fashion af. Veronique krijgt 2Wear zover om te onderhandelen over een contract. Wanneer het bedrijf de onderhandelingen echter afblaast na een gesprek met Paul van 9House leven Lars en Veronique op gespannen voet. Veronique vindt dat Lars de nakende ondergang van VDB Fashion op zijn geweten heeft, terwijl iedereen de schuld bij haar legt. Ze blijft niet bij de pakken zitten en handelt op eigen houtje om de problemen opgelost te krijgen.

16487133 10155071733137491 6673739048284910872 o
Familie 5899 001

Nieuwe collectie

Veronique probeert haar fouten recht te trekken en smeekt bij Simon voor hulp. Uiteindelijk duikt Lars terug op tijdens een gesprek met 9House, die niet meer wil werken met de ontwerpen die aan 2Wear getoond werden. Paul eist een nieuwe collectie tegen het einde van de week in ruil voor een nieuw contract met VDB Fashion. De nieuwe collectie geraakt dan toch nog op tijd af, maar Wils is niet overtuigd. Uiteindelijk kan Lars hem toch overtuigen en hij belooft Lars en Veronique een nieuw contract. Ondertussen keert Rudi terug uit China en Veronique vertelt hem dat ze al twee keer gekust heeft met Lars.

Familie 5908 001

Lars en Veronique

Veronique beslist voor enkele dagen naar Italië te gaan om na te denken over haar toekomst. Bij haar terugkeer is ze woedend op Lars wanneer blijkt dat zowel Peter als Simon op de hoogte zijn van hun gevoelens voor elkaar. Veronique wil een open gesprek aangaan met Lars. Tot ze ontdekt dat hij een date heeft met een onbekende vrouw. Niet veel later prikken Mathias en Veronique een nieuwe datum voor hun huwelijk: 30 juni.

Familie 5922 003
Familie 5930 001

Chantage

Terwijl Mathias Lars heeft gevraagd als getuige, kiest Veronique voor Peter. Simon beslist Veronique te chanteren om een uitnodiging voor haar huwelijk met Mathias te verkrijgen. Hij dreigt namelijk de kus met Lars aan Mathias te vertellen als ze in de toekomst niet meegaat in de ideeën die hij aanreikt voor VDB Fashion. Veronique danst naar Simons pijpen wanneer hij voorstelt om met RBA Clothing, een goedkopere leverancier uit Indië, samen te werken. Ze is echter van plan om de chantage van Simon stop te zetten. Wanneer ze beslist RBA te screenen, vindt ze bezwarend materiaal terug van RBA Clothing dat wijst op slavernij. Lars maakt Simon duidelijk dat zijn idee niet doorgaat en geeft een blaam. Ook maakt Veronique Simon duidelijk dat hij haar niets kan maken en dat Mathias en de rest van de familie uiteindelijk haar verhaal zullen geloven in plaats van het zijne. Simon trekt zich terug.

Familie 5957 003
Aflevering 5949-1

De schadeclaim

Paul komt met het idee om de VDB Holding over te kopen. Hij speelt een vuil spel door Veronique wijs te maken dat ze dan CEO mag worden. Niet verkopen wil zeggen dat ze bij VDB met een schadeclaim zitten en er ontslagen zullen vallen. Wanneer hij ontdekt dat Paul de hele holding in de etalage wil zetten en er dus niets van het bedrijf zal overblijven, beslist Simon de schuld op zich te nemen en zijn job bij 9House op te offeren voor Hanne en het bedrijf. Veronique organiseert samen met de andere kaderleden een drink als bedankje om het bedrijf te redden van haar ondergang. Ook wordt hem een reis naar Ibiza cadeau gedaan.

18739206 10155438235337491 584161980883334013 o

Cédrics depressie

Cédric ontwikkelt een stevige depressie in de instelling door de dingen die hij er meemaakt. Hans raadt Veronique aan iemand anders dan haar met Cédric te laten praten, waarop Veronique Louise inschakelt. Veronique is blij wanneer ze eindelijk toestemming krijgt van haar zoon om hem te bezoeken. Cédric krijgt enkele dagen verlof en ziet geen uitweg meer nadat een vriend van hem stierf in de instelling. Hij wil zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen. Hans en Louise kunnen hem overtuigen om dat niet te doen.

Week41-04

Trouwzaal afgebrand

Veronique is niet tevreden over het ontwerp van haar trouwkleed, waarna Rudi beslist bruidsjurken te laten overkomen voor haar. Lars overweegt een DNA-test om zeker te zijn van het vaderschap met Marie door het toedoen van Veronique. Marie verwijt haar dat zij haar relatie kapot probeert te maken. Veronique beseft dat ze werkelijk gevoelens heeft voor Lars en durft geen open kaart te spelen tegenover Mathias. Ondertussen krijgt Mathias te horen dat hun trouwzaal is afgebrand. Hij kan echter een andere zaal vastkrijgen en stelt Viv voor om de catering van het feest voor haar rekening te nemen.

Familie 5988 seizoensfinale na 007

Affaire

Lars en Marie treffen regelingen om naar Londen te verhuizen. Marie is reeds naar daar om al wat dingen te regelen. Veronique is er kapot van zoekt Lars op en vertelt dat ze niet wil trouwen. De twee geven toe aan hun gevoelens voor elkaar en beleven samen een passionele nacht. Intussen viert Peter Mathias' vrijgezellenavond samen met Bart en Trudy, die voor het huwelijk even zijn teruggekeerd uit Amerika.

Familie 5988 seizoensfinale na 001

Het huwelijk van Mathias en Veronique

Voor Veronique en Mathias breekt de grote dag aan. Mathias heeft Peter als dubbelgetuige gevraagd nadat Lars afhaakte. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar. Lars beslist Veronique een lift te geven naar het kasteel. Daar doet hij haar het voorstel om voorgoed met hem te verdwijnen.

Familie 5989 na 004
S27 afl5989 185

Het huwelijk

Veronique beslist om met Lars te vertrekken. Wanneer hij plots weg moet, staat Cédric plots achter haar. Ze beslist om toch met Mathias te trouwen. Het feest wordt echter verpest door Cédric, wanneer hij zat een speech geeft over hoe Veronique hem altijd maar weer verwaarloosd heeft en hij maakt haar belachelijk in het bijzijn van iedereen. Veronique loopt compleet overstuur weg en ze wil meteen het trouwfeest verlaten. Het feest eindigt dan ook in mineur. De volgende dag komt Cédric het al bijleggen met Mathias en Veronique en ze maken duidelijke afspraken. Twee maanden later blijkt Veronique nog steeds een affaire te hebben met Lars. Tussen haar en Cédric gaat het wel goed.

Familie 5997 001
Familie 6008 002

Problemen met 9House

Wanneer Wils er via Marie achter komt dat VDB Fashion nu ook samenwerkt met Van Dyck, is dat het begin van heel wat problemen. Eerst probeert 9House om een exclusiviteitscontract te krijgen van VDB Fashion. Lars werkt echter tegen, dik tegen de zin van Veronique. Daarna plaatst 9House, net als Van Dyck, een dubbele bestelling, zodat VDB Fashion in de problemen zou komen, maar ze worden er uiteindelijk echter sterker van, in tegenstelling tot wat Veronique gedacht had. Na nog een andere nare streek van Wils, chanteert hij Marie om Lars buiten te krijgen bij VDB Fashion. Wanneer Lars en Veronique elkaar zitten op te geilen in Lars' kantoor, worden ze betrapt door Marie zonder dat ze het merken.

Familie 6021 004

De vrijlating van Cédric

Veronique krijgt telefoon van Cédric die vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat, waarna Cédric definitief wordt vrijgelaten.

Familie 6019 001
Familie 6025 001
Familie 6028 004

Chantage

Op VDB verdenkt Veronique Marie ervan haar mond voorbij te hebben gepraat tegen Paul. Lars en Veronique proberen te achterhalen wie hen een anonieme mail heeft gestuurd over hun affaire. Hoewel Marie van Veronique eist Lars in diskrediet te brengen, weet zij van geen mail af. Veronique wordt door Marie onder druk gezet om Lars ten val te brengen als CEO. Lars heeft het gevoel dat iemand hem een hak probeert te zetten wanneer iemand een mail naar Paul heeft gestuurd over verlaagde tarieven voor Van Dyck. Het is echter Veronique die de mail verstuurt heeft, om van de chantage van Marie af te zijn. Ondertussen ontvangt Lars een nieuwe dreigmail. Veronique voelt zich schuldig ten opzichte van Lars en wordt ook nog steeds onder druk gezet door Marie. Lars probeert Veronique aan zijn kant te krijgen. Mathias en Veronique praten over de ruzie van de voorbije dagen. Lars confronteert Marie met de chantage van Veronique. Wanneer zij opbiecht dat ze zelf ook gechanteerd wordt door Wils, bedenkt Lars een plan om de chantage van Paul te stoppen.

Familie 6038 002
Familie 6044 003

De affaire komt uit

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij allang afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij hem thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar. Niet veel later vertrekt Mathias thuis met slaande deuren. Hij heeft een geheime meeting met Paul en beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Familie 6046 002
Familie 6060 001

Nieuw familiebedrijf

Mathias doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wil dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wil investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique wanneer zij weigert mee te gaan naar Berlijn om de plooien glad te strijken met stoffenleverancier Schultze en achteraf de CEO de samenwerking stopzet. Mathias stelt Veronique zijn businessplan voor. Zij is bang dat de familie haar de rug zal toekeren en wil dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen gaan zij en Peter op zoek naar een nieuwe stoffenleverancier. Ze laten hun oog vallen op FuseFabrics. Veronique stelt Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag.

Familie 6062 002
Familie 6069 001

DNA-test

Brigitte had in het verleden een relatie had met Guido, waardoor Amelie Peter en Veroniques halfzus is. Het gerucht verspreidt zich als een lopend vuurtje, maar Veronique weigert het te geloven. Ze neemt tijdelijk de functie van Peter voor haar rekening, omdat haar broer een tijdje vrijaf heeft genomen. Zowel hij als Amelie zijn van mening dat een DNA-test de enige oplossing is tot duidelijkheid. Veronique vreest echter dat Amelie uit is op het geld van de familie en roept de familie bijeen om te voorkomen dat iemand DNA afstaat. Ondertussen biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Mathias beslist zijn plannen voor het nieuw familiebedrijf definitief op te bergen.

Familie 6071 002

Het geheim van Mathias

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Ze vermoedt dat Mathias op de hoogte is van het geheim dat ze voor hem verborgen houdt. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest en dat ze nooit getrouwd zouden geweest zijn als Freya niet gestorven was. Ondertussen worstelt ook Veronique nog altijd met haar geheim.

Familie 6082 003
Familie 6083 003

Relatiebreuk

Veronique heeft een plan om Amelie, die het lichaam van hun vader Guido wil opgraven, tegen te houden. Ze wil John Schols, beheerder van begraafplaats in Mechelen, contacteren en hem omkopen om John een negatief advies te laten geven aan de burgemeester voor opgraving. Zo zou volgens haar Guido's kist in de grond blijven. Mathias is niet te vinden voor het idee en trapt het zelfs af na een woordenwisseling met Veronique over hem en Freya. Niet veel later lopen de gemoederen opnieuw hoog op. Mathias kan niet verkroppen dat Veronique meerdere keren en veel intiemer is geweest met Lars dan hijzelf met Freya. Hij gooit Veronique buiten, waarna zij beslist op hotel te gaan.

Familie 6083 006
Familie 6084 003
Familie 6086 005

Waar is Guido?

Peter, Veronique en Amelie zijn aanwezig wanneer het lichaam van Guido wordt opgegraven, maar de kist is leeg. Peter ontdekt dat het autopsierapport niet volledig was en dat er ernstige fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek naar zijn moord. Veronique is ondertussen in alle staten en moet Peter de volledige waarheid vertellen. Ze had tegen haar toenmalige vriend Herwig laten verstaan dat ze haar vader dood wou. Herwig nam dat letterlijk op en heeft een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voor hij naar Malta vertrok. Veronique betaalde nadien begrafenisondernemer De Gendt om het lichaam van Guido te laten cremeren en het autopsierapport te doen verdwijnen. Peter doet zijn zus een voorstel: hij gaat niet naar de politie op voorwaarde dat Veronique alles tot in het detail opbiecht aan de familie. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart Veronique te laten breken. Nadien staat Veronique vrijwillig haar DNA af en wordt Amelie officieel erkend als een Van den Bossche.

2018-01-20 (39)
Familie 6095 001

Erfenisverdeling

Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft ze 2 keuzes: de aandelen zelf of geld voor haar aandelen. Amelie kiest voor het geld. Ondertussen vecht Mathias een kinderachtige oorlog uit met Lars, die voorlopig nog maar de helft van Mathias' aandelen heeft overgekocht. Wat later laat Lars aan Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen. Later kopen Peter en Veronique elk de helft van de aandelen van Stefanie over.

Familie 6100 002
Aflevering 6137-2

Kindermodeshow

Rudi wordt gevraagd om een kindercollectie toeontwerpen voor het goede doel. Veronique beslist om Rudi te helpen waar het kan. Ze belt naar Pietro, een connectie uit Italië, voor stoffen voor de kindercollectie. Ondertussen biedt Trudy zich aan bij Veronique en stelt haar voor om de kindermodeshow te laten doorgaan in het kasteel van Rullingen. Later blijkt er echter een dubbele boeking te zijn en wordt er op zoek gegaan naar een andere locatie. Via Jenny komen ze terecht bij de turnzaal van een school. Veronique, Trudy en Rudi halen 5306,86 euro binnen voor de vzw. Het was dan ook een groot succes.

Familie 6126 003
Familie 6143 002

Veronique naar Italië

Veronique krijgt in Italië onverwacht bezoek van Cédric. Ze verrast hem met een leuk cadeau voor zijn 18de verjaardag: een eigen auto en sleutels om samen met haar doorheen Italië te rijden met scooters. Terug thuis heeft Cédric een goed gesprek met Mathias over Veronique. Wanneer Veronique laat weten dat ze nog 3 weken onbetaald verlof neemt, kan Mieke Lars overtuigen Veroniques job als personeelsdirecteur tijdelijk over te nemen. Lars is heel content van het werk dat Mieke levert. Later beslissen Lars en Veronique dat Mieke de job van personeelsdirecteur krijgt en dat Veronique de job van financieel directeur behoudt en zich ondertussen meer zal bezig houden met de creatieve kant.

Familie 6145 002
Familie 6148 002

De moord op Paul

Wanneer Paul Wils vermoord wordt, is Marie hoofdverdachte nummer 1. Om haar te beschermen, legt Lars valse verklaringen af, maar wanneer Veronique zelf naar de politie stapt met de bedoeling om hem te helpen, brengt ze hem onbewust nog meer in de problemen. Door zijn valse verklaringen wordt hij opgepakt door de politie en wordt er zelfs een huiszoeking georganiseerd bij VDB Fashion. Noodgedwongen moeten Veronique en Marie samenwerken om Lars vrij te krijgen en de echte moordenaar te ontmaskeren. Uiteindelijk blijkt Céline Wils, Pauls ex-vrouw, de moordenaar te zijn en Lars wordt terug vrijgelaten.

Familie 6152 004

Nieuwe klanten

De Van den Bossches slagen erin 2 nieuwe klanten binnen te halen: Présence en A-Motive. Lars heeft schrik dat Marie terug naar Londen wil verhuizen en biedt haar een job bij VDB aan, namelijk als nieuwe go-betweenmanager tussen VDB en haar nieuwe klanten. Veronique kan zich niet vinden in het voorstel van Lars, omdat ze pas haar functie als personeelsdirecteur heeft doorgegeven aan Mieke om de liaison tussen VDB en de nieuwe partners te worden.

Familie 6164 003

Het ontslag bij VDB

Mathias wil een bedrijfje opstarten voor het maken van kinderkleding. Tot zijn grote verbazing hapt Veronique deze keer wél toe. Ze heeft het gehad met de vriendjespolitiek van Lars bij VDB Fashion en beslist haar ontslag te geven. Anna vreest dat Veronique zich tegen de familie keert. Peter neemt met tegenzin de taken van Veronique als financieel directeur over. Mieke brengt het personeel op de hoogte van de directeurswissel door Veroniques ontslag.

Familie 6166 002

Dress & Play

Veronique start met Mathias het nieuwe modebedrijf Dress & Play op, waarbij hij de administratieveling is en zij de creatieveling. Veronique wil de ontwerpen van Rudi overkopen om een kindercollectie in handen te hebben. Peter staat op ontploffen wanneer hij dit verneemt. Ondertussen ligt Lars overhoop met zijn gevoelens door het vertrek van Veronique bij VDB Fashion. Hij beslist achter Maries rug vreemd te gaan met Sylvie. Veronique betrapt hen echter.

Familie 6172 005

Zussenband

Veronique en Amelie willen hun zussenband versterken en spreken enkele keren met elkaar af. Ze worden al snel echte vriendinnen en ze gaan samen op stap. Veronique kan met Amelie ook veel praten over Lars en samen zijn ze het erover eens dat Marie niet de juiste partner voor hem is.

Familie 6173 003
Familie 6187 001

Cédrics trauma

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij sluit zich op op zijn kamer. Amelie raadt Veronique aan om hulp te zoeken bij Marie. Cédric weigert eerst, maar hij gaat uiteindelijk toch in behandeling bij haar. Veronique blijft sceptisch tegenover Marie. Cédric besluit een stap verder te zetten en wil het kantoor van June betreden. Hij vraagt zijn moeder om mee te gaan met hem en Marie. Het lukt Cédric om het kantoor te betreden, maar het botst weer met zijn moeder. Veronique voelt zich opnieuw tekortgeschoten als moeder. Ze lucht haar hart bij Mathias. Die laat haar ondertussen weten dat hij haar terug wil en kust haar.

Familie 6199 001
Familie 6201 003

Geen nieuwe relatie

Veronique schept duidelijkheid tegenover Mathias en wil niet opnieuw een relatie met hem beginnen. Mathias is teleurgesteld en neemt een paar dagen afstand van haar. Veronique vindt dat het beter is om werk en privé gescheiden te houden en ze stelt Mathias voor om een kantoor te zoeken voor Dress & Play. Hij gaat akkoord en samen gaan ze op zoek naar een echte bedrijfsruimte. Wat later krijgen ze de prototypes van hun eerste collectie. Veronique en Mathias krijgen van winkelketen Young Styles het aanbod om hun dochterbedrijf te worden. Wanneer Veronique Lars' mening over het aanbod van Young Styles vraagt, is Mathias hier niet over te spreken. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt. Lars licht Veronique in, die duidelijk maakt dat ze Maries eis absurd vindt. Ze geeft vervolgens toe aan haar gevoelens voor Lars. Mathias laat Veronique weten dat hij niet is ingegaan op het aanbod van Young Styles.

Familie 6206 003

Lars verdwenen

Marie wil niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen. Peter vervangt hem tijdelijk bij VDB Fashion. Marie is ongerust en contacteert Veronique. Die komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Ze vertrekt alleen terug naar België.

Familie 6208 seizoensfinale embargo 007

Verzoening van Larsique

Bij Veroniques terugkeer naar België komt het tot een hevige discussie met Mathias. 's Nachts staat Lars plots aan haar deur en de twee worden een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt. Cédric licht ondertussen Marie in, die de nodige voorbereidingen treft om de loft van Lars te verlaten. Niet veel later komt Mathias met verrassend nieuws voor Veronique: hij zet een stap terug bij Dress & Play.

Familie 6207 006
Familie 6208 seizoensfinale embargo 003

Amelie neergestoken

Veronique en Amelie gaan samen iets drinken voor Amelies verjaardag. De twee amuseren zich rot, maar kijken iets te diep in het glas. Wanneer een man avances probeert te maken op de twee, kunnen ze hem afwimpelen. De twee blijven drinken, maar eenmaal thuis voelt vooral Veronique zich niet goed. Door de alcohol beginnen de twee vrouwen elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Later die avond wordt Veronique wakker op de grond met bloed aan haar handen en een keukenmes naast haar. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen uren. Wanneer ze een bloedspoor tot in de keuken volgt, ziet ze Amelie liggen in een plas bloed met een gapende steekwonde in haar zij...

Familie 6209 001
Familie 6209 k 004

Op de dool

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. Ze maakt haar opwachting bij Peter met het bebloede mes en vertelt wat er aan de hand is. Veronique verdwijnt weer en wordt later op straat gearresteerd door de politie. Tijdens de ondervraging wordt duidelijk dat er een slaapmiddel gevonden is in het bloed van Amelie, maar niet in dat van Veronique. Lars mag Veronique nog even zien voor ze wordt overgebracht naar de gevangenis.

Familie 6209 k 007
Familie 6226 003

In de gevangenis

Twee maanden later. Veronique bevindt zich al een tijdje in de gevangenis. Lars doet zijn uiterste best om haar vrij te krijgen en gelooft in haar onschuld. Amelie is aan de beterhand, maar herinnert zich niets meer van de bewuste avond. Ook bij Veronique is het een groot zwart gat. Brigitte is op haar beurt zeer duidelijk: Veronique is schuldig en Lars loopt in zijn ongeluk. Amelie gaat de confrontatie met Veronique, maar besluit toch in haar onschuld te geloven.

Familie 6219 002
Familie 6219 006

Geterroriseerd

Veronique krijgt een celgenote, Vicky Kenis. De vrouw maakt Veronique meteen duidelijk wie de baas is. Veronique heeft geen andere keuze dan zich te laten doen door Vicky. Lars ontdekt meteen dat Veronique iets verzwijgt. Veronique bijt toch van zich af, maar dat komt haar duur te staan. Ze wordt in de douches aangevallen en krijgt harde klappen. Veronique vertelt nu toch alles aan Lars en de gevangenisdirecteur. Vicky kan dat niet verkroppen en de vrouwen vallen elkaar weer aan. Vicky belandt in de ziekenboeg omdat Veronique door het lint gaat.

Familie 6223 004
Familie 6227 004

Leugendetector

Na de aanval op Vicky Kenis begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen. Op aanraden van Lars ondergaat ze een leugendetectortest, maar door haar twijfels zijn de resultaten niet goed en dit kan tegen haar gebruikt worden in de rechtbank. Brigitte bezoekt Veronique in de gevangenis en eist haar om Lars met rust te laten. Veronique gaat akkoord en wil Lars niet langer pijn doen. Lars toont opnieuw zijn liefde door Veronique in te lichten over de plannen van Mathias om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen.

Familie 6229 002
Familie 6239 005

De verzoening met Vicky

Dankzij een sluwe zet van Lars, heeft hij de aandelen van Dress & Play in handen en Veronique is hem dankbaar. Vicky keert terug uit de ziekenboeg, maar verblijft niet langer in dezelfde cel als Veronique. Ze maakt Veronique meteen duidelijk dat het nog niet voorbij is. Die vangt een telefoongesprek op tussen Vicky en haar dochter en dat brengt haar op een idee. Ze zorgt ervoor dat Vicky's dochter mag solliciteren voor de job van hoofdboekhouder bij VDB Fashion. Veronique en Vicky praten over hun leven buiten de gevangenis en verzoenen zich.

Familie 6240 004
Familie 6255 004

Bij de psychiater

Veronique moet onderzocht worden door een gerechtspsychiater. Ze praat over haar jeugd en de slechte relatie met haar vader. Ze vertelt ook dat ze met haar moeder altijd een goede band had, hoewel die haar nog niet is komen bezoeken in de gevangenis. Peter belt haar op, maar Marie-Rose is niet van plan om terug naar België te komen. Ook de relatie met Cédric wordt besproken en de psychiater legt de link tussen de moord op June en Veroniques zaak. In zijn rapport omschrijft hij Veronique als een koelbloedige moordenares, die een gevaar vormt voor de samenleving.

Familie 6248 005
Familie 6259 003

Cédric en Marie

Evy wil een boek schrijven over de zaak, maar Veronique weigert hier aan mee te werken. Later komt ze hierop terug en deelt ze haar gedachteboekje. Cédric en Marie worden een koppel, maar besluiten hun relatie voorlopig geheim te houden. Lars komt dit te weten en wanneer die Veronique inlicht, is ze razend. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt. 's Nachts draait Veronique helemaal door en ze probeert een ingebeelde Marie te vermoorden. Lars belooft Veronique om Cédric en Marie in het oog te houden.

Familie 6276 Extra 001 Veronique Lars
Familie 6288 001

De terugkeer van Marie-Rose

Veronique krijgt te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt van poging tot moord en dat ze voor assisen zal moeten verschijnen. Peter licht hun moeder in en niet veel later staat Marie-Rose plots voor zijn deur. Ze is teruggekomen om Veronique te steunen. Lars kan haar overtuigen om Veronique te gaan bezoeken en dat geeft haar weer hoop. Veronique vertrouwt Marie nog altijd voor geen haar en vreest dat ze Cédric alleen zal kwetsen. Marie-Rose probeert Cédric te overtuigen om bij Lars te gaan wonen, maar hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft.

Familie 6285 005
Familie 6277 003

Volledige bekentenis

Veronique heeft al wekenlang nachtmerries waarin ze Amelie neersteekt en ze begint te vrezen dat het niet zomaar onschuldige dromen zijn, maar herinneringen. Ze deelt haar twijfels met haar advocaat, aangezien ze niet langer zeker is van haar eigen onschuld. Veronique beslist om tot volledige bekentenissen over te gaan, tegen de zin van Lars. Cédric en Marie-Rose zijn trots op Veronique en ook Marie is blij met deze ommezwaai. Veronique zet een grote stap en bekent. Amelie wil antwoorden en gaat de confrontatie aan met Veronique. Ze gelooft haar echter niet.

Familie 6299 002
Familie 6281 003

Getuige Marnix

Lars vertelt Veronique dat Marie haar moeder vermoord heeft. Veronique confronteert Marie, maar die laat zich niet uit haar lood slaan en vertelt haar dat Lars de bewijzen zelf vernietigd heeft. Ondertussen komt Lars Marnix De Vadder op het spoor, de man die Veronique en Amelie heeft lastiggevallen op 29 juni. Hij geeft toe dat hij hen allebei gedrogeerd heeft, waarna hij hen gevolgd is tot bij hun huis, maar net nadat zij binnen waren, stapte er een vrouw uit een donkere auto die er ook is binnengegaan. Veronique trekt haar bekentenis in op aanraden van Lars.

Familie 6300 002
Familie 6301 004

Strategie

Wanneer Marnix op een dag spoorloos verdwijnt, is Veronique bang voor de gevolgen. Veroniques advocaat wil haar ontoerekeningsvatbaar pleiten op het moment van de steekpartij. Lars vindt dat een slecht idee en wil met moraliteitsgetuigen werken. Peter, Marie-Rose en Cédric worden opgeroepen, maar Cédric doet moeilijk. Marie kan hem overtuigen zodat hij een slecht beeld van Veroniques verleden als moeder kan scheppen. Marie brengt Veronique een bezoekje, waardoor ze al haar moed verliest. Vicky is nu de grootste steun voor Veronique.

Familie 6303 003
Familie 6303 005

Het proces

Het proces van Veronique gaat van start. Veronique wordt hard aangepakt door de voorzitter en de procureur. Op de tweede dag volgt een getuigenis van inspecteur Marc Toegaert en probeert Veroniques advocaat te bewijzen dat het onderzoek eenzijdig gevoerd is. Cédric schetst een negatief beeld van zijn moeder, maar heeft later spijt wanneer hij een emotionele brief van haar krijgt. Op dag 3 maakt een professor toxicologie duidelijk dat Veronique bloed veel later is gecontroleerd dan dat van Amelie en volgt er een getuigenis van de gerechtspsychiater.

Familie 6303 na 012
S28 afl6307 015

Marie-Rose is de dader

Het is de beurt aan Marie-Rose om een getuigenis af te leggen in de rechtbank. Tijdens haar getuigenis komt Lars plots binnengestormd, die haar voor een volle rechtbank aanwijst als de schuldige van de steekpartij. Veronique is geschokt. Marie-Rose bekent en vertelt de volledige waarheid. Het was eigenlijk een ongeluk en ze was zo in paniek dat ze Veronique voor alles liet opdraaien. Veronique wordt vrijgelaten, legt het bij met Cédric en gaat haar moeder bezoeken in de gevangenis. Marnix wordt gevonden en opgepakt.

Familie 6320 004
Familie 6326 002

Op vrije voeten

Veronique trekt in bij Lars en ontloopt Amelie de eerste dagen. Ze gaat al snel terug werken, maar heeft het psychologisch moeilijk. Wanneer Lars haar tijdens een welkomstfeestje met de hele familie ten huwelijk vraagt, wijst ze zijn aanzoek af. Marie beslist om het uit te maken met Cédric, waarna Veronique tijdelijk opnieuw in haar eigen huis gaat wonen om na te denken. Wanneer Marie haar er tegen het lijf loopt, daagt Veronique haar uit, waarna Marie haar vertelt dat ze zwanger is van Cédric...

Familie 6316 001
Familie 6321 003

Paniekaanvallen

Veronique is kwaad dat Cédric haar niets verteld heeft over Maries zwangerschap, tot ze ontdekt dat hij zelf van niets weet. Cédric stelt Marie voor om terug bij hem in te trekken, maar Veronique steekt hier een stokje voor omdat zij Marie niet als gast wil. Lars is het wachten beu en hoopt dat Veronique gewoon terug bij hem komt wonen. Veronique beseft dat ze Cédric moet loslaten als ze hem niet wil kwijtraken en verhuist terug naar de loft van Lars. Veronique heeft vervolgens nog altijd last van paniekaanvallen, maar wil zich niet laten onderzoeken.

Familie 6330 003
Familie 6331 003

Het verwerkingsproces

Veronique sluit zich alsmaar meer af van Lars sinds ze vrij is uit de gevangenis. Lars voelt zich onzeker en Amelie gaat met haar praten. Die kan haar weer wat opbeuren en na een tijdje betert hun relatie weer. Ondertussen gaat ze terug aan de slag bij Dress & Play, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Ze probeert het bedrijf weer herop te starten en heeft daarvoor een fris nieuw idee. Op kantoor heeft ze echter nog altijd last van slechte herinneringen aan de gevangenis. Cédric en Marie krijgen een tweeling die lijdt aan TTS. Cédric en Veronique hebben een andere mening over de behandeling dan Marie.

Familie 6336 003
Familie 6338 004

Brigitte bij Dress & Play

Brigitte eist inspraak bij Dress & Play nu ze 30% van de aandelen in handen heeft. Veronique komt uit de lucht gevallen en Lars vertelt dat hij vorig jaar de hulp van zijn moeder vroeg om de aandelen van Mathias te kopen. Ze slaagt er onmiddellijk in om ruzie te stoken tussen Lars en Veronique wanneer er gestemd moet worden over de nieuwe collectie. Brigitte kan Lars ervan overtuigen dat het geen goed idee is haute couture voor kinderen te maken. Ze stelt ook de kwaliteiten van Veronique in vraag en bereidt een heel dossier voor over haar vorige mislukkingen.

Familie 6358 004
Familie 6358 005

Strijd der ontwerpers

Veronique biedt Rudi een job aan als hoofdontwerper bij Dress & Play. Lars wil hem echter niet verliezen bij VDB Fashion en biedt hem ook enkele extra voordelen aan. Rudi twijfelt, maar kiest uiteindelijk voor Dress & Play. Bij VDB Fashion wordt Manuel Van Gelder de nieuwe hoofdontwerper. Wanneer hij één van Rudi's ontwerpen steelt, wordt hij op staande voet ontslagen. Veronique dreigt ermee om stappen te ondernemen tegen hem en VDB Fashion. Lars kan dat uiteindelijk uit haar hoofd praten.

Familie 6363 005

Cédric vermist

Wanneer het slechter gaat tussen Cédric en Marie verdwijnt hij plots. Na een tijdje maakt Veronique zich ongerust, maar ook Mathias en Marie hebben niets meer van hem gehoord. Niet veel later duikt Cédric plots weer op bij Veronique en wordt duidelijk dat hij bij een vriend gelogeerd heeft en gevochten heeft. Hij ziet duidelijk af van de situatie. Ondertussen laait de rivaliteit tussen Veronique en Brigitte steeds meer op.

Familie 6388 005

Opstand bij VDB Fashion

Na een cyberhacking bij VDB Fashion moeten Quinten en Hanne hun vrije dag opofferen om te werken. Veronique steekt een handje toe, maar Quinten zorgt ervoor dat alle andere collega's het werk neerleggen tot Lars tot inzicht komt. Veronique gaat praten met Quinten en Jenny en kan Lars tot inkeer brengen, waarna hij zijn excuses aanbiedt.

Familie 6413 004
Familie 6423 002

Op zoek naar Marie

Na een aanvaring met Iris verdwijnt Marie plots. Veronique vermoedt dat Marie nog leeft en slaat de handen in elkaar met Iris om haar ongeboren kleinzoon te vinden. Veronique onderschept een telefoontje van Mathias waaruit ze kan afleiden dat Marie nog leeft. Iris ontdekt dat Marie nog leeft en in een Zwitsers ziekenhuis verblijft. Ze slaat echter op de vlucht en Mathias vervoegt haar. Lars, Veronique en Iris schakelen een privé-detective in, die erachter komt dat ze nu in een huis in Noord-Frankrijk verblijven. Al snel wordt duidelijk dat Marie niet meer zwanger is en wanneer Mathias de detective opmerkt, maakt die hem duidelijk dat het kindje gestorven is en hij laat de overlijdensakte zien. Veronique is er kapot van en beslist om alles te verzwijgen voor Cédric.

Familie 6387 003
Familie 6421 001

Aandelenverschuiving

De eerste collectie van Dress & Play blijkt een flop te zijn. Brigitte eist Veroniques aandelen op zoals afgesproken, maar Lars vraagt haar om dit niet te doen. Zij gaat akkoord, indien Veronique haar haar aandelen van VDB Fashion geeft. Ze gaat ook aankloppen bij Peter en die overweegt om te verkopen, zodat hij ook aandelen bij Dress & Play kan kopen en dat het nieuwe familiebedrijf kan worden. Veronique wil echter met Lars verder, maar Rudi trekt zich terug. Peter is razend. Nu Lars en Brigitte alle aandelen in handen hebben, droomt Brigitte al luidop van een DW Fashion.

Familie 6427 004
Familie 6428 012

Strijd om Kasper

Nu Veronique denkt dat haar kleinzoon dood is, laat ze de zaak rusten. Iris ontdekt echter dat Kasper nog leeft en ontvoert hem. Ze verwittigt Lars en Veronique, maar onderweg naar hen wordt ze neergeslagen door Marie, die Kasper terug meeneemt. Marie spreekt af met Lars en Veronique bovenaan een klif bij Cape Blanc-Nez. Veronique probeert een regeling te treffen voor Kasper, maar Marie wil niet dat iemand haar kind afpakt en richt plots een pistool op Lars en Veronique. Mathias komt tussenbeide en richt nu zelf het pistool naar hen. Het duurt te lang voor Marie en tijdens een schermutseling met Mathias duwt Mathias Marie van de klif, waarna zij tientallen meters naar beneden valt.

Aflevering 6429 17.10.23
Aflevering 6429 17.21.35

Het einde van Marie

In Frankrijk is Marie dodelijk ten val gekomen dankzij Mathias. Veronique bedenkt een plan om ervoor te zorgen dat de val van Marie een zelfmoord wordt. Ze sleurt Mathias en Lars mee in de leugen en met hun drietjes zorgen ze voor voldoende bewijsmateriaal. Veronique en Lars keren terug naar België met Kasper en brengen Cédric het nieuws dat zijn zoon nog leeft. Twee maanden later wordt het onderzoek naar de dood van Marie afgerond. Veronique is dol op Kasper en hoopt hem alles te kunnen geven wat ze bij Cédric niet gedaan heeft.

Familie 6434 na 014
S29 afl6438 075

De dood van Kasper

Er is een nieuw circulatieplan in de stad. Jan botst als spookrijder op Cédric en Kasper, waarna die laatste overlijdt. De politie stelt vast dat het verkeersbord gestolen is. Wanneer Mieke Lars en Veronique tegenkomt in het ziekenhuis beseffen ze stilaan wat er gebeurd is. Cédric is in shock en laat enkel Veronique toe. Na Kaspers begrafenis wil Cédric plots al zijn spullen wegdoen en terug beginnen studeren. Veronique laat Iris bij Cédric intrekken om een oogje in het zeil te houden.

Familie 6459 003
Familie 6461 005

De daders zijn bekend

Veronique kan de dood van Kasper moeilijk verwerken en de klap wordt alleen groter wanneer de twee daders bekend worden. Het waren namelijk Niko en Rudi die het verkeersbord gestolen hebben. Veronique wil niets meer met Rudi te maken hebben en hij besluit zijn job bij Fashion even stop te zetten. Lars komt hierdoor in een moeilijke situatie, omdat hij dringend een beslissing moet nemen Rudi's toekomst. Veronique vindt dat er zelfs niet nagedacht moet worden omdat er nog verschillende ontwerpers zijn om zijn plaats in te nemen. Lars kiest er voor om Rudi nog een kans te geven.

Familie 6487 extra 001
Familie 6476 003

Slippertje met Mathias

Dankzij de beslissing van Lars, duwt Veronique zichzelf volledig weg van hem. Bij Fashion gunt ze Rudi geen enkele blik en ook Lars moet nog weinig interactie verwachten. Veronique vindt troost bij Mathias, maar eigenlijk wil ze gewoon Lars straffen. Ze gaat met Mathias naar bed en vertelt nadien de waarheid aan Lars. Hij wil hun relatie niet zomaar opgeven, maar Veronique pakt zelf haar koffers en gaat terug thuis wonen. Mathias is in de wolken en is er nu zeker van dat hij en Veronique nog een toekomst samen hebben.

Familie 6504 002
Familie 6489 001

Lars of Mathias?

Bij VDB Fashion doet Veronique terug normaal tegen Rudi, maar ze is zeker niet van plan om hem te vergeven. Lars probeert tevergeefs toenadering te zoeken, maar krijgt weinig response. Hij wil het over een andere boeg gooien en nodigt Veronique uit op restaurant. Hij stuurt zelfs een dure jurk naar haar thuis. Veronique gaat niet op het aanbod in, maar Lars geeft niet op en blijft zijn plannetje nog meermaals herhalen. Tussen Mathias en Lars komt het tot een gevecht in de Jan en Alleman en Veronique moet Mathias gaan bezoeken in het ziekenhuis. Hij hoopt nog altijd op een verzoening.

Familie 6474 002
Familie 6508 003

Rust in Frankrijk

Veronique gaat eindelijk in op het voorstel van Lars en de twee gaan samen op restaurant. Hun avond eindigt in bed, maar een verkeerde opmerking van Lars zorgt ervoor dat Veronique opnieuw vertrekt. Ondertussen blijft Mathias proberen om contact te zoeken en vraagt hij haar rechtuit om nog een kans. Veronique wil vluchten van alles en besluit naar haar buitenverblijf in Frankrijk te vertrekken. Mathias wil zich wreken op Lars en laat Veronique weten dat hij ondertussen een slippertje begaan heeft met Kathleen. Tijdens de feestdagen komen Iris, Peter en Cédric ook naar Frankrijk.

Aflevering 6525 om 09.35.14
Aflevering 6525 om 09.44.27

Zwanger

Na nieuwjaar staat Lars plots in Frankrijk, maar Veronique wil hem niet zien. Ze heeft ondertussen ontdekt dat ze opnieuw zwanger is, maar licht voorlopig alleen Iris is. Ze is namelijk niet van plan het kindje te houden. Een tijdje later krijgt ze te horen dat Lars neergeschoten is door Mathias. Veronique keert terug naar huis om Lars in het ziekenhuis op te zoeken. Ze geeft toe dat ze zwanger is en Lars wil hun relatie nog een kans geven zodat ze samen voor het kindje kunnen zorgen. Veronique gaat akkoord, maar stelt zich vragen bij het verhaal van Lars. Heeft Mathias hem echt neergeschoten?

Aflevering 6531 om 14.26.24
Familie 6533 004

Het verhaal van Lars en Mieke

Lars en Mieke worden opgepakt en ondervraagd door de politie. Mathias doet zijn uiterste best om Veronique ervan te overtuigen dat ze allebei liegen. Hij is onschuldig. Veronique gaat Niko bezoeken in de hoop dat hij meer weet. Lars biecht uiteindelijk aan Veronique op dat het effectief een plannetje was van hem en Mieke om voorgoed met Mathias af te rekenen. Veronique, Niko en ook Jan zijn nu op de hoogte, maar willen het geheim verborgen houden voor de buitenwereld. Mieke twijfelt, tot Lars haar vertelt dat Veronique zwanger is.

Familie 6539 001
Familie 6544 001

Het vaderschap

Veronique vertelt aan Cédric dat ze zwanger is, maar zijn reactie is niet zoals ze gehoopt had. Hij vindt haar egoïstisch en vertelt het vervolgens aan Mathias. Die begint te rekenen en ontdekt dat hij de vader kan zijn van het kindje. Hij komt Lars en Veronique in de loft bezoeken en eist een vaderschapstest. Lars gaat niet akkoord, maar Veronique is zo zeker van haar stuk dat ze de kans wil wagen. Na de test wordt duidelijk dat Lars effectief de vader is. Lars is in de wolken en maakt meteen toekomstplannen. Hij licht ook zijn moeder in, die plots zeer liefdevol uit de hoek komt.

Familie 6548 004
Familie 6550 001

NIP-test

In het ziekenhuis laat Veronique een NIP-test uitvoeren, maar de resultaten zijn niet zoals zij en Lars verwachten. Hun dochtertje heeft een ernstige afwijking die ervoor zal zorgen dat ze hoogstwaarschijnlijk haar eerst levensjaar niet haalt. Het advies is dan ook het stopzetten van de zwangerschap. Lars wil er echter niet van weten, want hij vindt dat hij hun dochter een kans moet geven, hoe klein dan ook. Hij komt tot inkeer en Veronique laat hun dochtertje weghalen. Ze is nog te klein om te laten begraven, maar ze krijgt een herdenkingsplaats op de sterrenweide.

Aflevering 6555 om 13.20.06
Aflevering 6557 om 14.02.44

De nieuwe CEO

Mathias doet enkele gemene uitspraken over Veronique en dat heeft nare gevolgen voor Lars. Hij gaat in de foodbar met Mathias op de vuist, maar alles wordt vastgelegd op beeld. Het filmpje circuleert op het internet en Lars vreest voor imagoschade van Fashion. Hij geeft met onmiddellijk ingang zijn ontslag als CEO en stelt voorlopig Mieke op als CEO ad-interim. Veronique stelt zich kandidaat om zijn plaats in te nemen, maar ook Brigitte ziet de functie wel zitten. Lars wil ze allebei een eerlijke kans geven en ze moeten hem hun toekomstvisie komen voorstellen.

Aflevering 6562 om 21.52.05
Aflevering 6570 om 15.43.56

De nieuwe CEO

Veronique wordt verkozen als de nieuwe CEO en wil meteen wat veranderingen doorvoeren. Ze wil Rudi terug benoemen tot hoofdontwerper en Hanne promoveren tot Hoofd van de Creatieve Cel. Hanne ziet dat idee niet meteen zitten, tot Veronique haar de kans geeft om een schoenenlijn te ontwerpen. Brigitte komt dan weer met het idee om van naam te veranderen, maar Veronique wil VDB niet opgeven. Omdat iedereen het wel een goed idee vindt, geeft Veronique het een kans. Brigitte huurt echter Kathleen in om enkele voorstellen te maken.

Aflevering 6578 om 09.02.49
Familie 6576 002

Wolff & Bos

De voorstellen van Kathleen zijn geen schot in de roos en het kernteam geraakt het niet eens over een nieuwe naam. Veronique geeft aan alle personeelsleden de kans om hun mening te geven. Uit de rondvraag is een naam naar voor gekomen die door iedereen meteen wordt goedgekeurd. VDB Fashion verandert naar Wolff & Bos, een voorstel dat nadien van Brigitte lijkt te zijn. Veronique is in de wolken en is blij dat de samenwerking tussen hen zo goed verloopt. Ondertussen heeft Lars een aanbieding gekregen uit Singapore. Zijn droomjob die bovendien enorm goed betaald wordt...

Aflevering 6584 om 10.29.59
Familie 6585 002

Het geheim van Alex

Veronique wil niet dat Lars zijn droomjob voor haar opgeeft en gaat een nacht thuis slapen om hem tijd en ruimte te geven. Lars stelt voor dat ze meegaat, maar daar reageert Veronique kwaad op. Moet zij haar job - nu ze eindelijk terug CEO is - opgeven voor zijn droom? Lars tekent het contract en gaat voor enkele dagen naar Singapore. Ondertussen krijgt Veronique verrassende foto's in haar brievenbus van Cédrics nieuwe vriendin Alex. Zij blijkt een escorte te zijn. Veronique spreekt met het meisje af en verplicht haar om eerlijk te zijn tegen Cédric. Die is natuurlijk kapot van verdriet.

Aflevering 6590 om 10.05.56
Familie 6594 002

Zelfmoord?

Lars keert terug uit Singapore en is enthousiast over zijn nieuwe job. Veronique is vooral nieuwsgierig naar zijn toekomstige secretaresse, die er niet slecht uitziet. Veronique brengt Lars op de hoogte van het geheim van Alex, maar haar verbazing is groot wanneer Cédric en Alex plots samen opduiken en hun relatie nog een kans geven. De nieuwe kans is van korte duur, omdat de volgende dag Cédric bebloed in de loft staat. Alex is uit een raam van het hotel geduwd en de politie denkt dat het om zelfmoord gaat. Cédric gelooft er niets van en wil zelf op onderzoek.

Aflevering 6597 om 16.14.45
Aflevering 6603 om 08.04.51

Een nieuwe start

Hanne is verdwenen en Veronique heeft het daar ook moeilijk mee. Ze staat toe dat het personeel van Wolff & Bos tijdens de kantooruren gaat flyeren met Quinten. De verdwijning van Hanne en de dood van Alex zet Veronique aan het denken. Ze merkt dat Cédric de dood van zijn vriendin niet kan loslaten. Veronique maakt Lars duidelijk dat het een goed idee is dat zij en Cédric mee verhuizen naar Singapore voor een nieuwe start. Lars is in de wolken, maar Cédric moet toch even nadenken over het idee. Uiteindelijk gaat Cédric akkoord, al heeft Mathias het daar heel moeilijk mee.

Wordt binnenkort aangevuld

Webisodes

Trivia


  • Veronique is geboren op 22 november 1972. Anno 2020 is ze dus 47 jaar oud.
  • In de webreeks Spoorloos '88 vertolkte Bloeme Feyaerts de rol van een jonge Veronique. Zij is de dochter van creative producer Wim Feyaerts.
  • Veronique is allergisch aan katten.
  • Anne Somers vertrok in 1994 uit Familie om zich op haar studies te focussen. Zij werd na anderhalf jaar vervangen door Ann-Christine Hendrickx, maar na diens vertrek in 2000 mocht Somers terug de rol van Veronique op zich nemen.
  • Officieel is actrice Anne Somers vertrokken bij Familie in onderlinge overeenkomst, maar over de reden van haar vertrek hangen veel vraagtekens. Nadien kwam aan het licht dat veel collega's blij waren met het ontslag van Somers door de vele spanningen op de set. Het klikte niet goed tussen Somers en Jacky Lafon en die laatste ging zelf hiervoor in therapie.
  • Sandrine André zou normaal de rol spelen van Liesbeth Pauwels, maar door het vertrek van Anne Somers hadden ze de rol van Veronique aan Sandrine gegeven en de rol van Liesbeth aan Hilde De Baerdemaeker.
  • Sandrine André verfde haar haren speciaal voor haar vertolking van Veronique hoogblond. Ze koos voor deze kleur omdat ze haar eigen versie van Veronique wou neerzetten, en niet de Veronique van Anne Somers wou kopiëren. Beide actrices hebben elkaar nooit ontmoet.
  • Sinds de vertolking van Sandrine André is het personage van Veronique iets zachter geworden.
  • In het verleden had Veronique een affaire met Julio Rodriguez de la Fuente, een rol vertolkt door Hans Ligtvoet. Ligtvoet is de huidige man van actrice Sandrine André, die in 2012 de rol van Veronique overnam van Anne Somers. André en Ligtvoet zijn echter nooit samen in beeld gekomen in Familie.

Quotes


Maxim vertelt aan Veronique over de hartaanval van Anna en dat hij Marie-Rose niet kan bereiken
Maxim: Waar ligt de telefoongids? Ik ga even naar haar toestand informeren.
Veronique: Naar de toestand van mijn moeder? Horizontaal, onder haar advocaat.
Henk vertelt aan Veronique dat Claire overleden is
Henk: Doet het u dan helemaal niets?
Veronique: Ik ken dat mens niet.
Veronique heeft ruzie met haar moeder omwille van Jennifer
Peter: Morgen verjaart ons ma. Gaan we samen een cadeau kopen?
Veronique: Wat denkt ge van ne cactus?
Veronique merkt dat haar moeder aan het strijken is
Veronique: Amai! Kunt gij da nog?
Veronique heeft een openhartig gesprek met Lars
Veronique: Weet ge wat het is Lars? Bij elkaar zijn wij de betere versie van onszelf.
Veronique is hard tegen Amelie voor dat ze wordt neergestoken
Veronique: Gij zijt te lui, te dom en te laf om een echte Van den Bossche te zijn!

Generiek

Galerij

Foto's