FANDOM


Veronique Van den Bossche
Seizoenen 123467891011 • - • 16171819202122232425262728Spoorloos '8829 Familie portret 2019 veronique 01
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Sandrine André (voorheen Anne Somers en Ann-Christine Hendrickx)
Huidig beroep Aandeelhouder VDB Holding, commercieel directeur Dress & Play
Huidige partner Lars De Wulf
Kinderen Cédric Van de Caveye
Ouders Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Veronique Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 1994 en van september 2001 tot en met 12 oktober 2012 vertolkt wordt door Anne Somers, van 1996 tot en met februari 2001 door Ann-Christine Hendrickx en sinds 15 oktober 2012 door Sandrine André

Familie en Liefdesleven

Veronique is de dochter van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Ze is de jongere zus van Peter Van den Bossche en de halfzus van Amelie De Wulf.

Als 17-jarig meisje had Veronique een vluchtige relatie met Mark Oorschot. Ze werd zwanger en besloot het kindje te houden na het dodelijke motorongeval van Mark. Ze verliest haar ongeboren kindje na een auto-ongeval op weg naar Saint-Tropez met haar ouders. Veronique wordt later gekoppeld aan de Italiaanse modeontwerper Giancarlo Parducci. De twee trouwen in Italië en Veronique laat België achter zich.

Veronique keert terug naar België wanneer haar huwelijk met Giancarlo stukliep. Ze flirt met Bruno Van Assche, maar gaat ervandoor met de nieuwe vriend van haar moeder, Hugo Beckers. Veronique en Hugo zijn enkele jaren samen, maar het dominante karakter van Veronique drijft Hugo weer tot Marie-Rose. Veronique trekt in bij Henk Terjonck en begint een relatie met hem. Wanneer deze relatie ook stukloopt, begint ze iets met zakenman Herwig Verleyen. Nadien heeft ze nog kort iets met Thomas Maeterlinck en René D'hollander.

Na haar relatie met René wordt Veronique opnieuw gekoppeld aan een Italiaan, namelijk met ontwerper Mario Van de Caveye. De twee trouwen in Kroatië en krijgen samen één zoon: Cédric Van de Caveye. Na reeds enkele keren uit elkaar te zijn gegaan, besluiten ze in 2011 om definitief met elkaar te breken. Mario verhuist met Cédric naar Italië. Na de breuk met Mario begint Veronique een relatie met dokter Victor Praet. Veronique wordt in de steek gelaten door Victor wanneer hij door rugproblemen voor de rest van zijn leven verlamd zal zijn. Enkele maanden later voelen Veronique en ontwerper Rudi Verbiest zich tot elkaar aangetrokken. Rudi vraagt haar ten huwelijk, maar blaast hun verloving enkele maanden later af omdat hij aan zijn geaardheid twijfelt.

Na haar relatie met Rudi, kiest Veronique ervoor om alleen te blijven en zich op haar werk te focussen. Na een tijdje zoekt Benny Coppens troost bij Veronique, omdat Liesbeth Pauwels voor een half jaar naar het buitenland is. Ze belanden samen in bed en Veronique ontdekt dat ze zwanger is. Ze krijgt een miskraam en beseft dat dit haar laatste kans was om nog een tweede kind te krijgen.

Na de scheiding tussen haar Marie-Rose en Mathias Moelaert, groeien Veronique en Mathias dichter naar elkaar toe. Ze worden verliefd en beginnen een relatie. Veronique bedriegt Mathias echter met Lars De Wulf, haar oude buurjongen en eerste echte liefde. Veronique vraagt Mathias ten huwelijk en ze trouwen op 30 juni 2017. Veronique kan Lars niet uit haar hoofd zetten en stond zelfs op het punt om vlak voor haar trouw er vandoor te gaan met Lars. Mathias ontdekt de affaire en maakt een einde aan hun huwelijk. Pas een hele tijd later geven Veronique en Lars hun relatie een kans.

Studies en Beroepsleven

Als kind verbleef Veronique op internaat in Zwitserland. Jaren later doen zij en Mario Van de Caveye hetzelfde met hun zoontje Cédric Van de Caveye. Op professioneel vlak heeft Veronique reeds veel bereikt. Als jonge vrouw start ze samen met haar moeder het modebedrijf Maison Marie-Rose. Nadat ze door haar huwelijk met Giancarlo Parducci naar Italië verhuist, richt ze samen met haar schoonmoeder Bianca Parducci het modehuis Linea Veronica op. Veronique en Bianca blijven jarenlang samen aan het hoofd van het bedrijf staan, maar wanneer Veronique in België verblijft, is het vooral Bianca die het dagelijkse bestuur op zich neemt. 

Veronique vervangt haar vader als CEO van VDB Electronics wanneer die in een rolstoel belandt na een zware val in Malta. Ze blijft lange tijd deze functie behouden en wanneer Guido terugkeert naar het familiebedrijf, wordt Veronique zijn rechterhand. Uiteindelijk stapt ze uit het bedrijf om zich terug op Linea Veronica te focussen na de dood van zowel Giancarlo als Bianca. Uiteindelijk volgt er een fusie tussen Linea Veronica en Maison Marie-Rose: MVM wordt geboren. Veronique was tegelijk hoofd van MVM en aandeelhouder van VDB Electronics. Tijdens het 19de seizoen neemt ze ontslag bij MVM en gaat ze aan de slag als modejournaliste bij het modeblad Scarlet. Na de dood van Rob Gerrits wordt ze tijdelijk personeelsdirecteur bij VDB.

In het najaar van 2011 wordt er met de familie beslist om een holding op te richten. In deze holding zitten de volgende 4 familiebedrijven: VDB Technics (voorheen VDB Electronics), VDB Fashion (fusie tussen MVM en F@C), VDB Transport (het vroegere transportbedrijf van Mathias Moelaert) en een nieuwe familiezaak genaamd de KomEet. Zowel Peter als Veronique worden CEO van de volledige VDB Holding. In februari 2012 krijgt Marie-Rose De Putter via de Rotary Club het aanbod om te zetelen in de Raad van Bestuur van het Algemeen Ziekenhuis. Ze wijst het aanbod af en stelt haar dochter voor als kandidaat. Uiteindelijk wordt Veronique lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Tijdens de economische crisis binnen VDB wordt er beslist door de crisismangager dat twee CEO's overbodig is voor de holding. Peter beslist zich terug te trekken, waardoor Veronique als enige CEO overblijft. Een jaartje later mag Peter opnieuw CEO van VDB worden wanneer de Raad van Bestuur beslist om Veronique weg te stemmen als CEO. Veronique kan de beslissing van de Raad van Bestuur van VDB maar moeilijk verkroppen en besluit een eigen éénmansbedrijf op te richten: Fashionaria. Veronique wilt echter groter gaan en richt samen met June Van Damme als investeerder modebedrijf Vero Bello op. Een jaar later sluiten Veronique en Peter de handen opnieuw in elkaar met een joint venture tussen Vero Bello en VDB Fashion dat uiteindelijk leidt tot een fusie. Veronique neemt binnen de fusie de taak van commercieel directeur op zich.

Na het ontslag van Simon neemt Veronique de functie van personeels- en financieel directeur voor haar rekening. In november 2017 is Lars woedend op Veronique wanneer ze haar verantwoordelijkheid als financieel directeur niet opneemt en VDB Fashion haar samenwerking met stoffenleverancier Schultze wordt stopgezet. Hij beslist haar job aan Peter door te geven. Wat later wordt dit weer veranderd nadat Veronique dreigde met ontslag. Vanaf februari 2018 neemt Mieke Van den Bossche de functie van personeelsdirecteur over van Veronique, die zich meer met het creatieve wilt gaan bezighouden. Ze wilt ook intermediair worden tussen de nieuwe partners, na de contractbreuk met 9House.

Wanneer Marie Devlieger aangeworven wordt als account manager, wordt Veronique weer gewoon financieel directeur, maar daar is ze niet mee opgzet. Ze geeft haar ontslag. Samen met Mathias begint ze een modebedrijfje voor kinderkleding: Dress & Play. Veronique belandt een tijdje later in de gevangenis en Mathias verkoopt zijn deel van Dress & Play aan Lars De Wulf en Brigitte De Wulf. Sindsdien is het bedrijf een onderdeel van VDB Fashion. Na haar vrijlating, gaat Veronique terug aan de slag bij Dress & Play en neemt ze Rudi Verbiest aan als ontwerper.

Verhaallijnen

VeroniqueGuidoSeizoen1
VeroniqueWalterSeizoen1
SF01 21

Veronique is de zeventienjarige dochter van Guido en Marie-Rose. Ze heeft ook nog een broer die enkele jaren ouder is, Peter.

Het gezinnetje van Veronique blijkt perfect te zijn voor de buitenwereld maar in werkelijkheid verloopt niet alles vlot binnen de muren van hun villa. Wanneer Veronique eenmalig naar bed gaat met Mark, een vriend van Peter, wordt ze zwanger. Guido is razend en wil dat zijn dochter met de vader van het kind trouwt, maar Veronique is helemaal niet verliefd op de papa van haar ongeboren baby. Marie-Rose gaat er lichter overheen en steunt haar dochter in haar beslissing om een abortus te laten uitvoeren.

Veronique moet Mark vertellen dat ze een kind van hem verwacht, maar intussen flirt hij met Chantal. Ze zoekt steun bij haar beste vriendin Birgit. Veronique wil abortus plegen, maar Guido wil hier niets over weten: het kind zal en moet geboren worden. En zowel Mark als Veronique moeten hun verantwoordelijkheid dragen. Veronique spreekt met Rita over de tienerzwangerschap. Ten einde raad gaat ze te biecht bij Walter. Ze komt tot inzicht en besluit het kind te houden. Ook Mark wil een vader voor het kind zijn, maar hij komt om het leven tijdens een motorongeval. Veronique licht ook de rest van de familie in, en tot haar grote verbazing is Anna enorm blij met het nieuws.

Om alle zorgen van zich af te schudden, besluiten Guido, Marie-Rose en Veronique met hun drietjes op vakantie te vertrekken met de auto. Tijdens de reis hebben ze echter een auto-ongeluk en belanden ze in een diepe gracht. Veronique wordt naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze hevige pijn in haar buikstreek heeft. In het ziekenhuis krijgt ze het nieuws dat ze haar ongeboren kindje verloren heeft. Ondertussen wordt ook haar vader naar het ziekenhuis gebracht, want hij heeft geen gevoel meer in zijn benen.

Seizoen2 PeterGevangenis7

Veronique kan het verlies van haar ongeboren kindje maar moeilijk verwerken. Ze wil niemand zien en sluit zich wekenlang op in haar kamer. De thuiskomst van haar vader en broer Peter, is voor Veronique de ideale gelegenheid om terug onder de mensen te komen.

Trouw anna3

Om de nare gebeurtenissen van zich af te zetten, start Veronique samen met haar moeder een modebedrijfje genaamd Maison Marie-Rose. Ze werken hiervoor samen met een Italiaanse modegigant, Gerard Van de Caveye. De samenwerking tussen moeder en dochter verloopt echter niet vlot en al snel ontstaan er discussies. 

Ondertussen gaat het op liefdesvlak iets beter met Veronique want ze begint een relatie met Picasso, een vriend van haar broer Peter. Samen met Picasso, Peter en Babette Van Tichelen zorgt Veronique ook voor een verrassing tijdens de trouw van Anna Dierckx en Albert Thielens door een liedje op te brengen. De relatie tussen Veronique en Picasso houdt niet stand maar de twee gaan wel als vrienden uit elkaar.

Ook tijdens het tweede seizoen wordt het gezin niet bespaard van de nodige ongelukkig. Guido krijgt al enkele weken dreigbrieven en er gebeuren verschillende rare dingen in en rond het huis van Guido en zijn gezin. Het kan Veronique echter niet thuishouden. Ze vertrekt naar Italië, waar ze door Gérard gekoppeld wordt aan Giancarlo.

MaisonMarieRose6 seizoen3

Guido wordt ontvoerd door de elektronicamaffia, maar Veronique verblijft nog steeds in Italië. Ze belandt er in het ziekenhuis en kan niet meteen naar huis terugkeren. Ze heeft zich wel inmiddels verloofd met Giancarlo en ze kan hem overtuigen om te investeren in Maison Marie-Rose. Wanneer Veronique aan de beterhand is, keert ze terug naar België om de leiding over Maison Marie-Rose over te nemen van haar moeder.

Guido19

Marie-Rose krijgt een affaire met haar advocaat Jean-Michel Le Croix terwijl Guido nog steeds ontvoerd wordt en vastzit in Canada. Wanneer Guido uiteindelijk kan ontsnappen uit de handen van de elektronicamaffia, kan hij vluchten naar België waar hij opgepakt wordt door de politie. Ze verdenken hem ervan zijn ontvoering in scène gezet te hebben.

Dankzij de slechte naam die Guido Van den Bossche krijgt, gaat het ook niet goed met Maison Marie-Rose. Giancarlo krijgt de boekhouding te zien en draait de geldkraan dicht. Guido wordt wel uiteindelijk vrijgelaten uit de gevangenis en keert naar zijn gezinnetje terug. Nadien vertrekt Veronique opnieuw naar Italië.

Huwelijk ver 8
Veronique en Giancarlo stappen in het huwelijksbootje. De familie van Veronique reist naar Italië voor het huwelijk, waar ze Veroniques schoonmoeder Bianca Parducci ontmoeten. Marie-Rose De Putter kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen, maar Guido Van den Bossche is trots op zijn dochter.

Veronique kan het enorm goed vinden met Bianca en samen maken ze wilde plannen. Ze doeken Maison Marie-Rose op en starten een volledig nieuw bedrijf met Veronique aan de leiding: Linea Veronica. Veronique beseft dat er haar niets meer in België houdt, en ze blijft in Italië.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique vertolkt door Ann-Christine Hendrickx

VerlorenDochter Seizoen6
VerlorenDochter5 Seizoen6

Het huwelijk van Veronique en Giancarlo is op de klippen gelopen en Veronique keert terug naar België om opnieuw bij haar familie te zijn. Ze houdt wel nog contact met Bianca Parducci omdat ze nog steeds samen Linea Veronica uitbaten. Bianca neemt echter het dagelijks bestuur op zich terwijl Veronique in België blijft. 

Relatie hugo

Veronique is niet meteen welkom in België, want niet al haar familieleden zijn even blij om haar te zien. Guido en Marie-Rose zijn nog steeds niet vergeten dat ze niet eens naar de begrafenis van haar eigen broer zijn gegaan. Desalniettemin is Marie-Rose blij dat haar dochter weer in het land is. Veronique is door haar tijd in Italië volledig van karakter veranderd. Ze is veel harder in haar aanpak en is bovendien een echte mannenverslindster geworden.

Ze probeert Picasso voor haar te winnen en wanneer dat niet lukt begint ze iets met Hugo Beckers, de ex-vriend van haar moeder Marie-Rose De Putter. De relatie tussen Veronique en Marie-Rose was al verzuurd en dit maakt het alleen maar erger. 

ArtsenZonderGrenzen15 Seizoen6

Nu ze niet langer voor Linea Veronica werkt, hoopt Veronique op een verantwoordelijke job binnen VDB Systems. Ze neemt de rol van CEO over wanneer Guido Van Den Bossche en Claire De Ruyter na een aanslag van een rots vallen in Malta. Alleen Guido heeft dit overleefd, maar belandt in een rolstoel. Veronique zorgt door haar houding dat ze niet erg geliefd is binnen de familie. Zeker wanneer ze simpelweg geen emotie toont wanneer ze het nieuws vernemen van Claires dood.

De serie maakt een sprong in de tijd van 7 jaar

Veronique staat nu al zeven jaar aan de leiding van VDB Systems, terwijl Guido zich heeft teruggetrokken in Knokke met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Veronique en Hugo zijn nog steeds een koppel, al ziet Veronique dit vooral als een zakelijke overeenkomst. Ze gebruikt het geld van Hugo om haar ex-man Giancarlo dwars te zitten. Met haar moeder heeft Veronique helemaal geen contact meer, want ze woont ondertussen in het buitenland.

Tijdens de seizoensfinale zijn Veronique en Hugo ook aanwezig op het trouwfeest van haar vader met Els. Maar het feest krijgt een onaangenaam einde wanneer een meedogenloze huurmoordenaar de Van den Bossches gijzelt in het Antwerpse Hilton Hotel. Een diplomaat wordt zonder meer afgemaakt en ook Hugo raakt zwaargewond. Uiteindelijk verliezen de gijzelaars hun geduld en blazen ze het hele hotel op.

DidierOntsnapt6 Seizoen7
Familie1289

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten Van den Bossche kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer. Veronique ontdekt in het ziekenhuis dat Hugo Beckers zijn aanslag overleefd heeft en is opgelucht daar haar vriend nog leeft.

Familie1332
MarieRoseDood Seizoen7

Didier De Kunst werd een tijd geleden opgepakt voor de moord op Claire De Ruyter en poging tot moord op Guido Van Den Bossche. Hij slaagt er echter in om met een kompaan uit de gevangenis te ontsnappen en steekt dezelfde dag 's avonds de kantoren van het FAIC in brand. Veronique is er samen met haar vader - die ondertussen terug de leiding heeft overgenomen - aanwezig.

De verlamde Guido slaagt er in zijn dochter te redden uit de brand. Ondertussen komt de brandweer toe. Ook Henk en Bart kom naar de kantoren. Guido en Veronique worden uit de gebouwen gehaald door de brandweer. De verwoesting van de gebouwen is een zoveelste zware tegenslag voor de familie Van den Bossche. Guido geeft de strijd niet op en voert VDB Electronics opnieuw naar de top. 

Het botert al een tijdje niet meer tussen Veronique en Hugo, want hij is het beu om gedomineerd te worden. Hugo beseft eindelijk dat Veronique hem gebruikt voor zijn geld en wil er een einde aan maken. Samen reizen ze naar Marie-Rose De Putter om haar op de hoogte te brengen dat ze een kleinzoon heeft, namelijk Enrique Van den Bossche. Wanneer Hugo en Marie-Rose elkaar terugzien, willen ze hun relatie nog een kans geven en Veronique keert alleen terug naar huis.

Samen willen ze aan een nieuw leven beginnen. Ze vertrekken naar de Canarische eilanden met een helikopter. Onderweg krijgt de helikopter motorpech en de twee storten in de zee. Veronique krijgt een telefoontje dat haar moeder en Hugo overleden zijn. Het lijkt haar niets te maken dat haar moeder overleden is, maar ze is meer van slag omdat ook Hugo dood is. Veronique brengt haar vader op de hoogte en nadien reizen ze naar Gran Canaria om haar en Hugo's graf te bezoeken.

Familie1583

Veronique verbleef een tijdje in het buitenland om het verlies van Hugo Beckers te verwerken. Zijn dood heeft duidelijk sporen nagelaten, en dat wordt zichtbaar wanneer ze terugkeert naar België. Haar harde karakter is verdwenen, en Veronique wil vooral genieten van het leven.

Seizoen8 41

Ze zoekt een flatgenoot en komt zo bij Henk Terjonck terecht. Tot ieders verbazing kunnen de twee het enorm goed met elkaar vinden, en al snel bloeit er iets moois tussen de twee. Maar ook René D'hollander ziet Veronique wel zitten. Toch kiest Veronique voor Henk en de twee worden een koppel.

Seizoen8 43

De band tussen Veronique en haar vader is opnieuw versterkt en ook met Els D'hollander lijkt het te klikken. Samen met Els gaat ze op zoek naar informatie over een nieuwe operatietechniek. Als Guido deze operatie zou ondergaan, bestaat de kans dat hij terug zal kunnen lopen. Veronique biedt ook een luisterend oor aan Els, die het niet makkelijk heeft met een onhandelbare Enrique Van den Bossche in huis.

Familie1603

Wanneer Guido en Els naar Isla Margarita vertrekken om dokter Coleman te raadplegen, reist Veronique mee om haar vader te steunen tijdens de operatie. Terwijl Guido onder het mes gaat, worden Els en Veronique bedreigt door een geheimzinnige man. Het blijkt om niemand minder dan Didier De Kunst te gaan, die dokter Coleman chanteert om Guido te vermoorden.

Hun avontuur in Isla Margarita loopt gelukkig goed af en Didier wordt opgepakt en naar de gevangenis gebracht in België. Ook voor Guido loopt het goed af, want de operatie was een succes.

Terwijl Veronique in Spanje was, volgde Henk een spoor in verband met de sekte van Salomon. Henk reist naar Cuba in de hoop dat hij daar Peter Van den Bossche zal vinden, die volgens ooggetuigen nog steeds wordt vastgehouden door Salomon zelf. Wanneer Veronique dit te weten komt, reist ze Henk meteen achterna. Samen slagen ze erin om Peter te bevrijden en hem veilig in België te kregen. De hereniging tussen broer en zus verloopt minder hartelijk dan verwacht, want Peter werd jarenlang zwaar gedrogeerd door Salomon. Er wacht hem een lange periode van afkicken.

Veronique wil opnieuw iets om handen hebben en probeert Linea Veronica terug naar België te halen. Bianca Parducci en Giancarlo Parducci willen niet zomaar toegeven, waardoor Veronique met lege handen achterblijft.

Seizoen9 74

Veronique slaagt er eindelijk in om Linea Veronica terug naar België te krijgen en ze opent een kantoor met de hulp van René D'hollander. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, wat zorgt voor jaloezie bij Henk Terjonck. Uiteindelijk groeien Veronique en Henk uit elkaar en zetten ze hun relatie stop.

Seizoen9 79

Terwijl Veronique zich volledig op haar werk stort, heeft ze ook een manager nodig om haar bij te staan in het dagelijkse bestuur. Ze neemt hiervoor Herwig Verleyen aan, een man waarmee Veronique het aanvankelijk zeer goed kan vinden. Tot de twee voortdurend meningsverschillen hebben over het dagelijkse bestuur van het modebedrijf. Veronique en Herwig hebben echter stiekem gevoelens voor elkaar, en wanneer Herwig haar een bezoekje brengt bij haar thuis slaat de vonk over.

SF09 19
SF09 52

Ondertussen slaat het noodlot toe binnen de familie Van den Bossche. Peter Van den Bossche is aan de beterhand, maar wordt nog steeds achtervolgd door enkele sekteleden van Salomon die zijn kunnen ontsnappen. Samen met zijn vader en zijn vriendin Femke Maeterlinck reizen ze naar Malta, waar Salomon zich schuilhoudt. Dankzij een valstrik van Guido, kan de Maltese politie het adres van Salomon achterhalen. Terwijl Peter, Femke en Joe Bonduono op zoek zijn naar Guido, wordt die neergestoken door een sektelid. Guido overleeft het niet en sterft aan zijn verwondingen. Hij wordt gerepatrieerd naar België en er volgt een zeer emotioneel afscheid.

Veronique leert nadien Cathérine Misotten kennen, de zus van Vincent Misotten. Vincent onderzocht de dood van Guido en kan het goed vinden met Els D'hollander. Cathérine heeft echter niet hetzelfde karakter als haar broer, en doet niets liever dan Veronique - en de andere Van den Bossches - pesten. Zeker wanneer Cathérine duidelijk interesse heeft in Herwig. Cathérine slooft zich uit om Herwig te charmeren en dat zint Veronique niet. Wanneer Veronique haar een bezoekje wil brengen, ziet ze haar kussen met Herwig. Veronique kan dit verraad niet verkroppen en probeert zelfmoord te plegen. Gelukkig kon Peter haar op tijd redden.

Het opgekropte verdriet van de dood van haar ouders, en haar breuk met Herwig, zorgen ervoor dat Veronique wegzakt in een depressie. Wanneer ze Thomas Maeterlinck leert kennen, fleurt ze weer helemaal op. Maar Thomas heeft bijbedoelingen. Hij wil namelijk de VDB-aandelen van Veronique overkopen. Veronique geeft toe, waardoor Thomas in zijn plannetje gelukt is.

Peter wordt nog steeds achtervolgd door de sekteleden van Salomon. Op een dag krijgen zowel Peter als Jan Van den Bossche, Rita Van den Bossche en Veronique vreemde berichten. Wanneer ze allevier samenkomen in het kasteel van Rullingen, worden ze opgesloten door een vreemde butler. Veronique wordt geconfronteerd met haar verleden en kan de druk niet langer aan. Terwijl Veronique, Jan en Rita alledrie overmeesterd worden, kan Peter de butler uitschakelen en zijn familie redden.

S10-020

Na haar bijna-doodervaring in het kasteel van Rullingen, beseft Veronique dat ze niet langer in België kan blijven. Ze neemt afscheid van haar familie en keert terug naar Italië, waar ze zich weer samen met haar ex-schoonmoeder Bianca Parducci op de modewereld stort. Onvermijdelijk komt ze opnieuw in contact met Giancarlo Parducci. Veronique schrikt wanneer die onthult dat hij besmet is geraakt met het hiv-virus, maar hij verzekert haar dat dit dateerde van na hun huwelijk. Veronique is er niet gerust is en laat zich toch testen.

Giancarlo sterft niet veel later. Hoewel ze al een aantal jaren gescheiden waren, heeft Veronique het schijnbaar wel moeilijk met zijn dood. Ze keert weer even terug naar België om enkele zaken op orde te stellen en nadien keert ze weer terug naar Italië. Na de perikelen rond Giancarlo verdwijnt Veronique voor een tijdje buiten beeld.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique opnieuw vertolkt door Anne Somers

Op een dag staat Veronique plotseling terug in België. Ze laat de dagelijkse leiding van Linea Veronica terug in handen van Bianca Parducci. Eenmaal in België gaat Veronique opnieuw op de verleidingstoer en deze keer is René D'hollander het volgende slachtoffer. Al lijkt die daar absoluut niets op tegen te hebben, ondanks zijn relatie met Cathérine Misotten. Cathérine verdenkt René er meteen van een affaire te hebben met Veronique en de twee dames belanden in een regelrechte bitchfight. Het is uiteindelijk René die een keuze maakt en resoluut voor Veronique kiest.

Wanneer Veronique zich gaat uitleven in de fitness met haar goede vriendin Els D'hollander, komt het tot een confrontatie met Cathérine. Veronique belandt in het ziekenhuis. Nadien maakt ze de beslissing om haar aandelen van Linea Veronica te verkopen aan Bianca. Veronique kan haar ogen echter niet geloven wanneer later Cathérine deze aandelen overkoopt van Bianca.

Samen met Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme zorgt Veronique voor een spetterende verrassing voor hun bomma, Anna Dierckx. Ze wordt 80 jaar en ze geven een groot feest voor heel de familie in de villa van Els en Peter.

De weken nadien blijft de relatie van Veronique en René onder druk staan door de constante jaloerse houding van Cathérine. Ze blijft het koppel op alle momenten dwarsbomen en heeft er plezier in dat die voor discussies zorgt. Ook René en Trudy kunnen het goed met elkaar vinden, en dat heeft Veronique al snel in de gaten. De twee gaan samen op weekend om hun problemen op te lossen.

De terugkomst van Veronique en René gebeurt in mineur wanneer ze van Els te weten komen dat Cathérine dood werd teruggevonden. Rechercheurs Jef Lits en Jos Janssens onderzoeken haar moord en komen al snel bij Veronique uit. Het is algemeen geweten dat de twee vrouwen elkaars bloed wel konden drinken. Maar er zijn nog andere verdachten, want ook Rita Van den Bossche en Sarah De Kunst zijn in de clinch gegaan met de vrouw. De moord op Cathérine wordt uiteindelijk opgehelderd. De dader was de papa van een kind dat Cathérine ooit in een dronken bui had aangereden.

Familie2432
Familie2433
Familie2535

Veronique is ondertussen terug aan de slag gegaan bij VDB Electronics en ze komt er terug in contact met Thomas Maeterlinck. Op een avond belanden de twee samen in een lift en komt het tot een passioneel moment. Veronique kan haar gevoelens voor Thomas niet ontkennen en begint een affaire met hem. René D'hollander krijgt al snel in de gaten dat Veronique zich vreemd gedraagt en wil weten wat er aan de hand is. Veronique biecht op dat ze iets met Thomas heeft en maakt een einde aan hun relatie.

Niet iedereen in de familie keurt de relatie van Veronique en Thomas goed. Vooral Els D'hollander en Jo Bervoets voorspellen grote problemen, omdat het geen geheim is dat Thomas vooral veel macht wil binnen het familiebedrijf. Iedereen krijgt uiteindelijk gelijk wanneer Thomas haar wil inschakelen in zijn plannetje om de Van den Bossches uit te schakelen. Veronique speelt het spel eerst mee, tot ze beseft dat hij wel héél ver wil gaan om aan de macht te komen. Ze maakt een einde aan hun relatie.

Bij Van den Bossche ontmoet Veronique Xavier Latour, die openlijk zijn haat voor Peter Van den Bossche en de andere Van den Bossches toont. Veronique kan het absoluut niet met hem vinden en aanvaardt het dan ook niet dat hij aandelen koopt van het bedrijf.

Op een dag krijgt Veronique plots bezoek uit Italië, want Bianca Parducci staat terug in het land. De dokters hebben bij haar terminale borstkanker vastgesteld en ze zal niet lang meer leven. Ze geeft haar aandelen terug aan Veronique waardoor ze weer aan de leiding van het modebedrijf komt te staan. Bovendien wil Bianca haar meenemen naar Italië om haar voor te stellen aan haar nieuwe ontwerper, de jonge Mario Van de Caveye. Bianca hoopt dat de twee verliefd worden en zo samen het bedrijf zullen runnen. Ze slaagt in haar opzet en Veronique en Mario worden een koppel. Niet veel later overlijdt Bianca en wordt ze in Italië begraven.

Binnenkort

Binnenkort

Finaleseizoen14
Marie-rose 2
Familie3226
Familie3372
Familie3227
1000px-Finaleseizoen15

Veronique en Mario wachten nog steeds op nieuws van hun zoontje Cédric. Hij is nog steeds niet teruggevonden door de familie en Veronique vreest het ergste. Mario kan de spanning niet meer aan en wordt in shock-toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een nietsvermoedende Suzy wordt aangepakt door Peter en Andreas maar al snel blijkt dat ze er niets mee te maken heeft. Jef Lits raadt Veronique aan om een videoboodschap de wereld in te sturen. Uiteindelijk wordt de kleine Cédric teruggevonden.

De videoboodschap van Veronique heeft echter nog meerdere gevolgen. In Gran Canaria kijkt een nietsvermoedende Marie-Rose mee, die blijkbaar haar helikoptercrash overleefde en al die tijd aan geheugenverlies leed. Door de krantenberichten en foto's rond haar dochter Veronique, begint het geheugen van Marie-Rose te komen. Ze besluit om naar België te reizen om haar familie te gaan zoeken en zo komt ze in de kantoren van VDB terecht waar ze Veronique tegen het lijf loopt.

Veronique is enorm gelukkig en verbaasd tegelijkertijd wanneer ze haar moeder ziet. Ze wil onmiddellijk heel de familie inlichten maar Marie-Rose twijfelt. Ze vraagt aan Veronique om te zwijgen en Marie-Rose keert terug naar Gran Canaria. Veronique kan dit geheim echter niet langer geheimhouden en vertelt het toch aan Peter. Samen met Trudy en Mario reizen ze naar Gran Canaria om Marie-Rose te overtuigen terug te keren naar België. Dit lijkt te lukken wanneer Marie-Rose haar leventje in Gran Canaria vaarwel zegt en mee naar België reist.

De huisgenoten van Veronique willen Suzy terug aannemen als nanny van de Van den Bossches. Veronique is daar helemaal niet mee opgezet, ookal had ze niets te maken met de verdwijning van Cédric. Dankzij Trudy en Peter komt Suzy toch terug werken bij hun thuis en moet Veronique er zich bij neerleggen.

Later denkt Veronique dat ze opnieuw zwanger is. Mario is in ieder geval in de wolken met dit nieuws maar Veronique denkt daat anders over. Wil ze wel een tweede kind? Mario hoopt vooral op een tweede kind zodat hij ook zijn achternaam kan geven. Later blijkt Veronique echt terug zwanger te zijn maar ze is er niet blij mee. Al snel komt het tot een ruzie tussen haar en Mario en dat loopt slecht af voor de ongeboren baby. Veronique valt van de trap en heeft een miskraam. Het koppel gaat eventjes uit elkaar maar ze komen toch terug samen. Mario hoopt nog steeds dat Veronique ooit een tweede kind zal willen.

Na verloop van tijd beginnen Veronique en René opnieuw gevoelens voor elkaar te krijgen en ze belanden met elkaar in bed. Zowel Mario als Heidi beginnen door te hebben wat er aan de hand is tussen de twee. Veronique wil echter niets meer beginnen met René en maakt er een einde aan. Aan het einde van het seizoen wordt Cédric opnieuw ziek. Zowel Veronique als Mario zijn enorm ongerust over de toestand van hun zoontje waardoor ze weer dichter bij elkaar toegroeien. Wanneer alles in orde blijkt te zijn met het jongetje is Mario zo euforisch dat hij Veronique ten huwelijk vraagt.

Na wekenlange organisatie vindt het huwelijk van Veronique en Mario plaats in Malta. Bijna heel de familie is meegevlogen met het koppel om het huwelijk daar te vieren. Op de dag zelf is Mario echter plotseling verdwenen omdat hij twijfelt over het huwelijk. Uiteindelijk komt hij toch op tijd opdagen en kan het koppel met elkaar trouwen.

Binnenkort

Familie3645
Familie3786
36312321
95

Het plannetje van Veronique en Bert wordt gedwarsboomd door Mario. Veronique is niet te spreken over het verraad van haar man maar ze wordt al snel het zwijgen opgelegt door de bomma, die een hartig woordje wil spreken met haar kleindochter.

Wanneer Cédric Van de Caveye opnieuw ziek wordt, wil Veronique hem kost wat kost naar een kostschool sturen in Zwitserland. De berglucht doet Cédric goed en Veronique reist onmiddellijk naar Zwitserland om alles te regelen. Ze keert uiteindelijk terug zonder Cédric maar het is vooral Mario die het hier zeer moeilijk mee heeft. Later moeten Veronique en Mario noodgedwongen terug naar de villa van Peter Van den Bossche verhuizen. Bert heeft namelijk anoniem een hoger bod gebracht op het huis van Guy.

Om te bekomen van alle emoties gaan Veronique en Mario samen op reis naar Toscane. Daar ontmoeten ze verschillende interessante modemensen waardoor er zakelijke voordelen gedaan worden. Later krijgt Veronique plotse concurrentie van haar moeder wanneer Marie-Rose De Putter besluit om Maison Marie-Rose opnieuw op te starten. Het wordt alleen maar erger wanneer Mario besluit om als ontwerper aan de slag te gaan bij zijn schoonmoeder. Waneer Maison Marie-Rose een prestigieuze award wint met een ontwerp van Mario, wordt de woede van Veronique alleen maar groter. Ze is er namelijk van overtuigd dat zij recht heeft op die award. 

De spanningen tussen Veronique en Mario zorgen ervoor dat het koppel uit elkaar gaat. Terwijl Veronique met een andere man omgaat krijgt ook Mario opnieuw een relatie. Door heel het goede met hem en Veronique zijn Mario en Trudy Tack de Rixart de Waremme namelijk dichter naar elkaar toegegroeid. Ze beginnen een relatie en proberen dit zo goed mogelijk verborgen te houden voor Peter en Veronique. 

De volgende weken gaat het slecht bij Línea Veronica. Zonder Mario kan het bedrijf bijna niet overleven en ook op de steun van Bert moet Veronique niet meer rekenen. Toch is ze te trots om de hulp van haar moeder in te roepen. Veronique kan uiteindelijk ontwerper Jens afsnoepen van het modehuis van Marie-Rose maar Jens blijkt toch niet de grote ontwerper te zijn zoals ze gedacht had. 

Veronique en Mario belanden terug samen in bed en Veronique denkt opnieuw dat ze zwanger is. Ze wordt echter in het ziekenhuis opgenomen met hevige buikpijn en ze verliest haar ongeboren kindje. Mario en Veronique worden terug een koppel maar daar is Trudy helemaal niet blij mee. Toch blijven Mario en Trudy elkaar zien maar ze krijgen toch spijt van affaire. Zullen ze de waarheid vertellen aan Peter en Veronique?

Familie3924
Familie4093

De samenwerking tussen Veronique en Marie-Rose De Putter verloopt niet altijd even vlot, maar Veronique heeft andere zorgen aan haar hoofd. Via ontwerper Jens Vermeer is ze te weten gekomen dat Mario Van de Caveye een affaire heeft met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ze gaat de confrontatie aan, maar verandert al snel van tactiek. Ze doet plotseling poeslief tegen Mario om hem terug te winnen. Ze verandert zelfs de achternaam van Cédric Van de Caveye van Van den Bossche naar Van de Caveye om hem te plezieren.

Mario en Veronique gaan in therapie, maar tijdens de sessies van Mario leert hij van zich af bijten. Veronique vindt het niet meer prettig dat Mario zich niet meer laat doen. Ondertussen start ze samen met Marie-Rose het modebedrijf MVM, dat een fusie is van Linea Veronica en Maison Marie-Rose. Wanneer Trudy en Peter uit elkaar gaan, besluit Veronique dat Trudy ook niet langer bij MVM kan blijven werken omdat het een familiebedrijf is.

Nadien gaat MVM in zee met zakenman Mathias Moelaert. Ze gebruiken zijn scheepswerf als locatie voor hun volgende modeshow. Marie-Rose is onder de indruk van de man en de twee beginnen een relatie. Bovendien wordt ontwerper Jens ontslagen en blijft Mario als hoofdontwerper aan de slag.

Tussen Veronique en Mario gaat het nog steeds niet beter. Wanneer Mario alleen nog maar Haute Couture wil maken, en Veronique ook confectie op de markt wil brengen, is dat goed voor een nieuwe discussie. Veronique gaat op zoek naar een tweede ontwerper en neemt Jennifer Verjans aan. 

Foto48
Familie4386

Veronique is onverwacht aan de kant geschoven bij Maison Veronique Marie-Rose (MVM). Ze is het Belgische leven én haar familie beu en pakt haar koffers. Onverwachts duikt ze op bij Anna en Albert in Benidorm. Veronique heeft er een hartverwarmend gesprek met haar grootmoeder. Blijkt dat ze jaren geleden toch niet zo slecht behandeld werd tegenover haar broer Peter, als ze zelf dacht.

Na een aantal dagen reist Veronique door naar Granada, waar ze zich gaat bezinnen in een klooster. Al snel ontdekt ze dat dit niet echt iets voor haar is en trekt ze de stad in, waar ze professor Julio Rodriguez de la Fuente ontmoet. De twee hebben een kortstondige affaire, totdat Veronique plots een Spaanse vrouw ziet opduiken met een kledingstuk uit haar gestolen collectie.

Halsoverkop keert Veronique terug naar België. Terug in België laat Veronique meteen een onderzoek instellen naar haar gestolen collectie. Uiteindelijk zal blijken dat niet Marie-Rose en Mathias de schuldigen waren, maar wel vrachtwagenchauffeur Mon. Intussen krijgt Veronique een telefoontje van Julio: hij is in het land en wil haar zien. Met een smoesje weet Veronique Mario weg te lokken. Tijdens een stoeipartij betrapt Cédric echter zijn moeder en Julio, zodat Mario het verhaal te weten komt. Uiteindelijk zullen Mario en Veronique definitief met elkaar breken.

Mario en Veronique zijn overeengekomen dat Mario zijn zoontje Cédric in het weekend mag zien. Dit is echter buiten Mario's vriendin Jennifer gerekend, die het kind liever kwijt dan rijk is. Wanneer Jennifer Cédric moederziel alleen laat en hij in zijn eentje in het donker naar huis wandelt, is voor Veronique de maat vol: Mario krijgt Cédric niet meer te zien.

Familie4409
Familie4429
Familie4469
Familie4470
Familie4476
Familie4495
Familie4543
Familie 0305 teaser 0

Het huwelijk van Peter Van den Bossche en June Van Damme kent dan toch een positieve afloop. Peter heeft zijn ja-woord gegeven, al zijn Marie-Rose en Veronique er nog steeds van overtuigd dat June vuil spel speelt. Peter verbreekt alle contact met zijn moeder zolang ze June niet in de familie aanvaardt. Veronique draait uiteindelijk wel bij.

Twee maanden later. Mario Van de Caveye is samen met Cédric Van de Caveye op vakantie geweest, maar bij hun terugkeer merkt Veronique dat de jongen een geheim voor haar verbergt. Ze komt te weten dat Mario niet alleen op vakantie vertrokken is, maar samen met zijn nieuwe vriendin Kathy. Veronique slikt wanneer ze dit nieuws hoort, want ze had niet verwacht dat Mario al zo snel iemand zou ontmoeten. Veronique wil zich niet laten kennen en hoopt wat tijd met Cédric door te brengen, maar hij spendeert zijn dagen liever bij Mario en Kathy. Bovendien is het gedrag van Cédric onuitstaanbaar wanneer hij alleen met Veronique is. Ze besluit Mario hier over aan te spreken. Ondertussen beginnen de gesprekken voor de verkoop van MVM en Veronique hoopt dat haar moeder een deal kan sluiten met Bruyninckx.

Veronique krijgt al geruime tijd geheimzinnige smsjes van een aanbidder en ze voelt zich daar verbazingwekkend goed bij. Ze weet echter niet dat Mario Van de Caveye achter deze smsjes zit. Na enkele dagen is Veronique het gedrag van haar 'geheime aanbidder' beu en ze belt hem op. Mario besluit ermee te stoppen en vraagt bovendien professionele raad aan zijn ex-vrouw, want hij heeft een uniek aanbod gekregen uit Italië.

Marie-Rose vraagt aan Trudy Tack de Rixart de Waremme om terug met Louise Van den Bossche in de villa te komen wonen, zodat ze Trudy kan gebruiken om te spioneren bij Peter en June. Veronique is het allebehalve eens met deze beslissing, en het komt opnieuw meermaals tot verschillende discussies tussen haar een Trudy. Daarnaast zijn haar moeder en Mathias Moelaert terug een koppel en Veronique kan het niet later om ook daar haar mening over te geven.

De verkoop van MVM is nog altijd niet rond en dat zint Bruyninckx niet. Ook Véronique vindt dat de verkoop te lang aansleept en ze hoopt dat Mario of Francis De Ridder haar moeder een duwtje in de rug kan geven. Het is uiteindelijk Mathias die zich met de verkoop begint te moeien. Veronique blijft achterdochtig, zeker wanneer er een lijk gevonden wordt op het terrein dat Mathias juist gekocht heeft. Veronique vindt dat net iéts te toevallig en twijfelt aan zijn oprechtheid.

Veronique vindt de gang van zaken bij Van den Bossche Electronics schandalig en ze wil zich terug meer mengen in het familiebedrijf. Bert Van den Bossche probeert iedereen tegen elkaar op te zetten en gebruikt hiervoor Bart Van den Bossche om June Van Damme in een slecht daglicht te plaatsen. Wanneer Marie-Rose beslist om MVM dan toch niet te verkopen en de financiële hulp van Mathias te aanvaarden, moet Veronique kiezen tussen haar carrière bij VDB of bij MVM. Veronique ziet het echter helemaal zitten om twee jobs te combineren en ook bij Van den Bossche valt dit in goede aarde. June vormt de uitzondering want zij verwacht negatieve inmenging.

Mario Van de Caveye gaat terug aan de slag als ontwerper bij MVM en deze keer verloopt de samenwerking met Veronique verbazingwekkend goed. De twee groeien terug naar elkaar toe en worden opnieuw een koppel. Mario wil het deze keer helemaal anders aanpakken en hoopt dat Veronique bereidt is om te praten over de problemen die ze vroeger hadden. De twee vertrekken samen op cruise.

Veronique kan het echter niet laten om tijdens de cruise te werken, met als gevolg dat Mario samen met landgenoot Willy de cocktailbar onveilig maakt. Samen met Willy maakt Mario wilde plannen voor een romantisch moment met Veronique. De twee genieten de dag nadien van een romantische avond op het onbewoond eiland, tot blijkt dat het schip is weggevaren. Veronique is volledig in paniek en wil onmiddellijk terug naar huis, terwijl Mario het expres deed om hun relatie terug spannend te maken. De twee beseffen des te beter dat ze allebei andere dingen willen in het leven en gaan terug uit elkaar. Veronique keert alleen terug van de cruise. Uiteindelijk vertrekt Mario naar Italië, waar hij van plan is te blijven wonen.

Enkele weken later reizen Veronique en Cédric naar Milaan om Mario te bezoeken. Ze probeert hem nogmaals van haar liefde te overtuigen, maar voor Mario in hun relatie voorgoed gedaan. Bovendien wil hij graag in Italië blijven wonen en hoopt hij dat Cédric bij hem mag intrekken. Veronique wil het hier niet bij laten en schakelt een advocaat in. Veronique ziet uiteindelijk in dat een gevecht niet goed is voor Cedric, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen.

Na het vertrek van Mario gaat Veronique op zoek naar een nieuwe ontwerper voor MVM. Ze schakelt hiervoor Maxime De Pauw in, die vroeger voor Maison Marie-Rose als ontwerper werkte. Het wordt echter al snel duidelijk dat het talent van Maxime al lang verdwenen is en Veronique ergert zich al snel. Mathias ontmoet ondertussen de zakenman Gilbert Vandersmissen, die aan het hoofd staat van F@C. Mathias en Gilbert willen een samenwerking forceren tussen de twee bedrijven, en Axel De Meester, een jonge modeontwerper, gaat aan de slag bij MVM. Veronique ontmoet ook Caroline De Meester, de moeder van Axel en tevens de vriendin van Gilbert.

Bij Van den Bossche Electronics vindt er een feestje plaats om het succes van de testen met de oplaadpalen te vieren. Veronique is er aanwezig met Peter, June, Marie-Rose, Rob, Bart en secretaresse Gerda. Er wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de verjaardag van Bart te vieren. Het feestje wordt echter zwaar verstoord wanneer een dronken Rita Van den Bossche haar opwachting maakt. Zij is volledig onder de invloed van Bert Van den Bossche, die zich wil wreken op Peter na zijn oneervol ontslag. Bert steekt de gebouwen van VDB in brand...

Familie4680
Familie s20 afl4761 03
Familie4814
Familie4819
Familie4832
Familie4834
Familie afl4857 01
Familie afl4859 02
640px-Familie afl4885 04

Veronique besluit eindelijk om haar ontwerper, Maxime De Pauw te ontslaan en ze neemt Axel De Meester in dienst als vaste ontwerper. De goede samenwerking met F@C blijft ook bestaan ookal heeft ze een moeilijke relatie met Caroline De Meester.

Naast haar werk bij MVM, is Veronique nu ook personeelsdirecteur bij VDB. Dit leidt al snel tot conflicten tussen haar en June Van Damme. Wanneer June een jobadvertentie plaats zonder eerst met haar te overleggen, ontstaat er ruzie tussen de twee. Peter Van den Bossche is gelukkig in staat om het vuur te koelen tussen de twee vrouwen.

Na de dood van Gilbert Vandersmissen is ze er niet voor te vinden om F@C over te kopen. Ze vindt het een te grote investering. Toch kan Marie-Rose De Putter haar uiteindelijk overtuigen. Na een vergadering wordt er beslist dat Veronique samen met Peter de CEO wordt van de nieuwe VDB Holding. De leiding over MVM (dat nu VDB Fashion zal worden), geeft ze aan June.

Na het grote openingsfeest van de Holding, blijkt al snel dat alle media-aandacht naar Peter gaat en Veronique is hier niet blij om. Ze wil ook meer in de belangstelling komen te staan en op aanraden van Caroline neemt ze een mediatraining. Stilletjes aan krijgt ze haar zelfvertrouwen weer terug en wordt ze weer de oude. In haar functie als CEO komt ze vaak in aanvaring met Caroline De Meester. Caroline is het nooit eens met haar beslissing en de twee maken dan ook constant ruzie. Wanneer Veronique de mode-afdeling wil verjongen en de kinderlijn laat stopzetten, wordt Caroline helemaal woedend. Zowel Veronique als June Van Damme beginnen zo te twijfelen aan Caroline.

Dankzij Marie-Rose De Putter wordt Veronique een lid van de Raad van Bestuur van het Algemeen Ziekenhuis. Zo leert ze ook Victor Praet kennen die meteen onder de indruk is van haar verschijning en persoonlijkheid. Na enkele dagen volgt er een kus tussen de twee en ze starten een relatie met elkaar. Veronique wil het voorlopig nog geheim houden voor haar familie maar al snel weet bijna iedereen het. Hun relatie begint al niet helemaal perfect wanneer Victor een bezoekje krijgt van Deleu, de voorzitter van de Raad van het ziekenhuis. Veronique en Victor worden beschuldigd van belangenvermenging en ze maken voortdurend ruzie met elkaar over dossiers die Victor voorstelt aan de raad. Veronique besluit om haar ontslag te geven bij de Raad. Wanneer Deleu haar persoonlijk vraagt om terug te komen, kan ze geen nee zeggen en alles komt terug in orde.

Haar relatie met Victor begint onder druk te staan dankzij het bemoei van haar familie. Marie-Rose De Putter probeert Victor te pushen om bij hen te komen wonen. Ook Anna Dierckx doet moeilijk wanneer ze te weten komt dat Victor raad heeft gegeven aan Hannah Van den Bossche in verband met haar abortus. Veronique verliest haar kalmte en vliegt uit tegen de bomma waardoor ze met ruzie vertrekt.

Veronique komt ook op professioneel vlak onder druk te staan. Wanneer Peter Van den Bossche haar vertelt dat hij een sabbatjaar neemt, heeft Veronique het moeilijk met deze beslissing. Gelukkig is er Mathias Moelaert die haar helpt als vervangend CEO. Maar na een ernstige ruzie tussen Matthias en Marie-Rose De Putter, begint Veronique hiervan de nadelen te zien binnen het bedrijf. Matthias loopt er steeds verstrooid bij en maakt ruzie met Dirk Cockelaere. Wanneer Caroline De Meester van deze situatie gebruik maakt om Matthias voor haar te winnen, is Veronique niet helemaal tevreden. Ze spreekt opnieuw over ontslag met June Van Damme.

Er staat heel wat te gebeuren in het Algemeen Ziekenhuis wanneer bekend gemaakt wordt dat er een fusie zal komen met het St. Jan-ziekenhuis. Luc Parmentier, de hoofdarts van St.Jan, stelt zich kandidaat als de nieuwe hoofdarts van de twee ziekenhuizen en krijgt hierbij de steun van Jean-Pierre Deleu, de voorzitter van de Raad van Bestuur. Victor Praet wil zich geen kandidaat stellen maar Veronique vindt dat hij toch zijn kans moet wagen. Uiteindelijk wordt Victor verkozen als nieuwe hoofdarts.

De sfeer binnen de VDB Holding wordt steeds slechter en slechter. Volgens Veronique komt dit dankzij Caroline. Ze is ervan overtuigd dat Caroline ruzie probeert te stoken binnen de familie omdat ze Mathias Moelaert wil inpalmen. Veronique is er dan ook niet over te spreken wanneer Peter Van den Bossche haar mee vraagt naar het teambuildingweekend in de Ardennen. Daar gaat het van kwaad naar erger en Veronique beschuldigt Mathias ervan om een relatie te hebben met Caroline. Tijdens een meeting, besluiten Veronique en Peter om Caroline te ontslaan maar hierdoor slaan de stoppen van Caroline door. Wanneer Marie-Rose De Putter plotseling opduikt, probeert Caroline haar van een berg te duwen. Veronique moet machteloos toekijken...

Familie afl4886 08
Familie afl4888 02
Familie afl4891 04
Familie afl4896 02
Familie afl4924 03
Familie afl4955 02
Familie afl4976 01
Familie afl4978 01
Familie afl4994 02
Familie afl5000 29
Familie afl5020 05
Familie afl5021 04
Familie afl5035 02
Familie afl5045 11
640px-Familie afl5051 04
Familie afl2083 05

Veronique ziet samen met Mathias hoe Caroline en Marie-Rose in de ravijn vallen. Ze loopt onmiddellijk naar het hotel om de hulpdiensten te verwittingen. Tot haar grote opluchting heeft haar moeder de val overleefd en ze wordt naar het Algemeen Ziekenhuis overgebracht. Daar komt Veronique te wete dat haar moeder in verdenking wordt gesteld van de moord op Caroline. Veronique is ervan overtuigd dat haar moeder onschuldig is en vertelt dit ook aan inspecteur Anita Degeling. Wanneer de hele zaak opgehelderd wordt, is Veronique maar al te blij dat haar moeder terug naar huis mag komen.

Veronique krijgt later de handen vol met enkele problemen op het werk en thuis. Eerst krijgt Victor een hernia waardoor hij voor enkele weken thuis zal moeten rusten. Veronique beseft al snel dat Victor geen gemakkelijke patiënt is want hij weigert om te rusten. Daarnaast zijn er nog steeds relatieproblemen tussen haar moeder en Mathias. Ook op haar werk heeft ze problemen wanneer Axel zijn ontslag geeft en ze een vervanger moeten zoeken voor Caroline. Later gaat Veronique ook op zoek naar een vervanger voor Maarten. Bij de zoektocht naar de nieuwe PR-manager stellen zowel Evy Hermans als Nathalie Debie zich kandidaat maar Veronique vindt Evy geen goede keuze en ze kiezen voor Nathalie. Veronique krijgt later ook nog bezoek van Anna en Albert en de bomma is bereid om de ruzie tussen haar en Victor bij te leggen.

Na de benoeming van Nathalie, begint Evy zich steeds minder goed te voelen binnen het bedrijf. Veronique probeert haar duidelijk te maken dat ze haar gedrag niet tolereert. Ondertussen krijgt Veronique mannelijke aandacht van Steve Schuurmans. Steve is ervan overtuigd dat hij Veronique kan versieren maar hij wordt al snel afgewezen door haar.

Vanaf dit punt wordt de rol van Veronique vertolkt door Sandrine André.

Victor zal geopereerd moeten worden aan zijn rug en Veronique is ongerust omdat er complicaties kunnen optreden. Ze waakt dan ook aan zijn ziekenhuisbed voor en na de operatie. Ondertussen ontstaat er opnieuw een conflict tussen haar en Evy. Evy blijft ongelukkig over haar positie binnen het bedrijf en Veronique vertelt haar dat ze haar werk moet blijven doen of anders gaat ze iemand anders zoeken voor de job.

Veronique zit met de handen in het haar omdat er niemand naar Japan wil gaan om de overname van een bedrijf te regelen. Zowel June, Dirk als Mathias weigeren om te gaan en Veronique vreest dat ze het bedrijf zullen verliezen. Ze besluit samen met Peter iemand aan te duiden maar dan vertelt Bart dat hij eigenlijk wel wil gaan. Uiteindelijk gaat dit weer niet door en Veronique begint stilaan haar geduld te verliezen. Peter vindt dat Veronique dan maar naar Japan moet gaan maar Victor heeft liever dat ze hier blijft. Later krijgt Veronique het goede nieuws dat haar moeder gaat trouwen met Mathias. Haar humeur slaat al snel om wanneer ze te weten komt dat Mathias de toestemming van Peter vroeg maar niets aan haar heeft gevraagd. Toch vergeeft ze Mathias en helpt ze haar moeder met de voorbereidingen van de trouw.

Wanneer VDB Transport in moeilijkheden komt, moeten zowel Veronique als Peter een moeilijke beslissing nemen. Ze besluiten samen met de Raad van Bestuur om Transport op te doeken waardoor Mathias zijn bedrijf verliest. Mathias neemt het hen kwalijk maar blijft toch aandeelhouder van de holding. Ondertussen groeit bij de andere departementen ook het besef dat de financiële crisis in elke branche kan toeslaan. Peter en Veronique laten een audit uitvoeren om het hele bedrijf door te lichten.

Na de slechte resultaten van de audit, begint Veronique al snel door te hebben dat er veranderingen zullen moeten komen en ze denkt zelf aan mensen ontslaan. Peter is hier niet akkoord en wil liever een crisismanager aanstellen die een objectieve kijk op de zaken heeft. Veronique is razend en wil niets horen over een crisismanager maar de gehele Raad van Bestuur stemt tegen haar. Ze moet er haar bij neerlagen maar het gaat alleen van kwaad naar erger wanneer de crisismanager voorstelt dat één van de CEO's zou moeten opstappen omdat 2 CEO's eigenlijk te veel is voor één bedrijf. Veronique denkt al meteen dat ze zal moeten gaan maar Peter probeert de gemoederen te bedaren.

De eerste beslissing die genomen moet worden, is welke afdeling van de Holding zal moeten sluiten. Na een stemming wordt het duidelijk dat VDB Technics zal moeten verdwijnen.

De vakbonden reageren woest en Peter zit met de handen in het haar. Veronique probeert een voorstel te schrijven omdat ze wil onderhandelen met de vakbonden. Peter vindt het geen goed idee dat ze dit alleen doet, maar zo ontstaat er opnieuw ruzie tussen de twee. Veronique heeft het gevoel dat niemand in haar gelooft en ze zet een stap opzij bij de onderhandelingen met de vakbond.

Wanneer de Raad van Bestuur bij elkaar komt om te beslissen welke CEO er zal moeten verdwijnen, heeft Peter een verrassende mededeling: hij zegt zijn kandidatuur op waardoor Veronique overblijft de enige kandidaat. Veronique vertrouwt Peter niet maar uiteindelijk aanvaardt ze de positie. Het geruzie tussen Veronique en Peter komt definitief tot een einde dankzij de trouw van Marie-Rose en Mathias. Ze besluiten om terug samen te werken zoals vroeger, als broer en zus.

Deze belofte wordt echter al meteen gebroken wanneer Veronique aan haar taak begint om 10% meer winst te krijgen. Er ontstaan al onmiddellijk ruzies tussen broer en zus wanneer Peter op zoek gaat naar een nieuwe ontwerper. Veronique wordt niet betrokken bij de zoektocht en dat kan ze maar moeilijk verkroppen. Wanneer Peter en June een nieuwe ontwerper gevonden hebben, Rudi Verbiest, is Veronique dan ook niet helemaal onder de indruk.  <p style="font-size:85%">Veronique wil een totaal andere weg inslaan met de Holding en vraagt aan Nathalie om een lijst op te stellen van alle bedrijven in Europa omdat ze het 'gat in de markt' wil vinden. Daarnaast neemt ze ook een marktonderzoeker aan om haar hierbij te helpen.

Uiteindelijk vindt Veronique het gat in de markt: biologisch voedsel. Ze ziet meteen een succesvolle zaak in de toekomst en begint met de plannen voor een biologische foodbar. Ze besluit om hiervoor de KomEet te sluiten maar daar zijn Maarten en Roos helemaal niet tevreden mee. Veronique biedt Maarten een job aan in de foodbar maar hij weigert dit. Ondertussen heeft Veronique een nieuwe werkkracht aangenomen: Trudy.

Terwijl Veronique zich volledig op haar werk stort, merkt ze niet dat haar relatie met Victor onder druk staat. Victor vindt dat ze teveel met haar werk bezig is en de twee groeien uit elkaar. Het noodlot slaat toe wanneer Victor opnieuw last krijgt van zijn hernia. Hij moet geopereerd worden maar tijdens de operatie loopt er iets mis. Victor zal voor de rest van zijn leven verlamd zijn en in een rolstoel moeten zitten. Victor kan dit nieuws niet verkroppen en stoot zich af van Veronique. Ondertussen is Veronique vastberaden om hem te blijven steunen ookal had ze eerst twijfels.

Wanneer Victor ontslagen wordt uit het ziekenhuis, wil hij aanvankelijk terug naar zijn eigen huis keren. Zowel Veronique als Marie-Rose wilt dat hij bij hen thuis komt wonen. Victor wil echter geen last zijn voor Veronique en probeert haar via alle mogelijke wegen duidelijk te maken dat hij liever een einde maakt aan hun relatie. Veronique wil hem echter niet los laten. Victor ziet nog maar één manier: onuitstaanbaar worden. Ondanks zijn gedrag wil Veronique niet dat Victor weggaat. Wanneer blijkt dat het opgezet spel was om Veronique van zich af te duwen, beseft ze dat ze hem beter loslaat. Hun relatie loopt ten einde.

Terwijl het op liefdesvlak niet al te vlot gaat, doet de Foodbar het werkelijk goed. Zo goed, dat Veronique meteen aan uitbreiding denkt: ze wil Vlaanderen veroveren met een heuse keten. Toch begint Trudy al snel te klagen dat de werklast te groot is en Veronique besluit een extra kracht aan te nemen: Liesbeth Pauwels.

Maar terwijl de Foodbar het goed doet, voelt Veronique zich steeds meer en meer buitengesloten van VDB Fashion. Peter maakt verschillende beslissingen waar Veronique niets van af weet. Peter wil dan ook volledige autonomie over Fashion maar daar is Veronique niet helemaal blij mee. Tijdens de seizoensfinale kan Veronique niet aanwezig zijn op het buurtfeest omdat het enorm druk is in de Foodbar. Liesbeth gaat haar zoon afhalen aan de luchthaven waardoor Veronique zelf in de Foodbar de mensen moet bedienen door de drukte.

Familie afl5108 01
640px-Familie afl5120 01
Familie afl5128 01
640px-Familie afl5131 01
Familie 5156 02
Familie 5159 05
Week11 3
Familie 5184 001
Familie 5183 002
Familie 5199 001
40690420
640px-Familie 5229 06
Familie 5240 07
Familie 5241 08
Familie 5275 001
Familie 5282 001
640px-Familie 5290 004
Familie 5300 004
640px-Familie 5325 008

Twee maanden later. Ondanks dat de tweede Foodbar in Antwerpen het niet zo schitterend doet, wil Veronique toch al een derde vestiging openen. Dit zorgt voor ruzie tussen haar en June Van Damme en Rudi Verbiest. Die zijn ervan overtuigd dat Veronique zich enkel bezig houdt met de Foodbar waardoor Fashion verwaarloosd wordt. Ondertussen moet ze ook dringend op zoek gaan naar een vervanger voor Pieter-Jan die plotseling zijn ontslag gegeven heeft. Ze neemt enkele sollicitaties af en kiest uiteindelijk voor de vreemde jongeman Zjef De Mulder.

Op persoonlijk vlak gaat het iets minder met Veronique. Ze stort zich op het werk waardoor ze vaak als de laatste persoon het bedrijf verlaat. Rudi krijgt dit in de gaten en vraagt zich af op Veronique geen persoonlijk leven heeft. Het komt geregeld tot een conflict tussen de twee en Veronique kan Rudi duidelijk niet uitstaan. Toch moeten de twee verplicht met elkaar samenwerken wanneer Veronique wil meedoen aan een wedstrijd van de gemeente. Rudi is aanvankelijk niet te vinden voor het idee maar legt er zich uiteindelijk bij neer.

Tijdens deze samenwerking beginnen de twee echter dichter naar elkaar toe te groeien. Het begin van de samenwerking begon eerder stroef doordat Rudi niet echt zin had om hard te werken én Veronique bovendien de schetsen van Rudi begon te verbeteren. Wanneer de twee toch samen tot het perfecte ontwerp komen, is er eventjes een romantisch moment tussen de twee.

Het valt Marie-Rose en Mathias op dat Veronique de laatste tijd gelukkiger rondloopt. Ook Peter begint het een en ander door te hebben. Rudi is dan weer verward. De ene moment is Veronique aan het flirten met hem maar 5 minuten later kan ze dan weer vernietigend uit de hoek komen. Voor Evy is dit het ultieme bewijs dat Veronique gevoelens voor hem heeft en dat ze niet goed weet hoe die gevoelens te uiten.

De weken daarna is de chemie tussen Veronique en Rudi het gespreksthema binnen VDB. Ook de bomma en Albert komen te weten dat Veronique opnieuw verliefd is. Anna wil onmiddellijk Rudi beter leren kennen maar daar is Veronique niet mee opgezet. Ze wil dat alle roddels nu eindelijk eens stoppen en ze maakt Rudi duidelijk dat er nooit iets zal zijn tussen hen. Peter gelooft zijn zus niet en hij probeert Veronique te helpen om met haar gevoelens om te gaan. Zowel Rudi als Veronique zijn echter te koppig om de eerste stap te zetten...

Het komt uiteindelijk tot twee dates maar die verlopen niet zoals verwacht. Veronique en Rudi durven nog steeds niet eerlijk te zijn tegen elkaar terwijl iedereen bij VDB weet dat de twee gevoelens hebben voor elkaar. Evy en June proberen Rudi aan te sporen om Veronique nog een keer mee uit te vragen.

Enkele dagen later blijkt dat Veronique en Rudi een koppel zijn geworden maar Veronique wil dat niemand op VDB het te weten komt. Wat ze echter niet weet, is dat iedereen het eigenlijk al lang wist. Rudi probeert Veronique aan te sporen om hun relatie openbaar te maken en uiteindelijk zwicht ze voor zijn charmes. Rudi wordt ook uitgenodigd voor een etentje door Marie-Rose en Mathias.

Alles verloopt goed tot Rudi per ongeluk te weten komt dat Veronique een zoontje heeft. Hij kan het maar moeilijk geloven dat Veronique haar zoon naar Italië heeft gestuurd en hem nooit meer ziet. Rudi wil dat ze terug contact opneemt met Cédric maar Veronique twijfelt. Wil haar zoon wel terug contact? Het is namelijk al jaren geleden dat ze elkaar nog gezien hebben. Wanneer het zoontje van Leen ontvoerd wordt, begint Veronique te beseffen hoe dierbaar een kindje is en ze vraagt aan Mario om Cédric te laten overkomen naar België.

Het wederzien loopt echter niet zoals verwacht. Cédric is een echte verwende puber geworden en is duidelijk tegen zijn zin naar België gekomen. Hij chat liever met zijn vrienden dan met zijn familie op te trekken, en dat zit Véronique dwars. Wanneer Cédric twee dagen later terugkeert naar Milaan, verloopt het afscheid heel koel. Véronique gelooft niet meer dat de relatie met haar zoon ooit nog goed komt. Rudi dringt er echter op aan om aan die relatie te werken. Ze stelt Mario voor om Cédric iedere vakantie te laten overkomen naar België, maar dat wil hij niet.

Het gaat echt niet goed met de Foodbar Antwerpen. Trudy en Nathalie voeren dan ook uitvoerig marktonderzoek en al snel wordt duidelijk dat dit aan de ligging van de Foodbar ligt. De concurrentie is moordend en het ziet er naar uit dat de Foodbar op de rand van het faillisement staat. Véronique weigert echter resoluut de Foodbar te sluiten, beter nog, ze geeft Nathalie de opdracht om een locatie te zoeken in Gent voor nog een nieuwe Foodbar. Nathalie doet echter haar beklag bij Peter, omdat ze een nieuwe Foodbar echt niet ziet zitten. Peter denkt dat Véronique een nieuwe Foodbar wilt oprichten omdat ze vreest dat ze de 10% meer winst niet gaat halen. Véronique blijft echter volhouden en doet zelfs aan bod op het pand.

Het einde van het jaar nadert en het wordt duidelijk dat Veronique haar vooropgestelde target van 10% meer winst niet zal halen. Ze panikeert dan ook wanneer blijkt dat haar broer Peter bezig is met de voorbereiding van een businessplan voor de holding, dat hem in staat kan stellen om zijn positie als CEO terug te winnen. Veronique besluit hetzelfde te doen en stelt een betoog op waarin ze haar agressieve beleid verdedigt. Op de bestuursraad vlak na nieuwjaar loopt het helemaal fout voor Veronique en ze wordt bij een vertrouwensstemming aan de kant geschoven, terwijl Peter wordt herbenoemd tot CEO.

Veronique is razend en wil niets meer met het bedrijf te maken hebben. Een kleine week later komt ze tot inkeer en vraagt ze aan Peter of ze nog enkele weken CEO kan blijven, om haar lopende zaken af te werken. Peter gaat akkoord en probeert Veronique ervan te overtuigen om ook nadien binnen het bedrijf te blijven, als verantwoordelijke voor Fashion. Veronique blijkt echter andere plannen te hebben en richt plots haar eigen bedrijf op, genaamd Fashionaria.

De grote dag is aangebroken, vandaag vindt de grote modeshow plaats van VDB Fashion. Rudi is zenuwachtig en niet alleen voor de modeshow. Hij heeft namelijk een speciale verrassing in petto voor op het einde van de modeshow. Hij vertelt de dag ervoor al aan Hannah, die nog altijd stapelverliefd op hem is, dat hij een verrassing heeft, maar wat precies vertelt hij niet. De modeshow is een groot succes, maar vooral het onverwachte einde haalt de pers. Rudi heeft Veronique op het einde namelijk ten huwelijk gevraagd. Na even twijfelen heeft ze 'Ja, natuurlijk' geantwoord. Alleen Hannah is hier niet zo blij mee. Zij heeft het de volgende dagen heel moeilijk om nog bij Fashion te werken nu Rudi en Veronique verloofd zijn.

Hannah neemt in overleg met Peter eventjes verlof, maar daar is Veronique niet tevreden mee. Rudi kan opnieuw zich moeilijk concentreren omdat Hannah zijn 'muse' is. Veronique probeert Hannah meermaals te overtuigen terug te keren, maar zonder veel geluk. Wanneer Hannah vertelt dat ze misschien ontslag wil nemen om een eigen bedrijfje op te richten, vertelt Veronique dat ze niet onder contract staat bij VDB, maar bij Fashionaria. Veronique doet haar een aanlokkelijk voorstel: ze mag aan haar eigen collectie werken bij Fashionaria. Hannah neemt het voorstel aan en gaat terug aan de slag.

In de paasvakantie komt Cédric voor even weer terug naar België. De band tussen moeder en zoon is al wat beter, maar nog niet helemaal goed. Veronique verrast dan ook iedereen door een volledige dan vrij te maken voor Cédric. Wanneer Cédric terug weg gaat, gaat Veronique voor een weekend mee. Maar ze gedraagt zich mysterieus over haar weekend in Milaan. Delphine weet meer...

Op een dag komt Rudi te weten wat de plannen zijn van Veronique. Hij maakt zich zorgen over Veronique nu hij heeft ontdekt wat haar plannen zijn. De volgende dag spreekt Veronique af met architect Wouter Dewynter om de inrichting van haar nieuw kantoor te bespreken. De twee worden echte betrapt door Marie-Rose.

Veronique heeft voor de zoveelste keer ruzie met haar broer, Peter. Wanneer het ook thuis bij Marie-Rose wat tegensteekt beslist ze om samen met Rudi alleen te gaan wonen. Ze heeft inmiddels ook al de kaap van 40 bereikt en zij en Rudi gaan binnenkort trouwen. Ze vindt een poepchique loft en koopt het.

Op een middag leert Rudi model Jonas Lybaert kennen. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden. Maar Rudi voelt meer dan vriendschap. Rudi zit in de knoei met zijn geaardheid en weet niet hoe hij dit aan Véronique moet vertellen. Véronique probeert er ondertussen alles aan te doen om Rudi weer voor zich te winnen. Wanneer Rudi opbiecht dat hij verliefd is op Jonas nemen ze afstand. Uiteindelijk beslissen ze een punt te zetten achter hun relatie.

Veronique is ondertussen gestart met haar nieuwe  bedrijf Vero Bello. Samen met ontwerpster Hannah, die ze gestolen heeft van VDB Fashion, gaat ze van start met een nieuwe collectie. Peter wil echter Hannah terug, en stelt een ruil voor: Hannah voor Rudi. Veronique gaat akkoord en Rudi komt voor haar werken.

Veronique bereidt zich voor op de eerste modeshow van Vero Bello. Maar dankzij haar aggresieve methodes ontstaat er al snel ruzie tussen haar en Peter. Veronique heeft namelijk verkopers van VDB afgesnoept, ook een deal met Shoe Discount gemaakt en bovendien tijdens een televisieinterview verteld dat Peter en Fashion bang zijn voor de modeshow van Vero Bello. Peter was eerst niet van plan om naar de modeshow te gaan, maar hij kan toch overhaald worden. Daar heeft Veronique een grote verrassing voor hem in petto. Na het overdonderende succes van de show, vertelt Veronique dat ze nog één iemand bijzonder wil bedanken en ze vraagt June Van Damme op het podium...

Vero Bello (deel 2)

Familie 5326 003
5333 001
Familie 5337 001
Familie 5339 001
640px-Familie 5351 004
S24e032 23
640px-Familie 5362 006
5366-27
640px-Familie 5382 001
Familie 5385 001
S24 E088 006
S24 E090 024
Familie 5425 02
Familie 5439 004
Familie 5446 01
Familie 5499 002
Familie 5502 001
Familie 5504 002
Familie 5505 001
S24 E181 030
Familie 5520 002
Familie 5432 001
10869327 10153184862627491 2702045241694754463 o
Familie 5495 01
Familie 5523 001
Familie 5521 001
BennyVeronique
Familie 5542 003
Familie 5539 002
Familie 5543 004
Familie 5545 014
Familie 5545 030

De eerste modeshow van Vero Bello was een groot succes. Veronique, June Van Damme en Rudi Verbiest genieten na, tot Veronique gezelschap krijgt van Marie-Rose De Putter en Anna Dierckx die het niet kunnen geloven dat Veronique zo laag gevallen is om June aan te nemen. Diezelfde avond komt Veronique te weten dat Elise Casters vermoord is en dat bovendien Louise Van den Bossche vermist is. Ze besluit Peter Van den Bossche op te zoeken en hem bij te staan tijdens deze moeilijke periode. Wanneer Louise terug naar huis keert, vervalt Veronique echter al snel in oude gewoonten en lijkt de ruzie tussen haar en Peter toch nog niet opgelost.

De terugkomst van Cédric & de familieruzie

Twee maanden later. Veronique en June bekijken de verkoopcijfers van de collectie. Veronique wil de kledij in nog meer winkels zien, terwijl June voor nog extra promotie zorgt. Plots krijgt Veronique een telefoontje van haar moeder omdat Cédric Van de Caveye plotseling voor de deur staat. Hij is thuis weggelopen en wil in België bij Veronique blijven wonen. Veronique beseft al snel dat ze de opvoeding van Cédric niet kan combineren met haar drukke job bij Vero Bello. Ze is namelijk amper thuis en dan zou Cédric te vaak alleen zijn. Samen met Marie-Rose komt ze overeen om Cédric tijdelijk bij haar en Mathias Moelaert te laten logeren, tot de drukke periode bij Vero Bello achter de rug is. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, neemt Cédric toch zijn intrek bij Veronique.

Dankzij June wil modejournaliste Andrea De Praetere een exclusief interview met Veronique. Wat Veronique niet weet, is dat ze op hetzelfde moment een interview met Peter Van den Bossche gepland heeft. Wanneer Veronique en Peter elkaar zien, wordt het voor hun meteen duidelijk dat Andrea een soort debat wou uitlokken. Enkele dagen later ligt de Flash in de winkel en is Veronique enorm blij met het resultaat. Andrea was in het artikel namelijk uiterst enthousiast over Vero Bello, terwijl ze minder goede commentaar voor Fashion had. Het wordt hierdoor nog drukker bij Vero Bello en Marie-Rose besluit haar dochter te steunen door af en toe bij te springen, maar dat schiet bij Peter in het verkeerde keelgat. Ook Anna waarschuwt Marie-Rose en Veronique dat het zo tot een familieruzie zal komen.

Ondertussen verloopt de relatie tussen Veronique en Cédric goed, maar hij kan het niet laten om af en toe te liegen. Cédric gaat liever 's avonds naar café in plaats van zijn huiswerk te maken, en durft zelfs eens te spijbelen omdat hij de leerlingen uit zijn klas niet kan uitstaan. Veronique geeft te vaak toe, waardoor Cédric dan weer onhandelbaar is.

Op aanraden van de bomma, organiseert Marie-Rose een etentje met haar kinderen om de ruzies terug op te lossen. Peter kan het verraad van zijn zus en moeder niet verkroppen en breekt volledig met hen. Veronique doet alsof ze het terug wil goedmaken, zodat ze op een goed blaadje bij haar moeder en de bomma komt te staan. Hierdoor wordt Peter nu aanzien als de ruziemaker, omdat hij zich niet wil verzoenen. Veronique maakt van de gelegenheid gebruik om Vero Bello nog meer op de markt te zetten. Er komen steeds meer winkels waar hun collectie verkocht wordt en Veronique en June bedenken een restyling-actie dat een overdonderd succes is.

Cédric klaagt dat zijn mama te weinig tijd heeft en verwijdert alle afspraken uit haar agenda. Veronique is razend en geeft hem een klap in zijn gezicht. Voor Cédric is dit de druppel en hij wil niet meer naar huis komen. Veronique weet niet meer wat doen en Cédric zoekt hulp bij Rita Van den Bossche. Cédric beseft eindelijk dat hij beter terug op internaat kan gaan en samen met Veronique gaat hij op zoek naar een goede school voor hem.

Vero Bello versus VDB Fashion

Sinds de restyling-actie gaat het bij Vero Bello zeer goed, en Veronique is op zoek naar een pand om de kantoren van Vero Bello naar te verhuizen. June probeert al snel haar eigen zin door te drijven, maar Veronique zet door. Wanneer ze beseft dat ze Rudi Verbiest aan het verliezen is door het gedrag van June, besluit ze haar zakenpartner op het matje te roepen.

Veronique komt te weten dat Peter Van den Bossche een eigen schoenencollectie op de markt brengt én bovendien een modellenbureau opstart. Ze voelt de concurrentie groeien en zoekt met June Van Damme naar een oplossing om Vero Bello weer in de schijnwerpers te zetten. June verplicht Veronique om deel te nemen aan een wedstrijd om de uniformen van Airfree te ontwerpen. Veronique voelt zich steeds meer gevangen binnen Vero Bello, door de invloed van June en haar investeringen. Wanneer Veronique vestigingen in Knokke en Brussel wil openen, vraagt ze hiervoor dan ook niet de financiële hulp van June. Ze vraagt deze keer de hulp van haar moeder, en Marie-Rose stemt na lang nadenken toe om een hypotheek op haar huis te nemen om waarborg te staan voor Vero Bello.

Vero Bello en VDB Fashion zijn de twee kandidaten die overblijven in de wedstrijd van Airfree. Terwijl June Van Damme er zeker van is dat ze zullen winnen, is Veronique daar minder zeker van. Ondertussen bereidt ze zich voor op de danswedstrijd in de Jan en Alleman. Ze wou eerst niet deelnemen, tot Mathias Moelaert haar op andere gedachte kon brengen. Veronique wil maar al te graag Bart Van den Bossche verslaan, en huurt daarvoor een professionele danser in om haar les te geven. Terwijl ze volop aan het oefenen is, krijgt Vero Bello het goede nieuws van Airfree dat ze gewonnen hebben. Tot Veronique te weten komt dat June het bedrijf ingelicht heeft over de drugszaak bij Peter Van den Bossche. Veronique kan het niet geloven dat haar zakenpartner het spel zó vuil heeft gespeeld, en gaat persoonlijk haar excuses aanbieden bij haar broer.

De feestdagen zijn in aantocht en Veronique en Peter hebben hun ruzie nog steeds niet kunnen oplossen. Marie-Rose De Putter wil hier eindelijk verandering in brengen, en probeert de twee samen te krijgen. Peter stemt toe om met Veronique te praten en ze ontmoeten elkaar, in het bijzijn van hun moeder, bij Vero Bello. Net op dat moment kantelt er een vrachtwagen met een giftige stof, zodat er een cordon wordt ingeroepen in Mechelen. Niemand mag naar buiten gaan waardoor Veronique, Peter en Marie-Rose drie dagen opgesloten zitten bij Vero Bello. De sfeer is allesbehalve optimaal en ze kunnen hun ruzie niet oplossen. Alleen op kerstavond lijken de twee hun problemen eventjes te kunnen vergeten, maar dat duurt niet lang.

De chantage van June

Ondertussen wordt Veronique erin geluisd door June Van Damme. Het begon allemaal met een betaling 'in het zwart' van model Floor Hintjens. Het gaat namelijk niet om een betaling van geleverd werk, maar een betaling in ruil voor zwijgplicht. Floor is namelijk het model dat drugs binnenbracht bij Peter om hem in diskrediet te brengen. June installeerde een verborgen camera bij Vero Bello en filmt alles wat Veronique doet. Ook de betaling.

Nadien gaat Veronique - op aanraden van June - samenwerken met stoffenleverancier Dario Rinaldi. Rudi Verbiest probeert Veronique te waarschuwen dat Dario niet echt een goede naam heeft binnen de modewereld, maar door zijn economische prijzen, kan Veronique de deal niet weigeren. June gebruikt Dario echter om nog meer drugs te smokkelen. Ze bestelt twee kaften met stoffenstalen, één gewone, en één met ook drugsstalen. Dankzij June wordt Veronique gefilmd terwijl ze de kaft in ontvangst neemt, en nadien verwisselt June haar eigen stalenkaft met drugs, met de kaft van Veronique. June heeft er wel voor gezorgd dat de drugs uit de kaft zijn, en dat er bovendien geen sporen naar haar wijzen.

Veronique krijgt op kantoor bezoek van inspecteur Hoste, van de sectie drugs. Hij heeft een paar vragen in verband met de drugsfeestjes van Peter, want er is een dode gevallen. Veronique is razend op June, omdat ze nu zeker weet dat zij hier achter zit. Ze waarschuwt haar zakenpartner dat ze haar levenswerk niet kapot wil en doet er opnieuw alles aan op June buiten te krijgen. Maar June heeft aan alles gedacht. Dankzij de verborgen camera in het kantoor, heeft June enkele bezwarende beelden in haar bezit. Namelijk het contact tussen Veronique en Dario Rinaldi, en de betaling aan Floor. June chanteert Veronique met deze beelden waardoor Veronique machteloos staat en alles moet doen wat June zegt. Ook wanneer Peter Van den Bossche en Mathias Moelaert een voorstel doen om een samenwerking tussen Vero Bello en Fashion te sluiten. June wil hier niets van weten, en zorgt ervoor dat Veronique weigert.

De sfeer bij Vero Bello zakt opnieuw naar een dieptepunt en ook Rudi Verbiest kan er niet langer over zwijgen. Veronique beseft dat ze ook bezwarende informatie over June moet vinden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze kan de inhoud van Junes harde schijf kopiëren tijdens een zogezegde brandoefening en bezorgt de inhoud aan Bart Van den Bossche om te analyseren. Bart kan echter niets vinden, en Veronique gaat nog een stapje verder. Ze verwisselt de handtas van June, terwijl ze met Rudi op restaurant gaat, en laat haar laptop onderzoeken door Bart. Tot June plotseling weer in het kantoor staat en de twee betrapt. Ze is razend op Veronique en stapt naar de politie met de foto van haar en Dario Rinaldi. Inspecteur De Bock komt Veronique een bezoekje brengen, maar ze slaagt erin de politie ervan te overtuigen dat ze geen weet had van zijn illegale praktijken.

De ontsnapping van Bert

Bart wil Veronique nog steeds helpen met haar strijd tegen June, en begint in haar verleden te graven. Veronique vraagt zich namelijk af wat er al die jaren geleden juist gebeurd is met haar echtgenoot die op mysterieuze wijze gestorven is. Bart Van den Bossche komt via zijn connecties bij de politie te weten dat Bert een jaar geleden uit de gevangenis is ontsnapt. Hij brengt Veronique op de hoogte en zij probeert op haar beurt Bert in haar plannetje te gebruiken. Ze wil namelijk June Van Damme bij Vero Bello buitenkrijgen en brengt haar op de hoogte dat Bert ooit ontsnapt is. June wil Peter Van den Bossche kapot krijgen en hoopt hiervoor de hulp van Bert te krijgen. Ze neemt contact met hem op en maakt een afspraak om hem te bezoeken in de gevangenis. Al doet ze dit wel onder een valse naam, namelijk die van Veronique.

De dag erna maakt June haar opwachting in de gevangenis en Bert is blij haar te zien. Hij wil June namelijk inschakelen om te kunnen ontsnappen, maar wil zijn plannetje nog niet helemaal uit de doeken doen. Bert eist een minder streng gevangenisregime en gaat daarom in hongerstaking. De volledige familie Van den Bossche komt dit te weten nadat dit verhaal ook het nieuws haalt. Bert hoopt dat ze zijn eis zullen waarmaken, zodat hij alsnog kan ontsnappen. Bert wordt overgeplaatst naar een gespecialiseerde instelling en kan tijdens de overplaatsing ontsnappen. Heel de familie is in paniek en Peter wordt onder politiebewaking gezet. Veronique weet 100% zeker dat June iets met de ontsnapping te maken heeft, want de laatste tijd doet ze wel heel vreemd. Ze is ook geregeld niet op kantoor te zien en Veronique koopt een zendertje zodat ze June steeds kan volgen. Uiteindelijk komt ze te weten dat June inderdaad in contact staat met Bert, ze maakt foto's als bewijs en brengt de politie op de hoogte. Wanneer ze het gebouw binnenvallen, is Bert echter al verdwenen.

Financiële problemen

De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose in de problemen geraakt aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Marie-Rose is hierdoor diegene die aansprakelijk wordt gesteld om de financiële problemen van Vero Bello te betalen. Mathias is bezorgd over Marie-Rose aangezien ze zich meer en meer in de problemen werkt. Zo verkoopt ze haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ook maakt ze haar geld op aan verbouwingen van haar villa, kledij, een tablet ... enzovoort. Wanneer Marie-Rose dagelijks op stap gaat en vreemde telefoontjes pleegt, begint Mathias ongerust te worden. Steeds wanneer Mathias haar betrapt op een leugen of vreemde daad, slaagt ze in paniek en verzint iets om haar man de mond te snoeren. Wat later ontstaan er roddels wanneer Linda Marie-Rose met een onbekende man een hotel ziet buitenkomen. Jan denkt meteen dat ze Mathias bedriegt. Ondertussen probeert Marie-Rose stiekem terug geld te verdienen via de beurs, maar krijgt pech en verliest al haar geld. Wat later zet ze haar villa te koop.

Marie-Rose moet aan haar kinderen vertellen dat ze noodgedwongen moet verhuizen. Veronique is in eerste instantie blij, tot ze te weten komt dat het haar schuld is dat haar moeder haar geld verloren heeft. Ook Peter kan er allesbehalve mee lachen, en dat zorgt opnieuw voor spanningen tussen broer en zus. Veronique is de constante ruzies beu, en stort in wanneer ze ziet hoe goed Cédric Van de Caveye en Louise Van den Bossche overeenkomen. Peter treft zijn zus in tranen aan en de twee leggen hun geschil opnieuw bij.

De Joint Venture

Nu de storm terug gaan liggen is, wil Veronique nog eens polsen of Peter en Mathias een samenwerking tussen Fashion en Vero Bello nog steeds zien zitten. Zowel Mathias als Thomas zijn positief, maar Peter wil er niets van weten. Zeker omdat hij absoluut niet met June Van Damme wil samenwerken. Ook June stelt haar veto, maar Veronique dreigt ermee de foto's van haar en Bert naar de politie te brengen. June probeert de foto's van haar GSM te verwijderen, maar Veronique heeft nog verschillende exemplaren verstopt zodat haar moeite voor niets is geweest. Plotseling verandert June volledig van gedachte en ziet ze een samenwerking toch zitten.

De joint vernture tussen VDB Fashion en Vero Bello is gestart en Rudi verhuist naar het atelier van VDB Fashion, dan kan hij terwijl Hannah weg is ook de job van ontwerper bij VDB Fashion overnemen. June komt verschillende keren langs bij VDB en Peter wilt niet dat hij haar nog langer ziet op kantoor, maar June vindt het juist leuk om Peter te treiteren. Peter is niet van plan om in de nabije toekomst nog op kantoor te werken en hij verhuist al zijn spullen naar huis. Veronique kan June niet tegenhouden om naar VDB te gaan. Peter wil June niet meer tegen het lijf lopen en vertrekt naar Griekenland voor een 'geheime missie'.

Veronique en Benny

Veronique wilt weten wat de plannen zijn met de Foodbar en ze spreekt af met Benny, om te polsen naar de plannen van de Foodbar. Ze vraagt hem waarom Liesbeth naar Reading is en Benny vertelt haar alles wat hij weet. Ze vraagt hem om nog meer te polsen bij Liesbeth en hij stemt toe. Ze spreken elke dag af en zo komt Veronique te weten dat Liesbeth met de Foodbar internationaal wilt gaan. Ze krijgt gevoelens voor Benny en ze kan het zelf niet geloven. De dagen nadien spreken Benny en Veronique nog een paar keer met elkaar af en ze vraagt hem mee uit eten om hem te bedanken voor zijn moeite. Ze kunnen goed met elkaar spreken, maar omdat Benny niet kan zwijgen over Liesbeth, beseft Veronique dat ze geen kans maakt. Na de plotse dood van zowel Thomas Van den Bossche als Bart Van den Bossche heeft Veronique het moeilijk en ze zoekt opnieuw steun bij Benny. Wanneer ze elkaar laat op de avond zien, belanden ze samen in bed. Benny heeft er onmiddellijk spijt van en probeert Veronique te ontwijken.

FreEco en Cédric vermist

Zowel Louise Van den Bossche als Cédric Van de Caveye werken samen met FreEco, een radicale beweging onder leiding van de manipulerende Hannes. Cédric en Louise komen in aanraking met de politie wanneer ze in opdracht van Hannes gaan protesteren bij een CEO van een farmaceutisch bedrijf. Veronique is razend en wil niet langer dat Cédric nog omgaat met die mensen van FreEco. Bij Louise gaat het echter nog een stap verder en het komt tot een zware strijd tussen FreEco enerzijds en VDB Fashion en Vero Bello anderzijds. FreEco probeert de twee bedrijven onderuit te halen door mee te delen dat ze werken met giftige stoffen. Veronique en Peter willen deze fout rechtzetten en laten al hun kleding nogmaals testen waaruit blijkt dat ze helemaal clean zijn. De stof die FreEco getest had, wordt niet gebruik in de productie.

Enkele dagen later kan Veronique niet in contact komen met Cédric en ze denkt meteen het ergste. Louise vreest dat Hannes hier achter zit omdat hij wraak wil nemen op Veronique. Ze schakelen de hulp in van Faroud Kir, maar Veronique kan de stress amper aan en stort helemaal in. Met de hulp van een geblinddoekte Louise, vinden ze het lokaal van FreEco, maar daar is geen spoor van Hannes of Cédric te vinden. Veronique vreest dat ze Cédric iets aangedaan hebben tot ze een telefoontje krijgt van het ziekenhuis: Cédric is enkele dagen geleden opgenomen met een alcoholvergiftiging en ligt in coma. Veronique haast zich naar het ziekenhuis waar ze waakt over haar zoon. Net op dat moment krijgt ze een telefoontje van Leen Van den Bossche, die haar eerder op de dag verzorgd had na een appelflauwte. Leen heeft namelijk bijzonder nieuws: Veronique is zwanger.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.13.17
S25 E002 013
S25 E004 013
S25 E008 020
Familie s25 5558 004
Familie 5568 003
Familie 5563 004
Familie 5579 002
Familie 5583 005
59848770
Familie 5590 002-303r4ry2v5tch26okir11m
Familie 5611 004-30b8mribnnwdo2jmhuyeiy
Familie 5619 005-30cuivyhox6lnys9m9tkwa
Familie 5623 002-30ei0150o4888elobk2t56
Familie 5631 003-30hp3cwgpl459ti8fdrimi
Familie 5639 005-30ju4is283vymw9xqhc8p6
Familie 5649 003
Familie 5658 004
Familie 5660 003
Familie 5672 001
Familie 5676 002
Familie 5688 003
Familie 5697 001
Aflevering 5698-1
Aflevering 5705-1
Familie 5717 002
Familie 5729 001
Familie 5743 005
Familie 5745 002
Familie 5763 004
Familie 5767 006
Familie 5768 magtv 005
Familie 5768 magtv 006 0
Familie 5768 na 011

Veronique waakt aan het bed van Cédric Van de Caveye, die maar niet uit zijn coma wil ontwaken. Wanneer haar moeder op bezoek komt, beseft Veronique meteen dat er iets aan de hand is, maar Marie-Rose lost niets over haar eigen problemen. De toestand van Cédric gaat achteruit en Veronique kan de stress niet langer aan, ze valt flauw. Nadien krijgt ze in het ziekenhuis het gezelschap van Benny Coppens, die Veronique komt steunen tijdens deze moeilijke periode. Veronique wil Benny vertellen over haar zwangerschap, maar krijgt het niet over haar lippen.

Enkele dagen later is Cédric dan toch aan de beterhand en wordt hij uit de coma gehaald. Veronique wil het hier echter niet zomaar bij laten en eist dat Cédric hulp zoekt. Hij moet naar een psycholoog om over zijn probleem te praten. Ondertussen komt Veronique te weten dat Mathias Moelaert een slippertje begaan heeft met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Marie-Rose De Putter kan dit niet verkroppen en vraagt de scheiding aan. Ze begint een nieuw leven bij haar goede vriendin Colette in Frankrijk.

Op professioneel vlak heeft Veronique grote plannen. Ze stelt aan Peter Van den Bossche een fusie voor tussen Fashion en Vero Bello. Aanvankelijk ziet Peter dit niet zitten, omdat hij niet wil samenwerken met June Van Damme, maar hij komt tot inkeer wanneer Veronique vertelt dat dit de ultieme kans is om June uiteindelijk buiten te werken.

Twee maanden later

Veronique heeft nog steeds niemand verteld dat ze zwanger is, maar ze heeft wel definitief besloten het kindje te houden. Tussen haar en Cédric gaat het opnieuw zeer goed, dus ze besluit hem in te lichten. Cédric reageert echter slechter dan Veronique verwacht heeft en niet veel later krijgt ze een miskraam. Cédric voelt zich schuldig en kan met zijn emoties geen blijf. Hij zoekt steun bij Mathias, die op zijn beurt steun biedt aan Veronique. Plotseling kunnen Veronique en Mathias het weer zeer goed met elkaar vinden, omdat Veronique het apprecieert wat Mathias allemaal voor haar en Cédric doet.

Nu de fusie tussen Vero Bello en Fashion tot een goed einde is gebracht, wil Veronique klinken op een nieuwe start. Maar er moet nog een hoofdontwerper gezocht worden en zowel Rudi als Hannah komen in aanmerking. Wanneer ook nog Gunther Poucke zijn kandidatuur stelt, is het hek helemaal van de dam. De strijd barst los, maar het is vooral Rudi die niet van plan is om het spel eerlijk te spelen. Door een gemene zet neemt Gunther ontslag en nadien probeert hij ook Hannah in een slecht daglicht te plaatsen. Veronique is duidelijk ontgoocheld in hem, maar desondanks blijft ze zijn kandidatuur steunen bij de rest, al denkt niet iedereen daar zo over.

Uiteindelijk wil Rudi niet langer wachten tot er een beslissing gemaakt wordt, en hij biedt zijn ontslag aan om Veronique en Peter onder druk te zetten. Zo ver komt het niet, want het is Hannah die zich terugtrekt omdat ze de hele strijd veel te banaal vindt. Rudi wordt daarom automatisch hoofdontwerper en tekent zijn nieuwe contract. Wanneer Rudi merkt dat hij door zijn intense strijd al zijn vrienden verloren is, geeft hij de job toch aan Hannah.

Ondertussen is de band tussen Veronique en Mathias Moelaert nog meer versterkt, en dat is ook Trudy opgevallen. Trudy is extreem jaloers en eist voortdurend zelf de aandacht van Mathias op. Het komt zelfs zo ver dat ze Mathias vraagt om bij haar en Jelle Van den Bossche in te trekken. Mathias gaat in op haar aanbod, tot groot ongenoegen van Veronique. Nadien schrijft Veronique zich stiekem in op een datingsite, omdat ook Mathias dit gedaan heeft. Na één dag heeft ze al haar eerste afspraakje, maar het klikte absoluut niet en Veronique schrijft ze terug uit op de site omdat ze het verloren moeite vindt om zo een man te vinden.

Veronique gaat samen met Rudi Verbiest naar een operavoorstelling. Daar loopt hij Geoffrey Maaskant, die kledij ontwerpt voor operagezelschappen, tegen het lijf. Wanneer hij Rudi het voorstel doet om ook te ontwerpen voor de opera, gaat hij akkoord onder de voorwaarden van Peter en Veronique. Al snel blijkt bij VDB dat Rudi de twee moeilijk kan combineren. Ondertussen gaan Trudy en Veronique met elkaar in de clinch voor de aandacht van Mathias. Mathias voelt zich steeds meer in een hoekje gedreven door Trudy en beslist te verhuizen. Trudy geeft Veronique de schuld van Mathias' vertrek.

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Iedereen komt er ongedeerd uit, maar deze instorting heeft grote gevolgen. Ze beseft nu eens te meer dat het leven soms zo gedaan kan zijn. Zij en Mathias geven eindelijk toe aan hun gevoelens. Wanneer het tot een kus komt, begint Mathias te twijfelen en denkt dat het beter is om afstand van haar te nemen. Veronique wil eventjes weg van alles en iedereen en beslist mee te gaan naar Marie-Rose De Putter in Frankrijk met Peter, Anna Dierckx en Albert Thielens. Wanneer ze terugkeert, begint Veronique alsnog een relatie met Mathias.

Peter Van den Bossche en Veronique verschillen in mening over de toekomst van de vernielde gebouwen van VDB. Zij, Mathias en Simon Feyaerts kunnen hem overtuigen om te investeren in nieuwe gebouwen. Stan Lauwers en June Van Damme zetten Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand voor VDB en proberen hem te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, net nu Veronique voor enkele dagen naar Frankrijk is om haar moeder in te lichten over haar nieuwe relatie. Wanneer Veronique terugkeert en ontdekt dat Peter alles beslist heeft achter haar rug, is ze razend op haar broer. Uiteindelijk legt ze zich neer bij de beslissing, omdat het een toplocatie is.

In december verhuist iedereen naar de nieuwe gebouwen en dat zorgt meteen voor spanningen. Zeker omdat alleen Veronique, Peter en Simon een eigen kantoor hebben. De rest heeft niet eens een eigen bureau, omdat Peter een systeem van wisselende werkplekken invoert.

Nu Leen Van den Bossche met haar gezin verhuisd is, gaat ze op zoek naar potentiële kopers. Veronique laat echter haar oog vallen op het huis. Ze gaat de confrontatie met Leens huisbaas en pingelt hem af. Wanneer Cédric Van de Caveye verneemt dat zijn moeder het huis reeds heeft gekocht zonder zijn mening te vragen, loopt hij woedend de deur uit. Hij wordt op straat aangereden door Leens huisbaas. Cédric komt er vanaf met een lichte hersenschudding. Ook Mathias neemt zijn intrek bij Veronique en Cédric.

Nu Liesbeth Pauwels gestopt is met de opleiding bij FineVine en beseft dat het toch niets voor haar is, ziet Trudy een kans om hogerop te geraken en stelt Peter voor om zich bezig te gaan houden met de uitbreiding van de Foodbar. Trudy stuit echter op tegenkanting van Peter, omdat Veronique dezelfde plannen heeft. Tot groot genoegen van June loopt de strijd tussen hen hoog op, waardoor Peter beslist om het hele project uit te stellen. Simon is nog steeds niet akkoord met Peters manier van werken. Hij bedenkt een nieuw concept waarbij in elke winkel van VDB Fashion zich een Foodcorner bevindt. Om het merendeel van de aandeelhouders aan zijn kant te krijgen, gaat Simon zelfs zo ver dat hij Mathias chanteert met zijn gesjoemel indertijd met Thomas. Hij slaagt erin het plan van de Foodcorners te verwezenlijken. Tot grote ergernis van Trudy krijgt Veronique hierover de leiding.

Veronique krijgt op een avond een telefoontje van de directeur van Cédrics internaat. Hij vertelt haar dat Cédric voorgoed van het internaat wordt gestuurd als gevolg van het werpen van een rookbom. Doordat het brandalarm is afgegaan en bepaalde diensten ter plekke zijn moeten komen, moet Cédric hiervoor een schadeclaim betalen. Mathias kan ervoor zorgen dat Veronique strenger optreed tegenover haar zoon.

Simon wordt gretiger met de dag. Hij wilt absoluut aandelen van VDB in handen hebben om meer inspraak en macht te hebben binnen het familiebedrijf. Peter beslist hem op zijn plaats te zetten door Simon bewust niet te vermelden als bedenker van de Foodcorners gedurende een televisie-interview en blaft al zijn ideeën af. Wanneer Simon denkt dat Peter het bedrijf de dieperik in gaat sleuren door zijn onbetaalbare reclamecampagnes, alarmeert hij bij Veronique. Veronique gaat volledig mee in het verhaal van Simon en ze roept een aandeelhoudersvergadering bij elkaar om de aftreding van Peter als CEO te bespreken. Vooral omdat zij zichzelf als de nieuwe CEO ziet.

Veronique is de controle over Cédric Van de Caveye helemaal kwijt. Wanneer hij en Benny Coppens aan de praat geraken in de Jan & Alleman beslist Benny de puber mee te vragen naar de cinema. Doordat de twee een goede band krijgen, wilt Cédric bij zijn thuis gaan wonen. Liesbeth Pauwels ziet dit als een uitdaging aangezien ze binnenkort een adoptiekind moet opvoeden met Benny. Enkele dagen later ontdekt Patrick dat de dure horloges in zijn atelier zijn gestolen. Wanneer Agnes Moelaert Cédric van diefstal beschuldigt, beslist de jongen terug te verhuizen naar Veronique en Mathias. Ondertussen krijgen zij telefoon van Cédrics directeur met het nieuws dat de echte dader van de rookbom gevat is.

Peter beslist zich terug te trekken als CEO-kandidaat en neemt wat later zelfs ontslag. Veroniques geluk is echter van korte duur wanneer ze van Simon te horen krijgt dat hij zich kandidaat stelt. Mathias maakt zich zorgen over Veroniques gezondheid aangezien ze reeds enkele keren onwel wordt door haar hoge bloeddruk, oververmoeidheid en tekenen van stress. Wanneer Simon tot CEO wordt verkozen doordat Mathias op hem stemt, voelt Veronique zich verraden en ze maakt een einde aan hun relatie. Mathias wil dat niet zomaar aanvaarden en blijft strijden voor de liefde van Veronique. Zij luistert echter niet meer en wil gewoon dat ze hem met rust laat.

Na de waarschuwingen van zowel Mathias als Leen negeert Veronique haar fysieke uitputting en voelt zich eenzamer dan ooit in het familiebedrijf. Zeker nu Peter zijn ontslag gegeven heeft en June Van Damme benoemd wordt als nieuwe financieel directeur. Doordat ze geen zorg draagt voor haar gezondheid, begint Veronique op een avond thuis heel hard te zweten en valt ze tegen de grond. Na haar flauwte ontwaakt ze echter. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven. Maar het gaat elke dag slechter en slechter met de gezondheid van Veronique. Ze negeert alle aanwijzingen op een burn-out en verzorgt zichzelf niet meer.

Tijdens een hevige discussie met Simon valt Veronique flauw. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt van de dokter te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is. Ze moet zeker een maand rusten. Cédric doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafd is en te maken heeft met een burn-out. Ondertussen probeert Mathias meermaals in contact te komen met Veronique. Tot zijn grote verbazing geeft ze toe dat Mathias gelijk had, maar Veronique probeert Mathias nog steeds van haar weg te duwen. Mathias geeft echter niet op en staat bijna elke dag aan haar deur om ervoor te zorgen dat ze het doktersadvies opvolgt.

Veronique heeft het moeilijk om haar werk bij VDB opzij te schuiven, maar het lijkt haar stilletjes aan te lukken met de hulp van Mathias. Leen merkt op dat Veroniques bloeddruk terug in orde begint te geraken. June slaagt er echter opnieuw in om Veronique op te jagen door haar te beschuldigen van geknoei met de cijfers van Vero Bello. Volgens haar is het June die geknoeid heeft met de cijfers van het laatste kwartaal. Ze zou de cijfers van de voorraden hoger gezet hebben dan ze in werkelijkheid zijn waardoor de verkoopcijfers dalen. Ondertussen komt Cédric naar huis met een slecht rapport en gaat hij in de vakantie aan de slag bij VDB als jobstudent.

Veronique gaat nog eenmaal naar kantoor om met Simon Feyaerts te praten, die juist Benny Coppens ontslagen heeft. Benny vroeg aan Veronique om een goed woordje te doen, maar het mag niet baten. Ondertussen groeien zij en Mathias terug naar elkaar toe en genieten ze elke dag van elkaars gezelschap. Dankzij Mathias let Veronique op haar gezondheid en gaat ze geregeld wandelen in het park om frisse lucht binnen te krijgen. De twee worden opnieuw een koppel en Veronique hoopt dat ze de problemen van vroeger kunnen vergeten.

Veronique is aan de beterhand en denkt al terug aan werken. June slaagt er echter in om Veronique op te jagen door haar te beschuldigen van geknoei met de cijfers van Vero Bello. Mathias doet Veronique een hometrainer cadeau zodat ze zich kan focussen op sport. Veronique is zeer sceptisch in het begin, maar krijgt al snel de smaak van het sporten te pakken, waardoor Mathias zich zorgen maakt over de té gedreven sporter. Ze denkt er zelfs aan om een hometrainer op VDB aan te schaffen om te trainen gedurende de pauzes. Na een discussie met Cédric ziet ze in dat ze alle aandacht dreigt te besteden aan de hometrainer en niet meer aan de belangrijkere dingen in het leven. Veronique wilt dat de hometrainer verdwijnt.

Simon Feyaerts is ernstig ziek en is voor onbepaalde tijd buiten strijd. Tot grote vreugde van June wordt zij CEO ad interim. Dit detail heeft ze namelijk in haar zelf opgemaakte contract verwerkt dat ze onlangs door Simon liet tekenen. June maakt van zijn afwezigheid gebruik om Rudimentair op te doeken, maar dat wil Veronique niet zomaar laten passeren. Ze vindt het niet kunnen dat June nu aan het hoofd van haar bedrijf staat en besluit terug te keren naar Fashion. June vreest dat Veronique in haar missie zal slagen en wil haar zo snel mogelijk weer buiten krijgen. Haar vergiftigen zoals ze bij Simon gedaan heeft, lukt niet dus gaat ze voor de grove middelen. Ze huurt Gert Beysen in, die in opdracht van June Veronique moet verkrachten in de ondergrondse parking van het bedrijf. Ondertussen belt Veronique naar Peter Van den Bossche met de vraag of hij onmiddellijk terugkeert uit Italië. Veronique wil namelijk een aandeelhoudersvergadering bij elkaar roepen.

Wanneer Veronique 's avonds naar de parking gaat, wordt ze gevolgd door Gert Beysen. Hij slaagt in haar opzet en kan Veronique in zijn camionette sleuren. Diezelfde avond is Veronique volledig van slag, maar durft ze niets te zeggen tegen Mathias. De volgende morgen daagt ze niet op bij Fashion tijdens de aandeelhoudersvergadering en Peter en Mathias vrezen dat ze opnieuw hervallen is. Veronique blijft opnieuw thuis, maar ze is zichzelf niet meer. Na lang aarzelen brengt ze zowel Leen als Peter en Mathias op de hoogte. Ze laat zich onderzoeken in het ziekenhuis en gaat op aanraden van Mathias ook praten met slachtofferhulp.

Veronique wil terug gaan werken, maar vanaf de eerste dag loopt het al fout door June. Zij heeft namelijk rondgestrooid dat Veronique verkracht is. Iedereen bij Fashion komt het snel te weten en Veronique krijgt een paniekaanval. Ze wordt door de politie gecontacteerd om haar verkrachter aan te duiden, en ze kan Gert herkennen tussen de andere mannen.

Veronique krijgt enkele dagen later van de politie te horen dat Gert buiten verdenking werd gesteld. Veronique komt via een zakenrelatie van Mathias te weten waar de man woont en samen gaan ze naar daar voor de confrontatie, maar ze worden tegengehouden door de politie. Nadien besluiten de twee om het voorval te laten rusten, omdat ze er niet voor kunnen zorgen dat Gert opgepakt wordt. Ondertussen komt Cédric thuis met een goed rapport. Hij heeft 76 procent behaald zonder enige buis. Veronique is trots op haar zoon. Zij en Mathias verrassen Cédric door hem naar Rock Werchter te laten gaan, aangezien hij nog steeds zijn ticket thuis heeft liggen. Hoewel hij eerst niet wilt gaan en liever bij zijn moeder wilt blijven, kunnen Veronique en Mathias hem overtuigen om toch te gaan. Later op de dag gaan Veronique en Mathias inkopen doen. In de supermarkt komt Veronique oog in oog te staan met haar verkrachter. Ze wilt absoluut met Gert praten en achtervolgt hem tot bij zijn auto. Wanneer hij Veronique uitmaakt, gaat Mathias hem te lijf. Gert biecht hen op dat hij Veronique moest verkrachten in opdracht...

Familie 5769 003
Familie 5771 001
S26 afl5774 053
Familie 5776 009
Familie 5783 005
Familie 5786 005
S26 afl5787 045
S26 afl5788 044
Familie 5789 003
Familie 5791 004
Familie 5792 002
Familie 5797 002
Familie 5802 005
Familie 5825 005
Familie 5826 005
S26 afl5828 038
S26 afl5830 052
S26 afl5831 039
S26 afl5831 040
Familie 5839 002
Familie 5845 003
Familie 5848 003
Familie 5853 002
Familie 5854 001
Familie 5857 002
Familie 5857 004
S26 afl5858 125
Familie 5858 004
Familie 5858 011
15972559 10154985017097491 7924757672780695356 o
Familie 5872 001
Familie 5882 002
Familie 5884 002
16486875 10155071732542491 435245837635756392 o
16903354 10155129982622491 7010305839439826729 o
Familie 5900 004
Familie 5917 001
Familie 5922 003
Familie 5923 001
Familie 5930 001
105725362
Familie 5963 003
B6329eac03206ab63b5f50c8609568fc
Week41-04
19055924 10155486185057491 9117613802859073903 o
Familie 5981 002
Familie 5985 004
Familie 5988 seizoensfinale na 007
Familie 5988 seizoensfinale na 001

Veronique en Mathias zijn nog aan het bekomen na de aanvaring met Gert Beysen of ze krijgen alweer bijzonder nieuws te horen van Peter. June is vermoord teruggevonden in haar kantoor. Veronique kan haar tevredenheid moeilijk onderdrukken en is van plan om samen met Peter terug de touwtjes in handen te nemen bij VDB Fashion. Tot Peter het contract met 9House goed bestudeerd en beseft dat Fashion nooit zal kunnen voldoen aan de eisen van het bedrijf. Veronique en Peter gaan op zoek naar allerlei manieren om de productiekosten te onderdrukken en schakelen hiervoor ook Evy en Hannah in. Onder lichte dwang van Mathias besluit Veronique ook Simon nog een tweede kans te geven. De problemen zijn echter veel te groot om op te lossen en het ziet er naar uit dat Fashion op de rand van het faillissement staat.

Twee maanden later

Lars De Wulf maakt zijn opwachting als de nieuwe CEO van VDB Fashion. Hij heeft enorm veel geld in het bedrijf gestoken en werd zo de grootste aandeelhouder. Veronique blijft commercieel directeur, maar voelt zich al snel achteruit geschoven door Lars. Zeker omdat de twee elkaar kennen van vroeger, maar dat wil Veronique liever geheim houden. Wanneer Peter duidelijk maakt dat het maar een tijdelijke situatie is, wil Veronique het hoofd recht houden en Lars steunen in zijn beleid. Zelfs wanneer hij voorstelt dat Simon het kantoor van Veronique krijgt, terwijl zij in het landschap moet gaan zitten.

Lars kondigt grote veranderingen aan bij Fashion en laat de werknemers zelf hun uren kiezen, zodat ze bijvoorbeeld ook thuis kunnen werken. Veronique wil hier gebruik van maken en blijft ook thuis werken zodat ze Lars niet te vaak tegen het lijf loopt. Lars heeft dit al snel in de gaten en wil Veronique lik op stuk geven door Evy meer verantwoordelijkheid te geven. Veronique voelt zich opnieuw op haar tenen getrapt, omdat Evy met een project bezig is dat zij normaal zou moeten doen als commercieel directeur. Wanneer Veronique met haar eigen ogen ziet hoe Lars, Simon en Peter een gezellig onderonsje houden in zijn kantoor, voelt Veronique zich volledig buitengesloten.

Lars legt het voorstel op tafel om extra geld te lenen bij de bank zodat ze de collecties voor 9House kunnen uitvoeren. Veronique is van mening dat dit het doodsvonnis voor Fashion zal zijn, maar Mathias, Trudy en zelfs Peter zijn geneigd om mee te stappen in dit verhaal. Veronique moet zich bij de feiten neerleggen, zeker wanneer Lars Peter kan overtuigen dat hij te veel naar zijn emoties luistert.

Omdat Lars van mening is dat Hannah niet geschikt is als hoofdontwerpster, wil hij zo snel mogelijk Rudi terug binnenhalen. Hij heeft echter een andere aanbieding gekregen bij een bekend Chinees modebedrijf. Lars schakelt Veronique in om Rudi over de streep te trekken om terug te keren naar Fashion. Veronique beseft dat ze de emotionele kaart zal moeten trekken en haalt er een unieke creatie van Rudi bij om hem te overtuigen dat ontwerpen zijn passie is, iets wat hij in China niet zal kunnen doen als manager. Het verhaal van Veronique heeft zijn effect en Rudi kiest dan toch voor Fashion. Lars is dolgelukkig en maakt Veronique duidelijk dat ze een topteam kunnen zijn als ze elkaar maar vertrouwen.

Door een opmerking van Lars, beseft Mathias dat hij en Veronique een verleden hebben en Mathias wil te weten komen wat dat verleden is. Hij probeert Veronique aan de tand te voelen, maar ze wil niets lossen. Enkel dat ze vroeger in dezelfde straat woonden als kinderen en dat ze voor het eerst gekust heeft met Lars. Mathias vreest even dat Lars de vader was van haar ongeboren kindje vorig jaar, maar dat kan Veronique snel weerleggen. Agnes vangt een deel van dit gesprek op en vertelt dit verder aan de familie Pauwels, waardoor Benny zich een hoedje schrikt. Hij pakt Veronique onmiddellijk hard aan en komt op deze manier te weten dat ze een jaar geleden zwanger was van hem en dit nooit verteld heeft.

Wanneer Benny nadien een tijdje niet komt werken, verzint Veronique een verhaaltje zodat Lars niet argwanend wordt. Lars vindt dat de twee wel een speciale band hebben en dat intrigeert hem. Bovendien blijft de samenwerking tussen Veronique en Lars bijzonder stroef, omdat Veronique hem nog steeds niet volledig vertrouwd. Wanneer ze te horen krijgt dat hij na zes maanden zijn aandelen terug wil verkopen, brengen Veronique en Peter de aandeelhouders samen om een plan te verzinnen zodat ze binnen zes maanden geld hebben om die aandelen terug te kopen. Lars heeft nadien ook de hulp van Veronique nodig om een grote deal binnen te halen en nodigt haar mee uit op restaurant. De man in kwestie maakt echter enkele seksistische opmerkingen tegen Veronique en maakt duidelijk dat ze welkom is op zijn hotelkamer. Veronique vliegt uit tegen Lars en vindt het niet kunnen dat hij haar als 'eye candy' gebruikt.

Ook tussen Veronique en Simon blijft de sfeer zeer gespannen. Zeker wanneer Simon merkt dat Lars steeds meer partij kiest voor Veronique en hij voelt zich achteruit geschoven. Simon maakt Veronique duidelijk dat ze gewoon jaloers is omdat hij een belangrijkere functie heeft en de ruzie escaleert. Lars voelt dat de situatie uit de hand aan het lopen is en roept de twee op het matje. Hij ontslaat Simon op staande voet en geeft nadien zijn functie aan Veronique terwijl Peter haar taken krijgt. Veronique is in haar nopjes door dit nieuws en verhuist terug naar haar oude kantoor.

Simon gaat volledig door het lint en in zijn woede komt het tot een ongeval met Evy waardoor ze in het ziekenhuis terecht komt. Lars wil Evy bezoeken en merkt meteen op dat Veronique zeer hard kan zijn omdat zij het niet begrijpt. Veronique komt ondertussen via Jenny te weten dat Lars is een hotel woont en dat maakt haar nieuwsgierig. Lars nodigt op zijn beurt Veronique uit om iets te komen drinken, maar in eerste instantie weigert ze en dat vindt Lars zeer voorspelbaar. Veronique komt dan toch naar de afspraak om aan Lars te tonen dat ze ook verrassend en sympathiek uit de hoek kan komen.

Pam raadt Veronique aan om samen met Cédric een weekendje op uit te trekken. Veronique beslist om met haar zoon enkele dagen naar Italië te vertrekken. Daar wordt duidelijk dat ze indertijd de villa van Bianca heeft geërfd. In deze villa heeft Veronique naar eigen zeggen mooie momenten beleefd met haar toenmalige man Giancarlo. Terwijl zij in Italië verblijft met Cédric, ontdekt Ruth dat Gert op 28 juni in het ziekenhuis heeft gelegen met een hersenschudding, kaakbeenbreuk, wurgsporen in de hals en kneuzingen ter hoogte van het strottenhoofd. Gert geeft toe dat hij Veronique heeft verkracht in opdracht van June. Mathias wordt aangehouden voor slagen en verwondingen op Gert.

In de villa in Italië groeien Cédric en Veronique ondertussen meer en meer naar elkaar toe. Cédric vertelt eindelijk aan Veronique waarom hij de laaste tijd zo raar doet. Ze beleven een paar emotionele momenten en niet veel later vertrekken ze terug naar België. Daar gaat Veronique zich meteen aangeven voor de moord op June, maar Cédric heeft er een slecht gevoel bij. Terwijl Veronique opgepakt en ondervraagd wordt, gaat Cédric hulp vragen aan Rudi en daarna gaan ze samen naar de politie, waar Cédric zich gaat aangeven voor de moord op June. Véronique had zich de dag ervoor aangegeven, om haar zoon te beschermen, nadat die haar alles vertelt had in Italië. Hij heeft June vermoord voor zijn moeder, Veronique.

De dagen daarna wordt Cédric ondervraagd en al meteen daarna volgt de uitspraak van de rechter over zijn straf. Hij kan als een volwassene beoordeeld worden en naar de gevangenis moeten of hij kan als een kind beoordeeld worden en dan moet hij naar een gesloten instelling. Ook in de familie en bij VDB sijpelt het nieuws langzaam door. Ook in de krant worden er vernietigende artikels geschreven over Cédric. Uiteindelijk wordt er door de rechter beslist dat Cédric naar een gesloten instelling zal moeten gaan. Veronique is het hier niet mee eens en ze schakelt, met de hulp van Lars, topadvocate Alexandra Verhaegen in om voor een betere en een mildere straf te zorgen voor Cédric.

Na heel wat pogingen lijkt het onmogelijk om Cédric uit de instelling te krijgen, maar Veronique is niet van plan om zo snel op te geven en ze zet alles op alles om hem toch nog vrij te krijgen. Nadat Mathias haar eindelijk heeft duidelijk gemaakt dat het zinloos is en dat hij anders misschien toch als een volwassene beoordeeld wordt, besluit Veronique om het op te geven. Ze gaat Cédric bezoeken in de instelling en wanneer ze hem dit vertelt, is hij razend. Hij is verwond aan zijn gezicht, omdat hij in de instelling wordt geslagen door de andere kinderen, maat toch houdt hij zich sterk. Hij is verdrietig en bang nu hij nog langer in de instelling moet blijven. Wanneer Veronique daarna terug naar huis keert, is ze dan ook een wrak. Mathias en Lars proberen haar terug op te beuren en na een tijd lukt dat uiteindelijk ook.

Op een dag krijgt Veronique telefoon van een journalist, die een interview wilt met haar, over Cédric. Ze wijst het aanbod af, waarna er een vernietigend artikel in de krant verschijnt over Cédric. Lars raadt haar aan om toch nog met de journalist af te spreken, om het hele verhaal te vertellen. Ze volgt zijn raad op, maar ze vertelt niet alles, want ze vertelt niets over haar verkrachting. Daardoor wordt ook het nieuwe artikel niet veel beter dan het andere. Niet veel later biecht ze aan Lars alles op over haar verkrachting en dat dat de reden was dat Cédric June vermoord heeft.

Nadat ze alles aan Lars heeft opgebiecht, raadt hij haar aan om een tv-intervieuw te geven. Ze twijfelt en ook Mathias vindt dit aanvankelijk geen goed idee, tot ook hij het toch wel een goed idee vindt en hij zo ook Veronique overtuigt van de pluspunten van het tv-intervieuw. Ze beslist om het uiteindelijk toch te doen. Daarin biecht ze alles op, ook haar verkrachting, waardoor de mensen daarna veel meer begrip tonen voor Cédric en zijn keuze. Veronique is opgelucht dat ze alles eindelijk gezegd heeft en niet veel later krijgt ze telefoon van Cédric, die haar ook bedankt voor alles wat ze gezegd heeft. Hij hoopt dat er zo eindelijk verandering komt in zijn straf, omdat hij nog altijd geslagen wordt in de instelling, maar dat is tevergeefs, want de straf blijft gewoon hetzelfde.

Met Kerstmis keert Cédric voor 3 dagen terug naar huis en dat brengt terug veel herinneringen bij hem op. Het zijn 3 leuke dagen en Cédric raakt terug gewoon aan het gewone leven van vroeger. Het komt tot een emotioneel afscheid, wanneer hij terug moet vertrekken naar de instelling.

Het gaat alsmaar beter en beter tussen Veronique en wanneer er een evenement moet georganiseerd worden om de nieuwe collectie van VDB Fashion voor 9House aan hen voor te stellen, krijgt Veronique van Lars de opdracht om het evenement te organiseren. Lars vindt haar eerste voorstel niet goed en Veronique wordt kwaad. Haar eerste voorstel was een groot evenement op een luxueuze boot, maar Lars had eerder gedacht aan een gewone voorstelling in de kantoren van VDB, waarbij het personeel van VDB de kleren van de nieuwe collectie van 9House draagt en er overal borden staan van VDB Fashion en 9House. Veronique gaat uiteindelijk, met veel tegenzin, akkoord en iedereen wordt klaargemaakt voor de grote dag. Op de voorstelling zelf verleidt Lars de vrouw van Paul Wils, zonder te weten dat het zijn vrouw is. Veronique kan hem nog net op tijd tegen houden om haar nog meer te verleiden en hij is haar daar heel dankbaar voor. Hij wijst haar er nog maar eens op dat ze samen een topteam zijn.

Voor de nieuwe collectie van 9House wilt Wils dat Lars en Veronique, als de hoofden van VDB, de nieuwe collectie promoten door model te staan voor de nieuwe collectie. Veronique vind het eerst geen goed idee, maar Lars kan haar uiteindelijk toch overtuigen om het te doen. Ze verzwijgt het echter voor Mathias, omdat ze bang is dat hij jaloers zal zijn op Lars of omdat hij dan misschien verkeerde dingen zou denken. Eerst verloopt de fotoshoot heel stijd, omdat Veronique zich niet durft uit te leven, maar Lars krijgt haar uiteindelijk zover om toch te lachen en zich te amuseren op de foto. Mathias komt op dat moment net naar VDB om Veronique te verrassen en hij ziet dat Lars en Veronique zich samen organiseren tijdens de fotoshoot. Wanneer de foto's daarna klaar zijn, hangt Lars hem in het groot op in zijn kantoor en hij geeft ook Veronique een klein exemplaar. Veronique vreest echter dat Mathias jaloers is en dat hij iets door heeft en daarom gooit ze het kleine exemplaar al snel weg. Niet veel later vraagt ze ook aan Lars om de foto uit zijn kantoor weg te halen, omdat ze zich er niet gemakkelijk bij voelt. Hij doet het, om haar een plezier te doen.

Nu Cédric opgesloten zit in een instelling, zoekt Veronique troost bij Lars. Ze groeien alsmaar dichter naar elkaar toe, maar Veronique blokt het altijd net op tijd af. Ze gaan een paar keer samen eten, waardoor ze Mathias moet afbellen en ze altijd een uitvlucht verzint. Mathias krijgt na een tijdje stilaan door dat er iets mis is, maar dat heeft Veronique dan weer niet door en ze gaat gewoon verder met haar afspraakjes met Lars. Op een avond zitten ze samen opgesloten in de lift, waar ze een goed gesprek hebben. Wanneer ze 's avonds samen in Lars' kantoor eten, komt het tot een passioneel moment, waarbij ze elkaar kussen. Veronique schrikt van wat ze heeft gedaan en ze loopt meteen weg. Lars blijft verstomd alleen achter in zijn kantoor.

De volgende dag vertrekken Mathias en Veronique naar het verjaardagsfeest voor Anna's 90ste verjaardag in de villa van Lars in Kalmthout. Ondertussen kan Lars Veronique maar niet uit zijn hoofd zetten en hij reist haar achterna, om haar van zijn gevoelens voor haar te overtuigen. Daar hebben ze een goed gesprek met elkaar, maar Veronique wilt niet toegeven aan haar gevoelens voor hem. Wanneer Mathias Lars en Veronique daarna samen uit hun kamer ziet komen, worden zijn vermoedens helemaal bevestigd. Daarna vraagt Veronique hem ten huwelijk, in het bijzijn van Lars. Mathias zegt ja en hij denkt dat Lars en Veronique eerder die dag het huwelijksaanzoek op hun kamer aan het bespreken waren. Lars krijgt het moeilijk en hij vertrekt. De familie feliciteert Mathias en Veronique met hun verloving.

Later die dag is ze er ook bij wanneer Bart plots levend op het familiefeest opduikt en ook zij is verbaasd over zijn plotse terugkeer, terwijl iedereen dacht dat hij dood was. Niet veel later is ze er ook getuige van hoe de bomma vergiftigd wordt en hoe ze daarna bewusteloos neervalt op de grond. Heel de familie is verbaasd en ongerust.

De familie bekomt van het bewogen verjaardagsfeest. Anna wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Albert maakt zich zorgen om zijn vrouw, die onlangs slechts last had van een hoge bloeddruk. Simon wordt opgepakt door de politie voor verhoor. Uit het bloedonderzoek van Anna blijkt dat ze geen Dompericaps in haar lichaam heeft en slechts een inzinking heeft gehad omwille van een te hoge bloeddruk. Albert maakt duidelijk dat zijn vrouw van haar sus is gevallen voordat ze van haar glas dronk. Dat glas is stukgevallen op de grond, waardoor men nooit zal weten als Simon zijn overgrootmoeder werkelijk wilde vergiften of niet. Tot grote ergernis van Peter en Niko gaat Simon vrijuit voor zijn daad, die niet bewezen kan worden. Ook Veronique moet voor een korte tijd binnen blijven.

Mathias merkt op dat Veronique niet bezig is met de trouw en neemt het heft in eigen handen. Mathias prikt een trouwdatum vast: 26 augustus 2017. Veronique maakt zich zorgen over Cédric en brengt hem een bezoek. Cédric maakt zijn moeder duidelijk dat ze hem niet meer moet komen bezoeken. Veronique ontdekt een wonde aan zijn hand, namelijk geschaafde knokkels. Cédric trekt zijn hand los en duwt haar tegen de grond. Veronique vlucht in shock weg.

Bart en Peter zoeken financiële steun bij de familie. Samen komen ze aan 600 000 euro. Omdat Rita niet tijdig aan het geld van Kristina kan geraken, wilt Peter de 4 miljoen euro om Lars uit te kopen gebruiken als losgeld. Als ze dat doen, lopen Peter en Veronique wel het risico om in de gevangenis te vliegen. Lars zelf schenkt de familie 400 000 euro. Peter wordt op weg naar Isabella overvallen. Mathias is paniekerig wanneer hij een telefoontje krijgt van de hoofdfinancierder, die binnen de 48 uur het geld van de investeerders terug wilt zien. Uiteindelijk komt alles toch nog goed, wanneer het gestolen losgeld later wordt teruggevonden.

Lars en Veronique komen te weten dat Simon de aanbevelingsbrief van Mina Fashion heeft gebruikt om binnen te geraken bij 9House. Veronique vreest dat hij de contractonderhandelingen met 9House zal saboteren. Lars wilt dat ze zich gedeisd houdt, maar dat lukt haar niet. Veronique zorgt ervoor dat de situatie verergert, meer bepaald dat Simon vanaf nu op de afdeling van VDB Fashion zal werken. Daar moet hij hoofdzakelijk observeren, adviseren en rapporteren.

Veronique heeft een alternatief gevonden voor de deal met 9House, namelijk een contract aan gaan met 9House's rechtstreekse concurrent: 2Wear. Op die manier kan VDB Fashion verlost geraken van Simon. Maar Lars springt niet mee op de kar. Wanneer Veronique niet van plan is om naar de meeting met Paul te komen, wordt Simon achterdochtig en laat hij haar stiekem achtervolgen en fotograferen bij 2Wear. Paul breekt de onderhandelingen met VDB Fashion af.

Veronique krijgt 2Wear zover om te onderhandelen over een contract. Wanneer het bedrijf de onderhandelingen met VDB Fashion echter afblaast na een gesprek met Paul van 9House, leven Lars en Veronique op gespannen voet. Veronique vindt dat Lars de nakende ondergang van VDB Fashion op zijn geweten heeft, terwijl iedereen de schuld bij haar legt. Veronique blijft niet bij de pakken zitten en handelt op eigen houtje om de problemen opgelost te krijgen.

Veronique probeert haar fouten recht te trekken en smeekt bij Simon voor hulp. Uiteindelijk duikt Lars terug op tijdens een gesprek met 9House, die niet meer wilt werken met de ontwerpen die aan 2Wear werden getoond werden. Paul eist een nieuwe collectie tegen het einde van de week in ruil voor een nieuw contract met VDB Fashion. De nieuwe collectie geraakt dan toch nog op tijd af, maar Wils is niet overtuigd. Uiteindelijk kan Lars hem toch overtuigen en hij belooft Lars en Veronique een nieuw contract. Ondertussen keert Rudi terug uit China en Veronique vertelt hem dat ze al twee keer gekust heeft met Lars.

Veronique beslist voor enkele dagen naar Italië te gaan om na te denken over haar toekomst. Bij haar terugkeer is ze woedend op Lars wanneer blijkt dat zowel Peter als Simon op de hoogte zijn van hun gevoelens voor elkaar. Veronique wilt een open gesprek aangaan met Lars. Tot ze ontdekt dat hij een date heeft met een onbekende vrouw. Niet veel later prikken Mathias en Veronique een nieuwe datum voor hun huwelijk: 30 juni.

Cédric krijgt bezoek van psycholoog Hans na het opsteken van een sigaret in de instelling, maar weigert mee te werken. Sammy maakt Veronique duidelijk dat haar zoon iemand anders nodig heeft om mee te praten dan haar. Veronique vraagt Louise om met Cédric te gaan praten. Cédric biecht zijn nichtje op dat hij wordt geplaagd door nachtmerries waarin hij Veronique doodschiet in plaats van June. Hij wilt dit dan ook verborgen houden voor zijn moeder.

Terwijl Mathias Lars heeft gevraagd als getuige, kiest Veronique voor Peter. Simon beslist Veronique te chanteren om een uitnodiging voor haar huwelijk met Mathias te verkrijgen. Hij dreigt namelijk de kus met Lars aan Mathias te vertellen als ze in de toekomst niet meegaat in de ideeën die hij aanreikt voor VDB Fashion. Veronique danst naar Simons pijpen wanneer hij voorstelt om met RBA Clothing, een goedkopere leverancier uit Indië, samen te werken.

Veronique is van plan om de chantage van Simon stop te zetten. Wanneer ze beslist RBA te screenen, vindt ze bezwarend materiaal terug van RBA Clothing dat wijst op slavernij. Lars maakt Simon duidelijk dat zijn idee niet doorgaat en geeft een blaam. Ook maakt Veronique Simon duidelijk dat hij haar niets kan maken en dat Mathias en de rest van de familie uiteindelijk haar verhaal zullen geloven in plaats van het zijne. Simon trekt zich terug.

Paul komt met het idee om de VDB Holding over te kopen. Hij speelt een vuil spel door Veronique wijs te maken dat ze dan CEO mag worden. Niet verkopen wilt zeggen dat ze bij VDB met een schadeclaim zitten en er ontslagen zullen vallen. Wanneer hij ontdekt dat Paul de hele holding in de etalage wilt zetten en er dus niets van het bedrijf zal overblijven, beslist Simon de schuld op zich te nemen en zijn job bij 9House op te offeren voor Hanne en het bedrijf. Veronique organiseert samen met de andere kaderleden van het bedrijf daarna dan ook eendrink, als bedankje om het bedrijf te redden van haar ondergang. Ook wordt hem een reis naar Ibiza cadeau gedaan.

Ondertussen ontwikkelt Cédric een stevige depressie in de instelling. Hij maakt er verschillende dingen mee die hij maar moeilijk een plaats kan geven en heel de situatie maakt het alleen nog maar erger. Louise heeft door wat er aan de hand is en samen met psycholoog Hans probeert ze Cédric te helpen en praat ze veel met hem. Niet veel later is Veronique blij wanneer ze eindelijk toestemming van haar zoon heeft gekregen om hem te gaan bezoeken. Cédrics advocaat laat weten dat Cédric enkele dagen verlof kan krijgen. Niet veel later gebeurt er een ongeluk in de instelling, waarbij Cédric betrokken is en waarbij hij ook zijn beste vriend verliest, die sterft. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar Hans kan hem net op tijd overtuigen dit niet te doen. Veronique haast zich naar daar, waar ze Cédric lange tijd omhelst.

Hans probeert Cédric te overtuigen dat June de schuldige is in het verhaal en niet Veronique. Birgit maakt Cédric duidelijk dat Leon hem graag had en hij zichzelf niet de schuld moet geven van het ongeluk. Ze doet Cédric Leons basketbal cadeau als dank voor zijn trouwe vriendschap. Veronique is niet tevreden met het ontwerp van haar trouwkleed. Rudi beslist bruidsjurken te laten overkomen voor haar.

Lars overweegt een DNA-test om zeker te zijn van het vaderschap door het toedoen van Veronique. Marie verwijt haar dat zij haar relatie kapot probeert te maken. Veronique beseft dat ze werkelijk gevoelens heeft voor Lars en durft geen open kaart te spelen tegenover Mathias. Ondertussen krijgt Mathias te horen dat hun trouwzaal is afgebrand. Hij kan echter een andere zaal vastkrijgen en stelt Viv voor om de catering van het feest voor haar rekening te nemen.

Lars en Marie treffen regelingen om naar Londen te verhuizen. Marie is reeds naar daar om een gesprek te hebben met haar vorige werkgever Steve. Veronique zoekt Lars op en vertelt dat ze niet wilt trouwen. De twee geven toe aan hun gevoelens voor elkaar en beleven samen een passionele nacht. Intussen viert Peter Mathias' vrijgezellenavond samen met Bart en Trudy, die voor het huwelijk even zijn teruggekeerd uit Amerika.

Voor Veronique en Mathias breekt de grote dag aan. Mathias heeft Peter als dubbelgetuige gevraagd nadat Lars afhaakte. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar. Lars beslist Veronique een lift te geven naar het kasteel. Daar doet hij haar het voorstel om voorgoed met hem te verdwijnen.

Familie 5989 na 004
Familie 5989 extra 001
Familie 6008 002
Familie 6015 001
Familie 6019 001
Familie 6021 004
Familie 6028 004
Familie 6032 001
Familie 6038 002
Familie 6042 002
Familie 6044 003
Familie 6046 002
Familie 6060 001
Familie 6062 002
Familie 6069 001
Familie 6071 002
Familie 6082 006
Familie 6083 006
Familie 6084 003
Familie 6085 002
Familie 6086 005
Familie 6088 005
Familie 6095 001
Familie 6100 002
Familie 6108 006
Familie 6126 003
Aflevering 6137-2
Familie 6143 002
Familie 6145 002
Familie 6148 002
Familie 6152 004
Familie 6172 005
Familie 6179 001
Familie 6187 001
Familie 6199 001
Familie 6201 003
Familie 6206 003
Familie 6208 seizoensfinale embargo 007
Familie 6207 006
Familie 6208 seizoensfinale embargo 003
Familie 6208 seizoensfinale embargo 012

Veronique beslist om met Lars te vertrekken. Net op dat moment krijgt hij echter telefoon van het ziekenhuis met de boodschap dat er iets mis is met Marie en het kindje. Hij laat een taxi komen voor Veronique, die haar naar zijn hotel zal brengen, en hij vertrekt naar het ziekenhuis. Wanneer Veronique op weg is naar de taxi, staat plots Cédric achter haar. Hierdoor kan ze niet anders dan met Mathias trouwen en dat doet ze dan ook. Iedereen, inclusief de bomma, feliciteert hen met hun huwelijk. Het feest wordt echter verpest door Cédric, wanneer hij zat een speech geeft over hoe Veronique hem altijd maar weer verwaarloosd heeft en hij maakt haar belachelijk in het bijzijn van iedereen. Veronique loopt compleet overstuur weg en ze wilt meteen het trouwfeest verlaten. Het feest eindigt dan ook in mineur. De volgende dag komt Cédric het al bijleggen met Mathias en Veronique en ze maken duidelijke afspraken.

Twee maanden later

Twee maanden later blijkt dat Lars en Veronique nog altijd een affaire hebben, al begint Veronique stilaan meer afstand te nemen van hem. Cédric is bij dat zijn moeder zich aan de afspraken houdt, die hij samen met haar en Hans heeft gemaakt. Hijzelf is gemotiveerder dan ooit om zijn middelbaar diploma te behalen en beslist 2 jaren middenjury in 1 jaar te doen. Mathias en Veronique proberen hem met zijn beide voeten op de grond te houden, maar hij is niet te stoppen. Niet veel later krijgt Veronique een telefoontje dat er over 2 maanden met een gunstig advies naar de jeugdrechter zal gegaan worden als Cédric zo verder blijft doen in de instelling.

Wanneer Wils er via Marie, door een stomme verspreking van Mathias, achter komt dat VDB Fashion nu ook samenwerkt met Van Dyck, is dat het begin van heel wat problemen. Eerst probeert 9House om een exclusiviteitscontract te krijgen van VDB Fashion. Lars werkt echter tegen, dik tegen de zin van Veronique. Daarna plaatst 9House, net als Van Dyck, een dubbele bestelling, zodat VDB Fashion in de problemen zou komen, maar ze worden er uiteindelijk echter sterker van, in tegenstelling tot wat Veronique gedacht had. Na nog een andere nare streek van Wils, chanteert hij Marie om Lars buiten te krijgen bij VDB Fashion. Wanneer Lars en Veronique elkaar zitten op te geilen in Lars' kantoor, worden de twee betrapt door Marie zonder dat ze het merken.

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling.

Op VDB verdenkt Veronique Marie ervan haar mond voorbij te hebben gepraat tegen Paul. Lars en Veronique proberen te achterhalen wie hen een anonieme mail heeft gestuurd over hun affaire. Hoewel Marie van Veronique eist Lars in diskrediet te brengen, weet zij van geen mail af. Veronique wordt door Marie onder druk gezet om Lars ten val te brengen als CEO. Ondertussen werkt Mathias thuis aan zijn conditie op de hometrainer en de roeimachine.

Lars heeft het gevoel dat iemand hem een hak probeert te zetten wanneer iemand een mail naar Paul heeft gestuurd over verlaagde tarieven voor Van Dyck. Hij ontkent in alle toonaarden dat hij ook maar iets te maken heeft met de mail die naar Paul is verstuurd. Ondertussen ontvangt hij een nieuwe dreigmail. Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij ook nog eens een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul. Het is echter Veronique die de mail verstuurd heeft, om van de chantage van Marie af te zijn.

Cédric toont zich vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias probeert hem op te peppen na een moeilijke start aan de universiteit. Veronique voelt zich schuldig ten opzichte van Lars. Ze wordt ook nog steeds onder druk gezet door Marie. Lars probeert Veronique aan zijn kant te krijgen. Mathias en Veronique praten over de ruzie van de voorbije dagen. Lars confronteert Marie met de chantage van Veronique. Wanneer zij opbiecht dat ze zelf ook gechanteerd wordt door Wils, bedenkt Lars een plan om de chantage van Paul te stoppen. Hij wilt Paul confronteren met zijn eigen affaire. Hij beslist dan ook om de chantage tegen Marie stop te zetten.

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij allang afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij hem thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar.

Mathias vertrekt thuis met slaande deuren. Wanneer Lars verneemt over Mathias' geheime meeting met Paul, vreest hij dat Mathias duistere plannen heeft en wilt hij hem uitkopen. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Mathias doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wilt dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wilt investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique wanneer zij weigert mee te gaan naar Berlijn om de plooien glad te strijken met stoffenleverancier Schultze en achteraf de CEO de samenwerking stopzet.

Mathias stelt Veronique zijn businessplan voor. Zij is bang dat de familie haar de rug zal toekeren. Veronique wilt dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen gaan zij en Peter op zoek naar een nieuwe stoffenleverancier. Ze laten hun oog vallen op FuseFabrics. Ondertussen stelt Veronique Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag.

Na een tijdje verdwenen te zijn, biecht Amelie bij haar terugkeer aan Peter op dat Brigitte in het verleden een relatie had met Guido en zij dus Peters halfzus is. Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Veronique weigert het nieuws te geloven. Ze neemt tijdelijk de functie van Peter voor haar rekening, omdat haar broer een tijdje vrijaf heeft genomen. Zowel hij als Amelie zijn van mening dat een DNA-test de enige oplossing is tot duidelijkheid. Veronique vreest dat Amelie uit is op het geld van de familie. Peter heeft het gehad.

Amelie voelt zich slecht en moet overgeven. Wat later krijgt Peter schokkend nieuws te horen van haar: ze is overtijd. Veronique hoort dat Jan van plan is DNA af te geven voor Amelie en roept de familie bijeen om dit te voorkomen. Ondertussen biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Mathias beslist zijn plannen voor het nieuw familiebedrijf definitief op te bergen.

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Veronique vermoedt dat Mathias op de hoogte is van het geheim dat ze voor hem verborgen houdt. Rudi denkt echter dat Mathias zelf een geheim heeft. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest en dat ze nooit getrouwd zouden geweest zijn als Freya niet gestorven was. Ondertussen worstelt ook Veronique nog altijd met haar geheim.

Veronique heeft een plan om Amelie, die het lichaam van hun vader Guido wilt opgraven, tegen te houden. Ze wilt John Schols, beheerder van begraafplaats in Mechelen, contacteren en hem omkopen om John een negatief advies te laten geven aan de burgemeester voor opgraving. Zo zou volgens haar Guido's kist in de grond blijven. Mathias is niet te vinden voor het idee en trapt het zelfs af na een woordenwisseling met Veronique over hem en Freya.

Amelie slaagt er toch in om het lichaam van Guido te laten opgraven en ook Peter en Veronique zijn aanwezig bij de opgraving. De kist is echter leeg, waarna Peter en Amelie samen meteen op zoek gaan naar de waarheid. Tussen Veronique en Mathias lopen de gemoederen hoog op. Hij kan alsmaar niet verkroppen dat zij meerdere keren en veel intiemer is geweest met Lars dan hijzelf met Freya. Mathias gooit Veronique buiten. Ze beslist op hotel te gaan.

Jaren geleden heeft Veronique begrafenisondernemer De Gendt 1 miljoen Belgische frank gegeven voor zwijgplicht ten opzichte van de familie, maar hij eist nu nog eens 25 000 euro als schadevergoeding voor het verpesten van zijn professionele reputatie. Herwig verneemt de chantage van De Gendt en rekent met hem af. Hij maakt Veronique duidelijk dat zij hem de opdracht gaf Guido te vermoorden, omdat ze hem dood wilde.

Veronique doet Peter een bekentenis. Ze wilde haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Herwig nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden.

Peter doet zijn zus een voorstel: hij gaat niet naar de politie op voorwaarde dat Veronique alles tot in het detail opbiecht aan de familie. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart Veronique te laten breken. Hij liegt tegen de familie en zegt dat Els indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was.

Tegen Amelie vertelt Peter dat Veronique en Herwig de laatste wens van Guido hebben waargemaakt, waarbij Herwig aan schriftvervalsing deed en documenten ondertekende in naam van Peter. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd.

De politie komt Veronique melden dat een camion tegen haar wagen is gereden. Tussen Mathias en Veronique zit er opnieuw een flink haar in de boter wanneer hij haar thuis treft. De situatie van de afgelopen weken wordt Veronique teveel. Lars houdt haar een spiegel voor. Veronique beslist met Amelie naar de dokter te gaan om DNA af te staan. Amelie krijgt van hem te horen dat ze werkelijk een dochter is van Guido Van den Bossche.

Rudi wordt gecontacteerd door Take Care For Kids. Er wordt hem gevraagd om een kindercollectie te ontwerpen voor het goede doel. Over 2 maanden vindt de kindermodeshow plaats, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel voor arme kinderen. Ook Hanne en Veronique zijn te vinden voor het idee en beslissen Rudi te helpen waar het kan.

Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft ze 2 keuzes: de aandelen zelf of geld voor haar aandelen. Amelie kiest voor het geld. Ondertussen vecht Mathias een kinderachtige oorlog uit met Lars, die voorlopig nog maar de helft van Mathias' aandelen heeft overgekocht. Wat later laat Lars aan Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen.

Veronique belt naar Pietro, een connectie uit Italië, voor stoffen voor de kindercollectie waar zij en Rudi aan werken voor het goede doel. Ondertussen spoort Peter Trudy aan om iets te ondernemen. Zij biedt zich aan bij Veronique en stelt haar voor om de kindermodeshow te laten doorgaan in het kasteel van Rullingen. Veronique beseft dat Rudi haar creativiteit heeft getriggerd. Hij besluit Veronique niet te vergezellen op haar trip naar Italië. Ondertussen kopen Peter en Veronique elk de helft van de aandelen van Stefanie over.

Veronique krijgt in Italië onverwacht bezoek van Cédric. Ze verrast hem met een leuk cadeau voor zijn 18de verjaardag: een eigen auto en sleutels om samen met haar doorheen Italië te rijden met scooters. Terug thuis heeft Cédric een goed gesprek met Mathias over Veronique.

Wanneer Veronique laat weten dat ze nog 3 weken onbetaald verlof neemt, kan Mieke Lars overtuigen Veroniques job als personeelsdirecteur tijdelijk over te nemen. Lars is heel content van het werk dat Mieke lever als HR-manager. Rudi vertelt Veronique dat Mieke uit is op haar job. Later beslissen Lars en Veronique dat Mieke de job van personeelsdirecteur krijgt en dat Veronique de job van financieel directeur behoudt en zich ondertussen meer zal bezig houden met de creatieve kant.

Rudi krijgt van Veronique te horen dat het kasteel van Rullingen geen optie meer is als locatie voor de kindermodeshow. Trudy vindt het oneerlijk dat zij de schuld krijgt van de dubbele boeking en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Met de hulp van Jenny kunnen ze uiteindelijk een nieuwe locatie vastleggen: De turnzaal van een school. Emma zorgt er op haar beurt dan weer voor dat er wat promotie is voor de kindermodeshow. Rudi krijgt extra stress voor de kindermodeshow. Veronique, Trudy en Rudi halen 5306,86 euro binnen voor de vzw. Het was dan ook een groot succes.

Wanneer Paul Wils vermoord wordt, is Marie hoofdverdachte nummer 1. Om haar te beschermen, legt Lars valse verklaringen af, maar wanneer Veronique zelf naar de politie stapt met de bedoeling om hem te helpen, brengt ze hem onbewust nog meer in de problemen. Door zijn valse verklaringen wordt hij opgepakt door de politie en wordt er zelfs een huiszoeking georganiseerd bij VDB Fashion. Noodgedwongen moeten Veronique en Marie samenwerken om Lars vrij te krijgen en de echte moordenaar te ontmaskeren. Uiteindelijk blijkt Céline Wils, Pauls ex-vrouw, de moordenaar te zijn en Lars wordt terug vrijgelaten.

De Van den Bossches slagen erin 2 nieuwe klanten binnen te halen: Présence en A-Motive. Lars heeft schrik dat Marie terug naar Londen wilt verhuizen en biedt haar een job bij VDB aan, namelijk als nieuwe go-betweenmanager tussen VDB en haar nieuwe klanten. Veronique kan zich niet vinden in het voorstel van Lars, omdat ze pas haar functie als personeelsdirecteur heeft doorgegeven aan Mieke om de liaison tussen VDB en de nieuwe partners te worden.

Mathias heeft een bod gedaan op een appartement en kreeg te horen dat deze werd aanvaard. Plots krijgt hij een telefoon van de bank en stuit op een probleem: Mathias heeft een handtekening van Veronique nodig voor de lening bij de bank, omdat de twee nog officieel getrouwd zijn. Hij beslist met haar af te spreken om te praten over hun echtscheiding. Ondertussen doet Mathias Veronique opnieuw het zakelijk voorstel om met hem in zee te gaan.

Mathias wilt een bedrijfje opstarten voor het maken van kinderkleding. Tot zijn grote verbazing hapt Veronique deze keer wél toe. Ze heeft het gehad met de vriendjespolitiek van Lars bij VDB Fashion en beslist haar ontslag te geven. Anna vreest dat Veronique zich tegen de familie keert. Peter neemt met tegenzin de taken van Veronique als financieel directeur over. Mieke brengt het personeel op de hoogte van de directeurswissel door Veroniques ontslag.

Veronique start met Mathias het nieuwe modebedrijf Dress & Play op, waarbij hij de administratieveling is en zij de creatieveling. Veronique wilt de ontwerpen van Rudi overkopen om een kindercollectie in handen te hebben. Peter staat op ontploffen wanneer hij dit verneemt. Ondertussen ligt Lars overhoop met zijn gevoelens door het vertrek van Veronique bij VDB Fashion. Hij beslist achter Maries rug vreemd te gaan met Sylvie. Veronique betrapt hen echter.

Veronique en Amelie willen hun zussenband versterken en spreken enkele keren met elkaar af. Ze worden al snel echte vriendinnen en ze gaan samen op stap. Veronique kan met Amelie ook veel praten over Lars en samen zijn ze het erover eens dat Marie niet de juiste partner voor hem is.

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij sluit zich op op zijn kamer. Amelie raadt Veronique aan om hulp te zoeken bij Marie. Cédric weiger eerst, maar hi gaat uiteindelijk toch in behandeling bij haar. Veronique blijft sceptisch tegenover Marie. Cédric besluit een stap verder te zetten en wil het kantoor van June betreden. Hij vraagt zijn moeder om mee te gaan met hem en Marie. Het lukt Cédric om het kantoor te betreden, maar het botst weer met zijn moeder. Veronique voelt zich opnieuw tekortgeschoten als moeder. Ze lucht haar hart bij Mathias. Die laat haar ondertussen weten dat hij haar terug wil en kust haar.

Veronique schept duidelijkheid tegenover Mathias en wil niet opnieuw een relatie met hem beginnen. Mathias is teleurgesteld en neemt een paar dagen afstand van haar. Veronique vindt dat het beter is om werk en privé gescheiden te houden en ze stelt Mathias voor om een kantoor te zoeken voor Dress & Play. Hij gaat akkoord en samen gaan ze op zoek naar een echte bedrijfsruimte.

Veronique en Mathias krijgen de prototypes van hun eerste collectie. Marie confronteert Lars met zijn affaire. Ze vergeeft hem alsnog. Amelie probeert haar broer te doen inzien dat hij enkel en alleen Veronique wilt. Veronique en Mathias krijgen van winkelketen Young Styles het aanbod om hun dochterbedrijf te worden.

Wanneer Veronique Lars' mening over het aanbod van Young Styles vraagt, is Mathias hier niet over te spreken. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt. Lars licht Veronique in, die duidelijk maakt dat ze Maries eis absurd vindt. Ze geeft vervolgens toe aan haar gevoelens voor Lars. Mathias laat Veronique weten dat hij niet is ingegaan op het aanbod van Young Styles.

Marie wilt niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen. Peter vervangt hem tijdelijk bij VDB Fashion. Marie is ongerust en contacteert Veronique. Die komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Ze vertrekt alleen terug naar België.

Bij Veroniques terugkeer naar België komt het tot een hevige discussie met Mathias. 's Nachts staat Lars plots aan haar deur en de twee worden een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt. Cédric licht ondertussen Marie in, die de nodige voorbereidingen treft om de loft van Lars te verlaten. Niet veel later komt Mathias met verrassend nieuws voor Veronique: hij zet een stap terug bij Dress & Play.

Veronique en Amelie gaan samen iets drinken voor Amelies verjaardag. De twee amuseren zich rot, maar kijken iets te diep in het glas. Wanneer een man avances probeert te maken op de twee, kunnen ze hem afwimpelen. De twee blijven drinken, maar eenmaal thuis voelt vooral Veronique zich niet goed. Door de alcohol beginnen de twee vrouwen elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Later die avond wordt Veronique wakker op de grond met bloed aan haar handen en een keukenmes naast haar. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen uren. Wanneer ze een bloedspoor tot in de keuken volgt, ziet ze Amelie liggen in een plas bloed met een gapende steekwonde in haar zij...

Familie 6209 k 001
Familie 6209 k 003
Familie 6209 k 004
Familie 6209 k 007
S28 afl6211 043
S28 afl6212 035
S28 afl6213 007
Familie 6219 006
Familie 6222 002
Familie 6223 004
Familie 6226 003
Familie 6239 005
Familie 6243 003
Familie 6240 004
Familie 6248 005
Familie 6258 003
Familie 6259 003
Familie 6272 001
Familie 6279 001
Familie 6281 003
Familie 6291 004
Familie 6297 001
Familie 6300 002
S28 afl6301 079
Familie 6303 k 004
Familie 6303 na 012
S28 afl6306 047
Familie 6307 huwelijksaanzoek 005

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. In volle paniek rent ze de deur uit. Ze slentert doorheen de straten van Mechelen, bebloed en met het wapen nog steeds in haar handen. Haar voorbijgangers lijken haar eerder te proberen vermijden. Peter is verrast om zo laat nog bezoek te krijgen en opent de deur voor zijn zus. Ze vraagt hem om de ziekenwagen te verwittigen en die naar haar thuis te sturen, naar Amelie.

Amelie wordt naar het ziekenhuis gebracht en Lars laat Peter weten dat ze is neergestoken, waarop Veronique in paniek met het mes wegvlucht. Peter haast haar achterna en ziet haar nog net een steegje binnenvluchten, maar al gauw raakt hij haar terug kwijt. In het ziekenhuis is Brigitte in alle staten en wanneer Lars haar vertelt dat hij een relatie heeft met Veronique, is ze ervan overtuigd dat zij de dader is. Uiteindelijk krijgt Lars als eerste een telefoon van Veronique, die nog steeds in shock ronddwaalt. Ze krijgt te horen dat Amelie in de mild is gestoken, maar buiten levensgevaar is. De buurt bewoners hebben de politie verwittigd en Veronique wordt omcirkeld door politiewagens, geboeid en hardhandig afgevoerd.

Amelie ontwaakt langzaam en ondertussen wordt Veronique ondervraagd door de politie. Het geheugenverlies van beide dames start vanaf het moment dat ze thuiskwamen, al kan Amelie zich nog herinneren dat Veronique haar verwijten begon te maken. De politie verdenkt Veronique ervan haar geheugenverlies te faken, om te profiteren van dat van Amelie. Daarbij heeft een buur hen nog zwaar horen ruzie maken. Maar er is ook merkwaardig nieuws: Er zijn illegale slaapmiddelen in het bloed van Amelie gevonden en niet in dat van Veronique.

Veronique wordt gearresteerd op verdenking van poging tot moord op Amelie De Wulf. Lars kan haar nog net zien voor ze wordt overgebracht en mag haar een minuut zien, op voorwaarde dat hij daarna een verklaring aflegt. Veronique heeft het erg zwaar dat ze naar de gevangenis moet.

Twee maanden later

Veronique en Amelie hebben allebei last van dromen over de dramatische nacht, waarvan het verloop telkens anders is. Lars gaat vaak op bezoek bij Veronique en laat haar niet valen, net als Cédric en Peter. Lars verdenkt Marie als dader en gaat met de inspecteur praten, maar die maakt hem duidelijk dat alle bewijzen in Veroniques richting wijzen en dat de zaak dus afgerond is. Amelie gaat de confrontatie met Veronique aan. Die kan haar van haar onschuld overtuigen. Ondertussen krijgt Veronique een celgenote: Vicky. Die maakt haar met geweld duidelijk dat het ieder voor zich is in de gevangenis.

Vicky stelt Veronique voor de keuze: stikken of zwijgen. Veronique beslist om te zwichten voor haar celgenote en laat zich door Vicky terroriseren. Peter merkt dat Veronique niet in haar gewone doen is na een bezoekje aan zijn zus en praat erover met Lars. Ook Lars merkt dat Veronique het moeilijk heeft en denkt dat Vicky er iets mee te maken heeft. Hij overweegt om de gevangenis hierover in te lichten, maar Amelie is bang dat Veronique dit niet wil.

Veronique bijt van zich af, maar dat komt haar duur te staan. In de douche wordt ze neergeslagen door Vicky. Veronique kan niet langer zwijgen tegen Lars en die licht de gevangenisdirecteur in. Vicky wordt meegenomen, maar Veronique ontkent dat er iets gebeurd is. Wanneer Vicky haar 's avonds opnieuw wilt aanvallen, komt het tot een gevecht tussen de twee, waarna Vicky in de ziekenboeg belandt en Veronique een tijdje in afzondering moet. Lars voelt zich schuldig. Niet veel later gaat Anna langs bij Veronique in de gevangenis en maakt haar duidelijk dat de familie haar nog niet opgeeft.

Na de aanval op Vicky begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen. Op aanraden van Lars ondergaat ze een leugendetectortest, maar door haar twijfels zijn de resultaten niet goed en dit kan tegen haar gebruikt worden in de rechtbank. Brigitte bezoekt Veronique in de gevangenis en eist haar om Lars met rust te laten. Dit doet ze ook en Lars is er kapot van. Wanneer hij te weten komt dat zijn moeder hierachter zit, komt het tot een fikse ruzie en wilt hij haar niet meer zien. Ook Marie was op de hoogte van Brigittes plan en houdt haar op de hoogte.

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Marie licht Veronique hierover in in de gevangenis, die razend is. Hoewel Mathias niet aan Lars wilt verkopen, bedenkt Lars een sluw plan om toch aan de aandelen te geraken. Mathias zint op wraak en huurt samen met Marie een escorte in om Lars te beschuldigen van aanranding. Lars krijgt van Veronique de kans om het uit te leggen.

Vicky keert terug uit de ziekenboeg, maar verblijft niet langer in dezelfde cel als Veronique. Ze maakt Veronique meteen duidelijk dat het nog niet voorbij is. Die vangt een telefoongesprek op tussen Vicky en haar dochter en dat brengt haar op een idee. Ze zorgt ervoor dat Vicky's dochter mag solliciteren voor de job van hoofdboekhouder bij VDB Fashion. Ze heeft echter te weinig ervaring en zal in Spanje gaan werken. Veronique troost Vicky en luistert naar haar verhaal. De twee kunnen het steeds beter met elkaar vinden en praten met elkaar over hun leven buiten de gevangenis. Veronique vertelt waarom zij in de gevangenis zit en ook Vicky biecht haar reden op. Haar tweede man misbruikte haar dochter jarenlang zonder dat ze zelf iets doorhad. Als wraak omdat ze nooit iets gemerkt had, vermoordde ze hem.

Veronique maakt Lars opnieuw duidelijk dat het gedaan is tussen hen. Hij is echter niet van plan om haar zomaar op te geven. Ondertussen verspreidt Marie anonieme boodschappen om Lars in een slecht daglicht te stellen. Ze gaat ook samen met Cédric eten, terwijl die eigenlijk naar zijn moeder in de gevangenis zou gaan. Veronique is er kapot van en beleeft een moeilijk moment. De volgende dag gaat Cédric alsnog op bezoek bij haar.

Veronique moet onderzocht worden door een gerechtspsychiater en een persoonlijkheidstest ondergaan. Carl Dekens onderzoekt haar en Veronique is erg gestresseerd. Ze praat over haar jeugd en de slechte relatie met haar vader. Ze vertelt ook dat ze met haar moeder altijd een goede band had, hoewel die haar nog niet is komen bezoeken in de gevangenis. Peter belt haar op, maar Marie-Rose is niet van plan om terug naar België te komen. Ook de relatie met Cédric wordt besproken en Carl legt de link tussen de moord op June en Veroniques zaak. In zijn rapport omschrijft hij Veronique als een koelbloedige moordenares, die een gevaar vormt voor de samenleving.

Evy stopt met Localscoop na de situatie met Lars en Nora. Ze beslist om een boek te schrijven over de moordpoging om Amelie. Ze bezoekt Veronique in de gevangenis, maar die weigert aan het boek mee te werken. Evy gooit het dan maar over een andere boeg en zal aan de hand van getuigenissen proberen uitzoeken wie de dader is. In tegenstelling tot Peter, wilt Amelie wel meewerken aan het boek, die ook Lars uiteindelijk kan overtuigen.

Cédric en Marie hebben samen de nacht doorgebracht. Ze worden een koppel, maar besluiten om het rustig aan te doen en hun relatie voorlopig geheim te houden. Lars komt er toch achter en wanneer die Veronique inlicht, is ze razend. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt met Veronique. 's Nachts draait ze helemaal door en probeert ze een ingebeelde Marie te vermoorden in haar cel.

Na een verschrikkelijke nacht raadt Peter Veronique aan om opnieuw contact op te nemen met Lars. Ze twijfelt, maar volgt uiteindelijk toch zijn raad op en het komt tot een liefdevol weerzien. Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Lars slaagt er echter niet in Cédric tot rede te brengen. Hij durft ook niets over de moord op Maries moeder aan Cédric en Veronique te vertellen, omdat hij de bewijzen zelf vernietigd heeft.

Veronique krijgt te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt van poging tot moord en dat ze voor assisen zal moeten verschijnen. Peter licht zijn moeder in. Niet veel later staat Marie-Rose plots voor zijn deur. Ze is teruggekomen om Veronique te steunen. Lars kan haar overtuigen om Veronique te gaan bezoeken en dat geeft haar weer hoop. Ze probeert Cédric te overtuigen om bij hem te komen wonen, maar hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft.

Veronique denkt dat de dromen over de avond van de steekpartij geen dromen zijn, maar herinneringen. Ze deelt haar twijfels met haar advocaat, aangezien ze niet zeker is van haar eigen onschuld. Veronique beslist om tot volledige bekentenissen over te gaan, tegen de zin van Lars. Cédric en Marie-Rose zijn trots op Veronique en ook Marie is blij met deze ommezwaai. Veronique zet een grote stap en bekent. Amelie wilt antwoorden en gaat de confrontatie aan met Veronique. Ze gelooft haar echter niet.

Lars licht Veronique in over de moord van Marie op haar moeder. Veronique confronteert Marie, maar die laat zich niet uit haar lood slaan en vertelt haar dat Lars de bewijzen zelf vernietigd heeft. Ondertussen komt Lars Marnix op het spoor, de man die Veronique en Amelie heeft lastiggevallen op 29 juni. Hij geeft toe dat hij hen allebei gedrogeerd heeft, waarna hij hen gevolgd is tot bij hun huis, maar net nadat zij binnen waren, stapte er een vrouw uit een donkere auto die er ook is binnengegaan. Lars licht Veronique in en belooft haar hem te doen getuigen. Zij trekt haar bekentenis in.

Marie-Rose is de echte dader van de steekpartij en probeert dat te verbergen door Marnix om te kopen. Ze bezorgt hem 10.000 euro, waarna hij spoorloos verdwijnt. Wanneer Veronique dit te horen krijgt, is ze bang voor de gevolgen. Lars voelt zich schuldig, maar Veronique verwijt hem niets. Haar advocaat Marjan wilt tijdelijke ontoerekeningsvatbaar pleiten op haar proces, met het gevaar geïnterneerd te worden.

Lars vindt Marjans strategie geen goed idee en kan haar overtuigen om met moraliteitsgetuigen te werken. Ze vraagt Lars, Peter, Marie-Rose en Cédric om te getuigen. Cédric doet moeilijk, maar na manipulatie van Marie zegt hij uiteindelijk toch toe. Marie brengt Veronique een bezoekje, waardoor ze al haar moed verliest.

Enkele dagen voor het proces wordt de volksjury gekozen en Veronique is er niet gerust in. Vicky probeert haar te kalmeren. Ze probeert Cédric te bereiken, maar die sluit zich volledig af van haar door toedoen van Marie. Veronique schrijft dan maar een brief naar Cédric, die Vicky achter haar rug opstuurt naar haar thuis. Marie-Rose spoort haar familie aan de waarheid over Veronique te vertellen en is niet gerust in Lars' onderzoek.

Veronique panikeert voor haar proces, wanneer ze te horen krijgt dat Evy dood in het bos is teruggevonden. Er is veel mediabelangstelling en een groot deel van de familie is aanwezig om Veronique te steunen. Marie volgt het proces in Cédrics plaats. Wanneer de feiten worden verteld, rakelt dat bij Marie-Rose herinneringen op over de steekpartij. De voorzitter en de procureur pakken Veronique hard aan.

De tweede dag van het proces gaat van start met een getuigenis van inspecteur Toegaert. Marianne probeert te bewijzen dat het onderzoek eenzijdig gevoerd is. Daarna is het de beurt aan Cédric, de eerste moraliteitsgetuige. Hij schetst een negatief beeld van zijn moeder, maar heeft later spijt en werkt zijn frustraties uit op Marie. Wanneer hij Veroniques brief leest, breekt hij helemaal.

Op dag 3 van het proces wordt tijdens een getuigenis van een professor toxicologie duidelijk dat Veroniques bloed veel later gecontroleerd is dan dat van Amelie en het dus logisch is dat er bij haar geen drugs zijn teruggevonden. Gerechtspsychiater Carl Dekens noemt Veronique een gevaar voor haar naaste omgeving, waarna de bomma haar kalmte verliest en wordt buitengezet. Amelie vertelt tijdens haar getuigenis dat ze na alles wat er gebeurd is niet meer weet of Veronique is staat is om iemand te vermoorden.

Peter schetst een louter positief beeld van zijn zus. Hij moet even terugdenken aan een jaar eerder, toen hij ontdekte dat Veronique een aandeel had in de dood van Guido, maar verzwijgt dit om haar te beschermen. Lars vertelt in de rechtbank over zijn eigen onderzoek, waardoor Marie-Rose het heet onder de voeten krijgt. Ze probeert te vluchten, maar het is net haar beurt. Plots komt Lars binnengestormd. Hij wijst voor een volle rechtbank Marie-Rose aan als schuldige van de steekpartij. Iedereen reageert geschokt.

Marie-Rose bekent en vertelt de volledige waarheid. Het was eerder een ongeluk en ze was zo in paniek dat ze Veronique voor alles liet opdraaien. Veronique legt het bij met Cédric en gaat haar moeder bezoeken in gevangenis, omdat ze antwoorden wilt. Marie-Rose verontschuldigt zich, maar Veronique wordt er niet echt wijzer van. Marnix wordt gevonden en opgepakt.

Veronique trekt in bij Lars. Ze heeft het moeilijk om alles te verwerken en ontloopt Amelie de eerste dagen. Ze gaat al snel terug werken, maar heeft het psychologisch moeilijk. Wanneer Lars haar tijdens een welkomstfeestje met de hele familie ten huwelijk vraagt, wijst ze zijn aanzoek af. Lars excuseert zich bij Marie, die op haar beurt beslist om het uit te maken met Cédric. Veronique gaat tijdelijk opnieuw in haar eigen huis wonen. Wanneer Marie haar er tegen het lijf loopt, daagt Veronique haar uit, waarna Marie haar vertelt dat ze zwanger is van Cédric. Veronique is geschokt.

Trivia

  • Veronique is geboren op 22 november 1972. Anno 2019 is ze dus 46 jaar oud.
  • Veronique is allergisch aan katten.
  • Sandrine André zou normaal de rol spelen van Liesbeth Pauwels, maar door het ontslag van Anne Somers hadden ze de rol van Veronique aan Sandrine gegeven en de rol van Liesbeth aan Hilde De Baerdemaeker.
  • Over de reden waarom de samenwerking tussen 'Familie' en Anne Somers beëindigd werd, hangen nog veel vraagtekens. Volgens enkele anonieme collega's van de actrice, waren er geregeld spanningen op de set. Het klikte vooral niet tussen haar en Jacky Lafon.
  • Sandrine André verfde haar haren speciaal voor haar vertolking van Veronique hoogblond. Ze koos voor deze kleur omdat ze haar eigen versie van Veronique wou neerzetten, en niet de Veronique van Anne Somers wou kopiëren.
  • In het verleden had Veronique een affaire met Julio Rodriguez de la Fuente, een rol vertolkt door Hans Ligtvoet. Ligtvoet is de huidige man van actrice Sandrine André, die in 2012 de rol van Veronique overnam van Anne Somers. André en Ligtvoet zijn echter nooit samen in beeld gekomen in Familie.

Quotes

Henk vertelt aan Veronique dat Claire overleden is
Henk: Doet het u dan helemaal niets?
Veronique: Ik ken dat mens niet.
Veronique heeft ruzie met haar moeder omwille van Jennifer
Peter: Morgen verjaart ons ma. Gaan we samen een cadeau kopen?
Veronique: Wat denkt ge van ne cactus?
Veronique merkt dat haar moeder aan het strijken is
Veronique: Amai! Kunt gij da nog?
Veronique heeft een openhartig gesprek met Lars
Veronique: Weet ge wat het is Lars? Bij elkaar zijn wij de betere versie van onszelf.
Veronique is hard tegen Amelie voor dat ze wordt neergestoken
Veronique: Gij zijt te lui, te dom en te laf om een echte Van den Bossche te zijn!

Generiek

Galerij

Foto's