FANDOM


Wout Raaffels
Seizoenen 262728 ProfielWoutS28
Eerste verschijning Aflevering 5813 - 28 oktober 2016
Laatste verschijning Aflevering 6404 - 27 mei 2019
Gespeeld door Vincent-Laurens Seys
Kinderen -
Ouders Meneer Raaffels en Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Wout Raaffels is een personage dat van 28 oktober 2016 tot en met 9 maart 2018 en van 14 maart 2019 tot 27 mei 2019 vertolkt werd door Vincent-Laurens Seys.

Familie en Liefdesleven

Wout is het eerste, echte vriendje van Louise Van den Bossche. Ze verbreekt hun relatie een jaar later omdat ze gevoelens krijgt voor Martijn. In 2019 heeft Wout een relatie met Inez, maar zij dumpt hem om een relatie met Jelle Van den Bossche te beginnen.

Studies en Beroepsleven

Wout zijn vader produceert ramen, maar Wout heeft geen interesse daarin. Hij denkt eraan om iets te gaan studeren met taal. Wouts hobby is voetballen. Tijdens het 28ste seizoen wordt duidelijk dat Wout een onbekende job uitoefent en dus niet ging verder studeren na het middelbaar.

Verhaallijnen

S26 afl5813 042
Familie 5813 003

Weekend Ardennen

Louise wil met enkele vriendinnen op weekend en Wout - een jongen uit haar klas - zou haar vergezellen. Peter en Trudy nodigen Wout eerst uit om te komen eten, zodat ze hem kunnen leren kennen. Zowel Peter al Trudy zijn positief over Wout en geven Louise de toestemming om mee te gaan. Wanneer Louise echter terugkeert uit de Ardennen, heeft ze een slecht humeur. Ze geeft aan Hanne toe dat ze van plan was om de eerste keer naar bed te gaan met Wout, maar dat het niet gelukt is omdat ze allebei geen ervaring hebben.

S26 afl5817 052
Familie 5983 Louise Wout Peter

De eerste keer

Ondanks hun klungelige start, worden Wout en Louise toch een koppel. Wanneer Wout op een nacht de kamer van Louise probeert binnen te sluipen, wordt hij opgemerkt door Faroud en krijgen hij en Louise een stevige uitbrander. Een tijdje later beslissen Wout en Louise dat ze klaar zijn om de volgende stap in hun relatie te zetten en ze gaan voor het eerst met elkaar naar bed. Nadien wordt Wout ook door Louise uitgenodigd om naar het familiefeestje voor de bomma te gaan.

S26 afl5865 034

Jaloers

Door de plotse terugkeer van Louises stiefvader Bart, moet ze logeren bij haar papa in de brouwerij van Niko. Wout is jaloers wanneer Louise duidelijk maakt dat ze Niko een aantrekkelijke man vindt, en zelf is Louise ook jaloers wanneer Wout duidelijk maakt dat hij ook nog naar andere vrouwen kijkt.

S26 afl5865 046
16463749 10155075363852491 1726982391634555393 o

Langeafstandsrelatie

Nu Bart en Trudy herenigd zijn, willen ze een nieuwe start maken in L.A. met hun gezin. Louise wil graag mee, maar ze wil ook haar papa en Wout niet achterlaten in België. De beslissing valt Louise zwaar en Peter schakelt Wout in om Louise te overhalen in België te blijven. Wout pakt het echter verkeerd aan en Louise gaat ervan uit dat hun relatie afgelopen is. Ze besluit dan maar naar Amerika te gaan. Nog net voor hun vertrek slaagt Wout erin om het misverstand uit te klaren en besluiten ze een lange-afstandsrelatie te beginnen.

Familie 5984 002

De terugkeer

Een dikke maand later staat Louise alweer terug in België en ze neemt de beslissing om niet meer terug te keren. Zij en Wout pikken de draad terug op en ze kan zijn steun al snel goed gebruiken. Cédric gaat namelijk door een zware periode in de instelling waar hij verblijft, en hij heeft Louise nu meer dan ooit nodig.

257197474977000
Familie 5984 Louise Wout Davy

Walibi

Na de examens neemt Wout Louise mee naar Walibi voor een romantisch dagje met hun twee. Zijn plannen worden echter verstoord wanneer Davy opduikt, een ex-vriendje van Louise. Wout merkt meteen dat Davy openlijk flirt met Louise en besluit zijn plan toch uit te voeren. Hij organiseert een etentje, maar het ziet ernaar uit dat Louise niet opdaagt, omdat ze Wout kinderachtig en jaloers vindt. Wanneer Louise duidelijk van Davy te horen krijgt dat ze Wout moet laten vallen, besluit ze Wout snel op te zoeken zodat de twee toch nog hun date kunnen hebben samen. Enkele dagen later gaan Wout en Louise samen naar de trouw van Veronique Van den Bossche en Mathias Moelaert.

2017-10-27
Familie 6056 001
Familie 6064 002
Familie 6108 002
Familie 6113 002
Familie 6123 Louise Wout
Familie 6123 WoutCrash

Wout gaat via school voor een week op uitwisseling naar Berlijn en Louise is allesbehalve blij wanneer ze te weten komt dat er in zijn gastgezin een zeer knap meisje woont. Louise probeert Wout te bereiken, maar ze krijgt amper antwoord. Wanneer ze via Facebook ook enkele foto's te zien krijgt van Wout met de knappe Anke, is Louise boos. Een week later keert Wout terug en moet hij aan Louise uitleggen dat er helemaal niets gebeurd is. Louise heeft echter tijdens de afwezigheid van Wout gekust met een andere jongen, namelijk met Martijn. Louise beseft dat ze de waarheid moet vertellen, maar besluit voorlopig te zwijgen.

Wanneer Louise verliefd aan het worden is op Martijn, kan ze het gesprek met Wout niet langer uit de weg gaan. Ze maakt een einde aan hun relatie en geeft Martijn een kans.

Op school komt Wout te weten dat Louise tegen haar vriendinnen gezegd heeft dat hij slecht was in bed, en dat Martijn duidelijk veel meer ervaring heeft. Wout is razend en reageert impulsief door een pikante foto van Louise naar zijn vrienden te sturen om te bewijzen dat hij geen softie is. De foto van Louise wordt echter de volgende dag overal omhoog gehangen in de schoolgebouwen en Wout beseft al snel dat hij een grote fout gemaakt heeft. Louise schaamt zich rot en geeft Wout de volle laag.

Tussen Wout en Louise heerst er koude oorlog en Wout heeft het een en ander uit te leggen aan Peter. Wout probeert echter iedereen te overtuigen dat hij die foto's niet opgehangen heeft. Louise gelooft er niets van, tot ze van Martijn toevallig te horen krijgt dat hij hier achter zit. Louise beseft dat ze Wout te hard heeft aangepakt en de twee leggen het weer bij. Wout geeft toe dat hij opnieuw hoopt op meer, maar Louise wil gewoon vrienden blijven.

Hoewel Wout en Louise nu als vrienden door het leven gaan, is Wout ervan overtuigd dat hij haar terug voor zich kan winnen. Via Jelle Van den Bossche komt Wout echter te weten dat Louise verliefd is op iemand anders, die bovendien via een app allerlei uitdagingen aangaat. Wout besluit mee te spelen met de uitdagingen om aan Louise te bewijzen dat hij avontuurlijk is. In eerste instantie zijn de uitdagingen die Wout aangaat nog zeer ongevaarlijk. Zo moet hij een blik hondenvoer opeten, of de restjes in een café leegdrinken. Louise gaat maar al te graag mee om Wout te steunen en Wout krijgt opnieuw hoop dat het terug zal goed komen.

Op een dag heeft Wout een cadeau voor Louise, een dure halsketting. Louise is in de wolken, tot ze te weten komt dat Wout de ketting gestolen heeft als uitdaging. Ze maakt aan Wout duidelijk dat hij te ver aan het gaan is. Wout weet echter niet van ophouden en deelt met Jelle dat hij een nieuwe, zeer gevaarlijke, challenge op het oog heeft. Hij wil met zijn auto op hoge snelheid naar een muur rijden, om dan net op tijd te remmen. Jelle doet er alles aan om Wout op andere gedachten te brengen, maar dat lijkt niet door te dringen.

Jelle brengt Louise op de hoogte, die meteen ter plaatse komt als Wout aan zijn uitdaging wil beginnen. Ze stapt mee in de auto om Wout te overhalen, maar hij luistert niet. Hij rijdt in volle vaart op de muur af, maar de uitdaging mislukt en Wout kan niet op tijd remmen. Louise komt er met enkele schrammen vanaf, maar Wout is ernstig gewond. Hij moet geopereerd worden in het ziekenhuis. Wout overleeft het ongeluk, maar heeft veel geluk gehad. Louise heeft nadien een goed gesprek met hem en de twee verbreken het contact.

Wout en Jelle lopen elkaar een jaartje later opnieuw tegen het lijf in de Jan en Alleman. Jelle zit al een tijdje in de put na zijn mislukte voetbalcarrière en kan zijn verdachten verzetten dankzij het gezelschap van Wout en zijn nieuwe vriendin Inez. Wout en Inez worden vervolgens door Jelle bij hem thuis uitgenodigd, maar omdat Wout moet werken, daagt alleen Inez op. De sfeer tussen Jelle en Inez is echter zeer ongemakkelijk.

Een tijdje later gaan Wout, Inez en Jelle samen nog iets drinken in de Jan en Alleman. Wout heeft drugs meegenomen zodat ze zich nog beter kunnen amuseren. Jelle weigert echter een pilletje te nemen. De volgende dag komen Wout en Inez langs bij Jelle en hebben ze opnieuw drugs meegenomen. Deze keer doet Jelle alsof hij ook een pilletje neemt, maar smijt het in de vuilbak. Wout reageert echter slecht op het pilletje en het lukt Inez en Jelle niet meer om hem tot zijn positieven te brengen. Wanneer Peter Van den Bossche binnenkomt, wordt Wout toch wakker.

In de Jan en Alleman geeft Jelle aan Inez toe dat hij geen pilletje genomen heeft de vorige keer, maar nu wil hij zich toch even hard amuseren als Wout en Inez. Jelle gaat echter volledig te ver. Terwijl Wout niet meer aan het opletten is, beginnen Jelle en Inez te kussen. Ze willen zich zelfs afzonderen van het feestje, maar worden tegengehouden door Amelie De Wulf.

Wout wordt gedumpt door Inez en komt dit nieuws vertellen aan Jelle. Wout weet echter niet dat Jelle en Inez ondertussen verliefd zijn op elkaar en een koppel worden. In de Jan en Alleman komt Wout bijna te weten dat Jelle en Inez een koppel zijn, maar Jelle wordt gered dankzij de tussenkomst van Amelie. Een tijdje later komt Wout toch de waarheid te weten. Hij is razend op Jelle en geeft hem thuis een flinke duw waardoor Jelle een hersenschudding heeft. Wout stuurt ook gemene berichten naar Inez, maar laat nadien niets meer van zich horen.

Trivia

  • Wout is één van de weinige hoofdpersonages die niet fysiek in de generiek verschenen is. Ook bij Agnes Moelaert, Arno Coppens, Faroud Kir, Viv Neyskens, Ayo Buhari en Quinten Godderis is dit het geval. Enkel hun vertolkers worden vernoemd.
  • Acteur Vincent-Laurens Seys werd in november 2017 aan de generiek toegevoegd en leek dus voor lange tijd in Familie te blijven. Op 9 maart 2018 verdween hij echter alweer uit de reeks en werd ook zijn naam in de generiek geschrapt. In 2019 keert hij terug als Wout, voor een korte periode als gastpersonage.
  • De zus van Vincent, namelijk Laura Seys, vertolkte een tijdje de rol van Sanne in Familie.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Wout en Louise, zie hier
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.