FANDOM


Zjef De Mulder
Seizoenen 2324252627282930 Zjef portret
Eerste verschijning Aflevering 5108 - 28 augustus 2013
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jan Van den Bosch
Huidig beroep Gerant Foodbar
Huidige partner Rudi Verbiest
Kinderen -
Ouders Pierre De Mulder en † Leah
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenWebisodesTriviaGeneriekGalerijFoto'sMediaLees Meer

Algemene Informatie

Zjef De Mulder is een hoofdpersonage dat sinds 28 augustus 2013 vertolkt wordt door Jan Van den Bosch.

Familie en Liefdesleven

Zjef is de enige zoon van Pierre De Mulder en Leah. Zijn moeder overleed toen Zjef amper zes jaar oud was. Zijn vader had jarenlang een ernstig drank- en gokprobleem en kon ook gewelddadig uit de hoek komen. Zjef verbreekt het contact op zijn achttiende omdat hij zijn vader altijd de schuld bleef geven van de dood van zijn moeder. Het is pas jaren later dat de twee terug toenadering zoeken, maar een definitieve verzoening is er nog altijd niet geweest.

Zjef is enig kind en wist al op jonge leeftijd dat hij homoseksueel was. Hij had een oogje op zijn jeugdvriend Quinten. Zjef had kort een relatie met Marijn, een jongen die hij in de Foodbar leerde kennen. De twee gingen uit elkaar wanneer Marijn duidelijk meer van hun relatie verwachtte.

Zjef ontwikkelt uiteindelijk een hechte band met Rudi Verbiest, die zelf in de knoop zit met zijn seksuele geaardheid. De twee gaan samen naar bed en worden 'friends with benefits'. Wanneer er gevoelens ontstaan evolueert het tot een volwaardig relatie. Ondanks vele tegenslagen, blijven de twee samen en vraagt Rudi hem ten huwelijk. Ze trouwen op 29 juni 2017. In 2020 gaat het koppel een tijdje uit elkaar omdat Rudi verantwoordelijk is voor de dood van Kasper.

Studies en Beroepsleven

Zjef is een wispelturige jongeman die na een heleboel mislukte studiekeuzes bij de Foodbar aan de slag gaat. Tussendoor ging hij een tijdje aan de slag als nachtwaker om schulden af te betalen.

Eind 2014 wil Zjef terug gaan studeren om zijn master in de Economie te behalen, maar hij heeft er niet de juiste financiële middelen voor en bergt deze plannen alweer op. In februari 2017 wordt Zjef gerant van de Foodbar na het vertrek van Trudy.

Verhaallijnen

23-5-1
23-3-15

Aan de slag in de foodbar

Na het vertrek van Pieter-Jan, moet Veronique op zoek naar een vervanger in de Foodbar. Zjef komt zich aanmelden als sollicitant en trekt meteen de aandacht van de VDB-werknemers door zijn eigenaardige gedrag. Zjef wordt aangenomen en wordt zo een collega van Liesbeth en Trudy. Sinds zijn eerste werkdag kan Zjef het goed vinden met Liesbeth. Het hoge werktempo lijkt even een probleem te zijn voor de perfectionistische Zjef, maar na enkele dagen verloopt het al beter en moeten Liesbeth en Trudy besluiten dat hij een goede aanwinst is.

23-9-3
23-9-11nieuw

Interesse in vrouwen of mannen?

In de foodbar komt Zjef vaak in contact met Evy en de twee worden vrienden. Het ontgaat Liesbeth niet dat Zjef zich goed voelt met haar in de buurt en spoort hem aan om haar mee uit te vragen. Wanneer Zjef duidelijk maakt dat hij geen interesse heeft, probeert Liesbeth hem te koppelen aan haar dochter Stefanie, maar er is geen klik tussen de twee. Evy vraagt zich af of Zjef echt gevoelens voor haar heeft en vraagt het hem op de man af. Zjef geeft echter toe dat hij op mannen valt en dus enkel vrienden wil blijven.

Familie afl5115 02
Week4ZjefNiko

Gay-Bashing

Na een avondje stappen, wordt Zjef het slachtoffer van 'gay-bashing'. Hij wordt geholpen door Niko, die zo ook in de klappen deelt. Zjef keert volledig in zichzelf na de aanval, maar heeft er wel in Niko een goede vriend aan over gehouden. Niko vreest dat het zijn oude vrienden waren die Zjef in elkaar geslagen hebben, maar Zjef geeft toe dat het met zijn geaardheid te maken had. Evy en Niko slaan de handen in elkaar om Zjef te overtuigen aangifte te doen bij de politie. Zjef is echter nog steeds bang om alleen over straat te lopen en Niko helpt hem met zelfverdedigingstechnieken.

21-13
Week7 2

De nieuwe huisgenoot

Zjef komt te weten dat Niko, Evy en Mieke van plan zijn om samen een huis te kopen én dat ze nog een vierde persoon zoeken. Zjef wil zich kandidaat stellen, maar ook Arno toont zijn interesse waardoor Zjef niet durft. Liesbeth is bang dat haar zoon zich in financiële problemen zal brengen hierdoor en spoort Zjef aan om eerlijk te zijn. Zowel Zjef als Arno moeten stage lopen bij de drie vrienden. Het wordt snel duidelijk dat Zjef last heeft van een ochtendhumeur als hij geen koffie gedronken heeft. Door een slippertje van Arno, valt de keuze alsnog op Zjef.

Familie 5164 05
S23W13-2

Gezelschapsspelletjes

De vier vrienden gaan samen naar de openbare verkoop van hun droomhuis en slagen erin om een verkoop te sluiten. De eerste problemen steken al snel de kop op wanneer de vrienden het niet eens geraken over de inrichting en de meubels. Ook het gedrag van Zjef roept veel vraagtekens op. Wanneer Niko, Evy en Mieke een avondje willen uitgaan, blijft Zjef liever alleen thuis. Door zijn vreemd gedrag en zijn constante excuses, vrezen zijn huisgenoten dat Zjef zich niet goed voelt in de groep. Zjef vertelt dat hij niet echt een uitgaanstype is en liever gezellig thuis een avondje gezelschapsspelletjes speelt.

Familie 5177 04
Familie 5177 02

Marijn

In de foodbar merkt Liesbeth op dat één van de klanten openlijk aan het flirten is met Zjef. Onder druk van haar, besluit Zjef de jongeman aan te spreken. De twee gaan op date en Marijn leert ook snel de vrienden van Zjef kennen. Iedereen is onder de indruk van hem, maar Zjef kampt met twijfels. Marijn maakt duidelijk dat hij een relatie wil, maar Zjef niet. Hij probeert zijn vrienden aan te sporen om dit Marijn duidelijk te maken, maar iedereen is van mening dat Zjef zelf eerlijk moet zijn. Niko besluit zich te moeien en geeft zijn goede vriend enkele tips waardoor het uitmaken zonder veel drama verloopt.

41921892
1014388 10152239726757491 547890585 n

Dagen zonder...

Het nieuwe jaar wordt door de 'friends' ingezet met een weddenschap. Ze besluiten een 'dagen zonder' te beginnen omdat ze niet meer afhankelijk willen zijn van technologie. De eerste 'dagen zonder' verlopen echter niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op het werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen in het honderd. Alleen Evy lijkt te slagen in haar opzet en wil zelfs 'dagen zonder vlees' invoeren. Ondertussen ontmoet Zjef de nieuwe vriend van Mieke: Sébastien. Die zit met veel vragen over de band tussen Mieke en Niko en spreekt Zjef hierover aan.

94
Familie 5244 04

Verliefd op Pieter-Jan

In de foodbar wordt Zjef benaderd door Pieter-Jan, zijn voorganger. Zjef is ervan overtuigd dat PJ met hem flirt en probeert een afspraakje te versieren. Wanneer hij akkoord gaat, licht Zjef meteen zijn vrienden in over zijn date. De dagen nadien blijft het echter windstil bij PJ en zit Zjef volledig in de put. In de foodbar komen de twee elkaar terug tegen en vraagt Zjef hem waarom hij niet meer reageert. PJ geeft toe dat hij Zjef alleen aansprak om via hem de nummer van Evy te bemachtigen.

640px-Familie 5287 004
A6

Pokeravonden

Zjef organiseert bij zich thuis een pokeravond en vraagt ook aan Jan om in de Jan en Alleman een pokeravond te organiseren. Niemand wil echter Zjef vergezellen naar de pokeravond in het café en hij gaat alleen. Eenmaal daar komt hij aan de tafel van Koen Daelman terecht, waar er voor geld gepokerd wordt. Zjef amuseert zich te pletter en wordt helemaal opgeslorpt door het pokerspel. Niet iedereen is even enthousiast, want Niko verdenkt Zjef ervan een gokverslaving te hebben. Zjef legt de beschuldigingen naast zicht neer, maar krijgt het zwaar te verduren tijdens een volgend partijtje poker.

Familie 5316 004
Familie 5310 001

Gokverslaafd

Zjef geeft de moed niet op en verdiept zich in boeken om zijn skills te verbeteren. Hij verliest opnieuw geld bij het pokeren en moet Koen 200 euro terugbetalen. Geld dat hij niet heeft. Koen eist interest van Zjef. Ondertussen hebben steeds meer mensen in de gaten dat het niet goed met hem gaat. Bij de 'friends' krijgen Zjef en zijn huisgenoten een nieuwe huurder: Thomas Feyaerts. Om zijn schulden aan Koen te betalen, gaat Zjef op zoek naar een lening en hij krijgt hulp van Rudi. Zjef begint daarom als nachtwaker te werken om het geld snel aan Rudi te kunnen terugbetalen.

Familie 5303 001
640px-Familie 5298 002

Vriendschap met Rudi

Zjef loopt er tijdens zijn job in de foodbar bij als een zombie en Liesbeth maakt al snel duidelijk dat het zo niet langer kan. Rudi maakt Zjef duidelijk dat hij zich niet moet haasten en de twee beleven samen een gezellige avond. Rudi kan met Zjef eerlijk praten over zijn geaardheid en Zjef maakt Rudi een verrassend voorstel. Hij stelt aan Rudi voor om samen naar bed te gaan, omdat het volgens hem belangrijk is dat de eerste keer met iemand is die je vertrouwt. Rudi en Zjef beleven een mooie nacht samen, maar besluiten gewoon 'friends with benefits' te blijven.

Aflevering 5326 om 07.53.36
Aflevering 5326 om 07.50.23

Wie is Thomas Feyaerts?

Zjef is samen met zijn vrienden de verloving van Mieke en Niko aan het vieren, wanneer Evy plots een onrustwekkend telefoontje van Hanne krijgt. Er is namelijk een tweede Thomas Feyaerts opgedoken. De vier huisgenoten gaat onmiddellijk naar huis en confronteren de 'valse' Thomas, die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Thomas doet daarna zijn verhaal. Dat zijn vader geadopteerd was en vlak voor zijn dood op zoek ging naar zijn echte vader. Hij blijkt de kleinzoon van Jan te zijn.

Familie 5340 003
Aflevering 5355 om 14.23.25

Friends with Benefits

Twee maanden later. Zjef en Rudi blijven elkaar zien, maar Zjef wil weten wat ze nu eigenlijk van elkaar zijn. Rudi vertelt dat er geen echte liefde is van zijn kant, en ze besluiten gewoon vrienden te blijven, die af en toe samen naar bed gaan. Zjef is toch een beetje teleurgesteld en neemt onbewust afstand van Rudi. Wanneer Rudi hem hierover aanspreekt, hebben ze opnieuw een goed gesprek. Ze beginnen dan toch een relatie. Op professioneel vlak komen Zjef en Liesbeth in een slecht daglicht bij Peter te staan, omdat ze meedoen aan een makeover-actie van grote concurrent Vero Bello.

5365-45
5365-04

De zoektocht naar Evy

Evy is in contact met Menno Van Calster, de crimineel waarop haar boek gebaseerd is. De twee spreken geregeld met elkaar af om te praten, en Zjef vindt dat allesbehalve een goed idee. Op een dag komt Evy niet meer naar huis, en Zjef en de andere huisgenoten zijn doodongerust. Tot ze een smsje van Evy krijgen dat alles in orde is, maar dat ze enkele dagen rust neemt. Zjef en Mieke zijn er niet gerust in en willen er de politie bijhalen. Zjef gaat vervolgens samen met Niko een kijkje nemen in het huis van Menno, maar vinden geen spoor van Evy.

Familie 5383 001
5366-19

Het plan van Liesbeth

Evy zat inderdaad opgesloten bij Menno, maar heeft er voor kunnen zorgen dat hij haar laat gaan. Ze vertelt het verhaal aan de politie, maar die geloven haar niet meteen omdat Menno haar nooit echt 'ontvoerd' heeft, want Evy is zelf naar hem toegegaan. In de Foodbar gaat het er ook hectisch aan toe nu Liesbeth besloten heeft om haar diploma Middelbaar Onderwijs te halen. Hierdoor moet ze elke dag studeren, en Zjef wil haar hiermee een handje helpen. Wanneer Zjef te weten komt dat Liesbeth haar diploma wil halen om de Foodbar opnieuw uit te breiden tot een keten, denkt Zjef dat hij het beter kan.

Familie 5404 001
Familie 5405 005

Businessplan

Zjef stelt zelf een businessplan op en gaat ermee naar Peter. Die is onder de indruk, maar is van mening van Zjef niet de juiste persoon is om een keten te runnen en wijst zijn plan af. Zjef is niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij de beslissing van Peter en wil aantonen dat hij wel degelijk iets kan afmaken. Hij wil zich inschrijven in de universiteit om een master in de Economie te halen. Het inschrijvingsgeld is echter veel hoger dan hij verwacht had, en Zjef kan dat niet betalen. Rudi stelt voor om het te betalen, maar daar wil Zjef niets van weten.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

De bijwerkingen

In zijn zoektocht naar geld, komt Zjef bij een onderzoek van de universiteit terecht. Hij moet een nieuw geneesmiddel testen en moet daarvoor gedurende enkele weken elke dag een pilletje nemen. Wanneer Zjef de lijst met bijwerkingen ziet, wordt hij er even niet goed van. De volgende dagen heeft hij dan ook last van verschillende kwaaltjes, en Rudi is doodongerust. Ze gaan op consultatie bij Leen, maar die verzekert hen dat die onderzoeken totaal geen gevaar zijn. Zjef mankeert dus helemaal niets, maar dacht het alleen maar.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een nieuwe collega

Wanneer Liesbeth een ongelukje heeft, en enkele weken in het gips moet, staat Zjef er alleen voor in de Foodbar. Hij hoopt op een vervanging, maar Thomas zegt dat hij geen tijd heeft om iemand te zoeken. Benny stelt aan Arno voor om de job aan te nemen, maar Zjef ziet dat niet helemaal zitten. Arno heeft dan ook helemaal geen aanleg voor 'broodjes smeren' en houdt er na 1 dag al mee op. Zjef vraagt het dan maar aan Maarten, die na even aandringen toch ja zegt. Ondanks de aarzelende start worden de twee toch goede collega's van elkaar.

Familie 5412 03
S24 E088 019

De gekantelde tankwagen

Op een dag krijgen Zjef en Maarten in de Foodbar bezoek van werknemers van de civiele bescherming. Er is in de buurt een tankwagen gekanteld met een giftige stof in, en iedereen in een straal van tien kilometer moet binnenblijven. Zjef en Maarten proberen er het beste van te maken, maar niet alles verloopt even goed wanneer er ook een diabetespatiënt aanwezig is. Fred heeft geen insuline meer, en dreigt flauw te vallen. Zjef komt met de redding door hem een glas met kaneel te laten drinken. Fred wordt naar het ziekenhuis afgevoerd, en heeft het overleefd mede dankzij de tussenkomst van Zjef.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Jaloers op Joppe

Terug in zijn vertrouwde omgeving, merkt Zjef dat Rudi plotseling veel interesse toont in Joppe, een homoseksuele jongen die op bezoek was bij Vero Bello. Joppe wil graag model worden, maar kan zijn thuissituatie niet meer aan sinds hij uit de kast gekomen is. Zjef wordt al snel jaloers wanneer hij merkt hoe close Joppe omgaat met Rudi. Maar eigenlijk is het juist Joppe die jaloers is, want hij heeft al een tijdje een oogje op Rudi. Zjef heeft dit snel in de gaten en probeert zijn vriend te waarschuwen voor de gevolgen. Rudi moet effectief Joppe afwijzen en die neemt dat niet goed op.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Kindermisbruik

Joppe heeft een klacht ingediend wegens kindermisbruik. Rudi moet een nachtje in de cel doorbrengen, maar Joppe komt tot inkeer en trekt zijn verhaal in. Terwijl Rudi bij de politie zat, was Zjef op van de zenuwen. Thomas maakte het allemaal nog erger door te twijfelen over de onschuld van Rudi. Zjef kan zijn oren niet geloven en brengt nadien Rudi hiervan op de hoogte. Ze willen een tijdje niets meer met de man te maken hebben en denken er zelfs aan om te verhuizen. Tot ze ontdekken dat Thomas een ongeneeslijke nierziekte heeft. Rudi en Zjef zetten hun ego aan de kant, en vergeven Thomas.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Het 'Familieslaatje'

Omdat Evy op het laatste nippertje een afspraak heeft, moet Zjef snel iets bij elkaar zoeken om te koken voor zijn huisgenoten. Hij neemt enkele ingrediënten van de Foodbar mee naar huis, en gaat aan de slag. Het resultaat is overheerlijk en iedereen is van mening dat Zjef het lekkerste slaatje ooit gemaakt heeft. Ook Thomas en Liesbeth zijn onder de indruk en willen het commercialiseren in de Foodbar. Peter vindt het een schitterend idee en het 'familieslaatje' is uitgevonden. Thomas bedenkt een hele marketingstrategie waarbij Zjef als 'posterboy' voor het slaatje gebruikt wordt.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Auditie

Zjefs plotse bekendheid koelt snel af en hij is ontgoocheld omdat hij niets van opbrengsten krijgt voor zijn slaatje. Zjef voelt zich vernedert en voelt zich opnieuw een loser die niets kan bereiken in zijn leven. Hij wordt vervolgens in de Foodbar aangesproken door een castingbureau na een grappig Youtubefilmpje met Zjef in de hoofdrol. Hij doet auditie voor een rol in een reclamefilmpje, maar krijgt de job niet. De zoveelste tegenslag voor Zjef, waardoor hij plotseling helemaal op het foute pad terecht komt. Hij gaat opnieuw gokken, maar probeert dit angstvallig verborgen te houden voor Rudi en zijn huisgenoten.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Gokschulden

Het humeur van Zjef is de laatste tijd niet te doen, en dat valt iedereen op. Zjef gaat steeds vaker gokken, en verdwijnt zelfs enkele keren tijdens een shift in de Foodbar. Hij verbaast ook Peter en Liesbeth door de job van gerant te weigeren. Zjef geraakt echter snel in de problemen in de goktent nadat hij veel geld verloren heeft en schulden begint te maken. Hij wordt onder druk gezet en gaat op zoek naar geld. Als oplossing probeert hij een overval te ensceneren in de Foodbar, maar Rudi heeft iets in de gaten. Zjef biecht op dat hij opnieuw aan het gokken is, maar dat hij al het geld van de Foodbar zal teruggeven.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Op straat

Rudi zit in een tweestrijd, maar vertelt toch de waarheid aan Peter. Thomas Van den Bossche wil Zjef onmiddellijk ontslaan, maar Peter wil hem nog een kans geven om zijn fout recht te zetten. Het gaat snel bergaf met Zjef, en hij begint zich steeds vaker als een klootzak te gedragen tegen zijn vrienden. Wanneer hij zijn maandelijkse bijdrage voor het huis niet kan betalen, willen de huisgenoten eindelijk tussenkomen. Ofwel betaalt hij, ofwel staat hij op straat. Zjef kan het verraad van zijn 'zogezegde vrienden' niet verkroppen en pakt zijn boeltje.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Ontslag

Ook in de Foodbar is Zjef allesbehalve zijn normale zelf. Nu huis dakloos is, moet hij verplicht in de Foodbar blijven slapen, tot Thomas dit te weten komt. Hij wil opnieuw Zjef aan de deur zetten, maar Peter houdt hem tegen. Zjef ziet geen andere oplossing dan op straat te slapen en wanneer hij onverzorgd in de Foodbar staat, besluiten Trudy en Peter hem toch te ontslaan. Enkele dagen later komt Niko te weten dat Zjef al dagen onder een brug slaapt. Hij neemt Zjef terug mee naar huis, en ze willen hem nog een tweede kans geven. Maar dan moet hij wel zijn leven terug op het juiste spoor krijgen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een nieuwe kans

Zjef belooft hulp te zoeken voor zijn gokverslaving en laat Rudi zijn financiële zaakjes regelen vanaf nu. Ondertussen probeert hij zijn excuses aan te bieden bij Peter en krijgt hij ook zijn job terug. In de Foodbar moet Zjef afscheid nemen van Liesbeth, die voor enkele maanden naar Reading trekt voor er een cursus management te volgen. Zjef krijgt hulp van Trudy, die de taken van Liesbeth overneemt. Al snel wordt duidelijk dat Trudy deze job niet kan combineren met haar werk bij VDB Fashion. Wanneer Trudy perongeluk een bedorven slaatje verkoopt, wordt er een interimkracht aangenomen.

Familie 5535 001
Familie 5535 005

Het verleden met Quinten

Sinds hij zijn gokverslaving terug onder controle heeft, is Zjef op zoek naar een nieuwe hobby. Hij gaat samen met Mieke en Jan geregeld lopen om aan zijn conditie te werken. Tijdens een loopsessie met Mieke, loopt Zjef een oude bekende tegen het lijf, rolstoelatleet Quinten Godderis. Zjef wil echter niet vertellen waar hij de man van kent, en Mieke is nieuwsgierig. Uiteindelijk lukt het haar toch om Zjef aan de praat te krijgen en hij vertelt over zijn verleden met Quinten. Zjef vertelt dat ze vroeger op school de beste vrienden waren, maar dat het zijn schuld is dat Quinten in een rolstoel zit.

Familie 5543 001
Familie 5543 002

De training

Zjef vertelt aan Mieke dat hij vroeger verliefd was op Quinten en wanneer hij hem probeerde te kussen, kwam hij zwaar ten val. Mieke probeert haar goede vriend aan te sporen om terug contact te zoeken met Quinten. Zjef twijfelt, want hij vreest voor zijn reactie. Wanneer hij toch op bezoek gaat bij Quinten, krijgt hij harde verwijten naar zijn hoofd gesmeten. Zjef wil het hoofdstuk volledig afsluiten, tot Quinten plots opduikt in de Foodbar. Hij wil Zjef dan toch nog een tweede kans geven en ze willen hun vriendschap hernemen. Met de medewerking van Quinten, wil Zjef beginnen trainen voor een marathon.

S25 E008 002

Peter en Stefanie

Zjef en Anja schrikken wanneer ze de Foodbar in erbarmelijke staat terugvinden. Zjef is ervan overtuigd dat er een mol is binnen het bedrijf en gaat op onderzoek. De etensresten zijn echter van Peter en Stefanie, die een gezellige avond achter de rug hebben. Zjef vindt het vreemd dat de twee plots zoveel met elkaar optrekken en omdat hij zijn mond niet kan houden begint het hele bedrijf te roddelen over een eventuele relatie tussen de twee. Zjef beledigt Stefanie vervolgens door haar een 'verleidster' te noemen.

Familie s25 afl5551 002
Familie 5567 002

Strijd voor hoofdontwerper

De dagen erna gaat het van kwaad naar erger met het gedrag van Zjef, zeker wanneer Rudi de strijd met Hanne en Gunther aangaat voor de job van hoofdontwerper. Zjefs vrienden vinden zijn gedrag onuitstaanbaar en laten dat ook duidelijk merken door hem en Rudi openlijk te negeren. Wanneer Zjef en Rudi een plannetje bedenken om Gunther in diskrediet te brengen, zorgt dat voor nog meer wrevel, zeker wanneer Gunther nadien ontslag neemt. Rudi krijgt de job van hoofdontwerper, maar is er uiteindelijk niet gelukkig mee omdat hij het respect van zijn collega's verloren is. Samen met Zjef zorgt hij ervoor dat alles terug in orde komt.

Familie 5576 001
Familie 5583 003

VDB stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Zjef bevond zich in de foodbar en maakt zich vooral zorgen over Rudi, omdat hij waarschijnlijk met Evy op de bovenverdieping zat. Zjef krijgt een paniekaanval omdat hij Rudi maar niet kan bereiken. Wanneer blijkt dat Rudi niet in het gebouw was op het moment van de instorting, is Zjef in de wolken. De sfeer verandert echter snel wanneer de zwangere Evy wordt teruggevonden en afgevoerd wordt met de ambulance. Ze komt er echter goed vanaf en alles is in orde met haar en haar kindje.

Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16

Trip naar de Ardennen

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden blijkt Mieke een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Mieke's familie en vrienden proberen plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

Familie 5611 006-30b8mrrdc8yr861d9lbpqi
60454115

Rudi heeft anorexia

Rudi beseft dat het niet goed gaat met hem en neemt Veronique in vertrouwen. Zij neemt Rudi tijdelijk in huis zodat Zjef zijn lief niet in deze toestand moet zien. Rudi maakt Zjef wijs dat hij in Milaan zit met Alizée in verband met de operakostuums. Wanneer Zjef de waarheid ontdekt, beslist Rudi te vertellen over zijn vroegere en huidige anorexiaprobleem. Rudi kan met de hulp van Zjef er terug bovenop komen, maar Zjef besluit hem zeer nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Rudi toenadering zoekt toch zijn goede vriend Jonas en ook plots een hechte vriendschap ontwikkelt met Mieke, reageert Zjef zeer jaloers.

Familie 5631 001-30hp3cnf101rpq0hnne7ey

Schokkend verleden

Rudi blijft doordrammen over het feit dat Zjef tot op heden nog niets heeft verteld over zijn ouders. Zjef biecht op dat zijn vader een drankprobleem had en hem mishandelde. Toen hij 6 jaar was stierf zijn moeder. Door erover te praten krijgt Zjef het gevoel dat hij alles opnieuw meemaakt. Hij beslist om psychologische hulp te zoeken om zijn verleden te verwerken. Rudi wilt hem steunen en beslist de nieuwe operaopdracht van Geoffrey te weigeren.

Familie 5637 002-30ju3qds1zfejxkwopk1ze
Aflevering 5647-5

Rudimentair

Rudi wil een thuiswinkel openen en vindt met Zjef een gepast huis voor Rudimentair. Als blijkt dat Rudi in het huis ook meubels wil verkopen, moet Zjef zijn vriend temperen. Hoewel Zjef hem dwingt om te wachten met het huren van een huis, kan Rudi het niet laten om bij de eigenaar achter zijn rug het huurcontract te ondertekenen. De opening wordt een succes. Ondertussen stelt Jelle Peter voor om samen een motortocht te maken. Zjefs kan het niet onder stoelen of banken steken dat hij graag mee wil gaan en wordt uitgenodigd door Peter. Ze maken zelfs een rit met enkele echte bikerboys.

Aflevering 5644-4
Familie 5644 004

Ruzie met Niko

Zjef krijgt een tegenslag te verwerken wanneer Mieke en Niko verkondigen dat ze gaan verhuizen om een brouwerij te starten. Zjef heeft het er moeilijk mee dat zijn twee beste vrienden vertrekken en weigert het te aanvaarden. Wannee het afscheid nadert, komt hij echter tot inzicht. Niko wil Zjef betrekken in de brouwerij en nodigt hem uit om de te helpen. Door een verkeerd kuismiddel te gebruiken zorgt Zjef er echter voor dat Niko's brouwsel volledig mislukt. Niko vliegt uit en wil niets meer met Zjef te maken hebben. Mieke zorgt voor een verzoening tussen de twee.

12493852 10153946439877491 4035693459417549571 o
B3852143510ad6879d00de9453f284b3

Rudi's affaire

Rudi en Zjef hebben nu al een tijdje ups en downs in hun relatie. Via Rudimentair komt Rudi in contact met de knappe Joachim Vaes. De twee spraken nadien enkele keren af op café en kunnen het goed met elkaar vinden. Na enkele glazen alcohol beginnen de twee te kussen. De dag erna heeft Rudi spijt van zijn misstap en probeert hij Zjef te verwennen met een etentje, wat uitdraait op een hevige discussie. Dit zorgt ervoor dat hij terug begint af te spreken met Joachim. Wanneer Zjef hen in bed betrapt, komt het tot een breuk tussen hem en Rudi. Door hun breuk gaat het van kwaad naar erger met Rudi en hij heeft niemand meer. Zjef wil de zolder van de friends verbouwen om er een nieuwe kamer in te richten, omdat zijn huidige kamer hem te veel aan Rudi doet denken.

62949712-30uj6lz348hxcgxcwtrkzu

De verzoening

Hanne kan Rudi niet langer zien lijden en besluit Zjef in te lichten over de gezondheidsproblemen van Rudi, in de hoop dat hij hem nog een kans wil geven. Ze kan hem overtuigen om Rudi op te zoeken en het komt tot een verzoening tussen de twee. Zjef en de friends beslissen Rudi te verrassen met de nieuwe kamer op hun zolder en geven een 'terugkeerfeestje'. Zjef wil echter dat Rudi een afspraak maakt bij een psycholoog, omdat zijn zichtproblemen waarschijnlijk een reactie zijn op zijn mentale toestand.

Familie 5706 001

Rudi's outing

De ouders van Rudi, Fons Verbiest en Francine Verbiest, hebben Rudi indertijd niet gesteund in zijn studiekeuze en willen dit goedmaken door hem op te zoeken. Rudi heeft schrik om hen in te lichen over zijn relatie met Zjef en maakt hen wijs dat hij iets met Hannah heeft. Nadat hij beseft dat dit niet de oplossing is, beslist Rudi zijn ouders de waarheid te vertellen. Fons en Francine willen de outing van hun zoon te accepteren, omdat ze hem niet nog eens willen verliezen.

Familie 5715 001
Familie 5717 004

De weddenschap

Emma gaat een weddenschap met Hanne aan. Als Emma ervoor kan zorgen dat de homoseksuele Zjef haar kust of wilt kussen, mag zij Hanne's kleedje houden. Zjef is er niet mee gediend dat Emma en Hanne raar doen tegen hem en brengt Guido hiervan op de hoogte. Guido is niet te spreken over het feit dat zijn lief en nichtje spotten met iemands geaardheid. Dit houdt Emma echter niet tegen om zotte toeren te blijven uithalen. Zjefs besluit het spelletje mee te spelen en neemt Hanne en Emma op zijn beurt beet. Ondertussen geraakt Rudi's appartement verkocht. Achter zijn rug beslist Zjef een compromis van een herenhuis te tekenen als verrassing. Rudi wil dit echter niet waardoor ze 7000 euro annulatiekosten moeten betalen.

Familie 5740 002

De vertrouwenspersoon

Trudy ontdekt dat Louise gewaagde foto's stuurt naar een jongen uit haar klas. Ze maakt zich zorgen om haar dochter en bespreekt de situatie met Zjef. Hij vindt het redelijk normaal dat Louise zulke dingen doet op haar leeftijd, maar waarschuwt Trudy toch dat het niet uit de hand mag lopen. Ook Quinten neemt Zjef in vertrouwen over zijn gevoelens voor Hanne. Zjef geeft hem het advies om gewoon eerlijk te zijn tegenover haar en kan ondertussen het geheim maar moeilijk bewaren. Al snel weet iedereen binnen VDB over de gevoelens van Quinten.

Familie afl5768 148

Chantage

Rudi vertrekt naar een stoffenbeurs in Parijs en wordt er door June gedrogeerd. Ze krijgt hierdoor compromitterende foto's in haar macht van Rudi met enkele mannen in bed. Ze wil dit gebruiken om hem te chanteren, maar Rudi is het beu en geeft zijn ontslag. Zjef krijgt de foto's te zien en is woedend, tot hij van Rudi het volledige verhaal te horen krijgt. Zjef gelooft zijn vriend, maar moet er wel voor zorgen dat Rudi zich koest houdt tegenover June zodat hij geen domme dingen doet. Rudi wil zijn ontwerpen terug in handen krijgen en besluit June op te zoeken.

Familie 5769 005

De moord op June

Rudi keert terug van VDB Fashion met zijn ontwerpen en gedraagt zich volgens Zjef zeer vreemd. Wanneer Zjef nadien te weten komt dat June vermoord is teruggevonden in haar kantoor, is hij in alle staten en pakt hij Rudi hard aan. Rudi smeekt bij Zjef om in alle talen te zwijgen over zijn bezoek aan June omdat hij niet als verdachte gezien wil worden. Zjef heeft het hier moeilijk mee, maar gaat akkoord en houdt zijn mond dicht. De politie bekijkt Rudi namelijk niet als verdachte en lijkt meer interesse te tonen in de piste dat Niko iets met de moord te maken heeft.

Familie 5779 006
S26 5780 008
S26 afl5794 030

Verhuis naar Peking

Niko wordt na twee maanden vrijgelaten en keert terug naar de brouwerij. Rudi en Zjef hebben twee maanden lang op de brouwerij gepast, maar Niko hoopt dat Rudi dit nog een tijdje langer kan volhouden, omdat hij zijn volledige aandacht aan Mieke wil schenken. Zjef probeert Niko te overtuigen om zijn leventje terug op te pakken. Zeker omdat Rudi opnieuw aan het solliciteren is voor een nieuwe job. Rudi wordt aangenomen bij Mina Fashion voor een job in Peking. Zjefs ziet het idee volledig zitten en droomt al luidop van een eigen frituur in Peking. Veronique steekt hen uiteindelijk echter stokken in de wielen door Rudi te overtuigen om terug aan de slag te gaan bij VDB Fashion. Zjefs is teleurgesteld in Rudi, zeker omdat hij zelf zijn job al opgegeven had. Rudi wil het goedmaken en organiseert een weekendje Berlijn voor hun twee. Bij hun terugkeer krijgen ze goed nieuws, want Mieke is ontwaakt uit haar coma. Het is echter moeilijk voor Zjefs, aangezien Mieke hem zich niet meer herinnert en nog in 2009 leeft.

S26 afl5798 020

Het vertrek van Liesbeth

Sinds lange tijd is Zjef een grote steun voor Liesbeth, die met grote twijfels zit over haar huwelijk met Benny. Ook Benny komt met zijn angsten naar Zjef, maar hij probeert Benny goede raad te geven om Liesbeth opnieuw te verrassen. De wijze raad van Zjef heeft weinig effect, want hun huwelijk loopt toch op de klippen. Liesbeth maakt daarna de beslissing om haar leven in België achter zich te laten en ze neemt afscheid van Zjef om naar Nieuw-Zeeland te trekken.

Familie 5808 003
S26 afl5810 037
Familie 5817 001

Rudi in de gevangenis

In het kantoor van June werd een voetafdruk gevonden en na een huiszoeking bij de friends wordt Rudi opgepakt omdat zijn schoenen overeenstemmen met de afdruk. Zjef is in alle staten en schreeuwt Rudi's onschuld uit. Commissaris Mortier speelt het spel hard door ook Zjef bij de zaak te betrekken. Eerst wordt hij onder druk gezet en daarna wordt hij zelf opgepakt. Rudi bekent uiteindelijk, maar Mortier gelooft hem niet meer. Ondertussen herinnert Guido zich informatie die ervoor zorgt dat Zjefs de gevangenis mag verlaten. Sindsdien eet Zjefs niet meer en valt hij plots flauw in de Foodbar. Na een tijdje komen er totaal onverwacht volledige bekentenissen van Cédric. Rudi wist hiervan en wou de jongen in bescherming nemen. Lars biedt Rudi en Zjef een vakantie aan in China. Rudi gaat er uiteindelijk bij Mina Fashion aan de slag en Zjef keert alleen naar huis terug.

S26 afl5863 089
S26 afl5860 022

Baas van de Foodbar

Trudy blijft een tijdje thuis door de situatie met Bart, waardoor Zjef tijdelijk de leiding over de Foodbar krijgt. Emma laat zich echter niet maar commanderen door Zjef en ze doet gewoon haar eigen zin. Emma wil een feestje geven in de foodbar voor haar vrienden, maar Zjef gaat niet akkoord. Wanneer hij die avond toch naar de foodbar komt, merkt hij dat Emma weer niet geluisterd heeft. De politie maakt hun opwachting wegens geluidsoverlast en de dag nadien moet Zjef bij Lars op zijn bureau komen. Zjef denkt dat hij ontslagen zal worden, maar Lars is echter heel enthousiast over het concept van een pop-up party in de foodbar. Wanneer Zjef nadien ook pizza invoert in de foodbar om Mieke een plezier te doen, is Lars opnieuw enthousiast, maar deze keer neemt Emma de verantwoordelijkheid op zich.

Familie 5871 005
Familie 5893 003
Familie 5895 003

Eenzame Niko

Nu Niko moet thuisblijven met zijn enkelband en Mieke niet meer bij hem woont, verveelt hij zich en voelt hij zich eenzaam. Zjef beslist om bij hem in te trekken totdat Rudi terug is uit China. Niko lijdt aan insomnia en worstelt zelfs met hallucinaties. Zjef maakt zich zorgen om zijn goede vriend. Niet veel later is Niko getuige van een slaande ruzie bij zijn overburen Erik en Myriam. Erik mishandelt zijn vrouw en Niko wil Myriam helpen. Erik probeert hem er echter in te luizen en stuurt de politie op hem af. Zjef wil hem tegen zichzelf beschermen en is ervan overtuigd dat Niko de inbraak van Erik volledig gehallucineerd heeft. Hij probeert hem te overhalen om zich te laten opnemen in een instelling. Er wordt een huiszoeking gehouden in de brouwerij en Zjef smokkelt Niko's laptop buiten. Uiteindelijk blijkt dat Niko gelijk had en wordt Erik aangehouden.

Familie 5899 003

De terugkeer van Rudi

Rudi heeft nieuws voor Zjef: hij keert terug naar België. Zjefs maakt zich echter zorgen wanneer hij merkt dat Rudi zich anders gedraagt na 3 maanden weggeweest te zijn. Rudi haalt fel uit naar de manier van leven bij hem thuis maakt Zjefs duidelijk dat hij wil verhuizen, waarmee Zjef akkoord gaat. Het stoort Zjefs enorm dat Emma de kamer van hem en Rudi wil innemen na hun vertrek. Wanneer Niko erover nadenkt om da kamers in de brouwerij onder te verhuren, tonen zowel Mieke als Rudi en Zjef interesse.

5957-06

De verloving

Zjef beslist Rudi ten huwelijk te vragen op de plaats waar ze elkaar leerden kennen: de Foodbar. Zjef is radeloos wanneer Rudi woest reageert op zijn aanzoek. Rudi vertelt Hanne dat hij degene wil zijn die het aanzoek doet, omdat hij zich meer de man voelt in zijn relatie met Zjef. Uiteindelijk verrast Rudi Zjef op een originele manier. Hij vraagt zijn vriend in de Foodbar ten huwelijk na een flashmob bedacht door Mauro, een choreograaf en vriend van Rudi.

Aflevering 5963-1

Rudi's geheim lekt uit

Zjef wilt trouwen op 30 juni, omdat hij en Rudi dit aan elkaar beloofd hadden op 30 juni 2015. Op die dag in 2015 hadden de twee namelijk een leuke nacht meegemaakt in Nieuwpoort, waarbij een dronken Rudi was gaan skinnydippen en Zjef hem moest redden uit het water. Zjef en Rudi nodigen Fons en Francine uit om hen uit te nodigen voor hun trouw. Francine raakt bij Zjef een gevoelige snaar wanneer ze begint over zijn ouders. Rudi wil Pierre graag leren kennen.

D7151abb289d354a574d08729513c32a
Familie 5982 Zjef Pierre 4

De kennismaking met Pierre

Zjef heeft het moeilijk om Fons en Francine te vertellen dat zijn vader nog leeft. Rudi krijgt ondertussen via Localscoop een belangrijke tip. Hij komt terecht op Camping Boslucht, waar Pierre in één van de woningen verblijft. Rudi maakt kennis met de vader van Zjef en voelt dat hij een gebroken man is met spijt van zijn daden. Rudi biecht Zjef op dat hij zijn vader heeft bezocht. Hij wil graag dat Pierre ook naar hun huwelijk komt. Zjef gaat bij Pierre langs om hem duidelijk te maken dat hij Rudi met rust moet laten. Toch maakt Zjef zich zorgen om Pierre's gezondheid en hi verplicht hem om naar een dokter te gaan.

Familie 5988 seizoensfinale na 006

Het huwelijk

Zjef en Rudi moeten door een fout in het systeem op 29 juni voor de wet trouwen, maar willen hun onofficiële trouw nog steeds laten doorgaan op de pier. Ze vragen Mieke en Niko om hun ceremoniemeesters te zijn. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing: na veel tegenkanting kiest hij ervoor om zijn vader Pierre toch uit te nodigen voor hun trouw.

Familie 5989 003

De breuk met Pierre

Na het succesvolle huwelijk van Rudi en Zjef volgt er nog een verrassingsfeest voor de twee in de brouwerij. Het geluk wordt echter al snel verstoord wanneer Pierre zich plots terugtrekt achter een muur met de handtas van Francine. Zjef betrapt hem en eist dat hij onmiddellijk vertrekt. Pierre vertrekt, maar Zjef doet alsof er niets gebeurd is en ze beslissen om gewoon verder te vieren.

Familie 5996 001
Familie 5999 002
Familie 6003 extra 010

Zaaddonor

Zjef komt zijn vroegere vriendin van de humaniora, Eva, tegen in de Foodbar en ze praten bij tijdens zijn pauze. Al snel wordt Eva uitgenodigd door Zjef bij hem thuis voor een etentje. Wanneer ze terug opduikt in de Foodbar, biecht Eva Zjef op dat hun ontmoeting toch niet zo toevallig was. Zij en haar partner Manon willen graag een kindje en dachten aan Zjef als zaaddonor. Rudi is aanvankelijk niet echt enthousiast over het idee. Een gesprek met Emma doet Rudi de zaak van een andere kant bekijken. Hij vertelt aan zijn echtgenoot dat hij hem altijd zal steunen. Zjef loopt de muren op van de stress en neemt een besluit: hij gaat niet de zaaddonor worden van Eva en Manon hun kindje. Tijdens een gesprek met Rudi geeft Zjef toe dat hij schrik heeft om de genen van zijn vader door te geven aan een nieuwe generatie De Mulder. Rudi praat op hem in. Ze beslissen Eva en Manon te verrassen met een cadeau voor Eva's verjaardag: 'een bon voor 1 baby'. De twee zijn superblij dat Zjef toch kiest om donor te zijn.

Familie 6013 003

Zelfinseminatie

Eva en Manon vertellen dat ze liefst een kindje willen krijgen via zelfinseminatie. Dan moet Zjef zijn sperma in een potje doen en spuit Manon dit bij Eva in. De twee zoeken Zjef echter op met slecht nieuws: het is Eva niet gelukt om zwanger te geraken en vragen Zjef een vruchtbaarheidstest te doen. Wanneer blijkt dat Zjef onvruchtbaar is, wilt Manon alsnog naar de spermabank gaan. Eva komt echter op het idee om Rudi te vragen als spermadonor.

Familie 6033 003

Onvruchtbaar

Zjef heeft het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Rudi probeert hem op te vrolijken, maar Zjef wilt alsmaar alleen zijn. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op en smeekt aan Rudi of hij hem wil helpen afkicken.

Familie 6038 003

Eva zwanger

Eva en Manon zijn blij wanneer Zjef zijn toestemming geeft aan Rudi om donor te zijn voor hun kindje. Ondertussen gaat hij naar bijeenkomsten van anonieme gokverslaafden om van zijn verslaving verlost te geraken. Een tijdje later is Rudi nog steeds in het ongewisse over het resultaat van de inseminatie. Wanneer hij te horen krijgt dat Eva zwanger is geraakt, is Rudi dolblij.

Familie 6068 004

Jaloers op Ward

Hanne heeft een nieuwe vriend, Ward. Er is echter een groot leeftijdsverschil en het koppel is bang voor de reacties van hun omgeving. Ward komt bij Hanne thuis eten en alle friends vinden Ward een leuke man. Alleen Zjef is een beetje jaloers op hem, omdat Rudi heel de tijd aan zijn lippen hing tijdens zijn verhalen. De volgende dag doet hij dan ook hetzelfde aan als Ward, al wordt dat niet goed onthaald door Hanne, die denkt dat hij gewoon met hen aan het lachen is. Wanneer alles echter duidelijk wordt, kan iedereen er goed om lachen.

Familie 6073 004

Wim en Lieselot

Terwijl Mieke en Lieselot bij de friends onderduiken voor Maura en Daniël, vraagt Mieke Rudi en Zjef om voor een tijdje in de brouwerij bij Niko te gaan logeren, zodat er geen erge dingen gebeuren en er niets uit de hand loopt. Zjef is niet meer op zijn gemak in de brouwerij en wil naar huis. De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Zjefs vlucht terug naar huis. Gelukkig heeft Daniël Zjef niet gezien en is hij hem niet gevolgd. Twee dagen later wordt Wim echter dood teruggevonden op zijn werkplaats. Lieselot wordt geadopteerd.

Familie 6103 003

Huis van de friends te koop

Zjef en Rudi doen een bod van 280.000 euro op hun droomhuis. De eigenaar laat weten dat hij het bod accepteert. Ze vertellen de friends dat ze een koper zoeken om hun deel van het huis over te kopen. Wanneer ook Niko, Mieke en Evy hun deel van het huis willen verkopen, kopen Alfons en Stefanie het hele huis over, zodat iedereen er kan blijven wonen.

Familie 6114 002
Familie 6122 002
Familie 6138 005

Het huis van Zjef en Rudi

Wanneer Benny enkele elektrische toestellen wilt aansluiten in het huis van Zjef en Rudi, stuiten ze op problemen met de elektriciteit. De twee trekken tijdelijk bij Mieke en Niko in totdat alles in orde is. Mieke begint zich echter al snel te ergeren aan hun gedrag en ze wordt door Rudi en Zjefs betrapt tijdens een discussie over hen met Niko. Uiteindelijk doet iedereen een beetje water bij zijn wijn, wardoor er snel terug een goede sfeer hangt in de brouwerij. Benny beslist enkele kluswerken voor zijn rekening te nemen. Hij ontdekt echter al snel dat de kelder onder water staat. Er zit ook schimmel en vocht in het huis. Wanneer het huis onbewoonbaar wordt verklaard, wil Rudi de verkoper aanklagen. Architect Verduin vertelt Zjef en Rudi dat de beste drastische beslissing is om hun huis te laten afbreken. Ondertussen krijgt Zjef nieuws over de zwangerschap van Eva. Eva's dochter is een meisje.

Familie 6153 004
Familie 6164 002

De terugkeer van Quinten

Zjef krijgt van Eva te horen dat Quinten er niet goed uitzag. Zjef beslist zijn goede vriend op te bellen. Quinten belt Zjef met de vraag om af te spreken. In de Foodbar vertelt hij dat hij een nieuw lief heeft en als Project Manager bij Fix Solutions werkt. Stan is er nochtans 100% zeker van dat de vacature naar iemand anders is gegaan, aangezien hijzelf ook had gesolliciteerd indertijd. Zjef vraagt zich af waarom zijn goede vriend tegen hem liegt. Quinten biecht niet veel later aan Zjef op dat hij gelogen heeft en helemaal geen job en lief heeft. Zjef regelt een sollicitatie voor Quinten als IT'er bij VDB en uiteindelijk krijgt hij de job.

Familie 6162 002

Het goodwillproject

Zjef leest over een project voor daklozen in Parijs en is hierdoor gemotiveerd om zo'n goodwillproject te organiseren in de Foodbar. Zijn gratis koffie trekt vele daklozen aan. Wanneer enkele niet-daklozen het Zjef moeilijk maken, proberen Rudi en Trudy hem toch aan te sporen om zijn project verder te zetten. Lars laat hem hiermee echter stoppen, maar belooft hem met VDB Fashion organisaties voor daklozen financieel te steunen.

Familie 6177 001
Familie 6189 005

Quinten verslaafd

Wanneer Quinten op een dag te laat aankomt op Fashion en Jenny zich weer opdringt, vliegt hij tegen haar uit. Hierdoor merkt Hanne dat Quinten de laatste tijd zichzelf niet is. Ze vraagt Zjef om hem in de gaten te houden. Die ontdekt dat Quinten al enkele maanden aan de drank zit. Quinten blijft te laat komen op zijn werk. Zjef zit in met zijn vriend en beslist hem te helpen. Hij haalt alle drank weg uit zijn appartement en nodigt Quinten verschillende keren uit op etentjes in de brouwerij, zodat hij niet alleen is. Zjef en Mieke merken echter op dat zelfs dat geen effect heeft en pakken hem harder aan. Quinten is de bemoeienissen van Zjef beu en wil dat hij hem met rust laat. Uiteindelijk laat hij zich dan toch helpen door Zjef en trekt hij tijdelijk in in de brouwerij.

Familie 6198 003

Anonieme Alcoholisten

Quinten heeft het idee om Zjef en Pierre terug samen te brengen. Zjef is dan ook geschrokken wanneer hij zijn goede vriend vergezelt naar de AA-sessie en zijn vader er tegenkomt. Achteraf verontschuldigt Quinten zich bij Zjef, die duidelijk niet opgezet is met een verzoening. Pierre komt zijn zoon alsnog opzoeken in de Foodbar, maar wordt door Zjef buitengezet. Ondertussen voelt Quinten zich sterk genoeg om weer naar zijn appartement te verhuizen.

Familie 6207 007

De eerste huwelijksverjaardag

Zjef en Rudi zijn één jaar getrouwd en Zjef is boos omdat het lijkt alsof Rudi niets georganiseerd heeft. Wanneer hij die avond thuiskomt, heeft Rudi echter het huis versierd en voor een verrassing gezorgd. Ze beleven hun huwelijk van een jaar eerder opnieuw en genieten met volle teugen.

Familie 6210 002

De geboorte van Finn

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Eva, Manon en hun dochtertje Finn. Die is in de zomer geboren en Zjef vindt dat ze helemaal op Rudi lijkt. Ze zijn dol op beiden haar. Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn wil ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn.

S28 afl6221 034
Familie 6231 002

De bingoavond

Door omstandigheden kan de wekelijkse bingoavond niet doorgaan in het rusthuis en Anna en Albert willen het in het zaaltje van de Jan & Alleman organiseren. Dat is echter al bezet op die dag, maar uiteindelijk kunnen ze toch in de Foodbar terecht. Albert kan ook Alfons overtuigen om mee te doen, maar wanneer die hoort dat er een prijs mee te winnen is, probeert hij ballendraaier Zjef om te kopen. Die trekt zich echter terug op het laatste moment. Ondertussen wil iemand het huis van Rudi en Zjefs kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer in de brouwerij bij Niko en Mieke wonen.

Familie 6252 001
S28 afl6253 072

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar maakt een raar geluid en Zjef en Emma zitten met de handen in het haar. Zjef roept de hulp in van Benny om de koelkast te repareren, maar die is hier niet genoeg gespecialiseerd in en weet ook niet wat er mis is. Zjef krijgt van Lars de toestemming om een gespecialiseerde firma te bellen, maar nog voor die kan komen, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Emma vergat 's morgens haar gsm en sleutels thuis en door een misverstand wordt ze door Zjef per ongeluk opgesloten in de Foodbar. Ondertussen schiet de koelkast in brand en verspreidt het vuur zich al snel over de hele Foodbar. Emma probeert het vuur te blussen, maar bezwijkt al snel onder de rook.

Familie 6254 005
Familie 6259 002

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie redt Emma uit het brandende gebouw. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich. Lars beslist om een nieuwe Foodbar te openen, aangezien de renovatie van het oude gebouw te duur is. Hij heeft een verdieping in hetzelfde gebouw als Fashion gekocht en laat het meteen inrichten, om zo snel mogelijk terug open te gaan. Ondertussen heeft Rudi problemen met zijn ouders over hun kleindochter Finn.

S28 afl6259 023
S28 afl6261 041

De nieuwe Foodbar

De nieuwe Foodbar op de benedenverdieping van het gebouw van VDB Fashion is klaar en wordt ingericht door Zjef en Emma. Zjef heeft stress wanneer hij van Mieke te horen krijgt dat Lars dinsdag de Foodbar al officieel wil openen, terwijl ze eigenlijk pas woensdag open zou gaan. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan.

Familie 6262 005
S28 afl6263 091
Familie 6265 002
S28 afl6268 056

Bedreigd door Mick

Mick, Jonas' kennis uit de gevangenis, wordt vrijgelaten. Hij gaat naar de Foodbar, waar hij doet alsof hij zijn portefeuille thuis vergeten is en zegt dat hij het later wel zal komen betalen. Zjef maakt hem duidelijk dat dit niet kan, maar kan hem niet tegenhouden. De volgende dag verschijnt hij er opnieuw, maar doet hij alsof hij van niets weet. Emma zorgt ervoor dat Mick toch betaalt. Wanneer Zjef 's avonds alleen in de Foodbar is, zoekt Mick hem op en pakt hij hem hard aan. Zjef kan niet anders dan zijn geld terug te geven. Ondertussen moet hij zwijgen tegen de rest. Mick blijft Zjef 's avonds lastigvallen in de Foodbar. Wanneer Zjef zich probeert te verweren met een mes, kan Mick hem overmeesteren en worden de rollen omgedraaid. Bij Zjef zit de schrik er goed in en hij doet de volgende dagen alsof hij ziek is. Mick valt hem ook thuis lastig, maar wordt betrapt door Jonas. Die krijgt argwaan, maar Zjef houdt de lippen stijf op elkaar. Samen met Robyn bedenkt Jonas een plan om Mick in de val te lokken. Ze gebruiken de camerabeelden en installeren geluidsapparatuur, waarna ze hem op heterdaad betrappen en hij wordt opgepakt. Zjef is hen eeuwig dankbaar en voelt zich een zwakkeling.

Familie 6274 extra 002
Familie 6285 002
S28 afl6288 026

Reclamefilmpje

Op een dag staat Stan plots in de Foodbar. Hij loopt er Zjef, Emma en Evy tegen het lijf. Met die laatste heeft hij echter contactverbod. Hij is tijdelijk met een enkelband vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Ondertussen heeft Niko last van concurrentie. Mathias raadt hem aan om meer in te zetten op promotie en aangezien Zjef plots met filmpjes maken bezig is, belooft hij hem te helpen door een reclamefilmpje te maken. Zjef gaat na een lange brainstormsessie op zoek naar acteurs voor zijn promofilmpje. Hij heeft eerst Guido en Emma op het oog, maar Guido weigert. Vervolgens vraagt hij het aan Jonas en Amelie, die wel willen meedoen. Jonas wil echter wel dat Zjef dan meedoet aan zijn pokeravond. Na een gesprek met Rudi weigert Zjef gelukkig toch. Hij gebruikt dan maar Alfons, maar iedereen lacht Zjef uit met zijn filmpje. Niko is razend door de slechte reclame en Zjef is er kapot van. Niko moet zich echter excuseren bij Zjefs wanneer zijn reclamefilmpje ervoor zorgt dat er plots veel meer bestellingen van Gust zijn.

Familie 6323 001
S28 afl6328 043
Familie 6335 001

Rainbow project

Zjef laat Rudi een filmpje zien van een jongen die in elkaar geslagen wordt na zijn coming-out. Rudi beslist om samen met Hanne en met de steun van VDB Fashion het Rainbow project op te starten, om de holebi-gemeenschap en de jongen te steunen. Zo ontwerpen ze speciale t-shirts en wordt er een modeshow gepland. Rudi wordt echter bedreigd en er wordt hem gevraagd te stoppen met het project. Wanneer hij een video ontvangt waarop te zien is hoe de homo-haters 's nachts bij hem en Zjef in de kamer staan, is voor hem de maat vol. Hij wil alles afblazen. Rudi verzwijgt de bedreigingen voor Zjef tot die door hen voor een tijdje ontvoerd wordt. Rudi wil uiteindelijk toch doorgaan met het project, maar Zjef wil niet langer presentator zijn en wil dat alles afgeblazen wordt. De modeshow gaat toch door en wordt een groot succes, op een klein strubbelingetje na. Tijdens de show vallen de homo-haters binnen, maar ze worden tegengehouden door de politie en Zjef geeft een mooie speech. Een paar dagen later maken Rudi en Zjef in de Jan & Alleman voor het eerst kennis met de jongen die alles in gang zette, die hen persoonlijk wil bedanken.

Familie 6417 002

Runaway bride

Emma start opnieuw een affaire met Lucas, die naar het buitenland wil verhuizen met Mila en Milou. Zjef spoort haar aan om de waarheid aan Guido te vertellen, maar zij kan niet. Wanneer Emma Guido op hun trouwdag in de steek laat en naar Afrika vlucht met Lucas en de meisjes voelt Zjefs zich schuldig en biecht hij alles op aan Guido. Die is razend en wil Zjef niet meer zien.

Familie 6412 003

De benefiet

Benny en Robyn organiseren een benefiet om Robyns collega Johan en zijn zoontje Rikske, die aan de ziekte van Duchenne lijdt, aan genoeg geld te helpen om een dure behandeling in Amerika te betalen. Een locatie vinden blijkt echter niet zo gemakkelijk en ze worden meermaals afgewezen, tot Zjefs uiteindelijk met het plan komt om het in de Foodbar te doen. De benefiet is een groot succes met een optreden van Willy Sommers als hoogtepunt.

Aflevering 6431 21.08.48
Aflevering 6430 20.57.56

Interimkrachten

Het ziet er niet naar uit dat Emma nog terugkomt naar de foodbar en Zjef zit al wekenlang opgescheept met een interimkracht waar hij allesbehalve tevreden over is. Hij vraagt aan Lars om een oplossing te zoeken die iets permanenter is. Tijdens een verhitte discussie, geeft de interimkracht zijn ontslag en staat Zjef er plots alleen voor tijdens een drukke middagshift. Iris helpt Zjef uit de nood. Nadien doet Veronique een goed woordje bij Lars waardoor Iris vast in dienst kan in de foodbar.

S29 afl6433 030
Familie 6436 003

De dood van Kasper

Zjef, Rudi, Mieke en Niko gaan samen op stap en Rudi en Niko blijven nog wat langer plakken. De volgende ochtend hebben ze allebei een megakater, maar Zjef krijgt te horen dat er een auto-ongeluk gebeurd is tussen Jan en Cédric en dat de kleine Kasper het niet overleefd heeft. De reactie van Rudi zorgt voor vraagtekens bij Zjef, want hij wil plots niet meer uit zijn bed komen en weigert ook Veronique te gaan troosten. Zjef kan hem wel overtuigen om naar de begrafenis te gaan. Rudi verklaart vervolgens dat er iets met Finn aan de hand is.

Familie 6449 005
Familie 6452 002

Bekentenissen

Rudi zit verteerd met schuldgevoelens omdat hij verantwoordelijk is voor de dood van Kasper. Samen met Niko heeft hij een verkeersbord weggenomen waardoor Jan in een straat reed waar hij eigenlijk niet mocht zijn. Rudi geeft zichzelf aan bij de politie en dat komt bij Zjef zeer hard aan. Hij besluit volledig met Rudi te breken en pakt zijn koffers om terug bij de friends in te trekken. Ook Niko vertelt de waarheid waardoor Mieke het voorbeeld van Zjef volgt. Rudi en Niko worden echter niet aangehouden en keren gewoon terug naar huis.

Familie 6454 005
Familie 6468 006

Een mooie verzoening

Zowel Zjef als Rudi zien af van hun relatiebreuk. Rudi doet meermaals een poging om in gesprek te gaan met Zjef, maar hij weet niet of hij Rudi nog kan vertrouwen na alle leugens. Bij de friends thuis is de situatie ook niet gemakkelijk omdat Guido nog altijd kwaad is op Zjef. Hij kan het nog altijd niet verkroppen dat Zjef niets gezegd heeft over de affaire van Emma. Terwijl Zjef en Guido hun ruzie oplossen, komt Zjef ook tot inzicht als het over Rudi gaat. Hij besluit zijn echtgenoot te blijven steunen in goede en kwade dagen. Zjef keert terug naar huis.

Aflevering 6498 om 11.00.16
Aflevering 6516 om 08.52.04

De nieuwe eigenaars

Mieke volgt het voorbeeld van Zjef en geeft Niko nog een kans. De vier huisgenoten zijn weer samen, maar het wordt al snel duidelijk dat het nooit meer hetzelfde zal worden. Niko heeft namelijk ondertussen de brouwerij volledig verkocht aan Mathias en Peter en die zijn niet van plan om de verkoop ongedaan te maken. Niko kan niet langer in de brouwerij blijven wonen en verhuist samen met Mieke terug naar de friends. Zjef geeft Mathias de schuld van alles en verstopt zijn irritatie niet wanneer Mathias zijn intrek neemt in de brouwerij.

Aflevering 6509 om 09.19.29
Aflevering 6510 om 21.02.53

Squashen met Quinten

Quinten vraagt Zjef om een gunst omdat hij een alibi nodig heeft. Ze vertellen aan Hanne dat ze samen gaan squashen omdat Quinten stiekem danslessen neemt. Zjef heeft het moeilijk met zwijgen en moet op zijn lippen bijten wanneer Rudi en Hanne een keertje naar hun match willen kijken. Quinten kan Zjef overtuigen om voor een keer echt te gaan squashen, maar Zjef heeft zelfs nog nooit een raket vastgehouden. De match wordt een flop omdat Zjef te hevig speelt en met zijn hoofd tegen de muur botst.

Familie 6529 002
Familie 6530 003

Problemen met Mathias

De sfeer in de brouwerij zakt naar een dieptepunt omdat Zjef er niet in slaagt om Mathias nog op een vriendelijke manier te behandelen. Zeker wanneer Mathias een prestigieuze prijs wint met de Gust, en die eigenlijk aan Niko toebehoort. Het lukt zelfs Rudi niet meer om zijn kalmte te bewaren. Zjef ontdekt op de laptop van Mathias een reclamecampagne voor Gust met een model dat als twee druppels water op Niko lijkt. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Niko in een depressie sukkelt en nadien met zijn auto tegen een muur knalt. Hij belandt in een coma en Zjef voelt zich schuldig.

Aflevering 6548 om 11.48.33
Aflevering 6547 om 11.28.16

Het liefdesleven van Iris

In de foodbar wordt Iris benaderd door Lenny, die graag met haar op date wil. Iris zegt nee omdat ze geen klik voelt. Zjef vindt dat ze veel te kieskeurig is en blijft Iris pushen om toch op zijn aanbod in te gaan. Nadien blijft Iris hetzelfde beweren, maar moet ze uiteindelijk aan Zjef toegeven dat ze eigenlijk gevoelens heeft voor Peter. Zjef maakt Iris meteen duidelijk dat ze al lang in de friendzone zit met Peter en dat ze Lenny een kans moet geven. Iris volgt zijn raad op, maar kan haar gevoelens voor Peter niet langer negeren. Ze dumpt Lenny en is toch eerlijk tegen Peter.

Aflevering 6554 om 11.03.04
Aflevering 6555 om 13.25.57

Het peterschap

Quinten en Hanne gaan op zoek naar een peter en meter voor hun ongeboren kindje en bespreken het in de foodbar. Zjef is nieuwsgierig en zegt al lachend dat hij kandidaat is voor het peterschap, maar Hanne en Quinten hebben ondertussen al voor Jan gekozen. Nadien vragen ze ook aan Zjef om peter te worden. Samen met Jan gaat Zjef op zoek naar een originele manier om de doopsuiker te presenteren. Zjef heeft echter een ouderwets idee en Rudi polst bij Hanne en ontdekt dat ze eigenlijk iets moderner wil. Rudi komt daarom met het idee om kleine sweaters te ontwerpen en daar is iedereen voor te vinden.

Aflevering 6556 om 14.28.05
Aflevering 6568 om 09.19.39

Agressie in de foodbar

In de foodbar komt het tot een gewelddadige ruzie tussen Mathias en Lars, waarin vooral Mathias in de klappen deelt. Zjef en Rudi hebben zelfs medelijden met Mathias wanneer hij volledig toegetakeld is. Veronique neemt de plaats van Lars in als CEO van VDB Fashion en zij wil Rudi terug promoveren tot hoofdontwerper. Hierdoor wordt Hanne de hoofd van de Creatieve Cel, maar dat ziet ze eigenlijk niet zitten. Zjef vindt het egoïstisch van Hanne en wil een hartig woordje met haar spreken, maar ondertussen heeft ze toch de job aanvaardt en kan Rudi hem tegenhouden.

Aflevering 6570 om 15.43.18
Aflevering 6571 om 16.01.19

Bijna op straat

Zjef en Rudi vieren zijn terugkeer als hoofdontwerper, maar ruimen vervolgens hun rommel niet op. Ze laten zelfs kaarsen branden. Mathias kan hier niet mee lachen en wil niet langer hun meid spelen. Hij zet Zjef op zijn plaats en maakt hem duidelijk dat hij hen nog altijd op straat kan zetten. Mathias doet er nog een schepje bovenop en vertelt Zjef zelfs dat hij al een dossier aangemaakt heeft bij zijn advocaat. Zjef is in paniek en werkt zijn frustraties uit op Iris. Zjef besluit daarom zijn excuses aan te bieden aan Mathias.

Aflevering 6575 om 14.45.51
Aflevering 6578 om 09.01.06

Gevoelens voor een ander?

Dankzij een opmerking van Iris over liefde en trouw zijn, gaat Zjef twijfelen aan zijn huwelijk met Rudi. Hij vraagt Rudi of hij hem ooit in de steek zou laten moest hij gevoelens krijgen voor iemand anders. Het antwoord van Rudi is niet wat Zjef gehoopt had en plots twijfelt hij aan alles. Rudi probeert het goed te maken door duidelijk te maken dat er voor hem maar één man is op de wereld. In de foodbar loopt Zjef ondertussen zijn oude vriendin Vanessa terug tegen het lijf. Ze kennen elkaar nog van de Gay Pride. Zjef nodigt haar bij hem thuis uit voor een etentje.

Aflevering 6586 om 09.55.06
Aflevering 6587 om 09.56.35

Huwelijksaanzoek

Zjef ontdekt door af te luisteren dat Guido van plan is om Stefanie ten huwelijk te vragen. Zjef staat meteen klaar met goede raad en zorgt ervoor dat hij eerst de goedkeuring van Benny gaat vragen. Ondertussen worden Zjef en Rudi uitgenodigd voor de bierproefavond van Niko, maar vooral de kwetsende reacties van Rudi blijven nazinderen bij Zjef. Wanneer alle vrienden en familie van Guido bij elkaar verzameld zijn voor het aanzoek, wil Zjef dan ook dat Rudi zijn excuses aanbiedt. Het huwelijksaanzoek loopt af op een sisser omdat Stefanie het op een lopen zet en dus geen ja zegt.

Aflevering 6601 om 10.32.41
Familie 6591 002

De verkoop van de brouwerij

Mathias en Peter zijn van plan om de brouwerij terug te verkopen omdat ze naar een grotere locatie willen verhuizen. Niko en Mieke willen een bod doen, maar krijgen geen lening van de bank. Zjef wil dat alles terug zoals vroeger wordt en stelt aan Rudi voor om hun vrienden te helpen. Zij kopen met hun tweetjes het woongedeelte, terwijl Niko en Mieke de brouwerij kopen. Ondertussen krijgt Zjef zijn vriendin Vanessa terug over de vloer, die maar geen nieuwe job vindt omdat haar ex-collega Tony allemaal leugens rondstrooit over haar. Wanneer Zjef de verpleger in kwestie ontmoet, kan hij niet vriendelijk blijven.

Webisodes

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's

Media

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Zjef, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.