Familie_VTM Wiki
Zjef De Mulder
Seizoenen 232425262728293031 Zjef portret.jpg
Eerste verschijning Aflevering 5108 - 28 augustus 2013
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jan Van den Bosch
Huidig beroep Gerant Foodbar
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Pierre De Mulder en † Leah
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenWebisodesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Zjef De Mulder is een hoofdpersonage dat sinds 28 augustus 2013 vertolkt wordt door Jan Van den Bosch.

Familie en Liefdesleven

  • Lees hier meer over het liefdesleven van Zjef

Zjef is de zoon van Leah en Pierre De Mulder. Zijn moeder overleed toen Zjef amper zes jaar oud was. Zijn vader kampt al heel zijn leven met een ernstig drank- en gokprobleem en kon ook agressief uit de hoek komen. Zjef verbreekt het contact op zijn achttiende omdat hij zijn vader altijd de schuld bleef geven van de dood van zijn moeder. Het is pas jaren later dat de twee terug toenadering zoeken, maar een definitieve verzoening is er nog niet.

Zjef wist al op jonge leeftijd dat hij homoseksueel was. Hij had een oogje op zijn jeugdvriend Quinten. Zjef heeft kort een relatie met Marijn, een jongen die hij in de Foodbar leert kennen. De twee gaan al snel uit elkaar omdat Marijn duidelijk meer van hun relatie verwacht en Zjef niet klaar is om zich te binden.

Zjef ontwikkelt uiteindelijk een hechte band met Rudi Verbiest, die zelf in de knoop zit met zijn seksuele geaardheid. De twee gaan samen naar bed en worden 'friends with benefits'. Wanneer er ook echt gevoelens beginnen te komen, evolueert het tot een volwaardige relatie. Ondanks vele tegenslagen, blijven de twee samen en vraagt Rudi hem ten huwelijk. Ze trouwen op 29 juni 2017. In 2020 gaat het koppel een tijdje uit elkaar omdat Rudi verantwoordelijk is voor de dood van Kasper, maar er volgt na enkele weken een verzoening.

In 2021 volgt een nieuwe relatiebreuk en kiest Zjef ervoor om Rudi te verlaten. Zjef is het beu dat er telkens geheimen uit het verleden van Rudi naar boven komen waar hij niets van afweet. Zjef begint een affaire met Joaquin Torres, een knappe Spanjaard die hij enkele maanden voordien al op een feestje leerde kennen. Wanneer Zjef ontdekt dat Joaquin niet echt trouw is, maakt hij er een einde aan. Een verzoening met Rudi is niet aan de orde en ze besluiten de scheiding in orde te brengen.

Studies en Beroepsleven

Zjef is een wispelturige jongeman die na een heleboel mislukte studiekeuzes bij de Foodbar aan de slag gaat. Hij wordt de vaste collega van Liesbeth Pauwels en Trudy Tack de Rixart de Waremme en krijgt in februari 2017 de kans om de leiding over de Foodbar over te nemen na het vertrek van beide dames. Tussendoor gaat hij een tijdje aan de slag als nachtwaker om schulden af te betalen. Eind 2014 wil Zjef terug gaan studeren om zijn master in de Economie te behalen, maar hij heeft er niet de juiste financiële middelen voor.

Verhaallijnen

23-5-1.jpg
23-3-15.jpg

Aan de slag in de foodbar

Na het vertrek van Pieter-Jan, moet Veronique op zoek naar een vervanger in de Foodbar. Zjef komt zich aanmelden als sollicitant en trekt meteen de aandacht van de VDB-werknemers door zijn eigenaardige gedrag. Zjef wordt aangenomen en wordt zo een collega van Liesbeth en Trudy. Sinds zijn eerste werkdag kan Zjef het goed vinden met Liesbeth. Het hoge werktempo lijkt even een probleem te zijn voor de perfectionistische Zjef, maar na enkele dagen verloopt het al beter en moeten Liesbeth en Trudy besluiten dat hij een goede aanwinst is.

23-9-3.jpg
23-9-11nieuw.jpg

Interesse in vrouwen of mannen?

In de Foodbar komt Zjef vaak in contact met Evy en de twee worden vrienden. Het ontgaat Liesbeth niet dat Zjef zich goed voelt met haar in de buurt en spoort hem aan om haar mee uit te vragen. Wanneer Zjef duidelijk maakt dat hij geen interesse heeft, probeert Liesbeth hem te koppelen aan haar dochter Stefanie, maar er is geen klik tussen de twee. Evy vraagt zich af of Zjef echt gevoelens voor haar heeft en vraagt het hem op de man af. Zjef geeft echter toe dat hij op mannen valt en dus enkel vrienden wil blijven.

Familie afl5115 02.jpg
Week4ZjefNiko.jpg

Gay-Bashing

Na een avondje stappen, wordt Zjef het slachtoffer van 'gay-bashing'. Hij wordt geholpen door Niko, die zo ook in de klappen deelt. Zjef keert volledig in zichzelf na de aanval, maar heeft er wel in Niko een goede vriend aan over gehouden. Niko vreest dat het zijn oude vrienden waren die Zjef in elkaar geslagen hebben, maar Zjef geeft toe dat het met zijn geaardheid te maken had. Evy en Niko slaan de handen in elkaar om Zjef te overtuigen aangifte te doen bij de politie. Zjef is echter nog steeds bang om alleen over straat te lopen en Niko helpt hem met zelfverdedigingstechnieken.

21-13.jpg
Week7 2.jpg

De nieuwe huisgenoot

Zjef komt te weten dat Niko, Evy en Mieke van plan zijn om samen een huis te kopen én dat ze nog een vierde persoon zoeken. Zjef wil zich kandidaat stellen, maar ook Arno toont zijn interesse waardoor Zjef niet durft. Liesbeth is bang dat haar zoon zich in financiële problemen zal brengen hierdoor en spoort Zjef aan om eerlijk te zijn. Zowel Zjef als Arno moeten stage lopen bij de drie vrienden. Het wordt snel duidelijk dat Zjef last heeft van een ochtendhumeur als hij geen koffie gedronken heeft. Door een slippertje van Arno, valt de keuze alsnog op Zjef.

Familie 5164 05.jpg
S23W13-2.jpg

Gezelschapsspelletjes

De vier vrienden gaan samen naar de openbare verkoop van hun droomhuis en slagen erin om een verkoop te sluiten. De eerste problemen steken al snel de kop op wanneer de vrienden het niet eens geraken over de inrichting en de meubels. Ook het gedrag van Zjef roept veel vraagtekens op. Wanneer Niko, Evy en Mieke een avondje willen uitgaan, blijft Zjef liever alleen thuis. Door zijn vreemd gedrag en zijn constante excuses, vrezen zijn huisgenoten dat Zjef zich niet goed voelt in de groep. Zjef vertelt dat hij niet echt een uitgaanstype is en liever gezellig thuis een avondje gezelschapsspelletjes speelt.

Familie 5177 04.jpg
Familie 5177 02.jpg

Marijn

In de foodbar merkt Liesbeth op dat één van de klanten openlijk aan het flirten is met Zjef. Onder druk van haar, besluit Zjef de jongeman aan te spreken. De twee gaan op date en Marijn leert ook snel de vrienden van Zjef kennen. Iedereen is onder de indruk van hem, maar Zjef kampt met twijfels. Marijn maakt duidelijk dat hij een relatie wil, maar Zjef niet. Hij probeert zijn vrienden aan te sporen om dit Marijn duidelijk te maken, maar iedereen is van mening dat Zjef zelf eerlijk moet zijn. Niko besluit zich te moeien en geeft zijn goede vriend enkele tips waardoor het uitmaken zonder veel drama verloopt.

41921892.jpg
1014388 10152239726757491 547890585 n.jpg

Dagen zonder...

Het nieuwe jaar wordt door de 'friends' ingezet met een weddenschap. Ze besluiten een 'dagen zonder' te beginnen omdat ze niet meer afhankelijk willen zijn van technologie. De eerste 'dagen zonder' verlopen echter niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op het werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen in het honderd. Alleen Evy lijkt te slagen in haar opzet en wil zelfs 'dagen zonder vlees' invoeren. Ondertussen ontmoet Zjef de nieuwe vriend van Mieke: Sébastien. Die zit met veel vragen over de band tussen Mieke en Niko en spreekt Zjef hierover aan.

94.jpg
Familie 5244 04.jpg

Verliefd op Pieter-Jan

In de Foodbar wordt Zjef benaderd door Pieter-Jan, zijn voorganger. Zjef is ervan overtuigd dat PJ met hem flirt en probeert een afspraakje te versieren. Wanneer hij akkoord gaat, licht Zjef meteen zijn vrienden in over zijn date. De dagen nadien blijft het echter windstil bij PJ en zit Zjef volledig in de put. In de foodbar komen de twee elkaar terug tegen en vraagt Zjef hem waarom hij niet meer reageert. PJ geeft toe dat hij Zjef alleen aansprak om via hem de nummer van Evy te bemachtigen.

640px-Familie 5287 004.jpg
A6.jpg

Pokeravonden

Zjef organiseert bij zich thuis een pokeravond en vraagt ook aan Jan om in de Jan en Alleman een pokeravond te organiseren. Niemand wil echter Zjef vergezellen naar de pokeravond in het café en hij gaat alleen. Eenmaal daar komt hij aan de tafel van Koen Daelman terecht, waar er voor geld gepokerd wordt. Zjef amuseert zich te pletter en wordt helemaal opgeslorpt door het pokerspel. Niet iedereen is even enthousiast, want Niko verdenkt Zjef ervan een gokverslaving te hebben. Zjef legt de beschuldigingen naast zicht neer, maar krijgt het zwaar te verduren tijdens een volgend partijtje poker.

Familie 5316 004.jpg
Familie 5310 001.jpg

Gokverslaafd

Zjef geeft de moed niet op en verdiept zich in boeken om zijn skills te verbeteren. Hij verliest opnieuw geld bij het pokeren en moet Koen 200 euro terugbetalen. Geld dat hij niet heeft. Koen eist interest van Zjef. Ondertussen hebben steeds meer mensen in de gaten dat het niet goed met hem gaat. Bij de 'friends' krijgen Zjef en zijn huisgenoten een nieuwe huurder: Thomas Feyaerts. Om zijn schulden aan Koen te betalen, gaat Zjef op zoek naar een lening en hij krijgt hulp van Rudi. Zjef begint daarom als nachtwaker te werken om het geld snel aan Rudi te kunnen terugbetalen.

Familie 5303 001.jpg
640px-Familie 5298 002.jpg

Vriendschap met Rudi

Zjef loopt er tijdens zijn job in de Foodbar bij als een zombie en Liesbeth maakt al snel duidelijk dat het zo niet langer kan. Rudi maakt Zjef duidelijk dat hij zich niet moet haasten met de terugbetalingen en de twee beleven samen een gezellige avond. Rudi kan met Zjef eerlijk praten over zijn geaardheid en Zjef maakt Rudi een verrassend voorstel. Hij stelt aan Rudi voor om samen naar bed te gaan, omdat het volgens hem belangrijk is dat de eerste keer met iemand is die je vertrouwt. Rudi en Zjef beleven een mooie nacht samen, maar besluiten gewoon 'friends with benefits' te blijven.

Aflevering 5326 om 07.53.36.png
Aflevering 5326 om 07.50.23.png

Wie is Thomas Feyaerts?

Zjef is samen met zijn vrienden de verloving van Mieke en Niko aan het vieren, wanneer Evy plots een onrustwekkend telefoontje van Hanne krijgt. Er is namelijk een tweede Thomas Feyaerts opgedoken. De vier huisgenoten gaat onmiddellijk naar huis en confronteren de 'valse' Thomas, die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Thomas doet daarna zijn verhaal. Dat zijn vader geadopteerd was en vlak voor zijn dood op zoek ging naar zijn echte vader. Hij blijkt de kleinzoon van Jan te zijn.

Familie 5340 003.jpg
Aflevering 5355 om 14.23.25.png

Friends with Benefits

Twee maanden later. Zjef en Rudi blijven elkaar zien, maar Zjef wil weten wat ze nu eigenlijk van elkaar zijn. Rudi vertelt dat er geen echte liefde is van zijn kant, en ze besluiten gewoon vrienden te blijven, die af en toe samen naar bed gaan. Zjef is toch een beetje teleurgesteld en neemt onbewust afstand van Rudi. Wanneer Rudi hem hierover aanspreekt, hebben ze opnieuw een goed gesprek. Ze beginnen dan toch een relatie. Op professioneel vlak komen Zjef en Liesbeth in een slecht daglicht bij Peter te staan, omdat ze meedoen aan een makeover-actie van grote concurrent Vero Bello.

Aflevering 5370 om 15.09.02.png
Aflevering 5374 om 19.25.52.png

De zoektocht naar Evy

Evy is in contact met Menno Van Calster, de crimineel waarop haar boek gebaseerd is. De twee spreken geregeld met elkaar af om te praten, en Zjef vindt dat allesbehalve een goed idee. Op een dag komt Evy niet meer naar huis, en Zjef en de andere huisgenoten zijn doodongerust. Tot ze een smsje van Evy krijgen dat alles in orde is, maar dat ze enkele dagen rust neemt. Zjef en Mieke zijn er niet gerust in en willen er de politie bijhalen. Zjef gaat vervolgens samen met Niko een kijkje nemen in het huis van Menno, maar vinden geen spoor van Evy.

Aflevering 5370 om 15.25.10.png
Aflevering 5373 om 09.37.23.png

Het plan van Liesbeth

Evy zat inderdaad opgesloten bij Menno, maar heeft er voor kunnen zorgen dat hij haar laat gaan. Ze vertelt het verhaal aan de politie, maar die geloven haar niet meteen omdat Menno haar nooit echt 'ontvoerd' heeft, want Evy is zelf naar hem toegegaan. In de Foodbar gaat het er ook hectisch aan toe nu Liesbeth besloten heeft om haar diploma Middelbaar Onderwijs te halen. Hierdoor moet ze elke dag studeren, en Zjef wil haar hiermee een handje helpen. Wanneer Zjef te weten komt dat Liesbeth haar diploma wil halen om de Foodbar opnieuw uit te breiden tot een keten, denkt Zjef dat hij het beter kan.

Aflevering 5372 om 16.23.25.png
Familie 5405 005.jpg

Businessplan

Zjef stelt zelf een businessplan op en gaat ermee naar Peter. Die is onder de indruk, maar is van mening van Zjef niet de juiste persoon is om een keten te runnen en wijst zijn plan af. Zjef is niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij de beslissing van Peter en wil aantonen dat hij wel degelijk iets kan afmaken. Hij wil zich inschrijven in de universiteit om een master in de Economie te halen. Het inschrijvingsgeld is echter veel hoger dan hij verwacht had, en Zjef kan dat niet betalen. Rudi stelt voor om het te betalen, maar daar wil Zjef niets van weten.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

De bijwerkingen

In zijn zoektocht naar geld, komt Zjef bij een onderzoek van de universiteit terecht. Hij moet een nieuw geneesmiddel testen en moet daarvoor gedurende enkele weken elke dag een pilletje nemen. Wanneer Zjef de lijst met bijwerkingen ziet, wordt hij er even niet goed van. De volgende dagen heeft hij dan ook last van verschillende kwaaltjes, en Rudi is doodongerust. Ze gaan op consultatie bij Leen, maar die verzekert hen dat die onderzoeken totaal geen gevaar zijn. Zjef mankeert dus helemaal niets, maar dacht het alleen maar.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een nieuwe collega

Wanneer Liesbeth een ongelukje heeft, en enkele weken in het gips moet, staat Zjef er alleen voor in de Foodbar. Hij hoopt op een vervanging, maar Thomas zegt dat hij geen tijd heeft om iemand te zoeken. Benny stelt aan Arno voor om de job aan te nemen, maar Zjef ziet dat niet helemaal zitten. Arno heeft dan ook helemaal geen aanleg voor 'broodjes smeren' en houdt er na 1 dag al mee op. Zjef vraagt het dan maar aan Maarten, die na even aandringen toch ja zegt. Ondanks de aarzelende start worden de twee toch goede collega's van elkaar.

Familie 5412 03.jpg
S24 E088 019.png

De gekantelde tankwagen

Op een dag krijgen Zjef en Maarten in de Foodbar bezoek van werknemers van de civiele bescherming. Er is in de buurt een tankwagen gekanteld met een giftige stof in, en iedereen in een straal van tien kilometer moet binnenblijven. Zjef en Maarten proberen er het beste van te maken, maar niet alles verloopt even goed wanneer er ook een diabetespatiënt aanwezig is. Fred heeft geen insuline meer, en dreigt flauw te vallen. Zjef komt met de redding door hem een glas met kaneel te laten drinken. Fred wordt naar het ziekenhuis afgevoerd, en heeft het overleefd mede dankzij de tussenkomst van Zjef.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Jaloers op Joppe

Terug in zijn vertrouwde omgeving, merkt Zjef dat Rudi plotseling veel interesse toont in Joppe, een homoseksuele jongen die op bezoek was bij Vero Bello. Joppe wil graag model worden, maar kan zijn thuissituatie niet meer aan sinds hij uit de kast gekomen is. Zjef wordt al snel jaloers wanneer hij merkt hoe close Joppe omgaat met Rudi. Maar eigenlijk is het juist Joppe die jaloers is, want hij heeft al een tijdje een oogje op Rudi. Zjef heeft dit snel in de gaten en probeert zijn vriend te waarschuwen voor de gevolgen. Rudi moet effectief Joppe afwijzen en die neemt dat niet goed op.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Kindermisbruik

Joppe heeft een klacht ingediend wegens kindermisbruik. Rudi moet een nachtje in de cel doorbrengen, maar Joppe komt tot inkeer en trekt zijn verhaal in. Terwijl Rudi bij de politie zat, was Zjef op van de zenuwen. Thomas maakte het allemaal nog erger door te twijfelen over de onschuld van Rudi. Zjef kan zijn oren niet geloven en brengt nadien Rudi hiervan op de hoogte. Ze willen een tijdje niets meer met de man te maken hebben en denken er zelfs aan om te verhuizen. Tot ze ontdekken dat Thomas een ongeneeslijke nierziekte heeft. Rudi en Zjef zetten hun ego aan de kant, en vergeven Thomas.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Het 'Familieslaatje'

Omdat Evy op het laatste nippertje een afspraak heeft, moet Zjef snel iets bij elkaar zoeken om te koken voor zijn huisgenoten. Hij neemt enkele ingrediënten van de Foodbar mee naar huis, en gaat aan de slag. Het resultaat is overheerlijk en iedereen is van mening dat Zjef het lekkerste slaatje ooit gemaakt heeft. Ook Thomas en Liesbeth zijn onder de indruk en willen het commercialiseren in de Foodbar. Peter vindt het een schitterend idee en het 'familieslaatje' is uitgevonden. Thomas bedenkt een hele marketingstrategie waarbij Zjef als 'posterboy' voor het slaatje gebruikt wordt.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Auditie

Zjefs plotse bekendheid koelt snel af en hij is ontgoocheld omdat hij niets van opbrengsten krijgt voor zijn slaatje. Zjef voelt zich vernedert en voelt zich opnieuw een loser die niets kan bereiken in zijn leven. Hij wordt vervolgens in de Foodbar aangesproken door een castingbureau na een grappig Youtubefilmpje met Zjef in de hoofdrol. Hij doet auditie voor een rol in een reclamefilmpje, maar krijgt de job niet. De zoveelste tegenslag voor Zjef, waardoor hij plotseling helemaal op het foute pad terecht komt. Hij gaat opnieuw gokken, maar probeert dit angstvallig verborgen te houden voor Rudi en zijn huisgenoten.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Gokschulden

Het humeur van Zjef is de laatste tijd niet te doen, en dat valt iedereen op. Zjef gaat steeds vaker gokken, en verdwijnt zelfs enkele keren tijdens een shift in de Foodbar. Hij verbaast ook Peter en Liesbeth door de job van gerant te weigeren. Zjef geraakt echter snel in de problemen in de goktent nadat hij veel geld verloren heeft en schulden begint te maken. Hij wordt onder druk gezet en gaat op zoek naar geld. Als oplossing probeert hij een overval te ensceneren in de Foodbar, maar Rudi heeft iets in de gaten. Zjef biecht op dat hij opnieuw aan het gokken is, maar dat hij al het geld van de Foodbar zal teruggeven.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Op straat

Rudi zit in een tweestrijd, maar vertelt toch de waarheid aan Peter. Thomas Van den Bossche wil Zjef onmiddellijk ontslaan, maar Peter wil hem nog een kans geven om zijn fout recht te zetten. Het gaat snel bergaf met Zjef, en hij begint zich steeds vaker als een klootzak te gedragen tegen zijn vrienden. Wanneer hij zijn maandelijkse bijdrage voor het huis niet kan betalen, willen de huisgenoten eindelijk tussenkomen. Ofwel betaalt hij, ofwel staat hij op straat. Zjef kan het verraad van zijn 'zogezegde vrienden' niet verkroppen en pakt zijn boeltje.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Ontslag

Ook in de Foodbar is Zjef allesbehalve zijn normale zelf. Nu huis dakloos is, moet hij verplicht in de Foodbar blijven slapen, tot Thomas dit te weten komt. Hij wil opnieuw Zjef aan de deur zetten, maar Peter houdt hem tegen. Zjef ziet geen andere oplossing dan op straat te slapen en wanneer hij onverzorgd in de Foodbar staat, besluiten Trudy en Peter hem toch te ontslaan. Enkele dagen later komt Niko te weten dat Zjef al dagen onder een brug slaapt. Hij neemt Zjef terug mee naar huis, en ze willen hem nog een tweede kans geven. Maar dan moet hij wel zijn leven terug op het juiste spoor krijgen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een nieuwe kans

Zjef belooft hulp te zoeken voor zijn gokverslaving en laat Rudi zijn financiële zaakjes regelen vanaf nu. Ondertussen probeert hij zijn excuses aan te bieden bij Peter en krijgt hij ook zijn job terug. In de Foodbar moet Zjef afscheid nemen van Liesbeth, die voor enkele maanden naar Reading trekt voor er een cursus management te volgen. Zjef krijgt hulp van Trudy, die de taken van Liesbeth overneemt. Al snel wordt duidelijk dat Trudy deze job niet kan combineren met haar werk bij VDB Fashion. Wanneer Trudy perongeluk een bedorven slaatje verkoopt, wordt er een interimkracht aangenomen.

Familie 5535 001.jpg
Familie 5535 005.jpg

Het verleden met Quinten

Sinds hij zijn gokverslaving terug onder controle heeft, is Zjef op zoek naar een nieuwe hobby. Hij gaat samen met Mieke en Jan geregeld lopen om aan zijn conditie te werken. Tijdens een loopsessie met Mieke, loopt Zjef een oude bekende tegen het lijf, rolstoelatleet Quinten Godderis. Zjef wil echter niet vertellen waar hij de man van kent, en Mieke is nieuwsgierig. Uiteindelijk lukt het haar toch om Zjef aan de praat te krijgen en hij vertelt over zijn verleden met Quinten. Zjef vertelt dat ze vroeger op school de beste vrienden waren, maar dat het zijn schuld is dat Quinten in een rolstoel zit.

Familie 5543 001.jpg
Familie 5543 002.jpg

De training

Zjef vertelt aan Mieke dat hij vroeger verliefd was op Quinten en wanneer hij hem probeerde te kussen, kwam hij zwaar ten val. Mieke probeert haar goede vriend aan te sporen om terug contact te zoeken met Quinten. Zjef twijfelt, want hij vreest voor zijn reactie. Wanneer hij toch op bezoek gaat bij Quinten, krijgt hij harde verwijten naar zijn hoofd gesmeten. Zjef wil het hoofdstuk volledig afsluiten, tot Quinten plots opduikt in de Foodbar. Hij wil Zjef dan toch nog een tweede kans geven en ze willen hun vriendschap hernemen. Met de medewerking van Quinten, wil Zjef beginnen trainen voor een marathon.

S25 E008 002.png
Familie s25 5550 001.jpg

Peter en Stefanie

Zjef en Anja schrikken wanneer ze de Foodbar in erbarmelijke staat terugvinden. Zjef is ervan overtuigd dat er een mol is binnen het bedrijf en gaat op onderzoek. De etensresten zijn echter van Peter en Stefanie, die een gezellige avond achter de rug hebben. Zjef vindt het vreemd dat de twee plots zoveel met elkaar optrekken en omdat hij zijn mond niet kan houden begint het hele bedrijf te roddelen over een eventuele relatie tussen de twee. Zjef beledigt Stefanie vervolgens door haar een 'verleidster' te noemen.

Familie s25 afl5551 002.jpg
Familie 5567 002.jpg

Strijd voor hoofdontwerper

De dagen erna gaat het van kwaad naar erger met het gedrag van Zjef, zeker wanneer Rudi de strijd met Hanne en Gunther aangaat voor de job van hoofdontwerper. Zjefs vrienden vinden zijn gedrag onuitstaanbaar en laten dat ook duidelijk merken door hem en Rudi openlijk te negeren. Wanneer Zjef en Rudi een plannetje bedenken om Gunther in diskrediet te brengen, zorgt dat voor nog meer wrevel, zeker wanneer Gunther nadien ontslag neemt. Rudi krijgt de job van hoofdontwerper, maar is er uiteindelijk niet gelukkig mee omdat hij het respect van zijn collega's verloren is. Hij geeft de job toch nog aan Hanne.

Familie 5576 001.jpg
Familie 5583 003.jpg

VDB stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB Fashion zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Zjef bevond zich in de foodbar en maakt zich vooral zorgen over Rudi, omdat hij waarschijnlijk met Evy op de bovenverdieping zat. Zjef krijgt een paniekaanval omdat hij Rudi maar niet kan bereiken. Wanneer blijkt dat Rudi niet in het gebouw was op het moment van de instorting, is Zjef meteen gerustgesteld. De sfeer verandert echter snel wanneer de zwangere Evy wordt teruggevonden en afgevoerd wordt met de ambulance. Ze komt er echter goed vanaf en alles is in orde met haar en haar kindje.

Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm.jpg
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q.jpg
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16.jpg

Trip naar de Ardennen

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden heeft Mieke een trip voor vier personen naar de Ardennen gewonnen. Mieke's familie en vrienden proberen allemaal een plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy, zodat ze met de originele huisgenoten op stap kunnen. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

Familie 5611 006-30b8mrrdc8yr861d9lbpqi.jpg
60454115.jpg

Rudi heeft anorexia

Rudi stort zich helemaal op een nieuw project, namelijk kostuums ontwerpen voor de opera. Dankzij zijn oude studievriend Geoffrey, komt Rudi op het slechte pad terecht. Hij krijgt last van zijn zelfbeeld en ontwikkelt anorexia. Veronique neemt Rudi tijdelijk in huis zodat Zjef zijn lief niet in deze toestand moet zien. Rudi vertelt aan Zjef dat hij naar Milaan moet. Wanneer Zjef de waarheid ontdekt, vertelt Rudi over zijn vroegere complexen. Rudi kan met de hulp van Zjef er terug bovenop komen, maar Zjef besluit hem zeer nauwlettend in de gaten te houden.

Familie 5607 001-30a4jcmfe9j8hlw327rea2.jpg
Familie 5608 002-30a4jdi3ab9jxy46ra1zii.jpg

Schokkend verleden

Wanneer Rudi toenadering zoekt tot zijn goede vriend Jonas en ook plots een hechte vriendschap ontwikkelt met Mieke, reageert Zjef zeer jaloers. Hij wil ook terug een geode relatie met Rudi, maar die vindt dat Zjefs geheimzinnig verleden nog in de weg staat. Zjef biecht op dat zijn vader een drankprobleem had en hem mishandelde. Toen hij zes jaar was stierf zijn moeder. Door erover te praten krijgt Zjef het gevoel dat hij alles opnieuw meemaakt. Hij beslist om psychologische hulp te zoeken om zijn verleden te verwerken.

Familie 5637 002-30ju3qds1zfejxkwopk1ze.jpg
Aflevering 5647-5.png

Rudimentair

Rudi wil een thuiswinkel openen en vindt met Zjef een gepast huis voor Rudimentair. Als blijkt dat Rudi in het huis ook meubels wil verkopen, moet Zjef zijn vriend temperen. Hoewel Zjef hem dwingt om te wachten met het huren van een huis, kan Rudi het niet laten om bij de eigenaar achter zijn rug het huurcontract te ondertekenen. De opening wordt een succes. Ondertussen stelt Jelle Peter voor om samen een motortocht te maken. Zjefs kan het niet onder stoelen of banken steken dat hij graag mee wil gaan en wordt uitgenodigd door Peter.

Aflevering 5644-4.png
Familie 5644 004.jpg

Ruzie met Niko

Zjef krijgt een tegenslag te verwerken wanneer Mieke en Niko verkondigen dat ze gaan verhuizen om een brouwerij te starten. Zjef heeft het er moeilijk mee dat zijn twee beste vrienden vertrekken en weigert het te aanvaarden. Wannee het afscheid nadert, komt hij echter tot inzicht. Niko wil Zjef betrekken in de brouwerij en nodigt hem uit om de te helpen. Door een verkeerd kuismiddel te gebruiken zorgt Zjef er echter voor dat Niko's brouwsel volledig mislukt. Niko vliegt uit en wil niets meer met Zjef te maken hebben. Mieke zorgt voor een verzoening tussen de twee.

Familie 5651 004.jpg
62158226-30nkbnv8e56dkgpjtxucju.jpg

De affaire met Joachim

Rudi en Zjef hebben nu al een tijdje ups en downs in hun relatie. Via Rudimentair komt Rudi in contact met de knappe Joachim Vaes. De twee spraken nadien enkele keren af op café en kunnen het goed met elkaar vinden. Na enkele glazen alcohol beginnen de twee te kussen. De dag erna heeft Rudi spijt van zijn misstap en probeert hij Zjef te verwennen met een etentje, wat uitdraait op een hevige discussie. Dit zorgt ervoor dat hij terug begint af te spreken met Joachim. Wanneer Zjef hen in bed betrapt, komt het tot een breuk tussen hem en Rudi.

Familie 5658 001.jpg
62949712-30uj6lz348hxcgxcwtrkzu.jpg

De verzoening

Zjef wil de zolder van de friends verbouwen om er zijn nieuwe slaapkamer van te maken. Zijn huidige kamer doet hem nog altijd te veel aan Rudi denken. Hanne weet dat Rudi last heeft van zijn zicht sinds de relatiebreuk en vertelt alles aan Zjef. Op aanraden van Hanne gaat Zjef toch nog eens met Rudi praten en die vraagt nog een laatste kans om het goed te maken. Zjef mist Rudi enorm en gaat akkoord. Samen met de 'friends' organiseert hij een terugkeerfeestje voor Rudi, maar hij wil wel dat hij professionele hulp zoekt.

Familie 5678 001.jpg
Familie 5706 001.jpg

Rudi's outing

De ouders van Rudi - Fons Verbiest en Francine Verbiest - hebben Rudi indertijd niet gesteund in zijn studiekeuze en willen dit goedmaken door hem op te zoeken. Zjef gaat met de mensen praten en ontdekt dat Rudi niet helemaal eerlijk is geweest over zijn nieuwe relatie. Ze weten nog altijd niet dat Rudi homoseksueel is. In plaats van eerlijk te zijn, vertelt Rudi dat Hanne zijn vriendin is. Voor Zjef is dit de zoveelste teleurstelling, maar hij wil Rudi de tijd gunnen die hij nodigt heeft. Rudi komt tot het beseft dat hij eerlijk moet zijn, en zowel Fons als Francine accepteren zijn relatie.

Familie 5715 001.jpg
Familie 5717 004.jpg

De weddenschap

Emma gaat een weddenschap met Hanne aan. Als Emma ervoor kan zorgen dat de homoseksuele Zjef haar kust of wilt kussen, mag zij Hanne's kleedje houden. Zjef is er niet mee gediend dat Emma en Hanne raar doen tegen hem en brengt Guido hiervan op de hoogte. Guido is niet te spreken over het feit dat zijn lief en nichtje spotten met iemands geaardheid. Dit houdt Emma echter niet tegen om zotte toeren te blijven uithalen. Zjefs besluit het spelletje mee te spelen en neemt Hanne en Emma op zijn beurt beet.

Familie 5740 002.jpg
BBtTkqM.jpg

De vertrouwenspersoon

Trudy ontdekt dat Louise gewaagde foto's stuurt naar een jongen uit haar klas. Ze maakt zich zorgen om haar dochter en bespreekt de situatie met Zjef. Hij vindt het redelijk normaal dat Louise zulke dingen doet op haar leeftijd, maar waarschuwt Trudy toch dat het niet uit de hand mag lopen. Ook Quinten neemt Zjef in vertrouwen over zijn gevoelens voor Hanne. Zjef geeft hem het advies om gewoon eerlijk te zijn tegenover haar en kan ondertussen het geheim maar moeilijk bewaren. Al snel weet iedereen binnen VDB Fashion over de gevoelens van Quinten.

Aflevering 5752-6.png
Familie afl5768 36.png

Chantage

Rudi vertrekt naar een stoffenbeurs in Parijs en wordt er dankzij June gedrogeerd. Ze krijgt hierdoor compromitterende foto's in haar macht van Rudi met enkele mannen in bed. Ze wil dit gebruiken om hem te chanteren, maar Rudi is het beu en geeft zijn ontslag. Zjef krijgt de foto's te zien en is woedend, tot hij van Rudi het volledige verhaal te horen krijgt. Zjef gelooft zijn vriend, maar moet er wel voor zorgen dat Rudi zich koest houdt tegenover June zodat hij geen domme dingen doet. Rudi wil zijn ontwerpen terug in handen krijgen en besluit June op te zoeken...

Familie 5779 006.jpg
Familie 5769 005.jpg

De moord op June

Rudi keert terug van VDB Fashion met zijn ontwerpen en gedraagt zich volgens Zjef zeer vreemd. Wanneer Zjef nadien te weten komt dat June vermoord is teruggevonden in haar kantoor, is hij in alle staten en pakt hij Rudi hard aan. Rudi smeekt bij Zjef om in alle talen te zwijgen over zijn bezoek aan June omdat hij niet als verdachte gezien wil worden. Zjef heeft het hier moeilijk mee, maar gaat akkoord en houdt zijn mond dicht. De politie bekijkt Rudi namelijk niet als verdachte en lijkt meer interesse te tonen in de piste dat Niko iets met de moord te maken heeft.

S26 5780 008.png
S26 afl5774 060.png

Het aanbod uit Peking

Twee maanden later. Niko mag de gevangenis verlaten, want hij heeft niets met de moord op June te maken. Rudi en Zjef hebben ondertussen heel de tijd op de brouwerij gepast, maar Niko hoopt dat ze dit nog een tijdje langer kunnen volhouden, omdat hij zijn volledige aandacht aan Mieke wil schenken. Zjef probeert Niko te overtuigen om zijn leventje terug op te pakken, want de toestand van Mieke is nog niets veranderd. Rudi is wel aan het solliciteren voor een nieuwe job en krijgt een aanbod uit China. Zjef ziet het idee volledig zitten en droomt al luidop van een eigen frituur in Peking.

S26 afl5798 020.png
S26 afl5808 008.png

Het vertrek van Liesbeth

Zjef moet zijn droom opbergen want Rudi gaat gewoon terug aan de slag bij VDB Fashion. Hierdoor komt Zjef in een lastig parket, want hij heeft zijn job in de Foodbar opgegeven. Rudi wil het goedmaken en organiseert een weekendje Berlijn voor hun twee. Gelukkig krijgt Zjef daarna de kans om terug aan de slag te gaan in de Foodbar. Hij merkt de relatieproblemen op tussen Benny en Liesbeth en probeert ze allebei goede raad te geven. Goede raad met weinig effect, want hun huwelijk loopt toch op de klippen. Liesbeth maakt daarna de beslissing om haar leven in België achter zich te laten en ze neemt afscheid van Zjef.

Familie 5808 003.jpg
S26 afl5810 037.png

De voetafdruk

Mieke is ontwaakt uit haar coma, maar herinnert zich niets meer sinds 2009. Ze herkent Zjef en Rudi dus ook niet meer. Jammer genoeg hebben de twee mannen andere zorgen aan hun hoofd. In het kantoor van June wordt een voetafdruk gevonden en na een huiszoeking bij de 'friends' wordt Rudi opgepakt omdat zijn schoenen overeenstemmen met de afdruk. Zjef is in alle staten en schreeuwt de onschuld van Rudi uit. Commissaris Mortier speelt het spel hard en gebruikt Zjef als lokmiddel om Rudi onder druk te zetten. Zjef wordt ook opgepakt en moet een nachtje in de cel blijven.

S26 afl5814 025.png
Familie 5817 001.jpg

Bekentenissen

Het plannetje van Mortier werkt en Rudi doet een bekentenis. De bewijzen tegen Rudi zijn echter te zwak en Mortier gelooft er niets meer van. Guido herinnert zich belangrijke informatie over de bewuste schoenen en kan ervoor zorgen dat Zjef alvast wordt vrijgelaten. Sinds zijn korte bezoek aan de gevangenis, is Zjef zijn vrolijke zelf niet meer. Hij eet nog amper en valt flauw in de Foodbar. Na een tijdje komen er plots volledige bekentenissen van Cédric. Rudi wist hiervan en wou de jongen in bescherming nemen. Lars biedt Rudi en Zjef een vakantie aan in China om tot rust te komen.

S26 afl5863 089.png
S26 afl5860 022.png

Baas van de Foodbar

Zjef keert alleen terug uit China omdat Rudi alsnog de kans gekregen heeft om een stage te lopen bij Ming Fashion. Zjef krijgt meteen de leiding over de Foodbar door de afwezigheid van Trudy en krijgt hulp van Emma in de keuken. Emma laat zich niet gemakkelijk commanderen door Zjef en doet gewoon haar eigen zin. Ze geeft een feestje in de Foodbar voor haar vrienden, terwijl Zjef expliciet gezegd heeft dat het verboden is. De politie komt langs wegens geluidsoverlast en Zjef moet zich verantwoorden bij Lars. Tot zijn verbazing is Lars enthousiast over het concept van een pop-up party in de foodbar.

Familie 5893 003.jpg
Familie 5895 003.jpg

Eenzame Niko

Sinds zijn aanraking met de politie, moet Niko verplicht thuisblijven met een enkelband. Hij woont alleen in de brouwerij omdat Mieke hem verlaten heeft en verveelt zich steendood. Zjef trekt in bij Niko tot Rudi terugkeert uit China. Zjef maakt zich zorgen omdat Niko last heeft van insomnia en hallucinaties. Niko beweert plots dat buurman Erik zijn vrouw mishandelt en stuurt er de politie op af. Zjef wil Niko tegen zichzelf beschermen en vindt dat hij professionele hulp nodig heeft. Niko heeft in zijn slaapkamer een volledige installatie gemaakt om Erik op heterdaad te betrappen. Wanneer de politie plots een huiszoeking uitvoert, smokkelt Zjef de laptop van Niko naar buiten.

S26 afl5866 043.png
Familie 5924 001.jpg

De terugkeer van Rudi

Zjef krijgt goed nieuws uit China want Rudi keert snel terug naar België om weer bij VDB Fashion aan de slag te gaan. Zijn thuiskomst is echter niet hartelijk als Zjef hoopte, want Rudi gedraagt zich plots helemaal anders. Hij haalt fel uit naar de manier van leven in België en is plots niet meer tevreden met het co-housingconcept van Zjef en zijn vrienden. Rudi wil dus verhuizen en Zjef gaat akkoord. Emma is meteen geïnteresseerd in de leegstaande zolderkamer. Rudi en Zjef komen uiteindelijk op hun beslissing terug.

Familie 5951 002.jpg
5957-01.jpg

De verloving

Zjef is klaar voor een nieuwe stap in zijn relatie met Rudi en wil hem ten huwelijk vragen. Hij kiest hiervoor voor de plaats waar ze elkaar hebben leren kennen, namelijk de Foodbar. Zjef is radeloos wanneer Rudi niet opgezet is met het aanzoek en weigert. Rudi geeft vervolgens aan Hanne toe dat hij eigenlijk zelf van plan was om Zjef ten huwelijk te vragen. Uiteindelijk wordt Zjef aangenaam verrast in de Foodbar omdat Rudi een flashmob georganiseerd heeft om hem ten huwelijk te vragen. Zjef is overdonderd, maar zegt natuurlijk volmondig ja.

5969-11.JPG
Familie 5982 Rudi Zjef.png

De trouwdatum

Zjef wil trouwen op 30 juni, omdat hij en Rudi dit aan elkaar beloofd hadden op 30 juni 2015. Op die dag in 2015 hadden de twee namelijk een leuke nacht meegemaakt in Nieuwpoort, waarbij een dronken Rudi was gaan skinnydippen en Zjef hem moest redden uit het water. Zjef en Rudi nodigen Fons en Francine uit om ze uit te nodigen voor de trouw. Francine raakt bij Zjef een gevoelige snaar wanneer ze begint over zijn ouders. Rudi is verbaasd wanneer Zjef vervolgens vertelt dat zijn beide ouders overleden zijn. Rudi wil Pierre toch graag leren kennen en uitnodigen voor het huwelijk.

D7151abb289d354a574d08729513c32a.jpg
Familie 5982 Zjef Pierre 4.png

De kennismaking met Pierre

Rudi gaat stiekem op zoek naar de vader van Zjef en schakelt de hulp van Evy en Stan in. Hij komt zo terecht op een camping, waar Pierre al jarenlang woont. Rudi maakt kennis met de vader van Zjef en voelt dat hij een gebroken man is met spijt van zijn daden. Rudi biecht Zjef op dat hij zijn vader heeft bezocht. Hij wil graag dat Pierre ook naar hun huwelijk komt. Zjef gaat bij Pierre langs om hem duidelijk te maken dat hij Rudi met rust moet laten. Toch maakt Zjef zich zorgen om Pierre's gezondheid en hij verplicht hem om naar een dokter te gaan.

19467996 10155539575957491 3884535722235503548 o.jpg
5988-5.jpg

Het huwelijk

Zjef en Rudi moeten door een fout in het systeem op 29 juni voor de wet trouwen, maar willen hun onofficiële trouw nog steeds laten doorgaan op de pier. Ze vragen Mieke en Niko om hun ceremoniemeesters te zijn. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing: na veel twijfel kiest hij ervoor om zijn vader Pierre toch uit te nodigen voor hun trouw. De hele bende gaat naar de kust om het huwelijk van Zjef en Rudi te vieren. Iedereen is verbaasd wanneer Mieke zich plotseling een detail uit haar verleden met Niko herinnert...

Familie 5989 003.jpg
Schermafdruk 2017-08-29 13.31.48.png

De breuk met Pierre

Na de succesvolle huwelijksceremonie van Rudi en Zjef volgt er nog een verrassingsfeest voor de twee in de brouwerij. Zjef zijn geluk is van korte duur wanneer hij plots merkt dat zijn vader zich op de achtergrond houdt. Hij heeft de handtas van Francine meegenomen om geld te stelen, maar Zjef betrapt hem. Hij is razend op zijn vader en geeft hem een preek in het bijzijn van de gasten. Hij stuurt Pierre onmiddellijk weg en maakt zijn vader duidelijk dat hij hem nooit meer wil zien. Nadien doet Zjef alsof er niets aan de hand is en het feest gaat verder.

2017-09-15 (2).png
Familie 6003 extra 010.jpg

Bezoek van Eva

Zjef loopt zijn vroegere studievriendin Eva Vennens tegen het lijf in de Foodbar en proberen de verloren tijd goed te maken. Eva heeft echter een goede reden om Zjef terug op te zoeken en vertelt dat hun ontmoeting niet toevallig was. Samen met haar vriendin Manon droomt Eva van een kindje, maar ze willen geen onbekende man als zaaddonor. Zjef moet de vraag even laten doordringen en bespreekt het met Rudi, die niet echt enthousiast is over het idee. Emma daarentegen vindt het voor Zjef de ultieme kans om vader te worden en kan ook Rudi van gedachte veranderen.

Familie 6013 003.jpg
Familie 6033 003.jpg

Zaaddonor

Zjef loopt de muren op van de stress en neemt een besluit. Hij vertelt aan Eva en Manon dat hij akkoord gaat en zaaddonor wil zijn. Toch vreest Zjef een beetje voor de toekomst, want hij neemt Rudi in vertrouwen over zijn angst dat het kindje de slechte genen van de familie De Mulder zal erven. Eva maakt aan Zjef duidelijk dat ze liefst een kindje wil krijgen via zelfinseminatie, dus niet via het ziekenhuis. Hierdoor is tijdsdruk zeer belangrijk, maar Zjef belooft dat hij het aankan. De eerste poging gaat van start en kent een vlot verloop.

S27 afl6036 026.png
Familie 6036 002.jpg

Onvruchtbaar

Eva en Manon brengen Zjef op de hoogte dat de eerste poging nog niet tot een succesvolle bevruchting gezorgd heeft. Eva wil daarom dat Zjef toch eerst een vruchtbaarheidstest uitvoert om zeker te zijn dat hij wel kinderen kan krijgen. Na die test krijgt Zjef te horen dat hij onvruchtbaar is, dus Manon stelt voor om toch gewoon naar de spermabank te gaan. Eva wil daar niet van weten en vraagt aan Rudi of hij het misschien ziet zitten. Zjef en Rudi bespreken het en na een positieve vruchtbaarheidstest van Rudi, gaat hij akkoord met de vraag.

2017-10-31 (41).png
S27 afl6037 013.png

Pokerverslaving

Hoewel hij nooit de kriebels had om vader te worden, heeft Zjef het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Rudi probeert hem op te vrolijken, maar Zjef wil eigenlijk liever alleen zijn. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met online poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op en smeekt aan Rudi of hij hem terug wil helpen afkicken.

Familie 6061 004.jpg
Familie 6068 004.jpg

Jaloers op Ward

Zjef en Rudi krijgen bezoek van Eva en die heeft goed nieuws: de bevruchting is gelukt en Eva verwacht een kindje. Zjef en Rudi zijn in de wolken en vieren het nieuws. Bij 'de friends' maken Zjef en Rudi kennis met de nieuwe vriend van Hanne, Ward Beeldens. Tijdens een etentje luistert Rudi heel aandachtig naar de vele verhalen van de oudere man en Zjef is jaloers. De volgende keer doet Zjef exact hetzelfde als Rudi, maar bij Hanne komt het gewoon over alsof haar vrienden lachen met het leeftijdsverschil. Zjef geeft toe dat hij jaloers was op de manier waarop Rudi naar Ward keek.

Familie 6073 004.jpg
2017-12-22 (25).png

Wim en Lieselot

Mieke en Lieselot moeten onderduiken bij de 'friends' omdat ze gezocht worden door Maura en haar agressieve vriend. Rudi en Zjef gaan op vraag van Mieke een tijdje bij Niko logeren in de brouwerij om een oogje in het zeil te houden. Zjef voelt zich niet op zijn gemak en vertrekt terug naar huis. De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Maura, maar een toegetakelde Wim. Zjef komt ook terug thuis, maar is gelukkig door niemand gevolgd. Een tijdje later wordt Wim dood teruggevonden en worden Maura en haar vriend opgepakt.

2018-01-20 (13).png
Familie 6103 003.jpg

Huis te koop

Zjef en Rudi denken na over hun toekomst en willen eigenlijk op zoek naar een eigen plekje. Ze worden verliefd op hun droomhuis en doen onmiddellijk een bod. Wanneer hun bod aanvaardt wordt, moeten ze het slechte nieuws thuis vertellen. Zjef zoekt dus een koper om zijn deel van het huis over te kopen. Wanneer ook Mieke, Niko en Evy hun deel van het huis willen verkopen, zitten de overige huisgenoten in een moeilijke situatie. Stefanie krijgt de hulp van haar grootvader Alfons om het huis te kopen zodat iedereen er gewoon kan blijven wonen.

Familie 6114 002.jpg
Familie 6122 002.jpg

Technische problemen

Zjef en Rudi willen zo snel mogelijk verhuizen, maar krijgen meteen te maken met technische problemen. Ze schakelen de hulp van Benny in om enkele toestellen aan te sluiten, en die ontdekt enkele zware elektrische problemen. Het zal een tijdje duren voor alles in orde is, maar gelukkig mogen Zjef en Rudi zolang bij Mieke en Niko in de brouwerij logeren. Hoewel de vrienden al eerder hebben samengewoond, duiken er nu problemen op. Mieke ergert zich aan het gedrag van de twee mannen omdat ze zich voortdurend bemoeien.

Familie 6118 extra 001.png
Familie 6119 003.jpg

Onbewoonbaar

Mieke deelt haar ergernissen met Niko, maar tijdens hun discussie worden ze betrapt door Zjef en Rudi. De vier vrienden beseffen dat ze allemaal een beetje water bij hun wijn moeten doen om de situatie te doen lukken. Rudi en Zjef vragen aan Benny hoelang het nog zal duren voor alle onderhoudswerken uitgevoerd zijn in het huis. Benny heeft nog meer slecht nieuws want er staat water in de kelder waardoor het hele huis last heeft van vochtige muren en schimmel. Het huis wordt onbewoonbaar verklaard en Rudi wil de verkoper aanklagen. Ze krijgen het advies om het huis gewoon af te breken.

Familie 6142 001.jpg
Familie 6159 004.jpg

De terugkeer van Quinten

Zjef krijgt bezoek van Eva met het goede nieuws dat ze een meisje verwacht. Ze vertelt hem wel dat ze onlangs Quinten terugzag en dat hij er allesbehalve goed uit ziet tegenwoordig. Zjef beseft dat hij Quinten al lang niet meer gezien heeft en spreekt met hem af in de Foodbar. Quinten vertelt echter een ander verhaal, want hij heeft een nieuwe vriendin en een goede job bij Fix Solutions. Stan denkt daar anders over, want die is er 100% zeker van dat die vacature naar iemand anders is gegaan, aangezien hij zelf voor die job gesolliciteerd heeft.

Familie 6161 001.jpg
Familie 6162 002.jpg

Het goodwillproject

Zjef confronteert Quinten met zijn leugens en krijgt te horen dat hij inderdaad al een tijdje werkloos is en helemaal geen nieuwe vriendin heeft. Zjef regelt een sollicitatie bij VDB Fashion zodat Quinten zijn oude job als IT'er terugkrijgt. in de Foodbar wil Zjef een goodwillproject organiseren door gratis koffie aan te bieden. Er komen veel daklozen op af en enkele vaste klanten maken het Zjef hierdoor moeilijk. Trudy spoort Zjef aan om niet op te geven, maar Lars vindt dat het moet stoppen. Hij belooft met VDB enkele organisaties voor daklozen te steunen.

Familie 6177 001.jpg
Familie 6155 001.jpg

Quinten verslaafd

Quinten maakt geen goede beurt bij VDB Fashion door voortdurend te laat te komen. Wanneer hij plots uitvliegt tegen Jenny, merken Hanne en Mieke dat Quinten zichzelf niet meer is. Ze vragen aan Zjef om hem beter in de gaten te houden. Zjef ontdekt dat Quinten een drankprobleem heeft en wil hem graag helpen. Hij haalt alle drank weg uit zijn appartement en nodigt Quinten verschillende keren uit om de komen eten in de brouwerij zodat hij niet alleen is. Dit alles heeft niet veel effect, want Quinten is de bemoeienissen van Zjef beu en wil alleen gelaten worden.

Familie 6189 005.jpg
Familie 6198 003.png

Anonieme Alcoholisten

Quinten komt op zijn appartement in een benarde situatie terecht, maar gelukkig is Zjef op tijd om hem te helpen. Hij verplicht Quinten van een tijdje bij hem in de brouwerij te komen wonen. Bovendien moet hij naar de bijeenkomsten van de AA. Quinten loopt daar Pierre tegen het lijf en vraagt aan Zjef om hem te vergezellen. Zjef schrikt wanneer hij zijn vader tegen het lijft loopt, maar heeft geen zin in een verzoening. Pierre komt zijn zoon alsnog opzoeken in de Foodbar, maar wordt door Zjef buitengezet.

Aflevering 6200-1.png
Familie 6207 007.jpg

De eerste huwelijksverjaardag

Dankzij de goede zorgen van Zjef, gaat het snel beter met Quinten en voelt hij zich sterk genoeg om terug naar zijn appartement te verhuizen. In de Foodbar krijgt Zjef nogmaals bezoek van Eva, want haar zwangerschap loopt op zijn einde. Ondertussen staat de eerste huwelijksverjaardag van Zjef en Rudi voor de deur, maar Zjef is teleurgesteld omdat Rudi niet georganiseerd heeft. Wanneer hij die avond thuiskomt, heeft Rudi echter het huis versierd en voor een verrassing gezorgd. Ze beleven hun huwelijk van een jaar eerder opnieuw en genieten met volle teugen.

Familie 6210 002.jpg

De geboorte van Finn

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Eva, Manon en hun dochtertje Finn. Die is in de zomer geboren en Zjef vindt dat ze helemaal op Rudi lijkt. Ze zijn dol op beiden haar. Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn wil ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn.

S28 afl6221 034.png
Familie 6231 002.jpg

De bingoavond

Door omstandigheden kan de wekelijkse bingoavond niet doorgaan in het rusthuis en Anna en Albert willen het in het zaaltje van de Jan & Alleman organiseren. Dat is echter al bezet op die dag, maar uiteindelijk kunnen ze toch in de Foodbar terecht. Albert kan ook Alfons overtuigen om mee te doen, maar wanneer die hoort dat er een prijs mee te winnen is, probeert hij ballendraaier Zjef om te kopen. Die trekt zich echter terug op het laatste moment. Ondertussen wil iemand het huis van Rudi en Zjefs kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer in de brouwerij bij Niko en Mieke wonen.

Familie 6252 001.jpg
S28 afl6253 072.png

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar maakt een raar geluid en Zjef en Emma zitten met de handen in het haar. Zjef roept de hulp in van Benny om de koelkast te repareren, maar die is hier niet genoeg gespecialiseerd in en weet ook niet wat er mis is. Zjef krijgt van Lars de toestemming om een gespecialiseerde firma te bellen, maar nog voor die kan komen, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Emma vergat 's morgens haar gsm en sleutels thuis en door een misverstand wordt ze door Zjef per ongeluk opgesloten in de Foodbar. Ondertussen schiet de koelkast in brand en verspreidt het vuur zich al snel over de hele Foodbar. Emma probeert het vuur te blussen, maar bezwijkt al snel onder de rook.

Familie 6254 005.jpg
Familie 6259 002.jpg

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie redt Emma uit het brandende gebouw. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich. Lars beslist om een nieuwe Foodbar te openen, aangezien de renovatie van het oude gebouw te duur is. Hij heeft een verdieping in hetzelfde gebouw als Fashion gekocht en laat het meteen inrichten, om zo snel mogelijk terug open te gaan. Ondertussen heeft Rudi problemen met zijn ouders over hun kleindochter Finn.

S28 afl6259 023.png
S28 afl6261 041.png

De nieuwe Foodbar

De nieuwe Foodbar op de benedenverdieping van het gebouw van VDB Fashion is klaar en wordt ingericht door Zjef en Emma. Zjef heeft stress wanneer hij van Mieke te horen krijgt dat Lars dinsdag de Foodbar al officieel wil openen, terwijl ze eigenlijk pas woensdag open zou gaan. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan.

Familie 6262 005.jpg
S28 afl6263 091.png
Familie 6265 002.jpg
S28 afl6268 056.png

Bedreigd door Mick

Mick, Jonas' kennis uit de gevangenis, wordt vrijgelaten. Hij gaat naar de Foodbar, waar hij doet alsof hij zijn portefeuille thuis vergeten is en zegt dat hij het later wel zal komen betalen. Zjef maakt hem duidelijk dat dit niet kan, maar kan hem niet tegenhouden. De volgende dag verschijnt hij er opnieuw, maar doet hij alsof hij van niets weet. Emma zorgt ervoor dat Mick toch betaalt. Wanneer Zjef 's avonds alleen in de Foodbar is, zoekt Mick hem op en pakt hij hem hard aan. Zjef kan niet anders dan zijn geld terug te geven. Ondertussen moet hij zwijgen tegen de rest. Mick blijft Zjef 's avonds lastigvallen in de Foodbar. Wanneer Zjef zich probeert te verweren met een mes, kan Mick hem overmeesteren en worden de rollen omgedraaid. Bij Zjef zit de schrik er goed in en hij doet de volgende dagen alsof hij ziek is. Mick valt hem ook thuis lastig, maar wordt betrapt door Jonas. Die krijgt argwaan, maar Zjef houdt de lippen stijf op elkaar. Samen met Robyn bedenkt Jonas een plan om Mick in de val te lokken. Ze gebruiken de camerabeelden en installeren geluidsapparatuur, waarna ze hem op heterdaad betrappen en hij wordt opgepakt. Zjef is hen eeuwig dankbaar en voelt zich een zwakkeling.

Familie 6274 extra 002.jpg
Familie 6285 002.jpg
S28 afl6288 026.png

Reclamefilmpje

Op een dag staat Stan plots in de Foodbar. Hij loopt er Zjef, Emma en Evy tegen het lijf. Met die laatste heeft hij echter contactverbod. Hij is tijdelijk met een enkelband vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Ondertussen heeft Niko last van concurrentie. Mathias raadt hem aan om meer in te zetten op promotie en aangezien Zjef plots met filmpjes maken bezig is, belooft hij hem te helpen door een reclamefilmpje te maken. Zjef gaat na een lange brainstormsessie op zoek naar acteurs voor zijn promofilmpje. Hij heeft eerst Guido en Emma op het oog, maar Guido weigert. Vervolgens vraagt hij het aan Jonas en Amelie, die wel willen meedoen. Jonas wil echter wel dat Zjef dan meedoet aan zijn pokeravond. Na een gesprek met Rudi weigert Zjef gelukkig toch. Hij gebruikt dan maar Alfons, maar iedereen lacht Zjef uit met zijn filmpje. Niko is razend door de slechte reclame en Zjef is er kapot van. Niko moet zich echter excuseren bij Zjefs wanneer zijn reclamefilmpje ervoor zorgt dat er plots veel meer bestellingen van Gust zijn.

Familie 6323 001.jpg
S28 afl6328 043.png
Familie 6335 001.jpg

Rainbow project

Zjef laat Rudi een filmpje zien van een jongen die in elkaar geslagen wordt na zijn coming-out. Rudi beslist om samen met Hanne en met de steun van VDB Fashion het Rainbow project op te starten, om de holebi-gemeenschap en de jongen te steunen. Zo ontwerpen ze speciale t-shirts en wordt er een modeshow gepland. Rudi wordt echter bedreigd en er wordt hem gevraagd te stoppen met het project. Wanneer hij een video ontvangt waarop te zien is hoe de homo-haters 's nachts bij hem en Zjef in de kamer staan, is voor hem de maat vol. Hij wil alles afblazen. Rudi verzwijgt de bedreigingen voor Zjef tot die door hen voor een tijdje ontvoerd wordt. Rudi wil uiteindelijk toch doorgaan met het project, maar Zjef wil niet langer presentator zijn en wil dat alles afgeblazen wordt. De modeshow gaat toch door en wordt een groot succes, op een klein strubbelingetje na. Tijdens de show vallen de homo-haters binnen, maar ze worden tegengehouden door de politie en Zjef geeft een mooie speech. Een paar dagen later maken Rudi en Zjef in de Jan & Alleman voor het eerst kennis met de jongen die alles in gang zette, die hen persoonlijk wil bedanken.

Familie 6417 002.jpg

Runaway bride

Emma start opnieuw een affaire met Lucas, die naar het buitenland wil verhuizen met Mila en Milou. Zjef spoort haar aan om de waarheid aan Guido te vertellen, maar zij kan niet. Wanneer Emma Guido op hun trouwdag in de steek laat en naar Afrika vlucht met Lucas en de meisjes voelt Zjefs zich schuldig en biecht hij alles op aan Guido. Die is razend en wil Zjef niet meer zien.

Familie 6412 003.jpg

De benefiet

Benny en Robyn organiseren een benefiet om Robyns collega Johan en zijn zoontje Rikske, die aan de ziekte van Duchenne lijdt, aan genoeg geld te helpen om een dure behandeling in Amerika te betalen. Een locatie vinden blijkt echter niet zo gemakkelijk en ze worden meermaals afgewezen, tot Zjefs uiteindelijk met het plan komt om het in de Foodbar te doen. De benefiet is een groot succes met een optreden van Willy Sommers als hoogtepunt.

Aflevering 6431 21.08.48.png
Aflevering 6430 20.57.56.png

Interimkrachten

Het ziet er niet naar uit dat Emma nog terugkomt naar de foodbar en Zjef zit al wekenlang opgescheept met een interimkracht waar hij allesbehalve tevreden over is. Hij vraagt aan Lars om een oplossing te zoeken die iets permanenter is. Tijdens een verhitte discussie, geeft de interimkracht zijn ontslag en staat Zjef er plots alleen voor tijdens een drukke middagshift. Iris helpt Zjef uit de nood. Nadien doet Veronique een goed woordje bij Lars waardoor Iris vast in dienst kan in de foodbar.

S29 afl6433 030.png
Familie 6436 003.jpg

De dood van Kasper

Zjef, Rudi, Mieke en Niko gaan samen op stap en Rudi en Niko blijven nog wat langer plakken. De volgende ochtend hebben ze allebei een megakater, maar Zjef krijgt te horen dat er een auto-ongeluk gebeurd is tussen Jan en Cédric en dat de kleine Kasper het niet overleefd heeft. De reactie van Rudi zorgt voor vraagtekens bij Zjef, want hij wil plots niet meer uit zijn bed komen en weigert ook Veronique te gaan troosten. Zjef kan hem wel overtuigen om naar de begrafenis te gaan. Rudi verklaart vervolgens dat er iets met Finn aan de hand is.

Familie 6449 005.jpg
Familie 6452 002.jpg

Bekentenissen

Rudi zit verteerd met schuldgevoelens omdat hij verantwoordelijk is voor de dood van Kasper. Samen met Niko heeft hij een verkeersbord weggenomen waardoor Jan in een straat reed waar hij eigenlijk niet mocht zijn. Rudi geeft zichzelf aan bij de politie en dat komt bij Zjef zeer hard aan. Hij besluit volledig met Rudi te breken en pakt zijn koffers om terug bij de friends in te trekken. Ook Niko vertelt de waarheid waardoor Mieke het voorbeeld van Zjef volgt. Rudi en Niko worden echter niet aangehouden en keren gewoon terug naar huis.

Familie 6454 005.jpg
Familie 6468 006.jpg

Een mooie verzoening

Zowel Zjef als Rudi zien af van hun relatiebreuk. Rudi doet meermaals een poging om in gesprek te gaan met Zjef, maar hij weet niet of hij Rudi nog kan vertrouwen na alle leugens. Bij de friends thuis is de situatie ook niet gemakkelijk omdat Guido nog altijd kwaad is op Zjef. Hij kan het nog altijd niet verkroppen dat Zjef niets gezegd heeft over de affaire van Emma. Terwijl Zjef en Guido hun ruzie oplossen, komt Zjef ook tot inzicht als het over Rudi gaat. Hij besluit zijn echtgenoot te blijven steunen in goede en kwade dagen. Zjef keert terug naar huis.

Aflevering 6498 om 11.00.16.png
Aflevering 6516 om 08.52.04.png

De nieuwe eigenaars

Mieke volgt het voorbeeld van Zjef en geeft Niko nog een kans. De vier huisgenoten zijn weer samen, maar het wordt al snel duidelijk dat het nooit meer hetzelfde zal worden. Niko heeft namelijk ondertussen de brouwerij volledig verkocht aan Mathias en Peter en die zijn niet van plan om de verkoop ongedaan te maken. Niko kan niet langer in de brouwerij blijven wonen en verhuist samen met Mieke terug naar de friends. Zjef geeft Mathias de schuld van alles en verstopt zijn irritatie niet wanneer Mathias zijn intrek neemt in de brouwerij.

Aflevering 6509 om 09.19.29.png
Aflevering 6510 om 21.02.53.png

Squashen met Quinten

Quinten vraagt Zjef om een gunst omdat hij een alibi nodig heeft. Ze vertellen aan Hanne dat ze samen gaan squashen omdat Quinten stiekem danslessen neemt. Zjef heeft het moeilijk met zwijgen en moet op zijn lippen bijten wanneer Rudi en Hanne een keertje naar hun match willen kijken. Quinten kan Zjef overtuigen om voor een keer echt te gaan squashen, maar Zjef heeft zelfs nog nooit een raket vastgehouden. De match wordt een flop omdat Zjef te hevig speelt en met zijn hoofd tegen de muur botst.

Familie 6529 002.jpg
Familie 6530 003.jpg

Problemen met Mathias

De sfeer in de brouwerij zakt naar een dieptepunt omdat Zjef er niet in slaagt om Mathias nog op een vriendelijke manier te behandelen. Zeker wanneer Mathias een prestigieuze prijs wint met de Gust, en die eigenlijk aan Niko toebehoort. Het lukt zelfs Rudi niet meer om zijn kalmte te bewaren. Zjef ontdekt op de laptop van Mathias een reclamecampagne voor Gust met een model dat als twee druppels water op Niko lijkt. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Niko in een depressie sukkelt en nadien met zijn auto tegen een muur knalt. Hij belandt in een coma en Zjef voelt zich schuldig.

Aflevering 6548 om 11.48.33.png
Aflevering 6547 om 11.28.16.png

Het liefdesleven van Iris

In de foodbar wordt Iris benaderd door Lenny, die graag met haar op date wil. Iris zegt nee omdat ze geen klik voelt. Zjef vindt dat ze veel te kieskeurig is en blijft Iris pushen om toch op zijn aanbod in te gaan. Nadien blijft Iris hetzelfde beweren, maar moet ze uiteindelijk aan Zjef toegeven dat ze eigenlijk gevoelens heeft voor Peter. Zjef maakt Iris meteen duidelijk dat ze al lang in de friendzone zit met Peter en dat ze Lenny een kans moet geven. Iris volgt zijn raad op, maar kan haar gevoelens voor Peter niet langer negeren. Ze dumpt Lenny en is toch eerlijk tegen Peter.

Aflevering 6554 om 11.03.04.png
Aflevering 6555 om 13.25.57.png

Het peterschap

Quinten en Hanne gaan op zoek naar een peter en meter voor hun ongeboren kindje en bespreken het in de foodbar. Zjef is nieuwsgierig en zegt al lachend dat hij kandidaat is voor het peterschap, maar Hanne en Quinten hebben ondertussen al voor Jan gekozen. Nadien vragen ze ook aan Zjef om peter te worden. Samen met Jan gaat Zjef op zoek naar een originele manier om de doopsuiker te presenteren. Zjef heeft echter een ouderwets idee en Rudi polst bij Hanne en ontdekt dat ze eigenlijk iets moderner wil. Rudi komt daarom met het idee om kleine sweaters te ontwerpen en daar is iedereen voor te vinden.

Aflevering 6556 om 14.28.05.png
Aflevering 6568 om 09.19.39.png

Agressie in de foodbar

In de foodbar komt het tot een gewelddadige ruzie tussen Mathias en Lars, waarin vooral Mathias in de klappen deelt. Zjef en Rudi hebben zelfs medelijden met Mathias wanneer hij volledig toegetakeld is. Veronique neemt de plaats van Lars in als CEO van VDB Fashion en zij wil Rudi terug promoveren tot hoofdontwerper. Hierdoor wordt Hanne de hoofd van de Creatieve Cel, maar dat ziet ze eigenlijk niet zitten. Zjef vindt het egoïstisch van Hanne en wil een hartig woordje met haar spreken, maar ondertussen heeft ze toch de job aanvaardt en kan Rudi hem tegenhouden.

Aflevering 6570 om 15.43.18.png
Aflevering 6571 om 16.01.19.png

Bijna op straat

Zjef en Rudi vieren zijn terugkeer als hoofdontwerper, maar ruimen vervolgens hun rommel niet op. Ze laten zelfs kaarsen branden. Mathias kan hier niet mee lachen en wil niet langer hun meid spelen. Hij zet Zjef op zijn plaats en maakt hem duidelijk dat hij hen nog altijd op straat kan zetten. Mathias doet er nog een schepje bovenop en vertelt Zjef zelfs dat hij al een dossier aangemaakt heeft bij zijn advocaat. Zjef is in paniek en werkt zijn frustraties uit op Iris. Zjef besluit daarom zijn excuses aan te bieden aan Mathias.

Aflevering 6575 om 14.45.51.png
Aflevering 6578 om 09.01.06.png

Gevoelens voor een ander?

Dankzij een opmerking van Iris over liefde en trouw zijn, gaat Zjef twijfelen aan zijn huwelijk met Rudi. Hij vraagt Rudi of hij hem ooit in de steek zou laten moest hij gevoelens krijgen voor iemand anders. Het antwoord van Rudi is niet wat Zjef gehoopt had en plots twijfelt hij aan alles. Rudi probeert het goed te maken door duidelijk te maken dat er voor hem maar één man is op de wereld. In de foodbar loopt Zjef ondertussen zijn oude vriendin Vanessa terug tegen het lijf. Ze kennen elkaar nog van de Gay Pride. Zjef nodigt haar bij hem thuis uit voor een etentje.

Aflevering 6586 om 09.55.06.png
Aflevering 6587 om 09.56.35.png

Huwelijksaanzoek

Zjef ontdekt door af te luisteren dat Guido van plan is om Stefanie ten huwelijk te vragen. Zjef staat meteen klaar met goede raad en zorgt ervoor dat hij eerst de goedkeuring van Benny gaat vragen. Ondertussen worden Zjef en Rudi uitgenodigd voor de bierproefavond van Niko, maar vooral de kwetsende reacties van Rudi blijven nazinderen bij Zjef. Wanneer alle vrienden en familie van Guido bij elkaar verzameld zijn voor het aanzoek, wil Zjef dan ook dat Rudi zijn excuses aanbiedt. Het huwelijksaanzoek loopt af op een sisser omdat Stefanie het op een lopen zet en dus geen ja zegt.

Aflevering 6601 om 10.32.41.png
Familie 6591 002.jpg

De verkoop van de brouwerij

Mathias en Peter zijn van plan om de brouwerij terug te verkopen omdat ze naar een grotere locatie willen verhuizen. Niko en Mieke willen een bod doen, maar krijgen geen lening van de bank. Zjef wil dat alles terug zoals vroeger wordt en stelt aan Rudi voor om te helpen. Zij kopen met hun tweetjes het woongedeelte, terwijl Niko en Mieke de brouwerij kopen. Ondertussen krijgt Zjef zijn vriendin Vanessa terug over de vloer, die maar geen nieuwe job vindt omdat haar ex-collega Tony allemaal leugens rondstrooit over haar. Wanneer Zjef de verpleger in kwestie ontmoet, kan hij niet vriendelijk blijven.

Aflevering 6606 07.31.00.png
Aflevering 6609 08.27.45.png

Het geheim

Zjef ontdekt dankzij Iris dat Jonas en Stefanie met elkaar naar bed zijn geweest en heeft meteen zijn mening klaarliggen. Als Stefanie niet oppast zullen ze haar de 'matras' van de buurt noemen. Rudi maakt zijn echtgenoot duidelijk dat hij deze keer beter zijn mond kan houden, maar Zjef vertelt alles aan Jenny. Zjef krijgt te horen dat Quinten het terug moeilijk heeft om aan de drank te weerstaan en hij organiseert een interventie, maar Quinten wil niet zomaar luisteren. Een foto van Hanne en hun zoontje Gaston brengt beterschap.

Aflevering 6612 10.19.32.png
Aflevering 6614 08.18.21.png

Ballonnenactie

De ontvoering van Hanne blijft aanslepen en Zjef wil niet langer toekijken. Hij zet een actie op poten met de foto van Hanne en Gaston en geeft aan al haar vrienden en familieleden een kopie zodat ze er een mooie boodschap op kunnen schrijven. Iedereen komt bij elkaar om de foto's in de lucht te sturen met witte ballonnen. Quinten is ontroerd door de mooie actie van zijn goede vriend. Ondertussen is Zjef in de wolken omdat Mieke en Niko eindelijk terug naar de brouwerij verhuizen en de vier vrienden terug onder hetzelfde dak wonen.

Aflevering 6613 11.28.35.png
Aflevering 6619 08.44.42.png

Een ecologische foodbar (deel 1)

Zjef stuurt in de Foodbar een klant weg die naar veganbroodjes vraagt en krijgt van Brigitte plots een opdracht in zijn schoot geworpen. Iris helpt Zjef met zijn ecologisch plan, maar de gewelddadige filmpjes over het dierenleed in slachthuizen komen hard aan. Hij bekommert zich plots om het welzijn van dieren en probeert iedereen thuis te informeren over hun voedingskeuzes. Niko heeft alvast geen zin in een biobier te brouwen. In de Foodbar jaagt Zjef klanten weg door zijn overtuigingen en Iris vindt dat hij meteen overdrijft.

Aflevering 6624 08.59.04.png
Aflevering 6627 14.54.30.png

Een ecologische foodbar (deel 2)

De veganistische broodjes die Zjef voorstelt, vallen niet in de smaak en Iris heeft haar eigen alternatieven die veel beter zijn. Zjef moet zijn plan voorstellen aan Brigitte en Veronique en heeft veel stress voor zijn presentatie. Ze zijn allebei overtuigd van het concept, maar willen dat Zjef er nog aan sleutelt om het kostenplaatje naar beneden te halen. Zjef voelt het als een mislukking, maar blijft thuis iedereen op de zenuwen werken. Rudi geeft zijn echtgenoot lik op stuk door te bewijzen dat hij eigenlijk hypocriet bezig is.

Aflevering 6629 08.30.39.png
Aflevering 6631 08.43.44.png

Babyborrel

Totaal onverwacht wordt Gaston tot bij Quinten gebracht en Zjef wil een babyborrel organiseren om zijn petekind te vieren. Niet iedereen staat te springen voor een feestje zonder Hanne en Quinten gaat slechts na lang aandringen van Zjef akkoord. Hij vraagt de hulp van Jan, maar die ziet het concept 'robots' niet zitten. Rudi vindt dat Zjef te ver gaat met zijn ideeën. Wanneer de babyborrel voor de deur staat, besluit Quinten het toch af te zeggen. Zjef is teleurgesteld omdat hij van plan was om zijn veganbroodjes te testen op zijn vrienden.

Familie 6633 003.jpg
Aflevering 6634 18.22.15.png

Babysit voor Gaston

Op aanraden van Guido gaat Quinten een avondje alleen op stap en Zjef wordt ingeschakeld als babysit voor Gaston. De volgende dag is Quinten nergens te bespeuren en moet er dringend een oplossing gezocht worden voor Gaston. Zjef krijgt in de foodbar Quinten over de vloer, die duidelijk te veel gedronken heeft. Hij wordt kwaad op Zjef en wil weten waar Gaston is. Zjef brengt Quinten naar huis, maar krijgt ondertussen wel heel wat verwijten naar zijn hoofd gesmeten. Nadien besluit Quinten zichzelf te laten opnemen in een instelling. Iedereen staat meteen klaar om de zorg voor Gaston op hun te nemen.

Aflevering 6635 07.39.23.png
Aflevering 6644 07.31.43.png

Hanne is terecht

Zjef heeft groen licht gekregen voor zijn veganbroodjes en wil een ludieke actie bedenken om de nieuwe kaart van de foodbar in de verf te zetten. Hij regelt twee kostuums in de vorm van een groente voor hem en Iris, maar Iris vindt het maar een belachelijk idee. Thuis begint de zorg voor Gaston op wieltjes te lopen en vooral Niko hecht zich aan het ventje. Op een dag krijgt Quinten nieuws van het ziekenhuis: Hanne is opgenomen met complicaties na haar zwangerschap. Iedereen wordt op de hoogte gebracht en in de foodbar wordt Zjef op de rooster gelegd door Tony, die wil weten of de ontvoerder al terecht is.

Aflevering 6654 08.30.13.png
Aflevering 6658 16.33.34.png

De leugens van Hanne

De terugkeer van Hanne verloopt in mineur wanneer zij aan haar vrienden en familie een straf verhaal vertelt. Ze beweert namelijk dat ze vrijwillig bij Tony ingetrokken is omdat Quinten agressief was. Zjef gelooft er niets van en gaat daardoor in conflict met Rudi, die gelooft dat Hanne niet kan liegen. In de foodbar gaat Zjef openlijk in conflict met Tony en hij weigert hem te bedienen. Wanneer Rudi volledig in de wolken is met zijn model Raven, is Zjef jaloers. Hij vindt dat Rudi de laatste tijd te weinig aandacht aan hem besteed.

Afl 6663 002.jpg
Aflevering 6667 08.26.00.png

Mislukt etentje

Hanne wil dat iedereen Tony beter leert kennen en organiseert samen met Rudi een etentje. Zjef heeft weinig zin om met een ontvoerder en bedrieger aan tafel te zitten. Mieke kan hem op andere gedachten brengen, omdat ze anders Hanne nooit kunnen helpen. Zjef brengt het onderwerp Vanessa aan bod tijdens het etentje met Hanne en Tony en wil weten waarom Tony haar valselijk beschuldigd heeft van diefstal. Hanne is kwaad omdat Tony aangevallen wordt en wil niet meer gaan werken. Zjef en Mieke gaan persoonlijk hun excuses aanbieden.

Aflevering 6664 13.55.28.png
Aflevering 6666 18.45.06.png

Toro Caliente (deel 1)

Zjef, Rudi, Mieke en Niko gaan nog eens met hun viertjes op stap en Zjef geraakt aan de praat met een knappe Spanjaard, Joaquin Torres. Hij ontvangt plots zijn vriendschapsverzoek op Facebook en twijfelt of hij het zal accepteren. Tegen Rudi vertelt hij dat hij het verzoek niet zal aanvaarden, maar nadien doet hij toch iets anders. Zjef krijgt voortdurend berichtjes van Joaquin en wordt betrapt door Iris. Wanneer Joaquin plots in de foodbar staat, is Zjef helemaal van zijn melk. Iris vindt dat Zjef eindelijk eerlijk moet zijn tegen Rudi.

Aflevering 6669 15.55.10.png
Aflevering 6673 15.13.56.png

Toro Caliente (deel 2)

Joaquin nodigt Zjef uit voor een etentje, maar die twijfelt aan het voorstel. Hij blijft een getrouwde man. Iris vindt dat Zjef het gewoon moet vragen aan Rudi dus hij speelt open kaart met zijn man. Rudi heeft er absoluut geen probleem mee en Zjef is doodnerveus voor zijn afspraakje met Joaquin. Hij kleedt zich helemaal op en maakt daardoor Rudi meteen jaloers. Zeker wanneer hij heel de avond niets van zich laat horen en laat in de nacht terugkeert. Zjef heeft het een en ander goed te maken en belooft dat er absoluut niets gebeurd is met Joaquin.

Aflevering 6674 14.30.56.png
Aflevering 6676 08.22.27.png

Passie

Joaquin wil nog eens afspreken met Zjef en maakt meteen duidelijk dat er misschien meer kan gebeuren. Zjef gaat niet in op zijn voorstel. Hoewel hij volledig voor zijn huwelijk gekozen heeft, krijgt Zjef nu wel het gevoel dat er nog weinig passie tussen hem en Rudi is. Zjef wil van Niko weten hoe hij zijn huwelijk met Mieke spannend houdt en vraagt zelfs advies aan Jenny en Patrick. Het is Iris die met de oplossing komt. Ze gaat akkoord om voor Zjef en Rudi enkele spannende opdrachten te voorzien om terug wat leven in de brouwerij te brengen.

Aflevering 6680 16.29.59.png
Aflevering 6681 18.10.58.png

De grootste wens

Iris geeft haar eerste opdracht aan Zjef en Rudi, een pikant spelletje met vragen. Zjef is teleurgesteld, maar probeert er het beste van te maken. Voor het spel kan beginnen, moeten ze allebei hun grootste wens neerschrijven. Het enthousiasme bij Rudi is ver zoek, zeker omdat hij niet meteen een wens uit zijn duim kan zuigen. Zjef wint het spel en laat aan Rudi weten dat hij graag een luxueus ontbijt als verrassing wil. Rudi wil een dinertje. Iris is teleurgesteld in Zjef omdat hij en Rudi allebei zo'n saaie wensen hebben opgeschreven.

Aflevering 6687 13.08.33.png
Aflevering 6687 13.14.03.png

Rollenspel

Rudi geeft aan Iris zijn echte, grote wens toe waardoor hij en Zjef meteen en nieuwe opdracht krijgen: een (pikant) rollenspel. Zjef krijgt de opdracht om zichzelf te verkleden als piloot en contact te zoeken met Rudi in de bar van een hotel. Zjef is doodnerveus en vreest dat hij veel te zenuwachtig is om een rolletje te spelen. Iris spoort hem aan om toch zijn best te doen voor Rudi. Zjef leeft zich in in zijn rol van 'Piet', de piloot en de avond verloopt verder vlekkeloos. Tot plots Lars ook in de bar verschijnt. Rudi en Zjef zetten hun avond thuis verder.

Aflevering 6692 13.23.49.png
Aflevering 6693 11.02.13.png

Vergiftiging

Mieke ontdekt dat Jan vergiftigd is met antivriesmiddel en dat Hanne en Tony dezelfde symptomen hebben. Hanne stelt zich ook vragen, maar Tony beweert dat Mieke en Zjef hem proberen te vergiftigen. Inspecteur Toegaert gaat een kijkje nemen bij Tony, maar kan verder weinig betekenen. Mieke en Zjef willen Hanne kost wat kost redden en beramen een plannetje met Jan om Tony weg te lokken. Wanneer dat niet lukt, gaan ze toch een kijkje nemen. Tony gaat zichzelf aangeven bij de politie en Zjef en de rest zien hoe ze hem meepakken.

Aflevering 6698 14.25.27.png
Aflevering 6700 21.39.19.png

Gebroken heup

De vader van Rudi heeft zijn heup gebroken en moet een tijdje revalideren. Fons en Francine worden al een dagje ouder en Rudi en Zjef beseffen dat ze hulp nodig hebben. Rudi denkt eraan om zijn ouders in huis te nemen, maar Zjef gaat daar niet mee akkoord. Hij vreest voor hun privacy en hoopt dat Rudi zijn ouders kan overtuigen om een serviceflat in de buurt te zoeken. Fons en Francine vinden dat ook een goede oplossing, maar hebben nog altijd hulp nodig tot ze iets gevonden hebben. Zjef gaat akkoord dat ze een tijdje komen logeren.

6711 002.jpg
Aflevering 6713 11.40.48.png

De verkoop

De ouders van Rudi verhuizen naar hun serviceflat en hun huis wordt te koop gezet. Francine heeft het moeilijk met het afscheid en Rudi neemt haar voor een laatste keer mee. Nadien schakelt hij de hulp van Zjef in om het volledige huis leeg te maken. Zjef amuseert zich kostelijk met alle herinneringen van zijn echtgenoot, maar Rudi gedraagt zich zeer kortaf en wil er zo snel mogelijk vanaf zijn. Zjef ontdekt dat Rudi veel belang hecht aan een doos met foto’s en Rudi doet zijn best om enkele foto’s van een meisje geheim te houden.

Aflevering 6714 14.36.32.png
Aflevering 6719 07.37.43.png

Brieven van Tony

Hanne woont nu al een tijdje bij Jan, maar krijgt al geruime tijd emotionele brieven van Tony, die ondertussen in de gevangenis zit. Jan gaat met zijn vermoedens naar Quinten en Mieke, maar die vinden het verstandiger om nog niet meteen in te grijpen. Zjef gaat daar niet mee akkoord en wil samen met Jan voor een oplossing zorgen. Zjef probeert een brief te schrijven in naam van Tony zodat ze Hanne voorgoed komaf kunnen laten maken met haar ontvoerder. Rudi vindt het een slecht idee en probeert zijn echtgenoot te behoeden voor deze fout.

Aflevering 6721 13.09.43.png
Aflevering 6722 08.35.38.png

Het geheim van Rudi

Zjef vindt dat Rudi enorm geheimzinnig doet de laatste tijd en hij gaat op onderzoek in hun kamer. Hij ontdekt de foto’s van een blond meisje en denkt dat het om zijn zus Carla gaat. Rudi is kwaad omdat Zjef in zijn spullen zit waardoor Zjef denkt dat er meer aan de hand is. Hij bekijkt de foto’s van dichtbij en beseft dat het Rudi zelf is die op de foto’s staat. Rudi geeft toe dat hij in die periode vaak alleen thuis was met zijn moeder en zich soms als meisje verkleedde. Rudi is kwaad omdat Zjef bleef aandringen, maar besluit uiteindelijk deze periode af te sluiten.

Aflevering 6735 09.13.51.png
6738 003.jpg

Bingokast

In de Jan en Alleman hebben Benny en Jonas het op een akkoordje gegooid met Jan waardoor ze een illegale bingokast kunnen achterlaten in het café om een centje bij te verdienen. Wanneer Guido zijn job verliest, hangt hij geregeld rond in het café om te gokken. Zjef betrapt Guido meermaals en maakt hem meteen duidelijk dat gokken een gevaarlijke hobby. Guido maakt Zjef op zijn beurt stevige verwijten. Zjef belt daarom naar de kansspelcommissie zodat ze een controleur sturen. Guido besluit zijn excuses aan te bieden aan Zjef.

Aflevering 6738 09.51.34.png
Aflevering 6739 12.54.07.png

50ste verjaardag

Rudi viert binnenkort zijn 50ste verjaardag en Zjef wil een groot feestje om deze mijlpaal te vieren. Bovendien ontdekt Lars dat Rudi op hetzelfde moment 25 jaar als ontwerper aan de slag is en hij wil een retrospectieve organiseren bij Wolff & Bos om zijn carrière in de verf te zetten. Zjef schakelt de hulp van Niko in om te helpen met de organisatie van een feestje, maar hij verklapt tegelijkertijd aan Rudi dat Lars ook iets van plan is. Lars en Veronique gaan nog een stapje verder en bieden Rudi een exclusiviteitscontract aan.

Aflevering 6747 08.18.39.png
Aflevering 6749 12.29.16.png

Zjef stapt op

Zjef wil het exclusiviteitscontract van Rudi vieren, maar die heeft daar weinig zin in. Rudi vertelt Zjef de volledige waarheid over zijn zogezegde werkervaring bij Versace. Hij heeft toen gelogen over zijn ervaring omdat hij dolgraag aan de slag wou gaan bij Dior en nergens een kans kreeg. Zjef neemt de onthulling van Rudi niet zo goed op, want voor hem is het de zoveelste leugen van Rudi. Hij kan het niet langer verwerken en maakt een moeilijke beslissing. Na een nacht op de zetel besluit hij zijn spullen te pakken om een nacht op hotel te gaan slapen.

Aflevering 6750 10.38.54.png
Aflevering 6752 09.42.36.png

Roommates

Zjef kan niet lang op hotel blijven overnachten en moet op zoek naar een permanente oplossing. Hij kan niet terecht bij Iris of Vanessa en blijft dan maar hangen in de Jan en Alleman. Hoewel Jan kwaad is omdat hij dankzij Zjef een flinke boete aan zijn rekker heeft, biedt hij hem een kamer aan voor een schappelijke prijs. Rudi blijft in de veronderstelling dat Zjef snel terug naar huis zal keren, maar hij krijgt ongelijk. Zjef blijft bij Jan logeren en is duidelijk niet van plan om Rudi snel te vergeven. Hij weigert zelfs naar de retrospectieve te gaan.

Aflevering 6764 18.31.55.png
Aflevering 6764 18.34.49.png

Pleziertjes met Joaquin

Nu hij bij Jan logeert, heeft Zjef vaak last van verveling omdat er weinig te doen valt 's avonds en Jan ook geen gezelschapsspelletjes wil spelen. Zjef zoekt stiekem terug contact met Joaquin en nodigt hem zelfs bij Jan uit zodat ze samen een fijne nacht kunnen beleven. Jan vraagt zich af wat het lawaai is en denkt dat Zjef slaapwandelt. Tijdens de retrospectieve van Rudi maakt Zjef zich niet populair door plots op te duiken met Joaquin aan zijn zijde. Rudi beseft nu dat Zjef verder gaat met zijn leven en hij is van plan hetzelfde te doen.

Aflevering 6765 19.11.51.png
Aflevering 6765 19.20.21.png

Een nieuwe relatie

Jan wil goede afspraken maken met Zjef nu zijn nieuwe vriend geregeld langskomt en blijft overnachten. De omgeving van Zjef reageert ondertussen niet echt positief op het nieuws dat hij nu een relatie heeft met Joaquin. Zjef noemt het zelf geen relatie, maar wil zich vooral amuseren met zijn Spaanse minnaar. Rudi wil ondertussen zijn tweede jeugd beleven en gaat elke avond tot de late uurtjes op stap. Hij sleurt ook Hanne mee, maar het duurt niet lang tot de vermoeidheid toeslaat. Zjef doet alsof de houding van Rudi hem niets kan schelen, maar Niko probeert meer olie op het vuur te gooien.

Aflevering 6772 13.10.58.png
Aflevering 6777 13.40.52.png

Piercing

Jan vliegt uit tegen Zjef wanneer hij hem en Joaquin opnieuw in de zetel betrapt. Terwijl Zjef denkt dat Jan iets tegen homo’s heeft, wil Jan gewoon de rust in zijn appartement terug. Joaquin vindt dat Zjef zich minder moet laten doen en stelt hem ook voor om een piercing te laten zetten. Zjef laat zich overhalen en laat een piercing in zijn oor schieten. Joaquin maakt ook een opmerking over de kinderachtige look van Zjef en die besluit daar iets aan te doen. Hij gaat samen met Vanessa op jacht naar nieuwe kleding. Niet iedereen is even enthousiast over de nieuwe look van Zjef en Rudi denkt dat het om een midlifecrisis gaat.

Aflevering 6784 08.58.22.png
Aflevering 6785 09.10.55.png

Slechte invloed

Zjef stelt Joaquin officieel voor aan Mieke, Niko en Hanne, maar de drie vrienden zijn niet echt positief over de nieuwe look van Zjef en de slechte invloed van Joaquin. Het etentje in de brouwerij is geen succes en Joaquin maakt Zjef duidelijk dat zijn vrienden hem nooit zullen aanvaarden. Rudi doet alsof het hem allemaal niets meer kan schelen. Na een zoveelste discussie met Joaquin, wil Zjef zich niet langer laten beïnvloeden. Hij kleedt zich terug zoals vroeger en maakt Joaquin duidelijk dat hij hem zal moeten delen met zijn vrienden.

Aflevering 6787 08.57.35.png
Aflevering 6787 09.02.35.png

Slechte interims

In de foodbar heeft Iris slecht nieuws voor Zjef, want Lars heeft haar dan toch de job van HR-manager aangeboden. Ze kan meteen beginnen waardoor Zjef het moet stellen met interimkrachten. De interims vallen echter niet echt in de smaak bij Zjef. Ze zijn te traag, te lui of spreken zelfs geen Nederlands. Zjef is het al snel beu en sluit de foodbar tot Iris deftige vervanging gevonden heeft. Lars hoort wat er aan de hand is en vindt dat Zjef meteen de foodbar moet heropenen. Iris doet haar best om betere interims te vragen in afwachting van vervanging.

Aflevering 6795 08.38.48.png
Aflevering 6795 08.54.05.png

Confrontatie met Simon (deel 1)

Simon is vrijgelaten uit de psychiatrische instelling en loopt opnieuw op vrije voeten. Zjef is volledig in paniek wanneer hij Simon aantreft in de Jan en Alleman en wil zelfs meteen de politie bellen omdat hij denkt dat Simon ontsnapt is. Jan maakt Zjef duidelijk dat Simon genezen verklaard is, maar daar gelooft Zjef weinig van. Hij voelt zich niet op zijn gemak met Simon in de buurt en vertelt meteen aan iedereen dat Simon terug op vrije voeten is. Wanneer Simon zijn intrek neemt bij Jan, gaat het van kwaad naar erger en kan Zjef hem niet onder ogen komen.

Aflevering 6798 21.23.16.png
Aflevering 6799 20.03.24.png

Confrontatie met Simon (deel 2)

Zjef kan de aanwezigheid van Simon niet gewoon worden en panikeert voor het minste. Hij voelt zich niet veilig en blijft in de ochtend liever niet rondhangen. Anna wil Jan bezoeken om hun ruzie bij te leggen en Zjef beseft wat de gevolgen zullen zijn als ze oog in oog met Simon staat. Hij kan Anna tegenhouden door te liegen en dat is voor hem de laatste druppel. Hij pakt zijn koffers en wil niet langer bij Jan blijven wonen. Hij gaat terug naar de 'friends' waar hij gelukkig met open armen ontvangen wordt door Guido, Quinten en Stefanie.

Aflevering 6800 19.09.09.png
Aflevering 6802 19.13.30.png

Slechte huisgenoot

Zjef voelt zich opnieuw thuis bij de 'friends', maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Joaquin. Zijn egoïstische karakter werkt iedereen op de zenuwen en Zjef beseft dat dit ook geen goede regeling is wanneer zijn relatie eronder lijdt. Hij pakt opnieuw zijn koffers en gaat dan toch op een veldbedje bij Vanessa slapen. Na amper 1 nacht vreest Zjef dat hij dit niet lang zal volhouden. Niko vindt dat Rudi nu ook zijn verantwoordelijkheid moet pakken en dat brengt Zjef op ideëen. Hij keert terug naar de brouwerij en eist zijn plaats op in de woning.

Aflevering 6804 08.49.17.png
Aflevering 6808 22.15.36.png

Breuk met Joaquin

Rudi verslikt zich bijna wanneer hij Joaquin tegenkomt op zijn datingapp. Hij vraagt Zjef wat de afspraken zijn in hun relatie en maakt hem duidelijk dat Joaquin eigenlijk niet te vertrouwen is. Zjef denkt dat Rudi gewoon jaloers is en de sfeer in huis is ondermaats. Joaquin benadert stiekem Rudi met de vraag of ze toch eens kunnen afspreken en Rudi dreigt ermee alles aan Zjef te vertellen. Wanneer Rudi vervolgens Joaquin in de stad betrapt met een andere man, kan hij een foto maken om aan Zjef te tonen. Zjef maakt er meteen een einde aan.

Aflevering 6804 08.46.53.png
Aflevering 6806 19.20.16.png

De jobstudente

Iris is erin geslaagd om een interim naar de foodbar te sturen waar Zjef wel gelukkig van wordt, maar het blijft altijd tijdelijk omdat ze voorlopig toch geen permanente vervanging zullen voorzien. Louise is teruggekeerd van haar wereldreis en gaat op zoek naar een job. Dankzij Iris kan ze meteen aan de slag als jobstudente in de foodbar. Zjef is volledig in zijn nopjes met zijn nieuwe collega omdat Louise wel een harde werker is. Wanneer Zjef merkt dat Louise met veel interesse naar Raven kijkt, helpt hij haar door te vertellen wie de jongeman eigenlijk is.

Aflevering 6812 14.46.25.png
Aflevering 6821 12.07.32.png

Wie is Theo?

Vanessa is smoorverliefd op Mathias, maar die wil hun ontluikende liefde nog wat geheim houden. Zjef merkt meteen dat Vanessa dolgelukkig is en ze vertelt hem dat ze een relatie heeft met en zekere 'Theo'. Zjef is blij dat Vanessa eindelijk Mathias heeft laten vallen en staat klaar met zijn tips om hun relatie te doen lukken. Wanneer Zjef Mathias tegen het lijf loopt in de Jan en Alleman, vertelt hij over de nieuwe relatie van Vanessa en loopt het bijna fout af tussen de twee. Ze ontdekken dat er een misverstand is en geven hun relatie een kans.

Aflevering 6816 08.36.15.png
Aflevering 6821 12.14.58.png

De echtscheiding

Sinds Zjef en Rudi terug onder hetzelfde dak wonen, lijkt hun verstandhouding te verbeteren en hopen hun vrienden dat ze terug bij elkaar komen. Wanneer Zjef een heleboel geheimzinnige bestellingen plaatst en zijn laptop probeert te verstoppen voor Rudi, denkt die meteen dat Zjef opnieuw aan het gokken is. Er vallen harde woorden en Zjef geeft aan Mieke toe dat hij gewoon comic books gekocht heeft voor zichzelf. Zjef en Rudi besluiten ernstig te praten over hun huwelijk en komen tot het besluit dat ze beter kunnen scheiden.

Aflevering 6823 13.15.45.png
Aflevering 6823 13.20.03.png

De marathon van Quinten

Quinten staat klaar om aan zijn marathon in Geraardsbergen te beginnen en krijgt alvast de nodige steun van Niko en Zjef. Ook trainer Guido duikt onverwachts op terwijl die nochtans eerst met Griet had afgesproken. Dankzij de supporters slaagt Quinten erin om een groot stuk van zijn marathon tot een goed einde te brengen. Wanneer hij bijna aan de finish is, merkt hij dat Hanne en Gaston staan te wachten. Dit zorgt ervoor dat Quinten de eindmeet haalt en de missie geslaagd is. De euforie slaat om in paniek wanneer Quinten in elkaar zakt.

Wordt binnenkort aangevuld

Webisodes

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's